Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Γράφει  ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, αμέσως μετά την πτώση του δημοκρατικού (και πρώην Τσαρικού) φιλοδυτικού Κερένσκι, που ανήλθε στην εξουσία με την πτώση της μοναρχίας, την θεση του ανέλαβαν στην συνέχεια πραξικοπηματικά οι μπολσεβίκοι και με την στήριξη των Γερμανών (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html) υπό τον Λένιν αρχικά και στην συνέχεια υπό τον Στάλιν.

Αυτοί με σιδερένια πυγμή κατάφεραν να επανενώσουν όλες τις Ρωσικές επαρχίες που είχαν αποσχιστεί μετά τον Ρωσικό Εμφύλιο (με εξαίρεση την Φιλανδία και τις Βαλτικές Χώρες) που ακολούθησε το πραξικόπημα των μπολσεβίκων (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), υπό την κομμουνιστική ιδεολογία που επέβαλαν με  την βία στην Ρωσία.

Οι μπολσεβίκοι της Ρωσίας, οι οποίοι ειχαν ήδη σχέσεις με τους Γερμανούς ήδη υπό την ηγεσία του Κάιζερ Γουλιέλμου του Β΄, συνέχισαν τις εμπορικές, στρατιωτικές, τεχνολογικές και οικονομικές τους σχέσεις, με την συνθήκη του Ραπάλο.

Όπως και την δημιουργία και κρυφών βάσεων για στρατιωτικές ασκήσεις στην ΕΣΣΔ και ανάπτυξη στρατιωτικής τεχνολογίας που απαγορεύονταν στην Γερμανία λόγω της συνθήκης των Βερσαλλιών, με αντάλλαγμα την παροχή μέρους της τεχνολογίας με τους Ρώσους και στρατιωτική εκπαίδευση των αξιωματικών τους (http://alophx.blogspot.com/2017/09/freikorps.html, http://alophx.blogspot.com/2024/01/freikoros-odessa.html).

Οι σχέσεις αυτές Γερμανών και Ρώσων συνεχίστηκαν και με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία της Γερμανίας, με την υπογραφή του Συμφώνου Μολότωφ-Ρίμπεντροπ (http://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_8.html), με το οποίο εκτός από την παροχή φτηνού πετρελαίου και κρίσιμων τεχνολογικά μετάλλων στην Γερμανία.

Όπως επίσης και την παροχή σιτηρών από την Ρωσία στους Γερμανούς, παράλληλα με τον διαμοιρασμός της Ευρώπης μεταξύ του Χίτλερ και του Στάλιν, ενώ οι δύο αυτές χώρες υπέγραψαν και ένα Συμφώνου μη επίθεσης.

Η υπογραφή αυτού του Συμφώνου «έλυσε τα χέρια του Χίτλερ», ο οποίος μην έχοντας πια να αντιμετωπίσει ένα διμέτωπο αγώνα όπως αντιμετώπισε η Γερμανία στον Α’ΠΠ, ξεκίνησε το σχέδιο του για την κατάκτηση της Ευρώπης από την Γερμανία.

Με τα κρυφά πρωτοκολλά που είχαν υπογραφτεί μεταξύ Γερμανών και Ρώσων, προβλέπονταν ότι η Δυτική Ευρώπη θα δίνονταν στην Γερμανία, τα Βαλκάνια θα διαμοιράζονταν μεταξύ Ρώσων και Γερμανών, ενώ οι Ρώσοι θα έπαιρναν τις Βαλτικές Χώρες, την Μπουκοβίνα/Υπερδνειστερία από τους Ρουμάνους και την μισή Ανατολική Πολωνία, ενώ την Δυτική θα την έπαιρναν οι Γερμανοί.

Και βάσει των πρωτοκόλλων αυτών, οι Γερμανοί επιτέθηκαν πραγματικά επιτέθηκαν στην Πολωνία, ξεκινώντας τον Β΄ΠΠ με τους Αγγλογάλλους, συμμάχους των Πολωνών, ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή οι Σοβιετικοί επιτέθηκαν από τα Ανατολικά στην Πολωνία και σύντομα η άμυνα της χώρας αυτής κατέρρευσε και αυτή κατακτήθηκε από Γερμανούς και Σοβιετικούς, οι οποίοι όπως είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους την μοιράστηκαν.

Στην συνέχεια, ο Χίτλερ επιτέθηκε με τον στρατό του στην Δυτική Ευρώπη και κατάλαβε το μεγαλύτερο μέρος της, επιβάλλοντας στους κατεκτημένους λαούς δωσίλογες κυβερνήσεις, ενώ με τον Άξονα και το Χαλύβδινο Σύμφωνο που είχαν δημιουργήσει ελέγχαν τις υπόλοιπες.

Οι δήθεν «ουδέτερες» Ελβετία και Τουρκία στην πραγματικότητα ενίσχυαν κρυφά την Γερμανία με κρίσιμες πρώτες ύλες, ενώ περίμεναν και οι δύο να δουν προς τα που θα γύρει ο πόλεμος για να κινηθούν τότε, αν και οι δύο πίστευαν και ήθελαν πλήρως την νίκη των Γερμανών για να μπουν επισημά στον πόλεμο στο μέρος τους.

Στην Μέση Ανατολή, οι Γερμανοί είχαν σχέδια σε συνεργασία με τον Μεγάλο Μουφτή της Ιερουσαλήμ Χουσεΐνι στον Β΄ΠΠ (σαν τον Σειχοισλάμη στον Α΄ΠΠ) να ξεκινήσουν έναν ξεσηκωμό όλων των Αράβων και των μουσουλμάνων (π.χ. Ιρανών) κατά των Συμμάχων αποικιοκρατών (http://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_0.html, http://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_24.html).

Και να δημιουργήσουν οι Γερμανοί εναντίον τους νέα πολεμικά μέτωπα με τελικό στόχο την εκδίωξη αυτών και να αποκτήσουν στην συνέχεια οι Γερμανοί και οι σύμμαχοι τους το ανθρώπινο δυναμικό, τον στρατό και τους ορυκτούς πόρους αυτών και να τα χρησιμοποιήσουν κατά των Συμμάχων.

Όπως π.χ. στην Μέση Ανατολή σε συμμαχία με τον ισλαμιστή Χουσεΐνι και στο Ιράκ του Γκιλάνι, στην Συρία και τον Λιβανό του Βίσυ, όπως και σε Αίγυπτο και Ιράν (http://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_0.html, http://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_24.html), τα οποία όμως απέτυχαν παρά τις προσπάθειες των Γερμανών, χάρις στις ικανές ενέργειες των Συμμάχων.

Το δε μεγαλύτερο μέρος του κόσμου στον Β΄ΠΠ, π.χ. το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής (π.χ. Νότια Αφρική), της Ασίας (π.χ. Κίνα, Ινδία) και η Λατινική Αμερική ηταν στο πλευρό των Συμμάχων κατά των Γερμανών και των συμμάχων τους στον Άξονα. 

Τότε, στο απόγειο της δύναμης του, ο Χίτλερ στράφηκε κατά του μέχρι τότε συμμάχου του Στάλιν και του επιτέθηκε αιφνιδιαστικά στα Σοβιετικά εδάφη της Πολωνίας και της Ουκρανίας, ξεκινώντας έναν άγριο μεταξύ τους πόλεμο.

Παράλληλα, το ίδιο έτος, οι Ιάπωνες, που είχαν ηττηθεί παλαιοτέρα από τους Ρώσους στο Χάλιν Γκολ υπό τον Ζουκόφ, αποφάσισαν τώρα αντί να πολεμήσουν τους Ρώσους, να τιμήσουν και αυτοί το Σύμφωνο μη επίθεσης που είχαν και αυτοί υπογράψει με τους Ρώσους και αντί για την Ρωσία να επιτεθούν στην Ρωσία, στην Κίνα, αλλά και στην Νοτιοανατολική Ασία που ελέγχαν ως τότε οι Αγγλογάλλοι και οι Αμερικανοί.

Στο Ρωσικό μέτωπο, μετά από τις παρά τις αρχικές σαρωτικές τους νίκες κατά των Ρώσων, οι Ρώσοι σύντομα αναδιοργανωθήκαν στρατιωτικά υπό τον ικανότατο στρατηγό Ζουκόφ και αντεπιτέθηκαν και νίκησαν τους Γερμανούς στις κρίσιμες μάχες του Στάλινγκραντ/Βόλγκογραντ, Αγίας Πετρούπολης/Λένινγκραντ, Χαρκόβου και Κούρσκ, νικώντας ολοκληρωτικά τους Γερμανούς και ξεκρίνοντας την αντεπίθεση τους που εκδίωξε τους Γερμανούς από τα Ρωσικά εδάφη.

Οι Τούρκοι που περίμεναν την ήττα των Ρώσων στο Στάλινγκραντ για να εισέλθουν στον πόλεμο υπέρ των Γερμανών και κατά των Ρώσων, βλέποντας την ήττα αυτών στην Ρωσία, όπως και την είσοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο, δεν το έπραξαν, αλλά συνέχισαν να ενισχύουν κρυφά τους Γερμανούς ως το τέλος του πολέμου, και μόνο τις τελευταίες μέρες του τελικού μήνα του πολέμου αυτού κήρυξαν δήθεν τον «πόλεμο» στην Γερμανία, αλλάζοντας δήθεν ανέξοδα «πλευρά».

Στην Νοτιοανατολική Ασία, οι Ιάπωνες, παρά τις αρχικές σαρωτικές τους νίκες κατά Αγγλογάλλων, Αμερικάνων και Κινέζων, με την ηρωική αντίσταση των Κινέζων, αλλά κυρίως την αναδιοργάνωση και την αντεπίθεση των Αμερικάνων, μετά από σκληρές μάχες ηττήθηκαν ολοσχερώς.

Και στο τέλος η Ιαπωνία ηττήθηκε και κατακτήθηκε μετά την είσοδο των Σοβιετικών στον πόλεμο κατά των Ιαπώνων σε Μαντζουρία και Κορέα, όπως και την ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, οπότε και παραδόθηκε άνευ ορών στους Αμερικάνους και τους Συμμάχους.

Την ίδια περίοδο οι Σύμμαχοι είχαν καταφέρει να απελευθερώσει την Συρία, τον Λιβανό και το Ιράκ στην Μέση Ανατολή, όπως και την Βόρεια Αφρική (Μαρόκο, Αλγερία. Τυνήσια, Λιβύη και την μισή Αίγυπτο).

Στην συνέχεια απελευθέρωσαν με την απόβαση στην Σικελία και στην Νότια Ιταλία την Ιταλία, όπου το καθεστώς του Μουσολίνι έπεσε και ένα φιλοσυμμαχικό καθεστώς επιβλήθηκε μέχρι το τέλος του πολέμου, παρά την μετέπειτα απελευθέρωση του Μουσολίνι και τον χωρισμό της Ιταλίας σε δύο κράτη, το Βόρειο φασιστικό υπέρ του Άξονα και το Νότιο υπέρ των Συμμάχων και τον εμφύλιο που ακολούθησε στην χώρα αυτή. 

Στην Δυτική Ευρώπη, οι Σύμμαχοι, από την Μεγάλη Βρετανία, η οποία μόνο αυτή παρέμεινε καθόλη την διάρκεια του πολέμου ελεύθερη από Γερμανική Κατοχή, οι Σύμμαχοι πραγματοποίησαν απόβαση στην Νορμανδία, απελευθερώνοντάς την Γαλλία, όπου ο αρχηγός της Γαλλικής αντίστασης, ο ικανός στρατηγός Κάρολος Ντε Γκολ πηρέ την εξουσία με την πτώση των δωσίλογων Λαβάλ και Πεταίν, ενώ στην συνέχεια οι Σύμμαχοι απελευθέρωσαν το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και άρχισαν να προελαύνουν μέσα στην ίδια την Γερμανία.

Οι Σοβιετικοί εξαπέλυσαν την τεράστια αντεπίθεση τους με την ονομασία «Μπαγκρατιόν» υπό τον αρχιστράτηγο Ζουκόφ και σύντομα κατάφεραν όχι μόνο να σαρώσουν τους Γερμανούς στα Ρωσικά εδάφη και να τους εκδιώξουν από αυτά, αλλά να μπουν και στα Γερμανικά εδάφη.

Στην συνέχεια οι Ρώσοι προέλαυσαν ταχύτατα και μπήκαν σε όλες τις χώρες που είχαν καταλάβει οι Γερμανοί στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια και να προελαύνουν μέσα στην ίδια την Γερμανία και την Ανατολική Αυστρία (στην Δυτική Αυστρία προέλαυναν οι Αγγλοαμερικάνους).

Με την σαρωτική προέλαση των Συμμάχων σε Ανατολή, Δύση και Νότο, πραγματοποιήθηκαν εξεγέρσεις των λαών με τις αντιστασιακές οργανώσεις τους κατά των κατακτητών τους Γερμανών, που έγιναν πιο έντονες με την αποχώρηση Γερμανών από τις χώρες αυτές και οι λαοί αυτές άρχισαν να αποκτούν αντιγερμανικές φιλοσυμμαχικές πατριωτικές κυβερνήσεις διάφορων πολιτικών αποχρώσεων.

Το τέλος του πολέμου ήρθε με την τελική σαρωτική επίθεση των Ρώσων κατά των Γερμανών στο Βερολίνο, το οποίο και κατέλαβαν μετά από σκληρές πολεμικές συγκρούσεις, ενώ η Γερμανία στην συνέχεια χωρίστηκε σε Ανατολικό (κομμουνιστικό) και Δυτικό (δημοκρατικό) κράτος, ενώ στην συνέχεια οι πρώην Σύμμαχοι, Αμερικανοί, Βρετανοί και Ρώσοι ήρθαν σε σύγκρουση μεταξύ τους στον Ψυχρό Πόλεμο που ακολούθησε, ενώ οι Γάλλοι ηταν τότε (φιλορώσοι και) ουδέτεροι.

Αντίστοιχα, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, μετά την πτώση του φιλοδυτικού «δημοκρατικού» (και πρώην κομμουνιστή και «νέου Κερένσκι της Ρωσίας) Γιέλτσιν (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), που ανήλθε στην εξουσία με την πτώση του κομμουνισμού στην Ρωσία (http://alophx.blogspot.com/2023/09/blog-post_11.html), την θεση του ανέλαβαν στην συνέχεια πραξικοπηματικά οι Σιλοβίκι υπό τον Βλάντιμιρ Πούτιν (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html).

Αυτοί με σιδερένια πυγμή κατάφερε να επανενώσεις τις περισσότερες πρώην Ρωσικές επαρχίες που είχαν αποσχιστεί μετά την πτώση της ΕΣΣΔ και τους εμφύλιους που ακολουθήσαν στα κράτη που την διαδέχτηκαν, δημιουργώντας την Ευρασιατική Ένωση, (http://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_23.html), υπό την ευρασιανική ιδεολογία, όπως και με την δημιουργία ισχυρών πολιτικοστρατιωτικοί και οικονομικών οργανισμών, όπως του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας, του «Συμφώνου της Σανγκάης» και των BRICS (http://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_23.html).

Οι Ρώσοι, οι οποίοι ειχαν ήδη σχέσεις με τους Γερμανούς του Σρέντερ ήδη υπό την ηγεσία του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, συνέχισαν τις εμπορικές, στρατιωτικές, τεχνολογικές και οικονομικές τους σχέσεις, με την δημιουργία σημαντικών ενεργειακών αγωγών και άλλων οικονομικών συμφωνιών (http://alophx.blogspot.com/2022/08/blog-post_2.html).

Οι σχέσεις αυτές Γερμανών και Ρώσων συνεχίστηκαν και με την άνοδο των Μέρκελ και Σόιμπλε στην εξουσία της Γερμανίας, με την υπογραφή του Συμφώνου Μολότωφ-Ρίμπεντροπ (http://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_8.html), με το οποίο εκτός από την παροχή φτηνού πετρελαίου και κρίσιμων τεχνολογικά μετάλλων στην Γερμανία.

Όπως επίσης συμφωνήθηκε οι Γερμανοί να αναλάβουν τον έλεγχο της Δυτικής Ευρώπης και να γίνει σεβαστός ο Ρωσικός χώρος γεωστρατηγικής επιρροής στην πρώην ΕΣΣΔ, αλλά και η παροχή σιτηρών από την Ρωσία στους Γερμανούς.

Η υπογραφή αυτών των συμφωνιών «έλυσε τα χέρια των Γερμανών», ο οποίοι μην έχοντας πια να αντιμετωπίσουν ένα διμέτωπο αγώνα όπως αντιμετώπισε η Γερμανία στον Α’ΠΠ και στον Β΄ΠΠ, ξεκίνησαν το σχέδιο του για την κατάκτηση της Ευρώπης από την Γερμανία μέσω του Δ΄ Ράιχ της Γερμανικής ΕΕ, με στόχο να υποτάξουν τους Ευρωπαϊκούς λαούς και να αυτονομηθούν ξανά από τις ΗΠΑ, με όλη την Ευρώπη υπό την ηγεσία τους ως αυτόνομου πόλου.

[Και όπως στον Μεσοπόλεμο υπήρχε ο Ιταλογερμανικός Άξονας/Χαλύβδινο Σύμφωνο, μαζί με τον Γαλλογερμανικό με δωσίλογους Λαβαλέ Πετταίν στην κατεχομένη Γαλλία στον Β΄ΠΠ, και στις μέρες μας υπάρχει ο Γαλλογερμανικός Άξονας με δωσίλογους (Μακρόν, Ολάντ, Σαρκοζί) και μέχρι τους Μελόνι/Σαλβίνι υπήρχαν δωσίλογες εξουσίες και στην Ιταλία (Μόντι, Κόντε, Λέτα, Ντράγκι)].

Στην συνέχεια, οι Γερμανοί επέβαλαν με την βία και μνημόνια στους κατεκτημένους λαούς της ΕΕ,  δωσίλογες κυβερνήσεις (http://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_20.html), όπως π.χ. σε Ιταλία και Ελλάδα με μη εκλεγμένους τραπεζίτες (π.χ. Παπαδήμο, Ντράγκι).

Η Δυτική, Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη θα ελέγχονταν από την Γερμανία, τα Βαλκάνια θα διαμοιράζονταν μεταξύ Ρώσων και Γερμανών, ενώ οι Ρώσοι θα έπαιρναν κρίσιμα εδάφη, όπως π.χ. σε Γεωργία, Υπερδνειστερία και Ουκρανία (http://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html).

Στην συνέχεια, οι Γερμανοί, επιτέθηκαν στον Ρωσικό χώρο επιρροής και στην Ουκρανία, οργώνοντας μαζί με τις ΗΠΑ το πραξικόπημα του Μαιντάν μέσω νεοναζί και να γενοκτονούν κατά του πλειοψηφούντων στην Γερμανία Ρωσικού λαού.

Αυτή η κατάσταση οδήγησε στην άμεση αντίδραση των Ρώσων στην γενοκτονία και το πραξικόπημα, ενώ με τις ήττες των Ουκρανών που ακολουθήσαν, υπογράφτηκαν τα πρωτοκολλά δήθεν «ειρήνης» Μινσκ 1 και 2, τα οποία όπως αποκάλυψαν πρόσφατα οι τότε ηγέτες της Γερμανίας και Γαλλίας, Μέρκελ και Ολάντ αυτές ηταν ψεύτικες, με στόχο να επανεξοπλίσουν την Ουκρανία για να επιτεθεί αυτή στους Ρώσους ξανά σε Κριμαία, Ντονμπάς/Νοβορώσια/Μικρορωσία/Νοτιοανατολική Ουκρανία.

Και πραγματικά οι Ουκρανοί επιτέθηκαν το 2022 μ.Χ. στα εδάφη αυτά, γενοκτονόντας τους πληθυσμούς τους, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να απαντήσουν άμεσα και να ξεσπάσει έτσι άμεσα ο Ρωσοουκρανικός πόλεμος (http://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html).

Οι Ουκρανοί σύντομα απωθήθηκαν, οι δε Ουκρανοί με την βοήθεια των δυτικών ξεκίνησαν μία αντεπίθεση, η οποια σύντομα αντιμετωπίστηκε και διαλύθηκε ολοσχερώς από τους Ρώσους υπό τον ικανό στρατηγό Σέργκει Σουροβίκιν (γνωστό ως στρατηγό Αρμαγεδδών), ενώ στην συνέχεια οι Ρώσοι ξεκίνησαν την δική τους αντεπίθεση και άρχισαν να προελαύνουν μέσα στην Ουκρανία σαρώνοντας πλήρως τους Ουκρανούς στο πέρασμα τους.

Οι δήθεν «ουδέτερες» Ελβετία και Τουρκία στην πραγματικότητα ενισχύουν κρυφά την Γερμανία με κρίσιμες πρώτες ύλες, ενώ περίμεναν και οι δύο να δουν προς τα που θα γύρει ο πόλεμος για να κινηθούν τότε, αν και οι δύο πίστευαν και ήθελαν πλήρως την νίκη των Γερμανών (αν και οι Τούρκοι για να κερδίσουν πλεονεκτήματα υποστηρίζουν παράλληλα και τους Ρώσους).

Την ίδια στιγμή, οι Γάλλοι υπό τον Μακρόν και άλλοι δυτικοί ηγέτες, απειλούν να στείλουν στρατό κατά των Ρώσων στην Ουκρανία και στα Ρωσικά εδάφη, κάτι που αν συμβεί θα προκαλέσει την άμεση απάντηση των Ρώσων, ακόμα και με τακτικά και κανονικά πυρηνικά και έναν επίσημο πια Γ΄ΠΠ.

Στην Μέση Ανατολή, οι σύμμαχοι Ρώσοι  και Κινέζοι, όπως και στην Αφρική, έχουν σχέδια σε συνεργασία με τα κράτη των περιοχών αυτών, να ξεκινήσουν έναν ξεσηκωμό όλων των λαών αυτών κατά των δυτικών νεοαποικιοκρατών (http://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post_12.html, http://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post.html).

Και να δημιουργήσουν εναντίον των δυτικών νέα πολεμικά μέτωπα με τελικό στόχο την εκδίωξη αυτών και να αποκτήσουν στην συνέχεια οι Ρωσοκινέζοι και οι σύμμαχοι τους το ανθρώπινο δυναμικό, τον στρατό και τους ορυκτούς πόρους αυτών και να τα χρησιμοποιήσουν κατά των δυτικών.

Παράλληλα, το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, π.χ. το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής (π.χ. Νότια Αφρική), της Ασίας (π.χ. Κίνα, Ινδία) και η Λατινική Αμερική ηταν στο πλευρό των Ρωσοκινέζων και των Αμερικάνων τους (ΝΑΤΟ, Γερμανική ΕΕ, ΗΠΑ). 

Είναι δε πολύ πιθανόν τελικά οι δυτικοί να στραφούν κατά των Ρώσων και τους επιτεθούν όπως απειλούν αιφνιδιαστικά στα Ρωσικά εδάφη της Ουκρανίας, ξεκινώντας έναν άγριο μεταξύ τους πόλεμο.

Στο Ρωσικό μέτωπο, παρά τον οποίο αρχικό «αιφνιδιασμό» κατά των Ρώσων, οι Ρώσοι σύντομα θα αναδιοργανωθούν ξανά στρατιωτικά ΄πιθανότατα υπό τον ικανότατο στρατηγό Σουροβίκιν και θα αντεπιτέθηκαν και θα νίκησαν ξανά τους Γερμανούς και τους δυτικούς στις κρίσιμες μάχες και θα ξεκινήσουν την αντεπίθεση τους που θα εκδιώξει τους Γερμανούς και τους δυτικούς ξανά από τα Ρωσικά εδάφη (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_1.html).

Οι Τούρκοι, αν δεν παραμείνουν ουδέτεροι, όπως στον Β΄ΠΠ, αλλά μπουν στον πλευρό των Ρώσων, θα τους ενισχύσουν σημαντικά κατά των δυτικών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής έναντι των δυτικών, ειδικά, αν όπως λένε κάποιοι αναλυτές μπουν τελικά στους BRICS.

Αν όμως, είτε με τον Ερντογάν, είτε με τους κεμαλιστές αν αυτοί επανέλθουν ξανά στην εξουσία της Τουρκίας,  περιμένουν και εισέλθουν στον πόλεμο υπέρ των δυτικών και κατά των Ρώσων, τότε, οι Ρώσοι είτε θα επιτεθούν και θα καταλάβουν την Τουρκία και θα επιβάλουν σε αυτή φιλορωσική κυβέρνηση.

Στην δε χώρα αυτή ίσως γίνει εμφύλιος, όπως ακριβώς στην Ιταλία στον Β΄ΠΠ, ή αν βιάζονται οι Ρώσοι να προελάσουν στην Μέση Ανατολή, να πέσουν τακτικά ή και κανονικά πυρηνικά στην Τουρκία, η οποία διαθέτει, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ιταλία Αμερικάνικες βάσεις πυρηνικών οπλών, οι οποίες έχουν στοχοποιηθεί σε περίπτωση πολέμου των Ρώσων με το ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, το ίδιο έτος, οι Ιάπωνες, που είχαν ηττηθεί παλαιοτέρα από τους Ρώσους στο Χάλιν Γκολ υπό τον Ζουκόφ, μπορεί να αποφασίσουν τώρα μαζί με τις ΗΠΑ να ξαναπολεμήσουν τους Ρώσους ως μέτωπο αντιπερισπασμού όπως στον Ρωσικό εμφύλιο τους Ρώσους (http://alophx.blogspot.com/2019/11/blog-post.html).

Και να προσπαθήσουν να επιτεθούν στην Ρωσία να επιταθούν στην Κίνα, μέσω της Ταιβάν, ειδικά αν υπάρξει πόλεμος μεταξύ Ταιβάν και Κίνας, αλλά και στην Νοτιοανατολική Ασία μαζί με τους δυτικούς (Αγγλογάλλους, Γερμανούς και Αμερικάνους).

Όμως, στην Κορέα, την Ταιβάν και την Νοτιοανατολική Ασία, οι Ιάπωνες και οι δυτικοί, παρά τις οποίες αρχικές «νίκες» τους, με την αντίσταση των Κινέζων, αλλά κυρίως την αναδιοργάνωση τους και την αντεπίθεση κατά των δυτικών και των Ιαπώνων, μετά από σκληρές μάχες θα ηττηθούν ολοσχερώς.

Την ίδια περίοδο οι Ρωσοκινέζοι σύμμαχοι μπορεί να έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν την Μέση Ανατολή, ανοίγοντας πιθανώς ένα νέο πολεμικό μέτωπο κατά των δυτικών στην περιοχή αυτή (http://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_17.html), ενώ οι Εβραίοι, όπως και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους θα είναι σύμμαχοι των δυτικών.

Στην συνέχεια με μία προέλασή τους στην Ευρώπη, οι Ρώσοι θα απελευθερώσουν πολλά εδάφη, ενώ τα φιλογερμανική δωσίλογα καθεστώτα σε κάθε χώρα της Γερμανικής ΕΕ/Δ’ Ράιχ να πέσουν (http://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_20.html), με εκλογές ή δημοψηφίσματα, όπως π.χ. στην Ιταλία.

Και αυτή η τάση απελευθέρωσης, αρχής γενομένης ξανά από την Μεγάλη Βρετανία, η οποία μόνο αυτή παρέμεινε καθόλη την διάρκεια της νέας Γερμανικής μνημονιακή Κατοχής της ΕΕ χάρις στο BREXIT (http://alophx.blogspot.com/2017/05/brexit_7.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/to-brexit-kai-to-game-of-thrones-season.html), οι λαοί της Ευρώπης, να  απελευθερωθούν και να αποκτήσουν ξανά πατριωτικές κυβερνήσεις, όπως π.χ. στην Γαλλία, την Ολλανδία, την Αυστρία, τις άλλες χώρες της ΕΕ και ακόμα τέλος και μέσα στην ίδια την Γερμανία.

Οι Ρώσοι με μία νέα τεράστια αντεπίθεση που θα εξαπολύσουν, μία νέα επίθεση «Μπαγκρατιόν» πιθανώς ξανά υπό τον αρχιστράτηγο Σουροβίκιν, σύντομα θα καταφέρουν όχι μόνο να σαρώσουν τους δυτικούς στα Ρωσικά εδάφη και να τους εκδιώξουν από αυτά, αλλά πιθανότατα και να ξαναμπούν στα Γερμανικά εδάφη, όπως ακριβώς στον Β΄ΠΠ.

Στην συνέχεια οι Ρώσοι θα προελαύσουν ταχύτατα και θα μπουν σε όλες τις χώρες που έχουν καταλάβει με μνημόνια οι Γερμανοί στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια και θα προελαύνουν ξανά μέσα στην ίδια την Γερμανία, ίσως και στην Γαλλία.

Με την σαρωτική προέλαση των Ρωσοκινέζων συμμάχων, θα πραγματοποιηθούν εξεγέρσεις των λαών με τις αντιστασιακές οργανώσεις τους κατά των κατακτητών τους Γερμανών (εκλογικές ή και κανονικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις), που θα γίνουν πιο έντονες με την αποχώρηση Γερμανών από τις χώρες αυτές και οι λαοί αυτών θα αρχίσουν να αποκτούν αντιδυτικές φι ρωσικές πατριωτικές κυβερνήσεις διάφορων πολιτικών αποχρώσεων.

[Στην δε Ελλάδα, θα υπάρξει πτώση και εκεί των φιλογερμανών και των Αμερικανόδουλων φιλοδυτικών με παρόμοιους τρόπους και πιθανότατα θα ανέλθει στην εξουσία μία επιτέλους ισχυρή πατριωτική κυβέρνηση.

Όποιες προσπάθειες για εκμετάλλευση μιας νέας Ρωσικής προέλασης με μία π.χ. εξέγερση ισλαμιστών λάθρο (ως εσωτερικό μέτωπο από τους Τούρκους-http://alophx.blogspot.com/2024/04/400-2024-update.html) ή ενός 4ου γύρου μέσω ενός νέου εμφυλίου ή μέσω  ενός πραξικοπήματος σαν των μπολσεβίκων (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), πιθανότατα θα παταχθούν και αυτές πλήρως, όπως ακριβώς έγινε με τους κομμουνιστές στον Ελληνικό εμφύλιο πόλεμο με την προέλαση και τότε των Ρώσων].

Το τέλος του πολέμου θα έρθει πιθανότατα ξανά με μία την τελική σαρωτική επίθεση των Ρώσων κατά των Γερμανών στο Βερολίνο, το οποίο και θα ανακαταλάβουν μετά από σκληρές πολεμικές συγκρούσεις (όπως ίσως και το Παρίσι).

Η δε Γερμανία στην συνέχεια ίσως χωριστεί ξανά σε Ανατολικό (φιλορωσικό) και Δυτικό (φιλοδυτικό) κράτος, ενώ στην συνέχεια οι πρώην σύμμαχοι, Ρωσοκινέζοι, ίσως έρθουν σε Ρώσοι σε σύγκρουση μεταξύ τους, είτε σε έναν «Ψυχρό Πόλεμο» που θα ακολουθήσει μεταξύ τους, ίσως ακόμα και σε έναν θερμό νέο Γ΄ΠΠ, όπου αρχικά οι Κινέζοι θα συμμαχήσουν με την Δύση και μετά η Δύση με την Ρωσία σε έναν αμφίρροπο πόλεμο (http://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_72.html, http://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post.html, ).

[Δημοσκόπηση: Οι πολίτες της Ρωσίας περιμένουν νέο παγκόσμιο πόλεμο. Οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιδεικνύουν έναν εκπληκτικό συνδυασμό ηρωισμού και γνώσης για αυτό που έρχεται. Έχοντας ερωτηθεί από την κοινωνιολογική εταιρεία Russian Field στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου, η πλειοψηφία των Ρώσων απάντησε θετικά στην ερώτηση (https://romioitispolis.gr/dimoskopisi-oi-polites-tis-rosias-perimenoyn-neo-pagkosmio-polemo/).

Το ΝΑΤΟ προχωράει στην ενεργοποίηση των πυρηνικών όπλων και ετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο με Ρωσία και Κίνα. Θα υπάρξουν διαβουλεύσεις ανάμεσα στα μέλη της συμμαχίας για διαφάνεια γύρω από την χρήση του πυρηνικού τους οπλοστασίου ως αποτρεπτικό παράγοντα (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/synomilies-nato-gia-tin-energopoiisi-pyrinikon-oplon-apenanti-stis-apeiles-rosias-kai-kinas/).

Το ΝΑΤΟ κλιμακώνει – Ρωσία: O Putin δεν μιλά ποτέ για πυρηνικά όπλα. Οι αναφορές του Ρώσου Προέδρου σε πυρηνικά έχουν να κάνουν μόνο με ερωτήσεις δημοσιογράφων λέει το Κρεμλίνο.

Για επικίνδυνη κλιμάκωση από την πλευρά του ΝΑΤΟ, ύστερα από τις δηλώσεις του γ.γ. Jens Stoltenberg σχετικά με τις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα σε κράτη – μέλη της Συμμαχίας προκειμένου να φέρουν σε πλήρη ετοιμότητα τα πυρηνικά τους οπλοστάσια, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/743741/to-nato-klimakonei-rosia-o-putin-den-mila-pote-gia-pyrinika-opla).

Ο αριθμός των πυρηνικών σε ετοιμότητα μάχης αυξάνεται παγκοσμίως - Συνολικά 12.121 - Πού βρίσκονται Ρωσία, Κίνα. Η έκθεση δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην Κίνα, η οποία, σύμφωνα με το SIPRI, έχει θέσει τις κεφαλές της σε κατάσταση συναγερμού για πρώτη φορά (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/743750/o-arithmos-ton-pyrinikon-se-etoimotita-maxis-afksanetai-pagkosmios-poy-vriskontai-rosia-kina).

Σε ρυθμούς Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι παραγγελίες στις αμυντικές βιομηχανίες – Ζητούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους οι φονιάδες της Δύσης. Τρεις από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες των ΗΠΑ – η Lockheed Martin, η Northrop Grumman και η General Dynamics – έχουν σχεδόν 6.000 θέσεις εργασίας που πρέπει να καλύψουν (https://romioitispolis.gr/se-rythmoys-v-pagkosmioy-polemoy-oi-paraggelies-stis-amyntikes-viomichanies-zitoyn-dekades-chiliades-ergazomenoys-oi-foniades-tis-dysis/).

Αναβρασμός στα Επιτελεία της Γερμανίας: Καταρτίζουν σχέδιο τριών σταδίων για πολεμική εμπλοκή με την Ρωσία. Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι θα στελεχώσουν το αντιρωσικό πολεμικό μέτωπο. Πληθαίνουν οι πληροφορίες πως για την ώρα επικρατεί η τάση στην Δύση, η οποία έχει αποφασίσει πως θα το πάει στα άκρα με την Ρωσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται (https://warnews247.gr/diethnh/europe/anabrasmos-sta-epiteleia-ths-germanias-katartizoun-sxedio-triwn-stadiwn-gia-polemikh-emplokh-me-th-rwsia/).

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ... ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ.

Ο κ. Πιστόριους και ανακοίνωσε τον σχεδιασμό για αύξηση των ενεργών μελών των ενόπλων δυνάμεων από 181.000 σε 203.000. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ίδιας της Βundeswehr, η Γερμανία χρειάζεται ακόμη επιπλέον 200.000 εφέδρους, με απώτερο στόχο το σύνολο των ενεργών και εφέδρων να φθάσει τις 460.000.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός ‘Αμυνας, όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες με Γερμανικό διαβατήριο θα λαμβάνουν στα 18α γενέθλιά τους επίσημη επιστολή με την οποία θα τους προτείνεται να σκεφτούν την βασική στρατιωτική θητεία έξι μηνών και μία πιθανή παράτασή της το πολύ κατά 17 μήνες.

Οι νέοι θα καλούνται να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο για την οικογενειακή τους κατάσταση, τα ενδιαφέροντά τους, την στάση τους σε σχέση με την χρήση όπλου, τις ακαδημαϊκές γνώσεις τους και την κατάσταση της υγείας τους.

 Για τις γυναίκες η συμπλήρωση είναι προαιρετική, αλλά είναι υποχρεωτική για τους άνδρες. Σύμφωνα με το γερμανικό Σύνταγμα, εφόσον το απαιτούν οι συνθήκες, η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει και από τις γυναίκες να υπηρετήσουν, όχι όμως και να πάρουν όπλο.

Με βάση τις πληροφορίες από το ερωτηματολόγιο, το Υπουργείο ‘Αμυνας υπολογίζει ότι θα εντοπίζει κάθε χρόνο περίπου 40.000 άτομα κατάλληλα για στρατιωτική θητεία, από τα οποία θα υπηρετήσουν τελικά περίπου 10.000.

Η επιλογή θα γίνει με βάση ποιοτικά κριτήρια, διευκρίνισε ο κ. Πιστόριους: «Οι ένοπλες δυνάμεις θέλουν να στρατολογήσουν τον πιο ικανό, τον πιο κατάλληλο, τον πιο πρόθυμο. Δεν θέλουμε μια θητεία βαρεμάρας, χωρίς νόημα», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του κόμματος του κ. Πιστόριους, η αρχηγός του SPD Σάσκια Έσκεν τόνισε τη σημασία του εθελοντικού χαρακτήρα της στρατιωτικής θητείας, ενώ ο αρχηγός των Πρασίνων Ομίντ Νουριπούρ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θεωρεί πως υπάρχει ανάγκη υποχρεωτικής θητείας.  Η Ένωση των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων επισήμανε πάντως ότι σε περίπτωση πολέμου χρειάζονται 500.000 στρατιώτες (https://oimos-athina.blogspot.com/2024/06/blog-post_77.html).

"Ο κορυφαίος Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής προειδοποιεί ότι τα F-16 θα είναι για κάλυψη των νατοϊκών στρατιωτών… υπάρχει σχέδιο 5 χώρες του ΝΑΤΟ να στείλουν στρατό έως 500.000 στρατιώτες να εισβάλλουν στην Ουκρανία και να επιτεθούν στην Ρωσία… έως τον Σεπτέμβριο 2024 μ.Χ.

Σύμφωνα με δυτικές στρατιωτικές πηγές, υπάρχουν τουλάχιστον 300.000 στρατιώτες που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας. Επικαλούμενη ανώτερο αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, η Defense Post αναφέρει ότι «οι χώρες της συμμαχίας ξεπέρασαν άνετα τον στόχο να θέσουν 300.000 στρατιώτες σε υψηλή ετοιμότητα».

Συγκεκριμένα, ενώ τα Ρωσοφοβικά κράτη μέλη της ΕΕ/ΝΑΤΟ όπως οι δημοκρατίες της Βαλτικής και η Πολωνία είναι πολύ πιο αφοσιωμένα, άλλα κράτη όπως η Σλοβακία και η Ουγγαρία δεν είναι τόσο ενθουσιασμένοι στην προοπτική εμπλοκής στρατού του ΝΑΤΟ… για να έρθουν σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Υπάρχουν επίσης εκείνοι που δεν ανήκουν σε καμία κατηγορία, όπως η Ρουμανία, όπου η πολιτική ηγεσία είναι αποφασιστικά υπέρ της ΕΕ/ΝΑΤΟ, αλλά ο πληθυσμός είναι γενικά πιο πολύ πιο αμφίθυμος (https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/).

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει εισβολή στην Ρωσία με δύναμη 500.000 ανδρών μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 μ.Χ.! «Τελικά, ο εγωισμός και η αλαζονεία των δυτικών κρατών οδήγησαν στην τρέχουσα εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πραγμάτων» είπε ο Β.Πούτιν.

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για εισβολή στην Ρωσία, με μία δύναμη 500.000 ανδρών μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 μ.Χ. κάτι το οποίο με βεβαιότητα θα οδηγήσει στον Γ’ ΠΠ όπως υποστηρίζει ο Ρώσος αναλυτής Κονσταντίν Ζίφκοφ!

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, η παράδοση των F-16 θα χρησιμεύσει για να πραγματοποιηθούν από το ΝΑΤΟ αεροπορικές επιδρομές, ακολουθούμενες από χερσαίες δυνάμεις. Ο Σίβκοφ πιστεύει ότι τουλάχιστον πέντε χώρες θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση και ότι έχουν ήδη συγκεντρώσει 500.000 στρατιώτες για το σκοπό αυτό (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/to-nato-etoimazei-eisvoli-stin-rosia-me-dynami-500-000-andron-mexri-ton-septemvrio-tou-2024/).

«Μήλον της Έριδος», για το οποίο ο Χίτλερ ζήτησε από τους Πολωνούς να του παραχωρήσουν τον περίφημο «διάδρομο του Γκντάνσκ», ώστε να το ενώσει διά ξηράς με την υπόλοιπη Γερμανία, οι Πολωνοί του αρνήθηκαν, καί τους επιτέθηκε. (Έναρξη Β’ ΠΠ στην Ευρώπη), όπως μπορεί να αρχίσει στις μέρες μας για τον διάδρομο Σουάλκι μεταξύ Πολωνίας, Λιθουανίας, Δύσης (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Γερμανικής ΕΕ) Λευκορωσίας, Ρωσίας και των συμμάχων της.

Επίκειται πυρηνική έκρηξη ”βρώμικης” βόμβας στην Ευρώπη! Σαν την 11η Σεπτεμβρίου!(Βρετανός βουλευτής επικαλούμενος υπηρεσίες). Επίκειται πυρηνική έκρηξη ψευδούς σημαίας στην Ευρώπη, λέει πρώην βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον Andrew Bridgen (υποψήφιο βουλευτή και πρώην Βρετανό βουλευτή): μια ψεύτικη πυρηνική έκρηξη θα λάβει χώρα στην Ευρώπη με την μορφή μιας «βρώμικης βόμβας» από την Ουκρανία. Αυτό, θα γίνει προς ενοχοποίηση της Ρωσίας. Ο Andrew Bridgen βλέπει μια Ευρωπαϊκή 11η Σεπτεμβρίου.

Για να δημιουργήσετε μόλυνση, το μόνο που χρειάζεστε είναι συμβατικά εκρηκτικά και πυρηνικό υλικό και έχετε μια βρώμικη βόμβα (…). Αυτή θα μπορούσε να είναι η κόκκινη σημαία που ξεκινά τον πόλεμο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. » Σαν την 11η Σεπτεμβρίου (https://dimpenews.com/2024/07/04/%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%ba%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ad%ce%ba%cf%81%ce%b7%ce%be%ce%b7-%ce%b2%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%82/)].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ρυθμούς Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι παραγγελίες στις αμυντικές βιομηχανίες – Ζητούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους οι φονιάδες της Δύσης. Τρεις από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες των ΗΠΑ – η Lockheed Martin, η Northrop Grumman και η General Dynamics – έχουν σχεδόν 6.000 θέσεις εργασίας που πρέπει να καλύψουν.

Με τον ταχύτερο ρυθμό από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου προσλαμβάνουν εργαζομένους οι αμυντικές βιομηχανίες, προσπαθώντας να παραδώσει τις παραγγελίες που βρίσκονται κοντά σε υψηλά ρεκόρ.

Μια έρευνα των Financial Times σχετικά με τα σχέδια προσλήψεων 20 μεγάλων και μεσαίων αμερικανικών και ευρωπαϊκών αμυντικών και αεροδιαστημικών εταιρειών διαπίστωσε ότι επιδιώκουν να προσλάβουν δεκάδες χιλιάδες άτομα φέτος.

Τρεις από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες των ΗΠΑ – η Lockheed Martin, η Northrop Grumman και η General Dynamics – έχουν σχεδόν 6.000 θέσεις εργασίας που πρέπει να καλύψουν, ενώ 10 εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα επιδιώκουν να αυξήσουν τις θέσεις κατά σχεδόν 37.000 συνολικά, ή σχεδόν το 10% του συνόλου του δυναμικού τους.

«Από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αυτή είναι η πιο έντονη περίοδος για τον αμυντικό τομέα με τη μεγαλύτερη αύξηση του όγκου παραγγελιών σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Jan Pie, γενικός γραμματέας της ASD, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αεροδιαστημικής και Άμυνας. Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εν μέσω εκτεταμένων γεωπολιτικών εντάσεων.

Η ξαφνική άνοδος των παραγγελιών μετά από δεκαετίες χαμηλών όγκων, σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό για ψηφιακές δεξιότητες από τεχνολογικούς ομίλους και μια αγορά εργασίας που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ελλείψεις προσωπικού, είναι μερικοί από τους παράγοντες που οδηγούν το ξεφάντωμα προσλήψεων σε ολόκληρο τον κλάδο.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι επιδιώκουν να καλύψουν θέσεις σε όλους τους τομείς, από μαθητευόμενους μέχρι στελέχη στα τελευταία στάδια της σταδιοδρομίας τους. Ζητούνται μηχανικοί, προγραμματιστές λογισμικού και αναλυτές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, καθώς και συγκολλητές και μηχανικοί.

Ο Antonio Liotti, επικεφαλής αξιωματικός στην ιταλική Leonardo, δήλωσε ότι διεξάγει «εντατική έρευνα για νέες προσλήψεις, ακόμη πιο έντονη από ό,τι σε προηγούμενες συγκρούσεις, όπως το Ιράκ ή το Αφγανιστάν».

Ο ανάδοχος, ο οποίος αποτελεί μέρος του τριεθνικού προγράμματος με την BAE Systems στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ιαπωνική Mitsubishi Heavy Industries για την κατασκευή ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους, θέλει να προσλάβει 6.000 νέους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των αντικαταστατών, μέχρι το τέλος του 2024 μ.Χ. Αναμένει να προσλάβει για 8.000 έως 10.000 νέες θέσεις μεταξύ 2025 και 2028, κυρίως βιομηχανικών μηχανικών και μηχανικών λογισμικού.

Η αναζήτηση νέων προσλήψεων, πρόσθεσε ο Liotti, δεν ωθήθηκε μόνο από τις συγκρούσεις αλλά και από τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό από παρακείμενες βιομηχανίες, όπως «εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και συμβούλων». Άλλοι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που αναζητούσαν μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και την «ήσυχη παραίτηση», έπαιξαν επίσης ρόλο.

Αύξηση της παραγωγής. Οι εταιρείες που παράγουν πυρομαχικά, ιδίως η Rheinmetall και η Nammo, οι οποίες χρειάστηκε να αυξήσουν σημαντικά την παραγωγή για να αναπληρώσουν τα κρατικά αποθέματα, είναι μεταξύ εκείνων με τα πιο επιθετικά σχέδια προσλήψεων.

Η Nammo είπε ότι «δεν είχε ξαναδεί τέτοια κατάσταση». Η εταιρεία, η οποία ανήκει εν μέρει στις κυβερνήσεις της Νορβηγίας και της Φινλανδίας, αύξησε το προσωπικό της κατά 15% από 2.700 το 2021 σε 3.100 το 2023 μ.Χ. Αυτήν τη στιγμή απασχολεί περίπου 3.250 άτομα και στοχεύει στο «διπλασιασμό του μεγέθους της εταιρείας μέχρι το τέλος του 2030 μ.Χ.».

Η Rheinmetall της Γερμανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έψαχνε να προσλάβει εκατοντάδες υπαλλήλους από την κορυφαία εταιρεία κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων Continental, η οποία υποφέρει από αναιμική ζήτηση στον τομέα των αυτοκινήτων.

Η γαλλική Thales, η οποία κατασκευάζει τον πύραυλο Starstreak που εκτοξεύτηκε στην Ουκρανία από αποθέματα της δυτικής κυβέρνησης, είπε ότι έχει στρατολογήσει 9.000 άτομα – το 11% του σημερινού εργατικού της δυναμικού των 81.000 – στις αμυντικές της επιχειρήσεις τα τελευταία τρία χρόνια.

Η BAE αύξησε σημαντικά τις προσλήψεις πέρυσι, αλλά είχε ήδη επιταχύνει τις προσλήψεις για να προσφέρει μακροπρόθεσμα προγράμματα όπως το Παγκόσμιο Αεροπορικό Πρόγραμμα Μάχης και οι φρεγάτες Type 26 του Βασιλικού Ναυτικού.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, «προσλαμβάνουμε περίπου 2.700 μαθητευόμενους και αποφοίτους φέτος καθώς και χιλιάδες πιο έμπειρους επαγγελματίες», δήλωσε η Tania Gandamihardja, η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού του ομίλου της εταιρείας.

Η πρωταθλήτρια πυραύλων της Ευρώπης MBDA, που ανήκει στις BAE, Airbus και Leonardo, η οποία κατασκευάζει τους πυραύλους που εκτοξεύονται με αέρα Storm Shadow και Scalp, που χρησιμοποιήθηκαν με καταστροφικά αποτελέσματα στην Ουκρανία, σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερους από 2.600 ανθρώπους φέτος — το 17% του σημερινού εργατικού δυναμικού της που είναι στις 15.000.

Η Dassault Aviation, η οποία κατασκευάζει το μαχητικό αεροσκάφος Rafale, δεν έχει δει άμεση αύξηση στις παραγγελίες από την Ουκρανία, αλλά δεδομένης της διάρκειας των κύκλων κατασκευής στον κλάδο, προσλαμβάνει σταθερά προσωπικό.

Και τα πυρηνικά γιγαντώνονται. Οι κατασκευαστές πυρηνικής άμυνας, ειδικά εκείνοι που συμμετέχουν στο τριμερές πρόγραμμα υποβρυχίων Aukus μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, είναι μεταξύ εκείνων που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη αύξηση στην έλλειψη δεξιοτήτων.

Αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Rolls-Royce και Babcock International, άνοιξαν πρόσφατα τις δικές τους ακαδημίες πυρηνικών δεξιοτήτων, ενώ η Thales UK, η οποία παρέχει σόναρ για όλα τα υποβρύχια του Βασιλικού Ναυτικού, ξεκίνησε μια ακαδημία σόναρ.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ξεκινήσει ξεχωριστά μια ειδική ομάδα πυρηνικών δεξιοτήτων για την εκπαίδευση των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που χρειάζονται σε όλα τα πολιτικά πυρηνικά και στρατιωτικά προγράμματα της χώρας.

Η προσπάθεια πρόσληψης και εκπαίδευσης είναι «άνευ προηγουμένου τα τελευταία χρόνια», δήλωσε η Beccy Pleasant στην Nuclear Skills Delivery Group, η οποία προβλέπει ότι θα χρειαστούν περισσότεροι από 30.000 επιπλέον θέσεις στον τομέα της πυρηνικής άμυνας από τώρα έως το 2030 μ.Χ.

Οι εταιρείες έχουν επίσης εντείνει τη συνεργασία με πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς για να δημιουργήσουν μια μελλοντική ομάδα εργατικού δυναμικού. Το Πανεπιστήμιο Cranfield, το οποίο έχει στενούς δεσμούς με τον κλάδο, προσφέρει νέα μαθήματα, ιδίως στην ψηφιακή εγκληματολογία για να βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν πώς να αποδίδουν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μεταξύ άλλων.

«Υπάρχει μια αναγνώριση ότι δεν μπορείτε απλώς να υποθέσετε ότι ο ακαδημαϊκός κόσμος θα αναδείξει τους ανθρώπους που θέλετε να στρατολογήσετε»…εταιρείες ανεβαίνουν τώρα στην αλυσίδα εφοδιασμού ανθρώπων», δήλωσε η Heather Goldstraw, διευθύντρια άμυνας του Cranfield. Μια ιδιαίτερη πρόκληση για τον κλάδο είναι ότι ορισμένοι ρόλοι απαιτούν πρόσθετες άδειες ασφαλείας.

Η RTX, η οποία κατέχει την εταιρεία κατασκευής πυραύλων και αισθητήρων Raytheon, δήλωσε νωρίτερα αυτό το έτος ότι «συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις με την πρόσληψη υψηλά ειδικευμένου προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών, ειδικευμένων εργατών και κατόχων άδειας ασφαλείας» (https://romioitispolis.gr/se-rythmoys-v-pagkosmioy-polemoy-oi-paraggelies-stis-amyntikes-viomichanies-zitoyn-dekades-chiliades-ergazomenoys-oi-foniades-tis-dysis/).

 

Δημοσκόπηση: Οι πολίτες της Ρωσίας περιμένουν νέο παγκόσμιο πόλεμο. Οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιδεικνύουν έναν εκπληκτικό συνδυασμό ηρωισμού και γνώσης για αυτό που έρχεται. Έχοντας ερωτηθεί από την κοινωνιολογική εταιρεία Russian Field στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου, η πλειοψηφία των Ρώσων απάντησε θετικά στην ερώτηση:

«Θα γίνει νέος παγκόσμιος πόλεμος;» Το 16% είναι σχεδόν σίγουρο για αυτό, το 41% λέει ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο και 23% δεν το αμφισβητεί. Μόνο το 13% αποκλείει αυτήν την επιλογή, γράφει η kommersant. Ο αριθμός εκείνων που προβλέπουν την νίκη της Ρωσίας στον παγκόσμιο πόλεμο σχεδόν συμπίπτει με τον αριθμό εκείνων που καταλαβαίνουν τον πόλεμο κόντρα στους ΝατοΝαζί επιτυχημένο: 69%

Οι Ρώσοι, όπως και το μεγαλύτερο ποσοστό του πλανήτη, θεωρούν τις ΗΠΑ ως τον πιο μεγάλο εχθρό της Ρωσίας σε έναν τόσο μεγάλο πόλεμο – 71%. Σε αυτό το ερώτημα θα μπορούσαν να δοθούν αρκετές απαντήσεις και περιελάμβαναν τη Βρετανία – 40%, την Γαλλία – 39%, την Γερμανία – 37% και την Πολωνία – 27%.

Στη συνέχεια, με φθίνουσα σειρά, έρχονται οι χώρες της Βαλτικής και η Ιαπωνία, και μόνο τότε, με 12%, η Ουκρανία. Στην πραγματικότητα, πού είναι ο πόλεμος και πού η Ουκρανία; Άξιο σχολιασμού είναι ότι μόνο το 8% ανέφερε το ΝΑΤΟ ως πιθανό εχθρό σε έναν παγκόσμιο πόλεμο με την Ρωσία.

Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες Ρώσους, η Κίνα θα είναι στο πλευρό της Ρωσίας στον παγκόσμιο πόλεμο, η δημοσκόπηση σε αυτό 58%, η Λευκορωσία – 48%, μετά με μεγάλη διαφορά, Ιράν και Βόρεια Κορέα – 21% και 20%. Το 15% βλέπει έναν σύμμαχο έτοιμο να πολεμήσει την Δύση στην Ινδία, το 15% στο Καζακστάν.

Είναι ενδιαφέρον ότι το 64% των Ρώσων δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η νίκη στον νέο παγκόσμιο πόλεμο θα είναι για την Ρωσία και τους συμμάχους της. Το 6% πιστεύει περισσότερο στον εχθρό, το 18% ανέφερε δυστυχώς ότι δεν θα υπάρξουν νικητές σε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο.

Ταυτόχρονα, θα χρειαστεί να νικήσουμε τον αντίπαλο με συμβατικά όπλα: το 76% των ερωτηθέντων είπε ότι θα ήταν καλύτερα να μην χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα. Είναι αλήθεια ότι η πλειοψηφία, το 57% των Ρώσων, δεν υποστηρίζει την ιδέα ενός δεύτερου κύματος επιστράτευσης. Και η πλειοψηφία θα προτιμούσε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις: 49 έναντι 41% (https://romioitispolis.gr/dimoskopisi-oi-polites-tis-rosias-perimenoyn-neo-pagkosmio-polemo/).

 

Το ΝΑΤΟ προχωράει στην ενεργοποίηση των πυρηνικών όπλων και ετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο με Ρωσία και Κίνα. Θα υπάρξουν διαβουλεύσεις ανάμεσα στα μέλη της συμμαχίας για διαφάνεια γύρω από την χρήση του πυρηνικού τους οπλοστασίου ως αποτρεπτικό παράγοντα.

Να αναπτύξει περισσότερα πυρηνικά όπλα βγάζοντάς τα από συνθήκες αποθήκευσης και θέτοντάς τα σε ετοιμότητα ενόψει της αυξανόμενης πυρηνικής απειλής από τη Ρωσία και την Κίνα εξετάζει το ΝΑΤΟ ώστε να είναι έτοιμο για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τις δύο υπερδυνάμεις όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Συμμαχίας.

Είναι η πρώτη φορά που το ΝΑΤΟ εντάσσει την Κίνα στο ίδιο «πακέτο» απειλής με την Ρωσία, αλλά και την Βόρεια Κορέα. Αυτό σημαίνει πως η Δύση έχει κατανοήσει πως εάν συμβεί πολεμική αντιπαράθεση με την Ρωσία, η Κίνα θα εμπλακεί άμεσα στο πλευρό της, καθώς ξέρει πως αν χάσει η Μόσχα μετά έρχεται η σειρά της. Στο «μπλοκ» αυτό θα ενταχθεί και η Βόρεια Κορέα μαζί με το Ιράν και πιθανότατα οι χώρες των BRICS.

Όπως δήλωσε στην Βρετανική εφημερίδα Telegraph ο Γενς Στόλτενμπεργκ, θα υπάρξουν διαβουλεύσεις ανάμεσα στα μέλη της Συμμαχίας για διαφάνεια γύρω από την χρήση του πυρηνικού τους οπλοστασίου ως αποτρεπτικού παράγοντα.

“Δεν θα υπεισέλθω σε επιχειρησιακές λεπτομέρειες σχετικά με το πόσες πυρηνικές κεφαλές θα πρέπει να είναι λειτουργικές και πόσες να αποθηκευτούν, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε σε διαβουλεύσεις για αυτά τα ζητήματα. Αυτό ακριβώς είναι που κάνουμε“, δήλωσε στην εφημερίδα.

“Η διαφάνεια βοηθάει στο να επικοινωνήσουμε το άμεσο μήνυμα ότι εμείς, φυσικά, είμαστε μια συμμαχία με πυρηνικά. Ο στόχος του ΝΑΤΟ είναι ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα, αλλά όσο υπάρχουν τα πυρηνικά όπλα, θα παραμείνουμε μια συμμαχία με πυρηνικά, γιατί ένας κόσμος όπου η Ρωσία, η Κίνα και η Βόρεια Κορέα έχουν πυρηνικά όπλα και το ΝΑΤΟ δεν έχει, είναι ένας πιο επικίνδυνος κόσμος”, σχολίασε ο ίδιος.

Όπως είπε ο Στόλτενμπεργκ την περασμένη εβδομάδα, τα πυρηνικά όπλα είναι “η έσχατη εγγύηση ασφάλειας” του ΝΑΤΟ και ένα μέσο για τη διατήρηση της ειρήνης. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ και τους ευρωπαίους συμμάχους τους ότι ωθούν τον κόσμο στο χείλος της πυρηνικής σύγκρουσης δίνοντας στην Ουκρανία όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, μερικά από τα οποία χρησιμοποιούνται εναντίον ρωσικού εδάφους.

Το ΝΑΤΟ, το οποίο έχει αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στον συντονισμό των προμηθειών όπλων στο Κίεβο, σπάνια μιλάει για όπλα δημόσια, αν και είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει πυρηνικές βόμβες σε πολλές τοποθεσίες στην Ευρώπη. Γενικά, τουλάχιστον ανεπίσημα, στις ΗΠΑ μοιάζει να μην βρίκσονται σε κατάσταση DEFCON 5 (απόλυτης ηρεμίας) η εδώ και αρκετό καιρό (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/synomilies-nato-gia-tin-energopoiisi-pyrinikon-oplon-apenanti-stis-apeiles-rosias-kai-kinas/).

 

Το ΝΑΤΟ κλιμακώνει – Ρωσία: O Putin δεν μιλά ποτέ για πυρηνικά όπλα. Οι αναφορές του Ρώσου Προέδρου σε πυρηνικά έχουν να κάνουν μόνο με ερωτήσεις δημοσιογράφων λέει το Κρεμλίνο.

Για επικίνδυνη κλιμάκωση από την πλευρά του ΝΑΤΟ, ύστερα από τις δηλώσεις του γ.γ. Jens Stoltenberg σχετικά με τις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα σε κράτη – μέλη της Συμμαχίας προκειμένου να φέρουν σε πλήρη ετοιμότητα τα πυρηνικά τους οπλοστάσια, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.

«Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμα επικίνδυνη κλιμάκωση» είπε ο Peskov, τονίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν θίγει ποτέ πυρηνικά θέματα «με δική του πρωτοβουλία και είναι πολύ προσεκτικός σε αυτό».

«Όταν ο Πρόεδρος Putin μιλά για αυτό το θέμα - για στρατιωτικές πυρηνικές υποθέσεις - απαντά σε ερωτήσεις κάποιου, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένων και ξένων» υπογράμμισε ο Peskov, αναφέροντας μάλιστα πως η τοποθέτηση αυτή του Stoltenberg δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση με το ανακοινωθέν της Διάσκεψης της Ελβετίας. «Η οποία, αν δεν κάνω λάθος, μιλά για το απαράδεκτο μιας τέτοιας ρητορικής» υποστήριξε ο Peskov (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/743741/to-nato-klimakonei-rosia-o-putin-den-mila-pote-gia-pyrinika-opla).

 

Ο αριθμός των πυρηνικών σε ετοιμότητα μάχης αυξάνεται παγκοσμίως - Συνολικά 12.121 - Πού βρίσκονται Ρωσία, Κίνα. Η έκθεση δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην Κίνα, η οποία, σύμφωνα με το SIPRI, έχει θέσει τις κεφαλές της σε κατάσταση συναγερμού για πρώτη φορά.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης (SIPRI) αναφέρει ότι εννέα πυρηνικές δυνάμεις - ΗΠΑ, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Βόρεια Κορέα και Ισραήλ- συνεχίζουν να εκσυγχρονίζουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει αύξηση στον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών σε κατάσταση συναγερμού.

Παρά τη συνολική μείωση του αριθμού των πυρηνικών κεφαλών, ο αριθμός αυτών που βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα αυξάνεται, σύμφωνα με νέα έκθεση του SIPRI. Ορισμένες από αυτές τις χώρες έχουν αναπτύξει νέα οπλικά συστήματα με πυρηνικές κεφαλές το 2023 μ.Χ., αναφέρει η έκθεση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του SIPRI, Dan Smith, αυτή η τάση είναι πιθανό να ενταθεί τα επόμενα χρόνια. Από τον Ιανουάριο του 2024 μ.Χ., από τις 12.121 πυρηνικές κεφαλές στον κόσμο, περίπου 9.585 ήταν επιχειρησιακές.

Από αυτά, περίπου 3.904 αναπτύχθηκαν σε πυραύλους ή αεροσκάφη, σημειώνοντας αύξηση 60 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023 μ.Χ. Περίπου 2.100 από τις αναπτυγμένες κεφαλές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για βαλλιστικούς πυραύλους.

Η έκθεση δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην Κίνα, η οποία, σύμφωνα με το SIPRI, έχει θέσει τις κεφαλές της σε κατάσταση συναγερμού για πρώτη φορά. Αναφέρεται επίσης ότι η Ινδία, το Πακιστάν και η Βόρεια Κορέα εργάζονται για τον εξοπλισμό βαλλιστικών πυραύλων με πολλαπλές κεφαλές, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των επιχειρησιακών πυρηνικών κεφαλών (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/743750/o-arithmos-ton-pyrinikon-se-etoimotita-maxis-afksanetai-pagkosmios-poy-vriskontai-rosia-kina).


Αναβρασμός στα Επιτελεία της Γερμανίας: Καταρτίζουν σχέδιο τριών σταδίων για πολεμική εμπλοκή με την Ρωσία. Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι θα στελεχώσουν το αντιρωσικό πολεμικό μέτωπο. Πληθαίνουν οι πληροφορίες πως για την ώρα επικρατεί η τάση στην Δύση, η οποία έχει αποφασίσει πως θα το πάει στα άκρα με την Ρωσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Στην Γερμανία επικρατεί αναβρασμός στα επιτελεία Άμυνας! Εκτός από τα 100 δισεκατομμύρια σε ειδικά κονδύλια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η Bundeswehr χρειάζεται ακόμη στρατιώτες, όπως σχολιάζεται!

Η Επίτροπος Άμυνας των Πρασίνων Eva Högl ανακοίνωσε στην τελευταία στρατιωτική έκθεση στα τέλη Απριλίου ότι οι προσπάθειες για «αύξηση του αριθμού των στρατιωτών από τους σημερινούς 182.000 σε τουλάχιστον 203.000 στρατιώτες έως το 2031 μ.Χ. θα ήταν δύσκολο να επιτευχθούν». Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες η Bundeswehr, υπό την ηγεσία του Μπόρις Πιστόριους, έχει πλέον αναπτύξει πιο συγκεκριμένα σχέδια!

Οι νέοι κανονισμοί για τον γερμανικό στρατό, οι οποίοι βρίσκονται σε επεξεργασία, βασίζονται σε ένα μοντέλο τριών σταδίων, με στόχο «10.000 νέους άνδρες και γυναίκες τον χρόνο» στις γερμανικές δυνάμεις! Ο Υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους έχει στο μυαλό «την ιδέα του για μια νέα στρατολογία βάσει του σουηδικού μοντέλου».

Το σχέδιο τριών σταδίων προβλέπει ότι όλοι οι 18χρονοι άνδρες και γυναίκες της κάθε χρονιάς στην Γερμανία θα λαμβάνουν, αρχικά, ταχυδρομείο από τον Στρατό, το οποίο θα αναφέρεται σε ένα ερωτηματολόγιο – «πιθανώς μέσω κωδικού QR», και θα πρέπει να συμπληρώσουν, ειδάλλως ίσως υπάρξει ακόμα και πρόστιμο! Οι ερωτήσεις θα έχουν να κάνουν με την φυσική κατάσταση ή τα προσωπικά κίνητρα του καθενός!

Στο δεύτερο στάδιο εμπνευστές του σχεδίου ελπίζουν ότι θα λάβουν «περίπου 350.000 απαντήσεις από άνδρες και περίπου 50.000 από γυναίκες» μέσω αυτής της πρωτοβουλίας. Για την σχετική επεξεργασία των ερωτηματολογίων και τους πιθανούς προσδιορισμούς προστίμων, η Bundeswehr χρειάζεται επιπλέον «περίπου 500 νέες θέσεις» για τη στρατιωτική της διοίκηση, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έρχονται από Γερμανία!

Εν τέλει, με βάση την επιθυμία του Πιστόριους και εκείνων που του έδωσαν την εντολή να προωθήσει το εν λόγω σχέδιο, αν τελικά αυτό καταστεί δυνατό, στο τρίτο στάδιο «10.000 από τους άνδρες και τις γυναίκες που θα επιλεχθούν, θα προσλαμβάνονται πραγματικά, ή τουλάχιστον αυτό ελπίζει το Υπουργείο Άμυνας». Η υπηρεσία θα πρέπει να διαρκεί από 6 έως δώδεκα μήνες.

Πολλοί βέβαια βρίσκουν το σχέδιο ελαφρύ και ζητούν ακόμα πιο δραστικά μέτρα στρατολόγησης, ειδικά όσο παραμένει επικρατούσα η άποψη πως η Ευρώπη πρέπει να προκαλέσει πολεμικά την Ρωσία (https://warnews247.gr/diethnh/europe/anabrasmos-sta-epiteleia-ths-germanias-katartizoun-sxedio-triwn-stadiwn-gia-polemikh-emplokh-me-th-rwsia/).

 

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ... ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ.

«Η κατάσταση απειλής διαφέρει σε σχέση με πριν από μερικά χρόνια», τόνισε ο Υπουργός ‘Αμυνας Μπόρις Πιστόριους, αιτιολογώντας το σχέδιό του για νέα – με βάση το σκανδιναβικό μοντέλο – στρατιωτική θητεία. Η υποχρεωτική θητεία έχει ανασταλεί το 2011 μ.Χ. και κύκλοι της κυβέρνησης διαβεβαίωναν σήμερα ότι δεν υπάρχει πρόθεση επαναφοράς της.

«Τον Πούτιν δεν τον ενδιαφέρει μόνο η Ουκρανία. Πρέπει να θεωρούμε ότι η Ρωσία θα είναι σε θέση να επιτεθεί σε ένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ το 2029 μ.Χ.», δήλωσε ο κ. Πιστόριους και ανακοίνωσε τον σχεδιασμό για αύξηση των ενεργών μελών των ενόπλων δυνάμεων από 181.000 σε 203.000.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ίδιας της Βundeswehr, η Γερμανία χρειάζεται ακόμη επιπλέον 200.000 εφέδρους, με απώτερο στόχο το σύνολο των ενεργών και εφέδρων να φθάσει τις 460.000. 

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός ‘Αμυνας, όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες με Γερμανικό διαβατήριο θα λαμβάνουν στα 18α γενέθλιά τους επίσημη επιστολή με την οποία θα τους προτείνεται να σκεφτούν την βασική στρατιωτική θητεία έξι μηνών και μία πιθανή παράτασή της το πολύ κατά 17 μήνες.

Οι νέοι θα καλούνται να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο για την οικογενειακή τους κατάσταση, τα ενδιαφέροντά τους, την στάση τους σε σχέση με την χρήση όπλου, τις ακαδημαϊκές γνώσεις τους και την κατάσταση της υγείας τους.

 Για τις γυναίκες η συμπλήρωση είναι προαιρετική, αλλά είναι υποχρεωτική για τους άνδρες. Σύμφωνα με το γερμανικό Σύνταγμα, εφόσον το απαιτούν οι συνθήκες, η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει και από τις γυναίκες να υπηρετήσουν, όχι όμως και να πάρουν όπλο.

Με βάση τις πληροφορίες από το ερωτηματολόγιο, το Υπουργείο ‘Αμυνας υπολογίζει ότι θα εντοπίζει κάθε χρόνο περίπου 40.000 άτομα κατάλληλα για στρατιωτική θητεία, από τα οποία θα υπηρετήσουν τελικά περίπου 10.000.

Η επιλογή θα γίνει με βάση ποιοτικά κριτήρια, διευκρίνισε ο κ. Πιστόριους: «Οι ένοπλες δυνάμεις θέλουν να στρατολογήσουν τον πιο ικανό, τον πιο κατάλληλο, τον πιο πρόθυμο. Δεν θέλουμε μια θητεία βαρεμάρας, χωρίς νόημα», είπε χαρακτηριστικά.

Γυναίκες και άνδρες με τα κατάλληλα προσόντα μπορούν επίσης να κληθούν για καθήκοντα πολιτικής άμυνας ή για την αστυνομία και την διοίκηση. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) επέκρινε τον σχεδιασμό του κ. Πιστόριους, υποστηρίζοντας δεν είναι ικανός να εξασφαλίσει την ικανότητα αντίδρασης σε περίπτωση ανάγκης.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής θητείας και η εκπρόσωπος για θέματα ‘Αμυνας Ζεράπ Γκιουλέρ έκανε λόγο για σχέδιο που αφήνει περισσότερα ερωτηματικά, παρά προσφέρει απαντήσεις, ειδικά σχετικά με το κόστος.  «Τελικά πρόκειται μόνο για την αύξηση της εθελοντικής θητείας, η οποία πρέπει να ονομάζεται αλλιώς, προκειμένου να μην χαλάσει η εικόνα του υπουργού», δήλωσε.

Από την πλευρά του κόμματος του κ. Πιστόριους, η αρχηγός του SPD Σάσκια Έσκεν τόνισε τη σημασία του εθελοντικού χαρακτήρα της στρατιωτικής θητείας, ενώ ο αρχηγός των Πρασίνων Ομίντ Νουριπούρ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θεωρεί πως υπάρχει ανάγκη υποχρεωτικής θητείας.  Η Ένωση των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων επισήμανε πάντως ότι σε περίπτωση πολέμου χρειάζονται 500.000 στρατιώτες (https://oimos-athina.blogspot.com/2024/06/blog-post_77.html).


Για απόπειρα δολοφονίας κατά του Β.Ορμπάν μιλούν οι Ρώσοι – Εμβόλισαν την αυτοκινητοπομπή του αρχηγού της Oυγγρικής κυβέρνησης. Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας. Σοβαρό περιστατικό ασφαλείας, το οποίο οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν ως “απόπειρα δολοφονίας”, έγινε στη Γερμανία κατά του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η αυτοκινητοπομπή του αρχηγού της ουγγρικής κυβέρνησης εμβολίστηκε από ένα αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο χτύπησε την μοτοσικλέτα της συνοδείας με συνέπεια να σκοτωθεί ο αστυνομικός του Β.Ορμπάν ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά.

To τροχαίο συνέβη στην Στουτγάρδη στο δρόμο για το αεροδρόμιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μια 69χρονη οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητο της σε μια διασταύρωση την στιγμή που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Ούγγρου πρωθυπουργού.

Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος ο Όρμπαν δεν τραυματίστηκε. Το αυτοκίνητό του επίσης δεν υπέστη ζημιές. Δύο κύριες εκδοχές του τι συνέβη συζητούνται αυτή τη στιγμή. Το πρώτο είναι μια κλασική απόπειρα δολοφονίας με στόχο την εξάλειψη του Ούγγρου πρωθυπουργού.

Το δεύτερο είναι ένα απλό τροχαίο. Σύμφωνα με τους Ρώσους, το ενδεχόμενο αυτό έχει πολύ μικρές πιθανότητες. Αλλά είναι ένα βολικό ενδεχόμενο ώστε η απόπειρα δολοφονίας του Β.Ορμπάν να παρουσιαστεί ως τροχαίο.

Κάποιοι ήθελαν να στείλουν μήνυμα στον Β.Ορμπάν; Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν περίεργα περιστατικά με ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών που παίρνουν εναλλακτική θέση για την ουκρανική σύγκρουση.

Νωρίτερα, έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Σλοβακίας τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο χωρίς τις αισθήσεις του, αλλά, ευτυχώς, επέζησε και επέστρεψε στην δουλειά του.

“Πιθανώς, η «συλλογική Δύση» έχει στραφεί στην πρακτική των απόπειρων δολοφονιών πολιτικών ηγετών που δεν της αρέσουν, μη βλέποντας άλλο τρόπο να επηρεάσει τις πολιτικές της Ουγγαρίας ή της Σλοβακίας. Αυτό δείχνει την περαιτέρω πικρία των δυτικών ελίτ στο πλαίσιο των αποτυχιών του ουκρανικού καθεστώτος στο μέτωπο και των επιτυχιών της Ρωσίας” καταλήγουν Ρωσικά ΜΜΕ.

Οι δηλώσεις του Όρμπαν που ενόχλησαν. Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, αλλά η Ουγγαρία δεν θα λάβει μέρος σε αυτήν, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth .

Όπως εξήγησε: «Είναι απελπιστικό και το τίμημα για αυτό θα είναι τόσο υψηλό που δεν θα αξίζει τον κόπο». Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είπε ότι συμφώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στην στρατιωτική αποστολή της συμμαχίας.

Όπως είπε: “Το Ευρωπαϊκό τρένο οδεύει προς τον πόλεμο. Εάν η κυβέρνησή μας υποστηρίξει τον λαό στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπορώ να τραβήξω το φρένο έκτακτης ανάγκης, το τρένο θα σταματήσει και οι Ούγγροι θα κατέβουν». Μια αποστολή του NATO στην Ουκρανία θα δημιουργήσει τον κίνδυνο ενός παγκοσμίου πολέμου αντί να προστατεύσει τα κράτη μέλη της συμμαχίας, υπογράμμισε ο Ορμπάν.

“Είναι παράλογο για το NATO, αντί να μας υπερασπίζεται, να σύρει εμάς, ένα κράτος μέλος, σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Αυτό είναι τόσο παράλογο όσο το να αποφασίζει ένας πυροσβέστης να πάει να σβήσει μια πυρκαγιά με φλογοβόλο”, δήλωσε ο Ορμπάν στο ουγγρικό κρατικό δίκτυο ραδιοφωνίας. Ο Όρμπαν πρόσθεσε ότι μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να «σταματήσει την πολεμική πορεία» εάν κερδίσει τις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024 μ.Χ.-(https://warnews247.gr/diethnh/europe/gia-apopeira-dolofonias-kata-tou-b-ormpan-miloun-oi-rwsoi-embolisan-thn-autokinhtopomph-tou-arxhgou-ths-ouggrikhs-kubernhshs/).

 

Η Ρωσία ανακοίνωσε την ενοχή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ: Θα βομβαρδίσει τον πολωνικό σιδηρόδρομο που ενώνει Ουκρανία με ΝΑΤΟ για μεταφορές δυνάμεων και όπλων! Ένωσαν το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας με την υποδομή του ΝΑΤΟ!

Την ενοχή των ΗΠΑ για την επίθεση του Κιέβου με στόχο αμάχους στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας ανακοίνωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Nebenzya, προαναγγέλλοντας αντίποινα κατά των Αμερικανών.

«Η εμπλοκή των ΗΠΑ στην επίθεση στην Σεβαστούπολη είναι αναμφισβήτητη. Οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση με ATACMS στην Σεβαστούπολη. Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της υποστηρίζουν το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο και ενθαρρύνουν τις μαριονέτες τους να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον αμάχων.

Η τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησε ο ουκρανικός στρατός στην Σεβαστούπολη με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Ιούλιο», τόνισε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ

Ο Nebenzya κατηγόρησε τον ΟΗΕ ότι δεν είχε «καμία ουσιαστική απάντηση» στην επίθεση ενώ εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Πρόσθεσε ότι το κτύπημα στην Σεβαστούπολη δεν θα μείνει αναπάντητο.

Στο στόχαστρο των Ρώσων το σιδηροδρομικό δίκτυο Πολωνίας- Ουκρανίας. Ανάμεσα στις προτάσεις αντιποίνων, είναι να βομβαρδιστεί το τμήμα του πολωνικού σιδηροδρόμου που οδηγεί στο Λβιβ. Είναι απορίας άξιο γιατί αυτό δεν είχε συμβεί μέχρι τώρα.

Πρόσφατα, ο αμερικανικός Οργανισμός για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) ετοίμασε μία σύμβαση που απευθύνεται σε εταιρείες που επιθυμούν να ανακατασκευάσουν τους σιδηροδρόμους στην Ουκρανία. Στην Ουάσιγκτον, σχεδιάζουν να ανοικοδομήσουν ένα τμήμα 75 χιλιομέτρων της ουκρανικής υποδομής μεταξύ του πολωνικού εμπορευματικού σταθμού Mostiska II και του στρατιωτικού αεροδρομίου κοντά στο Λβιβ.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την ανακατασκευή ενδιάμεσων σταθμών στο τμήμα από Mostyska II έως Sknilov. Σε αυτό το τμήμα, οι σιδηροδρομικές γραμμές θα αντικατασταθούν με ράγες κατασκευασμένες σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Ο δρόμος πλάτους 1520 χλστ. θα πρέπει να μετατραπεί σε μονής τροχιά πλάτους 1435 χλστ.

Επί του παρόντος, οι Ρωσικές/ σοβιετικές γραμμές στην Ουκρανία  εμποδίζουν τις σιδηροδρομικές μεταφορές από την ΕΕ  προς την Ουκρανία χωρίς μια εντατική και χρονοβόρα διαδικασία αλλαγής αμαξοστοιχιών.

Κοντά στον σταθμό Sknilov, όπου σχεδιάζεται να επεκταθούν οι νέες γραμμές, υπάρχει ένα μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Προηγουμένως, εκεί έδρευε το 14ο Σώμα Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, το οποίο περιλάμβανε έξι συντάγματα αέρος και δύο πτέρυγες.

Πιθανώς, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μια μεγάλης κλίμακας μεταφορά αεροπορικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών F-16. Το ίδιο το αεροδρόμιο μπορεί επίσης να ανακατασκευαστεί.

Το περασμένο φθινόπωρο, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από τη Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (TSA) επισκέφτηκε την πρωτεύουσα της Δυτικής Ουκρανίας. Οι Αμερικανοί έλεγξαν την κατάσταση του τερματικού σταθμού και της υποδομής του αεροδρομίου, καθώς και το επίπεδο ασφάλειας στο αεροδρόμιο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Μερικούς μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο, υπογράφηκε ένα μνημόνιο μεταξύ της USAID και της Ukrzaldoroga για την ανακατασκευή του τμήματος που συνδέει το Λβιβ με το δίκτυο μεταφορών της ΕΕ. Το κόστος των εργασιών υπολογίστηκε στα 225 εκατομμύρια δολάρια και η αμερικανική πλευρά ανέλαβε την χρηματοδότηση.

Ποιος ο στόχος των ΗΠΑ. Αρχικά ειπώθηκε ότι η κατασκευή αυτή θα διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες εξαγωγής αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Ρώσο ειδικό ανταποκριτή Alexander Sladkov “Η εμπειρία δείχνει ότι τίποτα καλό δεν πρέπει να αναμένεται από ένα τέτοιο έργο.”

Ο ίδιος εξετάζει αρκετές επιλογές. Ίσως η Δύση να ελπίζει σε πάγωμα και, για να μη χάσει χρόνο, μόλις ξεκινήσει η κατάπαυση του πυρός, σκοπεύει να αρχίσει να μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία.

Ο καλύτερος δρόμος είναι αυτός καθώς οδηγεί κατευθείαν σε ένα αεροδρόμιο ικανό να δέχεται μεγάλα αεροσκάφη. Στην συνέχεια, θα γίνει μεταφορά τους σε ολόκληρη την Ουκρανία. Υπάρχει επίσης πιθανότητα, κατά την γνώμη του, ο συγκεκριμένος σιδηρόδρομος να χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά ανταλλακτικών και όπλων για τα F-16.

“Πιθανότατα θα βρίσκονται κάπου στην περιοχή Λβιβ. Εκεί που είχε τηn βάση της η 14η Αεροπορική Στρατιά της Πολεμικής Αεροπορίας της ΕΣΣΔ. Υπηρέτησα σε αυτόν τον στρατό. Έχω πάει σε όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια στην περιοχή του Λβιβ. Το μακρύ μας χέρι θα φτάσει στο κάθε στόχο», τόνισε ο Σλάντκοφ.

Ο πολιτικός επιστήμονας Andrey Sidorchik, από την πλευρά του, δεν πιστεύει την εκδοχή της εξαγωγής σιτηρών. “Ξέρετε, τα στρατιωτικά αεροδρόμια κοντά στο Λβιβ δεν χρειάζονται για την αποστολή γεωργικών προϊόντων.

Αντίστοιχα, η αντικατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών είναι απαραίτητη για την παράδοση στρατιωτικού φορτίου από την Ευρώπη. Να παραδώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα και όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Επιπλέον, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο πλαίσιο της τρέχουσας σύγκρουσης όσο και στα σχέδια του ΝΑΤΟ, τα οποία, όπως είναι γνωστό, στοχεύουν στην πλήρη στρατιωτική ανάπτυξη επί του ουκρανικού εδάφους.

Δηλαδή, μιλάμε για πραγματική ενσωμάτωση των διαδρομών logistics της «ανεξάρτητης» Ουκρανίας με την υποδομή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μια πορεία περαιτέρω κλιμάκωσης. Και τίποτα παραπάνω” καταλήγει ο ίδιος (https://warnews247.gr/diethnh/rwsia/h-rwsia-anakoinwse-thn-enoxh-twn-hpa-ston-ohe-tha-bombardisoun-ton-polwniko-sidhrodromo-pou-enwnei-oukrania-me-nato-sto-stoxastro-stathmoi-kai-baseis-ths-polwnias/).


«Μυστικό» συμβούλιο Β.Πούτιν και Β.Γιανουκόβιτς: Η επιχείρηση ανακατάληψης του Κιέβου και οι εντατικές πολεμικές προετοιμασίες στην Λευκορωσία. Θα είναι αυτός ο πρώτος Πρόεδρος της «Νέας Ρωσίας»;

Το μέτωπο του Κιέβου ή και ολόκληρης της δυτικής Ουκρανίας θα ανοίξει αργά ή γρήγορα. Αυτό δείχνουν οι εντατικές πολεμικές προετοιμασίες επί Λευκορωσικού εδάφους και μια ξαφνική “μυστική” συνάντηση Β.Πούτιν και Α.Λουκασένο με τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο Γιανουκόβιτς έφτασε στην Λευκορωσία τη στιγμή της συνάντησης Β. Πούτιν και Α.Λουκασένκο στις 24 Μαϊου. Το αεροπλάνο του Γιανουκόβιτς, Dassault Falcon 900C (RA-09617), προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Gomel στις 24 Μαΐου στις 12:50 ώρα Μόσχας.

Τι συζήτησαν οι δύο Πρόεδροι και ο τελευταίος νόμιμος Πρόεδρος της Ουκρανίας, σύμφωνα με τη Μόσχα; Το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία το οποίο παρουσίασε πριν λίγες μέρες ο Β.Πούτιν. Σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις αρχικά σε στενή μορφή και στη συνέχεια σε διευρυμένη μορφή. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ και Αντρέι Μπελούσοφ.

Είναι εξαιρετικά πιθανό, οι Β.Πούτιν και Α.Λουκασένκο να ζήτησαν από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς να γίνει ο πρώτος Πρόεδρος της “Νέας Ρωσίας”, των εδαφών δηλαδή της πρώην Ουκρανίας.  Οι πολίτες των εδαφών αυτών, έτσι και αλλιώς, τον εξέλεγαν πρόεδρο τους.

Των εδαφών, που πρόσφατα ο Β.Πούτιν ζήτησε να αποχωρήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις, δηλαδή Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ-Χερσώνα και Ζαπορίζια. Η απόρριψη του Ρωσικού ειρηνευτικού σχεδίου φέρνει εμπλοκή Λευκορωσίας.

Το μέτωπο του Κιέβου θα ανοίξει και πάλι για να “απελευθερώσει” η “Νέα Ρωσία” του Γιανουκόβιτς την υπόλοιπη “Μικρή Ρωσία” ή “υπό κατοχή Ουκρανία”. Ίσως αυτό εννοούσε ο Ν.Μεντβέντεφ όταν είπε ότι θα μείνει μόνο μια “στενή λωρίδα γης” από τη νυν Ουκρανία.

Η Λευκορωσία άλλαξε το στρατιωτικό της δόγμα. Η Λευκορωσία υιοθέτησε ένα νέο στρατιωτικό δόγμα που κάνει λόγο για πιθανή εμπλοκή της χώρας σε ένοπλη σύγκρουση στο εξωτερικό. Αυτό οφείλεται κυρίως στην επιθετική πολιτική της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής, όπως αναφέρεται στο έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Το δόγμα αναφέρει ότι η Δύση στο ορατό μέλλον θα προχωρήσει σε βίαιες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην πρόκληση μιας «εσωτερικής ένοπλης σύγκρουσης» εντός της ίδιας της Λευκορωσίας. Το έγγραφο προβλέπει σε περίπτωση επίθεσης, την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία ως μέλος του κράτους της Ένωσης και του Οργανισμού CSTO.

“Η Δημοκρατία της Λευκορωσίας θεωρεί οποιεσδήποτε ενέργειες με χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον οποιουδήποτε από τα μέλη του κράτους της Ένωσης ως καταπάτηση του κράτους της Ένωσης στο σύνολό της και θα λάβει τα κατάλληλα αντίποινα χρησιμοποιώντας όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που έχει στη διάθεσή της” αναφέρεται στο έγγραφο.

Σε πολεμική ετοιμότητα η περιοχή Gomel στα σύνορα με Ουκρανία. Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Λευκορωσίας, Alexander Khudoleev, ανακοίνωσε την ετοιμότητα της περιοχής να μεταβεί σε καιρό πολέμου. Αυτή η νοτιοανατολική περιοχή της Λευκορωσίας συνορεύει με τις περιοχές Ζιτομίρ, Κίεβο και Τσερνίγκοφ της Ουκρανίας.

“Ελέγχθηκε η ετοιμότητα των ειδικών σχηματισμών, των σχηματισμών πολιτικής άμυνας και το επίπεδο στελέχωσης τους. Γενικά, το σύστημα της περιοχής είναι έτοιμο, αν χρειαστεί, να μεταβεί σε καιρό πολέμου” δήλωσε στα Λευκορωσικά μέσα ενημέρωσης ο αναπληρωτής επικεφαλής του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.

Ο Khudoleev σημείωσε ότι υπάρχουν ορισμένες προσαρμογές που απαιτούν έγκαιρη απόφαση, αλλά το τμήμα είναι έτοιμο για οποιαδήποτε εξέλιξη των γεγονότων. “Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων ετοιμάζονται να λάβουν μέτρα που θα τους επιτρέψουν να εφαρμόσουν και να εξασφαλίσουν τη λειτουργία και την αλληλεπίδραση κατά την περίοδο προετοιμασίας και μετάβασης σε στρατιωτική βάση, εάν χρειαστεί” πρόσθεσε ο Khudoleev.

Ταυτόχρονα, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο επιθεώρησε την αμυντική επιχείρηση Legmash στην Orsha, όπου ζήτησε να αυξηθεί η στρατιωτική παραγωγή. Ο Λευκορώσος ηγέτης τόνισε ότι «σε περίπτωση πολέμου, η χώρα θα πρέπει να έχει την μέγιστη παραγωγή πυρομαχικών».

Ρωσικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην Λευκορωσία. Παράλληλα, Ρωσικά αεροσκάφη και ελικόπτερα προσγειώθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας. Στο αεροδρόμιο στο Baranovichi προσγειώθηκαν μαχητικά Su-30SM και ελικόπτερα Mi-8 και Mi-24 των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σημειώνεται ότι τα ρωσικά ελικόπτερα βρίσκονταν στη Λευκορωσία μέχρι τον Αύγουστο του περασμένου έτους και στη συνέχεια αποσύρθηκαν στο ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου, τα ρωσικά ελικόπτερα μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η συμμετοχή στις ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά όπλα, που διεξάγει η Ρωσία μαζί με τη Λευκορωσία. Ο δεύτερος είναι η προετοιμασία μιας νέας επίθεσης από το έδαφος της Λευκορωσίας στις περιοχές Τσερνίγκοφ και Κίεβο. Το Κίεβο θεωρεί το δέυτερο λόγο πολύ πιο πιθανό.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι η Ρωσία είχε αρχίσει να μεταφέρει στρατεύματα με τρένα στην Λευκορωσία. Αιφνιδιαστική επιθεώρηση της πολεμικής ετοιμότητας των στρατιωτικών μονάδων. Σήμερα, το Μινσκ προχώρησε σε αιφνιδιαστική επιθεώρηση της ετοιμότητας των στρατιωτικών μονάδων της Λευκορωσίας.

“Στην επιθεώρηση συμμετέχουν στρατιωτικές μονάδες και υπομονάδες επιχειρησιακών διοικήσεων, δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό, η Πολεμική Αεροπορία και οι δυνάμεις αεράμυνας” σημείωσε το Υπουργείο Άμυνας. Ο έλεγχος θα γίνει σε πολλά στάδια.

Στο πρώτο στάδιο της επιθεώρησης θα επεξεργαστούν επιχειρησιακά θέματα ενώ τα πεδία και οι χώροι εκπαίδευσης στις περιοχές της Βρέστης και του Γκόμελ θα χρησιμοποιηθούν για τη μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού.

Στην συνέχεια, οι στρατιωτικοί σχηματισμοί θα πρέπει να εκτελέσουν άμεσα εκπαιδευτικά καθήκοντα. Το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας προειδοποιεί ότι κατά τις ημέρες της αιφνιδιαστικής επιθεώρησης, ο στρατιωτικός εξοπλισμός ενδέχεται να κινηθεί κατά μήκος των δημόσιων οδικών αξόνων.

Αύξηση ουκρανικών δυνάμεων στα σύνορα με Λευκορωσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αιφνιδιαστική επιθεώρηση της πολεμικής ετοιμότητας του λευκορωσικού στρατού ξεκίνησε με φόντο τις αναφορές για συγκέντρωση μεγάλων μονάδων του ουκρανικού στρατού στις παραμεθόριες περιοχές.

Όπως σημειώνεται από τους Λευκορωσικούς συνοριοφύλακες, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έχει αναδιατάξει εκτός από τακτικές μονάδες ακόμη και μονάδες ειδικών δυνάμεων της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για αύξηση των δυνάμεων στην περιοχή Ζιτομίρ της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Κρατικών Συνόρων της Λευκορωσίας, τεθωρακισμένα οχήματα έχουν επίσης εντοπιστεί κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μάχης πεζικού, MT-LB, HIMARS MLRS, Bradley, αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά Gepard, συστημάτων πυροβολικού M777 και άλλων βαρέων όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία έχει σύνορα με την Λευκορωσία στον Βορρά, μήκους άνω των 1.000 χιλιομέτρων. Τα κρατικά σύνορα με την Λευκορωσία διασχίζουν πέντε περιοχές της Ουκρανίας – το Τσερνίχιβ, το Κίεβο, το Ζιτομίρ, το Ρίβνε και το Βολίν. Τέλος, η Προσωρινή Ειδική Επιτροπή (TSC) της Verkhovna Rada θα επιθεωρήσει την κατασκευή οχυρώσεων στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στις περιφέρειες Κιέβου, Ζιτομίρ, Ρίβνε και Βολίν (https://warnews247.gr/diethnh/europe/mustiko-sumboulio-b-poutin-kai-b-gianoukobits-h-epixeirhsh-anakatalhpshs-tou-kiebou-kai-oi-entatikes-polemikes-proetoimasies-sth-leukorwsia/).

 

Η Ρωσία έτοιμη για Αρμαγεδδώνα - Αλλάζει πυρηνικό δόγμα για να πνίξει το θανάσιμο κροτάλισμα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ με το «Χέρι του Νεκρού». Η Ρωσία αλλάζει πυρηνικό δόγμα για να δώσει οριστικό τέλος στην επιθετικότητα της συλλογικής Δύσης.

Αμέσως μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, η Ρωσία αναγκάστηκε να βασιστεί στο στρατηγικό οπλοστάσιο, που διαθέτει, για την ασφάλειά της, καθώς η τεράστια Σοβιετική συμβατική στρατιωτική δύναμη συρρικνώθηκε και μετατράπηκε σε μία σκιά του εαυτού της κατά την διάρκεια της ταραγμένης δεκαετίας του 1.990 μ.Χ..

Οι Ρώσοι φιλελεύθεροι στην εξουσία εκείνη την εποχή ανέλαβαν να καταστρέψουν τη σοβιετική - ρωσική στρατιωτική δύναμη σε καιρό ειρήνης, ένα έργο που οι δυτικοί εταίροι τους δεν μπορούσαν ποτέ να ονειρευτούν.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1.990 μ.Χ., αρχές της δεκαετίας του 2000 μ.Χ., η κληρονομιά της ΕΣΣΔ είχε φαινομενικά χαθεί. «Ωστόσο, στην πραγματικότητα, ο πρώην Σοβιετικός στρατός αποδείχθηκε πολύ πιο ανθεκτικός από ό,τι πιστεύαμε» επισημαίνει ο στρατιωτικός αναλυτής Drago Bosnic.

Διοικητές και υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί γενικά τοποθέτησαν τεράστιες ποσότητες συμβατικών όπλων σε μακροχρόνια αποθήκευση, περιμένοντας καλύτερες μέρες.Αρκετές δεκαετίες αργότερα, αυτή η απόφαση αποδείχθηκε κάτι περισσότερο από σοφή.

Συγκεκριμένα, ήταν απαραίτητο να διατηρηθεί μεγάλο μέρος αυτής της συμβατικής στρατιωτικής δύναμης για την σύγχρονη Ρωσία, ιδιαίτερα μετά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία το 2022 μ.Χ. (SMO).

Ανανέωση οπλοστασίου και στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις. Αντιμέτωπη με μια διαρκώς κλιμακούμενη επιθετικότητα του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η Μόσχα μπόρεσε να ξεκινήσει μια στρατηγική αντεπίθεση κυρίως χάρη στην κληρονομιά της σοβιετικής στρατιωτικής της δύναμης (προφανώς, σε συνδυασμό με νεότερα και πιο ικανά σύγχρονα ρωσικά όπλα).

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αξιωματικούς του στρατού των ΗΠΑ ακόμη και το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να αποτίσει φόρο τιμής στην σοβιετική κληρονομιά για το γεγονός ότι δεν έχει ηττηθεί ακόμη.

Και πράγματι, το δόγμα και τα όπλα της Σοβιετικής εποχής υπερισχύουν των αμερικανικών, αν και το ουκρανικό καθεστώς δεν το παραδέχεται λόγω του ακατανόητου μίσους που έχει για οτιδήποτε σχετίζεται με την ΕΣΣΔ.

Ωστόσο, το Κρεμλίνο δεν μπορούσε να βασίζεται επ' αόριστον στην κληρονομιά της σοβιετικής εποχής, γι' αυτό και ξεκίνησε πολλά φιλόδοξα προγράμματα επανεξοπλισμού τα τελευταία 15-20 χρόνια. Αυτές οι πρωτοβουλίες είχαν μέτρια επιτυχία, καθώς ο καιρός της ειρήνης δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να διευκολυνθούν οι στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις.

Η αναβάθμιση της Ρωσίας σε καθεστώς υπερδύναμης σήμαινε ότι η εξάρτησή της από θερμοπυρηνικά όπλα και άλλα Όπλα Μαζικής Καταστροφής για βασική ασφάλεια έδινε την θέση της στην συμβατική στρατιωτική ισχύ.

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ζητούσαν πυρηνικό Αρμαγεδδώνα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα τώρα όταν η Μόσχα καταρτίζει έναν τεράστιο αμυντικό προϋπολογισμό άνω του μισού τρισεκατομμυρίου δολαρίων, που τροφοδοτείται από τις άνευ προηγουμένου οικονομικές επιδόσεις της.

Ωστόσο, καθώς η συλλογική Δύση συνειδητοποιεί ότι η επιστροφή του Κρεμλίνου στο επίπεδο της σοβιετικής στρατιωτικής υπερδύναμης σημαίνει επίσης ότι δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία συμβατικά, καταφεύγει σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως πυρηνικός εκβιασμός.

Αυτό έρχεται κυρίως με τη μορφή προσπάθειας παροχής τουλάχιστον ορισμένων όπλων μαζικής καταστροφής στο ουκρανικό καθεστώς, είτε με την ελπίδα να προκληθεί ένας «περιορισμένος πυρηνικός πόλεμος» μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ή με την αποτροπή της νίκης της Μόσχας στο πεδίο της μάχης με μια «ειρηνική λύση» που θα ήταν επωφελής για το ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία αλλάζει πυρηνικό δόγμα για να ανακόψει την επιθετικότητα της Δύσης. Η εν λόγω κίνηση ανάγκασε τη Ρωσία να επανεκτιμήσει το πυρηνικό της δόγμα.. Προηγουμένως, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin και ο Ρωσικός στρατός είχαν ήδη χαρτογραφήσει τις αλλαγές για τις επιλογές προληπτικού χτυπήματος αλλά αυτό αφορούσε κυρίως τις συμβατικές στρατιωτικές δυνατότητες που χρησιμοποιούνται σε στρατηγικό επίπεδο. Αυτό συμβαίνει στην Ουκρανία, όπου το καθεστώς Zelensky και οι Νατοϊκοί προστάτες του βάλλονται από μακριά από τις Ρωσικές δυνάμεις σε τακτική βάση.

Ωστόσο, με τη συλλογική Δύση να περιβάλλει τώρα τη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και άλλα επιθετικά όπλα, το Κρεμλίνο αλλάζει ολόκληρο το δόγμα του για τη χρήση των Όπλων Μαζικής Καταστροφής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Μόσχας Sergey Ryabkov, η χώρα πρέπει να αναθεωρήσει το πυρηνικό της δόγμα λόγω της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ.

Ο Ryabkov προειδοποίησε επίσης προηγουμένως για τις παραδόσεις όπλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι τέτοιες κινήσεις θα μπορούσαν να κλιμακώσουν την κατάσταση σε επίπεδο που το Κρεμλίνο θα ήθελε να αποφύγει, αλλά όχι εις βάρος των βασικών συμφερόντων εθνικής ασφάλειας.

Το πυρηνικό κροτάλισμα του ΝΑΤΟ.  Δυστυχώς, αυτές οι προειδοποιήσεις φαίνεται να πέφτουν στο κενό στη συλλογική Δύση, με αποτέλεσμα την ανάγκη να ληφθούν πολύ πιο συγκεκριμένα μέτρα για να εμπεδωθεί η στρατηγική ασφάλεια της Ρωσίας.

«Η τελευταία εμπειρία, ειδικότερα, που αποκτήθηκε στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση και μια ανάλυση του συλλογικού μοντέλου συμπεριφοράς της Δύσης δείχνουν ότι είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν ορισμένες παράμετροι που να ισχύουν για καταστάσεις που περιγράφονται τόσο στο στρατιωτικό δόγμα ως τέτοιο όσο και στα θεμελιώδη στοιχεία του κράτους στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής», είπε ο Ryabkov.

Επισήμανε επίσης ότι «η εργασία αυτή συνεχίζεται αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί» και ότι «προς το παρόν δεν μπορούν να καθοριστούν χρονικά όρια, εύρος ή χρονοδιαγράμματα αυτής της εργασίας». Η ίδια η ανάγκη η Ρωσία να επανεξετάσει το πυρηνικό της δόγμα δείχνει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι προσεγγίζουμε αυτή την αλλαγή με ύψιστη ευθύνη», είπε ο Ryabkov προσθέτοντας:

«Οι ειδικοί μας που είναι υπεύθυνοι για το πυρηνικό στοιχείο στο στρατιωτικό σύστημα της Ρωσίας επιδιώκουν πρωτίστως να διασφαλίσουν ότι αυτή η εργασία θα προχωρήσει συστηματικά και με τη μέγιστη ευθύνη». O Ryabkov εξέφρασε την βεβαιότητα ότι τόσο οι εταίροι, όσο και οι αντίπαλοι της Ρωσίας κατανοούν καλά τη σημασία που αποδίδουμε στον παράγοντα πυρηνικής αποτροπής».

Με άλλα λόγια, η Μόσχα σίγουρα δεν θέλει κανενός είδους κλιμάκωση και είναι έτοιμη να ξεκινήσει διάλογο για να κρατήσει τον κόσμο ασφαλή. Ωστόσο, δεν θα φτάσει σε σημείο αυτοκαταστροφής. Το πυρηνικό κροτάλισμα του ΝΑΤΟ δείχνει ότι μάχεται απελπισμένα να αποτρέψει την ολοκληρωτική ήττα του καθεστώτος του Κιέβου.

Ανώτατοι δυτικοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν εδώ και πολύ καιρό ότι η Ουκρανία δεν θα άντεχε ούτε μια εβδομάδα χωρίς αυτούς, δείχνοντας πόσο αφοσιωμένοι είναι να διατηρήσουν τα πλοκάμια τους στην Ουκρανία. Η Ρωσία απλά δεν μπορεί να το επιτρέψει, καθώς η συλλογική Δύση έχει αποδειχθεί υπερβολικά επιθετική.

Τι προβλέπει το υφιστάμενο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας. Το υφιστάμενο δόγμα ορίζει ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ως απάντηση σε πυρηνική ή συμβατική επίθεση που θα αποτελέσει υπαρξιακή απειλή για το κράτος. Η Ρωσία θεωρεί τα πυρηνικά όπλα ως μέσο αποκλειστικά για την αποτροπή και περιγράφονται τέσσερις περιπτώσεις που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη χρήση τους:

1.) Έχει λάβει «αξιόπιστα δεδομένα αναφορικά με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων με στόχο το έδαφος της Ρωσίας και των συμμάχων της».

2.) Απάντηση «Στην χρήση πυρηνικών όπλων ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής από ένα αντίπαλο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των συμμάχων της»

3.) Επίθεση από έναν αντίπαλο κατά κρίσιμων κυβερνητικών ή στρατιωτικών υποδομών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η διατάραξη των οποίων θα μπορούσε να υπονομεύσει τις ενέργειες στο πλαίσιο της απάντησης των πυρηνικών δυνάμεων.

4.) Χρήση πυρηνικών θα μπορούσε να αιτιολογηθεί εάν εκδηλωνόταν «επίθεση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τη χρήση συμβατικών όπλων, όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους».

Η Ρωσία ετοιμάζει τα Τακτικά Πυρηνικά Όπλα (TNW). Η επιθετικότητα του ΝΑΤΟ δεν αφήνει στη Ρωσία άλλη επιλογή από το να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο. Πρόσφατα πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις που περιελάμβαναν προσομοιωμένη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων (TNWs).

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς το Κρεμλίνο κατέχει όχι μόνο το πιο ισχυρό στρατηγικό οπλοστάσιο του κόσμου, αλλά διαθέτει επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό TNW, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών οβίδων για τους σχηματισμούς πυροβολικού του.

Αυτό κάνει το ήδη πανίσχυρο Rωσικό πυροβολικό απόλυτα τρομακτικό. Έτσι, όταν ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin λέει «ακόμα δεν έχετε δει τίποτα», έτσι ακριβώς θα έπρεπε να ερμηνεύεται από τη Δύση, επισημαίνει ο Bosnic.

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα επεδίωκε μία τέτοια κλιμάκωση αλλά η Δύση δείχνει να βυθίζεται στην απόλυτη τρέλα. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους ηγέτες της realpolitik και να λαμβάνουν λογικές αποφάσεις», σημειώνει με έμφαση ο στρατιωτικός αναλυτής.

Από την άλλη πλευρά, ενώ η Rωσική ηγεσία προσπάθησε προηγουμένως να διατηρήσει επαφή για να αποφύγει μια καταστροφή παγκόσμιων διαστάσεων, τώρα συνειδητοποιεί ότι αυτό δεν είναι μόνο μάταιο, αλλά και αντιπαραγωγικό, αν όχι και αυτοκαταστροφικό.

Συνηθισμένο να εισβάλλει σε μεγάλο βαθμό ενάντια σε αβοήθητους αντιπάλους το ΝΑΤΟ έχει απομακρυνθεί εντελώς από την πραγματικότητα. Αν και τώρα προκαλεί έναν αντίπαλο ισοδύναμο, εάν όχι ανώτερο, το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να ζει με την ψευδαίσθηση ότι ανώτερο και πως θα επικρατήσει.

Η Μόσχα λαμβάνει πυρηνικά μέτρα – Τελευταία προειδοποίηση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ. Ο στρατηγός Vladimir Kulishov, Πρώτος Αναπληρωτής Διευθυντής της FSB και Επικεφαλής της Συνοριακής Υπηρεσίας, το είπε στην πραγματικότητα σε πρόσφατη συνέντευξη.

Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο μια μαζική αύξηση της δραστηριότητας του ΝΑΤΟ γύρω από τα σύνορα της Ρωσίας, αλλά και τις προαναφερθείσες πυρηνικές ασκήσεις που η Βορειοατλαντική Συμμαχία προσπαθεί να αποκρύψει.

«Κοντά στα ρωσικά σύνορα, αυξάνονται οι αναγνωριστικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ, κλιμακώνεται η ένταση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης μάχης των στρατευμάτων της συμμαχίας, κατά την οποία επεξεργάζονται σενάρια για τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης πυρηνικών επιθέσεων στο έδαφός μας», δήλωσε ο στρατηγός Kulishov σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, προσθέτοντας: «Η κατάσταση απαιτεί τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια των συνόρων μας».

Πολλοί στην Δύση μπορεί να αγνοήσουν ή ακόμη και να απορρίψουν τα λόγια του, αλλά φαίνεται ότι ο Ρώσος στρατηγός δεν χρειάστηκε καν να πει τίποτα, καθώς οι ίδιοι οι ηγέτες της ΕΕ/ΝΑΤΟ το επιβεβαιώνουν ουσιαστικά καθημερινά.

Συγκεκριμένα, αφού ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron υποστήριξε την χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς που προέρχονται από το ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden εντάχθηκε στη «χορωδία» εκείνων που ξαφνικά θέλουν να ανατινάξουν τον κόσμο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, αν και πρόκειται για απλή τυπικότητα σηματοδοτεί μια ανησυχητική αλλαγή στηn ρητορική. Τρέλα: Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για χτύπημα στην χώρα με το μεγαλύτερο θερμοπυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο

Ενώ η Ουάσιγκτον προσπαθούσε προηγουμένως να διατηρήσει ένα επίπεδο «εύλογης άρνησης», τώρα μιλά ανοιχτά για χτυπήματα σε μια χώρα με το μεγαλύτερο θερμοπυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο. Ως δεύτερες μόνο μετά την Ρωσία όσον αφορά τα δικά της στρατηγικά όπλα, οι ΗΠΑ έχουν τεράστια ευθύνη.

Ωστόσο, αντί να είναι πολύ πιο προσεκτική στις δηλώσεις και τις πράξεις της η αμερικανική ηγεσία κάνει το ακριβώς αντίθετο. Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin και ο υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov προειδοποιούν για μια τέτοια συμπεριφορά εδώ και χρόνια και συνεχίζουν να το κάνουν ακόμη και τώρα.

Το ΝΑΤΟ δεν ακούει και η Ρωσία ετοιμάζει τα Bulava και το «Χέρι του Νεκρού». Ωστόσο η Βορειοατλαντική Συμμαχία φαίνεται να έχει ξεχάσει το σύστημα «Περίμετρος» της Μόσχας (γνωστό στο ΝΑΤΟ ως «το Χέρι του Νεκρού») που εξασφαλίζει αντίποινα ακόμη και στην περίπτωση που ολόκληρη η ρωσική ηγεσία σκοτωθεί σε ένα πιθανό «χτύπημα αποκεφαλισμού».

Επιπλέον, τα παγκόσμιας κλάσης πυρηνικά υποβρύχια του Κρεμλίνου εξασφαλίζουν επίσης αποτροπή ακόμη και αν ο γίγαντας της Ευρασίας έπαυε να υπάρχει. «Τα οκτώ SSBN κλάσης Borei φέρουν το καθένα 16 SLBM R-30 Bulava, ενώ κάθε πύραυλος είναι οπλισμένος με έως και δέκα θερμοπυρηνικές κεφαλές MIRV 150 κιλοτόνων. Για να το δούμε αυτό, η βόμβα της Hiroshima ήταν 15 κιλότονοι. Όποιος αντέχει, ας κάνει τη μαθηματική πράξη», καταλήγει ο Bosnic.

Το «Χέρι του Νεκρού». Το γνωστό στηn Δύση ως «Νεκρό χέρι», όταν ενεργοποιηθεί, εκτοξεύει αυτόματα μεγάλο αριθμό πυραύλων σε καθορισμένους στόχους (σύμφωνα με ορισμένα δεδομένα, έως και το 30% όλων των ICBM με πυρηνικές κεφαλές που έχει η Ρωσία), το οποίο, για προφανείς λόγους, θα οδηγήσει σε ολοκληρωτική καταστροφή του εχθρού.

Σε μια κρίση που μπορεί να σημαίνει ένα πρώτο χτύπημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ή στρατιωτικοί διοικητές, θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν την «Περίμετρο». Η «Περίμετρος» θα εγγυάται ότι, η Ρωσία θα μπορούσε να απαντήσει ακόμη και αν εξουδετερωθούν όλες οι ένοπλες δυνάμεις της (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/744696/den-einai-mono-i-oukrania-i-rosia-allazei-pyriniko-dogma-gia-na-dosei-oristiko-telos-sto-epektatiko-krotalisma-tou-nato).


Γιατί οι Ρώσοι επέλεξαν να «ανοίξουν» ταυτόχρονα έξι πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία μέσα σε λίγες μέρες. Οι Ρώσοι επιτίθενται ταυτόχρονα σε Τσάσιβ Γιαρ, Χάρκοβο, Τορέτσκ, Κουράκοβο, Βούλενταρ και Ποκρόβσκ.

Τις τελευταίες ημέρες οι Ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν ενεργοποιήσει πέντε ακόμα μέτωπα, όπως στο Ποκρόβσκ, στο Χάρκοβο, στο Τορέτσκ και στο μέτωπο των Κουράκοβο-Βούλενταρ, πέραν δηλαδή αυτού του Τσάσιβ Γιαρ. Πιθανό να ενεργοποιηθεί και αυτό στο Κουπιάνσκ. Το σκεπτικό των Ρώσων είναι πολύ απλό:

Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις που έχουν αναπτύξει στην Ουκρανία είναι πλήρεις καθώς διαθέτουν πάνω από 700.000 άντρες και με πολύ ικανοποιητικά επίπεδα επιμελητείας και διοικητικής μέριμνας σε αντίθεση με τους Ουκρανούς που δεν μπορούν να αντλήσουν καινούργιο στρατιωτικό προσωπικό και φαίνεται σαφέστατα το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν πολλές πόλεις ταυτόχρονα.

Για την ακρίβεια όταν επιλέγουν να επιτεθούν σε κάποιο άλλο σημείο οι Ουκρανοί αυτό που κάνουν είναι να μεταφέρουν δυνάμεις από κάπου αλλού. Χτυπώντας τους ταυτόχρονα σε πολλαπλά σημεία της πρώτης γραμμής τους στερούν την δυνατότητα αυτή να μεταφέρουν δηλαδή τις ίδιες δυνάμεις σε συγκεκριμένα μέρη.

Είναι πολύ πιθανό στις επόμενες ημέρες να υπάρξει κάποια κατάρρευση σε κάποιο σημείο του συνολικού ουκρανικού μετώπου. Αν όμως συμβεί αυτό θα εκτεθεί αυτομάτως και η διπλανή πόλη κ.ο.κ.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρισιμότατοι για τις μάχες στο Ντόνμπας. Αν μάλιστα όπως φαίνεται τα F-16 καθυστερήσουν κι άλλο να παραδοθούν στην Ουκρανία τότε μάλλον τα αποτελέσματα θα είναι πολύ άσχημα για τους Ουκρανούς.

Για να γίνει κατανοητό αυτό που συμβαίνει οι Ρώσοι επιτίθενται σε όλα τα πεδία αντιπαράθεσης επί εννέα μήνες και είναι η πρώτη φορά που αυξάνουν τόσο πολύ την ένταση καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα διεξάγουν 144 επιθέσεις την ημέρα!

Εφαρμόζουν την τακτική των «1000 τσιμπημάτων»! Μάλιστα όπως έχει φανεί η επίθεση στο Χάρκοβο είχε αυτή την χρησιμότητα να αναγκάσει τους Ουκρούς να αναλώσουν τις λιγοστές δυνάμεις τους για να ανακοπεί η ρωσική έφοδος.

Κανείς δεν έχει δει τους Ρώσους να αυξάνουν τις δυνάμεις τους στο Λίπτσι και στο Βολτσάνσκ, αντίθετα φαίνεται ότι επιδιώκουν την εισροή κι άλλων ουκρανικών ενισχύσεων μέσα σε αυτές τις πολεμικές «κρεατομηχανές», που έχουν δημιουργήσει με σκοπό την φθορά (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/giati-oi-rosoi-epeleksan-na-anoiksoun-taytoxrona-eksi-polemika-metopa/).

 

Τα 10 σημάδια που δείχνουν τον δρόμο προς τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο! Τα 2 κρίσιμα γεωπολιτικά μέτωπα που έχουν ήδη σχηματιστεί. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του δυτικού κόσμου φαίνεται απολύτως ανίδεο για το τι πραγματικά συμβαίνει εκεί έξω.

Μία από τις ερωτήσεις που ακούγονται όλο και περισσότερο τους τελευταίους μήνες, είναι αν η ανθρωπότητα οδεύει προς έναν καταστροφικό Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο -που δεν αποκλείεται να θέσει σε κίνδυνο και την ίδια της την ύπαρξη. Έναν αιώνα πριν, λίγοι περίμεναν ότι θα ξεσπούσε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά συνέβη. Λίγες δεκαετίες μετά, λίγοι περίμεναν ότι θα ξεσπούσε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά συνέβη.

Ειδικά εν μέσω σκληρού νεοφιλελευθερισμού στην Δύση, το σύστημα καταφεύγει στην έσχατη λύση για να συνεχίσει να γεννά κεφάλαιο: τους πολέμους. Επειδή, πλέον, στην πλειοψηφία των κρατών παγκοσμίως και ειδικά στην Δύση, το πολιτικο-οικονομικό σύστημα έχει αποθρασυνθεί, φαίνεται να έρχεται το λεγόμενο «Great Reset».

Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, υπήρξαν πόλεμοι. Δυστυχώς, παρόλο που αναβοσβήνουν παντού γύρω μας πολύ ανησυχητικά προειδοποιητικά σήματα, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του δυτικού κόσμου φαίνεται απολύτως ανίδεο για το τι πραγματικά συμβαίνει εκεί έξω, όπως σχολιάζει και ο ιστότοπος theMostImportantnews.com, συγκεντρώνοντας τα γεγονότα-κλειδιά μόλις των τελευταίων εβδομάδων.

#1: Το Ισραήλ και η Hezbollah έχουν και οι δύο «συντάξει σχέδια μάχης» και η δήθεν «κυβέρνηση» Biden είναι πεπεισμένη ότι «είναι πιθανό να ξεσπάσουν έντονες μάχες» -σύμφωνα με το Politico. Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις του Ισραήλ και η Hezbollah έχουν συντάξει σχέδια μάχης και προσπαθούν να προμηθευτούν επιπλέον όπλα, σύμφωνα με δύο ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ που ενημερώθηκαν για τις πληροφορίες.

Και οι δύο πλευρές έχουν δηλώσει δημόσια ότι δεν θέλουν να πάνε σε πόλεμο, αλλά ανώτεροι αξιωματούχοι Μπάιντεν πιστεύουν όλο και περισσότερο ότι είναι πιθανό να ξεσπάσουν έντονες μάχες παρά τις προσπάθειες να προσπαθήσουν να την αποτρέψουν.

Ο κίνδυνος είναι υψηλότερος τώρα από οποιοδήποτε άλλο σημείο τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με άλλο υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ΗΠΑ, στον οποίο, όπως και άλλοι σε αυτήν την ιστορία, δόθηκε η ανωνυμία για να μιλήσει ελεύθερα για ευαίσθητες πληροφορίες.

#2: Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα υπάρξει ένας «εξολοθρευτικός πόλεμος» εάν ο Ισραηλινός Στρατός εισέλθει στον Νότιο Λίβανο. Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει έναν «εξολοθρευτικό πόλεμο» εάν ξεκινήσει «πλήρους κλίμακας στρατιωτική επίθεση» κατά της Hezbollah στον Λίβανο, προειδοποίησε η Μόνιμη Αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ.

«Αν και το Ιράν θεωρεί ως ψυχολογικό πόλεμο την προπαγάνδα του Σιωνιστικού καθεστώτος σχετικά με την πρόθεσή του να επιτεθεί στον Λίβανο, εάν ξεκινήσει στρατιωτική επίθεση πλήρους κλίμακας, θα ακολουθήσει ένας εξολοθρευτικός πόλεμος.

Όλες οι επιλογές, όπως η πλήρης συμμετοχή όλων των Μετώπων της Αντίστασης, είναι στο τραπέζι», αναφέρει η ανάρτηση. Με τον όρο «όλα τα Μέτωπα Αντίστασης», το Ιράν δεν εννοεί μόνο την Hezbollah και την Hamas, αλλά και τους αντάρτες Houthis στην Υεμένη καθώς και άλλες ομάδες στην Συρία και το Ιράκ.

#3: Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Netanyahu είναι πεπεισμένος ότι ένας πόλεμος με το Ιράν είναι αναπόφευκτος επειδή πιστεύει ότι οι Ιρανοί έχουν σχέδια να κατακτήσουν ολόκληρη την Μέση Ανατολή. Δήλωσε ότι ο αγώνας ενάντια στους πληρεξούσιους της τρομοκρατίας του Ιράν είναι κρίσιμος για άλλα έθνη στην Μέση Ανατολή, καθώς το Ιράν στοχεύει να κυριαρχήσει στην υπόλοιπη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των σουνιτικών μουσουλμανικών εθνών.

«Πρέπει επίσης να αποτρέψουμε τα άλλα στοιχεία του τρομοκρατικού άξονα του Ιράν. Αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον άξονα», εξήγησε ο Netanyahu. «Ο άξονας δεν απειλεί μόνο εμάς. Σε απειλεί. Είναι σε πορεία για να κατακτήσει την Μέση Ανατολή». «Αυτό σημαίνει, στην πραγματικότητα, κατάκτηση. Κατακτήστε την Σαουδική Αραβία, κατακτήστε την Αραβική Χερσόνησο. Είναι απλώς θέμα χρόνου», προειδοποίησε.

#4: Σύμφωνα με το NBC News, οι ΗΠΑ μεταφέρουν στρατιωτικά μέσα ώστε να μπορούν να είναι «έτοιμα να μεταφέρουν μακριά τους Αμερικανούς» μόλις ξεσπάσει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Hezbollah.

Το Πεντάγωνο μετακινεί τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις πιο κοντά στο Ισραήλ και τον Λίβανο για να είναι έτοιμο να εκκενώσει την περιοχή από Αμερικανούς καθώς εντείνονται οι μάχες μεταξύ Ισραήλ και Hezbollah, σύμφωνα με αξιωματούχους Άμυνας των ΗΠΑ και έναν πρώην αξιωματούχο των ΗΠΑ που γνωρίζουν τα σχέδια.

Το USS Wasp, ένα αμφίβιο επιθετικό πλοίο, και πεζοναύτες από την 24η μονάδα αποστολής, που είναι ικανή για ειδικές επιχειρήσεις, κινήθηκαν στη Μεσόγειο την Τετάρτη 3/7 για να ενωθούν με το αποβατικό πλοίο USS Oak Hill και ένα άλλο πλοίο στην αμφίβια έτοιμη ομάδα τους, σύμφωνα με την Σώμα πεζοναυτών. Το Wasp θα επιχειρήσει στην Ανατολική Μεσόγειο για να είναι έτοιμο για στρατιωτική υποβοηθούμενη αναχώρηση και άλλες αποστολές, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

#5: Την Πέμπτη 4/7, η Hezbollah έριξε δεκάδες ρουκέτες στο Βόρειο Ισραήλ. Η Hezbollah εκτόξευσε ένα μπαράζ ρουκετών στο Βόρειο Ισραήλ το απόγευμα της Πέμπτης 4/7, σε αυτό που η τρομοκρατική οργάνωση είπε ότι ήταν μια απάντηση στις πρόσφατες Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας ενός από τα στελέχη της νωρίτερα την ίδια ημέρα.

#6: Το Σάββατο 29/6, Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν αρκετούς στόχους της Hezbollah στο Νότιο Λίβανο. Το απόγευμα του Σαββάτου 29/6 Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν ένα κτίριο στην Χούλα του νότιου Λιβάνου, όπου ήταν συγκεντρωμένη μια ομάδα στελέχη της Hezbollah, ανακοίνωσε ο στρατός.

Οι IDF είπε ότι οι δράστες εντοπίστηκαν από στρατεύματα της 869ης Μονάδας Συλλογής Πληροφοριών Μάχης και λίγη ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε η αεροπορική επιδρομή. Ένα άλλο κτίριο που χρησιμοποιούσε η Hezbollah στην Χούλα χτυπήθηκε επίσης, πρόσθεσε ο Ισραηλινός Στρατός. Δημοσίευσε πλάνα από τις απεργίες.

#7: Ο Joe Biden σκέφτεται να εγκρίνει ένα σχέδιο που θα «επιτρέψει σε στρατιωτικούς εργολάβους των ΗΠΑ να αναπτυχθούν στην Ουκρανία». Η δήθεν «Αμερικανική κυβέρνηση» κινείται προς ένα σχέδιο που θα επιτρέψει σε στρατιωτικούς εργολάβους να αναπτυχθούν στην Ουκρανία για πρώτη φορά με περιορισμένη δυναμικότητα, ανέφερε το CNN.

Τέσσερις αμερικανοί αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα είπαν στο πρακτορείο ότι επεξεργάζεται μια πολιτική που θα επιτρέπει στο Πεντάγωνο να εκδίδει ιδιωτικά συμβόλαια για την αποστολή στρατευμάτων για την συντήρηση και την επισκευή συστημάτων που προμηθεύονται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία.

#8: Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin φέρεται να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη ενός συνασπισμού εθνών που θα «συναγωνιστεί την Δύση και το ΝΑΤΟ». Η ρητορική του Putin για έναν ευρασιατικό συνασπισμό ασφαλείας είναι μέρος ενός σχεδίου του Κρεμλίνου για την δημιουργία μιας ομάδας φιλικών προς την Μόσχα χωρών που θα ανταγωνιστούν την Δύση και το ΝΑΤΟ, δήλωσε το Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου (ISW). Μετά την επίσκεψη του Putin στην Βόρεια Κορέα, «βάθυνε μια ήδη εντεινόμενη σχέση ευκαιρίας» μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ.

#9: Ο Putin προειδοποιεί ότι η Ρωσία θα χρειαστεί να ξεκινήσει την παραγωγή πυρηνικών όπλων μεσαίου βεληνεκούς. Η Ρωσία πρέπει να ανταποκριθεί στις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και φαίνεται ότι είναι απαραίτητο η χώρα να ξεκινήσει την παραγωγή συστημάτων κρούσης πυρηνικών δυνάμεων μέσου βεληνεκούς (INF), δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό και να λάβουμε αποφάσεις για το τι θα πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια προς αυτή την κατεύθυνση. Προφανώς, πρέπει να αρχίσουμε να κατασκευάζουμε αυτά τα συστήματα και στην συνέχεια, με βάση την πραγματική κατάσταση, να λάβουμε αποφάσεις σχετικά με το πού – εάν είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας – να τα αναπτύξουμε», είπε ο Putin σε επιχειρησιακή συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Φυσικά οι Ρώσοι έχουν ήδη περισσότερα τακτικά πυρηνικά όπλα από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο με μεγάλη διαφορά και έχουν αναπτύξει ολοκαίνουργιους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Sarmat που είναι τόσο εξελιγμένοι που δεν αξίζουν καν να συγκριθούν με τους πυραύλους Minuteman των ΗΠΑ.

#10: Μια προσωπικότητα με μεγάλη επιρροή στους κύκλους της Ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, προτείνει οι Ρώσοι να πυροδοτήσουν πραγματικά μια πυρηνική συσκευή για να δείξουν στον κόσμο πόσο σοβαροί είναι.

Ο Dmitry Suslov, κορυφαίο πρόσωπο στο Συμβούλιο Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής που εδρεύει στην Μόσχα, έχει προτείνει την ιδέα της Ρωσίας να πραγματοποιήσει μια «επιδεικτική» πυρηνική έκρηξη, μια κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει την έναρξη του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή η ανησυχητική πρόταση προκύπτει καθώς οι εντάσεις με την Δύση εντείνονται λόγω της χρήσης από την Ουκρανία όπλων που προμήθευσε η Δύση κατά των Ρωσικών δυνάμεων.

Το think tank του Suslov, που είναι γνωστό ότι περιστασιακά επηρεάζει την κυβερνητική πολιτική, δημοσιοποίησε αυτήν την πρόταση λίγο αφότου ο Putin εξέδωσε μια σοβαρή προειδοποίηση στις χώρες του ΝΑΤΟ.

Ο Putin προειδοποίησε ότι εάν η Ουκρανία χρησιμοποιούσε δυτικά όπλα για επιθέσεις σε Ρωσικό έδαφος, θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια παγκόσμια κρίση, ενισχύοντας την άποψη του με απειλές για σοβαρές επιπτώσεις. Σίγουρα λοιπόν, ζούμε σε κρίσιμους καιρούς (https://www.pirinoslogios.com/post/%CF%84%CE%B1-10-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B3-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF)...


Στην τελική ευθεία εισόδου Νατοϊκών δυνάμεων – ΗΠΑ προς Ουκρανία: Κτυπήστε στόχους σε όλη την Ρωσία – Καταρρίψτε μαχητικά εντός Ρωσικού ΕΕΧ. Επιβεβαίωση War News 24/7 - ΗΠΑ: Να μην ταξιδεύει κανείς Αμερικανός στην Ρωσία.

Oι ΗΠΑ επέκτειναν το γεωγραφικό εύρος χρήσης των Αμερικανικών και Νατοϊκών οπλικών συστημάτων κάνοντας δεκτό το αίτημα του Κιέβου για “βαθιά” κτυπήματα στην Ρωσική ενδοχώρα.  Το War News 24/7 είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό πως οι επιθέσεις δεν θα περιοριστούν στις συνοριακές περιοχές με το Χάρκοβο αλλά θα επεκταθούν ακόμη και 300 χλμ ή και περισσότερο εντός Ρωσίας (κάτι που ήδη συμβαίνει).

Με την έλευση των F-16 το τοπίο ξεκαθαρίζει: Είμαστε στην τελευταία Φάση πριν την είσοδο ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην χώρα. Oι Ουκρανοί πρέπει να ασφαλίσουν- όσο αυτό είναι εφικτό- τον εναέριο χώρο τους απομακρύνοντας την ρωσική Αεροπορία από την κεντρική και δυτική Ουκρανία εκεί όπου αναμένεται ανάπτυξη των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

ΗΠΑ σε Κίεβο: Κτυπήστε στόχους εντός Ρωσίας και καταρρίψτε μαχητικά στον Ρωσικό ΕΕΧ. «Η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα που εφοδιάζεται από τις ΗΠΑ για να πλήξει Ρωσικές δυνάμεις που βάλλουν κατά των ουκρανικών στρατευμάτων οπουδήποτε κατά μήκος των συνόρων εντός της Ρωσίας κι όχι μόνον στην ρωσική επικράτεια κοντά στην περιφέρεια του Χαρκόβου», ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, το Πεντάγωνο.

Τον περασμένο μήνα, ο Τζο Μπάιντεν επέτρεψε σιωπηρά στο Κίεβο να εξαπολύει πυρά με όπλα που του έχουν προμηθεύσει οι ΗΠΑ σε στρατιωτικούς στόχους εντός του Ρωσικού εδάφους. Ωστόσο αξιωματούχοι δήλωσαν τότε ότι η απόφαση του Μπάιντεν ισχύει μόνον για στόχους εντός της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την περιφέρεια του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας υποπτέραρχος Πάτρικ Ράιντερ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι αν και δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής, η χρήση από την Ουκρανία όπλων κατά των ρωσικών στρατευμάτων δεν περιορίζεται στην ρωσική πλευρά κοντά στο Χάρκοβο.

«Η δυνατότητα να μπορεί κάποιος να ανταποδώσει τα πυρά όταν δέχεται πυρά είναι πραγματικά αυτό στο οποίο επικεντρώνεται η πολιτική αυτή (…) καθώς βλέπουμε τις Ρωσικές δυνάμεις να ανοίγουν πυρ κατά μήκος των συνόρων, την δυνατότητα της Ουκρανίας να ανταποδίδει τα πυρά σε αυτές τις χερσαίες δυνάμεις χρησιμοποιώντας πυρομαχικά που έχουν δώσει οι ΗΠΑ», σημείωσε ο Ράιντερ.

«Πρόκειται για αυτοάμυνα, οπότε είναι λογικό γι’ αυτούς να μπορούν να το κάνουν αυτό», πρόσθεσε. Τα σχόλια του Ράιντερ απηχούν δηλώσεις που έκανε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μπάιντεν. «Δεν πρόκειται για θέμα γεωγραφίας. Είναι θέμα κοινής λογικής», σημείωσε ο Τζέικ Σάλιβαν σε δηλώσεις του στο PBS.

«Αν η Ρωσία επιτίθεται ή ετοιμάζεται να επιτεθεί από το έδαφός της στην Ουκρανία, είναι απλώς λογικό να επιτρέπεται στην Ουκρανία να αντεπιτεθεί κατά των δυνάμεων που την πλήττουν από την άλλη πλευρά των συνόρων», σημείωσε.

Ο Σάλιβαν πρόσθεσε ότι η Ουκρανία «θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να ανοίξει πυρ σε Ρωσικά αεροπλάνα που πετούν στον ρωσικό εναέριο χώρο, αν ετοιμάζονται να ανοίξουν πυρ εντός του ουκρανικού εναέριου χώρου».

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι το να επιτραπεί στην Ουκρανία να κτυπά στόχους εντός της Ρωσίας δεν αποτελεί αλλαγή πολιτικής από τότε που ελήφθη η απόφαση για το Χάρκοβο. Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι η γλώσσα του Σάλιβαν είναι σημαντικά διαφορετική από τον Μάιο όταν αναλύθηκε λεπτομερώς η νέα πολιτική.

ΗΠΑ: Μην ταξιδεύετε στην Ρωσία. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Ρωσία: “Κανένας Αμερικανός πολίτης για κανένα λόγο δεν πρέπει να ταξιδέψει στην Ρωσία.

Ξέρω ότι αυτό μερικές φορές σε μια πολύ οδυνηρή επιλογή για Αμερικανούς που έχουν μέλη της οικογένειάς τους στην Ρωσία, μερικές φορές μέλη της οικογένειας που θέλουν να δουν έχουν προβλήματα υγείας, αλλά διατρέχετε τεράστιο κίνδυνο ταξιδεύοντας στην Ρωσία, μπορείτε να φυλακιστείτε, να κρατηθείτε ή να καταδικαστείτε. Συνεχίζουμε να ξεκαθαρίζουμε σε κάθε Αμερικανό, να μην ταξιδέψει για κανένα λόγο στην Ρωσία” (https://warnews247.gr/war-monitor/oukrania/sthn-telikh-eutheia-eisodou-natoikwn-dunamewn-hpa-pros-oukrania-ktuphste-stoxous-se-olh-th-rwsia-katarripste-maxhtika-entos-rwsikou-eex/).


Σοκ από Βρετανό βουλευτή που επικαλείται υπηρεσίες: Ετοιμάζουν πυρηνική έκρηξη ”βρώμικης” βόμβας στην Ευρώπη για να ξεκινήσει ο Παγκόσμιος! Επίκειται πυρηνική έκρηξη ψευδούς σημαίας στην Ευρώπη, λέει πρώην βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον Andrew Bridgen (υποψήφιο βουλευτή και πρώην Βρετανό βουλευτή): μια ψεύτικη πυρηνική έκρηξη θα λάβει χώρα στην Ευρώπη με την μορφή μιας «βρώμικης βόμβας» από την Ουκρανία. Αυτό, θα γίνει προς ενοχοποίηση της Ρωσίας.

Ο Andrew Bridgen βλέπει μια ευρωπαϊκή 11η Σεπτεμβρίου. «Σύμφωνα με τους αμυντικούς αναλυτές που μου παρέχουν πληροφορίες και που βρίσκονται στις υπηρεσίες, θα υπάρξει πυρηνική έκρηξη στην Ευρώπη (…). Θα μπορούσε να είναι μια βρώμικη βόμβα. Στην Ουκρανία κυκλοφορεί πολύ πυρηνικό υλικό, που προέρχεται από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες τους.

Για να δημιουργήσετε μόλυνση, το μόνο που χρειάζεστε είναι συμβατικά εκρηκτικά και πυρηνικό υλικό και έχετε μια βρώμικη βόμβα (…). Αυτή θα μπορούσε να είναι η κόκκινη σημαία που ξεκινά τον πόλεμο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό». Σαν την 11η Σεπτεμβρίου (https://romioitispolis.gr/sok-apo-vretano-voyleyti-poy-epikaleitai-ypiresies-etoimazoyn-pyriniki-ekrixi-vromikis-vomvas-stin-eyropi-gia-na-xekinisei-o-pagkosmios/).


Ηχηρή παρέμβαση Dugin (Ρωσία) για Kursk: Απίστευτη πρόκληση των Ουκρανών - Να απαντήσουμε απευθείας μέσα στο Κίεβο. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν μια πράξη άμεσης εισβολής στο ρωσικό έδαφος» τόνισε χαρακτηριστικά ο δημοφιλής ρώσος φιλόσοφος και ακτιβιστής.

Ο Ρώσος φιλόσοφος Alexander Dugin προέβη σε μια ηχηρή παρέμβαση μετά την απόπειρα εισβολής των Ουκρανών στην περιοχή του Kursk στα Ρωσικά σύνορα. Όπως πρέτρεψε ο ίδιος, οι Ρώσοι πρέπει να απαντήσουν δυναμικά σε αυτή την «απίστευτη πρόκληση» με άμεση, μαζική προέλαση των ρωσικών δυνάμεων προς την ουκρανική πρωτεύουσα. Ο Dugin τόνισε ότι η επίθεση στην περιοχή του Kursk απαιτεί αποφασιστικές και ευρείας κλίμακας ενέργειες εκ μέρους της Ρωσίας.

Κατά τη γνώμη του, η απάντηση στην εν λόγω πρόκληση πρέπει να είναι τόσο ισχυρή ώστε ο εχθρός να αντιληφθεί την σοβαρότητα των συνεπειών από τις πράξεις του. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν μια πράξη άμεσης εισβολής στο Ρωσικό έδαφος» τόνισε χαρακτηριστικά ο δημοφιλής Ρώσος φιλόσοφος και ακτιβιστής (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/752675/ixiri-paremvasi-dugin-rosia-gia-kursk-apistefti-proklisi-ton-oukranon-na-apantisoume-apeftheias-mesa-sto-kievo).


ΕΕ προς διάσπαση; Κίνδυνος. Μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου για το ευρωκοινοβούλιο, προέκυψαν σημαντικές ανακατατάξεις στις καίριες επιλογές των Ευρωπαίων ψηφοφόρων. Μία γενικότερη άνοδος της συντηρητικής Δεξιάς σηματοδοτεί μία πιθανότατη διαφοροποίηση στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο στο ζήτημα της Ουκρανίας, όσο και προς τις σχέσεις της ένωσης με το Ρωσικό καθεστώς του Πούτιν.

Μετά την σημαντική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των 20 από τους 32 συμμάχους του ΝΑΤΟ, άνω του 2% του ΑΕΠ τους, η εκλογή των συντηρητικών δεξιών (κατ’ εξοχήν Ρωσόφιλων) στο ευρωκοινοβούλιο πιθανότατα θα σηματοδοτήσει μια τεκτονική μετακίνηση στη στάση της Ένωσης.

Ενώ τον Οκτώβριο θα αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέως του ΝΑΤΟ ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, που ευθύνεται για το συμμάζεμα των οικονομικών της Ολλανδίας τα προηγούμενα 14 χρόνια, δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρει να βάλει τάξη στις οικονομικές δεσμεύσεις των Συμμάχων του ΝΑΤΟ εγκαίρως.

Η πιθανότητα επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ θα εκτροχιάσει τις οποίες προσπάθειες άμυνας της Ουκρανίας με οικονομικο-στρατιωτική υποστήριξη από το ΝΑΤΟ. Ο Τραμπ έχει εκφραστεί ξεκάθαρα τόσο για την αποστροφή του προς τον Ουκρανό Πρόεδρο, ότι “…έφυγε πριν 4 ημέρες με $60 δισ. και επιστρέφει σπίτι και ανακοινώνει ότι χρειάζεται άλλα $60 δισ. Ποτέ δεν τελειώνει…”, όσο και για την πρόθεση του να μειώσει την στήριξη προς την Ουκρανία αν αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ, αλλά και την θετική του άποψη για τον Πούτιν.

Ταυτόχρονα είναι βέβαιο ότι θα πιέσει τις 12 συμμαχικές χώρες που έχουν χαμηλότερο από 2% αμυντικό προϋπολογισμό να συνεισφέρουν παραπάνω στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ, με αμφίβολα αποτελέσματα.

Αυτή η γενικότερη πολιτική ανακατάταξη στην ΕΕ σχεδόν βέβαια θα μεταβάλει τόσο τις σχέσεις της με την Ουκρανία, όσο και με τη Ρωσία. Όμως σίγουρα η πιθανή εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ το Νοέμβριο θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα για το τι φέρνει το μέλλον στην Ευρώπη γεωπολιτικά.

Καλά θα κάνουμε να παρατηρούμε πολύ προσεκτικά τις τεκτονικές αλλαγές που πιθανότατα θα έρθουν τόσο μετά τις Γαλλικές εκλογές, όσο και μετά τις αμερικανικές εκλογές, ενώ ο καινούργιος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ (Ρούτε) μόλις θα ξεκινάει να καταλαβαίνει τι γίνεται και ποιες είναι οι δυναμικές ισορροπίες εντός της συμμαχίας, ενώ εκείνες θα αλλάζουν με άγνωστο τελικό σημείο σταθεροποίησης.

Σε καμία όμως περίπτωση το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να εμπλακεί απευθείας στην πολεμική διένεξη Ουκρανίας-Ρωσίας. Ειδικά μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις των Ρώσων ότι κάνουν πιο εύκολους τους κανόνες χρήσης πυρηνικών.

Μην εκπλαγείτε αν στους επόμενους μήνες η Ρωσία εμφανίζει πεισματική άρνηση για οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις διακοπής των εχθροπραξιών, ενώ θα περιμένει τις επερχόμενες πολιτικές αλλαγές στην Ευρώπη και πιθανόν στις ΗΠΑ, για να επιβάλλει εκ του ασφαλούς μια συνθηκολόγηση με τους δικούς της όρους στην Ουκρανία, η οποία θα δει την εξωτερική της χρηματοδότηση να φθίνει.

Ταυτόχρονα η φημολογία για κατασπατάληση των πόρων που εισπράττει ως τώρα και για βαθιά διαφθορά στην χρήση των πόρων αυτών, δεν θα βοηθήσει την πειστικότητα των εκκλήσεων της για πρόσθετη βοήθεια σε χρήματα προς τις χώρες της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, σε μια Ευρώπη όπου αρκετοί πολιτικοί θα είναι ακρο-δεξιόστροφοι και Ρωσόφιλοι, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι επιφυλακτικοί και μέλη μιας φθίνουσας πλειοψηφίας, τόσο η συνοχή της Ευρώπης όσο και του ΝΑΤΟ θα τεθούν υπό αμφισβήτηση. Ελπίζω να κάνω λάθος (https://www.defence-point.gr/news/ee-pros-diaspasi-kindynos)…

 

«Βόμβα» από Βρετανό βουλευτή: Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει «ραδιενεργό κτύπημα» στην Ευρώπη για να κατηγορηθεί η Ρωσία. Τι δήλωσε ο πρώην βουλευτής των Βρετανών συντηρητικών Άντριου Μπρίτζεν

 «Βόμβα» έριξε ο Βρετανός βουλευτής Άντριου Μπρίτζεν, πρώην μέλος του συντηρητικού κόμματος προειδοποιώντας ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει την πραγματοποίηση μιας επιχείρησης σε Ευρωπαϊκή πόλη, χωρίς να αναφέρει ποια, με χρήση ραδιενεργού υλικού προκειμένου στην συνέχεια να κατηγορήσει την Ρωσία.

O Μπρίτζεν είπε πως έλαβε αυτή την πληροφορία από την στρατιωτική πηγή πληροφοριών, η οποία του εκμυστηρεύτηκα ότι «υπάρχει άφθονο ραδιενεργό υλικό (βρώμικες βόμβες) που φεύγει από την Ουκρανία με άγνωστο προορισμό κάθε φορά. Ένα τέτοιο κτύπημα θα αποτελέσει και την πρόφαση για πόλεμο κατά της Ρωσίας».

O Μπρίτζεν ήταν μέλος του Συντηρητικού Κόμματος αλλά διεγράφη από αυτό  τον Απρίλιο του 2023 μ.Χ., επειδή επέκρινε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για τον COVID-19! Στην συνέχεια εντάχθηκε στο Reclaim Party τον Μάιο του 2023 μ.Χ. αλλά παραιτήθηκε από το κόμμα τον Δεκέμβριο του 2023 μ.Χ.

Στην κοινοβουλευτική του σταδιοδρομία, έχει υποστηρίξει τις προσπάθειες για την απομάκρυνση των Συντηρητικών πρωθυπουργών Ντέιβιντ Κάμερον, Τερέζα Μέι, Μπόρις Τζόνσον και Λιζ Τρας από το αξίωμα. Είναι εξέχων υποστηρικτής του Brexit.

Αφού αποχώρησε από το Reclaim Party τον Δεκέμβριο του 2023 μ.Χ., ο Μπρίτζεν παρέμεινε  ως ανεξάρτητος βουλευτής για το υπόλοιπο της θητείας του Κοινοβουλίου του 2019 μ.Χ., ανακοινώνοντας την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος για την εκλογική του περιφέρεια του North West Leicestershire στις γενικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου το 2024.μ.Χ.-(https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/vomva-apo-vretano-vouleyti-to-nato-sxediazei-radienergo-ktypima-stin-eyropi-gia-na-katigorithei-i-rosia/).


Θα παρέμβει ο Στρατός στην ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Ευρώπη; «Βόμβα» από Γαλλία. Τι είπε ο Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού της Γαλλίας. Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή από το Defense News , ο Αρχηγός του Επιτελείου του Γαλλικού Στρατού Πιερ Σιλ,είπε ότι η σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη «άλλαξε την δυναμική της μάχης».

Πρόσθεσε ότι η κρίση έχει αναδείξει την ανάγκη να ελεγχθεί η ροή των πληροφοριών «για να επηρεαστεί τόσο η εθνική όσο και η διεθνής κοινή γνώμη». «Ο στρατός διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στον τομέα της ενημέρωσης», είπε ο Σιλ και πρόσθεσε: “Χωρίς την ικανότητα να πείσει (την κοινή γνώμη) και να εξουδετερώσει τις αρνητικές επιρροές, οποιαδήποτε στρατιωτική κινητοποίηση μπορεί να αποτύχει.

Η εμφάνιση των κοινωνικών δικτύων ενίσχυσε αυτήν την ιδέα, επιταχύνοντας σημαντικά την διάδοση πληροφοριών, αληθών ή ψευδών, αυξάνοντας παράλληλα τον όγκο, την εμβέλεια και την απήχησή τους.”

Οι δηλώσεις του Γάλλου στρατιωτικού ήρθαν, ενώ τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι κυβερνήσεις βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό σε αδιέξοδο αναφορικά με την αφήγησή τους σχετικά με τον πόλεμο της Ουκρανίας και ως εκ τούτου η λαϊκή υποστήριξη για περαιτέρω χρηματοδότηση μειώνεται δραματικά!

Μια δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο έδειξε ότι περίπου το 70 τοις εκατό των Αμερικανών θέλουν η κυβέρνησή τους να πιέσει την Ουκρανία να διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ρωσία.

Αντίστοιχες δημοσκοπήσεις υπάρχουν και στην Ευρώπη! Δεν είναι λοιπόν τυχαίο πως στην Γαλλία ήδη υπήρξε παρέμβαση στρατιωτικού αξιωματούχου σε σχέση με την ενημέρωση και τον έλεγχο που πρέπει να υπάρξει (https://warnews247.gr/diethnh/europe/tha-parembei-o-stratos-sthn-enhmerwsh-ths-koinhs-gnwmhs-sthn-eurwph-bomba-apo-gallia/)…


Σοκ – Μετά τα F-16… έως και 500.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα εισβάλουν στην Ουκρανία… 9/2024 μ.Χ.- Ρωσία: Βροχή οι Kinzhal. Τους τελευταίους μήνες, το πιο επιθετικό καρτέλ εκβιασμού στον κόσμο, το ΝΑΤΟ έχει γίνει πιο θρασύ από ποτέ.

Ο κορυφαίος Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής προειδοποιεί ότι τα F-16 θα είναι για κάλυψη των νατοϊκών στρατιωτών… υπάρχει σχέδιο 5 χώρες του ΝΑΤΟ να στείλουν στρατό έως 500.000 στρατιώτες να εισβάλλουν στην Ουκρανία και να επιτεθούν στην Ρωσία… έως τον Σεπτέμβριο 2024.

Ας δούμε λίγο τα δεδομένα… Σύμφωνα με δυτικές στρατιωτικές πηγές, υπάρχουν τουλάχιστον 300.000 στρατιώτες που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας. Επικαλούμενη ανώτερο αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, η Defense Post αναφέρει ότι «οι χώρες της συμμαχίας ξεπέρασαν άνετα τον στόχο να θέσουν 300.000 στρατιώτες σε υψηλή ετοιμότητα». Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας επιμένει ότι αυτές οι δυνάμεις είναι εκεί για να «αποτρέψουν οποιαδήποτε πιθανή ρωσική επίθεση». Ωστόσο, η σύνθεσή τους λέει μια διαφορετική ιστορία.

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη βασίζονται στην ίδια επιθετική προσέγγιση που συνήθως χρησιμοποιεί η εμπόλεμη συμμαχία στην επιθετικότητά της εναντίον του κόσμου .

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σημαντική εστίαση στην αεροπορική υπεροχή και στην ταχεία ανάπτυξη στρατευμάτων πρώτης γραμμής, ιδιαίτερα αερομεταφερόμενων και ειδικών δυνάμεων. Είναι σίγουρα μια πρόκληση ο συντονισμός δώδεκα διαφορετικών χωρών στην περιοχή, ιδίως καθώς έχουν πολύ διαφορετικά πλαίσια εξωτερικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, ενώ τα ρωσοφοβικά κράτη μέλη της ΕΕ/ΝΑΤΟ όπως οι δημοκρατίες της Βαλτικής και η Πολωνία είναι πολύ πιο αφοσιωμένα, άλλα κράτη όπως η Σλοβακία και η Ουγγαρία δεν είναι τόσο ενθουσιασμένοι στην προοπτική εμπλοκής στρατού του ΝΑΤΟ… για να έρθουν σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Υπάρχουν επίσης εκείνοι που δεν ανήκουν σε καμία κατηγορία, όπως η Ρουμανία, όπου η πολιτική ηγεσία είναι αποφασιστικά υπέρ της ΕΕ/ΝΑΤΟ, αλλά ο πληθυσμός είναι γενικά πιο αμφίθυμος. Είναι ενδιαφέρον ότι η ίδια η εμπόλεμη συμμαχία, το ΝΑΤΟ δηλαδή παραδέχεται επίσης ότι οι δυνάμεις της στην περιοχή έχουν επιθετικό προσανατολισμό, αν και έμμεσα.

Συγκεκριμένα, οι διοικητές του ΝΑΤΟ διαμαρτύρονται ότι «η συμμαχία αντιμετωπίζει ελλείψεις σε βασικά όπλα, όπως αεράμυνα και πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς», επιμένοντας ότι υπάρχουν «κενά ικανότητας» και «πράγματα που δεν έχουμε αρκετά ως συμμαχία αυτή τη στιγμή και πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Και ενώ η έλλειψη πυραύλων δεν είναι ακριβώς αλήθεια (όπως αποδεικνύεται από τις συνεχείς παραδόσεις ATACMS στη Ουκρανία), η καταγγελία για τα συστήματα SAM ισχύει, καθώς πολλά από αυτά έχουν παραδοθεί στις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου και δεν έχουν αποδείξει ότι να είναι πολύ αποτελεσματικά, παρ' όλη την πολεμική προπαγάνδα.

Οι απώλειες των SAM «Patriot» και παρόμοιων συστημάτων αεράμυνας που προέρχονται από το ΝΑΤΟ οδήγησαν σε περισσότερες απαιτήσεις από τον Volodymyr Zelensky και το περιβάλλον του - αν και ήταν όλα μάταια ως επί το πλείστον -.

Τι υποστηρίζει ο Konstantin Sivkov κορυφαίος Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας; Η παραδοχή ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στερούνται αρκετά συστήματα SAM υποδηλώνει ότι έχουν επιθετικό προσανατολισμό. Ένας από τους πιο εξέχοντες Ρώσους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, ο Konstantin Sivkov, υποστηρίζει επίσης ότι αυτά τα στρατεύματα βρίσκονται εκεί για να εμπλακούν άμεσα στην ενορχηστρωμένη από το ΝΑΤΟ ουκρανική σύγκρουση.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, η παράδοση των F-16 θα χρησιμεύσει ως κάλυψη για αεροπορικές εισβολές του ΝΑΤΟ, ακολουθούμενες από χερσαίες δυνάμεις. Ο Konstantin Sivkov πιστεύει ότι τουλάχιστον πέντε χώρες θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση και ότι έχουν ήδη συγκεντρώσει 500.000 στρατιώτες για το σκοπό αυτό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η εισβολή αυτή θα μπορούσε να γίνει ήδη από τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2024 μ.Χ.

Η μεγάλη καριέρα του Konstantin Sivkov στον στρατό (συγκεκριμένα στο σοβιετικό ναυτικό), καθώς και οι πολυάριθμες θέσεις που κατέχει ακόμη σε διάφορα εγχώρια και διεθνή επιστημονικά ιδρύματα, υποδηλώνουν ότι η προειδοποίησή του πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη.

Ένας άλλος σαφής δείκτης ότι η πολιτική Δύση προετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας αντιπαράθεση είναι το γεγονός ότι η Βουλή των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο που εγγράφει αυτόματα άνδρες ηλικίας 18-26 ετών στον στρατό…

Και ενώ οι Αμερικανοί βουλευτές επιμένουν ότι αυτό το μέτρο χρησιμεύει «μόνο για να περιορίσει την γραφειοκρατία και να βοηθήσει τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφύγουν περιττά νομικά ζητήματα», το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ περίεργο.

Το προσχέδιο, αν και υποχρεωτικό, δεν το έχουν επικαλεστεί εδώ και μισό αιώνα, ιδιαίτερα μετά τη συντριπτική ήττα που επέφερε το Βιετνάμ στις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η πολιτική Δύση γίνεται απελπισμένη να αποτρέψει την νίκη της Ρωσίας.

Ωστόσο, όπως προειδοποίησε επανειλημμένα ο πρώην συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Douglas McGregor, αυτό θα αντιμετωπιστεί με ταχεία απάντηση από τη Ρωσία, καθώς οι ασυναγώνιστοι υπερηχητικοί πύραυλοι όπως οι Kinzhal θα πέσουν βροχή και θα εξαλείψουν τυχόν μεγάλες συγκεντρώσεις στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.

To πιο επιθετικό καρτέλ εκβιασμού στο κόσμο έχει αποθρασυνθεί. Τους τελευταίους μήνες, το πιο επιθετικό καρτέλ εκβιασμού στον κόσμο, το ΝΑΤΟ έχει γίνει πιο θρασύ από ποτέ. Τα προηγμένα συστήματα ISR (πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης) χρησιμοποιούνται ενεργά για την απόκτηση στόχων και την καθοδήγηση δυτικών όπλων που παραδίδονται στις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου.

Όμως, μέσω της χρήσης των προηγμένων συστημάτων SAM (πύραυλοι επιφανείας-αέρος) και ηλεκτρονικού πολέμου παγκόσμιας κλάσης (EW) , η Ρωσία είναι σε θέση να ακυρώσει τα περισσότερα από τα πλεονεκτήματα που αποκομίζει η Ουκρανία με αυτόν τον τρόπο.

Όλα αυτά κάνουν τους ηγέτες του ΝΑΤΟ αρκετά νευρικούς, καθώς πιστεύουν ότι η νίκη της Ρωσίας θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη συλλογική γεωπολιτική θέση της Δύσης. Αυτό φτάνει τόσο μακριά που η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας υποστηρίζει τώρα ανοιχτά τρομοκρατικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας σε ολόκληρη τη Ρωσία (συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων σχολείων).

Ωστόσο, δεν είναι το τέλος. Παρά τα προβλήματα στην επίτευξη των στόχων στρατολόγησης τους , οι χώρες της πολιτικής Δύσης προσπαθούν να συγκεντρώσουν μεγάλες συγκεντρώσεις στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας.

Οι εκτιμήσεις ποικίλλουν σημαντικά, αλλά αυτή ακριβώς την στιγμή, θα μπορούσαν να υπάρχουν έως και μισό εκατομμύριο στρατιώτες του ΝΑΤΟ σταθμευμένοι μόνο στην Ανατολική Ευρώπη, βαριά οπλισμένοι και διατηρώντας υψηλή ετοιμότητα μάχης (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/744120/proeidopoiisi-sok-meta-ta-f-16-eos-kai-500-000-stratiotes-tou-nato-tha-eisvaloun-stin-oukrania-ton-septemvrio-2024).

 

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει εισβολή στην Ρωσία με δύναμη 500.000 ανδρών μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 μ.Χ.! «Τελικά, ο εγωισμός και η αλαζονεία των δυτικών κρατών οδήγησαν στην τρέχουσα εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πραγμάτων» είπε ο Β.Πούτιν.

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για εισβολή στην Ρωσία, με μία δύναμη 500.000 ανδρών μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 μ.Χ. κάτι το οποίο με βεβαιότητα θα οδηγήσει στον Γ’ ΠΠ όπως υποστηρίζει ο Ρώσος αναλυτής Κονσταντίν Ζίφκοφ!

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, η παράδοση των F-16 θα χρησιμεύσει για να πραγματοποιηθούν από το ΝΑΤΟ αεροπορικές επιδρομές, ακολουθούμενες από χερσαίες δυνάμεις. Ο Σίβκοφ πιστεύει ότι τουλάχιστον πέντε χώρες θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση και ότι έχουν ήδη συγκεντρώσει 500.000 στρατιώτες για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η εισβολή αυτή θα μπορούσε να γίνει ήδη από τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι ο Σέρβος Πρόεδρος Α.Βούτσιτς είχε δηλώσει πρόσφατα ότι περιμένει την έναρξη ενός Γ’ ΠΠ στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες!

Το σχέδιο αυτό επί της ουσίας αποκαλύφθηκε όταν ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι οι στρατιώτες της Συμμαχίας που βρίσκονται σε ετοιμότητα στα σύνορα με την Ρωσία είναι μισό εκατομμύριο:

«Οι Σύμμαχοι προσφέρουν δυνάμεις στην διοίκηση του ΝΑΤΟ σε κλίμακα που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες. Σήμερα έχουμε 500.000 στρατιώτες σε υψηλή ετοιμότητα σε όλους τους τομείς, σημαντικά περισσότερους από τον στόχο που τέθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης το 2022 μ.Χ.».

Η συμμαχία πέτυχε τον στόχο της καθώς τα μέλη της αύξησαν σημαντικά την υποστήριξη προς το Κίεβο τις τελευταίες εβδομάδες. Οι ΗΠΑ και πολλά άλλα έθνη έδωσαν επίσης πρόσφατα πράσινο φως στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα της για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας.

Η Ολλανδία και η Δανία σχεδιάζουν να προμηθεύσουν το Κίεβο με F-16 τους επόμενους μήνες και λένε ότι το προηγμένο αεροσκάφος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βομβαρδίσει την Ρωσία. Ο Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε ότι χαιρετίζει την αλλαγή πολιτικής και είπε ότι δεν πρέπει να θεωρείται κλιμάκωση από την Ρωσία.

Ωστόσο, το Κρεμλίνο εξέδωσε αυστηρές προειδοποιήσεις προς την Δύση για οποιαδήποτε μεταφορά F-16, με Ρώσους αξιωματούχους να εξηγούν ότι το αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος θα μπορούσε να φέρει πυρηνικά όπλα και να αποτελεί στρατηγική απειλή για την Μόσχα.

Η Ουκρανία σχεδιάζει να αποθηκεύσει τα F-16 στο έδαφος άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και η Ρωσία έχει απειλήσει να χτυπήσει αυτές τις εγκαταστάσεις. Επιπλέον, ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να στείλουν τα δικά τους στρατεύματα στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν τις τοπικές δυνάμεις.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι η Γαλλία εργάζεται για να «οριστικοποιήσει έναν συνασπισμό» χωρών του ΝΑΤΟ που είναι πρόθυμες να στείλουν στρατεύματα. Η Μόσχα έχει δηλώσει ότι οι Γάλλοι εκπαιδευτές που αναπτύσσονται στην Ουκρανία θα είναι νόμιμοι στόχοι του Ρωσικού στρατού.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε πρόσφατα τους δυτικούς ηγέτες ότι έβαλαν τον κόσμο στο χείλος ενός μεγαλύτερου πολέμου. «Τελικά, ο εγωισμός και η αλαζονεία των δυτικών κρατών οδήγησαν στην τρέχουσα εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πραγμάτων», εξήγησε σε ομιλία του στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Έχουμε πλησιάσει επικίνδυνα στο σημείο χωρίς επιστροφή. Οι εκκλήσεις για επιβολή στρατηγικής ήττας στην Ρωσία, που διαθέτει τα μεγαλύτερα οπλοστάσια πυρηνικών όπλων, καταδεικνύουν την ακραία απερισκεψία των δυτικών πολιτικών» (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/to-nato-etoimazei-eisvoli-stin-rosia-me-dynami-500-000-andron-mexri-ton-septemvrio-tou-2024/).


“Η Ουκρανία θα ρίξει πυρηνική βόμβα” λέει η Ρωσία – Επιβεβαιώνει Βρετανός βουλευτής – «Φράγμα» στην ροή Νατοϊκών πληροφοριών, κλείνουν 81 δυτικά ΜΜΕ. "Η βόμβα είναι σχεδόν έτοιμη - Μεταφέρoυν υλικά από Ρουμανία και Πολωνία".

Η Μόσχα με έκτακτη ενημέρωση του αρμόδιου τμήματος ραδιο-βιολογικού, χημικού και πυρηνικού πολέμου του Ρωσικού Στρατού, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη “False Flag” επιχείρηση ΝΑΤΟ-Ουκρανίας για έκρηξη βρώμικης πυρηνικής βόμβας. Το ανησυχητικό είναι, ότι την ίδια αποκάλυψη έκανε και Βρετανός βουλευτής ο οποίος μίλησε για “πυρηνική έκρηξη” στην Ευρώπη.

Στην συνέχεια η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κλείνει 81 ΜΜΕ χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Η κίνηση της Μόσχας μοιάζει να εντάσσεται σε μια προσπάθεια “θωράκισης” της ρωσικής κοινωνίας από από αυτό που θεωρεί ως “ΝΑΤΟϊκή προπαγάνδα ή υβριδικό πόλεμο” εν όψει ενός πολύ σημαντικού γεγονότος για τον οποίο θα ξεσπάσει “πόλεμος πληροφοριών”.

Διαφορετικά η Μόσχα, θα το είχε πράξει πολύ νωρίτερα. Ρωσία: Μεταφέρονται μέσω Πολωνίας και Ρουμανίας υλικά στην Ουκρανία για τη δημιουργία «βρώμικης πυρηνικής βόμβας»  Ο Αντιστράτηγος Igor Kirillovς, αρμόδιος για θέματα Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας (RCBD), προχώρησε  σε σημαντικές δηλώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στον στρατιωτικό-βιολογικό τομέα.

Όπως σημείωσε ο αντιστράτηγος Kirillov, ουσίες από τις οποίες μπορεί να δημιουργηθεί μια «βρώμικη πυρηνική βόμβα» εισάγονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία μέσω Πολωνίας και Ρουμανίας. Η εισαγωγή αυτών των υλικών εποπτεύεται προσωπικά από τον επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Andriy Yermak.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για εμπλοκή ενός πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του Αμερικανικού στρατιωτικού τμήματος στις δραστηριότητες δημιουργίας όπλων μαζικής καταστροφής στην Ουκρανία. “Το καθεστώς του Κιέβου δείχνει τώρα σοβαρό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στον τομέα της δημιουργίας τέτοιων όπλων και, όπως φαίνεται, απολαμβάνει κάποιας βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Οκτώβριο του 2023 μ.Χ., η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας έστειλε αίτημα στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών σχετικά με τη δυνατότητα υφιστάμενων οργανισμών να διεξάγουν έρευνα σε δείγματα χημικών, ραδιολογικών, βιολογικών και πυρηνικών όπλων και στην χρήση τους” τόνισε ο επικεφαλής των ρωσικών στρατευμάτων RCBZ

Αξιοσημείωτο είναι ότι σχεδιάζεται ο εκσυγχρονισμός του εργαστηρίου του Ινστιτούτου κατά της πανώλης της Οδησσού με πόρους του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Επί του παρόντος, αυτό το εργαστήριο αποθηκεύει ιδιαίτερα επικίνδυνα παθογόνα, όπως η πανώλη και η χολέρα.

Όπως σημείωσε ο Αντιστράτηγος Κιρίλοφ, το γεγονός ότι οι ΗΠΑ εμποδίζουν τη δημιουργία ενός μηχανισμού ελέγχου στο πλαίσιο της Σύμβασης για τα Βιολογικά και Τοξικά Όπλα δείχνει ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει κάτι να κρύψει.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός βουλευτής Andrew Bridgen τόνισε ότι μια πυρηνική πρόκληση προετοιμάζεται από την Ουκρανία “Έχω αμυντικούς αναλυτές που μου παρέχουν πληροφορίες και δουλεύουν σε υπηρεσίες, και λένε ότι θα γίνει πυρηνική έκρηξη στην Ευρώπη.

Μπορεί να είναι μια βρώμικη πυρηνική βόμβα. Μεταφέρεται πολύ πυρηνικό υλικό στην Ουκρανία από πυρηνικούς αντιδραστήρες. Χρειάζονται μόνο συμβατικά υλικά μετά. Μπορεί να την έχουν ήδη φτιάξει».

Ρωσικό «φράγμα» σε 81 ΜΜΕ χωρών μελών του ΝΑΤΟ.  Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει την πρόσβαση εντός της Ρωσίας στις εκπομπές δεκάδων μέσων ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως αντίποινα για παρόμοια απαγόρευση που επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τον Μάιο ότι ανέστειλε την μετάδοση τεσσάρων «προπαγανδιστικών δικτύων που έχουν διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο» όπως τα χαρακτήρισε, αφαιρώντας τους τα δικαιώματα μετάδοσης εντός της ΕΕ. Είχε αναφέρει τότε ότι η απαγόρευση αφορούσε το Voice of Europe, το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, και τις εφημερίδες Izvestia και Rossiyskaya Gazeta.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανταπέδωσε σήμερα, δημοσιεύοντας έναν κατάλογο με 81 μέσα ενημέρωσης από 24 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης και πανευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, οι εκπομπές των οποίων δεν θα είναι πλέον προσβάσιμες στην Ρωσική επικράτεια. Το Υπουργείο, κατηγορεί τα Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης για «συστηματική μετάδοση ανακριβών πληροφοριών» για την «ειδική στρατιωτικής επιχείρηση» όπως αποκαλεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Γαλλίας Agence France-Presse, η κρατική τηλεόραση της Αυστρίας ORF, το τηλεοπτικό δίκτυο RTE της Ιρλανδίας και το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, είναι μεταξύ των μέσων ενημέρωσης που συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο της Ρωσίας, μαζί με πολλά άλλα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα , εφημερίδες όπως και το Politico.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των 81 μέσων ενημέρωσης από 24 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα οποία δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στο εξής, συμπεριλαμβάνονται τόσο το ertnews.gr και το ert.gr όσο και την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ, skai.gr, το protothema.gr και σε αυτή του Mega, megatv.com.

«H Ρωσική Ομοσπονδία, έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει σε διάφορα επίπεδα ότι οι παρενοχλήσεις των εγχώριων δημοσιογράφων της που έχουν πολιτικά κίνητρα και οι αδικαιολόγητες απαγορεύσεις Ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην ΕΕ δεν θα μείνουν αναπάντητες» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Παρά ταύτα, οι Βρυξέλλες και οι πρωτεύουσες των χωρών της ΕΕ επέλεξαν να ακολουθήσουν την οδό της κλιμάκωσης, αναγκάζοντας την Μόσχα να υιοθετήσει αντίποινα και αναλογικά αντίμετρα».  Αναφέρει επίσης στην ανακοίνωση του ότι θα επανεξετάσει τη δική της απαγόρευση εάν η ΕΕ άρει τους περιορισμούς της για το RIA, την Izvestia και την εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta, τις οποίες χαρακτήρισε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Βιτσισλάβ Βολόντιν, ο Πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Κρατικής Δούμας, είχε δηλώσει τον Μάιο ότι η κίνηση της ΕΕ έδειξε ότι η Δύση αρνείται να δεχτεί οποιαδήποτε εναλλακτική άποψη και καταστρέφει την ελευθερία του λόγου (https://warnews247.gr/purhnika/h-oukrania-tha-riksei-purhnikh-bomba-leei-h-rwsia-epibebaiwnei-bretanos-bouleuths-kleinei-81-dutika-mme-frazei-th-roh-natoikwn-plhroforiwn/).


Το ΝΑΤΟ θα γίνει πιο επιθετικό με τον Mark Rutte: Επικριτής του Putin, θα κάνει ότι θέλουν οι Αμερικάνοι.Ο Rutte θεωρείται ότι έχει ταλέντο να βρίσκει συμβιβασμούς ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις Ύστερα από 8 χρόνια υπό την ηγεσία του Jens Stoltenberg, το ΝΑΤΟ γυρνά σελίδα και αποκτά νέο επικεφαλής: τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Mark Rutte.

Ο Rutte, ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους μακροβιότερους πρωθυπουργούς της Ολλανδίας, αναμένεται να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντα του ως γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ από την 1η Οκτωβρίου του 2024 μ.Χ. Και είναι λογικό, με τον πόλεμο στην Ουκρανία σε πλήρη εξέλιξη, να διερωτάται κανείς τι διαφορετικό θα φέρει στο ΝΑΤΟ και στην λογική του η άφιξη του Ολλανδού Rutte.

Ρεκόρ. «Χαιρετίζω θερμά την εκλογή από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ του Mark Rutte ως διαδόχου μου… Ξέρω ότι αφήνω το ΝΑΤΟ σε καλά χέρια» ανέφερε ο νυν γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg. Στην Ολλανδία ο Rutte αποτελεί τον μακροβιότερο πρωθυπουργό, καθώς ηγείται των Ολλανδικών κυβερνήσεων από το 2010 μ.Χ.

Πριν από αυτόν, «πρωταθλητής» ήταν ο Ruud Lubbers, καθώς διετέλεσε πρωθυπουργός από 1.982 μ.Χ. έως το 1994 μ.Χ. Θεωρείται ότι ο Rutte έχει ταλέντο να βρίσκει συμβιβασμούς ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Πολιτική πορεία. Κάτοικος Χάγης ο Rutte ασχολήθηκε με την πολιτική ήδη από την φοίτηση του στο Πανεπιστήμιο του Leiden, όπου σπούδασε Ιστορία. Εκεί ηγήθηκε της οργάνωσης της νεολαίας του κόμματος Ελευθερία και Δημοκρατία (JOVD) που συνεργάζεται με το δεξιό φιλελεύθερο Κόμμα για την Ελευθερία και την Δημοκρατία (VVD). Το 1.993 μ.Χ.-1.997 μ.Χ. κατείχε εκλεγμένες θέσεις στο VVD ενώ το 2006 μ.Χ.- σε ηλικία μόλις 39 ετών - τέθηκε επικεφαλής του.

Σταθερός επικριτής του Putin. Στην εσωτερική πολιτική σκηνή, ο Rutte τάχθηκε υπέρ στην αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης, στην μείωση του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού και στην αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής.

Στην εξωτερική πολιτική ο Rutte έχει καθιερωθεί ως σταθερός επικριτής του Vladimir Putin. Ήταν κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, όταν το μαλαισιανό αεροσκάφος Boeing MH17 συνετρίβη στο Donbass, με τους περισσότερους επιβάτες να είναι Ολλανδοί.

Η Ολλανδία κατηγόρησε την Ρωσία για την συντριβή του αεροπλάνου και έκτοτε ο Rutte ήταν σταθερά πολέμιος του Ρώσου Προέδρου. Η κυβέρνηση Rutte ήταν από τις πρώτες που συμφώνησε να μεταφέρει μαχητικά F-16 στο Κίεβο.

Το τελευταίο εμπόδιο. Το τελευταίο και βασικότερο εμπόδιο για την ανάδειξη του Rutte στη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, ήταν ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban, ο οποίος είχε δικό του υποψήφιο: τον πρόεδρο της Ρουμανίας, Klaus Iohannis.

Όμως ο Rutte κατάφερε να… κερδίσει τη Βουδαπέστη και να την πάρει με το μέρος του, αφού το ΝΑΤΟ διαβεβαίωσε τον Orban πως η Ουγγαρία δεν πρόκειται να συμμετάσχει με κεφάλαια ή με στρατιώτες στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η συμφωνία αυτή ήταν αρκετή για να στείλει στον κάλαθο των αχρήστων… παλαιότερη διαμάχη τους. Ο Rutte είχε επικρίνει σφόδρα έναν ουγγρικό νόμο που απαγόρευε τη συζήτηση στα σχολεία για θέματα που αφορούν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. «Για μένα, η Ουγγαρία δεν έχει πλέον θέση στην ΕΕ…

Αλλά δεν είμαι ο μόνος που το αποφασίζει: υπάρχουν 26 ακόμη χώρες» είχε αναφέρει ο Ολλανδός πρωθυπουργός, με τον Orban να υποστηρίζει επανειλημμένα ότι οι Ούγγροι δεν μπορούν να «εμπιστευτούν έναν τέτοιο Γενικό Γραμματέα». Τελικά όμως οι επιφυλάξεις ήρθησαν, ο Iohannis αποχώρησε από την κούρσα και ο Rutte ορίστηκε νέος επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Πιο επιθετικός. Ο Vladimir Olenchenko, ανώτερος ερευνητής στον τομέα της ευρωπαϊκής οικονομίας στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών στο IMEMO RAS, εφιστά την προσοχή στις δυσκολίες που συνδέονται με την εκλογή του Γενικού Γραμματέα.

Κατά τη γνώμη του, ο Stoltenberg έμεινε σε αυτό το πόστο για περισσότερα από οκτώ χρόνια μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούσαν να βρουν μια αποδεκτή εναλλακτική λύση σε αυτόν. «Ο Rutte συμμερίζεται όλες τις πεποιθήσεις του προκατόχου του και είναι έτοιμος να προωθήσει με συνέπεια την ατζέντα που χρειάζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μόνη διαφορά είναι ότι ο διάδοχος είναι πιο επιθετικός, αλλά σε ένα χρόνο, όταν θα έχει αποδείξει τα πάντα σε όλους, μπορεί να γίνει πιο συγκρατημένος», λέει ο Olenchenko.

Οι απορρίψεις. Την ίδια στιγμή, ο ειδικός σημειώνει ότι η αναζήτηση ενός νέου επίσημου επικεφαλής του μπλοκ ήταν αρκετά δύσκολη. Εκτός από τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson, ο πρώην Βρετανός Υπουργός Άμυνας Ben Wallace, η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Kaja Kallas ήταν ανάμεσα σε αυτούς που εμφανίστηκαν κατά καιρούς ως υποψήφιοι, αλλά απορρίφθηκαν. Σύμφωνα με τον Olenchenko, οι ηγέτες της συμμαχίας θεώρησαν ότι αυτοί οι πολιτικοί θα ήταν πολύ ανεξάρτητοι.

Μόνιμα στην ατζέντα η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρω-Ατλαντικής Συνεργασίας, αναπληρώτρια διευθύντρια του INION RAS Tatiana Parkhalina, με τη σειρά της υποστηρίζει ότι αυτό που αναμένεται από τον Rutte είναι πως θα είναι πιο δραστήριος και με μεγαλύτερη επιρροή γενικός γραμματέας.

Ταυτόχρονα, είναι σίγουρη ότι η σημασία αυτής της θέσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ποιος την καταλαμβάνει. «Για παράδειγμα, οι Λόρδοι Hastings και George Robertson ήταν ισχυρές προσωπικότητες και οι δύο έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ζωή της συμμαχίας…

Δεδομένου ότι ο Rutte υπερασπίζεται σταθερά τα συμφέροντα του Κιέβου, το θέμα της βοήθειας προς την Ουκρανία θα εμφανίζεται ακόμη πιο συχνά στην ατζέντα του στρατιωτικού μπλοκ» καταλήγει η Ρωσίδα πολιτική επιστήμονας, Tatiana Parkhalina (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/745647/to-nato-tha-ginei-pio-epithetiko-me-ton-mark-rutte-epikritis-tou-putin-tha-kanei-oti-theloun-oi-amerikanoi).


Η Ρωσία θα καταρρίπτει αεροσκάφη, drones του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα –  Τελειώνει έτσι τις ουκρανικές επιθέσεις με ATACMS. Η Ρωσία για να προστατεύσει τους πολίτες της από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Ουκρανών αποφάσισε να χτυπήσει τα μέσα ISR του ΝΑΤΟ που παίζουν αποφασιστικό ρόλο σε τέτοια χτυπήματα.

Με την ευρεία έννοια της λέξης, η τρομοκρατία ορίζεται συνήθως ως η χρήση εξαιρετικά βίαιων ή και θανατηφόρων μεθόδων (ουσιαστικά κάθε είδος παράνομου πολέμου) εναντίον μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων για να τους εξαναγκάσουν σε υποταγή, να τους καταστρέψουν ή απλώς να επιτύχουν οποιαδήποτε άλλο πολιτικό ή ιδεολογικό στόχο.

Οι άμαχοι επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, καθώς οι εξτρεμιστικές ομάδες λειτουργούν εκτός των κανόνων του διεθνούς δικαίου και θεωρούν οποιονδήποτε ή οτιδήποτε «νόμιμο» στόχο, ειδικά εάν πιστεύουν ότι η τρομοκρατική δραστηριότητα θα παράγει το επιθυμητό αποτέλεσμα υποστηρίζει σε άρθρο του ο στρατιωτικός αναλυτής Drago Bosnic. Υπάρχουν πολλές μορφές τρομοκρατίας, αλλά ίσως το πιο επικίνδυνο είδος είναι η κρατική.

Καθώς οι χώρες διαθέτουν πολύ περισσότερους πόρους από τη συντριπτική πλειονότητα των μη κρατικών παραγόντων, συνήθως συμβαίνει ένα έθνος ή μια ομάδα εθνών να στέκεται πίσω από ορισμένες τρομοκρατικές ομάδες.

Ένα σημαντικό παράδειγμα αυτού είναι ο λεγόμενος «Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου», μια Αλβανική τρομοκρατική οργάνωση που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ και συνδέεται με την Al Qaeda, που υποστηρίζει ένα ασταθές μείγμα ισλαμικού ριζοσπαστισμού και ναρκοτρομοκρατίας.

Η οργάνωση αυτή όχι μόνο υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ στην επίθεση κατά της Σερβίας αλλά στην πραγματικότητα μετατράπηκε σε οιονεί κρατικό παράγοντα ως η παράνομη στρατιωτική δύναμη του λεγόμενου «Κοσόβου», στην περιοχή των Βαλκανίων.

Οι τρομοκρατικές μέθοδοι του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι ένα από τα πιο ανησυχητικά παραδείγματα για το πώς η συλλογική Δύση μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λεγόμενη «παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες» για να μετατρέψει μερικούς από τους πιο βίαιους τρομοκράτες - αντιπροσώπους της σε «κράτη».

Το ΝΑΤΟ έχει προχωρήσει σε παρόμοια βήματα σε όλο τον κόσμο, καθώς οι μέθοδοί του ανακυκλώνονται τακτικά παντού, όπου θέλει να προβάλει ισχύ. Άλλωστε, ήταν ακριβώς μέσω τρομοκρατικών μεθόδων που οι ΗΠΑ εγκατέστησαν το παράνομο νεοναζιστικό καθεστώς στην εξουσία στην Ουκρανία πριν από μια δεκαετία.

Ωστόσο, αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ήρθε στον απόηχο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SMO), όταν η Ρωσία ξεκίνησε τη στρατηγική της αντεπίθεση για να σταματήσει την ενορχηστρωμένη από το ΝΑΤΟ ουκρανική σύγκρουση.

Συγκεκριμένα, καθώς η κατάσταση για το καθεστώς του Κιέβου στην πρώτη γραμμή συνεχίζει να επιδεινώνεται, οι υποστηρικτές του (υποβοηθούμενοι πλήρως από την Δύση) καταφεύγουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ρωσία για να απομακρύνουν την προσοχή από τα τεκταινόμενα στο μέτωπο της ειδικής επιχείρησης.

Στις 22 Μαρτίου, μια τέτοια φρικτή τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στο Crocus, όταν τέσσερις τρομοκράτες δολοφόνησαν βάναυσα σχεδόν 150 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 550. Οι Ρωσικές υπηρεσίες βρήκαν σύντομα στοιχεία για την άμεση ανάμειξη του ουκρανικού καθεστώτος.

Το ίδιο το γεγονός ότι οι τρομοκράτες συνελήφθησαν προσπαθώντας να φτάσουν στα σύνορα με την Ουκρανία θα ήταν περισσότερο από αρκετό, αλλά τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες εμφανίστηκαν όλο και περισσότερα στοιχεία, που έδειχναν ξεκάθαρα ότι εμπλέκονταν τόσο το καθεστώς του Κιέβου όσο και το ΝΑΤΟ.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο στόχος ήταν να προκληθεί η αντίδραση της Μόσχας σε γεωπολιτικό επίπεδο, οπότε θα μπορούσε στη συνέχεια να κατηγορηθεί για υποτιθέμενη «επιθετικότητα κατά του ΝΑΤΟ», μια δικαιολογία που θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να εμπλακεί άμεσα η Βορειοατλαντική Συμμαχία στην ουκρανική σύγκρουση.

Ωστόσο, αν και εξαγριωμένο (όπως είναι κατανοητό), το Κρεμλίνο δεν τσίμπησε το δόλωμα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η συλλογική Δύση δείχνει σημάδια επανάπαυσης. Αντίθετα, συνεχίζει να κλιμακώνει την έρπουσα επιθετικότητά της κατά της Ρωσίας. Global Hawk. First flight. Flight number 017-0001. From Palmdale, Ca to Edwards AFB. Photo by Bobbi Zapka

Επιθέσεις εναντίον αμάχων υπό το βάρος της ήττας στο μέτωπο. Εκτός από τις επιδρομές μεγάλης εμβέλειας εντός της Ρωσίας, υποσχέθηκε ακόμη περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις. Συγκεκριμένα, στις 8 Ιουνίου, η βρετανική Daily Express έθεσε ανοιχτά την προοπτική περισσότερων τρομοκρατικών επιθέσεων σε Ρώσους αμάχους, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων, εάν η Ουκρανία συνεχίσει να υφίσταται ήττες στο πεδίο της μάχης.

Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, μια συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στις πόλεις Derbent και Makhachkala στην Νότια Ρωσική Δημοκρατία του Dagestan. Οι ισλαμιστές ριζοσπάστες χρησιμοποιήθηκαν και πάλι για να υποδαυλίσουν το θρησκευτικό μίσος, καθώς οι τρομοκράτες στόχευσαν μια ορθόδοξη εκκλησία και μια συναγωγή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός ορθόδοξου ιερέα, ο οποίος υπηρετούσε στο Derbent για περισσότερα από 40 χρόνια.

Η τρομοκρατική επίθεση είχε όλα τα χαρακτηριστικά αυτής που έγινε στο Crocus. Ωστόσο, ενώ οι τρομοκράτες χρησιμοποιήθηκαν στο Dagestan την ίδια μέρα, πάνω από 1.100 χιλιόμετρα δυτικά, το ΝΑΤΟ και το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσαν μια άμεση τρομοκρατική επίθεση σε εκατοντάδες Ρώσους αμάχους στην Κριμαία.

Τα μέσα ISR του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα. Οι Ουκρανοί εκτόξευσαν μεταξύ τεσσάρων και οκτώ αμερικανικών πυραύλων ATACMS στην Σεβαστούπολη. Η επίθεση συντονίστηκε στενά με τα μέσα του ΝΑΤΟ ISR (πληροφορίες, επιτήρηση, αναγνώριση), συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πετούσαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, σκοτώθηκαν, ενώ πάνω από 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο Ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε τα συστήματα αεράμυνας για να καταρρίψει τους πυραύλους που προέρχονται από το ΝΑΤΟ.

Αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν υπήρξαν εκατοντάδες νεκροί, καθώς αργότερα διαπιστώθηκε ότι οι πύραυλοι που προμήθευσαν οι ΗΠΑ ήταν εξοπλισμένοι με απαγορευμένες κεφαλές διασποράς που χρησιμοποιούνται κυρίως για την μεγιστοποίηση των απωλειών πεζικού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων ήταν λουόμενοι. Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην τρομοκρατική επίθεση, τονίζοντας ότι όλα τα δεδομένα στόχευσης για τους ATACMS βασίζονται στο σύστημα ISR των ΗΠΑ.

«Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Φανταστείτε εάν η Ρωσία χρησιμοποιώντας έναν ρωσικό δορυφόρο, εκτόξευε πυρομαχικά διασποράς σε μια παραλία της Florida. Το μόνο σύνορο που θα πρέπει να υπερασπίζεται ο αμερικανικός στρατός είναι τα δικά μας και το σύνταγμα εξουσιοδοτεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να υπερασπίζεται τις πολιτείες μας», δήλωσε την επόμενη μέρα η Αμερικανίδα Ρεπουμπλικάνα βουλευτής Marjorie Taylor-Greene.

Τέτοιες καλά συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις απλώς δεν μπορούν να θεωρηθούν ξεχωριστά περιστατικά, ιδίως όταν πρόκειται για την επιλογή στόχων. Το να στοχεύουν Ισλαμιστές τρομοκράτες Ορθόδοξους και Εβραϊκούς ναούς δείχνει ξεκάθαρα ότι ο στόχος είναι να υποδαυλιστεί το θρησκευτικό μίσος και οι διχασμοί, ενώ οι άμεσες επιθέσεις σε αμάχους στην Κριμαία γίνονται για να ενσταλάξουν τον τρόμο στους ανθρώπους και να παρουσιάσουν το Κρεμλίνο ως «ανίκανο να υπερασπιστεί τους πολίτες του».

Αλλά ακριβώς χάρη στον ρωσικό στρατό αποφεύχθηκαν εκατοντάδες θάνατοι. Ωστόσο, είναι αδύνατο να συνεχίσεις να αμύνεσαι διαρκώς, σημειώνει ο Bosnic. Δυναμική απάντηση Ρωσίας με κατάρριψη μέσων ISR των ΗΠΑ. «Σε κάποιο σημείο, ένας μόνο ATACMS οπλισμένος με μία κεφαλή διασποράς θα μπορούσε να ξεφύγει από την αεράμυνα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων.

Έτσι, ο ρωσικός στρατός θα χρειαστεί να ανταποκριθεί άμεσα καταρρίπτοντας οποιεσδήποτε ή και όλες τις δυνάμεις ISR του ΝΑΤΟ πάνω από την Μαύρη Θάλασσα (και πέρα, εάν είναι απαραίτητο). Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τόσο επανδρωμένα όσο και μη επανδρωμένα συστήματα», προσθέτει ο Bosnic.

Προκειμένου να αποφευχθεί η άμεση κλιμάκωση, η Μόσχα θα μπορούσε πρώτα να καταρρίψει το Northrop Grumman RQ-4B «Global Hawk» της USAF και την ναυτική του έκδοση, το MQ-4C «Triton».

Αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως προειδοποιητικό μήνυμα, ακολουθούμενο από χτυπήματα σε επανδρωμένα αεροσκάφη όπως το Boeing P-8A «Poseidon» του Πολεμικού Ναυτικού σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποφασίσουν να συνεχίσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις τους. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή, είναι το μόνο μέτρο που αρμόζει απέναντι σε οντότητες που χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους.

Αν και μπορεί να φαίνεται ως ένα ακραίο μέτρο, όταν αντιμετωπίζουμε οντότητες που χρησιμοποιούν ελεύθερα την τρομοκρατία ως στρατιωτική τακτική, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ακριβώς ως τρομοκράτες (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/745535/i-rosia-tha-katarriptei-aeroskafi-drones-tou-nato-sti-mayri-thalassa-teleionei-tis-oukranikes-epitheseis-me-atacms).


Επίκειται πυρηνική έκρηξη ”βρώμικης” βόμβας στην Ευρώπη! Σαν την 11η Σεπτεμβρίου!(Βρετανός βουλευτής επικαλούμενος υπηρεσίες). Επίκειται πυρηνική έκρηξη ψευδούς σημαίας στην Ευρώπη, λέει πρώην βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον Andrew Bridgen (υποψήφιο βουλευτή και πρώην Βρετανό βουλευτή): μια ψεύτικη πυρηνική έκρηξη θα λάβει χώρα στην Ευρώπη με την μορφή μιας «βρώμικης βόμβας» από την Ουκρανία. Αυτό, θα γίνει προς ενοχοποίηση της Ρωσίας. Ο Andrew Bridgen βλέπει μια Ευρωπαϊκή 11η Σεπτεμβρίου.

«Σύμφωνα με τους αμυντικούς αναλυτές που μου παρέχουν πληροφορίες και που βρίσκονται στις υπηρεσίες, θα υπάρξει πυρηνική έκρηξη στην Ευρώπη (…). Θα μπορούσε να είναι μια βρώμικη βόμβα. Στην Ουκρανία κυκλοφορεί πολύ πυρηνικό υλικό, που προέρχεται από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες τους.

Για να δημιουργήσετε μόλυνση, το μόνο που χρειάζεστε είναι συμβατικά εκρηκτικά και πυρηνικό υλικό και έχετε μια βρώμικη βόμβα (…). Αυτή θα μπορούσε να είναι η κόκκινη σημαία που ξεκινά τον πόλεμο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. » Σαν την 11η Σεπτεμβρίου (https://dimpenews.com/2024/07/04/%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%ba%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ad%ce%ba%cf%81%ce%b7%ce%be%ce%b7-%ce%b2%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%82/).


Μας σέρνουν σε παγκόσμια αιματοχυσία!

Οι Financial Times πριν απο λίγο αποκάλυψαν ότι οι παγκόσμιες αμυντικές εταιρείες «προσλαμβάνουν εργαζομένους με τον ταχύτερο ρυθμό από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου»! Η αναφορά αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις του Σέρβου Προέδρου Βούτσιτς, ο οποίος θεώρησε μία γενικευμένη πολεμική ανάφλεξη, θέμα λίγων μηνών.

Αλλά και η αναφορά της εφημερίδας είναι απολύτως στοχευμένη: Την εποχή του ψυχρού πολέμου, ολόκληρη η Δύση ετοιμαζόταν για παγκόσμιο πόλεμο με το Ανατολικό μπλοκ. Ήταν δηλαδή η εποχή με τον υψηλότερο ρυθμό παραγωγής οπλικών συστημάτων στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Επιστρέψαμε κοινώς στις ίδιες μαύρες εποχές με την παγκόσμια ειρήνη να κρέμεται από μία κλωστή και με ανύπαρκτους ηγέτες να θέλουν να βάλουν την Χιτλερική στολή και να βαδίσουν προς τη Μόσχα, σε μία νέα επιχείρηση Μπαρμπαρόσα (https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%83%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%87%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1/)…






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου