Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, εγκαταστάθηκαν πολλές δικτατορίες τόσο στην Δυτική, όσο και στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια, με αφορμή την τότε πολιτική κατάσταση που επικρατούσε την εποχή εκείνη.

Έτσι, σε πολλές χώρες παγκόσμια, εγκαθιδρυθήκαν κομμουνιστικές φιλοσοβιετικές ή στρατιωτικές φιλοαμερικάνικες δικτατορίες, με αφορμή τότε στην μεν πρώτη περίπτωση τον κίνδυνο από την Δύση, ενώ στην δεύτερη από τον κομμουνιστικό κίνδυνο (αλλά και την φτώχεια που επέφερε η εκμετάλλευση των πρώτων από την ΕΣΣΔ και από τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ στην δεύτερη).

{Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις και οι Σοβιετικοί με τους Σπετνάζ, όπως και δυτικοί μέσω της  Gladio (http://alophx.blogspot.com/2017/09/freikorps.html), οργάνωσαν προβοκατόρικες επιθέσεις στα ίδια τους τα κράτη ή των συμμάχων τους, με σκοπό να κατηγορήσουν τους αντιπάλους τους, να φοβίσουν τους λαούς και να επιβάλουν αυταρχικά μέτρα ή δικτατορίες}.

Αντίστοιχα στις μέρες μας, με αφορμή την φτώχεια που προήλθε από τα μνημόνια, την μεγάλη οικονομική κρίση και την κορωνοιό στήνονται παγκόσμια από όλα τα κράτη της γης μία παγκόσμια υγειονομική δικτατορία με αφορμή δήθεν την αντιμετώπιση του κορωνοιού, τόσο στα κράτη της Δύσης (με την στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ της Γερμανίας), όπως και της Ανατολής (με την στήριξη της Ρωσίας και της Κίνας).

{Για πολλούς η εμφάνιση του κορωνοιού οφείλεται όχι στις νυχτερίδες, αλλά στην διαφυγή του από Κινεζικό εργαστήριο (https://www.triklopodia.gr/%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%89%ce%bd/) αυτού (ηθελημένα ή μη-(https://www.pronews.gr/kosmos/986140_koronoios-hrimatodotoyse-ergastirio-tis-oyhan-i-amerikaniki-kyvernisi).

Τα αποτελέσματα του κορωνοιού ήταν να υπάρξουν δεκάδες χιλιάδες νεκροί, όταν αυτός μεταφέρθηκε από την Κίνα στην ΕΕ, στις ΗΠΑ και την υπόλοιπη Δύση, όπως επίσης και κοινωνική, οικονομική καταστροφή, προκαλώντας ακόμα και κλονισμό στην Πίστη πολλών ανθρώπων στην Δύση στην Θρησκεία, καθώς και μεταβολές αυτής.

Αντίστοιχα τον Μεσαίωνα, η ρίψη πτωμάτων με πανώλη στην Γιάφα της Κριμαίας είχε ως συνέπεια οι Γενοβέζοι άποικοι της, όταν ταξίδεψαν στην Ιταλία για εμπόριο να τον μεταφέρουν εκεί αρχικά και μετά σε όλη την Ευρώπη από την Ασία, με συνέπεια εκατομμύρια νέκρων, όπως επίσης και κοινωνική, οικονομική καταστροφή, προκαλώντας ακόμα και κλονισμό στην Πίστη πολλών ανθρώπων στην Δύση στην Θρησκεία, καθώς και μεταβολές αυτής.

Για άλλους ο κορωνοιός απελευθερώθηκε επίτηδες από τους Κινέζους για να πλήξει την Δύση και να προκαλέσει οικονομική και πολιτικοστρατιωτικοί πτώση αυτής (https://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%b1%ce%b6%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b3-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf/), όπως ακριβώς και στον Μεσαίωνα οι Μογγόλοι επίτηδες έριξαν πτώματα με πανώλη στην Γιάφα της Κριμαίας με συνέπεια οι Γενοβέζοι άποικοι της, όταν ταξίδεψαν στην Ιταλία να τον μεταφέρουν εκεί αρχικά και μετρά σε όλη την Ευρώπη από την Ασία}.

Επίσης, όπως στον Μεσαίωνα είχαμε μετά τον Εκατονταετή Πόλεμο και την Πανούκλα και την πείνα και την φτώχεια που προκάλεσαν αυτά την άνοδο των επαναστατικών κινημάτων των Ζακερί του Μαρσέιλ στην Γαλλία, αλλά και του Τζον Μπολ στην Αγγλία (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B5%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%B1-%CE%BA/, https://www.triklopodia.gr/%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83/), έτσι και στις μέρες μας μετά τα μνημόνια και τον κορωνοιό, έχουμε την άνοδο για παρεμφερείς με τον Εκατονταετή Πόλεμο λόγους της Νέας Δεξιάς και των Ευρωσκεπτικιστών}.

Αντίστοιχα την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου όπως έγινε και στον υπόλοιπο κόσμο, εγκαθιδρύθηκε και στην πατρίδα μας δικτατορία το 1.967 μ.Χ., η λεγομένη χούντα, με την αιτιολόγηση ότι οι εμπνευστές της θα αντιμετώπιζαν τον κομμουνιστικό κίνδυνο, την φτώχεια, την πολιτική, οικονομική και κοινωνική αστάθεια, όπως επίσης και την διαφθορά του Ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Η δε χούντα αυτή ήταν σχεδιασμένη να συμβεί ούτως ή άλλως και από την τότε μοναρχία και το τότε Ελληνικό πολιτικό σύστημα, όμως τους πρόλαβαν στο πραξικόπημα οι συνταγματάρχες της χούντας και ο Ιωαννίδης, οι οποίοι και εγκαθίδρυσαν πρώτοι πραξικοπηματικά δικτατορικό καθεστώς. 

Στην αρχή, η ευνοϊκή οικονομική συγκυρία ευνόησε για λίγα χρόνια την χούντα, η οποία αυτό-παινεύονταν ότι κατά την γνώμη της είχε λύσει το πρόβλημα της ανεργίας στην χώρα, σύντομα όμως, όταν επήλθε η παγκόσμια πετρελαϊκή οικονομική κρίση λόγω της έκρηξης του πολέμου του Γιόμ Κιπούρ το 1.973 μ.Χ., η κατάσταση αυτή άλλαξε άρδην.

Τόσο στην Δύση, όσο και στην Ελλάδα, επήλθε μεγάλη αύξηση των τιμών των τροφίμων και του πετρελαίου παγκόσμια, με συνέπεια, με την παράλληλη αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, σε συνδυασμό με την μεγάλη αυταρχικότητα των χουντικών στην Ελλάδα και την βίαια καταστολή στο Πολυτεχνείο, να πέσει με πραξικόπημα από τον Ιωαννίδη ο Παπαδόπουλος, και ο ίδιος να εγκαθιδρύσει το δικό του δικτατορικό και ακόμα πιο βίαιο καθεστώς.

Ο Ιωαννίδης συνέχισε να «διοικεί» με «Αμερικανική έγκριση» την Ελλάδα για έναν ακόμη χρόνο, όταν με την παρακίνηση των ΗΠΑ, στήριξε το προδοτικό πραξικόπημα στην πάντα Ελληνική Κύπρο μας εναντίον του Αρχιεπίσκοπου Μακαρίου.

Η οποία ως γνωστόν κατέληξε στην Κυπριακή τραγωδία το 1.974 μ.Χ., την τουρκική εισβολή και κατοχή του Βορείου τμήματος του νησιού, καθώς και την εκδίωξη των Ελλήνων από αυτό και τον εποικισμό τους από Τούρκους εποίκους από την Ανατολία.

Εδώ μπορεί επίσης να ειπωθεί, ότι λόγω του ότι η χούντα ήθελε να επιβάλει με το ζόρι και καταπίεση («Αποφασίσωμεν και διατάσσωμεν», με βία και βασανιστήρια) στον Ελληνικό λαό τις απόψεις και τις πολίτικες της, επέφερε στο τέλος αντίθετα την πλήρη απαξίωση και εξευτελισμό αυτών, πρώτα στην νεολαία και αργότερα και στο μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού.

{«Κάποια μέρα σαν και αυτή, θα πετάξει το πουλί και οι μάγκες θα την κάνουν λούφα και παραλλαγή», έλεγε στην ομώνυμη ταινία για την εποχή αυτή, εκφράζοντας την απαξίωση και την αποδοκιμασία της χούντας.

«Κάποια μέρα σαν και αυτή, θα μας φύγει ο COVID και οι μάγκες θα την κάνουν λούφα και παραλλαγή», λένε κάποιοι για την εποχή αυτή, εκφράζοντας την απαξίωση και την αποδοκιμασία της αυταρχικότητας της κυβέρνησης της ΝΔ}.

Στις μέρες μας, με αφορμή τον κορωνοιό, εγκαθιδρύθηκε στην πατρίδα μας και παγκόσμια μία υγειονομική δικτατορία από το 2.019 μ.Χ., με την αιτιολόγηση ότι οι εμπνευστές της θα αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο από τον κορωνοιό, αλλά και την φτώχεια, όπως και την πολιτική, οικονομική και κοινωνική αστάθεια που προήλθε από αυτόν.

(Τα μεγαλόστομα αυτά λόγια, και τις δήθεν «ευαισθησίες για δημοκρατία» τα έλεγε το διεφθαρμένο Ελληνικό πολιτικό σύστημα, όπως επίσης και Υπουργοί της νυν κυβέρνησης της ΝΔ, όπως οι Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Πλεύρης, κάποιοι εκ των οποίων προέρχονταν ή ήταν συμπαθούνε στα νιάτα τους όπως και ο Μιχαλολιάκος στην νεολαία του δικτάτορα Παπαδοπούλου!!!.

Και αυτοί οι δήθεν «δημοκρατικοί άνθρωποι» κόπτονται τώρα τάχα για την δημοκρατία, κατηγορούν τους Έλληνες για ανευθυνότητα, τους επιβάλουν με την βία, την καταπίεση και την αστυνομοκρατία διαφορά «μέτρα», π.χ. για τον κορωνοιό, την μισθοδοσία, τις συντάξεις κ.λ.π.).

Στην αρχή, ο φόβος των Ελλήνων και η απελπισία αυτών από όλες τις πρότερες μνημονιακές κυβερνήσεις, αλλά και οι μεγάλες Εθνικές προδοσίες αυτών, ευνοήσαν για λίγα χρόνια την νέα κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία αυτό-παινεύονταν ότι κατά την γνώμη της είχε λύσει το πρόβλημα του κορωνοιού και της ανεργίας στην χώρα, σύντομα όμως η κατάσταση αυτή άλλαξε άρδην.

{Εδώ μπορεί να αναφερθεί, ότι για να επιβιώσει ένα τέτοιο καθεστώς στην πατρίδα μας, εκτός της βίας και της αστυνομοκρατίας, χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς και τα ΜΜΕ, τόσο τα κρατικά, όσο και τα ιδιωτικά διάφορων επιχειρημάτων συμφερόντων, μέσω της χρηματοδότησης αυτών με πάμπολα δάνεια, για να πλέκουν μόνο εγκώμια και να «εξιδανικεύουν» το καθεστώς, όπως ακριβώς έκανε και η χούντα πριν από αυτούς.

Παράλληλα και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, υπήρξε ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, όπως και ψήφιση αυταρχικών μέτρων ενάντια στο οκτάωρο και τους μισθούς, όπως και ψήφιση μέτρων κατά των εργαζομένων και υπέρ των επιχειρήσεων που στήριζαν ή συνεργάζονταν με την κυβέρνηση.

{Εδώ πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι ακούγεται ότι η αδερφή του νυν πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριακού Μητσοτάκη, σχετίζεται και έχει μετοχές με εταιρείες που πουλάνε μάσκες στην Ελλάδα, και έχει κάθε συμφέρον να τις επιβάλει μόνιμα στον Ελληνικό πληθυσμό, έτσι ώστε να έχει ως μέτοχος μόνιμα κέρδη από αυτές}.

Τόσο στην Δύση, όσο και στην Ελλάδα, επήλθε μεγάλη αύξηση των τιμών των τροφίμων και του πετρελαίου παγκόσμια, με συνέπεια, με την παράλληλη αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, εξαιτίας των μέτρων των μνημονίων και τον κορόζου, σε συνδυασμό με την μεγάλη αυταρχικότητα της ΝΔ, αλλά και τα σχέδια για ψήφιση των αντεθνικών «συμφωνιών» με τα Σκόπια και του ξεπουλήματος του Αιγαίου, φέρνουν λένε σε πολύ δύσκολη θέση τον Μητσοτάκη.

{Εξαιτίας του κορωνοιού λέγεται ότι μπορεί να επέλθει οικονομική αναταραχή και μακροπρόθεσμα πτώση κυβερνήσεων ακόμα και σε ΗΠΑ, Τουρκία, Γερμανία και Ιταλία}.

Έτσι υποστηρίζεται, ότι εάν δεν ψηφισθούν από το σύνολο της ΝΔ (https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/skopiano/7011215_zaef-se-tsipra-pira-yposhesi-toy-mitsotaki-gia-tin-psifisi-ton) τα «μνημόνια» με τα Σκοπιά (ή γίνει «συμφωνία» ξεπουλήματος του Αιγαίου στους Τούρκους), θα πέσει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη από τους Καραμανλή και Σαμαρά (όπως έγινε και με την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη παλαιοτέρα από τον Σαμαρά εξαιτίας του θέματος της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας).

Άλλοι λένε ότι η κατάσταση αυτή στην Ελλάδα θα επέλθει από την μεγάλη φτώχεια και ανεργία που θα φέρει η αποτυχημένη και βίαιη πολιτική για τον κορωνοιό στην πατρίδα μας, και η ΝΔ του Μητσοτάκη θα προσπαθήσει να «δραπετεύσει» (ή να πέσει) για να μην υποστεί αυτή όλο το πολιτικό κόστος για τα νέα άγρια οικονομικά μέτρα που θα θελήσει να επιβάλει στον Ελληνικό λαό με ένα νέο μνημόνιο από την ΕΕ και την Γερμανία.

Το λογικότερο είναι να το κάνει αυτό είτε όσο το πιο δυνατόν πιο σύντομα μέσω εκλογών πριν χάσει και άλλο την ήδη κατά πολύ πεσμένη εκλογική/δήμoσκοπική επιρροή της (ειδικά στις πρώτες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική, σε αντίθεση με τις επόμενες).

Στην περίπτωση αυτή, εάν δεν διενεργηθούν νέες εκλογές και δεν υπάρξει μετά από αυτές μία σταθερή κυβέρνηση πλειοψηφίας, τότε θα μπορούσε με αφορμή την έκτακτη οικονομική κατάσταση στην χώρα και την αντιμετώπιση της, ή μια εθνική κρίση (π.χ. ένα θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους στο Αιγαίο), να σχηματιστεί μία κυβέρνηση αποτελούμενη από πολλά κόμματα (π.χ. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, κ.λ.π.), Οικουμενική ή Εθνικής Σωτήριας.

Η κυβέρνηση αυτή, θα μπορούσε να έχει επικεφαλής έναν νέο «δήθεν δυναμικό υποψήφιο» από το φερόμενο ως πρώτο στις δημοσκοπήσεις κόμμα (π.χ. τον Δένδια) ή ακόμα και έναν οικονομικό τεχνοκράτη (όπως π.χ. του Παπαδήμου στην Ελλάδα ή του Μόντι στην Ιταλία παλαιοτέρα και του Ντράγκι σήμερα), ο οποίος θα επιβληθεί όπως πραξικοπηματικά με την πίεση της Γερμανικής ΕΕ/ΗΠΑ, όπως και  ο Παπαδήμος παλαιοτέρα, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Μία τέτοια κυβέρνηση, θα διευθετεί πιθανώς την πλειοψηφία στο Ελληνικό κοινοβούλιο, όμως τα βίαια οικονομικά, κοινωνικά και αντεθνικά μέτρα που θα λάβει κατά του Ελληνικού λαού (κάτι που επιφέρει ακόμα και εξέγερση των Ελλήνων), ίσως και ένας νέος πόλεμος ή θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους μπορούν να την οδηγήσουν σε βίαιη πτώση.

{Ειδικά εάν υπάρξει και ξεσηκωμός Τούρκων πρακτόρων και ισλαμιστών στην Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου Ελλάδας-Τουρκίας, υποκινουμένων από τους Τούρκους, και οι οποίοι θα έχουν έρθει στην Ελλάδα, αναμειγνυόμενοι με λαθρομετανάστες και πρόσφυγες.

Ή ακόμα και εισβολή τουρκικού στρατού από βάσεις που έχει αυτός σε Σκόπια και στην Αλβανία, ή ακόμα και Αλβανικών, Σκοπιανών ή Βουλγάρικων κομάντος στην πατρίδα μας, προς βοήθεια των Τούρκων και απόσπαση Ελληνικών εδαφών προς οφέλους τους}.

Όπως ακριβώς επήλθε δηλαδή και η πτώση του Ιωαννίδη στην Κύπρο, ειδικά αν η Ελλάδα ηττηθεί σε μία πολεμική σύγκρουση ή χάσει μέρος του Εθνικού της εδάφους, της ΑΟΖ ή νησιά του Αιγαίου. Το πιθανότερο αν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι οι Έλληνες πολιτικοί να το σκάσουν στο εξωτερικό και οι μονοί που θα μείνουν για να βοηθήσουν την διακυβέρνηση της Ελλάδα θα είναι η Εκκλησία και ο στρατός.

Επίσης στην περίπτωση αυτή, όλα τα κόμματα στην Ελλάδα θα κατηγορηθούν συλλήβδην και αυτή την φορά σε αντίθεση μετά την πτώση της χούντας, δεν θα υπάρχει άλλη εφεδρεία πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, ή πολιτικών εξόριστων στο εξωτερικό που θα μπορέσουν να αναλάβουν την διακυβέρνηση και να σώσουν τον νυν πολιτικό καθεστώς.

Τότε, μπορεί να υπάρξει μία νέα Μεταπολίτευση στην Ελλάδα, ίσως από πατριώτες πολιτικούς, σε αντίθεση με την Μεταπολίτευση του 1.974 μ.Χ., όταν την θέση των δικτατορών της χούντας την ανέλαβαν εξόριστοι δεξιοί και αριστεροί πολιτικοί που ήρθαν στην Ελλάδα με «ευλογίες ξένων δυνάμεων» ως δήθεν «σωτήρες».

Εδώ μπορεί επίσης να ειπωθεί, ότι λόγω του ότι η ΝΔ θέλει να επιβάλει με το ζόρι και καταπίεση («Αποφασίσωμεν και διατάσσωμεν», με βία και βασανιστήρια) στον Ελληνικό λαό τις απόψεις και τις πολίτικες της, επέφερε στο τέλος αντίθετα την πλήρη απαξίωση και εξευτελισμό αυτών, πρώτα στην νεολαία και αργότερα και στο μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των γεγονότων; Κάνεις δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αλλά μόνο αν λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ως κράτος, θα αποφύγουμε τις κακοτοπιές και τους κίνδυνους, και θα μπορέσουμε να φέρουμε εκ νέου την πατρίδα μας σε ένα νέο επίπεδο ακμής και ευημερίας.

 


 


 

 


 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου