Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΦΕΛΗ

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΜΕ  ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΦΕΛΗ

Γράφει  ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό σε όλη την διάρκεια της Ελληνικής, της Ευρωπαϊκής, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, οι πλούσιοι συνεχώς ηταν έτοιμοι να προδώσουν την πατρίδα τους και τους συμπολίτες τους, προκειμένου να διατηρήσουν την κοινωνική θεση και τον πλούτο τους, προδίδοντας την πατρίδα τους και συνεργαζόμενοι με ξένους εισβολείς και βοηθώντας τους να την κατακτήσουν.

Αυτό δεν συνέβη μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της ιστορίας διαχρονικά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Καρχηδόνας, την οποία αρχικά κυβερνούσαν οι αριστοκράτες ολιγαρχικοί, όμως κάποια στιγμή φιλολαϊκοι αριστοκράτες (σαν τον Μάριο και τον Καίσαρα στην Ρώμη και τον Πεισίστρατο στην Αρχαία Αθήνα-https://alophx.blogspot.com/2017/09/20.html, https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_54.html, https://alophx.blogspot.com/2016/11/blog-post_27.html, https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_23.html, https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_5.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_7.html, https://alophx.blogspot.com/2018/06/blog-post_1.htm, l https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_35.html) κατάφεραν με την υποστήριξη του λαού να καταλάβουν την εξουσία.

Ακολουθήσαν οι Καρχηδονιακοί Πόλεμοι (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_73.html), στους οποίους, ιδιαίτερα στον Β΄ η Καρχηδόνα η αριστοκρατία υπό τον Άννων τον Μέγα σαμποτάριζε τις προσπάθειες του Αννιβα, του οποίου ηταν και πολιτικός αντίπαλος και βέρος ολιγαρχικός, σε αντίθεση με τον φιλολαϊκό Αννιβα, μην στέλνοντας του χρήματα και ενισχύσεις στις κρισιμότερες στιγμές, ή στέλνοντας τις σε περιορισμένο βαθμό ή σε άσχετα μέτωπα, κάτι που βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ήττα της Καρχηδόνας στον πόλεμο αυτό.

Όταν η Καρχηδόνα ηττήθηκε, ο Αννίβας εκλέχτηκε Σοφφέτ και άρχισε να ψηφίζει και να εφαρμόζει φιλολαϊκά μετρά, σύντομα όμως η αριστοκρατία με την βοήθεια των Ρωμαίων εξόρισε τον Αννιβα για να διαφυλάξει τα συμφέροντα της, ενώ τον καταδίωξε μαζί με την Ρώμη μέχρι αυτός στο τέλος να αυτοκτονήσει.

Αλλά και στον Γ΄ Καρχηδονιακό Πόλεμο, η αριστοκρατία, που ηταν φιλο-Ρωμαϊκή, προώθησε την φιλία με την Ρώμη και τον αφοπλισμό της Καρχηδόνας, έτσι ώστε τάχα να μην είναι επιθετικοί οι Ρωμαίοι (όποια ομοιότητα με το σήμερα και τον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου και του Ελληνικού στρατού και του στόλου, δήθεν για να είμαστε ασφαλείς από τους Τούρκους ή για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς είναι εντελώς τυχαία).

[Με το ίδιο ακριβώς «στυλ» στον Μεσοπόλεμο στην Γερμανία ο Χίτλερ συνεχώς προέβαλε απαιτήσεις και αποθρασύνονταν στις απαιτήσεις, απαιτώντας και λαμβάνοντας από τους δυτικούς όλα τα εδάφη που ήθελε σε Τσεχοσλοβακία, Αυστρία, Ντάντσιχ και Ρουρ με την υποχωρητικότητα τους].

Όπως ηταν φυσικό, αυτή η δήθεν «φιλειρηνική» τακτική δεν πέτυχε, αλλά στο τέλος όταν η Καρχηδόνα ηταν εντελώς απροστάτευτη, η Ρώμη απαίτησε όλα τα εδάφη της Καρχηδόνας, οι Καρχηδόνιοι αρνήθηκαν, εκδίωξαν βίαια τους προδότες φιλορωμαικούς αρχηγούς τους και εξέλεξαν φιλολαϊκούς, όμως η ισχύς πυρός της Ρώμης ηταν τόσο μεγάλη, ώστε σύντομα οι  Ρωμαίοι κατέλαβαν και ισοπέδωσαν την Καρχηδόνα (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_73.html).

Αλλά και στην Αρχαία Ελλάδα τα πράγματα δεν είχαν καμία απολύτως διαφορά, αφού και εκεί, οι πλούσιοι, σε όλες τις Ελληνικές πόλεις (δημοκρατικές σαν την Αθηνά, ολιγαρχικές σαν Κόρινθο και Θήβα, μοναρχικές σαν την Σπαρτή), τις Συμπολιτείες (Αχαϊκή και Αιτωλική-https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_21.html) και Βασίλεια, φρόντιζαν να εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των πλουσίων, καταπίεζαν τον λαό, αρπάζαν την γη, τις περιουσίες και τα σπίτια τους του και μονοπωλούσαν την εξουσία. 

Αυτό συνέβη επίσης και στα Ελληνιστικά Βασίλεια που ακολουθήσαν τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου (https://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_75.html), κυρίως στην Πέργαμο, όταν ο Αριστόνικος κατέλαβε την εξουσία από τον φιλορωμαίοι αδερφό του Ατταλό τον Γ΄ που είχε αφήσει το κράτος του κληροδότημα στην Ρώμη, χωρίς φυσικά να ρωτήσει τον λαό του, οι αριστοκράτες ολιγαρχικοί κάλεσαν τους Ρωμαίους για να ανατρέψουν τον Αριστόνικος που πηρέ φιλολαϊκά μετρά, όπως και έγινε για να διατηρήσουν τα προνομία τους.

Αλλά και στην πάντα Ελληνική Μακεδονίας μας, όταν οι βασιλείς Φίλιππος Ε΄ και ο γιος του Περσέας, ο τελευταίος βασιλιάς της, πήραν φιλολαϊκά μετρά, οι πλούσιοι δυσαρεστήθηκαν και στην τελική κρίσιμη μάχη της Πύδνας, αυτοί αν και αποτελούσαν το ιππικό των Εταίρων δεν αναφέρεται να έλαβαν μέρος στην μάχη αυτή, προδίδοντας τον βασιλιά τους και συμμαχώντας πιθανότατα με τους Ρωμαίους, αφού διατήρησαν χωρίς συνέπειες όλα τα προνόμια τους, όπως φάνηκε στην συνέχεια.

Τα ίδια ακριβώς συνέβησαν και στην Αχαϊκή Συμπολιτεία, στην οποία οι πλούσιοι, όπως και στην Καρχηδόνα, προωθήσαν την φιλία με την Ρώμη και τον αφοπλισμό της, έτσι ώστε τάχα να μην είναι επιθετικοί οι Ρωμαίοι.

Φυσικά, όπως αναμενόταν αυτή η δήθεν «φιλειρηνική» τακτική δεν πέτυχε, αλλά στο τέλος όταν η Αχαϊκή Συμπολιτεία ηταν εντελώς απροστάτευτη, η Ρώμη απαίτησε να διαλυθεί τελείως η Συμπολιτεία αυτή, οι Αχαιοί αρνήθηκαν, εκδίωξαν βίαια τους προδότες φιλορωμαικούς αρχηγούς τους και εξέλεξαν φιλολαϊκούς, όμως η ισχύς πυρός της Ρώμης ηταν τόσο μεγάλη, ώστε σύντομα οι  Ρωμαίοι κατέλαβαν και ισοπέδωσαν την Κόρινθο, που ηταν και η πρώτευσα και πιο σημαντική πόλη της Αχαϊκής Συμπολιτείας (https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_21.html).

Αλλά και τον Μεσαίωνα, τον καιρό της ένδοξης Αυτοκρατορίας της Ρωμανίας, οι πλούσιοι/δυνατοί/αριστοκράτες φρόντιζαν να εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των ιδίων, δηλαδή των πλουσίων, καταπίεζαν τον λαό, αρπάζαν την γη, τις περιουσίες και τα σπίτια τους του και μονοπωλούσαν την εξουσία.

Για τον λόγο αυτό, πολλοί ικανότατοι Αυτοκράτορες, π.χ. ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο Ρωμανός Λεκαπηνός, ο Βασίλειος ο Α΄, ο Νικηφόρος Φωκάς, ο Ιωάννης Τσιμισκής, ο Βασίλειος ο Β΄ ο Βουλγαροκτόνος, οι Κωνσταντίνος και Θεόδωρος Λάσκαρης, ο Ιωάννης Βατάτζης, πήραν μέτρα ενάντια των πλουσίων και υπερ του λαού, εμποδίζοντας τα σχέδια τους.

Όμως, με την άνοδο φιλο-αριστοκρατών, π.χ. του Κωνσταντίνου Μονομάχου και των Δουκών, ο στρατός άρχισε να αφοπλίζεται και παράλληλα, οι ίδιοι προδώσαν τον ικανό Αυτοκράτορα Ρωμανό τον Δ΄ τον Διογένη στο Μάντζικερτ, όταν τον προδώσαν ο Ανδρόνικος Δούκας και ο Μιχαήλ Ψελλός για να του αρπάξουν τον θρόνο, όπως και έγινε, ώστε να διαφυλάξουν τα συμφέροντα τους, ενώ με την προδοτική καταστροφή αυτή του στρατού της Ρωμανίας, οι Τούρκοι κατέλαβαν πολλά εδάφη της Ρωμανίας στην Μικρά Ασία.

Στην συνέχεια, οι Κομνηνοί προσπάθησαν να αναδιοργανώσουν την Αυτοκρατορία, όμως όταν ανέλαβαν οι Άγγελοι, που ηταν φιλο-αριστοκράτες, κατέστρεψαν τόσο τον στρατό της Αυτοκρατορίας, όπως και την οικονομία της, ενώ καταπίεσαν τον λαό της και στο τέλος η πλήρως αποδυναμωμένη Πόλη έπεσε στα χεριά των Σταυροφόρων το 1.204 μ.Χ.-(https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_3.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_23.html).

Η Αυτοκρατορία αναδιοργανώθηκε από τους Λασκαρίδες και τον Βατάτζη (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_23.html) και ανένηψε σε όλα τα επίπεδα, απελευθερώνατε τα πιο πολλά εδάφη της και την Πόλη, όμως ο απολυτός αφοπλισμός εκ νέου του στρατού και του στόλου και η αρπαγή της γης, των περιουσίων και των σπιτιών του λαού, οδήγησε στην τελική καταστροφή.

(Από τον Μιχαήλ Παλαιολόγο ο στρατός των Ακρίτων της Μικράς Ασίας που τους φοβόνταν γιατί ηταν πιστοί στους Λασκαρίδες και έδωσε την γη τους στους πλουσίους και τον γιο του Ανδρόνικο τον Β΄ που διέλυσε τον στόλο και τους Ακρίτες των Ευρωπαϊκών επαρχιών της Αυτοκρατορίας).

Και όλα αυτά παρά τις ηρωικές προσπάθειες του Μανουήλ Παλιάλογου και του τελευταίου ηρωικού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, μιας και οι περισσότεροι Παλαιολόγοι, που ηταν φιλο-αριστοκράτες, προώθησε την φιλία με την Δύση (και άλλοι με τους Τούρκους) και τον αφοπλισμό της Ρωμανίας, έτσι ώστε τάχα να μην είναι επιθετικοί οι δυτικοί (Βενετοί, πάπας, Σταυροφόροι) και οι Τούρκοι.

Όπως ηταν φυσικό, αυτή η δήθεν «φιλειρηνική» τακτική δεν πέτυχε, αλλά στο τέλος όταν η Πόλη ηταν εντελώς απροστάτευτη, οι Τούρκοι υπό τον Μωάμεθ τον Β΄ απαίτησαν την Πόλη και όλα τα εδάφη της Ρωμανίας.

Όπως ακριβώς έκαναν και οι δυτικοί που και αυτοί ζητούσαν ξεδιάντροπά την απόλυτη σε κάθε τομέα υποταγή της Ρωμανίας με την Συνοδό Φερράρας Φλωρεντίας με ψέματά, εκβιασμούς και απειλές (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_97.html), ενώ ήδη αφάνιζαν επί 200 χρονιά Βαρβαρικής σταυροφορικής κατοχής πολλά εδάφη της Ρωμανίας, όπως ακριβώς ηταν και η Γερμανική Κατοχή της Ελλάδας στον Μεσοπόλεμο και με τα μνημόνια στην εποχή μας)

Οι κάτοικοι της Ρωμανίας και οι ηγέτες τους (ο τελευταίος ηρωικός Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος) αρνήθηκαν, εκδίωξαν βίαια τους προδότες φιλοδυτικούς και φιλότουρκους αρχηγούς τους, όμως η ισχύς πυρός των Τούρκων ηταν τόσο μεγάλη, ώστε σύντομα οι Τούρκοι κατέλαβαν και ισοπέδωσαν την Πόλη παρά τις ηρωικές προσπάθειες του τελευταίου Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Η καταπίεση αυτή των πλουσίων οδήγησε στο κίνημα των Ζηλωτών κατά των πλουσίων (υπό τα μέλη της δυναστείας της Ρωμανίας και αριστοκράτες Μιχαήλ και Αντρέα Παλαιολόγο), σε Θεσσαλονίκη και Ανδριανόπουλης οπού πήραν την εξουσία για κάποιο διάστημα και κάλεσαν αργότερα τους Τούρκους οι αντιπάλοι τους και τους Σέρβους οι ίδιοι για να πάρουν την πόλη, όμως απέτυχαν στο τέλος και έπεσαν (https://alophx.blogspot.com/2017/04/sparrows-1342-1350.html, https://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post_7.html).

Αλλά στον Μεσαίωνα, τόσο στην Ιταλία (π.χ. ο Κόλα Ντε Ριεντζο-https://alophx.blogspot.com/2017/09/cola-di-rienzo.html), όσο και στην Δυτική Ευρώπη υπήρξε άνοδος πολλών φιλολαϊκών δημαγωγών για παρεμφερείς αίτιες, οι οποίοι έπεσαν από τους αριστοκράτες, είτε με εμφυλίους, είτε με εξωτερικές εισβολές (https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_15.html).

Και σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, οι  πλούσιοι συνεχώς ηταν έτοιμοι να προδώσουν την πατρίδα τους και τους συμπολίτες τους, προκειμένου να διατηρήσουν την κοινωνική θεση και τον πλούτο τους, προδίδοντας την πατρίδα τους και συνεργαζόμενοι με ξένους εισβολείς και βοηθώντας τους να την κατακτήσουν.

Στην νεότερη ιστορική περίοδο, παρόμοιοι έντονοι αγώνες των φτωχών, των αγροτών (https://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_81.html), κατά των πλουσίων, οδήγησαν στις Γαλλικές Επαναστάσεις (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1789-2016.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_38.html, https://alophx.blogspot.com/2017/06/1830-1848_26.html), όπως και στην άνοδο του Μεγάλου Ναπολέοντα και του ανιψιού του Ναπολέοντα του Γ΄.

Αλλά παράλληλα οι ιδίες αίτιες οδήγησαν μετά (και κατά) τον Α΄ΠΠ στην άνοδο του κομμουνισμού στην Ρωσία (https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html) και του φασισμού και του Ναζισμού σε Ιταλία και Γερμανία και άλλες χώρες (https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/e.html, https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_65.html, https://alophx.blogspot.com/2023/09/blog-post_11.html, https://alophx.blogspot.com/2024/04/blog-post_17.html, https://alophx.blogspot.com/2024/04/blog-post_29.html, https://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post.html), ιδίως λόγω του παγκοσμίου οικονομικού κραχ του 1.929 μ.Χ., όπως ακριβώς και το παγκόσμιο οικονομικό κραχ του 2008 μ.Χ. οδήγησε στην άνοδο πολλών λαϊκιστών ηγετών παγκόσμια (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1873-1929-2008.html).

Οι ίδιες αίτιες, δηλαδή ο αφοπλισμός του στρατού, οδήγησε στην εισβολή των Τούρκων στην πάντα Ελληνική Κύπρο μας και στην παράνομη κατοχή από τους Τούρκους του 35% του νησιού αυτού, ενώ με την άνοδο του Σημίτη μέσω των λεγομένων «Γκρίζων Ζωνών» και των Ελληνοτουρκικών κρίσεων στο Αιγαίο (https://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_21.html), άρχισε όχι μόνο το «γκριζάρισμα», αλλά και ο αφοπλισμός του Αιγαίου. 

Διαδικασία που συνεχίζεται ακάθεκτη έως σήμερα και τον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου και του Ελληνικού στρατού και του στόλου, δήθεν για να είμαστε ασφαλείς από τους Τούρκους ή για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς, σε κάτι που παροτρύνουν και οι δυτικοί δήθεν για να μην υπάρχουν εντάσεις στο Αιγαίο, αλλά στην πραγματικότητα για να δίνουν ανταλλάγματα στο Αιγαίο στους Τούρκους για να τους έχουν συμμάχους κατά των Ρώσων και στην Μέση Ανατολή.

Και όπως έγινε στην Αρχαία Ελλάδα, στην Αρχαία Καρχηδόνα, στην Ρώμη (κάποιοι υποστηρίζουν ότι η Ρώμη έπεσε στον Αλάριχο με βάρβαρους που έβαλε αυτός κρυφά μέσ. και άνοιξε τις πύλες της σαν την Τροία και άλλοι με την βοήθεια και των πλουσίων παράλληλα-https://alophx.blogspot.com/2016/09/blog-post_14.html, https://alophx.blogspot.com/2016/12/406.html), στην Ρωμανία και στην Κύπρο, όταν η Ελλάδα αφοπλιστεί εντελώς, οι Τούρκοι, μαζί με τους Αλβανούς και Σκοπιανούς συμμάχους τους και από τις βάσεις πεζικού και τις ναυτικές βάσεις που έχουν εκεί, μαζί με τους λάθρο, να της επιτεθούν από παντού και να την καταστρέψουν (https://alophx.blogspot.com/2024/04/400-2024-update.html, https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.html).

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι πάντα οι πλούσιοι, δημοκρατικοί και αριστοκράτες, ενωτικοί και ανθενωτικοί, αριστεροί, δεξιοί, ακραίοι, μοναρχικοί, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, όταν διακυβεύονται τα οικονομικά συμφέροντα και η κοινωνική τους τάξη δεν θα διστάσουν να προδώσουν τον λαό τους και να τον υποτάξουν σε ξένους, όπως προωθείται με την λεγομένη δήθεν «Ελληνοτουρκική φιλία» και τον λεγόμενο «Ελληνοτουρκισμό» (https://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post_1.html).

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.



 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου