Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

 ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν τις 17 Νοέμβριου του 1.973 μ.Χ. ξέσπασε το κίνημα του Πολυτεχνείου ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς της χούντας υπό την διοίκηση του Γεωργίου Παπαδοπούλου. Έξι χρόνια νωρίτερα η πολιτική αναταραχή που είχε προκληθεί από το τότε διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα (http://alophx.blogspot.com/2017/09/1965.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_98.html, http://alophx.blogspot.com/2018/06/1965-2018.html, http://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_92.html), έδωσε την αφορμή στους χουντικούς να αναλάβουν με πραξικόπημα την ηγεσία της Ελλάδας, με πρόφαση τον επικείμενο κομμουνιστικό κίνδυνο/ιό που απειλούσε την χώρα.

Και ενώ αρχικά το καθεστώς αυτό κράτησε πλήρως φιλική προς τους Αμερικάνους στάση στην πολιτική του,  στην συνέχεια άρχισε να αλλάζει πολιτική και προσέγγισε το Ανατολικό κομμουνιστικό μπλοκ κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Αυτή ήταν μία κίνηση την οποία δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να ανεχτούν Αμερικανοί,  σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η χούντα αρνήθηκε να τους δώσει  τον πλήρη έλεγχο και την οικονομική εκμετάλλευση του πετρελαϊκού κοιτάσματος του Πρίνου, ενώ κατά την διάρκεια του πολέμου του Γιόμ Κιπούρ αρνήθηκε να είναι  ο ενδιάμεσος σταθμός ανεφοδιασμού του Ισραήλ εναντίον των Αράβων.

Όλα αυτά εν μέσω μάλιστα  του Ψυχρού Πολέμου δεν μπορούσαν να τα ανεχτούν οι Αμερικάνοι,  με συνέπεια να σκεφτούν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να εγκαθιδρύσουν στην Ελλάδα ένα πιο φιλικό καθεστώς προς αυτούς.

Εκτός  αυτών των γεγονότων  ο Παπαδόπουλος  είχε προσπαθήσει  να εγκαθιδρύσει ένα δήθεν  καθεστώς επιστροφής στην πολιτική κανονικότητα με την επαναφορά των πολιτικών στην εξουσία  υπό την ηγεσία του Μαρκεζίνη, σε μία προσπάθεια τάχα “φιλελευθερισμού” του καθεστώτος,  Εννοείται τους κράτησε  για τον εαυτό του “μόνο” την θέση του Προέδρου.

Έτσι ώστε μέσω αυτού ο στρατός να μπορεί να εποπτεύει από τον Προεδρικό θώκο τα πολιτικά πράγματα και σε περίπτωση που αυτά δεν γινόταν κανονικά και όπως αυτοί τα ήθελαν να μπορεί να  αναλάβει ξανά την εξουσία  με την χρήση του στρατού.

[Την ίδια ακριβώς τακτική είχε ακολουθήσει και ο στρατός Που είχε αναλάβει την εξουσία  στην Πολωνία και την Τουρκία  μέσω πραξικοπήματος υπό  τους στρατηγούς Έβρεν και Γιαρουζέλσκι, με  παρεμφερείς σκοπούς  και στόχους κρατώντας στο τέλος ¨μόνο” την θέση του Προέδρου].

Όπως είναι γνωστό  η Χούντα δεν έπεσε από το κίνημα του Πολυτεχνείου το οποίο δεν έλαβε μεγάλης υποστήριξης από τον Ελληνικό λαό,  αλλά ένα χρόνο αργότερα μετά το πραξικόπημα στην Κύπρο και την εισβολή των Τούρκων.

Παρόλα αυτά η εξέγερση αυτή βοήθησε και έδωσε την αφορμή στον ταξίαρχο Ιωαννίδη  να επιχειρήσει ένα επιτυχές  πραξικόπημα του Παπαδόπουλου και να αναλάβει την εξουσία ο ίδιος και να εφαρμόσει την  καταστροφική του πολιτική που οδήγησε  στην εισβολή των Τούρκων και την κατοχή του Βόρειου τμήματος της Κύπρου η οποία  συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

[Την ίδια μοίρα είχε και ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος της πάντας Ελληνικής Κύπρου όταν προσέγγισε την ΕΣΣΔ, με συνέπεια οι ΗΠΑ και οι Βρετανοί να στηρίξουν το πραξικόπημα του Ιωαννίδη στην Κύπρο, όπως και την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_61.html, http://alophx.blogspot.com/2017/04/1974.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/1974-2016.html), ενώ στήριξαν τον Ιωαννίδη και την χούντα στις πολλές προσπάθειες τους να δολοφονήσουν τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Η δε μεγάλη πετρελαϊκή κρίση που ξεκίνησε από τους Άραβες λόγω του πολέμου του Γιόμ Κιπούρ αυτών με το Ισραήλ έπληξε τις οικονομίες της Δύσης και φυσικά της Ελλάδας πάρα πολύ και προκάλεσε πολλές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές αναταράξεις.

Τόσο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Πρεσβύτερος κατά την διάρκεια του Αραβοϊσραηλινού πολέμου του 1.956 μ.Χ., όσο και ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος κατά την διάρκεια του Αραβοϊσραηλινού πολέμου του 1.973 μ.Χ. απαγόρευσαν και οι δύο το πέρασμα και τον ανεφοδιασμό των Ισραηλινών αεροσκαφών από την Ελλάδα και των συμμάχων τους (Αγγλογάλλων στην πρώτη περίπτωση και Αμερικάνων στην δεύτερη), με συνέπεια και οι δύο λιγο αργότερα να χάσουν την εξουσία.

Μετά δε την ήττα του στις εκλογές ο Καραμανλής έφυγε για το εξωτερικό και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι λέγοντας ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με την πολιτική (προσωρινά όπως αποδείχθηκε), όπως ακριβώς έκανε και Βενιζέλος μετά την ήττα του στις εκλογές του 1.920 μ.Χ.

Στην Ελλάδα το γερμανόφιλο δίκτυο κατάσκοπων και των φιλογερμανικών συνομωσιών και αποπειρών πραξικοπημάτων κατά του Μεταξά χρηματοδοτήθηκε με εντολή του Χίτλερ από τον Ελληνογερμανικής καταγωγής επιχειρηματία Έγκον Κοντουμά (https://www.protothema.gr/stories/article/990067/germanoi-kataskopoi-stin-ellada-prin-ton-v-pagosmio-polemo/), ο οποίος στην διάρκεια της Αξονικής Κατοχής στρατολογούσε και κατασκόπους υπέρ των Ναζί κατακτητών (στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο επικεφαλής του αντίστοιχου Γερμανικού δικτύου ήταν οι Carl Müller και Herman Stoltenhoff-https://comdeg.eu/el/compendium/essay/102492/).  

Όλοι αυτοί οι γερμανόφιλοι συνωμότες ήθελαν την πτώση του Μεταξά και την ανάληψη της εξουσίας της χωράς από τους ιδίους (ιδρύοντας το δικό τους γερμανόφιλο ναζιστικό δικτατορικό καθεστώς στην θέση του φιλοβρετανικού του Μεταξά), έτσι ώστε να συμμαχήσει η Ελλάδα με τους Γερμανούς κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (όπως ήθελε ο Μεταξάς κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, άλλα όχι του Δεύτερου)].

Παρόλα αυτά ακόμα και τότε,  λίγο πριν ξεκινήσει η μεταπολίτευση  και χουντικοί παραδοθεί η εξουσία  στους πολιτικούς,  η χούντα φρόντισε  να αναλάβει την θέση του Προέδρου ο στρατηγός Φαίδων Γκιζίκης, έτσι ώστε να  υπάρξει μία ομαλή “μετάβαση” και οι χουντικοί να μην υποστούν πολλές κυρώσεις και ποινές τιμωρίας.

{Βέβαια η κατάσταση αυτή η μεταβατική και κράτησε για μικρό χρονικό διάστημα και όπως έγινε στην Πολωνία μετά τη λήξη της θητείας του στρατηγού Γιαρουζέλσκι  ως πρώην του την θέση του ανέλαβε ο Βαλέσα, έτσι  και στην Ελλάδα μετά την λήξη της θητείας του ως Προέδρου του Γκιζίκη  την θέση του του ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος}.

Η πρώτη σημαντική πολιτική κρίση κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης συνέβη το έτος 1989 μετά Χριστόν,  όταν η χώρα μας συνταράσσονταν από το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ  ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου κατηγορούνταν για την παράνομη χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο επιχειρηματία. Εν μέσω της διαταραγμένης αυτής πολιτικά κατάστασης, συνέβη και η δολοφονία  του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Πρώτο κόμμα στις εκλογές  είχε βγει η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,  ενώ η Ελλάδα βρισκόταν σε αναταραχή. Αυτό συνέβαινε διότι Ανδρέας Παπανδρέου κατά την διάρκεια της απουσίας του είχε φροντίσει να κάνει το εκλογικό σύστημα αναλογικό, κάτι που σήμαινε  ότι κανένα κόμμα δεν μπορούσε (αφού δεν υπήρχε μπόνους εδρών  για το πρώτο κόμμα, ούτε και πλειοψηφικό σύστημα) από μόνο του να αναλάβει την εξουσία.

Οπότε εξαιτίας της κατάστασης αυτής, η χώρα είχε οδηγηθεί σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.  στην πρώτη υπήρξε μία συγκυβέρνηση συνεργασίας της αριστεράς με την δεξιά,  ένας συνασπισμός δηλαδή κομμάτων,  αυτών  του συνασπισμού της αριστεράς (δηλαδή του ΚΚΕ και  του μετέπειτα κόμματος του συνασπισμού-ΕΑΡ) με  την Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,  υπό την ηγεσία του Τζαννετάκη.

Συνέχεια της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης το ίδιο έτος ήταν να συγκροτηθεί στις 23 Νοεμβρίου η οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον καθηγητή τραπεζίτη Ξενοφώντα Ζολώτα, με στήριξη από την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον Συνασπισμό (στον οποίο μετείχε τότε και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας).

Ουσιαστικά, εξαιτίας της κατάστασης αυτής, η χώρα βρισκόταν τότε σε ακυβερνησία και χρειάζεται να γίνει και μία τρίτη εκλογική αναμέτρηση, στην οποία πρώτο κόμμα βγήκε η ΝΔ υπό την ηγεσία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα σχηματίστηκε η Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 1.990 μ.Χ., ύστερα από συμφωνία του Κωστή Στεφανόπουλου, προέδρου της ΔΗ.ΑΝΑ., με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για παραχώρηση της μιας έδρας ώστε να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση ότι είχε γίνει λάθος στην κατανομή των εδρών της Νέας Δημοκρατίας και στερούνταν μιας έδρας, οπότε στην Νέα Δημοκρατία δόθηκε μια επιπλέον έδρα και πλέον η κυβέρνηση βρέθηκε με 152 έδρες στην Βουλή.

Η κυβέρνηση του έφερε μία μεγάλη πολιτειακή αναστάτωση και μετέτρεψε την χώρα σε εάν σχεδόν δικτατορικό καθεστώς. Όσοι δεν είχαν την ίδια πολιτική άποψη με τον ίδιο, είτε έπαιρναν δυσμενείς μεταθέσεις, χριζόμενοι από τις οικογένειες τους, είτε έμπαιναν σε αναστολή, είτε εκδιώκονταν από την δουλειά τους και έπαιρναν την θέση τους οπαδοί του, την ίδια στιγμή, που οι ακροδεξιοί οπαδοί του (οι Κένταυροι υπό τον Βορίδη και άλλους) ξυλοκοπούσαν και τρομοκρατούσαν τους πολιτικούς εχθρούς του (http://alophx.blogspot.com/2021/03/blog-post_22.html).

Εκτός αυτών, ο κατά πολλές μαρτυρίες συνεργάτης των Γερμανών στην διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής μέσω του Γρυλλάκη παρακολουθούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους και ξέσπασε και τότε εάν σκάνδαλο υποκλοπών, ενώ ετοιμάζονταν να ξεπουλήσει την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας, την ιστορία και το όνομα της λέγοντας: “Ποιος θα θυμάται σε δέκα χρόνια την Μακεδονία” (και η ιστορία απέδειξε το ποσό λάθος είχε με τις μαζικές διαδηλώσεις των Ελλήνων για το ξεπούλημα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας το έτος 2019 μ.Χ. από την τότε επίσης εθνοπροδοτική (όπως και όλες όσες την ακολούθησαν ή προηγήθηκαν αυτής) συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ).

Τελικά, η κατάσταση καταπίεσης του καθεστώτος αυτού έφτασε σε τόσο πρωτοφανή κλίμακα που τελικά ο Μητσοτάκης και το καθεστώς του έπεσε από την εξουσία με “εσωκομματικό πραξικόπημα” και την αποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά και άλλων βουλευτών από το κόμμα του που δημιούργησαν την Πολιτική Άνοιξη.

Συνέπεια των παραπάνω ήταν η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, τις οποίες έχασε πανηγυρικά η ΝΔ υπό τον γερμανόφιλο Μητσοτάκη και το κόμμα του λόγω της άθλιας διακυβέρνησης του έκανε μία δεκαετία να ξαναδεί την εξουσία.

Δέκα χρόνια αργότερα την εξουσία ανέλαβε ξανά η δημοκρατία και την ηγεσία αυτή την φορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή του νεότερου. Και ενώ αρχικά η τετραετία του θεωρούνταν σχετικά ήρεμη, κατά την διάρκεια της  συνέβησαν κάποια συνταρακτικά γεγονότα, λόγω των πολιτικών που ακολούθησε ο ίδιος.

Καταρχάς ο ίδιος στράφηκε  υπέρ της Ρωσίας με την οποία υπέγραψε πολλές οικονομικές  και ενεργειακές συμφωνίες ( όπως και ο Παπαδόπουλος παλαιότερα είχε στραφεί στην Σοβιετική Ένωση και είχε υπογράψει πολλές οικονομικές συμφωνίες μαζί της),  κάτι το οποίο δεν έκανε  καθόλου καλή εντύπωση στις ΗΠΑ.

Επίσης το έτος 2008 μετά Χριστόν,  προέβαλε στο Βουκουρέστι βέτο  στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στην συνοδό στην πόλη αυτή αν αυτά εισέρχονταν με το όνομα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας στον οργανισμό αυτό και επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που τους είχε ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με την Ελλάδα,  κάτι που  εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο τις ΗΠΑ.

Συνέπεια όλων αυτών ήταν να ξεσπάσουν αρχικά πολλές και τρεις πυρκαγιές στην Ελλάδα κατέστρεψαν πολύ μεγάλο μέρος της ( όπως ακριβώς και λίγο πριν τις εκλογές του 1981 μετά Χριστόν,  οι οποίες έφεραν το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά στην εξουσία, επί κυβερνήσεως Ράλλη  είχαν ξεσπάσει στην Ελλάδα που ήπιες πυρκαγιές και είχαν σημειωθεί καταστροφές σε αυτή), ενώ νωρίτερα  πολλά πολιτικά σκάνδαλα είχαν ενσκήψει στην κυβέρνηση Καραμανλή (π.χ., των απαγωγών), αλλά και σκάνδαλα υποκλοπών.

Το έτος 2008 μ.Χ. ξέσπασαν βίαιες διαταραχές σε όλη την Ελλάδα κυρίως στην Αθήνα,  εξαιτίας της δολοφονίας του  Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,  στην οποία εκτός από την νεολαία η οποία είχε  ένα μικρό σχετικά ποσοστό συμμετοχής,  το μεγαλύτερο μέρος στις καταστροφές που έγιναν υπεύθυνες ήταν συμμορίες αναρχικών λαθρομεταναστών (http://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.html, http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.html, http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post.html).

Παράλληλα, ο ίδιος ο Καραμανλής και η οικογένεια του απειλήθηκαν με δολοφονία με βάση το σχέδιο “ΠΥΘΙΑ”, κάτι που τον “έπεισε” τελικά να αποχωρήσει από την εξουσία και να “εγκαταλείψει” την πολιτική. Συνέπεια όλων αυτών ήταν να πέσει ο Καραμανλής από την εξουσία και στις νέες εκλογές που έγιναν την εξουσία να αναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου νεότερος (ΓΑΠ).

Αυτός ενώ αρχικά εκλέχτηκε λέγοντας σε όλους ότι «Λεφτά υπάρχουν»,  τελικά σε συνεννόηση με την Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση τους τοκογλύφους του ΔΝΤ, όπως επίσης και τις ΗΠΑ,  έβαλε την πατρίδα μας στο παράνομο καθεστώς των μνημονίων (ξεπουλώντας προδοτικά και παράνομα όλο τον πλούτο της πατρίδας μας και δεσμεύοντας/παραχωρώντας τον στους ξένους τουλάχιστον για εκατό χρόνια) το οποίο ακόμη δεν έχει βγει και το που κατέστρεψε οριστικά την οικονομία της ξεπουλώντας τα πάντα στους Γερμανούς και τους Αμερικανούς.

Κατά  την διάρκεια της διακυβέρνησης του  συνέβησαν και πολλά άλλα σκάνδαλα στην Ελλάδα,  όμως οι Γερμανοί και οι Αμερικανικοί που ως τότε τον στήριζαν, όταν αυτός πρότεινα να τεθεί σε δημοψήφισμα το μνημόνιο που είχε συμφωνήσει με την Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον έριξαν από την εξουσία ( Με τη βοήθεια του εσωκομματικού του αντιπάλου Ευάγγελου Βενιζέλου).

Και στην θέση του ανέβασαν ένα δικό τους τραπεζίτη και πιόνι, τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποιος εφάρμοσε πλήρως το μνημόνιο και υπέγραψε και άλλο ξεπουλώντας ακόμα περισσότερο την Ελλάδα στους Γερμανούς, με την στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ.

Συνέπεια των μνημονίων και της πολιτικής καταπίεσης από το εσωτερικό και το εξωτερικό ήταν η άνοδος του κινήματος των Αγανακτισμένων το έτος 2011 μ.Χ. (στα οποία πάνω από 100.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος), από το οποίο ξεπήδησαν και αρχίσαν να ανέρχονται εκλογικά τα κόμματα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (http://alophx.blogspot.com/2016/09/blog-post_27.html) και του ΣΥΡΙΖΑ (http://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_0.html).

{Την ίδια πολιτική ακολουθήσε σε σχέση με τα μνημόνια και η κυβέρνηση Σαμαρά που διαδέχθηκε αυτή του Παπαδήμου, ενώ άλλη μία πολιτική ταραχή συνέβη στην Ελλάδα με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με συνέπεια η κυβέρνηση της ΝΔ του Σαμαρά να διατάξει την φυλάκιση πολλών μελών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (http://alophx.blogspot.com/2016/09/blog-post_27.html)}.

Η δημοκρατική παρεκτροπή των μνημονίων χειροτέρεψε και εκτραχύνθηκε περαιτέρω με την άνοδο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία (http://alophx.blogspot.com/2016/09/normal-0-false-false-false-el-x-none-x.htm), οι οποίοι με απατή αντέστρεψαν παντελώς προδοτικά το δημοψήφισμα του 2015 μ.Χ. του Ελληνικού λαού, κάνοντας το ΟΧΙ του που ψήφισε ο λαός ΝΑΙ και ξεπουλώντας την Ελλάδα, υπογράφοντας αλλά δύο μνημόνια.

Παράλληλα, με την παντελώς προδοτική ψευδο-“συμφωνία των Πρεσπών” (http://alophx.blogspot.com/2018/06/blog-post_26.html), ξεπούλησαν την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας, την γλώσσα και το όνομα της στα Σκόπια με υποδείξεις των Γερμανών και των Αμερικάνων των οποίων ανέκαθεν ήταν πιόνια.

Εκτός αυτών, η αυταρχική παρεκτροπή της κυβέρνησης αυτής έγινε χειρότερη με την ακρατή βία και προβοκάτσιες που χρησιμοποίησε για να διαλύσει τα ηρωικά συλλαλητήρια για την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας (στην οποία πάνω από 500.000 Έλληνες έλαβαν μέρος), ενώ παράλληλα φακέλωνε και παρακολουθούσε όσους πατριώτες έλαβαν μέρος σε αυτά, λοιδορώντας τους συκοφαντικά ως “προδότες”.

Την παντελώς εθνοπροδοτική αυτή κυβέρνηση ακολουθήσε μία παρεμφερής, αυτή του Κυριακού Μητσοτάκη/Κουλή. Την ίδια περίοδο η χώρα βρίσκονταν σε πολιτική, οικονομική και κοινωνική αναταραχή για δέκα έτη μνημονίων (http://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post_85.html) είχε πληρώσει μεγάλο οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και ανθρώπινο κόστος για και ο κόσμος είχε κουραστεί.

Λόγω του διχασμού που έφεραν αυτές οι καταστάσεις (μνημονιακοί-αντιμνημονακοί, εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι, Ρωσόφιλοι-αντιρώσοι) ο Κούλης, όπως ακριβώς και οι αντίπαλοι του πριν από αυτόν (φανατικοί Αμερικανόφιλοι και Γερμανόφιλοι αντίστοιχα), κυβερνούσε δικτατορικά, φυλακίζοντας και εξορίζοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Όσοι δεν είχαν την ίδια πολιτική άποψη με τον ίδιο (ή δεν έκαναν εμβόλια για τον κορωνοιό που προσπαθούσε να τους επιβάλει δικτατορικά ο ίδιος-http://alophx.blogspot.com/2021/09/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2021/08/blog-post_10.html, http://alophx.blogspot.com/2021/08/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2021/07/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2021/05/blog-post.html), είτε έπαιρναν δυσμενείς μεταθέσεις, χριζόμενοι από τις οικογένειες τους, είτε έμπαιναν σε αναστολή, είτε εκδιώκονταν από την δουλειά τους και έπαιρναν την θέση τους οπαδοί του, την ίδια στιγμή, που τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο είχε ξεσπάσει η επιδημία του κορωνοιου (http://alophx.blogspot.com/2022/08/1920-2022.html).

[Εκτός των παραπάνω, ο Κούλης αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους μέσω των μυστικών υπηρεσιών (και όλους τους Έλληνες πολίτες, κυρίως όσους ήταν πολιτικοί του αντίπαλοι ή ανεμβολίαστοι και έλαβαν μέρος στα συλλαλητήρια κατά της υποχρεωτικοτητας-http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2022/09/blog-post_847.html).

Παράλληλα λέγεται ότι έκλεινε, έριχνε ή σαμπόταρε και έκανε δυσλειτουργικά ιστολογία και σελίδες που ήταν ενάντιες στις πολιτικές του και αυτός μαζί με το σκάνδαλο των υποκλοπών έκανε ακόμα και την ΕΕ να πει ότι αυτά συμβαίνουν μόνο σε δικτατορίες και η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο από άποψης ελευθερίας του τύπου.

Ο Κούλης σήμερα έχει σήμερα ακροδεξιούς φιλοναζιστές στην κυβέρνηση του σαν τους Βορίδη, Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ χρησιμοποιεί συνεχώς τα ΜΑΤ εναντίον των δίκαιων διαμαρτυρικών του ίδιου του του λαού ως δικτάτορας για να τις καταστείλει με την βία.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλυδωνίζεται από πολλά οικονομικά σκάνδαλα, ενώ καλύπτει και βιαστές (Γεωργιάδη και Λιγνάδα με τους οποίους είχε στενές σχέσεις) και καταστρέφει και αυτή με τις πολιτικές της τον Ελληνικό λαό και την νεολαία.

Παράλληλα, πριν το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε προηγηθεί η προσπάθεια “επιστροφής στην κανονικότητα” από την κυβέρνηση της ΝΔ του Κούλη, με την άρση των παράνομων δικτατορικών μέτρων που η ίδια επέβαλε στον Ελληνικό λαό με αφορμή τον κορωνοιό, ενώ τα έτη 2021 μ.Χ. και 2022 μ.Χ. η Ελλάδα καταστράφηκε περαιτέρω από φωτιές και πλημμύρες και την κυβερνητική “ανικανότητα” (ή άλλοι λένε ότι άφησε επίτηδες την χώρα να καεί για να εγκαταστήσει στα καμένα Γερμανικές ανεμογεννήτριες).

Και όλα αυτά παράλληλα με έναν άκρατο φιλογερμανισμό/δωσιλογισμό, τόσο από τον Κούλη (ο οποίος μεγάλωσε με Γερμανίδα κουβερνάντα)-(http://alophx.blogspot.com/2022/01/blog-post.html), όσο και από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (ήδη κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής).

Αλλά και μία εθνοπροδοτική διάθεση και από τους δύο για ξεπούλημα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας και του Αιγαίου, της Κύπρου, αλλά και όλων των εθνικών μας θεμάτων, σε συνδυασμό με μία βίαια προσπάθεια επιβολής μίας άκρατης και παντελώς αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά θέματα.

Ο Κούλης δεν είναι πάρα μέλος του παντελώς διεφθαρμένου Ελληνικού πολιτικού συστήματος και των πολιτικών δυναστειών που κυβερνούν την Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_98.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/1965.html, http://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_14.html, http://alophx.blogspot.com/2018/06/blog-post.html) και είναι όλοι τους πράκτορες των ξένων (http://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_93.html).

Τα κόμματα αυτά δεν είναι πάρα η συνέχεια του Αγγλικού, του Γαλλικού και του Ρωσικού, τα οποία επί Παγκοσμίων Πολέμων, επί Ψυχρού Πολέμου και μέχρι τις μέρες μας έγιναν αντίστοιχα Αμερικανικό (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και μετέπειτα και ΣΥΡΙΖΑ), Γερμανικό (ΝΔ) και Ρωσικό (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, κόμμα Λαφαζάνη, κόμμα Βελόπουλου).

Και όπως οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ επί Ψυχρού Πολέμου είχαν βοηθήσει στην  εκδήλωση πραξικοπημάτων (πέραν των στρατιωτικών τους επεμβάσεων) με τα δίκτυα που διέθεταν στις χώρες επιρροής τους (π.χ. του GLADIO στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ-http://alophx.blogspot.com/2017/09/freikorps.html, http://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_8.html) για να διώξουν μη αρεστά σε αυτές καθεστώτα (π.χ. με τα πραξικοπήματα σε Ελλάδα και Πολωνία), αντίστοιχα κάνουν το ίδιο  στις μέρες μας με άλλους πιο “(μετα)μοντέρνους τρόπους”, τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε άλλα κράτη της γης.

Και όπως επί Ψυχρού Πολέμου οι ΗΠΑ υποστήριζαν κυρίως δεξιά κόμματα, η ΕΣΣΔ υποστήριζε στην ΕΟΚ κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά ή «ευρωκομμουνιστικά» κόμματα για να ανέλθουν αυτά στην εξουσία και να επηρεάσει την πολιτική των χωρών τους.

Στις μέρες μας και τα δύο αυτά κράτη χρηματοδοτούν ακροδεξιά κόμματα πιστά σε αυτά (http://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html, http://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_0.html, http://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_93.html, http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_13.html), ενώ οι ΗΠΑ στηρίζουν και αριστερά και κυρίως τώρα τα πράσινα κόμματα στην ΕΕ, π.χ. στην Γερμανία, του οπίου οι ηγέτες εκπαιδευτήκαν στις ΗΠΑ.

Και όπως επί Ψυχρού Πολέμου υπήρχε η ΕΟΚ και η Κόμεκον, στις μέρες μας υπάρχει στην Ευρώπη η ΕΕ, η Ευρασιατική Ένωση, ενώ η Ρωσία παράλληλα έχει δημιουργήσει με άλλες χώρες τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης (http://alophx.blogspot.com/2022/06/blog-post.html) και τα BRICS.

Εννοείται ότι για την χρεωκοπία της Ελλάδας, εκτός από τους ξένους τοκογλύφους του ΔΝΤ (http://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_79.html) και κράτη που δάνειζαν υπέρμετρα την Ελλάδα με σκοπό να την χρεοκοπήσουν και να αρπάξουν τον πλούτο της, λαδώνοντας διεφθαρμένους πολίτικους στην χώρα ή και τοποθετώντας δικούς τους, π.χ. ΓΑΠ, Τσίπρας και Κουλής, σαν δήθεν «νέοι (ξεπουλημένοι εθνοπροδότες) παγκόσμιοι ηγέτες, σημαντικό ρόλο έπαιξαν για την εξέλιξη αυτή και οι ίδιοι οι παντελώς διεφθαρμένοι Έλληνες πολιτικοί ανεξαρτήτως κόμματος.

Οι οποίοι ήδη από την αρχή της Μεταπολίτευσης και με τους ηγέτες των δύο κομμάτων του δικομματισμού, του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Πρεσβυτέρου και όλους τους διάδοχους τους (Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη. Κώστα Καραμανλή τον Νεότερο, ΓΑΠ, Λουκά Παπαδήμο, Αντώνη Σαμαρά, Alexis Τσίπρα, Κουλή) φρόντισαν να πάρουν σωρηδόν και χωρίς καμμιά σκέψη άπειρα τοκογλυφικά δάνεια από τράπεζες του εξωτερικού.

Και όλα αυτά τα χρήματα, αντί να τα δώσουν για την ανάπτυξη και την δημιουργία υποδομών και εργοστασίων (τα οποία αντίθετα, μαζί με τις καλλιέργειες της Ελλάδας τα κατήργησαν με αντάλλαγμα χρήματα, έτσι ώστε να μην έχουν ανταγωνιστές στο να πουλάν τα μεγάλα κράτη της ΕΕ, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η πρωτόγεννης παραγωγή της χώρας, η αυτάρκεια και τα εργοστάσια της, ενώ πολλά από αυτά μετακόμισαν σε άλλες χώρες των Βαλκανίων με φτηνό εργατικό δυναμικό με αποτέλεσμα πολλοί Έλληνες να χάσουν την δουλειά τους), τα έδωσαν στους ψηφοφόρους τους για ρουσφετολογία.

Πιο πριν είχαν πάρει ένα σωρό δάνεια και «επιδοτήσεις» μετ’ επιστροφής (κάτι που δεν είπαν στους ψηφοφόρους τους) από την τότε ΕΟΚ (νυν ΕΕ), τα οποία αρπάξαν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, έδωσαν ελάχιστα ψίχουλα στους φανατικούς ψηφοφόρους τους και πήραν ακόμα περισσότερα δάνεια για να τους δώσουν και όλα, χρεώνοντας τα στο κράτος (δηλαδή στους Έλληνες πολίτες) και ξεχώνοντας να τους πουν το κόστος, τους ορούς τους και ούτε φυσικά τους ενημέρωσαν για την σύναψη αυτών.

Ακόμα και η ένταξη μας στην ΟΝΕ έγινε με πλαστά στοιχεία και επίτηδες (ξέροντας ότι στην συνέχεια θα έρχονταν μνημόνια στην Ελλάδα και προδοτικό ξεπούλημα του πλούτου της στους Γερμανούς βάσει σχεδίου, οι οποίοι ποτέ δεν πλήρωσαν ούτε τα καταναγκαστικά δάνεια που σύναψε με αυτούς η Ελλάδα επί Γερμανικής Κατοχής, ούτε και πολεμικές αποζημιώσεις για τις σφαγές και τις καταστροφές που διέπραξε στην Ελλάδα ως όφειλε βάσει των όρων της Συνθήκης Ειρήνης) που έδωσαν «οικονομικοί/χρηματιστηριακοί οίκοι» και τράπεζες και τοκογλύφοι (σαν τον Σόρος).

Και όλα αυτά, επί της εποχής του Κωνσταντίνου Σημίτη, ενός Γερμανοσπουδαγμένου και εν πολλοίς πράκτορα των Γερμανών, του οποίου ο αδερφός όχι τυχαία ήταν επικεφαλής της BND, της μυστικής υπηρεσίας της Γερμανίας και για να βάλουν οι πάντα ρατσιστές και καχύποπτοι Γερμανοί ένα ξένο επικεφαλής μίας τόσο νευραλγικής υπηρεσίας σημαίνει ότι του είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη].

Η μοίρα του Κούλη είναι όπως λέγεται είτε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, έχοντας κάνει τα περισσότερα σκάνδαλα από όλες τις προηγούμενες από αυτή κυβερνήσεις, είτε να πέσει όπως και ο πατέρας του (ή πάππους του) Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από την εξουσία με εσωκομματικό πραξικόπημα και καθαίρεση και πάλι από τον Σαμαρά (αλλά και τον Καραμανλή αυτή την φορά).

Λόγω του εκλογικού νομού της απλής αναλογικής που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα χρειαστεί όπως και τα έτη 1.989 μ.Χ.-1.990 μ.Χ. να γίνουν για άλλη μία φορά τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και εκλογές στην χώρα και ίσως και αυτή την φορά να υπάρξει συγκυβέρνηση πολλών κομμάτων “εθνικής ανάγκης” ή/και οικουμενική κυβέρνηση (http://alophx.blogspot.com/2017/09/1965.html) υπό έναν τραπεζίτη και πιόνι των Γερμανών/ΗΠΑ αυτή την φορά.

{Σε κατάσταση δε ακυβερνησίας στην πατρίδα μας, αυτό θα ήταν μία καλή ευκαιρία για τους Τούρκους να εισβάλουν στην πατρίδα μας και να προκαλέσουν σε αυτή είτε θερμό επεισόδιο, είτε ακόμα και πόλεμο αν κρίνουν ότι οι συνθήκες είναι καλές (http://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_45.html, http://alophx.blogspot.com/2016/09/normal-0-false-false-false-el-x-none-x_66.html, http://alophx.blogspot.com/2022/03/400-2022-update.html).

Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν οι Τούρκοι να εκμεταλλευτούν αυτή την πολιτική αστάθεια/ανωμαλία και να προβούν σε ένα θερμό επεισόδιο ή μία πολεμική σύγκρουση με την πατρίδα μας  (ή/και στην πάντα Ελληνική Κύπρο), ειδικά εάν σε αυτή έχει προκύψει κοινωνικό και οικονομικό χάος με την υπογραφή ενός νέου, ακόμα πιο σκληρού μνημονίου από τις κυβερνήσεις πριν ή μετά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές}.

Λόγω των άστοχων και λανθασμένων κυρώσεων στην Ρωσία λόγω του Ρωσοουκρανικού πολέμου (http://alophx.blogspot.com/2022/08/blog-post_2.html, http://alophx.blogspot.com/2022/02/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2022/08/1921.html, http://alophx.blogspot.com/2022/03/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2022/05/blog-post.html) του 2022 μ.Χ. εάν νέο εμπάργκο αυτή την φορά στο φυσικό αέριο αναμένεται από τους Ρώσους με τραγικά για την κοινωνία και την οικονομία των λαών της ΕΕ αποτελέσματα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με όσα ακούγονται από στελέχη της ΕΕ, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί να υπογράψει νέο μνημόνιο, ακόμα πιο σκληρό από τα προηγούμενα αυτή την φορά, το οποίο πιθανώς σε συνδυασμό με την παγκόσμια οικονομική κρίση μπορεί να την οδηγήσει σε πλήρη και επίσημη χρεωκοπία αυτή την φορά, ίσως και σε έξοδο ακόμα από την ΕΕ.

Μία τέτοια τόσο ακραία κατάσταση, θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα την εκ νέου άνοδο των ακρών στην Ελλάδα και την εκλογική άνοδο του κόμματος του Κασιδιάρη στην Ελλάδα, ο οποίος θα μπορούσε να βγει από την φυλακή και έν διεκδικήσει την ηγεσία της χώρας (http://alophx.blogspot.com/2016/09/blog-post_27.html, http://alophx.blogspot.com/2022/03/400-2022-update.html). όπως και ο Χίτλερ ήταν για εάν διάστημα φυλακή και μετά βγήκε από αυτή και διεκδίκησε την εξουσία της Γερμανίας. 

Η κατάσταση στην πατρίδα μας είναι τραγική και μία ενδεχομένη δολοφονία σαν αυτή του Γρηγορόπουλου θα μπορούσε να κάνει την νεολαία της Ελλάδας να εκραγεί, όπως έγινε παλαιοτέρα και στο Πολυτεχνείο.

Παράλληλα, όπως το 2008 μ.Χ., η νεολαία της Ελλάδας έχει υποστεί πολλή καταπίεση και η ανεργία της έχει εκτοξευτεί σε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά του έτους εκεινού με απρόβλεπτες συνέπειες (https://www.pronews.gr/koinonia/erxetai-xeimonas-koinonikis-ekriksis-stin-ellada-sto-30-i-anergia-ton-neon-myrizei-dekemvrios-2008/).

{Ουσιαστικά, μπορεί όπως το έτος, όπου εξαιτίας της δολοφονίας του  Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ξέσπασαν βίαιες διαταραχές σε όλη την Ελλάδα κυρίως στην Αθήνα., το ίδιο να συμβεί και στις μέρες μας, και για άλλη μία φορά να προβληθούν στις καταστροφές με υπεύθυνες ήταν συμμορίες αναρχικών λαθρομεταναστών, που από την μία θα προσπαθούν να αναλάβουν την εξουσία, με δική τους πρωτοβουλία ή/και έξωθεν «ενθάρρυνση» (http://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.html, http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.html, http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post.html), άλλα και για πλιάτσικο όπως το 2008 μ.Χ.}.

Με μία πιθανή εξέγερση των νέων και των παντελώς εξαθλιωμένων και κατεστραμμένων από τους πολιτικούς τους και τους ξένους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μπορεί πάνω στην οργή τους να κάνουν ακόμα και “ντου στην Βουλή”, με συνέπεια την οριστική πτώση των πολιτικών (και του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα) στην Ελλάδα, πιθανό εμφύλιο (http://alophx.blogspot.com/2016/09/1943-1944-1946-1949.html, http://alophx.blogspot.com/2017/01/1914-1917.html, http://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post_96.html), αλλά ακόμα και παρέμβαση του στρατού για να βάλει σε τάξη τα πράγματα.

[Εδώ μπορεί επίσης να σημειωθεί ότι πολλοί δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι ο Κούλης κατά την διάρκεια των Δεκεμβριανών του 2008 μ.Χ., πρότεινε στον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Νεότερο να θέσει την χωρά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αν χρειαστεί να αναλάβουν την πρωθυπουργία και την Προεδρία της Ελλάδας λόγω της έκτακτης αυτής κατάστασης εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, ακόμα και στρατιωτικοί/στρατηγοί (ενεργοί και μη).

Μια πρόταση που θύμιζε εποχές δικτατοριών, όπως της χούντας ή του Μεταξά, που ανέλαβε την κυβέρνηση και επέβαλε την δικτατορία μέσω του κοινοβουλίου, μία πρόταση που αρνήθηκε ο Καραμανλής έχοντας και την νομική υποστήριξη του Προκοπή Παυλοπούλου.

Παρά την αποτυχία της πρότασης του τότε, ο Κούλης επέβαλε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δώδεκα χρονιά αργότερα με αφορμή τον κορωνοιό, αναστέλλοντας στην ουσία τα πολιτικά δικαιώματα των Ελλήνων και επιβάλλοντας μετρά ανάλογα ή και χειροτέρα από αυτά της χούντας.

Όμως μπορεί ακόμα και στις μέρες μας, ο Κούλης ή κάποιος διάδοχος του, να πραγματοποιήσει τα σχέδια του Κουλή επί Δεκεμβριανών, με αφορμή μία επανάληψη αυτών, με ταυτόχρονη εξέγερση αναρχικών (ή/και ακροαριστερών και κομμουνιστών) και λαθρομεταναστών, ή/και από ένα (ταυτόχρονα με τα πριν ή μη) θερμό επεισόδιο με την Τουρκιά ή πόλεμο στο Αιγαίο ή/και στην Κύπρο ή μια πολιτική ή πολιτειακή αναταραχή στην Ελλάδα, με αφορμή κοινωνικές εκρήξεις λόγω ανεργίας και ενός πλήρους διατροφικού, οικονομικού ή ενεργειακού κραχ στην πατρίδα μας.

Σε μία τέτοια περίπτωση (αν συμβεί ένα από τα παραπάνω σενάρια, κάποια από αυτά ταυτόχρονα ή όλα αυτά μαζί) η τότε κυβέρνηση θα μπορέσει να επιβάλει κατάσταση πλήρους έκτακτης ανάγκης, στην ουσία δικτατορία στην Ελλάδα (όπως ακριβώς έγινε στην πατρίδα μας και άλλες χώρες της ΕΕ με αφορμή τα μνημόνια και τον κορωνοιό).

Αν συμβούν όσα αναφέρονται παραπάνω, τότε ο Κούλης θα έχει καταφέρει να φέρει με την εντελώς εθνοπροδοτική και καταστροφική πολιτική του (όπως και όλοι οι προκάτοχοι του) την πατρίδα μας σε πολιτειακή αναταραχή ανάλογη με αυτή που επέφερε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την αποστασία του κατά τα Ιουλιανά, η οποία οδήγησε σε πολιτειακή αναταραχή στην Ελλάδα και τελικά στην επιβολή της χούντας στην χωρά, κάτι που μπορεί όπως προαναφέρθηκε να επιτύχει και ο γιος του ή κάποιος διάδοχος του με τις πολιτικές του]. 

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πράγματων; Κάνεις δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα και μόνο αν λάβουμε όλα τα απαραίτητα μετρά ως λαός θα μπορέσουμε να βγούμε από τις δύσκολες καταστάσεις και να φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία νέα κατάσταση ακμής και ευημερίας. 


ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Α.Γεωργιάδης: «Θα παρακολουθούμε πολιτικά πρόσωπα»! Δ.Τζανακόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι δικτατορικό καθεστώς». Απίστευτη παραδοχή από τον Υπουργό Ανάπτυξης!

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως «αυταρχικό και δικτατορικό καθεστώς» διαμέσου του βουλευτή του Δημήτρη Τζανακόπουλου όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι εάν πρέπει η ΕΥΠ να παρακολουθεί πολιτικά πρόσωπα, θα τα παρακολουθεί!

Με αυτή την απίστευτη παραδοχή ο Α.Γεωργιάδης επιχείρησε να δώσει άφεση αμαρτιών στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη μην μπορώντας να απαντήσει στο ποιος θα ελέγχει την ΕΥΠ.

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Ανάπτυξης είπε πως «προσομοιάζουμε σε δικτατορία υπό το καθεστώς Μητσοτάκη» και ότι «έχουμε ένα σύστημα που προσομοιάζει σε αυταρχικό καθεστώς», όπως χαρακτήρισε την διακυβέρνηση Μητσοτάκη το Spiegel.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας στα «περί εραστών του Μάο και του Στάλιν που δεν δικαιούνται να μιλάνε για υποκλοπές» του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη είπε ότι το σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής ορίζουν ότι η κυβέρνηση ελέγχεται υπογραμμίζοντας ότι «όταν η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν μπορεί να ασκήσει το έργο της υπονομεύεται το κοινοβουλευτικό πολίτευμα από αυτή την ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι εκ των μεγάλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει διατελέσει υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος από τις 5 Νοεμβρίου 2016 εώς τις 9 Ιουλίου 2019 μ.Χ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην «Αυγή» για τον Γκορμπατσόφ, επιτιθέμενος κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και λέγοντας ότι όταν θαυμάζεις το Σοβιετικό καθεστώς δεν δικαιούσαι να μιλάς για υποκλοπές. Αναφερόμενος στην ηγεσία και τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι έχουν κόψει κάθε σχέση με την δημοκρατία και ότι «σας βλέπει η δημοκρατία και ντρέπεται».

«Είστε χουντικός και τολμάτε να μιλάτε για δημοκρατία;», ήταν η σκληρή  απάντηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν θαυμαστής του Στυλιανού Παττακού, εκ των πρωτεργατών της Χούντας του 1967 μ.Χ. και μάλιστα αλληλογραφούσαν.

«Σας βλέπει όλος ο δημοκρατικός κόσμος και γελάει. Είστε χουντικός, θαυμαστής της χούντας και μιλάτε;» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι δεν είναι θαυμαστής του Παττακού και ότι δεν αλληλογραφούσαν παρά μόνο του… έστελνε γράμματα ο Παττακός (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/a-georgiadis-tha-parakolouthoume-politika-prosopa-d-tzanakopoulos-i-kyvernisi-mitsotaki-einai-diktatoriko-kathestos/).

 

Κοινωνική «έκρηξη» προ των πυλών. Στο 30% η ανεργία των νέων στην Ελλάδα. «Μυρίζει» Δεκέμβριος 2008! Πρώτη στην ΕΕ στην ανεργία των νέων. Έχει κλείσει η «βαλβίδα ασφαλείας».

H Eurostat ανακοίνωσε σήμερα την ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον μήνα Ιούλιο, με τα αποτελέσματα για την Ελλάδα να προκαλούν προβληματισμό εν όψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, ο οποίος αναφέρεται πλέον από διεθνή μέσα ως «ο χειμώνας των κοινωνικών ταραχών».

Συγκεκριμένα η χώρας μας είναι «πρωταθλήτρια» στην ανεργία των νέων με ποσοστό που φτάνει σχεδόν το 30% (28.6). Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι αυτό το ποσοστό είναι τον Ιούλιο, που πάρα πολλοί νέοι απασχολούνται ως εποχιακοί υπάλληλοι σε τουριστικές επιχειρήσεις, κάτι που σημαίνει πως το ποσοστό το χειμώνα μπορεί να μέχρι και διπλάσιο.

Κι εδώ ξεκινάει το βασικό πρόβλημα, αφού η ήδη φτωχοποιημένη Ελληνική κοινωνία, εκτός από την περαιτέρω φτώχεια που έρχεται τον χειμώνα, θα αντιμετωπίσει και άλλο ένα «πρόβλημα». Τον περιορισμό των ευκαιριών μετανάστευσης των νέων Ελλήνων προς το εξωτερικό.

 Η βαλβίδα αποσυμπίεσης της Ελληνικής κοινωνίας ήταν και είναι η μετανάστευση. Τα μνημονιακά χρόνια, η πλειοψηφία της νεολαίας γνωρίζει πως θα κάνει λίγη υπομονή και ύστερα θα φύγει για κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Όμως με την ενεργειακή κρίση που έχει ήδη έρθει αυτή η βαλβίδα αυτή «κλείνει», αφού τα κραταιά Ευρωπαϊκά κράτη του Βορρά θ’ αντιμετωπίσουν οικονομική ύφεση και θα αδυνατούν να απορροφήσουν άλλους ενδοκοινοτικούς μετανάστες.

Έτσι από Σεπτέμβριο πλέον θα υπάρχουν στην χώρα πολλοί νέοι ‘Έλληνες που θα αισθάνονται «παγιδευμένοι» σε ένα φτωχοποιημένο και διεφθαρμένο κράτος, κάτι που μοιραία θα προκαλέσει στρες, εκνευρισμό μέχρι και μίσος.

Αυτό σε συνδυασμό με την είσοδο στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, πολλών περιθωριακών στοιχείων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής δημιουργεί ένα εκρηκτικό «μίγμα», πολύ από αυτό που υπήρχε το 2008 μ.Χ., το οποίο δεν θέλει και πολύ να «τιναχθεί στον αέρα».

Μάλιστα αν σε αυτό το μείγμα προσθέσει κανείς, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ίσως πιο αντιδημοφιλή πρωθυπουργό στη νεολαία των τελευταίων ετών, με καθημερινές σχεδόν ακραίες ύβρεις προς το πρόσωπό του, ο οποίος μάλιστα δείχνει να μην έχει επαφή με την κοινωνία, τότε αυτό αναβαθμίζεται από πυρίτιδα σε… νιτρογλυκερίνη ίσως και C4.

Επιπλέον η κατάσταση παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τον Δεκέμβρη του 2008 μ.Χ., ως προς το ότι η χώρα εισέρχεται σε μία μεταβατική περίοδο κι αυτό οι πολίτες το νιώθουν. Τότε η Ελλάδα έκανε την μετάβαση από τις εποχές της αφθονίας, στα μνημόνια. Τώρα γίνεται η μετάβαση από την μνημονιακή Ελλάδα στην πάμφτωχη Ελλάδα…

Για τους παραπάνω λόγους πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην διαχείριση των κοινωνικών ζητημάτων από την κυβέρνηση, καθώς από το φθινόπωρο πιθανόν «μία σπίθα» να αρκεί για να τιναχτεί η κοινωνία στον αέρα και τα θλιβερά επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008 μ.Χ. να μοιάζουν με «βαρελότο» (https://www.pronews.gr/koinonia/erxetai-xeimonas-koinonikis-ekriksis-stin-ellada-sto-30-i-anergia-ton-neon-myrizei-dekemvrios-2008/).

 

Αντίχριστοι... πραγματικά αντίχριστοι. Τέλος τα μετρητά στο επίδομα παιδιού και σε όλα τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ. Τέλος μπαίνει στην καταβολή επιδομάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών - Όλο το σχέδιο για τις νέες αλλαγές στα επιδόματα ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ (π.ΟΑΕΔ).

Μια νέα ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα μπαίνει στη ζωή των δικαιούχων των επιδομάτων... του ΟΠΕΚΑ (με εξαίρεση τα αναπηρικά) και της ΔΥΠΑ π.ΟΑΕΔ από το 2023 μ.Χ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την καταβολή των επιδομάτων περιλαμβάνει την καταβολή των επιδομάτων μόνο μέσω προπληρωμένης κάρτας.

Αυτό σημαίνει ότι για περίπου 2 εκατομμύρια δικαιούχους τα ποσά των επιδομάτων με εξαίρεση τα αναπηρικά επιδόματα θα μπαίνουν σε προπληρωμένη κάρτα και όχι σε τραπεζικούς λογαριασμούς και έτσι οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την προπληρωμένη κάρτα και να κάνουν τα ψώνια τους. Σήμερα με προπληρωμένη κάρτα κατά το ήμισυ καταβάλλεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα πρώην ΚΕΑ.

Από το 2023 μ.Χ. όλο το ποσό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα μπαίνει στην προπληρωμένη κάρτα. Το ίδιο θα ισχύει για όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ με εξαίρεση τα αναπηρικά. Όλο το ποσό του επιδόματος θα μπαίνει στην προπληρωμένη κάρτα και μέσω αυτής θα κάνει ο δικαιούχος τις αγορές του. Όπως έχει ήδη γράψει το Dnews έτσι θα καταβάλλονται και τα επιδόματα της ΔΥΠΑ (π. ΟΑΕΔ).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις μεταξύ Υπουργείου Εργασίας, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τις τράπεζες θα ολοκληρωθούν μέσα στο φθινόπωρο προκειμένου να γίνει ο διαγωνισμός για την ανάληψη του έργου. Οι τράπεζες για να αναλάβουν τις νέες κάρτες και να τις μοιράσουν στους δικαιούχους θα λάβουν για τον πρώτο χρόνο της υλοποίησης του μέτρου, δηλαδή το 2023 μ.Χ., ποσό ύψους 10 εκ. ευρώ.

Η λύση της προπληρωμένης κάρτας θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη χρήση του επιδόματος, οποιασδήποτε κατηγορίας. Ο κάτοχος της κάρτας θα συναλλάσσεται άυλα, ηλεκτρονικά, μέσω e- shopping, e- banking και άλλες on line υπηρεσίες. Παράλληλα εξετάζεται να υπάρχει όριο στα μετρητά που θα μπορούν να «σηκώσουν» οι δικαιούχοι των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ, π. ΟΑΕΔ. Οι αλλαγές που θα γίνουν έχουν ως εξής:

• Θα καθιερωθούν προπληρωμένες κάρτες και για τα άλλα σημαντικά προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, όπως το επίδομα παιδιού, το επίδομα στέγασης και το επίδομα γέννησης.

• Θα πληρώνονται με κάρτες τα βασικά επιδόματα ανεργίας της ΔΥΠΑ, π. ΟΑΕΔ.

• Θα καθιερωθούν όρια ανάληψης μετρητών για τις προπληρωμένες κάρτες και το ποσό που θα μένει πέραν του ορίου θα μπορεί να δαπανάται μόνο με ηλεκτρονικές πληρωμές, δηλαδή με αγορές μέσω POS, αγορές μέσω e-banking κ.α.

• Θα δοθούν κίνητρα για την χρήση των προπληρωμένων καρτών για συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες (όπως οι δαπάνες για τα παιδιά ή για τον τοκετό) και θα απαγορευθούν άλλες δαπάνες, όπως για τζόγο.

Ποια επιδόματα θα ενταχθούν σε προπληρωμένη κάρτα;

-Επίδομα Γέννησης: Επίδομα των 2.000 ευρώ που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2020 μ.Χ. Με την κάρτα αυτή οι δικαιούχες μητέρες θα μπορούν να αγοράζουν οποιοδήποτε προϊόν τους χρειάζεται από οποιοδήποτε κατάστημα της χώρας με βρεφικά ή παιδικά είδη.

Αντίθετα, με βάση το υφιστάμενο σύστημα, το ποσό των 2.000 ευρώ κατατίθεται σε έναν τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας και αυτή μπορεί να κάνει άμεση ανάληψη ακόμα και όλου του ποσού μέσω του ΑΤΜ ή τραπεζικού υποκαταστήματος.

- Επίδομα Παιδιού (Α21): Χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

-Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων: Χορηγείται σε όσους δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο και ανέρχεται σε 360 ευρώ.

-Αγροτική εστία: Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ). Το πρόγραμμα αφορά στην καταβολή χρηματικού βοηθήματος ύψους 700 ευρώ σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες και 1.000 ευρώ σε 1.000 πολύτεκνες μητέρες.

-Επίδομα αναδοχής: Για κάθε παιδί που τοποθετείται σε αναδοχή χορηγείται στους ανάδοχους γονείς ή στο ίδιο μετά την ενηλικίωσή του, οικονομική ενίσχυση, για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών διαβίωσης του αναδεχόμενου ατόμου. Το ποσό που καταβάλλεται ξεκινάει από 325 ευρώ και κλιμακώνεται στα 375 ευρώ και πάνω για παιδιά με παθήσεις.

-Ενίσχυση σε Οικογένειες Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών: Το ποσό ξεκινάει από 300 έως 600 ευρώ με την χρήση εισοδηματικών κριτηρίων.

-Επίδομα ανεργίας: Διαμορφώνεται από 219 ευρώ έως 438 ευρώ το μήνα για έως ένα έτος, ανάλογα με το χρονικό διάστημα ασφάλισης του ανέργου και των αποδοχών του.

-Ειδικό βοήθημα μετά την λήξη της τακτικής ανεργίας.

-Ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων.

-Επίδομα επίσχεσης.

-Ειδικό βοήθημα σε αποφυλακισθέντες

-Ειδικό εποχικό βοήθημα

-Βοήθημα μακροχρονίως ανέργων ύψους 200 ευρώ για έως 12 μήνες

-Επίδομα αφερεγγυότητας εργοδότη

-Επίδομα διαθεσιμότητας (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2022/09/blog-post_06.html).

 

 Η ελευθεροτυπία «πέθανε». Έτσι περνάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιτροπή λογοκρισίας για τον Τύπο στην Βουλή. Όποιο Μέσο Ενημέρωσης δεν τηρεί την Μητσοτακική δεοντολογία θα διαγράφεται από το Μητρώο Έντυπου Τύπου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στήνει επιτροπή λογοκρισίας του Τύπου, γυρνώντας την χώρα μας δεκαετίες πίσω και καταργώντας με αυτό τον τρόπο έμπρακτα και απροκάλυπτα κάθε δημοκρατικό θεσμό.

Στο νομοσχέδιο, το οποίο ρυθμίζει ή ακριβέστερα απορρυθμίζει εργασιακά ζητήματα και άλλα ζητήματα του Τύπου, περιλαμβάνεται άρθρο με το οποίο συστήνεται επιτροπή η οποία θα ελέγχει την δεοντολογία εφημερίδων και ιστοσελίδων και θα αποφασίζει αν θα μπορούν να λάβουν κρατική χρηματοδότηση.

Πρόκειται για ακόμα μία προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας και εν τέλει απαγόρευσης του ελεύθερου λόγου. Αυτά πλέον συμβαίνουν μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Βόρειας Κορέας, αυτά τα οποία η σημερινή κυβέρνηση υποτίθεται πως λοιδορεί.

Φυσικά η κυβέρνηση μετά την οικονομική ζημιά που προκαλεί και θα προκαλέσει σε όλους τους ανεξάρτητους δημοσιογραφικούς ομίλους, θα ενισχύσει γενναιόδωρα τους φίλα προσκείμενοι προς αυτή καναλάρχες και τα ΜΜΕ, ετοιμάζοντας νέες λίστες «Πέτσα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή την οποία πρόκειται να συστήσει η κυβέρνηση, θα ελέγχει αν κάποια εφημερίδα ή κάποιο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης τηρεί την δεοντολογία και εφόσον κρίνει ότι δεν το κάνει, θα τη διαγράφει από το Μητρώο Έντυπου Τύπου και για τουλάχιστον δύο χρόνια θα της στερεί πλήρως την πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση.

Πέραν του προφανούς σκανδάλου, δηλαδή του γεγονότος ότι μια επιτροπή ελεγχόμενη από την κυβέρνηση, και όχι τα αρμόδια δημοσιογραφικά όργανα και οι ενώσεις, θα κρίνουν ποιος τηρεί και ποιος όχι την δεοντολογία, ένα ακόμη ζήτημα καταδεικνύει τις προθέσεις των κυβερνώντων έναντι του Τύπου και αποκαλύπτει την επιθυμία τους να φιμώσουν οριστικά και αμετάκλητα οποιονδήποτε τους ασκεί έλεγχο και κριτική.

Με ποια δικαιολογία περνά το νομοθέτημα της λογοκρισίας η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αφού έβαλε την υπογραφή του στο νομοθέτημα υπέρ της λογοκρισίας του Τύπου, υποστήριξε πως το κάνει για να ενισχύσει την διαφάνεια της κρατικής χρηματοδότησης, την ώρα που ένα δικό της όργανο θα ελέγχει αν κάποια εφημερίδα ή ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης τηρεί την δεοντολογία και εφόσον κρίνει ότι δεν το κάνει θα το κόβει από την κρατική διαφήμιση για δύο χρόνια τουλάχιστον.

Ποιοι θα είναι τα «ελεγκτικά όργανα». Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η εν λόγω επιτροπή θα έχει πρόεδρο κάποιον εκπρόσωπο του Ιδρύματος Μπότση. Ενός ιδρύματος δηλαδή, βασική δραστηριότητα του οποίου είναι να μοιράζει ετησίως βραβεία δημοσιογραφίας, με άγνωστα κριτήρια, ακόμη και προς δημοσιογράφους οι οποίοι έχουν διαγραφεί ακόμη και από το συνδικαλιστικό σωματείο τους για παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Επιπλέον όμως, στην επιτροπή θα συμμετέχουν και τρεις εκπρόσωποι ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης. Ένας ιδιοκτήτης ενημερωτικής ιστοσελίδας, ένας ιδιοκτήτης εφημερίδας πανελλαδικής κυκλοφορίας και ένας ιδιοκτήτης εφημερίδας της περιφέρειας.

Δηλαδή, θα παρέχεται η δυνατότητα στον ιδιοκτήτη ενός εντύπου το οποίο εκ των πραγμάτων είναι ανταγωνιστικό έναντι των υπολοίπων, να κρίνει αν κάποια άλλη εφημερίδα ή ιστοσελίδα, παραβιάζει τη δεοντολογία και αν εξ αυτού του λόγου, πρέπει να εξαιρεθεί από τον κατάλογο των Μέσων στα οποία θα διανέμεται η κρατική διαφήμιση.

Εκτός των παραπάνω, στην επιτροπή θα συμμετέχουν επίσης δύο εκπρόσωποι δημοσιογραφικών συνδικαλιστικών ενώσεων (της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ), δύο καθηγητές πανεπιστημίου με αντικείμενο τη δημοσιογραφία και την επικοινωνία, οι οποίοι είναι άγνωστο με τι κριτήρια θα επιλέγονται και ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως ήδη εδώ και 3 χρόνια, δηλαδή όσα χρόνια είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουμε γίνει παγκοσμίως ρεζίλι για το πόσο «αφιλόξενη» είναι η χώρα μας προς τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους και γενικότερα προς την ελευθεροτυπία.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου που δίνουν στη δημοσιότητα οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, ήμασταν στην 108η (!) θέση σε ότι αφορά την ελευθερία του Τύπου, για τον μήνα Μάιο! Η Ελλάδα συγκεντρώνει 55,52 βαθμούς, πίσω από αφρικανικές χώρες όπως το Τόγκο, η Αγκόλα, η Μποτσουάνα, η Γκαμπόν και μόλις μία θέση από την Ζάμπια!

To Politico και άλλα ξένα μέσα μιλούν εδώ και μήνες για το αυταρχικό καθεστώς Μητσοτάκη παρομοιάζοντας το με αυτό της Κίνας, πολύ πριν το σκάνδαλο των υποκλοπών και των τελευταίων εξελίξεων (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/i-eleytherotypia-pethane-etsi-pernaei-i-kyvernisi-mitsotaki-epitropi-logokrisias-sti-vouli/).


ΠΟΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΜΑΖΙ.

Το συνωμοτικό δείπνο στον Βράχο. Η είδηση δεν ήταν τα θετικά, αναμενόμενα και απελπισμένα μέτρα του απερχόμενου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, αλλά το ραντεβού-φωτιά που ακολούθησε την ομιλία του πρωθυπουργού.

Και αυτό το ραντεβού ήταν "κοσμοϊστορικό" και "συνωμοτικό", καθώς συναντήθηκαν δύο πρώην πρωθυπουργοί - σύμβολα της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, όχι μυστικά και πίσω από τοίχους, αλλά πλέον φανερά και δημόσια και έφαγαν μαζί, στην γνωστή ψαροτεβέρνα "Βράχος" της Καλαμαριάς, λίγες στιγμές μετά την ομιλία Μητσοτάκη, γειώνοντάς τον κανονικά!

Ειδικά ο Κώστας Καραμανλής έδειξε την απαρέσκειά του για τον Μητσοτάκη και μέσα στην αίθουσα με το ψυχρό και απαξιωτικό του βλέμμα και την επιδεικτική έλλειψη χειροκροτήματος, ενώ και ο Σαμαράς με κόπο και για λόγους ευγενείας, σηκώθηκε τελευταίος και χειροκρότησε με βαριά καρδιά...

Ο Κώστας πάντως εμφανίζεται τελευταία πιο αποφασιστικός και έχει αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Τόσο με την πρόσφατη δημόσια απόλυτη καταδίκη των υποκλοπών, όσο και με την αιφνιδιαστική πρόσκληση σε δείπνο προς τον Αντώνη Σαμαρά, λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας του Κυριάκου και εντός του Βελλιδείου...

Αντιθέτως, τις προηγούμενες χρονιές εκείνος που χτυπούσε και πονούσε τον Μητσοτάκη, ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, και με συνεντεύξεις και με μαχαιράτη ομιλία στο Συνέδριο της ΝΔ. Το 2022 μ.Χ. όμως, βγήκε μπροστά ο Καραμανλής.

 Και μόνον το γεγονός ότι συναντήθηκαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ, που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν στα "μαχαίρια", και μάλιστα έφαγαν μαζί λίγη ώρα μετά την ομιλία Μητσοτάκη, είναι είδηση - βόμβα!

Πολιτικά αποτελεί κίνηση δίδυμης, δημόσιας και φανερής αμφισβήτησης του Κυριάκου και των συν αυτώ, που έχουν γελοιοποιήσει και ΝΔ και Ελλάδα διεθνώς, ενώ μέρα με την μέρα φουντώνει η τουρκική απειλή και ο κίνδυνος εισβολής, με την κοινωνία να βρίσκεται σε νέα πάλη επιβίωσης, με το ρεύμα να κόβεται σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με τις οικογένειες και τα όνειρα να καταρρέουν, με τα νέα παιδιά σε απελπισία, με την οικονομία σε καθόλου ρόδινη πορεία με γιγάντωση του Χρέους, παρά την θεαματική επανάκαμψη του τουρισμού, που αρκεί όμως μια τουρκική ή ενεργειακή στραβοτιμονιά για να την ακυρώσει...

Καθισμένοι αναπαυτικά οι δύο "βράχοι" στον παραθαλάσσιο "Βράχο", αναπόλησαν τις δικές τους ΔΕΘ, τις δικές τους ευκαιρίες, τα δικά τους λάθη. Και οι δύο ανατράπηκαν με ανάμιξη εξωτερικών παραγόντων και τις ψευδείς υποσχέσεις της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ 2009 μ.Χ.- λεφτά υπάρχουν και ΣΥΡΙΖΑ 2015 μ.Χ.- σκίσιμο μνημονίων και ΕΝΦΙΑ) και όλο σχεδόν τα ΜΜΕ εναντίον τους. Και οι δύο πάσχισαν για την Ελλάδα, προσπαθώντας να φέρουν καλύτερες ημέρες, κρατώντας παράλληλα ψηλά την τιμή της χώρας, βάζοντας βέτο, ανοίγοντας ΑΟΖ, παίζοντας "μπάλα" για τα καλά σε όλα τα επίπεδα.

Ο Μητσοτάκης αντιθέτως αναγνώρισε και αυτός τα Σκόπια σαν "Β. Μακεδονία", συνεχίζοντας το έγκλημα ΣΥΡΙΖΑ και επέτρεψε την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων στην Ε.Ε., παρά τις ρητές δεσμεύσεις του για βέτο!

Στα Ελληνοτουρκικά, οι απαράδεκτες υποχωρήσεις σε Orus Reis και τις παράνομες έρευνές του, απογείωσαν την τουρκική αλαζονεία και επιθετικότητα, αποδίδοντας τη συμπεριφορά μας σε δειλία και φόβο, σε αδυναμία, που αποτελεί πολλαπλασιαστή θρασύτητας για τους Τούρκους, ενώ τα τουρκικά UAV κάνουν κυριολεκτικά παρέλαση πάνω από τα νησιά μας...

Για το τραγικό κλείσιμο των αυτοδύναμων εγχώριων Λιγνιτικών μας μονάδων και την σύνδεση της τιμής ρεύματος με το πανάκριβο φυσικό αέριο, αντί με τον πάμφθηνο δικό μας λιγνίτη, είναι ένα ακόμη τραγικό κεφάλαιο της Διακυβέρνησης Μητσοτάκη, που κυριολεκτικά "αυτοκτόνησε" την χώρα, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, εκτοξεύοντας την ακρίβεια.

Η ενεργή στρατιωτική συμπαράστασή μας στην Ουκρανία, αντί της ευέλικτης Ελληνικής διαμεσολάβησης που είχε προτείνει το Μακεδονικό Κόμμα (δείτε εδώ), μας οδήγησε σε πολύ δυσμενή θέση, ενώ αντιθέτως η Τουρκία, έπαιξε και πάλι καλύτερα και βγαίνει διπλά κερδισμένη και με φθηνό ρωσικό αέριο και με εξαγωγές στην Ρωσία και με διεθνείς επαίνους για την ροή σιτηρών από την Ουκρανία... Εκτός όλων αυτών, χάθηκε ο προστατευτικός ρόλος της Ελλάδας για τους χιλιάδες Έλληνες της Μαριούπολης και της απειλούμενης ακόμνη Οδησσού, απογοητεύοντας τους πάντες...

Η αποτυχία στην Επιδημία με 32.727 θανάτους και χιλιάδες Υγειονομικούς εκδικητικά εκτός, αλλά και η Μεταναστευτική και Δημογραφική βόμβα, μαζί με την τραγική Παιδεία, είναι επίσης μεγάλα ζητήματα που δίνουν "πάσα" στην Αντιπολίτευση από δεξιά και αριστερά, με τελευταίο αποκορύφωμα τις απαράδεκτες Υποκλοπές πολιτικών προσώπων, που γελοιοποίησαν την χώρα.

Είναι φυσικό λοιπόν οι δύο δημοφιλείς πρώην πρωθυπουργοί, με όλον αυτόν τον παρονομαστή, να αναφέρθηκαν στον αριθμητή και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, για να μην ξανάρθει ο Εφιάλτης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σαν Συγκυβέρνηση.

Ο Καραμανλής, σαν οικοδεσπόστης, είναι ευνόητο ότι άνοιξε την κουβέντα, προχωρώντας βαθιά το "μαχαίρι" και είναι βέβαιο ότι ο Αντώνης ανταποκρίθηκε με ανακούφιση, δυναμώνοντας μια συμμαχία την οποία απαιτεί και ο λαός και η ιστορία, προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα από την νέα μεγάλη παγίδα που της ετοιμάζουν, με ξαφνική επιδείνωση της Οικονομίας της και ταυτόχρονη απειλή Τουρκικής Εισβολής, εάν δεν παραχωρήσει τα απαραχώρητα σε Αιγαίο, ΑΟΖ και Κύπρο! Και εδώ είναι ανυποχώρητοι οι δύο "βράχοι"!

Φαίνεται μάλιστα πως δεν έμειναν μόνο σε ανησυχίες και διαπιστώσεις, αλλά συμφώνησαν νέες συναντήσεις και κινήσεις, καθώς μετά ο Σαμαράς πήγε σε άλλο εστιατόριο στο κέντρο και ξανάφαγε...

Αυτό σημαίνει ή ότι ήταν τόσο καυτή η συζήτηση με τον Καραμανλή, που δεν πρόλαβε να βάλει μπουκιά στο στόμα του ή, το πιθανότερο, ότι ήταν τόσο ενθουσιασμένος από αυτά που συζήτησαν με τον Καραμανλή, που του άνοιξε διπλά το κέφι και η όρεξη... Το συμπέρασμα πάντως είναι ένα: Καραμανλής και Σαμαράς είναι πια μαζί και ο Μητσοτάκης χώρια. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις άμεσα επερχόμενες και καυτές εξελίξεις...

Τα δυναμικά λοιπόν σενάρια που παίζουν πλέον, είναι:

1. Αλλαγή πρωθυπουργού πριν τις Εκλογές, με Καραμανλή και Σαμαρά σε δυναμική και συνεργατική επιστροφή, που θα ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό μια για πάντα.

2. Αλλαγή Αρχηγού αμέσως μετά την ήττα στις πρώτες Εκλογές απλής αναλογικής, ώστε Καραμανλής και Σαμαράς να αναλάβουν την Κεντροδεξιά δυνατά και να πάρουν τις δεύτερες Εκλογές πανηγυρικά, με το μπόνους εδρών για το πρώτο κόμμα.

3. Σε κάθε περίπτωση παρεμπόδιση του Μητσοτάκη για συνεργασία με ΕΛ. ΛΥΣΗ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πορεία προς την καθαρή και ατόφια, παραδοσιακή και στιβαρή ΝΔ, "του πατριωτισμού και της οικονομίας", με ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές από τους άλλους (https://www.noiazomai.gr/2022/09/synantisi-karamanli-samara-en-meso-deth.html).

Βάσει όλων αυτών φαίνεται ότι ετοιμάζεται για τον Κούλη η καταστροφή του «Βασιλείου» του (σαν πρωθυπουργός και Προέδρος της ΝΔ), σύμφωνα με το Βιβλικό Μένε (Μετρήθηκε η Βασίλεια σου και έφτασε στο τέλος της), Τεκέλ (ζυγίστηκες στην πλάστιγγα και βρέθηκες λειψός), Πέρες Ου Φαρσίν, δηλαδή διαιρέθηκε το Βασίλειο σου και δόθηκε στους Μήδους και τους Πέρσες (ή στον Σαμαρά και τον Καραμανλή).

 

Στροφή 180° του Κ.Μητσοτάκη για υποκλοπές Ν.Ανδρουλάκη: «Ήξερα – Προκαλούσε ρήγματα στην εθνική ασφάλεια»! Από τα «Δεν ήξερα, ζητώ συγγνώμη» στο «Ανδρουλάκη είσαι ύποπτος για αντεθνικές ενέργειες»! - Κάνει πίσω και στον εκλογικό νόμο: «Δεν θα τον αλλάξω»! - Παραδοχή ήττας! - «Μας υπονομεύει ο Β.Πούτιν»!

«Ύποπτο για διάπραξη εγκλημάτων σε βαθμό κακουργήματος και για επαφές με εγκληματίες» χαρακτήρισε έμμεσα πλην σαφώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να δικαιολογήσει την παρακολούθηση και την υποκλοπή των επικοινωνιών του και να αποτινάξει από επάνω του την κατηγορία που μπορεί να τον οδηγήσει στο Ειδικό Δικαστήριο και μεγάλο αριθμό στελεχών της ΕΥΠ, την εισαγγελέα της ΕΥΠ και τον πρώην διοικητή Π.Κοντοντολέοντα στην φυλακή.

Έτσι είπε ότι «Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν τεκμηριωμένη και απολύτως δικαιολογημένη» πριν από λίγο κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην 86ης ΔΕ, παραδεχόμενος ότι την γνώριζε και φυσικά ως προϊστάμενος της ΕΥΠ την είχε εγκρίνει!

Διευκρίνισε μάλιστα ότι «τα ρήγματα στην εθνική ασφάλεια δεν δημιουργούνται από τον μπακάλη ή το μανάβη, αλλά από πρόσωπα με εξουσία και κύρος», αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ! Άρα η δραστηριότητα του Ν.Ανδρουλάκη, κατά τον Κ.Μητσοτάκη ήταν αντεθνική και προκαλούσε «ρήγματα στην εθνική ασφάλεια»!

Κάλεσε μάλιστα τον Νίκο Ανδρουλάκη να πάει στην ΕΥΠ και να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της παρακολούθησης του! Δηλαδή καλεί το θύμα του κακουργηματικού χαρακτήρα, εγκλήματός να ερωτηθεί γιατί διαπράχθηκε κακούργημα σε βάρος του!

Να υπενθυμίσουμε ότι βάσει του νόμου δεν πρέπει να αποδείξει ο Ανδρουλάκης, είτε τον συμπαθεί κάποιος, είτε όχι, γιατί τον παρακολουθούσαν, αλλά να αποδείξουν αυτοί που τον παρακολουθούσαν (οι έξι διευθυντές της ΕΥΠ, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Π.Κοντολέων, η εισαγγελέας Β.Βλάχου και ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης βάσει νόμου) γιατί τον παρακολουθούσαν και αυτή η απόδειξη πρέπει να είναι δημόσια!

Εδώ πλέον δημιουργείται τεράστιο θέμα καθώς ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης είχε πει ότι «Δεν το ήξερε και ζητούσε συγγνώμη» και αυτό όχι μία αλλά έξι φορές! Γίνεται αντιληπτό ότι πλέον αντιλαμβάνεται ότι το «Δεν ήξερα και ζητώ συγγνώμη» δεν τον γλιτώνει από την απαγγελία σε βαθμό κακουργήματος και πλέον «σκληραίνει» αλλάζοντας τακτική και υποστηρίζοντας ότι «Ορθώς παρακολουθούσαμε τον Ν.Ανδρουλάκη».

Μόνο που πλέον θα πρέπει να αποδείξει αυτά που λέει αφού δηλώνει όχι απλώς ότι ήταν πλήρως ενήμερος για την παρακολούθηση, αλλά αποφαίνεται και για την ορθότητα αυτής της παρακολούθησης.

Κατά τα λοιπά έδειξε και πάλι ότι βρίσκεται σε έναν «άλλο κόσμο» λέγοντας ότι «Η κυβέρνηση μπορεί να στηρίζει την οικονομία και την κοινωνία, χάρη στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης» λέγοντας τόσο ωμά ψεύδη (όπως ότι ο Ισπανός πληρώνει φθηνότερο φυσικό αέριο από τον Έλληνα, ενώ πληρώνει μόλις το ένα τρίτο του κόστους) που απορεί κανείς για το ποιος του τα λέει αυτά και αν τα πιστεύει και τα αναμεταδίδει ή λέει ψέματα εν γνώση του!

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης, κληθείς να εξηγήσει «ποιες δυνάμεις υπονομεύουν την σταθερότητα της χώρας» είπε… ότι είναι ο Β.Πούτιν, ο οποίος εργαλειοποιεί της παροχής του φυσικού αερίου, υποστηρίζοντας ότι «αποτελεί ρωσική στρατηγική, αλλά στόχος είναι να αποτρέψουμε τις παρεμβάσεις που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών».

Πάντως δεσμεύθηκε (όσο μια δέσμευση Μητσοτάκη μπορεί να έχει μια αξιοπιστία» ότι «δεν θα αλλάξει εκλογικό νόμο». «Θα πορευτούμε με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο. Θα ήταν θεσμικά ανεύθυνο, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, να αλλάξει τον εκλογικό νόμο,. επειδή χαμηλώνει τον πήχη της αυτοδυναμίας» είπε.

Ο λόγος; Ότι τελικά η αλλαγή μπορεί να ευνοήσει τον… ΣΥΡΙΖΑ, αφού πλέον δείχνει ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές και εν συνεχεία με έναν εκλογικό νόμο που χαμηλώνει τον πήχη στις επόμενες εκλογές μπορεί να σχηματίσει μέχρι και αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Κι εδώ ο Κ.Μητσοτάκης έθεσε το «τρομοφοβικό» ερώτημα «αν οι Έλληνες πολίτες θα ήθελαν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜεΡΑ25 με στήριξη ΚΚΕ». Η απάντηση είναι πολύ απλή: Τι εγκλήματα έχει διαπράξει ο ίδιος στα χρόνια τις διακυβέρνησής του από το μεταναστευτικό και τα εμβόλια, μέχρι τις υποκλοπές για να φέρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο κοντά στην πραγματοποίησή του;

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε με σαφή αλαζονία «πολιτική τερατογένεση» εάν σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς το πρώτο κόμμα -από Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι δεν είναι πρώτο κόμμα και όσο περνούν οι ημέρες τόσο η διαφορά θα μεγαλώνει…

Τα ίδια ακριβώς, («τερατογέννεση») έλεγε και ο Α.Παπανδρέου για να αντιμετωπίσει τον κατάρρευσή του το 1989 μ.Χ. και εν τέλει ο πατέρας του Κ.Μητσοτάκη, ο Κωνταντίνος, προχώρησε στην κυβέρνηση Τζανετάκη και την σύμπραξη με το ΚΚΕ και το ΚΚΕ Εσωτερικού, βγάζοντας την χώρα από την κρίση, αν και χρειάστηκαν δύο ακόμα εκλογικές μάχες μέχρι τον Απρίλιο του 1990 μ.Χ.

Το ίδιο θα συμβεί τώρα και την μόνη διαφορά ότι στην νέα κυβέρνηση ίσως θα είναι και ένα ή δύο δεξιά κόμματα που θα αποτελέσουν τον πολιοκρητικό κριό στο σύστημα Μητσοτάκη. Σχολιάζοντας το κρεσέντο προκλήσεων από την Τουρκία, επέμεινε στην ανάγκη να μείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα. «Δεν είπα εγώ Ερντογάν γιοκ» ανέφερε, ενώ τόνισε ότι ήταν ο Τούρκος Πρόεδρος που «ανατίναξε» τις γέφυρες επικοινωνίας με την Ελλάδα.

Υπογράμμισε, δε, ότι η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει τον εκλογικό κύκλο, εγκαλώντας για ανευθυνότητα την αντιπολίτευση, η οποία, όπως είπε, έχει βαλθεί να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές. Σχολίασε, δε, ότι δεν σκοπεύει να αφήσει τη χώρα στα χέρια υπηρεσιακής κυβέρνησης εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων, αλλά και του δύσκολου χειμώνα για την κοινωνία (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/strofi-180-tou-k-mitsotaki-gia-tis-ypoklopes-tou-n-androulaki-eixa-egkrinei-tin-parakolouthisi-iksera-egine-gia-ethnikous-logous/).

 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Αμερικάνικη έρευνα: Η πίστη των Ελλήνων… Η μεγάλη Αμερικάνικη έρευνα που αφορά το σύνολο της Ευρώπης και παρουσιάστηκε σήμερα στην Καθημερινή, μας δίνει ευκρινή εικόνα για βασικές πεποιθήσεις των Ελλήνων σε σύγκριση με άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς.

Η (ορθή) πίστη ότι οι Έλληνες είναι φορείς ενός πολύ σπουδαίου πολιτισμού ή ότι πιστεύουν στον Θεό και ότι ταυτίζουν σε μεγάλο ποσοστό την θρησκεία με την εθνική ταυτότητα δείχνει ότι οι Έλληνες διαθέτουν πολύ ισχυρή ταυτότητα.

Η ισχυρή ταυτότητα των Ελλήνων συγκρίνεται μόνο με αυτή των Αρμενίων και των Γεωργιανών, δηλαδή πανάρχαιων λαών που επιβιώνουν επί χιλιετίες και μεγάλες περιόδους υπό πολύ δυσμενείς συνθήκες.

Ο σχολιασμός του δημοσιογραφίσκου της Καθημερινής του Αλαφούζου είναι (τουλάχιστον) εκνευριστικός και μονοσήμαντος αλλά δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από μια ενδιαφέρουσα, στην οποία πρέπει να επανέλθουμε με μεγαλύτερη και πολύπλευρη ανάλυση.

Τέταρτη ανάμεσα σε 34 χώρες της Ευρώπης έρχεται η Ελλάδα στο πεδίο της ταύτισης της θρησκείας με την εθνική ταυτότητα. Τρεις στους τέσσερις Έλληνες (76%) θεωρούν ότι το να είναι χριστιανοί ισοδυναμεί με το να είναι «αληθινοί Έλληνες». Το αντίστοιχο για τον εαυτό τους πιστεύουν μόνο ένας στους επτά Σουηδούς και ένας στους τρεις Άγγλους, Γάλλους και Γερμανούς.

Πρόκειται για ένα μόνο από τα ευρήματα που προέκυψαν από μεγάλη έρευνα του Αμερικανικού Pew Research Center, η οποία διενεργήθηκε την περίοδο 2015 μ.Χ.-2017 μ.Χ. μεταξύ 56.000 ενηλίκων σε 34 κράτη της Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και δημοσιοποιήθηκε χθες.

Η έρευνα αυτή αποκαλύπτει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι ένα αόρατο «σιδηρούν παραπέτασμα» εξακολουθεί να υψώνεται και να διχοτομεί την Ευρώπη στις απόψεις για την θρησκεία, τις μειονότητες και τα κοινωνικά θέματα όπως ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και η νομιμότητα της έκτρωσης.

Δεύτερον, ότι η Ελλάδα, όπως σημειώνουν οι ερευνητές, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε μέλος του Ανατολικού μπλοκ, χαρακτηρίζεται από πεποιθήσεις που συντονίζονται σχεδόν πλήρως με τις απόψεις που επικρατούν σήμερα στις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ.

σχόλιο Γ.Θ : Ο δημοσιογραφίσκος του Αλαφούζου ενοχλείται με λίγα λόγια για την Πίστη μας

Υπάρχει Θεός; Μεταξύ των 34 κρατών και εθνικοτήτων οι Έλληνες πρωτεύουμε στην πίστη μας ότι υπάρχει Θεός (92%), ξεπερνώντας ακόμα και τους Ρώσους (75%), την ίδια ώρα που μόνο το 36% των Σουηδών δηλώνει το ίδιο.

Πρωτεύουμε επίσης στην πίστη μας ότι υπάρχει το «κακό μάτι» (66%), με τους Σουηδούς να έρχονται τελευταίοι και καταϊδρωμένοι (μόλις με 9%). Την πρώτη θέση σε ολόκληρη την Ήπειρο καταλαμβάνουμε και στην πεποίθηση ότι ο πολιτισμός μας είναι ανώτερος όλων των άλλων (89%).

Γενικότερα, οι ανατολικές χώρες διακρίνονται από υψηλά ποσοστά πίστης στην πολιτισμική τους ανωτερότητα έναντι όλων των άλλων (69% των Ρώσων, 84% των Αρμενίων). Οι Δυτικοευρωπαίοι εμφανίζονται περισσότερο «σεμνοί» (μόλις το 36% των Γάλλων και το 45% των Γερμανών δηλώνουν το ίδιο).

Αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις το 31% των Ελλήνων θα αποδεχόταν μουσουλμάνο ως μέλος της οικογένειάς του και μόνον το 35% θα αποδεχόταν Εβραίο. Πρόκειται για ποσοστά πολύ κοντά στα χαμηλότερα της Ευρώπης.

Για να έχουμε μια συγκριτική εικόνα, το 55% των Γερμανών θα αποδεχόταν μουσουλμάνο και το 76% των Γάλλων θα αποδεχόταν Εβραίο. Οι Έλληνες διακρινόμαστε από εξίσου χαμηλά ποσοστά προθυμίας να αποδεχθούμε στην οικογένειά μας τόσο μουσουλμάνους όσο και Εβραίους, κάτι που δεν ισχύει ούτε στις Ανατολικές χώρες.

Οι περισσότερες διακρίνονται από μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής απέναντι στους Εβραίους. Παράλληλα, το 74% των Ελλήνων εκτιμά ότι η καταγωγή (το «αίμα») και η εθνική ταυτότητα ταυτίζονται.

Οι περισσότεροι δηλαδή πιστεύουν ότι δεν μπορεί να είναι Έλληνας κάποιος που δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα. Το ίδιο πιστεύουν το 22% των Σουηδών και το 48% των Γάλλων. Οι συντηρητικές αντιλήψεις επεκτείνονται και στις στάσεις για τα δικαιώματα και τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

Για παράδειγμα, το 75% των Γερμανών και το 77% των Βρετανών υποστηρίζουν τον γάμο ομοφύλων, ενώ τον απορρίπτουν το 90% των Ρώσων, το 79% των Βουλγάρων και το 70% των Ελλήνων. Τέλος, προξενεί εντύπωση ότι, παρά την διάδοση της έκτρωσης, το 52% των Ελλήνων θα ήθελε να απαγορευτεί (!), κάτι που δηλώνουν μόνον το 18% των Βρετανών και μόλις το 3% των Σουηδών.

σχόλιο Γ.Θ: Ο πικραμένος δημοσιογραφίσκος  χρειάζεται επειγόντως ένα μπουκαλάκι ξύδι (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2020/03/blog-post_63.html)...


Κοινωνική «έκρηξη» προ των πυλών. Στο 30% η ανεργία των νέων στην Ελλάδα. «Μυρίζει» Δεκέμβριος 2008! Πρώτη στην ΕΕ στην ανεργία των νέων. Έχει κλείσει η «βαλβίδα ασφαλείας».

H Eurostat ανακοίνωσε σήμερα την ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον μήνα Ιούλιο, με τα αποτελέσματα για την Ελλάδα να προκαλούν προβληματισμό εν όψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, ο οποίος αναφέρεται πλέον από διεθνή μέσα ως «ο χειμώνας των κοινωνικών ταραχών».

Συγκεκριμένα η χώρας μας είναι «πρωταθλήτρια» στην ανεργία των νέων με ποσοστό που φτάνει σχεδόν το 30% (28.6). Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι αυτό το ποσοστό είναι τον Ιούλιο, που πάρα πολλοί νέοι απασχολούνται ως εποχιακοί υπάλληλοι σε τουριστικές επιχειρήσεις, κάτι που σημαίνει πως το ποσοστό το χειμώνα μπορεί να μέχρι και διπλάσιο.

Κι εδώ ξεκινάει το βασικό πρόβλημα, αφού η ήδη φτωχοποιημένη ελληνική κοινωνία, εκτός από την περαιτέρω φτώχεια που έρχεται τον χειμώνα, θα αντιμετωπίσει και άλλο ένα «πρόβλημα». Τον περιορισμό των ευκαιριών μετανάστευσης των νέων Ελλήνων προς το εξωτερικό.

 Η βαλβίδα αποσυμπίεσης της Ελληνικής κοινωνίας ήταν και είναι η μετανάστευση. Τα μνημονιακά χρόνια, η πλειοψηφία της νεολαίας γνωρίζει πως θα κάνει λίγη υπομονή και ύστερα θα φύγει για κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Όμως με την ενεργειακή κρίση που έχει ήδη έρθει αυτή η βαλβίδα αυτή «κλείνει», αφού τα κραταιά Ευρωπαϊκά κράτη του βορρά θ’ αντιμετωπίσουν οικονομική ύφεση και θα αδυνατούν να απορροφήσουν άλλους ενδοκοινοτικούς μετανάστες.

Έτσι από Σεπτέμβριο πλέον θα υπάρχουν στην χώρα πολλοί νέοι ‘Έλληνες που θα αισθάνονται «παγιδευμένοι» σε ένα φτωχοποιημένο και διεφθαρμένο κράτος, κάτι που μοιραία θα προκαλέσει στρες, εκνευρισμό μέχρι και μίσος.

Αυτό σε συνδυασμό με την είσοδο στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, πολλών περιθωριακών στοιχείων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής δημιουργεί ένα εκρηκτικό «μίγμα», πολύ από αυτό που υπήρχε το 2008 μ.Χ., το οποίο δεν θέλει και πολύ να «τιναχθεί στον αέρα».

Μάλιστα αν σε αυτό το μείγμα προσθέσει κανείς, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ίσως πιο αντιδημοφιλή πρωθυπουργό στη νεολαία των τελευταίων ετών, με καθημερινές σχεδόν ακραίες ύβρεις προς το πρόσωπό του, ο οποίος μάλιστα δείχνει να μην έχει επαφή με την κοινωνία, τότε αυτό αναβαθμίζεται από πυρίτιδα σε… νιτρογλυκερίνη ίσως και C4.

Επιπλέον η κατάσταση παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τον Δεκέμβρη του 2008 μ.Χ., ως προς το ότι η χώρα εισέρχεται σε μία μεταβατική περίοδο κι αυτό οι πολίτες το νιώθουν. Τότε η Ελλάδα έκανε την μετάβαση από τις εποχές της αφθονίας, στα μνημόνια. Τώρα γίνεται η μετάβαση από την μνημονιακή Ελλάδα στην πάμφτωχη Ελλάδα…

Για τους παραπάνω λόγους πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην διαχείριση των κοινωνικών ζητημάτων από την κυβέρνηση, καθώς από το φθινόπωρο πιθανόν «μία σπίθα» να αρκεί για να τιναχτεί η κοινωνία στον αέρα και τα θλιβερά επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008 μ.Χ. να μοιάζουν με «βαρελότο» (https://www.pronews.gr/koinonia/erxetai-xeimonas-koinonikis-ekriksis-stin-ellada-sto-30-i-anergia-ton-neon-myrizei-dekemvrios-2008/).

Αντίχριστοι... πραγματικά αντίχριστοι. Τέλος τα μετρητά στο επίδομα παιδιού και σε όλα τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ. Τέλος μπαίνει στην καταβολή επιδομάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών - Όλο το σχέδιο για τις νέες αλλαγές στα επιδόματα ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ (π.ΟΑΕΔ).

Μια νέα ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα μπαίνει στην ζωή των δικαιούχων των επιδομάτων... του ΟΠΕΚΑ (με εξαίρεση τα αναπηρικά) και της ΔΥΠΑ π.ΟΑΕΔ από το 2023 μ.Χ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την καταβολή των επιδομάτων περιλαμβάνει την καταβολή των επιδομάτων μόνο μέσω προπληρωμένης κάρτας.

Αυτό σημαίνει ότι για περίπου 2 εκατομμύρια δικαιούχους τα ποσά των επιδομάτων με εξαίρεση τα αναπηρικά επιδόματα θα μπαίνουν σε προπληρωμένη κάρτα και όχι σε τραπεζικούς λογαριασμούς και έτσι οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την προπληρωμένη κάρτα και να κάνουν τα ψώνια τους. Σήμερα με προπληρωμένη κάρτα κατά το ήμισυ καταβάλλεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα πρώην ΚΕΑ.΄

Από το 2023 μ.Χ. όλο το ποσό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα μπαίνει στην προπληρωμένη κάρτα. Το ίδιο θα ισχύει για όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ με εξαίρεση τα αναπηρικά. Όλο το ποσό του επιδόματος θα μπαίνει στην προπληρωμένη κάρτα και μέσω αυτής θα κάνει ο δικαιούχος τις αγορές του. Όπως έχει ήδη γράψει το Dnews έτσι θα καταβάλλονται και τα επιδόματα της ΔΥΠΑ (π. ΟΑΕΔ).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις μεταξύ Υπουργείου Εργασίας, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τις τράπεζες θα ολοκληρωθούν μέσα στο φθινόπωρο προκειμένου να γίνει ο διαγωνισμός για την ανάληψη του έργου. Οι τράπεζες για να αναλάβουν τις νέες κάρτες και να τις μοιράσουν στους δικαιούχους θα λάβουν για τον πρώτο χρόνο της υλοποίησης του μέτρου, δηλαδή το 2023 μ.Χ., ποσό ύψους 10 εκ. ευρώ.

Η λύση της προπληρωμένης κάρτας θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την χρήση του επιδόματος, οποιασδήποτε κατηγορίας. Ο κάτοχος της κάρτας θα συναλλάσσεται άυλα, ηλεκτρονικά, μέσω e- shopping, e- banking και άλλες on line υπηρεσίες. Παράλληλα εξετάζεται να υπάρχει όριο στα μετρητά που θα μπορούν να «σηκώσουν» οι δικαιούχοι των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ, π. ΟΑΕΔ. Οι αλλαγές που θα γίνουν έχουν ως εξής:

• Θα καθιερωθούν προπληρωμένες κάρτες και για τα άλλα σημαντικά προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, όπως το επίδομα παιδιού, το επίδομα στέγασης και το επίδομα γέννησης.

• Θα πληρώνονται με κάρτες τα βασικά επιδόματα ανεργίας της ΔΥΠΑ, π. ΟΑΕΔ.

• Θα καθιερωθούν όρια ανάληψης μετρητών για τις προπληρωμένες κάρτες και το ποσό που θα μένει πέραν του ορίου θα μπορεί να δαπανάται μόνο με ηλεκτρονικές πληρωμές, δηλαδή με αγορές μέσω POS, αγορές μέσω e-banking κ.α.

• Θα δοθούν κίνητρα για την χρήση των προπληρωμένων καρτών για συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες (όπως οι δαπάνες για τα παιδιά ή για τον τοκετό) και θα απαγορευθούν άλλες δαπάνες, όπως για τζόγο.

Ποια επιδόματα θα ενταχθούν σε προπληρωμένη κάρτα;

-Επίδομα Γέννησης: Επίδομα των 2.000 ευρώ που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2020 μ.Χ. Με την κάρτα αυτή οι δικαιούχες μητέρες θα μπορούν να αγοράζουν οποιοδήποτε προϊόν τους χρειάζεται από οποιοδήποτε κατάστημα της χώρας με βρεφικά ή παιδικά είδη.

Αντίθετα, με βάση το υφιστάμενο σύστημα, το ποσό των 2.000 ευρώ κατατίθεται σε έναν τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας και αυτή μπορεί να κάνει άμεση ανάληψη ακόμα και όλου του ποσού μέσω του ΑΤΜ ή τραπεζικού υποκαταστήματος.

- Επίδομα Παιδιού (Α21): Χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

-Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων: Χορηγείται σε όσους δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο και ανέρχεται σε 360 ευρώ.

-Αγροτική εστία: Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ). Το πρόγραμμα αφορά στην καταβολή χρηματικού βοηθήματος ύψους 700 ευρώ σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες και 1.000 ευρώ σε 1.000 πολύτεκνες μητέρες.

-Επίδομα αναδοχής: Για κάθε παιδί που τοποθετείται σε αναδοχή χορηγείται στους ανάδοχους γονείς ή στο ίδιο μετά την ενηλικίωσή του, οικονομική ενίσχυση, για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών διαβίωσης του αναδεχόμενου ατόμου. Το ποσό που καταβάλλεται ξεκινάει από 325 ευρώ και κλιμακώνεται στα 375 ευρώ και πάνω για παιδιά με παθήσεις.

-Ενίσχυση σε Οικογένειες Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών: Το ποσό ξεκινάει από 300 έως 600 ευρώ με τη χρήση εισοδηματικών κριτηρίων.

-Επίδομα ανεργίας: Διαμορφώνεται από 219 ευρώ έως 438 ευρώ το μήνα για έως ένα έτος, ανάλογα με το χρονικό διάστημα ασφάλισης του ανέργου και των αποδοχών του.

-Ειδικό βοήθημα μετά την λήξη της τακτικής ανεργίας.

-Ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων.

-Επίδομα επίσχεσης.

-Ειδικό βοήθημα σε αποφυλακισθέντες.

-Ειδικό εποχικό βοήθημα.

-Βοήθημα μακροχρονίως ανέργων ύψους 200 ευρώ για έως 12 μήνες.

-Επίδομα αφερεγγυότητας εργοδότη.

-Επίδομα διαθεσιμότητας (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2022/09/blog-post_06.html).

Όξυνση της ενεργειακής κρίσης τρέμει η κυβέρνηση. Ο νέος εκλογικός νόμος, μέτρα- ασπιρίνες στην ΔΕΘ και αλλαγές στο επιτελείο. Έκρυθμη θα είναι η κατάσταση στην κοινωνία από εδώ και πέρα. Τα μέτωπα στη κυβέρνηση θα είναι μεγάλα και απανωτά. Το χαλαρό καλοκαίρι τελείωσε.

Τώρα αρχίζει το σκληρό ροκ. Η αρχή έγινε με τους φοιτητές που ξεκινάνε τον αγώνα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας που δειλά δειλά έκανε την εμφάνισή της στην πανεπιστημιούπολη. Τα εκτεταμένα επεισόδια στου Ζωγράφου είναι η αρχή της κοινωνικής αντίδρασης απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η συνέχεια θα είναι καταλυτική και σίγουρα αντιστρόφως ανάλογη από αυτή που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση. Το διεθνές περιβάλλον και η όξυνση της ενεργειακής κρίσης καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη τη συνοχή κάθε Ευρωπαϊκής κυβέρνησης.

Ο ΟΠΕΚ αρνήθηκε να αυξήσει τις ποσότητες πετρελαίου που διαθέτει που σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε αύξηση της τιμής, την στιγμή μάλιστα που αποκλιμακωνόταν. Η απώλεια από το Ρωσικό αέριο θα επιφέρει νέες αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου, συνεπώς και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε υψηλά κάτι που θα φανεί και το επόμενο διάστημα, επηρεάζοντας τις τιμές σε βασικά προϊόντα. Το φοιτητικό κίνημα θα δώσει το έναυσμα των κοινωνικών αντιδράσεων απέναντι στην ακρίβεια, την ακριβή στέγη, την ανέχεια και την όξυνση των ανισοτήτων.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ανεβαίνουν στην Θεσσαλονίκη για να ανακοινώσουν μέτρα αλλά και κίνητρα για μικρότερη κατανάλωση ρεύματος. Η Ελληνική κοινωνία δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιες πρακτικές εξοικονόμησης γι’ αυτό και θεωρούμε ότι θα αποτύχει η προσπάθεια αυτή.

Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει προσδοκίες κάλυψης του κόστους της ενεργειακής κρίσης και εν τέλει, φοβούμενος, την δημοσιονομική εκτροπή θα ανακοινώσει νέα μέτρα ασπιρίνες όπως το fuel pass 3, ένα μικρό επίδομα φτώχειας κτλ.

Επίσης σε πολιτικό επίπεδο θα προσπαθήσει να κερδίσει κάποιους πόντους με αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Πολλοί θεωρούν ότι 2-3 αλλαγές μπορούν να γίνουν στη κυβέρνηση μετά την εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές, θεωρώντας ότι κάπως θα επιβραβεύσει κάποιους από την εξεταστική που θα δείξουν θέρμη και κομματικό καθήκον.

Επίσης, σας είχαμε γράψει παλαιότερα για την εντολή που είχε δώσει ο πρωθυπουργός στον Γιώργο Γεραπετρίτη να καταρτίσει 2-3 βερσιόν για την αλλαγή του εκλογικού νόμου αλλά και για τις αλλαγές στις εκλογές για την ευρωβουλή, ώστε να επανέλθει και πάλι η λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, παρά τις διάφορες εισηγήσεις που έχει δεχτεί επί του θέματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει σε μία συγκεκριμένη βερσιόν, πάντα στο θεσμικό πλαίσιο του εκλογικού νόμου που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2020 μ.Χ. Ο νόμος, λοιπόν, δίνει στο πρώτο κόμμα, αν συγκεντρώσει το 20%, ένα μπόνους 20 εδρών και για κάθε 0,5% πάνω από το 25% μία έδρα.

Αυτοδυναμία που πέφτει τεχνηέντως στο 36%. Η αλλαγή που έχει εισηγηθεί ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είναι να μειωθεί το ποσοστό που απαιτείται για κάθε επιπλέον έδρα από το 0,5% στο 0,4% ή ακόμα και στο 0,3%. Με τον τρόπο αυτόν, το όριο για την αυτοδυναμία (υπό την προϋπόθεση πως τα εκτός Βουλής κόμματα θα συγκεντρώσουν περίπου το 8%) πέφτει στα επίπεδα του 36%.

Οι αλλαγές είναι δοδημένες έτσι ώστε να μην θεωρούν αλλαγή αλλά μία διόρθωση, μιλάνε για μια «χειρουργική» παρέμβαση επί του νόμου η οποία θα επιτρέπει την αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα. Και βεβαίως, θα μπορούν να δικαιολογήσουν την… κωλοτούμπα που θα επιχειρηθεί από το κυβερνητικό επιτελείο, ειδικά από τον πρωθυπουργό  (https://www.triklopodia.gr/%cf%8c%ce%be%cf%85%ce%bd%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b5%ce%b9/).

H πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Δωδώνης ζήτησε να υπάρχουν και γυναίκες ιερείς, πέρα από άντρες, καλώντας την Εκκλησία μάλιστα να ξεκινήσει εκείνη την συζήτηση.

Η ανάρτηση της κ. Διαμαντοπούλου: «Μετά από τις φρικιαστικές δηλώσεις του πρώην Ζακύνθου ας μιλήσουμε επί της ουσίας. Η Ορθόδοξη Ιεροσύνη χρειάζεται άνδρες και γυναίκες. Το εκκλησιαστικό βίωμα στον 21ο Αιώνα πρέπει να διαμορφώνεται και από άντρες, και από γυναίκες. Η συζήτηση να ανοίξει από την Εκκλησία & όχι μόνο» (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2022/09/blog-post_07.html).

«Βόμβα» Μπακογιάννη: «Αν μιλήσουν οι διοικητές της ΕΥΠ θα πάνε δέκα χρόνια φυλακή. Είναι κακούργημα». Κρύβονται πίσω από το... απόρρητο για να μην δώσουν απαντήσεις. Σε μία δήλωση-«βόμβα» και απειλή προς τους άμεσα εμπλεκόμενους στην δυσώδη κακουργηματική υπόθεση των υποκλοπών, δηλαδή τον πρώην και το νυν διοικητή της ΕΥΠ, προχώρησε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όποιος μιλήσει θα πάει δέκα χρόνια φυλακή γιατί αυτό είναι κακούργημα λόγω παραβίασης του απορρήτου»!

Επί της ουσίας η Ν.Μπακογιάννη ξεκαθάρισε στους διοικητές της ΕΥΠ ότι αν αποκαλύψουν τους πραγματικούς λόγους της παρακολούθησης του Ν.Ανδρουλάκη και του Θ.Κουκάκη (και πόσων άλλων) θα καταλήξουν σιδηροδέσμιοι για πολλάααα… χρόνια.

Βέβαια το ερώτημα που προκύπτει είναι άλλο: Πόσα χρόνια κινδυνεύουν να μείνουν στην φυλακή αν δεν δοθούν απαντήσεις για τους λόγους που έγιναν οι παρακολουθήσεις. Συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΡΤ είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει πρόβλημα στο να τα πούνε όλα. Γιατί υπάρχει πρόβλημα να τα πούνε όλα; Διότι αυτός που πρόκειται να τα πει θα πάει για κακούργημα. Δηλαδή οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν διοικήσει την ΕΥΠ…».

Σε αυτό το σημείο ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ διακόπτει την Ντόρα Μπακογιάννη και λέει «εννοείτε ότι πρέπει να κρατηθούν κάποια πράγματα απόρρητα, αυτό εννοείτε» για να συνεχίσει η πρώην υπουργός «εκ των πραγμάτων διότι αν παραβιαστεί το απόρρητο αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή και όπως καταλαβαίνετε δε βλέπω κανέναν να έχει διάθεση να πάει 10 χρόνια φυλακή». Στο θέμα αναφέρθηκε και στην καθημερινή του ραδιοφωνική εκπομπή και ο Αργύρης Ντινόπουλος (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/nt-mpakogianni-an-milisoun-oi-dioikites-tis-eyp-tha-pane-fylaki-gia-deka-xronia-vinteo/).

Μετά την δήλωση-βόμβα με την οποία απείλησε τους νυν και πρώην διοικητές της ΕΥΠ πως αν μιλήσουν για την κακουργηματική και δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών θα πάνε δέκα χρόνια φυλακή, η Ντόρα Μπακογιάννη προχώρησε σε νέα δήλωση με την οποία επιχειρεί να εμφανίσει όσους πολιτικούς και δημοσιογράφους κρίνουν και στέκονται απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ως πράκτορες της… Ρωσίας (ή και της Τουρκίας αφού ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης αναγνώρισε τουρκικό παρεμβατικό ρόλο στα εσωτερικά Ελληνικά πολιτικά πράγματα)!

Έτσι λοιπόν μιλώντας σε πρωινή εκπομπή είπε: «Μία ξένη δύναμη, και θα το πω έτσι να το καταλάβει ο κόσμος, μία ξένη δύναμη η οποία θέλει να επηρεάσει την ελληνική πολιτική ζωή δεν θα πάρει τον μπακάλη της γειτονιάς εμένα θα προσπαθήσει να πάρει ή κάποιον πολιτικό ή κάποιον από εσάς (απευθυνόταν στους δημοσιογράφους) δηλαδή κάποιον ο οποίος θα μπορεί να επηρεάσει την Ελληνική κοινή γνώμη».

Σημειώνεται ότι πριν από δέκα ημέρες ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, υποδύθηκε στο Υπουργικό συμβούλιο του Μεγάρου Μαξίμου τον ρόλο «Ο πατριώτης πρωθυπουργός που θέλουν να ρίξουν οι κακοί ξένοι» κατονομάζοντας μάλιστα τον Πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν ως έναν από αυτούς που θέλουν να τον ανατρέψουν, αλλά και τον Πρόεδρο της Τουρκίας ως επίδοξο ανατροπέα του!

Αναγνωρίζοντας κατά τρόπο πρωτοφανή και αδιανόητο για την Ελληνική μεταπολεμική ιστορία, παρεμβατικό ρόλο στην Τουρκία σε ότι αφορά τα Ελληνικά εσωτερικά πράγματα! Αντί στη συνέχεια της ομιλίας του να δηλώσει ότι παραιτείται, που επί πρωθυπουργίας του η Τουρκία απέκτησε παρεμβατικό ρόλο στα εσωτερικά Ελληνικά πολιτικά πράγματα, αυτό το χαρακτήρισε περίπου παράσημο για την θητεία του!

Όπως είπε συγκεκριμένα για ό,τι συμβεί στην Ελληνική κυβέρνηση -εξαιτίας της σήψης που έχει επέλθει από το πρόσωπό του-, θα φταίει ο Β.Πούτιν και ο Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ο Πούτιν και ο Ερντογάν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη!».

Έτσι λοιπόν έρχεται τώρα η αδελφή του πρωθυπουργού, βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη για να υποστηρίξει το αφήγημα αυτό και μάλιστα να το εντάξει σε ένα οργανωμένο σχέδιο συνωμοσίας εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη στο οποίο συμμετέχουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι και αντιφρονούντες δημοσιογράφοι. Δηλαδή όποιος τον κρίνει ή όποιος απειλεί την πρωθυπουργική του καρέκλα είναι «πράκτορας των Ρώσων» (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/i-n-mpakogianni-ksanaxtypise-praktores-ton-roson-osoi-politikoi-dimosiografoi-antidroun-stin-kyvernisi-mitsotaki/).

Μόλις 2 στους 10 Έλληνες συμφωνούν με τα μέτρα κατά της Ρωσίας! Συντριβή της κυβερνητικής πολιτικής στην δημοσκόπηση της MRB. Η νέα μεγάλη έρευνα της εταιρείας MRB για το Newsbomb.gr εξάγει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας, τις εξελίξεις στην οικονομία με φόντο την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, ενώ αποτυπώνει την αγωνία, τη δυσαρέσκεια και την αβεβαιότητα των πολιτών για το μέλλον.

Το πιο χαρακτηριστικό εύρημα όμως είναι η μεγάλη αποδοκιμασία της πολιτικής Μητσοτάκη έναντι της Ρωσίας, καθώς μόλις 2 στους 10 Έλληνες πολίτες συμφωνούν με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η χώρα μας.

Αποδοκιμάζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας οι Έλληνες πολίτες. Φαίνεται λοιπόν ότι το κυβερνητικό αφήγημα για την «εισαγόμενη κρίση», για την οποία η κυβέρνηση δε φέρει καμία ευθύνη, δεν πείθει τους Έλληνες (https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%cf%8c%ce%bb%ce%b9%cf%82-2-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-10-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%bc/).

Α.Τσίπρας: «Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό και όχι δικτάτορα. Ο Κ.Mητσοτάκης είναι απειλή για την Δημοκρατία». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει θέμα πολιτικής νομιμότητας. Mε δικτάτορα παρομοίασε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο φεστιβάλ νεολαίας του κόμματος «Σπούτνικ».

Ο Α.Τσίπρας με αφορμή το κακούργημα των υποκλοπών είπε πως ο Κ.Μητσοτάκης  υπονομεύει την δημοκρατική ομαλότητα. «Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό και όχι δικτάτορα. Χρειάζεται δημοκρατία και ομαλότητα και όχι διχασμό. Ο Μητσοτακης υπονομεύει τη δημοκρατική ομαλότητα».

Πλέον ο Α.Τσίπρας χρησιμοποιεί πολύ «βαριά γλώσσα» κατά του πρωθυπουργού και αυτό δείχνει όχι μόνο την σιγουριά του ότι αν και όποτε γίνουν οι εθνικές εκλογές θα τις κερδίσει και το κόμμα του θα έρθει πρώτο, αλλά και ότι θέλει να επισπεύσει τον χρόνο των εκλογών καθώς θεωρεί πως κινδυνεύουν οι δημοκρατικοί θεσμοί και η χώρα βιώνει μία περίοδο διχασμού και ανωμαλίας.

Σημειώνεται ότι ο Κ.Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη δεσμεύθηκε (όσο μια δέσμευση Μητσοτάκη μπορεί να έχει μια αξιοπιστία») ότι «δεν θα αλλάξει εκλογικό νόμο». «Θα πορευτούμε με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο. Θα ήταν θεσμικά ανεύθυνο, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, να αλλάξει τον εκλογικό νόμο,. επειδή χαμηλώνει τον πήχη της αυτοδυναμίας» είπε.

Ο λόγος; Ότι τελικά η αλλαγή μπορεί να ευνοήσει τον… ΣΥΡΙΖΑ, αφού πλέον δείχνει ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές και εν συνεχεία με έναν εκλογικό νόμο που χαμηλώνει τον πήχη στις επόμενες εκλογές μπορεί να σχηματίσει μέχρι και αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Κι εδώ ο Κ.Μητσοτάκης έθεσε το «τρομοφοβικό» ερώτημα «αν οι Έλληνες πολίτες θα ήθελαν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜεΡΑ25 με στήριξη ΚΚΕ» που σημαίνει πως γνωρίζει και ο ίδιος ότι δεν θα κερδίσει τις εκλογές (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/a-tsipras-i-xora-xreiazetai-prothypourgo-kai-oxi-diktatora-o-k-mitsotakis-einai-apeili-gia-tin-dimokratia/).

Τα τρία σενάρια στα Ελληνοτουρκικά που... στέλνουν τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Ένα από τα βασικά διλλήματα για τους πολίτες στις επερχόμενες εκλογές είναι σύμφωνα με την κυβέρνηση και η διαχείριση των εθνικών θεμάτων.

Ποιoς δηλαδή θα μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα μια κρίση με την Τουρκία και εκεί εκτιμούν στο Μαξίμου πως η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Η ακραία ρητορική Ερντογάν δεν είναι κάτι καινούργιο, όμως πλέον για πρώτη φορά είναι τόσο διάχυτη η εντύπωση πως ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα περιοριστεί στα λόγια.

Σε αυτή την λογική στο Μαξίμου είναι έτοιμοι να απαντήσουν δυναμικά εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια. Πέραν των καθημερινών προκλήσεων στο Αιγαίο μαθαίνω πως στα αρμόδια επιτελεία εξετάζουν τρία βασικά σενάρια.

Το πρώτο έχει να κάνει με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, να υπάρξουν και πάλι δηλαδή υπό την καθοδήγηση των Τούρκων καραβάνια προσφύγων που θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να περάσουν τα σύνορά μας στον Έβρο.

Αυτό το σενάριο δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα την Αθήνα καθώς από τη μία η περιοχή έχει θωρακιστεί περαιτέρω με την επέκταση του φράκτη και όχι μόνο, ενώ μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας θα την έφερνε ακόμα μια φορά απέναντι στους εταίρους μας.

Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με το ενδεχόμενο η Άγκυρα να προχωρήσει σε έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχή της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ήδη φαίνεται πως υπάρχει μια κινητικότητα με το καινούργιο ερευνητικό τουρκικό σκάφος, το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν και το ερώτημα είναι τί θα γίνει αν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα από αυτό που είχαμε δει πριν μερικά χρόνια και ξεκινήσει γεωτρήσεις σε μία περιοχή για παράδειγμα μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου.

Το τρίτο σενάριο έχει να κάνει με το ενδεχόμενο η Τουρκία να θελήσει να μπλοκάρει ελληνικά σκάφη που θα μεταφέρουν στρατιωτικό υλικό και οχήματα σε νησιά. Να προχωρήσει δηλαδή σε ναυτικό αποκλεισμό με πολεμικά της πλοία μην επιτρέποντας την διέλευση των Ελληνικών.

Μόνο και μόνο αυτά τα σενάρια δείχνουν πως τα πράγματα ενδεχομένως να μην εξελιχθούν και πολύ ομαλά στην περιοχή μας και για αυτό πλέον όλοι στην Αθήνα βρίσκονται σε εγρήγορση. Σε κάθε περίπτωση πάντως το μήνυμα πως η Ελληνική πλευρά θα απαντήσει άμεσα και δυναμικά σε κάθε τουρκική πρόκληση έχει σταλεί προς πάσα κατεύθυνση.

Και για να επιστρέψουμε στα εσωτερικά μας είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που θα στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως με αυτό το κλίμα στα Ελληνοτουρκικά η χώρα δεν μπορεί να παραμείνει ακυβέρνητη μετά τις εκλογές ούτε για μία μέρα.

Και όπως μου είπε η γάτα ένας λόγος που ο πρωθυπουργός θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας είναι και αυτός. Να έχει ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο στην Τουρκία καθώς πιθανότατα και εκεί να οδηγηθούν σε εκλογές πολύ κοντά χρονικά με εμάς (http://corfiatiko.blogspot.com/2022/10/blog-post_13.html).


Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑ; «Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα’ ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί» (Κωστής Παλαμάς).

Κυρίαρχο διπλωματικό δόγμα που διέπει διαχρονικά την άσκηση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής είναι η νομιμοποίηση των επεκτατικών βλέψεων της Άγκυρας, μέσω της επίκλησης ευλογοφανών λόγων που στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο ή σε διεθνείς συνθήκες.

Η Τουρκία, υπηρετώντας με απόλυτη προσήλωση και συνέπεια την στρατηγική επιδίωξή της για την επαναχάραξη των συνόρων με τα γειτονικά της κράτη (για δικό της όφελος), δεν διστάζει να προσφεύγει στην χρήση (Ιράκ, Συρία) ή στην απειλή χρήσης (Ελλάδα) στρατιωτικής βίας, επιχειρώντας να εκφοβίσει τους λαούς των όμορων χωρών και υπονομεύοντας σταθερά την εθνική τους κυριαρχία.

Το επόμενο έτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης (24-7-1923), η οποία καθόρισε τα σύνορα του σύγχρονου τουρκικού κράτους. Κατά το διάστημα αυτό, η Τουρκία δεν εγκατέλειψε ούτε για μια στιγμή την επίμονη προσπάθεια ανατροπής και ακύρωσης των όρων της συνθήκης που εναντιώνονταν στην υλοποίηση των γεωπολιτικών της σχεδιασμών.

Σύμφωνα με το 14ο άρθρο της Συνθήκης της Λωζάνης, αποφασίστηκε τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος (εκ των οποίων το μεν πρώτο κατοικούνταν εξ ολοκλήρου από Ελληνικό πληθυσμό, ενώ στο δεύτερο η Ελληνική παρουσία έφθανε αντιστοίχως σε ποσοστό 80%) να παραμείνουν υπό τουρκική κυριαρχία, με την ρητή όμως πρόνοια να υπαχθούν σε ειδικό διοικητικό καθεστώς, το οποίο θα διασφάλιζε συνθήκες ελευθερίας και οικονομικής ανάπτυξης των αυτόχθονων Ελλήνων κατοίκων.

Εντούτοις, η τουρκική κυβέρνηση έσπευσε μόλις τρία χρόνια μετά την υπογραφή της (το 1926 μ.Χ.) να ακυρώσει την ευεργετική διάταξη της Συνθήκης, θέτοντας τα θεμέλια του βίαιου εκτουρκισμού του τοπικού πληθυσμού.

Με την συνθήκη της Λωζάνης υπήρξε η de jure αναγνώριση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δηλ. στην Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λήμνο, Ικαρία και Σαμοθράκη. Η Άγκυρα όμως, στα μέσα περίπου της δεκαετίας του ΄60 μ.Χ., υιοθετώντας (από τότε) επιθετική στάση, εγκατέστησε στην ενδοχώρα της Μικράς Ασίας την Στρατιά του Αιγαίου, ενώ στο λιμάνι της Σμύρνης ναυλοχούσαν μόνιμα πολεμικά αποβατικά σκάφη, εποφθαλμιώντας την εδαφική ακεραιότητα των ελληνικών νησιών.

Η Ελλάδα, ασκώντας το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας που προβλέπεται ρητά στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών (άρθρο 51), μερίμνησε για τον στρατιωτικό εξοπλισμό και την αμυντική θωράκιση των νησιών, προκειμένου να αποτρέψει την εκδήλωση τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης που θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική μας κυριαρχία.

Δυστυχώς, η Τουρκία εξελίσσεται σε σοβαρή περιφερειακή δύναμη που προωθεί τον ιστορικό ρεβιζιονισμό (αναθεωρητισμό), επιδιώκοντας σταθερά την ακύρωση ή την τροποποίηση των όρων της Συνθήκης της Λωζάνης, ενώ η διαχρονικά ενδοτική στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στην προκλητικότητα της Άγκυρας, ανατροφοδοτεί τον τουρκικό επεκτατισμό που απειλεί σήμερα να ανατρέψει το υφιστάμενο status quo στο Αιγαίο.

Η παραπομπή των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Διεθνές Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στην Χάγη της Ολλανδίας (Δ.Δ.Χ.) (κύριο δικαστικό όργανο του Ο.Η.Ε. με σκοπό την ειρηνική επίλυση και διευθέτηση των διακρατικών διενέξεων σχετικά με την ερμηνεία μιας συνθήκης ή ενός νομικού θέματος διεθνούς δικαίου) οφείλει να γίνει εντός του πλαισίου του αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας και των διεθνών συνθηκών, χωρίς την προβολή μαξιμαλιστικών απαιτήσεων, μέσα σε κλίμα καλής γειτονίας και αποφυγής προκλητικών ενεργειών ή δηλώσεων.

Αξίζει στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε με έμφαση ότι κατά την πάγια αρχή της ελληνικής διπλωματίας, ως ελληνοτουρκική διαφορά που χρήζει παραπομπής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αναγνωρίζεται μόνο η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας των νησιών και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.) στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, και όχι οι υπόλοιπες «ελληνοτουρκικές διαφορές», τις οποίες μέχρι πρότινος η ελληνική διπλωματία χαρακτήριζε (και ορθά) ως «παράλογες τουρκικές αξιώσεις».

Επομένως, ως διμερής διαφορά σύμφωνα με την καθιερωμένη ατζέντα των ελληνοτουρκικών διπλωματικών σχέσεων νοείται: Μόνο εκείνη που αφορά τον καθορισμό του εύρους της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κάθε άλλη επιπρόσθετη «διαφορά» που τυχόν εμφιλοχωρήσει στην διπλωματική διαπραγμάτευση θα συνιστά προκλητική, μονομερή, αυθαίρετη και αναβαθμισμένη τουρκική αξίωση, η οποία γεννήθηκε μετά την εθνικά καταστροφική διαχείριση της κρίσης των Ιμίων (1996 μ.Χ.), στην οποία εδραιώθηκε μεταγενέστερα το τουρκικό δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας».

Μετά την κρίση των Ιμίων, η τουρκική διπλωματία εισήγαγε για πρώτη φορά τον καινοφανή όρο των «θαλάσσιων γκρίζων ζωνών», δίνοντας το έναυσμα στο στρατιωτικό κατεστημένο της Άγκυρας να «αλωνίζει» στο Αιγαίο, αμφισβητώντας προκλητικά τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Μολονότι, σύμφωνα με την Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας (άρθρο 121 παρ. 2), όλα τα νησιά διαθέτουν θαλάσσιες ζώνες, δηλαδή χωρικά ύδατα (αιγιαλίτιδα ζώνη), συνορεύουσα ζώνη, αποκλειστική οικονομική ζώνη (Α.Ο.Ζ.) και υφαλοκρηπίδα, εντούτοις η Τουρκία διακηρύσσει σε όλους τους τόνους (κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και διεθνούς νομιμότητας) ότι τα νησιά «παράγουν» μειωμένη ή μηδενική επήρεια, αναγνωρίζοντας ότι έχουν μόνο χωρικά ύδατα έξι ναυτικών μιλίων.

Η τυχόν προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης, υλοποιούμενη υπό το κράτος των απειλητικών κραυγών και προειδοποιήσεων της Άγκυρας, που υποσκάπτουν την εθνική κυριαρχία ή τα διεθνώς κατοχυρωμένα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας ή, ακόμη χειρότερα, αν συμφωνηθεί υπό το καθεστώς ενός πολεμικού τετελεσμένου στο Αιγαίο ή στην Θράκη, δεν μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί εθνική εναλλακτική επιλογή της Ελληνικής πολιτικής τάξης.

Σύσσωμος ο ελληνικός πολιτικός κόσμος οφείλει να αντισταθεί σθεναρά στο πολιτικό πρέσινγκ του διεθνούς παράγοντα που θα «ενθαρρύνει» την Ελλάδα να ακολουθήσει την οδό της «ηττοπαθούς διπλωματίας».

Για να ιδρυθεί η υποχρεωτική δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, επιβάλλεται προηγουμένως η υπογραφή από τα εμπλεκόμενα κράτη ενός συνυποσχετικού, στο οποίο θα περιγράφονται τα κρίσιμα αμφισβητούμενα ζητήματα, ως προς τα οποία θα καλείται το Δικαστήριο να αποφανθεί.

Η ενδεχόμενη συμπερίληψη στο συνυποσχετικό των τουρκικών αξιώσεων, όπως ο περιορισμός του εύρους του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου, ο καθορισμός της έκτασης του FIR Αθηνών, η παραίτηση από το δικαίωμα επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ., ο καθορισμός αρμοδιοτήτων στην έρευνα και στην διάσωση, η αποστρατιωτικοποίηση ορισμένων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, «η αμφισβητούμενη κυριαρχία νησίδων και βραχονησίδων» κ.λπ., θα είναι καταστροφική για τα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας και πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία.

Η τελική κατάρτιση του συνυποσχετικού που τυχόν θα ενσωματώνει τις πιο πάνω παράλογες τουρκικές διεκδικήσεις δεν θα θεωρηθεί απλά ως μια άτακτη υποχώρηση της Ελληνικής διπλωματίας από την πάγια αρχή και θέση της, αλλά θα καταγραφεί από τον Ιστορικό του Μέλλοντος ως το κυλώνειο άγος ολόκληρου του πολιτικού συστήματος άσκησης εξουσίας.

Στην περίπτωση κατά την οποία η πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική ελίτ της Ελλάδας προχωρήσει (κατ’ απαίτηση της Άγκυρας ή υποκύπτοντας σε ασφυκτικές πιέσεις του εξωτερικού) σε συνολική διαπραγμάτευση των Ελληνοτουρκικών «διαφορών», θέτοντας αψήφιστα και ελαφρά τη καρδία στην (ευάλωτη) κρίση του δικαστηρίου ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας (όπως είναι το καθεστώς και η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και των νησίδων, το εύρος του εναέριου χώρου, το δικαίωμα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ. κ.λπ.), τούτο θα προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημία στα κρίσιμα γεωπολιτικά και γεωοικονομικά συμφέροντα της πατρίδας μας, ναρκοθετώντας το μέλλον των επόμενων γενεών.

Κατά την προσωπική θέση του γράφοντος, ως μόνη θεσμικά αποδεκτή και νόμιμη συνθήκη για την παραπομπή των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Δ.Δ.Χ. νοείται η περιγραφή (στο συνυποσχετικό) ως μοναδικού επίδικου ζητήματος προς δικαστική εξέταση εκείνου της οριοθέτησης της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, με την ταυτόχρονη αναγνώριση της πλήρους επήρειας των Ελληνικών νησιών, όπως άλλωστε επιτάσσει το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η συμπερίληψη οποιασδήποτε άλλης «διαφοράς» θα πλήξει καίρια και ανεπανόρθωτα τον πυρήνα της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.

Από το 1995 μ.Χ. κάθε Ελληνική κυβέρνηση που είχε την ευθύνη της άσκησης εξουσίας όφειλε, ασκώντας το δικαίωμα που ρητώς αναγνωρίζεται και προβλέπεται στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (άρθρο 3), να επεκτείνει το εύρος των χωρικών υδάτων μέχρι αποστάσεως των 12 ν.μ. πριν από την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ισχυροποιώντας την διαπραγματευτική επιχειρηματολογία της πατρίδας μας, στο πλαίσιο της επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία, μολονότι δεν έχει επικυρώσει την Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας, εντούτοις έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ. στον Εύξεινο Πόντο και στην Μεσόγειο, ενώ θεωρεί ως αιτία πολέμου (casus belli) την άσκηση του αντίστοιχου δικαιώματος από την Ελλάδα στην θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου!

Η συγγραφέας Αναστασία Στρατή σημειώνει πολύ εύστοχα τα εξής άκρως σημαντικά που αξίζουν να προσεχθούν από τους γραφειοκράτες των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας: «...θα ήταν σκόπιμο η κήρυξη ΑΟΖ να συνδυάζεται με την επέκταση των χωρικών υδάτων, απαραίτητο δε σε περίπτωση δικαστικής επίλυσης της διαφοράς οριοθέτησης με την Τουρκία.

Και τούτο διότι εάν οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ με το ισχύον εύρος των χωρικών υδάτων και δεν αποδοθεί πλήρης επήρεια σε ορισμένα ελληνικά νησιά, η Ελλάδα δεν θα δικαιούται να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο μέλλον στις περιοχές που θα έχουν ήδη οριοθετηθεί και θα επηρεάζονται από την εν λόγω επέκταση.

Υπενθυμίζεται ότι τα διεθνή δικαιοδοτικά όργανα έχουν αποδεχθεί την υπεροχή του δικαιώματος σε αιγιαλίτιδα ζώνη έναντι του δικαιώματος σε υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ γειτονικού κράτους, σε περίπτωση δε επέκτασης των Eλληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ., το 71,2% του Αιγαίου θα περιέλθει υπό Eλληνική κυριαρχία2.

(Επ΄αυτού βλέπετε περισσότερα σε προγενέστερο άρθρο του γράφοντος με τον τίτλο «Το Oruc Reis και οι διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Ποιος θα υπερασπιστεί τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο;»,

Η υπαγωγή αδιακρίτως όλων των παράλογων και εξωπραγματικών τουρκικών αξιώσεων στην αρμοδιότητα του Δικαστηρίου της Χάγης ενέχει τεράστια απειλή για την κρατική υπόσταση της χώρας μας, καθόσον απαράγραπτα δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας θα τεθούν υπό την αμφισβητούμενη κρίση ενός διεθνούς δικαστικού οργάνου το οποίο αναμένεται να δεχθεί αφόρητες πολιτικές και διπλωματικές πιέσεις που θα απομειώσουν την νομική εγκυρότητα και αρτιότητα της απόφασης του.

Στην παραπομπή των διαφορών Ελλάδας-Τουρκίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης υποκρύπτονται τεράστια διεθνή γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά συμφέροντα που συνδέονται άμεσα με την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων του Αιγαίου και, ως εκ τούτου, πρέπει να πιθανολογηθεί με μαθηματική βεβαιότητα ο επηρεασμός της κρίσης του δικαστηρίου από το εμπλεκόμενο κράτος που θα διαθέτει τα ισχυρότερα ερείσματα στην διεθνή πολιτική και διπλωματική σκηνή.

Με απλά λόγια, δηλαδή, κρίνεται πολύ πιθανό η δικαιοδοτική κρίση του δικαστηρίου να χειραγωγηθεί από πολιτικούς και διπλωματικούς κύκλους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ που θα επιχειρήσουν να εργαλειοποιήσουν τον θεσμό του διεθνούς δικαστηρίου με σκοπό την ικανοποίηση των γεωπολιτικών τους επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων, ζημιώνοντας ανεπανόρθωτα τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας.

Η παρούσα γεωπολιτική συγκυρία, όπως αυτή διαμορφώνεται με την ρωσική εισβολή στα εδάφη της Ουκρανίας και την αλλαγή των διεθνών συνόρων ενός ευρωπαϊκού κράτους, ευνοεί τον ιστορικό αναθεωρητισμό της Τουρκίας, η οποία επιδιώκει διαχρονικά την «επικαιροποίηση» της Συνθήκης της Λωζάνης σύμφωνα με τις γεωπολιτικές της επιδιώξεις.

Οι επόμενοι μήνες απαιτούν τον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας και εγρήγορσης του Ελληνικού λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, καθόσον η Άγκυρα θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η προσοχή της νατοϊκής συμμαχίας είναι στραμμένη στα τεκταινόμενα της Ανατολικής Ευρώπης, προβαίνοντας σε προκλητική επιθετική ενέργεια σε βάρος της Ελλάδας και δημιουργώντας μια νέα εστία ανάφλεξης και γεωπολιτικής έντασης στο Αιγαίο και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Συνεπώς, η Τουρκία ούσα τυφλωμένη από την στείρα και άγονη μεγαλομανία της για την αναβίωση του Οθωμανικού της παρελθόντος, θα επιδιώξει το επόμενο χρονικό διάστημα να υλοποιήσει τα γεωπολιτικά της σχέδια, είτε φωνασκώντας και απειλώντας ακατάπαυστα, είτε και προκαλώντας θερμό πολεμικό επεισόδιο με αποκλειστικό σκοπό να σύρει την Ελλάδα (είτε με τις απειλητικές κραυγές, είτε με την χρήση βίας) στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για την συνολική (μέχρι νεωτέρας) επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Επομένως, κρίνεται πολύ πιθανό, με την «βούλα» του Διεθνούς Δικαστηρίου και με την σύμφωνη γνώμη και υπογραφή της πάντοτε ξενόδουλης ελληνικής πολιτικής τάξης, αλλά και με την συνευδοκία του αποχαυνωμένου ελληνικού λαού, να αποφασιστεί ο διαμοιρασμός και η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, κατά τρόπο που θα εξυπηρετεί σχεδόν απόλυτα τις γεωπολιτικές επιδιώξεις της Άγκυρας και των ισχυρών διεθνών «παικτών» της γης.

Στην δύσμοιρη Ελλάδα θα πετάξουν (όπως πάντοτε) ελάχιστα «ψίχουλα γεωπολιτικής ελεημοσύνης» με μοναδικό σκοπό την μακροημέρευση του βυσσοδομούντος, παρασιτικού και διεφθαρμένου ελληνικού πολιτικού συστήματος εξουσίας καθώς και των αργυρώνητων Μ.Μ.Ε. (Μέσα Μαζικής Επιρροής και Εξαπάτησης) τα οποία θα προπαγανδίσουν (πάντοτε με το αζημίωτο) ως μεγάλη «εθνική επιτυχία» την προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης, ενώ την (ενδεχόμενη) απόφασή του για την διχοτόμηση του Αιγαίου θα την επαινέσουν ως «εθνικά επωφελή και δίκαιη».

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη (κατά την 77η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε.), σε τηλεοπτική του συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο Bloomberg, μας προϊδέασε για το μέτρο της Ελληνικής αντίδρασης σε ενδεχόμενη τουρκική προκλητική ενέργεια, δηλώνοντας μεταξύ άλλων επί λέξει τα εξής: «Δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία».

[Εκφεύγει των ορίων του παρόντος άρθρου ο σχολιασμός της εξωφρενικής και επικίνδυνης δήλωσης του κ. Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας (!), όταν η επίσημη στάση της Ε.Ε. και των κρατών μελών περιορίζεται στην επιβολή μόνο οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας και στην απερίφραστη καταδίκη της ρωσικής εισβολής, χωρίς να υιοθετείται η άποψη ότι η Ευρώπη βρίσκεται συλλογικά (πόσω μάλλον κάθε κράτος μεμονωμένα) σε πόλεμο με την Ρωσική Ομοσπονδία!].

Η συγκεκριμένη φράση του κ. Μητσοτάκη «δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο...» δύναται να (παρ)ερμηνευθεί από την Άγκυρα ότι εκπέμπει περισσότερο «προσκλητήριο σήμα ενδοτισμού» (είναι δηλαδή σαν να λέει εμμέσως πλην σαφώς στον Ερντογάν «έλα να τα βρούμε»), παρά σθεναρή πατριωτική βούληση υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου.

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπογραμμιστεί το εξής εντυπωσιακό στοιχείο: ο δημόσιος λόγος του κ. Μητσοτάκη περιορίζεται πάντοτε (άραγε εσκεμμένα;) σε αναφορές που συνδέονται μόνο με την «εθνική κυριαρχία», ενώ παραλείπει συστηματικά οποιαδήποτε νύξη που συσχετίζεται με τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα (όπως είναι η Α.Ο.Ζ. και η υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου), διαχωρίζοντας επιμελώς την «εδαφική ακεραιότητα» από την διαφύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας.

Επιχειρεί, δηλαδή, κατά τρόπο πρωτοφανή και ανήκουστο να διασπάσει την έννοια της εθνικής κυριαρχίας, διακρίνοντας ανάμεσα στον «σκληρό πυρήνα της κυριαρχίας», που καταλαμβάνει μόνο το χερσαίο έδαφος, και στην «εξωτερική κυριαρχία», η οποία εμφανίζεται «αποδυναμωμένη και ήσσονος σημασίας» και καταλαμβάνει την θάλασσα, τον εναέριο χώρο και τα κυριαρχικά δικαιώματα. (Α.Ο.Ζ. και υφαλοκρηπίδα).

Με την τακτική αυτή, επιδιώκεται να εξαλειφθεί από την συλλογική μνήμη των Ελλήνων η διεθνώς αναγνωρισμένη και κατοχυρωμένη στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας έννοια «των κυριαρχικών δικαιωμάτων», ενώ διαχέεται παράλληλα στην παγκόσμια κοινότητα η εντύπωση ότι είμαστε χώρα περιορισμένης και μειωμένης κυριαρχίας.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται (ως ενδεχόμενο σενάριο) να εκδηλωθεί διπλή επιθετική ενέργεια από την Τουρκία και στον Έβρο (μαζικό κύμα μεταναστών που θα επιχειρήσει να διασπάσει την συνοριακή γραμμή εισβάλλοντας στην χώρα μας) και στο Αιγαίο (αεροναυτικός αποκλεισμός νησιού ή νησιών), προκειμένου να επέλθει ένα ισόπαλο αποτέλεσμα μεταξύ των δύο χωρών που θα επιτρέψει όμως στην Ελληνική κυβέρνηση να διαπλάσει το νέο επικοινωνιακό αφήγημά της, το οποίο πιθανώς να έχει το εξής περιεχόμενο:

«Αποκρούσαμε επιτυχώς την επίθεση της Τουρκίας στην Θράκη, διαφυλάσσοντας την εδαφική ακεραιότητα των χερσαίων συνόρων μας, στο Αιγαίο όμως (επειδή είμαστε και σύμμαχες χώρες με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ) θα παραπέμψουμε τις Ελληνοτουρκικές διαφορές στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, προς χάριν της διεθνούς ειρήνης, ασφάλειας και γεωπολιτικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ολόκληρος ο Ελληνικός λαός θα ζητωκραυγάσει ανακουφισμένος που θα βυθιστεί εκ νέου στον μίζερο και άγευστο μικρόκοσμό του, μη γνωρίζοντας όμως ότι έπεσε τραγικό θύμα ενός καλά προσχεδιασμένου και προμελετημένου σχεδίου, το οποίο αποσκοπούσε στην μαεστρική εξουδετέρωση των πατριωτικών του αντιστάσεων, ώστε να υποδεχθεί (χειροκροτώντας) ως μεγάλη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας την προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης.

Υπό την ανωτέρω όμως μεθόδευση θα εισαχθούν στην κρίση του δικαστηρίου, από «την πίσω πόρτα» και στα μουλωχτά, όλες οι απαράδεκτες και εξωπραγματικές τουρκικές αξιώσεις, επί προφανή ζημία των εθνικών ζωτικών συμφερόντων.

Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι το παρόν κείμενο πραγματεύεται θέματα που αφήνουν παγερά αδιάφορη την συντριπτική πλειονότητα του εμβολιασμένου ελληνικού λαού, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε «κατάσταση νιρβάνας», εντούτοις απευθύνεται στους ελάχιστους πλέον εναπομείναντες, γρηγορούντες και αφυπνισμένους Έλληνες πολίτες που καλούνται να διατηρήσουν άσβεστη στην ψυχή τους την φλόγα της αγνής φιλοπατρίας, φυλάσσοντας «Θερμοπύλες».

Η υπνωτισμένη μάζα των πολιτών που στοιχίζεται υπάκουα και πειθήνια πίσω από το εκάστοτε κυβερνητικό αφήγημα μπορεί να παρηγορηθεί από το πλούσιο «ψυχαγωγικό» πρόγραμμα των τηλεοπτικών καναλιών, το οποίο υπόσχεται μια συναρπαστική χειμερινή περίοδο, φιλοδοξώντας να κατασιγάσει κάθε τυχόν πατριωτικό σκίρτημα της καρδιάς τους.

Εξάλλου, το κρίσιμο ερώτημα που ταλανίζει αυτή την εποχή την ελληνική κοινωνία, εκτοπίζοντας κάθε άλλη έγνοια και προβληματισμό είναι το εξής: «Να εμβολιαστώ τώρα τον Οκτώβριο με την επικαιροποιημένη (τέταρτη) δόση του εμβολίου ή να το αφήσω για αργότερα;».

Το Ελληνικό Κράτος κύρωσε με τον Ν. 2321/1995 μ.Χ. (ΦΕΚ 136Α/23-6-1995 μ.Χ.), σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, την «Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας» και, ως εκ τούτου, αυτή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εσωτερικής έννομης τάξης.

Επίσης, η Ελλάδα, με το άρθρο 2 του Ν. 2321/1995 μ.Χ., επεφύλαξε ρητώς για το εαυτό της το αναφαίρετο δικαίωμα κατ’ εφαρμογή του άρθρου 3 της κυρωθείσης Συμβάσεως του Δικαίου της Θάλασσας να επεκτείνει, σε οποιονδήποτε χρόνο, το εύρος της χωρικής θάλασσας μέχρι αποστάσεως των 12 ν.μ. Συνεπώς προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. συνιστά άσκηση δικαιώματος εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας.

Εντούτοις η Ελλάδα από το 1995 μ.Χ. μέχρι και σήμερα -για λόγους άγνωστους στον ελληνικό λαό- δεν έχει προβεί στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ν.μ. Εύλογα κανείς διερωτάται ποιες είναι οι ισχυρές πιέσεις που ασκούνται διαχρονικά στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και τι είδους γεωπολιτικές σκοπιμότητες υπηρετούνται εξαιτίας των οποίων αναβάλλεται συνεχώς η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.;

Η ελληνική πολιτική τάξη δεν αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη, ούτε εκδήλωσε ποτέ την ευαισθησία της να ενημερώσει τον κυρίαρχο Ελληνικό λαό, παρέχοντας ικανοποιητικές εξηγήσεις για την αναβλητικότητα, την αναποφασιστικότητα και την ενδοτική της στάση. Επομένως έχει άδικο εκείνος που διατυπώνει τον ισχυρισμό ότι σύσσωμη η Ελληνική πολιτική ελίτ της χώρας απεμπολεί συνειδητά, κρίσιμα και ζωτικά δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας (http://oimos-athina.blogspot.com/2022/10/blog-post_42.html);

Τι απέγινε η δικαστής Μαρία Μαργαρίτη; Ξεμπρόστιασε το Δικαστικό Σώμα αποκαλύπτοντας οίκο ανοχής εντός των δικαστηρίων, όπου κακοποιούσαν εκατοντάδες ανήλικα παιδιά! Η υπόθεση της δικαστή Γρεβενών, Μαρίας Μαργαρίτη-Φώλια, ξεκίνησε τον χειμώνα του 2007 μ.Χ., όταν κατήγγειλε πιέσεις για υπόθεση σκανδάλου καταχρήσεων κρατικού χρήματος που ερευνούσε.

Στην συνέχεια, αφού κατήγγειλε ότι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί έφαγαν κονδύλια που προορίζονταν για οικονομική ενίσχυση σεισμοπαθών, η κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε από το δικαστικό σώμα.

Επίσης, η δικαστίνα Μαρία Μαργαρίτη-Φώλια, κατηγόρησε το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας ύπαρξη «ΟΙΚΟΥ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ και ότι εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ορέξεις δικαστικών και μεσαζόντων), σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων!!!!»

Η δικαστής έγινε περισσότερο γνωστή, από τις απεργίες πείνας που έκανε έξω από το μέγαρο Μαξίμου και από μια εκπομπή του BBC για την υπόθεσή της. Τα Ελληνικά ΜΜΕ αγνόησαν σκανδαλωδώς και την δική της περίπτωση (https://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%ad%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b5-%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%af%cf%84%ce%b7/).


Τι ετοιμάζει ο ΝεόΔουλος Κούλης και η SINGULAR LOGIC; Να, λοιπόν, που έγινε κι αυτό: Ο «εν πολλαίς αμαρτίαις» περιπεσών Κούλης να φωνάζει πως φοβάται, μήπως ο Πούτιν χακάρει τα εκλογικά αποτελέσματα των επερχόμενων «Ελληνικών» εκλογών!

Οι οποίες μπορεί να διακόψουν το ρεσιτάλ της δικτατορικής και τρομοκρατικής αλητείας του Κούλη και της συμμορίας του. Για να μας θυμίζει έτσι την λαϊκή παροιμία, η οποία σε ανάλογες περιπτώσεις, καγχάζει, επισημαίνοντας το «φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»!

Κι ο νοικοκύρης στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι βέβαια ο Πούτιν, που ασφαλώς δεν θα καταδεχθεί ν’ ασχοληθεί με τον Κούλη. Νοικοκύρης είναι ο λαός, τον οποίο Κούλης και η μαφία του κατακλέβουν και καταληστεύουν καθ’ έξιν, πολυειδώς και πολυτρόπως. Αλλά προπάντων, νοθεύοντας τα εκάστοτε εκλογικά αποτελέσματα.

Για να μας θυμίζουν κάθε φορά, που γίνονται εκλογές, την μαντινάδα του σκιτσογράφου Βασίλη Χριστοδούλου στη «Βραδυνή», με αφορμή το χουντικό δημοψήφισμα, ο οποίος μας τραγουδούσε: «Ποτέ δεν εματάγινε τέτοιο κουτί ρημάδι, να ρίχνεις ΟΧΙ το πρωί, να βγαίνει ΝΑΙ το βράδυ»!

Όταν το 2016 μ.Χ. γίνονταν εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, συνέβησαν τα εξής κωμικοτραγικά. Τις εκλογές, όπως φαίνεται, τις έκαμαν με μηχάνημα ακατάλληλο για καλπονοθείες: Το οποίο μάλλον αποφάνθηκε, ότι εκλεγόταν ο Μεϊμαράκης.

Οι ΝεόΔουλοι του Μαμωνά και οι πάτρωνές τους, όπως φαίνεται, αιφνιδιάστηκαν. Και βρήκαν να πουν ότι το μηχάνημα, που είπε την αλήθεια είχε κάμει λάθος. Και «αμ’ έπος, αμ’ εργον», ξανάκαμαν εκλογές. Οπότε προσέφυγαν στην σπεσιαλίστρια της καλπονοθείας SINGULAR LOGIC, η οποία ασφαλώς και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους. Αναδεικνύοντας «νικητή» τον Κούλη.

Τα ίδια όμως συνέβαιναν παλιότερα και με την ΕΡΕ, την προηγούμενη της ΝΔ θυγατέρα του «εθνάρχη» Καραμανλή. Οπότε, όπως τότε λεγόταν, «ψήφιζαν ακόμη και τα δέντρα». Για να προκαλέσουν τον «ανένδοτο αγώνα» του «Γέρου της Δημοκρατίας».

Καρπός του «ανένδοτου» ήταν να πιάσει η «Ένωση Κέντρου», αν καλά θυμάμαι, το 53%. Για να επακολουθήσει η αποστασία του Μητσοτάκη (πατέρα), η Χούντα, η προδοσία της Κύπρου. Και τα τόσα άλλα οδυνηρά για τους Έλληνες. Ας περάσουμε όμως και στην αντίπερα όχθη. Στον «αριστερό» μας Αλέξη και τον «δεξιό» μας Πανούλη. Που ο λαός τους ψήφισε για τριαντάφυλλα κι αυτοί του βγήκαν γαϊδουράγκαθα.

Οι κύριοι, λοιπόν, αυτοί, για να ευχαριστήσουν το λαό, που τους ανέβασε σε θώκους εξουσίας, τον έφτυσαν κατάμουτρα. Γιατί αναποδογύρισαν το αποτέλεσμα, το οποίο ήταν συντριπτικό (62%) εναντίον των απαιτήσεων της στημένης σε βάρος μας, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής χούντας, χρεοκρατίας.

Παρά την οικονομική τρομοκρατία, που ασκήθηκε, με τα ασφυκτικά capital controls, που υποχρέωναν το λαό να περιμένει στην ουρά, προκειμένου να προμηθευτεί τα ελάχιστα, απαραίτητα για την επιβίωσή του χρήματα.

Αποτέλεσμα της μετωπικής σύγκρουσης λαού και Αλεξο-Πανούληδων ήταν η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Και η δημιουργία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ του Παναγιώτη Λαφαζάνη με 25 βουλευτές. Που σήμαινε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διέτρεχαν τον έσχατο κίνδυνο. Ιδιαίτερα, επειδή είχε προστεθεί στη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αυτή η εξέλιξη δεν συνέφερε καθόλου στην Νέα Τάξη Καθαρμάτων, που είχαν στηρίξει πολλές ελπίδες (προδοσία Μακεδονίας, κλπ) στο προδοτικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισαν την διενέργεια εκλογών, προκειμένου να πετάξουν έξω από τη Βουλή το «τοξικό» κόμμα της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Και τα κατάφεραν περίφημα. Και πώς να μην τα καταφέρουν;

Ιδιαίτερα μάλιστα, αφού είχαν με το μέρος τους την καλπονοθευτική SINGULAR LOGIC. Η οποία και τους μαγείρεψε το αποτέλεσμα, που ήθελαν. Αφού ο μυριοφτυσμένος λαός παρουσιάστηκε και πάλι ως ένθερμος οπαδός του προδοτικού δίδυμου Τσίπρα και Καμένου.

Για να καταλάβετε ως πού μπορούν να φτάσουν, σκεφθείτε ότι μελετούν, λέει, να αφαιρέσουν τα πολιτικά δικαιώματα από το κόμμα του Κασιδιάρη. Γιατί, όπως φαίνεται τους ανησυχεί ιδιαίτερα το ότι παρουσιάζει ρεύμα προτιμήσεων εκ μέρους σημαντικής μερίδας του λαού.

Και ας μην ξεχνάμε ότι και πάλι η SINGULAR LOGIC, όπως φαίνεται, ήταν αυτή, που πέταξε έξω απ’ την Βουλή το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Για να επακολουθήσει ο εγκλεισμός των μελών της στις φυλακές.

Γιατί όλοι μας έχουμε καταλάβει πως εγκληματικές οργανώσεις, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με αστρονομική μάλιστα διαφορά, είναι τα κόμματα του νεοταξικού τόξου (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κλπ.). Πόσοι άνθρωποι άμεσα ή έμμεσα δεν δολοφονήθηκαν απ’ τα κόμματα αυτά! Και πάνω απ’ όλους η ίδια η πατρίδα με τις αλλεπάλληλες σε βάρος της προδοσίες, που έγιναν ή έπονται…

Τι άραγε επιδιώκει ο Κούλης με τη λάσπη, που πέταξε στον Πούτιν; Εξαιρετικά δύσκολο να το καταλάβουμε, ιδιαίτερα μάλιστα, όταν έχουμε να κάνουμε με άνθρωπο, που έχει την ξιπασμένη ηλιθιότητα να διακηρύσσει ότι είναι το «καλύτερο» -ύστερα βέβαια από πολλές χιλιάδες άλλους –«βιογραφικό» της χώρας. Πάντοτε βέβαια εξαρτώμενος από το τι θα του υπαγορεύσει το σατανικό νεοταξικό συνδικάτο.

Μπορεί να απαγορέψει τη συμμετοχή στις εκλογές των ανεμβολίαστων. Μπορεί να υποχρεώσει όλους του ψηφοφόρους να κάμουν ράπιντ τεστ και άλλα εκβιαστικά μέτρα να πάρει, για να προκαλέσει την αποστροφή πολλών ψηφοφόρων, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές. Και βέβαια η SINGULAR LOGIC δεν θ’ αρνηθεί όπως και άλλοτε να του προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της.

Αδελφοί και πατέρες, μην ξεχνάτε στις προσευχές σας και στην προσκομιδή, την Χρυσάνθη. Που οι Κούλης και Θάνος καταδίκασαν σε θάνατο. Γιατί «ήθελε, λέει, να είναι ελεύθερη»! Και όχι νεοταξικό ζόμπι, σαν τους μαφιόζους, που δολοφονούν την Ελλάδα και τους Έλληνες (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2022/10/singular-logic.html)…


Σάλος στην Τουρκία: “Πτώση Ερντογάν με εμπλοκή CIA και ήττα σε πόλεμο με Ελλάδα – Η Αθήνα έμαθε το απόρρητο σχέδιο τουρκικής επίθεσης”. Ποιος ήταν ο στόχος των Τούρκων – Τί έλεγε το σχέδιο αυτό.

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία από τις αποκαλύψεις του αρθρογράφου της εφημερίδας Μilliyet, Οζάι Σεντίρ (Ozay Sendir) ο οποίο υποστήριξε ότι στρατιωτικοί προσκείμενοι στον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, αποκάλυψαν και παρέδωσαν στην Αθήνα απόρρητο σχέδιο τουρκικής επίθεσης κατά της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει, το «σχέδιο» προβλέπει επίθεση «αστραπή» της Τουρκίας στην ηπειρωτική χώρα με στόχο την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, προκειμένου να αιφνιδιάσει την Ελλάδα που λογικά θα περίμενε κάποια κίνηση στα νησιά.

Στη συνέχεια ο Σεντίρ αναφέρεται σε υποτιθέμενα αμερικανικά σενάρια, με αναφορές σε εμπλοκή της CIA, που στόχο έχουν να ρίξουν τον Ερντογάν από την εξουσία, μέσω μιας πολεμικής σύγκρουσης Τουρκίας – Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει, όταν οι επίσημοι εκπρόσωποι των ΗΠΑ παίρνουν το μικρόφωνο λένε συνέχεια ότι η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας πρέπει να μειωθεί, αλλά «η CIA κάνει ό,τι μπορεί για να προκαλέσει τουρκοελληνική ένταση και πόλεμο

Αντί όμως να θυμώνουμε, πρέπει να δούμε το σχέδιό της βήμα προς βήμα και να το επεξεργαστούμε. Φυσικά, πίσω από όλα όσα γίνονται κρύβεται… το δίκτυο FETO του θανάσιμου εχθρού του Erdogan, Fethullah Gulen», ο οποίος παρέδωσε απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα στις ελληνικές και αμερικανικές αρχές.

Σύμφωνα με αυτά, σε περίπτωση πολέμου, η Τουρκία με επίθεση κεραυνό θα έφτανε στην Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα για να αιφνιδιάσει την Ελλάδα, που θα περιμένει μάχη στα νησιά. Το FETO παρέδωσε και άλλα απόρρητα έγγραφα, τα οποία αποκαλύπτουν πού βρίσκονται τα οπλοστάσια της τουρκικής στρατιάς του Αιγαίου και αποθηκών απ’ όπου η γείτονα θα ξεκινούσε πιθανή εχθρική ενέργεια προς την χώρα μας.

«Κανονικά η Ελλάδα δεν θα ανακοίνωνε ποτέ ότι υφάρπαξε το σχέδιο και θα έκανε τις ανάλογες προετοιμασίες, έτσι δεν είναι; Έγινε όμως το αντίθετο. Το Σχέδιο δημοσιεύτηκε γραμμή προς γραμμή σε Ελληνικές εφημερίδες και στην τηλεόραση, και ο φόβος εισβολής της Τουρκίας εισήλθε στην ψυχή του Ελληνικού λαού.

Η Αλεξανδρούπολη, που είχε σημαντική θέση στο Κυρίαρχο Σχέδιο Επιχειρήσεων, στρατικοποιήθηκε από τις ΗΠΑ, μετά την παράδοση αυτού του σχεδίου στην Αθήνα. Όπως φαίνεται λοιπόν, το FETO συνεχίζει να εργάζεται για την καταστροφή των τουρκοελληνικών σχέσεων» γράφει ο Sedir.

Αναφερόμενος στην Άσκηση Efes τον Μάιο, ένας ακαδημαϊκός του FETO που κατέφυγε στον Καναδά έγραψε: «Η Τουρκία θα καταλάβει τα νησιά αυτό το καλοκαίρι, κάνει πρόβα». Αυτό το άρθρο έγινε πρωτοσέλιδο και στην Ελλάδα.

Πτώση Ερντογάν με εμπλοκή της CIA. Ο αρθρογράφος επικαλείται πρόσφατο άρθρο στο Natiοnal Interest του σημαντικού Αμερικανού αναλυτή Μαικλ Ρούμπιν (τον οποίο περιγράφει ως «CIA boy») σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία θα καταλάμβανε αρχικά συγκεκριμένες νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο, προκαλώντας στην συνέχεια αντίδραση της Ελλάδας που θα τα ανακαταλάμβανε στρατιωτικά, κάτι που θα οδηγούσε στην πτώση του Ερντογάν.

«Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Michael Rubin, που είναι άνθρωπος ειδικών αποστολών, αποτελεί τη φωνή του Πενταγώνου και είναι πατέρας όλων των εχθρικών προς την Τουρκία ιδεών, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των πτήσεων της Turkish Airlines προς την Ευρώπη, θα μπορούσε να ξεσπάσει ένας Ελληνοτουρκικός πόλεμος. Ο τίτλος του άρθρου του ήταν “Έτσι θα μπορούσε η Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα το 2023 μ.Χ.”.

Σύμφωνα με το σενάριο που περιγράφεται στο άρθρο, η Άγκυρα θα ακολουθήσει παρόμοια στρατηγική με αυτή την οποία θα ακολουθήσει το Πεκίνο για την δημιουργία οικονομικών αποκλειστικών περιοχών στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Θα αρπάξει δηλαδή μικρά νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο και θα αποκτήσει εκεί οικονομική αποκλειστική ζώνη.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα επενέβαινε στρατιωτικά για να πάρει πίσω τα νησιά, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναβολή των εκλογών στην Τουρκία. Ο Rubin έγραψε επίσης ότι η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες θα πρέπει να ενεργήσουν προληπτικά σε μια τέτοια κατάσταση και ότι δεν πρέπει να παρασυρθούν σε διαπραγματεύσεις.

Οποιαδήποτε τουρκική κίνηση στα ελληνικά νησιά θα πυροδοτήσει μια στρατιωτική απάντηση κατά των τουρκικών δυνάμεων σε αυτά τα νησιά που θα ταπείνωνε τον Ερντογάν και θα επιτάχυναν την πτώση του, με εκλογές ή όχι.

Ο Ερντογάν μπορεί να θέλει να τον αγκαλιάσουν ως σουλτάνο και να τον θυμούνται ως πιο σημαντικό από τον Ατατούρκ, αλλά πρέπει να καταλάβει σήμερα ότι αν ακολουθήσει αυτή την πορεία δράσης, η τύχη του θα είναι ανάλογη του Αργεντίνου δικτάτορα Λεοπόλντο Γκαλτιέρι που ανετράπη και φυλακίστηκε μετά την αποτυχία να καταλάβει τα νησιά Φώκλαντ» σημειώνει ο Τούρκος αρθρογράφος.

«Η CIA, διοχετεύοντας τον φόβο της Τουρκίας στην Ελλάδα, εισβάλλει στη χώρα de facto, ενώ, από την άλλη, λέει στην Τουρκία, “Θα υπάρξει τίμημα”. Η Τουρκία είναι μια χώρα με πολύ μεγάλη κρατική εμπειρία για να μην πάρει στα σοβαρά αυτό το «Παιδί της CIA» καταλήγει ο Sedir (https://www.triklopodia.gr/%cf%83%ce%ac%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%cf%80%cf%84%cf%8e%cf%83%ce%b7-%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%ac%ce%bd-%ce%bc/).

 

Τα τρία σενάρια στα Ελληνοτουρκικά που... στέλνουν τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Ένα από τα βασικά διλλήματα για τους πολίτες στις επερχόμενες εκλογές είναι σύμφωνα με την κυβέρνηση και η διαχείριση των εθνικών θεμάτων.

Ποιoς δηλαδή θα μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα μια κρίση με την Τουρκία και εκεί εκτιμούν στο Μαξίμου πως η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Η ακραία ρητορική Ερντογάν δεν είναι κάτι καινούργιο, όμως πλέον για πρώτη φορά είναι τόσο διάχυτη η εντύπωση πως ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα περιοριστεί στα λόγια.

Σε αυτή την λογική στο Μαξίμου είναι έτοιμοι να απαντήσουν δυναμικά εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια. Πέραν των καθημερινών προκλήσεων στο Αιγαίο μαθαίνω πως στα αρμόδια επιτελεία εξετάζουν τρία βασικά σενάρια.

Το πρώτο έχει να κάνει με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, να υπάρξουν και πάλι δηλαδή υπό την καθοδήγηση των Τούρκων καραβάνια προσφύγων που θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να περάσουν τα σύνορά μας στον Έβρο.

Αυτό το σενάριο δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα την Αθήνα καθώς από τη μία η περιοχή έχει θωρακιστεί περαιτέρω με την επέκταση του φράκτη και όχι μόνο, ενώ μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας θα την έφερνε ακόμα μια φορά απέναντι στους εταίρους μας.

Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με το ενδεχόμενο η Άγκυρα να προχωρήσει σε έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχή της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ήδη φαίνεται πως υπάρχει μια κινητικότητα με το καινούργιο ερευνητικό τουρκικό σκάφος, το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν και το ερώτημα είναι τί θα γίνει αν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα από αυτό που είχαμε δει πριν μερικά χρόνια και ξεκινήσει γεωτρήσεις σε μία περιοχή για παράδειγμα μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου.

Το τρίτο σενάριο έχει να κάνει με το ενδεχόμενο η Τουρκία να θελήσει να μπλοκάρει ελληνικά σκάφη που θα μεταφέρουν στρατιωτικό υλικό και οχήματα σε νησιά. Να προχωρήσει δηλαδή σε ναυτικό αποκλεισμό με πολεμικά της πλοία μην επιτρέποντας την διέλευση των Ελληνικών.

Μόνο και μόνο αυτά τα σενάρια δείχνουν πως τα πράγματα ενδεχομένως να μην εξελιχθούν και πολύ ομαλά στην περιοχή μαΠώς απέτρεψαν, ο Κ.Τσάτσος και ο Ε.Παπανούτσος, την καθιέρωση του λατινικού αλφάβητου και της φωνητικής γραφής από τον Κ.Καραμανλή.

Σε ένα άρθρο του Σ.Ψυχάρη στις 25.7.1999 μ.Χ., στο "Βήμα" αναφέρεται ότι ο Κ.Καραμανλής επιχείρησε να καθιερώσει, στην πρώτη τετραετία της μεταπολίτευσης , το λατινικό αλφάβητο και την φωνητική γραφή  και υποχώρησε μετά την σθεναρή αντίδραση του Κ.Τσάτσου και του Ε.Παπανούτσου.

Δεδομένου ότι ο Κ. Καραμανλής, παρότι επιθυμούσε να βρίσκεται κοντά σε σημαντικούς στοχαστές, ο ίδιος ποτέ δεν είχε ιδιαίτερους θεωρητικούς προβληματισμούς, είναι αξιοπερίεργο τι τον ώθησε να ασπαστεί θέσεις, που στην χώρα μας συμμερίζονταν μόνο ένα κομμάτι του δημοτικισμού. Πως ένας πολιτικός που δεν είχε γίνει γνωστός για την εμπλοκή του στις γλωσσικές διαμάχες λαμβάνει μια τέτοια πρωτοβουλία, που αιφνιδιάζει  τους κατ' εξοχήν δημοτικιστές συνεργάτες του.

Βεβαίως η κατάργηση της αραβικής γραφής από  τον Κεμάλ  θεωρήθηκε ως μεγάλο βήμα προόδου  για τους Τούρκους. Όμως σε μια γλώσσα με παράδοση χιλιάδων ετών, με  αδιάλειπτη συνέχεια, στην οποία έχουν γραφεί  σπουδαία έργα, μια  τέτοια πρωτοβουλία,  ανεξάρτητα από τις πιθανές προθέσεις, όσων την υποστήριζαν, θα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε άλλο ένα αγκωνάρι της αυτοτέλειας και ανεξαρτησίας μας.

Φυσικά αυτό το επεισόδιο δεν ερευνήθηκε ποτέ περισσότερο. Το  απόσπασμα, από το άρθρο  του Σ.Ψυχάρη, με τον τίτλο "Κ.Καραμανλής" είναι το ακόλουθο: "Την πρώτη φορά η κρίση ξέσπασε σε μια συνάντηση του Καραμανλή με τον Κ. Τσάτσο (προτού γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν Υπουργός Πολιτισμού) και τον αείμνηστο Ευάγγελο Παπανούτσο. Τους είχε καλέσει ο τότε πρωθυπουργός στο γραφείο του για να συζητήσουν θέματα της Παιδείας.

Σε μια στιγμή ο Καραμανλής τους είπε ότι θα έπρεπε κάποια στιγμή να σκεφθούν το ενδεχόμενο να συνδυασθεί το ελληνικό αλφάβητο με το λατινικό, να εξετασθεί ακόμη και το θέμα της φωνητικής γραφής.

Σαν ελατήρια πετάχτηκαν επάνω οι δύο συνομιλητές του Καραμανλή. «Δεν πίστευα στα αφτιά μου!» θα αφηγηθεί αρκετά χρόνια αργότερα ο Κ. Τσάτσος... Οπωσδήποτε οι δύο συνομιλητές του τότε πρωθυπουργού δήλωσαν ότι παραιτούνται κλπ., κλπ. και ο Καραμανλής απέσυρε το θέμα (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2014/10/blog-post_41.html)".ς και για αυτό πλέον όλοι στην Αθήνα βρίσκονται σε εγρήγορση. Σε κάθε περίπτωση πάντως το μήνυμα πως η Ελληνική πλευρά θα απαντήσει άμεσα και δυναμικά σε κάθε τουρκική πρόκληση έχει σταλεί προς πάσα κατεύθυνση.

Και για να επιστρέψουμε στα εσωτερικά μας είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που θα στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως με αυτό το κλίμα στα Ελληνοτουρκικά η χώρα δεν μπορεί να παραμείνει ακυβέρνητη μετά τις εκλογές ούτε για μία μέρα.

Και όπως μου είπε η γάτα ένας λόγος που ο πρωθυπουργός θα οδηγήσει τηn χώρα σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας είναι και αυτός. Να έχει ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο στην Τουρκία καθώς πιθανότατα και εκεί να οδηγηθούν σε εκλογές πολύ κοντά χρονικά με εμάς (http://corfiatiko.blogspot.com/2022/10/blog-post_13.html).


Πως και γιατί οι Έλληνες μηντιάρχες-εφοπλιστές σκάβουν το λάκκο τους. Κυριολεκτικά.. Τα πλοία της ιδιοκτησίας σας θα είχαν λόγο ύπαρξης εάν αντί για 8 δις πληθυσμού στο πλανήτη απέμειναν μόνο 2 δις;

Ερώτηση 1η> Aλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ πόσα ηλιοβασιλέματα σας απομένουν να δείτε; Πόσες ανατολές του ήλιου;

Ερώτηση 2η> Τα πλοία της ιδιοκτησίας σας θα είχαν λόγο ύπαρξης εάν αντί για 8 δις πληθυσμού στο πλανήτη απέμειναν 500 εκατ. με 2 δις;

By The Wrong Man. Όσο αφορά την πρώτη ερώτηση η προφανής απάντηση είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ταξιδέψει στην αιωνιότητα εκτός κι εάν έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει. Υπάρχουν όμως κάποιοι εκεί έξω που γνωρίζουν πότε θα πεθάνουμε οι υπόλοιποι γιατί απλά το έχουν προσχεδιάσει.

Τον θάνατό μας. Φυσικό και επιχειρηματικό. Η απάντηση στη 2η ερώτηση έχει άμεση σχέση με την πρώτη μια και με λιγότερο πληθυσμό στον πλανήτη οι ανάγκες για τις πάσης φύσεως θαλάσσιες μεταφορές δεν θα είναι ίδιες.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι ιδιοκτήτες των πιο ισχυρών ΜΜΕ στη χώρα μας έχουν πέσει σε μία τεράστια παγίδα αυτοκαταστροφής. Μία θανάσιμη παγίδα. Κι αυτό γιατί άθελά τους (ποιος θέλει να πεθάνει ή να δει την επιχείρησή του να καταστρέφεται;) συμμετέχουν στην αυτοχειρία τους. Οικογενειακή και επιχειρηματική.

Ας ξεκινήσουμε να δούμε τι συμβαίνει στον πλανήτη τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι άλλο από μία απόπειρα ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού της γης. Ήδη όλες οι σχετικές καμπύλες δείχνουν την θνητότητα να έχει εκτοξευθεί, τη στειρότητα στις γυναίκες επίσης, ενώ δημοσιεύματα των τελευταίων 24ωρων κάνουν λόγο για πανδημία καρκίνων εν όψει τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Πολλοί αφελείς εκεί έξω ρωτάνε γιατί κάποιοι να θέλουν να μειώσουν τον πληθυσμό της γης γιατί στο μυαλό τους ταυτίζουν την αύξηση του πληθυσμού με περισσότερα χρήματα για τους πιο πλούσιους. Δεν είναι έτσι όμως. Υπάρχουν 3 σημαντικοί λόγοι μείωσης του πληθυσμού οι οποίοι για έναν παράφρονα, τύπου Χίτλερ για παράδειγμα, θα μπορούσαν να είναι δελεαστικοί.

Ο πρώτος λόγος είναι το Χρέος. Το παγκόσμιο χρέος έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη-φλερτάρει με τα 400 τρις. Το χρέος των ΗΠΑ και της Ευρώπης επίσης. Το χρέος της Ελλάδας είναι κοντά στα 400 δις. Κανένα από τα παραπάνω χρέη δεν αντιστοιχούν σε αποθέματα χρυσού. Άρα το μαγαζί Κόσμος ως επιχείρηση έχει φαληρίσει.

Είναι επιχείρηση το μαγαζί Κόσμος; Ναι, σίγουρα. Κι αυτό γιατί κάποιοι δανείζουν τις κεντρικές τράπεζες των κρατών ανάμεσά τους και την FED. Αυτοί που δανείζουν τις κεντρικές τράπεζες είναι άλλες τράπεζες οι οποίες δεν είναι ούτε δημόσιες, ούτε κρατικές.

Ο δεύτερος λόγος όταν έχεις μία επιχείρηση σχεδόν χρεοκοπημένη να θέλεις να πάρεις τα “μέτρα τους”. Αρχίζεις λοπόν τις “απολύσεις”. Hδη γίνεται λόγος για ένα δις νεκρούς έως το 2030. Από τώρα προετοιμάζουν το έδαφος μιλώντας για πανδημία καρκίνων εξαιτίας των lockdowns και των βεβαρημένων από την πανδημία νοσοκομείων στα οποία οι άνθρωποι απέφευγαν να πηγαίνουν για προληπτικές εξετάσεις. Μόνο που όσοι ετοιμάζουν το έδαφος αφήνουν συνειδητά απ΄έξω τις παρενέργειες των εμβολίων.

Ο τίτλος “ξαφνικός θάνατος” διεκδικεί τη πρωτιά παγκοσμίως παρότι τα ελεγχόμενα ΜΜΕ αποφεύγουν να καταγράψουν όλα τα περιστατικά. Όπως έχουμε γράψει κατ΄επανάληψη Γάλλοι φαρμακοβιομήχανοι μιλώντας σε Ελληνίδα δημοσιογράφο ένα χρόνο πριν εκτίμησαν ότι εξαιτίας των εμβολίων COVID-19 θα έχουμε έκρηξη των αυτοάνοσων (καρκίνων) τα επόμενα χρόνια. Συμβαίνει ήδη.Ο τρίτος λόγος είναι ο Τρόμος. Ο Τρόμος είναι εργαλείο παγκόσμιας διακυβέρνησης.

 Κατασκευάζουμε λοιπόν έναν ιό, τον εκτοξεύουμε εναντίον της ανθρωπότητας, στη συνέχεια εκβιάζουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν, με τα εμβόλια χακάρουμε τα βιομετρικά τους δεδομένα (Yuval Harari), παράλληλα αντικαθιστούμε τα χρήματα (δολάριο και ευρώ) με κρυπτονόμισμα που το εκδίδουν οι κεντρικές τράπεζες και καταλήγουμε στην ψηφιακή ταυτότητα η οποία δεν έχει ουδεμία σχέση με την αστυνομική ταυτότητα και για την οποία έγινε όλο αυτό και με την οποία θα επανεκκινήσουμε τον κόσμο.

Η ψηφιακή ταυτότητα θα είναι ταυτόχρονα ψηφιακό πορτοφόλι, ταυτότητα βιομετρικών δεδομένων, διαβατήριο, άδεια εισόδου σε πάσης φύσεως καταστήματα, αλλά και προυπόθεση οποιασδήποτε συναλλαγής.

Θα είναι επίσης ένα εργαλείο για κοινό παγκόσμιο μισθό. Ούτε επιχειρηματίες, ούτε εφοπλιστές, ούτε επιχειρήσεις. Πάπαλα. Το πως θα τρέφονται τα δύο εναπομείναντα δις των κατοίκων τι ψάχνετε; Ακόμη και με ένα χάπι ή μια ένεση.

Βέβαια αυτοί που το σχεδίασαν όλο αυτό ήδη βλέπουν το project να μπάζει γιατί οι πολίτες διαπιστώνουν ότι ο πιο σύντομος δρόμος προς το θάνατο είναι ο ψηφιακός έλεγχος γι΄αυτό και οι εταιρίες Τεχνολογίας απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους μια και οι πολίτες εκεί έξω αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσουν ότι ο ψηφιακός έλεγχος είναι ανθυγιεινός. Τίποτε όμως από όλα αυτά δεν θα έχει λόγο χρήσης ως εργαλείο εάν δεν μειωθεί πρώτα ο πληθυσμός. Η μείωση του πληθυσμού διευκολύνει τον έλεγχο του. Εδώ βρισκόμαστε λοιπόν.

Σ΄αυτό το project συμμετέχουν άθελά τους και από επιπολαιότητα οι εγχώριοι μηντιάρχες οι οποίοι σαν εφοπλιστές και θαλασσόλυκοι πριονίζουν τα πόδια τους και αυτοκαταστρέφονται. Εάν μάλιστα έχουν κάνει τρία και τέσσερα εμβόλια τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους ήδη έχουν υπονομεύσει την υγεία τους.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος που εμφανίστηκε να κάνει 4η δόση εμβολίου COVID-19 έχει νοσήσει ήδη 3 φορές. Κι αυτό γιατί το ανοσοποιητικό του εξαιτίας των εμβολίων έχει εξασθενήσει. Δεν θα το ακούσει αυτό από τον επιστήμονα της Πάνια, Βασιλακόπουλο.

Η αστεία εικόνα τού να ανησυχούν επειδή η κυβέρνηση παρακολουθεί τα κινητά τους με το καλοχτενισμένο Predator και να αδιαφορούν εάν την ίδια στιγμή κάποιοι τους σκοτώνουν ως φυσικές και επιχειρηματικές οντότητες τόσο με την πανδημία όσο και με τις υπόλοιπες κρίσεις-θανάσιμα projects που τρέχουν είναι τουλάχιστο ανοησία για έξυπνους ανθρώπους όπως οι εφοπλιστές. Ο μόνος που έχει ψιλιαστεί τι συμβαίνει είναι ο Γιώργος Προκοπίου.

Λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα. Δεν πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας αλλά για μια συνωμοσία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εάν μας ρωτάτε από ηθικής άποψης εάν είναι σωστό να μειώνεται ο πληθυσμός της γης, αυτό θέλει μεγάλη κουβέντα. Από το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να είναι τόσο ευκολόπιστα θύματα της προπαγάνδας έως το γεγονός ότι για να οδηγήσεις αυτοκίνητο δίνεις εξετάσεις και παίρνεις δίπλωμα.

Για να φέρεις ένα παιδί στο κόσμο δεν ρωτάς κανέναν. Χιλιετίες τώρα με τους ανθρώπους να αναπαράγονται χωρίς έλεγχο και χωρίς κριτήρια ο κόσμος γίνεται χειρότερος. Πάντως από το να σκοτώνεις τα κουνούπια εκ των υστέρων προτιμότερο και πιο σοφό είναι να ελέγχεις τις γεννήσεις-μια και σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε.

Οι εικονιζόμενοι Έλληνες μηντιάρχες ας μπουν στον κόπο να διαβάσουν όσα γράφουμε. Για το πως στήθηκε η πανδημία μπορούν και μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Μετά από αυτό είναι στο χέρι των Μαρινάκη, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζου, Κυριακού και Σαββίδη να αποφασίσουν εάν τα ΜΜΕ της ιδιοκτησίας τους θα εξακολουθήσουν να έχουν την ίδια γραμμή τόσο για τα lockdowns, όσο και για τα εμβόλια αλλά και όλες τις άλλες κρίσεις ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού.

Ας μην έχουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους την ψευδαίσθηση ότι θα αποτελέσουν εξαίρεση γιατί οι εμπνευστές του project δεν θα ήθελαν να χαλάσουν τέτοιο καλούπι ή να χαθούν τα γονίδια από τέτοιους ομορφάντρες σαν τους εικονιζόμενους μηντιάρχες μας. Το Σύνδρομο του Αμβούργου. Έτος Παραγωγής 1979 μ.Χ. (μια και αι ημέτεραι δυνάμεις έχουν μαντικές ικανότητες.

Οι υγειονομικές αρχές του Αμβούργου καταγράφουν ένα ανησυχητικό φαινόμενο: δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται νεκροί σε εμβρυακή στάση σώματος, χωρίς προφανή αιτία θανάτου. Καθώς τα νούμερα των θανάτων εκτοξεύονται, τα βασανιστικά ερωτήματα για την προέλευση και την φύση της μυστηριώδους ασθένειας πολλαπλασιάζονται.

Ο καλπάζων πανικός και τα σκληρά μέτρα καραντίνας μετατρέπουν την Γερμανία σε Βασίλειο του τρόμου και της σύγχυσης. Ένα τραχύ, ποιητικό και ανατριχιαστικά επίκαιρο ημερολόγιο πανδημίας, που χτίζει έναν κόσμο υπαρξιακής απόγνωσης, ανατρέποντας όλες τις συμβάσεις του είδους (https://www.triklopodia.gr/%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bf%ce%b9-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b7%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%82-%ce%b5%cf%86/).

 

Ψάχνοντας τον Ιζνογκούντ…

Τα της ΕΥΠ, τα έχουμε αναλύσει σε άλλα άρθρα, αλλά ας κάνουμε μία επί τροχάδην αναφορά, για τη συνοχή του άρθρου. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) αποτελεί έναν πολύ σύνθετο οργανισμό. Οι δύο βασικές πτέρυγες της ΕΥΠ, είναι ο τομέας που αποτελείται από άτομα της αστυνομίας και ο τομέας που αποτελείται από άτομα του στρατού. Αυτές είναι οι δύο βασικές πτέρυγες. Από εκεί και πέρα διαιρείται σε διάφορα κλιμάκια.

Ωστόσο Ενώ η ΕΥΠ (πρώην ΚΥΠ – Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών) Υποτίθεται ότι διαφυλάττει τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια, ήδη από 1974 μ.Χ., είχε σαφείς επιρροές από τη CIA. Και επειδή δεν έφτανε αυτό, από τα τέλη περίπου της δεκαετίας του 1980 μ.Χ., άρχισε να εμφανίζεται και η Mossad (Ισραηλινή αντικατασκοπεία) η οποία στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μ.Χ. ανέλαβε να εκπαιδεύσει τους πράκτορες της ΕΥΠ. Έκτοτε έχει πατήσει για τα καλά το πόδι της στα άδυτα της υπηρεσίας.

Με τη δολοφονία Σόντερς, στο παιχνίδι Μπήκε και Η περιβόητη Βρετανική MI6. Και έτσι άρχισαν ν’ ανακατεύονται πολλοί κοκόροι. Αυτή την στιγμή η ΕΥΠ έχει καταντήσει με εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τριών παραπάνω υπηρεσιών.

Ένα μικρό κομμάτι της παραμένει ατόφιο και Ελληνικό. Σε παλαιότερο άρθρο είχαμε αναφέρει και τις χορηγίες που ζητούσε η ΕΥΠ από τους διάφορους επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Κοινώς εξελίχθηκε σε έναν κακώς εννοούμενο δημόσιο φορέα.

Και πρόσφατα εμφανίστηκαν πλέον και οι διάφορες παρακολουθήσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της ΕΥΠ. Αυτό μου θύμισε κάπως την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αρχηγός της ΕΥΠ. Τότε ΚΥΠ.

Το μόνο τηλέφωνο και τις μόνες συνομιλίες που δεν παρακολουθούσε τότε η ΕΥΠ, ήταν του ίδιου του Ανδρέα Παπανδρέου. Σχεδόν όλο το ΠΑΣΟΚ παρακολουθούνταν. Για να μην αναφερθώ σε πρόσωπα της αντιπολίτευσης.

Κάτι ανάλογο έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και σήμερα η εφημερίδα documento, συμφερόντων Καλογρίτσα, με άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των ατόμων που παρακολουθούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κοιτάχτε τώρα ένα περίεργο πράγμα. Θυμάστε εκείνο το άρθρο που είχαμε ανεβάσει προ μηνών με τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα του Παγκοσμίου Οικονομικού φόρουμ; για όσους δεν το θυμούνται κοιτάξτε εδώ και εδώ. Κατά «σύμπτωση» τα ονόματα των δημοσιογράφων που βρίσκονται σε αυτή την λίστα είναι τα ίδια ονόματα που βρίσκονται και στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ένα ακόμα που μου προκάλεσε εντύπωση είναι ότι ανάμεσα στα ονόματα βρίσκεται και ο υπαρχηγός της ΕΥΠ. Ανάμεσα στα άτομα που ήταν υπό παρακολούθηση ήταν και άτομα της συζύγου του Μητσοτάκη, Μαρέβα.

Το προεξάρχον όνομα, είναι εκείνο του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Σύμφωνα με τον Κώστα Βαξεβάνη: «Ο Υπουργός και καθηγητής πανεπιστηµίου, ο οποίος εµφανιζόταν ως ισχυρή προσωπικότητα του Μαξίµου, ήταν σε αντιπαράθεση µε κύκλο του πρωθυπουργού».

Εδώ εγείρεται ένα θέμα. Μήπως τελικά στο πρόσωπο του Γιώργου Γεραπετρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει τον «κακό βεζίρη Ιζνογκούντ»; Βλέπετε το χαλιφάτο του Μαξίμου, χαρακτηρίζεται από μία και μόνη λέξη: «ανασφάλεια»…

Ας μην γελιόμαστε. Η εποχή των βαρέων ονομάτων όπως αυτά του Καραμανλή και του Μητσοτάκη, έφτασε στο τέλος της. Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο τελευταίος των Καραμανλήδων, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος τον Μητσοτάκηδων. Τέλος εποχής και για τις δύο πολιτικές δυναστείας. Ή για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς τέλος εποχής και για τους δύο πολιτικούς δεινοσαύρους.

Οι κακές γλώσσες λένε πως πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει στο περιθώριο. Δεν απολαμβάνει πλέον των ευεργεσιών των έως τώρα προστατών του. Κάθε άλλο! Ακόμη κι ο Klaus Shwab δείχνει να τον απαξιώνει.

Η Ευρώπη το ίδιο. Η προσπάθεια του Μητσοτάκη να γίνει ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ απέτυχε. Οι πάντες και τα πάντα τον έχουνε θέσει στο περιθώριο. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι θα βλέπει παντού εχθρούς.

Όπως Ίσως θυμάστε, όταν βγήκε στη φόρα το σκάνδαλο για τις παρακολουθήσεις, είχε ειπωθεί ότι αυτό ήταν εντολή από μία ξένη δύναμη. Κάποια δάχτυλα έδειχναν την Ουκρανία. Κάποια άλλα τη CIA. Γενικώς κάποιοι έδειχναν πέρα-δώθε. Η αλήθεια αποδείχτηκε παρακάτω, όταν αποκαλύφθηκε ότι τελικώς η εντολή ήρθε από το Μαξίμου.

Δεν κρύβεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάσχει από ψυχωσικά σύνδρομα. Όλες οι προσπάθειες που έκανε κατά τη διάρκεια της «πανδημίας» να δείξει στους εντολοδόχους του ότι είναι ένας ισχυρός και άξιος ηγέτης, με σθένος και πυγμή, στράφηκαν τελικά εναντίον του. Και τώρα οι εντολοδόχοι του τον τινάζουν όπως τινάζει κάποιος τη μύξα.

Φαντάζομαι λοιπόν, ότι αυτό που αναζητούσε ο Μητσοτάκης μέσα από τις παρακολουθήσεις ήταν το να εντοπίσει το ποιος θα είναι ο επόμενος εκλεκτός της ελίτ. Και όχι μόνο. Είναι σίγουρος, μέσα στη φαντασία του, ότι ετοιμάζεται ένα σχέδιο εναντίον του και προσπαθεί να το προλάβει. Τουλάχιστον αυτό υποθέτω εγώ βλέποντας τα ονόματα τα οποία ήταν υπό παρακολούθηση.

Η συνέχεια αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα και σίγουρα θα εμπεριέχει πολλές εκπλήξεις. Με την ευκαιρία… Αφού μπήκατε στον κόπο κύριε Βαξεβάνη να βρείτε όλα αυτά τα ονόματα, Μπείτε σε άλλον έναν να δούμε τα ονόματα που παρακολουθούσε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ήταν πρωθυπουργός. Είμαι σίγουρος ότι και αυτή η λίστα κρύβει μεγάλες εκπλήξεις… Τι; Όχι (https://kanenazori.com/2022/11/16/psaxnontas_ton_iznogkount/);


Ένα περίεργο έγγραφο κάνει λόγο για δωροδοκία (με 50 εκ. δολάρια!) από την αμερικάνικη ITT το 1.965 μ.Χ. Τι γράφει για Κ. Μητσοτάκη και Α. Παπανδρέου...

Έγγραφο – βόμβα, στο οποίο η Ντίτα Μπέαρντ, γραμματέας της Αμερικάνικης ITT ανέφερε  ότι μέρος των 50 εκατομμυρίων δολλαρίων θα δινόταν για τη δωροδοκία των Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με σκοπό να υπονομεύσουν με διάφορους τρόπους την κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου (ΕΚ) και να συμβάλουν στην πτώση της. Georgios Volotas.

Στο άρθρο αυτό θα αναφερθούμε με συντομία στον τρόπο με τον οποίο επενέβη η γιγαντιαία αμερικάνικη εταιρεία ITT στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας το 1965 και στην απόφασή της να δωροδοκήσει με μεγάλο χρηματικό ποσό τους Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (της Ένωσης Κέντρου) για να υπονομεύσουν την κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου και να συμβάλλουν με διάφορους τρόπους στην πτώση της και στη δημιουργία κλίματος πολιτικής αστάθειας.

Η γιγαντιαία εταιρεία ITT Corporation (Διεθνής Τηλεφωνία Τηλεγραφία) εδρεύει στις ΗΠΑ (USA), είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος εταιρειών τηλεπικοινωνιών στον κόσμο και διαθέτει πλήθος θυγατρικών εταιρειών.

Έχει από παλιά συγκεντρώσει στα χέρια της και οικονομική και πολιτική δύναμη με αποτέλεσμα να δρα ανεξέλεγκτα και να επεμβαίνει ωμά και παρασκηνιακά στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα διαφόρων χωρών, χρησιμοποιώντας διάφορα αθέμιτα μέσα για να ικανοποιήσει τα συμφέροντά της.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία και χρηματοδότηση του στρατιωτικού πραξικοπήματος του ακροδεξιού Πινοσέτ (το 1.973 μ.Χ.) που ανέτρεψε τον νόμιμα εκλεγμένο σοσιαλιστή Πρόεδρο της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε, ο οποίος ήταν ένας από τους ικανότερους κυβερνήτες στην ιστορία της Νότιας Αμερικής.

Βρώμικο ρόλο δεν έπαιξε μόνο στη Χιλή η αμερικάνικη ITT, αλλά και στην Ελλάδα. Το 1.965 μ.Χ., όταν η Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου βρισκόταν στην εξουσία, η πανίσχυρη εταιρεία ITT αποφάσισε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας και να χρηματοδοτήσει την πτώση της κυβέρνησης της Ένωσης Κέντρου (ΕΚ) και την δημιουργία κλίματος πολιτικής αστάθειας, το οποίο θα οδηγούσε σε σύντομο χρονικό διάστημα στην πραξικοπηματική κατάληψη της εξουσίας από τους ακροδεξιούς συνταγματάρχες.

Ο Χάρολντ Τζενήν [Harold "Hal" Sydney Geneen (1.910 μ.Χ. – 1.997 μ.Χ.)] ήταν ο Πρόεδρος της ITT που αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το βρώμικο σχέδιο αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα. Στενοί συνεργάτες του ήταν : 1) ο Ουίλιαμ Μέρριαμ (William R. Merriam), επικεφαλής στο γραφείο της ITT στην Washington των ΗΠΑ και 2) η Ντίτα Μπέαρντ (Dita Beard), γραμματέας της ITT, οπαδός των Ρεπουμπλικάνων και φίλη του επιχειρηματία Ροκφέλλερ (Rockefeller).

Ο πρόεδρος της ITT κάλεσε τον Ουίλιαμ Μέρριαμ και του ανέθεσε το σχέδιο «Προσέγγιση» (Approaching Project), δηλαδή την αποστασία βουλευτών της Ένωσης Κέντρου (ΕΚ) για να πέσει η κυβέρνηση και να δημιουργηθεί κλίμα πολιτικής αστάθειας.

Ο Ουίλιαμ Μέρριαμ ήρθε σε επαφή με υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA, το οποίο του συνέστησε να απευθυνθεί στον Ουίλιαμ Μπρόου, πράκτορα εκπαιδευμένο στην αποσταθεροποίηση καθεστώτων (ο ίδιος ο Μπρόου εργάστηκε έπειτα στην Χιλή για την ανατροπή του σοσιαλιστή Προέδρου Αλλιέντε).

Τελικά ο πράκτορας Μπρόου συναντήθηκε με τον Χάρολντ Τζενήν στην Ουάσινγκτον, στις 8 Απριλίου 1.965 μ.Χ. και του είπε ότι η CIA θα μπορούσε να εφαρμόσει το αποσταθεροποιητικό σχέδιο «Προσέγγιση» στην Ελλάδα με επιτυχία, αρκεί να είχε την απαραίτητη οικονομική υποστήριξη. Ο Τζενήν έμεινε ευχαριστημένος και του υποσχέθηκε ότι θα δώσει όσα χρήματα ήταν απαραίτητα.

Η επόμενη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στις 16 Μαΐου 1.965 μ.Χ. Εν τω μεταξύ, στην Ελλάδα υπήρχαν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ξέσπασε το σκάνδαλο της υπόθεσης ΑΣΠΙΔΑ και οι σχέσεις του Γ. Παπανδρέου με το βασιλιά χειροτέρευαν όλο και περισσότερο.

Στο σημείο αυτό, αποφάσισε να αναλάβει δράση η Ντίτα Μπέαρντ (Dita Beard), γραμματέας της ITT και άτομο της απόλυτης εμπιστοσύνης του Χ. Τζενήν.  Στις 13 Μαΐου 1.965 μ.Χ. η Ντίτα Μπέαρντ συνάντησε τον Μέρριαμ της ITT και τον πράκτορα Μπρόου της CIA.

Στη συνάντηση αυτή, αποφασίστηκε να μεταφερθούν στην Αθήνα 50 εκατομμύρια δολλάρια, στο τέλος του μήνα, από τον Ουίλιαμ Μέρριαμ και τον Ρόμπερτ Μπέρετζετζ, υπό την κάλυψη της CIA στην Ελλάδα.

Πριν το σχέδιο «Προσέγγιση» τεθεί σε εφαρμογή, η Ντίτα Μπέαρντ έστειλε στον Ρόστοου, σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ένα εμπιστευτικό κείμενο όπου εξηγούσε σε ποιους Έλληνες θα δίνονταν τα 50.000.000 δολλάρια για να επιτευχθεί το σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα.

Παραθέτουμε παρακάτω το έγγραφο – βόμβα, στο οποίο η Ντίτα Μπέαρντ, γραμματέας της αμερικάνικης ITT ανέφερε ότι μέρος των 50 εκατομμυρίων δολλαρίων θα δινόταν για τη δωροδοκία των Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με σκοπό να υπονομεύσουν με διάφορους τρόπους την κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου (ΕΚ) και να συμβάλουν στην πτώση της.

Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν υπάρχει πουθενά στο Internet.. Στις 30 Μαΐου 1.965 μ.Χ. το βράδυ, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού ένα ιδιωτικό τζετ.  Ένας άντρας κατέβηκε και μπήκε σε ένα αυτοκίνητο που τον περίμενε. Μέσα σε αυτό ήταν ο Ρίτσαρντ Μπάρουμ, ο Τζων Πάτρικ Όουεν και ο υποσταθμάρχης της CIA στην Ελλάδα Σ. Γκρην.

Κατευθύνθηκαν σε μια βίλα στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί τους περίμεναν ο Ρίτσαρντ Λούθερ (προσωπικός φίλος του μετέπειτα δικτάτορα Παπαδόπουλου), ο Ντάνιελ Μπρούστερ, ο Τζον Μώρυ της CIA και άλλοι. Ο άνδρας που ήρθε με το ιδιωτικό τζετ ήταν ο Ουίλιαμ Μέρριαμ (William Merriam) της ITT.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Ρόμπερτ Μπέρετζετζ της ITT, ο οποίος κρατούσε τη βαλίτσα με τα χρήματα για την δωροδοκία των πολιτικών. Οι παρευρισκόμενοι απόφασισαν ότι θα έπρεπε να ρίξουν την κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου του Γ. Παπανδρέου μέσω της εξαγοράς συνειδήσεων.  Η ITT υποσχέθηκε ότι θα έδινε ακόμα 20 εκατομμύρια δολάρια μετά την εκδήλωση του σχεδίου «Προσέγγιση». Συμφώνησαν να δωροδοκήσουν αρχικά :

1) τον Κ. Μητσοτάκη για να πληρώσει διάφορα μέλη της Ένωσης Κέντρου (ΕΚ) με σκοπό να αποχωρήσουν από αυτήν και να την ρίξουν από την εξουσία (να κάνουν δηλαδή Αποστασία) και

2) τον Ανδρέα Παπανδρέου για να μην αποκαλύψει το σχέδιο αποσταθεροποίησης και για να «σπρώξει» ορισμένους πολιτικούς της ΕΚ στην έξοδο από το κόμμα, απειλώντας τους ότι σε ενδεχόμενη αναρρίχησή του στην αρχηγία της ΕΚ θα τους διέγραφε ο ίδιος από το κόμμα με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής Χένρυ Λαμπουίζ θα έκλεινε στις 20 Μαΐου 1965 συνάντηση με τους Α. Παπανδρέου και Κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα, όπου ο Τζον Μώρυ της CIA θα τους μοίραζε τα χρήματα.

Το σχέδιο της εξαγοράς συνειδήσεων είχε τελικά μεγάλη επιτυχία. Ο Α. Παπανδρέου (που αργότερα ίδρυσε το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ) δεν αποκάλυψε ποτέ τίποτα για αυτό, παρακολουθώντας απτόητος και ατάραχος την πτώση της Ένωσης Κέντρου (ΕΚ), ο Κ. Μητσοτάκης (που αργότερα έγινε αρχηγός της ΝΔ) μαζί με Τσιριμώκο, Στέφανο Στεφανόπουλο και άλλους παράτησαν την ΕΚ, ρίχνοντάς την από την εξουσία και σχηματίζοντας βραχύβιες κυβερνήσεις αποστατών που στηρίχθηκαν με την ψήφο της ΕΡΕ. Τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν είναι γνωστά.

15 Ιουλίου 1.965 μ.Χ.: παραίτηση Γ. Παπανδρέου. Ο Γεώργιος Αθανασιάδης - Νόβας που αποστάτησε από την ΕΚ, ορκίζεται Πρωθυπουργός.

4 Αυγούστου 1.965 μ.Χ.: καταψηφίζεται στη Βουλή η κυβέρνηση του αποστάτη Αθανασιάδη - Νόβα

20 Αυγούστου 1.965 μ.Χ.: σε κλίμα μεγάλης έντασης και πολυάριθμων μαζικών διαδηλώσεων από υποστηρικτές της ΕΚ και της ΕΔΑ, ο αποστάτης Ηλίας Τσιριμώκος ορκίζεται πρωθυπουργός. Στις 28 Αυγούστου η κυβέρνησή του καταψηφίζεται από τη Βουλή.

17 Σεπτεμβρίου 1.965 μ.Χ.: ορκίζεται πρωθυπουργός ο αποστάτης Στέφανος Στεφανόπουλος. Αντιπρόεδροι ορκίζονται οι Τσιριμώκος και Νόβας, ενώ ο Μητσοτάκης γίνεται υπουργός Συντονισμού και Οικονομικών. Στις 21 Δεκεμβρίου 1.966 μ.Χ. πέφτει και αυτή η κυβέρνηση. Η πολιτική αστάθεια συνεχίζεται.

21 Απριλίου 1.967 μ.Χ. : Μια ομάδα ακροδεξιών στρατιωτικών κάνει πραξικόπημα, εγκαθιδρύοντας χούντα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι κυβερνήσεις των αποστατών ήταν αυτές που τοποθέτησαν σε θέσεις – κλειδιά του στρατιωτικού μηχανισμού τους επίδοξους πραξικοπηματίες (π.χ. τοποθέτηση του Παττακού στα τεθωρακισμένα στο Γουδί τον Οκτώβριο του 1.966 μ.Χ. κ.α.).

Σχετικά με την αποστασία του 1.965 μ.Χ., προκύπτει (από το έγγραφο της δωροδοκίας και άλλα γεγονότα) το συμπέρασμα ότι μερίδιο ευθύνης για την πτώση της κυβέρνησης της ΕΚ είχαν όχι μόνο οι Μητσοτάκης - Νόβας – Τσιριμώκος – Στεφανόπουλος, αλλά και ο Ανδρέας Παπανδρέου (https://yiorgosthalassis.blogspot.com/2014/11/50-itt-1965.html, http://www.press-gr.com/2014/11/50-itt-1965.html, http://original-fippak.blogspot.com/2011/09/itt.html).


Αποκάλυψη-Πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα από την απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Τουρκία μέσω του Πακιστάν;

Ένας συγκερασμός απόκτησης πυρηνικών όπλων της Τουρκίας από το Πακιστάν, με το οποίο έχει στενότατες σχέσεις  σε συγκερασμό με τους πυραύλους Tayfun μεγάλου βεληνεκούς για εκτόξευσή τους, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά πιθανή απειλή στο μέλλον για Ελλάδα και Κύπρο 

"Οι ΗΠΑ «ξετρυπώνουν» τις προσπάθειες του Πακιστάν να διακινήσει την τεχνολογία πυρηνικών όπλων του στο μαύρο εμπόριο. Το αποκαλεί ένα από τα «πιο επικίνδυνα» έθνη του κόσμου", είναι ο τίτλος άρθρου έγκριτου Διεθνούς ΜΜΕ σε αμυντικά θέματα, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

"Η ιστορία του πυρηνικού προγράμματος του Πακιστάν είναι επί της ουσίας  η   ιστορία της χώρας. Γοητευμένοι με τη νέα πυρηνική επιστήμη, οι ηγέτες του νεαρού έθνους ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας το 1956 και συνειδητά ενέπλεξαν τις πυρηνικές εξελίξεις στην ευρύτερη αφήγηση του πακιστανικού εθνικισμού.

Στη συνέχεια, ωθούμενοι από τους πολέμους Ινδίας-Πακιστάν του 1.965 μ.Χ. και του 1.971 μ.Χ. και επειγόντως, από την πρώτη δοκιμή πυρηνικών όπλων της Ινδίας το 1.974 μ.Χ., ανώτεροι Πακιστανοί αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν τη δεξαμενή νέων πυρηνικών επιστημόνων και μηχανικών της χώρας και τους διαμόρφωσαν σε ένα δυναμικό στελέχη που δεσμεύτηκε να κατασκευάσει το «απόλυτο όπλο».

Η επιμονή αυτής της ομάδας και η κεντρική θέση της αποστολής της στην εθνική ταυτότητα του Πακιστάν επέτρεψαν στο πρόγραμμα να ξεπεράσει τις πολυετείς πολιτικές κρίσεις των επόμενων 20 ετών, με αποκορύφωμα τη δοκιμή μιας πυρηνικής συσκευής το 1.998 μ.Χ.», έγραψε η Amazon.

Το Πακιστάν δοκίμασε το πρώτο του πυρηνικό όπλο το 1.998 μ.Χ., και έγινε επίσημα το 7ο κράτος στον κόσμο που δοκίμασε πυρηνικό όπλο. Οι ακριβείς αποδόσεις των όπλων στο τρέχον οπλοστάσιο της χώρας είναι άγνωστες. Ωστόσο, οι γενικές εκτιμήσεις είναι μεταξύ 5-12 κιλοτόνων (kt) για τα περισσότερα όπλα, με ορισμένους βαλλιστικούς πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς να φτάνουν πιθανώς τους 40 kt.

Φόβος ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο του Πακιστάν θα πέσει σε λάθος χέρια. Το Πακιστάν πιστεύεται ότι έχει απόθεμα περίπου 160 κεφαλών, έχοντας το 6ο μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο Παγκοσμίως. Το Πακιστάν αναπτύσσει ενεργά πυρηνικά όπλα και οι ειδικοί προβλέπουν ότι μπορεί να έχει το 5ο μεγαλύτερο οπλοστάσιο μέχρι το 2025 μ.Χ. με 220-250 κεφαλές.

«Από τον Μάιο του 1998 μ.Χ., όταν το Πακιστάν ξεκίνησε για πρώτη φορά τις πυρηνικές δοκιμές, ισχυριζόμενος ότι το απαιτούσε η εθνική του ασφάλεια, οι Αμερικανοί πρόεδροι στοιχειώνονται από τον φόβο ότι το απόθεμα πυρηνικών του Πακιστάν θα έπεφτε σε λάθος χέρια.

Αυτός ο φόβος περιλαμβάνει τώρα την πιθανότητα οι τζιχαντιστές στο Πακιστάν, πρόσφατα εμπνευσμένοι από τη νίκη των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, να προσπαθήσουν να καταλάβουν την εξουσία στο εσωτερικό», έγραψε πέρυσι ο Μάρβιν Καλμπ, ανώτερος υπάλληλος του προγράμματος Foreign Policy στο Brookings.

«Ο Στρατηγός των ΗΠΑ Μαρκ Μάιλι είχε προειδοποιήσει ότι μια ταχεία απόσυρση δυνάμεων από το Αφγανιστάν θα αποτελούσε αυξημένο κίνδυνο για την ασφάλεια του πυρηνικού οπλοστασίου του Πακιστάν», έγραψε στο The Wire στις 15 Οκτωβρίου.

Τα News της 20ης Φεβρουαρίου 2004 μ.Χ., επικαλούμενα την αστυνομία, ανέφεραν ότι το Ιράν και η Λιβύη έλαβαν πυρηνικά υλικά μαύρης αγοράς από τον Πακιστανό επιστήμονα  Αμπντούλ Καντίρ Χάν , επικαλούμενα τον μεσάζοντα των συμφωνιών Μπουζάρι Σαίντ Αμπού Ταχίρ, τον φερόμενο ως κύριο χρηματοδότη ενός διεθνούς δικτύου διακίνησης πυρηνικών διευθυνόμενο από τον Χάν. Είπε στην αστυνομία της Μαλαισίας ότι ο επιστήμονας του ζήτησε να στείλει δύο δοχεία με χρησιμοποιημένα εξαρτήματα φυγοκέντρησης από το Πακιστάν, στο Ιράν το 1.994 μ.Χ. ή το 1.995 μ.Χ.

Ο Ταχίρ είπε επίσης ότι η Λιβύη έλαβε εμπλουτισμένο ουράνιο από το Πακιστάν το 2001 μ.Χ, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο επικεφαλής χρηματοδότης είπε στους ερευνητές ότι ο Χαν είπε επίσης ότι ένας «ορισμένος αριθμός» φυγοκεντρητών και  εξελιγμένων μηχανών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εμπλουτισμό ουρανίου για όπλα και άλλους σκοπούς , μεταφέρθηκαν στην Λιβύη απευθείας από το Πακιστάν το 2001 μ.Χ.-02 μ.Χ. Ο Πρόεδρος Μπους είχε ορίσει έναν Ταχίρ ως «ανώτατο οικονομικό διευθυντή και ότι έκανε ξέπλυμα χρήματος» του δικτύου που διευθύνει ο Χαν.

Το βαθύ μυστήριο γύρω από την απόκτηση πυρηνικής τεχνολογίας από τον Καντίρ Χάν κατά τη διάρκεια της παραμονής και των σπουδών του στην Ευρώπη και τις συναλλαγές για την πώληση πυρηνικών εξαρτημάτων δεν έχει ακόμη διαλευκανθεί. Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, το Πακιστάν έχει κρυφά αναβαθμίσει και επεκτείνει το πυρηνικό του οπλοστάσιο.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η αμερικανική ηγεσία εξέφρασε την ανησυχία της για τη μη ικανοποιητική ρύθμιση ασφάλειας των πυρηνικών όπλων του Πακιστάν. Αυτές οι ανησυχίες πολλαπλασιάστηκαν όταν ορισμένες ισχυρές τρομοκρατικές οργανώσεις στο Πακιστάν έκαναν λόγο για πλήγματα  στο ινδικό Κασμίρ εάν η Ινδία δεν συμβιβαστεί με το Κασμίρ.

Πιστεύεται ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες εργάστηκαν σκληρά για να αποσπάσουν τη δέσμευση των πακιστανικών αρχών, ιδιαίτερα του στρατού, ότι τα πυρηνικά όπλα δεν θα επιτρεπόταν να πάνε στα χέρια των τρομοκρατών.

Παρόλα αυτά, οι Αμερικανοί είναι γενικά σκεπτικιστές σχετικά με το Πακιστάν "αν προστατεύει τα πυρηνικά του αποθέματα "ενάντια στις απόπειρες απόκτησης τους από  τρομοκρατικές ομάδες που εδρεύουν στο Πακιστάν. Πρόσφατα, ο Μπάιντεν εξέφρασε ξανά τις ανησυχίες του για την ασφάλεια των  πυρηνικών όπλων του Πακιστάν.

Οι ΗΠΑ βάζουν στην μαύρη λίστα πακιστανικές εταιρείες. Το Ινδικό Zee News στις 9 Δεκεμβρίου ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν βάλει στη μαύρη λίστα μισή ντουζίνα πακιστανικές εταιρείες για την υποστήριξη των « μη ελεγχόμενων πυρηνικών δραστηριοτήτων» του Ισλαμαμπάντ.

Οι εταιρείες έχουν συμπεριληφθεί στον αμερικανικό κατάλογο ελέγχου εξαγωγών από το Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας (BIS), το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, το οποίο περιορίζει την πρόσβαση αυτών των εταιρειών σε εμπορεύματα, λογισμικό και τεχνολογίες.

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ ανέφερε ότι «πολλές από αυτές τις εταιρείες έχουν προστεθεί στον κατάλογο καθώς «διαπιστώθηκε ότι προμηθεύουν ή προσπαθούν να προμηθεύσουν αντικείμενα… στις μη ελεγχόμενες πυρηνικές δραστηριότητες και το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Πακιστάν».

Οι πακιστανικές εταιρείες που αναφέρονται είναι οι Dynamic Engineering Corporation, EnerQuip Private Ltd, Rainbow Solutions, Universal Drilling Engineers, NAR Technologies General Trading LLC και Trojans.

Οι δύο τελευταίες εταιρείες έχουν βάσεις και στα ΗΑΕ. Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες έχουν έδρα στην πακιστανική πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, ενώ ορισμένες έχουν διευθύνσεις στο Καράτσι και την Λαχόρη.

Η δήλωση ανέφερε ότι τρεις εταιρείες με έδρα το Πακιστάν μετέχουν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την διάδοση των πυρηνικών όπλων και των πυραύλων που είναι «σε αντίθεση με τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών».

Δύο εταιρείες με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η EnerQuip Limited και η Zain Enterprises FZE, έχουν επίσης μπει στη λίστα για υποστήριξη των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ισλαμαμπάντ. Η εξέλιξη έρχεται ακόμη και όταν οι ΗΠΑ και η Ινδία έχουν εκφράσει δημόσια ανησυχίες για τις πυρηνικές δραστηριότητες του Πακιστάν.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε το Πακιστάν «ένα από τα πιο επικίνδυνα έθνη στον κόσμο», καθώς διαθέτει «πυρηνικά όπλα χωρίς συνοχή». Η Ινδία εξέφρασε επίσης πρόσφατα ανησυχίες αφού ένας Ρώσος γερουσιαστής, ο Ιγκόρ Μοροσόβ, ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία είχε ζητήσει βοήθεια από το Πακιστάν για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Τον Νοέμβριο, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αριντάμ Μπάγκχτσι, δήλωσε ότι «έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για τη διάδοση της πυρηνικής τεχνολογίας από το Πακιστάν στο παρελθόν», εξηγώντας, «αν υπάρχει οποιοδήποτε είδος τέτοιοιας  διάδοσης, είναι αιτία ανησυχίας, όχι μόνο για την Ινδία, αλλά και για την διεθνή κοινότητα».

Ανησυχίες της Ινδίας. Στο παρελθόν, η Ινδία έχει επίσης επισημάνει τον πυρηνικό δεσμό του Πακιστάν με τη Βόρεια Κορέα, με την υποστήριξη του Πακιστανού πυρηνικού επιστήμονα Χάν. Η ανησυχία των ΗΠΑ για την πυρηνική ικανότητα του Πακιστάν είναι ότι ως χώρα που αντιμετωπίζει μια οξεία οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, το Ισλαμαμπάντ θα μπορούσε να πουλήσει τα πυρηνικά μυστικά του σε έναν υποψήφιο αγοραστή όπως το Ιράν ή η Λιβύη.

Δεύτερον, για να προωθήσει την αντι-ινδική ατζέντα του, το Πακιστάν δεν θα διστάσει να παράσχει μικρότερες πυρηνικές βόμβες στις τρομοκρατικές ομάδες του των οποίων οι δραστηριότητες στο ινδικό τμήμα του Κασμίρ απελπιστικά αποτυγχάνουν.

Σε τελική ανάλυση, η ύπαρξη  περίπου μισής ντουζίνας ιδιωτικών εταιρειών για υποστήριξη της δραστηριότητας διάδοσης των πυρηνικών όπλων του Πακιστάν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη το όλο θέμα.

Η πυρηνική εγκατάσταση του Πακιστάν πρέπει να τεθεί υπό τη στενή και τακτική επίβλεψη μιας επιτροπής που ορίζεται από τον ΔΟΑΕ. Η είσοδος του Πακιστάν στην πυρηνική λέσχη θα πρέπει να ανασταλεί επ' αόριστον."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα. Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι το Πακιστάν είναι μια χώρα πάρα πολύ επικίνδυνη και πιθανή αναφορικά με την μη επιτρεπόμενη διάδοση πυρηνικών όπλων σε χώρες και οργανώσεις.

Οι ΗΠΑ φοβούνται όχι άδικα ότι η οικονομική εξαθλίωση της χώρας, μπορεί να την οδηγήσει σε τέτοιες κινήσεις, για τις οποίες είναι υπότροπη με Ιράν, Λιβύη και Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με  αξιόπιστες μαρτυρίες. Επίσης είναι γεγονός ότι η Ουάσιγκτον έχει βάλει στη μαύρη λίστα μισή ντουζίνα πακιστανικές εταιρείες για την υποστήριξη των « μη ελεγχόμενων πυρηνικών δραστηριοτήτων» του Ισλαμαμπάντ.

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ ανέφερε ότι «πολλές από αυτές τις εταιρείες έχουν προστεθεί στον κατάλογο καθώς «διαπιστώθηκε ότι προμηθεύουν ή προσπαθούν να προμηθεύσουν αντικείμενα… στις μη ελεγχόμενες πυρηνικές δραστηριότητες και το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Πακιστάν».

Οι πακιστανικές εταιρείες που αναφέρονται είναι οι Dynamic Engineering Corporation, EnerQuip Private Ltd, Rainbow Solutions, Universal Drilling Engineers, NAR Technologies General Trading LLC και Trojans. Οι δύο τελευταίες εταιρείες έχουν έδρα  και στα ΗΑΕ.

Σχέσεις Πακιστάν-Τουρκίας. Τουρκία και Πακιστάν έχουν αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις σε στρατιωτικό επίπεδο, με πακιστανικές ειδικές δυνάμεις να συμμετέχουν στην τουρκική διακλαδική άσκηση ΤΑΜΣ "Γαλάζια Πατρίδα 2022", η οποία στοχοποιεί τα νησιά μας στο Αιγαίο.

Πακιστανικά μαχητικά αεροσκάφη μετέχουν  επίσης στην Διεθνή αεροπορική άσκηση "ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ" όπου συνεκπαιδεύονται με την τουρκική πολεμική αεροπορία. Τέλος είναι  γνωστό ότι ο Ερντογάν επιθυμεί να καταστήσει την Τουρκία επίσης πυρηνική δύναμη.

Το πρόγραμμα MİLGEM , κατασκευής 4 κορβετών για το Πακιστανικό πολεμικό ναυτικό,αποτελεί ένα σχέδιο "βατήρα" του Ερντογάν προς τον απώτερο στόχο του που είναι η απόκτηση πυρηνικών όπλων μέσω Πακιστάν.

Το πρόπλασμα της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς, όπως η ηλεκτροδότηση, συνεχίζεται με την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων στο Ακουγιού από Ρωσική εταιρεία, η οποία  περιέργως....ουδόλως επλήγη από τις κυρώσεις της Δύσης και συνεχίζει απρόσκοπτα την κατασκευή τους.

Η εμμονή του Ερντογάν  για απόκτηση Πυρηνικών όπλων, γεγονός που θα άλλαζε δραματικά τα δεδομένα σε βάρος όχι μόνο Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και ολόκληρης της περιοχής της Μ.Ανατολής- ΝΑ Μεσογείου-Βαλκανικής και Βορείου Αφρικής.

Ποιό θα είναι το μέσο εκτόξευσής τους; Υπενθυμίζεται ότι  σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της   εφημερίδας Turkiye, «Ο εγχώριος πύραυλος «Tayfun» έπληξε τον στόχο σε απόσταση 561 χλμ. με ακριβές χτύπημα. Μεγάλη περηφάνια για την άμυνα μας.

Στο Ρίζε δοκιμάστηκε και ο εγχώριος πύραυλος που ανέπτυξε η Roketsan. Ο «Tayfun», πέτυχε τον στόχο του με εμβέλεια που μπορεί να χτυπήσει όλα τα σημεία της Ελλάδας», προσαρμόζοντας  έτσι την είδηση στο «φιλοπολεμικό» κλίμα κατά της χώρας μας.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει χάρτη με την εμβέλεια και τις «δυνατότητες» του νέου βαλλιστικού πυραύλου, που δεν περιλαμβάνεται μόνο η Ελλάδα, αλλά και άλλες γειτονικές χώρες της Τουρκίας όπως η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Συρία, ο Λίβανος, το Ισραήλ, το Ιράκ και η Αρμενία. Τέλος πρόσφατα ο Ερντογάν εκτόξευσε νέες απειλές σε βάρος της χώρας μας λέγοντας ότι θα μας πλήξει με τους εν λόγω πυραύλους.

Συνεπώς ένας συγκερασμός απόκτησης πυρηνικών όπλων της Τουρκίας από το Πακιστάν, με το οποίο έχει στενότατες σχέσεις  σε συγκερασμό με τους πυραύλους Tayfun μεγάλου βεληνεκούς για εκτόξευσή τους, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά πιθανή απειλή στο μέλλον για Ελλάδα και Κύπρο (https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7137120_apokalypsi-poso-kindyneyei-i-ellada-apo-tin-apoktisi). 

 

Ντρέπεται και η ντροπή: Η κυβέρνηση παρακολουθούσε με την ΕΥΠ και φακέλωσε χιλιάδες Έλληνες που δεν ήθελαν μάσκες, lockdown και εμβόλια! Συγκλονιστικά ντοκουμέντα: Απασχολούσαν εκατοντάδες στελέχη της ΕΥΠ για να παρακολουθούν και να αναφέρουν στο Μαξίμου τους πολίτες που πλήρωναν με τους φόρους τους αυτούς που τους παρακολουθούσαν!

Η κυβέρνηση κατά τρόπο παράνομο και αντισυνταγματικό χρησιμοποιούσε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), τα συστήματα παρακολούθησης και την δομή της υπηρεσίας που πληρώνει ο ελληνικός λαός για να συγκεντρώνονται πληροφορίες εθνικής σημασίας, για να παρακολουθεί την δραστηριότητα των πολιτών που αντιδρούσαν στην υποχρεωτική μασκοφορία, τα lockdown και τα υποχρεωτικά εμβόλια την περίοδο 2020 μ.Χ.-2022 μ.Χ.!

Είναι πραγματικά εφιαλτικό, αλλά και ντροπιαστικό για όλα τα συμμετέχοντα στελέχη της ΕΥΠ σε τέτοιες κατ’εξοχήν αντιδημοκρατικές και αντικοινωνικές πράξεις. Και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία τους του επιπέδου «Εκτελούσα διαταγές».

Και στην Νυρεμβέργη οι ναζί τα ίδια έλεγαν. Ούτε καν υπάρχει το ελαφρυντικό του «στιγμιαίου» χαρακτηρισμού του αδικήματος βάσει του οποίου απαλλάχθηκαν οι συνεργάτες του πραξικοπήματος του 1967 μ.Χ.

Τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του το pronews.gr είναι συγκλονιστικά για το θέμα: Αντί η ΕΥΠ να παρακολουθεί τους Τούρκους πράκτορες και τους πράκτορες χωρών που λειτουργούν για λογαριασμό της Τουρκίας και λοιπών ανθελληνικών δυνάμεων στο εσωτερικό της Ελλάδας, παρακολουθούσε Έλληνες πολίτες γιατί… δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, να φορέσουν μάσκες ή να μείνουν όσο η κυβέρνηση ήθελε, κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους!

Αυτή την στιγμή υπάρχουν στην ΕΥΠ χιλιάδες φάκελοι παρακολούθησης Ελλήνων πολιτών που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, να φορέσουν μάσκες ή να μείνουν σε καραντίνα και δεν δίσταζαν να το δηλώσουν δημοσίως, με μία ανάρτηση τους στο διαδίκτυο, με μία τηλεφωνική συνομιλία τους ή με μία παρουσία τους σε μία διαδήλωση.

Το επίσης ντροπιαστικό είναι ότι απασχολήθηκαν με δαπάνη των Ελλήνων πολιτών, ακριβώς αυτών των πολιτών που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση (με τους φόρους που πλήρωναν οι πολίτες πληρώνονταν οι μισθοί αυτών που τους παρακολουθούσαν) οι πράκτορες της ΕΥΠ που διέπρατταν παράνομες πράξεις!

Επειδή οι παρακολουθούμενοι πολίτες έκαναν το «έγκλημα» να… μην θέλουν να εμβολιαστούν, να φορέσουν μάσκα ή ήθελαν να βγαίνουν από το σπίτι τους! Από τον Ιούλιο του 2020 μ.Χ. η κυβέρνηση είχε ζητήσει από την ΕΥΠ να καταγράφει, να παρακολουθεί και να φακελώνει όλους τους Έλληνες οι οποίοι δεν συμφωνούσαν με τις μάσκες και τα περιοριστικά μέτρα του lockdown και να ενημερώνει το Μαξίμου σε καθημερινή βάση!

Σε κάθε συγκέντρωση Ελλήνων πολιτών που δεν συμφωνούσαν με τις μάσκες, τον εγκλεισμό στις οικίες τους και εν συνεχεία στα εμβόλια, υπήρχαν πράκτορες της ΕΥΠ, όπως αποδεικνύεται από τα σήματα των κλιμακίων της υπηρεσίας!

Έτσι πολλοί φάκελοι έπαιρναν τον δρόμο για την Εισαγγελία «διά τα περαιτέρω» ειδικά για αναρτήσεις αυτών που οργάνωναν αυτές τις συγκεντρώσεις. Οι ενημερώσεις της ΕΥΠ περιλάμβαναν ονοματεπώνυμα, κινητά τηλέφωνα (για να μπουν υπό παρακολούθηση από το Predator και το Cyborg) και κοινωνικές δραστηριότητες των «υποκινητών»!

Σήμα του Ιουλίου του 2021 μ.Χ. πρακτόρων της ΕΥΠ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Σας γνωρίζουμε ότι το προσεχές διάστημα θα δημιουργηθούν συγκεντρώσεις-πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στα ληφθέντα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του Covid-19 και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε διάφορες πόλεις ανά την επικράτεια.

Επί των ανωτέρω παρακαλούμε για την άμεση διαβίβαση στην κεντρική υπηρεσία οποιασδήποτε πληροφορίας κατέχετε ή καταστεί δυνατόν να συλλέξετε στη Ζ.Ε. (σ.σ. ζώνη ευθύνης) σας, σχετικά με τους συμμετέχοντες (ομάδες-άτομα) στις εν λόγω συγκεντρώσεις (συμπεριλαμβανομένων προσωπικών πληροφοριών όπως τηλέφωνα, λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιότητα, δράση, το ιδεολογικό τους υπόβαθρο, καθώς και τους υποκινητές».

Να σημειωθεί ότι όποτε ήταν προγραμματισμένη αντίστοιχη πορεία διαμαρτυρίας, υπήρχε ανάλογη κινητοποίηση της ΕΥΠ, μια και υπάρχουν κι έτερα σήματα που το επιβεβαιώνουν. Σε άλλο σήμα που στάλθηκε από τα κεντρικά της ΕΥΠ ((σ.σ. αν αυτό δεν λέγεται πολιτειακή εκτροπή, πώς μπορεί να χαρακτηριστεί;) στα παραρτήματα της υπηρεσίας ανά την επικράτεια σημειώνονται τα εξής:

«Σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο έχει ανακοινωθεί κάλεσμα για συγκεντρώσεις ανά την επικράτεια την ερχόμενη Κυριακή με θέμα “Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας – Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο}.

Επί του παρόντος αναφέρονται ως σημεία συγκέντρωσης στην Αθήνα (πλατεία Συντάγματος) και στην Θεσσαλονίκη (Λευκός Πύργος). Σχετική αφίσα έχει αναρτηθεί στο προφίλ που διατηρούν στο facebook οι “Ενωμένοι Μακεδόνες”.

Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας την άμεση διαβίβαση στην κεντρική υπηρεσία οποιωνδήποτε πληροφοριών καταστεί δυνατό να συλλέξετε για τυχόν συγκεντρώσεις στη Ζ.Ε. σας».

Τα κλιμάκια της ΕΥΠ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, ασχολούντο με όσους Έλληνες πολίτες δεν συμφωνούσαν με την υποχρεωτική μασκοφορία, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τον υποχρεωτικό εγκλεισμό στα σπίτια των Ελλήνων. Δηλαδή, μια δικτατορία, τι περισσότερο θα έκανε από αυτό που έπραττε η «δημοκρατική» κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Άλλο χαρακτηριστικό σήμα αναφέρει: «Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου 20 ατόμων και ότι σ’ αυτήν αναπαρήχθησαν μαγνητοφωνημένες ομιλίες του γιατρού (αναφέρεται το όνομα γιατρού που πρωτοστατεί στις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών) στις οποίες εξηγούσε τις θεωρίες του κατά του εμβολιασμού.

Δεν ακούστηκαν συνθήματα ούτε υπήρχαν πανό (…). Η κινητοποίηση έγινε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης». Στο ίδιο σήμα αναφέρονταν ονομαστικά συγκεκριμένοι πολίτες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση όπως και η ιδιότητα τους!

Θα υπάρξει έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών ή θα υπάρξει έρευνα για το «Πώς διέρρευσαν αυτά τα στοιχεία», όπως συνέβη με τις υποκλοπές;

Σε άλλο σήμα καταγράφονται αναλυτικά τα ονόματα των διοργανωτών των συγκεντρώσεων και η ταυτοποίησή τους με τον αριθμό της αστυνομικής τους ταυτότητας (!) και την επαγγελματική τους ιδιότητα!

Άλλο σήμα καταγράφει μεταξύ άλλων το κεντρικό σύνθημα που ακουγόταν κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης, «Κάτω η Χούντα του Μητσοτάκη» και ακολουθείται η ίδια παράθεση στοιχείων για τους διοργανωτές όπου και σημειώνεται ειδικώς «η παρουσία τριών κληρικών, μιας γιατρού και ενός δικηγόρου».

Σε άλλο σήμα κλιμακίου της ΕΥΠ γίνεται αναφορά σε «συγκέντρωση διαμαρτυρίας όπου συμμετείχαν περισσότερα από 500 άτομα και στην οποία καταγράφηκε η παρουσία υγειονομικοί, αστυνομικοί, κληρικοί και καλόγεροι». Εδώ έχουμε πλέον εξόφθαλμες παραβιάσεις των πολιτικών δικαιωμάτων Ελλήνων.

Υπολογίζεται ότι πάνω από το 30% των Ελλήνων αντιδρούσαν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για υποχρεωτική μασκοφορία, υποχρεωτικό κατ’οίκον εγκλεισμό και υποχρεωτικό εμβολιασμό, με την χρήση της μυστικής υπηρεσίας της χώρας, η οποία τους παρακολουθούσε όχι απλώς με ηλεκτρονικό τρόπο, αλλά και με φυσικό.

Οι κυβερνητικοί διέθεσαν εκατοντάδες στελέχη ανά την επικράτεια μεταξύ 2020 μ.Χ. και 2022 μ.Χ. για να παρακολουθούν τους πολίτες που απλά διαμαρτύρονταν, κάτι που είναι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμά τους! Και όλα αυτά «Γιατί;». Μα για να επιβάλουν μια δικτατορία που καμία διαφορά δεν έχει π.χ. με το Κινεζικό καθεστώς (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/ntrepetai-kai-i-ntropi-i-kyvernisi-parakolouthouse-me-tin-eyp-kai-fakelose-xiliades-ellines-pou-den-ithelan-maskes-lockdown-kai-emvolia/)…


«Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΩΡ». 5 + 1 ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ».

 «Θα επιτρέψει ο Κύριος να σας κυβερνούν εμπαίκτες και δικτατορίσκοι»

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος

Όταν ο Χίτλερ έγινε καγκελάριος της Γερμανίας (στις 30 Ιανουαρίου 1.933 μ.Χ.), ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να διορίσει Υπουργό Προπαγάνδας και Δημόσιου Διαφωτισμού τον δρ. Γιόζεφ Γκαίμπελς, «έναν εύγλωττο τριανταπεντάχρονο από την Ρηνανία». Σύμφωνα με την εξιστόρηση του David Irving στον πρώτο τόμο του ογκώδους έργου του «Ο Πόλεμος του Χίτλερ».

1: Ο Χίτλερ θεωρούσε αδικαιολόγητη σπατάλη ζωτικών εθνικών πόρων τη συχνή σκανδαλοθηρία των εφημερίδων των δημοκρατιών. Πίστευε ότι ο Τύπος θα μπορούσε να γίνει ισχυρό όργανο εθνικής πολιτικής. Η ελευθερία των εφημερίδων είχε ήδη σοβαρά περιορισθεί με νόμους που είχαν ψηφιστεί από τις προ-χιτλερικές κυβερνήσεις του Heinrich Brüning και του Franz von Papen.

Ο Γκαίμπελς, ωστόσο, ξεπέρασε και τους δύο, φιμώνοντας τις φωνές των διαφωνούντων, εκκαθαρίζοντας τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς κι ευθυγραμμίζοντάς τους με την ναζιστική πολιτική, ή απλώς κατάσχοντας τις εγκαταστάσεις τους.

Για να εγκαθιδρύσει ένα κυριολεκτικό μονοπώλιο Τύπου του Ναζιστικού Κόμματος, ο Χίτλερ χρησιμοποίησε τον εκδοτικό οίκο του Franz Eher, τον οποίο είχε αγοράσει το Κόμμα το 1.920 μ.Χ. (σε μια περίοδο όπου ο οίκος αυτός εξέδιδε μια αναξιόπιστη καθημερινή εφημερίδα στο Μόναχο, την Völkischer Beobachter, με μόλις 7.000 αναγνώστες.  Ο Χίτλερ διόρισε τον Απρίλιο του 1.922 μ.Χ. διαχειριστή του Eher τον Max Amann, επιλοχία του στον Παγκόσμιο Πόλεμο και η κυκλοφορία της εφημερίδας άρχισε να αυξάνεται).

Μέσα σε έναν χρόνο από την κατάληψη της εξουσίας το 1933, το Ναζιστικό Κόμμα θα είχε κάτω από τον έλεγχό του 86 εφημερίδες με 3.200.000 αναγνώστες. Ενεργοποιήθηκαν νόμοι και έκλεισαν 120 σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά τυπογραφεία, τα οποία πουλήθηκαν στο Κόμμα σε εξευτελιστικές τιμές. Ο Max Amann σύντομα ήλεγχε μια Αυτοκρατορία από 700 εφημερίδες.

Εβραίοι και Μαρξιστές απαγορευόταν να ασχοληθούν κατά οποιοδήποτε τρόπο με τη δημοσιογραφία. Από τα μέσα του 1.935 μ.Χ., ο Καθολικός Τύπος εκκαθαρίστηκε επίσης, λόγω των διασπαστικών του τάσεων.

Όπως τόνισε ο Γκαίμπελς: «Απορρίπτω την ιδέα ότι μπορεί να υπάρχουν στην Γερμανία καθολικές και προτεσταντικές εφημερίδες, ή εργατικές ή αγροτικές, των αστών και του προλεταριάτου. Υπάρχουν μόνο Γερμανικές εφημερίδες».

Παράλληλα με τον απόλυτο έλεγχο του Τύπου, ο Χίτλερ φρόντισε να εδραιώσει και το αστυνομικό κράτος, ελέγχοντας την αστυνομία μέσω του Χάινριχ Χίμλερ, αρχηγού των SS. Σύμφωνα με όσα γράφει ο Irving για τον έλεγχο των αστυνομικών δυνάμεων ολόκληρου του Ράιχ:

O Χίτλερ δέχθηκε πρόθυμα ότι τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» του Χίμλερ ήταν απαραίτητα για την πολιτική αναμόρφωση των διαφωνούντων καθώς και των ακόλαστων, επειδή από το 1935 τα στρατόπεδα θα φιλοξενούσαν πάρα πολλούς άτυχους τους οποίους ο Χίμλερ είχε φυλακίσει, θεωρώντας πως αυτό ήταν απαραίτητο μέτρο δραστικής θεραπείας για κάποια απεχθή ανθρώπινα ολισθήματα.

«Η τιμωρία δεν σας επιβάλλεται από τον Φύρερ για να σας κάνει κακό», έγραφε ο Χίμλερ σε έναν αλκοολικό έγκλειστο στο Νταχάου, στις 18 Μαΐου 1.937 μ.Χ., «αλλά για να σας απομακρύνει από έναν δρόμο που, όπως είναι φανερό, οδηγεί εσάς και την οικογένειά σας στην καταστροφή». Ο Irving συνεχίζει την αφήγηση του, εξιστορώντας τα κατορθώματα του Χίτλερ στο τομέα της επιτήρησης των πολιτών:

Ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς επιτήρησης στο αστυνομικό κράτος του Χίμλερ ελεγχόταν όχι από τον Χίμλερ, αλλά από τον Χέρμαν Γκαίρινγκ. Κι αυτός ο τομέας ήταν το Forschungsamt ή «Γραφείο Ερευνών», που συγκροτήθηκε τον Απρίλιο του 1933, μονοπολώντας τις υποκλοπές. Το γραφείο αυτό ήταν μια πηγή αστυνομικής, οικονομικής και πολιτικής κατασκοπίας ανώτατης βαθμίδας.

Τυπωμένα σε χαρακτηριστικά καφέ χαρτιά που τους χάρισαν και το διάσημο όνομά τους –«καφέ σελίδες»– τα προϊόντα αυτά των υποκλοπών μοιράζονταν στους υπουργούς του Χίτλερ μέσα σε κλειδωμένα ταχυδρομικά κουτιά ή με το εσωτερικό ταχυδρομείο, αλλά με την αυστηρή ένδειξη «ιδίαις αυτού χερσίν».

Δυστυχώς, το σύνολο των αρχείων του Γραφείου αυτού καταστράφηκε το 1.945 μ.Χ. Σκόρπια τμήματά του που περισώθηκαν, αποδεικνύουν τη σκοτεινή αποτελεσματικότητά του, μέσα από υποκλοπές ρουτίνας […] για πρόσωπα δευτερευούσης σημασίας, όπως ο Gauleiter Julius Streicher, η Miss Unity Mitford, η πριγκίπισσα Stephanie Hohenlohe, οι ερωμένες του Γκαίμπελς ή ακόμη κι ο υπασπιστής του Χίτλερ Fritz Wiedemann. […].

Παρακολουθούνταν επίσης και Γερμανοί, μέλη της αντιπολίτευσης. Μια «καφέ σελίδα» αναφέρεται σε τηλεφωνική συνομιλία της συζύγου του στρατηγού Kurt von Scheicher με μια φίλη της, που αναφερόταν σε ένα γρίφο: «Τι είναι αυτό που χωρίς το i, κανένας δεν θέλει να είναι, ενώ με το i, όλοι θέλουν να είναι;». Η απάντηση ήταν arisch, δηλαδή Άριος. Arsch σημαίνει οπίσθια.

Τα παραπάνω χωρία θα τα βρει ο αναγνώστης στο πρώτο μέρος του πρώτου τόμου του προαναφερθέντος βιβλίου, και ειδικότερα στο πρώτο κεφάλαιο του εν λόγω μέρους, που ο Irving τιτλοφορεί: «Δικτάτορας με συναίνεση».

Δεν χρειάζεται να καταβάλει κανείς μεγάλη διανοητική προσπάθεια για να αντιληφθεί τις ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στην χιτλερική διακυβέρνηση του 1.933 μ.Χ. και την μητσοτακική διακυβέρνηση των ετών 2019 μ.Χ.-2023 μ.Χ., η οποία στηρίχθηκε, μεταξύ άλλων, στους δύο πυλώνες της ναζιστικής επιβολής: από την μια πλευρά στον έλεγχο του Τύπου και, από την άλλη πλευρά, στην ακουστική παρακολούθηση των πολιτών.

Κάθε ενδιαφερόμενος να δει καθαρά ποιος δικτάτωρ μας κυβερνά φορώντας την μάσκα του δημοκράτη, θα αρκούσε να επισκοπήσει τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων σε κυκλοφορία εφημερίδων, για να διαπιστώσει ότι, ακόμη και οι εφημερίδες που στο παρελθόν ανήκαν παραδοσιακά σε αντίπαλο κομματικό στρατόπεδο, όπως π.χ. ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, ή εφημερίδες που παραδοσιακά ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση, αναδεικνύοντας διάφορα σκάνδαλα, όπως το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (γνωστό και ως «ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ»), τώρα λιβανίζουν νυχθημερόν τον «γαλάζιο ηγεμόνα».

Στο πιο πρόσφατο λιβάνισμα της τελευταίας αυτής φυλλάδας, ο «γαλάζιος ηγεμόνας» έδωσε συνέντευξη στον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Δανίκα (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 15.1.2023, σελ. 5 επ.)

2, γνωστό κι μη εξαιρετέο για το χυδαίο κυνήγι που είχε εξαπολύσει εναντίον των ανεμβολίαστων πολιτών, αποκαλώντας τους ταχαντάρτες, ανεγκέφαλους, ανόητους, πανίβλακες και λάτρεις θεωριών συνωμοσίας (βλ. άρθρο του με τίτλο ««Εμβολιασμένοι Πολιορκημένοι»», ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 14.11.2021 μ.Χ., σελ. 2).

Ο εν λόγω κριτικός, που επί εποχής κορωνοϊού έχει αναβαθμισθεί σε πολιτικό αναλυτή και διαπρύσιο μητσοτακογλείφτη, έδωσε αρκετές πάσες στον «γαλάζιο ηγεμόνα», για να μπορέσει τούτος να αυτοπροβληθεί ως κάτι που δεν είναι. Κάθε δικτάτορας, άλλωστε, μιλά πάντοτε ανάποδη γλώσσα σε σχέση με την πραγματικότητα, για να χαϊδεύει τα αφτιά των ανυποψίαστων προβάτων. Αυτός είναι ο ορισμός του «προβατόσχημου λύκου».

Και σε αυτήν την συνέντευξη, σαν να έχει μάθει απέξω στιχάκι ποιήματος, ο «γαλάζιος ηγεμόνας» είπε ότι: Έίναι ένας «βαθιά φιλελεύθερος πολιτικός με πολύ έντονες κοινωνικές ευαισθησίες, οι οποίες σε πολύ μεγάλο βαθμό αναδείχθηκαν μέσα από την πολιτική του».

Αυτολεξεί τον όρο «βαθιά φιλελεύθερος πολιτικός» είχε χρησιμοποιήσει και από το βήμα της Βουλής, την 1η Δεκεμβρίου 2021 μ.Χ., όταν συζητείτο η τροπολογία για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών. Τότε είχε δηλώσει ότι: «Είναι ένας βαθιά φιλελεύθερος πολιτικός και οποιαδήποτε έννοια υποχρεωτικότητας μου είναι επί της αρχής, ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα υγείας, αρκετά, θα έλεγα, δυσκολοχώνευτη».

Επίσης, μιλώντας πριν από περίπου έναν μήνα από τον καναπέ της κυρα-Ναταλίας (Γερμανού), είχε πει ότι: «Είναι ένας φιλελεύθερος πολιτικός» και γι’ αυτό «δεν πρόκειται να βάλει περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης»

3 (βλ., όμως, την Σημείωση του παρόντος κειμένου). Τόσες φορές που έχει πει ότι είναι ένας «βαθιά φιλελεύθερος πολιτικός», προφανώς το έχει χωνέψει και ο ίδιος, ευελπιστεί δε ότι θα «φάνε το παραμύθι» και κάποιοι καλοκάγαθοι πολίτες.

Στον Θαυμαστό Ανάποδο Κόσμο μας, όμως, όποιος επαναλαμβάνει μονότονα ότι είναι βαθιά φιλελεύθερος πολιτικός υπονοεί ότι είναι ένας (καμουφλαρισμένος-προβατόσχημος) στυγνός δικτάτωρ. Όπως επισημαίνει ο Καλογερόπουλος-Kaloy στο βιβλίο του «Η προπαγάνδα μέσον βιασμού των λαών. Η Φιλοσοφία της Προπαγάνδας»

4: «Να προσέχεις και να επικαλείσαι το όνομα αντί για το πράγμα» (είναι χαρακτηριστική η χρήσις του ονόματος «Δημοκρατία» από τα μαρξιστικά ολοκληρωτικά καθεστώτα). «Όσο περισσότερο καταλύεις την Δημοκρατία, τόσο περισσότερο να επικαλείσαι το όνομά της».

Τηρουμένων των αναλογιών, όποιος επικαλείται διαρκώς τον φιλελευθερισμό ασπάζεται τον ολοκληρωτισμό. Στην ίδια συνέντευξη, ο «γαλάζιος ηγεμόνας» είπε: «Εγώ είμαι ο προϊστάμενος. Όλα με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο αρχίζουν και τελειώνουν στον προϊστάμενο»

5. Παραδόξως, τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του διώκτη των ανεμβολίαστων Δ. Δανίκα λειτούργησαν, και έκανε το εξής σχόλιο: «Μου θυμίζει λίγο σοβιετικό μοντέλο, Κρεμλίνο δηλαδή». Τότε ο «γαλάζιος ηγεμόνας» απάντησε μη πειστικά: «Όχι καθόλου. Αντιθέτως. Αναρωτιέμαι ποιο θα ήταν το εναλλακτικό μοντέλο, να έχουμε υπουργούς που ο καθένας θα έκανε ό,τι ήθελε;».

Πάντως, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τα διάφορα παρωνύμια που έχει καθιερώσει ο ελληνικός λαός οσάκις αναφέρεται, περιπαικτικά ή μη, στον «γαλάζιο ηγεμόνα» («Κούλης», «πατερκούλης», «κάθαρμα» κ.λπ.· πρβλ. την φράση «Μ.γαμ.») ταιριάζουν σε παλιάτσο με χιτλερικό μουστάκι και καθόλου σε κάποιον «πανίσχυρο δικτάτορα» που ηγείται ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος.

Ως εκ τούτου, θα άξιζε να επαναφέρουμε στην μνήμη μας την αλήστου μνήμης Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Η Αλίκη δικτάτωρ», υποδυόμενη μια πολύτεκνη νεαρή κοπέλα, που για να τα βγάλει οικονομικά πέρα παρίστανε τον Σαρλό στον ρόλο του δικτάτορα από την ομώνυμη ταινία.

Στην εν λόγω ελληνική ταινία του 1.972 μ.Χ. έκανε μια σύντομη εμφάνιση ο Κώστας Χατζηχρήστος, ο οποίος ενσάρκωσε τον ρόλο του εκδότη μιας εφημερίδας, ο αρχισυντάκτης της οποίας είχε επιλέξει για πρωτοσέλιδο τον τίτλο «θα γίνουν εκλογές», πράγμα αδιανόητο για ένα δικτατορικό καθεστώς. Έτσι, ο εκδότης επέπληξε τον αρχισυντάκτη, φωνάζοντάς του ότι η εφημερίδα θα κατηγορηθεί για διασπορά «ψευδών ειδήσεων»

6. Μήπως τελικά και η δήλωση του «γαλάζιος ηγεμόνας» στην πρόσφατη συνέντευξη προς τον «διαπρύσιο μητσοτακογλείφτη» ότι «δεν έχει αποφασίσει αν οι εκλογές θα γίνουν Απρίλιο ή Μάιο» είναι μπλόφα;

Άραγε, αν ισχύει ότι ξαναζούμε σε ριμέικ την ταινία της Φίνος Φίλμ, η οποία αυτή την φορά έχει τίτλο «Ο Μητσοτάκης δικτάτωρ», ο διαζευκτικός καθορισμός του χρόνου των εκλογών από τον «γαλάζιο ηγεμόνα» δεν ανήκει στην κατηγορία των fake news;

Εν πάση περιπτώσει, είναι άλλο πράγμα να είσαι «γαλάζιος ηγεμόνας» και άλλο «γαλαζοαίματος βασιλεύς». Όταν, όμως, θέλεις να πιστοποιείς ότι είσαι «γαλάζιος ηγεμόνας» των ραγιάδων δεν είναι νοητό να αναγνωρίζεις την αναπαλλοτρίωτη ιδιότητα του (τέως) «γαλαζοαίματου βασιλέως» των Ελλήνων. Αυτές οι δύο προσωπικότητες τελούν σε σχέση λογικού αλληλοαποκλεισμού.

Εξάλλου, ο τρόπος με τον οποίο ο «γαλάζιος ηγεμόνας» χειρίστηκε το ζήτημα της (τσιγγούνικης) ταφής του «γαλαζοαίματος βασιλέως», αρνούμενος να εγκρίνει την ταφή του δημοσία δαπάνη, αποδεικνύει δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι ζούμε σε ανάποδο κόσμο, αφού το 2005 μ.Χ. η κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε κηδεύσει δημοσία δαπάνη τον γ.γ. ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη, τιμώντας τον για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος.

Μία από αυτές τις εξαιρετικές υπηρεσίες ήταν η συμμετοχή του Φλωράκη στην αποτρόπαιη δολοφονία (μετά βιασμού και βασανιστηρίων) της δασκάλας Ουρανίας Παναγιωτοπούλου-Ηλιοπούλου, η οποία διεπράχθη στις 6 Σεπτεμβρίου 1947 από τους αντάρτες του

7. Δεύτερον, ότι ο «γαλάζιος ηγεμόνας» έγραψε τους θεσμούς στα παλιά του τα παπούτσια (διάβαζε ανάποδα: στα πάντοτε ολοκαίνουργια και καλογυαλισμένα παπούτσια του, τα οποία πάντοτε φροντίζει να επιδεικνύει), επιχειρώντας να ξαναγράψει την Ιστορία ως αρνητής μιας βασιλικής ιδιότητας, η οποία –είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε– ούτε ευσταθεί ούτε πίπτει από ένα δημοψήφισμα (αντιστοίχως, ένας καθηγητής πανεπιστημίου εξακολουθεί να φέρει τον τίτλο του καθηγητή ανεξαρτήτως αν παραιτήθηκε, και δη εξαιτίας κραυγαλέα αντιδημοκρατικών και αντιακαδημαϊκών χειρισμών στους οποίους προέβη η κυβέρνηση του βαθιά φιλελεύθερου «γαλάζιου ηγεμόνα» – βλ. και όσα αναφέρονται στην Σημείωση του παρόντος κειμένου).

Ως γνωστόν, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 1.974 μ.Χ. έκρινε το μέλλον του θεσμού της Μοναρχίας στην Ελλάδα, αλλ’ ουδόλως έπληξε την βασιλική ιδιότητα του Κωνσταντίνου, ο οποίος από εκείνη την στιγμή ήταν τέως Βασιλεύς της βασιλεύς της Ελλάδος. Και εφόσον, κατά το παρελθόν, άσκησε Πολιτειακή Εξουσία ως Αρχηγός Κράτους, του άξιζε η επίσημη απόδοση τιμών, χωρίς όμως να συνδέονται με την υποψία παλινόρθωσης της βασιλικής δυναστείας.

Ότι, βεβαίως, και η βασιλεία εξυπηρέτησε (και εξυπηρετεί) το παλαιό καλοδουλεμένο σχέδιο επιβολής της παγκόσμιας δικτατορίας, αυτό είναι αναμφισβήτητο. Αλλά τούτη την ώρα προέχει να σταχυολογήσουμε τα αποτυπώματα που αφήνουν πίσω τους οι εμπαίκτες δικτατορίσκοι, οι οποίοι, όπως έλεγε ο προορατικός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, «επιτρέπει ο Κύριος να μας κυβερνούν»

8. Συνοψίζοντας λοιπόν τα πέντε δικτατορικά αποτυπώματα που σκιαγραφήθηκαν στο παρόν κείμενο (επειδή υπάρχουν κι άλλα πολλά αποτυπώματα, η απαρίθμηση είναι εν γένει ενδεικτική):

1. Όποιος αυτοχαρακτηρίζεται προϊστάμενος, από τον οποίο όλα αρχίζουν και στον οποίο όλα τελειώνουν.

2. Όποιος λέει, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, ότι είναι «βαθιά φιλελεύθερος πολιτικός».

3. Όποιος ελέγχει σχεδόν τη μεγαλύτερη μερίδα του Τύπου (και εν γένει των ΜΜΕ).

4. Όποιος παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνομιλίες των πολιτών.

5. Όποιος προσπαθεί να ξαναγράψει την Ιστορία, αρνούμενος τους θεσμούς (η κ. Αχτσιόγλου, εφαρμόζοντας την λογική του ανάποδου κόσμου, επεχείρησε να κάνει το μαύρο άσπρο, δηλώνοντας ανερυθρίαστα ότι «ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, συλλυπούμαστε την οικογένειά του, αυτά είναι δεδομένα, αλλά από εκεί και πέρα ούτε θα ξαναγράψουμε την ιστορία ούτε θα ξεπλύνουμε ένα καθεστώς»

9)...… αυτός είναι «Ο Μητσοτάκης δικτάτωρ»!

Ότι ο συγκεκριμένος τύπος δικτάτορα δεν είναι ευχερώς αναγνωρίσιμος οφείλεται στο γεγονός ότι φορά την μάσκα του ψευδοφιλελεύθερου και είναι ενταγμένος σε ένα κοινοβουλευτικό (ορθότερα: κΥνοβουλευτικό) σύστημα που, κάτω από το καθωσπρέπει περιτύλιγμά του, κρύβει έναν σατανικά μεθοδευμένο ολοκληρωτισμό.

Γι’ αυτό, άλλωστε, μιλάμε για «έξυπνη δικτατορία» και, αντιστοίχως, για «έξυπνους δικτατορίσκους» (το «έξυπνοι» ισοδυναμεί με το «εμπαίκτες» της παραπάνω φράσης του π. Αθανασίου Μυτιληναίου). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αναγνώστης θα αναρωτηθεί πού βρίσκεται το 6ο αποτύπωμα της μητσοτακικής δκτατορίας, ώστε να δικαιολογείται ο υπότιτλος του παρόντος άρθρου «5 + 1 αποτυπώματα…».

Το «+ 1» αφορά την, υπό του παρόντος δικτατορικού καθεστώτος, εργαλειοποίηση του (δήθεν) ανένταχτου φοιτητή της Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ., ο οποίος στις 28 Ιανουαρίου 2021 μ.Χ. έστειλε φοιτητική καταγγελία (με το αίτημα να μείνουν απόρρητα τα στοιχεία του!) στον Συνήγορο του Φοιτητή εναντίον του γράφοντος, επειδή ο τελευταίος τολμούσε να διδάσκει τους φοιτητές του τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες χτίσθηκε ο νομικός πολιτισμός μας και, ειδικότερα, διαμορφώθηκε το Ποινικό και Συνταγματικό Δίκαιο, επικρίνοντας, πάντοτε τεκμηριωμένα, τον «βαθιά φιλελεύθερο» Κυρ. Μητσοτάκη και τους περίφημους «ει-δικούς» του για τα προδήλως αντισυνταγματικά, δρακόντεια υγειονομικά μέτρα που θεσπίσθηκαν (τάχα) για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Τόσο «βαθιά φιλελεύθερος» πολιτικός είναι ο «Μητσοτάκης δικτάτωρ», που δεν άντεξε να ακούγεται η μοναδική αντίθετη φωνή μέσα στο πανεπιστήμιο. Αυτή ακριβώς είναι η λογική της «μηδενικής ανοχής» που εφαρμόζεται από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα!

Σημειωτέον ότι το μεν Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αρνήθηκε μέχρι τέλους, όλως παρανόμως, να μου φανερώσει τα στοιχεία του «ανένταχτου φοιτητή Νομικής» (στον ανάποδο κόσμο, ανένταχτος σημαίνει απολύτως ενταγμένος!), ώστε να ζητήσω δικαστική προστασία και έτσι να αποκαταστήσω το σπιλωθέν όνομά μου, η δε εισαγγελία έθεσε εν τέλει στο αρχείο την υποβληθείσα κατ’ αγνώστων έγκλησή μου, υιοθετώντας το αφήγημα περί απορρήτου.

Το ηθικό δίδαγμα του Θαυμαστού Ανάποδου Κόσμου μας είναι το εξής: Σε μια σύγχρονη, «έξυπνη δικτατορία» οι νόμοι υπάρχουν για να προστατεύουν εκείνους που τους παραβιάζουν, και όχι εκείνους που τους διδάσκουν!

Άραγε, πόσο χοντρό παιχνίδι παίχτηκε πίσω από την πλάτη του τέως Αναπλ. Καθηγητή Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ. Κωνσταντίνου Β.; Παρόμοιο ερώτημα μπορεί να απασχολούσε και τον τέως Βασιλέα της Ελλάδος Κωνσταντίνο Β΄ – πόσο περίεργες κάποιες ονοματικές συμπτώσεις!

Τώρα που κοιμήθηκε ο τελευταίος κοσμικός βασιλεύς της Ελλάδος, μπορούμε σημειολογικά να ελπίζουμε στην έλευση κάποιου θεόσταλτου βασιλέως, ο οποίος θα μας επιτρέψει να πάρουμε λίγες βαθιές ανάσες, βάζοντας χειρόφρενο στο αντίχριστο σχέδιο της Παγκόσμιας Δικτατορίας, η υλοποίηση του οποίου περνά μέσα από την διάλυση της Ελλάδος ως κέντρου Ορθοδοξίας (http://oimos-athina.blogspot.com/2023/01/5-1-david-irving.html).

 

ΔΟΓΜΑ ΝΙΚΗΣ 6 +1 ΠΟΛΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η μετατροπή του κράτους σε έθνος ξανά!

Ήμασταν πολύ λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα τους ενός χεριού, οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι της Ελλάδας, που τολμήσαμε να τα βάλουμε με την φρενίτιδα της δήθεν "τουρκοελληνικής φιλίας", την οποία προβάλανε επί χρόνια κυβερνήσεις και ΜΜΕ την δεκαετία του 1990 μ.Χ. και 2000 μ.Χ., προσπαθώντας να "εξορκίσουν" με χορούς και τραγούδια τον παρανοϊκό "λύκο", την χώρα των μεγάλων Γενοκτονιών, εισβολών και καταπατήσεων των πλέον βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και να κοιμίσουν την δική μας, εγκαταλείποντας εξοπλισμούς, αμυντική βιομηχανία, ναυπηγεία, τα πάντα... Μετατρέποντας την Μικρασιατική Καταστροφή σε απλό "συνωστισμό" της Σμύρνης...

Βλέπαμε καθαρά πίσω από εκείνες τις εμμονές, επερχόμενες τραγωδίες και επιμέναμε σε δύο βασικούς πυλώνες: την Εθνική Άμυνα και την Εθνική ΠαιδείαΤο χτίσιμο εθνικής ψυχής και εθνικού ταυτόχρονα οράματος. Επιμέναμε και επιμένουμε, ότι η Ελλάδα, από άθεο και ανιστόρητο κράτος που επιχείρησαν να την κάνουν, πρέπει άμεσα να ξαναμετραπεί σε έθνος, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να επιβιώσει, καθώς η γείτονα χώρα δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει τα επεκτατικά σχέδιά της σε βάρος του χριστιανισμού, του πολιτισμού και των μεγάλων αξιών της ανθρωπότητας, που φύτεψε και πότισε με το αίμα της η Ελλάδα, για λογαριασμό όλων των λαών του κόσμου.

Το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, η επίθεση ισλαμιστών "μεταναστών" στον Έβρο, η προσπάθεια δημογραφικής αλλοίωσης της Ελλάδας μέσω αθρόων εισροών από Τουρκίαξύπνησαν την τελευταία στιγμή τον πολιτικό κόσμο, όχι όλο, αλλά ικανό κομμάτι του και απέδειξαν πόσο δίκαιο είχαμε όταν επισημάναμε τον κίνδυνο. Γιατί είναι απλά μαθηματικά. Όταν ο άλλος χτίζει εξοπλισμούς και τεχνολογία, με παράλληλη ρητορική διεκδικήσεων και απειλών και εσύ μένεις στάσιμος, τότε θα κάνει το βήμα, σπρωγμένος από την αίσθηση υπεροχής και την αλαζονεία του, όπως ο Μουσολίνι το 1940 μ.Χ...

Και εκτός από το μεγάλο έγκλημα υπήρξε εγκατάλειψης της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας και των εξοπλισμών και των ναυπηγείων, υπήρξε και υπάρχει ο "πυροβολισμός" της εθνικής παιδείας, για την οποία επιμέναμε ότι πρέπει να πάρει ξανά το ορθόδοξο και γαλανόλευκο χρώμα, ώστε να μην μπορεί, ούτε η άκρα δεξιά, ούτε η άκρα αριστερά, να κλονίσουν το κάστρο της ατόφιας Ελλάδας από μέσα, την ώρα μάλιστα που ο εχθρός είναι ήδη από έξω...

Την περίοδο των Μνημονίων, υπήρξε ο ύπνος -  θάνατος και επιχειρείται τον τελευταίο καιρό, μετά καθυστερήσεις δεκαετιών, η γοργή αφύπνιση - ανάσταση. Κάτι είναι κι αυτό, αλλά από μόνο του δεν φτάνει, επειδή υπάρχει μεγάλο εξοπλιστικό/τεχνολογικό κενό (UAV - εθνική τουρκική αμυντική και ναυπηγική βιομηχανία), αλλά και μεγάλο δημογραφικό πλέον πρόβλημα, όπως και τραγική ακόμη παιδεία, μακριά από τις αξίες, όπως η φιλοπατρία, που κρατούν ένα έθνος στα πόδια του, τις πιο κρίσιμες και αντίξοες στιγμές. Και ως παιδεία, δεν εννοούμε μόνο τα Σχολεία, αλλά και την Τηλεόραση και τον Κινηματογράφο και το Θέατρο, που μας απογοητεύει... Δείτε μόνο τους "εικαστικούς" που διμαρτυρήθηκαν για τον δικέφαλο της ΑΕΚ... Δείτε τα τουρκοσήριαλ... Δείτε τον πόλεμο στην Ορθοδοξία και την Εκκλησία... Δείτε το προσκύνημα ενός ολόκληρου συστήματος, που λέγεται "κράτος", που βάλθηκε να εξοντώσει το έθνος...

Οι πρόσφατες κινήσεις των Τούρκων στην Λιβύη, όπου προσπαθούν να αποκτήσουν αεροπορικές και ναυτικές πλέον βάσεις, σημαδεύοντας την Ελλάδα και από τον νότο, θα πρέπει να μας χτυπήσει σαν "ηλεκτροσόκ" και να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει απλά μια Τουρκία, αλλά μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία, με χιλιάδες συστρατευμένους ισλαμιστές διαφόρων λαών, που εμπνέονται από την δήθεν τουρκική δύναμη και το τουρκικό "μπαξίσι"...

Και αυτή η νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία, δεν μπορεί να σταθεί, εάν δεν κατακτήσει το νησί - κλειδί, που δεν είναι παρά η Κρήτη, ο μέγας στόχος, όπως προειδοποιούμε επί χρόνια! Γιατί αυτή στοχεύουν! Και με την ψευτοΑΟΖ και με τις βάσεις της Λιβύης...

ΔΟΓΜΑ ΝΙΚΗΣ 6 +1 ΠΟΛΕΜΩΝ

Η μικρή Ελλάδα, μικρή σαν το Ισραήλ, είναι ώρα να παραδειγματιστεί από έναν λαό που δοκίμασε την Γενοκτονία των Γερμανών και αποφάσισε να ζήσει. Μόνος του, ενάντια σε όλο τον ισλαμικό κόσμο. Με ψυχή, τόλμη, θάρρος και εθνικό όραμα. Αυτά που εμείς χάσαμε και ξεχάσαμε...

Η μικρή Ελλάς, πρέπει πλέον να εφαρμόσει νέο στρατιωτικό δόγμα, με ετοιμότητα για την διεξαγωγή 6 + 1 μικρών ταυτόχρονα πολέμων, όχι με την Τουρκία, αλλά με αυτό στο οποίο έχει ήδη μετασχηματιστεί. Με την νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία!

Γιατί 6 + 1  μέτωπα θα μας ανοίξει ο φιλότουρκος πανισλαμισμός. Και σε 6 + 1  μέτωπα θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι να διεξάγουμε 6 + 1 πολέμους, με 6 + 1  ανεξάρτητα Σώματα Κρούσης και Αντεπίθεσης. Είναι σαν η Βυζαντινή μας Αυτοκρατορία να δέχεται επίθεση σε 6 + 1  διαφορετικά Θέματα.

1. ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ - Το σύμπλεγμα που αλλάζει την ΑΟΖ και εμποδίζει την θαλάσσια ασυδοσία της Τουρκίας. Ρω, Μεγίστη, Στρογγύλη. Όποιος τα κατέχει, έχει την θαλάσσια μερίδα του λέοντος  (πιθανός ο άμεσος θαλάσσιος αποκλεισμός, για να προκαλέσουν την Ελλάδα να επιτεθεί πρώτη).

2. ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ - Με την Ρόδο στο στόχαστρο, ακριβώς για την οβιδιακή ανατροπή της γεωπολιτικής κατάστασης. Εκτιμάται ότι θα αποτελέσει στόχο σε δεύτερο χρόνο όμως, γιατί  οι πρώτες κινήσεις απαιτούν αστραπιαίες καταλήψεις μικρών νησιών για πρόκληση πανικού και εσωτερική αποσταθεροποίηση της Ελλάδας και της όποιας Κυβέρνησής της... Σύμπλεγμα Μεγίστης (όπως είδαμε), αλλά και Σύμη, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ίμια στο στόχαστρο  (πιθανός ο άμεσος θαλάσσιος ταυτόχρονος αποκλεισμός).

3. ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΗΣΩΝ ΒΑ ΑΙΓΑΙΟΥ - Η Σάμος, η Χίος και η Λέσβος έχουν ήδη καταδειχθεί ως στόχοι, που απαιτούν όμως, όπως και η Ρόδος πολύ χρόνο και μέσα. Έτσι σε πρώτο χρόνο υπ΄ αριθμόν ένα στόχος μπορεί να είναι οι Οινούσσες και η Παναγία Οινουσσών, για τους παραπάνω λόγους (πιθανός και εδώ ο ταυτόχρονος με Μεγίστη θαλάσσιος αποκλεισμός - είναι οι παλαιές ασκήσεις "ευέλικτη πένσα").

4. ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΒΡΟΥ - Στον Έβρο Τουρκία θα επιχειρήσει "επίθεση μεταναστών" και από πίσω μονάδων πυροβολικού, ώστε να μας στερήσει το μέγα επιθετικό πλεονέκτημα της προέλασης προς Κωνσταντινούπολη, το οποίο και φοβάται εδώ και 100 χρόνια και για αυτό έχει τρομάξει με την αμερικανική αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης... Η Ελληνική απόφαση της ανεξάρτητης Στρατιάς Έβρου πρέπει να είναι προέλαση με κάθε κόστος, γιατί αυτό θα παραλύσει την Τουρκία, θα προκαλέσει πανικό και εσωτερική αποσταθεροποίηση, από τα Ελληνικά πλάνα απελευθέρωσης χωριών και πόλεων έως την Πόλη, με την γαλανόλευκη να κυματίζει παντού - Σημείωση: η Ρωσία τότε θα σπεύσει να εισβάλει στην Τουρκία με πρώτο στόχο την Κωνσταντινούπολη και τα Στενά, για να μην πέσουν στα χέρια των Ελλήνων και των Αμερικανών συμμάχων μας, που κρύβονται πίσω από το εκτίναγμα της Ελλάδας... Η διάβαση του Έβρου θα κάνει κομμάτια την Τουρκία, πριν προλάβει ο Στρατός μας να καλοφτάσει στην αιώνια Πρωτευούσα μας... Καθώς θα ξεσηκωθούν Κούρδοι και άλλοι πολλοί...

5. ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ  - Όλες οι ενδείξεις, αλλά και οι ρητές οδηγίες του Αγίου Παϊσίου, λένε πως την ώρα της Νεοθωμανικής Επίθεσης, θα δεχθούμε ταυτόχρονη επίθεση Αλβανών ισλαμιστών, τύπου UCK, μερικοί από τους οποίους είχαν πολεμήσει στο πλευρό των Τζιχαντιστών στην Συρία, όπως και φανατικών Τουρκο"τσάμηδων"... Η επίθεση θα αρχίσει από την μαρτυρική Βόρειο Ήπειρο προς την ελεύθερη Ήπειρο, την τόσο τραγικά εγκατελειμένη και δημογραφικά σχεδόν ερημωμένη... Οι εισβολείς θα διαθέτουν φυσικά τουρκικά UAV και Τούρκους Αξιωματικούς. Γι΄ αυτό επιβάλεται κάθετη αναβάθμιση της ιστορικής σιδηράς 8ης Μεραρχίας, με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, ντόπιο ταχυκίνητο πεζικό και ανεξάρτητη μοίρα Πολεμικού Ναυτικού, με στόχο όχι μόνο να αποκρούσει την ίσως ασύμμετρη επίθεση, αλλά να απελευθερώσει οριστικά, με την μοναδική αυτή αφορμή, ολόκληρη την Βόρεια Ήπειρο και παραπέρα, μέχρι την Αυλώνα και την Λισσό, όπου και ο Τάφος του Γεωργίου Καστριώτη, χαρίζοντας αληθινή ελευθερία και ευημερία και στους αδελφούς Αλβανούς Τόσκηδες, που όλοι είναι μακρινής Ελληνικής καταγωγής, με αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα. Η Αυλώνα, όπου υπάρχει τουρκική ναυτική βάση, θα απελευθερωθεί και θα χρησιμοποιηθεί για την απόβαση των δυτικών συμμαχικών δυνάμεων, προς Πόλη και Στενά, για την αντιμετώπιση της Ρωσικής καθόδου, την οποία η Ελλάς θα καταδικάσει, ως κατακτητική της ιστορικής Πρωτεύουσας μας και του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

6. ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΡΗΤΗΣ - Όπως τονίσαμε, η Κρήτη αποτελεί τον υπ΄ αριθμόν ένα Νεοθωμανικό στόχο, επειδή η κατοχή της αποτελεί εγγύηση ναυτικής ισχύος για όποιον την κατέχει (επική υπήρξε η ανακατάληψή της το 961 μ.Χ. από τον συγκλονιστικό και ευσεβέστατο Νικηφόρο Φωκά, που την ελευθέρωσε από την σκλαβιά των Σαρακηνών ισλαμιστών). Όταν η παλαιά Οθωμανική Αυτοκρατορία έχασε το ναυτικό της και την Κρήτη, κατέρρευσε. Και η νέα, θέλει από εκεί να αρχίσει. Και για την κατάληψη αυτή θα χρησιμοποιηθούν στρατιές ισλαμιστών, Σύριων, Λίβυων και κάθε καρυδιάς καρύδι, που θα βρίσκεται σε αποβατικά σκάφη ατάκτων, που θα προσεγγίσουν σαν "πρόσφυγες" από τον Νότο, προκειμένου να απλωθεί πανικός στην άφοβη Κρήτη, από τα πολεμικά αεροδρόμια της οποίας εξαρτώνται Κύπρος, Δωδεκάνησα και η μεγάλη ελληνική παραλυτική αντεπίθεση. Άμεση ανάγκη η Κρητική Εθνοφυλακή με πλήρη μέσα και ανεξάρτητη μοίρα Πολεμικού Ναυτικούμε υπερσύχρονα πλοία και υποβρύχια. (το Μακεδονικό Κόμμα για την άμυνα και αντεπίθεση της Κρήτης και της Κύπρου - περιοχές ΑΟΖ ανατολικής Μεσογείου, έχει προτείνει την αγορά των υπερσύγχρονων αόρατων υποβρυχίων Μπαρακούντα της Γαλλίας, με δυνατότητα υποβρύχιας εκτόξευσης καταστροφικών πυραύλων Σκάλπ, εμβέλειας 1000 χλμ.).

7. ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ - Πρόκειται για τον +1 πόλεμο, που γρήγορα θα μετατραπεί σε ελληνικό θρίαμβο, αν τοποθετηθούν άμεσα δύο φρεγάτες Belharra και ένα υποβρύχιο Barracuda (αγορασμένα ή νοικιασμένα), σφυροκοπώντας τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις από εκεί που δεν το περιμένουν, δηλαδή από Βόρειαεμποδίζοντας ταυτόχρονα τουρκικά πλοία και αεροπλάνα να προσεγγίσουν την εσταυρωμένη Ελληνική μεγαλόνησο! Πρόκειται και πάλι για σχέδιο του Μακεδονικού Κόμματος, ώστε η Ελλάδα απερίσπαστη να τσακίσει τους Τούρκους σε όλα τα άλλα μέτωπα, ενώ η Κυπριακή Εθνοφρουρά και η ΕΛΔΥΚ "θα παίρνουν πίσω το αίμα" του 1974 μ.Χ. και την ίδια την Κερύνεια!

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Τέλος, ιδιαίτερη πρόνοια πρέπει να δωθεί στον "Εσωτερικό Πόλεμο", που είναι διπλός και αφορά τους χιλιάδες ισλαμιστές απεσταλμένους της Τουρκίας και του Πακιστάν (όσους δεν έχουν οικογένεια και παιδιά στα Ελληνικά σχολεία), που πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα για να αποφύγουμε δυνητικά εσωτερικά σαμποτάζ σε στρατόπεδα, αεροδρόμια, υδραγωγεία, εγκαταστάσεις ΔΕΗ, γέφυρες, μνημεία Ελληνικού πολιτισμού και Εκκλησίες ή προβοκάτσιες σε πρεσβείες και τζαμιά, διότι η ισλαμική Τουρκία θα ζητήσει "ιερό πόλεμο - τζιχάντ"...

Ο δεύτερος εσωτερικός κίνδυνος είναι η ακροδεξιά Αυγή και τα παρακλάδια της, όπως και ακροαριστερή Αυγή και τα παρακλάδια της, που ενδέχεται με τις ανοησίες τους να εκθέσουν αμφότεροι διεθνώς την χώρα ή να προκαλέσουν εσωτερική αποσταθεροποίηση, ακόμη και "εμφύλιο" διχασμό ή "πόλεμο", ό,τι καλύτερο για τον επιτιθέμενο...

ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΕΣ 

ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ

Τις κρίσιμες εκείνες ώρες, οι Τούρκοι θα προβάλουν ψευδείς νίκες και ψευδείς ειδήσεις, για να μας σπάσουν το ηθικό και να γκρεμίσουν την όποια Κυβέρνηση - Διοίκηση, ώστε να επέλθει αναρχία και χάος.

Να είμαστε προετοιμασμένοι και να ξέρουμε ότι η Νίκη θέλει πίστη, επιμονή, αρετή και τόλμη, αλλά και 6 + 1 ανεξάρτητα Σώματα Κρούσης, με το δικό τους πεζικό, εθνοφυλακή, πυροβολικό, ελικόπτερα, αεροπλάνα και ναυτικόκαύσιμα, πυρομαχικά, τρόφιμα και προμήθειες, για να μετατραπεί η επίθεση της Νεοθωμανικής Αυτοκρατορίας σε ανάσταση της Βυζαντινής! Σε  μεγάλη εθνική δικαίωση και διαρκή ειρήνη και ευημερία!

Για να μην ξαναζήσουμε σκλαβιά και γενοκτονία, 6 + 1 τώραΜε ισχυρά Σώματα Εφεδρείας σε Μωριά, Στερεά και Μακεδονία, ώστε να βοηθούν αστραπιαία στα αντίστοιχα απέναντι μέτωπα και να επιφέρουν τον πλήρη νεοθωμανικό όλεθρο μέσα σε 24 έως 48 το πολύ ώρες! Αν έχει οργανωθεί έτσι το Ισραήλ, γιατί άραγε όχι εμείς, οι βετεράνοι της παγκόσμιας ιστορίας και δόξας (https://www.noiazomai.gr/2022/10/dogma-nikhs--6-syn-1-polemon-gia-thn-ellada.html);



 

 

 

 

 

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου