Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Η ΚΟΙΝΗ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΑΛΑΖΟΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ


Η ΚΟΙΝΗ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΑΛΑΖΟΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ  ΣΗΜΕΡΑ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, υπήρξαν κατά καιρούς πολλά άτομα, με ισχυρή πολιτικοστρατιωτική δύναμη και συνάμα φανφαρονικά και αλαζονικά χαρακτηριστικά στον χαρακτήρα τους, τα οποία επιτέθηκαν στην πατρίδα μας, με στόχο την πλήρη κατάληψη και υποδούλωση της.

Το πρώτο και πιο γνωστό άτομο που προέβη σε μια τέτοια επίθεση κατά της χώρας μας (τότε Ελληνικές πόλεις-κράτη και βασίλεια), ήταν κατά την Αρχαιότητα, ο Πέρσης βασιλιάς Ξέρξης (https://alophx.blogspot.com/2018/01/y.html).
Αυτός, το πρώτο πράγμα που έκανε με το που ανέλαβε την ηγεσία της Περσίας, διαδεχόμενος τον πατερά του Δαρείο, ήταν να καταπνίξει βιαιότατα τις εξεγέρσεις των Αιγυπτίων και των Βαβυλωνίων.
Τα θύματα δε της βίαιας καταστολής αυτών των επαναστάσεων, ανήλθαν σχεδόν στο ένα εκατομμύριο νεκρούς, χωρίς σε αυτά να προσμετρηθούν τα θύματα από τις καταστροφές και τις σφαγές που διεξήχθησαν κατά την περσική εκστρατεία στην Ελλάδα.
Αμέσως  αφού ολοκλήρωσε αυτές του τις πολίτικες, ο Ξέρξης, ο οποιος είχε ανακηρύξει τον εαυτό του τον εκλεκτό του Αχούρα Μάντζα (της ανώτατης Θεότητας της τότε περσικής θρησκείας), και ήταν απολυτά φανατισμένος  θρησκευτικά, κήρυξε πόλεμο κατά των Ελλήνων, με σκοπό να καταλάβει ολόκληρη την Ελλάδα και να εκδικηθεί για την παλαιότερη ήττα του πατερά του από τους Έλληνες (στον Μαραθώνα).
Έτσι, ο Ξέρξης, ο αρχηγός της ισχυρότερης μέχρι τότε Αυτοκρατορίας της Μεσογείου, επικεφαλής ενός μεγάλου στρατού που κυμαινόταν μέχρι το μισό εκατομμύριο άνδρες, εισέβαλε με τεράστια αυτοπεποίθηση και αλαζονεία στην Ελλάδα.
Εκεί όμως, παρόλη την μεγάλη αριθμητική υπεροχή του στρατού του, δεν κατάφερε να περάσει ούτε τις Θερμοπύλες με τον στρατό(το πέτυχε μόνο χάρις την προδοσία του Εφιάλτη), υφιστάμενος συνάμα μεγάλες απώλειες στον στρατό του.

Στην συνέχεια, ηττήθηκε και ο στόλος του συντριπτικά στην Σαλαμίνα, ενώ στις Πλαταιές διαλύθηκε οριστικά και ο στρατός του (και πέθανε στην μάχη ο αρχιστράτηγος των Περσών και γαμπρός του Ξέρξη, Μαρδόνιος), και έσβησαν οριστικά τα κοσμοκρατορικά σχέδια των Περσών, οι οποίοι ήθελαν καταλαμβάνοντας την Ελλάδα, να έχουν μια βάση για να επιτεθούν και να καταλάβουν και την υπόλοιπη Ευρώπη.
[Και μάλιστα, η μάχη των Πλαταίνω, κερδήθηκε χάρις την βοήθεια του τότε βασιλιά της Μακεδονίας, Αλέξανδρου του Α’, ο οποιος είχε υποταχτεί φαινομενικά στους Πέρσες και ήταν ακόλουθος τους.
Αυτός, έφυγε την παραμονή της μάχης, και πήγε μεταμφιεσμένος το βραδύ στο Ελληνικό στρατόπεδο, οπού αποκάλυψε στον αρχιστράτηγο των Ελλήνων Παυσανία, τα σχέδια των Περσών, καθώς και την ώρα επίθεσης αυτών.
Και όταν τον ρωτήσαν, γιατί τους βοηθά αφού είναι σύμμαχος των Περσών, αυτός τους απάντησε ότι οντάς ο ίδιος Έλληνας, δεν θα ήθελε ποτέ να δει την Ελλάδα υπόδουλη στους βάρβαρους και θα έκανε τα πάντα για την καταστροφή τους.
Και ζήτησε από τους Έλληνες αρχηγούς, όταν κερδίσουν την μάχη και εκδιώξουν τους Πέρσες, να μην ξεχάσουν τον ιδιο και τον λαό της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας και βοηθήσουν στην απελευθέρωση της.
Τα λογία και τα έργα του Αλέξανδρου του Α’, αποτελούν απάντηση σε όσους, «ντόπιους» ή ξένους πολίτικους, αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, και υποστηρίζουν τους ψευδοιστορικούς «ισχυρισμούς» των Σλάβων των Σκοπίων].
Αμέσως μετά την ήττα του Ξέρξη και την αποχώρηση του από την Ελλάδα, και ιδιαίτερα μετά τις συνέχεις ήττες των Περσών που ακολουθήσαν (με κυριότερη την ναυτική ήττα των Περσών στον Ευρυμέδοντα ποταμό), η δύναμη του άρχισε να εξασθενεί.
Συνομωσίες εξυφάνθηκαν εναντίον του, και τελικά, ο ίδιος δολοφονήθηκε από τον αρχηγό της προσωπικής του σωματοφυλακής των Αθάνατων, τον Αρτάβανο, ενώ σήμερα, ο Ξέρξης,  θεωρείται ένας από τους χειρότερους και τυραννικότερους μονάρχες.
Ακολούθησαν και άλλα παρόμοια άτομα σαν τον Ξέρξη στον Μεσαίωνα. Κυριότερο από αυτά, ήταν ο Χοσρόης ο Β’ (παραφθορά του ονόματος Ξέρξης), βασιλιάς τότε των Περσών (https://alophx.blogspot.com/2018/01/y.html), ο οποίος προέβη και αυτός σε επίθεση κατά της χώρας μας (της τότε Βυζαντινής Αυτοκρατορίας).

Αυτός, το πρώτο πράγμα που έκανε με το που ανέλαβε την ηγεσία της Περσίας, έχοντας και αυτός ανακηρύξει τον εαυτό του τον εκλεκτό του Αχούρα Μάντζα (της ανώτατης Θεότητας της τότε περσικής θρησκείας), ήταν να επιτεθεί κατά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, με σκοπό να καταλάβει ολόκληρη.
Έτσι, ο Χοσρόης, αρχηγός μιας από τις ισχυρότερες μέχρι τότε Αυτοκρατορίες της Μεσογείου, και επικεφαλής ενός μεγάλου στρατού που κυμαινόταν μέχρι το μισό εκατομμύριο άνδρες, εισέβαλε με τεράστια αυτοπεποίθηση και αλαζονεία στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
Εκεί όμως, παρόλη την μεγάλη αριθμητική υπεροχή του στρατού του, και τις αρχικές μεγάλες νίκες του (κατέλαβε Αίγυπτο, Λιβύη, Παλαιστίνη, Μεσοποτάμια, Συρία, καθώς και μεγάλο μέρος της Μικράς Ασίας), δεν κατάφερε τελικά να υπερισχύσει.
Και όταν οι Βυζαντινοί πέρασαν στην αντεπίθεση υπό την ηγεσία του μεγάλου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Ηράκλειου, ο στρατός του Χοσρόη, υπέστη μια σειρά από ήττες (τόσο στην ξηρά, όσο και στην θάλασσα), ενώ στην Νινευή, ο στρατός του διαλύθηκε οριστικά και (και πέθανε στην μάχη ο αρχιστράτηγος των Περσών, Ραζάτης).
Με την ήττα αυτή, έσβησαν οριστικά τα κοσμοκρατορικά σχέδια των Περσών, οι οποίοι ήθελαν καταλαμβάνοντας την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, να έχουν μια βάση για να επιτεθούν και να καταλάβουν και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Αμέσως μετά την ήττα αυτή του Χοσρόη, η δύναμη του άρχισε να εξασθενεί, ενώ πολλές συνωμοσίες εξυφάνθηκαν εναντίον του, και τελικά, ο ίδιος δολοφονήθηκε από τον γιο του, τον Σιρόη, ο οποίος πήρε την θέση του και υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με την Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
Ο δε Χοσρόης, σήμερα θεωρείται ένας από τους χειρότερους και τυραννικότερους μονάρχες που πέρασαν ποτέ, ενώ τα θύματα των πολέμων που αυτός ξεκίνησε, ανήλθαν σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες.
Στην νεότερη εποχή και συγκεκριμένα στον 20ο αιώνα, άλλο ένα άτομο, το οποίο, «ακολούθησε τα βήματα» των Ξέρξη και Χοσρόη κατά της πατρίδας μας, ήταν ο Ιταλός φασίστας δικτάτορας, Μπενίτο Μουσολίνι (https://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_68.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/e.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/cola-di-rienzo.html).

Και αυτός, προέβη σε επίθεση κατά της χώρας μας. Μάλιστα, αυτό ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ως ηγέτης της Ιταλίας (Ιταλική εισβολή στην Κέρκυρα το 1923-https://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_27.html), πριν ακόμα μάλιστα ανακηρυχθεί δικτάτορας (II Duce) της Ιταλίας και «ο άνθρωπος που έχει πάντα δίκιο» (ότι λέει ακριβώς δηλαδή και ο αιρετικός πάπας της Ρώμης).
Τις 28 Οκτωβρίου του 1940, ο Μουσολίνι επιτέθηκε αιφνιδιαστικά στην Ελλάδα (πριν ακόμα λήξει καν το τελεσίγραφο που είχε επιδώσει κατά της πατρίδας μας), με σκοπό να καταλάβει ολόκληρη.
Έτσι, ο Μουσολίνι, αρχηγός μιας από τις ισχυρότερες μέχρι τότε Αυτοκρατορίες της Μεσογείου, και επικεφαλής ενός μεγάλου στρατού που κυμαινόταν σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες, εισέβαλε με τεράστια αυτοπεποίθηση και αλαζονεία στην Ελλάδα.
Εκεί όμως, παρόλη την μεγάλη αριθμητική υπεροχή του στρατού του, και τις αρχικές νίκες του στρατού του (κατέλαβε μέρος της Ηπείρου), δεν κατάφερε τελικά να υπερισχύσει.
Και όταν οι Έλληνες πέρασαν στην αντεπίθεση υπό την ηγεσία των Μεταξά και Παπάγου, ο στρατός του Μουσολίνι, υπέστη μια σειρά από ήττες (τόσο στην ξηρά, όσο και στην θάλασσα), ενώ ο στρατός του, εκδιώχθηκε από την κυρίως Ελλάδα.
Παράλληλα, ο Ελληνικός στρατός εισήλθε στην Ήπειρο, οπού και άρχισε να απελευθερώνει τους αλυτρώτους αδελφούς μας, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν πανηγυρικά (στην μαρτυρική Βόρειο Ήπειρο, η οποία στις μέρες μας, είναι εντομή να δεχθεί την απολυτή προδοσία και εγκατάλειψη από τα «χεριά» της προδοτικής συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-https://www.pentapostagma.gr/2018/07/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82.html,https://www.defence-point.gr/news/den-tous-didaski-i-istoria-idou-ti-esti-apebolisi-tou-vorios-ipiros,https://www.pentapostagma.gr/2018/06/%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CF%87%CF%84%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF.html).
Με την ήττα αυτή, έσβησαν οριστικά τα κοσμοκρατορία σχέδια του Μουσολίνι για κυριαρχία στην Μεσόγειο, οι οποίος ήθελε να καταλάβει την Ελλάδα, για να έχει μια βάση για να επιτεθεί και να καταλάβει στην συνέχεια και άλλες μεσογειακές χώρες (π.χ. την Τυνήσια ή την Γιουγκοσλαβία).
Αμέσως μετά την ήττα αυτή του Μουσολίνι (αλλά και τις άλλες που ακολούθησαν σε όλα τα μέτωπα του πολέμου, π.χ. στην Αίγυπτο ή στην Λιβύη), η δύναμη του άρχισε να εξασθενεί, συνωμοσίες εξυφάνθηκαν εναντίον του, και τελικά, ο καθαιρέθηκε και φυλακίστηκε, υστέρα από διαταγή του τότε βασιλιά της Ιταλίας, Βίκτωρ Εμμανουήλ του Γ’.

Η μετέπειτα απελευθέρωση και συμμαχία του ίδιου με τους Γερμανούς, είχε σαν τελικό αποτέλεσμα, την σύλληψη και την εκτέλεση του Μουσολίνι από Ιταλούς παρτιζάνους που μαχόταν το καθεστώς του τον Απρίλιο του 1945.
Ο δε Μουσολίνι, σήμερα θεωρείται ένας από τους χειροτέρους και τυραννικότερους δικτάτορες που πέρασαν ποτέ, ενώ τα θύματα των πολέμων που αυτός ξεκίνησε, ανήλθαν σχεδόν στο ένα εκατομμύριο, χωρίς σε αυτά να προσμετρήσουν τα θύματα από τις καταστροφές και τις σφαγές που διεξήχθησαν κατά την Ιταλική εκστρατεία στην Ελλάδα.
Στις μέρες μας, υπαρχει ένα ακόμα άτομο, το οποίο ακολουθεί πιστά τα χνάρια όλων των παραπάνω τυράννων κατά της χώρας μας. Το όνομα αυτού είναι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποιος είναι ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποιος απειλεί την χώρα μας ξανά από την Ανατολή (όπως ακριβώς ο Ξέρξης και ο Χοσρόης).
Αυτός, αφότου ανέλαβε την ηγεσία της Τουρκίας και στερέωσε την δύναμη του, διαδεχόμενος τους κεφαλικούς εχθρούς του στην εξουσία της χώρας αυτής, καταπνίξει βιαιότατα όποιες εξεγέρσεις στράφηκαν εναντίον του (π.χ. το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του, τον Ιούλιο του 2016 ).
[Τα θύματα δε της βίαιης καταστολής αυτών των εξεγέρσεων, καθώς και της καταστολής των Κουρδών σε Τουρκιά, Ιράκ και Συρία, όπως και τα θύματα του ISIS που χρηματοδότησε και ενίσχυσε η Τουρκιά του Ερντογάν, έχουν ανήλθε μέχρι τώρα σχεδόν στο ένα εκατομμύριο].
Αμέσως  μετά από αυτά γεγονότα, αφού ολοκλήρωσε αυτές του τις πολίτικες, ο Ερντογάν, ανακήρυξε τον εαυτό του τον εκλεκτό του Αλλάχ επί της γης (της ανώτατης Θεότητας της τότε μουσουλμανικής θρησκείας), οντάς απολυτά φανατισμένος  θρησκευτικά.
Παράλληλα, συμμάχησε με τους εθνικιστές, και κατά πολλούς, σκοπεύει να κηρύξει σύντομα πόλεμο κατά των Ελλήνων, με σκοπό να καταλάβει πολλά Ελληνικά μέρη (νησιά Αιγαίου, Θράκη).
Μες σκοπό πάντα, τόσο για να εκδικηθεί τις παλιότερες ήττες των Τούρκων και να ανασυντάσσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, όσο και για να οικειοποιηθεί τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) που βρίσκονται στην ΑΟΖ αυτών.
Όμως, υπάρχει μεγάλη περίπτωση, ο ίδιος αν αποτύχει (ή ακόμα και πριν προλάβει να πραγματοποιήσει τα σχέδια του αυτά), παρόλη την μεγάλη αριθμητική υπεροχή του στρατού του έναντι της πατρίδας μας (ακόμα και αν αρχικά ο στρατός του σημειώσει κάποιες νίκες), να έχει το τέλος των προκάτοχων του.

Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση, αν οι Έλληνες μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό, περάσουν στην αντεπίθεση, και ο τουρκικός στρατός υποστεί μια σειρά από ήττες (τόσο στην ξηρά, όσο και στην θάλασσα), και καταφέρουν να εκδιώξουν αυτόν από οποία εδάφη καταλάβει στην Ελλάδα, τότε η ηγεσία και ο στρατός των Τούρκων, θα χάσουν το κυρός τους, και μπορεί και να ανατραπούν ακόμα από πραξικόπημα, δολοφονία ή την οργή του λαού τους (επανάσταση).
Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ερντογάν, θα έχει επαναλάβει και υποστεί επακριβώς την ιστορία όλων εκείνων των τυράννων, που επιτέθηκαν παλαιοτέρα στην χώρα μας.
[Φυσικά, είναι εξίσου πιθανό, ο Ερντογάν, να δολοφονηθεί πριν εφαρμόσει τα σχέδια του κατά της πατρίδας μας, υστέρα από ένα πιθανό επιτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του από τους κεφαλικούς εχθρούς του, και τα σχέδια του, καθώς και τις συνέπειες αυτών, να τις εφαρμόσουν και να τις υποστούν οι ενδεχόμενοι διάδοχοι του (https://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html, https://alophx.blogspot.com/2016/09/normal-0-false-false-false-el-x-none-x_66.html)].
Σε μια τέτοια περίπτωση, τα κοσμοκρατορικά σχέδια των Τούρκων για αναδημιουργία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Χαλιφάτου στην Μεσόγειο, θα σβήσουν οριστικά, ενώ η δύναμη της Τουρκίας θα μειωθεί δραματικά.
Ενώ είναι πιθανό, αμέσως μετά από μια τέτοια ήττα, στην Τουρκία  να ξεσπάσει ακόμα και εμφύλιος (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_0.html).
[Ιδιαίτερα αν δολοφονηθεί ο Ερντογάν και η Τουρκιά χωριστεί στα δυο, ενώ στην περίπτωση αυτή, οι στρατιωτικοί, προκειμένου να συσπειρώσουν τον λαό με τους ιδίους (ο οποίος θα δυσφορεί για την εξόντωση του λαοφιλή Ερντογάν, ενώ οι υποστηρικτές του θα ζητούν εκδίκηση), θα επιτεθούν πιθανότατα στην πατρίδα μας.
Με σκοπό πάντα, να αποσπάσουν τον λαό από τις έκνομες πράξεις των ιδίων και «μεταφέροντας τα προβλήματα στο εξωτερικό» (όπως κάθε αποτυχημένο καθεστώς), να μπορούν να ισχυριστούν, αν σημειώσουν κάποια νίκη εναντίον μας, πως αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες και να ενώσουν το κράτος τους με την νίκη τους αυτή, λέγοντας: «Επιτέλους, νικήσαμε τους Έλληνες».
Αν όμως τα πράγματα δεν εξελιχθούν τόσο καλά για τους ίδιους, με βάση τους σχεδιασμούς τους, το πιθανότερο είναι αυτή η κατάσταση να τους γυρίσει μπούμερανγκ και να χάσουν στο τέλος και αυτοί το κεφάλι τους].

Σε κάθε περίπτωση, βλέπουμε ότι για άλλη μια φορά, το παρελθόν μοιάζει να επαναλαμβάνεται για την πατρίδα μας, αφού πάντα εμφανίζονται ισχυροί και αλαζόνες εχθροί που την απειλούν, και μόνο αν εμπεδώσουμε ορθά από τα μαθήματα αυτού, θα αποφύγουμε παρόμοιες κακοτοπιές.
Γιατί, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας: «Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως».















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου