Σάββατο 6 Απριλίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό υπάρχουν πολλές ομοιότητες αναμεσά στην ιστορία του Ισραήλ και της Ελλάδας και είναι πάρα πολύ πιθανόν να έχει και παρεμφερή κατάληξη με βάση την ιστορία, όπως είναι στην νεότερη περίοδο η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και της νεότερης Ελλάδας (https://alophx.blogspot.com/2019/02/blog-post.html).

Η Ελλάδα ιδρύθηκε σαν ανεξάρτητο κράτος με την επανάσταση του 1.821 μ.Χ., τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων και τις νίκες τους κατά των Τούρκων και μετέπειτα των Αιγυπτίων του Ιμπραήμ, αλλά και την εμπλοκή των Μεγάλων Δυνάμεων (Ρωσίας, Αγγλίας και Γαλλίας).

Το αρχικό Ελληνικό κράτος που δημιουργήθηκε ήταν μικρό σε έκταση και είχε μόνο ένα μικρό μέρος των Ελληνικών εδαφών και πληθυσμών, αφού οι υπόλοιποι ήταν υπόδουλοι στα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Έτσι, τότε γεννήθηκε η ιδεολογία της «Μεγάλης Ιδέας», δηλαδή της απελευθέρωσης όλων των Ελληνικών εδαφών και πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την ένωση τους σε ένα μεγάλο ενιαίο και ελεύθερο Ελληνικό κράτος.

Για την υλοποίηση του οράματος αυτού, πολλοί Έλληνες ηγέτες, με προεξάρχοντα τον πρώτο κυβερνήτη του Ελληνικού κράτους Ιωάννη Καποδίστρια, αλλά και τον Βενιζέλο εκσυγχρόνισαν τον στρατό, τον στόλο και την οικονομία της χωράς και έκαναν την Ελλάδα ισχυρή, μέσα και από κατάλληλες συμμαχίες (με Σερβία, Μαυροβούνιο και Βουλγαρία στον Βαλκανικό Συνασπισμό).

Με τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους (https://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_15.html, https://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_65.html), το μέγεθος της Ελλάδας διπλασιάστηκε, απελευθερωθήκαν τα νησιά του Αιγαίου, η υπόλοιπη και πάντα Ελληνική Ήπειρος, το Νότιο, όχι όμως και το Βόρειο τμήμα της που απελευθερώθηκε τότε και στην συνέχεια πολλές φορές αλλά δεν δόθηκε στην Ελλάδα (νωρίτερα είχε απελευθερωθεί και η Θεσσαλία και τα Ιόνια νησιά), η πάντα Ελληνική Μακεδονία μας, η Θράκη και η Κρήτη μας, όμως όχι η Κύπρος και η Ίμβρος και η Τένεδος.

Λίγο μετά ξέσπασε ο Α΄ΠΠ στον οποίο η Ελλάδα δεν έλαβε αρχικά μέρος και μάλιστα εκδηλώθηκε σε αυτή ένας μίνι εμφύλιος ο λεγόμενος Εθνικός Διχασμός (https://alophx.blogspot.com/2017/01/1914-1917.html) για το αν έπρεπε η χώρα μας να λάβει μέρος ή όχι στον πόλεμο αυτό μεταξύ των ικανών ηγετών Βενιζέλου και Κωνσταντίνου.

Τελικά, η Ελλάδα εισήλθε στον πόλεμο υπό την ηγεσία του Βενιζέλου και ήταν ανάμεσα στους νικητές στον πόλεμο αυτό. Ως ανταμοιβή της δόθηκε ξανά η Βόρεια Ήπειρος (προσωρινά) μετά από συμφωνία με την Ιταλία το 1.920 μ.Χ.

Με τις δε συνθήκες του Νευγί και των Σεβρών (η οποία όμως δεν επικυρώθηκε ποτέ από κανένα κοινοβούλιο, ούτε και το Ελληνικό όλως περιέργως) απελευθερωθήκαν και δόθηκαν στην Ελλάδα η Ανατολική Θράκη (με την Πόλη να είναι σχεδόν διεθνή πόλη), τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος και η περιοχή της Σμύρνης και η γύρω επαρχία της, στην οποία πλειοψηφούσε ο Ελληνικός πληθυσμός και μετά από πέντε έτη με δημοψήφισμα θα αποφάσιζε αν θα ενώνονταν ή όχι με την Ελλάδα.

{Σε όλες αυτές τις περιοχές είχαν εκδιωχθεί έντονα οι Έλληνες και άλλοι Χριστιανικοί λαοί και εθνότητες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ το γενοκτόνο αυτό κράτος υπό τους Νεότουρκους είχε γενοκτονήσει μεγάλο μέρος των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης, όπως και Αρμένιους και Ασσυροχαλδαίους με πορείες θανάτου και εκτελέσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Και όλα αυτά για να αρπάξει την γη και την περιουσία τους και τελικά ηττήθηκε και διαλύθηκε με την ήττα του στον Α΄ΠΠ και των συμμάχων του στις Κεντρικές Δυνάμεις (Γερμανία, Αυστρία, Βουλγαρία) και έχασε πολλά εδάφη, ενώ αλλά τέθηκαν σε ζώνες κατοχής από τους νικητές Συμμάχους της Αντάντ (Γαλλίας, Βρετανίας, Ιταλίας)}.

Παράλληλα, με την Συνθήκη των Σεβρών προβλέπονταν παράλληλα να ιδρυθεί ένα κοινό Πόντο-Αρμενικό κράτος, ένα Κουρδικό κράτος, ένα Ασσυροχαλδαίους κράτος, όπως και ένα μικρό σε έκταση τουρκικό κράτος.

Όμως αυτή την συνθήκη δεν την δέχθηκε ο Νεότουρκος Κεμάλ και επαναστάτησε κατά του Σουλτάνου που την δέχθηκε και οργάνωσε στρατό ανταρτών Τούρκων και Τσετών/Κούρδων και ισλαμιστών κατά των Ελλήνων και έμπαινε και έσφαζε Έλληνες μέσα στα Ελληνικά εδάφη της Σμύρνης και έκανε πολλές βιασμούς, βασανισμούς, καταστροφές και σφαγές, ακόμα και Τούρκων και κατηγορούσε ότι αυτά τα έκαναν οι Έλληνες για να κερδίσει διεθνή συμπάθεια.

Στην Ελλάδα που είχε τότε κυβέρνηση υπό τον Γούναρη συνεχίζονταν ο Εθνικός Διχασμός, ενώ παράλληλα στην χωρά υπήρχε οικονομική κρίση, Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση και κυρίως ο ηρωικός Ελληνικός στρατός κατάφερε να αποκρούσει τις εισβολές των Τούρκων στην περιοχή της Μικράς Ασίας και στην Σμύρνη.

Όμως επειδή οι επιθέσεις αυτών συνεχίζονταν, αποφάσισε παράλληλα να προελάσει στα εδάφη του εχθρού και να φτάσει ως την πρωτεύουσα του την Άγκυρα αν χρειαστεί, για να την καταλάβει και έτσι ο Κεμάλ να χάσει τα εδάφη, τους πόρους και τους πληθυσμούς υποστήριξης του.

Εν τω μεταξύ, οι πρώην σύμμαχοι των Ελλήνων στην Αντάντ, τους είχαν εγκαταλείψει και είχαν υπογράψει συνθήκες με τον Κεμάλ, ακόμα και πριν ο Βενιζέλος χάσει τις εκλογές του 1.920 μ.Χ. (κυρίως η Ιταλία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ στράφηκαν εναντίον μας, όπως και οι Ρώσοι, ενώ οι Βρετανοί  μας υποστήριζαν μόνο φραστικά και με καμία υλική, οικονομική στρατιωτική, οπλική, ή διπλωματική υποστήριξη).

Πράγματι, η Ελλάδα προελάσει και έφτασε ως τον ποταμό Σαγγάριο λίγο πριν την πρωτεύουσα του Κεμάλ Άγκυρα και εάν και νίκησε αποφασίστηκε ο στρατός να επιστρέψει στα αρχικά του εδάφη, στα οποία όμως δεν είχε κτιστεί κάποια αμυντική γραμμή. Και έτσι όταν ο στρατός του Κεμάλ επιτέθηκε δεν υπήρχε αμυντική γραμμή και κατάφερε να την προσπεράσει και έφτασε ως την Σμύρνη, την οποία κατάλαβε και έσφαξε τον Ελληνικό πληθυσμό της.

Υπό τα βλέμματα των Συμμάχων που δεν έκαναν τίποτε για να τον εμποδίσουν ή να σώσουν τον Ελληνικό πληθυσμό, αντίθετα χτύπαγαν με τα ξίφη τους όσους προσπαθούσαν να ανέβουν στα πλοία τους και τους έριχναν στην θάλασσα, είτε έκαναν το ίδιο με ξυλά ή ρίχνοντας τους βραστό νερό.

{Την ιδιά ακριβώς τύχη μπορεί να έχει στις μέρες μας και η Ουκρανία με την αναμενομένη μαζική επίθεση των Ρώσων, που αναμένεται να απελευθερώσει πολλές Ρωσικές πόλεις στην νεοναζιστική και γενοκτονική κατά των Ρώσων Ουκρανία του Ζελένσκι, π.χ. την Οδησσό, το Χάρκοβο, την Πολ ταβά, ακόμα και την πρωτεύουσα του κράτους αυτού, το Ρωσικό Κίεβο, υπό τα βλέμματα των δυτικών που την παρέσυραν σε πόλεμο με την Ρωσία και την άφησαν στην τύχη της όταν πέτυχαν τους στόχους της}.

Ο Ελληνικός στρατός υποχώρησε και κατάφυγε με πλοία του στόλου στην Ελλάδα και κατέλαβε με κίνημα την εξουσία, ρίχνοντας την μοναρχία, στην Ελλάδα εγκαθιδρύθηκε μία «κουτσή δημοκρατία» με μία δεκαετία συνέχων κινημάτων, πραξικοπημάτων και δικτατοριών, ενώ με την συνθήκη της Λοζάνης η Ελλάδα έχασε την Ανατολική Θράκη, την Ίμβρο, την Τένεδο και την Σμύρνη και έγινε ανταλλαγή πληθυσμών και με τον τρόπο αυτό η Μικρασιατική Εκστρατεία μετατράπηκε σε Μικρασιατική Καταστροφή.

Σύμφωνα δε με κάποιους συγγράφεις η Ελλάδα ήταν το Ισραήλ της εποχής για την τότε Μεγάλη Δύναμη, την Μεγάλη Βρετανία, το οποίο όμως άπτυχε για την Δύση (ξεχνώντας να πουν ότι αυτό έγινε όταν η Δύση το εγκατέλειψε και τα βρήκε με τους Τούρκους).

{Η δε εκστρατεία του Μεγάλου Ναπολέοντα σε Ρωσία και Μόσχα και η μετέπειτα ήττα και υποχώρηση του θυμίζει σε κάποιους την προέλαση και υποχώρηση Ελλήνων από την Μικρασία και Σαγγάριο κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία.

Η δε θέληση κάποιων στρατιωτών για επιστροφή σπίτια τους κατά την διάρκεια της (αλλά και από προπαγάνδα μοναρχικών, βενιζελικών, κομμουνιστών και κεμαλικών) που πολεμούσαν δέκα χρόνια πολέμους ασταμάτητα, θυμίζει την αντίστοιχη στάση των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου μετά από δώδεκα χρόνια συνέχων πολέμων μαζί του και θέληση επιστρεψουν πατρίδα}.

Αντίστοιχα, το Ισραήλ ιδρύθηκε σαν ανεξάρτητο κράτος το 1.948 μ.Χ. μετά τον Β’ΠΠ, με τον ηρωικό αγώνα των Ισραηλινών και τις νίκες τους κατά των Αιγυπτίων στον Α΄ Αραβοϊσραηλινό πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_68.html), αλλά και την εμπλοκή των Μεγάλων Δυνάμεων (ΕΣΣΔ και ΗΠΑ, που αρχικά και οι δύο αναγνωρίσαν το Εβραϊκό κράτος, αλλά σύντομα η πρώτη στράφηκε εναντίον του όταν φάνηκε καθαρά ότι δεν ήθελε να γίνει σύμμαχος της ΕΣΣΔ αλλά των ΗΠΑ).

{Σε όλες αυτές τις περιοχές είχαν εκδιωχθεί έντονα οι Ισραηλινοί και εθνότητες και θρησκείες, κυρίως στην Γερμανία του Τρίτου Ράιχ, ενώ το γενοκτόνο αυτό κράτος υπό τους Ναζί είχε γενοκτονήσει μεγάλο Εβραίους, Έλληνες, Σλάβους κ.λ.π., με πορείες θανάτου και εκτελέσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Και όλα αυτά για να αρπάξει την γη και την περιουσία τους και τελικά ηττήθηκε και διαλύθηκε με την ήττα του στον Α΄ΠΠ και των συμμάχων του στις Κεντρικές Δυνάμεις (Γερμάνια, Αυστρία, Βουλγαρία) και έχασε πολλά εδάφη, ενώ αλλά τέθηκαν σε ζώνες κατοχής από τους νικητές Συμμάχους της Αντάντ (Γαλλίας, Βρετανίας, Ιταλίας)}.

Το αρχικό Ισραηλινό κράτος που δημιουργήθηκε ήταν μικρό σε έκταση και είχε μόνο ένα μικρό μέρος των εδαφών της Παλαιστίνης και πληθυσμών, αφού οι υπόλοιποι Ισραηλινοί ήταν διεσπαρμένοι στα διαφορά Αραβικά κράτη που δημιουργήθηκαν μετά την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Έτσι, τον 19ο Αιώνα μ.Χ. γεννήθηκε η ιδεολογία της σιωνισμού (https://alophx.blogspot.com/2023/11/blog-post.html) και του «Ερέτζ/Μεγάλης Ισραήλ», δηλαδή της απελευθέρωσης όλων των Ισραηλινών εδαφών και πληθυσμών από τους Άραβες και την ένωση τους σε ένα τεράστιο κράτος που θα εκτείνεται από τον Σινά ως τον Ευφράτη.

Για την υλοποίηση του οράματος αυτού, πολλοί Ισραηλινοί ηγέτες, με προεξάρχοντάς τον πρώτο πρωθυπουργό αυτού του Ισραηλινού κράτους Ντέιβιντ Μπεν Γκούριον, αλλά και τον Εσκόλ και τον Μπέγκιν και τον Νταγιάν εκσυγχρόνισαν τον στρατό, τον στόλο και την οικονομία της χωράς και έκαναν το Ισραήλ ισχυρό, μέσα και από κατάλληλες συμμαχίες (με την Δύση, κυρίως τις ΗΠΑ και την Γαλλία).

Με τους νικηφόρους Αραβοϊσραηλινούς Πολέμους (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_68.html), ιδιαίτερα αυτούς των ετών 1.948 μ.Χ., το 1.956 μ.Χ. και το 1.967 μ.Χ. το μέγεθος του Ισραήλ διπλασιάστηκε και καταλήφθηκε το Σινά, η Γάζα, η Δυτική Όχθη, τα υψώματα του Γκολάν.

Ακολουθήσαν όμως πόλεμοι, στους οποίους το Ισραήλ έλαβε μέρος και είτε ήρθε ισόπαλο, είτε ηττήθηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τα εδάφη που είχε καταλάβει, όπως π.χ. από τον Λιβανό που επιτέθηκε το 1.982 μ.Χ. και έφυγε το 2000 μ.Χ., στην Γάζα, από οπού αποχώρησε το 2005 μ.Χ., από το Σινά οπού αποχώρησε το 1.978 μ.Χ., ενώ ηττήθηκε και έφυγε από τον Λιβανό το ίδιο έτος που επιτέθηκε ξανά σε αυτόν το 2006 μ.Χ.

Στην εποχή μας, λόγω του δικαστικού στο Ισραήλ ακολουθήσαν βίαιες διαδηλώσεις, οι οποίες σχεδόν να οδηγούσαν σε εμφύλιο μεταξύ του πρωθυπουργού της Μπέντζαμιν Νετανιάχου και των ηγετών της αντιπολίτευσης (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_53.html).

Παράλληλα στην χώρα υπήρχε οικονομική κρίση, ενώ η κυβέρνηση και κυρίως ο Ισραηλινός στρατός κατάφερε να αποκρούσει τις εισβολές των μαχητών των ισλαμιστών της Χαμάς μετά την εισβολή τους στο Ισραήλ τις 7 Οκτωβρίου του 2023 μ.Χ. στα εδάφη του Νότιου Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, οι Παλαιστίνιοι, που ήταν δούλοι στους Ισραηλινούς επαναστάτησαν και οργάνωσαν πρωτα στρατό ατάκτων αρχικά ανταρτών Φενταγίν υπό την Φατάχ  του Αραφάτ και μετά το ίδιο συνέβη με τους ισλαμιστές της Χαμάς όταν η Φατάχ με τον θάνατο του Αραφάτ συμβιβάστηκαν και υποτάχτηκαν στο Ισραήλ.

Αυτοί αρχικά έμπαιναν επί Φατάχ και έκαναν ανταρτοπόλεμο και σαμποτάζ στο Ισραήλ, ενώ όταν ανελαβε η Χαμάς αυτή έμπαινε και έσφαζε Ισραηλινούς (όπως έκαναν και οι Ισραηλινοί έποικοι) μέσα στα κανονικά και κατεχόμενα εδάφη του Ισραήλ και έκαναν τον Οκτώβριο του 2023 μ.Χ. πολλές βιασμούς, βασανισμούς, καταστροφές και σφαγές και κατηγορούσαν ότι αυτά τα έκαναν οι Ισραηλινοί με όντως παρόμοιες πράξεις τους για να κερδίσουν διεθνή συμπάθεια.

Όμως επειδή οι επιθέσεις αυτών συνεχίζονταν, το Ισραήλ αποφάσισε παράλληλα να προελάσει στα εδάφη του εχθρού στην Γάζα από οπού είχε αποχωρήσει και να φτάσει ως την πρωτεύουσα του, για να την καταλάβει και έτσι η Χαμάς να χάσει τα εδάφη, τους πόρους και τους πληθυσμούς υποστήριξης του. 

Εν τω μεταξύ, πολλοί πρώην σύμμαχοι των Ισραηλινών στην Δύση (π.χ. η ΕΕ και οι ΗΠΑ λένε κάποιοι και ο Μπάιντεν και ο Ομπάμα), τους έχουν εγκαταλείψει (ακόμα και οι Άραβες που έχουν υπογράψει τις «συμφωνίες του Αβραάμ») και έχουν υπογράψει συνθήκες με το Ιράν, έναν υποστηρικτή της Χαμάς (υπό τον Ομπάμα για το πυρηνικό του πρόγραμμα, η οποία εγκαταλείφθηκε από τον Προέδρο Τραμπ).

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ ζητάνε πρόωρες εκλογές στο Ισραήλ μέσα στο 2024 μ.Χ., ενώ το Ισραήλ προελαύνει και φτάνει σχεδόν ως τα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο με την οριστική επανακατάληψη της περιοχής από το Ισραήλ.

Όμως πολλοί λένε ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να πετάξει τους Παλαιστίνιους της Γάζας στην Αίγυπτο και αυτούς της Δυτικής Όχθης στην Ιορδανία και να καταλάβει και να αποικίσει τα εδάφη τους, κάτι που αν συμβεί μπορεί να προκαλέσει ακόμα και νέο Αραβο-Ισραηλινό πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_68.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_17.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_13.html), ενώ Νετανιάχου έστειλε τον γιο του στο εξωτερικό για να μην κινδυνεύσει στον πόλεμο με την Χαμάς.

Αν δε επιτεθεί και στο Ιράν μπορεί να προκαλέσει πόλεμο με τους συμμάχους του, ενώ αν παράλληλα όπως σχεδιάζουν οι Ισραηλινοί ρίξουν το τέμενος του Ομάρ και του Αλ Ακσά για να κτίσουν τον Τρίτο Ναό του Σολομώντα, τότε θα προκληθεί Τριτος Παγκόσμιος Θρησκευτικός Πόλεμος/τζιχάντ όλου του ισλάμ κατά της Δύσης, του Ισραήλ και του Χριστιανισμού.

Και στην περίπτωση αυτή, αν εμπλακούν οι σύμμαχοι του Ισραήλ (Δύσης που είναι σε πτώση όπως το Ισραήλ) και των μουσουλμάνων που είναι σε άνοδο όπως και οι σύμμαχοι τους (Ρωσία, Κίνα, BRICS-https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_23.html) τότε το Ισραήλ και η Δύση θα συντρίβουν και θα χάσουν τα πάντα, όχι μόνο τα κατεχόμενα εδάφη, αλλά και την Ιερουσαλήμ.

{Η οποία όταν το έτος 1.947 μ.Χ. ιδρύθηκε το Ισραήλ μετά τον Β΄ΠΠ ήταν μία διεθνής πόλη με βάση τις αποφάσεις του μέχρι την κατάληψη της από τους Ισραηλινούς (όπως μπορεί να γίνει ξανά αν ηττηθεί το Ισραήλ σε έναν Γ΄ΠΠ), όπως και η Πόλη μετά τον Α΄ΠΠ και την Συνθήκη των Σεβρών μέχρι την επανακατάληψη της από τον Κεμάλ αμέσως μετά την Μικρασιατική Καταστροφή}.

Τότε, μπορεί όπως έγινε στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, αν η Ιερουσαλήμ καταληφθεί από τους στρατούς των εχθρών του Ισραήλ, ο πληθυσμός της μπορεί να αιχμαλωτιστεί, να σφαγεί σε ένα νέο ολοκαύτωμα, να πεταχτεί στην θάλασσα, ή να εξοριστεί υπό τα βλέμματα των συμμάχων που και στην περίπτωση αυτή δεν θα κάνουν τίποτε για να τον εμποδίσουν ή να σώσουν τον Ισραηλινό πληθυσμό.

Ο Ισραηλινός στρατός όμως σε αντίθεση με τον Ελληνικό στρατό στην Μικρασιατική Καταστροφή δεν έχει άλλο Ισραηλινό κράτος για να υποχωρήσει και καταφύγει με πλοία του στόλου του για να τους δεχθεί ή αεροπλάνα ή και μέσω ξηράς (εκτός ίσως από τις ΗΠΑ), ενώ στην περίπτωση αυτή θα αποστρατικοποιήσεις, θα αφοπλιστεί τελείως και θα αποπυρηνικοποιηθεί ολοσχερώς, όπως ίσως και όλη η Μέση Ανατολή στην συνέχεια.

Σε μία τέτοια περίπτωση, όπως και στην Ελλάδα με την Μικρασιατική Καταστροφή μπορεί η κυβέρνηση της χώρας αυτής να πέσει και να κατέλαβε ο στρατός της με κίνημα την εξουσία, ρίχνοντας την, ή με και μέσω εκλογών και να εγκαθιδρυθεί μία «κουτσή δημοκρατία» με συνέχεις κινήματα, πραξικοπήματα και δικτατοριών, ενώ η χώρα αυτή να χάσει όχι μόνο εδάφη στην κατεχομένη Δυτική Όχθη και Γάζα, αλλά ακόμα και στα κυριά εδάφη του Ισραήλ και να γίνει  ανταλλαγή μεταξύ των εποίκων και των Ισραηλινών πληθυσμών και των Αράβων του Ισραήλ.

Υπάρχει βέβαια και η πολύ πιθανή περίπτωση αν το Ισραήλ βλέπει ότι ηττηθεί ολοσχερώς σε έναν πόλεμο με τους εχθρούς του, να ενεργοποιήσει την «Επιλογή Σαμψών», δηλαδή αν δει ότι καταστρέφεται να ρίξει πυρηνικά σε όλους τους εχθρούς του και να τους αφανίσει μαζί του.

[Η όλη κατάσταση στην Ουκρανία μου θυμίζει λίγο την εθνική τραγωδία για την Ελλάδα στην Μικρασιατική εκστρατεία αν και είναι λίγο αδόκιμη η σύγκριση. Ο στόχος για τον Ελληνικό στρατό μετά τις νίκες σε Εσκι Σεχίρ και Αφιον Καραχισαρ ήταν η άμεση περικύκλωση και καταστροφή του Τουρκικού στρατού στην Κιουταχεια κάτι που τελικά δεν συνέβη διότι οι Τούρκοι οπισθοχώρησαν εγκαίρως γλιτώνοντας την περικύκλωση.

Ο Ελληνικός στρατός προχώρησε και έφτασε τελικά σχεδόν μέχρι την Άγκυρα αλλά εκεί το όνειρο της Μεγάλης ιδέας έσβησε με την ήττα του Ελληνικού στρατού, την κατάρρευση του μετώπου και την Μικρασιατική καταστροφή.

Οι “σύμμαχοι” πάλι ενώ φανερά μας έλεγαν προχωρήστε συναπτάνε μυστικά και υποστήριζαν παρασκηνιακά τον Κεμάλ. Ενώ και η τότε Σοβιετική Ένωση στήριξε ενεργά τον στρατό του Κεμάλ ως απάντηση για την αποστολή Ελληνικού εκστρατευτικού σώματος από τον Βενιζέλο εναντίον τους στην Κριμαία το 1.919 μ.Χ.

-Έτσι λοιπόν και στην Ουκρανία τώρα οι Ουκρανοί πέρυσι τέτοιον καιρό είχαν προελασει γρήγορα σε κάποια σημεία όπως στην περιφέρεια του Χάρκοβου και ετοίμαζαν με την βοήθεια των δυτικών την γενική τους αντεπίθεση που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Ιούνη.

Οι Ρώσοι όμως απορρόφησαν με σωστή και ενεργητική αμυντική τακτική την Ουκρανική αντεπίθεση και οι Ουκρανοί βαλτώσανε στα εκτεταμένα Ρωσικά ναρκοπέδια ενώ έγιναν στόχος του ισχυρού Ρωσικού πυροβολικού και της Ρωσικής αεροπορίας.

Το αποτέλεσμα να χάσουν ένα μεγάλο μέρος του στρατού τους, πολύτιμες εφεδρείες και μεγάλο μέρους του δυτικού εξοπλισμού. Παρασκηνιακά και σε διπλωματικό επίπεδο οι δυτικοί τους λένε προχωρήστε συνεχίστε τον πόλεμο αν και όλα φαίνονται πια ότι έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Οι Ρώσοι έχουν ξεκινήσει επιθετικές επιχειρήσεις και προχωρούν αργά αλλά σταθερά σε όλα τα μέτωπα ενώ η γενική τους επίθεση θα εκδηλωθεί όπως δείχνουν τα πράγματα αρχές καλοκαιριού και οι φόβοι της δύσης για πλήρη κατάρρευση του Ουκρανικού στρατού έχουν ξεκινήσει.

-Η Ουκρανία είναι μπροστά στο ενδεχόμενο να βιώσει μια δική της εθνική τραγωδία στον μέγιστο βαθμό (https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%85%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%83-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bf%cf%83-%ce%b7-%cf%8c%ce%bb%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1/)!

Να γιατί θα στείλουμε και Έλληνες στρατιώτες στην Ουκρανία…. Με χαρά θα πολεμήσουμε για τα συμφέροντα όσων στηρίζουν τον Κυριάκο μας! Σήμερα, το συγκεκριμένο σενάριο φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Κάπως έτσι όμως φάνταζε και το σενάριο κάποτε να γίνει ο Κυριάκος πρωθυπουργός, να κλείσει τον κόσμο στα σπίτια του, να κλείσει τις εκκλησίες και τις επιχειρήσεις, να τους υποχρεώσει να εμβολιαστούν και έπειτα να κηρύξει τον πόλεμο στην Ρωσία, αφοπλίζοντας μάλιστα την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας!

Έχει αποδειχτεί λοιπόν ότι η φαντασία του Κυριάκου, ξεπερνά και το πιο ακραίο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Η συζήτηση λοιπόν που έχει ανοίξει, για την αποστολή «Ευρωπαίων» στρατιωτών στην Ουκρανία, έχει ισχυρή βάση.

Άλλος είναι ο λόγος που καθιστά εξαιρετικά πιθανή την αποστολή (και Ελλήνων) στρατιωτών  στην κρεατομηχανή της Ουκρανίας. Μα φυσικά, οι επενδύσεις πολυεθνικών κολοσσών σε ουκρανικό έδαφος! Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση του 2023 μ.Χ. του Αμερικανικού Oakland Institute, οι ξένοι κολοσσοί κατέχουν ήδη το 28% της Ουκρανικής αγροτικής γης!

Πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που κατέχουν οι Ρώσοι εισβολείς! Η δυνατότητα στους ξένους κολοσσούς μάλιστα να αγοράζουν την ουκρανική εύφορη γη, έγινε με νόμο της κυβέρνησης Ζελένσκι το 2020 μ.Χ., καθώς προγενέστερα υπήρχαν αρκετές απαγορεύσεις.

Εκεί θα δεις για πότε ο στρατηλάτης Κυριάκος θα ανακοινώσει με διάγγελμα ότι τα ηρωικά Ελληνικά στρατεύματα σπεύδουν στην Ουκρανία. Δεν θα πει φυσικά ότι τα Ελληνόπουλα θα πολεμήσουν για να προστατέψουν τις επενδύσεις των πολυεθνικών, αλλά για να σταματήσουν την επιθετικότητα του Πούτιν, που ενδέχεται να φτάσει στα Τρίκαλα και να βομβαρδίσει τον Σαράφη.

Το νομικό πλαίσιο μάλιστα άνοιξε με την πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ, που δίνει το πράσινο φως για συμμετοχή Ελληνικών ειδικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις υπό Αμερικανική διοίκηση. Εάν παραταύτα εξακολουθείτε να αμφισβητείτε το συγκεκριμένο σενάριο, αναλογιστείτε μόνο ότι εταιρίες όπως η Black Rock και η Vanguard είναι μεγαλομέτοχοι στην Pfizer. Που ο ευεργέτης Κυριάκος επέβαλε ακόμα και πρόστιμα, προκειμένου να προωθήσει τα προϊόντα της.

Για να αφήσουμε όμως τους λαϊκισμούς και την τοξικότητα, γνώμη μου είναι πως κάθε Έλληνας θα πρέπει να σπεύσει με χαμόγελο στο μέτωπο της Ουκρανίας, προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα αυτών των κολοσσών που έφεραν μεταξύ άλλων και τον ευεργέτη Κυριάκο στην εξουσία (https://www.triklopodia.gr/%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%83-%ce%bc%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%bd%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%ba/).

ΕΕ-ΗΠΑ: «Ο χρήσιμος κύριος Μητσοτάκης» – «Άρωμα δικτάτορα» αλλά τον «σώζει» η Ουκρανία. Του έχουν συγχωρέσει την έλλειψη κράτους δικαίου, τις υποκλοπές, τα Τέμπη ακόμα και το γεγονός ότι αγοράζει Ρωσικό φυσικό αέριο (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/ee-ipa-o-xrisimos-kyrios-mitsotakis-aroma-diktatora-alla-ton-sozei-i-oukrania/).

EΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία ανακοίνωσε «κήρυξη πολέμου» κατά των δυτικών δυνάμεων που εμπλέκονται στην Ουκρανία. Δραματικές οι εξελίξεις - Απελευθερώνεται η χρήση πυρηνικών όπλων. Η ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα την μετατροπή από την Μόσχα «της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» για την προστασία των Ρωσόφωνων της Ουκρανίας, σε «κήρυξη πολέμου» κατά των δυτικών χωρών που εμπλέκονται στην ουκρανική σύγκρουση.

Αυτό σημαίνει ότι και η Ελλάδα βρίσκεται επίσημα σε πόλεμο με την Ρωσία και όχι πλέον μονομερώς κατόπιν των δηλώσεων που είχε κάνει ο Κ.Μητσοτάκης Αυτό βέβαια αφορά όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ οι οποίες εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία με έμφαση στις τρεις χώρες που ήδη έχουν αναπτύξει στρατεύματα στο εσωτερικό της Ουκρανίας δηλαδή την Γαλλία, την Γερμανία και την Πολωνία.

Η φράση «βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου» του Πεσκόφ σημαίνει ότι είναι ενδεχόμενη ακόμα και η χρήση πυρηνικών όπλων από την πλευρά της Ρωσίας. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν μπορούσε τυπικά να συμβεί δεδομένου ότι πρέπει να προηγηθεί ανακοίνωση κήρυξης πολέμου για να γίνει χρήση πυρηνικών όπλων (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/n-peskof-vriskomaste-se-katastasi-polemou-epeidi-i-dysi-epenevi-sto-pleyro-tis-oukranias/).

Προς μια μιλιταριστική Ευρώπη; Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. οι ιδέες για μετατροπή της οικονομίας της σε «οικονομία πολέμου» ● Διακηρύξεις υπέρ της αύξησης των αμυντικών δαπανών και εξοπλισμών στο σχέδιο συμπερασμάτων ● Στους «θερμοκέφαλους» και ο Έλληνας πρωθυπουργός ● Από τον Ζελένσκι μάθαμε τη διμερή συμφωνία (αγνώστου περιεχομένου) με την Ουκρανία (https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/426813_pros-mia-militaristiki-eyropi).

Ο ΟΛΕΤΗΡΑΣ ΚΟΥΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!! ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΠΑΓΙΔΑ Η ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (https://oimos-athina.blogspot.com/2024/03/blog-post_180.html).

Από τον Β.Ζελένσκι τα μαθαίνουμε: «Συζητήσαμε με τον Κ.Μητσοτάκη για την ενίσχυση της αεράμυνάς μας – Έχουμε συμφωνίες να εφαρμόσουμε»! Διαψεύδει η κυβέρνηση με ανακοίνωση της (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/v-zelenski-syzitisame-me-ton-k-mitsotaki-gia-tin-enisxysi-tis-aeramynas-mas-exoume-pleon-synergasia/).

Στην Αλεξανδρούπολη συντελείται ένα αίσχος - Η Ελλάδα μέρος του πολέμου και της επερχόμενης βαριάς ήττας.  Η Ελλάδα σχεδιάζει να στείλει Έλληνες στρατιώτες στην Ουκρανία ως μέρος της ομάδας των προθύμων; - Εάν ναι... ας ετοιμάσουν και τις νεκρολογίες (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/03/blog-post_649.html)...].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς θα μπορούσαν να εμφανίσουν τον Αντίχριστο με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Το μέλλον είναι πολύ περίπλοκο και συχνά απρόβλεπτο. Οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι κοινωνικές αλλαγές μπορούν να διαμορφώσουν έναν κόσμο που θα φανταζόμασταν μόνο στα όνειρά μας. Αλλά τι γίνεται όταν η τεχνολογία εκμηδενίζει τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, όταν η πανίσχυρη παγκόσμια ελίτ εκμεταλλεύεται την τεχνολογία για να δημιουργήσει ένα σκοτεινό μέλλον;

Σε έναν κόσμο όπου οι κυβερνήσεις της Δύσης, που υποτίθεται πως εκπροσωπούν τα συμφέροντα των λαών τους, έχουν υποταχθεί σε μια κρυφή ομάδα από ανθρώπους που κρατούν τα νήματα της εξουσίας, το project Blue Beam Messiah δεν θα ήταν δύσκολο να βρει εφαρμογή.

Αυτή η πανίσχυρη παγκόσμια ελίτ, επιδιώκοντας την απόλυτη κυριαρχία, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει την πιο προηγμένη τεχνολογία για να επιβάλει την εξουσία της. Και έτσι γεννιέται ένα από τα πιο σκοτεινά σενάρια της ανθρωπότητας.

Πώς θα μπορούσαν να εμφανίσουν τον Αντίχριστο με την βοήθεια της τεχνολογίας. Η Εμφάνιση του Ψευτομεσσία στην Νέα Υόρκη. Το Μανχάταν τρεμοπαίζει υπό το φως του φεγγαριού, καθώς η πόλη προετοιμάζεται για ένα γιορτινό Σαββατόβραδο. Οι δρόμοι γεμίζουν με περαστικούς, τα εστιατόρια και τα μπαρ σφύζουν από ζωή, και τα φώτα των διαφημίσεων αναβοσβήνουν στον ουρανό.

Ξαφνικά, μια ακτίνα φωτός από τον ουρανό φωτίζει τον ουρανοξύστη του Εμπάιρ Στέιτ, χαρίζοντάς του μια εκθαμβωτική λάμψη. Οι περαστικοί κοιτούν πάνω, θαυμάζοντας το θέαμα που αναπτύσσεται μπροστά τους.

Και τότε, σαν από μαγεία, εμφανίζεται ένα τεράστιο ολόγραμμα πάνω από τον ουρανοξύστη. Είναι μια εικόνα ενός ανδρικού προσώπου, πανέμορφου και σαγηνευτικού. Οι λεπτές γραμμές στο πρόσωπο του αντανακλούν το φως του ουρανού, δίνοντάς του μια μυστηριώδη λάμψη.

Οι περαστικοί σταματούν έκθαμβοι και τρεμάμενοι ορθώνοντας το βλέμμα τους ψηλά. Ο ουρανοξύστης, ωστόσο, δεν είναι το μόνο μέρος που εμφανίζεται η μορφή του ολογράμματος. Σταδιακά, άλλες εικόνες εμφανίζονται πάνω από διάφορα κτήρια στην περιοχή.

Η εικόνα του άνδρα που ομοιάζει με τις αγιογραφίες του Ιησού Χριστού αρχίζει να μιλάει, οδηγώντας τους περαστικούς σε ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη και τρόμο. Οι λέξεις του είναι γεμάτες με υποσχέσεις ειρήνης και ενότητας, ανακοινώνοντας τον εαυτό του ως τον παγκόσμιο ηγέτη που θα φέρει την ανθρωπότητα σε νέα εποχή δόξας και ευημερίας.

Κάπου εκεί κοντά, στον ουρανοξύστη που λειτουργεί ως αρχηγείο του προγράμματος, οι σκοτεινοί χειριστές εργάζονται στις σκιές. Χειρίζονται τεράστιους υπολογιστές και τεχνολογία προηγμένης εικονικής πραγματικότητας, δημιουργώντας το ψευδομεσσιανικό ολόγραμμα που παρασύρει τους αθώους πολίτες.

Καθώς οι περαστικοί παρακολουθούν παραληρώντας, πανηγυρίζοντας και κλαίγοντας από ενθουσιασμό μπροστά στο υπερθέαμα, οι σκοτεινοί χειριστές είναι προετοιμασμένοι να εφαρμόσουν το επόμενο στάδιο του σχεδίου τους. Η Νέα Υόρκη καθίσταται να είναι η πόλη της παγίδας, και οι ανυποψίαστοι περαστικοί σύμμαχοι σε ένα κατασκότεινο σχέδιο που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται.

Πώς θα μπορούσαν να εμφανίσουν τον Αντίχριστο με την βοήθεια της τεχνολογίας. Οι προφητείες για τον Μεσσία, τον εκλεκτό ηγέτη που θα φέρει την ειρήνη, την ενότητα και την παγκόσμια κυριαρχία, έχουν κυριεύσει το μυαλό των Σιωνιστών, που αρνήθηκαν την αλήθεια ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Μεσσίας.

Η παγκόσμια ελίτ, ισχυριζόμενη ότι ακολουθεί τις αρχές της ειρήνης και της ενότητας, αποφασίζει να κατασκευάσει ένα συναρπαστικό θέαμα στον ουρανό. Με τη χρήση της τεχνολογίας των τρισδιάστατων ολογραμμάτων Blue Beam, δημιουργεί μια εικόνα του Μεσσία που εμφανίζεται στον ουρανό, προκειμένου να πετύχει τα σκοτεινά της σχέδια.

Αυτό το θέαμα καθηλώνει τον κόσμο. Οι άνθρωποι, συνεπαρμένοι από την ομορφιά και την αρμονία της εικόνας, αρχίζουν να πιστεύουν ότι ο Μεσσίας είναι πράγματι ο εκλεκτός ηγέτης που περίμεναν. Αλλά αυτή η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκοτεινή από ό,τι φαίνεται.

Ο ψευτομεσσίας, η ψευδής εικόνα του Μεσσία, είναι στην πραγματικότητα ο αντίχριστος που προειδοποιούν οι παραδόσεις και οι προφητείες. Αυτός ο σκοτεινός τύραννος, κρυμμένος πίσω από την λάμψη του ολογράμματος, θα επιβάλει την τυραννία του σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα απαιτήσει υποταγή και προσκύνημα, απειλώντας όσους αντισταθούν με τη βία και τον τρόμο.

Η Αποκάλυψη των Γραφών προειδοποιεί για τον εμφάνιση ενός ψευτομεσσία, ενός αντίχριστου που θα παρουσιαστεί σαν ο Ιησούς Χριστός. Και αυτό το σκοτεινό σενάριο, αυτή η υποκρισία της ειρήνης και της ενότητας, μας προειδοποιεί ότι ο αντίχριστος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε μορφή και με οποιονδήποτε τρόπο.

Μόνο αυτοί που ζουν και βιώνουν την Ορθή πίστη του Ορθόδοξου Χριστιανισμού, μόνο αυτοί που αρνούνται να υποκύψουν στην παγίδα του ψεύδους, μπορούν να αντισταθούν στο σκοτάδι που επιφυλάσσεται για τον κόσμο.

Σε αυτήν την σκοτεινή κοινωνία, η αλήθεια είναι πολύτιμη. Οι λίγοι που διατηρούν την πίστη στον Θεό, στην πραγματική Αλήθεια, απειλούνται από τον Αντίχριστο και το χάραγμα. Όμως, υπάρχει ακόμα ελπίδα. Οι φωνές της αλήθειας και της δικαιοσύνης συνεχίζουν να αντηχούν στο σκοτάδι. Στο τέλος θα νικήσει ο Θεός.

Έτσι, ας είμαστε πάντα σε εγρήγορση και προσεκτικοί. Ας μην παρασυρόμαστε από τα θαμπά φώτα του ψεύδους και της υποκρισίας. Και ας ζούμε πάντα με την πνευματική ορθότητα και την αγάπη προς τον Θεό, έτοιμοι να αντιληφθούμε και να αντιμετωπίσουμε το σκοτάδι όταν αυτό έρθει (https://www.triklopodia.gr/%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%ce%bc%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%af%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%cf%84/).

 

Η όλη κατάσταση στην Ουκρανία μου θυμίζει λίγο την εθνική τραγωδία για την Ελλάδα στην Μικρασιατική εκστρατεία αν και είναι λίγο αδόκιμη η σύγκριση.

-Ο στόχος για τον Ελληνικό στρατό μετά τις νίκες σε Εσκι Σεχίρ και Αφιον Καραχισαρ ήταν η άμεση περικύκλωση και καταστροφή του Τουρκικού στρατού στην Κιουταχεια κάτι που τελικά δεν συνέβη διότι οι Τούρκοι οπισθοχώρησαν εγκαίρως γλιτώνοντας την περικύκλωση.

Ο Ελληνικός στρατός προχώρησε και έφτασε τελικά σχεδόν μέχρι την Άγκυρα αλλά εκεί το όνειρο της Μεγάλης ιδέας έσβησε με την ήττα του Ελληνικού στρατού, την κατάρρευση του μετώπου και την Μικρασιατική καταστροφή.

Οι “σύμμαχοι” πάλι ενώ φανερά μας έλεγαν προχωρήστε συναπτάνε μυστικά και υποστήριζαν παρασκηνιακά τον Κεμάλ. Ενώ και η τότε Σοβιετική Ένωση στήριξε ενεργά τον στρατό του Κεμάλ ως απάντηση για την αποστολή Ελληνικού εκστρατευτικού σώματος από τον Βενιζέλο εναντίον τους στην Κριμαία το 1.919 μ.Χ.

-Έτσι λοιπόν και στην Ουκρανία τώρα οι Ουκρανοί πέρυσι τέτοιον καιρό είχαν προελασει γρήγορα σε κάποια σημεία όπως στην περιφέρεια του Χάρκοβου και ετοίμαζαν με την βοήθεια των δυτικών την γενική τους αντεπίθεση που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Ιούνη.

Οι Ρώσοι όμως απορρόφησαν με σωστή και ενεργητική αμυντική τακτική την Ουκρανική αντεπίθεση και οι Ουκρανοί βαλτώσανε στα εκτεταμένα Ρωσικά ναρκοπέδια ενώ έγιναν στόχος του ισχυρού Ρωσικού πυροβολικού και της Ρωσικής αεροπορίας.

Το αποτέλεσμα να χάσουν ένα μεγάλο μέρος του στρατού τους, πολύτιμες εφεδρείες και μεγάλο μέρους του δυτικού εξοπλισμού. Παρασκηνιακά και σε διπλωματικό επίπεδο οι δυτικοί τους λένε προχωρήστε συνεχίστε τον πόλεμο αν και όλα φαίνονται πια ότι έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Οι Ρώσοι έχουν ξεκινήσει επιθετικές επιχειρήσεις και προχωρούν αργά αλλά σταθερά σε όλα τα μέτωπα ενώ η γενική τους επίθεση θα εκδηλωθεί όπως δείχνουν τα πράγματα αρχές καλοκαιριού και οι φόβοι της δύσης για πλήρη κατάρρευση του Ουκρανικού στρατού έχουν ξεκινήσει.

-Η Ουκρανία είναι μπροστά στο ενδεχόμενο να βιώσει μια δική της εθνική τραγωδία στον μέγιστο βαθμό.

-Η μόνη λύση είναι άμεσα διαπραγματεύσεις και πάγωμα της σύγκρουσης για να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί.

-Ο δε Ζελενσκι θέλει λέει να γίνει συζήτηση στην Ελβετία για μια ειρηνευτική φόρμουλα που έχει ετοιμάσει χωρίς την συμμετοχή όμως της Ρωσίας που είναι άμεσα συμβαλλόμενα μέρος στον πόλεμο. Δηλαδή μιλάμε για ένα ανεδαφικό σχέδιο που μάλιστα απαιτεί οι Ρώσοι που νικάνε στο πεδίο να αποχωρήσουν από τα εδάφη που έχουν καταλάβει πράγμα που όπως αντιλαμβάνεται κανείς οι Ρώσοι δεν πρόκειται να αποδεχτούν-Καλή Κυριακή σε όλους (https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%85%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%83-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bf%cf%83-%ce%b7-%cf%8c%ce%bb%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1/)!


Να γιατί θα στείλουμε και Έλληνες στρατιώτες στην Ουκρανία…. Με χαρά θα πολεμήσουμε για τα συμφέροντα όσων στηρίζουν τον Κυριάκο μας! Σήμερα, το συγκεκριμένο σενάριο φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Κάπως έτσι όμως φάνταζε και το σενάριο κάποτε να γίνει ο Κυριάκος πρωθυπουργός, να κλείσει τον κόσμο στα σπίτια του, να κλείσει τις εκκλησίες και τις επιχειρήσεις, να τους υποχρεώσει να εμβολιαστούν και έπειτα να κηρύξει τον πόλεμο στην Ρωσία, αφοπλίζοντας μάλιστα την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας!

Έχει αποδειχτεί λοιπόν ότι η φαντασία του Κυριάκου, ξεπερνά και το πιο ακραίο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Η συζήτηση λοιπόν που έχει ανοίξει, για την αποστολή «Ευρωπαίων» στρατιωτών στην Ουκρανία, έχει ισχυρή βάση.

Όχι φυσικά για τον λόγο που νομίζετε. Κανένας δεν δίνει δεκάρα για τους Ουκρανούς πολίτες που πεθαίνουν κατά χιλιάδες στο μέτωπο, ενώ Αμερικάνοι γερουσιαστές ζητούν από το Κίεβο να στείλει στην μάχη μέχρι και τους συνταξιούχους που διαθέτει.

Άλλος είναι ο λόγος που καθιστά εξαιρετικά πιθανή την αποστολή (και Ελλήνων) στρατιωτών  στην κρεατομηχανή της Ουκρανίας. Μα φυσικά, οι επενδύσεις πολυεθνικών κολοσσών σε ουκρανικό έδαφος! Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση του 2023 μ.Χ. του Αμερικανικού Oakland Institute, οι ξένοι κολοσσοί κατέχουν ήδη το 28% της Ουκρανικής αγροτικής γης!

Πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που κατέχουν οι Ρώσοι εισβολείς! Η δυνατότητα στους ξένους κολοσσούς μάλιστα να αγοράζουν την ουκρανική εύφορη γη, έγινε με νόμο της κυβέρνησης Ζελένσκι το 2020 μ.Χ., καθώς προγενέστερα υπήρχαν αρκετές απαγορεύσεις.

Με το πρόσχημα όμως της ευθυγράμμισης της ουκρανικής νομοθεσίας με το Ευρωπαϊκό δίκαιο, έπειτα από την επικράτηση των «φιλοευρωπαϊκών» δυνάμεων το 2014 μ.Χ., άρχισε σταδιακά το άνοιγμα της αγοράς, με αποκορύφωμα την έλευση Ζελένσκι στην εξουσία, ενός ηγέτη επιπέδου Κυριακού, Μακρόν και Τριντό, που τα άφησε όλα ελεύθερα. Και οι τέσσερις, παιδιά με εκλεκτά και μερακλίδικα γούστα…

Έτσι, κολοσσοί όπως η Vanguard αλλά και το συνταξιοδοτικό fund της Lockheed έγιναν μεγαλογαιοκτήμονες στην Ουκρανία, ενώ οι Ουκρανοί μετατράπησαν σε δουλοπάροικους. Φανταστείτε λοιπόν τι πρόκειται να γίνει εάν οι Ρώσοι αρχίσουν να προελαύνουν και στα εδάφη που κατέχουν πολυεθνικοί κολοσσοί.

Εκεί θα δεις για πότε ο στρατηλάτης Κυριάκος θα ανακοινώσει με διάγγελμα ότι τα ηρωικά Ελληνικά στρατεύματα σπεύδουν στην Ουκρανία. Δεν θα πει φυσικά ότι τα Ελληνόπουλα θα πολεμήσουν για να προστατέψουν τις επενδύσεις των πολυεθνικών, αλλά για να σταματήσουν την επιθετικότητα του Πούτιν, που ενδέχεται να φτάσει στα Τρίκαλα και να βομβαρδίσει τον Σαράφη.

Το νομικό πλαίσιο μάλιστα άνοιξε με την πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ, που δίνει το πράσινο φως για συμμετοχή Ελληνικών ειδικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις υπό Αμερικανική διοίκηση. Εάν παραταύτα εξακολουθείτε να αμφισβητείτε το συγκεκριμένο σενάριο, αναλογιστείτε μόνο ότι εταιρίες όπως η Black Rock και η Vanguard είναι μεγαλομέτοχοι στην Pfizer. Που ο ευεργέτης Κυριάκος επέβαλε ακόμα και πρόστιμα, προκειμένου να προωθήσει τα προϊόντα της.

Για να αφήσουμε όμως τους λαϊκισμούς και την τοξικότητα, γνώμη μου είναι πως κάθε Έλληνας θα πρέπει να σπεύσει με χαμόγελο στο μέτωπο της Ουκρανίας, προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα αυτών των κολοσσών που έφεραν μεταξύ άλλων και τον ευεργέτη Κυριάκο στην εξουσία.

Μόνο εάν έχεις IQ Συριζαίου δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ο πιο ακριβοπληρωμένος Επικοινωνιολόγος του σύμπαντος, ο Σταν Γκρίνμπεργκ, μόνο από ένα τέτοιο πολυεθνικό ταμείο μπορεί να πληρωθεί και όχι από την χρεωκοπημένη ΝΔ.

Ο Κυριάκος λοιπόν επειδή είναι μπεσαλής και δεν είναι αχάριστος, εάν οι ευεργέτες του του ζητήσουν να στείλει στρατό στην Ουκρανία για να προστατεύσει τα χωράφια τους, θα το κάνει με μεγάλη χαρά. Και εμείς οφείλουμε να υποταχθούμε στις διαταγές του στρατηλάτη Κυριακού – Μεγαλέξανδρου, ειδικά μετά το ιστορικό ταξίδι του στην Σίβα (https://www.triklopodia.gr/%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%83-%ce%bc%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%bd%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%ba/).

 

ΕΕ-ΗΠΑ: «Ο χρήσιμος κύριος Μητσοτάκης» – «Άρωμα δικτάτορα» αλλά τον «σώζει» η Ουκρανία. Του έχουν συγχωρέσει την έλλειψη κράτους δικαίου, τις υποκλοπές, τα Τέμπη ακόμα και το γεγονός ότι αγοράζει Ρωσικό φυσικό αέριο.

ΕΕ και ΗΠΑ στηρίζουν με κάθε τρόπο και μέσον τον «χρήσιμο» σε αυτούς Κ.Μητσοτάκη, παρά τα σκάνδαλα τα οποία έχει προκαλέσει η κυβέρνηση του και τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο κυβερνάει, γιατί τον χρειάζονται όσο διεξάγεται ακόμα ο πόλεμος στην Ουκρανία.  Έτσι λοιπόν του συγχωρούν την έλλειψη κράτους δικαίου (που η ίδια η ΕΕ αναγνώρισε), που σημαίνει με λίγα λόγια αυταρχική διακυβέρνηση.

Του συγχωρούν την σφαγή των Τεμπών, του συγχωρούν τις υποκλοπές, του συγχωρούν την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων που αποκαλύφθηκε με τα περιβόητα emails της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, του συγχωρούν ακόμα και τα deals με τα οποία η χώρα συνεχίζει να αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο.

Γιατί το έξι φορές ακριβότερο Αμερικανικό LNG είχε ένα κακό: Φαινόταν στους… λογαριασμούς ρεύματος. Όλα τα ‘χουν συγχωρέσει. Γιατί προσφέρει αφειδώς όπλα και πυρομαχικά που δεν είναι δικά του αλλά του Ελληνικού λαού στην Ουκρανία, αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά γιατί από εκεί τα παίρνει και ταυτόχρονα είναι ίσως ο πιο ακραίος στις δηλώσεις του και στις ενέργειες του Ευρωπαίος ηγέτης κατά της Ρωσίας.

Ούτε η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει φτάσει σε τέτοια άκρα. Σε ότι αφορά τα όπλα και τα πυρομαχικά τα οποία τα έχει πάρει από τα νησιά δημιουργώντας σοβαρό έλλειμμα στις αμυντικές τους δυνατότητες, να θυμίσουμε ότι έχει προσφέρει πολλές χιλιάδες βλήματα Πυροβολικού διαμετρήματος των 155 χλστ.

Βλήματα τα οποία δεν μπορούν να αντικατασταθούν καθώς δεν υπάρχουν πλέον τα ΕΑΣ για να τα παράξουν και φυσικά δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Θα πουν κάποιοι βέβαια ότι τα πυροβόλα των 155 χλστ. δεν είναι κρίσιμο οπλικό σύστημα αλλά για τους Ουκρανούς όμως είναι.

Σίγουρα πάντως κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι κρίσιμα οπλικά συστήματα τα 60 φορητά αντιαεροπορικά συστήματα Stinger και τα 32 ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 105 χλστ. που και αυτά τα πήραν από τα νησιά για να τα στείλουν στην Ουκρανία.

Και όμως παρόλο τον οπλισμό και τα πυρομαχικά που έχει στείλει στην Ουκρανία δεν είναι αυτή η πιο ακραία ενέργεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προχώρησε σε ακόμα πιο ακραίες, όπως το να αποκλείσει την ρωσική εκπροσώπηση από τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου παρά το γεγονός ότι η τσαρική Ρωσία έπαιξε καίριο ρόλο στην ανεξαρτησία και στην δημιουργία του σύγχρονου νεοελληνικού κράτους.

Είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό. Αλλά ούτε αυτό ήταν το «peak». Ο πρωθυπουργός το ξεπέρασε όταν όχι μόνο αρνείτο να δώσει έγκριση στους Ρώσους πολίτες να ψηφίσουν, αλλά έδωσε την έγκρισή του, μόνο όταν η Μόσχα έθεσε θέμα παραβίασης της συνθήκης της Βιέννης!

Και αυτή η έγκριση δόθηκε μόλις στις 8 Μαρτίου, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές! Και μάλιστα έσπευσε να δηλώσει ότι «Η Ελλάδα δίνει την έγκρισή της απρόθυμα»! Τώρα, ανεξάρτητα με το αν κάποιος συμπαθεί την Ρωσία και τον Β.Πούτιν, πόσο «έξυπνα» είναι αυτά περί «απροθυμίας»; Και τι προσφέρουν στο εθνικό συμφέρον; Γιατί τόσο μένος;

Μήπως για να κρύψουν από τους Δυτικούς ότι, παρά το εμπάργκο, έχουν ξεκινήσει και αγοράζουν φυσικό αέριο από την Ρωσία (ναι, αθόρυβα, αλλά μαζικά) σε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που αγόραζαν πριν τον πόλεμο; Γιατί η κυβέρνηση αγοράζει ρώσικο αέριο και από τον Τurk Stream αλλά και από τον αζερικό ΤΑΡ, του οποίου το περιεχόμενο σε αέριο είναι κατά 80% Ρωσικό!

Στην δε Τουρκία τα έδωσε όλα έχει εκχωρήσει την μισή ΑΟΖ με την συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες που σύναψε με την Αίγυπτο και στην οποία σταματάει την Ελληνική ΑΟΖ στα μισά της χερσαίας Ρόδου στον 28ο μεσημβρινό! Σε ότι αφορά την λέξη «απρόθυμα» που χρησιμοποίησε η Ελληνική κυβέρνηση τι θα μπορούσε να απαντήσει η Ρωσία;

«Βάλαμε την υπογραφή μας για την Ελληνική ανεξαρτησία αλλά από θύμα» και θα μπορούσαν να το συνεχίσουν ακόμα χειρότερα λέγοντας «βάλαμε την υπογραφή μας για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων αλλά απρόθυμα». Γιατί στην Συμφωνία των Παρισίων η τότε Σοβιετική Ένωση είχε υπογράψει για την ενσωμάτωση των νησιών και η Ρωσία ως διάδοχο κράτος «κληρονόμησε» την υπογραφή αυτή.

Να σημειώσουμε ότι η Ρωσία έβαλε την υπογραφή της στην ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα αλλά όντως απρόθυμα, γιατί ελέγχουν την έξοδο στην Ανατολική Μεσόγειο. Για αυτόν το λόγο της δόθηκαν τότε τα τρία αγκυροβόλια στο Αιγαίο (το ένα στην Αστυπάλαια)-(https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/ee-ipa-o-xrisimos-kyrios-mitsotakis-aroma-diktatora-alla-ton-sozei-i-oukrania/).

 

Από τον Β.Ζελένσκι τα μαθαίνουμε: «Συζητήσαμε με τον Κ.Μητσοτάκη για την ενίσχυση της αεράμυνάς μας – Έχουμε συμφωνίες να εφαρμόσουμε»! Διαψεύδει η κυβέρνηση με ανακοίνωση της.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε (και έτσι πάλι μάθαμε τι συζητάει ο πρωθυπουργός όπου πηγαίνει) ότι είχε σήμερα, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 μ.Χ., τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με επίκεντρο τα Ελληνικά συστήματα αεράμυνας αλλά πριν λίγη ώρα κυβερνητικές πηγές προχώρησαν σε διάψευση ότι υπάρχει κάποια τέτοια συμφωνία αποστολής αμυντικού υλικού.

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα σχολιάζοντας την ανάρτηση που έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με την συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από τις σημερινές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν μάλιστα ότι «η συμφωνία, για την οποία μιλά ο Ουκρανός Πρόεδρος στην ανάρτηση του, είναι η στρατηγική συμφωνία που καλούνται να συνομολογήσουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για την ένταξη της Ουκρανίας η οποία όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «δεν είναι καν έτοιμη».

Tor-M1, OSA-AK/AKM και S-300PMU-1 βρίσκονται στο ουκρανικό στόχαστρο και οι αναφορές συνεχώς για το θέμα είναι ότι σε κάθε περίπτωση βρίσκονται στο επίκεντρο συζητήσεων. Αλλά η Ελληνική αεράμυνα με τι θα μείνει, ενώ επιπλέον η αποστολή τους θα δημιουργήσει μείζον ζήτημα με την Ρωσία;

«Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και την συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας», έγραψε νωρίτερα ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ.

«Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας», πρόσθεσε ο Ουκρανός Πρόεδρος, αναφερόμενος στην ρωσική πυραυλική επίθεση λίγα μέτρα μακριά από την Ελληνική αποστολή στην ουκρανική πόλη, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στην Οδησσό, ενώ ο ίδιος ο Ζελένσκι δήλωσε ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η επίθεση να στόχευε τον ίδιο ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη». «Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το Ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί. Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας που βασίζεται στην Δήλωση του Βίλνιους της G7», καταλήγει η ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, απτόητος, σε ανάρτησή του έσπευσε να κάνει λόγο για «επείγουσα ανάγκη να εντείνουμε τη βοήθειά μας» στην Ουκρανία. «Μίλησα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από τις σημερινές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ουκρανία.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία. Η επίσκεψή μου στην Οδησσό μου κατέδειξε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη να εντείνουμε τη βοήθειά μας. Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξή της στην Ε.Ε.», αναφέρει συγκεκριμένα σε σχετική ανάρτηση του ο πρωθυπουργός (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/v-zelenski-syzitisame-me-ton-k-mitsotaki-gia-tin-enisxysi-tis-aeramynas-mas-exoume-pleon-synergasia/).

 

Ο ΟΛΕΤΗΡΑΣ ΚΟΥΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!! ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΠΑΓΙΔΑ Η ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος ανακοίνωσε την «επιτάχυνση» των διαδικασιών για την υπογραφή Συμφωνίας Ασφαλείας μεταξύ του Κιέβου και της Αθήνας. Ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε, με μήνυμά του στο X, ότι το Κίεβο επιταχύνει τις διαδικασίες για την υπογραφή διμερούς Συμφωνίας Ασφαλείας με την Ελλάδα, επί τη βάσει της Διακήρυξης των G7, όπως αυτή σχηματοποιήθηκε στο Vilnius προ μηνών.

Πρόκειται για μια ακόμη κομβική, διπλωματική επιλογή της χώρας, και μάλιστα στη λάθος πλευρά της ιστορίας, που μεθοδεύεται εν κρυπτώ και παραβύστω, με αποτέλεσμα να γίνεται γνωστή από το ... Twitter του Ουκρανού προέδρου.

Στο σχετικό του μήνυμα στο Twitter, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου αναφέρθηκε στην εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό, καθώς και τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας, «ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας».

«Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι την σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας» τόνισε σχετικά ο Volodymyr Zelensky. Ωστόσο, η πλέον βαρύνουσα ανακοίνωση του Ουκρανού προέδρου αφορά στην υπογραφή Διμερούς Συμφώνου Ασφαλείας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο εμπλέκει τη χώρα βαθύτερα στους νατοϊκούς σχεδιασμούς, στο πλευρό της Δύσης και απέναντι στη διαχρονική σύμμαχο Ρωσία.

«Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας που βασίζεται στη Δήλωση του Vlinius της G7» επιβεβαίωσε ο Zelensky, φέρνοντας στο προσκήνιο διπλωματικές διεργασίες που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποκρύψει πλήρως από την ελληνική κοινή γνώμη, όπως άλλωστε συνέβη και στην περίπτωση της αποστολής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πανικός στο Μαξίμου για τη μυστική διπλωματία με Ουκρανία - «O Zelensky εννοούσε τη συμφωνία ένταξης στην ΕΕ». «Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας την ανάρτηση που έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky σχετικά με την συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από τις σημερινές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν μάλιστα ότι «η συμφωνία, για την οποία μιλά ο Ουκρανός Πρόεδρος στην ανάρτησή του, είναι η στρατηγική συμφωνία που καλούνται να συνομολογήσουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για την ένταξη της Ουκρανίας» η οποία όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «δεν είναι καν έτοιμη».

Φυσικά η ... δημιουργική ερμηνευτική στα λόγια του Zelensky εκ μέρους της κυβέρνησης δεν καταμαρτυρά τίποτε λιγότερο από τον πανικό του Μαξίμου το οποίο πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη, ή αλλιώς πιάστηκε να πραγματοποιεί μυστική διπλωματία, που θεώρησε ατυχώς πως θα παρέμενε τέτοια. Για του λόγου το αληθές, παρατίθεται ατόφια η σαφέστατη φράση του Zelensky από την ανάρτησή του στο Twitter.

«Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας που βασίζεται στη Δήλωση του Vilnius της G7» έγραψε σχετικά ο Ουκρανός πρόεδρος αναφερόμενος προφανώς στις διμερείς συμφωνίες ασφαλείες με τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, που δρομολόγησε η Σύνοδος της G7 του Vilnius και στην επικείμενη υπογραφή μιας αντίστοιχης με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σιωπή Μητσοτάκη για το Σύμφωνο Ασφαλείας και νέες διαβεβαιώσεις για στήριξη στο Κίεβο. Με δικό του μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέφυγε να σχολιάσει ευθέως την προαναγγελία υπογραφής Συμφώνου Ασφαλείας μεταξύ της χώρας μας και της Ουκρανίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο μήνυμα του Zelenksy. Αντ' αυτού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία».

Πρόσθεσε πως η επίσκεψή του στην Οδησσό τόνισε ακόμα περισσότερο την «επείγουσα ανάγκη να αυξήσουμε τη βοήθειά μας» στο καθεστώς του Κίεβου. «Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξη στην ΕΕ», κατέληξε με δική του ανάρτηση στο Twitter o κ. Μητσοτάκης.

Ποιος είναι ο σκοπός των διμερών συμφώνων ασφαλείας. «Ο σκοπός των διμερών συμφώνων είναι να υπάρχει κάποιο είδος προσωρινής υποστήριξης καθώς η προσπάθεια του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ καθυστερεί και να διασφαλιστεί ότι οι ηγέτες της Ουκρανίας θα συνεχίσουν να αισθάνονται ότι «θα έχουν μακροπρόθεσμη υποστήριξη από διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ», εξηγεί ο Mikael Valtersson, πρώην αξιωματικός των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων και επιτελάρχης του Σουηδικού Δημοκρατικού Κόμματος.

«Η διαδικασία του ΝΑΤΟ θα είναι μακρά. Μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Η Ουκρανία ίσως μείνει στην αίθουσα αναμονής για 10 χρόνια. Η Ουκρανία θέλει να έχει αυτές τις συμφωνίες ασφαλείας μέχρι να γίνουν μέλη. Αλλά δεν ξέρουμε αν θα γίνουν ποτέ μέλη», είπε ο Valtersson στο Sputnik.

Εν τω μεταξύ, το Κίεβο ελπίζει να χρησιμοποιήσει διμερείς συμφωνίες ασφαλείας με μέλη του ΝΑΤΟ για να αποτρέψει την κατάρρευση της πολεμικής του προσπάθειας. Όσον αφορά στις πρακτικές επιπτώσεις των συμφώνων, ο Valtersson επισημαίνει ότι βασικά θα συνεχιστεί η ροή βοήθειας που υπάρχει σήμερα αλλά σε πιο επίσημη βάση.

«Πρόκειται να κάνουν το ίδιο πράγμα που κάνουν σήμερα – δηλαδή να παρέχουν στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη εάν η Ουκρανία αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, είδαμε ότι μίλησαν για αυτό – ότι θα είχαν κάποιου είδους συμφωνίες ασφαλείας με το Κίεβο πριν γίνουν μέλη», συνέχισε.

Μία εύκολη διέξοδος για τις χώρες του ΝΑΤΟ; Ταυτόχρονα, ο Valtersson είπε ότι «είναι επίσης μια εύκολη διέξοδος για τις χώρες του ΝΑΤΟ» όταν πρόκειται για το τέλμα του πολέμου με την Ρωσία. «Έχουν ήδη υποσχεθεί ότι θα κάνουν πολλά για την Ουκρανία τα επόμενα 10 χρόνια, αλλά αυτό που είναι σημαντικό για το Κίεβο είναι τι θα συμβεί τον επόμενο χρόνο», τόνισε ο αναλυτής.

Ο Σουηδός ειδικός βλέπει επίσης τη λανθάνουσα αντιπαλότητα μεταξύ Λονδίνου και ΕΕ ως έναν άλλο πιθανό παράγοντα, με το Βερολίνο και το Παρίσι να θέλουν να δείξουν ότι η Ένωση παραμένει εξίσου δεσμευμένη στην υπόθεση του Κιέβου, ειδικά εν μέσω της επικίνδυνης αμερικανικής οικονομικής υποστήριξης καθώς η χρηματοδότηση 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων παραμένει κολλημένη στο Κογκρέσο.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες - οι μεγάλες δυνάμεις, και ειδικά η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν διακηρύξει ότι πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία ακόμα κι αν οι ΗΠΑ δεν συνεχίσουν. Είναι δύσκολο να λάβεις ενίσχυση από τις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, και αν ο Trump γίνει πρόεδρος αυτό θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο.

Στην θανάσιμη παγίδα του Κιέβου η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός Ππρόεδρος Volodymyr Zelensky μετέβη στην Γερμανία και την Γαλλία στις 16 Φεβρουαρίου προκειμένου να υπογράψει συμφωνίες ασφαλείας με τις δύο μεγαλύτερες δυνάμεις της ΕΕ, εν μέσω εξασθένισης της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ προς το Κίεβο.

Ωστόσο, η ιδέα του διμερούς συμφώνου ασφαλείας, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Vilnius τον Ιούλιο 2023 μ.Χ. αναμενόταν να συμπεριλάβει και άλλα μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου. Επί τη βάσει αυτού του σχεδιασμού το Κίεβο υπέγραψε στη συνέχεια αντίστοιχες συμφωνίες με την Ολλανδία, την Ιταλία και την Δανία.

Όπως είχε προειδοποιήσει έγκαιρα το BN, ήταν απολύτως αναμενόμενο ότι το ουκρανικό καθεστώς θα επεδίωκε να συνάψει ένα τέτοιο σύμφωνο και με την κυβέρνηση Μητσοτάκη που άκριτα και απολύτως λανθασμένα έχει ταχθεί κατά της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση. Τελικά η σχετική εξέλιξη έρχεται να εμπεδώσει, με τον πιο πειστικό τρόπο, την θέση της χώρας ως ευαίσθητου κρίκου σε μια αλυσίδα παγκόσμιας σύγκρουσης (https://oimos-athina.blogspot.com/2024/03/blog-post_180.html).

 

Δημοσκόπηση IPSOS: Πάνω από το 80% των Ελλήνων τάσσονται κατά της συνέχισης της βοήθειας στην Ουκρανία. Η Ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέες «δωρεές» στον στρατό του Ζελένσκι.

Μόνο ένα 17% των Ελλήνων πολιτών διάκεινται θετικά στην βοήθεια στην Ουκρανία, ένα συντριπτικό ποσοστό σε ότι αφορά τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην στην Ανατολική Ευρώπη, με την κυβέρνηση να κωφεύει επιδεικτικά ετοιμάζοντας νέες δωρεές στον στρατό του Ζελένσκι.

Έχοντας συμπληρώσει περισσότερα από δύο χρόνια στα πεδία των μαχών και με τον πόλεμο να συνεχίζεται χωρίς να διαφαίνεται κάποιο σημάδι ειρήνευσης οι πολίτες της Ευρώπης δείχνουν σημάδια κόπωσης στο κομμάτι της συνέχισης παροχής βοήθειας στην Ουκρανία με την Ελλάδα και την Ουγγαρία να συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά κατά της βοήθειας.

Συγκεκριμένα, μόλις το 17% των Ελλήνων θεωρεί προτεραιότητα την συνέχιση της παροχής βοήθειας από την ΕΕ προς την Ουκρανία, ενώ το 45% εκτιμά ότι το ζήτημα είναι δευτερεύουσας σημασίας. Τα ποσοστά αυτά είναι χαμηλότερα μόνο στην Ουγγαρία, αρκετά χαμηλότερα από το Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σύμφωνα με αποκλειστική δημοσκόπηση της IPSOS για το Euronews -η πρώτη στο είδος της στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 26.000 ερωτηθέντες από 18 χώρες της ΕΕ- αποκαλύπτει ότι το μόνο 36% των Ευρωπαίων επιθυμεί η βοήθεια προς την Ουκρανία να αποτελέσει προτεραιότητα του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα Σκανδιναβικά κράτη μέλη της ΕΕ οι πιο θερμοί υποστηρικτές. Οι απόψεις σχετικά με την βοήθεια προς την εμπόλεμη χώρα, ωστόσο, διαφέρουν έντονα από χώρα σε χώρα. Οι ερωτηθέντες από τα σκανδιναβικά κράτη μέλη της ΕΕ είναι, οι πιο θερμοί υποστηρικτές, που καλούν το επόμενο ευρωκοινοβούλιο να είναι πιο ενεργό στην υποστήριξή του προς την Ουκρανία, με το 68% των Σουηδών, το 59% των Δανών και το 57% των Φινλανδών να δηλώνουν ότι αποτελεί προτεραιότητα για αυτούς.

Στον αντίποδα, η Ελλάδα και η Ουγγαρία ακολουθούμενες από την Ρουμανία και την Σλοβακία. Τι συμβαίνει με τις χώρες που συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων χορηγών στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, Μόνο το 17% των Ελλήνων και το 12% των Ούγγρων πιστεύει ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της ΕΕ κατά την επόμενη θητεία.

Στην Γερμανία, την Πολωνία και την Τσεχία, όπου οι κυβερνήσεις συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων χορηγών στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, οι ερωτηθέντες φαίνεται να αισθάνονται κάποια κόπωση από τη βοήθεια, με τα ποσοστά να μοιάζουν πολύ με τον μέσο όρο της ΕΕ.

Μέρος της δυσαρέσκειας στην ανατολική Ευρώπη και στα κράτη μέλη που συνορεύουν με την Ουκρανία συνδέεται πιθανότατα με τις εισαγωγές ουκρανικών γεωργικών προϊόντων, κατά των οποίων διαμαρτύρονται οι Ευρωπαίοι αγρότες υποστηρίζοντας ότι συμπιέζουν τις τιμές σε όλο το μπλοκ.

Η πολιτική ιδεολογία. Η δημοσκόπηση εξετάζει και την πολιτική ιδεολογία των ερωτηθέντων με τους υποστηρικτές των Πρασίνων (57%) να υποστηρίζουν σε συντριπτικό ποσοστό ότι η ενίσχυση της στήριξης θα αποτελέσει προτεραιότητα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι ερωτηθέντες που ταυτίζονται με τις τρεις κύριες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τους κεντροαριστερούς Σοσιαλιστές και Δημοκράτες και τις κεντρώες ομάδες των Ανανεωτικών – είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό υπέρ της συνέχισης της ισχυρής στήριξης προς την Ουκρανία.

Η υποστήριξη από τους ψηφοφόρους της αριστεράς είναι πιο συγκρατημένη, αλλά παρόλα αυτά σε μεγάλο βαθμό θετική. Ωστόσο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων που συντάσσονται με την δεξιά ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία» θεωρεί τη βοήθεια προς την Ουκρανία δευτερεύουσα.

Η δημοσκόπηση ωστόσο δεν κάνει διάκριση μεταξύ των διαφόρων τύπων βοήθειας. Η ΕΕ έχει παράσχει στρατιωτική, μακροοικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία εξαπέλυσε την πλήρους κλίμακας εισβολή της πριν από δύο και πλέον χρόνια.

Βοηθάει πράγματι η στήριξη της ΕΕ την Ουκρανία. Στην ερώτηση αν η στάση της ΕΕ στην Ουκρανία είχε θετικό αντίκτυπο στις εξελίξεις στην εμπόλεμη χώρα, οι ερωτηθέντες στις 18 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν εξίσου διχασμένοι, με τους Έλληνες να είναι ξανά αρνητικοί με ένα μόλις 22%. Συνολικά, το 36% λέει ότι η ΕΕ είχε θετικό αντίκτυπο, το 32% δηλώνει ότι ο αντίκτυπος του μπλοκ δεν ήταν ούτε θετικός ούτε αρνητικός και το υπόλοιπο 31% πιστεύει ότι ο αντίκτυπος ήταν αρνητικός.

Το συνολικό ποσό βοήθειας από τα 27 κράτη μέλη υπερβαίνει τα 143 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το συνολικό ποσό της βοήθειας που έχει παρασχεθεί στην Ουκρανία από τα 27 κράτη μέλη υπερβαίνει τα 143 δισεκατομμύρια ευρώ!

Από αυτά, τα 81 δισεκατομμύρια ευρώ δεσμεύτηκαν μέσω του προϋπολογισμού της ΕΕ για χρηματοδοτική, οικονομική και ανθρωπιστική στήριξη, ενώ άλλα 12 δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν από τα κράτη μέλη για τον ίδιο σκοπό.

Η στρατιωτική βοήθεια ανέρχεται σε 33 δισεκατομμύρια ευρώ – τα δύο τρίτα ως διμερής στήριξη και τα υπόλοιπα 11 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του μέσου της Ευρωπαϊκής Ειρηνευτικής Διευκόλυνσης – ενώ 17 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν εκταμιευθεί για τη στήριξη των προσφύγων εντός της ΕΕ.

Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο στην ΕΕ από τον Μάρτιο του 2022 μ.Χ. Η προστασία τους και οι βασικές τους ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης των παιδιών τους και της στέγασης, παρέχονται από το σύστημα προσωρινής προστασίας.

Η ΕΕ έχει επίσης λάβει μια σειρά μαζικών και πρωτοφανών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τη στρατιωτική της επίθεση κατά της Ουκρανίας. Έχουν εγκριθεί δεκατρείς δέσμες μέτρων για τον περιορισμό των πωλήσεων Ρωσικών ορυκτών καυσίμων και μετάλλων και τον αυστηρό περιορισμό της πρόσβασής της σε βασικά αγαθά και τεχνολογίες που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στο πεδίο της μάχης.

Επιπλέον, πάνω από 300 δισεκατομμύρια ευρώ από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ακινητοποιήθηκαν σε όλη την ΕΕ και τους συμμάχους της G7. Οι ερωτηθέντες από τις σκανδιναβικές χώρες – 63% των Δανών, 60% των Φινλανδών, 58% των Σουηδών – έχουν θετική άποψη για τον αντίκτυπο που είχε η ΕΕ στην στήριξη της Ουκρανίας.

Ο Γαλλογερμανικός άξονας, εν τω μεταξύ, είναι μέτρια ικανοποιημένος: Το 37% των Γάλλων ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη και το 31% αρνητική, περίπου το ίδιο με την απέναντι πλευρά του Ρήνου.

Αλλά στην Ρουμανία, την Σλοβακία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο αντίκτυπος της ΕΕ στον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν αναποτελεσματικός (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/dimoskopiseis/dimoskopisi-pano-apo-to-80-ton-ellinon-tassontai-kata-tis-synexisis-tis-voitheias-stin-oukrania/).

 

Το αδιέξοδο της κυβέρνησης σε Αίγυπτο - Λιβύη, η αποτυχία με Haftar και το νέο μεταναστευτικό πρόβλημα στην Κρήτη. Η Ελληνική διπλωματία τώρα συνειδητοποιεί την εντελώς λάθος προσέγγισή της στο θέμα της Λιβύης και του Haftar. Tα μεγάλα διπλωματικά αδιέξοδα της Ελλάδας αποκαλύπτει η συμφωνία που έγινε μεταξύ της Ευρώπης και της Αιγύπτου.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Al Sisi βρίσκεται σε δεινή θέση, η χώρα δανείστηκε 8 δισ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα με εγγυητή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ουσιαστικά είναι φαλιρισμένη με πολλά εσωτερικά θέματα. Στην Αίγυπτο υπάρχουν τουλάχιστον 10 εκατ. μετανάστες από την Γάζα ενώ η δεινή οικονομική κατάσταση αναγκάζει ακόμα και τους Αιγύπτιους να μεταναστεύσουν.

Επιδείνωση της Αιγυπτιακής οικονομίας. Η επιδείνωση της Αιγυπτιακής οικονομίας έχει σχέση και με την απώλεια εσόδων λόγω της παράκαμψης του Σουέζ από την διεθνή ναυτιλία εξαιτίας των Χούθι, από τη διακοπή εξαγωγών φυσικού αερίου προς τις αγορές και το πλήγμα στον τουρισμό, λόγω φόβων για τρομοκρατικά χτυπήματα.

Για την Ελλάδα η Αίγυπτος είναι σημαντική καθώς εκτός ότι διατηρεί το μεγάλο όγκο των μεταναστών στους κόλπους της, ο Al Sisi κρατάει μακριά τον Εrdogan από την περιοχή και φυσικά διατηρεί το στάτους του καθορισμού της ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου όπως έχει συμφωνηθεί. Γι’ αυτό και ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός πίεσε την Ευρώπη ώστε να δώσει κάποια χρήματα και να στηρίξει την προσπάθεια του Al Sisi διότι αλλιώς παραμονεύει η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Πολιτική αστάθεια αν έρθει η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Με την Μουσουλμανική Αδελφότητα θα είχανε ανοίξει οι πύλες της κολάσεως, αφού θα άνοιγε τα σύνορα και θα έφταναν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδος όλοι αυτοί οι μετανάστες την στιγμή μάλιστα που η Ευρώπη έχει πάρει μία ακροδεξιά στροφή.

Αλλά και στην Ελλάδα θα είχε αντίκτυπο αρνητικό. Η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων είναι αποτέλεσμα της μεταναστευτικής πολιτικής και βεβαίως της επιλογής της κυβέρνησης να παίξει με την ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ. Οπότε η συμφωνία των 7,4 δις ευρώ ήταν αναγκαία για να διατηρηθεί στην εξουσία ο Al Sisi και να γλιτώσει η Ελλάδα και η Ευρώπη τα χειρότερα.

Πρόβλημα στην Λιβύη με τον Haftar. Όμως, η Ελλάδα έχει πρόβλημα από την Λιβύη. Τα μεταναστευτικά κύματα προς την Ιταλία και την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες προέρχονται από την Λιβύη.

Πρωταγωνιστικό ρόλο, μάλιστα, παίζει ο στρατάρχης Haftar, πάνω στον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη στήριξε τις ελπίδες της ότι θα σπάσει το τουρκολιβυκό σύμφωνο, διώχνοντας μάλιστα από την χώρα μας τον πρέσβη της Λιβύης, ο οποίος αμέσως μετά έγινε Πρόεδρος της χώρας του…

Οι εξελίξεις δεν δικαίωσαν την επιλογή της Ελληνικής διπλωματίας. Αυτή την στιγμή, από Λιβύη, από τις περιοχές που ελέγχει ο Haftar έρχονται κάθε μέρα δεκάδες Αιγύπτιοι μετανάστες στην Νότια Κρήτη, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αναληθή δημοσιεύματα. Οπότε, κάτι δημοσιεύματα από φιλοκυβερνητικά φύλλα ότι ο Μητσοτάκης χτίζει τείχος στην Μεσόγειο εκτός από παραπλανητικά και αναληθή, είναι αστεία. Η Ελληνική διπλωματία, μετά την ανώφελη και αποτυχημένη πολιτική στην Ουκρανία, μετά την αναποτελεσματική Διακήρυξη των Αθηνών όπου ο Erdogan πετάει στο κάλαθο των αχρήστων την συναίνεση μετά το ξέσπασμά του για την Κύπρο, τώρα συνειδητοποιεί την εντελώς λάθος προσέγγιση της στο θέμα της Λιβύης και του Haftar (https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/728009/to-adieksodo-tis-kyvernisis-se-aigypto-livyi-i-apotyxia-me-haftar-kai-to-neo-metanasteftiko-provlima-stin-kriti).

 

Γιατί ο Ζελένσκι αποκάλυψε δημόσια μυστικές συμφωνίες με Μητσοτάκη και τον «πούλησε στεγνά» στην κοινή γνώμη; Σύμφωνα με προσωπική έρευνα που έχω κάνει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι γιος του μέγα ανθέλληνα Τζορτζ Σόρος.

https://www.triklopodia.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%BD/

Προσφάτως μάθαμε ότι: Ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι μέσω ανάρτησης στο Twitter ανακοίνωσε συμφωνίες μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Οδησσό με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός στο Μαξίμου για τις αποκαλύψεις που εκθέτουν ξανά τον Μητσοτάκη και φανερώνουν περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στο Ουκρανικό.

Πίσω από τις κουρτίνες των διπλωματικών πηγών,το Μαξίμου δεν δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις και επιχειρεί να υποβαθμίσει την αποκάλυψη Ζελένσκι, ωστόσο επιβεβαιώνει ότι η χώρα συζητά διμερώς με την Ουκρανία για τη συμφωνία υποστήριξης ασφαλείας!

Υπενθυμίζεται ότι στην αποκάλυψη που έκανε μέσω Twitter (X) ο Ζελένσκι έγραψε:  «Μίλησα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για την συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας.

 Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί. Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας με βάση τη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7.»

Άραγε ποιες είναι οι συμφωνίες στις οποίες προχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ουκρανία; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να γίνει πρώτος επίτροπος κοινής Άμυνας της Ε.Ε

Αυτή είναι η επιδίωξη του και αυτός είναι ο στόχος του αλλά για να τον επιλέξουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ (κυρίως αυτοί) θα πρέπει να τους κάνει τα χατίρια και αυτή την περίοδο αυτό σημαίνει να εξοπλίσει και να υποστηρίξει πολύ δυναμικά την Ουκρανία.

Έτσι ακούστηκε ότι εφόσον η αποστολή ανδρών στο μέτωπο του πολέμου αποκλείεται για προφανείς λόγους ο Π/Θ δοκίμασε να στείλει λληνικά F-16 και να αναλάβει η Ελληνική πολεμική αεροπορία το κύριο βάρος της αεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας.

Τεράστια προσφορά αναμφισβήτητα και σχεδόν σίγουρο εισιτήριο για την επιλογη στη θέση του πρώτου Ευρωπαίου Υπουργού Άμυνας.Ένα χαρτοφυλάκιο με τεράστια διεθνή επιρροή και ατελείωτα κεφάλαια προς χρήση (αν καταλαβαινόμαστε).

Το αδιαπέραστο τείχος ΣΟΡΟΣ. Ωστόσο όσο και να προσπαθήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ένα τέτοιας μεγάλης σημασίας πόστο στην ανώτατη διοίκηση της Ένωσης δεν θα δοθεί σε Έλληνα καθώς βάζει βέτο ο μέγας ανθέλληνας και μέγας χορηγός της ΝΤΠ αλλά και πολλών Αμερικανών και Ευρωπαίων πολιτικών ο Τζορτζ Σόρος ο οποίος δεν θέλει με τίποτα η Ελλάς να προοδεύσει σε οποιαδήποτε πεδίο της Ε.Ε .

Έτσι έβαλε τον γιο του Ζελένσκι να προδώσει τις μυστικές συμφωνίες με Μητσοτάκη για τα F-16 για να εκτεθεί ο δεύτερος και να μην προχωρήσουν τα σχέδια του για ανάληψη της θέσης του πρώτου Ευρωπαίου επιτρόπου κοινής Άμυνας καθώς εμφανίζεται ερασιτεχνικά επιπόλαιος και ανεπαρκής στο να κρατάει μυστικά και αυτό το τελευταίο είναι ολέθριο για στέλεχος της ΝΤΠ.

Μαχητικά αεροσκάφη θα βρεθούν και από άλλα κράτη άλλωστε ο πόλεμος δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα και όλοι οι υποψήφιοι μεταπολεμικοί μεγαλοπαράγοντες τρέχουν να προλάβουν τις θέσεις πριν αυτές καλυφθούν από άλλους υποψηφίους. Ο Ολλανδός Μαρκ Ρούτε επιλογή του Σόρος.

Τα ανώτατα στελέχη της ΝΤΠ και οι μεγάλοι χορηγοί αυτής έχουν αποφασίσει να τοποθετήσουν τον Μαρκ Ρούτε στη θέση του Υπουργού Άμυνας της Ένωσης.΄Ευχομαι οι προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων να μην μας πάρουν στο λαιμό τους με αντίποινα των Ρώσων (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/03/blog-post_384.html).

 

Στην Αλεξανδρούπολη συντελείται ένα αίσχος - Η Ελλάδα μέρος του πολέμου και της επερχόμενης βαριάς ήττας.  Η Ελλάδα σχεδιάζει να στείλει Έλληνες στρατιώτες στην Ουκρανία ως μέρος της ομάδας των προθύμων; - Εάν ναι... ας ετοιμάσουν και τις νεκρολογίες...

Η Ελλάδα έχει καταστεί ενεργό μέρος του πολέμου ταυτιζόμενη με την λάθος πλευρά της ιστορίας. Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται η νέα Αμερικανική βάση και σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση πλοία και φορτηγά μεταφέρουν όπλα είτε για τις χώρες του ΝΑΤΟ, είτε για την Ουκρανία.

Η Ελλάδα μέσω αυτής της βάσης έχει μετατραπεί με ορμητήριο των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που τροφοδοτούν τον πόλεμο και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, η Ελλάδα της ειρήνης έχει ναυαγήσει, η Ελλάδα στην λάθος πλευρά της ιστορίας διαιωνίζει τον φαύλο κύκλο του πολέμου είναι αίσχος και ντροπή...

Η Αλεξανδρούπολη έχει μετατραπεί σε βάση… διατήρησης της ανομίας των αμερικανών αφού όπως αποδεικνύεται η διατήρηση του πολέμου στην Ουκρανία… είναι πολιτικό παιχνίδι ενός υπερήλικα που πάσχει από άνοια του Biden… που ευελπιστεί ότι θα κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024… που τελικά δεν θα κερδίσει και δεν πρέπει να κερδίσει.

Τανκς Abrams, Bradley και ότι οπλικά συστήματα κυκλοφορούν στην Ουκρανία, πέρασαν και από την Αλεξανδρούπολη. Η Αλεξανδρούπολη έχει μετατραπεί σε κόμβο, σε διαμετακομιστικό κέντρο πολέμου… δεν είναι η πόλη της ειρήνης η Αλεξανδρούπολη… Η Ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί μια κατάφορα ιστορικά και ρεαλιστικά λανθασμένη πολιτική ως προς την Ρωσία. Θυμίζουμε ότι η Ρωσία είναι σύμμαχος χώρα που ποτέ δεν ενόχλησε την Ελλάδα.

Ενώ ο Μητσοτάκης έχει συμφωνήσει να πάει στην Χάγη για Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες και υφαλοκρηπίδα με την Τουρκία, ενώ δηλώνει ότι με την Τουρκία δεν θα είμαστε πάντα εχθροί, η Ελλάδα με την άστοχη πολιτικής της βάλει κατά της Ρωσίας…

Για τα συμφέροντα της Ελλάδας η Ρωσία θα συνεχίσει να είναι πυλώνας σταθερότητας… Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές στις 25 Ιουνίου θα πρέπει να επαναξιολογήσει το ζήτημα του Ουκρανικού.

Η Ρωσία είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας στο Ουκρανικό ζήτημα, ένας χρήστης κοκαΐνης ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και το ΝΑΤΟ προκάλεσαν την Ρωσία και τον Putin αγνοώντας πλήρως τις βασικές ανησυχίες τους… Εάν δεν είναι η Ρωσία εχθρός… γιατί το ΝΑΤΟ έφθασε στα σύνορα της Ρωσίας;

Προφανώς το ΝΑΤΟ στο Ουκρανικό συντηρεί μια καταστροφή… Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα και οι Ουκρανοί σκοτώνονται, μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί 450.000 Ουκρανοί… Η Ελλάδα να γίνει πρωτεργάτης της ειρήνης και να αναλάβει πρωτοβουλίες για εκεχειρία και ειρήνη στην Ουκρανία… Από κομπάρσος της διεθνούς πολιτικής η Ελλάδα να αναλάβει πρωτοβουλίες…

Ο Μητσοτάκης ας δει τι κάνει ο Erdogan… ο οποίος έχει κερδίσει διεθνώς από την εξαιρετική του στάση, η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δεν συμμετέχει στις κυρώσεις και διατηρεί καλές σχέσεις με τον Putin…

Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος να επαναξιολογήσει την στάση της ως προς το Ουκρανικό και την Ρωσία. Στον πόλεμο η Ρωσία θα κερδίσει και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε τόσο περισσότερα θα κερδίσει η Ελλάδα…

Η Ελλάδα εάν δεν αλλάξει στρατηγική θα γίνει μέρος της ήττας... που έρχεται και θα είναι επώδυνη για όλη την Δύση... Υποσημείωση. Η Ελλάδα σχεδιάζει να στείλει Έλληνες στρατιώτες στην Ουκρανία ως μέρος της ομάδας των προθύμων; Εάν ναι... ας ετοιμάσουν και τις νεκρολογίες (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/03/blog-post_649.html)...









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου