Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΞΕΝΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΞΕΝΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό ο γιος του Αυτοκράτορα Μαξιμιανού (που ήταν συναυτοκράτορας μέλος της Τετραρχίας του Διοκλητιανού), ο Μαξέντιος ήταν ένας ασεβής και αλαζόνας τύραννος, ο οποίος δεν είχε καθόλου καλές σχέσεις με τον εξίσου τυραννικό πατέρα του και την άκρατα άγρια, αδίστακτη και φιλόδοξη αδερφή του Φαύστα (η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν έτοιμη να κάνει τα πάντα για να προωθήσει τους γιους στην εξουσία).

[Για την Ελλάδα Τετραρχία αντίστοιχη ήταν εκείνη την εποχή ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Πρεσβύτερος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο τότε Προέδρος της Βουλής].

Το γεγονός πως ο πατέρας του δεν τον εμπιστεύονταν καθόλου και σε τίποτα φαίνεται και πως ο Μαξέντιος δεν επελέγη ούτε από τον ίδιο, ούτε και από τον Διοκλητιανό ως διάδοχος του στην Τετραρχία και αντίθετα ο Μαξιμιανός φαίνεται πως προωθούσε για την υλοποίηση των σχεδίων του περισσότερο την κόρη του.

Αντίστοιχα και ο γιος/εγγονός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (που διοικούσε από κοινού ή εναλλάξ την Ελλάδα με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Καραμανλή), ο Μαξέντιος ήταν ένας ασεβής και αλαζόνας τύραννος, ο οποίος δεν είχε καθόλου καλές σχέσεις με τον εξίσου τυραννικό πατέρα/παππού  του και την άκρατα άγρια, αδίστακτη και φιλόδοξη αδερφή/μάνα του Ντόρα (η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν έτοιμη να κάνει τα πάντα για να προωθήσει τους γιους στην εξουσία, Κώστα Μπακογιάννη και Κούλη).

Το γεγονός πως ο πατέρας του δεν τον εμπιστεύονταν καθόλου και σε τίποτα φαίνεται και πως ο Κούλης δεν επελέγη ούτε από τον ίδιο, ούτε και από κάποιον άλλο ως διάδοχος του στην ηγεσία της ΝΔ και αντίθετα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φαίνεται πως προωθούσε για την υλοποίηση των σχεδίων του περισσότερο την κόρη του.

Αυτή η εξέλιξη όμως δεν φαίνεται να πτόησε καθόλου τον Μαξέντιο που περίμενε υπομονετικά την κατάλληλη στιγμή και συνωμοτούσε για να καταλάβει την εξουσία, παρότι η παραίτηση του πατέρα του από την εξουσία έδειχνε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό.

Τελικά, όταν ο αδίστακτος και τυραννικός Γαλέριος, ο διάδοχος του Διοκλητιανού και του Μαξιμιανού στην εξουσία αύξησε (παρά τις υποσχέσεις του για το αντίθετο) τους φόρους κατακόρυφα και φέρονταν τυραννικά στον πληθυσμό της Ρώμης, αυτός εξεγέρθηκε, μαζί με τους Πραιτοριανούς (των οποίων το σώμα δήλωσε ότι ήθελε να καταργήσει) εναντίον του.

Τότε  ο αδίστακτος και μοχθηρός Μαξέντιος άδραξε την ευκαιρία και υποσχόμενος την μείωση των φόρων και την αποκατάσταση και την αύξηση του σώματος και των μισθών των Πραιτοριανών, καθώς και την εκτενή χρήση του ονόματος και των συμβούλων του πατέρα του σε οπαδούς και στρατιώτες του, να εκλεγεί πραξικοπηματικά από αυτούς νέος Αυτοκράτορας (παρά την αποτυχημένη αντίδραση του πατέρα του και της αδερφής του εναντίον του).

[Μάλιστα, κατάφερε να αποκρούσει την επίθεση του Σεβήρου, του Αυτοκράτορα που είχε ορίσει για την Δύση ο Γαλέριος με το να δωροδοκήσει τους στρατιώτες του και να τον οδηγήσει στην οριστική του πτώση, όπως ακριβώς έκανε και ο Οκταβιανός Αύγουστος με τον στρατό του Λέπιδου και να τον οδηγήσει στην οριστική του πτώση].

Αντίστοιχα οι εξελίξεις αυτές δεν φαίνεται να πτόησε καθόλου τον Κούλη που περίμενε με κακία υπομονετικά την κατάλληλη στιγμή και συνωμοτούσε για να καταλάβει την εξουσία, παρότι η παραίτηση του πατέρα του από την εξουσία (αρχικά της ΝΔ και μετά της πρωθυπουργίας στην Ελλάδα) έδειχνε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό.

Τελικά, όταν ο αδίστακτος και τυραννικός Τσίπρας ανέλαβε στην εξουσία αύξησε (παρά τις υποσχέσεις του για το αντίθετο) τους φόρους κατακόρυφα και φέρονταν τυραννικά στον πληθυσμό της Ελλάδας (με νέα μνημόνια και την πλήρη προδοσία του στο Μακεδονικό ζήτημα), αυτός εξεγέρθηκε, μαζί και με τους ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ (των οποίον το σώμα δήλωσε ότι ήθελε να καταργήσει) εναντίον του.

Τότε  ο αδίστακτος και μοχθηρός Κούλης άδραξε την ευκαιρία και υποσχόμενος την μείωση των φόρων και την αποκατάσταση και την αύξηση του σώματος και των μισθών των ΜΑΤ, καθώς και την εκτενή χρήση του ονόματος και των συμβούλων του πατέρα του (και φυσικά και την υποστήριξη της Δύσης, ΗΠΑ, Γερμανίας και Σβαμπ) σε οπαδούς και του, να εκλεγεί από αυτούς πρώτα νέος Πρόεδρος της ΝΔ (με νοθεία και πραξικοπηματικά υποστήριξαν κάποιοι ότι είπε ο αντίπαλος στην εσωκομματική εξουσία Τζιτζικώστας) και αργότερα νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας (παρά την αποτυχημένη αντίδραση του πατέρα/παππού του αρχικά και της αδερφής/μάνας του εναντίον του μετέπειτα).

[Με τις εκλογές του 2023 μ.Χ. πρώτη φορά η ακροδεξιά και η δεξιά του Κούλη μετά την Μεταπολίτευση ξεπέρασαν το ποσοστό του 55%].

Αρχικά, ο Μαξέντιος προσπάθησε να επιδείξει ένα μετριοπαθές πρόσωπο και έδωσε παντού αυξήσεις μισθών (όπως και άπειρα Pass κάθε είδους), μειώσεις φόρων, ενώ διέταξε προσωρινά να παύσουν και οι διωγμοί των Χριστιανών στην επικράτεια του και ο ίδιος δήλωνε ότι θα υποστήριζε την ειρήνη μεταξύ των οπαδών του.

Πάντως σύντομα ο Μαξέντιος έριξε το δήθεν «μετριοπαθές προσωπείο του», αύξησε τους φόρους πιο πολύ από όσο ήθελαν οι προκάτοχοι του, άρχισε να φέρεται τυραννικά και απάνθρωπα στον λαό της Ρώμης, ξεκίνησε νέο ακόμα πιο άγριο διωγμό ενάντια στους Χριστιανούς (συμμαχώντας με το διεφθαρμένο ειδωλολατρικό ιερατείο που μισούσε και αυτό τους Χριστιανούς), ενώ άρπαζε και τις περιουσίες των Χριστιανών και των Ρωμαίων, η φτώχεια έφτασε πρωτοφανή επίπεδα και η καταστολή του λαού από τους Πραιτοριανούς που άρχισε να ξεσηκώνεται ήταν ασταμάτητη.

Ο διωγμός των Χριστιανών έφτασε σε πάρα πολύ μεγάλα επίπεδα, Εκκλησίες έκλεισαν και καταστράφηκαν, οι Χριστιανοί αναγκάστηκαν να θυσιάζουν στους «θεούς» και να παίρνουν το αποδεικτικό έγγραφο ή απειλούνταν με εκτέλεση, εκδίωξη από  την κοινωνία και τις δουλειές τους, όπως και δήμευση της περιουσίας τους, ενώ παράλληλα ο Μαξέντιος προσπάθησε να διχάσει τους Χριστιανούς παίρνοντας με το μέρος του με την βία ή υποσχέσεις κάποιους αδύναμους ή όχι σωστούς Χριστιανούς, τους λεγόμενους «Λιβελίνους».

Αντίστοιχα και ο αγριάνθρωπος (και με αίσθημα πλήρους κατωτερότητας και ο οποίος μισούσε και πολεμούσε ακόμα και την ίδια την οικογένεια του) Κούλης αρχικά  προσπάθησε να επιδείξει ένα μετριοπαθές πρόσωπο και έδωσε παντού αυξήσεις μισθών, μειώσεις φόρων, ενώ υποστήριξε ότι θα βοηθούσε και θα υποστήριζε τους Χριστιανούς στην Ελλάδα και ο ίδιος δήλωνε ότι θα υποστήριζε την ειρήνη μεταξύ των οπαδών του.

Πάντως σύντομα ο Κούλης έριξε το δήθεν «μετριοπαθές προσωπείο του», αύξησε τους φόρους πιο πολύ από όσο ήθελαν οι προκάτοχοι του, άρχισε να φέρεται τυραννικά και απάνθρωπα στον λαό της Ελλάδας, ξεκίνησε αφάνταστα άγριο διωγμό ενάντια στους Χριστιανούς, ενώ άρπαζε και τις περιουσίες όλων των Ελλήνων με τους φόρους και τις άδικες και παράνομες κατασχέσεις των κόκκινων δανείων, η φτώχεια έφτασε πρωτοφανή επίπεδα και η καταστολή του λαού από τους ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ που άρχισε να ξεσηκώνεται ήταν ασταμάτητη, μαζί με όλες τις άπειρες και συνεχείς καταστροφές που επέφερε ο ίδιος στην χώρα.

{Σε αυτά περιλαμβάνονταν πρόστιμα για τους άνω των 60 για όσους δεν έκαναν εμβόλιο, το συνεχές κάψιμο της χωράς από φωτιές για ανεμογεννήτριες, η λαθρομετανάστευση με την βοήθεια του κράτους, οι πλημμύρες, οι υποκλοπές, οι εκβιασμοί, τα σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα άπειρων μελών της ΝΔ, η χρεοκοπία του κράτους, η καταστροφή του μαζί με όλα τα σώματα ασφάλειας (στρατό, αστυνομία, πυροσβεστική), η απολυτή διαφθορά στο πολιτικό, επιχειρηματικό και δικαστικό σώμα, τα ξεπουλημένα και εθνοπροδοτικά ΜΜΕ κ.λπ.

Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι στην Ελλάδα επί Κούλη το 2023 μ.Χ. υπό την ΝΔ, όπως και στην Ελλάδα το 2008 μ.Χ. επί Κωνσταντίνου Καραμανλή του Πρεσβυτέρου ξέσπασαν οι καταστροφικότερες πυρκαγιές στην χώρα, τόσο από ντόπιους εμπρηστές, αλλά κυρίως και από ξένους (Τούρκους πράκτορες)}.

Με αφορμή τον κορωνοιό ξεκίνησε ένας πρωτοφανής διωγμός των Ορθόδοξων Χριστιανών (καθώς και των ανεμβολίαστων) έφτασε σε πάρα πολύ μεγάλα επίπεδα, Εκκλησίες έκλεισαν, οι Χριστιανοί (και οι ανεμβολίαστοι) εκβιάζονταν με την βία και απειλές να κάνουν «εμβόλια για τον κορωνοιό» ή τεστ ως αποδεικτικό έγγραφο ή απειλούνταν με εκδίωξη από  την κοινωνία και τις δουλειές τους, όπως και δήμευση της περιουσίας τους, ενώ παράλληλα ο άπληστος Κούλης προσπάθησε να διχάσει τους Χριστιανούς παίρνοντας με το μέρος του με την βία ή υποσχέσεις κάποιους αδύναμους ή όχι σωστούς Χριστιανούς, αλλά και αρκετών διεφθαρμένων κληρικών της ανώτερης Ιεραρχίας.

Σαν να μην έφταναν τα εμβόλια για τον κορωνοιό και τα αποδεικτικά τεστ και έγγραφα τους, ο παντελώς διεφθαρμένος Κούλης σχεδιάζει με τις ψηφιακές/ηλεκτρονικές ταυτότητες και ψηφιακό/ηλεκτρονικό χρήμα, μετά από διαταγές των ΗΠΑ και της Γερμανίας να φακελώσει και να θέσει κάτω από την εξουσία κάθε τομέα της ζωής των Ελλήνων (αφού παράλληλα ξεπουλήσει το Αιγαίο και τα σπίτια τους στους ξένους) και να γίνει απόλυτος τύραννος τους (http://alophx.blogspot.com/2016/09/ttip_29.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/chip-ttip.html


[Τις δε νέες ηλεκτρονικές/ψηφιακές ταυτότητες προσπάθησε πρώτος ανεπιτυχώς να προωθήσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (αφού πρώτα έγινε προσπάθεια εισαγωγής του ΕΠΑΜ επί Ανδρέα Παπανδρέου το 1.987 μ.Χ.), στην συνέχεια ο Κώστας Σημίτης, αργότερα ο ΓΑΠ, ο Τσίπρας και στις μέρες μας ο Κούλης.

Είθε και ο Κούλης σαν τον παππού/πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να αποτύχει τελικά στην επιβολή των ηλεκτρονικών αυτών ταυτοτήτων (αλλιώς κάρτα του πολίτη) και αυτές μέσω μαζικών αντιδράσεων να μην εφαρμοστούν ποτέ τελικά στην Ελλάδα].

Σύντομα όμως ο Μαξέντιος λόγω του τεταμένου γεωπολιτικού περιβάλλοντος της εποχής του και τις εξεγέρσεις του λαού του, αναγκάστηκε να συμμαχήσει με τον Μαξιμίνο Διαία στην Ανατολή ενάντια στους εχθρούς τους Λικίνιο και τον ικανότατο Μέγα Κωνσταντίνο.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος, όταν ο Μαξέντιος μάζεψε στρατό στα σύνορα και ξεκίνησε τις εχθροπραξίες εναντίον του, συγκέντρωσε τον στρατό του και του επιτέθηκε πρώτος. Ο δε Μέγας Κωνσταντίνος είχε αποκτήσει όλα τα αξιώματα του με την αξία του, πολεμώντας σε όλες τις μάχες που έλαβε μέρος και κερδίζοντας της, ενώ είχε δεχθεί και απόπειρες δολοφονίας από άντρες του Γαλέριου νωρίτερα.

Αντίθετα ο Μαξέντιος ήταν ένας διεφθαρμένος τύραννος, προερχόμενος από αριστοκρατική και πλούσια οικογένεια που δεν γνώριζε ούτε διοίκηση, ούτε και να πολεμά και το μόνο «προσόν» του ήταν ο θυμός και η οργή ενός παράφρονα και αιμοχαρούς τυράννου που με την βία προσπαθούσε να επιτύχει τους στόχους του.

Ήταν δε και περιτριγυρισμένος από αυλοκόλακες και μάντεις που του προέβλεπαν την «σίγουρη νίκη» του με διφορούμενους «χρησμούς» σαν της Πυθίας λέγοντας του ότι την μέρα που θα πολεμούσε σε μάχη τον Μέγα Κωνσταντίνο ο «εχθρός της Ρώμης θα χανόνταν οριστικά» (ο δε εχθρός όμως διφορούμενα θα μπορούσε να ήταν τόσο ο εξωτερικός εισβολέας, όσο και ο ίδιος ο Μαξέντιος ως τύραννος της Ρώμης και εχθρός του Ρωμαϊκού λαού).

Τελικά, ο Μαξέντιος έστειλε κατά του Μεγάλου Κωνσταντίνου δύο στρατούς πολλαπλάσιους αριθμητικά, οι οποίοι όμως ηττήθηκαν από τον Μέγα Κωνσταντίνου, ενώ στο τέλος ο ίδιος ο Μαξέντιος αντιμετώπισε με έναν στρατό πενταπλάσιο του Μέγα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ τον στρατό του στην Μάχη της Μίλβιας Γέφυρας, στην οποία ο στρατός του Μαξεντίου διαλύθηκε, ο ίδιος σκοτώθηκε στην υποχώρηση και οι Χριστιανοί και η Ρώμη απελευθερώθηκαν οριστικά από τον πραγματικό τύραννο τους.

Αλλά και ο Κούλης σύντομα λόγω του τεταμένου γεωπολιτικού περιβάλλοντος της εποχής του και τις εξεγέρσεις του λαού του, αναγκάστηκε να συμμαχήσει με τον Ερντογάν στην Ανατολή (και τους Γερμανούς στην Δύση) ενάντια στους εσωτερικούς εχθρούς (δηλαδή τον ίδιο του τον λαό) του με υπόσχεση το μοίρασμα του Αιγαίου (προδίδοντας με τον τρόπο αυτό απόλυτα την χώρα του).

[Ίσως και ο Ερντογάν πέσει και αυτός όπως και ο Μαξιμίνο Διαία από βίαιο θάνατο (π.χ. δολοφονία, αυτοκτονία), ίσως πεθάνει ακόμα και κανονικά ή μετά από ένα πραξικόπημα από έναν δικό του «Λικίνιο» στην Ανατολή (πιθανόν κάποιον κεμαλικοί στρατηγό), ο οποίος στην συνέχεια θα συγκρουστεί με την Ελλάδα στο Αιγαίο και τον νέο πατριώτη και Ορθόδοξο ηγέτη της, όπως έγινε με την τελική σύγκρουση του Μεγάλου Κωνστάντιου με τον Λικίνιο όταν ο δεύτερος επιτέθηκε στον πρώτο].

Ο Κούλης είναι ένας απόλυτα διεφθαρμένος τύραννος, προερχόμενος από αριστοκρατική και πλούσια οικογένεια που δεν γνώριζε ούτε διοίκηση, ούτε και να πολεμά και το μόνο «προσόν» του ήταν ο θυμός και η οργή ενός παράφρονα και αιμοχαρούς τυράννου που με την βία προσπαθούσε να επιτύχει τους στόχους του.

Είναι δε και περιτριγυρισμένος από αυλοκόλακες και (Έλληνες και ξένους) συμβούλους του που του προέβλεπαν την «σίγουρη νίκη» του με διφορούμενους «χρησμούς» σαν της Πυθίας λέγοντας του ότι σίγουρα στο τέλος ο ίδιος τάχατες με την βία και την τυραννία (και την χρήση των διεφθαρμένων ΜΜΕ που ο ίδιος με δάνεια και δωροδοκίες ελέγχει) θα επικρατήσει οριστικά.


[Με την πρόσφατη καταστροφή στην Θεσσαλία από τις πλημμύρες το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής παραγωγής της Ελλάδας που παράγεται από την Θεσσαλία καταστράφηκε (παράγει το 40% της τροφής της Ελλάδας), κάτι το οποίο θα φέρει πείνα, εκτός από την νέα αύξηση τιμών λόγω έλλειψης τροφίμων και μείωση των εσοδών των αγροτών και φτωχοποίηση τους αφού δεν θα έχουν πια προϊόντα να πουλήσουν.

Τα φράγματα υπερχείλισαν από τις πολλές βροχές στην Νέα Ορλεάνη με τον Τυφώνα Κατρίνα και η πόλη αυτή στην συνέχεια πλημύρισε από τα πολλά νερά επί Ομπάμα, όπως και τα φράγματα υπερχείλισαν από τις πολλές βροχές στην Λάρισα με την κακοκαιρία Δανιήλ και η πόλη αυτή στην συνέχεια πλημύρισε από τα πολλά νερά επί Κούλη.

Τόσο ο (νυν τύραννος των Ελλήνων) Κούλης όσο και ο Τζέφρεϊ Παπανδρέου ο Νεότερος θεωρούνταν και οι δύο παντελώς άχρηστοι και ανίκανοι από τους πατεράδες τους και αυτοί τους περιφρονούσαν και τους φέρονταν σκληρά, κάτι που σε συνδυασμό με την έμφυτη κακία τους, το κόμπλεξ κατωτερότητας που δημιουργήσαν από τις καταστάσεις αυτές, αλλά και τον κακό χαρακτήρα τους, τους βοήθησε να διαμορφώσουν την απαίσια, κακή και  χαζή προσωπικότητα τους και οι δύο.

Επίσης, τόσο στον Κούλη, όσο και στον Μπάιντεν, οι λαοί τους για τις καταστροφές που τους επέφεραν τους φωνάζαν κάθε φορά που εμφανίζονταν στις πόλεις τους δημοσιά το σύνθημα: «… γ…σαι».

Στην δε Γερμανία ο νυν καγκελάριος Όλαφ Σολτς με την καλύπτρα στο μάτι που απέκτησε όταν το χτύπησε και είναι όμοια με πειρατή, θυμίζει κατά πολύ τον πειρατή Μπαρμπαρόσα του Αστερίξ, ενώ έχουν το κοινό ότι όπως και ο Μπαρμπαρόσα με τους άλλους πειρατές που έχει υπό την ηγεσία του, έτσι και ο Σολτς με την κυβέρνηση του βουλιάζουν και οι δύο συνεχώς τα καραβιά τους (ο Σολτς την Γερμανία), μονοί τους ή με εξωτερική βοήθεια.

"Σε ολόκληρη την Ευρώπη μιλάνε πια για τον «Γερμανό ασθενή». Σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν αυτή την ιστορική φράση του τσάρου Νικόλαου για την Οθωμανική Αυτοκρατορία, χαρακτηρίζοντας την Γερμανία «Ευρωπαίο ασθενή».

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης κάθε άλλο παρά υγεία εκπέμπει και ο... μονόφθαλμος, μετά το ατύχημα στο τζόκινγκ, Όλαφ Σολτς, ατενίζει το μέλλον με απαισιοδοξία, καθώς οι συμπατριώτες του δείχνουν να κουράζονται πριν καν βαθύνει η κρίση και στρέφονται προς την Ακροδεξιά. Και οι φωνές που λένε ότι το πολυδιαφημισμένο οικονομικό μοντέλο της Γερμανίας καταρρέει, πληθαίνουν…" (https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/09/blog-post_57.html).

Κάποια Σχόλια στο άρθρο: "Η μόνη λύση για την Γερμανία είναι τα μνημόνια που προσέφεραν στην Ελλάδα. Αφού βοήθησαν την Ελλάδα θα βοηθήσουν και αυτούς". "Και να φανταστείς ότι πριν καμιά δεκαετία η Γερμανία μέσω των μνημονίων "τιμωρούσε" με παρόμοιο τρόπο την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να ζήσουμε από το 2012 μ.Χ. έως το 2018 μ.Χ. δύσκολες στιγμές.

Τώρα η Γερμανία παθαίνει περίπου το ίδιο πράγμα, μόνο που αυτή την φορά η χώρα "τιμωρός" ονομάζεται Ρωσία. Θα μπορούσα να πω ότι τους γύρισε μπούμερανγκ και καλά να πάθουν, αλλά έχε χάρη που λυπάμαι τους πιο αδύναμους πολίτες της Γερμανίας" (https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/09/blog-post_57.html).

Για πολλούς πολιτικούς αναλυτές όπως ο Ομπάμα είναι αυτός που επέβαλε την εκλογή του Μπάιντεν ως Προέδρου του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ και τον έχει ως υποχείριο του, έτσι και ο Τσίπρας στις μέρες μας λέγεται ότι θέλει να επιβάλει ως Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και υποχείριο του τον Κασελάκη.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Νεότερος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας ζήτησε παγκόσμια διακυβέρνηση το 2011 μ.Χ. από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων για την αντιμετώπιση της τότε παγκόσμιας οικονομικής κρίσης (https://www.youtube.com/watch?v=zNdO54lGHC0), όπως και ο Κούλης το 2023 μ.Χ. ως πρωθυπουργός του ΟΗΕ ζήτησε την δημιουργία μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (http://apantaortodoxias.blogspot.com/2023/09/blog-post_189.html, https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/o-k-mitsotakis-proteine-ston-oie-tin-dimiourgia-pagkosmias-symmaxias-kyvernisis-gia-tin-antimetopisi-tis-klimatikis-allagis/)].

Όμως τα πράγματα μπορεί να μην εξελιχθούν όπως θέλει ο Κούλης και εξίσου με τον ίδιο μοχθηροί και αδίστακτοι σύμβουλοι του, αφού πολλοί παράγοντες μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και να οδηγήσουν στην πτώση του Κούλη και της κυβέρνησης του ή μίας διάδοχης κυβέρνησης με την συμμετοχή του ίδιου και του κόμματος του.

Αυτοί θα μπορούσαν να είναι εκτός από τις ηλεκτρονικές/ψηφιακές ταυτότητες και χρήμα, την άγρια βία και καταστολή του λαού, η τεράστια και συνεχής αύξηση των τιμών και ακρίβεια σε τρόφιμα, ρεύμα, ενέργεια και πετρέλαιο, τα κόκκινα δάνεια και οι εξώσεις, ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ που αναμένεται στην Δύση, ανάλογο σαν αυτό του 1.929 μ.Χ. και το οποίο θα διαλύσει τελείως την Ελληνική οικονομία και θα την κάνει να χρεοκοπήσει επισημά μαζί με όλες τις δυτικές οικονομίες με αποτέλεσμα εγέρσεις του λαού από την πείνα και τις ελλείψεις και την τεράστια ανεργία που αυτό θα επιφέρει.

Επίσης, μπορεί να συμβεί και μία πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία ή θέρμο επεισόδιο σου Αιγαίο, τόσο από την νυν κυβέρνηση  Κούλη ή και μία διάδοχη συμμαχική συγκυβέρνηση, ή οικουμενική, ή εθνικής σωτηρίας με την συμμετοχή του ιδίου και του κόμματος του.

[Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας όπως προτείνει ο Νετανιάχου και άλλοι ηγέτες πολιτικών κομμάτων στο Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ κατά την διάρκεια του Γιόμ Κιπούρ του 2023 μ.Χ., μπορεί να προκύψει και στην Ελλάδα αν ο ισλαμιστής όπως και η Χαμάς Ερντογάν και η Τουρκία (ακόμα και υπό την διοίκηση κεμαλικών) επιτεθεί στην Ελλάδα.

Βέβαια, οι  Έλληνες κυβερνώντες πιο πολύ μοιάζουν στον προδότη της χωράς του Πασινιάν που ξεπούλησε χωρίς το Αρτσάχ στους Αζέρους (όπως μπορεί να κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί με το Αιγαίο), παρά με τον εθνικιστή και πατριώτη για την χώρα του Νετανιάχου και άλλους αποφασισμένους για όλα Ισραηλινούς πολιτικούς.

Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας σχηματίστηκε και στην Ελλάδα μετά την εισβολή των Τούρκων στην πάντα Ελληνική Κύπρο μας το 1.974 μ.Χ., κάτι που μπορεί να ξαναγίνει στις μέρες μας με μία νέα εθνική τραγωδία, π.χ. με εισβολή των Τούρκων στα νησιά του Αιγαίου, στην Κύπρο ή και τα δύο αυτά σενάρια μαζί.

Στο Ισραήλ με την επίθεση της Χαμάς αποφασίστηκε ο σχηματισμός κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στην χώρα αυτή (https://www.protothema.gr/world/article/1422312/polemos-sto-israil-oi-etairoi-tou-netaniahou-tou-edosan-toprasino-fos-gia-kuvernisi-ethnikis-enotitas/). Τέτοιοι είδους κυβέρνηση για την συμμετοχή σε πόλεμο, υπήρχε το 1.967 μ.Χ. υπό τον Εσκόλ κατά την διάρκεια του πολέμου των Έξι Ημερών.

Στην Ελλάδα αντίθετα, οι 300 της Βουλής σε αντίθεση με τους 300 του Λεωνίδα, θα έτρεχαν (σαν τον Εφιάλτη για τα αργύρια και τον Ιππία και τον Δημάρατο για την εξουσία) πρώτοι στον «Νέο Ξέρξη» Ερντογάν (ή και σε κάποιον κεμαλικό ή ισλαμιστή διάδοχο του) και θα ανταγωνίζονταν μεταξύ τους για το ποιος θα προδώσει και θα παραδώσει καλύτερα την πατρίδα μας σε περίπτωση μίας μάχης τύπου «Νέων Θερμοπυλών» για την επιβίωση της πατρίδας μας.

Ο παρανοϊκός Αυτοκράτορας Νέρωνας, όπως και ο Κούλης (https://alophx.blogspot.com/2021/08/blog-post_10.html), αν και ανέβηκαν στην εξουσία με την βοήθεια της Αγριππίνας της Νεότερης και της Ντόρας αντίστοιχα, στην συνέχεια φάνηκαν και οι δύο αγνώμονες στις «ευεργέτιδες» τους και συγκρουστήκαν μαζί τους για την εξουσία.

Και τελικά τις εκδίωξαν από αυτή και τις εξόντωσαν (ο Νέρωνας την Αγριππίνα βιολογικά και ο Κουλής την Ντόρα πολιτικά) και επιπλέον εξόντωσαν και τους επίδοξους διαδόχους που αυτές ετοίμαζαν στην θέση τους, προσπαθώντας να ρίξουν τον Νέρωνα και τον Κούλη από την εξουσία.

Για την περίπτωση του Κούλη, λέγεται ότι η μη στήριξη και εκλογή στην Δημαρχία της Αθήνας του γιου της, του Κώστα Μπακογιάννη από τον Κούλη,  έτσι ωσεί αυτός να μην μπορεί να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ και ο Κουλής να προωθήσει σε αυτή τον γιο του, λέγεται ότι μπορεί να ξεκινήσει τον όλεθρο ενός «πυρηνικού πολέμου» στις φαμίλιες Μητσοτάκη και Μπακογιάννη, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει ακόμα στην αλληλοεξόντωση τους και την οριστική πτώση τους από την εξουσία (https://attikanea.info/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CF%85/)!

Ο δε Στέφανος Κασελλάκης έχει «φιλο» του, τον Τάιλερ Μάκμπεθ, σαν τον βασιλιά Μάκβεθ της Δανίας του Σαίξπηρ με την γνωστή ρήση του πρωταγωνιστού του έργου: «Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Στον δε δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2023 μ.Χ. στην Ελλάδα, είχαμε επανάληψη του 1.986 μ.Χ. από την… «ανάποδη»: Τότε Έβερτ, Κούβελας, Ανδριανόπουλος και τώρα Δούκας, Αγγελούδης, Πελετίδης. Οι νίκες δείχνουν τον δρόμο στην αντιπολίτευση. Στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές είχαμε για πρώτη φορά μετά το 1.986 μ.Χ. την αποτύπωση ενός αντιπολιτευτικού μετώπου, στηριζόμενου σε συνεργασίες κομμάτων.

Τότε στα χρόνια της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, κερδήθηκαν οι δήμοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, από τον Μιλτιάδη Έβερτ, τον Σωτήρη Κούβελα και τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο.

Και οι τρεις ανήκαν στην Νέα Δημοκρατία αλλά συσπειρώθηκαν γύρω τους όλες οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις ώστε να τερματιστεί η κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ. Στην τωρινή συγκυρία, αυτό συνέβη με την εκλογή του Χάρη Δούκα στην Αθήνα, του Στέλιου Αγγελούδη στην Θεσσαλονίκη και του Κωνσταντίνου Πελετίδη στην Πάτρα (ο οποίος επανεκλέχθηκε για τρίτη φορά)- (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/epanalipsi-tou-1986-apo-tin-anapodi-tote-evert-kouvelas-andrianopoulos-kai-tora-doukas-aggeloudis-peletidis/)].

Εννοείται ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα έχουμε όχι μόνο πολεμική σύγκρουσή με τους Τούρκους, αλλά και χρεοκοπία της χωράς από την παύση μεταφοράς φαρμακιών, τροφίμων και καυσίμων, όπως και εξέγερσή των ισλαμιστών λαθρομεταναστών, τόσο παρακινουμένων από την Τουρκία, όσο και από το κόψιμο των επιδομάτων τους (και των pass στους Έλληνες, κάτι το οποίο η ΕΕ έχει διατάξει, όπως και την ετοιμασία για νέο ακόμα σκληρότερο μνημόνιο από τα προηγούμενα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες χώρες της Γερμανοκρατούμενης ΕΕ).

Έτσι, είτε σε περίπτωση μαζικής εξέγερσης του Ελληνικού λαού και στρατό, είτε σε επίθεση των Τούρκων (ή σε έναν ενδεχόμενο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο), το πιθανότερο είναι οι Έλληνες πολιτικοί να το σκάσουν για να ξεφύγουν από την οργή του λαού από την χώρα στο εξωτερικό μαζί με όλα τα χρήματα που έκλεψαν μαζί με τις οικογένειες και τα αφεντικά τους εδώ και πολλές δεκαετίες (ειδικά αν τους εγκαταλείψουν και δεν έχουν να πληγώσουν πια τους πραιτοριανούς μπουλντόγκ τους, τα αδίκαστά και μονίμως εθνοπροδοτικά ΜΑΤ).

Και την θέση τους να πάρει είτε κάποιο ικανό μέλος του λαού χάρις στις ικανότητες του, είτε του στρατού (προσωρινά αν παραδώσουν μετά από λίγο την εξουσία σε μία πατριωτική κυβέρνηση ή και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα), τόσο από ανώτερα ή και κατώτερα μέλη του (όπως έγινε και με τον Μέγα Κωνσταντίνο) ή αν ο στρατός αναλάβει την εξουσία στην Ελλάδα να αποφασίσει να επαναφέρει την μοναρχία στην χώρα (όπως έκανε ο Κονδύλης παλαιοτέρα) ή να γίνει συνδυασμός ή και όλα μαζί τα παραπάνω σενάρια.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πράγματων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

Καλώς ήρθατε στην Μόρντορ.

Σαν καμένη γη της μυθικής Μόρντορ από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μοιάζει πλέον ο νομός Έβρου μετά την φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη για 15 μέρες. Σε ανάρτησή της η Ελληνική Greenpeace αναφέρει ότι η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί την κατάσταση και θέτει το ερώτημα πότε θα σταματήσει όλο αυτό.

Παράλληλα, παρομοιάζοντας τις Ελληνικές καμένες εκτάσεις με την... Μόρντορ στην οποία μας «καλωσορίζει», υπενθυμίζει ότι δεν χρειάζονται μόνο τεντωμένα δάχτυλα προς τους υπαίτιους, αλλά επιτέλους σχέδιο και δράση για την πρόληψη των καταστροφικών πυρκαγιών (https://www.efsyn.gr/politiki/paraskinia/402638_kalos-irthate-sti-morntor).


Οι μεγάλες φονικές πλημμύρες στην Θεσσαλία! Η τραγωδία επαναλαμβάνεται. Οι μέχρι χθες ξεροί χείμαρροι, μετατρέπονται σε φονικά ορμητικά ποτάμια που απελευθερώνουν ανεξέλεγκτα πρωτοφανείς σε όγκο και ορμητικότητα ποσότητες βροχής. Και αυτό-δυστυχώς-δεν συμβαίνει για πρώτη φορά!  Από την αρχαιότητα η περιοχή έχει καταστραφεί πολλές φορές.

Η ΦΟΝΙΚΗ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βόλος θρηνεί από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας. Η φονικότερη πλημύρα ήταν το 1955 μ.Χ., όταν η πόλη προσπαθούσε να συνέλθει από την κατοχή και στην συνέχεια από τον εμφύλιο. Ήταν η πιο απόκοσμη χρονιά για την πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Δύο σεισμικές δονήσεις τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο σχεδόν ισοπέδωσαν την πόλη.

Οι άστεγοι από τους σεισμούς έμεναν σε σκηνές, οι οποίες όμως με τα πρωτοβρόχια άρχισαν να πλημμυρίζουν. Τα ξημερώματα της 13 Οκτωβρίου έγινε το μεγάλο κακό. Άρχισε μια καταιγίδα που κράτησε τρεις ώρες, σύμφωνα με κάποιες αφηγήσεις, ίσως και περισσότερες.

Όλοι συμφωνούν όμως ότι όσο έβρεχε η ένταση της βροχής δεν άλλαξε. Οι εφημερίδες ανέφεραν τότε 27 νεκρούς και 23 τραυματίες. Ολόκληρα σπίτια παρασύρθηκαν στην θάλασσα. Και δεν είχε πολλά ο Βόλος.

Αναφέρεται ότι η πόλη είχε τότε είχε περί τα 12.000 σπίτια, αλλά από τον σεισμό είχαν γλιτώσει μόνο 1200. Η πόλη είχε μόνο 18 δρόμους και όλοι ήταν χείμαρροι. Η λάσπη σταμάτησε να φτάνει στην πόλη δύο ώρες μετά το τέλος της καταιγίδες.

Και τότε σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχτηκαν στον Βόλο, αφού κάτω από τις λάσπες άρχισαν να βγαίνουν οι νεκροί. Τα περισσότερα θύματα ήταν βρέφη. Εκείνες οι σκηνές έμειναν επί χρόνια ανεξίτηλες στην μνήμη των ανθρώπων.

«Το παιδί ήταν αγνώριστο. Φορούσε τη νυχτικιά του. Το κακό το βρήκε όπως φαίνεται στο κρεβατάκι του. Είχε σπασμένο το δεξιό χεράκι του από τον ώμο σχεδόν και τα ματάκια του και το στόμα του ήταν φραγμένα με λάσπη» γράφει ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 1.955 μ.Χ.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ. Η εφημερίδα Ελευθερία (της Αθήνας ) έγραψε στις 15 Οκτωβρίου 1955 μ.Χ. Ο ποδοσφαιριστής Παρίσσης Τσιγαρίδας, ήταν ο ένας ήρωας της πλημμύρας και ο άλλος ο ιερέας, πατέρας Αλέξανδρος Παπαποστόλου, πρεσβύτερος του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου.

Με κίνδυνο της ζωής τους σώσανε αρκετούς ανθρώπους που τους είχαν παρασύρει τα νερά και στον δρόμο Γαλλίας και Περραιβού, ο ιερέας από τον Άγιο Κωνσταντίνο και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου, ρίξανε ένα σχοινί από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο και σώσανε δεκάδες ανθρώπους.

Η μεγάλη νεροποντή κατέβασε όλα τα νερά του Πηλίου, τα ξεροπόταμα γέμισαν και έγιναν απειλητικά. Το νερό κατέβαινε με βουητό από τις πλαγιές και τίποτα δεν το σταματούσε. Ο Κραυσίδωνας κι ο Άναυρος, οι δυο χείμαρροι που περιζώνουν την πόλη, γέμισαν μέχρι πάνω. Κι εκεί, κατά τις τέσσερις το απόγευμα, έγινε το μεγάλο κακό.

Ο Άναυρος, σε μια καμπή του, έργο ανθρώπινο των αρχών του αιώνα για την παράκαμψη της πόλης, έσπασε, αφού δεν μπόρεσε ν’ αντέξει στα πολλά και ορμητικά νερά του. Το υγρό στοιχείο, ανεμπόδιστο πλέον, κατέκλυσε ολόκληρο το ανατολικό τμήμα της πόλης. Οι καταστροφές του 1955 μ.Χ., επαναλήφθηκαν.

Η γραφική παραλιακή πόλη του Βόλου μετατράπηκε για ακόμη μια φορά σε απέραντη λίμνη τον Οκτώβριο του 2006 μ.Χ., όταν και ο νομός Μαγνησίας κηρύχτηκε ξανά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ τεράστιες ζημιές υπέστησαν τόσο ο Βόλος όσο και η μικρή παραλιακή πόλη της Αγριάς και το Χόρτο. Η Νεάπολη έγινε λίμνη.

Από την υπερχείλιση του Κραυσίδωνα πλημμύρισε υποσταθμός της ΔΕΗ, η μεταλλική γέφυρα του Ξηριά από την οποία γίνεται η διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας κατέρρευσε. Και τρία χρόνια μετά, το 2009 μ.Χ. η πόλη πλημμύρισε πάλι.

Ήταν στις 10 Δεκεμβρίου του 2009 μ.Χ., όταν ο Βόλος πλημμύρισε λόγω της απουσίας αντιπλημμυρικών έργων σε «ευπαθείς» περιοχές. Τότε, τρεις άνθρωποι χάθηκαν και περιουσίες καταστράφηκαν.

Η ΠΡΩΤΗ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 1883 μ.Χ.! H πλημμύρα του Πηνειού κατεγράφη από τον φωτογραφικό φακό και συνέβη μεταξύ 10 και 15 Οκτωβρίου του 1883 μ.Χ. με το παλαιό Ημερολόγιο ( Δηλαδή από 23-28 Οκτωβρίου με το Νέο Ημερολόγιο που χρησιμοποιούμε σήμερα).

Οι παλαιότερες αναφορές για τις πλημμύρες του Πηνειού στην πεδιάδα της Θεσσαλίας εντοπίζονται στον «Γεωγραφικά» του Στράβωνα (64 π.Χ. – 24 μ.Χ.) «… ο γαρ Πηνειός , δια μέσης ρέων, και πολλούς δεχόμενος ποταμούς, υπερεκχείται πολλάκις…».

Ειδικά για την συμπεριφορά του Πηνειού απέναντι στην Λάρισα σε καταστάσεις πολυομβρίας, οι μαρτυρίες αρχίζουν από την περίοδο της μέσης τουρκοκρατίας και έπειτα, μέσα από τις ενθυμήσεις. Οι ενθυμήσεις ήταν κείμενα τα οποία έγραφαν στα λευκά φύλλα και στα περιθώρια λειτουργικών και θρησκευτικών βιβλίων, χειρόγραφων και έντυπων, κυρίως ολιγογράμματοι μοναχοί και ιερείς.

Όσες από τις ενθυμήσεις αυτές έχουν σχέση με τη Θεσσαλία, τις συγκέντρωσε και τις κατέγραψε σε δύο τόμους ο Κώστας Σπανός, διευθυντής του «Θεσσαλικού Ημερολογίου» και πρόεδρος του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας.

Συγκλονίζεται κανείς όταν διαβάζει τις πληροφορίες αυτές, οι οποίες μπορεί να μην είναι αριθμητικά ακριβείς, οπωσδήποτε όμως εκφράζουν την σφοδρότητα του καιρικών φαινομένων και την αδυναμία των ανθρώπων εκείνης της εποχής να τα αντιμετωπίσουν.

Αναφέρουμε την πρώτη ενθύμηση από το βιβλίο του Κώστα Σπανού σχετικά με τις πλημμύρες της Λάρισας, η οποία έχει ως εξής: «1647, Δεκεμβρίου 27, έβρεξεν ένα μερόνυχτο, και ήλθεν το νερό παιάνου από την πόρτα (τα νερά ανέβηκαν πάνω από την πόρτα των σπιτιών), και επνίγησαν εις την Λάρισαν οσπήτια 1500, και άνθρωποι από τον κρεμνησμόν των οσπητίων 800, και περισσότεροι ευρίσκονταν από κάτω στα οσπήτια πνιγμένοι».

Μία από τις μεγαλύτερες πλημμύρες, για την οποία έχουμε άφθονες πληροφορίες, όχι μόνον από ενθυμήσεις αλλά και από ιστορικούς έγινε, τον Αύγουστο του 1811. Προηγήθηκε σφοδρή βροχόπτωση η οποία διήρκησε περίπου 40 ώρες.

Πλημμύρισαν οι χείμαρροι που κατέβαιναν από τη νότια πλευρά της Λάρισας και κατέκλυσαν πολλές συνοικίες της. Οι καταστροφές που προξενήθηκαν ήταν τεράστιες τόσο σε ανθρώπινες ζωές, όσο και σε καταστροφές κτισμάτων και αγαθών.

Μια ενθύμηση αναφέρει: «18/11 Αυγούστου 4 Παρασκευή. Εις ταις εννέα ώραις αρχήνησεν η βροχή και έως Σαββάτω βράδυ ώρα Τετάρτη της νυκτός, ολότελα δεν εσταμάτησεν και ύστερα εστάθηκεν και βυθήσικαν σπήτια στην Λάρισσαν 3525 μαζή με τους ανθρώπους, όπου κατοίκουν, ήταν νύκτα. επνίγηκαν αλόνια , θημονιαίς και άλλα ζώα πολλά».

20 ΝΕΚΡΟΙ. Θα σταθούμε όμως κάπως περισσότερο στη μεγάλη πλημμύρα που έγινε στις 15 Οκτωβρίου 1883, μια που έχουμε αψευδείς φωτογραφικές αποτυπώσεις της, με τον φακό του φωτογράφου Ιωάννη Λεονταρίδη του φωτογραφείου «Μακεδονία» από την Θεσσαλονίκη.

Είχε φτάσει στην Λάρισα λίγες ημέρες πριν το ξέσπασμα της θεομηνίας και είχε ανοίξει φωτογραφείο και στην πόλη μας. Για την συγκεκριμένη πλημμύρα έχουν διασωθεί 16 φωτογραφίες του, οι οποίες αποτυπώνουν τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη η Λάρισα και η περιοχή της.

Για την ίδια πλημμύρα η εφημερίδα «Εφημερίς» των Αθηνών έγραφε: «… βροχή ραγδαία επί 48 κατά συνέχειαν ώρας πίπτουσα, τοσαύτα ύδατα συνεσώρευσεν … και ο Πηνειός εκχειλίσας κατέκλυσε την κατ΄εξοχήν Ελληνικήν συνοικίαν της πόλεως, την καλουμένην Παράσχου Μαχαλά και εν μέρει τον Αρναούτ μαχαλά. Εις 150 υπολογίζονται αι καταπεσούσαι οικίαι, εις 20 τα θύματα, ανυπολόγιστοι δε αι λοιπαί ζημίαι. Ουδεμία σχεδόν οικία έμεινεν απρόσβλητος υπό των υδάτων».

Η… ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΤΟ 1994 μ.Χ. Η μεγάλη καταστροφή στην Καρδίτσα σημειώθηκε το 1994 μ.Χ. Από τις 20 Οκτωβρίου έβρεχε ασταμάτητα και η Καρδίτσα θύμιζε ανοχύρωτη πόλη.

Στις 22 Οκτωβρίου, τα ορμητικά νερά του ποταμού Ενιππέα, μαζί με τα νερά του Σοφαδίτη, του Ιταλικού, του Καράμπαλη, του Μέγα, του Καλέντζη, του Πάμισσου και του Φαρσαλίτη, έφταναν αργά αλλά σταθερά στο καταληκτικό σημείο του κάμπου, στη Μεταμόρφωση (παλιά ονομασία Κουρτίκι). Νωρίτερα είχαν σημειωθεί ζημιές στο φράγμα του Σμοκόβου που τότε βρισκόταν υπό κατασκευή, ενώ είχε πλημμυρίσει και η πόλη της Καρδίτσας και των Σοφάδων.

Οι τότε τοπικές αρχές είχαν αναγκαστεί να σπάσουν το οδόστρωμα σε αρκετά σημεία στο επαρχιακό δίκτυο για να δώσουν διέξοδο στα νερά που σχημάτιζαν μία τεράστια λίμνη. Στο Ευίδριο είχε υποχωρήσει η γέφυρα του Ενιππεα και το χωριό είχε αποκοπεί από τον έξω κόσμο. Στην πόλη της Καρδίτσας, οι καταστροφές ήταν βιβλικές.

Συγκεκριμένα, είχαν πλημμυρίσει υπόγεια πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης, αλλά και σπίτια και επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και ημιυπόγεια μαγαζιά καθώς η στάθμη των νερών των ποταμών Γαύρα και Καράμπαλη βρισκόταν πάνω από το σημείο σιφωνισμού των ομβρίων υδάτων, με αποτέλεσμα αυτά να επιστρέφουν μέσα στην πόλη. Αργά το απόγευμα της 23ης Οκτωβρίου τα νερά κατέκλυσαν το χωριό που βυθίστηκε σιγά- σιγά κάτω από τα λασπόνερα. Η κατάσταση τις επόμενες δύο εβδομάδες δραματική.

Τα νερά να έχουν σχηματίσει μία απέραντη λίμνη, με βάθος πάνω από 3 μέτρα και από κάτω σπίτια και περιουσίες των χωρικών, που έβλεπαν με πόνο ότι η απουσία αντιπλημμυρικών και η έλλειψη καθαρισμού καναλιών και παραποτάμων είχε τραγικές συνέπειες. Επί 20 ημέρες προσέγγιζαν το χωριό, απ΄όπου εξείχαν μόνον οι στέγες των σπιτιών, με βάρκες και τα νερά δεν έλεγαν να υποχωρήσουν.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ. Τα λύματα από τις αποχετεύσεις, τα διαλυμένα γεωργικά φάρμακα η σήψη από τα πτώματα των νεκρών ζώων είχαν δημιουργήσει μια σοβαρή υγειονομική απειλή για τους κατοίκους της Καρδίτσας.

Το χωριό μπήκε σε καραντίνα, οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν με βάρκες του στρατού σε διπλανά χωριά, ενώ ειδικά εξοπλισμένα συνεργεία έσπευσαν για να ξεκινήσουν μαζικές επιχειρήσεις απολύμανσης στην περιοχή.

Η καραντίνα διήρκεσε μόλις δύο μέρες και στη συνέχεια οι κάτοικοί επέστρεψαν στο χωριό τους, εκεί όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια τρομακτική νέα πραγματικότητα. Σπίτια, περιουσίες ζωής είχαν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης.

Η καταστροφή ήταν ανείπωτη. Έφτασε Νοέμβριος, είχαν υποχωρήσει τα νερά, είχαν γίνει και οι πρώτες εκλογές για την αιρετή νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, όταν κατέφθασε στο χωριό ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης για να υποσχεθεί δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων, αλλά και ένα πακέτο αντιπλημμυρικών έργων (το γνωστό «πακέτο Λαλιώτη») στον κάμπο της Καρδίτσας, που στόχο είχε να θωρακίσει τους πλημμυροπαθείς. Για μια ακόμα φορά, ήταν ήδη αργά (http://orthodoxathemata.blogspot.com/2023/09/blog-post_78.html).

 

Μας ρωτάνε... Αν έχει φρακάρει με φερτά υλικά η Περιοχή του Δέλτα του Πηνειού στις εκβολές του στο Στόμιο με αποτέλεσμα τα νερά  να γυρίζουν πίσω; ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ… Για αυτό τις τελευταίες ώρες...  Τι συμβαίνει;

"Μεγάλες ποσότητες νερού από τον πλημμυρισμένο Πηνειό, κινείται από την πεδιάδα της Λάρισας προς το Στεφανοβίκειο και τον Ριζόμυλο,και το νερό καταλήγει στην λίμνη Κάρλα της οποίας το ύψος του νερού ανεβαίνει επικίνδυνα και έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζει και η Νοτιοανατολική πλευρά της Θεσσαλικής πεδιάδας προς την Μαγνησία."

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αυτήν την στιγμή συντελείται η μεγαλύτερη καταστροφή στην χώρα από την Γερμανική κατοχή του 1940 μ.Χ. Ο αντίκτυπος είναι τέτοιος που θα αλλάξει αισθητά το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.

Ίσως δεν έχετε καταλάβει ότι στην Θεσσαλία: Πλέον δεν θα υπάρξει συγκομιδή καλαμποκιού, φρούτων, βαμβακιού, λαχανικών, ζωοτροφών κ.λ.π.. Χάθηκαν χιλιάδες τόνοι αποθηκευμένων σιτηρών. Σε δύο μήνες ΔΕΝ θα σπαρθούν σιτηρά για την νέα χρονιά η χώρα υπέστη τεράστια απώλεια οικόσιτου ζωικού κεφαλαίου που - προσέξτε ΔΕΝ αντικαθίσταται.

Έχουνε πλημμυρίσει 1.000.000 στρέμματα και ακόμη το φαινόμενο είναι εν εξελίξει. Στρέμματα τα οποία τα επόμενα χρόνια ΔΕΝ θα παράγουν τις σοδιές που παρήγαγαν. Αν βρεθεί κάποιος να τα καλλιεργήσει. Ακόμη και η τελευταία αμοιβάδα αυτής της χώρας μπορεί να σκεφτεί τι σημαίνουν τα παραπάνω.

Και ακόμη δεν ανέφερα την καταστροφή των υποδομών (δρόμοι, γέφυρες, κτίρια, κανάλια κ.λ.π.), των γεωργοκτηνοτροφικών εξοπλισμών (μηχανήματα, εφόδια, συστήματα άρδευσης κλπ), των γεωργικών εγκαταστάσεων (αποθήκες, βιομηχανιών κ.λ.π). Για την τεράστια οικολογική καταστροφή, να πω; Η Ελλάδα σήμερα ΔΕΝ είναι αυτή που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Αφήνω εκτός του άρθρου την ανυπολόγιστη απώλεια προσωπικών περιουσιών, τους νεκρούς και τους ξεσπιτωμένους για ένα και μόνο λόγο. Για να μην δώσω έρεισμα σε αυτούς   που γράφουν  "41% δώσατε, καλά να πάθετε, πνιγείτε" το οποίο βλέπω από το πρωί σε σχόλια κάτω από βίντεο απελπισμένων Θεσσαλών. Εσάς φίλοι μου που γράφετε τέτοια πράγματα, εσάς προσωπικά σας αξίζουν περισσότερο από τον καθένα οι πολιτικοί που έχουμε, οι υπηρεσίες που έχουμε κ.λ.π." (https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/09/blog-post_82.html).


ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ – ΠΟΝΤΟΣ – ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ! ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ! ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΗΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΜΑΣ…

ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΣ … ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΦΩΤΟ-ΑΡΘΡΟ ΚΟΛΑΦΟΣ …

Έκτακτο Συνέδριο του ΣΕΚΕ (Κ) (26/11/1.924 μ.Χ.-3/12/1924 μ.Χ., ΚΚΕ Επισημά κείμενα σ. 517).

«..Άμεσα καθήκοντα του ΚΚΕ επάνω στο εθνικο ζήτημα είναι ο αμείλικτος αγώνας εναντίον της καταπιεστικής πολιτικής της Ελληνικής μπουρζουαζίας στην Μακεδονία και την Θράκη, … ΤΟ ΚΚΕ στον αγώνα αυτό θα υποστήριξη με όλας του τας δυνάμεις το εθνικο επαναστατικό κίνημα των καταπιεζόμενων λαών της Μακεδονίας και Θράκης για την δημιουργία αναμάρτητων δημοκρατιών…

Επίσης την αποικιστική πολιτική της Ελληνικής μπουρζουαζίας στην Μακεδονία και Θράκη (εννοεί την εγκατάσταση Ελλήνων προσφυγών από την Μικρά Ασία και τον Εύξεινο Πόντο) το ΚΚΕ οφείλει να την καταπολέμηση με τον πιο αμείλικτο τρόπο».

Ριζοσπαστης 10/12/1924 μ.Χ.

Ανεξαρτησία στην Μακεδονία και στην Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στην Θράκη… Η Ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά την μακεδονική και θρακική χώρα στην υποταγή της. ..

Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών..

Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βίαιου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη…Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη! »

Ριζοσπάστης 29/01/1925 μ.Χ.

«..Μακεδόνες, εργάτες και αγρότες…Από τους εναποµείναντες, πιστούς στο µμακεδονικό λαό επαναστάτες, εξαρτάται να ενώσουν εκ νέου γρήγορα τις δυνάμεις τους, να ανασυστήσουν εκ νέου την Εσωτερική Μακεδονική Οργάνωση στην βάση της επαναστατικής ενότητας και της πλήρους ανεξαρτησίας από την Βουλγαρική και Βαλκανική αστική τάξη και να οδηγήσουν τις µμακεδονικές εργαζόμενες µάζες µμαζί µε τους εργάτες και αγρότες των Βαλκανίων στη αποφασιστική µάχη για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Μακεδονίας.

Η Βαλκανική Κοµµουνιστική Οµοσπονδία, καθώς και τα κοµµουνιστικά κόµµατα της Βουλγαρίας, Γιουγκοσλαβίας και Ελλάδας και οι πλατιές εργατικές µάζες των Βαλκανίων στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό του αγωνιζόµενου µακεδονικού λαού, ενάντια στην καταπίεσή του…

Με τον αγώνα ενάντια στην αστική τάξη των χωρών τους και ενάντια στον Ευρωπαϊκό ιµπεριαλισµό, µε τον αγώνα για την δηµιουργία της Βαλκανικής Οµοσπονδίας των εργατοαγροτικών δηµοκρατιών, τα κοµµουνιστικά κόµµατα των βαλκανικών κρατών εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και την επιτυχία του αγώνα για κατάκτηση ενιαίας και ελεύθερης μακεδονίας…»

Ριζοσπάστης, 12/07/1935 μ.Χ.

«Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη “λευτεριά” μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών.

Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στην Μικρασία μα και την επιδιώξαμε»

4η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (28 – 29/7/1.948 μ.Χ.).

«..Η Ελλάδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικό που κατέκτησε δια της βίας ολόκληρες περιφέρειες κατοικημένες από άλλες εθνότητες. Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονόματι των βασικών αρχών του μπολσεβικισμού , για την Μακεδονία και την Θράκη το σύνθημα του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης μέχρι πλήρους αποχωρισμού από το Ελληνικό κράτος , του δικαιώματος για μια ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστατική πάλη του πληθυσμού των περιφερειών αυτών για την εθνική τους απελευθέρωση…» (Επισημά κείμενα ΚΚΕ τομος 3ος, σελίς 326).

5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Πρεσπες 30-31/01/1.949 μ.Χ.).

«..Στην Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα ‘δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα με το αίμα του για να την αποχτήσει.

Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού των.. Γι’ αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά”. (“Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ”, τόμος 6ος, σελ. 337-338).

6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Ουγγαρια Μαρτιος 1.956 μ.Χ.).

«.. Το κόμμα πρέπει να φυλάξει και να δυναμώσει παραπέρα τους δεσμούς ανάμεσα στον ελληνικό και σλαβομακεδονικό λαό, που σφυρηλατήθηκαν μέσα στον κοινό σκληρό αγώνα. Η πάλη ενάντια στην καταπίεση των Σλαβομακεδόνων, η πάλη για την ισοτιμία τους, η αναγνώριση του δικαιώματος να ζούνε λεύτεροι και αφέντες στην πατρική τους γη, δένει τους Μακεδόνες με τους Έλληνες και εμποδίζει τα κατακτητικά σχέδια του Τίτο εναντίον της ελληνικής Μακεδονίας» (“Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ”, τόμος 7ος, σελ. 18)

Το ΒΗΜΑ, 09/12/2001 μ.Χ. Συνεντευξις του Χ. Φλωρακη.

«.. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε την δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή… Υπήρχε η δική μας προσδοκία.

O Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς την Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να ‘ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε..»

Ριζοσπαστης 7/5/1998.μ.Χ.Δηλωσεις του Φλωρακη στην Εφημεριδα “Νόβα Μακεντόνια” στους «γειτονους» μας των Σκοπιων.

«Εγώ στη μεραρχία μου είχα μια διλοχία από Σλαβομακεδόνες, με επικεφαλής τον Πρίκο και τον Γάτσο. Για την Ελλάδα παλεύαμε και οι Ελληνες και οι Σλαβομακεδόνες.» Έως εδώ συγκινητικό. Εν συνέχεια αρχίζει το δράμα «Νικηθήκαμε. Κι αναγκάστηκαν οι μαχητές και οι οπαδοί του ΔΣΕ να πάνε στις σοσιαλιστικές χώρες. Και στην Αλβανία πήγαν, κι εδώ ήρθαν, και στη Βουλγαρία πήγαν, και στην Ουγγαρία, και στην Πολωνία, και στην ΕΣΣΔ… Και Έλληνες και Σλαβομακεδόνες. Οι νικητές του εμφυλίου ευκαιρία βρήκαν ορισμένα σλαβομακεδόνικα χωριά ( δεν μας λει ο σύντροφος ποια?) που άδειασαν να τα γεμίσουν με κατοίκους από άλλες περιοχές.(!!!) Και υπάρχει ένα πρόβλημα.

Υστερα από τον αγώνα τόσων χρόνων αναγκάστηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου να δεχτεί τον επαναπατρισμό των πολιτικών προσφύγων, αλλά με τον όρο να είναι Έλληνες το γένος .(για φαντάσου πρόβλημα!!) .

Μια θέση στην οποία το ΚΚΕ αντιτάχθηκε από την αρχή και παλεύει ώστε να καταργηθεί η σχετική διάταξη του νόμου. Αυτή είναι η κατάσταση κι εσείς που είστε νέοι να βγάλετε συμπεράσματα για το τι σημαίνει ιμπεριαλισμός». (Προσπαθούμε σύντροφε, προσπαθούμε..).

Τώρα γιατί κατηγορούμε μόνο τις 123 χώρες του OHE, που αναγνωρίσαν τα Σκοπιανούς με την κλεμμένη ονομασία και εμείς εδώ δεν λεμέ τίποτα για τους ‘’Ντόπιους’’ που ουσιαστικά συνετέλεσαν και συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στον ξένο μύλο, είναι πρόβλημα που θα το λύσουν, ίσως, οι Ψυχίατροι του μέλλοντος (https://stavretta.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html?spref=fb, https://romioitispolis.gr/oi-prodosies-ton-aristeron-poy-den-theloyn-na-matheis-makedonia-thraki-pontos-mikra-asia-ekpliktika-ntokoymenta/).


4 ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ,ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Βαδίζουμε στα τελευταία “βήματα” του διαμελισμού της Ελλάδας, η χώρα μας έχει αλωθεί, και οι περισσότεροι Έλληνες είναι τρομοκρατημένοι διότι βλέπουν ότι οι ‘’Έλληνες’’ πολιτικοί και οι ιεράρχες, υποτάχθηκαν στην θέληση της Νέας Τάξης, η γενιά του Πολυτεχνείου τα κατάφερε να γίνει η Ελλάδα μια “αποικία” της Νέας Τάξης

Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ μας προειδοποίησε: ‘’Μεγάλη αναταραχή  θα γίνει στην Ελλάδα, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ…….’’  ΣΧΟΛΙΟ: ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ;

ΕΙΝΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στην συνέχεια θα δούμε τα σχέδια τους και τότε θα καταλάβετε ότι ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.   ΧΑΡΤΗΣ ΑΡ. 1  Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:

Η Σοβιετική Ένωση είχε σχέδια για την περιοχή της Γιουγκοσλαβίας που προέβλεπαν την αποκοπή της Μακεδονίας από την Ελλάδα από τον καιρό του Λένιν και του Στάλιν, η Γ΄ Κομμουνιστική Διεθνής εφεύρε τη θεωρία του ανύπαρκτου “Μακεδονικού Έθνους” για να μπορέσει να δικαιολογήσει την πρότασή της για  ίδρυση «Ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας», ώστε να καταφέρει να βρει την πολυπόθητη διέξοδο στο Αιγαίο η Σοβιετική Ένωση! Την εφαρμογή του σχεδίου ανέλαβε ο Τίτο της Γιουγκοσλαβίας.

Η Μόσχα, έδωσε επείγουσα εντολή σε όλα τα κομμουνιστικά κόμματα (Κομμουνιστική Διεθνή) για τεχνητή δημιουργία “Μακεδονικού Έθνους”, ώστε χρησιμοποιώντας το παλιό σύνθημα των Κομιτατζήδων, να πάρουν με το μέρος τους σλαβόφωνους πληθυσμούς στο Νότο της Γιουγκοσλαβίας, στο Πιρίν της Βουλγαρίας και στα Βόρεια της Ελλάδας, ονομάζοντάς τους καταχρηστικά και αυθαίρετα  “Μακεδόνες”.

Ο Τίτο άλλαξε το 1.945 μ.Χ. την ως τότε ονομασία της Επαρχίας της Βαρντάρσκα (από το Βαρδάρης = Αξιός ποταμός), σε Ομόσπονδη “Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας”  Μετα από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, άνοιξε η όρεξη των δυτικών για την Γιουγκοσλαβία, και σχεδίασαν την Μεγάλη Αλβανία και την Μεγάλη “Μακεδονία”. Η μια θα ήταν η πόρτα του Αιγαίου και η άλλη η πόρτα της Αδριατικής. Η μια με Αυλώνα και η δεύτερη με Θεσσαλονίκη.

ΧΑΡΤΗΣ ΑΡ. 2: Ο χάρτης είναι του 1.832 μ.Χ., ΑΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΑΡ.1 ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΑΡ. 2 θα καταλάβετε τα σχέδια τους, θέλουν να μας συρρικνώσουν στα σύνορα του 1.832 μ.Χ. Προσέξτε τον χάρτη καλά, είναι μήπως ειναι τυχαίο που καταστράφηκε η Θεσσαλία; ο διαμελισμός στον χάρτη φτάνει μέχρι τον Βόλο !!!!!

ΧΑΡΤΗΣ ΑΡ. 3 ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, για διαμελισμό της Ελλάδας. ΝΑΤΟ 1.988 μ.Χ.: ο τότε Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λουνς, με απόρρητο έγγραφό του προς τον τότε Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ αναφερόταν στο γνωστό “σχέδιο φαιδώρα”  με αριθμό πρωτόκολλου NA/SG-SECDEF/WASHDC/264/83 (ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΕΛΛΑΔΑΣ)

ΧΑΡΤΗΣ ΑΡ.4 Γερμανικός χάρτης ( Der Spiegel )   οι φίλοι και Σύμμαχοι μας Γερμανοί  δεν μπορούσαν να μην κατασκευάσουν και αυτοί έναν χάρτη με τον διαμελισμό της πατρίδας μας. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ όπως το ΚΚΕ και οι συνιστώσες του: 

ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ’’Ανεξαρτησία στην Μακεδονία και στην Θράκη, η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στην Μακεδονία και στην Θράκη… Η Ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά την Μακεδόνικη και Θρακική χώρα στην υποταγή της. 

Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη! ΣΧΟΛΙΟ: Τελικά οι Έλληνες είναι αυτόχειρες, δεν εξηγείται αλλιώς, να ψηφίζουν και να ακολουθούν αυτούς που θέλουν την καταστροφή της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

 Ριζοσπαστης 29/01/1.925 μ.Χ. «.. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΒΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΑ ΚΟΡΕΑ ΜΙΣΗ ΜΙΣΗ….. Υπήρχε η δική μας προσδοκία.

O Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να ‘ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε..» Ριζοσπαστης 7/5/1.998 μ.Χ. 

ΣΧΟΛΙΟ: Έλληνες καταλάβατε τα σχέδια του ΚΚΕ ; ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ. ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και όμως κάποιοι Έλληνες συνεχίζουν να τους ψηφίζουν. ΤΟ ΚΚΕ Είναι ο απόλυτος προδότης των Ελλήνων…….

Την 30η Απριλίου και την 1η Μαΐου 1.955 μ.Χ., το όργανο του ΑΚΕΛ «Νέος Δημοκράτης» δημοσίευσε σε δύο συνέχειες ένα άρθρο του Ζαχαριάδη, στο οποίο το ΚΚΕ τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της διχοτομήσεως της Κύπρου (το κατάπτυστο άρθρο υπάρχει και στο βιβλίο του «Δέκα χρόνια πάλης».

ΑΥΤΟΙ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΠ’ΕΞΩ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΣΥΡΙΖΑ : ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δεν είναι ούτε “αριστεροί” ούτε light κομμουνιστές, όπως δεν υπάρχουν και “ολίγον έγκυες” γυναίκες. Είναι κανονικοί σκληροπυρηνικοί κομμουνιστές, προερχόμενοι μέσα από τα “σπλάχνα” τού ΚΚΕ.…

Οι Συριζεοι ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ …Προέρχονται από τη “μήτρα” τού ΚΚΕ. Είναι η πίσω “αυλή” τού ΚΚΕ η “αποθήκη” του εκεί όπου πηγαίνουν όλα τα στελέχη, τα οποία δεν “χωράνε” στον έτσι κι αλλιώς στενό” κομματικό μηχανισμό τού ΚΚΕ. 

-ΣΥΡΙΖΑ ΤΣΙΠΡΑΣ: Σε έναν κόσμο “νεκρών”, κατόρθωσαν και τον επέβαλαν ως Πρωθυπουργό έναν άσχετο, ο οποίος απλά “αναπνέει” …Κατόρθωσαν και επέβαλαν στη θέση τού ηγέτη έναν από τους πιο άσχετους και αστοιχείωτους πολίτες που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα …..πίσω του “κρύφτηκε” όλη η παλιά “σαβούρα” τού ΚΚΕ. Το θεώρησαν σίγουρο “χαρτί”, γιατί θεώρησαν δεδομένο τον ανθελληνισμό του εφόσον ήταν ένα γνήσιο “γέννημα” του ΚΚΕ και της Πανσπουδαστικής

ΣΥΡΙΖΑ: Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ιδρύθηκε από τροτσκιστές και ιστορικά στελέχη της Αριστεράς και ΚΚΕ, από μαοϊκούς, από το ΚΚΕ Εσωτερικού, οικολόγους, ευρωσκεπτικές, ευρωκομμουνιστές, η μαρξιστική-λενινιστική Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος (ΚΟΕ), το Αριστερό Ρεύμα (ΑΡ) του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ) του «επαναστατικού μαρξισμού» η ριζοσπαστική αριστερή οργάνωση Ρόζα και άλλους ακόμη. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΡΟΥΤΟ, Ο ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ LIGHT ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, να τον χαίρεστε….. 

Θυμάστε τις ελληνοποιήσεις τον καιρό του ΠΑΣΟΚ; ( Σοσια-ληστές ) για να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000 μ.Χ. με διαφορά ολίγων (70 μόλις, χιλιάδων ψήφων) είναι η νέα ‘’παραγωγή’’ ‘’Ελλήνων’’ που δεν μιλούν Ελληνικά είναι μελαχρινοί, και μισούν τους Χριστιανούς.

Τις τελευταίες δεκαετίες οι ‘’ Έλληνες’’ Ξεπούλησαν, θρησκεία, πατρίδα και οικογένεια, για να ζήσουν το “όνειρό” τους …Το δανεικό “όνειρό” τους …Το “όνειρο” που περιλάμβανε μια “αυτοκινητάρα GLS” και μια “εξοχικάρα”, έστω και αυθαίρετη …Το “όνειρο” που περιλάμβανε άραγμα με το φραπεδακι

Είμαστε αυτόχειρες, διότι λίγο πολύ γνωρίζαμε ότι η πλειοψηφία των πολιτικών είναι ψυχικά άρρωστοι, μισούν την Ελλάδα και τις ιδέες που αντιπροσωπεύει. Την συγκεκριμένη διαστροφή θα την παρατηρήσει κανείς σε όλη την διαδρομή του βίου τους.

Δεν μπορεί να δοθεί καμιά άλλη εξήγηση. Μισούν την Πατρίδα, και όμως εμείς ψηφίζαμε και συνεχίζουμε να ψηφίζουμε ψυχικά άρρωστους ηγέτες και πολιτικούς………και να φιλάμε το χέρι σε προδότες ιεράρχες

Ο προδότης στην αρχαία Ελλάδα δεν είχε θέση ούτε στη ζωή, ούτε στο θάνατο. Οι προδότες εκτελούνταν και τα πτώματα τους πετάγονταν μακριά από την πολιτεία. Υπήρχε νόμος, πού συχνά τον ανέφεραν, για τους προδότες, πού απαγόρευε ρητά, μετά την καταδίκη τους, να ταφούν στην Αττική. Ακόμα κι αν δεν είχε έμπρακτα αποτελέσματα η προδοσία.

Έφτανε η πρόθεση, η απλή διάθεση για προδοσία. Επίσης καταδικάζονταν, προκαταβολικά, οι υπερασπιστές των προδοτών Τους θεωρούσαν επικίνδυνους και βλαβερούς για το κοινό συμφέρον, αφού θέλησαν να μειώσουν την «καταστρεπτική σημασία της προδοσίας».

 

 Αρχίζει όλεθρος «πυρηνικού πολέμου» στις φαμίλιες Μητσοτάκη και Μπακογιάννη! Τα «Γαλλικά» της Ντόρας στον αδερφό της και η εκδίκηση που ετοιμάζει για τον διασυρμό του γιου της που από τον Ιανουάριο θα ψάχνει μεροκάματο. Με απειλή την «ώρα του εισαγγελέα» την «κρατάει» ο Κυριάκος.

Τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω… ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΚΩΛΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ… ΣΤΟΝ “ΘΕΟ” ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ… ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΦΑΜΙΛΙΑ…

Όσοι ζούσαν την προεκλογική περίοδο του Δήμου Αθηναίων έβλεπαν ότι η στήριξη της κυβέρνησης απέναντι στον απερχόμενο δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη ήταν ανύπαρκτη! Οι κολεγιές που έγιναν τελευταία στιγμή με την παράταξη Κασιδιάρη δεν ήταν αρκετές.

Κουστωδίες υπουργών και βουλευτών που παρέλασαν από άλλους δήμους ξέχασαν να πάνε στην Πλατεία Κοτζιά.Στην Αθήνα ο Κώστας Μπακογιάννης, του οποίου η θητεία δεν προσέφερε στους Αθηναίους τίποτα άλλο παρά σπατάλη πόρων, που χρειάζονται εισαγγελική διερεύνηση, αχρείαστα έργα, ανούσιες παρεμβάσεις με τους Μεγάλους Περιπάτους και συνεχείς παλινωδίες στηρίχθηκε μόνο από τον μηχανισμό της Ντόρας – μαμάς.

Δύο μέρες πριν από τις κάλπες ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων για να τον στηρίξει ύστερα από απαίτηση της Μπακογιάννη και αφού είχε προηγηθεί το γης μαδιάμ στα γραφεία της ΝΔ από την ίδια.

Η ήττα Μπακογιάννη έχει ακόμη μεγαλύτερη πολιτική σημασία, καθώς ουσιαστικά τον εξουδετερώνει από τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις. Ήδη είναι γνωστό σε πολλούς ότι το βράδυ τον εκλογών τα «γαλλικά» της Ντόρας ακουγόντουσαν με όποιον συνομιλούσε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ακροατής ήταν και ο αδερφός της που είναι σήμερα πρωθυπουργός της χώρας.

Για όσους ξέρουν ο πυρηνικός πόλεμος έχει ήδη αρχίσει ο πυρηνικός πόλεμος έχει ήδη αρχίσει ανάμεσα στις φαμίλιες Μπακογιάννη και Μητσοτάκη. Αυτό που προσπαθεί να διασφαλίσει η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνεννόηση με τον Ανδρουλάκη είναι να μην υπάρξει η ώρα του εισαγγελέα για τα πεπραγμένα του γιου της (https://attikanea.info/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CF%85/)!

 

Με έγκριση Τσίπρα, Αρχηγός “made in USA” στο ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε που έβρισκα την ευκαιρία διαδικτυακά, έλεγα πάντα το όνειρό μου: να έχουν δικαίωμα διεκδίκησης της πρωθυπουργίας στη χώρα μας και οι απόδημοι Έλληνες όπου γης ή και οι φιλέλληνες ακόμα, αρκεί να έχουν τα φόντα να αναλάβουν ευθύνες διακυβέρνησης.

Αρκεί να είναι γνώστες της Ελληνικής ιστορίας και διπλωματίας και να διαθέτουν καρδιά πατριώτη αποφασισμένου να φέρει εις πέρας τα εθνικά ζητήματα του Ελληνισμού με όπλο το ”εμείς” και όχι το ”εγώ” των Ελλήνων .

Αυτό που ζήσαμε βέβαια με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με το όνειρό μου, γιατί ήταν καλά προμελετημένο και σκηνοθετημένο. Δεν είχε τίποτα το αυθόρμητο, το ειλικρινές και το πηγαίο. Τίποτα το πατριωτικό.

Ήταν μια χολιγουντιανών διαστάσεων ανατροπή βάσει Ελληνοαμερικανικού σεναρίου made in USA, το οποίο φέρει φαρδιά πλατιά πλέον την υπογραφή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλαν Πρόεδρο το ευειδές αμερικανικό… ”προϊόν τεχνητής νοημοσύνης” Στέφανο Κασσελάκη.

– Τιμώ τον Αλέξη Τσίπρα και είμαι εδώ για να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του. Θα διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή, είπε μετά τη συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό ο νέος αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μόνο που δεν μας εξήγησε ακριβώς, τι θέλει να διατηρήσει ως ”παρακαταθήκη” από τον προκάτοχό του ο νεοεκλεγής αρχηγός του κόμματος της αριστερής μελαγχολίας και της καπιταλιστικής νοοτροπίας.

Θέλει να διατηρήσει την πράξη μειοδοσίας στις Πρέσπες με την ανάμνηση της παράδοσης από τον Τσίπρα του ονόματος, της γλώσσας και της ταυτότητας της Μακεδονίας μας, που τα παρέδωσε σαν δική του ιδιοκτησία στους Σκοπιανούς τον Ιούνιο του ’18 μ.Χ. (βλ. ”Συμφωνία Πρεσπών”);

Θέλει να διατηρήσει την παράδοση που τον έκανε να ηγηθεί της υπερψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου στην ελληνική Βουλή τον Φεβρουάριο του ’19 μ.Χ.; (153 Εφιαλτικά ”ΝΑΙ” παρέδωσαν εθνική κυριαρχία [άρθρο 27 του Συντάγματος] και μετέτρεψαν μια διμερή συμφωνία σε Διεθνή Συνθήκη με την… ”αρωγή” του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε υπό τις οδηγίες των ΗΠΑ και της Γερμανίας);

Ή μήπως θέλει να διατηρήσει ως ”παρακαταθήκη” την ”kolotoumpa” του προκατόχου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ (και πρωθυπουργού της ”Κυβερνώσας Αριστεράς”) στο δημοψήφισμα-απάτη του Ιουλίου του 2015 μ.Χ.;

Προφανώς ο κ. Κασσελάκης θέλει να διατηρήσει όλα αυτά τα αρνητικά (που φέρουν την υπογραφή Τσίπρα) ως ”παρακαταθήκες” ενδοτικότητας, τις οποίες θέλει να συνεχίσει και να εξελίξει με Αμερικανική… ”βοήθεια”.

Γιατί είναι φανερό ότι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει όλα τα… φόντα για να μετατραπεί σε ”ιδεώδη” άνθρωπο των Αμερικανών στην Ελλάδα, το ίδιο ”ελεγχόμενο” με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα, πριν κάνει ο τελευταίος τη ”φιλογερμανική” στροφή για τα μάτια της Μέρκελ, η οποία του παρέδιδε εντατικά μαθήματα μνημονιακής αγωγής στα μνημονιακά χρόνια της θητείας του παίρνοντας πίσω το αίμα της για το προηγηθέν ”Go back madam Merkel”.

Το πρόβλημα ωστόσο στην Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι ότι για τους ίδιους λόγους που κάνουν ”ιδεώδη” τον Κασσελάκη στα μάτια των Αμερικανών, τον καθιστούν ακατάλληλο για πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμα το γεγονός ότι ένας άνθρωπος απ’ το πουθενά (αμερικανοτραφής μεγαλοαστός, ξένος προς το κομματικό DNA του ΣΥΡΙΖΑ) — που βρέθηκε υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με επιλογή Τσίπρα — κέρδισε στις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης με μεγάλη πλειοψηφία (56,69% έναντι 43,31% της Έφης Αχτσιόγλου) και βρίσκεται τώρα στην αρχηγία του.

Δεν μπορούν να το χωνέψουν και διακατέχονται από υποψίες που μετατρέπουν σε συνωμοσιολογικό το σκηνικό το οποίο έχει στηθεί φέρνοντας τα πάνω κάτω στα Ελληνικά πολιτικά δεδομένα με επίκεντρο το κόμμα τους. Το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που αλώθηκε εν ριπή οφθαλμού απ’ τους Αμερικανούς.

Συνωμοσιολογικό σκηνικό που εδράζεται όμως σε δεδομένα αλήθειας, αφού είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί είναι… παιδιά που ”πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν”. Έτσι τα ”Think Tank” τους (οι ”δεξαμενές σκέψης” τους) σίγουρα είχαν διαβλέψει έγκαιρα ότι ο Τσίπρας ήταν καμένο χαρτί γι’ αυτούς και έπρεπε να βρουν έναν διάδοχο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, που να μην έχει ένα ενοχλητικό χαρακτηριστικό: τον αριστερό λαϊκισμό.

Τον αριστερό λαϊκισμό που βρίσκει σημεία επαφής με τον ακροδεξιό στα θέματα Εξωτερικής πολιτικής (βλ. αριστεροδεξιοί ρωσόφιλοι), με κίνδυνο να δημιουργήσει πρόβλημα διατλαντικής ενότητας για την Ουκρανία. πέραν του σοβαρού ενδεχομένου να περιπλέξει τις προσπάθειες Αμερικής-Γερμανίας για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και, πολύ περισσότερο, για αμφισβήτηση των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

Αυτά σκέφτονταν οι Αμερικανοί και προετοίμασαν, όπως φαίνεται, την διάδοχη κατάσταση στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ με την έγκριση του φίλου τους Τσίπρα. Έτσι μεθοδεύτηκε, όπως εικάζω, το deal με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και δευτεραγωνιστή τον πρώην αρχηγό του και πρωθυπουργό, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή ενεργοποίησε ακαριαία τον μηχανισμό του κόμματος, όπως είχε αποφασιστεί στο 15νθήμερο των οικογενειακών διακοπών του στις ΗΠΑ.

Σχέδιο μεγαλοφυές που διεμβολίζει παράλληλα το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ διαμορφώνοντας προϋποθέσεις για σύμπραξη του τρίτου κόμματος με το δεύτερο για δημιουργία δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου με ηγέτη έναν λιγότερο αριστερό (άρα με πλάτη προς την Ρωσία) διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι έγινε και οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Αλέξη Τσίπρα έχασαν μέσα απ’ τα χέρια τους το κόμμα από τον Στέφανο Κασσελάκη, τη στιγμή που το είχαν για σίγουρο ότι θα νικήσουν με υποψήφια την αντίπαλό του στις εσωκομματικές εκλογές Έφη Αχτσιόγλου (βλ. αναφορά του πρώην Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στο OPEN για ”κυνήγι μαγισσών” από ”υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα” [ο.ε.δ: Παππάς-Πολάκης, ”οι κουμανταδόροι του κόμματος”], με στόχο να πάρει την ηγεσία ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασελάκης ο οποίος, με νεανική ορμή και παιδιάστικη ανωριμότητα, εγκαινίασε ασκαρδαμυκτί τον νεωτερισμό και την εξωστρέφεια στην πολιτική ζωή του τόπου εκθέτοντας στα φώτα της δημοσιότητας στιγμές καθημερινότητας της προσωπικής του ζωής με τον σύντροφό του Τάιλερ Μάκμπεθ.

Έτσι έγινε ”σταρ” τω ΜΜΕ, των πρωινάδικων και των μεσημεριανών εκπομπών κατά τις μέρες πριν και μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Σε πολιτικό επίπεδο στέκονται ”Κέρβεροι” στο πλευρό του (σε ρόλο βασιλικότερο του βασιλέως, ενίοτε) οι Γιώργος Τσίπρας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Νίκος Παπάς, ο Γιώργος Καραμέρος και ο Παύλος Πολάκης (σκιώδης ”υπερυπουργός”, έτοιμος να μεταλλάξει το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης σε νεο-αυριανιστικό προκαλώντας την μήνιν της παλιάς φρουράς της Κουμουνδούρου, που ζει με το άγχος νέας διάσπασης τύπου ”Λαϊκής Ενότητας” του Λαφαζάνη.

Οι ιδεολογικές μετατοπίσεις στο εσωτερικό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βαρύνουσας σημασίας, ασφαλώς, αφού αναδεικνύουν ως κορυφαίους προεδρικούς δυο αμφιλεγόμενα (για διαφορετικούς λόγους) πρόσωπα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ:

Τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά, οι οποίοι δήλωσαν εξαρχής ”Παρών” υπέρ Κασσελάκη και συστρατεύτηκαν ομόθυμα στο πλευρό του με άλλους (βλ. Ναύαρχο Αποστολάκη: ”Αν δεν αναγνωρίσουν τον Κασσελάκη ως αρχηγό, υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι”), για να μην πάει το κόμμα στα χέρια της ”Ομπρέλας” (των 53, δηλαδή, της ιστορικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που έστειλαν επιστολή στους δυο γραμματείς του κόμματος ζητώντας έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο) και της ”Ρόζας” (συνιστώσας του, την οποία ίδρυσαν το ’14 μ.Χ. ο Ν. Γιαννόπουλος και η Μάνια Μπαρσέφσκι).

Της ”Ομπρέλας” που είχε εντάξει στους κόλπους της (μετά την ήττα της ”Κυβερνώσας Αριστεράς” το ’19) και πρώην ”προεδρικούς” (βλ. Δ. Τζανακόπουλο, σύζυγο Έφης Αχτσιόγλου, Γ.Γ του κόμματος επί διακυβέρνησης Τσίπρα).

Αν τώρα σ’ αυτούς οι οποίοι έδειξαν την πόρτα εξόδου στους ”αντάρτες”, προσχωρήσει και ο πρώην Νίκος Κοτζιάς — εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες που τον θέλουν να επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ — τότε θα καλυφθεί η πλευρά της ”πατριωτικής Αριστεράς” του Κασσελάκη με προοπτικές συγκρότησης ”Δημοκρατικού Προοδευτικού Μετώπου”, αν και ο πόλεμος στο εσωτερικό του κόμματος μαίνεται.

Μαίνεται και πολλοί μιλούν ανοιχτά για σαλταδόρικη λειτουργία του κόμματος μετά την επικράτηση του νέου αρχηγού, που προκάλεσε ήδη όχι την μετεξέλιξη του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης (την οποία επιζητούσε η πλειοψηφία των στελεχών του, με ελάχιστες εξαιρέσεις), αλλά την ”αυτογελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ με μιντιακή υπόκρουση”.

Στις εξαιρέσεις ωστόσο συγκαταλέγεται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (επικεφαλής του ”ΠΡΑΤΤΩ” και υπέρμαχος της συγκρότησης ”Δημοκρατικού Προοδευτικού Μετώπου”), ο οποίος έκανε ήδη κάλεσμα σε Κασσελάκη και Ανδρουλάκη μέσω του πολιτικού κινήματός του, με σκοπό τη ”συνεργασία ανάμεσα στα δημοκρατικά και προοδευτικά κόμματα στην πάλη ενάντια στο σύστημα της ολιγαρχίας, για την αποτροπή των διαφαινόμενων υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα”…

Η φωνή του πατριωτισμού στον ΣΥΡΙΖΑ, που εξαϋλώθηκε το ’18 με την πράξη μειοδοσίας στις Πρέσπες (βλ. ”Συμφωνία Πρεσπών”), επιζητά να επανακτήσει την αξιοπιστίας της στο νέο σχήμα που ετοιμάζει ο νέος αρχηγός του κόμματος, αν και είναι δύσκολο να πείσει γι’ αυτό.

Είναι δύσκολο να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ”Σύγχρονη, πατριωτική Αριστερά”, όπως τον αποκάλεσε ο νεοεκλεγείς αρχηγός του, γιατί έχει αποδειχθεί στα χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα πως το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης επενδύει στον κομματικό πατριωτισμό και όχι τον εθνικό. Γι’ αυτό και ο πατριωτικός χαρακτήρας της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ ”καπελώνεται” μόνιμα απ’ τον εθνομηδενισμό αριστερών του συντρόφων και το ανιστόρητο των αρχηγών του.

”Χθες” ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η ”θάλασσα δεν έχει σύνορα” και πέρασε χαμογελαστά τη θηλιά στον λαιμό της Μακεδονίας. ”Σήμερα” ο εφοπλιστής διάδοχός του Στέφανος Κασσελάκης (που βγήκε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μετά από σύντομη, σαρωτική, μιντιακή προεκλογική εκστρατεία) αποκάλεσε κρατίδιο την κατεχόμενη Κύπρο. Και μη χειρότερα, δηλαδή (https://romioitispolis.gr/me-egkrisi-tsipra-archigos-quot-made-in-usa-quot-sto-syriza/)…











 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου