Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Η ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

 ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Η ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό κατά την διάρκεια της ιστορίας υπήρχαν σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες των οποίων η ιστορική πορεία και πράξεις και είχαν πολύ σημαντικές ομοιότητές και επιπτώσεις σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη και τον κόσμο. Δύο από αυτές τις προσωπικότητες ήταν ο Μέγας Ναπολέοντας και ο Χίτλερ.

Και οι δύο αυτοί ηγέτες αναδείχτηκαν εν μέσω τόσο εξωτερικών, όσο και εσωτερικών (εμφυλίων) πολέμων στις χώρες τους και μίας μεγάλης αναταραχής, αφού σε αυτές επικρατούσε πεινά, ανεργία και καταπίεση από έναν τυραννικό καθεστώς, όπως και επαναστατική ατμόσφαιρα, στην μεν Γαλλία λόγω της Γαλλικής Επανάστασης (http://alophx.blogspot.com/2017/09/1789-2016.html) και στο Β’ Γερμανικό Ράιχ λόγω της ανόδου της δημοκρατίας της Βαϊμάρης (https://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1/), τις οποίες ακολουθήσαν στην συνέχεια βίαιοι εμφύλιοι πόλεμοι.

Έτσι, με την πτώση της τυραννικής εξουσίας του Ροβεσπιέρου στην Γαλλία, τόσο λόγω της τυραννίας του, όσο και λόγω της φτώχειας, της πείνας και του πολέμου με αλλά Ευρωπαϊκά κράτη, την εξουσία στην συνέχεια (μετά από εμφυλίους), ανελαβε το καταπιεστικό και απολυτά φιλοχρήματο και διεφθαρμένο Διευθυντήριο υπό την Μπαράς, το οποίο με τις πολιτικές του αηδίασε πλήρως τον Γαλλικό λαό και τον οδήγησε σε εσωτερικές και εξωτερικές περιπέτειες και με τον τρόπο αυτό τον «ανάγκασε» να ζητεί από  κάπου έναν «σωτήρα».

Γουλιέλμου, τόσο λόγω της τυραννίας του, όσο και λόγω της φτώχειας, της πείνας και του πολέμου με αλλά Ευρωπαϊκά κράτη, την εξουσία (μετά από εμφυλίους), στην συνέχεια ανελαβε το καταπιεστικό και απολυτά φιλοχρήματο και διεφθαρμένο καθεστώς της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, το οποίο με τις πολιτικές του αηδίασε πλήρως τον Γερμανικό λαό και τον οδήγησε σε εσωτερικές και εξωτερικές περιπέτειες και με τον τρόπο αυτό τον «ανάγκασε» να ζητεί από  κάπου έναν «σωτήρα».

Στα καθεστώτα αυτά ο μεν Ναπολέοντας ξεκίνησε αρχικά από απλός λοχαγός του πυροβολικού και ο Χίτλερ από στρατιώτης και πρώτος χάρις στις νίκες και το θάρρος του στις μάχες έγινε τελικά στρατηγός, ενώ ο δεύτερος δεκανέας.

Στην συνέχεια, λόγω του χάους που επικρατούσε στις χώρες και τους εμφυλίους που ξεκίνησαν σε αυτές, τόσο ο Ναπολέοντας, όσο και ο Χίτλερ αποφάσισαν να παραμείνουν στον στρατό και να γίνουν μέλη λεσχών και κομμάτων για να μπορέσουν να επιβιώσουν και έγιναν και οι δύο φανατικοί εθνικιστές.

{Αρχικά ο Ναπολέοντας πριν γίνει φανατικός εθνικιστής και Γάλλος εθνικιστής/Ιακωβίνος ήταν οπαδός της ανεξαρτησίας της Κορσικής και πούλησε τους συμπατριώτες του για αξιώματα στην Γαλλία και για τον λόγο αυτό όταν η εξέγερση της Κορσικής για ανεξαρτησία απέτυχε, με την βοήθεια και του Ναπολέοντα, η οικογένεια του για να γλιτώσει τα αντίποινα για τις προδοτικές του πράξεις διέφυγε στην Γαλλία

Αντίστοιχα και ο Χίτλερ αρνήθηκε την Αυστριακή του ταυτότητα, ενώ στην συνέχεια μετά το πέρας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου έγινε μέλος στην Βαυαρία και εκπρόσωπος επαναστατικού συντάγματος, ενώ την επαρχία αυτή διοικούσε ο κομμουνιστής και Εβραίος στην καταγωγή Κουρτ Άσνερ (και οπαδός ανεξαρτησίας της Βαυαρίας από την Γερμανία), στην κηδεία του οποίου παραβρεθεί ο Χίτλερ ως εκπρόσωπος του συνάγματος του.

Και όταν είδε την πτώση του καθεστώτος αυτού (όπως και των κομμουνιστών σε όλη την Γερμανία) και του Άσνερ, έκανε πιο φανατικές τις ήδη υπάρχουσες και εθνικιστικές απόψεις του και έγινε φανατικός εθνικιστής.

Στον Χίτλερ ο μέσος Γερμανός τότε, είδε την λύτρωση της πληγωμένης του υπερηφάνειας}.

Ο Ναπολέοντας από μέλος της Λέσχης των Ιακωβίνων που ήταν αρχικά έγινε μέλος της Λέσχης του Μπαράς, του αρχηγού του Διευθυντηρίου, ενώ ο Χίτλερ από τον στρατό έγινε (υπό την καθοδήγηση του Ντίτριχ Έκχαρτ) μέλος της εταιρίας της Θουλής μέσω της ένταξης του στο ιδρυμένο από μέλη της λέσχης Εργατικό Πατριωτικό Σοσιαλιστικό κόμμα (που μετέπειτα μετονομάστηκε από τον Χίτλερ σε Εθνικοσοσιαλιστικό/Ναζιστικό κόμμα).

Το διεφθαρμένο περιβάλλον της εποχής του, η πολιτική, οικονομική, κοινωνική και στρατιωτική αναταραχή λόγω των πολλών ηττών  στο εξωτερικό και την απώλεια εδαφών (στην μεν Γαλλία λόγω ηττών από άλλες χώρες και στην δε Γερμανία λόγω της Συνθήκης των Βερσαλλιών και την εισβολή των Γάλλων στο Ρουρ-http://alophx.blogspot.com/2017/09/1922.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%BC/

https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B2%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83/), ήταν η κατάλληλη ευκαιρία που περίμεναν οι απολυτά φιλόδοξοι και φίλαρχοι Ναπολέοντας και Χίτλερ εκμεταλλευτήκαν για να ανέβουν στην εξουσία.

Στην Γαλλία, ο Ναπολέοντας μετά από πραξικόπημα το 1.799 μ.Χ. κατάφερε να γίνει ηγέτης της Γαλλίας, Πρώτος Ύπατος και δικτάτορας της, ενώ ο Χίτλερ αρχικά μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα της Μπυραρίας το 1.923 μ.Χ., όπως και τις εκλογές του 1.933 μ.Χ. (https://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1/) να γίνει αρχικά καγκελάριος και μετέπειτα δικτάτορας της Γερμανίας. 

Την νέα αυτή θέση τους, ο Ναπολέοντας και ο Χίμλερ, αφού πρώτα έλαβαν τον τίτλο του Αυτοκράτορα και του Φύρερ αντίστοιχα, όπως και τις απολυτές/δικτατορικές εξουσίες τους, όπως και τα καθεστώτα τους, τα κατακύρωσαν με δημοψήφισμα στους λαούς τους και οι δύο, οι οποίοι μάλιστα τις επικύρωσαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, αηδιασμένοι από το χάος και πιστεύοντας ότι αυτοί θα φέρουν την τάξη στις σε χαώδη κατάσταση χώρες τους.

Αμέσως μόλις ανέλαβαν την εξουσία ο Ναπολέοντας και ο Χίτλερ άρχισαν την κατασκευή μεγάλων δημοσίων έργων για να δώσουν δουλειά στους ανέργους, ενώ παράλληλα υπερξόπλισαν και οι δύο τους στρατούς τους με στόχο την κατάκτηση νέων εδαφών.

{Παράλληλα δημιουργήσαν και οι δύο ισχυρές μυστικές αστυνομίες και υπηρεσίες για την καταστολή κάθε αντίδρασης, υπό την ηγεσία των ανήλεων και αδίστακτων Χίμλερ και Φουσέ, ενώ δημιουργήσαν και ισχυρά Υπουργεία Εξωτερικών υπό τους Ρίμπεντροπ και Ταυλερανδό αντίστοιχα}.

Και σύντομα όταν ένιωσαν ισχυροί άρχισαν τους πολέμους με αλλά ισχυρά Ευρωπαϊκά κράτη και σημείωσαν πολλές σαρωτικές νίκες, με άμεση συνέπεια την κατάκτηση πολλών νέων εδαφών και χωρών από τους στρατούς τους.

Έτσι και οι δύο κατέκτησαν σύντομα την Ιταλία (ενώ και οι δύο αυτοί ικανοί δημαγωγοί/ρήτορες, άθεος ο πρώτος και μυστικιστής παγανιστής ο δεύτερος, υπέταξαν και έκαναν υποχείριο τους τον πάπα της Ρώμης και μισούσαν και δίωξαν αρκετά τους Χριστιανούς, αν και ο Ναπολέων στο τέλος σε αντίθεση με τον Χίτλερ έγινε ξανά Χριστιανός), τις Κάτω Χώρες (http://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_1.html), την Βιέννη (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_44.html), την Βαλτική (http://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_17.html), την Πολωνία (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_82.html) με το Δουκάτο της Πολωνίας που δημιούργησε υποτελές προτεκτοράτο στην Γαλλία, που ήταν διαμοιρασμένη ανάμεσα στην Πρωσία και την Ρωσία, ενώ και οι δύο δοκίμασαν μία αποτυχημένη επίθεση στην Αγγλία (http://alophx.blogspot.com/2016/10/blog-post_27.html), που αποτράπηκαν μετά τις ήττες του στο Τραφάλγκαρ και στην επιχείρηση «Θαλάσσιος Λέων».

Και οι δύο στα κράτη που κατέλαβαν επέτρεψαν τους στρατούς τους να προβούν σε ατέλειωτους βιασμούς, καταστροφές, σφαγές, βασανισμούς και αρπαγή του πλούτου αυτών και τους μετέτρεψαν σε σκλάβους, ενώ προέβησαν και γενοκτονίες και σκλαβιά (ο Ναπολέων στην Αϊτή με τους αιχμάλωτους που άφησε να πεθάνουν από ασφυξία και οι Γερμανοί με πολλούς λαούς στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης).

[Ο Ναπολέων από την πλευρά του, όταν εισέβαλε στην Αίγυπτος κάλεσε τους Εβραίους να τον ακολουθήσουν ως στρατιώτες του για να κατακτήσουν την Παλαιστίνη και να την κάνουν ξανά κράτος τους, ενώ αντίθετα ο Χίτλερ ήθελε να τους αφανίσει μαζί με τους Έλληνες και πολλούς άλλους λαούς.

Αντίστοιχα, τόσο ο Ναπολέων, όσο και ο Χίτλερ θαύμαζαν το ισλάμ και μισούσαν τον Χριστιανισμό, με τον μεν Χίτλερ να λέει ότι η Γερμανία διάλεξε λάθος θρησκεία, ενώ θα έπρεπε να είναι ισλαμική, ενώ ο Ναπολέων για να στρατολογήσει μουσουλμάνους στρατιώτες σκέφτονταν να προσηλυτιστεί με τον στρατό του όταν κατέλαβε την Αίγυπτο στο ισλάμ].

Και οι δύο είχαν (λυκο)συμμάχους τους «φιλικά ουδέτερους» Τούρκους (όπως ακριβώς κάνουν και σήμερα) για να στριμώξουν τους Ρώσους και για εμπορικούς λογούς, ενώ επίσης δοκιμάσαν μέσω επίθεσης στην Αίγυπτο να προελάσουν στην Μέση Ανατολή και από εκεί στην Ινδία, ενώ και οι δύο παρέστησαν τους δήθεν «μεγάλους Φιλέλληνες», αλλά στο τέλος ο μεν Ναπολέοντας εγκατέλειψε τους Έλληνες στην σφαγή των Τούρκων, ενώ ο Χίτλερ έσφαξε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

{Και στις δύο περιπτώσεις βέβαια ηττήθηκαν και οι στρατοί τους μετά από μεγάλες μάχες στο Αμπουκίρ και στο Ελ Αλαμέιν αντίστοιχα, ενώ στην συνέχεια οι στρατιές τους απομονώθηκαν, έμειναν χωρίς εφόδια, περικυκλωθήκαν και παραδοθήκαν στους Βρετανούς υπό τους Μοντγκόμερι και Giorgia Ramsay αντίστοιχα}.

Εκτός αυτών τόσο ο Ναπολέοντας, όσο και ο Χίτλερ επιτέθηκαν σε γειτονικές σε αυτούς χώρες και τις κατέκτησαν ως βάση για την επίθεση στην Βρετανία, ο μεν πρώτος σε Ισπανία και Πορτογαλία και ο δεύτερος στην Γαλλία.

Σε σχέση με την Σκανδιναβία (http://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_43.html), ο μεν Χίτλερ συμμάχησε με την Φιλανδία και κατέλαβε την Νορβηγία, με την Σουηδία να είναι μία «φιλικά ουδέτερη» προς αυτόν χωρά, ενώ ο Ναπολέων προώθησε τον Μπέρναρντ, στρατηγό του, ως βασιλιά της Σουηδίας, ο οποίος τον πρόδωσε όταν είδε ότι η ήττα του από τους Ρώσους ήταν κοντά και πήγε με το μέρος του, όπως ακριβώς έκανε και με τον Χίτλερ ο Μάνερχαιμ στην Φιλανδία.

{Στην συνέχεια όμως έγινε απόβαση των Βρετανών στα μέρη αυτά και προέλαση των στρατηγών Ουέλιγκτον και Άιζενχαουερ και Μοντγκόμερι αντίστοιχα προς το Παρίσι και Βερολίνο στην κάθε περίπτωση}.

Φρόντισαν και οι δύο στην συνέχεια για τον οικονομικό αποκλεισμό της Ρωσίας και στην συνέχεια εισέβαλαν σε αυτή, ενώ με την Ρωσία συμμάχησε η Μεγάλη Βρετανία, η οποία ήταν και αυτή μόνιμος αντίπαλος των Γάλλων και των Γερμανών, ενώ πιο πριν δημιούργησαν πανευρωπαϊκές συμμαχίες και συνασπισμούς κατά των Ρώσων (ο Ναπολέοντας την Μεγάλη Στρατιά και ο Χίτλερ την πανευρωπαϊκή μεραρχία των SS Καρλομάγνος) με σκοπό να διαλύσουν την χωρά αυτή και την σπάσουν σε πολλά υποτελή σε αυτούς κρατίδια.

(Σχέδια που είχαν οι Γερμανοί και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ και οι Αμερικανοί υπό τον ακραία αντι-Ρωσο Πολωνικής καταγωγής Μπρεζίνσκι στον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά και στις μέρες μας τα ιδιά θέλει ο Μπάιντεν και τα κέντρα που βρίσκονται πίσω από αυτή την μαριονέτα του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ, του Ομπάμα, αλλά και των Κινέζων-http://alophx.blogspot.com/2023/04/command-and-conquer.html).

Στο τέλος παρά τις τεράστιες καταστροφές που έκαναν ο Ναπολέων, ο Χίτλερ και οι στρατοί τους στην Ρωσία, οι Ρώσοι αντεπιτέθηκαν και με ικανό ανταρτοπόλεμο και μάχες (υπό τους Κουτούζοφ και Ζουκόφ) και εκμεταλλευόμενοι και τον Ρωσικό Χειμώνα, απέκρουσαν τους εχθρούς τους, κατέστρεψαν και εξόντωσαν το μεγαλύτερο μέρος τους και από το υπόλοιπο που απέμεινε αιχμαλώτισαν το μεγαλύτερο μέρος τους.

Στην συνέχεια οι Ρώσοι προέλαυσαν προς Παρίσι και Βερολίνο αντίστοιχα και μαζί με τους συμμάχους τους, τους νίκησαν και κατέλαβαν τις πόλεις αυτές και με τον τρόπο αυτό οι Αυτοκρατορίες των κρατών αυτών κατέρρευσαν οριστικά (ενώ τόσο ο Ναπολέοντας, όσο και ο Χίτλερ υποστήριζαν ότι οι Αυτοκρατορίες τους αποτελούσαν την συνέχεια και αναβίωση του Α’ Ράιχ του Καρλομάγνου).

{Με την πτώση της Αυτοκρατορίας του Ναπολέοντα και το Γ’ Ράιχ του Χίτλερ αντίστοιχα, ο μεν Χίτλερ αυτοκτόνησε όταν οι Ρώσοι κατέλαβαν το Βερολίνο (όπως σκέφτηκε να κάνει και ο Μέγας Φρειδερίκος, είδωλο του Χίτλερ, όταν οι Ρώσοι προσπάθησαν να καταλάβουν το Βερολίνο), ενώ και οι Χίτλερ όταν μετά την μάχη της Λειψίας οι Ρώσοι κατέλαβαν το Βερολίνο έκανε μία αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας}.

Με το τέλος των Αυτοκρατοριών αυτών οι σύμμαχοι ενάντια στους Γάλλους και τους Γερμανούς αντίστοιχα, μετά το Συνέδριο της Βιέννης και την Συμφωνία της Γιάλτας (https://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b1-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b1/), ειδικά οι δυτικοί (κυρίως οι Βρετανοί), για τα συμφέροντα τους, μείωσαν την τιμωρία των Γάλλων και των Γερμανών για να τους χρησιμοποιήσουν κατά των Ρώσων, παρόλο που ήταν οι μεγάλοι τους αντίπαλοι.

Πολλοί δε από τους Γάλλους και τους Γερμανούς αξιωματικούς μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και των Ναπολεόντειων Πολέμων αντίστοιχα τα έτη 1.815 μ.Χ. και 1.945 μ.Χ. αντίστοιχα, τόσο για να αποφύγουν την τιμωρία για τα εγκλήματα πολέμου τους, όσο και για να βρουν δουλειά ως μισθοφόροι κατέφυγαν στην Μέση Ανατολή (οι Γερμανοί και στην Νότια Αμερική-http://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html, http://alophx.blogspot.com/2018/10/odessa.html) για να εκπαιδεύσουν τους στρατούς των κρατών αυτών, ενώ κάποιοι από αυτούς έγιναν και μουσουλμάνοι.

Ιδιαίτερα παραδείγματα των περιπτώσεων αυτών αποτελεί η Αίγυπτος, στην οποία πήγαν πολλοί Γερμανοί και Γάλλοι αξιωματικοί για να εκπαιδεύσουν με σύγχρονο τρόπο τους στρατούς του Μοχάμεντ Αλί και του Νάσερ αντίστοιχα.

Στις μέρες μας, όπως συνέβη επί Ναπολέοντα και Χίτλερ, η Δύση, ξανά υπό την Γερμάνια, αλλά και από τις ΗΠΑ αυτή την φορά, που έχουν υπό την ηγεσία τους το ΝΑΤΟ και την ΕΕ έχουν στραφεί κατά της Ρωσίας και την πολεμούν με αφορμή τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο, στέλνοντας στο νεοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας όπλα, χρήματα και μισθοφόρους.

Και τότε, όπως επί Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πολλοί Νεοναζί (όχι μόνο από την Ουκρανία, αλλά από όλη την Δυτική Ευρώπη, αλλά και την Αμερική), όπως και απόγονοι των παλαιών Ναζί μάχονται όπως επί Χίτλερ οι προγονοί τους για άλλη μία φορά κατά των Ρώσων.

Και όπως τότε, οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί έχουν δημιουργήσει μία συμμαχία/συνασπισμό κατά των Ρώσων, υπό πολλές χώρες (κυρίως υπό την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά και από κράτη της Ασίας, π.χ. την Ιαπωνία).

Παράλληλα, όπως συνέβη κατά τον Μεσοπόλεμο και πριν την εισβολή των Γερμανών στην Ρωσία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Γερμανοί συμμάχησαν προσωρινά με τους Σοβιετικούς (και σχεδίασαν κοινή μοιρασιά των Βαλκάνιων, της Πολωνίας, της Κεντρικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας), οι Γερμανοί (και μαζί τους και οι Γάλλοι) συμμάχησαν ενεργειακά (για φτηνό φυσικό αέριο και απεξάρτηση από τις ΗΠΑ) με την Ρωσία, πριν την οριστική ρήξη των σχέσεων των δύο αυτών κρατών με αφορμή τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο που άρχισε το 2022 μ.Χ.

Για άλλη μία φορά οι Γερμανοί μέσω των εθνοπροδοτικών και απολυτά παράνομων μνημονίων κατέλαβαν αυτή την φορά την Ευρώπη και όλη την ΕΕ, όχι πια με τανκς όπως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και όπως τότε οι σύμμαχοι των Γερμανών (και των ΗΠΑ αυτή την φορά) είναι οι Βουλγάροι, οι Ρουμάνοι, οι Ούγγροι (λυκοσυμμαχία και αυτών και των Ρώσων ταυτόχρονα, όπως και εχθροί και επιτήδειοι ουδέτεροι σαν την Τουρκιά και την Μεγάλη Βρετανία), ο πάπας της Ρώμης, οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι (όπως με την Γαλάζια Μεραρχία οι δύο αυτές Ιβηρικές χώρες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο), τα Σκοπιά οι Σκανδιναβικές Χώρες, οι Ιταλοί και οι Ιάπωνες (η συμμαχία του Άξονα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και οι «φιλικά διακείμενα ουδέτεροι» Ελβετοί).

Επίσης, οι Γερμανοί έχουν όπως επί Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως λυκοσύμμαχο και εχθρό την Πολωνία, την Τσεχία και την Σλοβακία (όλες χώρες της Ομάδας του Βίζενγραντ μαζί με την Ουγγαρία), ενώ έχουν προτεκτοράτα τους τις Κάτω Χώρες, τις Βαλτικές Χώρες και τους Αλβανούς, ενώ έχουν υποτάξει όπως τότε τους Έλληνες, τους Σέρβους και τους Μαυροβούνιους.

Παράλληλα, υπάρχουν σχέδια αν αποτύχουν οι Ουκρανοί εναντίον των Ρώσων στον Ρωσοουκρανικό Πόλεμο, να εισβάλουν στην Δυτική Ουκρανία και να την καταλάβουν αρχικά Πολωνικά και στην συνέχεια και Νατοϊκά στρατεύματα από άλλες χώρες, τουλάχιστον 300.000 αντρών, με προοπτική αν χρειαστεί να προελάσουν στην συνέχεια αν κριθεί απαραίτητο και προς την υπόλοιπη Ουκρανία, την Λευκορωσία, ακόμα και την ιδιά την Ρωσία και την Μόσχα, ακριβώς όπως έκαναν οι Γερμανοί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ρωσία.

(Αν πιθανότατα αποτύχουν τα σχέδια υβριδικού πολέμου της Δύσης κατά των Ρώσων και της διάλυσης της σε πολλά κράτη κατά τα παλαιά σχέδια των Γερμανών στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους και επί Μπρεζίνσκι).

Όμως σε περίπτωση που προχωρήσουν οι δυτικοί (ΗΠΑ, ΕΕ Γερμανίας, ΝΑΤΟ, ενώ οι Γερμανοί προσπαθούν να δημιουργήσουν και ευρωστρατό) σε άμεσο πόλεμο (στην ουσία τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο) κατά των Ρώσων και των συμμάχων τους (αυτή την φορά των BRICS, του Συμφώνου της Σανγκάης, της Ευρασιατικής Ένωσης και του CSTO), είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάθουν μόλις κινητοποιηθούν και αντεπιτεθούν οι Ρώσοι τα ιδιά ακριβώς που έπαθε ο Χίτλερ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο Ναπολέοντας όταν εισέβαλαν με τον στρατό τους στην Ρωσία.

Η δε Ρωσία άμα κερδίσει και καταστρέψει τους πρώτους στρατούς εισβολής, θα αντεπιτεθεί και θα προελάσει προς τα Βαλκάνια, την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, τις Βαλτικές και Σκανδιναβικές Χώρες, όπως και προς Γερμάνια/Βερολίνο και Γαλλία/Παρίσι προς την Δυτική Ευρώπη (όπως επί Ναπολέοντα και Χίτλερ) και προς Κάτω Χώρες/Βρυξέλες (την πρωτεύουσα της ΕΕ).

Και στην περίπτωση αυτή, οι ΗΠΑ, θα χρειαστεί αν οι Ρώσοι καταλάβουν μεγάλο μέρος της ΕΕ, να στείλουν με τους συμμάχους τους στην Ασία (π.χ. την Ιαπωνία) νέο και πιο μεγάλο  στρατό στην Ευρώπη για να πολεμήσουν τους Ρώσους, κάτι που θα αποδυναμώσει και τις δύο πλευρές προς όφελος της Κίνας, ενώ όποιος και είναι ο τελικός νικητής, από τις πολλές καταστροφές να είναι στην ουσία ηττημένος σε μία απόλυτα «Πύρρειο Νίκη» προς όφελος της Κίνας που στην περίπτωση αυτή θα γίνει η νέα Υπερδύναμη του Κόσμου (http://alophx.blogspot.com/2023/09/blog-post_19.html).

[Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 3/11, το «Κανένα Ζόρι» βγάζει μια μεγάλη και συγκλονιστική είδηση μεταφράζοντας ένα άρθρο του Russia Today το οποίο συνετάχθη επ’ αφορμή της συνέντευξης που είχε δώσει δυό μέρες νωρίτερα στο περιοδικό TIME ο Ζελένσκι και που καθύβριζε τον Πούτιν αποκαλώντας τον «Γ@μημένο τρομοκράτη», στο οποίο ο αρθρογράφος περιγράφει τον Ζελένσκι ως άτομο που βρίσκεται υπό την επήρεια αυξημένου ΠΑΝΙΚΟΥ.

Κι αυτό διότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ουκρανίας Β. Ζαλούζνι, αποφάσισε να μην υπακούει πλέον στις εντολές Ζελένσκι, φωνάζοντας ότι ο στρατός απλά…δεν υπάρχει πλέον. Και οι τελευταίες εξελίξεις που μιλάνε για δολοφονία του άμεσου βοηθού του Ζαλούνσκι, ταγματάρχη Τσαστιάκοφ με έκρηξη από χειροβομβίδες που βρισκόταν μέσα σε συσκευασία δώρου για τα γενέθλια του, δείχνουν άμεσα τον πανικόβλητο Ζελένσκι ως ηθικό αυτουργό. Στέλνοντας του πιθανόν ένα ματωμένο «μήνυμα» στο να κλείσει το στόμα του.

Είναι φανερό πλέον ότι η υπόθεση μοιάζει με την ιστορικά περιβόητη «Επιχείρηση Βαλκυρία», κατά την οποία μερικοί στρατηγοί του Χίτλερ, προκειμένου να εξιλεωθούν για τα ναζιστικά εγκλήματα και για την τυφλή τους υπακοή σε έναν παράφρονα, τον Αδόλφο Χίτλερ, αποφάσισαν να τον εξοντώσουν και να σταματήσουν τον πόλεμο πριν οι σύμμαχοι κατορθώσουν να μπούν στην Γερμανία.

Ουσιαστικά επρόκειτο περί πραξικοπήματος, μιας και το εν λόγω σχέδιο είχε ως πρωταρχικό σκοπό την συνέχιση της άσκησης της εξουσίας από τους Ναζί σε περίπτωση που θα είχε καταλυθεί ο νόμος και η τάξη στην Γερμανία.

Τον Ιούλιο του 1.944 μ.Χ., οι σύμμαχοι βρισκόταν ήδη στα μέσα της δυτικής Ευρώπης και απείχαν λίγες χιλιάδες χλμ από το Βερολίνο. Ο Γερμανικός στρατός υποχωρούσε από παντού και ήταν ζήτημα χρόνου η τελειωτική ήττα.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στην Ουκρανία αυτές τις μέρες. Οι Ρώσοι πλέον βρίσκονται σχεδόν μέσα στην Αντβίιφκα και όποια απόπειρα ανακατάληψης του Μπαχμούτ από τους Ουκρανούς, βάφτηκε στο αίμα.

Για να μην μιλήσουμε για την πλήρη καταστροφή από βομβαρδισμούς των Ρώσων, στα λιμάνια της Οδησσού και του Νικολάεφ όπου κατέστρεψαν κρίσιμες υποδομές, συν τα θανατηφόρα χτυπήματα σε κτίρια όπου στεγαζόταν διοικήσεις του ΝΑΤΟ και που καταστράφηκαν εντελώς.

Η Δύση κατάλαβε ή μάλλον – θα έλεγα – εμπέδωσε το ότι η ευελπιστούσα «κατάρρευση» ή εσχάτως η έστω, χαλιναγώγηση, της Ρωσίας απλά στα εδάφη που βρίσκεται, είναι πλέον αδύνατη και κοιτάζει να…συμμαζέψει το χάλι που η ίδια δημιούργησε μέσω αχυρανθρώπων, πουλώντας στεγνά τον…ιδανικό γι αυτήν, ΠΑρόεδρο της κατεστραμμένης πλέον Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι, ως γνήσιος οπαδός του Ναζισμού, καταλαβαίνει ότι βρίσκεται ακριβώς στην θέση που βρισκόταν ο Αδόλφος Χίτλερ. Ξέρει ότι τον πούλησαν στεγνά οι διεθνιστές, γι αυτό τους απειλεί με…Παγκόσμιο Πόλεμο που θα έρθει αν η Ουκρανία χαθεί.

Μόνο που ο Παγκόσμιος Πόλεμος ήδη είχε ξεκινήσει πριν δύο σχεδόν χρόνια, όταν αυτός ο ίδιος, ονειροπάρθηκε από τα ώπα-ώπα των Δυτικών και τον πακτωλό χρημάτων που έφταναν κάθε μέρα στο κατώφλι του και πίστεψε ότι θα μπορούσε να γίνει το…παγκόσμιο πρόσωπο του 21ου Αιώνα, αρκεί να σιγοντάρει τις υπόγειες διαδρομές των αφεντικών του.

Σήμερα, που τα αφεντικά του έχουν χάσει σχεδόν όλους τους προϋπολογισμούς τους για την άμυνα τους, προσφέροντας τους θυσία στον βωμό ενός άλλου Βάαλ προκειμένου να πέσει η κραταιά Αυτοκρατορία που έβαλαν στο μάτι οι Ροθτσάιλντ, ο Ζελένσκι βλέπει το τέλος του να έρχεται με γοργό βήμα.

Η κίνηση απελπισίας με την δολοφονία του ταγματάρχη Τσαστιάκοφ δεν πρόκειται να τον σώσει. Ο Ζαλούζνι μπορεί ίσως να τρόμαξε, αλλά οι Ρώσοι προελαύνουν και το Κίεβο είναι ζήτημα χρόνου να πέσει.

Επομένως, ή θα υποστεί ένα πραξικόπημα εναντίον του, προκειμένου να παραμείνουν οι νεο-Ναζί στην εξουσία και να διαπραγματευτούν με την Ρωσία την παράδοση τους ή θα στέλνει συνεχώς διαταγές στον στρατό του να επιτίθεται συνεχώς εναντίον των προελαύνοντων Ρώσων και αυτοί οι τελευταίοι να μην αφήνουν ούτε ίχνος από πτώματα στο διάβα τους, μέχρις ότου μπούν στο Κίεβο.

Αλλά τότε, δεν πρόκειται να βρεθεί όχι ελικόπτερο από τους δυτικούς, αλλά ούτε…πατίνι για να διαφύγει. Κατά την γνώμη μου, μάλλον θα φροντίσει να την…κοπανήσει εγκαίρως για κάποιο «νησάκι» στον Ειρηνικό, αν και εφ’ όσον του δοθεί αυτή η ευκαιρία (https://kanenazori.com/2023/11/08/zelenskyy-katarreei-kato-apo-toys-hxous-t/)…].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πράγματων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου