Σάββατο 6 Απριλίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΙΧ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΙΧ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό κατά την διάρκεια του Β’ΠΠ, αλλά και πριν από αυτόν είχε σχηματιστεί ο Άξονας Ρώμης-Βερολίνου/Ιταλογερμανικός Άξονας μεταξύ της Γερμανίας του Χίτλερ και της Ιταλίας του Μουσολίνι, όπως και το Χαλύβδινο Σύμφωνο, δύο ισχυρές πολιτικοοικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες.

Στον Άξονα στον αρχικά οι δύο αυτοί εταίροι (Γερμανοί και Ιταλοί) ήταν ίσοι, όμως σύντομα, οι Γερμανοί υποσκέλισαν τους Ιταλούς και αυτοί υποβιβάστηκαν σε δευτερεύον εταίρο και υποτακτικούς των Γερμανών.

Έτσι, όταν οι Γερμανοί κήρυξαν τον πόλεμο αρχικά στους Αγγλογάλλους και την Δυτική Ευρώπη και μετά στην Ρωσία, η Ιταλία, αρχικά διστακτικά, αλλά στην συνέχεια με ενθουσιασμό ακολουθήσε τους Γερμανούς και κήρυξε και αυτή πόλεμο στην Ρωσία.

Ο Ιταλογερμανικός Άξονας, όπως και η συμμαχία αυτού με άλλες χώρες στην Ευρώπη (π.χ. Βουλγαρία, Ρουμάνια, Φιλανδία κ.λ.π.), αλλά και στην Ασία (Ιαπωνία), μαζί με την προσπάθεια δημιουργίας της πανευρωπαϊκής μεραρχίας των SS «Καρλομάγνος» (ακόμα και από την κατεχομένη Πολωνία και την Γαλλία) ήταν η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας Ευρωπαϊκού στρατού, ανεξάρτητου από τις ΗΠΑ και την Ρωσία.

Αυτή η εξέλιξη, όπως και ο Β΄ΠΠ ήταν το αποκορύφωμα μίας προσπάθειας των Γερμανών που είχε ξεκινήσει ήδη με την λήξη του Α΄ΠΠ για επανεξοπλισμό (και την επανένωση από τον Χίτλερ της Γερμανίας όπως επί Μπίσμαρκ πιο πριν και από τον Κολ μετέπειτα) της Γερμανίας και την επάνοδο του Γερμανικού μιλιταρισμού (μιας και η χώρα αυτή με την ήττα της και την «Συνθήκη των Βερσαλλιών» είχε αφοπλιστεί), η οποία ξεκίνησε με τους σοσιαλδημοκράτες του Έμπερτ και κορυφώθηκε από τους εθνικοσοσιαλιστές του Χίτλερ/Ναζί.

Άλλωστε ήδη με την λήξη του Α’΄ΠΠ στα εδάφη που αρχικά είχε καταλάβει η Γερμανία από την Ρωσία με την Συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ, υστερα από την κατάληψη της εξουσίας στην Ρωσία από το γερμανοκινούμενο πραξικόπημα των μπολσεβίκων του Λένιν στην χώρα αυτή (https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), κυρίως στην Ουκρανία, οι Γερμανοί έστειλαν όχι κανονικό στρατό (που απαγορεύονταν από την Συνθήκη των Βερσαλλιών η Γερμανία να έχει), αλλά τα Freikorps (https://alophx.blogspot.com/2024/01/freikoros-odessa.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/freikorps.html), τα οποία όμως σύντομα αποσυρθήκαν από την πίεση των δυτικών συμμάχων της Αντάντ και των Ρωσικών στρατευμάτων.

Όμως τα κράτη μέλη της Αντάντ (Βρετανοί, Γάλλοι, Αμερικανοί, Ιταλοί, Έλληνες) εμπλέχτηκαν στον Ρωσικό εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε και έστειλαν στρατεύματα στην Ουκρανία, όπως ειχαν κάνει και πιο πριν από αυτούς οι Γερμανοί, όμως και αυτοί ηττήθηκαν με τους Ιάπωνες συμμάχους τους και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την Ρωσία.

{Πριν την έναρξη του Β΄ΠΠ οι πρόσφατα εναξαρτητοποιημένοι από την Ρωσία Πολωνοί είχαν δείξει μένος κατά των Ρώσων υπό τον Στρατάρχη Πλιδούσκι και στράφηκαν εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία και εισέβαλαν σε αυτή πολεμώντας τους Ρώσους (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_82.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_1.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_24.html)}.

Στην συνέχεια, όταν οι Γερμανοί είχαν επανεξοπλιστεί κατά παράβαση των συνθήκων ειρήνης του Α΄ΠΠ με την ανοχή των Γαλλοβρετανών και των Αμερικάνων για να τους χρησιμοποιήσουν ως αντίβαρο κατά της κομμουνιστικής Ρωσίας που ως τότε ήταν αποσωνόμενη, προδώσαν τους δυτικούς και τους επιτέθηκαν και κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής, Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης στον Β/ΠΠ και μετά επιτέθηκαν στην Ρωσία.

{Πιο πριν οι Γερμανοί είχαν προβεί σε συμμαχία με τους Ρώσους με το Σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ (https://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_8.html), έτσι ώστε να αποφύγουν διμέτωπο πόλεμο όπως στον Α΄ΠΠ και να ηττηθούν με παρεμφερή τρόπο.

Ο Β’ΠΠ είχε ξεκινήσει ήδη πριν από την επίσημη έναρξη του στον Μεσοπόλεμο με τις απειλές, την βία και την διπλωματία από τον Χίτλερ με την προσάρτηση στην Γερμανία του Ρουρ, της Αυστρίας, αλλά και της Τσεχοσλοβακίας, ενώ με την έναρξη του Β’ΠΠ η Γερμανία κατέλαβε και εγκατέστησε στρατιωτικές βάσεις στην Πολωνία και μετέπειτα στην Λιθουανία και άλλες Βαλτικές χώρες και συμμάχησε και με την Φιλανδία}. 

Οι Αγγλοαμερικάνοι βλέποντας το λάθος τους να ανεχτούν τον επανεξοπλίσου των Γερμανών, κάτι που οι τελευταίοι εκμεταλλευτήκαν για να γίνουν ξανά ισχυροί, ανεξάρτητοι και να προσπαθήσουν να αποτινάξουν τον δυτικό ζυγό, συμμάχησαν με τους Ρώσους και τους παρείχαν μέρος του εξοπλισμού τους και χρήματα, καταλαβαίνοντας ότι αν ηττούνταν θα έρχονταν η σειρά τους.

Ο πόλεμος αυτός κράτησε έξι χρόνια συνολικά, με εκατομμύρια νεκρούς και καταστροφές, όμως στο τέλος οι Γερμανοί παρά τις οποίες αρχικές νίκες τους ηττήθηκαν ολοκληρωτικά και η Γερμανία και το Βερολίνο καταλήφθηκε από τα Γερμανικά στρατεύματα και το Γ΄ Ράιχ του Χίτλερ καταστράφηκε.

{Πριν την έναρξη του Β΄ΠΠ και αμέσως μετά την λήξη του Α’ΠΠ και την Συνθήκη των Βερσαλλιών, οι Αμερικανοί είχαν αποχωρήσει υπό τον Χάρντινγκ και τους πολίτικους που τον διαδέχθηκαν από την Ευρώπη και την ΚΤΕ και είχαν εφαρμοστεί ξανά την πολιτική του απομονωτισμού}.

Αντίστοιχα στην εποχή μας, κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και λίγο πριν από αυτόν είχε σχηματιστεί ο Άξονας Παρίσι-Βερολίνου/Γαλλογερμανικός Άξονας μεταξύ της Γερμανίας του Αντενάουερ και της Γαλλίας του Ντε Γκολ, όπως και η ΕΚΑΧ, η ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ και  Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση, τέσσερις ισχυρές πολιτικοοικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες.

Στον Άξονα στον αρχικά οι δύο αυτοί εταίροι (Γερμανοί και Γάλλοι) ήταν ίσοι, όμως σύντομα, οι Γερμανοί υποσκέλισαν τους Γάλλους (ιδίως μετά την λήξη του Ψυχρού Πολέμου, την επανένωση της Γερμανίας, την παγκόσμια οικονομική κρίση των ετών 2008 μ.Χ.-2009 μ.Χ. και την εφαρμογή των παντελώς παράνομων και αντισυνταγματικών και αντεθνικών μνημονίων στην Γερμανοκρατούμενη ΕΕ) και αυτοί υποβιβάστηκαν σε δευτερεύον εταίρο και υποτακτικούς των Γερμανών.

Οι Γερμανοί εκμεταλλευόμενοι την κρίση αυτή, κήρυξαν στην ουσία οικονομικό πόλεμο αρχικά στα αλλά κράτη της ΕΕ και μετά την έναρξη του Ρωσοουκρανικού πολέμου (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html) και στην Ρωσία, επιβάλλοντας της πολλές οικονομικές κυρώσεις, αρχικά διστακτικά, ενώ στην συνέχεια με ενθουσιασμό και η Γαλλία ακολούθησε τους Γερμανούς και κήρυξε και αυτή οικονομικό πόλεμο στην Ρωσία.

Ο Γαλλογερμανικός Άξονας, όπως και η συμμαχία αυτού με άλλες χώρες στην Ευρώπη μέσω του ΝΑΤΟ, αλλά και στην Ασία (Ιαπωνία), μαζί με την προσπάθεια δημιουργίας του ευρωστρατού (ακόμα και από την Πολωνία του δωσίλογου Τουσκ, απογόνου δωσίλογου επί Γερμανικής Κατοχής και μέλους των SS-https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_24.html) ήταν η τρίτη προσπάθεια δημιουργίας Ευρωπαϊκού στρατού (μετά την μεραρχία «Καρλομάγνος» και την αποκτημένη προσπάθεια δημιουργίας Ευρωπαϊκού στρατού στον Ψυχρό Πόλεμο), ανεξάρτητου από τις ΗΠΑ και την Ρωσία.

Αυτή η εξέλιξη, ήταν το αποκορύφωμα μίας προσπάθειας των Γερμανών που είχε ξεκινήσει ήδη με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου για επανεξοπλισμό της Γερμανίας και την επάνοδο του Γερμανικού μιλιταρισμού (μιας και η χώρα αυτή με την ήττα της στον Β΄ΠΠ έπρεπε να είχε αφοπλιστεί και χρειάζονταν η ομόφωνη γνώμη όλων των νικητών του πολέμου για να επανεξοπλιστεί, που δεν ίσχυε, αφού η Ρωσία δεν συμφωνούσε με κάτι τέτοιο), η οποία ξεκίνησε επί Κολ και κορυφώθηκε από τους σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους απογόνους Ναζί (όπως και η Μπέρμποκ και η Φον Ντερ Λάιεν) Σολτς.

Έτσι, με την λήξη του Ρωσοουκρανικού πολέμου (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html), οι Γερμανοί έστειλαν όχι κανονικό στρατό, αλλά μισθοφόρους αρχικά στην χώρα αυτή (στην οποία με τις ΜΚΟ τους και των ΗΠΑ και του Σόρος βοήθησαν να πέσει με πραξικόπημα ο Γιανουκόβιτς δύο φορές ,το 2004 μ.Χ. και το 2014 μ.Χ.) κατά των Ρώσων, τα οποία όμως σύντομα αποσυρθήκαν των Ρωσικών στρατευμάτων.

Όμως και άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ (π.χ. Βρετανοί, Γάλλοι, Αμερικανοί, Ιταλοί, Έλληνες) εμπλέχτηκαν στον πόλεμο  αυτό και έστειλαν στρατεύματα στην Ουκρανία, όμως και αυτοί ηττήθηκαν με τους Ιάπωνες συμμάχους τους και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την Ρωσία.

{Πριν την έναρξη του Ρωσοουκρανικού πολέμου οι πρόσφατα εναξαρτητοποιημένοι (με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου) από την Ρωσία Πολωνοί είχαν δείξει μένος κατά των Ρώσων υπό τους Καζίνσκι, Μοραβιέσκι και του Τουσκ και στράφηκαν εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία και έστειλαν όπλα και μισθοφόρους σε αυτή πολεμώντας τους Ρώσους}.

Στην συνέχεια, όταν οι Γερμανοί είχαν επανεξοπλιστεί κατά παράβαση των συνθήκων ειρήνης του Β΄ΠΠ με την ανοχή των Γαλλοβρετανών και των Αμερικάνων για να τους χρησιμοποιήσουν ως αντίβαρο κατά της Ευρασιατικής/Ευρασιατικής Ρωσίας (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_31.html, https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_65.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_51.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/e.html, https://alophx.blogspot.com/2023/09/blog-post_11.html) που είναι αποσωνόμενη από την Δύση, σκέφτονται να προδώσουν τους δυτικούς, να ανεξαρτητοποιηθούν από αυτούς δημιουργώντας Ευρωστρατό, ανεξάρτητο από το ΝΑΤΟ  και λέγεται ότι μαζί με τους Γάλλους, τους Πολωνούς και άλλους Ευρωπαίους ότι ετοιμάζονται να επιτεθούν με τακτικά στρατεύματα κατά των Ρώσων στην Ουκρανία.

{Πιο πριν οι Γερμανοί είχαν προβεί σε συμμαχία με τους Ρώσους με τις πολλές Ρωσογερμανικές οικονομικές και ενεργειακές συμφωνίες που υπέγραψαν (https://alophx.blogspot.com/2022/08/blog-post_2.html), έτσι ώστε με τον τρόπο αυτό να καταφέρουν να ανεξαρτητοποιηθούν από τις ΗΠΑ, αλλά η έναρξη του Ρωσοουκρανικού πολέμου τους χάλασε τα σχέδια.

Ο Γ’ΠΠ έχει ξεκινήσει ήδη πριν από την επίσημη έναρξη του με κανονικούς στρατούς ως οικονομικός αρχικά με την υποβολή των μνημονίων από τους Γερμανούς στην ΕΕ, ενώ πρόσφατα οι Γερμανοί ιδρύσαν κοινή Γαλλογερμανική μεραρχία και έστειλαν στρατό και εγκατέστησα στρατιωτικές βάσεις στην Πολωνία και στην Λιθουανία όπως ακριβώς στον Β΄ΠΠ}. 

Οι Αγγλοαμερικάνοι βλέποντας το λάθος τους να ανεχτούν τον επανεξοπλισμό των Γερμανών και την οικονομική και πολιτική κυριαρχία αυτών στην ΕΕ, κάτι που οι τελευταίοι εκμεταλλευτήκαν για να γίνουν ξανά ισχυροί, ανεξάρτητοι και να προσπαθήσουν να αποτινάξουν τον δυτικό/Αμερικανικό ζυγό, ξεκίνησαν τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο που διέλυσε όλους τους Γερμανικούς σχεδιασμούς.

Παράλληλα, οι Ρώσοι συμμάχησαν με τους Κινέζους, οι οποίοι και τους παρείχαν μέρος του εξοπλισμού τους, όπλα και χρήματα (όπως και οι Ιρανοί και οι Βορειοκορεάτες), καταλαβαίνοντας ότι αν ηττούνταν θα έρχονταν η σειρά τους.

Αν ο πόλεμος αυτός που κρατεί ήδη τρία χρόνια συνολικά, εξελιχθεί σε κανονικό ένοπλο και επίσημο/κανονικό Παγκόσμιο Πόλεμο, θα έχει όπως και οι Παγκόσμιοι Πόλεμοι πριν από αυτόν εκατομμύρια νεκρούς και καταστροφές, όμως στο τέλος οι Γερμανοί παρά τις οποίες αρχικές νίκες τους και στην περίπτωση αυτή θα ηττηθούν ολοκληρωτικά και η Γερμανία και το Βερολίνο θα καταληφθεί ή θα καταστραφεί από τα Ρωσικά στρατεύματα και το Δ΄ Γερμανικό Ράιχ της ΕΕ των Μέρκελ/Σόιμπλε/Σολτς θα καταστραφεί και αυτό όπως και τα αλλά τρία πριν από αυτό.

{Το Δ’ Ράιχ βέβαια μπορεί να είναι τόσο η νυν Γερμανική ΕΕ, όσο και αν αυτή διαλυθεί λόγω ενός Γ΄ΠΠ ή από ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ σαν αυτό του 1.929 μ.Χ. (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1873-1929-2008.html) σαν την Λατινική Νομισματική Ένωση (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_62.html), μία νέα, πιο περιορισμένη ΕΕ αποτελούμενη από έναν σκληρό πυρήνα ή προθύμους και ενισχυμένες συνεργασίες 9-10 κρατών (https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_2.html)}.

Πριν δε την επίσημη  έναρξη ενός ενόπλου Γ΄ΠΠ, όπως και αμέσως μετά την λήξη του Α’ΠΠ και την Συνθήκη των Βερσαλλιών, οι Αμερικανοί μπορεί να έχουν αποχωρήσει υπό τον Τραμπ από την Ευρώπη και ίσως και τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ ακόμα και να διαλυθεί, ίσως λόγω ενός Γ΄ΠΠ ή από ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ σαν αυτό του 1.929 μ.Χ ή για άλλους λόγους και να εφαρμόσει ξανά την πολιτική του απομονωτισμού και να εμπλακεί αργότερα ξανά ενεργά στον Γ΄ΠΠ, όπως ακριβώς έκανε και στους άλλους δύο Παγκόσμιους Πολέμους}.

Δεν είναι τυχαία αλώστε η φράση που έλεγε ο Τσόρτσιλ για τους Βρετανούς μετά τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους που δημιουργήσαν και ξεκίνησαν (ενώ μπορεί να ξεκινήσουν και τον Τρίτο): «Οι Γερμανοί πρέπει να βομβαρδίζονται κάθε εβδομήντα χρόνια. Μην με ρωτάτε για ποιον λόγο. Ξέρουν αυτοί γιατί».

[Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μόνο η αρχή της «Επιχείρησης Barbarossa 2.0» του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη με στόχο την Ρωσία. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μόνο ένα στάδιο της πολυπλόκαμης στρατιωτικής και πολιτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη με την Ρωσία στο στόχαστρο (https://www.triklopodia.gr/%ce%bf-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%bf-%ce%b7-%ce%b1%cf%81/).

Joachim Murat (Συγγενής Ναπολέοντα): Ο κίνδυνος η Ευρώπη να συγκρουστεί με την Ρωσία έχει αυξηθεί κατακόρυφα. «Σήμερα βαδίζουμε σε μια σπείρα που μας οδηγεί σε μια ανοιχτή σύγκρουση με την Ρωσία, οι συνέπειες της οποίας δεν μπορούν να προβλεφθούν στο πλαίσιο της ύπαρξης πυρηνικών όπλων», προειδοποίησε ο Joachim Murat (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733613/joachim-murat-syggenis-napoleonta-o-kindynos-i-evropi-na-sygkroustei-me-tin-rosia-exei-afksithei-katakoryfa)].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μόνο η αρχή της «Επιχείρησης Barbarossa 2.0» του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη με στόχο την Ρωσία. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μόνο ένα στάδιο της πολυπλόκαμης στρατιωτικής και πολιτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη με την Ρωσία στο στόχαστρο.

Για περισσότερα από 30 χρόνια το ΝΑΤΟ διεξάγει μεθοδικά μία πραγματική εισβολή στην Ευρώπη. Αφού πέρασε σχεδόν μια 10ετία διεξάγοντας έναν επιθετικό πόλεμο στην Σερβία/Γιουγκοσλαβία, που ουσιαστικά λειτούργησε ως το πεδίο δοκιμής για την στρατηγική πολιορκία της Ρωσίας που μοιάζει με την Επιχείρηση Barbarossa των Γερμανών στην ΕΣΣΔ κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, το ΝΑΤΟ πέρασε στην ενεργό φάση αυτού του σχεδίου.

Μετά από δεκαετίες μάταιων προσπαθειών να οικοδομηθεί μια αμοιβαία επωφελής σχέση βασισμένη στην ειρήνη και τον σεβασμό, η Μόσχα απάντησε με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία (SMO) για να απωθήσει το ΝΑΤΟ, εξηγεί ο στρατιωτικός αναλυτής Drago Bosnic.

Επιπλέον, το πρώτο στάδιο της επιχείρησης στην Ουκρανία έμοιαζε περισσότερο με μια διευρυμένη αστυνομική δράση της Ρωσίας που υποστηρίχθηκε από ορισμένα στρατηγικά στοιχεία. Και σχεδόν τελείωσε σε λίγες εβδομάδες, όπως αναμενόταν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και τους στρατιωτικούς διοικητές.

Ωστόσο η συλλογική Δύση είχε άλλα σχέδια, έτσι σαμπόταρε την ήδη υπογεγραμμένη ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας. Δυστυχώς, η Δύση είχε άλλα σχέδια, έτσι σαμπόταρε την ήδη υπογεγραμμένη ειρηνευτική συμφωνία.

«Επιχείρηση Barbarossa 2.0». Έκτοτε, το ΝΑΤΟ συνέχισε να κλιμακώνει την «Επιχείρηση Barbarossa 2.0» κυρίως με την παράδοση όλο και πιο προηγμένων όπλων μεγαλύτερης εμβέλειας. Σύντομα ακολούθησε σημαντική αύξηση της άμεσης στρατιωτικής εμπλοκής, κυρίως με την μορφή των λεγόμενων συμβούλων στο πεδίο των επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ενώ αυτό το προσωπικό δεν ανήκε επίσημα σε επιχειρησιακές μονάδες του ΝΑΤΟ, διάφορα στρατηγικά οπλικά συστήματα πολλών κρατών -μελών εμπλέκονται περισσότερο από ποτέ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα διάφορα αεροσκάφη και μέσα ISR (πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης) που συνεχίζουν να πετούν γύρω από την Ουκρανία, είτε πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, την Ρουμανία ή την Πολωνία.

Ήταν ακριβώς αυτά τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για να παρέχουν στους Ουκρανούς συνεχή ενημέρωση σχετικά με τις κινήσεις των Ρωσικών στρατευμάτων. Τα μεταδιδόμενα δεδομένα του πεδίου μάχης χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για να χτυπήσουν τις δυνάμεις της Ρωσίας στην πρώτη γραμμή. Και όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς το ΝΑΤΟ ήθελε να το κάνει και να το δοκιμάσει στους πιο στρατηγικούς στόχους της Ρωσίας.

Δολιοφθορά και τρομοκρατία. Ξεκίνησε έτσι με έναν συνδυασμό επιθέσεων drones και δολιοφθοράς σε αεροπορικές βάσεις που στεγάζουν στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη. Τέτοια χτυπήματα είχαν ελάχιστο έως καθόλου πραγματικό αντίκτυπο, αλλά εξυπηρετούσαν τον σκοπό της έρευνας για την αντίδραση του ρωσικού στρατού.

Ωστόσο, η Μόσχα διατήρησε την ψυχραιμία της και απλώς συνέχισε την επιχείρηση στην Ουκρανία με τον δικό της ρυθμό, αρνούμενη να υποκύψει σε οποιεσδήποτε συναισθηματικές αντιδράσεις που θα μπορούσαν να είχαν καταλήξει σε μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Ωστόσο, το ΝΑΤΟ είναι αποφασισμένο να εμπεδώσει το μίσος υποδαυλίζοντας συνεχώς το θάνατο και την καταστροφή, έτσι ώθησε το καθεστώς του Κιέβου να οργανώσει τρομοκρατικές επιθέσεις εντός της Ρωσίας, με μια τέτοια τερατώδη πράξη στο Crocus City Hall της Μόσχας, που είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν 150 θανάτους και πάνω από 550 τραυματισμούς.

Ουκρανία και ΝΑΤΟ εξακολουθούν να επιμένουν ότι δεν είχαν καμία σχέση αλλά τα στοιχεία δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Η Δύση και τα ενεργούμενά της στο Κίεβο επέλεξαν δράστες μουσουλμανικής καταγωγής για να υποδαυλίσουν το θρησκευτικό και εθνικό μίσος στην Ρωσία. Με τη σειρά του, αυτό υποτίθεται ότι υπονόμευε την ενότητα της Ρωσίας απέναντι στην απειλή του ΝΑΤΟ. Παρόλο που και αυτή η απόπειρα απέτυχε η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν σταμάτησε.

Οι επιθέσεις σε Ρωσικές βάσεις και η μηχανή προπαγάνδας. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σημαντικά στοιχεία του ρωσικού στρατού αποτελούν στόχο, κάτι που το Κρεμλίνο γνωρίζει αρκετά καλά.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της 17ης Απριλίου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στη στρατηγικής σημασίας αεροπορική βάση Dzhankoi στη βόρεια Κριμαία. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, η επίθεση, που ξεκίνησε γύρω στις 3:40 π.μ., διήρκεσε περίπου μία ώρα και περιελάμβανε την χρήση έως και 12 τακτικών βαλλιστικών πυραύλων MGM-140 ATACMS αμερικανικής κατασκευής.

Το χτύπημα φέρεται να προκάλεσε ζημιές σε μία συστοιχία S-400 SAM αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Ζημιές αναφέρθηκαν και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, αν και δεν υπάρχουν αναφορές για υποτιθέμενη καταστροφή κάποιου αεροσκάφους.

Η επίθεση διεξήχθη με την υποστήριξη δυνάμεων της ISR των ΗΠΑ που πετούσαν πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, ενώ σίγουρα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανή συμμετοχή αμερικανικού προσωπικού στο έδαφος.

Η Kherson βρίσκεται περίπου 170 χλμ Βορειοδυτικά του Dzhankoi, που σημαίνει ότι βρίσκεται εντός της μέγιστης εμβέλειας του MGM-140B (300 χιλιόμετρα), αν και το παλαιότερο MGM-140A (165 χλμ) δεν πρέπει να αποκλειστεί.

Στοιχεία ISR του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Η επίθεση ακολούθησε αμέσως μετά την εμφάνιση στοιχείων ISR του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Northrop Grumman RQ-4B «Global Hawk» της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας και το Boeing P-8A «Poseidon» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η ναυτική έκδοση του πρώτου, που ονομάστηκε MQ-4C «Triton» αναπτύχθηκε επίσης στην Ευρώπη και εκτελεί παρόμοιες αποστολές ISR. Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι, εκτός από τα ραντάρ «Nebo-M» καταστράφηκε και το σύστημα επιτήρησης εναέριου χώρου «Fundament-M» κατά την ίδια επίθεση στην αεροπορική βάση Dzhankoi.

Η Ρωσική πλευρά δεν έχει σχολιάσει ακόμη αυτές τις αναφορές. Αυτό έγινε λιγότερο από μία ημέρα αφότου οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε έναν άλλο σταθμό ραντάρ «Nebo-U» στην περιφέρεια Bryansk.

Το φερόμενο χτύπημα φέρεται να άνοιξε το δρόμο για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας να επιτεθούν στο εργοστάσιο Avangard του θρυλικού Almaz-Antey Concern, διάσημο για τις σειρές συστημάτων αεράμυνας S-300 και S-400.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν αξιόπιστες πηγές που να το επιβεβαιώνουν. Πάντως δεν είναι οι μόνοι αβάσιμοι ισχυρισμοί του Κιέβου. Επικαλούμενη τις στρατιωτικές αναφορές της, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Δύσης επιμένει ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου φέρεται να κατέστρεψαν το 29B6 Container, ένα ραντάρ πάνω από τον ορίζοντα που βρίσκεται στη Ρωσική Δημοκρατία της Mordovia.

Το 29B6 Container είναι μια νέα γενιά τέτοιων ραντάρ και αποτελεί μέρος του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Μόσχας, που παρέχει παρακολούθηση εναέριου χώρου σε μεγάλες αποστάσεις και ανίχνευση βαλλιστικών πυραύλων. Οποιαδήποτε ζημιά σε αυτό θα ήταν σίγουρα παγκόσμιων διαστάσεων, καθώς παρέχει απαράμιλλες στρατηγικές δυνατότητες ISR.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τον ισχυρισμό και ότι το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει καμία από αυτές τις αναφορές υποδηλώνει ότι είναι πιθανό να είναι ψευδείς, επισημαίνει ο Bosnic. Άλλωστε η ουκρανική ηγεσία επιμένει σε μάχες και χτυπήματα που δεν έγιναν ποτέ, όπως συνέβη με την αεροπορική βάση Morozovsk στην περιφέρεια του Rostov.

Συγκεκριμένα, την νύχτα της 5ης Απριλίου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στην αεροπορική βάση, καταστρέφοντας σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τουλάχιστον 6 αεροσκάφη που ήταν σταθμευμένα σε αεροδιαδρόμους.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι απέκρουσε την μαζική επίθεση, αλλά το Κίεβο επέμενε ότι ήταν επιτυχής, προσθέτοντας επιπλέον ότι χτυπήθηκαν επίσης άλλες δύο αεροπορικές βάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Engels στο Saratov και του Yeysk στο Krasnodar.

Η κυρίαρχη προπαγάνδα ανέφερε ότι καταστράφηκαν τουλάχιστον 15 Ρωσικά αεροσκάφη. Ωστόσο, οι δορυφορικές εικόνες που κυκλοφόρησαν την επόμενη μέρα απέδειξαν ότι οι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς, καθώς κανένα από τα 53 drones δεν έφτασε στους στόχους του.

Θα αυξάνεται η πίεση και η ένταση μεταξύ Ρωσίας – ΝΑΤΟ. Από την άλλη πλευρά, ο Ρωσικός στρατός παρείχε σαφή στοιχεία για την πρόσφατη καταστροφή εχθρικών μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 και συστημάτων S-300 SAM στο Dnepropetrovsk. Αεροσκάφη και οπλικά συστήματα των Ουκρανών καταστράφηκαν από πύραυλο «Iskander-M».

Σε όλα αυτά τα περιστατικά και κυρίως στην περίπτωση του Dzhankoi το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ καθώς θα μπορούσε να αναγκάσει την Ρωσία να αρχίσει να καταρρίπτει τα δυτικά πτητικά μέσα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ιδιαίτερα τα μη επανδρωμένα.

Αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως προειδοποιητικό σημάδι ότι τα επανδρωμένα αεροσκάφη θα ήταν τα επόμενα εάν το ΝΑΤΟ συνεχίσει με την πρακτική παροχής δεδομένων στόχευσης στο καθεστώς Zelensky. Η Δύση κατασκοπεύει και άλλους στην Ευρώπη, ιδιαίτερα την Σερβία, καθώς κλιμακώνει την επιθετικότητά της με δύο μέτωπα στην παραδοσιακά φιλορωσική χώρα.

Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι η στρατηγική πίεση στην Μόσχα και τους εταίρους της θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να πολεμήσει άμεσα την Ρωσία, ούτε σε συμβατική ούτε σε θερμοπυρηνική σύγκρουση, εκτιμά ο Bosnic. Ωστόσο, θα συνεχίσει να κλιμακώνει τις τρομοκρατικές επιθέσεις και την έμμεση στρατιωτική εμπλοκή, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της «Επιχείρησης Barbarossa 2.0» (https://www.triklopodia.gr/%ce%bf-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%bf-%ce%b7-%ce%b1%cf%81/).

 

Joachim Murat (Συγγενής Ναπολέοντα): Ο κίνδυνος η Ευρώπη να συγκρουστεί με την Ρωσία έχει αυξηθεί κατακόρυφα. «Σήμερα βαδίζουμε σε μια σπείρα που μας οδηγεί σε μια ανοιχτή σύγκρουση με την Ρωσία, οι συνέπειες της οποίας δεν μπορούν να προβλεφθούν στο πλαίσιο της ύπαρξης πυρηνικών όπλων», προειδοποίησε ο Joachim Murat.

Ένας μακρινός απόγονος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, Joachim Murat, ανακοίνωσε την συμμετοχή του στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων τον κίνδυνο διολίσθησης της Ευρώπης σε πόλεμο με την Ρωσία.

«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο όταν το Γαλλικό έθνος παρακμάζει και κινδυνεύει να βυθιστεί σε πόλεμο με καταστροφικές και άνευ προηγουμένου συνέπειες», έγραψε ο πολιτικός σε άρθρο του στο περιοδικό Revue Politique et Parlementaire .

Επέκρινε την «καταστροφή» της Γαλλίας από τους υποστηρικτές μιας «φεντεραλιστικής Ευρώπης», ζητώντας την αποκατάσταση της εξουσίας των εθνών μπροστά σε μια καταπιεστική ευρωγραφειοκρατία τεχνοκρατών χωρίς καμία δημοκρατική νομιμότητα.

«Σήμερα βαδίζουμε σε μια σπείρα που μας οδηγεί σε μια ανοιχτή σύγκρουση με την Ρωσία, οι συνέπειες της οποίας δεν μπορούν να προβλεφθούν στο πλαίσιο της ύπαρξης πυρηνικών όπλων», προειδοποίησε ο Joachim Murat.

Ο Joachim Murat χαρακτήρισε ανέντιμο επιχείρημα την σύγκρουση στην Ουκρανία από τους Ευρωπαίους γραφειοκράτες, επικρίνοντας τους «φανατικούς της φεντεραλιστικής Ευρώπης» επειδή παρουσιάζουν τους υποστηρικτές της διπλωματίας και των διαπραγματεύσεων ως προδότες και τους ειρηνιστές ως εχθρούς.

Όπως είπε ο πολιτικός, πρέπει να γίνουν τα πάντα για έγκαιρη κατάπαυση του πυρός και διαρκή ειρήνη. «Λοιπόν, είναι αυτό το είδος της Ευρώπης που θέλουμε μια μηχανή εκφοβισμού που, για να δικαιολογήσει την αυταρχική της κατασκευή, μας οδηγεί σε σοβαρή σύγκρουση και μας στερεί τους δημοκρατικούς μηχανισμούς μας, καθώς και την κυριαρχία».

Ο πενήνταχρονος Joachim Murat θα είναι το νούμερο τρία στην λίστα των υποψηφίων για την παράταξη We the People, με επικεφαλής τον Georges Kuzmanovic, ο οποίος ήταν προηγουμένως επίσημος εκπρόσωπος του Jean-Luc Mélenchon , αλλά το 2018 μ.Χ. ίδρυσε το δικό του κόμμα. Ο πολιτικός είναι απόγονος του Στρατάρχη Joachim Murat, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδερφή του Ναπολέοντα Καρολίνα Βοναπάρτη (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733613/joachim-murat-syggenis-napoleonta-o-kindynos-i-evropi-na-sygkroustei-me-tin-rosia-exei-afksithei-katakoryfa).









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου