Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΕΚΔΙΚΗΤΩΝ» ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ODESSA ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΑΝΤ

 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΕΚΔΙΚΗΤΩΝ» ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ODESSA ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΑΝΤ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, υπήρχε εντός του Βρετανικού στρατού μία ομάδα Βρετανών στρατιωτών Εβραϊκής καταγωγής με το ονομα Ha - Noqmim [Εβραϊκά: οι Εκδικητές] που εν μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έμαθαν για το Ολοκαύτωμα των Γερμανών στους συμπατριώτες τους στην Ευρώπη και εκμεταλλευτήκαν την ιδιότητα τους (ως σαμποτέρ, κομάντος και στην κατεχομένη Γερμανία για «επισκέψεις ρουτίνας» σε αιχμάλωτους και σπίτια) ως Βρετανοί και εκτέλεσαν εν μέσω πολέμου, αλλά και αργότερα πολλούς ναζί και SS που συμμετείχαν στο Ολοκαύτωμα.

{Οι ναζί πριν το Ολοκαύτωμα σκέφτονταν αρχικά να εξορίσουν και να τους απομονώσουν τους Εβραίους μακριά από την Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη, στην Πολωνία και από εκεί είτε στα βάθη της Ρωσικής Ασίας, στην Ουγκάντα, στην Μοζαμβίκη, στην Αιθιοπία, ακόμα και στην Παλαιστίνη}.

Και όλα αυτά, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε όσα αλλά μέρη είχαν καταφύγει ναζί και SS, όπως στην Μέση Ανατολή (Συρία, Ιράκ, Αίγυπτος) και την Λατινική Αμερική για πολλά χρόνια (πολύ μετά τα έτη 1.945 μ.Χ. και 1.957 μ.Χ.).

{Ίσως από τις ομάδες αυτές και τις συγκρούσεις της με τις ομάδες των ναζί που διέφυγαν ταν τιμωρία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εμπνεύστηκε την Shield και τους Avengers η Marvel, όπως και από τις ομάδες ODESSA, DIE SPINNE και KOMERADENSWERKΧ εμπνεύστηκε πιθανώς την Ύδρα ή Spectre του Τζέιμς Μπoντ}.

Βέβαια και πολλοί «εκδικητές» ή κυνηγοί  ναζί πέθαναν από περίεργους, «ανεξήγητους» και ξαφνικούς «θανάτους» μετέπειτα, πιθανότατα ως αντίποινα των μελών της ODESSA για εκτέλεση των μελών τους από αυτές και την Μοσάντ.

Μέλη αυτών ιδρύσαν μετέπειτα την οργάνωση Nakam (Eβραϊκά: נקם, «Εκδίκηση»), μια παραστρατιωτική οργάνωση, μαζί με πενήντα επιζώντες του Ολοκαυτώματος που, μετά το 1945 μ.Χ., αναζήτησαν εκδίκηση για την γενοκτονία για την δολοφονία έξι εκατομμυρίων Εβραίων κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος, όπως και οι Αρμένιοι μετά την Αρμενική Γενοκτονία εξόντωναν τους ηγέτες των Γενοκτόνων Τούρκων.

{Γενικά γνωστή ως Nakam ("Εκδίκηση"), η οργάνωση αυτή χρησιμοποίησε το Εβραϊκό όνομα דין (Ντιν , "κρίση"), επίσης ακρωνύμιο του דם ישראל נוטר ( Dam Yisrael Noter, "το αίμα του Ισραήλ εκδικείται")}.

Με επικεφαλής τον Abba Kovner, η ομάδα προσπάθησε να σκοτώσει έξι εκατομμύρια Γερμανούς με μια μορφή αδιάκριτης εκδίκησης, «ένα έθνος για ένα έθνος». Ο Κόβνερ πήγε στην Παλαιστίνη για να εξασφαλίσει μεγάλες ποσότητες δηλητηρίου για δηλητηρίαση αγωγών ύδρευσης για να σκοτώσει μεγάλο αριθμό Γερμανών και οι οπαδοί του διείσδυσαν στο σύστημα ύδρευσης της Νυρεμβέργης.

Το 1945 μ.Χ., ο Abba Kovner, αφού επισκέφτηκε τον τόπο της σφαγής του Ponary και το στρατόπεδο εξόντωσης στο Majdanek και συνάντησε επιζώντες του Άουσβιτς στη Ρουμανία, αποφάσισε να πάρει εκδίκηση.

Στρατολόγησε περίπου 50 επιζώντες του Ολοκαυτώματος, κυρίως πρώην Εβραίους παρτιζάνους, αλλά συμπεριλαμβανομένων μερικών που είχαν διαφύγει στην Σοβιετική Ένωση. Επιστρατεύτηκαν για την ικανότητα τους να ζουν κρυφά και να μην καταρρέουν, οι περισσότεροι ήταν στις αρχές των είκοσι τους και κατάγονταν από το Βίλνιους, το Ρόβνο, την Τσεντοχόβα ή την Κρακοβία.  

Τα μέλη της ομάδας πίστευαν ότι η ήττα της ναζιστικής Γερμανίας δεν σήμαινε ότι οι Εβραίοι ήταν ασφαλείς από μια άλλη γενοκτονία σε επίπεδο Ολοκαυτώματος. Ο Κόβνερ πίστευε ότι μια ανάλογη εκδίκηση, σκοτώνοντας έξι εκατομμύρια Γερμανούς, ήταν ο μόνος τρόπος για να διδάξουν τους εχθρούς των Εβραίων ότι δεν μπορούσαν να ενεργήσουν ατιμώρητα: «Η πράξη πρέπει να είναι συγκλονιστική.

Οι Γερμανοί πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά το Άουσβιτς δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή στο κανονικότητα". Σύμφωνα με τους επιζώντες, η «υπνωτική» ευγλωττία του Κόβνερ έδωσε λέξεις στα συναισθήματα που ένιωθαν.

Τα μέλη της ομάδας πίστευαν ότι οι νόμοι της εποχής δεν ήταν σε θέση να τιμωρήσουν επαρκώς ένα τόσο ακραίο γεγονός όπως το Ολοκαύτωμα και ότι η πλήρης ηθική χρεοκοπία του κόσμου θα μπορούσε να θεραπευτεί μόνο με καταστροφική ανταποδοτική βία. Ο Porat υποθέτει ότι ο Nakam ήταν "ένα απαραίτητο στάδιο" πριν οι πικραμένοι επιζώντες θα προετοιμαστούν "να επιστρέψουν σε μια ζωή με κοινωνία και νόμους".

Οι ηγέτες της ομάδας διαμόρφωσαν δύο σχέδια: Σχέδιο Α, να σκοτώσει μεγάλο αριθμό Γερμανών και Σχέδιο Β, να δηλητηριάσει αρκετές χιλιάδες αιχμαλώτους SS που κρατούνταν σε στρατόπεδα αιχμαλώτων πολέμου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από την Ρουμανία, η ομάδα του Κόβνερ ταξίδεψε στην Ιταλία, όπου ο Κόβνερ έτυχε θερμής υποδοχής από στρατιώτες της Εβραϊκής Ταξιαρχίας που τον ήθελαν να βοηθήσει στην οργάνωση του Aliyah Bet (που φρόντιζε για παράνομη μετανάστευση στην Βρετανική Εντολή της Παλαιστίνης). Ο Κόβνερ αρνήθηκε γιατί είχε ήδη βαλθεί να εκδικηθεί.

Ο Nakam ανέπτυξε ένα δίκτυο υπόγειων κυψελών/ομάδων και ξεκίνησε αμέσως να συγκεντρώσει χρήματα, να διεισδύσει στην Γερμανική υποδομή και να εξασφαλίσει δηλητήριο. Η ομάδα έλαβε μια μεγάλη προμήθεια πλαστού Βρετανικού νομίσματος από την Γερμανία από έναν Hashomer Hatzair, ο οποίος ανάγκασε κερδοσκόπους να συνεισφέρουν και επίσης έλαβε κάποια χρήματα από συμπαθούντες της Εβραϊκής Ταξιαρχίας.

Ωστόσο, ο Kovner συνελήφθη κατά την άφιξη του στην Βρετανική Ζώνη της Κατεχόμενης Γερμανίας και έπρεπε να πετάξει το δηλητήριο στην θάλασσα. Μετά από αυτή την αποτυχία, ο Nakam έστρεψε την προσοχή τους στο "Σχέδιο Β", στοχεύοντας αιχμαλώτους πολέμου που κρατούνταν από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αμερικανική Ζώνη.

Η οργανωση προμηθεύονταν αρσενικό τοπικά και διείσδυσαν στα αρτοποιεία που προμήθευαν αυτά τα στρατόπεδα φυλακών. Οι συνωμότες δηλητηρίασαν 3.000 καρβέλια ψωμί στο Konsum-Genossenschaftsbäckerei (Αρτοποιείο Καταναλωτικού Συνεταιρισμού) στην Νυρεμβέργη, το οποίο αρρώστησε περισσότερους από 2.000 Γερμανούς αιχμαλώτους πολέμου στο στρατόπεδο εγκλεισμού Langwasser. Συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών που πραγματοποιήθηκαν από την Μοσάντ, αυτές οι επιχειρήσεις στοίχισαν την ζωή από 1.000 έως 1.500 ανθρώπους.

Επειδή ο Κόβνερ δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ποσότητα δηλητηρίου, το κελί της Νυρεμβέργης αποφάσισε να στραφεί οριστικά στην δηλητηρίαση κρατουμένων των SS κατά τους πρώτους μήνες του 1946 μ.Χ.

Οι περισσότερες από τις ομάδες δράσης Nakam διαλύθηκαν σύμφωνα με την εντολή και τα μέλη τους διασκορπίστηκαν σε εκτοπισμένους στρατόπεδα, που υποσχέθηκαν οι ηγέτες ότι στο μέλλον θα επαναδραστηριοποιούνταν για την εφαρμογή του Σχεδίου Α. Τα κελιά στην Νυρεμβέργη και στο Νταχάου παρέμειναν ενεργά λόγω των μεγάλων στρατοπέδων αιχμαλώτων πολέμου των Ηνωμένων Πολιτειών κοντά.

Ο Yitzhak Ratner στρατολογήθηκε στην ομάδα για να αποκτήσει δηλητήριο τοπικά. Τον Οκτώβριο του 1945 μ.Χ., δημιούργησε ένα εργαστήριο στα κεντρικά γραφεία Nakam στο Παρίσι, όπου δοκίμασε διάφορα σκευάσματα για να βρει ένα άγευστο, άοσμο δηλητήριο που θα είχε καθυστερημένα αποτελέσματα.

Ο Ratner τελικά έφτιαξε ένα μείγμα αρσενικού, κόλλας και άλλων πρόσθετων που θα μπορούσαν να ζωγραφιστούν σε καρβέλια ψωμιού. δοκιμές σε γάτες απέδειξαν τη φονικότητα του μείγματος. Πήρε περισσότερα από 18 κιλά (40 λίβρες) αρσενικό από φίλους που εργάζονταν στην βιομηχανία βυρσοδεψίας, το οποίο μεταφέρθηκε λαθραία στην Γερμανία.

Ο Nakam επικεντρώθηκε στο στρατόπεδο εγκλεισμού Langwasser κοντά στην Νυρεμβέργη (πρώην Stalag XIII-D), όπου 12.000 έως 15.000 κρατούμενοι, κυρίως πρώην αξιωματικοί των SS ή εξέχοντες Ναζί, φυλακίστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αρχικά, δύο μέλη του Nakam προσλήφθηκαν από το στρατόπεδο, ένα ως οδηγός και ένα άλλο ως εργάτης αποθήκης. Το ψωμί για τον Langwasser προερχόταν από ένα μόνο αρτοποιείο στην Νυρεμβέργη, το Konsum-Genossenschaftsbäckerei (Καταναλωτικό Συνεταιριστικό Αρτοποιείο).

Leipke Distel, ένας επιζών από πολλά ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, ποζάρει ως εκτοπισμένος Πολωνός που περιμένει βίζα για να εργαστεί σε αρτοποιείο ενός θείου στον Καναδά. Ρώτησε τον διευθυντή αν μπορούσε να εργαστεί δωρεάν και τελικά εξασφάλισε πρόσβαση στην αποθήκη του αρτοποιείου αφού τον δωροδόκησε με τσιγάρα, αλκοόλ και σοκολάτα.

Οι πράκτορες του Nakam συναντιόντουσαν κάθε βράδυ σε ένα νοικιασμένο δωμάτιο στο Fürth για να συζητήσουν τα ευρήματά τους, ειδικά πώς να περιορίσουν την επίθεσή τους στους Γερμανούς αιχμαλώτους και να αποφύγουν να βλάψουν τους Αμερικανούς φρουρούς.

Όταν ο Χάρματζ τοποθέτησε μερικούς από τους εργάτες σε θέσεις γραφείου στο στρατόπεδο, ανακάλυψαν ότι τις Κυριακές, το μαύρο ψωμί θα έτρωγαν μόνο οι Γερμανοί αιχμάλωτοι, επειδή οι Αμερικανοί φρουροί είχαν ειδικά εκδοθεί λευκό ψωμί. Ως εκ τούτου, αποφάσισαν να εκτελέσουν την επίθεση το βράδυ του Σαββάτου.

Παρόμοιες προετοιμασίες έγιναν σε σχέση με ένα στρατόπεδο φυλακών κοντά στο Νταχάου και το αρτοποιείο που τον προμήθευε, μια προσπάθεια υπό την ηγεσία του βετεράνου της εξέγερσης του Γκέτο της Βαρσοβίας Simcha Rotem. Αφού έγινε φίλος με τους Πολωνούς που δούλευαν στο αρτοποιείο, ο Ρότεμ μέθυσε τον διευθυντή, έφτιαξε αντίγραφα των κλειδιών του και στην συνέχεια τα επέστρεψε πριν ξεσηκωθεί.

Λίγες ημέρες πριν από την σχεδιαζόμενη επίθεση, ο Ράιχμαν έλαβε μια πληροφορία από έναν Εβραίο αξιωματικό πληροφοριών στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών ότι δύο από τους πράκτορες αναζητούνταν από την αστυνομία.

Όπως διατάχθηκε, οι πράκτορες του Νταχάου Νακάμ απέτυχαν και συνελήφθησαν στις 11 Απριλίου 1946 μ.Χ. Ο Ράιχμαν φοβόταν ότι η αποτυχία μιας επίθεσης θα αναγκάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας στα στρατόπεδα φυλακών, αποτρέποντας μια δεύτερη επίθεση.

Μέχρι εκείνη την στιγμή, έξι μέλη του Nakam εργάζονταν στο Konsum-Genossenschaftsbäckerei στην Νυρεμβέργη. Ανατρέποντας τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας με στόχο την αποτροπή της κλοπής τροφίμων, εισήγαγαν λαθραία το αρσενικό μέσα σε αρκετές ημέρες, κρύβοντάς το κάτω από αδιάβροχα και το έκρυψαν κάτω από τις σανίδες δαπέδου.

Επειδή τα πειράματα είχαν δείξει ότι το μείγμα αρσενικού δεν απλώθηκε ομοιόμορφα, οι χειριστές αποφάσισαν να το βάψουν στον πάτο κάθε καρβέλι. Το Σάββατο, 13 Απριλίου, οι εργάτες του αρτοποιείου έκαναν απεργία, καθυστερώντας τους πράκτορες του Nakam και εμποδίζοντας τρεις από αυτούς να εισέλθουν στο αρτοποιείο.

Ως αποτέλεσμα, ο Distel και οι δύο συνεργοί του είχαν χρόνο να δηλητηριάσουν μόνο περίπου 3.000 καρβέλια ψωμί αντί για 14.000 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Αφού έβαψαν τα ψωμιά, κατέφυγαν στην Τσεχοσλοβακία, βοηθούμενοι από έναν επιζώντα του Άουσβιτς ονόματι Yehuda Maimon, συνεχίζοντας μέσω Ιταλίας προς την Νότια Γαλλία.

Στις 23 Απριλίου 1946 μ.Χ., οι New York Times ανέφεραν ότι 2.283 Γερμανοί αιχμάλωτοι πολέμου είχαν αρρωστήσει από δηλητηρίαση, με 207 νοσηλευόμενους και βαριά άρρωστους. Ωστόσο, η επιχείρηση τελικά δεν προκάλεσε γνωστούς θανάτους.

Σύμφωνα με έγγραφα που ελήφθησαν από αίτημα για την Ελευθερία της Πληροφορίας προς την Εθνική Αρχή και Διοίκηση Αρχείων, η ποσότητα αρσενικού που βρέθηκε στο αρτοποιείο ήταν αρκετή για να σκοτώσει περίπου 60.000 άτομα.

Είναι άγνωστο γιατί οι δηλητηριαστές απέτυχαν, αλλά υποπτεύεται ότι είτε άπλωσαν το δηλητήριο πολύ αραιά είτε ότι οι κρατούμενοι συνειδητοποίησαν ότι το ψωμί είχε δηλητηριαστεί και δεν έφαγαν πολύ.

Περίπου 30 πρώην στελέχη της Nakam επιβιβάστηκαν στο πλοίο Biriya στις 23 Ιουνίου 1946 μ.Χ. και έφτασαν στα τέλη Ιουλίου μετά από σύντομη κράτηση από τις Βρετανικές αρχές. Έτυχαν θερμής υποδοχής στο κιμπούτς του Kovner, Ein HaHoresh , από ηγετικά μέλη της Haganah και του Ισραηλινού Εργατικού Κόμματος και προσκλήθηκαν να ταξιδέψουν στην χώρα.

Αν και ο Κόβνερ, και η πλειονότητα των επιχειρηματιών, θεώρησαν ότι η ώρα της εκδίκησης είχε περάσει, μια μικρή ομάδα με επικεφαλής τον Μπόλεκ Μπεν-Γιάκοφ επέστρεψε στην Ευρώπη για να συνεχίσει την αποστολή. Εννέα άλλοι πράκτορες της Nakam αποχώρησαν την άνοιξη του 1947 μ.Χ. και επέστρεψαν στην Ευρώπη τον επόμενο χρόνο, με την βοήθεια του πολιτικού του Εργατικού Κόμματος Abba Hushi.

Οι αποσχισθείσες ομάδες αντιμετώπισαν αυξανόμενες προκλήσεις, τόσο υλικοτεχνικές όσο και οικονομικές, και η ίδρυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας το 1949 μ.Χ. έκανε τις παράνομες επιχειρήσεις ακόμη πιο δύσκολες.

Πολλά από τα μέλη στράφηκαν σε μια ζωή εγκλήματος για να συντηρηθούν και στην συνέχεια προσπάθησαν να δραπετεύσουν από τις Γερμανικές φυλακές με την βοήθεια πρώην μελών της Γαλλικής Αντίστασης. Οι περισσότεροι επέστρεψαν στο Ισραήλ μεταξύ 1950 μ.Χ. και 1952 μ.Χ.

Ο Ben-Ya'akov είπε σε μια συνέντευξη ότι "δεν θα μπορούσε να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη" αν δεν είχε προσπαθήσει να πάρει εκδίκηση και ότι εξακολουθεί να λυπάται βαθιά που δεν το έκανε πετυχημένα. Αφού ήρθαν στο Ισραήλ, τα πρώην μέλη του Nakam αρνούνταν να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους για αρκετές δεκαετίες, μόλις άρχισαν να συζητούν το θέμα την δεκαετία του 1980 μ.Χ.

Ο Porat γράφει ότι ο Kovner «αυτοκτονούσε πολιτικά» συμμετέχοντας στο Nakam. χαρακτήρίζε την αποτυχία της ως «θαύμα». Τα μέλη της ομάδας δεν έδειξαν τύψεις, είπαν ότι οι Γερμανοί «το άξιζαν» και ήθελαν την αναγνώριση, αντί για την συγχώρεση, για τις πράξεις τους.

Το 1999 μ.Χ., οι Harmatz και Distel εμφανίστηκαν σε ένα ντοκιμαντέρ και συζήτησαν τον ρόλο τους στο Nakam. Ο Distel υποστήριξε ότι οι ενέργειες του Nakam ήταν ηθικές και ότι οι Εβραίοι "είχαν το δικαίωμα να εκδικηθούν τους Γερμανούς".

Γερμανοί εισαγγελείς άνοιξαν έρευνα εναντίον τους για απόπειρα ανθρωποκτονίας , αλλά σταμάτησαν την προκαταρκτική έρευνα το 2000 μ.Χ. λόγω των «ασυνήθιστων περιστάσεων». Από τον Νοέμβριο του 2019 μ.Χ., τέσσερα μέλη της ομάδας αναφέρεται ότι είναι ακόμη ζωντανά.

{Ο πρώτος κυνηγός ναζί ήταν ο Εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνος στρατιωτικός ιατρός Μπέντζαμιν Φέρενις, ενώ αμέσως μετά από αυτόν τον ακολούθησε ο Σιμών Βιντεζάλ, ο οποίος είχε βασανιστεί ο ίδιος και είχε χάσει όλη σχεδόν την οικογένεια του (με εξαίρεση την σύζυγο του) στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης και διψούσε για εκδίκηση.

Αρχικά ξεκίνησε να κυνηγάει τους εγκληματίες ναζί που ήταν υπεύθυνοι για το Ολοκαύτωμα μονός του, αλλά στην συνέχεια έγινε ο ίδιος έμμισθος πράκτορας της Μοσάντ (με το ονομα «Θεοκράτης»), στην οποία έδινε πληροφορίες, έπαιρνε χρήματα από αυτή, ενώ πολλές φορές καρπώνονταν αυτός την «δόξα» για συλλήψεις και πληροφορίες για συλλήψεις ναζί ως «μπροστινός» για να μην φαίνεται ότι ήταν η Μοσάντ πίσω από αυτές.

{Με πιο γνωστές περιπτώσεις αυτές των εγκληματιών Άντολφ Άιχμαν και του Φριτς Μπούερ που συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν και οι δύο από πράκτορες της Μοσάντ, με τον ίδιο τρόπο που οι Αμερικανοί απήγαγαν υπόπτους για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα τα έτη 2004 μ..Χ.-2005 μ.Χ. στην Ευρώπη.

Μετά την απαγωγή του Άιχμαν οι γιοι Κλάους και Ντίτερ του έψαχναν σε όλη την πόλη μαζί με μέλη των εκεί διαφυγόντων ναζί (Βέρμαχτ, SS, ODESSA), αλλά και την ντόπια ναζιστική οργάνωση της Τακουάρε}.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι το 1.985 μ.Χ. την 5 Μάιου ο Ρίγκαν και ο Κολ κατέθεσαν στεφάνι στους χαμένους Γερμανούς στρατιώτες που πέθαναν για την παρτίδα τους σε νεκροταφείο ναζί και SS, διπλά σε τάφους Εβραίων παρά τις διαμαρτυρίες διαδηλωτών χωρίς ούτε μία λέξη συγνώμης για τα θύματα των ναζί (όπως και οι Ιαπωνική κυβέρνηση τιμά τάφους εγκληματιών εθνικιστών Ιαπώνων πολέμου) στο Κόλμεσχουχτ.

Στην συνέχεια ο Ρίγκαν δήλωσε το 1.985 μ.Χ. ότι νέες συλλήψεις ναζί το μόνο που θα προκαλούσαν θα ήταν μεγαλύτερη βία. Στην εκδήλωση αυτή ακούστηκε το τραγούδι «Είχα έναν συμπολεμιστή», ενώ αυτή πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την επίσκεψη των δύο αυτών ηγετών στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης του Μπελσέν.

{Το έτος 1.953 μ.Χ. λόγω του Ψυχρού Πολέμου και των πολιτικών τους έναντι της Δυτικής Γερμανίας (http://alophx.blogspot.com/2017/05/1945.html), οι ΗΠΑ είχαν δηλώσει στο Ισραήλ ότι δεν θα κυνηγούσαν άλλους ναζί εγκληματίες πολέμου όπως έκαναν μέχρι τότε}.

Επίσης, ο ίδιος κατηγορούσε τον Γερμανό και Εβραϊκής καταγωγής καγκελάριο της Δυτικής Γερμανίας Μπρούνο Καραΐσκοι ότι είχε βάλει πάρα πολλούς ναζί μέσα στην κυβέρνηση του σε καίριες θέσεις. 

Ο Βιντεζάλ αμφισβητούσε μέχρι τον θάνατο του ότι το κρανίο που βρέθηκε στο Βερολίνο ήταν του Μπόρμαν, ακόμα και μετά την διενέργεια επιτυχούς τεστ DNA σε αυτό και έλεγε ότι πιθανότερο ήταν πως η υπόθεση αυτή είχε στηθεί από την Γερμανική κυβέρνηση για να «κλείσει» οριστικά το θέμα αυτό και πως ο Μπόρμαν είχε ξεφύγει και προετοίμαζε μυστικά την επιστροφή του Δ’ Ράιχ στην εξουσία.

Έλεγε επίσης ότι ο ίδιος ο Χίτλερ είχε πει στον Μπόρμαν ότι καλό θα ήταν στην μεταπολεμική Γερμανία να κάνει τον νεκρό, γιατί θα χρειαστεί για την ανάκτηση της Γερμανίας από τους ναζί το 1.945 μ.Χ., όπως και στον Χίμλερ. 

Αλλά και η Μπεάτε Κλάρσφελντ που κυνηγούσε ναζί όπως ο Μένγκελε και έδωσε χαστούκι στον ναζί Αυστριακό καγκελάριο Κουρτ Κίσινγκερ, αποδείχτηκε ότι προέβη στην πράξη της αυτή λόγω χρήματων που έλαβε από την Δυτική Γερμανία (πάνω από 2000 μάρκα) για να φανούν ως φιλοναζί (που ήταν) οι Δυτικογερμανοί (αν και οι ίδιοι οι Ανατολιογερμανοί κάλυπταν πολλούς ναζί).

Η ιδιά ισχυρίστηκε ότι η βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο της ήταν έργο της ODESSA (http://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html, http://alophx.blogspot.com/2018/10/odessa.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_25.html, http://alophx.blogspot.com/2017/05/1945.html, http://alophx.blogspot.com/2020/02/odessa_43.html, http://alophx.blogspot.com/2022/03/red-house-report.html, http://alophx.blogspot.com/2022/06/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2022/09/blog-post_21.html). Η οργάνωση αυτή ίδρυσε μεταπολεμικά σε παγκόσμια κλίμακα πάνω από 800 εταιρίες που ήταν πολύ επιτυχημένες οικονομικά (στην δε ίδρυση της οργάνωσης αυτής στο Στρασβούργο της Γαλλίας το 1.944 μ.Χ. ήταν παρόν εκτός των μεγάλων Γερμανικών εταιρειών και ο Χίμλερ και ο Μπόρμαν)}.

Έτσι, πιο αναλυτικά, όταν ο κόσμος προσπαθούσε να προχωρήσει μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μια ομάδα, έχοντας επιζήσει από τα γκέτο και τα στρατόπεδα θανάτου, δεν επρόκειτο να αφήσει τους Ναζί να περπατήσουν ελεύθεροι. Ήταν Εβραίοι εκδικητές που εντόπισαν και εκτέλεσαν τους βασανιστές τους.

Ήταν μια πτυχή του Ολοκαυτώματος που μόλις και μετά βίας έχει καταγραφεί στην συνείδηση ​​του κόσμου, ένα αξιοσημείωτο γεγονός, μια ιστορία ηρωισμού και βίας, μια φλογερή αναζήτηση δικαιοσύνης και εκδίκησης που μοιάζει περισσότερο με αρχαίο θρύλο παρά με σύγχρονη ιστορία.

 Για το Ολοκαύτωμα, που πολλοί θα το θεωρούσαν ως το μεγαλύτερο έγκλημα στην ανθρώπινη ιστορία, είναι ότι σχεδόν κανείς δεν τιμωρήθηκε για αυτό. Φυσικά, το «κανείς» δεν είναι κυριολεκτικά αληθινό.

Υπήρχαν κάποιοι, στην κορυφή του ναζιστικού κράτους, που κλήθηκαν περίφημα να λογοδοτήσουν στις δίκες της Νυρεμβέργης. Αλλά αυτοί ανήλθαν σε μόλις 24 άτομα. Και χρειάστηκαν περισσότεροι από 24 άνθρωποι για να σκοτωθούν εξήντα εκατομμύρια άνθρωποι.

Υπήρχαν άνδρες που χειρίστηκαν και αστυνόμευαν τα στρατόπεδα θανάτου, που έκλεισαν τις πόρτες στους θαλάμους αερίων, που χορήγησαν τα σφαιρίδια του θανατηφόρου Zyklon B; Τι γινόταν με αυτούς που επάνδρωναν τα γκέτο ή οδηγούσαν τα τρένα, εκείνους που χρησιμοποίησαν τα τουφέκια για να συρρέουν παρτίδες μετά από παρτίδες Εβραίων προς απέραντες λάκκους σκαμμένους από την γη, πρώτα τους γυμνώνοντας, μετά τους πυροβολώντας στην πλάτη, κάτω από αυστηρές εντολές να μην χρησιμοποιήσουν όχι περισσότερες από μία σφαίρες ανά θύμα, έτσι ώστε πολλοί από εκείνους που έπεσαν στους λάκκους δεν ήταν ακόμη νεκροί αλλά θάφτηκαν ζωντανοί - έτσι οι μάρτυρες αργότερα μίλησαν ότι οι λάκκοι φαινόταν να κινούνται και να συστρέφονται, να αναπνέουν, για μέρες μετά; Τι γίνονταν με αυτούς τους ένοχους;

Υπήρχαν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, χιλιάδες από αυτούς, και όλοι εκτός από ένα μικρό ποσοστό διέφευγαν τη δικαιοσύνη. Μετά τον πόλεμο, οι συμμαχικοί αξιωματούχοι προσδιόρισαν 13,2 εκατομμύρια άνδρες μόνο στην Δυτική Γερμανία ως επιλέξιμοι για αυτόματη σύλληψη επειδή είχαν θεωρηθεί μέρος του ναζιστικού μηχανισμού.

Λιγότερα από 3,5 εκατομμύρια από αυτούς κατηγορήθηκαν και, από αυτά, 2,5 εκατομμύρια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς δίκη. Αυτό άφησε περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους - και οι περισσότεροι από αυτούς δεν αντιμετώπισαν καμία μεγαλύτερη κύρωση από ένα πρόστιμο ή δήμευση περιουσίας που είχαν λεηλατήσει, έναν προσωρινό περιορισμό στην μελλοντική απασχόληση ή μια σύντομη απαγόρευση στην αναζήτηση δημοσίων αξιωμάτων.

Μέχρι το 1949 μ.Χ., τέσσερα χρόνια μετά τον πόλεμο, μόνο 300 Ναζί βρίσκονταν στην φυλακή. Από μια αρχική λίστα καταζητούμενων 13 εκατομμυρίων, μόλις 300 άτομα πλήρωσαν κάτι σαν σοβαρό τίμημα.

Γιατί δεν τιμωρήθηκαν περισσότεροι από τους ένοχους; «Επειδή θα ήταν ένα έργο που δεν τελειώνει ποτέ», είχε πει ο Ντέιβιντ Σεσαράνι, καθηγητής ερευνητής στο Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και κορυφαία αρχή για το Ολοκαύτωμα.

Επικαλούνταν την προσπάθεια των Βρετανών να καταδικάσουν τους υπεύθυνους για την δολοφονία στο Μπέλσεν. Η δίκη κράτησε εννέα μήνες και άφησε τους Βρετανούς εξουθενωμένους. "Αυτό ήταν μόνο ένα στρατόπεδο και υπήρχαν 70 στρατόπεδα, με εκατοντάδες άτομα σε κάθε ένα (αλλά και αξιωματικούς της Γκεστάπο και τους άνδρες της Einsatzgruppen [τις κινητές μονάδες δολοφονίας).

Η καταδίωξη όλων των υπευθύνων για την σφαγή των Εβραίων θα σήμαινε ότι δικάζονταν χιλιάδες χιλιάδες άνθρωποι - και θα είχε καταλήξει στην φυλάκιση σχεδόν ολόκληρου του ενήλικου ανδρικού πληθυσμού της Γερμανίας.

«Οι Σύμμαχοι σήκωσαν τα χέρια τους σε απόγνωση». Και όχι μόνο οι Σύμμαχοι. Το παρακολούθησε μια ετερόκλητη ομάδα επιζώντων από τα γκέτο και τα στρατόπεδα, Εβραίους που κατά κάποιο τρόπο είχαν εξαπατήσει τον θάνατο.

Τους οδήγησαν μια χούφτα νεαρών πολεμιστών που νωρίτερα, μόλις στα 20 τους, είχαν σχηματίσει την ένοπλη Εβραϊκή αντίσταση στην ναζιστική κατοχή - πρώτα στα γκέτο, όπου μετά βίας είχαν ένα όπλο μεταξύ τους, μετά ως παρτιζάνοι στα ναζιστικά δάση -που πραγματοποιήθηκε στην Ανατολική Ευρώπη. Αυτοί οι νέοι άνδρες και γυναίκες είχαν διαμορφωθεί από το Ολοκαύτωμα: Οι περισσότεροι είχαν χάσει ολόκληρες τις οικογένειές τους και όλοι είχαν γίνει μάρτυρες αφάνταστων φρίκης.

Τώρα, στο τέλος του πολέμου, είδαν ότι οι ένοχοι επρόκειτο να ελευθερωθούν. Ο κόσμος ήθελε να προχωρήσει. οι Αμερικανοί, ειδικά, ανυπομονούσαν να απορροφήσουν την Δυτική Γερμανία σε μια νέα συμμαχία ενάντια στο Σοβιετικό μπλοκ. Αλλά αυτοί οι μαχητές δεν ήταν έτοιμοι. προτού μπορέσουν να γαληνέψουν, θα έπρεπε πρώτα να εκδικηθούν το αίμα των συμπολιτών τους Εβραίων.

Ορισμένες μαρτυρίες υποδηλώνουν ότι η ομάδα που θα γινόταν γνωστή ως Nokmim, Εβραϊκά για τους «Εκδικητές», γεννήθηκε την άνοιξη του 1945 μ.Χ. στο Βουκουρέστι. Σε μια πασχαλινή συγκέντρωση επιζώντων μίλησε ο Αββάς Κόβνερ, της Εβραϊκής εξέγερσης στο γκέτο της Βίλνα, ο οποίος θα γινόταν ο αστεφάνης εθνικός ποιητής του Κράτους του Ισραήλ.

Μίλησε με πάθος, επικαλούμενος τον Ψαλμό 94, στον οποίο ο Θεός υπόσχεται ότι θα αντιμετωπίσει τους εχθρούς του λαού Ισραήλ: «Θα τους ανταποδώσει για την ανομία τους και θα τους εξαφανίσει για την κακία τους». Αυτή, πρότεινε ο Κόβνερ, ήταν η μοίρα που έπρεπε να έχουν οι Γερμανοί. Και αν τα δικαστήρια της διεθνούς δικαιοσύνης δεν το έκαναν, τότε οι Εβραίοι θα έπρεπε να το κάνουν οι ίδιοι.

Η ιστορία αυτού που ακολούθησε έχει αφηγηθεί σε πολλά βιβλία, κυρίως στο The Avengers του Rich Cohen, το οποίο επωφελήθηκε από την οικογενειακή σύνδεση του Cohen με ορισμένους από τους βασικούς παίκτες του γκρουπ, και στο Forged In Fury, γραμμένο από τον πρώην ανταποκριτή του BBC στην Ιερουσαλήμ, Michael Elkins, και Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1971 μ.Χ.. Ένα πρώην μέλος αυτού του λαθραίου κινήματος, ο Τζόζεφ Χάρματζ, έγραψε ένα αποκαλυπτικό απομνημονεύματα, «From The Wings».

Αυτοί οι λογαριασμοί διαφέρουν σε ορισμένες λεπτομέρειες, αλλά συμφωνούν στα βασικά. Ήρεμα, αυτό που αποκαλεί ο Harmatz, η ομάδα Vengeance ξεκίνησε να εφαρμόσει τις θανατικές ποινές που οι ίδιοι είχαν εκδώσει.

Ίσως παριστάνοντας την συμμαχική στρατιωτική αστυνομία που υπηρετεί τις μεταπολεμικές αρχές κατοχής, θα εντόπιζαν έναν Ναζί που είχε ξαναβρεθεί στην πολιτική ζωή, θα έκαναν μια σύλληψη και θα τον απομάκρυναν.

Μερικοί από αυτούς τους πρώην άνδρες των SS θα στραγγαλίζονταν, άλλοι θα απαγχονίζονταν - ό,τι καλύτερο αν περνούσαν τον θάνατο ως αυτοκτονία. Οι απαγχονισμοί μπορεί να πραγματοποιούνταν σε ένα γκαράζ, με το άτομο να αναγκάζεται να σταθεί σε μια οροφή αυτοκινήτου, ενώ ο λαιμός του ήταν τοποθετημένος σε μια θηλιά συνδεδεμένη σε μια δοκό πάνω από το κεφάλι: Ένας Εκδικητής θα οδηγούσε το αυτοκίνητο μακριά και ο άνδρας θα έμεινε να κουνιέται.

Ο Έλκινς περιγράφει πρώην υψηλού επιπέδου Ναζί που βρέθηκαν νεκροί σε χαντάκια στην άκρη του δρόμου, προφανώς κομμένοι από έναν οδηγό που έτρεξε. Άλλοι είχαν το τέλος τους σε τροχαία ατυχήματα που προκλήθηκαν από μυστηριώδεις μηχανικές βλάβες.

Ένας ηλικιωμένος άνδρας της Γκεστάπο περίμενε στο κρεβάτι του νοσοκομείου για μια μικρή εγχείρηση όταν κατά κάποιο τρόπο μπήκε κηροζίνη στο αίμα του. Οι εκτιμήσεις ποικίλλουν ως προς το πόσοι Ναζί πέθαναν σε αυτό που ο Έλκινς αποκάλεσε αυτή την «πρώτη κυνηγετική περίοδο» και οι Εκδικητές ήταν ευνόητα διστακτικοί στο να αναφέρουν συγκεκριμένα ονόματα, αλλά φαίνεται ότι δεκάδες Ναζί σκοτώθηκαν από Εβραίους επαγρύπνησης.

Δεν ήταν όλοι αυτοί οι δολοφόνοι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος. Ο Cesarani πιστεύει ότι μερικά από τα πιο επιτυχημένα ήταν μέλη της Εβραϊκής Ταξιαρχίας, το τμήμα του Βρετανικού στρατού που αποτελούνταν από Εβραίους εθελοντές από την τότε Παλαιστίνη, καθώς και από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Νότια Αφρική και την υπόλοιπη Αυτοκρατορία.

Με πρόσβαση σε στρατιωτικές πληροφορίες και μεταφορές και με το δικαίωμα να ταξίδευαυν ελεύθερα σε όλη την μεταπολεμική Ευρώπη, «ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί στον εντοπισμό ανθρώπων και την διεξαγωγή εξωδικαστικών εκτελέσεων». Αν λίγα είναι γνωστά για αυτούς, αυτό γιατί οι άνδρες των ταξιαρχιών ήταν άψογα διακριτικοί. Λέει ο Cesarani, «Έμειναν τα στόματά τους κλειστά και πήραν τα μυστικά τους στους τάφους τους».

Το Forged In Fury καθιστά σαφές ότι αυτή η προσπάθεια διήρκεσε πολύ μετά τον άμεσο απόηχο του πολέμου, εκτεινόμενος τουλάχιστον στην δεκαετία του '50 μ.Χ. Οι Nokmim πήγαν στην Ισπανία, την Λατινική Αμερική, τον Καναδά - σε οποιοδήποτε μέρος όπου οι δολοφόνοι των Ναζί είχαν βρει καταφύγιο.

Αν οι πρώην Ναζί είχαν την ODESSA, το δίκτυο των παλιών αγοριών που τους βοήθησε να αποκτήσουν ασφαλές πέρασμα από την Γερμανία και να ξεκινήσουν νέες ζωές στο εξωτερικό, τότε οι Εκδικητές ήταν ο εχθρός της ODESSA.

{Στην ουσία, η ODESSA (http://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html, http://alophx.blogspot.com/2018/10/odessa.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_25.html, http://alophx.blogspot.com/2017/05/1945.html, http://alophx.blogspot.com/2020/02/odessa_43.html, http://alophx.blogspot.com/2022/03/red-house-report.html, http://alophx.blogspot.com/2022/06/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2022/09/blog-post_21.html) ιδρύθηκε από τα χρήματα που είχαν κλέψει οι Ναζί από τους λεηλατημένους θησαυρούς και τα πλούτη των κατακτημένων από τους ιδίους λαούς της Ευρώπης ως λάφυρα/κλοπιμαία, με τα οποία ο Χίμλερ και τα SS ιδρύσαν την μεγάλη οικονομική τους Αυτοκρατορία σε συνεργασία με άλλες Γερμανικές και Αμερικανικές βιομηχανίες και τράπεζες, χρησιμοποιώντας ως εργάτες σκλαβους από τις χώρες που είχε καταλάβει. Τόσο ο Γκούσταβ Κρουπ, όσο και Γιάχμαρ Σαχτ, αλλά και ο Χανς Φρίτοξ ήταν όλοι τους υποστηρικτές της ODESSA (http://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html, http://alophx.blogspot.com/2018/10/odessa.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_25.html, http://alophx.blogspot.com/2017/05/1945.html, http://alophx.blogspot.com/2020/02/odessa_43.html, http://alophx.blogspot.com/2022/03/red-house-report.html, http://alophx.blogspot.com/2022/06/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2022/09/blog-post_21.html).

Αλλά και Ναζί επιστήμονες που ανέπτυξαν τους πυραύλους V1και V2 στην Γερμανία το 1.944 μ.Χ. και οι Γερμανοί χτυπούσαν το Λονδίνο, «προθυμοποιήθηκαν» και επί πληρωμή να κάνουν το ίδιο στην Αίγυπτο και να αναπτύξουν το πυραυλικό πρόγραμμα του Νάσερ κατά του Ισραήλ (και εκτελέστηκαν τελικά από αυτό και την βοήθεια του ναζί Σκορτσένι που συμμάχησε με την Μοσάντ για να πάρει «Χάγη», τους ξετρύπωσε και τους εκτέλεσε από κοινού μαζί με Ισραηλινούς πράκτορες)-(http://alophx.blogspot.com/2022/06/blog-post.html).

Πολλά δε μέλη των ναζί και των SS μεταπολεμικά έγιναν μέλη της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων και πολέμησαν στην Ινδοκίνα και εκείνη την εποχή οι Γερμανοί ήταν το μεγαλύτερο αριθμητικά μέρος της πολεμικής αυτής ομάδας.

Ο Ερυθρός Σταυρός έδωσε 120.000 έγραφα (σύμφωνα με αναφορά της ιδίας της οργάνωσης το 2012 μ.Χ.) στους ναζί για να διαφύγουν με πλαστά χαρτιά, σε μέλη της Βέρμαχτ και των SS για να ξεφύγουν μεταπολεμικά, εκτός από το Βατικανό, την Kameradenswerk και τον Περόν.

Τόσο ο Περόν, όσο και ο Ινονού, οι οποίοι ήταν κρυφοί σύμμαχοι και ενίσχυαν τους ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τους εύρηκαν τυπικά τον πόλεμο τις τελευταίες μέρες πριν την πτώση του Τρίτου Ράιχ για τυπικούς λογούς και για να είναι με το μέρος των νικητών, αλλά μεσοπολεμικά έδωσαν και οι δύο άσυλο σε πολλούς ναζί εγκληματίες πολέμου.

Η ΕΣΣΔ έδωσε στην Ανατολική Γερμανία έγγραφα ναζί αιχμάλωτων που βρίσκονταν πια ελεύθεροι στην Δυτική Γερμανία, έτσι ώστε να μην φανεί ότι οι ίδιοι τους υπέθαλπαν και τους έκρυβαν (κάτι που όντως έκαναν, τόσο αυτοί, όσοι και οι Αμερικανοί-(http://alophx.blogspot.com/2017/05/1945.html).

Ο δε Κλάους Μπάρμπι διέφυγε από την μεταπολεμική Γερμανία μέσω της οργάνωσης Kameradenswerk, η οποία ήταν μία διεθνής οργάνωση που είχε προκύψει από την συνένωση της ODESSA και της DIE SPINNE και είχε υπό τον έλεγχο της και καθοδηγούσε μικρότερες ναζιστικές ομάδες υπό την ομπρελά/προστασία της και συντηρούσε την μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία.

Ο ίδιος έλεγε όταν κατοικούσε στην Βραζιλία στην Γερμανική περιοχή: «Εδώ κρύβονται πολλοί ναζί μέσω των κάτοικων της περιοχής και το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεθεί ένας αρκετά έξυπνος ηγέτης για να τους ξυπνήσει».

Ο Μπάρμπι και η Kameradenswerk βοήθησαν την στρατό της Βολιβίας να κάνει πραξικόπημα και να αναλάβει την εξουσία με την βοήθεια μελών των SS και των «εθελοντών». Μισθοφόρων της BND, του Σκορτσένι με πρώην μέλη των ναζί και των SS και φιλοναζί δικτάτορες να ανέλθουν στην εξουσία.

Άλλα και μέλη της οργάνωσης αυτής και της CIA και της BND βοήθησαν και στην σύλληψη και την εκτέλεση του Τσε Γκεβάρα στην Βολιβία μετέπειτα μαζί με τον Μπάρμπι (με το κωδικό όνομα ADLER), ενώ βοήθησε και στην παροχή οπλών και στον Πάμπλο Εσκομπάρ μαζί με την CIA.

Ουσιαστικά μεταπολεμικά (δηλαδή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) πολλοί ναζί που διέφυγαν έγιναν μισθοφόροι σε αλλά κράτη και βοήθησαν με την ισχύ τους «βίαιες πολίτικες αλλαγές σε αυτά», όπως και οι Έλληνες μετά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο (όπως έκαναν οι Μύριοι με τον Κυρό τον Νεότερο, ή οι Σπαρτιάτες υπό τον Αγησίλαο τον Β’ στην Αίγυπτο)-(http://alophx.blogspot.com/2022/10/blog-post_27.html)}.

Ο Έλκινς περιέγραφε για παράδειγμα πως οι Nokmim εντόπισαν στο προάστιο Winnipeg του Καναδά, τον Alexander Laak, υπεύθυνο για τους θανάτους 100.000 Εβραίων στο εσθονικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Jägala.

Περίμεναν την γυναίκα του Laak να φύγει για ένα ταξίδι στον κινηματογράφο, μετά τον αντιμετώπισαν με τα εγκλήματα του και την προβλεπόμενη τιμωρία τους - και τον άφησαν να αυτοκτονήσει με ένα σχοινί.

Αλλά οι Εκδικητές δεν περιορίστηκαν σε μεμονωμένες εκτελέσεις. Η μεγαλύτερη επιχείρησή τους στόχευε στο Stalag 13, ένα κέντρο κράτησης πρώην ανδρών των SS στην Νυρεμβέργη. Η ομάδα Vengeance ανακάλυψε ότι το ψωμί για τους κρατούμενους προμηθεύονταν από ένα μόνο αρτοποιείο.

Ένα από τα νεότερα μέλη τους, ο Arye Distel, που είχε μπλε μάτια και άρια βλέμματα, έπιασε δουλειά ως ασκούμενος αρτοποιός και στην συνέχεια επεξεργάστηκε ένα σχέδιο για να δηλητηριάσει την παρτίδα ψωμιών ενός πρωινού.

Μόλις έπιασαν το θανατηφόρο υγρό - το οποίο ονόμασαν την κωδική ονομασία "φάρμακο" - ο Distel το μετέφερε λαθραία για αρκετές ημέρες στο αρτοποιείο, κρύβοντας τα μπουκάλια κάτω από τις σανίδες δαπέδου. Ο Harmatz περιγράφει πώς, ένα Σάββατο, στην αλλαγή της βάρδιας, τρεις επιπλέον σύντροφοι μπήκαν μέσα για να ενωθούν με τον Distel και μαζί έριξαν το δηλητήριο σε περίπου 3.000 ψωμιά.

Δούλεψε; Στους New York Times για τις 20 Απριλίου 1946 μ.Χ, όπου στην σελίδα έξι θα βρείτε ένα ρεπορτάζ του Associated Press που ξεκινά ως εξής: «1900 Γερμανοί αιχμάλωτοι πολέμου δηλητηριάστηκαν από αρσενικό στο ψωμί τους στις αρχές αυτής της εβδομάδας σε ένα στρατόπεδο των Ηνωμένων Πολιτειών και Όλοι είναι «σοβαρά άρρωστοι», ανακοίνωσε απόψε το αρχηγείο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Πόσοι από αυτούς τους άνδρες των SS πέθαναν πραγματικά μετά την δηλητηρίαση στο Stalag 13 δεν έχει επαληθευτεί ποτέ, αλλά ορισμένοι ανεβάζουν τον αριθμό σε αρκετές εκατοντάδες, άλλοι σε χίλιους.

Και όμως αυτή η προσπάθεια ήταν ένα απλό Σχέδιο Β, μια επιστροφή για ένα μεγαλύτερο και πιο τρομακτικό σχέδιο. Ο Κόβνερ και ο σκληροπυρηνικός κορμός της ομάδας Vengeance σχεδίαζαν να επιφέρουν στην Γερμανία όχι την στοχευμένη δολοφονία ενόχων, αλλά την ίδια μοίρα που είχαν επιφέρει οι Ναζί στους Εβραίους: Αδιάκριτες δολοφονίες σε μαζική κλίμακα.

Η μέθοδος που επέλεξαν ήταν η δηλητηρίαση της ύδρευσης πέντε Γερμανικών πόλεων. Ο Κοέν λέει ότι οι στόχοι ήταν το Μόναχο, το Βερολίνο, η Βαϊμάρη, η Νυρεμβέργη και το Αμβούργο και σε λίγο οι Εκδικητές είχαν τοποθετήσει εργάτες μέσα στα εργοστάσια διήθησης νερού των πόλεων.

Ο Χάρματζ θυμόνταν μέρες και νύχτες μελετώντας σχέδια υδάτινων έργων, επεξεργαζόταν πώς να αποφύγει τη διακοπή της παροχής σε Αμερικανικές κατοικημένες περιοχές, διασφαλίζοντας ότι θα χτυπηθούν μόνο οι Γερμανοί. «Όλα ήταν στην θέση τους, περιμένοντας άδεια για να προχωρήσουμε», γράφει.

Ο Κόβνερ αναζήτησε ηθική υποστήριξη για το σχέδιο του, ταξιδεύοντας στην Παλαιστίνη για να συμβουλευτεί τους ηγέτες του Εβραϊκού κράτους σε αναμονή. Γνώρισε τον Chaim Weizmann, ο οποίος θα γινόταν ο πρώτος Πρόεδρος του Ισραήλ και που είχε ξεκινήσει την καριέρα του (στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ) ως ερευνητής χημικός.

Μόλις ο Βάιζμαν άκουσε από τον Κόβνερ την φρίκη του Ολοκαυτώματος, δεν μπόρεσε να αντισταθεί: Έδωσε την ευλογία του στους Εκδικητές, προσφέροντας τους ακόμη και βοήθεια για την απόκτηση του δηλητηρίου. (Διάφορες πηγές προτείνουν ότι ο Weizmann ενέκρινε μόνο το Σχέδιο Β, αντί για το πιο θανατηφόρο και αυθαίρετο Σχέδιο Α).

Ωστόσο, το Σχέδιο Α δεν συνέβη ποτέ. Ο Κόβνερ, με δύο δοχεία με δηλητήριο στο σακίδιο του, συνελήφθη από την Βρετανική στρατιωτική αστυνομία ενώ βρισκόταν σε πλοίο με προορισμό την Ευρώπη: Είχε προδοθεί.

Οι Εκδικητές πίστευαν ότι τα υψηλότερα κλιμάκια της Σιωνιστικής ιεραρχίας είχαν ακούσει για το Σχέδιο Α και ήταν αποφασισμένοι να το ματαιώσουν, κυρίως επειδή φοβούνταν ότι μια τέτοια μαζική σφαγή θα υπονόμευε θανάσιμα τον ηθικό ισχυρισμό που έκανε ο Σιωνισμός μετά το Ολοκαύτωμα - ότι ως άνθρωποι που είχαν υπομείνει σχεδόν αφανισμό, οι Εβραίοι είχαν κερδίσει το δικαίωμα σε ένα δικό τους σπίτι.

Το Σχέδιο Α, και μάλιστα η προσπάθεια Nokmim, εγείρει ενοχλητικά ερωτήματα για τους Εβραίους. Είχαν δίκιο αυτοί οι Εκδικητές που πήραν το νόμο στα χέρια τους, για να εξασφαλίσουν ότι οι ένοχοι πλήρωσαν για τα εγκλήματά τους και ότι οι μελλοντικές γενιές θα γνώριζαν ότι οι Εβραίοι δεν θα μπορούσαν να σκοτωθούν ατιμώρητα; Ή μήπως κατέφευγαν σε μια ωμή διαστρέβλωση της δικαιοσύνης της Παλαιάς Διαθήκης - «Οφθαλμό αντί οφθαλμού» - που τους άφησε να βυθιστούν στο επίπεδο των διώκτών τους;

Ωστόσο, παρά το βάρος αυτών των ερωτήσεων και των βιβλίων που έχουν γραφτεί, η ιστορία των Εκδικητών δεν έχει γίνει ακόμη κεντρικό μέρος της αφήγησης του Ολοκαυτώματος. Αυτό μπορεί να απογοήτευσε τον Kovner, ο οποίος πέθανε το 1987 μ.Χ.

Ο Κόβνερ εντάχθηκε στην Χαγκάνα τον Δεκέμβριο του 1947 μ.Χ. και αμέσως μετά το Ισραήλ κήρυξε την ανεξαρτησία του τον Μάιο του 1948 μ.Χ., έγινε λοχαγός στην Ταξιαρχία Γκιβάτι του Ισραηλινού Στρατού .

Κατά την διάρκεια του Αραβο-Ισραηλινού πολέμου του 1948 μ.Χ. έγινε γνωστός για τις «σελίδες μάχης» του, με τίτλο «Θάνατος στους εισβολείς!», που περιείχαν ειδήσεις από το Αιγυπτιακό μέτωπο και δοκίμια που είχαν σχεδιαστεί για να διατηρήσουν το ηθικό.  

Ωστόσο, ο τόνος των σελίδων, που απαιτούσαν εκδίκηση για το Ολοκαύτωμα και αναφερόταν στον Αιγύπτιο εχθρό ως οχιές και σκυλιά, αναστάτωσε πολλούς Ισραηλινούς πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες. Ο αρχηγός του HaShomer Hatzair, Meir Ya'ariτον κατηγόρησε για διάδοση «φασιστικής προπαγάνδας τρόμου».

Η πρώτη του σελίδα μάχης, με τίτλο "Αποτυχία", ξεκίνησε μια διαμάχη που συνεχίζεται ακόμα σήμερα όταν κατηγόρησε τη φρουρά Nitzanim για δειλία επειδή παραδόθηκε σε μια συντριπτική αιγυπτιακή δύναμη.

Από το 1946 μ.Χ. έως το θάνατο του, ο Kovner ήταν κάτοικος του Κιμπούτς Ein HaHoresh. Δραστηριοποιήθηκε στο Mapam καθώς και στο HaShomer HaTzair, αλλά ποτέ δεν ανέλαβε επίσημο πολιτικό ρόλο.

Έπαιξε σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό και την κατασκευή πολλών μουσείων του Ολοκαυτώματος, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου της Διασποράς στο Τελ Αβίβ. Πέθανε το 1987 μ.Χ. (ηλικία 69) από καρκίνο του λάρυγγα, ίσως λόγω του βαρέος καπνίσματος που είχε δια βίου, στο σπίτι του στο Ein HaHoresh. Έμεινε από την σύζυγο του, Βίτκα Κέμπνερ , η οποία παντρεύτηκε τον Κόβνερ το 1946 μ.Χ., και τα δύο παιδιά τους.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς ειδικούς σε θέματα τρομοκρατίας, Ehud Sprinzak και Idith Zertal, η κοσμοθεωρία του Nakam ήταν παρόμοια με μεσσιανικές ομάδες ή λατρείες λόγω της πεποίθησής του ότι ο κόσμος ήταν τόσο κακός που άξιζε μεγάλης κλίμακας καταστροφή.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες τρομοκρατικές οργανώσεις που διαπράττουν βία για πολιτικούς λόγους και ελπίζουν σε ένα νέο, καλύτερο μέλλον μέσω του τρόμου, ο Nakam ήθελε να σκοτώσει αδιακρίτως. Οι πράκτορες του Nakam προέρχονταν από «πολύ βαριά βάναυση κοινότητες» που, σύμφωνα με τους Sprinzak και Zertal, μερικές φορές θεωρούν καταστροφική βία.

{Ο Εβραϊκής καταγωγής Τζορτζ Σόρος, σύμφωνα με έναν επιτυχημένο παραλληλισμό, θυμίζει τον κακό των Xmen και Εβραϊκής καταγωγής Μαγκνέτο. Και οι δύο έζησαν ως παιδιά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και διωχθήκαν λόγω της καταγωγής τους από τους Ναζί, ενώ και οι δύο εκπαιδεύτηκαν από Ναζί, ο Σόρος στην Ουγγαρία και ο Μαγκνέτο στην Πολωνία.

{Βέβαια, ο Σόρος σε αντίθεση με τον Μαγκνέτο, δεν πήγε σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσής, ούτε έχασε τους γονείς τους, αλλά ήταν ένας δωσίλογος που κάρφωνε συνεργάτες τους στους Ναζί και έπαιρνε και μέρος των χρήματων τους, βοηθώντας τον υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών της Ουγγαρίας στο έργο αυτό, αφού ο πατέρας του είχε πληρώσει για ψεύτικα χαρτιά ότι ήταν Χριστιανοί και ο υπάλληλος αυτός νονός του Τζορτζ Σόρος, ενώ ο ίδιος ο Σόρος έχει πει ότι η περίοδος αυτή ήταν η πιο ευτυχισμένη της ζωής του!!!

Επίσης, ο Μαγκνέτο, στο Xmen First Class, είναι ένας εκδικητής Ισραηλινός, ο οποίος όπως έκαναν πολλοί Εβραϊκής καταγωγής Αμερικανοί στρατιώτες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εξόντωναν Ναζί που είχαν συμβάλει στο Ολοκαύτωμα, ενώ και μετά την λήξη του πολέμου αυτού συνέχιζαν να κυνηγούν και να σκοτώνουν Ναζί που είχαν καταφύγει εκτός Γερμανίας και Ευρώπης για να σωθούν (http://alophx.blogspot.com/2022/10/odessa.html).

Και όπως μεταπολεμικά οι Ναζί έστησαν την οργάνωση ODESSA/Αράχνη (DIE SPIENNE)/KAMMERADENSWERK, στις ταινίες της Μάρβελ και τους Xmen, οι Ναζί δημιουργούν τις οργανώσεις ΥΔΡΑ και το HELLFIRE ΚΛΑΜΠ από τους Κλάους Σμιντ/Σεμπάστιαν Σο και Γιόχαν Σμιντ αντίστοιχα, οι οποίες συγκρούονται με τις οργανώσεις Avengers και Shield αντίστοιχα.

Όπως ακριβώς και στον μεταπολεμικό κόσμο, μοναχικοί ή σε ομάδες Ισραηλινοί Εκδικητές σκότωναν Ναζί που είχαν διαφύγει σε διαφορά μέρη του κόσμου και συγκρούονταν με τις παραπάνω οργανώσεις, όπως έκανε στην συνέχεια και η Μοσάντ, αλλά και η οργάνωση του Σιμών Βιντεζάλ (http://alophx.blogspot.com/2022/10/odessa.html)}.

Αμέσως μετά, όταν τέλειωσε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και έληξε η Γερμανική Κατοχή, λόγω των νέων κομμουνιστικών καθεστώτων σε Πολωνία και Ουγγαρία αντίστοιχα, ο Μαγκνέτο (στο Xmen Days of the Future Past) και ο Σόρος εγκατέλειψαν τα κράτη αυτά και κατέφυγαν στις ΗΠΑ.

Εκεί ίδρυσαν τις εγκληματικές οργανώσεις τους για να καταστρέψουν τον κόσμο της Δύσης και όλα τα κράτη γενικότερα, τα οποία θεωρούσαν υπεύθυνους για την καταστροφή των δικών τους ανθρώπων και τα έργα των Ναζί.

Έτσι ο Σόρος ίδρυσε την OPEN SOCIETY και τις άλλες ΜΚΟ του, με τις οποίες ελέγχει αναρχικούς (ενάντια στα έθνη-κράτη), ενώ χρηματοδότει και τις FEMEN (ενάντια στην ισότητα των φυλών και στις θρησκείες), ενώ ο Μαγκνέτο (στο Xmen First Class) έγινε αρχηγός της οργάνωσης HELLFIRE ΚΛΑΜΠ και ίδρυσε την οργάνωση Brotherhood of Mutants.

Ο Μαγκνέτο είχε την υπερδύναμη του μαγνητισμού, όπως και τα αλλά μέλη της οργάνωσης του, ενώ ο Σόρος και οι οργανώσεις του δεν έχουν υπερδυνάμεις, αλλά το ταλέντο/ «υπερδύναμη» του Σόρος στην τοκογλυφία και στην απόκτηση χρημάτων και απεριορίστων πόρων για την επίτευξη των στόχων τους, ενώ και οι δύο έχουν από έναν γιο, τον Quicksilver και τον Αλέξανδρο Σόρος αντίστοιχα.

Ακόμα και το Ισραηλινό κράτος υπό τον Νετανιάχου, ανέφερε πρόσφατα ότι ο Σόρος είναι αντισημίτης και ο Μασκ έχει κάθε δίκιο να τον κατηγορεί (παρόλες τις προσπάθειες υποστήριξης του από τις ΗΠΑ), αφού με τις ΜΚΟ και τις οργανώσεις του θέλει να καταστρέψει το Εβραϊκό κράτος παρά την καταγωγή του.

Βέβαια, εδώ πρέπει να ειπωθεί, ότι οι δημιουργοί των Xmen και πολλών υπερηρώων της Μάρβελ είχαν Εβραϊκή καταγωγή, οπότε είναι απόλυτα λογικό στα κόμιξ τους να παίρνουν μηνύματα και απόψεις τους, με βάση τις προσωπικές τους εμπειρίες και ιστορικά γεγονότα του καιρού τους και του έθνους τους.

{Τόσο οι Γερμανοί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όσο και οι Ισραηλινοί  εξαγριωμένοι με το Ολοκαύτωμα και τις γενοκτονίες των Γερμανών, χρησιμοποίησαν παρόμοιες επιθετικές και στρατιωτικές μεθόδους για την κατάκτηση άλλων λαών και υποταγής/καταστροφής τους που κατέκτησαν, κυριως άλλων λαών (π.χ. τους Ελληνες, τους Σλάβους και τους Εβραίους οι Γερμανοί και τους Παλαιστίνιους οι Ισραηλινοί)}.

Επίσης, η σχέση φίλιας και ανταγωνισμού και μίσους μεταξύ του Μαγκνέτο και του αλτρουιστή προτεστάντη Ξαβιέ, θυμίζει την σχέση μεταξύ του αλτρουιστή προτεστάντη Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του Μάλκομ Χ και τους αγώνες για τα δικαιώματα των μαύρων και των μεταλλαγμένων αντίστοιχα.

Και στις μεν πρώτες περιπτώσεις, του Ξαβιέ και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ προάγονταν η ελπίδα και η προσπάθεια για μία ειρηνική συνύπαρξη λευκών-μαύρων και ανθρώπων-μεταλλαγμένων αντίστοιχα, στις δεύτερες περιπτώσεις του Μαγκνέτο και Μάλκομ Χ, προάγονταν το μίσος, η εκδίκηση για τις αδικίες και η εξόντωση των λευκών και των φυσιολογικών ανθρώπων, με τις οργανώσεις τους (Brotherhood of Mutants και Μαύροι Πάνθηρες, Μαύρη Δύναμη, Έθνος του ισλάμ αντίστοιχα).

Και παρόλο στην περίπτωση του Σόρος υπάρχει ο παραλληλισμός του με τον Μαγκνέτο, αυτός δεν έχει κάποιο αντίθετο του φίλο και εχθρό σαν τον Ξαβιέ, παρόλα αυτά, ο Σόρος πρέπει να ειπωθεί ότι χρηματοδοτεί το Black Matter Lives, το οποίο έχει πια μετατραπεί σε μία μετεξέλιξη των οργανώσεων του Μάλκομ Χ.

Η ναζιστική οργάνωση ODESSA/Αράχνη (DIE SPIENNE)/KAMMERADENSWERK, όπως και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Κλάους Σβαμπ θυμίζουν κατά πολύ τις ναζιστικές οργανώσεις SPECTRE του Τζειμς Μποντ, HYDRA του Καπτεν Αμέρικα και το First Order του Starwars.

Ο δε Σβαμπ έχει χαρακτηριστεί σαν κακός από ταινίες, κινούμενα σχέδια και κόμικς και ως (φαλακρός) Darth Vader (Darth Schwab), Αυτοκράτορας Πάλπατιν, (τον φαλακρό) Δόκτωρ Evil, (τον φαλακρό) Ερνστ Σταυρό Μπλόφλεντ (από τις ταινίες του Τζειμς Μποντ) και τον (φαλακρό) Βαρόνο Φον Στράκερ της Ύδρας.

(Όπως και ο σημαδεμένος Όττο Σκορτσένι, ηγέτης της SPINEE, θυμίζει τον σημαδεμένο από επιπλοκές ιδρυτή της Ύδρας Κοκκίνο Κρανίο/Γιόχαν Σμιντ, ενώ η κόρη του Στράκερ την Έντα Γκαίρινγκ και την Γκοντρούν Μπουρβιίτς Χίμλερ, μέλη της ODESSA και κόρες των γνωστών εγκληματιών).

Ή όπως ήταν ο ναζιστής καθηγητής Γιούργκεν Βόλερ στην ταινία «Indiana Jones and the Dial of Destiny», ο οποίος γλίτωσε από την καταδίκη και την σύλληψη από τους Αμερικάνους, μέσω της μεταφοράς του στις ΗΠΑ, όπου έγινε και ο αρχηγός του διαστημικού τους προγράμματος, μία ευθεία αναφορά στο πρόγραμμα φυγής στις ΗΠΑ Ναζί επιστημόνων (το Paperclip), ενώ ο Βόλερ είναι εμπνευσμένος από τον αληθινό Ναζί επιστήμονα που έγινε αρχηγός του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ Βέρνερ Φον Μπράουν.  

Και όπως οι κακοί μεταλλαγμένοι στο «Xmen First Class» και ο αρχηγός τους Βόλφγκανγκ Σμιντ/Σεμπάστιαν Σο (αλλά και Μαγκνέτο μετέπειτα) πιστεύει ότι οι ιδίου είναι οι εκλεκτοί που χάρις στις υπερδυνάμεις τους θα γίνουν κατακτητές του κόσμου, υποτάσσοντας ή εξοντώνοντας τους ανθρώπους, έτσι και στις μέρες μας οι Σβαμπ και Χαράρι, πιστεύουν ότι χάρις στην τεχνολογία, την μεγάλη επανεκκίνηση και τον μετανθρωπισμό, οι ίδιοι θα γίνουν δήθεν «θεοί»/«εκλεκτοί» και θα γίνουν κατακτητές του κόσμου, υποτάσσοντας ή εξοντώνοντας τους άλλους ανθρώπους.

Ο Σόρος παράλληλα χρηματοδοτεί με τις ΜΚΟ του και ισλαμικές οργανώσεις λαθρομεταναστών για την είσοδο τους στην Δύση (ΗΠΑ και ΕΕ) μαζί με την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ για την καταστροφή της Δύσης.

Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι και η Λέσχη Μπίλντενμπεργκ έχει δημιουργηθεί από έναν ναζιστή, τον πρίγκιπα Βερνάρδο, ενώ και η Τρίμερης Επιτροπή, η οποία ιδρύθηκε από τον Κίσινγκερ, έχει ως πολλά ιδρυτικά μέλη της πρώην μέλη της Μπίλντενμπεργκ, τα οποία ήταν πρώην Ναζί.

[«Ανασκευάζει» ο Έλον Μασκ για Τζορτζ Σόρος: «Ζητώ συγγνώμη για αυτή την ανάρτηση». «Ήταν άδικη για τον Μαγκνέτο».

Συγγνώμη ζήτησε πριν λίγο ο Έλον Μασκ για το σχόλιό του που είχε κάνει αναφορικά με τον διεθνή κερδοσκόπο και δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, για τον οποίο είχε πει πως του θύμιζε τον ήρωα των κόμικ της Μάρβελ Μαγκνέτο. Όπως είπε η παρομοίωση αυτή ήταν άδικη για τον Μαγκνέτο (https://www.pronews.gr/kosmos/anaskeyazei-o-elon-mask-gia-tzortz-soros-zito-syggnomi-gia-ayti-tin-anartisi/)].

Σύγκρουση ΗΠΑ-Ισραήλ για τον Τζ.Σόρος: «Είναι αντισημίτης» λέει η Ιερουσαλήμ – «Λάθος» απαντά η Ουάσιγκτον! Αφορμή το σχόλιο του Έλον Μασκ.

Σύγκρουση δια αντιπροσώπων μεταξύ  ΗΠΑ και Ισραήλ για τα «μάτια» του Τζ.Σόρος με την Ουάσιγκτον να αποκαλεί αντισημίτη όποιον του ασκεί κριτική (συμπεριλαμβανομένου και του Έλον ΜΑσκ)  και το Ισραήλ να αποκαλεί αντισημίτη τον ίδιο τον Σόρος.

Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του αντισημιτισμού έχουν λάβει αντίθετες θέσεις σχετικά με το εάν οι υποστηρικτές ή οι επικριτές του Εβραίου χρηματοδότη  των Δημοκρατιών Τζορτζ Σόρος είναι αντισημίτες. Η διαφωνία ξεκίνησε όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, συνέκρινε τον Σόρος με έναν σουπερ κακό  των καρτούν της Marvel.

Σε ένα tweet, ο Μασκ είπε ότι ο Σόρος του θυμίζει τον «Magneto», έναν μεταλλαγμένο επιστήμονα από τους «X-Men» της Marvel. Όταν ένας σχολιαστής επεσήμανε ότι ο Magneto απεικονίστηκε – όπως ο Soros – ως επιζών του Ολοκαυτώματος και ότι και οι δύο έχουν «καλές προθέσεις», ο Musk απάντησε: «Υποθέτετε ότι έχουν καλές προθέσεις», έγραψε. «Δεν είναι. Θέλει να διαβρώσει τον ίδιο τον ιστό του πολιτισμού. Ο Σόρος μισεί την ανθρωπότητα».

Ο Μασκ κατηγορήθηκε γρήγορα για αντισημιτισμό, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Anti-Defamation League, Τζόναθαν Γκρίνμπλατ, να δηλώνει ότι συγκρίνοντας τον δισεκατομμυριούχο «με τον Μαγκνέτο ενθαρρύνει  τους εξτρεμιστές».; Η Ισραηλινή κυβέρνηση διαφώνησε.

«Η Ισραηλινή κυβέρνηση και η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών πολιτών βλέπουν τον Έλον Μασκ ως έναν καταπληκτικό επιχειρηματία και πρότυπο», έγραψε στο Twitter ο Υπουργός Διασποράς Amichai Chikli την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι «Η κριτική στον Σόρος – ο οποίος χρηματοδοτεί τις πιο εχθρικές οργανώσεις προς τον Εβραϊκό λαό. και το κράτος του Ισραήλ κάθε άλλο παρά αντισημιτισμός είναι, το αντίθετο!».

Ο Σόρος έχει δωρίσει περισσότερα από 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε «φιλελεύθερους» πολιτικούς σκοπούς μέσω της ΜΚΟ του Open Society Foundations και ήταν ο μεγαλύτερος δωρητής στις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου έτους στις ΗΠΑ, δωρίζοντας 128 εκατομμύρια δολάρια σε υποψηφίους και οργανισμούς του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Σόρος χρηματοδοτεί μια σειρά από ομάδες Παλαιστινίων ακτιβιστών που κατηγορούν το ισραηλινό κράτος για εγκλήματα πολέμου και αρκετούς διεθνείς οργανισμούς που προωθούν μποϊκοτάζ ισραηλινών προϊόντων  και κυρώσεις κατά ισραηλινών ηγετών.

Στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Μπάιντεν τάχθηκε στο πλευρό του κορυφαίου χορηγού της. «Ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεται κανείς για την πολιτική ή τις πολιτικές του Τζορτζ Σόρος, είναι εντελώς ανειλικρινές να αρνηθεί κανείς ότι πολλές επιθέσεις εναντίον του βασίζονται σε κλασικά αντισημιτικά τροπάρια και ρητορική», έγραψε στο Twitter την Παρασκευή η Ειδική Απεσταλμένη των ΗΠΑ για την Παρακολούθηση και την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού Ντέμπορα Λίπσταντ.

«Σε περασμένες εποχές, οι αντισημίτες επικαλούνταν την οικογένεια Ρότσιλντ για να προωθήσουν τις συνωμοσίες τους για τους Εβραίους. Σήμερα χρησιμοποιούν τον Σόρος για να το κάνουν», δήλωσε. Ούτε ο Σόρος ούτε το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του έχουν απαντήσει στα σχόλια του Μασκ.

Ερωτηθείς την Τρίτη εάν ανησυχεί ότι τα αμφιλεγόμενα tweets του θα απομακρύνουν τους διαφημιστές από το Twitter, ο Musk είπε στο CNBC News «Δεν με νοιάζει. Θα πω αυτό που θέλω να πω, και αν οι συνέπειες είναι απώλεια χρημάτων, ας είναι» (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/sygkrousi-ipa-israil-gia-ton-tz-soros-einai-antisimitis-leei-i-ierousalim-lathos-apanta-i-ouasigkton/).

Το Ισραήλ αποφασισμένο να πατάξει τις “περίεργες” ξένες ΜΚΟ.

Η Ισραηλινή κυβέρνηση μελετά σχέδιο νόμου με σκοπό τον δραστικό περιορισμό της χρηματοδότησης μη κυβερνητικών οργανώσεων από το εξωτερικό, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης. Μη κυβερνητικές οργανώσεις που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό θα απωλέσουν το καθεστώς κοινωφελών ή μη κερδοσκοπικών οργανισμών που απολαύουν, οι δραστηριότητές τους θα πάψουν να είναι αφορολόγητες και θα τους επιβληθεί φορολογικός συντελεστής 65%, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Ισραηλινά ΜΜΕ.

Αρκετές οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τηn χρηματοδότηση από το εξωτερικό και το νομοσχέδιο ενδέχεται να τους καταφέρει μεγάλο πλήγμα, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz. Το πλήρες κείμενο αναμένεται να παρουσιαστεί στην αρμόδια υπουργική επιτροπή την Κυριακή προτού κατατεθεί στην Κνέσετ, την Ισραηλινή Βουλή.

Σκοπός του είναι να «αποτραπεί το να πάρουν το πάνω χέρι ξένα συμφέροντα», ανέφερε μέσω Twitter ο Αριέλ Κάλνερ, βουλευτής του Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και βασικός εισηγητής του νομοσχεδίου.

Ο κ. Κάλνερ κατηγόρησε χώρες της Ευρώπης πως υπονομεύουν εσκεμμένα τα συμφέροντα του Ισραήλ με τις χρηματοδοτήσεις τους. Παρόμοιο σχέδιο νόμου που έβαζε στο στόχαστρο οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποσύρθηκε πριν από μερικά χρόνια, εν μέρει λόγω διεθνών πιέσεων.

Το νομοσχέδιο προκαλεί «σοβαρή ανησυχία» σε πολλούς από τους εταίρους του Ισραήλ, υπογράμμισε μέσω Twitter ο πρεσβευτής της Γερμανίας στηn χώρα, ο Στέφεν Ζάιμπερτ. «Οι δραστήριες και ανεμπόδιστες σχέσεις μεταξύ των κοινωνιών των πολιτών έχουν αξία εκ των ων ουκ άνευ στις φιλελεύθερες δημοκρατίες μας.

Θα συνεχίσουμε να εγείρουμε το ζήτημα στους Ισραηλινούς φίλους μας», πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ. Το σχέδιο νόμου επικρίνουν επίσης οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Ο νέος νόμος αποτελεί μέρος της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης δεξιάς, ακροδεξιάς και υπερορθόδοξων Εβραίων υπό τον κ. Νετανιάχου, η οποία ανέλαβε την εξουσία στα τέλη του Δεκεμβρίου και χαρακτηρίζεται η πιο δεξιά στην ιστορία του Ισραήλ (https://www.defence-point.gr/news/to-israil-apofasismeno-na-pataxei-tis-quot-perierges-quot-xenes-mko)}.

Ένας πρώην σύντροφος, ο Gabik Sedlis, είπε στον Cohen ότι ο ηγέτης κρατούσε ένα μάτι στην θέση του στην ιστορία, ελπίζοντας να καταταγεί δίπλα στους αρχαίους υπερασπιστές του Εβραϊκού λαού. «Δύο χιλιάδες χρόνια από τώρα, ήθελε οι άνθρωποι να μιλούν για τον Ιούδα Μακκαβαίο και τον Αββά Κόβνερ». Αυτός ο στόχος του δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Ίσως στην περίπτωση αυτή να ταιριάζει περισσότερο η διάσημη φράση του Φρειδερίκου Νίτσε: «Όποιος πολεμά ενάντια σε τέρατα θα πρέπει να προσέχει στην συνέχεια να μην γίνει και ο ίδιος ένας τέρας».

 

 ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ "ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ".ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ ΠΟΤΕ...

Βλέπουμε στις μέρες μας την στάση της Γερμανίας στο ζήτημα της “κρίσης ενέργειας” που αντιμετωπίζει το ιδιόμορφο διεθνές υποκείμενο “ένωσης κρατών”, η αυτοαποκαλουμένη “Ευρωπαϊκή Ένωση” και ενθυμούμενοι σήμερα την ιστορική απόφαση του λαού μας στις 28 Οκτωβρίου 1940 μ.Χ. να αντιτάξει στο Φασισμό και στο Ναζισμό το ιστορικό ΟΧΙ στην εθελοδουλεία, σας αναρτώ το κατωτέρω κείμενο, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 2 Μαϊου του 1995 μ.Χ. στην Εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΥΠΙΑ” με τον τίτλο:

“ Η προφητεία ενός Ναζί

Β΄Παγκόσμιος, 50 χρόνια μετά. Και εμείς ανατρέχουμε 50 χρόνια πριν. Συγκεκριμένα σε ένα άρθρο της εποχής εκείνης, που δημοσιευόταν στην εφημερίδα “Ελευθερία”. Μόλις είχε λήξει ο πόλεμος και ένας Ελβετός δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη από έναν ανώτατο αξιωματικό της Καγκελαρίας, ρωτώντας τον χαρακτηριστικά “Και τώρα τι σκοπεύετε να κάνετε;

Νικηθήκατε. Ο κόσμος σας μισεί. Δεν πρόκυται να ξεχάσει αυτά που κάνατε. Πως θα ορθοποδήσετε ξανά ως έθνος;” Και ο Γερμανός του απαντά με ψύχραιμη ειρωνεία, με λόγια που όταν τα διαβάσαμε ξανακοιτάξαμε πολλές φορές την ημερομηνία του κιτρινισμένου τόμου που διαβάζαμε, μήπως και λαθεύαμε μήπως και το φύλλο ήταν σημερινό….

Όμως η ημερομηνία δεν άφηνε περιθώρια. Ήταν όντως 50 χρόνια πριν! “Οι λαοί απάντησε ο Γερμανός ναζί ξεχνούν γρήγορα. Αυτή εξ άλλου είναι και η διαφορά τους από ένα έθνος που θυμάται, όπως η ανώτερη φυλή των Γερμανών (!). Τα χρήματα που θα δοθούν για την ανοικοδόμηση της Γερμανίας θα είναι πολλά, θα έρθουν να δουλέψουν για μας και αυτοί που μέχρι τώρα πολέμησαν εναντίον μας (!).

Είμαστε μια φυλή εργατική, που θα ξαναδημιουργήσει την ισχυρή ενωμένη Γερμανία(!) Θά δείτε ότι θα γίνουμε η ισχυρή οικονομικά χώρα (!) Και τότε ο Γκέμπλες θα μπορέσει να να σηκωθεί από τον τάφο του και να αναφωνήσει: “Και όμως νικήσαμε” (http://oimos-athina.blogspot.com/2022/10/blog-post_150.html)!!!

 

Ισλάμ και ναζί ήταν πάντοτε μαζί και πάλι η Ελλάς είναι στόχος τους.

Ο Πούτιν προέβη σε μια υψίστου σημασίας στρατιωτική κίνηση στην οποία δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία. Ο λαός των Ελλήνων παραμένει χαύνων, λόγω τηλεοράσεως και τραγικής παιδείας, δεν δύναται ν’ αντιληφθεί την σοβαρότητα των καταστάσεων που βιώνει αλλά και αυτών που πρόκειται να τον επηρεάσουν σύντομα διότι ευρίσκονται σε εξέλιξη. Η δε «κριτική του σκέψη», όπως και η «κοινή λογική», έχουν καταντήσει κενοί φιλοσοφικοί όροι. Αυτό που έκανε ο Πούτιν ήταν να εμπλέξει τους τσετσένους στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν έβαλε τους Τσετσένους να πολεμούν εναντίον των ουκρανών, αλλ’ επειδή οι τσετσένοι αποτελούν το φανατικό μουσουλμανικό τμήμα της Ρωσικής Κοινοπολιτείας, φαίνεται εν πρώτοις ότι ο ορθόδοξος Πούτιν έβαλε μουσουλμάνους να σκοτώνουν ορθοδόξους. Ο ρηχός αυτός συλλογισμός είναι λάθος.

Ο Πούτιν έβαλε μουσουλμάνους να σκοτώνουν ναζί. Αυτό που έκανε έχει ιστορικό υπόβαθρο, και οι Ρώσοι, απ’ ότι φαίνεται, διδάσκονται από την Ιστορία. Ουσιαστικά, ο Πούτιν έθεσε τους μουσουλμάνους εναντίον της ναζιστοκινούμενης παραπαίουσας Ευρώπης για ν’ αποφύγει αυτό που συνέβη κυρίως πριν, αλλά και κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε, οι ναζί με το Ισλάμ ήταν σύμμαχοι, έστω και αν δεν είναι γνωστό σε πολλούς. Οι μουσουλμάνοι υπήρξαν σύμμαχοι του ναζισμού, μόνο και μόνο διότι εξυπηρετούντο τα σχέδια και των δύο.

Η προσπάθεια όμως της Ρωσίας για να στρέψει τους μουσουλμάνους εναντίον της Δύσεως ξεκίνησε από πιο παλιά. Ο πρόεδρος της KGB Αντρόπωφ είπε ότι ο μηχανισμός μας παραπληροφόρησης πρέπει να αγωνιστεί ώστε να παρουσιαστούν οι Ηνωμένες Πολιτείες ως πολεμοχαρείς, σιωνιστική χώρα που χρηματοδοτείται από εβραϊκά χρήματα και διευθύνεται από ένα αρπακτικό «Συμβούλιο των Πρεσβύτερων της Σιών» (όπως ήταν ο χλευαστικός χαρακτηρισμός της KGB για το Κογκρέσο των ΗΠΑ), ο στόχος του οποίου ήταν να μεταμορφώσει τον υπόλοιπο κόσμο σε εβραϊκό φέουδο. Τελικώς δεν είχε άδικο. Ο Πούτιν ξεκίνησε από την KGB, διετέλεσε και αρχηγός της. Τι ωραία που δένουν κάποιες καταστάσεις.

Είναι παλιά υπάρχουσα συμμαχία των ναζί με το Ισλάμ, το οποίο φυσικά εκμεταλλεύθηκαν οι ναζί για την ίδρυση του Ισραήλ. Τους έπιασαν κορόιδα τους ισλαμιστές. Ναζί και Ισλάμ ήταν κινούμενοι κυρίως εναντίον των Ορθοδόξων χωρών. Πρωτεύουσα χώρα των οποίων είναι η Ελλάς. Αυτό τους ένωνε. Ο Πούτιν αυτό ακριβώς πάει να προλάβει τώρα.

Να διασπάσει την έλξη Ισλάμ ναζιστών. Να θέσει το Ισλάμ εναντίον της νεοναζιστικής Ευρώπης μέσω Ουκρανίας, διότι αν το Ισλάμ συμμαχήσει με την Ευρώπη, κυρίως λόγω προσφύγων, μοιραίως κάποια στιγμή θα βρεθούν αντιμέτωποι μουσουλμάνοι της Ευρώπης με μουσουλμάνους του Πούτιν, πράγμα επώδυνο για τους μωαμεθανούς.

Οπότε, μέχρι τώρα, η αδύναμη Ευρώπη χάνει έναν σύμμαχο, το Ισλάμ, παρόλη την υποτιθέμενη υποστήριξη που παρέχει σε ακραίους πεμπτοφαλαγγίτες μωαμεθανούς εισβολείς στο έδαφός της. Παρέχει υποστήριξη διότι πάλι σκοπεύουν να εκμεταλλευθούν τους ισλαμιστές οι νεοναζί του Οικονομικού Φόρουμ, της Ε.Ε., κλπ.

Με χειρότερο μάλιστα τρόπο αυτή την φορά. Παλαιότερα οι ισλαμιστές είχαν πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας καθότι ήταν αντικομμουνιστές λόγω αθεϊσμού του κομμουνισμού. Επίσης και οι δύο, ναζί και Ισλάμ, είχαν και ένα άλλο κοινό στοιχείο.

Μισούσαν την φιλελεύθερη δημοκρατία. Οι Μουσουλμάνοι μπορεί μεν τελικά να πολέμησαν και στις δύο πλευρές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά μόνο με τους ναζί είχαν απολιτικό και πνευματικό ειδύλλιο.

Και τότε ο ναζισμός, στην αρχή δεν έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, όπως σήμερα δεν δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο η ξανα-ναζιστική νέα τάξη. Τότε, π.χ. το ναζιστικό κόμμα είχε στείλει εκπροσώπους σε ομιλία του Μάλκομ Χ προς τους έγχρωμους μουσουλμάνους στο Σικάγο, οι οποίοι μάλιστα είχαν τιμηθεί ιδιαιτέρως.

Ή, η σβάστικα που ήταν η επίσημη σημαία της Γερμανίας κυμάτιζε στο Ισραήλ. Υπάρχει φωτογραφία που φαίνεται σημαία με σβάστικα στο ξενοδοχείο FEST της Ιερουσαλήμ δίπλα στην Αγγλική σημαία. Ο Χίτλερ πίστευε στην συμφωνία μεταξύ των αξιών και των αρχών που υποστήριζε το Ισλάμ και το όραμά του για τον “Übermensch”, τον «υπεράνθρωπο», του Νίτσε. Είχε πει ο Χίτλερ στον ομόσταυλό του Α. Σπέερ:

«Ήταν ατυχία μας να έχουμε λάθος θρησκεία. Γιατί έπρεπε να είναι ο Χριστιανισμός, με την πραότητα του και πλαδαρότητα του θρησκεία μας; Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία των ανδρών, και επίσης επιβάλει την υγιεινή. Οι «στρατιώτες του Ισλάμ» έλαβαν τον παράδεισο του πολεμιστή, έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο».

Αυτό που υποστήριζε ο Χίτλερ, ταίριαζε περισσότερο στην γερμανική ιδιοσυγκρασία από τον ιουδαϊσμό και χριστιανισμό. Ο Χίτλερ είχε δηλώσει επίσης ότι «η μόνη θρησκεία που σέβομαι είναι το Ισλάμ. Τον μόνο προφήτη που θαυμάζω είναι ο Μωάμεθ».

Και τον Απρίλιο του 1942 μ.Χ., ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης, που είπε ότι το Ισλάμ είναι «ανίκανο για τρομοκρατία» ήταν πάλι ο Χίτλερ. Ο ίδιος έδωσε εντολή στους δημοσιογράφους να επαινούν «τον ισλαμικό κόσμο ως πολιτιστικό παράγοντα», αποφεύγοντας την κριτική στο Ισλάμ και ν’ αντικαταστήσουν το «αντιεβραϊκό» με το «αντισημιτικό». Σας θυμίζουν κάτι αυτά σήμερα;

Ο Χίτλερ είχε ιδρύσει στρατό ισλαμιστών ναζί, όσο και αν αυτό φαντάζει σήμερα παράξενο. Ισλαμιστές με φέσι και τα διακριτικά των ναζί επάνω στα φέσια τους. Ή πως θα φαινόταν σε κάποιον εάν έβλεπε ναζί ισλαμιστές στρατιώτες να προσκυνούν προς την Μέκκα με μπροστάρηδες τους αξιωματικούς τους; Μπορεί να φαντάζουν απίστευτα αλλά είναι η αλήθεια την οποία και μας κρύβουν.

Δυστυχώς η μεταπολεμική ανάλυση των γεγονότων, είναι προπαγάνδα και πολλά γεγονότα τα εξαφανίζουν επειδή δεν τους συμφέρουν. Σπανίως επίσης δίδεται σημασία στις προπολεμικές ενέργειες.

Τώρα «μπαίνει στο κάδρο» και η Ελλάς, καθ’ όσον ολ’ αυτά είναι κρίσιμα για ‘μας τους Έλληνες. Η Ελλάς έχει ήδη πληγεί σκληρά, αλλ’ όχι ανεπανόρθωτα, από μια ισλαμοναζιστική συμμαχία. Η Ελλάς που προδίδεται αισχρά εκ των έξω και εκ των έσω αδιακόπως και μεθοδικώς.

Το αποτέλεσμα ισλαμοναζιστικής συμμαχίας ήταν η Μικρασιατική καταστροφή. Η Ελλάς σατανικώς παγιδευμένη συμμετείχε στα μεθοδευμένα γεγονότα που οδήγησαν στην Μικρασιατική καταστροφή και εκτελέσθηκαν οι 6 αντί να εκτελεσθούν άλλοι, πολλαπλάσιοι του 6.

Από την δεκαετία του 1920 μ.Χ. οι ναζί επαινούσαν την Τουρκία και τον Ατατούρκ διότι ενσάρκωνε την «αρχή του ενός ανδρός» και την απόλυτη υπακοή του λαού στον «φύρερ», στον αρχηγό, και έλεγαν ότι η Τουρκία αποτελεί φίλη και προοδευτική χώρα. Οι ναζί τίμησαν πρώτοι την επανάσταση του Ατατούρκ.

Προσέξτε τώρα δολιότητα των συμμάχων μας γερμανών. Στην αρχή φρόντισαν οι ναζί να υποτάξουν τους ισλαμιστές της Τουρκίας στον Κεμάλ, κατόπιν να υποτάξουν τον Κεμάλ στην Γερμανική επιρροή, άρα και τους ισλαμιστές όπως ήταν προγραμματισμένο, οπότε ήταν εύκολο να ικανοποιήσει τα σχέδια του Χίτλερ εναντίον των Χριστιανών, Αρμενίων και Ελλήνων, με την χρήση ισλαμιστών.

Κάτι που κατάφεραν όπως προειπώθηκε. Γι αυτό ήταν τόσο ενεργή η Γερμανία κατά τον πρόσκαιρο εκτοπισμό μας από την Μικρά Ασία. Οι δε ναζί επαίνεσαν επανειλημμένως την Τουρκία που έμεινε αμιγώς μουσουλμανική!

Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάς κατεκτήθη από φασίστες, ναζιστές και Βουλγάρους. Ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Αλλά λόγω της εκτάσεως και της τροπής του πολέμου η Ελλάς δεν εδέχθη τότε επίθεση από ισλαμιστές, όπως π.χ. η Σερβία από τους Βόσνιους ναζί, αλλά ήδη ήταν πληγωμένη στην Μικρά Ασία. Είναι λάθος να μελετάται η Ιστορία αποσπασματικά.

Τώρα η Ελλάς ήδη δέχεται επίθεση από τους ναζί της Ε.Ε. με όπλο τα μνημόνια, το ευρώ και την στέρηση της εκδηλώσεως των παραγωγικών και πνευματικών δυνάμεων των Ελλήνων. Αλλοίμονο αν της επιτεθούν και οι μουσουλμάνοι.

Τώρα οι μουσουλμάνοι δεν είναι μόνο γύρω από την χώρα μας αλλά και μέσα στην χώρα μας. Η ασυλία και τα προνόμια που απολαμβάνουν όλοι αυτοί οι ξένοι εισβολείς είναι επειδή υπάρχει πάλι συμμαχία νεοναζιστών και ισλαμιστών, και αυτό είναι οφθαλμοφανές.

Ρωσία, Ισλάμ, ναζί και Ελλάς όπως πάντα μέσα στον γενικό σχεδιασμό. Ο Πούτιν προσπαθεί να σπάσει τις τακτικές των δυτικών στις οποίες υπάγεται και η συμμαχία Ισλάμ νέο ναζί, και έτσι ίσως ευνοηθεί και η Ελλάς έστω και αν η Κυβέρνηση στην Ελλάδα ότι βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία όπως ανακοίνωσε, παραβλέποντας την βουλή του Ελληνικού λαού και αφοπλίζοντας τα Ελληνικά νησιά επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι.

Προετοιμάζοντας πάλι μια ίδια καταστροφή του Ελληνισμού με τους ίδιους θύτες. Αλλά είπαμε, το μέγεθος των κατορθωμάτων των λαών είναι ανάλογα του μεγέθους των ηγετών τους. Ποτέ ένας ολίγιστος ηγέτης δεν έγινε μεγάλος λόγω του λαού του. Μόνο το αντίθετο διδάσκει η Ιστορία.

Π.χ. ποτέ δεν θα γινόμασταν κοσμοκράτορες αν δεν υπήρχε ο Μέγας Αλέξανδρος. Μακάρι να πετύχει το σχέδιο του Πούτιν, αδυναμία συμμαχίας Δύσης – Ισλάμ, μήπως και συνέλθουν στα λογικά τους οι Δυτικοί. Ισλάμ και ναζί είναι πάλι μαζί και οποιαδήποτε ομοιότητα με σημερινές καταστάσεις δεν είναι συμπτωματική (https://www.triklopodia.gr/%cf%87%cf%81%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%b9%ce%ac%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bc-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%af-%ce%ae%cf%84%ce%b1/).


Είναι επίσημο. Δεν ήταν UFO τόσα χρόνια, είναι Ρωσικοί και άλλοι ¨δορυφόροι βαρύτητας¨ για την συλλογή στρατιωτικών πληροφοριών και όχι μόνο.. Η ουσιαστική πολεμική αντιπαράθεση πλέον  διεξάγεται στην πραγματικότητα, πέρα και πάνω από τη φαντασία του 99% των ανθρώπων.

Το πρόβλημα είναι, πως θα την παρουσιάσουν στην παγκόσμια κοινή γνώμη αφού,  η αντιπαράθεση αυτή των κυρίαρχων δυνάμεων του πλανήτη, έχει αναπτύξει μια τέτοια δυναμική με τα εξαιρετικά προηγμένα όπλα που έχουν ως εφτασφράγιστο μυστικό στην φαρέτρα τους τόσες δεκαετίες, που δεν μπορούν πλέον να κρύψουν την καταστροφικότητα τους. Ένα από αυτά, είναι και τα έως τώρα γνωστά ως UFO.

Πρόσφατα λοιπόν (τέλη Σεπτεμβρίου ,αρχές Οκτωβρίου), και ενώ μαίνεται ο Ρωσο-Ουκρανικός Πόλεμος και οι συνέπειές του στην παγκόσμια γεωπολιτική  δυναμική, συνέπειες που οδηγούν τον κόσμο μας σε αχαρτογράφητα νερά, η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια 16μελή επιτροπή για την μελέτη των Άγνωστης Ταυτότητας Εναέριων Φαινομένων (UAP), όπως είναι η νέα ονομασία των Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (UFO) – με άλλα λόγια των πιθανών εξωγήινων που μπορεί να επισκέπτονται τον πλανήτη μας.

Η επιτροπή αυτή μάλιστα , με επικεφαλής τον γνωστό αστροφυσικό Ντέηβιντ Σπέργκελ (ο οποίος έχει επανειλημμένα δηλώσει δημόσια ότι δεν υπάρχουν εξωγήινοι) και Πρόεδρο παράλληλα του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος Simons, ξεκίνησε  τις εργασίες της την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.

Φυσικά, όχι για να αντιμετωπίσει τους εξωγήινους αλλά , για να βρει τον τρόπο να αναχαιτίσει μια αντίστοιχη τεχνολογία  ¨αντι-βαρύτητας¨ των αντιπάλων, που επιτρέπει τη χρήση πλέον – αυτών που έως τώρα παρουσιαζόταν ως UFO ή ΑΤΙΑ -για στρατιωτικούς σκοπούς και δη, ως μαχητικών αεροσκαφών ιδιαίτερης σφοδρότητας, όπως αυτό, που έπληξε πρόσφατα ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Κίεβο στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας,  εκτελώντας αόρατη διείσδυση και άφεση δύο πυραύλων αέρος-εδάφους cruise Kh-59MK2

Τι είναι όμως αυτά τα UFO . Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες (έτσι πρέπει να διατυπωθεί) θέλουν να είναι μια εξελιγμένη γενιά (7η)  της σειράς  Drone S-70 Okhotnik , στην προκειμένη περίπτωση. Ρωσικό μαχητικό δηλαδή  ακόμα μιας επόμενης γενιάς, με ικανότητες μαχητικού αεροσκάφους και μάλιστα , μη επανδρωμένου.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι οι δυνάμεις που διαφεντεύουν τούτο τον πλανήτη και ορίζουν τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ¨να το τερματίσουν¨ . Είναι αποφασισμένες να φτάσουν στην ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ Αυτός είναι λόγος που θα πρέπει ο πόλεμος στην Ουκρανίας να είχε σταματήσει ΧΘΕΣ  (https://www.triklopodia.gr/%ce%bf-%cf%85-%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%bf-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-ufo-%cf%84%cf%8c%cf%83%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9/).

 

Πολλοί ακόμα οι οπαδοί του Μουσολίνι στην Ιταλία… 100 χρόνια μετά.

Στις 28 Οκτωβρίου 1922 μ.Χ., οι «φαιοχίτωνες» του Μπενίτο Μουσολίνι εισήλθαν στη Ρώμη, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας δικτατορίας που ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζεται με κάποια επιείκεια στην Ιταλία.

Η εκατονταετηρίδα από τη λεγόμενη πορεία στην Ρώμη την Παρασκευή έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανάδειξη της ακροδεξιάς ηγέτιδας Τζόρτζια Μελόνι σε νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας, ανανεώνοντας τη συζήτηση για την κληρονομιά του φασισμού.

Παρόλο που το κόμμα «Αδελφοί της Ιταλίας» της Μελόνι έχει νεοφασιστικές ρίζες, στην πρώτη της ομιλία στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα επέμεινε ότι «δεν ένιωσε ποτέ συμπάθεια ή εγγύτητα με τα αντιδημοκρατικά καθεστώτα συμπεριλαμβανομένου και του φασισμού».

Ωστόσο, σε αντίθεση με την Γερμανία ή την Ισπανία, όπου μόνο μια χούφτα εξτρεμιστών εξακολουθεί να λατρεύει τον Αδόλφο Χίτλερ ή την δικτατορία του Φράνκο, η στάση απέναντι στον Μουσολίνι στην Ιταλία είναι πιο διφορούμενη.

Μόλις το 2013 μ.Χ., ο τότε πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι οι ρατσιστικοί νόμοι κατά των Εβραίων ήταν «το χειρότερο λάθος ενός ηγέτη, δηλαδή του Μουσολίνι, ο οποίος με πολλούς άλλους τρόπους τα πήγε καλά».

Ο Μπερλουσκόνι, ένας δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, του οποίου το δεξιό κόμμα Forza Italia επανήλθε στην κυβέρνηση ως μέρος του συνασπισμού με τη Μελόνι, είναι γνωστός για τα ξεσπάσματά του.

Αλλά το συναίσθημα δεν είναι ασυνήθιστο, σημειώνει ο Βαλέριο Αλφόνσο Μπρούνο, αναλυτής στο Κέντρο Ανάλυσης της Ριζοσπαστικής Δεξιάς στο Λονδίνο. «Ένα μεγάλο μέρος των Ιταλών δεν έχει ποτέ πραγματικά συμφιλιωθεί με τον φασισμό», δήλωσε στο AFP.

Το αυταρχικό, αντιδημοκρατικό καθεστώς του Μουσολίνι εξυμνούσε τη στρατιωτική ισχύ και τον έντονο εθνικισμό. Στην Ιταλία, διατηρείται «αυτή η λατρεία της ισχυρής προσωπικότητας, του ισχυρού άνδρα, του απολυταρχικού που κυβερνά χωρίς να ανησυχεί για τη δημοκρατία», είπε ο Μπρούνο.

Ο Μουσολίνι επαινείται για το γεγονός ότι παρείχε στην Ιταλία τις πολυπόθητες υποδομές, από τρένα έως αυτοκινητοδρόμους, καθώς και προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας ακόμη και αν πολλά από αυτά τα έργα ήταν ήδη σε εξέλιξη όταν ανέλαβε την εξουσία.

Λίγοι, ωστόσο, υπερασπίζονται το ιστορικό του σχετικά με τους φυλετικούς νόμους. Από το 1938 μ.Χ., το καθεστώς άρχισε να αφαιρεί δικαιώματα από τους Εβραίους, απαγορεύοντάς τους τα δημόσια αξιώματα, απαγορεύοντας τους γάμους μεταξύ τους, επιτρέποντας τη κατάσχεση της περιουσίας τους και τελικά τον εγκλεισμό τους.

Υπό το καθεστώς του Μουσολίνι, το οποίο κράτησε μέχρι τον Ιούλιο του 1943 μ.Χ., περισσότεροι από 7.000 Ιταλοί Εβραίοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά δολοφονήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου. Στην ομιλία της, η Μελόνι χαρακτήρισε τους φυλετικούς νόμους «το χαμηλότερο σημείο της ιταλικής ιστορίας, μια ντροπή που θα σημαδεύει τον λαό μας για πάντα».

Οι δηλώσεις του Μπερλουσκόνι το 2013 μ.Χ., στο περιθώριο μιας τελετής για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στο Μιλάνο, καταδικάστηκαν από την κεντροαριστερά και πολλούς άλλους. Έδειξαν “το βαθμό στον οποίο η Ιταλία εξακολουθεί να δυσκολεύεται να αποδεχθεί σοβαρά την ιστορία της και τις ευθύνες της”, δήλωσε τότε ο επικεφαλής της Ένωσης Ιταλικών Εβραϊκών Κοινοτήτων, Ρέντσο Γκατένια. Η τοποθέτηση του Γκατένια είναι ακόμη και σήμερα επίκαιρη.

Οι κληρονόμοι του «Ιλ Ντούτσε»

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Οκτωβρίου του 2021 μ.Χ., το 66% των νέων ηλικίας 16 έως 25 ετών πιστεύει ότι το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι ήταν μια δικτατορία που πρέπει να καταδικαστεί εν μέρει, αλλά που είχε και ευεργετικά αποτελέσματα.

Μόνο το 29 τοις εκατό των ερωτηθέντων από το ερευνητικό ινστιτούτο Ipsos, για λογαριασμό μιας εθνικής ένωσης πρώην απελαθέντων δήλωσε ότι ο Μουσολίνι πρέπει να καταδικαστεί εξ ολοκλήρου. Ενώ για το πέντε τοις εκατό, ο φασισμός θεωρήθηκε θετική μορφή διακυβέρνησης.

Μολονότι σήμερα, αγάλματα αμφιλεγόμενων ιστορικών προσωπικοτήτων απομακρύνονται σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία, οι φυσικές υπενθυμίσεις του «Ιλ Ντούτσε» παραμένουν άθικτες σε ολόκληρη την Ιταλία. Ένας οβελίσκος με την επιγραφή «Μουσολίνι Ντούτσε» εξακολουθεί να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ολυμπιακό στάδιο της Ρώμης, χωρίς να υπάρχει καμία σημείωση στην επιφάνεια του.

Πορτραίτα του δικτάτορα εξακολουθούν να κοσμούν τους τοίχους ορισμένων Υπουργείων

Και ενώ ένας μεταπολεμικός νόμος απαγορεύει τη συγγνώμη ή την δικαιολόγηση του φασισμού, δεν εφαρμόζεται. Ιστοσελίδες ανθίζουν στο διαδίκτυο υμνώντας την μνήμη του «βεντένιου», των δύο δεκαετιών που ο Μουσολίνι ήταν στην εξουσία. Στην Πρεντάπιο, μια μικρή πόλη στην Βόρεια Ιταλία όπου γεννήθηκε και θάφτηκε ο Μουσολίνι, ο τάφος του στο οικογενειακό παρεκκλήσι προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

«Αυτή η μνήμη είναι σίγουρα ανεκτή, όχι μόνο στο Πρεντάπιο», δήλωσε ο αναλυτής Μπρούνο. Και τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε, αυτή η ανοχή του φασισμού έχει αυξηθεί. «Είμαστε όλοι κληρονόμοι του «Ιλ Ντούτσε» , δήλωσε ο Ιγνάτσιο Λα Ρούσα, μέλος του κόμματος της Μελόνι «Αδελφοί της Ιταλίας». Πρόσφατα εκλεγμένος Πρόεδρος της Γερουσίας, μιλούσε στην τηλεόραση μόλις τον περασμένο μήνα.

Ο Λα Ρούσα, ο οποίος συλλέγει φασιστικά αναμνηστικά, συμπεριλαμβανομένων προτομών του Μουσολίνι, είχε αναγκαστεί ημέρες νωρίτερα να καταδικάσει τον αδελφό του επειδή έκανε τον φασιστικό χαιρετισμό στην κηδεία ενός ακροδεξιού ακτιβιστή (https://www.defence-point.gr/news/polloi-akoma-oi-opadoi-toy-moysolini-stin-italia-100-chronia-meta).


Στην Λεγεώνα των Ξένων κατατάχτηκαν πολλοί εξόριστοι Ναζί και φασίστες μετά την ήττα και την εξορία τους από τις χώρες όταν έληξε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Από το φασιστικό κόμμα του Μουσολίνι προήλθε μεταπολεμικά το Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα, από αυτό η Εθνική Συμμαχία, ακολουθήσαν τα Πέντε Αστέρια και η Λέγκα του Σαλβίνι και στην συνέχεια τα Αδέλφια της Ιταλίας της Μελόνι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Φερνάντο Τρομπόνι με την βοήθεια του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος προσπάθησε ανεπιτυχώς να στρέψει την Ιταλική πολιτική προς τα δεξιά, ενώ και άλλοι Ιταλοί (πολιτικοί, στρατιωτικοί και βιομήχανοι) προσπάθησαν κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου να επαναφέρουν τον φασισμό, όπως ο Μποργκέζε, ο Λορέντζο, ο Λιάτσοι Τζέλι της μασονικής στοάς P2 (http://alophx.blogspot.com/2022/06/p2.html), ενώ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι, μέλος της παραπάνω στοάς εξέφρασε συχνά τον θαυμασμό του για τον Μουσολίνι.


 Ζοφερό μέλλον ενόψει! Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ίσως σχεδιάζει κραχ στις αγορές για να "είμαστε όλοι ίσοι". Οι απόηχοι του κραχ του 2008 μ.Χ./2009 μ.Χ. ηχούν στα αυτιά των ανθρώπων και δικαίως είναι καχύποπτοι για τις αγορές. «Το ταλέντο και η διάνοια κατανέμονται εξίσου, οι ευκαιρίες όχι…».

Αυτός είναι ο ισχυρισμός του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ σε ένα πρόσφατο βίντεο που περιγράφει την πρόθεσή του να δημιουργήσουν ένα πιο «δημοκρατικό» χρηματιστήριο, όπως αναφέρει το zerohedge.com.

Προφανώς, η αλήθεια είναι το ακριβώς αντίθετο. Το ταλέντο και η διάνοια δεν κατανέμονται εξίσου, αλλά δίνεται σε κάθε άτομο η ευκαιρία να πάρει μια ευκαιρία και να προσπαθήσει να πετύχει. Οποιαδήποτε δημοκρατική οικονομική πολιτική θα επιδιώξει να τα αλλάξει όλα αυτά.

Το πρόγραμμα WEF φαίνεται να τρέχει παράλληλα με την ιδεολογία αφύπνισης που σχετίζεται με το ESG που εξαπλώνεται σαν καρκίνος σε μεγάλες εταιρείες και στις δυτικές κυβερνήσεις. Ενώ προωθεί τη δικαιοσύνη στις επενδύσεις, το WEF αντιμετωπίζει την θεωρία αγνοώντας την πρακτική. Πώς θα επιτευχθεί μια τέτοια δικαιοσύνη; Ποιος είναι ο ορισμός της δικαιοσύνης στο WEF;

Αν ακολουθήσουμε την κοινή ιδεολογία των παγκοσμιοποιητών και της πολιτικής αριστεράς, η δικαιοσύνη για αυτούς σημαίνει ισότητα αποτελέσματος, όχι ισότητα ευκαιριών. Δεν υπάρχουν σημαντικά εμπόδια για τον μέσο άνθρωπο να αγοράζει μετοχές, αλλά σχεδόν ο μισός πληθυσμός χωρών όπως οι ΗΠΑ μένει έξω από τις αγορές λιανικής. Γιατί; Είναι έλλειψη «ισότητας» ή είναι κάτι άλλο;

Το WEF αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα χωρίς να έχει παραδεχτεί το πρόβλημα. Η εμπιστοσύνη είναι στην πραγματικότητα το ζήτημα, και οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται τις αγορές επειδή είναι στημένες σε μεγάλο βαθμό. 

Ωστόσο, υπάρχει πάνω από μια δεκαετία χειραγώγησης των αγορών από την κυβέρνηση και τις κεντρικές τράπεζες και αυτό είναι αρκετή απόδειξη ότι ορισμένες εταιρείες και ορισμένοι χρηματοοικονομικοί μηχανισμοί προστατεύονται ενώ άλλες όχι. Τουλάχιστον όχι μέχρι πρόσφατα...

Είναι ενδιαφέρον ότι το WEF ανακοινώνει τον στόχο του να κάνει τις επενδύσεις πιο δημοκρατικές τη στιγμή που οι δυτικές τράπεζες βρίσκονται στα πρόθυρα μιας άνευ προηγουμένου πιστωτικής κρίσης. Με την κατάρρευση της SVB, την εξαγορά της Credit Suisse, τη συντριβή της First Republic και της Signature, το χρηματοπιστωτικό σύστημα πλησιάζει γρήγορα τον απολογισμό.

Οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων στις ΗΠΑ αυξάνονται το 2023 μ.Χ., με τους πρώτους δύο μήνες του έτους να καταγράφουν το υψηλότερο σύνολο για οποιαδήποτε άλλη συγκρίσιμη περίοδο από το 2011 μ.Χ., σύμφωνα με τα στοιχεία της S&P Global Market Intelligence. Με άλλα λόγια, οι χρεοκοπίες είναι σε ρυθμό για να φτάσουν σε υψηλό 12 ετών.

Οι απόηχοι του κραχ του 2008 μ.Χ./2009 μ.Χ. ηχούν στα αυτιά των ανθρώπων και δικαίως είναι καχύποπτοι για τις αγορές. Τι γίνεται όμως με τις ανοικτές πωλήσεις;  Λοιπόν, αυτό δεν επιτρέπεται. Ενώ οι παγκοσμιοποιητές θέλουν περισσότερη επενδυτική δραστηριότητα σε μια περίοδο μείζονος κινδύνου, είναι επίσης ανένδοτοι ότι οι άνθρωποι επιτρέπεται να αγοράζουν μόνο εισφορές, αντί να πέφτουν σε μικρή ποσότητα.

Αυτό το διπλό μέτρο έχει κορυφωθεί με τη μαζική τιμωρία των επενδυτών που δεν επέτρεψαν σε χρεοκοπημένες τράπεζες όπως η SVB, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές και οι ελιτιστές όπως ο Jamie Dimon κατηγορούν εν μέρει τις short selling των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το κραχ και απαιτούν να τιμωρούνται στο έπακρο οι άνθρωποι που κάνουν τέτοια ενημέρωση.

Σε έναν εντελώς αλληλένδετο κόσμο, πώς σχεδιάζουν οι παγκοσμιοποιητές να πείσουν δισεκατομμύρια ανθρώπους να επενδύσουν σε μετοχές χωρίς αυτοί να οργανώνουν, να μοιράζονται δεδομένα ή να συμμετέχουν σε ακτιβισμό και με ίσο αποτέλεσμα; Είτε όλοι κερδίζουν, είτε όλοι χάνουν μέσα στην θεωρητική επενδυτική τους δημοκρατία. Πώς θα λειτουργούν οι αγορές χωρίς νικητές και ηττημένους;

Η δυναμική που διαμορφώνεται φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει ή ίσως και να αναγκάσει το κοινό να συμμετάσχει στην αγορά. Οι στόχοι του WEF δεν θα επιτευχθούν εκτός εάν οι μισθοί συγκεντρώνονταν με κάποιο τρόπο μέσω κυβερνητικών κανονισμών και επενδύονταν χωρίς τη συναίνεση ή την επίβλεψη των ανθρώπων.

Ή, ίσως ο στόχος με όλα αυτά που γίνονται δεν είναι για να σωθεί το σύστημα όπως υπάρχει, αλλά για να καθησυχάσουν τον πληθυσμό με τα χρηματιστήρια δίνοντάς μικρή ανάσα στις μετοχές για λίγο και έπειτα να το αφήσουν σκόπιμα να πέσει έξω καταστρέφοντας ταυτόχρονα τον πλούτο όλων (εκτός από τον πλούτο των μυημένων).

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα προγράμματα που σχετίζονται με το ESG συμβάλλουν σημαντικά στην παρακμή των αμερικανικών τραπεζών όπως η SVB, οπότε πώς θα βοηθούσαν ενδεχομένως τα προγράμματα ESG για χρηματιστήρια (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/pagkosmiopoiisi/7168710_zofero-mellon-enopsei-pagkosmio-oikonomiko-foroym-isos-shediazei);


Οι Εβραίοι SS που αγάπησε ο Χίτλερ. Διάσημοι Γερμανοεβραίοι που διέπρεψαν στο στρατό του παράφρονα ηγέτη, ισορροπώντας μεταξύ των δεξιώσεων του Φύρερ και των θαλάμων αερίων.

Στην μεσοπολεμική Γερμανία για να ζήσεις και να προκόψεις έπρεπε να μην είσαι σίγουρα τρία πράγματα: κομμουνιστής, Εβραίος και gay. Ο διαβόητος καγκελάριος με το μικρό μουστάκι είχε αναγάγει τις εμμονές του σε νόμους του κράτους θέλοντας να προασπίσει την καθαρότητα της Άριας φυλής. Η μανία του να γεμίσει την Γερμανία με ψηλούς ξανθούς γαλανομάτηδες με μπράτσα και υψηλό δείκτη νοημοσύνης προϋπέθετε την καθαρότητα του γερμανικού αίματος.

Ο Χίτλερ έλυσε το πρόβλημα στριμώχνοντας πρωτότυπους νόμους στον γερμανικό κώδικα που απέκλειαν από την γερμανική κοινωνία όσους δεν ανταποκρίνονταν στα Άρια πρότυπα με πρώτους απ' όλους τους Εβραίους. Ειδικά για τους τελευταίους μετά το 1.933 μ.Χ. πέρασαν οι περίφημοι νόμοι της Νυρεμβέργης που στόχο είχαν να ακρωτηριάσουν τη γερμανική κοινωνία από το «σαπισμένο» μέλος της, την εβραϊκή κοινότητα.

Για να υπηρετήσει κανείς στο καμάρι του Χίτλερ, τα SS, τoν πιο αξιόπιστο στρατιωτικό οργανισμό, έπρεπε να προσκομίσει χαρτιά που να αποδεικνύουν ότι όλοι οι πρόγονοι του που γεννήθηκαν από το 1750 και έπειτα δεν ήταν Εβραίοι η απλώς να υποβάλλει μια αίτηση για ένα Γερμανικό πιστοποιητικό αίματος, ένα συγχωροχάρτι που κατά κάποιο τρόπο θα επικάλυπτε την Εβραϊκή «μυρωδιά» των μετα βίας Γερμανών.

Το καθεστώς όμως έπρεπε να διαχειριστεί και τις περιπτώσεις των μιγάδων Εβραίων, αυτών που κατάγονταν από Εβραίους και Γερμανούς προγόνους. Εάν δύο από τους παππούδες σου ήταν Εβραίοι τότε ανήκες στην κατηγορία του Εβραίου Μιγά Α' βαθμού, (Mischling στα Γερμανικά). Εάν είχες μόνο έναν παππού Εβραίο τότε ακόμα καλύτερα, σε θεωρούσαν Εβραίος Μιγά Β' βαθμού και πλησίαζες πιο κοντά στη γερμανική ταυτότητα.

Οι ανάγκες του πολέμου ανέστειλαν προσωρινά την επανεξέταση εκατομμυρίων φακέλων Mischling για το ποιος θεωρείται καθαρόαιμος Γερμανός και έτσι μέχρι τότε θα ίσχυαν οι χιτλερικές αιματολογικές «εκπτώσεις» της ρύθμισης Mischling προσφέροντας σε 160.000 Γερμανούς Εβραίους ένα λαμπρό μέλλον στον γερμανικό στρατό αντί για ένα ταξίδι στο Άουσβιτς.

Για να υπηρετήσει κανείς στο καμάρι του Χίτλερ, τα SS, τoν πιο αξιόπιστο στρατιωτικό οργανισμό, έπρεπε να προσκομίσει χαρτιά που να αποδεικνύουν ότι όλοι οι πρόγονοι του που γεννήθηκαν από το 1.750 μ.Χ. και έπειτα δεν ήταν Εβραίοι ή απλώς να υποβάλλει μια αίτηση για ένα Γερμανικό πιστοποιητικό αίματος, ένα συγχωροχάρτι που κατά κάποιο τρόπο θα επικάλυπτε την Εβραϊκή «μυρωδιά» των μετά βίας Γερμανών. Ιδού μερικές προσωπικότητες που έχυσαν το Εβραϊκό αίμα τους για χάρη του ανθρώπου που έκαψε το Ταλμούδ.

Erhard Milch ο στρατάρχης αναμορφωτής της Λουφτβάφε. Ο Χίτλερ χρησιμοποίησε τον Μιλχ στην διαχείριση του εξοπλισμού της πολεμικής του αεροπορίας (Λουφταβαφε) με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα.

Μέχρι να γίνει ο Χίτλερ ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας το 1.933 μ.Χ., ο 44χρονος Μιλχ ήταν ήδη ο ισχυρός άνδρας της Γερμανικής πολιτικής αεροπορίας αναδεικνύοντας –με άλλους δύο- την Λουφτχάνσα σε έναν από τους πιο αξιόπιστους διεθνείς αερομεταφορείς.

Ο Χίτλερ τον χρησιμοποίησε στην διαχείριση του εξοπλισμού της πολεμικής του αεροπορίας (Λουφτβάφε) με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα. Όταν η Γκεστάπο απέδειξε ότι ο πατέρας του ήταν εβραϊκής καταγωγής τον έσωσε η μακρόχρονη φιλία του με τον υπέρβαρο και υπ' αριθμόν δύο ισχυρό άνδρα της Γερμανίας εκείνη την εποχή Χέρμαν Γκέρινγκ, που αποφάσιζε ποιος ήταν Εβραίος και ποιος όχι.

Ο Χέρμαν έβαλε την μητέρα του Μιλχ να υπογράψει επίσημη δήλωση ότι ο Μιλχ δεν ήταν παιδί του Εβραίου Άντον, αλλά ενός θείου του που κρατούσε «συντροφιά» στην μαμά του Μιλχ όσο έλειπε ο απασχολημένος και εβραίος Άντον. Έτσι αφού εξαφανίστηκε και το πιστοποιητικό γεννήσεως του Μιλχ από το Ληξιαρχείο, του χορήγησαν και ένα "πιστοποιητικό γερμανικού αίματος" κάνοντάς τον και πάλι χρήσιμο στην Γερμανική κοινωνία.

Όταν συνελήφθη από τους συμμάχους τον Μάιο του 1.945 μ.Χ. ένας ταξίαρχος του έσπασε την στραταρχική του ράβδο στο κεφάλι, αηδιασμένος από την εικόνα που αντίκρυσε στο παρακείμενο στρατόπεδό συγκέντρωσης. Ο Μιλχ θεωρείται από τους συντελεστές στην μεταμόρφωση της γερμανική πολεμικής αεροπορίας στην ισχυρότερη του κόσμου φέρνοντας σε απελπιστική θέση του Συμμάχους μετά το 1.940 μ.Χ.

Paul Aschero, αντιπλοίαρχος του υπερθωρηκτού. Ο Πωλ Άσερ υπηρετούσε το 1.941 μ.Χ. ως αντιπλοίαρχος στο καμάρι του γερμανικού πολεμικού ναυτικού το θωρηκτό «Βίσμαρκ». Ο Paul ήταν γεννημένος το 1.899 μ.Χ. και πριν τον πόλεμο είχε στιγματιστεί ως μισός Εβραίος Mischling.

Ήταν αξιωματικός πυροβολικού στο θωρηκτό Ναύαρχος Graf Spee, το οποίο αυτοβυθίστηκε στις ακτές της Αργεντινής στις αρχές του πολέμου. Μια και η Αργεντινή ήταν ουδέτερη, ο Πωλ φυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 1.939 μ.Χ., αλλά κατάφερε να δραπετεύσει και να επιστρέψει στην Γερμανία.

Το 1.941 μ.Χ. υπηρετούσε ως αντιπλοίαρχος στο καμάρι του Γερμανικού πολεμικού ναυτικού το θωρηκτό «Βίσμαρκ». Το Βίσμαρκ πριν το βυθίσουν οι εξαγριωμένοι Βρετανοί τον Μάιο του 1.941 μ.Χ. ήταν το πλοίο που έθεσε σε συναγερμό το μισό Βρετανικό ναυτικό στον Ατλαντικό ενώ έβγαλε νοκ άουτ το μεγαλύτερο θωρηκτό του κόσμου και αντίστοιχο καμάρι του Βρετανικού ναυτικού το θωρηκτό «Hood». Στην δεύτερη βύθιση μεγάλου πολεμικού πλοίου της καριέρας του ο Πωλ δεν θα ήταν απλά θεατής.

Werner Goldberg, το μοντέλο. Ο Werner Goldberg αντιπροσώπευε το εμφανισιακό πρότυπο τους Γερμανού μαχητή, παρά το γεγονός ότι ήταν Εβραίος. Ανάμεσα στους 1.500.000 σιδερόφρακτους Γερμανούς που ισοπέδωσαν την Πολωνία τον Σεπτέμβρη του 1.939 μ.Χ. ήταν και ένας όμορφος ξανθός πεζικάριος με γαλανά μάτια.

Το μεθύσι εκείνης της νίκης των γερμανικών όπλων βοήθησε την γερμανική προπαγάνδα να αναδείξει την υπεροχή της γερμανικής φυλής βάζοντας εξώφυλλο στο περιοδικό Berliner Tageblatt το πορτραίτο του γαλανομάτη Werner Goldberg καταδεικνύοντας έτσι το εμφανισιακό πρότυπο του Γερμανού μαχητή.

Βέβαια η Γερμανική προπαγάνδα παρέκαμψε το γεγονός ότι ο πατέρας του Βέρνερ Γκόλντμπεργκ ήταν Εβραίος που αποπειράθηκε στο παρελθόν να αφομοιωθεί πλήρως στη γερμανική κοινωνία παίρνοντας γυναίκα του χριστιανή ενώ βαπτίστηκε και ο ίδιος Χριστιανός. Το γερμανικό αίμα όμως νερό δεν γίνεται και το γερμανικό κράτος μετά το 1.933 μ.Χ. τον κυνήγησε για την εβραϊκή του καταγωγή.

Το μοντέλο, ο γιος του διώχτηκε από τον γερμανικό στρατό ύστερα από απόφαση του Χίτλερ να αποταχτούν όλοι οι Mischlinge πρώτου βαθμού (με δύο παππούδες Εβραίους). Ο Βέρνερ επέστρεψε στην δουλειά του σε μια εταιρεία κατασκευής ενδυμάτων στην οποία και διέπρεψε ενώ παράλληλα το σόι του εξοντωνόταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με μοναδικό τυχερό τον πατέρα του που γλίτωσε.

Helmut Schmidt, πατέρας της ΕΟΚ με πατέρα Εβραίο. Μόλις το 1.984 μ.Χ. ο Χέλμουτ Σμιτ αποκάλυψε ότι ήταν γιός εβραίου επιχειρηματία ενώ ήταν και αρχηγός ομάδας στην Ναζιστική Νεολαία...

Ο 24χρονος υπολοχαγός πυροβολικού που συνέλαβαν οι Βρετανοί τον Απρίλιο του 1.945 μ.Χ. στο Λύνεμπουργκ θα διαδραμάτιζε βασικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και στην ένταξη της Ελλάδος στην ΕΟΚ το 1.981 μ.Χ.

Μόλις το 1.984 μ.Χ. ο Χέλμουτ Σμιτ αποκάλυψε ότι ήταν γιος Εβραίου επιχειρηματία ενώ ήταν και αρχηγός ομάδας στην Ναζιστική Νεολαία ώσπου τον διώξανε το 1.936 μ.Χ. γιατί δεν ήταν και τόσο.. ένθερμος οπαδός του χιτλερισμού.

Υπηρέτησε στο Ανατολικό μέτωπο, παρακολούθησε την δίκη παρωδία των δολοφόνων του Χίτλερ –η περίφημη απόπειρα της 20ης Ιουλίου 1.944 μ.Χ.- ενώ υπηρέτησε και ως εκπαιδευτής και σύμβουλος στο υπουργείο Αεροπορίας μετά το 1.942 μ.Χ.

Απ' ότι φαίνεται, ο φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν ήταν από τους θερμούς οπαδούς του Χιτλερισμού αλλά μάλλον θύμα της εφιαλτικής ιδεολογίας που σκέπασε την πλειοψηφία του γερμανικού λαού.

Walter H. Hollaender ο παρασημοφορημένος συνταγματάρχης. Οι μαχητικές επιδόσεις του Walter Hollaender ήταν αξιοζήλευτες σε εκατομμύρια Γερμανούς παρά το γεγονός ότι ο ένας του γονιός είχε 100% εβραϊκό αίμα...

Ο Walter Hollaender γεννήθηκε το 1.903 μ.Χ. στο Βερντέν της Γερμανίας. Ο Βάλτερ μέχρι το τέλος του πολέμου είχε γεμίσει το στήθος του με ένα σωρό μετάλλια παρά το γεγονός ότι ο ένας του γονιός είχε 100% Εβραϊκό αίμα.

Αφού έλαβε και αυτός το ναζιστικό συγχωροχάρτι για τους κατά το ήμισυ Γερμανούς μπόρεσε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στον Γερμανικό στρατό συμμετέχοντας στην εισβολή στην Πολωνία, στην μάχη της Γαλλίας, στην εισβολή στην Σοβιετική Ένωση και στην μεγαλύτερη αρματομαχία όλων των εποχών στο Κούρσκ.

Οι μαχητικές του επιδόσεις ήταν αξιοζήλευτες σε εκατομμύρια Γερμανούς. Ήδη μέχρι το 1.943 μ.Χ. φορούσε τον Σιδηρού Σταυρό Α΄ Τάξης (ΕΚ Ι) καρφίτσα, το μετάλλιο-γλωσσοδέτη Verwundetenabzeichen που απονεμόταν σε όσους είχαν τραυματιστεί πλειστάκις.

Στην συλλογή του προστέθηκαν ακόμα το Nahkampfspange που καρφιτσωνόταν σε όσους είχαν διακριθεί σε μάχη στήθος με στήθος, το παράσημο Allgemeines Sturmabzeichen που δινόταν σε όσους τα δίνανε όλα για όλα σε επιθετικές ενέργειες και τον Χρυσό Γερμανικό Σταυρό για διακεκριμένη και γενναία δράση στην μάχη.

Τον Ιούλιο του 1.943 μ.Χ. ήρθε το επιστέγασμα στην ναζιστική του καριέρα καθώς υπηρετώντας ως αντισυνταγματάρχης στο 195ο Σύνταγμα επέδειξε τέτοια γενναιότητα και ηγετική ικανότητα ώστε τιμήθηκε με το δεύτερο υψηλότερο παράσημο της Ναζιστικής Γερμανίας, τον Σταυρό των Ιπποτών.

Bernhard Rogge, ο κυβερνήτης του καταδρομικού φαντάσματος. Λόγω της πραγματικά ιπποτικής του στάσης στους αιχμαλώτους πολέμου και στα γυναικόπαιδα αλλά και της αντιχιτλερικής του κλίσης ο Bernhard Rogge ήταν από τους μοναδικούς ανώτερους αξιωματικούς που το Γερμανικό κράτος αξιοποίησε μεταπολεμικά.

Ο Rogge μπορεί να ήταν ένας βαθιά θρησκευόμενος γιος Λουθηρανού ιερέα αλλά ο ένας του παππούς ήταν Εβραίος. Έχοντας ένα καλό βιογραφικό στο γερμανικό πολεμικό ναυτικό ήδη από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο έπρεπε να κάνει αίτηση για να πάρει πιστοποιητικό γερμανικού αίματος ώστε να συνεχίσει την καριέρα του.

Κατά την διάρκεια του πολέμου υπηρέτησε ως κυβερνήτης του Ατλαντίς ενός πρώην εμπορικού πλοίου που ο πόλεμος το μετέτρεψε σε ένα βαρύ καταδρομικό που μπορούσε να ξεγελάσει τους αντιπάλους του αλλάζοντας μορφές και σημαίες. Χάρη στην ναυτοσύνη του κατά το 25% Εβραίου Rogge και στην δυνατότητα του Ατλαντίς να μην εντοπίζεται, μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να βυθίσει ή να αιχμαλωτίσει 22 εμπορικά πλοία σχεδόν 150.000 τόνων σηκώνοντας στο πόδι μεγάλες δυνάμεις του Βρετανικού πολεμικού ναυτικού ώστε να καταφέρουν να εντοπίσουν το πλοίο χαμαιλέοντα και να το βυθίσουν.

Λόγω της πραγματικά ιπποτικής του στάσης στους αιχμαλώτους πολέμου και στα γυναικόπαιδα αλλά και της αντιχιτλερικής του κλίσης ήταν από τους μοναδικούς ανώτερους αξιωματικούς που το Γερμανικό κράτος αξιοποίησε μεταπολεμικά.

Emil Maurice, ο εβραίος ιδρυτής των SS και κολλητός του Χίτλερ. Ο Emil Maurice ίσως να ήταν από τους τυχερότερους εβραίους στην Γερμανία καθότι δεν ήταν μόνο οδηγός αλλά και αδελφικός φίλος του Χίτλερ και ένας από του ιδρυτές των SS...

Αν την δεκαετία του 1.930 μ.Χ. και 1.940 μ.Χ. σε έβαζε στο μάτι ο αρχηγός των SS Χάινριχ Χίμλερ ήταν μαθηματικά αδύνατον να γλιτώσεις. Ο Χίμλερ ήταν πεπεισμένος ότι ο Emil Maurice δεν ήταν σε καμία περίπτωση Άριος λόγω του οικογενειακού του ιστορικού.

Ο Εβραίος ιδρυτής του κρατικού θεάτρου Thalia (1.843 μ.Χ.) στο Αμβούργο ήταν ο Charles Maurice Schwartzenberger, προπάππους του Emil Maurice, στοιχείο που όχι μόνο θα του έκλεινε την πόρτα στα SS αλλά ίσως να τον έστελνε και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο Maurice ίσως να ήταν από τους τυχερότερους Εβραίους στην Γερμανία καθότι δεν ήταν μόνο οδηγός αλλά και αδελφικός φίλος του Χίτλερ και ένας από του ιδρυτές των SS. Με τον Φύρερ είχαν σφυρηλατηθεί στα πεζοδρόμια ήδη από το 1.919 μ.Χ. όταν έχτιζαν τον εθνικοσοσιαλισμό σπάζοντας κεφάλια αντιπάλων σε συγκεντρώσεις. Μπορεί να ήταν χαμηλόβαθμος αξιωματικός αλλά η φιλία του με τον Φύρερ θα τον θωράκιζε σε οποιαδήποτε έρευνα για το Εβραϊκό του παρελθόν (https://www.lifo.gr/culture/arxaiologia/oi-ebraioi-ss-poy-agapise-o-hitler).


Η Εβραϊκή Ταξιαρχία στο κυνήγι εγκληματιών Ναζί.

Η Tilhas Teezee Gesheften γνωστή ως TTG ήταν μια ομάδα που στελέχωσε την Εβραϊκή Ταξιαρχία του Βρετανικού Στρατού, που λίγο μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη προχώρησε σε εκτελέσεις Γερμανών εμπλεκόμενων τις θηριωδίες κατά των Εβραίων.

Η ονομασία της μονάδας ήταν «κωδική». Κατά κυριολεξία το όνομά της είναι υβριστικό, καθώς αναφέρεται στα οπίσθια του αντιπάλου! Η Tilhas Teezee Gesheften συγκροτήθηκε από τον Γίσραελ Κάρμι, αξιωματικό της Εβραϊκής Ταξιαρχίας, που είχε ενταχθεί στον Βρετανικό Στρατό ήδη από το 1.939 μ.Χ.

Τον Ιούνιο του 1.945 μ.Χ. ο Κάρμι και άνδρες του πέρασαν από την Ιταλία στην Γερμανία και επισκέφτηκαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τις φήμες, που ακόμα κυκλοφορούσαν περί του Ολοκαυτώματος, την έκταση του οποίου δεν είχε ακόμα κανείς συνειδητοποιήσει. Οι άνδρες αυτοί συνέλεξαν πληροφορίες και έτσι ο Κάρμι αποφάσισε την σύσταση της Tilhas Teezee Gesheften.

Η Εβραϊκή Ταξιαρχία εν δράσει. Ο Κάρμι συγκέντρωσε 18 σελίδες με ονόματα προς εκτέλεση εγκληματιών πολέμου μέσω ενός αξιωματικού της Gestapo, τον οποίο απείλησε να σκοτώσει εάν δεν μιλούσε. Μόλις είχαν τα ονόματα και διευθύνσεις ο Κάρμι και οι άνδρες του άρχισαν δράση.

Ο Κάρμι και οι άνδρες του έφτιαξαν ψεύτικα χαρτιά και στρατιωτικές ταυτότητες, ώστε να ξεγελούν τους Βρετανούς και εκτέλεσαν εκατοντάδες Γερμανούς, Αυστριακούς και Ιταλούς φασίστες που εμπλέκονταν με το Ολοκαύτωμα. Δεν είναι γνωστός ο αριθμός όσων εκτελέστηκαν, κάποιες πηγές όμως κάνουν λόγο για πάνω από 1.500.

«Είχαμε πολύ θυμό. Θεωρούσαμε ότι η συμμετοχή μας στον πόλεμο κατά των Γερμανών δεν αρκούσε. Αποφασίσαμε, λίγοι από εμάς, να εκδικηθούμε αυτούς που ενεπλάκησαν στο Ολοκαύτωμα. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να τους βρούμε όλους, αλλά κάποιους τουλάχιστον θα τους βρίσκαμε. Όσους βρίσκαμε τους διαβάζαμε τις κατηγορίες και τους σκοτώναμε, συνήθως με στραγγαλισμό», ανέφερε αργότερα μέλος της ομάδας σε συνέντευξη του.

Σύντομα όμως η μανία για εκδίκηση ξεθώριασε και η TTG ανέλαβε την αποστολή διάσωσης Εβραίων επιζώντων τους οποίους, κρυφά, βοηθούσε να μετοικήσουν στην Παλαιστίνη. Επίσης συνεργάστηκε με την Εβραϊκή Hagana (Άμυνα) στην Παλαιστίνη, προετοιμάζοντας την δημιουργία εβραϊκού κράτους. Τα περισσότερα μέλη της Tilhas Teezee Gesheften επίσης πέρασαν στο νεοϊδρυθέν κράτος του Ισραήλ και πολέμησαν κατά των Αράβων το 1.948 μ.Χ.-(https://slpress.gr/istorimata/__trashed-33/).


Θέλουν Πραγματικά 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Tο CNN ανέφερε αποκλειστικά ότι η Αγγλία έχει παραδώσει πολλαπλούς πυραύλους Κρουζ ‘’Storm Shadow’’ μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, πριν από μια πολυαναμενόμενη αντεπίθεση κατά των Ρωσικών δυνάμεων.

Πλησιάζουμε επικίνδυνα στην ‘’έκρηξη’’ του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.  Αυτοί οι πύραυλοι δεν έχουν αρκετό βεληνεκές για να φτάσουν στην Μόσχα, αλλά έχουν την δυνατότητα να χτυπήσουν στρατηγικούς στόχους πολύ βαθιά μέσα στο Ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με το CNN , η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ‘’έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την ουκρανική κυβέρνηση ότι αυτοί οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν μόνο εντός ουκρανικού κυρίαρχου εδάφους’’, ΕΔΩ ΓΕΛΑΤΕ, τελικά οι  φλεγματικοί Άγγλοι ΕΧΟΥΝ ΧΙΟΥΜΟΡ.

Ειδικοί αναμένουν ήδη ότι οι Ουκρανοί θα χρησιμοποιήσουν αυτούς τους νέους πυραύλους για να χτυπήσουν τον Ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας που σταθμεύει στην Κριμαία.  Εάν οι Ουκρανοί αρχίσουν να ρίχνουν πυραύλους κρουζ στην ναυτική βάση στην Σεβαστούπολη, αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να προκαλέσει την Ρωσία να χρησιμοποιήσει ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ  εναντίον ουκρανικών στόχων.

Η Ρωσία είπε ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να παραδώσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow στην Ουκρανία ήταν μια εξαιρετικά εχθρική κίνηση.  Και αν οι Ρώσοι αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα τακτικά πυρηνικά τους, η «κυβέρνηση» Μπάιντεν έχει πει ότι είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει το ΝΑΤΟ τα δικά του εναντίον των Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων,  οι επόμενες εβδομάδες θα μας δείξουν αν μπλοφάρουν ή όχι.  

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η Ισλαμική Τζιχάντ έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 800 ρουκέτες στο Ισραήλ και ο Ισραηλινός στρατός έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 190 αεροπορικές επιδρομές στην Γάζα ως απάντηση…..

ΑΥΤΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ  μεγάλης σύγκρουσης που θα ξεσπάσει στην Μέση Ανατολή. Μια μεγάλη περιφερειακή σύγκρουση στην Μέση Ανατολή θα μπορούσε να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή και να εξελιχθεί σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο. 4 ΠΕΡΙΟΧΕΣ….. που θα μπορούσε να ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος. R. Farley  

– Ουκρανία.

-Μέση Ανατολή.

– Ελλάδα-Τουρκία…..

– Κίνα – Ταϊβάν – Αμερική.

– Κορεατική Χερσόνησος….. Εάν ξεσπάσει πόλεμος εκεί, θα μπορούσε γρήγορα να γίνει πιο καταστροφικός από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, με τα συμβατικά και πυρηνικά όπλα να επιβάλλουν φρικτό τίμημα και από τις δύο πλευρές, με την εμπλοκή και άλλων χωρών.

Ένα έγγραφο που συντάχθηκε από τον Τζορτζ Σόρος πριν από περισσότερα από 10 χρόνια, στο οποίο μιλάει συγκεκριμένα για αυτόν τον ολοκληρωτικό πόλεμο που θα ερχόταν τελικά εναντίον της Ρωσίας, επειδή είπε ότι αυτό ‘’ήταν το τελευταίο εθνικιστικό κράτος που στηρίζεται σε θεμέλια ορθόδοξου χριστιανικού πολιτισμού…….’’

Δεν μπορούν να οικοδομήσουν μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων μέχρι να καταστραφεί η παλιά. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί υπήρξε μια τέτοια άγρια και διαρκής επίθεση στην ιστορία μας, στον πολιτισμό μας, στις παραδόσεις μας, στην Πίστη μας στα μνημεία μας, και στους ήρωες μας. 

Θέλουν να διαγράψουν το παρελθόν μας, την κληρονομιά μας, την δέσμευσή μας στην προσωπική ελευθερία. Θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα και να ξεκινήσουν από την αρχή. Ο Ερντογάν δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους Συμμάχους, όμως τον κρατούν ακόμη ζωντανό διότι επενδύουν στον πόλεμο που θα γίνει μεταξύ Τουρκίας –Ρωσίας ( που οι σύμμαχοι προωθούν ) με στόχο να εγκλωβιστεί η Ρωσία σε ένα πόλεμο τύπου Βιετνάμ, και να εξασθενήσει…..  

 

Ένα έγγραφο που συντάχθηκε από τον Τζορτζ Σόρος πριν από περισσότερα από 10 χρόνια, στο οποίο μιλάει συγκεκριμένα για αυτόν τον ολοκληρωτικό πόλεμο που θα ερχόταν τελικά εναντίον της Ρωσίας, επειδή είπε ότι αυτό ‘’ήταν το τελευταίο εθνικιστικό κράτος που στηρίζεται σε θεμέλια ορθόδοξου χριστιανικού πολιτισμού…….’’

Δεν μπορούν να οικοδομήσουν μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων μέχρι να καταστραφεί η παλιά. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί υπήρξε μια τέτοια άγρια και διαρκής επίθεση στην ιστορία μας, στον πολιτισμό μας, στις παραδόσεις μας, στην Πίστη μας στα μνημεία μας, και στους ήρωες μας.   Θέλουν να διαγράψουν το παρελθόν μας, την κληρονομιά μας, την δέσμευσή μας στην προσωπική ελευθερία. Θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα και να ξεκινήσουν από την αρχή.








 

 






 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου