Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΩΝ


ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΩΝ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, στις μέρες μας, κύριο θέμα ως προς τα Εκκλησιαστικά θέματα, αποτελεί η απόδοση ή μη αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας, την οποία ζήτησε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Ποροσένκο, υποστήριξε επίμονα, ότι η Εκκλησιαστική εξάρτηση της Ουκρανικής Εκκλησίας από το Πατριαρχείο Μόσχας, επηρεάζει άμεσα και τις πολίτικες εξελίξεις στην ιδιά την χωρά του, αφού οι περισσότεροι Ουκρανοί Ορθόδοξοι, υπακούν τον Πατριάρχη Μόσχας, ο οποιος κατά τον Ποροσένκο, είναι υποχείριο και ακολουθεί την πολιτική του Κρεμλίνου.
Οπότε, κατά τον ιδιο, θα πρέπει η Ουκρανική Εκκλησία, να γίνει αυτοκέφαλη (δηλαδή ανεξάρτητη), και να μην υπάγεται πια στο Πατριαρχείο Μόσχας, έτσι ώστε να εκφράζει τον ουκρανικό λαό. Αυτά τα επιχειρήματα, θα μπορούσε κάνεις να πει πως έχουν πράγματι βάση, εάν αυτά προερχόταν από το στόμα ενός αντικειμενικού και ανεξάρτητου παρατηρητή.
Όταν όμως αυτά προέρχονται από τον Πέτρο Ποροσένκο, έναν φιλοναζιστή διεφθαρμένο επιχειρηματία και δυτικό εγκάθετο, τον οποίο υποστηρίζουν οι ΗΠΑ και η Γερμανία, οι οποιος υποστηρίζει νεοναζιστικές πολιτοφυλακές και ταυτόχρονα έχει επιβάλει πολιτικές οικονομικής λιτότητας στον λαό του, τα λόγια αυτά, ακούγονται τουλάχιστον υποκριτικά.
Στην πραγματικότητα, οι δυτικοί (ΗΠΑ-Γερμανία), επιθυμούν, διάμεσου της μαριονέτας που αυτοί ανέβασαν στην εξουσία της Ουκρανίας (τον Ποροσένκο), να αποκόψουν καταρχάς την χωρά αυτή, πρώτα Εκκλησιαστικά και στην συνέχεια πολιτικά από την Ρωσία, εξαφανίζοντας πλήρως την επιρροή του Κρεμλίνου από το κράτος αυτό.
[Εδώ θα πρέπει να ειπωθεί, ότι η επιρροή του Πατριαρχείου Μόσχας καθώς και το ποίμνιο που αυτό δια ποιμάνει, επεκτείνεται σε όλα τα εδάφη της πρώην ΕΣΣΔ, εκτός της Ουκρανίας, κάτι που δείχνει το μέγεθος της θρησκευτικής και γεωπολιτικής επιρροής που παίζεται από την αυτοκεφαλία η μη της Ουκρανικής Εκκλησίας.
 Γιατί, αν η Ουκρανία, και άλλες περιοχές πάψουν να ανήκουν πια στο Πατριαρχείο Μόσχας και αυτές οι επισκοπές ανεξαρτητοποιηθούν και αποκτήσουν ντόπιους, εθνικιστές και δυτικόφιλους ιεράρχες, οι Ρώσοι θα χάσουν κάθε Εκκλησιαστική και πολιτική επιρροή στις περιοχές αυτές και θα απομονωθούν  τελείως].

Επιδιώκουν δε οι ΗΠΑ, αν επιτύχουν τελικά την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας, να εκδιώξουν από αυτή όλους τους Ορθοδόξους ιεράρχες οι οποίοι είναι πιστοί στον Πατριάρχη Μόσχας, και να τους αντικαταστήσουν με ουκρανούς αντιρώσους εθνικιστές, πιστούς στην Δύση και φιλοπαπικούς, πρόθυμους να δεχτούν την εισδοχή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, καθώς και την Ουνία και τον οικουμενισμό, χωρίς αντιρρήσεις.
[Ουσιαστικά, οι ΗΠΑ, επιθυμούν την υλοποίηση του σχεδίου του Μπρεζίνσκι (http://nikosxeiladakis.gr/%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BD%CF%83%CE%BA%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%81%CF%89/), ο οποίος υποστήριζε ότι αν οι ΗΠΑ κατορθώσουν να καταστήσουν την Ουκρανία δυτικό προτεκτοράτο και την αποκόψουν οριστικά από την Ρωσία, η Μόσχα δεν θα ξαναγίνει ποτέ ξανά μεγάλη δύναμη.
Και αυτό, εξαιτίας του γεγονότος, ότι αυτή δεν θα έχει πια τον απαραίτητο πληθυσμό, πόρους, γεωπολιτική έκταση, καθώς και τα λιμάνια και τις στρατιωτικές βάσεις που θα της είναι απαραίτητες για τον σκοπό αυτό (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_92.html)].
Ο Οικουμενισμός, έχει ως κύριο σκοπό, να ενώσει όλες τις χριστιανικές ομολογίες υπό την εξουσία του πάπα της Ρώμης, και όταν ο στόχος αυτός επιτευχθεί, να ακολουθήσει και η ένωση όλων των θρησκειών της γης, πάλι υπό την ηγεσία του παπα, με αποτέλεσμα, αυτός να καταστεί θρησκευτικός πλανητάρχης.
Ως δικαιολογία δε για την ανάληψη ηγεσίας από μέρους του πάπα έναντι των άλλων θρησκειών και χριστιανικών ομολογιών και θρησκειών, ο πάπας προβάλει το επιχείρημα, ότι αφού η καθολική Εκκλησία διαθέτει τους περισσοτέρους πιστούς παγκοσμίως, «δικαιούται» να έχει αναλογικά την ηγεσία όλων, καθώς και τις περισσότερες ψήφους σε πανθρησκειακά συνέδρια.
[Αυτός είναι και ο λόγος που ο πάπας, ο οποιος θέλοντας να επιτύχει τον στόχο για παγκόσμια θρησκευτική ηγεμονία, προσπαθεί να γίνει αρεστός στους πάντες, προκειμένου για να αποδεχτούν την ηγεσία του.
Και για την επίτευξη του στόχου του αυτού, ο πάπας δεν διστάζει ούτε στιγμή, να προδίδει και να αλλάζει όλα τα δόγματα του Χριστιανισμού κατά το δοκούν, «δικαιολογώντας» αυτές τις αθλείς πράξεις του, λόγω του δήθεν «αλάθητου» του, καθώς και του επιχειρήματος, πως ο ίδιος είναι «ο μονός αντιπρόσωπος του Θεού στην γη»].
Οι δε ΗΠΑ, υποστήριξαν την «κίνηση» του Οικουμενισμού, ήδη από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, με σκοπό να στηρίξουν τα σχέδια τους (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%85-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD/, http://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_49.html). Κύριος σκοπός τους τότε, ήταν να ενώσουν όλες τις θρησκείες της γης, υπό το συμμαχικό σε αυτούς Βατικανό του πάπα, ενάντια στον άθεο κομμουνισμό (ο οπούς κυριαρχούσε στην ΕΣΣΔ, καθώς και σε όλα τα συμμαχικά της κράτη), ο οποίος δίωκε βάναυσα κάθε θρησκεία και πιστή.

Όμως, ακόμα και στις μέρες μας, δυο δεκαετίες μετά την λήξη του Ψυχρού Πολέμου, οι ΗΠΑ, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Οικουμενισμό του πάπα.
Αυτό συμβαίνει, διότι στις μέρες μας, οι ΗΠΑ, επιθυμούν να ενώσουν όλες τις χριστιανικές ομολογίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπό έναν φιλοδυτικό και συμμαχικό στις ίδιες πάπα, ενώ παράλληλα, όλα τα κράτη της ΕΕ, θα εγκαταλείψουν τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και την ιστορία τους και θα δεχτούν τα αντίστοιχα αμερικανικά-δυτικά.
Αν όλα αυτά επιτευχθούν, τότε, όλες οι ορθόδοξες χώρες της Ευρώπης, αφού έχουν απεμπολήσει την πίστη και την ιστορία τους, και έχουν ενστερνιστεί τις «δυτικές απόψεις σε αυτούς τους τομείς», θα γίνουν παντοτινοί εχθροί των Ρώσων, και θα δεχθούν να βρίσκονται μόνιμα υπό την ηγεσία της Δύσης, τόσο θρησκευτικά, όσο και πολιτικά (72.htmlhttp://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_).
Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα να εφαρμοστούν ποτέ τα σχέδια της Μόσχας για μια «Τρίτη Ρώμη», καθώς και για μια πολιτική ένωση και συμμαχία όλων των Ορθοδόξων λαών της περιοχής, υπό την ηγεσία των Ρώσων. Τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών, θα είναι οι Ρώσοι να βρεθούν σε μια μόνιμη «γεωπολιτική καραντίνα», ενώ ούτε και τα σχέδια του πανσλαβισμού θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα.
[Το αστείο δε με την ιδεολογία του πανσλαβισμού (http://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_66.html), είναι ότι αυτός δεν είναι κανονικά μια «αυτόχθονη» Ρωσική ιδεολογία, αλλά αυτή «εισήχθη» στην Ρωσία από τους καθολικούς.
Συγκεκριμένα, ο πανσλαβισμός στην αρχική του εκδοχή (γνωστός και ως «παλαιός πανσλαβισμός»), δημιουργήθηκε από τον ρωσικής καταγωγής καθολικό ιερέα Γεώργιο Κριζάνιτς, ο οποιος πρέσβευε την ένωση όλων των Σλάβων της Ευρώπης, ανεξαρτήτως δόγματος, υπό τον Τσάρο της Ρωσίας. Μετά την ένωση αυτή, στόχος της Ρωσίας, θα έπρεπε να είναι η κατάκτηση της Κων/λης και η διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Όσο για τον Τσάρο, αυτός θα έπρεπε αρχικά, εκτός από το να δείξει ανοχή στους καθολικούς Σλάβους της Αυτοκρατορίας του, θα έπρεπε επίσης να τους προωθήσει σε καίριες κρατικές θέσεις, να μην συγκρούεται ποτέ με τον πάπα της Ρώμης, ενώ σταδιακά αυτός, οι ευγενείς του και ο λαός τους, θα έπρεπε να αποδεχτούν τον δυτικό πολιτισμό και να υποταχθούν θρησκευτικά στον πάπα της Ρώμης.
Ουσιαστικά, με αυτό το μίγμα δημιουργίας μιας μεγάλης Αυτοκρατορίας και με την «προσθήκη ολίγου δυτικού εθνικισμού στην Ρωσία», πίστευε ο τότε πάπας και ο υποτακτικός του Κριζάνιτς, ότι θα υπέτασσε την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Βατικανό].

Όμως, τελικά αυτή η ιδεολογία που εισήγαγαν οι δυτικοί στην Ρωσία, γύρισε μπούμερανγκ τελικά στους ιδίους. Και αυτό, γιατί οι Ρώσοι, βλέποντας ότι η συνύπαρξη πολλών Σλαβικών λαών με διαφορετική πίστη και εχθρικό παρελθόν μεταξύ τους ήταν αδύνατη (όπως έδειξε και το παράδειγμα της Γιουγκοσλαβίας μετέπειτα), προώθησαν στην θέση του «παλαιού πανσλαβισμού», τον «νέο πανσλαβισμό».
Σύμφωνα με αυτόν, για να γίνει η Ρωσία μεγάλη δύναμη και να κατακτήσει την Κων/λη, ήταν απαραίτητη η ένωση της Ρωσίας μόνο με τους Ορθοδόξους Σλάβικους λαούς της Ευρώπης, ενώ δεν ήταν καθόλου απαραίτητη η ένωση της με αλλόδοξους Σλάβους.
Στην συνέχεια, αυτή η ιδεολογία εμπλουτίστηκε, και στους Ορθοδόξους Σλάβικους λαούς που θα ενωνόταν με την Ρωσία, θα προσγινόταν και μη Σλαβικοί Ορθόδοξοι λαοί (π.χ. Έλληνες, Αρμένιοι, Γεωργιανοί), δημιουργώντας μια Ορθόδοξη Ένωση Εθνών (έτσι δημιουργήθηκε η θεωρεία του λεγομένου «Ορθοδοξισμού»).
Για όλους τους παραπάνω λογούς, ο πάπας και οι δυτικοί, βλέποντας ότι η ιδεολογία που αυτοί εισήγαγαν στην Ρωσία, όχι μόνο δεν έκανε εφικτή την υποταγή της σε αυτούς, αλλά αντίθετα δημιούργησε έναν νέο αντιδυτικό εθνικισμό, στράφηκαν φανατικά εναντίον της.
Γιατί πια οι ιδεολογίες του «νέο-πανσλαβισμού» και του «Ορθοδοξισμού», γινόταν εμπόδια στα σχέδια τους για υποταγή των Ρώσων στην εξουσία τους].
Έτσι, στην πρόσβαρη συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, λέγεται ότι «τονίστηκε» από τον δεύτερο στον πρώτο, ότι η απόφαση για αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας είναι «ειλημμένη» (http://www.pronews.gr/thriskeia/orthodoxia/710329_shisma-stin-pagkosmia-orthodoxia-o-porosenko-anakoinose-aytokefalo-tis), με ή χωρίς συνοδό όλων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9.html, http://www.pronews.gr/thriskeia/patriarheia/709616_istoriki-synantisi-patriarhi-moshas-me-ton-oikoymeniko-patriarhi-sto, https://www.pentapostagma.gr/2018/08/%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B1.html, https://www.pentapostagma.gr/2018/08/%CE%B7-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%AE-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B8.html).
Αν αυτές οι δηλώσεις ισχύουν, τότε, θα πρόκειται για απολυτή ευθυγράμμιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την πολιτική της Δύσης και των ΗΠΑ στην περιοχή (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/blog-post_52.html), με τελικό αποτέλεσμα να πληγεί καίρια η Εκκλησιαστική και πολιτική επιρροή της Μόσχας στην Ουκρανία.
[Ουσιαστικά, η όλη αυτή κατάσταση, θυμίζει την δημιουργία της αιρετικής Βουλγάρικης Εξαρχίας (http://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_71.html) τον 19ο αιώνα.
Τότε, η Βουλγαρική κυβέρνηση, επιζητούσε, τον διαχωρισμό των Βουλγάρων πιστών από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και προσπαθούσε να αναγκάσει με την βία, όλους τους κάτοικους της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας, να δηλώσουν Βούλγαροι πολίτες και μέλη της Βουλγάρικης Εξαρχίας.

Αν ο στόχος αυτός επιτυγχανόταν, τότε, οι Βούλγαροι θα μπορούσαν να ισχυριστούν αν καταλάμβαναν τα Ελληνικά αυτά εδάφη από τους Τούρκους (οι οποίοι τα είχαν τότε στην κατοχή τους), ότι στην ουσία απελευθέρωσαν «συμπατριώτες τους» και θα μπορούσαν να τα ενσωματώσουν στο κράτος τους χωρίς «αντιρρήσεις».
Τα ίδια ακριβώς θα μπορούν να ισχυριστούν και οι Ουκρανοί εθνικιστές αν αποκτήσουν δική τους δήθεν «ανεξάρτητη Εκκλησία», αν καταλάβουν τα εδάφη των φιλορώσων αυτονομιστών (Ντονέσκ, Λουγκάνσκ) και την Κριμαία.
Υποστηρίζοντας παράλληλα, ότι οι ίδιοι απλά «ανακατέλαβαν» ουκρανικά εδάφη, τα οποία ενσωματώνουν ξανά στο κράτος τους, επιβάλλοντας με την βία σε αυτά τους δικούς τους, δήθεν «ανεξάρτητους» ιερείς και εκδιώκοντας με την βία όσους ιερείς και πολίτες είναι πιστοί στον Πατριάρχη Μόσχας από τα εδάφη αυτά.
Αλώστε, είναι γνωστό ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, πάντα λάμβανε μέρος στους αγώνες των Εθνών και από την συμμετοχή της σε αυτούς, χάθηκαν πολεμώντας για την ελευθέρια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και αλλού, χιλιάδες ιερείς.
Ίσως και ο πρόσφατος φόνος του αυτονομιστή διοικητή του Ντονέσκ και Λουγκάνσκ Ζαχαρένκο δεν είναι καθόλου τυχαίος (http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/709636_dolofonithike-o-igetis-tis-laikis-dimokratias-toy-ntonetsk), όπως και η συγκέντρωση 120.000 Ουκρανών στρατιωτών στα σύνορα των περιοχών αυτών και πιθανώς ένας νέος γύρος πολεμικών συγκρούσεων αναμένεται στην περιοχή (84.htmlhttp://oimos-athina.blogspot.com/2018/09/blog-post_).
Και όλα αυτά πριν η Μόσχα προλάβει να ολοκληρώσει το εξοπλιστικό της πρόγραμμα, έχοντας παράλληλα έντονες προκλήσεις τόσο στην Αρκτική, όσο και στην Κασπία, στην Συρία, στην Μέση Ανατολή, καθώς και στα υψίπεδα του Γκολάν (http://nikosxeiladakis.gr/%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%83-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%83-%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83/, http://www.zougla.gr/kosmos/article/piretodis-proetimasies-gia-ton-2o-giro-tou-polemou, http://www.zougla.gr/kosmos/article/pos-organonete-to-anti-israilino-metopo-sti-siria, https://www.defence-point.gr/news/rosia-i-syria-etimi-na-analavi-tin-epistrofi-enos-ekatommyriou-prosfygon, https://www.pentapostagma.gr/2018/08/%ce%b1%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b6%ce%b5%ce%ba%cf%84-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b9%cf%81%ce%ac.html, https://www.pentapostagma.gr/2018/08/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CF%85.html, https://www.pentapostagma.gr/2018/08/%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%B9%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85.htm, lhttp://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/08/blog-post_651.html, https://www.analystsforchange.org/2018/08/blog-post_344.html, https://www.analystsforchange.org/2018/08/blog-post_520.htm, http://corfiatiko.blogspot.com/2018/09/blog-post_96.htmll)].
Γιατί στην περίπτωση αυτή, το Πατριαρχείο Μόσχας, μπορεί, όπως και στην οργανωμένη από τις ΗΠΑ ψευτο-σύνοδο του Κολυμπαρίου του 2016 (http://alophx.blogspot.gr/2017/09/2016.html), να μην δεχτεί την ενδεχομένη απόφαση για αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας, μαζί με τα συμμαχικά στο ίδιο Πατριαρχεία (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B2%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF.html, http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/blog-post_94.html), και η Ορθοδοξία να χωριστεί στα δυο (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/blog-post_52.html).

Ταυτόχρονα, η Μόσχα, μπορεί να απειλήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο τόσο οικονομικά, τόσο και Εκκλησιαστικά (π.χ. στο Άγιο Όρος, στους Αγίους Τόπους ή αλλού), για να «αλλάξει γνώμμη», τόσο ακόμα και πολιτικά (π.χ. μέσω του για την ώρα συμμάχου της Μόσχας, Ερντογάν, ο οποιος μπορεί να απειλήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ακόμα και με έξωση από την Τουρκία-https://www.defence-point.gr/news/thriskeftikos-diogmos-stin-tourkia-kath-ypodixi-diakiryxi-yper-erntogan, https://www.triklopodia.gr/%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7/#), εάν δεν θέλει να υποστεί τις «συνέπειες των πράξεων του».
[Τα ίδια ακριβώς γεγονότα συμβαίνουν και στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οπού στην θέση του υποστηρικτή της Ορθοδοξίας και των Ορθοδόξων μοναστηριών στις ΗΠΑ (π.χ. του γέροντάς Εφραίμ Αριζόνας), Πατριάρχη Δημήτριου, παρωθείται τώρα ως αντικαταστάτης του-(https://www.pentapostagma.gr/2018/08/%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B1%CE%BC.html,https://www.pentapostagma.gr/2018/07/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9.html,https://www.pentapostagma.gr/2018/06/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84.html), ένα άτομο εντελώς φιλοοικουμενιστικό και εχθρός των Ορθοδόξων μοναστηριών, το οποίο, αν μπορούσε θα τα διέλυε πλήρως, με την δικαιολογία ότι αυτά, αν και είναι εντελώς Ελληνικά, αποτελούν τάχα «πράκτορες της Μόσχας»].
Αλλα ακόμα και στην ίδια την καθολική Εκκλησία, αναμένεται για πολλούς, να γίνει κάποια στιγμή σχίσμα, ιδίως αν ο σημερινός πάπας Φραγκίσκος δεν αλλάξει μυαλά και πολιτική και δεν υποταχτεί στα σχέδια του Λευκού Οίκου του Τραμπ.
Έτσι, αν ο νυν πάπας, ο οποιος είναι μέγας φίλος του ισλάμ, και ως εκ τούτου εχθρικός προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ (οντάς ταυτόχρονα φίλος της εχθρικής για τις ΗΠΑ ΕΕ της Γερμανίας), δεν αλλάξει πολιτική, θα υποστεί συνέπειες.
Αυτές, θα μπορούσαν να είναι η αποκάλυψη πολλών νέων σκανδάλων, τα οποία θα οδηγήσουν τελικά στην παραίτηση του (όπως ακριβώς εγινε με τον προκάτοχο του στον παπικό θρόνο, τον Βενέδικτο), πιθανή δολοφονία ή απόπειρα δολοφονίας από κάποιον φανατικό μουσουλμάνο (όπως εγινε με τον πάπα Ιωάννη-Παύλο τον Β’ από τον Τούρκο Γκρίζο λύκο, Μοχάμεντ Άγκσα).
Αλλα ακόμα, θα μπορούσε να συμβεί και πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση (με εκρηκτικά ή μη), ακόμα και μέσα στο ιδιο το Βατικανό ή αλλού (ανατίναξη αλλα Sept of Bailor και High Sparrow στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones), αποδιδόμενη σε «ισλαμιστές τρομοκράτες» (και πιθανώς οργανωμένη από την CIA), στην οποία, εκτός του πάπα, μπορεί να θανατωθούν και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι του Βατικανού και καρδινάλιοι.
Σε μια τέτοια περίπτωση (δολοφονία δηλαδή του πάπα), την θέση του, αναμένεται να πάρει προσωρινά (ή και μόνιμα αν εκλεγεί στην συνέχεια πάπας), ο νυν Υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού και δεξί του χέρι, ο Καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν (https://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post.html) ή σε ένα ακόμα πιο ακραίο σενάριο, να επιστρέψει ο πρώην πάπας Βενέδικτος ξανά στην θέση του πάπα.

Αν όμως ο πάπας, σε περίπτωση πολλών σκανδάλων, αρνηθεί να παραιτηθεί, τότε, μπορεί να ανακαλεστεί από την «απόσυρση» ο ακόμα πάπας Βενέδικτος (πάρα την παραίτηση του), ο οποίος, αν ζει ως τότε, μπορεί να προσπαθήσει να «ανακαταλάβει» την θέση του από τον νυν πάπα Φραγκίσκο.
Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να υπάρχουν ταυτόχρονα ακόμα και τρεις πάπες, ειδικά αν οι δυο αντίζηλοι αρνηθούν να συμβιβαστούν και να υποχωρήσει ο ένας εκ των δυο, και εκλεγεί από το κονκλάβιο ένας άλλος πάπας για να τους αντικαταστήσει, και οι πάπες Φραγκίσκος και Βενέδικτος, αρνηθούν την εγκυρότητα μιας τέτοιας εκλογής, όπως έχει συμβεί ξανά τον 14ο αιώνα στο Βατικανό (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%82).
Αν και βέβαια τέτοια σενάρια μοιάζουν για κάποιους τραβηγμένα, δεν θα πρέπει να ξεχνάει κάνεις, ότι το 60% των καθολικών παγκοσμίως, είναι παραδοσιακοί Χριστιανοί, υποστηρίζοντας τις «πιο συντηρητικές θέσεις» του πρώην πάπα Βενέδικτου, οι οποίοι δυσφορούν και αντιτίθενται στις δήθεν «προοδευτικές θέσεις» και «ανοίγματα» του νυν πάπα Φραγκίσκου, κάτι το οποίο γνωρίζει καλά, τόσο ο Τραμπ, όσο και η CIA.
Έτσι, δεν θα είναι καθόλου περίεργο, αν οι ΗΠΑ του Τραμπ, οι οποίες βρίσκονται σε σύγκρουση με τον πάπα Φραγκίσκο, μεθοδεύσουν κάποια στιγμή την πτώση του με οποιονδήποτε από τους παραπάνω τρόπους, και υποστηρίξουν την άνοδο στον παπικό θρόνο ενός αλλού πάπα, ο οποιος να εξυπηρετεί καλυτέρα τα συμφέροντα τους.
Με όλα τα παραπάνω, διαφαίνεται καθαρά η ισχυρή επιρροή της θρησκείας στην πολιτική στις μέρες μας (και το αντίστροφο), από την οποία αναμένεται να κριθεί σε σημαντικό βαθμό το μέλλον του κόσμου μας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ:
1) https://www.pentapostagma.gr/2018/08/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83.html
2)      http://orthodoxathemata.blogspot.com/2018/08/blog-post_639.html

3)  https://www.pentapostagma.gr/2018/08/%CE%BB%CF%8D%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2.html
5)      http://www.enikos.gr/international/587864/kolomvia-pano-apo-260000-anthropoi-exasan-ti-zoi-tous-ston-emfyli






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου