Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ


ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, εάν κάνεις κάνει μια σύγκριση στις μέρες μας μεταξύ των κρατών της Ελλάδας και του Ισραήλ, θα παρατηρήσει ότι υπάρχουν μεταξύ τους πολλές πολιτικές ομοιότητες, καθώς και αρκετές διάφορες (https://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_75.html, https://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_75.html).

Έτσι, και τα δυο αυτά κράτη, μπορούν να χαρακτηριστούν άνετα ως δυο φιλικά και συμμαχικά προς την Δύση (ΗΠΑ-ΕΕ της Γερμανίας) κράτη με βάση τα τωρινά δεδομένα, τα οποία μάλιστα δημιουργήθηκαν με την στρατιωτική υποστήριξη των δυτικών (μέσω της ναυμαχίας του Ναβαρίνου η Ελλάδα το 1827, μέσω της ενίσχυσης με δυτικά όπλα το Ισραήλ το 1948).
Επίσης, στην ίδρυση και την αναγνώριση των δυο αυτών κρατών, συνέβαλε σημαντικά και η Ρωσία (η τσαρική Ρωσική Αυτοκρατορία του Τσάρου Νικολάου του Α’ στην περίπτωση της Ελλάδας και η ΕΣΣΔ του Στάλιν στην περίπτωση του Ισραήλ), παρόλο που στην συνέχεια και τα δυο κράτη εντάχθηκαν στο δυτικό στρατόπεδο και στράφηκαν εναντίον της.
Και αυτό έγινε για να εμποδιστεί η κάθοδος των Ρώσων στις «θέρμες θάλασσες» του Νότου και της Μεσογείου στην περίπτωση της Ελλάδας, η οποία ως δυτικό προγεφύρωμα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επιτελούσε αυτόν τον σκοπό, όπως το Ισραήλ στις μέρες μας αντίστοιχα, εμποδίζει την «είσοδο» της Ρωσίας στα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής.
[Επίσης, όπως είναι γνωστό, τόσο η Ελλάδα, όσο και το Ισραήλ, είναι συμμαχικά κράτη με την Κύπρο, τόσο αμυντικά, όσο και ενεργειακά, τόσο μέσω του αμυντικού Άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, όσο και μέσω της κατασκευής του αγωγού East Med].
Επίσης, και οι δυο αυτές χώρες (Ελλάδα, Ισραήλ), κατέχουν σημαντικά ενεργειακά αποθέματα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), το οποίο λέγεται ότι μπορεί να εφοδιάσει ενεργειακά την Ευρώπη για τα επόμενα εκατό χρονιά.
Κάτι που ως γνωστόν αν συμβεί, θα καταφέρει να απεξάρτησή την ΕΕ από την ενεργειακή εξάρτηση, καθώς και το ενεργειακό μονοπώλιο της Ρωσίας στις αγορές της μέσω της κατασκευής του ενεργειακού αγωγού East Med.
Κάτι το οποίο ως γνωστόν είναι κάτι που αποτελεί μεγάλη οικονομική και πολιτική απειλή για τους Ρώσους, οι οποίοι στην περίπτωση αυτή δεν θα χάσουν μόνο τα έσοδα τους από την πώληση φυσικού αεριού και πετρελαίου.

[Επίσης, εκτός από την Ελλάδα και το Ισραήλ, υπάρχουν και άλλες χώρες που περικυκλώνονται από το Ιράν και την Τουρκία.
Έτσι, η Σαουδική Αραβία, πιστεύει ότι απειλείται και είναι ταυτόχρονα περικυκλωμένη από τον σιτικό Άξονα (Ιράκ, Συρία, Λίβανο, Υεμένη και το συμμαχικό  πια με το Ιράν Κατάρ, όπως ακριβώς και το Ισραήλ απειλείται από τα ίδια κράτη και για τον λόγο αυτό έχει συμμαχήσει με την Σαουδική Αραβία.
Kαι ταυτόχρονα, το Ιράν, θέλοντας να δημιουργήσει τους δικούς του πετρελαικούς αγωγούς (Ιράν-Ιράκ-Συρία) κατέστρεψε τα σχέδια για την δημιουργία ενεργειακών αγωγών από την ίδια (Κατάρ-Σαουδική Αραβία-Ιορδανία-Συρία), όπως ακριβώς θέλει να κάνει τώρα το Ιράν με τον ανταγωνιστικό προς αυτό Ισραηλινό αγωγό East Med.
Αντίστοιχα και η Αρμενία, νιώθει απειλούμενη και περικυκλωμένη από την Τουρκία και τους συμμάχους της (Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία), όπως ακριβώς και η Ελλάδα (από Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία), ενώ και από τις δυο αυτές περιοχές, η Τουρκία θέλει να περάσει ανταγωνιστικούς προς την Ρωσία αγωγούς, έχοντας παράλληλα λυκοφιλία με την χώρα αυτή].
Αλλα ταυτόχρονα θα χάσουν και την πολιτική επιρροή τους στην ΕΕ, αφού εάν η Ευρώπη καταφέρει να αποκτήσει άλλες πήγες πρώτον υλών, δεν θα χρειάζεται πια την Ρωσία, και δεν θα χρειάζεται να υποκύπτει σε αυτή, αφού αυτή δεν θα μπορεί να εκβιάζεται από τους Ρώσους με διακοπή της παροχής ενέργειας εάν δεν υποκύπτει στις πολιτικές τους προτιμήσεις.
[Επιπλέον, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το Ισραήλ παίρνουν πολλοί ενεργειακοί αγωγοί (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9/), όπως αντίστοιχα και από τις εχθρικές για τα ίδια Τουρκία και Ιράν, οι οποίοι είναι ανταγωνιστικοί για τα ίδια αυτά κράτη.
Επίσης, τόσο η Ελλάδα, όσο και το Ισραήλ (το οποίο με τις ακραίες πολίτικες του το Ισραήλ, στρέφει ακόμα περισσότερο κόσμο εναντίον του-https://odysseiatv.blogspot.com/2019/02/cnn-7-15.html), έχουν ισχυρά λόμπι στις ΗΠΑ (όπως και οι Αρμένιοι), με ισχυρότερο και αποτελεσματικότερο να είναι φυσικά αυτό  του Ισραήλ].
Επιπλέον, και για τις δυο χώρες αυτές, απειλείται η ύπαρξη τους από εχθρικά και ανατολικά προς τα ίδια ισλαμικά κράτη (την ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν η Ελλάδα και το ισλαμικό Ιράν του Χαμενεί το Ισραήλ, εκτός της Δυτικής Όχθης).
[Βέβαια, εδώ υπάρχει η διαφορά, ότι οι μεν ισλαμιστές της Τουρκίας είναι σουνίτες, οι οποίοι ελέγχονται από την Μουσουλμανική Αδελφότητα, Κατάρ και Σαουδική Αραβία (https://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html), ενώ οι ισλαμιστές του Ιράν είναι σιίτες (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_78.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/isis.html).
Επίσης, τόσο η Τουρκία, όσο και το Ιράν, είναι δυο ισλαμικές δικτατορίες, οι οποίες όμως είναι στην πραγματικότητα πολυεθνικά κράτη, τα οποία αποτελούνται από την εξέγερση των καταπιεσμένων από τα ίδια μειονότητες τους, με κυριότερη αυτή των Κούρδων.

Παράλληλα, τόσο το Ιράν, όσο και η Τουρκία, θεωρούν την Ελλάδα και το Ισραήλ ως δικά τους εδάφη, με το σκεπτικό ότι αφού οι χώρες αυτές είχαν καταλάβει τα εδάφη αυτά παλαιοτέρα όταν είχαν αυτοκρατορίες, αυτά τους ανήκουν ακόμα.
Και επομένως θα πρέπει τα κράτη αυτά (Ιράν, Τουρκία) να τα ανακαταλάβουν με βάση την ισλαμική παράδοση όσα εδάφη έχουν χάσει στην διάρκεια των αιώνων (γιατί τάχα όσα εδάφη έχουν καταλάβει οι μουσουλμάνοι ανήκουν πάντα σε αυτούς και εάν τα χάσουν πρέπει κάποια στιγμή στο μέλλον να τα ανακαταλάβουν)].
Και τα δυο αυτά ισλαμικά κράτη, έχουν να διεισδύσει, να συμμαχήσει, αλλά και να ελέγχουν εχθρικά προς την Ελλάδα και το Ισραήλ κράτη, τα οποία βρίσκονται βόρεια αυτών (την Αλβανία, τα Σκόπια και την Βουλγαρία η Τουρκία, και τον Λίβανο, την Συρία και το Ιράκ το Ιράν).
Τόσο η Τουρκία, όσο και το Ιράν, σκοπεύουν σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα και το Ισραήλ αντίστοιχα, να επιτεθούν από κοινού με τα κράτη αυτά ενάντια σε Ελλάδα και Ισραήλ, με στόχο με τα συνδυασμένα χτυπήματα έναντι των εχθρών τους να τους διαλύσουν πλήρως.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, οι ισλαμικές Τουρκία και Ιράν, έχουν καταφέρει να εισχωρήσουν πράκτορες τους, καθώς και ισλαμιστές ελεγχόμενες από τους ιδίους εντός της Ελλάδας, αλλά και του Ισραήλ.
(Στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι οι Τούρκοι πράκτορες, οι ντόπιοι αναρχικοί προδότες (https:///alophx.blogspot.com/2018/12/1917-2017.html, https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.html, http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_953.html., https://alophx.blogspot.com/2018/12/2018_31.html, https://alophx.blogspot.com/2019/01/400-2019-update.html, https://alophx.blogspot.com/2019/01/2019.html, https://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_95.html, https://alophx.blogspot.com/2017/05/blog-post_39.html), οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες και τρομοκράτες της Αλ-Κάιντα και του ISIS, οι οποίοι ήρθαν τάχα ως «μετανάστες και προσφυγές» στην Ελλάδα, όταν οι Τούρκοι «άνοιξαν τις προσφυγικές ροές» προς την χώρα μας και την ΕΕ (https://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/isis.html).
Στην περίπτωση του Ισραήλ, οι ισλαμιστές της Χεσμπολάχ και της Χαμάς, οι οποίοι εισέρχονται στο Ισραήλ μέσω υπογείων σήραγγων και στοών που κατασκευάζουν από τον Λίβανο, την Γάζα και την Δυτική Όχθη).
Έτσι ώστε σε περίπτωση πολέμου μεταξύ αυτών των χωρών και των εχθρών τους (Ελλάδα-Ισραήλ), να ανοίξουν ένα εσωτερικό μέτωπο εναντίον τους, με στόχο ενώ αυτοί και οι σύμμαχοι τους θα τους επιτίθονται από τα έξω, αυτοί να είναι αναγκασμένοι να πολεμούν και εντός των κρατών τους, με τελικό αποτέλεσμα να καταρρεύσουν από την πολλαπλή πίεση.
[Και φυσικά, το ίδιο ακριβώς σενάριο μπορεί να επαναληφθεί και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα εάν συμβεί σε αυτές μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση ανάλογη με αυτή που συνέβη το 2008 (https://alophx.blogspot.com/2019/01/2019.html).

[Μια νέα τεράστια οικονομική και ίσως και πολιτική κρίση (ή και κρίση ύπαρξης) μπορεί να συμβεί τώρα στην ΕΕ, ιδιαίτερα μετά από ένα ενδεχόμενο σκληρό BREXIT τις 29 Μαρτίου του 2019,  όπως και μια ενδεχομένη κατάρρευση της οικονομίας της Ιταλίας του Ματέο Σαλβίνι, η οποία είναι υπερχρεωμένη και το χρέος της το μοιράζονται πολλές ευρωπαϊκές χώρες (https://www.triklopodia.gr/%CE%AE-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CE%AE-%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CF%84%CE%B7%CF%82/#).

Έτσι, σε περίπτωση κατάρρευσης της Ιταλικής οικονομίας και ταυτόχρονης αθέτησης της πληρωμής των χρεών της, θα γίνουν «σεισμικές δονήσεις» στις Τράπεζες που έχουν Ιταλικά Ομόλογα στην ΕΕ και μια μεγάλη οικονομική κρίση θα ενσκήψει σε αυτή (https://www.liberal.gr/arthro/239149/diethni-themata/2019/gallia-kai-italia-paizoun-me-ti-fotia-pano-se-mia-isonbombasin-285-dis-euro.html).
Ενώ εάν και η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, τότε μάλλον αυτές θα οδηγηθούν σε κοινωνικές εκρήξεις και η ΕΕ της Γερμανίας θα διαλυθεί ολοκληρωτικά (https://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%B3/, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1/).
Επίσης, ένας ενδεχόμενος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν (με την υποστήριξη των Σαουδαράβων στους Ισραηλινούς), θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ και την διακινείς του πετρελαίου από αυτά, καθώς και το κλείσιμο των εμπορικών οδών του Περσικού Κόλπου (https://www.triklopodia.gr/%CF%80%CF%89%CF%83-%CE%B7-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81/).
Παράλληλα, οι πετρελαιοπηγές της περιοχής, θα κατακαούν από τα χτυπήματα των αντίπαλων πλευρών σε μια τέτοια περίπτωση, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την μαζική έλλειψη πετρελαίου παγκόσμια, παγκόσμιο οικονομικό κραχ (http://corfiatiko.blogspot.com/2019/02/blog-post_589.html) και καταστροφή της οικονομίας των κρατών της Δύσης, αλλα και ραγδαία αύξηση των τιμών του πετρελαίου].
Επίσης, τόσο η Ελλάδα, όσο και το Ισραήλ, έχουν μια «επισφαλή ειρήνη» και λυκοφιλία στα νοτιά σύνορα τους.
Έτσι,  το μεν Ισραήλ απειλείται από τον Νότο από τους Άραβες (από όλα τα αραβικά κράτη και όχι μόνο από την Γάζα), οι οποίοι πάρα τις οποίες συνθήκες ειρήνης έχουν υπογράψει με τους Ισραηλινούς, αδημονούν να το διαλύσουν εάν τους δοθεί ποτέ ευκαιρία.

Ενώ η Ελλάδα, έχει προβλήματα στο Νότο με τον καθορισμό της ΑΟΖ της, αφού τόσο η Αίγυπτος, όσο και η Λιβύη, αλληθωρίζουν για την οριοθέτηση της άλλοτε προς την πλευρά της Ελλάδας, και άλλοτε της Τουρκίας.
Παράλληλα, η Ελλάδα απειλείται και από τα δυτικά της σύνορα (https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_33.html, https://alophx.blogspot.com/2018/07/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_27.html, https://alophx.blogspot.com/2018/03/1921-2018.html), όπως και το Ισραήλ (την Γάζα).
Επίσης, και στις δυο αυτές χώρες αμφισβητείται έντονα η ιστορία τους.

Έτσι, στην μεν Ελλάδα οι ξένοι (π.χ. Τούρκοι, Γερμανοί, Σκοπιανοί, Βούλγαροι, Αλβανοί) αμφισβητούν παντελώς ανιστόρητα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης, καθώς και το γεγονός πως οι σημερινοί Έλληνες είναι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.

Αντίστοιχα στο Ισραήλ, πολλοί αμφισβητούν (κυρίως οι Άραβες, οι Παλαιστίνιοι και γενικότερα τα ισλαμικά κράτη) πως οι σημερινοί Ισραηλινοί είναι απόγονοι των Αρχαίων Ισραηλινών.

Επίσης, τόσο η Τουρκία, όσο και το Ιράν προσπάθησαν να ανοικοδομήσουν ξανά τις αρχαίες ένδοξες Αυτοκρατορίες τους (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_20.html, https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_69.html).
[Φυσικά, στην περίπτωση του Ιράν, η επίτευξη του στόχου αυτού ήταν επιτυχής, αφού το κράτος αυτό κατάφερε να επεκτείνει την επιρροή του σε Συρία, Λίβανο, Ιράκ, Παλαιστίνη και Υεμένη.

Ενώ με την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, το Ιράν αναμένεται να επεκτείνει την παρουσία του και στο κράτος αυτό, αφού φροντίζει να εφοδιάζει τους εχθρικούς προς τις ΗΠΑ Άλμπαν με χρήματα, στρατό και άντρες, όπως ακριβώς πράττει και το Πακιστάν στο κράτος αυτό.
Επίσης, την ίδια περίοδο, το Ισραήλ με το Ιράν ανταλλάσσουν και συνεχείς απειλές αλληλοαφανισμού (http://corfiatiko.blogspot.com/2019/02/blog-post_219.html).
Το δε Ισραήλ όμως δεν διστάζει να συμμαχήσει όμως στις μέρες μας με χώρες όπως η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Ουκρανία, η Πολωνία (https://www.zougla.gr/kosmos/article/polonia-o-netaniaxou-prokalese-salo-milontas-peri-polemou-me-to-iran-sti-diaskepsi-gia-ti-mesi-anatoli) και οι χώρες της Βαλτικής, των οποίων οι ακροδεξιές κυβερνήσεις έχουν στήσει μνημεία, αγάλματα, αλλά και έχουν τιμήσει δημοσίως ως ηώς δωσίλογους συνεργάτες των Ναζί, οι οποίοι μάλιστα έσφαξαν πολλές χιλιάδες Εβραίους.
Έτσι ο Ορμπάν θαυμάζει τον φασίστα δικτάτορα της Ουγγαρίας Μίκλος Χόρτι και σύμμαχος του Χίτλερ, ο νυν Ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο τον σύμμαχο των Ναζί Στέπαν Μπαντέρα, οι Καζίνσκι και Ντούντα τον Πολωνό δικτάτορα Πλιδούσκι, ενώ ο Αυστριακός Στράσε τον δικτάτορα Ντόλφους και τον ναζιστή Άρτουρ Ζεις Ίνβκαρτ.
Ενώ την ίδια στιγμή, το Ισραήλ έχει αρχίσει να στήνει και «υπόγειες γέφυρες» και με άλλα ακροδεξιά κόμματα στην ΕΕ με αντιισλαμική ατζέντα, τα οποία αναμένεται στο προσεχές μέλλον να κυβερνήσουν τις χώρες τους, όπως με την Λέγκα στην Ιταλία, το Εθνικό Μέτωπο στην Γαλλία, την AfD στην Γερμανία (πάρα τις κατά καιρούς αντισημιτικές δηλώσεις κάποιων στελεχών του), ή το VOX στην Ισπανία (https://redlineagrinio.gr/greece/opinion/72780-ispania-arena-politikis-krisis)].

Ουσιαστικά, από όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ, υπάρχουν πολλές ομοιότητες και αρκετές διάφορες, ενώ παράλληλα τα δυο αυτά κράτη αντιμετωπίζουν κοινές απειλές, οι οποίες μόνο με έναν έντονο και ακριβή στρατηγικό σχεδιασμό μπορεί να αντιμετωπιστούν επιτυχώς και επ’ ωφέλεια των δυο αυτών κρατών.  
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου