Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΣΕ ΑΥΤΕΣ

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΣΕ ΑΥΤΕΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, όλες οι Μεγάλες δυνάμεις (ή και γενικότερα τα μεγάλα κράτη) υπονομεύουν έντονα η μία την εδαφική ακεραιότητα της άλλης και φιλοδοξούν όσο τίποτα να δουν καταστραμμένους τους εχθρούς τους, γιατί γνωρίζουν, ότι χωρίς ουσιαστικούς ισχυρούς αντιπάλους, θα μπορέσουν να διαιωνίσουν αιώνια την κυριαρχία, καθώς και την περιφερειακή ή και παγκόσμια ηγεμονία τους.
Το πιο γνωστό κράτος, το οποίο ακολουθεί αυτή την τακτική, του «διαίρει και βασίλευε», εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, είναι όπως όλοι μας γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, το κράτος των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την κομματική τοποθέτηση που θα έχει ο κάθε πρόεδρος του.
Οι ΗΠΑ, αρχίσαν να ακολουθούν την πολιτική αυτή, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, κυρίως έναντι των εχθρών τους των Σοβιετικών, τους οπoιούς ήθελαν να σπάσουν σε πολλά μικρότερα και αδύναμα κράτη, εχθρικά κατά προτίμηση μεταξύ τους, προκειμένου να μειώσουν την δύναμη της ΕΣΣΔ.
Επίσης, ήθελαν να καταστρέψουν την οικονομική δύναμη της χωράς αυτής, να τις αφαιρέσουν πολυτίμους (οικονομικά και ενεργειακά) ορυκτούς πόρους (π.χ. πετρέλαιο, φυσικό αέριο), ικανό πληθυσμιακά ανθρώπινο, τον έλεγχο σημαντικών ενεργειακών αγωγών (οι οποίοι θα περνούσαν πια από νέα μη φιλικά προς την Μόσχα κράτη), καθώς και την ικανότητα να ελέγχουν οι Σοβιετικοί μεγάλο μέρος της Ευρασίας (https://alophx.blogspot.gr/2017/09/heartland.html).
Ταυτόχρονα, θα διαλυόταν και το ανταγωνιστικό (εχθρικό) πολιτικό και οικονομικό σύστημα του κομμουνισμού, και μαζί με αυτό και ο εχθρικός προς το ΝΑΤΟ και την Δύση στρατιωτικός συνασπισμός του συμφώνου της Βαρσοβίας (όπως και ο αντίστοιχος οικονομικός της Κόμεκον).
Έτσι, προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους αυτό, οι ΗΠΑ κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, συμμάχησαν με τους ισλαμιστές και χρησιμοποίησαν τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν (https://alophx.blogspot.gr/2017/09/11092001-isis-13112015.html), αλλά και με τον πάπα στην Ευρώπη (https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_12.html) κατά της ΕΣΣΔ, ενώ δεν δίστασαν να συμμαχήσουν ακόμα και με τους εχθρικούς ιδεολογικά και πολιτικά προς αυτές κομμουνιστές της Κίνας (https://alophx.blogspot.gr/2017/02/blog-post_12.html).
Με την λήξη δε του Ψυχρού Πολέμου (https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_75.html), και την συνακόλουθη διάλυση της ΕΣΣΔ σε δεκαπέντε κράτη (όπως επίσης και της Γιουγκοσλαβίας), η δύναμη των ΗΠΑ αυξήθηκε υπέρμετρα γεωπολιτικά σε όλο τον πλανήτη, ενώ η μέχρι τότε ελεγχόμενη από αυτή ΕΕ, όπως και το ΝΑΤΟ, επεκτάθηκαν και συμπεριέλαβαν στους κόλπους τους, ακόμα και πολλά κράτη, τα οποία ήταν πριν, μέλη του Ανατολικού μπλοκ.

Όμως, οι ΗΠΑ δεν ήταν πλήρως ικανοποιημένες. Ήθελαν να διαλύσουν ακόμα και το μικρότερο σε σχέση με την ΕΣΣΔ, κράτος της Ρωσίας που δημιουργήθηκε, από τον φόβο, μήπως αυτό ανακάμψει και πάλι στρατιωτικά, οικονομικά και γεωπολιτικά και αποτελέσει ξανά ισχυρό αντίπαλο για αυτές.
Έτσι, ενίσχυσαν αποσχιστικά κινήματα στον Καύκασο εναντίον των Ρώσων (π.χ. στην Τσετσενία ή στο Νταγκεστάν), χρηματοδοτώντας εθνικιστές αντάρτες στα μέρη αυτά, μα κυριότερα τους φανατικούς ισλαμιστές των περιοχών αυτών (όπως π.χ. της Αλ Κάιντα), ιδίως τον καιρό του ανίκανου και μεθύστακα-προδότη προέδρου της Ρωσίας Γιέλτσιν.
Προσπάθησαν ακόμα και να δημιουργήσουν και ανύπαρκτα για την Ρωσία αποσχιστικά κινήματα, σε περιοχές που ποτέ δεν υπήρξαν, όπως π.χ. στην Σιβηρία.
Όμως, η προσπάθεια τους αυτή, απέτυχε κατά μεγάλο μέρος, με την άνοδο του Πούτιν στην εξουσία της Ρωσίας και την ανηλεή κατάπνιξη όλων των χρηματοδοτουμένων από τους Αμερικάνους αυτονομιστικών κινημάτων στην χώρα αυτή.
Τα ίδια, προσπάθησαν να πράξουν και οι Αμερικανοί με τους Κινέζους, χρηματοδοτώντας το αυτονομιστικό ισλαμιστικό και τουρκογενές αποσχιστικό κίνημα στην επαρχία Ξιν Γιανγκ, όπως επίσης και αυτό του Θιβέτ, και για τον λόγο αυτό, χρηματοδότησαν τον (υποτίθεται λάτρη της μη βίας) Δαλάι Λάμα, στην βίαιη εξέγερση των Θιβετιανών κατά των Κινεζών το 1959, όσο και στην προσπάθεια του στις μέρες μας να αποσπάσει και πάλι την περιοχή αυτή από την Κίνα.
[Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ, σε μια αντιστροφή αυτή την φορά του Ψυχρού Πολέμου, ίσως να προσπαθήσουν να συμμαχήσουν με τους Ρώσους αυτή την φορά κατά των Κινέζων (https://alophx.blogspot.gr/2017/02/blog-post_12.html)].
Παρεμφερή σχέδια, είχαν οι ΗΠΑ και για την Ινδία τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου, όταν αυτή ήταν σύμμαχος της ΕΣΣΔ, και σκόπευαν να αποσπάσουν από αυτή το Κασμίρ, καθώς και αλλά εδάφη της με μουσουλμανικούς πληθυσμούς και να τα «αποδώσουν» στο συμμαχικό με αυτούς Πακιστάν, το οποίο βοήθησαν σε όλους τους πολέμους του κατά της Ινδίας (https://alophx.blogspot.gr/2017/07/blog-post_68.html).
Όμως, στις μέρες μας, που το Πακιστάν φαίνεται να «αλληθωρίζει» προς το Πεκίνο, ενώ η Ινδία να έρχεται σε σύγκρουση μαζί του, οι ΗΠΑ αλλάξαν και πάλι (για την ώρα τουλάχιστον την πολιτική τους, έναντι της Ινδίας και τώρα φαίνεται να στηρίζουν την πλήρη εδαφική της ακεραιότητα (με σκοπό να συμμαχήσουν μαζί της κατά της Κίνας), καθώς και την διάλυση του (πρώην φιλικού και νυν εχθρικού) φιλοισλαμικού Πακιστάν.

Παρεμφερή σχέδια έχουν οι ΗΠΑ και για αλλά κράτη, τα οποία είναι μέλη της ομάδας των G-20.
Έτσι, λογού χάρη, οι Αμερικανοί, προωθούν την διάλυση ακόμα και των μέχρι τώρα φιλικών προς αυτές κρατών, όπως λογού χάρη της Βραζιλίας και της Νοτιάς Αφρικής (π.χ. αξιοποιώντας την βάναυση καταπίεση των λευκών της χωράς από την εθνικιστική και ρατσιστική κυβέρνηση του προέδρου Ζούμα), με την χρησιμοποίηση των μειονοτήτων των χωρών αυτών, οι οποίες κατοικούν σε περιοχές που περιέχουν πολύτιμες πρώτες ύλες.
Και αυτό, με σκοπό από την μια, να δημιουργήσουν μικρά-ανίσχυρα και ελεγχόμενα πλήρως από αυτούς κράτη, των οποίων τις κυβερνήσεις, όπως και τον πλούτο θα ελέγχουν οι ίδιοι πλήρως, ενώ από την άλλη θα αποτρέψουν τις παραπάνω χώρες (Βραζιλία, Νοτιά Αφρική), να καταστούν μελλοντικά ισχυρές πολιτικά και οικονομικά δυνάμεις, οι οποίες κάποτε να μπορέσουν να απειλήσουν την γεωπολιτική καθεδρία των ΗΠΑ στον κόσμο.
Ακριβώς τα ίδια σχέδια, προετοιμάζουν οι ΗΠΑ όμως και έναντι και άλλων κρατών  (πρώην φιλικών προς τους ιδίους), για τους παραπάνω λογούς που προαναφέρθηκαν, είτε αυτά έχουν ιδιαίτερη οικονομική και πολιτική ισχύ, είτε όχι (π.χ. του Μεξικό, της Νιγηρίας, του Καναδά, του Αφγανιστάν και της Σαουδικής Αραβίας-https://alophx.blogspot.gr/2017/07/blog-post_73.html).
Ουσιαστικά, πρωταρχικός στόχος των ΗΠΑ είναι η πλήρης διάλυση οποιουδήποτε κράτους, μικρού ή μεγάλου, μπορεί να καταστεί εμπόδιο στην εφαρμογή των γεωπολιτικών σχεδίων τους, περιφερειακά ή παγκόσμια και συνάμα η «οικειοποίηση» από αυτές, όλου του ορυκτού του πλούτου.
Όμως, αν και οι ΗΠΑ, φαινόταν μέχρι σήμερα πανίσχυρες, πολλά ρήγματα έχουν αρχίσει να διαφαίνονται πια και στην δική τους κρατική οντότητα, τα οποία ίσως στο μέλλον, προμηνύουν, και την δική τους πτώση και διάλυση.
Έτσι, η συνεχής «εισροή» Μεξικάνων, σε γειτονικές πολιτείες με το Μεξικό, αυξάνουν τον λατινογενή πληθυσμό σε αυτές, ο οποίος κάποια στιγμή ίσως ζητήσει ανεξαρτησία από τις ΗΠΑ αν γίνει πλειοψηφικός στις περιοχές αυτές.
Το ίδιο ισχύει και με την διαμάχη Λευκών-Μαύρων στις ΗΠΑ (https://alophx.blogspot.gr/2017/01/blog-post.html), όπου αναβιώνουν ξανά οι αποσχιστές Μαύροι Πάνθηρες, όπως και οι επίσης αποσχιστές οπαδοί των Νοτίων ή της Κου Κλουξ Κλαν.

Επίσης, υπάρχουν και πολλά αλλά άγνωστα αποσχιστικά κινήματα στις ΗΠΑ (http://redskywarning.blogspot.gr/2011/03/blog-post_6443.html).
Όλα αυτά τα αποσχιστικά κινήματα στις ΗΠΑ, όπως επίσης και τα σχεδία της χωράς αυτής για διάλυση όλων των εχθρών της, βρίσκονται εν γνώσει όλων των ισχυρών γεωπολιτικών τους αντίπαλων, οι οποίοι πιθανώς θα θελήσουν να τα χρησιμοποιήσουν πρώτοι εναντίον τους και να την καταστρέψουν αυτοί, αντί να τις αφήσουν να τους διαλύσουν αυτές τελικά.
Κάτι, που αν το επιτύχουν (δασκαλεμένες μάλιστα από τις ΗΠΑ τόσα χρονιά στην «τέχνη» της διάλυσης κρατών), θα κάνουν όλο τον κόσμο δικαίως να λέει στις ΗΠΑ, λόγω της πλήρους αποτυχίας όλων των σχεδίων τους (και συνάμα της πτώσης τους), την γνωστή σε όλους μας φράση: «Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου