Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

ΠΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΠΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, η Ιαπωνία κατά την διάρκεια του Μεσοπολέμου, αμέσως μετά τον Α’ΠΠ λόγω και της ανόδου του εθνικισμού, των εδαφικών/ενεργειακών φιλοδοξιών, αλλά και λόγω της μεγάλης οικονομικής αναταραχής λόγω του παγκοσμίου οικονομικού κραχ του 1.929 μ.Χ., απέκτησε μία ακραία μιλιταριστική και εθνικιστική κυβέρνηση (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_43.html, https://alophx.blogspot.com/2021/01/blog-post_44.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_92.html).

Έλαβε δε ως βασικό της στόχο να κατακτήσει την Νοτιοανατολική Ασία, την Κορέα και την Κίνα και για τον λόγο αυτό χρησιμοποίησε κάθε είδους αφορμές, υπαρκτές και μη, ακόμη και προβοκάτσιες για να προωθήσει την επεκτατική της πολιτική.

Συγκεκριμένα, το έτος 1.931 μ.Χ., οι Ιάπωνες οργάνωσαν μία προβοκάτσια, στημένη από τους ίδιους, γνωστή ως το περιστατικό Mukden, που αποτέλεσε για αυτούς ένα πρώτης τάξεως πρόσχημα, προκειμένου να δικαιολογήσουν την εισβολή τους στην Μαντζουρία της Κίνας.

{Όπως ακριβώς και οι Γερμανοί του Χίτλερ άρχισαν τον Β΄ΠΠ οργανώνοντας κατά το πρότυπο των Ιαπώνων και αυτοί μία προβοκάτσια μίας δήθεν εισβολής των Πολωνών στην Γερμανία το 1.939, μίας προβοκάτσιας στημένης από τους ίδιους και έχοντας αυτή την «πρόφαση» της δήθεν Πολωνικής εισβολής, της κήρυξαν τον πόλεμο, κάτι που οδήγησε στον Β΄ΠΠ, αφού αυτή η χώρα ήταν σύμμαχος των Αγγλογάλλων.

Όπως ακριβώς με αντίστοιχο τρόπο ξεκίνησε και ο Α΄ΠΠ όταν η Αυστροουγγαρία (https://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post_19.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_44.html) με την πλήρη στήριξη και παρακίνηση των Γερμανών, κήρυξε πόλεμο στην σύμμαχο με την Ρωσία, Σερβία, ενώ λόγω της κήρυξης πολέμου από πλευράς Γερμανών και Αυστριακών, μέλη της Τριπλής Συμμαχίας/Κεντρικών Αυτοκρατοριών (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_56.html) προς την Ρωσία, μέλος της Αντάντ μαζί με τους Αγγλογάλλους κηρύχτηκε άμεσα πόλεμος μεταξύ αυτών των κρατών}.

Αν και ο επίσημος πόλεμος μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας ξεκίνησε το 1.937 μ.Χ., παρόλα αυτά από το έτος 1.931 μ.Χ. έως το έτος 1937 μ.Χ., η Κίνα και η Ιαπωνία συμμετείχαν σε μία σειρά αψιμαχιών στην Ηπειρωτική Κίνα.

Αρχικά η Ιαπωνία με την επίθεση της σημείωσε σημαντικές επιτυχίες και καταλαμβάνοντας το Πεκίνο και την Σαγκάη, παρά τις προσπάθειες των Κινέζων να τους σταματήσουν, αφού αυτοί σταμάτησαν τον Κινεζικό Εμφύλιο Πόλεμο μεταξύ των εθνικιστών του Τσανγκ Γκάι Τσεκ και των κομμουνιστών του Μάο, ο οποίος μαίνονταν από το έτος 1927 μ.Χ. και στην συνέχεια οι Κινέζοι Εθνικιστές σχημάτισαν το Δεύτερο Ενωμένο Μέτωπο στην χώρα αυτή το 1.936 μ.Χ. προκειμένου να πολεμήσουν από κοινού τους Ιάπωνες εισβολείς.

Οι εντάσεις που κλιμακώθηκαν και έφτασαν σε άμεσο πόλεμο μεταξύ της Κίνας και της Ιαπωνίας, όταν οι δύο αντίπαλες πλευρές συγκρουστήκαν στην Γέφυρα Μάρκο Πόλο το 1.937 μ.Χ., στο οποίο Ιάπωνες και Κινέζοι άνοιξαν πυρ ο ένας εναντίον του άλλου μετά την εξαφάνιση ενός Ιάπωνα στρατιώτη.

Αυτό προκάλεσε μια Ιαπωνική εισβολή πλήρους κλίμακας στην Κίνα. Στην συνέχεια οι Ιάπωνες προέλαυσαν και κατέλαβαν γρηγορά την τότε Κινεζική πρωτεύουσα Nanjing το ίδιο έτος, ενώ παράλληλα οι Ουκρανοί διέπραξαν μία σφαγή/γενοκτονία στην πόλη αυτή (Nanjing), ενώ εκτός των σφαγών στην πόλη αυτή σημειώθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες βιασμοί, σε ένα περιστατικό που έγινε γνωστό ως «ο βιασμός της Nanjing».

Λόγω των ηττών της στο πεδίο της μάχης από την Ιαπωνία, η τότε Κινεζική κυβέρνηση αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο Τσονγκκίνγκ και παράλληλα η Κίνα άρχισε να λαμβάνει βοήθεια σε όπλα και χρήμα από την ΕΣΣΔ και τις ΗΠΑ.

Μέχρι το 1939 μ.Χ., χάρις στην υποστήριξη από Ρωσία και ΗΠΑ, η Κίνα σημείωσε νίκες της Κίνας στις περιοχές Τσανγκ σα και Γκουανγκσί, καταφέρνοντας να αποκόψουν τις γραμμές επικοινωνίας και εφοδιασμού των Ιαπώνων που να εκτείνονταν πολύ σε βάθος.

Παράλληλα, οι Κινέζοι εθνικιστές και κομμουνιστές διεξήγαγαν έναν ικανό ανταρτοπόλεμο, όπως και συνέχεις δολιοφθορές κατά των Κινέζων, ενώ παράλληλα το έτος 1939 μ.Χ., οι Κινεζικές εθνικιστικές δυνάμεις και το 1.940 μ.Χ., οι Κινέζικες κομμουνιστικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις κατά των Ιαπώνων.

Το έτος 1.941 μ.Χ., ήταν ένα έτος καίριας σημασίας για τον πόλεμο των Κινέζων με τους Ιάπωνες, όταν οι Ιάπωνες επιτέθηκαν κατά των ΗΠΑ στο Περλ Χάρμπορ και κήρυξαν τον πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν οι μεν ΗΠΑ να αυξήσουν την βοήθεια και να μεταφέρουν υλικό προς την Κίνα από τα Ιμαλάια .Το 1.945 μ.Χ., το Κινεζικό Εκστρατευτικό Σώμα επανέλαβε την προέλαση του στην Βιρμανία και ολοκλήρωσε τον δρόμο Ledo που συνέδεε την Ινδία με την Κίνα.

Στην συνέχεια, η Κίνα εξαπέλυσε μεγάλες αντεπιθέσεις στην Νότια Κίνα και απέκρουσε μια αποτυχημένη Ιαπωνική εισβολή στο Δυτικό Χουνάν και ανακατέλαβε τις κατεχόμενες από τους Ιάπωνες κατεχόμενες περιοχές του Γκουανγκσί .

Το ίδιο έτος, μετά την ήττα της Γερμανίας και την λήξη του Β΄ΠΠ στην Ευρώπη, οι Σοβιετικοί κήρυξαν τον πόλεμο στην Ιαπωνία και επιτέθηκαν και διέλυσαν τα Ιαπωνικά στρατεύματα στην Μαντζουρία της Κίνας, ενώ τελικά η  Ιαπωνία παραδόθηκε επίσημα στις 2 Σεπτεμβρίου 1.945 μ.Χ., μετά τους βομβαρδισμούς με ατομικές βόμβες των Αμερικάνων στις Ιαπωνικές πόλεις της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, με την άνευ ορών παράδοση των Ιαπώνων στις ΗΠΑ, όπως ακριβώς παραδοθήκαν και οι Γερμανοί στους Συμμάχους άνευ ορών στην Ευρώπη.

Η κατάσταση αυτή θυμίζει σε μεγάλο βαθμό όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Ουκρανίας/Νοβορώσιας/Μικρορωσίας/Ντονμπάς στις μέρες μας. Και στην χώρα αυτή, αμέσως μετά το πραξικόπημα του Μπάιντεν το 2014 μ.Χ., με το οποίο οι νεοναζί κατέκτησαν την ηγεσία της Ουκρανίας με την υποστήριξη της Δύσης, λόγω και της ανόδου του εθνικισμού, των εδαφικών/ενεργειακών φιλοδοξιών, αλλά και λόγω της μεγάλης οικονομικής αναταραχής λόγω του παγκοσμίου οικονομικού κραχ του 2008 μ.Χ., απέκτησε μία ακραία μιλιταριστική, νεοναζιστική και εθνικιστική κυβέρνηση.

Έλαβε δε ως βασικό της στόχο να κατακτήσει την Νοτιοανατολική Ουκρανία/Νοβορώσια/Μικρορωσία/Ντονμπάς και για τον λόγο αυτό χρησιμοποίησε κάθε είδους αφορμές, υπαρκτές και μη, ακόμη και προβοκάτσιες για να προωθήσει την επεκτατική της πολιτική.

Συγκεκριμένα, ήδη από το έτος 2014 μ.Χ., οι Ουκρανοί οργάνωσαν συνέχεις προβοκατόρικες επιθέσεις, στημένες από τους ίδιους, κατηγορώντας αυτές τους κατοίκους του Ντονμπάς και της Κριμαίας, που αποτέλεσαν για αυτούς ένα πρώτης τάξεως πρόσχημα, προκειμένου να δικαιολογήσουν την εισβολή τους στα εδάφη του Ντονμπάς/Νοβορώσιας/Μικρορωσίας.

Αν και ο επίσημος πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ξεκίνησε το 2022 μ.Χ. (https://alophx.blogspot.com/2024/03/blog-post_30.html, https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_53.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_82.html), παρόλα αυτά από το έτος 1.931 μ.Χ. έως το έτος 1937 μ.Χ., η Ρωσία, διάμεσου των οργανώσεων του Ντονμπάς (οι οποίοι άρχισαν να λαμβάνουν βοήθεια σε όπλα και χρήμα από την Ρωσία) που στήριξε και οι Ουκρανία συμμετείχαν σε μία σειρά αψιμαχιών στην περιοχή αυτή.

Το 2022 μ.Χ. έγινε επίθεση της Ουκρανίας στο Ντονμπάς που αρχικά σημείωσε σημαντικές επιτυχίες και κατάλαβε κάποιες πόλεις και χωριά του, παρά τις ηρωικές προσπάθειες κατοίκων του Ντονμπάς να τους σταματήσουν και στην συνέχεια οι αυτονομιστές της περιοχής σχημάτισαν Ενωμένο Μέτωπο/κυβέρνηση στην χώρα αυτή το 1.936 μ.Χ. προκειμένου να πολεμήσουν από κοινού τους Ουκρανούς εισβολείς (οι οποίοι φιλοδοξούσαν να καταλάβουν όχι μόνο τις περιοχές αυτές, αλλά και την Ρωσική Κριμαία).

Οι εντάσεις που κλιμακώθηκαν και έφτασαν γρηγορά σε άμεσο πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, όταν οι δύο αντίπαλες πλευρές συγκρουστήκαν στο Ντονμπάς το 2022 μ.Χ., με αποτέλεσμα να προκληθεί άμεσα Ρωσική επίθεση πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία.

Στην συνέχεια οι Ρώσοι προέλαυσαν γρήγορα και ανακατέλαβαν και απελευθέρωσαν γρηγορά μεγάλο μέρος της Νοβορώσιας/Μικρορωσίας/Ντονμπάς, στις οποίες όπως και στην Οδησσό και την Δυτική Ουκρανία πολλές γενοκτονίκες σφαγές του άμαχου πληθυσμού και βιασμούς.


 Μέχρι το 2024 μ.Χ., η Ρωσία μετά την νίκη της επί της αποτυχημένης και υποστηριζόμενες από την Δύση ουκρανικής αντεπίθεσης, αντεπιτέθηκε και άρχισε να σαρώνει τους Ουκρανούς και κατάφεραν να αποκόψουν τις γραμμές επικοινωνίας και εφοδιασμού των Ουκρανών που να εκτείνονταν πολύ σε βάθος και να προελαύνουν απελευθερώνοντας πολλά κατεχόμενα από τους Ουκρανούς εδάφη της Νοβορώσιας/Μικρορωσίας/Ντονμπάς.

Παράλληλα, οι Ρώσοι αυτονομιστές στο Ντονμπάς και μέσα στην υπόλοιπή Ουκρανία διεξήγαγαν έναν ικανό ανταρτοπόλεμο, όπως και συνεχείς δολιοφθορές κατά των Ουκρανών και των Νατοϊκών και δυτικών μισθοφόρων του, ενώ παράλληλα οι Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις κατά των Ουκρανών.

Το έτος αυτό, μπορεί να γίνει σημασίας για τον πόλεμο αυτό, όπως όταν το 1.941 μ.Χ. οι Αμερικανοί επιτέθηκαν στις ΗΠΑ στο Περλ Χάρμπορ και οι Ρώσοι το 1.945 μ.Χ. στους Ιάπωνες και στην συνέχεια οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί να προελάσουν οι μεν στον Ειρηνικό και στα Ιαπωνικά νησιά και οι Ρώσοι να διαλύσουν τα Ιαπωνικά στρατεύματα στην Μαντζουρία της Κίνας.

Και όπως τότε, ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να λήξει με τον ίδιο τρόπο με το 1.945 μ.Χ., όταν οι Ιάπωνες ηττήθηκαν κατά κράτος χάνοντας τα περισσότερα εδάφη που είχαν καταλάβει σε Κίνα, Κορέα και Ασία, άνευ όρων.

Ακόμα ίσως και με την ρίψη τακτικών πυρηνικών οπλών από τους Ρώσους στο πεδίο της μάχης κατά των Ουκρανών σε μία τέτοια περίπτωση (https://warnews247.gr/purhnika/h-rwsia-tha-plhksei-stoxo-me-taktiko-purhniko-oplo-perase-h-eishghsh-twn-strathgwn-poia-senaria-eksetazei-to-nato/, https://warnews247.gr/purhnika/h-strathgikh-uperoplia-ths-mosxas-bazei-sto-trapezi-ktuphma-me-taktika-purhnika-opla-fortwnontai-me-purhnikous-uperhxhtikous-rsm-56-bulava-ta-rwsika-upobruxia/), όχι φυσικά σε πόλεις κατά των ομοεθνών και γειτόνων τους Ουκρανών σε αντίθεση με τους Αμερικάνους που έριψαν τις ατομικές βόμβες κατά των αλλοεθνών Ιαπώνων και μακριά από τις ΗΠΑ πόλεις τους.

[Το 34% των Ρώσων είναι υπέρ του πυρηνικού πλήγματος στην Ουκρανία. Το 34% των Ρώσων θα ενέκριναν ένα πυρηνικό πλήγμα κατά της Ουκρανίας, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε τον Ιούνιο το ερευνητικό κέντρο Levada–centr. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 10% των ερωτηθέντων υποστηρίζει «συγκεκριμένα» την χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο, ενώ ακόμη 24% θεωρεί «μάλλον σκόπιμη» την χρήση τους (https://www.zougla.gr/kosmos/to-34-ton-roson-einai-yper-tou-pyrinikou-pligmatos-stin-oukrania/).

Η Συριακή Αεροπορία εξόντωσε 250 Ουκρανούς εκπαιδευτές ισλαμιστών στην Ιντλίμπ της Συρίας. Βομβαρδίστηκε το κτίριο που διέμεναν. Σε μια σημαντική εξέλιξη που δείχνει να συνδέει τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον πόλεμο στην Συρία, η Συριακή Αεροπορία εξόντωσε 250 Ουκρανούς εκπαιδευτές που μόλις είχαν φτάσει στο Ιντλίμπ για να εκπαιδεύσουν Σύρους ισλαμιστές τρομοκράτες (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/o-asant-voitha-ton-v-poutin-vomvardismos-kai-eksontosi-250-oukranon-ekpaideyton-sto-intlimp-tis-syrias/)].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το 34% των Ρώσων είναι υπέρ του πυρηνικού πλήγματος στην Ουκρανία.

Το 34% των Ρώσων θα ενέκριναν ένα πυρηνικό πλήγμα κατά της Ουκρανίας, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε τον Ιούνιο το ερευνητικό κέντρο Levada–centr. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 10% των ερωτηθέντων υποστηρίζει «συγκεκριμένα» την χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο, ενώ ακόμη 24% θεωρεί «μάλλον σκόπιμη» την χρήση τους.

Επισημαίνεται ότι το ποσοστό των υποστηρικτών της χρήσης πυρηνικών όπλων αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο κατά 5% και συνιστά ρεκόρ από την έναρξη της πλήρους κλίμακας Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Παράλληλα κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων εξακολουθεί να τάσσεται η πλειοψηφία των Ρώσων σε ποσοστό 52%.

Πιθανές αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας. Πρόσφατα ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι σκέφτεται πιθανές αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, το οποίο αυτή την στιγμή προϋποθέτει τη χρήση πυρηνικών όπλων σε απάντηση για ενέργειες εκ μέρους του υποτιθέμενου εχθρού, όπως επίσης και σε περίπτωση απειλής «της ίδιας της ύπαρξης του κράτους».

Το 37% θεωρεί ότι η στρατιωτική δράση κατά της Ουκρανίας πρέπει να συνεχιστεί. Υπέρ της άποψης να συνεχιστεί ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας τάσσονται περισσότερο οι άνδρες συνολικά (47%), οι άνδρες ηλικίας 55 ετών και άνω σε ποσοστό 40%, οι πιο ευκατάστατοι Ρώσοι (το 40% των οποίων είναι σε θέση να έχουν είδη μακράς χρήσης), εκείνοι οι οποίοι θεωρούν ότι τα πράγματα στην χώρα βαίνουν προς την ορθή κατεύθυνση (44%) εκείνοι που εγκρίνουν την πολιτική του προέδρου (40%) και εκείνοι που θεωρούν αξιόπιστη την ενημέρωση της τηλεόρασης (42%).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 65% των Ρώσων επιρρίπτουν την ευθύνη για τον θάνατο των ανθρώπων και τις καταστροφές στην Ουκρανία στις ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ, ενώ ένας στους δέκα θεωρεί υπεύθυνη την Ουκρανία και μόνο το 6% θεωρεί υπεύθυνη την Ρωσία.

Τo Levada–Centr επισημαίνει ότι μέσα σ’ ένα χρόνο το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι για τον θάνατο των ανθρώπων στην Ουκρανία ευθύνονται οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αυξήθηκε κατά 10%. Επίσης το 58% θεωρούν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να εξελιχθεί σε στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και των χωρών του ΝΑΤΟ.

Το 2016 μ.Χ. το μη κρατικό ερευνητικό κέντρο Γιούρι Λεβάντα, γνωστό ως Levada-Centr, το οποίο πραγματοποιεί συστηματικά κοινωνιολογικές έρευνες και έρευνες στο τομέα του μάρκετινγκ, χαρακτηρίσθηκε από τις Ρωσικές αρχές «ξένος πράκτορας», χαρακτηρισμός με τον οποίο δεν συμφωνεί η διοίκηση του.

Επανειλημμένα έχει επισημανθεί ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων του Levada-Centr διαφέρουν αισθητά από τα αποτελέσματα άλλων κρατικών υπηρεσιών που διεξάγουν δημοσκοπήσεις (https://www.zougla.gr/kosmos/to-34-ton-roson-einai-yper-tou-pyrinikou-pligmatos-stin-oukrania/).


Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του Γερμανικού Στρατού για πόλεμο με την Ρωσία – Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες. Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων.

Ο γερμανικός Στρατός εκπόνησε σχέδιο σε περίπτωση γενικευμένου πολέμου με την Ρωσία. Το σχέδιο φέρει την κωδική ονομασία Operationsplan Deutschland (Επιχειρησιακό Σχέδιο Γερμανία) ή OPLAN DEU για συντομία.

Το σχέδιο OPLAN DEU εκπονήθηκε από στρατιωτικούς και πολιτικούς εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που συνδέονται με ομοσπονδιακά υπουργεία, τις τοπικές διοικήσεις των κρατιδίων και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Κωδικός «OPLAN DEU». Η Bundeswehr έχει αναπτύξει ένα «Επιχειρησιακό Σχέδιο Γερμανίας» σε περίπτωση πολέμου με την Ρωσία, έγραψε ο αρθρογράφος του Spiegel, Rasmus Buchsteiner. Tις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνει και η Bild.

Το σχέδιο ασχολείται με ζητήματα που κυμαίνονται από την «εσωτερική ασφάλεια και την προστασία της αμυντικής υποδομής κρίσιμης σημασίας έως τον σχεδιασμό ανάπτυξης πολιτοφυλακής και την εθνική εδαφική άμυνα», δήλωσε ο Γερμανός ταξίαρχος Thomas Hambach στην εφημερίδα Abendzeitung Munchen.

Το σχέδιο εξετάζει επίσης την πιθανότητα ταχείας μετακίνησης στρατευμάτων του ΝΑΤΟ μέσω της Γερμανίας. «Σε περίπτωση σοβαρής απειλής στην ανατολική πλευρά της συμμαχίας, οι γερμανικές και οι συμμαχικές δυνάμεις θα πρέπει να μετακινηθούν σε ολόκληρη την Γερμανία, συμπεριλαμβανομένης της Βαυαρίας, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Hambach.

«Εάν συμβεί μια κλιμάκωση στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες θα πρέπει να αναδιαταχθούν αναφέρει απόρρητο έγγραφο της Bundeswehr το οποίο περιγράφει ένα σχέδιο δράσης σε περίπτωση τέτοιας εξέλιξης».

Σύμφωνα με το Spiegel, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, σχεδιάζεται να μεταφερθούν περίπου 800.000 στρατιώτες και 200.000 τεμάχια εξοπλισμού από την Ολλανδία, το Βέλγιο και τις δυτικές περιοχές της χώρας.

Η επιχείρηση θα διαρκέσει από τρεις έως έξι μήνες, ενώ η στρατιωτική συνοδεία θα μπορούσε να εκτείνεται σε 13.000 χιλιόμετρα, ανέφερε το Spiegel. Οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δώσει βασικό ρόλο στον αυτοκινητόδρομο Α2, που εκτείνεται από το Ομπερχάουζεν στη δυτική Γερμανία μέχρι τον περιφερειακό του Βερολίνου.

Η διασφάλιση της ασφάλειας του αυτοκινητόδρομου Α2 θα απαιτήσει συντονισμό με την αστυνομία και άλλες πολιτικές υπηρεσίες. «Οι συνοδείες θα πρέπει να μπορούν να σταματούν κάθε 300-500 χλμ. Απαιτούνται επίσης εναλλακτικές διαδρομές εάν δεν είναι δυνατή η χρήση των κύριων αυτοκινητοδρόμων».

Ωστόσο, το σημείο συμφόρησης είναι η γέφυρα Hohenwarthe μήκους σχεδόν 1,2 χιλιομέτρων στον ποταμό Έλβα κοντά στο Μαγδεμβούργο. Αν καταστραφεί από σαμποτέρ ή πυραύλους, η διαδρομή Α2 θα παραλύσει εντελώς.

Το κύριο καθήκον της Γερμανίας στο πλαίσιο του OPLAN DEU είναι να παρέχει στα στρατεύματα του ΝΑΤΟ καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα και ότι άλλο χρειαστούν για την στρατιωτική ανάπτυξη στην Ανατολική πλευρά.

“Αυτό σημαίνει επίσης ότι όλες οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις καθώς και οι λιμενικές υποδομές προς αυτή την κατεύθυνση θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για στρατιωτικούς σκοπούς και θα κλείσουν τελείως οι αστικές συγκοινωνίες για μη στρατιωτικές μεταφορές”, εξήγησε εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον, μια από τις προβλέψεις του είναι η κατασκευή στρατοπέδων αιχμαλώτων πολέμου, επιβεβαίωσε ένας υπάλληλος της Bundeswehr. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο θέμα της πολιτικής άμυνας και στα μέτρα προστασίας του άμαχου πληθυσμού.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την προσαρμογή υπόγειων χώρων, υπόγειων χώρων στάθμευσης και σταθμών του μετρό σε καταφύγια, προετοιμασία νοσοκομείων για «μια ξαφνική μεγάλη εισροή τραυματιών για μεγάλο χρονικό διάστημα», μερίδα τροφίμων, δυνατότητα ανακοίνωσης εκκενώσεων και κυρίως επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία θα δοθούν περισσότερες εξουσίες. Η στρατολόγηση είναι επίσης πιθανό να επιτραπεί στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία (https://warnews247.gr/diethnh/nato/kwdikos-oplan-deu-sth-dhmosiothta-to-sxedio-tou-germanikou-stratou-gia-polemo-me-th-rwsia-tha-anaptuksei-800-000-natoikous-stratiwtes/).

 

“Ρωσική εισβολή σε 3 (!) μήνες σε Εσθονία και Λετονία” λένε οι ΗΠΑ – Αποστολή NATOϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία πριν τις αμερικανικές εκλογές. Ζήτησαν από την Γερμανία να ετοιμάσει το μεταφορικό της δίκτυο.

Οι Αμερικανοί ξεκίνησαν να προετοιμάζουν το έδαφος για την αποστολή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία καθώς ισχυρίζονται ότι η Ρωσία θα εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Λετονίας και της Εσθονίας τους επόμενους 3 μήνες ενώ το Κίεβο θα αποτελέσει ξανά στόχο των Ρωσικών ΕΔ. Αυτό απέχει πολύ από την αρχική πρόβλεψη τους περί ρωσικής επίθεσης στη Βαλτική τα επόμενα 3 χρόνια.

“Ρωσική επίθεση στη Βαλτική τους επόμενους 3 μήνες”. Το Αμερικανικό ΜΜΕ Foreign Affairs, γνωστό για τις σχέσεις του με το κατεστημένο των ΗΠΑ, δημοσίευσε ένα άρθρο, ο συγγραφέας του οποίου αναφέρει ότι οι Αμερικανικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες για Ρωσική εισβολή σε δύο χώρες του ΝΑΤΟ και της Βαλτικής τους επόμενους μήνες.

Ο συγγραφέας επικαλείται πληροφορίες που συνέλεξαν οι αμερικανικές υπηρεσίες από «εκπροσώπους της ωσικής ελίτ». Στο επίκεντρο βρίσκονται η Λετονία και η Εσθονία. Το άρθρο υποστηρίζει ότι η «Ρωσική εισβολή» πιθανότατα θα συμβεί ακόμη και πριν από τις ΠΑροεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό επιβεβαιώνει τις χτεσινές αποκαλύψεις του War News 24/7 ότι το ΝΑΤΟ σκοπεύει να μπει στην Ουκρανία σε 3 μήνες.

To Kίεβο αποτελεί διακαή πόθο του Β.Πούτιν. Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν: “Σύμφωνα με έναν επιχειρηματία με στενές διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν δεν θα είναι ικανοποιημένος με το να κερδίσει τη βορειοανατολική Ουκρανία. Το μόνο αποτέλεσμα που θα δεχτεί είναι η κατάληψη του Κιέβου. Ο Πούτιν έχει μια ιδιαίτερη, σχεδόν μυστικιστική σχέση με την ουκρανική πρωτεύουσα, την οποία θεωρεί το λίκνο του ρωσικού πολιτισμού.

Ο Πούτιν τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, ένα παλιό Ορθόδοξο μοναστήρι όπου πέρασε σχεδόν όλο τον χρόνο του κατά την τελευταία επίσημη επίσκεψή του στην πόλη, το 2013. Η Λαύρα είναι ο τόπος ανάπαυσης πολλών σεβαστών Ρώσων αγίων και ιστορικών προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκρατορικού Ρώσου πρωθυπουργού Πιότρ Στολίπιν, τον οποίο ο Πούτιν θαυμάζει βαθιά.

Ο Πούτιν παρήγγειλε ακόμη και ένα άγαλμα του Στολίπιν που τώρα βρίσκεται κοντά στο Κρεμλίνο. Η επιθυμία του να διατηρήσει την Λαύρα μπορεί να εξηγήσει γιατί η Ρωσία δεν έχει βομβαρδίσει έντονα το Κίεβο με τον τρόπο που βομβάρδισε άλλες πόλεις της Ουκρανίας. (Ο νέος Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, ο βαθιά θρησκευόμενος Αντρέι Μπελούσοφ, έχει επίσης έντονη συγγένεια με την Λαύρα.)

Εάν η Ρωσία ξεκινήσει μια δεύτερη εκστρατεία για την κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας, ο Ρωσικός στρατός πιθανότατα θα ξεκινήσει την επίθεσή του από τη Λευκορωσία, όπως έκανε τον χειμώνα του 2022 μ.Χ.

Στόχος η Λετονία και η Εσθονία. Αναφέρει συγκεκριμένα: “Για τον Πούτιν, ωστόσο, ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν αφορά μόνο —ή ακόμη και κυρίως— την Ουκρανία. Αντίθετα, άνθρωποι κοντά στον πρόεδρο της Ρωσίας λένε ότι βλέπει την εισβολή ως ένα μόνο μέτωπο σε μια σύγκρουση με τη Δύση. Σύμφωνα με τις ελίτ της Ρωσίας, ο πιο πιθανός στόχος θα ήταν η Εσθονία ή η Λετονία: οι δύο χώρες της Βαλτικής με μεγάλες ρωσικές μειονότητες.

Η Μόσχα θα ακολουθούσε ένα γνώριμο σχέδιο. Πρώτον, τα μέλη της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας θα ωθήσουν τους Ρωσόφωνους σε μία από τις δύο χώρες να ισχυριστούν ότι καταπιέζονται από μια νεοναζιστική κυβέρνηση και ότι χρειάζονται την βοήθεια του Κρεμλίνου. Σε απάντηση, τα Ρωσικά στρατεύματα θα περάσουν τα σύνορα και θα πάρουν τον έλεγχο των δήμων σε ένα ανατολικό τμήμα οποιουδήποτε κράτους, όπως η ρωσόφωνη εσθονική πόλη Νάρβα.

Αυτή η εδαφική κατάληψη θα αποτελούσε μια σημαντική πρόκληση για το ΝΑΤΟ, μια συμμαχία που βασίζεται στην αρχή ότι μια επίθεση σε ένα από τα μέλη του, όσο μικρή κι αν είναι, είναι επίθεση εναντίον όλων. Καταλαμβάνοντας τη Νάρβα, ο Πούτιν θα δοκιμάσει εάν το μπλοκ είναι πραγματικά διατεθειμένο να διακινδυνεύσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο σε απόσταση λίγων τετραγωνικών μιλίων από τα ρωσικά σύνορα.

Μια πρόκληση όπως αυτή θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη Ρωσία ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Το Κρεμλίνο μπορεί να πιστεύει ότι μια τέτοια κρίση θα υπονόμευε μοιραία τις πιθανότητες του Μπάιντεν. Μια έκτακτη ανάγκη στη Βαλτική θα μπορούσε να δείξει τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως αδύναμο και ανίκανο και να αποδείξει τον ισχυρισμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι το ΝΑΤΟ είναι ξεπερασμένο.

Δεν πιστεύουν όλοι στη Ρωσία ότι ο πόλεμος θα τελειώσει εάν εκλεγεί ο Τραμπ. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σε καμία περίπτωση. Όπως μου είπε ένας επιχειρηματίας κοντά στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν έχει αγαπήσει πάρα πολύ τον πόλεμο, κάτι που τον βοήθησε να κινητοποιήσει την κοινωνία, να φυλακίσει ορισμένους αντιφρονούντες, να σκοτώσει άλλους και να αναγκάσει τους περισσότερους από τους υπόλοιπους να φύγουν από τη χώρα. Ο πόλεμος ένωσε επίσης τις ελίτ, οι οποίες τώρα νιώθουν ανεπιθύμητες στη Δύση και βλέπουν τον Πούτιν ως την μόνη τους ελπίδα για μια καλή ζωή”.

Τί απαντά η Ρωσία. Οι Ρώσοι σημειώνουν πως “μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση άμεσης συμμετοχής δυτικών στρατών στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία ή σε άλλες ενέργειες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν casus belli, όπως ο αποκλεισμός των ρωσικών λιμανιών στην Βαλτική Θάλασσα.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει πράγματι πιθανότητα εισόδου ρωσικών στρατευμάτων στα μετασοβιετικά πεδία της Βαλτικής, αλλά όχι με στόχο την κατάληψη εδαφών, που η Ρωσία δεν χρειάζεται ιδιαίτερα, αλλά για να προστατεύσει τις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τα πλήγματα του ΝΑΤΟ”.

Ετοιμάζουν το μεταφορικό δίκτυο της Γερμανίας. Για τους λόγους αυτούς, το ΝΑΤΟ ζητά από τη Γερμανία να ετοιμάσει άμεσα το μεταφορικό της δίκτυο. Σύμφωνα με μια τρέχουσα μελέτη του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (DGAP), τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρειαστούν για να προετοιμαστούν οι δρόμοι, οι γέφυρες και οι σιδηροδρομικές γραμμές της Γερμανίας για τη μεταφορά στρατευμάτων και αρμάτων μάχης «προς τα Ανατολικά».

Το εισαγωγικό κείμενο του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων στην αιτιολόγηση της έρευνας στρατιωτικής καταλληλόλητας αναφέρει : «Η Γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να δημιουργήσει ένα ταμείο τουλάχιστον 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις πιο επείγουσες αναβαθμίσεις! Η επένδυση θα πρέπει να στοχεύει σε υπάρχοντες καθώς και στους προτεινόμενους στρατιωτικούς διαδρόμους και να συμπληρώνεται από διετείς εκθέσεις σχετικά με την κατάσταση όλων των υποδομών μεταφορών».

Αναφέρει το DGAP παραθέτοντας χάρτη: «Επί του παρόντος, οι δρόμοι, οι σιδηροτροχιές και οι γέφυρες είναι σε δεινή κατάσταση, ανίκανες να χειριστούν γρήγορες μεταφορές μεγάλου βάρους». Το Γερμανόφωνο Russia Today σχολιάζει τα παραπάνω ως εξής:

«Τα Γερμανικά υπουργεία προετοιμάζουν τις υποδομές μεταφορών για πόλεμο με την Ρωσία. Οι δρόμοι, οι γέφυρες και οι σιδηροτροχιές πρόκειται να επεκταθούν για τη μεταφορά στρατευμάτων και αρμάτων μάχης. Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση, ακόμα και οι ιδιωτικές συγκοινωνίες μπορούν να κατασχεθούν και από τον στρατό» (https://warnews247.gr/diethnh/nato/ektakto-katepeigon-shma-nato-sth-germania-na-etoimasei-to-metaforiko-diktuo-h-rwsia-tha-epitethei-se-3-mhnes-sth-baltikh-pws-tha-ksekinhsei-h-eisbolh/).


 Πρεμιέρα της Σουηδίας στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ακριβώς 84 χρόνια μετά τη Συμφωνία της με τον Χίτλερ για ελεύθερη διέλευση των ναζιστικών στρατευμάτων.

Με τον ενθουσιασμό του πρωτάρη προχωρά η Σουηδία στο πλαίσιο των δομών του ΝΑΤΟ.  Μάλιστα όπως δήλωσε η συνταγματάρχης Ella Karlsson, επικεφαλής του τμήματος διαστήματος στο Γενικό Επιτελείο της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας «μπορεί να είμαστε τα νέα παιδιά στο μπλοκ του ΝΑΤΟ, αλλά κάνουμε διαστημική έρευνα για αρκετές δεκαετίες στην Σουηδία – [τώρα] ρωτήσαμε ποιο κενό μπορούμε να καλύψουμε στην συμμαχία στον τομέα του διαστήματος» www.defensenews.com 24/7/2024 μ.Χ. Και συμπλήρωσε με νόημα ότι τελικά «Η Σουηδία πρόκειται να βοηθήσει το ΝΑΤΟ να ενισχύσει τις δυνατότητες της συμμαχίας στο διάστημα» (www.azernews.az 26/7/2024 μ.Χ.). 

Πέραν τούτου όμως η συμμετοχή της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αναμένεται να συμβάλλει στον επιπλέον περιορισμό της Ρωσίας και στην περιοχή του Αρκτικού Ωκεανού ενισχύοντας αποφασιστικά την εμβέλεια «των σιδηροδρόμων του ΝΑΤΟ».

Έτσι από πέρυσι είχε επισημανθεί ότι η ένταξη  της Σουηδία στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να διευκολύνει την πρόσβαση των νατοϊκών στρατευμάτων «σε νέα εδάφη και τις υποδομές τους. Αυτό περιλαμβάνει ένα σιδηροδρομικό δίκτυο που θα διευκολύνει τους συμμάχους να στείλουν ενισχύσεις και εξοπλισμό από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στα σύνορα της Φινλανδίας με την Ρωσία, λίγες ώρες από τον πυρηνικό προμαχώνα της Ρωσίας και τις στρατιωτικές βάσεις κοντά στο Μούρμανσκ» (www.reuters.com 5/7/2023 μ.Χ.).

Στο πλαίσιο αυτό απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον «η πρεμιέρα» της Σουηδίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που συνήλθε στην Ουάσιγκτον από 9-11 Ιουλίου 2024 μ.Χ. Μάλιστα ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ η Σουηδική κυβέρνηση με επίσημη ανακοίνωσή της στις 8 Ιουλίου 2024 μ.Χ. επισήμανε:

«Η Σουηδία συμμετέχει πλέον πλήρως στο ΝΑΤΟ. Ως μέλος, η Σουηδία είναι πιο ασφαλής. Χάρη στη γεωστρατηγική μας θέση και τη στρατιωτική μας τεχνογνωσία, συμβάλλουμε στο να κάνουμε το ΝΑΤΟ ισχυρότερο, την ανάπτυξη στη γειτονιά μας πιο προβλέψιμη και τις γειτονικές μας χώρες πιο ασφαλείς» (www.government.se 8/7/2024 μ.Χ.). 

Και όλα αυτά ακριβώς 84 χρόνια από την περίφημη  Συμφωνία Permittenttrafiken της 8ης Ιουλίου 1940 που έδωσε την δυνατότητα στα ναζιστικά  στρατεύματα να περνούν transit  μέσα από τη σουηδική επικράτεια με κατεύθυνση την Νορβηγία, Συμφωνία την οποία είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε και παλαιότερα (www.armyvoice.gr 17/10/2021 μ.Χ. και www.militaire.gr 18/5/2022 μ.Χ.). 

Το Σύμφωνο Σουηδίας-Χίτλερ για ελεύθερη διέλευση των ναζιστικών στρατευμάτων . Άμεση ήταν τότε η αντίδραση της Αγγλικής Κυβέρνησης η οποία διαμαρτυρήθηκε στη σουηδική Κυβέρνηση για την απόφασή της να επιτρέψει την μεταφορά Γερμανών στρατιωτών και πολεμικού υλικού μέσω του εδάφους της επισημαίνοντας ότι έτσι παραβιάζεται η περίφημη σουηδική ουδετερότητα (The New York Times 9/7/1.940 μ.Χ. σελ. 9), την στιγμή μάλιστα που η Σουηδία είχε ήδη αρνηθεί να επιτρέψει την διέλευση βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων με προορισμό την Φινλανδία.

Η σουηδική κυβέρνηση επιχείρησε να δικαιολογηθεί επισημαίνοντας ότι «η συμφωνία για την διέλευση στρατιωτών ισχύει μόνο για άοπλους άνδρες σε άδεια»!!! (The New York Times, 10/7/1.940 μ.Χ., σελ. 4).

Μάλιστα είχε ήδη προηγηθεί στην πόλη Ludvika στις 7 Ιουλίου 1.940 μ.Χ. σχετική ομιλία του τότε σουηδού πρωθυπουργού και προέδρου από το 1.926 μ.Χ. του Σουηδικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Per Albin Hansson σε μια προσπάθεια να προετοιμαστεί το κλίμα (The Washington Post 8/7/1940 σελ.5).  Ήδη τον πρώτο ενάμιση χρόνο 670.000 στρατιώτες της Βέρμαχτ πέρασαν transit από τη Σουηδία.

Επιπλέον αμέσως μετά την  εισβολή του Χίτλερ στην ΕΣΣΔ στις 22 Ιουνίου 1.941 μ.Χ., ολόκληρη η 163η μεραρχία πεζικού της Βέρμαχτ που βρισκόταν στη Νορβηγία μεταφέρθηκε transit μέσω Σουηδίας με όλο τον βαρύ οπλισμό της φτάνοντας στην Φινλανδία για ενίσχυση του Ανατολικού Μετώπου. 

Ο συνολικός απολογισμός της Permittenttrafiken που ίσχυσε μέχρι 15 Αυγούστου 1.943 μ.Χ. ήταν η μεταφορά με σχεδόν 100.000 βαγόνια τρένου 2.041.316 στρατιωτών της Βέρμαχτ (www.dailymail.co.uk 5/6/2012 μ.Χ.).

Έτσι την ώρα που η Εθνική Αντίσταση την νύχτα της 25ης  προς την 26η Νοεμβρίου 1.942 μ.Χ. ανατίναζε την γέφυρα του Γοργοπόταμου αποκόπτοντας προσωρινά την σιδηροδρομική μεταφορά Γερμανών στρατιωτών και πολεμικού υλικού την ίδια ώρα οι στρατιές της Βέρμαχτ ταξίδευαν σιδηροδρομικά ανενόχλητες μέσω Σουηδίας.

Επιπλέον την ώρα που η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου αποδείκνυε «ότι οι αντάρτικες δυνάμεις στην Ελλάδα ήταν σε θέση με το συντονισμό τους και την δράση τους να δώσουν αποφασιστικά χτυπήματα στον κατακτητή» (www.rizospastis.gr. 1/12/1.996 μ.Χ.), την ίδια ώρα στη Στοκχόλμη η αστική τάξη της Σουηδίας συνέχιζε να κάνει  μπίζνες με τους ναζί.

Οι στενές οικονομικές σχέσεις της Σουηδίας με την ναζιστική Γερμανία. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι η Σουηδία  ήδη πωλούσε τόνους σιδηρομετάλλευμα στην Γερμανία που ήταν τόσο απαραίτητο για την χιτλερική πολεμική μηχανή.

Ιδίως τρία ορυχεία στην περιοχή Galivare-Kiruna της Βόρειας Σουηδίας προμήθευσαν 10 εκατ. τόνους σιδηρομετάλλευμα, ήτοι το 28,5% των συνολικών προμηθειών της Γερμανίας σε σιδηρομετάλλευμα μόνο το 1.940 μ.Χ.

Όμως το πιο βασικό εμπόρευμα που πωλούσε η Σουηδία στην Γερμανία ήταν τα περίφημα σουηδικά ρουλεμάν. Τα ρουλεμάν ως γνωστόν αποτελούν βασικό εξάρτημα για την λειτουργία σχεδόν όλων των μηχανημάτων αλλά και των αυτοκινήτων και των αεροπλάνων.

Όμως το πρωτοποριακό διπλό ρουλεμάν αυτοευθυγράμμισης που είχε εφεύρει ο σουηδός μηχανικός Sven Gustaf Wingqvist και το οποίο κατασκεύαζε αποκλειστικά η σουηδική εταιρία SKF ήταν περιζήτητο. Οι Σύμμαχοι υποστήριζαν ότι αν η Σουηδία σταματούσε να πουλά στην Γερμανία σιδηρομετάλλευμα, ρουλεμάν και μηχανές κατασκευής ρουλεμάν ο πόλεμος θα είχε τελειώσει τουλάχιστον ένα χρόνο πιο πριν.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η εξαγωγή Σουηδικών ρουλεμάν στην Γερμανία αντιστοιχούσε το έτος 1.938 μ.Χ. στο 9,1% των συνολικών σουηδικών εξαγωγών ρουλεμάν. Το ποσοστό αυτό έφτασε το 1.943 μ.Χ. στο 64,9%!!!. 

Κάνοντας λοιπόν χοντρές μπίζνες με τους ναζί αναπτύχθηκε περαιτέρω η σουηδική βιομηχανία αλλά και οι σουηδικές τράπεζες, ενώ η Σουηδία καθόλη την διάρκεια του πολέμου προμηθευόταν από τους ναζί φτηνό κάρβουνο που όμως προερχόταν από την Σιλεσία της κατακτημένης Πολωνίας, ενώ βέβαια οι κάτοικοι της Σουηδίας και ιδίως της Στοκχόλμης είχαν στην διάθεση τους πληθώρα αγαθών σε αντίθεση με τους κατοίκους της  Αθήνας που τους θέρισε η πείνα τον χειμώνα του 1.941 μ.Χ.-1.942 μ.Χ.

Η στάση της Σουηδίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η συνεργασία της με τους ναζί αποτέλεσε σημείο σύγκρουσης ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό της Σουηδίας Carl Bildt  και σε κορυφαίους πολιτικούς της Νορβηγίας αλλά και τον νορβηγό ποδοσφαιριστή  Jan Aage Fjortoft που κατήγγειλαν την φιλοναζιστική στάση της Σουηδίας (www.euronews.com 12/4/2021 μ.Χ.).

Από την άλλη βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την σουηδική αντιναζιστική αντίσταση καθώς και φωτεινές επίσημες εξαιρέσεις όπως αυτή του Σουηδού διπλωμάτη Raoul Wallenberg ο οποίος το 1.944 μ.Χ. έσωσε χιλιάδες εβραίους στην Ουγγαρία.

Όμως η περίπτωση Wallenberd ήταν η εξαίρεση καθώς έγγραφα και μελέτες όπως η Έκθεση το 2006 μ.Χ. του Swedish Research Council ανέδειξαν τη σχέση της Σουηδίας με την ναζιστική Γερμανία. Μια ιστορική κηλίδα την οποία προσπαθεί να απαλείψει η σύγχρονη Σουηδία μέσα από πρόσφατες κινηματογραφικές δημιουργίες.

H Σουηδία εγκαταλείπει τον Χίτλερ τον Οκτώβριο του 1.944 μ.Χ.!!!   Τελικά όπως προκύπτει από μελέτες, μετά από πιέσεις των ΗΠΑ και καθώς ο Χίτλερ είχε πλέον αρχίσει να υποχωρεί λόγω της προέλασης του Κόκκινου Στρατού αλλά και της απόβασης των Συμμάχων στην Νορμανδία, η  Σουηδία αποφάσισε να διακόψει εντελώς την εξαγωγή ρουλεμάν στην ναζιστική Γερμανία. Τότε το ημερολόγιο έδειχνε 12 Οκτωβρίου 1.944 μ.Χ. ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής!!!

Ήταν Πέμπτη  και σύσσωμος ο λαός της Αθήνας πανηγύριζε τη νίκη κατά των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής. Ήταν η μεγάλη δικαίωση του ελληνικού λαού που  πολέμησε τον ιταλικό φασισμό στην Πίνδο και τις ορδές του Χίτλερ στο Ρούπελ και στην Κρήτη, που έδωσε τη νικηφόρα μάχη της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στα γερμανικά στρατεύματα κατοχής με χιλιάδες θύματα που δολοφονήθηκαν στα ολοκαυτώματα των μαρτυρικών πόλεων και χωριών αλλά και στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Δυο μέρες μετά στις 14 Οκτωβρίου 1.944 μ.Χ. η εφημερίδα της Στοκχόλμης Svenska Dagbladet δημοσιεύοντας την είδηση της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί στη σελίδα 3 με πηχυαίους τίτλους έγραφε: «Η Ελληνική σημαία πάνω από την Αθήνα».  Από τα παραπάνω καταδεικνύεται πως και γιατί η Σουηδία αναπτύχθηκε οικονομικά και κοινωνικά στην μεταπολεμική περίοδο. 

Αντίθετα η Ελλάδα λόγω της ηρωικής αντίστασής της στο ναζισμό και στο φασισμό υπέστη τεράστιες καταστροφές θρηνώντας εκατομμύρια θύματα.  Τα Αμερικανικά media ξαναγράφοντας την ιστορία κάνουν σπονδές στην δήθεν πάγια «σουηδική ουδετερότητα» ξεχνώντας τις στενές σχέσεις της Σουηδίας με τον Χίτλερ 

Αλλά απ΄ ό,τι φαίνεται αυτά δεν έχουν και καμιά ιδιαίτερη αξία για τους φωστήρες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που με επικεφαλής τον Μπάιντεν υποδέχθηκαν στην Ουάσιγκτον στις 9/7/2024 μ.Χ. με ανοιχτές αγκάλες την Σουηδία, καθώς βέβαια και την Τουρκία, δηλαδή τον άλλο «επιτήδειο ουδέτερο» που ήταν επίσης στενός σύμμαχος του Χίτλερ έχοντας  συνάψει Σύμφωνο Φιλίας με την ναζιστική Γερμανία στις 18 Ιουνίου 1.941μ.Χ. (Νότης Μαριάς, www.902.gr 18/6/2024 μ.Χ.).

Μάλιστα σύσσωμα τα αμερικανικά media με τίτλο «ο Μπάιντεν καλωσορίζει την Σουηδία» προβάλουν την εναρκτήρια ομιλία του Μπάιντεν στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον στις 9 Ιουλίου 2024 μ.Χ. (www.graydc.com. 10/7/2024 μ.Χ.), 84 χρόνια από το Σύμφωνο της 8ης Ιουλίου 1.940 μ.Χ. ανάμεσα σε Σουηδία και Χίτλερ για την ελεύθερη διέλευση των ναζιστικών στρατευμάτων.

Ταυτόχρονα επίσης στις 9 Ιουλίου 2024 μ.Χ.  η εφημερίδα Washington Post  φιλοξένησε  συνέντευξη του Σουηδού πρωθυπουργού Ulf Kristersson πλέκοντας του το εγκώμιο, επισημαίνοντας πέραν των άλλων στο εισαγωγικό σημείωμα του δημοσιεύματος ότι «η Σουηδία έχει απολαύσει μια 200χρονη εποχή ουδετερότητας και μη δεσμεύσεων» (www.washingtonpost.com 9/7/2024 μ.Χ.).

Πλην όμως η εν λόγω δήθεν έγκυρη εφημερίδα του αμερικανικού κατεστημένου ξέχασε, φυσικά ελέω ΝΑΤΟ, ότι ακριβώς 84 χρόνια πριν με δημοσίευμά της στις 8 Ιουλίου 1.940 μ.Χ., καταδίκαζε το γεγονός ότι η Σουηδία παραβίασε την περίφημη ουδετερότητά της υπογράφοντας με τον Χίτλερ το παραπάνω Σύμφωνο ελεύθερης διέλευσης των ναζιστικών στρατευμάτων.

Πολύ δε περισσότερο καθώς στο εν λόγω δημοσίευμα με ένα ιδιαίτερα  δεικτικό τίτλο η Washington Post  τόνιζε τότε: «Σύμφωνο Σουηδίας-Ναζί που αποκαλείται κίνηση ειρήνης. Ο πρωθυπουργός Hansson υπερασπίζεται την υποταγή στις απαιτήσεις του Ράιχ» (The Washington Post 8/7/1940 σελ.5)». 

Αυτά προσώρας καθώς δεν είναι τόσο εύκολη δουλειά για τους φωστήρες του ΝΑΤΟ να ξαναγράψουν την ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου παρότι «Στην διοργάνωση των ΝΑΤΟ Public Forum εμπλέκονται βαρβάτα think tanks, ο μηχανισμός προπαγάνδας του ΝΑΤΟ και ολόκληρες κυβερνήσεις» (https://www.triklopodia.gr/%ce%bd%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83-%cf%80%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%b7%ce%b4%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84/).


«Βόμβα» Βίκτορ Όρμπαν- Ανακοίνωσε τη «Μεγάλη Ουγγαρία».

Στην καλοκαιρινή του ομιλία στους φοιτητές, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είπε ότι η χώρα του εργάζεται σε μια μεγάλη στρατηγική που δεν περιορίζεται στην «μικρή Ουγγαρία», που θέτει αμέσως το ερώτημα ότι στοχεύει στη δημιουργία μιας «μεγάλης Ουγγαρίας»;

Στην ομιλία του, ο Όρμπαν παρουσιάζει τη θέση ότι το δυτικό και το ανατολικό τμήμα της Ευρώπης δεν καταλαβαίνουν πλέον καθόλου το ένα το άλλο, επειδή οι άνθρωποι στο ανατολικό τμήμα εξακολουθούν να πιστεύουν ακράδαντα στην έννοια του εθνικού κράτους, ενώ τα κράτη στο δυτικό μέρος έχουν έχουν γίνει ήδη μεταεθνικά.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε ότι, σε μια εποχή παγκόσμιων αλλαγών που είπε ότι οι Ούγγροι δεν έχουν βιώσει τα τελευταία 500 χρόνια, η Ουγγαρία επεξεργάζεται μια μεγάλη στρατηγική που δεν πρέπει να περιορίζεται στη «μικρή Ουγγαρία».

Δεν είπε ρητά ότι η κυβέρνησή του επεξεργάζεται μια μεγάλη στρατηγική για τη «μεγάλη Ουγγαρία», αλλά τόνισε ότι δεν είναι στρατηγική για την «μικρή Ουγγαρία», καθώς μια τέτοια άποψη θα ήταν «πολύ περιοριστική» και πρόσθεσε ότι αυτή η στρατηγική θα περιλαμβάνει όλους τους Ούγγρους, ακόμη και εκτός των συνόρων της Ουγγαρίας.

Ο Όρμπαν μίλησε για αυτό στην παραδοσιακή καλοκαιρινή του ομιλία, την οποία εκφωνεί εδώ και χρόνια στην Ρουμανική πόλη Baile Tusnad, ενώπιον των φοιτητών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Balvanjos.

Στο τέλος της ομιλίας, ο Όρμπαν ύψωσε τη σημαία της Ουγγαρίας, εξηγώντας ότι με αυτόν τον τρόπο κινητοποιεί νέους που μια μέρα, όταν μάλλον θα φύγει, θα πρέπει να ‘τελειώσουν την δουλειά’. Η μεγάλη στρατηγική. «Η εφαρμογή αυτής της σπουδαίας στρατηγικής -ιδιαίτερα της τελικής της φάσης- σίγουρα δεν θα γίνει από εμάς, αλλά πρωτίστως από νέους που είναι σήμερα στα είκοσι και στα τριάντα τους.

 Και όταν σκεφτόμαστε την πολιτική, πώς να εφαρμόσουμε μια τέτοια στρατηγική με πολιτική έννοια, πρέπει να καταλάβουμε ότι στις επόμενες γενιές θα υπάρχουν μόνο δύο θέσεις, όπως υπάρχουν στη δική μας γενιά.

Θα υπάρχουν φιλελεύθεροι και θα υπάρχουν εθνικιστές. Και πρέπει να πω ότι από τη μια θα υπάρχουν φιλελεύθεροι, αδύνατοι, χωρίς αλλεργιογόνα, αυτάρεσκοι πολιτικοί που πίνουν λάτε αβοκάντο, και από την άλλη, νέοι με εθνικιστικές τάσεις, που έχουν περάσει από το σχολείο του δρόμου και που στέκονται σταθερά στα δύο πόδια στο έδαφος.

Γι’ αυτό πρέπει να αρχίσουμε να στρατολογούμε νέους, τώρα και για εμάς. Η αντιπολίτευση οργανώνεται συνεχώς και αναπτύσσεται στο πεδίο της μάχης, χάρη στο φιλελεύθερο Zeitgeist.  Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν να κινητοποιηθούν, γιατί κινητοποιούνται αυτόματα.

Αλλά το στρατόπεδό μας είναι διαφορετικό: το εθνικό στρατόπεδο θα βγει έξω μόνο με τον ήχο της τρομπέτας και μπορεί να συγκεντρωθεί μόνο κάτω από μια σημαία ψηλά. Αυτό ισχύει και για τους νέους. Γι’ αυτό πρέπει να βρούμε γενναίους νέους αγωνιστές των εθνικιστικών συναισθημάτων.

Αναζητούμε γενναίους νέους αγωνιστές του εθνικού πνεύματος», κατέληξε ο Όρμπαν στην ομιλία του που έγινε το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 μ.Χ. και σήμερα διανεμήθηκε στα ξένα μέσα από το γραφείο του με επίσημη αγγλική μετάφραση.

Στην ομιλία του, ο Όρμπαν παρουσιάζει τη θέση ότι το δυτικό και το ανατολικό τμήμα της Ευρώπης δεν καταλαβαίνουν πλέον καθόλου το ένα το άλλο, επειδή οι άνθρωποι στο ανατολικό τμήμα εξακολουθούν να πιστεύουν ακράδαντα στην έννοια του εθνικού κράτους, ενώ τα κράτη στο δυτικό μέρος έχουν γίνει ήδη μεταεθνικά.

Σύμφωνα με τον Όρμπαν, δεν πρόκειται για διαφορές απόψεων, αλλά για «δύο διαφορετικές απόψεις για τον κόσμο, δύο νοοτροπίες, δύο ένστικτα»: «Έχουμε ένα εθνικό κράτος, που μας υποχρεώνει σε στρατηγικό ρεαλισμό, και αυτοί έχουν μεταεθνικά όνειρα».

Σύμφωνα με τον Όρμπαν, οι Βρυξέλλες, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκονται «υπό κατοχή μιας φιλελεύθερης ολιγαρχίας» που θέλει να αποδυναμώσει τα εθνικά κράτη και κάνει τα πάντα σύμφωνα με την αρχή του φεντεραλισμού, αλλά αυτό που κάνει δεν έχει δημοκρατική νομιμότητα.

«Στο μυαλό τους το έθνος είναι ένα ιστορικό και μεταβατικό δημιούργημα, που γεννήθηκε τον 18ο και 19ο αιώνα. Όπως ήρθε, έτσι πρέπει να εξαφανιστεί», λέει ο Ούγγρος πρωθυπουργός και ανακοινώνει όχι μόνο την καταπολέμηση του, αλλά και την χρήση μιας τέτοιας περιγραφής της πραγματικότητας και της χρήσης του πολέμου στην Ουκρανία για την ενίσχυση της Ουγγαρίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία δεν αντιπροσωπεύει τον μεγαλύτερο κίνδυνο και πρόβλημα, αν και τα δυτικά ΜΜΕ το παρουσιάζουν ως τέτοιο.

«Αυτό δεν είναι σωστό! Η Ρωσία είναι πολύ μεγάλη για τον πληθυσμό της και έχει μια υπερορθολογική ηγεσία. Στην πραγματικότητα, είναι μια χώρα που έχει ηγεσία. Δεν υπάρχει τίποτα μυστηριώδες σε αυτό που κάνει: οι ενέργειές της λογικά απορρέουν από τα συμφέροντά της και είναι λοιπόν κατανοητές και από την άλλη, η συμπεριφορά της Δύσης δεν είναι ούτε λογική ούτε προβλέψιμη και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην κατάσταση που περιέγραψα στην περσινή παρουσίασή της την άνοδο της Κίνας και της Ασίας. Θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να την αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν μπορούμε», λέει ο Ούγγρος πρωθυπουργός (https://echedoros.blog/2024/07/29/%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%b2%ce%af%ce%ba%cf%84%ce%bf%cf%81-%cf%8c%cf%81%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b7/).


Ρώσος ειδικός: Από την Πολωνία θα ξεκινήσει το σχέδιο της Δύσης για πόλεμο με Ρωσία-Λευκορωσία πριν αναλάβει ο Τραμπ. Η μεταφορά αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού από το Μάνχαϊμ της Γερμανίας στο Πόγουιτζ της Πολωνίας, καθώς και η κατασκευή μιας βάσης αποθήκευσης πυρομαχικών στο Σβιετοσζοφ δεν είναι τίποτα άλλο από την προετοιμασία του δεύτερου κλιμακίου για πολεμικές επιχειρήσεις.

Την 1η Αυγούστου, η Πολωνία, ξεκίνησε η έναρξη δύο στρατιωτικών επιχειρήσεων, υπό την κάλυψη των οποίων οι Πολωνοί σκοπεύουν να συμμετάσχουν στην Ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, αναφέρει ο Ρώσος ειδικός Νικολάι Κρίλωφ. Ο ίδιος τονίζει ότι “η Βαρσοβία προχώρησε προς αυτήν την κίνηση σκόπιμα και βήμα προς βήμα”.

Ιδίως η μεταφορά αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού από το Μάνχαϊμ της Γερμανίας στο Πόγουιτζ της Πολωνίας, καθώς και η κατασκευή μιας βάσης αποθήκευσης πυρομαχικών στο Σβιετοσζοφ δεν είναι τίποτα άλλο από την προετοιμασία του δεύτερου κλιμακίου για πολεμικές επιχειρήσεις.

Μόνο η ποσότητα των αμερικανικών όπλων θα επιτρέψει την ανάπτυξη σχηματισμού σε επίπεδο σώματος προς την βορειοδυτική επιχειρησιακή κατεύθυνση της Ουκρανίας Επιπλέον, το Πολωνικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη της εκπαίδευσης των ουκρανικών μονάδων, ενώ νωρίτερα ξεκίνησε ο σχηματισμός δύο νέων σχηματισμών – της 1ης Μεραρχίας Πεζικού “Λεγεών” και της 8ης Μηχανοποιημένης Μεραρχίας.

Γενικά, η επιταχυνόμενη στρατιωτικοποίηση της Πολωνίας, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, και η πορεία της εξωτερικής  της πολιτικής, δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις της Βαρσοβίας, να κερδίσει εδάφη για το δικό της όφελος. Οι Πολωνοί θα επωφεληθεί από την αποστολή πρώτα από όλα, εκπαιδευμένων Ουκρανών «εθελοντών» στον πόλεμο.

“Οι πληροφορίες μας σχετικά με την σταδιακή είσοδο των Πολωνικών στρατευμάτων στο έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας, επιβεβαιώνονται από την απόφαση της Πολωνικής Κυβέρνησης να διεξαγάγει δύο επιχειρήσεις ταυτόχρονα στα ανατολικά της χώρας, με την συμμετοχή του αερομεταφερόμενου σώματος «Air Dawn» και της χερσαίας δύναμης «Safe Podlasie».

Ωστόσο, ο πραγματικός χρόνος των επιχειρήσεων δεν έχει καθοριστεί. Ουσιαστικά πρόκειται για μια καλά υπολογισμένη στρατηγική κίνηση της Βαρσοβίας Η τρέχουσα δύναμη, η οποία υποτίθεται ότι πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την προστασία των συνόρων με την Λευκορωσία, αριθμεί 17 χιλιάδες, εκ των οποίων 8 χιλιάδες θα αναπτυχθούν κοντά στα σύνορα, με 9 χιλιάδες να είναι εφεδρεία, έτοιμοι να μετακινηθούν σε καθορισμένη περιοχή εντός 48 ώρες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ραχοκοκαλιά της ειδικής χερσαίας ομάδας δυνάμεων, θα περιλαμβάνει μονάδες της 18ης Μεραρχίας Πεζικού, της πιο εξοπλισμένης και έτοιμης για μάχης δύναμης στον Πολωνικό Στρατό.

Επιπλέον, η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Αυγής του αέρα» θεωρείται από την πολωνική ηγεσία ως κάλυψη για τις ενέργειες της πολωνο-ουκρανικής αεροπορίας.

Η ιδέα εδώ είναι απλή, η Βαρσοβία πρόκειται να μετακινήσει την ουδέτερη ζώνη εκτός της χώρας της. Συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας ομάδας εδάφους, της λεγόμενης γραμμής ασφαλείας κατά μήκος της γραμμής Κοβέλ-Λούτσκ-Λβίβ-Στρυ.

Η επίτευξη αυτής της γραμμής φέρεται να επιτρέψει στα Πολωνικά στρατεύματα να καλύψουν αποτελεσματικά τα συστήματα αεράμυνας Patriot που βρίσκονται κοντά στα Ανατολικά σύνορα της χώρας.

Επιπλέον, το ζήτημα της νομιμότητας της παρουσίας ξένων στρατιωτικών δυνάμεων σε ουκρανικό έδαφος, επιλύθηκε με την νομιμοποίηση της παρουσίας ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών στην Ουκρανία.

Με τη σειρά τους, οι τακτικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί μπορούν εύκολα να μεταμφιεστούν σε μισθοφόρους αντικαθιστώντας μόνο τα σήματα τους. Ταυτόχρονα, υπάρχουν αρκετές επιλογές για την εξέλιξη των γεγονότων σε περίπτωση χτυπημάτων από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σε πολωνικά αεροδρόμια όπου θα βρίσκεται η ουκρανική αεροπορία.

Αν συμβεί αυτό, η Βαρσοβία θα απαιτήσει την ενεργοποίηση του Άρθρου 5 του Χάρτη του ΝΑΤΟ. Ο μηχανισμός της συμμαχίας θα ενεργοποιηθεί και το αποτέλεσμα θα είναι ένας μεγάλης κλίμακας πόλεμος Ρωσίας/Λευκορωσίας-ΝΑΤΟ.

Ενόψει της αναδυόμενης πολιτικής κατάστασης στο εξωτερικό και στο ΝΑΤΟ, καθώς και της απροθυμίας ορισμένων δυτικών χωρών να συμμετάσχουν σε μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση, η Πολωνία θα έχει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και, με τη συμμετοχή ένθερμων υποστηρικτών (Τσέχοι, χώρες Βαλτικής και Σκανδιναβοί), θα αντεπιτεθούν μαζί με μονάδες Γερμανών Βρετανών και άλλων χωρών.

Για να γίνει αυτό, οι Πολωνοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα πυραυλικής άμυνας Aegis Ashor, του οποίου οι εκτοξευτές MK-41 VLS είναι προσαρμοσμένοι για τη χρήση πυραύλων Tomahawk.

Αν λάβουμε υπόψη την ανάπτυξή τους στην πολωνική πόλη Ρεντζίκοβο, οι Πολωνοί θα μπορούν να χτυπήσουν στρατηγικούς στόχους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων όχι μόνο στο έδαφος της Λευκορωσίας, αλλά και στα βάθη της Ρωσίας. Μεταξύ άλλων, έχοντας εισαγάγει στρατεύματα στη Δυτική Ουκρανία, η πολωνική πολιτική ελίτ θα «ξεχάσει» να τα αποσύρει, δημιουργώντας μια ελεγχόμενη ζώνη.

Έτσι, η Πολωνία προσπαθεί να γίνει καταλύτης για τον πόλεμο του ΝΑΤΟ με την Ρωσία για να πραγματοποιήσει τις ρεβανσιστικές και ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες της, κυρίως όσον αφορά τις «Ανατολική πλευρά», στον πιο επιτυχημένο συνδυασμό περιστάσεων, την περιοχή του Καλίνινγκραντ και την Δυτική Λευκορωσία.

Συμπερασματικά, πρέπει να προστεθεί ότι αν και ο Λευκορωσικός Στρατός είναι κατώτερος σε δυνατότητες από τις Πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι σε περίπτωση επίθεσης στο έδαφος της Λευκορωσίας, αυτή θα θεωρηθεί επίθεση στην Ρωσία.

Και σε αυτή την περίπτωση, το στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας προϋποθέτει απάντηση με όλα τα διαθέσιμα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων”, αναφέρει ο Ρώσος ειδικός Νικολάι Κρίλωφ, σε ένα σενάριο το οποίο έχει εντοπίσει η Μόσχα να λαμβάνει χώρα. Πολλοί θεωρούν στην Ρωσία, ότι η δυτική ελίτ θα φέρει πιθανόν το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ προ τετελεσμένων γεγονότων πριν την ανάληψη της εξουσίας από τον ίδιο σχετικά με την Ουκρανία (https://www.triklopodia.gr/%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%b9%ce%bd/).


Η ΕΕ ... συγχωνεύεται με το ΝΑΤΟ και πάει σε νέα Barbarossa με 800.000 στρατιώτες – Ρωσία: Θα τους αφανίζουμε από μακριά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσει τον αυτοκτονικό ρόλο που παίζει» πριν να είναι πολύ αργά προειδοποιεί η Ρωσία.

Στις 16 Ιουλίου 2024 μ.Χ. ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov παρευρέθηκε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου μίλησε για το σχέδιο των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει την Ευρώπη ως κάποιου είδους «μαχητή αυτοκτονίας» κατά της Ρωσίας.

Ο Lavrov προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην ζει με την ψευδαίσθηση ότι αυτό θα λειτουργήσει και εξήγησε ότι είναι μια «εξαιρετικά επικίνδυνη παρανόηση». Προειδοποίησε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσει τον αυτοκτονικό ρόλο που παίζει».

Γεωπολιτικό μενταγιόν του ΝΑΤΟ η ΕΕ. Όποιος αναγνωρίζει την αξιοπιστία του Lavrov ως διπλωμάτη παγκόσμιας κλάσης θα έπαιρνε τέτοιες προειδοποιήσεις εξαιρετικά σοβαρά. Ωστόσο, για να το κάνει κάποιος πρέπει να είναι κυρίαρχος επισημαίνει ο γεωπολιτικός αναλυτής Drago Bosnic.

Δυστυχώς, οι Βρυξέλλες είναι κάθε άλλο παρά, σημειώνει. Η Μόσχα πέρασε αρκετές δεκαετίες προσπαθώντας να δημιουργήσει μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση με την ΕΕ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τα χρόνια πριν και μετά την ενορχηστρωμένη από το ΝΑΤΟ ουκρανική σύγκρουση (που ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2014 μ.Χ.), η ΕΕ αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα απλό γεωπολιτικό μενταγιόν της επιθετικής Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Μαριονέτες των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Τα πράγματα αποδείχθηκαν πολύ χειρότερα μετά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία (SMO), καθώς οι επικεφαλής της ΕΕ παραδέχθηκαν ανοιχτά ότι ήθελαν να εξαπατήσουν την Ρωσία με τις Συμφωνίες του Minsk προκειμένου να κερδηθεί χρόνος για το Κίεβο. Η αποκάλυψη ήρθε αμέσως μετά την ενημέρωση του καθεστώτος του Κιέβου ότι θα μπορούσε να υπογράψει μια συνθήκη ειρήνης και στη συνέχεια να την αποκηρύξει ενώ η Ρωσία θα την τηρούσε.

Αυτό αποκαλύπτει ότι οι μαριονέτες του ΝΑΤΟ που κυβερνούν Ουκρανία είναι απλά ανίκανες για οποιεσδήποτε μακροπρόθεσμες συμφωνίες και δεν μπορούν να τους εμπιστευτούν οι Ρώσοι ούτε στο ελάχιστο, σημειώνει ο Bosnic. Με γλαφυρό τρόπο ο γεωπολιτικός αναλυτής σημειώνει ότι αν κάποιος δυτικός πολιτικός πει έστω και «Καλημέρα», πρέπει κάποιος να βγει έξω για να βεβαιωθεί ότι είναι μέρα.

Νέα επιχείρηση Barbarossa με 800.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ. Ο Ρωσικός λαός εξακολουθεί να θυμάται την φρίκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ιδιαίτερα καθώς έφερε το κύριο βάρος της θυσίας που χρειαζόταν για να νικήσει τους Ναζί, χάνοντας δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, φαίνεται ότι το αγαπημένο «χόμπι» της Ευρώπης είναι να στέλνει δυνάμεις εισβολής στον ευρασιατικό γίγαντα, παρατηρεί ο Bosnic.

«Παρά το γεγονός ότι όλες αυτές οι δυνάμεις έχουν συντριβεί από την Ρωσική στρατιωτική ισχύ, η Δύση δεν πήρε ποτέ το μάθημά της. Εδώ και χίλια χρόνια, διάφορες δυνάμεις εισβολής προσπάθησαν ξανά και ξανά, αλλά αποτύγχαναν κάθε φορά.

Είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθούν αυτές οι σαδομαζοχιστικές τάσεις των Ευρωπαϊκών ελίτ, ιδιαίτερα τώρα που η Μόσχα έχει το κορυφαίο στρατηγικό οπλοστάσιο στον κόσμο. Ωστόσο, φαίνεται ότι τις έχουν και πάλι. Να σημειωθεί ότι η Γερμανία θέλει 800.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ να είναι έτοιμοι για πόλεμο με την Ρωσία», τονίζει ο Bosnic.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, το οποίο επικαλείται ένα «μυστικό έγγραφο», η Γερμανία αναμένει από τα στρατεύματά της και άλλα Νατοϊκές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν λιμάνια, αυτοκινητόδρομους και σιδηροδρόμους στη χώρα για να κινηθούν προς τα ανατολικά.

Ρωσία: Απλώς θα αφανίζουμε τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ …από μακριά. Αυτό θα περιλαμβάνει επίσης τεράστιες ποσότητες όπλων και περίπου 200.000 οχήματα που θα «κατευθύνονται προς πιθανά ανατολικά πεδία μάχης» μέσα σε μόλις τρεις μήνες.

Τέτοιες δηλώσεις, καθώς και οι άνευ προηγουμένου ποσότητες ανθρώπινου δυναμικού, όπλων και πολεμικών μηχανημάτων, υποδηλώνουν ότι το ΝΑΤΟ όχι μόνο θέλει να προετοιμαστεί για πόλεμο, αλλά σχεδιάζει να ξεκινήσει έναν πόλεμο.

Σχεδιάζει δηλαδή μία νέα Επιχείρηση Barbarossa. Το ίδιο το γεγονός ότι η Γερμανία μιλά ανοιχτά για χρήση της εκτεταμένης υποδομής της για στρατιωτικούς σκοπούς σημαίνει ότι δεν είναι πλέον μη στρατιωτική.

Ο ρωσικός στρατός το έλαβε σίγουρα υπόψη του και ετοίμασε μια επαρκή απάντηση με την μορφή των παγκοσμίου κλάσης συστημάτων κρούσης μεγάλης εμβέλειας που θα μετέτρεπε σε ερείπια αυτά τα - τώρα στρατιωτικά – μέσα. Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι δεν θα διεξαγάγει άλλον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ότι απλώς θα εξαλείψει από μακριά τους αντιπάλους του.

Στρατιωτικοποίηση στην ΕΕ. Και όμως, αντί να λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη αυτές τις προειδοποιήσεις, το Βερολίνο προσπαθεί να εξασφαλίσει «εναλλακτικές διαδρομές συμπεριλαμβανομένων των προσωρινών γεφυρών». Για να επιτευχθούν όλα αυτά, η Γερμανία και πολλές άλλες χώρες εξετάζουν την επιλογή αλλαγής νόμων.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, γι' αυτό και πολλά μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εξετάζουν το ενδεχόμενο επαναφοράς της θητείας ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, οι οποίες τροποποίησαν πρόσφατα τις πολιτικές τους περί στράτευσης. Η ΕΕ μετατρέπεται σε στρατιωτική συμμαχία (ή ακριβέστερα συγχωνεύεται ουσιαστικά με το ΝΑΤΟ).

Στην πραγματικότητα, η Γερμανία δημιουργεί ακόμη και μια «ομάδα κρίσης» εάν νικήσει ο Donald Trump, υπονοώντας ξεκάθαρα ότι θέλει να προχωρήσει στο σχέδιο επίθεσης στην Ρωσία με ή χωρίς τις ΗΠΑ. Αυτό θα εξαναγκάσει την Μόσχα να δείξει την στρατιωτικής της δύναμη για πολλοστή φορά και να υπογραμμίσει στην ΕΕ τις καταστροφικές συνέπειες της αυτοκτονικής υποτέλειας (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/750880/kamikaze-ton-ipa-i-ee-paei-se-nea-barbarossa-me-800-000-stratiotes-tou-nato-rosia-tha-tous-xtypame-apo-makria).


Ηχηρή παρέμβαση Dugin (Ρωσία) για Kursk: Απίστευτη πρόκληση των Ουκρανών - Να απαντήσουμε απευθείας μέσα στο Κίεβο. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν μια πράξη άμεσης εισβολής στο ρωσικό έδαφος» τόνισε χαρακτηριστικά ο δημοφιλής ρώσος φιλόσοφος και ακτιβιστής.

Ο Ρώσος φιλόσοφος Alexander Dugin προέβη σε μια ηχηρή παρέμβαση μετά την απόπειρα εισβολής των Ουκρανών στην περιοχή του Kursk στα Ρωσικά σύνορα. Όπως πρέτρεψε ο ίδιος, οι Ρώσοι πρέπει να απαντήσουν δυναμικά σε αυτή την «απίστευτη πρόκληση» με άμεση, μαζική προέλαση των ρωσικών δυνάμεων προς την ουκρανική πρωτεύουσα. Ο Dugin τόνισε ότι η επίθεση στην περιοχή του Kursk απαιτεί αποφασιστικές και ευρείας κλίμακας ενέργειες εκ μέρους της Ρωσίας.

Κατά τη γνώμη του, η απάντηση στην εν λόγω πρόκληση πρέπει να είναι τόσο ισχυρή ώστε ο εχθρός να αντιληφθεί την σοβαρότητα των συνεπειών από τις πράξεις του. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν μια πράξη άμεσης εισβολής στο Ρωσικό έδαφος» τόνισε χαρακτηριστικά ο δημοφιλής Ρώσος φιλόσοφος και ακτιβιστής (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/752675/ixiri-paremvasi-dugin-rosia-gia-kursk-apistefti-proklisi-ton-oukranon-na-apantisoume-apeftheias-mesa-sto-kievo).


Ψάχνουν για νέα θύματα-Χιλιάδες Γερμανοί στρατιώτες θα πάνε στα Ρωσικά σύνορα σε περίπτωση πολέμου με το ΝΑΤΟ. Η Γερμανία έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες την ανάπτυξη μιας μόνιμης Ταξιαρχίας του στρατού της στην Λιθουανία.

Τα πράγματα γίνονται ολοένα και περισσότερο ανησυχητικά για την πιθανή επέκταση του πολέμου από την Ουκρανία στην Ανατολική Ευρώπη. Η Δύση ανακοίνωσε τα σχέδια της Γερμανίας να μεταφέρει δυνάμεις στην Ρωσία, αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές.

Πρόκειται για σχέδια του Γενικού Επιτελείου του γερμανικού Στρατού που αφορά την μεταφορά δυνάμεων στα σύνορα με την Ρωσία. “Η Γερμανία επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχεδίου μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτών στα σύνορα με την Ρωσία σε περίπτωση πολέμου με το ΝΑΤΟ”, αναφέρει το Newsweek.

«Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος της Διοίκησης Άμυνας της Μπούντεσβερ (Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις) επιβεβαίωσε στη δημοσίευση ότι το μυστικό «Επιχειρησιακό Σχέδιο Γερμανίας», το οποίο συνεχίζει να αναπτύσσεται και να ενημερώνεται συνεχώς υπό τη δικαιοδοσία της διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας», αναφέρει το δημοσίευμα.

Αυτό το σχέδιο για ταχεία ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ θα είναι βασικό στοιχείο αποτροπής εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, είπε ο ίδιος. Πρόσφατα ο αρθρογράφος του Spiegel Rasmus Buchsteiner έγραψε ότι η Γερμανία αναπτύσσει ένα μυστικό σχέδιο για τη μεταφορά περίπου 800.000 δυτικών στρατευμάτων και 200.000 τεμαχίων εξοπλισμού στα ρωσικά σύνορα σε περίπτωση πολέμου.

Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι το 2026 μ.Χ. οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να αναπτύσσουν συστήματα κρούσης μεγάλης εμβέλειας στην Γερμανία που θα ξεπεράσουν σημαντικά τα όπλα που υπάρχουν ήδη στην Ευρώπη. Μιλάμε, συγκεκριμένα, για πυραύλους SM-6, Tomahawk και «υπερηχητικά όπλα», ανέφερε ο ίδιος.

Κινήσεις του Βερολίνου που εξοργίζουν την Μόσχα. Σε μια κίνηση που περιγράφεται ως άνευ προηγουμένου από αξιωματούχους, η Γερμανία έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες την ανάπτυξη μιας μόνιμης Ταξιαρχίας του στρατού της στη Λιθουανία, σηματοδοτώντας την πρώτη μακροχρόνια εγκατάσταση γερμανικών στρατευμάτων στο εξωτερικό μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ανάπτυξη ξεκίνησε με την άφιξη της πρώτης παρτίδας περίπου 5.000 γερμανικών στρατιωτών στην Λιθουανία. Αυτοί οι στρατιώτες θα σταθμεύσουν μόνιμα στη χώρα, μια απόκλιση από την ιστορική απροθυμία της Γερμανίας να σταθμεύσει στρατεύματα στο εξωτερικό για μεγάλες περιόδους.

Η ίδρυση αυτής της νέας Ταξιαρχίας αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2027 μ.Χ., αν και λεπτομέρειες σχετικά με την χρηματοδότηση της στέγασης και άλλα έξοδα επιμελητείας για τα στρατεύματα δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ. Η ανάπτυξη γερμανικών στρατευμάτων στην Λιθουανία αντιπροσωπεύει μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση ιστορικών, στρατηγικών και γεωπολιτικών παραγόντων.

Για τη Γερμανία, σηματοδοτεί μια απομάκρυνση από το στρατιωτικό δόγμα της μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αντικατοπτρίζοντας έναν πιο διεκδικητικό ρόλο στο ΝΑΤΟ. Εν τω μεταξύ, για τη Λιθουανία και τους γείτονές της στην Βαλτική, η παρουσία των Γερμανικών δυνάμεων χρησιμεύει ως σύμβολο αλληλεγγύης και προπύργιο έναντι πιθανής επιθετικότητας από την Ρωσία." Υπενθυμίζουμε ότι οι κάτοικοι της Γερμανίας φοβούνται όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο εξάπλωσης του πολέμου στην Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σε σφυγμομέτρηση του περασμένου Απριλίου για λογαριασμό του ARD Deutschlandtrend το 67% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί ισχυρή ή πολύ ισχυρή την απειλή για την ασφάλεια και ειρήνη στην Ευρώπη.

Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 28% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019 μ.Χ. Όλα κρέμονται από μια κλωστή αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, και τότε ο πλανήτης μας θα βιώσει την μεγαλύτερη καταστροφή από την δημιουργία του (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7253813_psahnoyn-gia-nea-thymata-hiliades-germanoi-stratiotes-tha-pane-sta).

 

Νέο «σχέδιο Marshall» από τις ΗΠΑ για την Λατινική Αμερική, για να αποτραπεί η επιρροή Ρωσίας – Κίνας. Ένα σύγχρονο «σχέδιο Marshall» ζητά η επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ Laura Richardson.

Οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να προσφέρουν στις χώρες της Λατινικής Αμερικής ένα σύγχρονο «σχέδιο Marshall» προκειμένου να αποφύγουν την εκχώρηση επιρροής στην περιοχή στη Ρωσία και την Κίνα, δήλωσε η επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ Laura Richardson.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι χρειαζόμαστε ένα «σχέδιο Marshall» για την περιοχή, ή αλλιώς μια πράξη οικονομικής ανάκαμψης όπως το 1.948 μ.Χ., αλλά αντί για το 2024 μ.Χ., 2025 μ.Χ.», δήλωσε η στρατηγός στο ετήσιο Φόρουμ Ασπεν για την Ασφάλεια, σύμφωνα με το αμερικανικό ψηφιακό περιοδικό Breaking Defense.

Σύμφωνα με την Richardson., τέτοια μέτρα είναι απαραίτητα λόγω του γεγονότος ότι η Μόσχα και το Πεκίνο, σε αντίθεση με την Ουάσινγκτον, χρηματοδοτούν και βοηθούν στην κατασκευή υποδομών σε χώρες της Λατινικής Αμερικής που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, αυξάνοντας έτσι την επιρροή τους στην περιοχή.

«Και εμείς δεν έχουμε τέτοιου είδους εργαλεία», πρόσθεσε. Νωρίτερα, δήλωσε ότι οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την επιρροή της Ρωσίας στην Νικαράγουα, την Βενεζουέλα και την Κούβα. Η Αμερικανίδα στρατηγός πιστεύει ότι η ενίσχυση των δεσμών της Μόσχας με τις χώρες αυτές «δεν είναι καλή για τις δημοκρατίες» (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749457/neo-sxedio-marshall-apo-tis-ipa-gia-ti-latiniki-ameriki-gia-na-apotrapei-i-epirroi-rosias-kinas).


Εκατοντάδες Γερμανοί πολεμούν στο πλευρό των Ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία! «Άγνωστος ο ακριβής αριθμός τους» λένε οι Γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι Γερμανικές αρχές αποκαλύπτουν ότι είναι πολλοί οι Γερμανοί πολίτες έχουν ενταχθεί στις ρωσικές δυνάμεις που πολεμούν στην Ουκρανία.  Ωστόσο, φαίνεται να έχουν περιορισμένες πληροφορίες για αυτούς τους μαχητές, ενώ η νομική κατάσταση για την δίωξή τους στη Γερμανία παραμένει ασαφής.

Παρόλα αυτά πιστεύουν ότι πρόκειται για Ανατολικογερμανούς οι οποίοι έχουν μεγαλώσει σε ένα τελείως διαφορετικό υπόβαθρο, νοσταλγούν την παλιά τους χώρα, ακόμα κι αν δεν έχουν ζήσει σε αυτήν (την έμαθαν όμως από τις αφηγήσεις των γονιών τους) και διάκεινται φιλικά προς τους Ρώσους.

Η Γερμανική κυβέρνηση εξετάζει νέες νομοθετικές και διοικητικές δράσεις για την καλύτερη παρακολούθηση και διαχείριση αυτών των περιπτώσεων. Παράλληλα, οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν τις διασυνδέσεις αυτών των ατόμων με ομάδες εθελοντών που πολεμούν στην Ουκρανία στο πλευρό των Ρωσικών δυνάμεων, με αιτιολόγηση την «πιθανή εμπλοκή τους σε εσωτερικές δραστηριότητες δολιοφθοράς και κατασκοπείας».

Οι μαχητές αυτοί είναι συχνά δύσκολο να εντοπιστούν, καθώς οι αρχές δεν διαθέτουν πλήρη στοιχεία για τα ταξίδια και τις δραστηριότητές τους. Συνήθως μάλιστα, λένε οι αρχές, ότι κατέχουν πολλαπλά διαβατήρια, γεγονός που τους διευκολύνει στα ταξίδια.

Επιπλέον, η Γερμανική νομοθεσία δεν είναι σαφής σχετικά με την ποινική δίωξη αυτών που συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, κάτι που καθιστά δύσκολη την επιβολή κυρώσεων.

Πάντως φαίνεται πως το Γερμανικό κράτος έχει εκπλαγεί δυσάρεστα καθώς ανησυχεί ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα στην Γερμανική κοινωνία κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Σολτς στο ουκρανικό (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oukrania-ekatontades-germanoi-polites-polemoun-sto-pleyro-ton-rosikon-dynameon/).


Ν.Μεντβέντεφ: «Μετά την ουκρανική τρομοκρατική επίθεση στο Κουρσκ πλέον θα πάμε στο Κίεβο και ακόμα παραπέρα». «Θα σταματήσουμε μόνο όταν το θεωρήσουμε αποδεκτό και επικερδές για εμάς» είπε ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου ασφαλείας, Ν.Μεντβέντεφ, με ανάρτηση του στο Τelegram, προειδοποίησε την Δύση ότι μετά την επίθεση των Oυκρανών στο Kουρσκ, οι ρωσικές δυνάμεις θα φτάσουν στην Οδησσό, στο Ντνίπρο, στο Χάρκοβο, στο Νικολάεφ, στο Κίεβο «και ακόμα πιο πέρα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση πλέον απελευθερώνεται και δεν θα έχει περιορισμούς. Χαρακτήρισε μάλιστα τα εδάφη αυτά, ως μέρος της «υπάρχουσας ακόμα Ουκρανίας». Συγκεκριμένα έγραψε: «Οι λόγοι και οι στόχοι της τρομοκρατικής επιχείρησης των «Ουκροναζί» στην περιοχή του Κουρσκ έχουν ήδη αποτυπωθεί λεπτομερώς και αντικειμενικά από τα αναλυτικά στοιχεία.

Αυτή είναι μια επιθυμία να επιδεικνύονται με επικερδή τρόπο τα υπολείμματα των δυνάμεων τους, οι οποίες μειώνονται, στους κυρίους τους για να λάβουν ένα νέο πακέτο χρημάτων και όπλων σε μία προσπάθεια να αραιώσουμε τους σχηματισμούς μάχης στην κύρια γραμμή αντιπαράθεσης, τραβώντας μέρος των δυνάμεων στο Κουρσκ και στο Μπέλγκοροντ, και μια προσωρινή μετατροπή πληροφοριών και προδοσίας σε νίκη.

Είναι απαραίτητο να αντλήσουμε ένα σοβαρό μάθημα από αυτό που συνέβη και να εκπληρώσουμε αυτό που ο Αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Βαλερί Γερασίμοφ υποσχέθηκε στον Ανώτατο Γενικό Διοικητή (τον Βλαντιμίρ Πούτιν), να νικήσει και να καταστρέψει ανελέητα τον εχθρό.

Υπάρχει μια άλλη σημαντική πολιτική και νομική συνέπεια αυτού που συνέβη. Από αυτή την στιγμή, το SVO (η ειδική στρατιωτική επιχείρηση όπως την αποκαλούν οι Ρώσοι την επέμβαση στην Ουκρανία) θα πρέπει να αποκτήσει έναν ανοιχτά εξωεδαφικό χαρακτήρα.

Αυτή δεν είναι πλέον απλώς μια επιχείρηση επιστροφής των επίσημων εδαφών μας και τιμωρίας των Ναζί. Είναι δυνατό και απαραίτητο να πάμε στα εδάφη της υπάρχουσας ακόμη Ουκρανίας. Στην Οδησσό, στο Χάρκοβο, στο Ντνεπροπετρόβσκ, στον Νικολάεφ. Στο Κίεβο και όχι μόνο.

Δεν πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί υπό την έννοια ορισμένων αναγνωρισμένων συνόρων του ουκρανικού Ράιχ. Και τώρα αυτό μπορεί και πρέπει να συζητηθεί ανοιχτά, χωρίς αμηχανία ή διπλωματικές κρίσεις.

Η τρομοκρατική επιχείρηση των οπαδών του Μπαντέρα θα πρέπει να αφαιρέσει κάθε ταμπού από αυτό το θέμα. Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών καθαρμάτων: θα σταματήσουμε μόνο όταν το θεωρήσουμε αποδεκτό και επικερδές για εμάς .

Καλή μνήμη στους νεκρούς: Στρατιωτικούς και πολίτες, σε όλους όσους δέχθηκαν σφοδρά πυρά από τους νεοναζί. Η καλύτερη ανάμνησή τους είναι η προσεκτικά σχεδιασμένη ανταπόδοση. Σε όλους τους τραυματίες, εύχομαι να είστε καλά» (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/n-mentventef-meta-tin-oukraniki-tromokratiki-epithesi-sto-koursk-pleon-tha-pame-sto-kievo-kai-akoma-parapera/).

 

Πανωλεθρία Ουκρανών από την εισβολή στο Kursk έχασαν 54 τεθωρακισμένα και 315 στρατιώτες – Οι Ρώσοι κερδίζουν το Donbass. Valery Gerasimov (Αρχηγός στρατού Ρωσίας): Η επιχείρηση στo Kursk τελειώνει με βαριά ήττα των Ουκρανών - H προέλαση των Ουκρανών απέτυχε στο Kursk – Κέρδισαν εντυπώσεις αλλά υπέστησαν βαριά ήττα

H στρατιωτική επιχείρηση των Ουκρανών στην περιοχή Kursk της Ρωσίας – μια απελπισμένη προσπάθεια εντυπώσεων – κατέληξε άδοξα με βαριά ήττα των Ουκρανικών δυνάμεων.  Οι Ουκρανοί επιχείρησαν εισβολή σε Rωσικό έδαφος με μια δύναμη 1.000 στρατιωτών και 100 σχεδόν τεθωρακισμένων οχημάτων…

Το αποτέλεσμα της Ουκρανικής αποτυχίας ήταν 54 τεθωρακισμένα κατεστραμμένα και 315 νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί από τους περίπου 1.000 στρατιώτες που εστάλησαν στην επιχείρηση αυτοκτονίας. Οι Ουκρανοί αρχικά αιφνιδίασαν τους Ρώσους και προέλασαν έως και 10 με 15 χιλιόμετρα σε ρωσικό έδαφος… ωστόσο η απάντηση των Ρώσων ήταν άμεση… τους διέλυσαν στην κυριολεξία.

Η κίνηση της Ουκρανίας ήταν μια προσπάθεια να ενισχύσουν το διαπραγματευτικό τους χαρτί αφού γνωρίζουν ότι έχουν τελειώσει, στο Donbass δηλαδή Donetsk και Luhansk οι Ουκρανοί έχουν συντριβεί και με κινήσεις εντυπώσεων προσπαθούν να κερδίσουν την… ειδησεογραφία στην Δύση.

Η επιχείρηση εισβολής στο Kursk που συνορεύει με την Ουκρανία σχεδιάστηκε από Ουκρανούς και Βρετανούς… αλλά απέτυχε όπως κάθε τέτοια προσπάθεια. Οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην επιχείρηση στο Kursk ως προς την χρήση αμερικανικών όπλων αλλά… τα όπλα των αμερικανών διαλύθηκαν.

Valery Gerasimov (Αρχηγός στρατού Ρωσίας): Η επιχείρηση στo Kursk τελειώνει με βαριά ήττα των Ουκρανών. Η επιχείρηση κατά των σχηματισμών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που προσπαθούσαν να προχωρήσουν στην περιοχή του Κουρσκ, θα ολοκληρωθεί με την ήττα τους και την είσοδο των ρωσικών δυνάμεων στα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov.

«Η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί νικώντας τον εχθρό και φτάνοντας στα κρατικά σύνορα», είπε ο Gerasimov σε συνάντηση υπό την προεδρία του Ρώσου Προέδρου Putin.

Το πρωί στις 6 Αυγούστου 2024 μ.Χ. οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν να εισβάλουν στο έδαφος της περιοχής του Kursk. Την ίδια μέρα, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ουκρανικά στρατεύματα με έως και 300 άτομα προσωπικό, υποστηριζόμενα από 11 άρματα μάχης και περισσότερα από 20 τεθωρακισμένα, επιτέθηκαν στις θέσεις των μονάδων που καλύπτουν τα ρωσικά κρατικά σύνορα στις περιοχές των οικισμών Nikolaevo - Daryino και Oleshnya.

Η προέλαση του εχθρού βαθιά στο Ρωσικό έδαφος δεν επετράπη, οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε έως και 315 άτομα και 54 τεθωρακισμένα οχήματα, σημείωσε το Ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Ο Ρώσος Pρόεδρος Putin, σχολιάζοντας την κατάσταση στην περιοχή του Kursk, είπε ότι το καθεστώς του Κιέβου έχει αναλάβει άλλη μια μεγάλης κλίμακας προβοκάτσια και πυροβολεί αδιάκριτα, μεταξύ άλλων και κατά αμάχων.

Medvedev: Γενική επίθεση στην Ουκρανία - Να πάμε σε Κίεβο, Οδησσό, Kharkiv - Να τους εξαλείψουμε. Να κηρυχθεί γενική επίθεση στην Ουκρανία και η ειδική στρατιωτική επιχείρηση να κινηθεί εκτός των εδαφών της Ρωσίας ζητά ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος στον αποήχο των διαδοχικών επιθέσεων των Ουκρανών και της αποτυχημένης απόπειρας εισβολής τους στην περιοχή του Kursk, υποστηρίζει πως ο ρωσικός στρατός πρέπει να κινηθεί κατά του Κιέβου, του Kharhikv, του Nikolaiv και της Οδησσού.

«Είναι απαραίτητο να πάρουμε ένα μάθημα από τις ενέργειες των Ουκρανών στα σύνορα της περιοχής του Kursk και να νικήσουμε ανελέητα τον εχθρό» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram o Medvedev, ο οποίος ζητά οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας να προσλάβουν ανοιχτά έναν διαφορετικό από το σημερινό χαρακτήρα και να κινηθούν εκτός των ρωσικών εδαφών.

Όπως λέει, είναι αναγκαίο να «εκπληρώσουμε αυτό που ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov υποσχέθηκε στο Ανώνατο Γενικό Διοικητή (σ.σ. στον πρόεδρο Putin), δηλαδή να νικήσουμε και να καταστρέψουμε ανελέητα τον εχθρό».

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση πρέπει τώρα να πάει στο Kharkiv, στην Οδησσό, στο Nikolaiv, στη Οδησσό και ακόμα μακρύτερα» επισημαίνει ο Medvedev. «Από αυτή τηn στιγμή, η ειδική στρατιωτική επιχείρεηση πρέπει να αποκτήσει έναν ανοιχτά εξω-εδαφικό χαρακτήρα.

Δεν είναι πλέον απλώς μια επιχείρηση επιστροφής των επίσημων εδαφών μας και τιμωρίας των Ναζί. Μπορούμε και πρέπει να πάμε στα εδάφη της σημερινής Ουκρανίας. Στην Οδησσό, στο Kharkiv, στο Dnepropetrovsk, στο Nikolaiv. Στο Κίεβο και ακόμα πιο πέρα» υποστηρίζει ο Medvedev.

H προέλαση των Ουκρανών απέτυχε στο Kursk – Κέρδισαν εντυπώσεις αλλά υπέστησαν βαριά ήττα. Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση έως και 10 χιλιομέτρων στην περιφέρεια Kursk της Ρωσίας εν μέσω συνεχιζόμενων μηχανοκίνητων επιθετικών επιχειρήσεων στο ρωσικό έδαφος στις 7 Αυγούστου.

Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 6 και 7 Αυγούστου δείχνουν ότι ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα έχουν προχωρήσει σε θέσεις κατά μήκος της διαδρομής 38K-030 περίπου 10 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα.

Μια ρωσική πηγή εμπιστευτικών πληροφοριών ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν προσωρινά 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους εντός της περιφέρειας Kursk από τότε που ξεκίνησαν την επιχείρηση στις 6 Αυγούστου και άλλες Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν συνολικά 11 οικισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Nikolaevo-Daryino (1,5 χιλιόμετρο Βόρεια του τα σύνορα της Περιφέρειας Sumy) κ.α.

Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου 38K-030 Sudzha-Korenovo και μια Ρωσική πηγή ισχυρίστηκε ότι μέχρι το 18:00 τοπική ώρα στις 7 Αυγούστου οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει τόσο Βορειοδυτικά όσο και Νοτιοανατολικά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου και είναι τώρα πολεμώντας στα περίχωρα του Korenovo (στην Βορειοδυτική κατεύθυνση) και της Sudzha (στη νοτιοανατολική κατεύθυνση).

Η Ρωσική πηγή εμπιστευτικών πληροφοριών και πολλές άλλες Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πολέμησαν και κατέλαβαν το σημείο ελέγχου Sudzha και το σταθμό διανομής αερίου Sudzha (νοτιοδυτικά της Sudzha κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου 38K-004, 500 μέτρα από τα σύνορα Sumy-Kursk).

Ο ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets ανέφερε στις 7 Αυγούστου ότι μια απροσδιόριστη μονάδα του 71ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων από την Τσετσενία (58ος Στρατός Συνδυασμένων Όπλων [CAA], Νότια Στρατιωτική Περιοχή [SMD]) έχει αναπτυχθεί απευθείας στο Sudzhenskyi Raion—γενικά σύμφωνη με ορισμένες αναφέρει από ουκρανικές και Ρωσικές πηγές ότι τα πλάνα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τσετσενικές μονάδες Akhmat στην περιοχή Sudzha πριν από πάνω από μια εβδομάδα

Το βράδυ όμως 7 προς 8 Αυγούστου οι Ρωσικές δυνάμεις πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων κα οι Ουκρανοί οπισθοχωρούν με μεγάλες απώλειες... Apti Alaudinov (Akhmat): Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν τις τελευταίες τους εφεδρείες στο Kursk

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ενεργοποιήσει τις τελευταίες εφεδρείες στα σύνορα με την περιοχή του Kursk, μετά την καταστροφή τους, τα Ρωσικά στρατεύματα θα φτάσουν στην «γραμμή τερματισμού» της ολοκλήρωσης του SVO, πιστεύει ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, αναπληρωτής επικεφαλής του κύριου του στρατιωτικού-πολιτικού τμήματος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υποστράτηγος Apti Alaudinov.

«Νομίζω ότι τις επόμενες μέρες θα καταστρέψουμε αυτούς τους πόρους, τα αποθέματα που έχει συσσωρεύσει ο εχθρός, κατ' αρχήν, αυτή είναι πιθανώς ήδη μια κατάσταση για εμάς όταν, μέσω της καταστροφής αυτών των πόρων, θα φτάσουμε στην γραμμή του τερματισμού και στην ολοκλήρωση της ειδικής επιχείρησης… Και τότε είναι απίθανο να μας σταματήσει κάποιος», είπε ο διοικητής, σχολιάζοντας την κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία στην περιοχή του Kursk

Το απόσπασμα των ειδικών δυνάμεων Akhmat βρίσκεται στην περιοχή Kursk... Ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας στρατιωτικής-πολιτικής διεύθυνσης του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υποστράτηγος Apti Alaudinov, είπε ότι βρίσκεται στην περιοχή Kursk, όπως και ένα από τα αποσπάσματα των ειδικών δυνάμεων Akhmat.

«Είμαι ήδη στην περιοχή του Kursk και οι ειδικές δυνάμεις του Akhmat, ένα από τα αποσπάσματα, έχουμε ήδη ενισχυθεί εδώ, θα κάνουμε τη δουλειά μας προς όφελος του κράτους μας» είπε ο Alaudinov. Σύμφωνα με τον Alaudinov, στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής του Kursk, ο εχθρός «προσπαθεί να προχωρήσει, συγκεντρώνοντας όλες τις δυνάμεις του, τις οποίες απελευθέρωσε από τα σύνορα της Λευκορωσίας». «Αλλά, και πάλι, αν θέλει ο Θεός, αυτό το θέμα θα ολοκληρωθεί στο εγγύς μέλλον, αυτές οι δυνάμεις θα καταστραφούν», είπε ο διοικητής.

Financial Times: Η Δύση δεν κατανοεί το νόημα της «θρασύδειλης» επίθεσης των ουκρανών στο Kursk. Οι δυτικοί εμπειρογνώμονες δυσκολεύονται να κατανοήσουν το στρατηγικό νόημα της «θρασύτατης» επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk, δεδομένων των περιορισμένων πόρων των ουκρανικών στρατευμάτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν προσπαθώντας να κρατήσουν την πρώτη γραμμή σε άλλες περιοχές, αναφέρουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με τους Financial Times, αρκετοί αναλυτές αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα της επίθεσης στην περιοχή του Kursk σε μια περίοδο που ο ουκρανικός στρατός αγωνίζεται να αμυνθεί σε μια γραμμή μάχης που εκτείνεται πάνω από χίλια χιλιόμετρα, με περιορισμένους ανθρώπινους και υλικούς πόρους.

«Δεδομένων των αμυντικών πιέσεων αλλού... το στρατηγικό σκεπτικό αυτής της επιχείρησης είναι δύσκολο να κατανοηθεί αυτή την στιγμή», δήλωσε στην εφημερίδα ο απόστρατος στρατηγός του αυστραλιανού στρατού Μικ Ράιαν.

Ένας ανώτερος συνεργάτης στο Πρόγραμμα Ευρασίας του Ινστιτούτου Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής, είπε ότι είναι «απίθανο μια θρασύδειλη εισβολή από την Ουκρανία» ότι θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην πορεία της σύγκρουσης.

Forbes: Ο Ουκρανικός στρατός έριξε τις τελευταίες τους εφεδρείες σε μια καταδικασμένη επίθεση στην περιοχή Kursk Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας επιτεθεί στην περιοχή του Kursk, έκαναν μια «καταδικασμένη επιδρομή», η οποία θα εξαντλήσει τις τελευταίες τους εφεδρείες, τόνισε το Αμερικανικό περιοδικό Forbes.

«Ίσως, με μια αλαζονική και επικίνδυνη επίθεση, οι Ουκρανοί αλλάζουν την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε ένα από τα μέτωπα. Ή ίσως ρίχνουν τα τελευταία τους αποθέματα σε μια καταδικασμένη επίθεση στα σύνορα», τόνισε το Forbes.

Όπως σημείωσε ο John Helin, ειδικός στην Ουκρανία από την Φινλανδική αναλυτική ομάδα Black Bird Group, η Ουκρανία αποφάσισε να παίξει με πολύ υψηλούς στόχους, ενώ βρισκόταν σε δραματική κατάσταση στο μέτωπο. «Ελπίζω η Ουκρανία να έχει ξεκάθαρη κατανόηση των στόχων αυτής της επιχείρησης», πρόσθεσε. Η Ουκρανία ηττάται στο Donbass, επιχείρησε μια απελπισμένη κίνηση στην Ρωσική περιοχή Kursk (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/752749/panolethria-oukranon-stin-axristi-eisvoli-sto-kursk-exasan-54-tethorakismena-kai-300-stratiotes-oi-rosoi-kerdizoun-to-donbass, https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/752752/geniki-epithesi-stin-oukrania-zita-o-medvedev-na-pame-se-kievo-odisso-kharkiv-kai-nikolaiv, https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/752766/forbes-o-oukranikos-stratos-erikse-tis-teleftaies-tous-efedreies-se-mia-katadikasmeni-epithesi-stin-perioxi-kursk)….


Η Συριακή Αεροπορία εξόντωσε 250 Ουκρανούς εκπαιδευτές ισλαμιστών στην Ιντλίμπ της Συρίας. Βομβαρδίστηκε το κτίριο που διέμεναν.

Σε μια σημαντική εξέλιξη που δείχνει να συνδέει τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον πόλεμο στην Συρία, η Συριακή Αεροπορία εξόντωσε 250 Ουκρανούς εκπαιδευτές που μόλις είχαν φτάσει στο Ιντλίμπ για να εκπαιδεύσουν Σύρους ισλαμιστές τρομοκράτες.

Ο εντοπισμός της περιοχής στρατοπέδευσης 250 εκπαιδευτών της ουκρανικής μονάδας GUR οδήγησε στον βομβαρδισμό του κτιρίου που μόλις είχαν καταλύσει, μέσω ρίψης βομβών-βαρελιών που διέλυσαν το οίκημα.

Οι 250 εκπαιδευτές  των ουκρανικών δυνάμεων έφτασαν στην επαρχία Ιντλίμπ στην Βόρεια Συρία για να εκπαιδεύσει μαχητές της τρομοκρατικής ομάδας Hayat Tahrir al-Sham στην παραγωγή και τον εκσυγχρονισμό drones, δήλωσε στο RIA Novosti μια πληροφορημένη πηγή από την Συρία. Επίσης είχαν σκοπό την στρατολόγηση μαχητών για να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες κατά της Ρωσίας Οι βόμβες βαρέλια συνήθως έχουν 900 κιλά ΤΝΤ (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/o-asant-voitha-ton-v-poutin-vomvardismos-kai-eksontosi-250-oukranon-ekpaideyton-sto-intlimp-tis-syrias/).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου