Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, με τις κατά καιρούς πολιτικές πράξεις του (όπως π.χ. η πρόσφατη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί), ο Ερντογάν έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές και όχι μόνο αντιδράσεις εντός και εκτός της Τουρκίας, όπως επίσης και με τις βίαιες διώξεις εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία, όπως επίσης και των πολίτικων του αντίπαλων (κεμαλιστών, Γκουλενιστών, κ.λ.π.).

Έτσι, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές και εκτιμήσεις, είναι πολύ πιθανή κάποια στιγμή μία βίαιη πτώση του Ερντογάν στην Τουρκία, όχι μέσω εκλογών, αλλά ακόμα και μέσω δολοφονίας αυτού ή ακόμα και πραξικοπήματος (http://www.freepen.gr/2017/04/16-2017.html).
Σε μίλα τέτοια περίπτωση, είναι πάρα πολύ πιθανόν να ξεσπάσει ένας άγριος εμφύλιος πόλεμος στην Τουρκία, όπως ακριβώς σαν και αυτόν στην Γιουγκοσλαβία παλαιοτέρα (https://www.triklopodia.gr/%CE%B8%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%AC%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B5-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%80%CE%B9/), ενώ η ίδια η Τουρκία να διαλυθεί με εσωτερικές εξεγέρσεις κατά την διάρκεια αυτού σε πολλά κράτη, όπως ακριβώς έγινε το 1989 με την πτώση της ΕΣΣΔ (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_75.html).
[Μία δε πτώση του Ερντογάν και των ισλαμιστών στην Τουρκία, θα σημάνει και το οριστικό ουσιαστικά τέλος των ονείρων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του Κατάρ που την χρηματοδοτεί για την δημιουργία εκ νέου ενός παγκοσμίου ισλαμικού Χαλιφάτου (http://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html)].
Στην περίπτωση αυτοί, διάφοροι αναλυτές, αλλά ακόμα και λαϊκοί άνθρωποι πρότειναν διάφορες ιδέες για το πως θα μπορούσε η πατρίδα μας να χειριστεί μίλα ενδεχομένη έκρηξη ενός ενδεχομένου εμφυλίου στην Τουρκία, προς όφελος της.
Καταρχάς θα πρέπει να σφραγίσουμε πλήρως τα σύνορα μας με την Τουρκία σε Έβρο, Κύπρο και νησιά, έτσι ώστε να μην μπορούν να μας αποσταλούν λαθρομετανάστες και προσφυγές εκ νέου σε περίπτωση ενός εμφυλίου στην χώρα αυτή (αλλά αν είναι αυτοί να κατευθυνθούν στην ΕΕ μόνο μέσω της Βουλγαρίας), ενώ παράλληλα θα πρέπει να εφαρμοστεί και πλήρες οικονομικό εμπάργκο στην Τουρκία.

Θα πρέπει να σταλούν από πλευράς μας πολλοί πράκτορες στην Τουρκία σε έναν ενδεχόμενο εμφύλιο σε αυτή, αρχικά για την συλλογή πληροφοριών (μέσω κατασκοπίας ή δωροδοκιών Τούρκων «προθύμων» και άπληστων αξιωματούχων υψηλού επιπέδου, π.χ. στρατηγών).
Όπως επίσης και για να δωροδοκούνται τμήματα στρατού και των δύο τουρκικών παρατάξεων (ισλαμιστών ή κεμαλικών), κυρίως αυτής που φαίνεται να επικρατεί κάθε φορά, έτσι ώστε να παρατείνεται περαιτέρω ο εμφύλιος στην χώρα αυτή, να μην υπάρχει κανένας ουσιαστικός νικητής, ενώ η Τουρκία να αποδυναμώνεται τόσο στρατιωτικά, οικονομικά, αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό (με συνεχή φθορά των έμπειρων στρατιωτικών τμημάτων της).
 Δεν μας συμφέρει σε καμία περίπτωση μία γρήγορη και πλήρης νίκη των κεμαλικών στην Τουρκία, γιατί στην περίπτωση αυτή, δεν θα φθαρεί πολύ ο στρατός και η οικονομία της Τουρκίας, ενώ με ένα κοσμικό τουρκικό καθεστώς, η πατρίδας μας δεν θα έχει πια χρησιμότητα ως σύμμαχος σε ΗΠΑ και Ισραήλ που έχουν ως γνωστόν διαχρονικά καλές σχέσεις με τους κεμαλικού, ακόμα ίσως και για τους κοσμικούς αρχηγούς-ηγέτες κρατών, π.χ. του Σίσι στην Αίγυπτο, αλλά και του Χάφταρ στην Λιβύη. 
Πρέπει επίσης μέσω των πρακτόρων μας, να έρθουμε σε επαφή στην Τουρκία με μειονότητες που ενδεχομένως θα ξεσηκωθούν σε έναν εμφύλιο στο κράτος αυτό ζητώντας ανεξαρτησία (π.χ. των Κούρδων ή των Αλεβιτών) και να προβούμε σε μία «διακριτική στήριξη» αυτών σε όπλα, χρήμα και εθελοντές.
Με το κράτος των Κούρδων που μπορεί ενδεχομένως να δημιουργηθεί μελλοντικά, μπορούμε να συμμαχήσουμε επίσης για να δημιουργήσουμε πολεμικό μέτωπο στην Ανατολή αν μας επιτεθεί η Τουρκία σε εμάς και την Κύπρο, όπως επίσης και με τους Κούρδους της Τουρκίας γενικότερα σε περίπτωση πολέμου μας με την Τουρκία, ακόμα και εάν δεν έχει ιδρυθεί Κουρδικό κράτος στην Τουρκία για αντιπερισπασμό.
Επιπλέον, εάν η Αρμενία «επανενεργοποίησει» τον ASALA στην Τουρκία, θα μπορούσε αυτή να στηριχτεί «διακριτικά» με όπλα, χρήμα ή εθελοντές που θα θέλουν να την βοηθήσουν.
[Εδώ μπορεί να τονιστεί ότι ένα κράτος του Κουρδιστάν θα μπορούσε να γίνει ένας ακόμη σύμμαχος των ΗΠΑ, της ΕΕ και του Ισραήλ, όχι μόνο κατά των Τούρκων, αλλά και κατά των Αράβων (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_8.html).

Η δημιουργία ενός τέτοιου κράτους, όπως και μία αποδυνάμωση της Τουρκίας με έναν εμφύλιο σε αυτή και έναν πιθανό διαμελισμό της, θα συμφέρει σε μεγάλο βαθμό και την Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία, όπου η Τουρκία χρηματοδοτεί ισλαμικά και αποσχιστικά κινήματα στα κράτη αυτά.
Αλλά επίσης μία τέτοια εξέλιξη θα συνέφερε και τους Σύρους, τους Ιρακινούς, τους Λίβυους (στους οποίους οι Τούρκοι κατέλαβαν εδάφη των χωρών τους και οι ίδιοι θα προσπαθήσουν να τα ανακαταλάβουν), τους Ιρανούς (οι οποίοι δεν θα έχουν πια απέναντι τους έναν τόσο ισχυρό ανταγωνιστή για την κυριαρχία στην περιοχή), αλλά ακόμη και τους Αρμένιους.
Και εμάς όμως ως κράτος θα μας συνέφερε να χάσει η Τουρκία πολλά εδάφη, οικονομικούς πόρους, μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό και φορολογουμένους (σχεδόν τριάντα εκατομμύρια), όπως και την πρόσβαση της στην Μέση Ανατολή (και στα πετρέλαια της Συρίας και του Ιράκ), αλλά και το χάσιμο του ελέγχου των νερών του Ευφράτη μέσω του φράγματος Αττατούρκ στην Ανατολία.
Η δημιουργία δε ενός Κουρδιστάν στην Τουρκία, ειδικά αν αυτό ενωθεί με τα Κουρδικά «κρατίδια» της Συρίας και του Ιράκ θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα την δημιουργία μιας μεγάλης «Κουρδικής λωρίδας».
Η οποία θα απλώνεται ως ένα «τείχος» από τον Ευφράτη ως την Μεσόγειο και θα εμποδίζει την μεταφορά λαθρομεταναστών και προσφυγών από Συρία, Ιράκ και Μέση Ανατολή στην Τουρκία και από εκεί στην ΕΕ, μέσω του «σπρωξίματος» τους από τους Τούρκους].
Πιθανά σαμποτάζ Κούρδων ή άλλων αντιστασιακών οργανώσεων στην Τουρκία έναντι σημαντικών Τουρκικών στόχων (π.χ. λιμάνια, στρατιωτικές βάσεις, γέφυρες, δρόμους, τράπεζες ή και στο φράγμα Αττατούρκ) θα πρέπει να «ενθαρρύνεται» εκτενώς σε όλη την έκταση της Τουρκίας για την όσο πιο δυνατόν μεγαλύτερη καταστροφή της.
Σε έναν εμφύλιο στην Τουρκία, όσο η χώρα αυτή θα αποδυναμώνεται στρατιωτικά λόγω του πολέμου, εμείς θα πρέπει να προβούμε σε πλήρη και εκτενή επανεξολισμό για να αποκτήσουμε υπεροπλία.
Μας συμφέρει επίσης μία πλήρης εκδίωξη όλων των ΜΚΟ των Τούρκων (και του Σόρος) στην Τουρκία, όπως επίσης και όσων Τούρκων πρακτόρων, τρομοκρατών ή κατευθυνόμενων από τους Τούρκους λαθρομεταναστών και ψευδο-προσφυγών στην Τουρκία, προκειμένου αυτή να δεχτεί ακόμα περισσότερη πίεση από «εισαγόμενους» σε αυτή, αυτή την φορά πληθυσμούς, όπως ακριβώς έκανε και αυτή το 2015 κατά της Ελλάδας και της ΕΕ.

Θα μας συνέφερε επίσης να «ενθαρρύνουμε» πολλούς εχθρούς της Τουρκίας σε έναν πιθανό εμφύλιο πόλεμο σε αυτή (ή και σε επίθεση των Τούρκων εναντίον της πατρίδας μας), πολλά γειτονικά και εχθρικά με την Τουρκία κράτη, στα οποία η χώρα αυτή έχει εισβάλει (π.χ. Ιράκ, Συρία, Λιβύη), να επιτεθούν στον τουρκικό στρατό στις περιοχές της.
Ο οποίος θα είναι πιθανόν ήδη αποδυναμωμένος και θα μετακινείται μερικώς ή πλήρως στην Τουρκία σε περίπτωση εμφυλίου σε αυτή, προκειμένου να λάβει μέρος σε αυτόν, ενώ και για τον ίδιο λόγο θα πρέπει να ενθαρρυνθεί και μία ενδεχομένη εισβολή της Αιγύπτου κατά της Τουρκίας στην Λιβύη (http://alophx.blogspot.com/2020/07/blog-post.html).  
Σε περίπτωση δε ήττας των Τούρκων σε Λιβύη, Ιράκ και Συρία, εκτός από τον στρατό της στα κράτη αυτά, επίσης και οι ισλαμιστές σύμμαχοι της στις χώρες αυτές, μπορούν να καταφύγουν και αυτοί ως «προσφυγές» στην Τουρκία, λαβαίνοντας μέρος σε έναν πιθανό εμφύλιο σε αυτή και προκαλώντας της ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή.
Θα πρέπει επίσης ως κράτος να προβούμε σε διπλωματικές κινήσεις προς ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία και Ισραήλ για την προώθηση των πολιτικών μας, όπως επίσης και για την όσο το πιο δυνατόν πιο μεγάλη ενεργοποίηση του Ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ και για μία πιθανή πολιτική συμμαχία αυτού με αλλά αντίπαλα λόμπι (π.χ. το Ισραηλινό ή το Αρμενικό) για την Τουρκία και τον λόμπι στις ΗΠΑ.
Είναι δε γνωστό, ότι το φίδι είναι πιο επικίνδυνο και επιθετικό λίγο πριν πεθάνει, οπότε θα πρέπει να προσέξουμε μήπως μετά από έναν εμφύλιο στην Τουρκία, ο τελικός νικητής σε αυτόν (πιθανώς οι κεμαλικοί), θέλοντας να «εξάγει τα προβλήματα τους στο εξωτερικό» (όπως και κάθε αποτυχημένο πολιτικό καθεστώς διαχρονικά), προσπαθήσει να επιτεθεί στην πατρίδας μας.
Και αυτό, όχι μόνο για να καταλάβει εδάφη και πλουτοπαραγωγικούς πόρους αυτής, αλλά και για να συσπειρώσει το εσωτερικό του ακροατήριο κατά των δήθεν «κακών και προαιώνιων εχθρών της Τουρκίας των Ελλήνων».
Έτσι, εάν η Τουρκία μετά από έναν ενδεχόμενο εμφύλιο στην χώρα αυτή μας επιτεθεί, θα πρέπει να επιβάλουμε βέτο σε κάθε ένταξη της στην ΕΕ, πλήρεις οικονομικές κυρώσεις, να επεκτείνουμε άμεσα τα χωρικά μας ύδατα στα δώδεκα μιλιά και να ανακηρύξουμε ΑΟΖ (αν δεν το έχουμε κάνει πιο πριν), ενώ θα πρέπει να πιέσουμε και για άμεση έξοδο της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Είναι δε πολύ πιθανόν σε περίπτωση εισβολής των Τούρκων στην πατρίδας μας, οι Τούρκοι να μας χτυπήσουν από γειτονικές και εχθρικές σε εμάς χώρες στις οποίες διατηρούν στόλο ή στρατό, όπως π.χ. στα Σκόπια ή την Αλβανία (π.χ. στην Αυλώνα), τόσο σε με Τούρκους κομάντος, όσο και με συμμαχικούς σε αυτούς Σκοπιανούς ή Αλβανούς κομάντος ή τρομοκράτες (π.χ. ισλαμιστές από την Αλβανία και τα Σκόπια ή τον UCK).
Για την περίπτωση μίας τέτοιας ανοικτής πολεμικής επίθεσης της Τουρκίας και των κρατών αυτών κατά της πατρίδας μας, καλό θα ήταν να σφραγίσουμε από πιο πριν και να ναρκοθετήσουμε τα σύνορα μας με τα κράτη αυτά (αλλά και την Βουλγαρία), αλλά και να κτίσουμε φράγματα και πολλά οχυρώματα παρακολούθησης σε αυτά.
Αλλά ακόμα και να «ενθαρρυνθούν» και να χρηματοδοτηθούν ανταρτικά κινήματα εθνικής ανεξαρτησίας σε Αλβανία (στην πάντα Ελληνική Βόρεια Ήπειρο) ή και στα Σκόπια (στην Ελληνική πόλη του Μοναστηρίου).
Σε περίπτωση δε που και η Βουλγαρία συμμαχήσει με τους Τούρκους και μας χτυπήσει μέσω κομάντος ή στρατού, θα ήταν καλό να καταστραφούν «με κάποιο τρόπο» τα αντιπλημμυρικά έργα στην χώρα αυτή, έτσι ώστε να πλουμίσει ο Έβρος και να μην μπορούν να προελαύσουν τα τουρκικά άρματα μέσω ειδικών μηχανημάτων στην πατρίδα μας.
Επίσης, οι χώρες αυτές θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν και με συμμαχίες με άλλες αντίπαλες σε αυτές χώρες, όπως π.χ.  με την Ρουμάνια και την Σερβία κατά της Αλβανίας, των Σκοπίων και της Βουλγαρίας (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%83-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/).
Αν δε επιτεθούν οι Τούρκοι και στην Κύπρο μαζί με την πατρίδα μας, θα πρέπει να έχουν ήδη ετοιμαστεί σχέδια άμεσης απόκρουσης αυτών σε Έβρο, Αιγαίο και Κύπρο (με την βοήθεια της ΕΛΔΥΚ και της Κυπριακής Φρουράς), να υπάρχουν συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο για αποτροπή εισβολής τουρκικού στόλου στην περιοχή αυτή.
Και επίσης σχέδια για κατάληψη τωρινών τουρκικών εδαφών σε Ανατολική Θράκη και σε Ίμβρο-Τένεδο ως αντιστάθμισμα σε περίπτωση που οι Τούρκοι καταλάβουν εδάφη μας για να έχουμε «κάτι» για να διαπραγματευτούμε την επιστροφή των εδαφών μας, όπως και για την απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου αν οι Τούρκοι επιτεθούν και εκεί σε περίπτωση επίθεσης σε αυτή, παράλληλα με την Ελλάδα.
Παράλληλα, πρέπει να επισυμβεί μέσω του στόλος και της αεροπορίας μας στο Αιγαίο, να παρεμποδίζεται ο ανεφοδιασμός των Τούρκων και των ισλαμιστών συμμάχων τους στην Λιβύη (όπως και ο στόλος τους), έτσι ώστε ο τουρκικός στρατός και στόλος να μην μπορούν εν υπερισχύσουν στην χώρα αυτή.

Και σταδιακά, εάν αλλάξουν οι ισορροπίες στην χώρα αυτή, και οι ισλαμιστές χάσουν την εξουσία σε αυτή (π.χ. μέσω επέμβασης της Αιγύπτου στην χώρα αυτή-http://alophx.blogspot.com/2020/07/blog-post.html) και την επικράτηση των αντιισλαμιστών στην Λιβύη, να προβούμε με την νέα αντιτουρκικά Λιβυκή κυβέρνηση στην περίπτωση αυτή, στην ακύρωση του «τουρκολιβυκού συμφώνου» και τον ορισμό ΑΟΖ με την χώρα αυτή με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
Αν δε τα τυχόν υποχωρούντα ή μη  τουρκικά στρατεύματα από την Λιβύη (μέσω στόλου, στρατού ξηράς ή αεροπορίας), επιχειρήσουν από την χώρα αυτή μία αιφνιδιαστική εισβολή στην πατρίδα μας (π.χ. σε Κρήτη  ή Πελοπόννησο), ο στόλος και η αεροπορία μας στο Αιγαίο θα πρέπει να είναι σε θέση να τους αποκρούσουν, ακόμα και να βομβαρδίσουν τις βάσεις των Τούρκων στις περιοχές αυτές (ή να προβούν σε σαμποτάζ σε αυτές).
Ουσιαστικά, ως χώρα μας συμφέρει η Τουρκία να γίνει για πάντα μία απέραντη κατεστραμμένη έρημος σε έναν ενδεχόμενο εμφύλιο στο κράτος αυτό, με παντελώς κατεστραμμένη οικονομία (ουσιαστικά να επιστρέψει στην εποχή του λίθου), στην οποία θα υπάρχουν παντού κατεστραμμένα κτίρια και εγκαταστάσεις χωρίς καμμία δυνατότητα επιδιόρθωσης αυτών.
[Τελικά, αυτό που συμφέρει την πατρίδα μας είναι να γίνει η Τουρκία μία Scorch Earth (δηλαδή «καμένη γη»).

Ακόμα και ένα πρώτο αιφνιδιαστικό χτύπημα από μέρους μας έναντι του τουρκικού στόλου, στρατού και αεροπορίας με συνέπεια την πλήρη διάλυση αυτών, θα ήταν από πλευράς μας θεμιτό, εάν ανακαλύψουμε ότι αυτοί σχεδιάζουν επίθεση εναντίον μας, όπως ακριβώς έκαναν οι Ισραηλινοί στον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967 ή οι Ιάπωνες στο Πορτ Άρθουρ το 1905].
Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο, να προσπαθούμε με κάθε τρόπο ως κράτος να κρατάμε την Τουρκία μόνιμα διαλυμένη, διασπασμένη και ημιθανή, έτσι ώστε να μην ξαναγίνει ισχυρή και ενωθεί ξανά με την βία από έναν «νέο Κεμάλ».
[Στην περίπτωση αυτή, η Τουρκία αντί για τον «Όρκο του Έθνους» της το 1923 από τον Κεμάλ για την δημιουργία μίας «μεγάλης Τουρκίας» με την κατάληψη εδαφών από γειτονικά κράτη (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CF%8C%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82), θα διαλυθεί τελικά σε ακόμα περισσότερα, όπως ακριβώς έγινε με την Συνθήκη των Σεβρών στην χώρα αυτή το 1920].
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την υιοθέτηση από την πατρίδας μας μίας πολιτικής ανάλογης με αυτή που είχε εφαρμόσει ο Μπίσμαρκ έναντι της ηττημένης από τους Πρώσους Γαλλίας το 1871, όταν οι Πρώσοι συμμάχησαν με τα γύρω από την Γαλλία κράτη για να την απομονώσει (π.χ. Αυστρία, Ρωσία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία).
Έτσι η πατρίδας μας και η πάντα Ελληνική Κύπρος μπορεί να συμμαχήσει και να περικυκλώσει την Τουρκία με συμμαχίες τόσο με υπάρχοντα κράτη που βρίσκονται γύρω από αυτή, π.χ. την Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, την Αρμενία, την Βουλγαρία, ακόμα και την Αίγυπτο, το Ισραήλ, αλλά και την Λιβύη ή ακόμα και με κράτη που ενδέχεται να δημιουργηθούν μελλοντικά (π.χ. το Κουρδιστάν).

Αλλά και με την τακτική της Γαλλίας πριν την ένωση της Γερμανίας να την κρατά μόνιμα διαλυμένη σε πολλά κράτη, συμμαχώντας και ενισχύοντάς πολλά από αυτά έναντι των Αψβούργων, κατά αντίστοιχο τρόπο η πατρίδα μας, εάν η Τουρκία διαλυθεί σε πολλά κράτη, μπορεί να συμμαχήσει και να ενισχύει τα πιο αδύναμα από αυτά, έναντι των πιο δυνατών που θα θέλουν να τα καταλάβουν (ισλαμικά ή κεμαλικό).

[Ακόμα και «ρίξιμο» πλήθους πλαστών χρημάτων θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην τουρκική οικονομία για την αποδιοργάνωση και καταστροφή της σε μία τέτοια περίπτωση].

Θα είναι άραγε αυτό το μέλλον της Τουρκίας; Κάνεις δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αλλά μόνο μία συνεχή εγρήγορση από πλευράς της Ελλάδας θα το κάνει να περάσει «αβρόχις πόσι» όλες τις επικίνδυνες γεωπολιτικές συμπληγάδες στις οποίες εισέρχεται και να εξέλθει από αυτές νικηφόρα, βάζοντας την πολυαγαπημένη μας πατρίδας εκ νέου σε μία νέα εποχή ακμής και ευημερίας.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου