Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

ΟΙ ΟΜΟΙΌΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΤΗΣ ΒΑΪΜΆΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΉ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΌΝ ΠΑΡΌΜΟΙΑ ΕΞΈΛΙΞΗ ΣΤΙΣ ΧΏΡΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΊΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ, ΌΠΩΣ ΕΠΊΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ

 ΟΙ ΟΜΟΙΌΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΤΗΣ ΒΑΪΜΆΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΉ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΌΝ ΠΑΡΌΜΟΙΑ ΕΞΈΛΙΞΗ ΣΤΙΣ ΧΏΡΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΊΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ, ΌΠΩΣ ΕΠΊΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ

 Γράφει ο ΑΛΏΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό κατά την διάρκεια του Μεσοπολέμου η Γερμανία διοικήθηκε τα αμέσως μετά την πτώση του Κάιζερ για το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου από τον σοσιαλιστή καγκελάριο και μετέπειτα Πρόεδρο Έμπερτ και υστερα  από τον καγκελάριο και Υπουργό Οικονομικών Στρέσεμαν.

Επίσης στην Γερμανία  υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη φτώχεια και η χώρα αυτή λόγω της πρόκλησης του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου έπρεπε βάσει της συνθήκης των Βερσαλλιών να πληρώσει τεράστιες πολεμικές αποζημιώσεις.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των νικητών η τότε κυβέρνηση της δημοκρατίας της Βαϊμάρης αποφάσισε να προσπαθήσει να δώσει αρχικά ένα μέρος των δανείων όπως επίσης και να ξεπουλήσει ένα μέρος της δημόσιας περιουσίας στους δυτικούς.

Αυτό συνέβη λόγω του ότι βάσει των όρων της συνθήκης Αυτής ο πλούτος της Γερμανίας δεσμευόταν από τους νικητές μέχρι την εξόφληση όλων των υποχρεώσεων της, όπως επίσης και οι τράπεζες και οι ορυκτοί της πόροι και οι βιομηχανίες της.

Επειδή όμως δεν υπήρχαν τότε πολλά χρήματα, οι Γερμανοί αναγκάστηκαν να προβούν στον υπερδανεισμό πάρα πολλών οικονομικών δανείων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τόσο επί Έμπερτ, όσο και επί Στρέσεμαν όσο και επί της καγκελαρίας του Μπρύνιγκ, κάτι που τους έκανε να είναι υπέρ-εξαρτημένοι οικονομικά τους από την Αμερικανική οικονομία και τα δάνεια


Εκτός αυτών οι Γερμανοί δέχτηκαν εκείνη την περίοδο τα οικονομικά σχέδια των ΗΠΑ για ξεπούλημα της περιουσίας τους,  μέσω των οικονομικών σχεδίων Γιανγκ όπως επίσης και Ντόους (https://alophx.blogspot.com/2017/09/kai.html), τα οποία ελάχιστα διαφέρουν τα μνημόνια της Ελλάδας το 2010 μ.Χ. και μετά. 

Οι προηγούμενες προσπάθειες της κυβέρνησης των Έμπερτ και Στρέσεμαν  για απεργία στην περιοχή του Ρουρ, όπου οι νικητές σύμμαχοι της Αντάντ (κυρίως οι Γάλλοι) είχαν κατασχέσει και δεσμεύσει από την Γερμανία στο τέλος εγκαταλείφθηκαν και η Γερμανία θα έπρεπε να πληρώσει ακόμη περισσότερα χρήματα για αποζημίωση.

Εξαιτίας δε της μεγάλης φτώχειας υπήρξε μία μεγάλη άνοδος όλου κάθε είδους εξτρεμισμού του εθνικισμού όπως επίσης και του κομμουνισμού και πολλών λαϊκιστών στην χώρα αυτή,  με αποτέλεσμα όταν έγινε το κραχ του 1.929 μ.Χ. (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1873-1929-2008.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_48.html) στις Ηνωμένες Πολιτείες η οικονομία της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και τράπεζες να καταρρεύσουν, όπως συνέβη στην Αυστρία κάτι που σε παρέσυρε και τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές τράπεζες με αποτέλεσμα την πλήρη χρεοκοπία της χώρας αυτής και οι άνεργοι να φτάσουν τα 6 εκατομμύρια.

Επίσης όλες οι χώρες που είχαν αποθηκεύσει χρήματα στην και χρυσό στην Γερμανική κεντρική τράπεζα τα ζήτησαν πίσω, κάτι που έκανε η γερμανική οικονομία να κατάρρευση, ιδίως από την στιγμή που οι Αμερικανοί ζήτησαν πίσω όλα τα χρήματα και τα δάνεια μαζί με τους τόκους που είχαν δώσει ως τότε στην Γερμανία.

Η Γερμανία έφτασε σε μεγάλο οικονομικό χρέος και αδιέξοδο, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την άνοδο ακραίων κομμάτων τόσο των κομμουνιστών, όσο επίσης και των ναζιστών και τελικά μετά από πολλές εκλογικές αναμετρήσεις αναδείχθηκε καγκελάριος της χώρας ο Αδόλφος Χίτλερ.

Αντίστοιχα στην Ελλάδα  αμέσως μετά την πτώση της χούντας κατά την διάρκεια της Μεταπολίτευσης στην χώρα αυτή επικρατούσε πολύ μεγάλη φτώχεια και για τον λόγο αυτό οι τότε ηγεσίες του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Πρεσβυτέρου προσπάθησαν να βάλουν την Ελλάδα στην ΕΟΚ και παράλληλα πήραν ένα σωρό οικονομικά (και άκρως τοκογλυφικά) δάνεια από την Αμερική αλλά και την Ευρώπη μέσω των πακέτων Ντελόρ προκειμένου δήθεν να αναπτύξουν οικονομικά την χώρα.

Όμως στην πραγματικότητα καταχράστηκαν μεγάλο μέρος των κονδυλίων αυτών με αποτέλεσμα δανειστούν ακόμη περισσότερα με τοκογλυφικούς όρους από τις τράπεζες για να δίνουν στους οπαδούς τους και στους ψηφοφόρους που θα τους ψήφιζαν για τα χρήματα που θα τους έδιναν, με συνέπεια να καταχρεώνεται το Ελληνικό στους διεθνείς τοκογλύφους/τραπεζίτες και κατά συνέπεια να είναι η Ελλάδα εξαρτημένη από τα δόντια του εξωτερικού και των δυτικών.

Τελικά το έτος 2010 μ.Χ. και μετά  Γερμανοί στην ουσία αντέγραψαν ότι τους είχαν κάνει οι Αμερικανοί επί Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και έβαλαν την Ελλάδα σε πολύ σκληρά οικονομικά μνημόνια, δεσμεύοντας τον οικονομικό της πλούτου, τους ορυκτούς πόρους, όσο  επίσης και την γη και τα σπίτια τους.

Αυτό έγινε πραγματικότητα χάρη στην Τρόικα, δηλαδή τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως επίσης και το ΔΝΤ, οι οποίοι επέβαλαν τεράστιες δόσεις δανείων για την ξεχρεώση των χρεών της Ελλάδος κάτι που οδήγησε σε τεράστια Ελληνική οικονομική κατάρρευση.

Από το έτος 2010 μ.Χ. για αργότερα στην Ελλάδα αμέσως μετά την μεγάλη οικονομική κρίση των ΗΠΑ και το κραχ των ετών 2008 μ.Χ. και 2009 μ.Χ., εμφανίστηκε στην Ελλάδα το «Κίνημα των Αγανακτισμένων», το οποίο καταπνίγηκε γρήγορα από την κυβέρνηση όπως ακριβώς διάφορες εξεγέρσεις των Ναζί και κομμουνιστών στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης.

Επίσης όπως το μετέπειτα το αποτυχημένο πραξικόπημα της μπυραρίας φυλακίστηκε ο Αδόλφος Χίτλερ και το κόμμα του απαγορεύτηκε για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι την αποφυλάκιση του, ενώ το ίδιο συνέβη και με το επίσης ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

Η οικονομική κατάρρευση, η φτώχεια και οι κοινωνικές συγκρούσεις οδήγησαν την άνοδο των άκρων και στις δύο αυτές περιπτώσεις και στην πλήρη απαξίωση των απόλυτα διεφθαρμένων πολίτικων της χώρας αυτής (https://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_92.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_98.html, https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_20.html),  ενώ αυτοί που κατέστρεψαν οικονομικά και τις δύο αυτές χώρες ήταν οι ίδιοι ακριβώς πρωταγωνιστές, δηλαδή οι Αγγλογάλλοι και οι Αμερικάνοι.


Η όποια προσπάθεια δήθεν αντίδρασης της Ελλάδας το 2015 μ.Χ. με το δημοψήφισμα του Τσίπρα για τα μνημόνια οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη υποδούλωση στους δανειστές και τέλος την πλήρη κατάρρευση της οικονομίας με τα νέα μνημόνια που ξεκίνησαν επί Γεωργίου Παπανδρέου του Νεότερου και συνεχίστηκαν επί του Λουκά Παπαδήμου, Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και τέλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την ίδια περίοδο οι τιμές στην ενέργεια στα τρόφιμα, όπως επίσης παράλληλα η φτώχεια και η πείνα έχουν φτάσει στα ύψη στην Ελλάδα, όπως έχει συμβεί και στην Γερμανία την περίοδο της Βαϊμάρης και αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Βέβαια αυτό θα πρέπει να ειπωθεί ότι οι τιμές του τρόφιμα και στην ενέργεια είχαν αρχίσουν να αυξάνονται ακόμη και πριν  τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο, απλά με αυτόν έγιναν ακόμα χειρότερα τα πράγματα τόσο λόγω των μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας, τα εμπάργκο, τις κυρώσεις, αλλά και επίσης λόγω του γεγονότος ότι έπαψαν λόγω του πολέμου αυτού να έρχονται σιτηρά από την Ουκρανία και τη Ρωσία στην Ευρώπη και στον κόσμο με αποτέλεσμα μεγάλη πείνα και διατροφική κρίση και ανέχεια.

Η Ελλάδα μπορεί ακόμη και να δεχτεί επίθεση από τους Τούρκους οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν ένα πιθανό ολικό οικονομικό κραχ και πολιτική και οικονομική κατάρρευση (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_48.html, https://alophx.blogspot.com/2016/09/normal-0-false-false-false-el-x-none-x_66.html), όπως και κοινωνική στην χώρα αυτή για να τους αρπάξουν εδάφη, π.χ. τα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και την Κύπρο μέσω πολέμου ή θέρμων επεισοδίων και όπως την περίοδο του Μεσοπολέμου η Ελλάδα πιέζεται όπως η Γερμανία για αφοπλισμό  και ουδετερότητα και καθεστώς σαν αυτό της Φιλανδίας (προτεκτοράτου δηλαδή και δήθεν «ουδετεροποίησης»).

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι όπως και η Γερμανία την εποχή του Μεσοπολέμου έτσι και η Ελλάδα στις μέρες μας, λόγω του μεγάλου οικονομικού κραχ της ανέχειας και της εξάρτησης από ξένα δάνεια για ένα χρονικό διάστημα έγιναν υποτελείς των ισχυρότερων στρατιωτικά και οικονομικά αρχικά Γαλλίας και Τουρκίας μέχρις την εύρεση για το που άλλαξαν την πολιτική αυτή.

Παράλληλα όπως ακριβώς ο Αμερικανός Πρόεδρος Hoover έκοψε πολλές δόσεις και στο τέλος κατήργησε τις οφειλές της Γερμανίας προς την Αμερική, έτσι και στην Ελλάδα έγινε ένα μικρό κούρεμα των δανείων της Ελλάδας προς τους δανειστές της το οποίο φυσικά δεν είχε κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Αλλά και η Γερμανία στις μέρες μου θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την κατάσταση που υπήρχε περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης  αφού μετά το Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 2022 μ.Χ., αφού  αυτή έχασε την φθηνή Ρωσική ενέργεια από το φυσικό αέριο που τους έδιναν οι Ρώσοι.

Και τώρα αγοράζεις το πανάκριβο και αμερικάνικο lng που φτάνει πολύ αργά στην Ευρώπη με πλοία παράλληλο πρέπει να πληρώσει 100 δις για την ανανέωση του δικού του εξοπλισμού ενεργητικές εταιρείες κοντεύουν να πάθουν κραχ, όπως επίσης και τράπεζες της, π.χ. η Deutsche Bank.

Ο δε πληθωρισμός αυξάνεται πάρα πολύ στην Γερμανία όπως επίσης και η ανεργία, η φτώχεια, μεγάλη άνοδος τιμών στα καύσιμα, όπως επίσης και στα τρόφιμα και όλα δείχνουν ότι Γερμανία στις μέρες μας έχει γίνει η Βαϊμάρη νούμερο 2.

Και θα έχει πιθανότατα την ίδια μοίρα με αυτή, ειδικά εάν γίνει παγκόσμιο κραχ και χρεοκοπήσει Deutsche Bank, κάτι που θα κάνει πάλι όπως με το κραχ του 1.929 μ.Χ. να υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι στη Γερμανία. 

Εννοείται ότι σε μία κατάρρευση των Γερμανικών τραπεζών θα ακολουθήσουν και όλες οι άλλες Ευρωπαϊκές τράπεζες με πλήρη καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΟΝΕ και του ευρώ προς μεγάλη ικανοποίηση της Ρωσίας και της Αμερικής που χάνουν ένα βασικό οικονομικό στρατιωτικό και πολιτικό ανταγωνιστή τους στην Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή και γενικότερα σε όλο τον κόσμο (https://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_93.html).

[Παράλληλα, εκτός από την κατάρρευση των τράπεζων και των οικονομίων των κρατών της ΕΕ αν καταρρεύσουν οικονομικά οι ΗΠΑ και η Γερμανία, αφού αυτές εξαρτώνται πλήρως από αυτές, είναι πιθανόν να καταρρεύσουν και οι τράπεζες πολλών Βαλκανικών κρατών αν καταρρεύσουν οι Ελληνικές τράπεζες, από τις οποίες εξαρτώνται πολλές τράπεζες και οικονομικές Βαλκανικών κρατών].

Είναι δε γνωστό ότι οι Γερμανικές βιομηχανίες λειτουργούν με φυσικό αέριο και πετρέλαιο προκειμένου να είναι σε κίνηση και η παύση της ροής αυτού από την περιοχή της Ρωσίας του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής λόγω πολέμων έχουν ακινητοποιήσει και κοντεύουν να φέρουν σε πλήρη κατάρρευση την Γερμανική βιομηχανία κάτι που θα παγώσει την χώρα και την Ευρώπη, αφού δεν θα έχει αέριο για τον χειμώνα για να ζεσταίνεται λόγω του μεγάλου κρύου που έρχεται και παράλληλα με την πείνα θα φέρουν μεγάλες οικονομικές ταραχές.

Εκτός αυτού θα πρέπει να ειπωθεί ότι λόγω του Πολέμου στην Ουκρανία όπως επίσης και του πολέμου στην Μέση Ανατολή θα υπάρξει πιθανότατα μία μεγάλη νέα μεταναστευτική και τα χρώματα σιδηρικά έγκριση τύπου 2015 μ.Χ-2016 μ.Χ. στην Ευρώπη και στην Δύση με την αποτέλεσμα την άνοδο εθνικιστικών ακροδεξιών αντί ισλαμικών και Ευρωπαϊκών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη λόγω της κατάστασης αυτής.

Στην περίπτωση αυτή προκειμένου να βρεθούν χρήματα για τους νέους αφέντες από το εξωτερικό θα κοπούν πολλά ουσιαστικά χρήματα που δίνονταν στους ανέργους στις διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες κάτι που θα φέρει σε ακόμη μεγαλύτερη σύγκρουση τόσο τους ντόπιους, όσο τους καινούριους λαθρομετανάστες που θα έρθουν στην Ευρώπη.

Αν όλα αυτά συνδυαστούν και με έναν πιθανό πόλεμο στην Μέση Ανατολή που θα έχει σαν αποτέλεσμα (τόσο νωρίς το Ιράν όσο επίσης και στην Παλαιστίνη και τους συμμάχους τους Άραβες Πέρσες και Τούρκους)  ένα νέο εμπάργκο από τους Άραβες και τον ΟΠΕΚ στους δυτικούς στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο που στον ετών  1.973 μ.Χ.-1.974 μ.Χ. θα υπάρξει παράλληλα και μεγάλο ενεργειακό κραχ στην Ευρώπη και πήγες καταστροφή της οικονομίας της.

Τότε δεν θα πρέπει να ξεκουραστούμε να δούμε τόσο στην Ευρώπη στην Γερμανία αλλά επίσης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπως τον μεσοπόλεμο να ανεβαίνω ακροδεξιά αναγκαστικά και φασιστικά καθεστώτα λόγου χάρη στην Ιταλία και την Γαλλία την Ισπανία την Πορτογαλία την Αυστρία και λοιπά.

Εννοείται σε περίπτωση όμως τεράστια καταστροφή επίσης και το ΝΑΤΟ όπως επίσης και του δολαρίου.  Ένα δε παγκόσμιο οικονομικό χρόνο θα επιφέρει, εξεγέρσεις, ειδικά αν κοπούν τα επιδόματα στους  ισλαμιστές λαθρομετανάστες στις χώρες της Ευρώπης  κάτι που θα στρέψει τους ανθρώπους στην ψήφιση αντι-ισλαμικό των κομμάτων εναντίον τους και στην εκ νέου άνοδό των εθνικιστών στην Δύση όπως συνέβαινε και κατά την διάρκεια του Μεσοπολέμου.

[Και ήδη στην Γερμανία μετά την παύση παροχής φτηνού Ρωσικού φυσικού αεριού, την αγορά του πανάκριβου Αμερικάνικου LNG, την αγορά 100δων δις ευρώ στρατιωτικού οπλισμού για την Γερμανία, αλλά και την χορήγηση πολλών δεκάδων δις ευρώ στην Ουκρανία, η Γερμανία έχει φτάσει σε μεγάλο οικονομικό έλλειμα.

{Φυσικά χωρίς φυσικό αέριο οι βιομηχανίες της Γερμανίας δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν και καταρρεύσουν, κάτι που θα φέρει ανεργία στην χώρα αυτή, οι Γερμανοί δεν θα μπορούν να ζεσταθούν τον κρύο χειμώνα που έρχεται, ενώ η παύση εισροής σιτηρών από Ρωσία και Ουκρανία θα φέρει και πεινά και χάος στην χώρα αυτή}.

Έτσι, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καλιρρόης, τηρώντας τον νομό που είχαν ψηφίσει όταν κυβερνούσαν ο Σόιμπλε και η Μέρκελ για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς στην Γερμανία, απέρριψε τον προϋπολογισμό της Γερμανίας για το 2023 μ.Χ., δηλώντας ότι έχει τεράστιες δαπάνες και έλλειμα 60 δις ευρώ, το οποίο η Γερμανία θα πρέπει να καλύψει, κόβοντας δαπάνες.

Η εξέλιξη αυτή ήταν ένα δυνατό χτύπημα για την κυβέρνηση Σολτς και ήδη στην Γερμανία κυκλοφορούν σενάρια κατάρρευσης του τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού έπειτα από αποχώρηση των Φιλελευθέρων και πρόωρες εκλογές (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/707817/poios-tha-to-pisteve-i-allote-krataia-germania-proeidopoiei-gia-eperxomeni-oikonomiki-krisi-anikani-i-kyvernisi-scholz, https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/707775/germania-giati-to-syntagmatiko-dikastirio-epevale-freno-sti-dimiourgiki-logistiki-tou-scholz-monodromos-i-dimosionomiki-peitharxia, https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7207110_germania-i-diamahi-gia-ton-proypologismo-anoigei-ti-syzitisi-gia-freno-toy-hre, oyhttps://www.bankingnews.gr/diethni/articles/708067/germania-se-dimosionomiki-parakmi-i-atmomixani-tis-evropis-tora-to-verolino-xreiazetai-voitheia-apo-ta-pigss, https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/708278/diw-to-freno-xreous-spaei-tin-oikonomia-tis-germanias-se-politiki-paralysi-i-kyvernisi-scholz, https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/708226/erxontai-dyskoles-meres-leei-o-scholz, https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/708209/scholz-gia-trypa-60-dis-evro-to-kratos-tha-synexisei-na-ekplironei-tis-ypoxreoseis-tou-pio-dyskolo-to-ergo-, mahttps://www.bankingnews.gr/diethni/articles/708443/dw-o-olaf-scholz-ydravlikos-tis-eksousias, shttps://www.bankingnews.gr/diethni/articles/708455/i-bild-thymatai-tous-ellines-oi-proin-xreokopimenoi-antepitithentai-xreokopimenoi-germanoi-pouliste-eseis-ta-nisia-sas).

Αλλιώς η κυβέρνηση αυτή θα αναγκαστεί να προβεί σε περικοπές επιδομάτων των Γερμανών ανέργων και να αυξήσει τους φόρους για να βρει έσοδα, με τελικό αποτέλεσμα την πλήρη δημοσκοπική και εκλογική κατάρρευση των κομμάτων που την αποτελούν και κοινωνική. πολιτική δυσαρέσκεια από τους Γερμανούς πολίτες, αφού στην ουσία θα τους επιβάλει μνημόνια και περικοπές σαν αυτά που έβαλε παλαιοτέρα στους Έλληνες.

Φυσικά, στην περίπτωση αυτή θα πρέπει ο Σολτς να προβεί και σε κόψιμο των επιδομάτων όχι μόνο των Γερμανών (κάτι που θα φέρει ανεργία και πείνα στην Γερμανία), αλλά και των ισλαμιστών λαθρομεταναστών και των προσφυγών στην Γερμανία, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξέγερση αυτών, αλλά και των Γερμανών και το απόλυτο χάος στην χώρα αυτή, ίσως κόμα και φαινόμενα καννιβαλισμοῦ λόγῳ τῆς πείνας, όπως ακριβώς έγινε στην ΕΣΣΔ του Λένιν, αλλά και στην Δημοκρατία της Βαιμάρης.

[Ήδη υπάρχει είδηση από την Wall Street Journal: Η Γερμανία είχε υποσχεθεί 50 δισ στην Ουκρανία εις βάρος του λαού της. Κι όλα αυτά την ώρα που, η επικεφαλής του ΔΝΤ Kristalina Georgieva μέσω συνέντευξής της σε Ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων και η γερμανική Handelsblatt, απηύθυνε έκκληση στην Γερμανική κυβέρνηση για μαζικές επενδύσεις παρά την κρίση του προϋπολογισμού.

«Για να διασφαλίσει την ανάπτυξη, η Γερμανία πρέπει να επενδύσει στις υποδομές της, στον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας και στην βελτίωση των δεξιοτήτων του πληθυσμού της», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου ισχύει τόσο για τον τρέχοντα προϋπολογισμό του 2023 μ.Χ., όσο ενδεχομένως και για του 2024 μ.Χ., και αφορά ιδίως την επίκληση έκτακτης ανάγκης για την αναστολή του χρεόφρενου, για παράδειγμα λόγω της συνεχιζόμενης ενεργειακής κρίσης" (https://www.pronews.gr/kosmos/i-germania-pagideytike-apo-to-freno-xreous-kai-kindyneyei-me-oikonomiki-katarreysi-logo-oukranias/, https://warnews247.gr/vomva-apo-wall-street-journal-i-germania-eiche-yposchethei-50-dis-stin-oukrania-eis-varos-tou-laou-tis/, https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/707700/germania-tha-anteksei-mexri-telous-i-kyvernisi-scholz,)].

Στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης το Ράιχσταιγκ (δηλαδή το Γερμανικό κοινοβούλιο στο Βερολίνο) καταλήφθηκε από τους εξεγερμένους, τους επαναστάτες και τους πραξικοπηματίες αρκετές φορές, όπως π.χ. κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος/«εξέγερσης» των Σπαρτακιστών, όπως επίσης και κατά την διάρκεια το πραξικοπήματος των Λίτβιτς-Καπ.

Στην περίπτωση αυτή, στο τέλος ο Γερμανικός στρατός επενέβη και οι εξεγέρσεις και τα πραξικοπήματα αυτά κατεστάλησαν με πολύ αίμα και έναν άγριο εμφύλιο πόλεμο, αφού ο στρατός επενέβη όταν τον κάλεσε η Γερμανική κυβέρνηση του Έμπερτ για να επιβάλει τάξη στο χάος.

{Βέβαια, και με το κάψιμο του Ράιχσταιγκ το 1.933 μ.Χ. είχαμε και επέμβαση του στρατού ύστερα από την κήρυξη στρατιωτικού νομού και δικτατορίας από την κυβέρνηση του Αδόλφου Χίτλερ στην Γερμανία.

Και όπως ο σοσιαλιστής Έμπερτ έφερε την Δημοκρατία της Βαϊμάρης, αλλά άρχισε μαζί με τους στρατηγούς Στεέκτ και Γκρένερ τον εκ νέου και αρχικά κρυφό επανεξοπλίσου της Γερμανίας, έτσι και ο επίσης σοσιαλιστής Χέρμαν Μίλερ ήταν ο τελευταίος στην ουσία κανονικός δημοκρατικά/κοινοβουλευτικά εκλεγμένος και ανεξάρτητος καγκελάριος της Γερμανίας, ηγούμενος μίας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

Παράλληλα, ο εθνικοσοσιαλιστής Χίτλερ ήταν αυτός που έφερε το τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και επανεξοπλιστεί πλήρως την Γερμανία, ενώ ο σοσιαλιστής Σολτς επανεξοπλίζει όπως ο Χίτλερ την Γερμανία.

Είναι αλώστε γνωστό ότι στην Γερμανία μετά τις ήττες της στον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον καιρό του Μεσοπολέμου και του Ψυχρού Πολέμου απαγορεύονταν ο επανεξοπλισμός της, κάτι που άλλαξε με τον Έμπερτ, τον Στρέσεμαν, τον Στεέκτ, τον Γκρένερ, τον Χίτλερ και τον Σολτς.

Και ίσως όπως ο Σολτς στις μέρες μας με την κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού που ηγείται να είναι όπως ο Μίλερ και αυτός ο τελευταίος στην ουσία κανονικός δημοκρατικά/κοινοβουλευτικά εκλεγμένος και ανεξάρτητος καγκελάριος της Γερμανίας πριν την ολική κατάρρευση της σαν την Βαϊμάρη.

Παράλληλα, τα έτη 1.918 μ.Χ.-1.922 μ.Χ. εισήλθαν στην Γερμανία ενάμιση εκατομμύριο προσφυγές, Ρώσοι, Εβραίοι και Γερμανοί (από περιοχές που έχασαν οι Γερμανοί), όπως ακριβώς συνέβη και το 1.945 μ.Χ., αλλά και τα έτη 2015 μ.Χ.-2016 μ.Χ. με τους ισλαμιστές λαθρομετανάστες στην Γερμανία και όλη την ΕΕ}.

Αντίστοιχα στις μέρες μας, μπορεί όπως καταλήφθηκε το Ράιχσταιγκ από επαναστάτες και πραξικοπηματίες, έτσι μπορεί να καταληφθεί και στις μέρες μας από εξεγερμένους Γερμανούς, ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί και στις ΗΠΑ στο Κογκρέσο (όπως το 2020 μ.Χ.), την Βουλή και την Γερουσία.

Φυσικά, το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην Ελλάδα με την πιθανή κατάληψη του Ελληνικού κοινοβουλίου από εξεγερθέντες και επαναστάτες (που στην περίπτωση αυτή θα κάνει πραγματικότητα το γνωστό σύνθημα: «Να καεί, να  καεί, το …, η Βουλή»), ενώ μπορεί σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις να καλέσουν οι παραπάνω κυβερνήσεις τον στρατό για να επιβάλει τάξη στο χάος].

Αλλά και στην Αμερική το διεφθαρμένου καθεστώτος του Μπάντεν έχει φέρει σε εξίσου δύσκολη κατάσταση τις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο λόγω της Μεγάλης διαφθοράς και χρηματισμού τους από άλλες χώρες, όπως λόγου χάρη της Κίνας το παρακράτος της Αμερικής το Αμερικανό στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα την διεφθαρμένη διοίκηση Ομπάμα, όπως επίσης και διεφθαρμένους πολιτικούς τύπου Ομπάμα και των σκανδάλων τους (https://alophx.blogspot.com/2023/04/command-and-conquer.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_72.html).

Ένα δε αντίστοιχο κραχ το 1.929 μ.Χ. στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη στις μέρες μας θα έχει παράλληλα ως αποτέλεσμα πέρα από την οικονομική κατάρρευση και την εκ νέου πιθανότατα άνοδο των λαϊκιστών, των ακροδεξιών εθνικιστών ποιες εξουσίες των κρατών της Δύσης.

[Η Γερμανία δεν πλήρωσε τις πολεμικές αποζημιώσεις τόσο μετά το Πρώτο όσο και το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου και του Ψυχρού Πολέμου και αυτό διότι και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ειδική συγκεκριμένα οι Αγγλογάλλοι  και οι Αμερικάνοι φοβήθηκαν την άνοδο του κομμουνισμού και της Σοβιετικής Ρωσίας.

Έτσι με το φόβο ότι αν πιέζουν πολύ τους Γερμανός αυτή θα γίνουν οι κομμουνιστές, είτε με επανάσταση, είτε με εκλογές και εξεγέρσεις η πραξικοπήματα. Για τον λόγο αυτό αποφάσισαν  να μειώσουν αρχικά τις δόσεις των δανείων τους και τέλος να κόψουν και τελείως τις πολεμικές αποζημιώσεις των Γερμανών επί προεδρίας του Προέδρου Χούβερ  ενώ την ίδια περίοδο καγκελάριος στη Γερμανία ήτανε ο Brιning ο οποίος έφερε και μνημόνια στην χώρα αυτή.

Εκτός αυτών οι Αμερικανοί έδωσαν και στις δύο περιπτώσεις πάρα πολλά μεγάλα οικονομικά δάνεια στους Γερμανούς οι οποίοι είχαν φροντίσει πιο πριν στη μεν πρώτη περίπτωση λόγω της Συνθήκης των Βερσαλλιών να μεταφέρουν τις πολεμικές τους βιομηχανίες στο εξωτερικό, αφού δεν επιτρεπόταν να τους κρατήσουν με βάση τους όρους της αλλά όταν εμφανίστηκε κατάλληλη περίσταση της επανάφεραν πίσω με τις κατάλληλες συνθήκες.

Το ίδιο ακριβώς πράγμα έκανα οι Γερμανοί και κατά την διάρκεια του Ψυχρού  Πολέμου μεταφέροντας εκτός Γερμανίας σε τράπεζες σε Ελβετία αργεντινή-Ισπανία και αλλού όλα τα κλοπιμαία και τα λάφυρα που πήραν λεηλατώντας τις κατεχόμενες Ευρωπαϊκές χώρες και το επανάφεραν όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες σε μεγάλο μέρος τους για να ανοικοδομήσουν ξανά την Γερμανία με αυτά και έτσι δημιουργήθηκε το δήθεν «Γερμανικό οικονομικό θαύμα», που στην πραγματικότητα έγινε με τα χρήματα τον κλεμμένα των Ευρωπαϊκών λαών χάρη στην οργάνωση Odessa (https://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html, https://alophx.blogspot.com/2018/10/odessa.html, https://alophx.blogspot.com/2020/02/odessa_43.html).

{Ο Ναζί στρατηγός (και μετέπειτα του ΝΑΤΟ) Stuelpnagel (μέλος της ODESSA) δήλωσε: «Στον επόμενο Παγκόσμιο Πόλεμο…δεν πρέπει να γίνει το ίδιο λάθος. Ο κύριος αντίπαλος θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και όλη η προσπάθεια πρέπει να επικεντρωθεί εναντίον αυτής της χώρας από την αρχή….}.

Οι δε Αμερικάνοι είχαν και αυτοί στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως ακριβώς και να ζει στις περιοχές του Γκουαντάναμο και το Αμπού Γκράιμπ.  Επίσης εκτός αυτού όπως οι Ναζί και οι Αμερικανοί επιτέθηκαν πρώτα σε μικρές φορές π.χ. την Τσεχοσλοβακία, την Αυστρία και το Αφγανιστάν και το  Ιράκ αντίστοιχα και μετά επιτέθηκαν στην υπερδύναμη Ρωσία από την οποία ηττήθηκαν και στις δύο περιπτώσεις.

Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι η οικονομική πτώση και καταστροφή των ΗΠΑ και της Δύσης όπως επίσης και το δολάριο και το ευρώ μπορεί να γίνει και χάρις στο νέο νόμισμα των BRICS όπως επίσης και το Πέτργουάν και  e-yuan (https://www.bankingnews.gr/kriptonomismata/articles/707737/i-psifiaki-pagida-gia-to-palio-dolario-kai-i-arxi-mias-neas-nomismatikis-taksis-me-to-e-yuan, https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/707742/deal-orosimo-kinas-kai-saoudikis-aravias-gia-ti-xrisi-topikon-nomismaton-stis-emporikes-synallages-ti-allazei-stis-pagkosmies-agores) και  με τον τρόπο αυτό η Αμερική να φτάσω στην κατάσταση και το οικονομικό κραχ που συνέβη στην δημοκρατία της Βαϊμάρης (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_23.html).

Μπορούμε επίσης να αναφέρουμε ότι η και ότι η ήττα  των Αγγλογάλλων και των Γερμανών όπως και των Αμερικανών και των Ιαπώνων στην Ουκρανία από τους Ρώσους συνέβη τόσο στις μέρες μας, όπως επίσης και κατά την διάρκεια του Ρωσικού εμφυλίου πολέμου στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο,  κάτι που μπορεί να φέρει είτε αυτή δηλαδή τις ΗΠΑ σε μία κατάσταση όπως μετά την ήττα τους στον πόλεμο του Βιετνάμ και το Αφγανιστάν.

Εκτός όλων αυτών λοιπόν μέσω της FED της ομοσπονδιακής τράπεζας τους και τα πάνω από 30 τρισεκατομμύρια δολάρια σε εξωτερικό χρέος σε όλο τον πλανήτη, όπως και εσωτερικό, το οποίο αναμένεται σύντομα να εκραγεί και να φέρει σε πλήρη χρεοκοπία τόσο αυτές, όσο και τις χώρες της Δύσης και της Ευρώπης, οι οποίες συνδέονται οικονομικά μαζί τους..

Εδώ μπορούμε να πούμε ότι τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,  ενώ οι δύο αυτές μεγάλες οικονομίες της Δύσης τυπώνουν πάρα πολύ μεγάλες ποσότητες χρήματος και πάσχουν από υπερπληθωρισμό, όπως ακριβώς η Δημοκρατία της Βαϊμάρης και αναμένεται ένα οικονομικό κραχ σε αυτές πάρα πολύ σύντομα.

Σε μία περίπτωση πλήρους χρεοκοπίας τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όσες χώρες έχουν δώσει χρήματα για τις αποθήκευση στις τράπεζες της, όπως επίσης και χρυσό, θα τα ζητήσουν πίσω με αποτέλεσμα τόσο η Ευρώπη όσο και η Αμερική να καταρρεύσουν οικονομικά όπως το 1929 μ.Χ., 

Εκτός αυτής της εξέλιξης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι Κινέζοι αγοράζουν μεγάλα αποθέματα χρυσού σε όλο τον κόσμο παγκόσμιο όπως και οι Ρώσοι κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολο για τους δυτικούς να βρούνε τον απαραίτητο χρυσό τόσο για τους ίδιους όσο και για να δώσουν σε όσους ζητήσουν πίσω.

Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι σε αντάλλαγμα για τα κεφάλαια διάσωσης που έχει λάβει, η Ελλάδα κλέβεται την εθνική της κυριαρχία. Αναγκάζεται να ξεπουλήσει κρατικές επιχειρήσεις σε μαζική κλίμακα.

Οι παρατηρητές το συνέκριναν με την ιδιωτικοποίηση περίπου 14.000 πρώην Ανατολικογερμανικών εταιρειών την δεκαετία του 1.990 μ.Χ. μετά την πτώση του κομμουνισμού, με τεράστια απώλεια τόσο θέσεων εργασίας όσο και κερδών.

Η Ελλάδα αναγκάζεται επίσης να ξεπουλήσει τεράστια τμήματα των ενσώματων εθνικών της περιουσιακών στοιχείων σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει 50 δισεκατομμύρια ευρώ (72 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για να αντισταθμίσει το τεράστιο χρέος που προέκυψε με τα προγράμματα διάσωσης της ΕΕ.

Αυτό το ξεπούλημα θα περιλαμβάνει αναπόφευκτα ζωτικής σημασίας στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία που κάποτε θεωρούνταν κρίσιμα για την εθνική του ασφάλεια. Οι Γερμανοί τραπεζίτες και έμποροι αγωνίζονται για το καλύτερο δυνατό. Είναι αυτό από καθαρή σύμπτωση;

Κοιτάξτε έναν χάρτη της κρίσιμης στρατηγικής Μεσογείου Θάλασσας. Η Ελλάδα, ενσωματώνοντας το νησί της Κρήτης, είναι η νοτιότερη γλώσσα της Ευρωπαϊκής ηπείρου, που οριοθετείται από το Ιόνιο Πέλαγος στα δυτικά, το Αιγαίο στα ανατολικά και τη Μεσόγειο στα νότια. Η κατοχή αυτής της γης είναι πιο στρατηγική για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή δύναμη με ιμπεριαλιστικούς σκοπούς.

Δύο φορές στην σύγχρονη εποχή, κατά την διάρκεια του Α΄ και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου , η Γερμανία προσπάθησε να καταλάβει την Ελλάδα ως στρατηγικό ορόσημο στην προσπάθειά της να ιδρύσει μια Τευτονική Αυτοκρατορία.

Πέτυχε στην δεύτερη προσπάθεια. Στους πιο πρόσφατους χρόνους, οι Γερμανοί βιομήχανοι ήταν αυτοί που εισέβαλαν και λεηλάτησαν την Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι μια μοναδική κατάσταση που αντιμετωπίζει το έθνος.

Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος ωφελούμενος από αυτές τις αμυντικές δαπάνες; Ο μεγαλύτερος προμηθευτής αμυντικού εξοπλισμού στην Ελλάδα: Η Γερμανική βιομηχανία εξοπλισμών. Ειδικά οι γερμανικές αμυντικές εταιρείες ήταν μεγάλοι ανάδοχοι με τον Ελληνικό (και τουρκικό) στρατό για περισσότερες από δύο δεκαετίες» ( Antibaro.gr, 29 Νοεμβρίου 2010 μ.Χ.).

Η ίδια πηγή επισημαίνει τεράστια απάτη και διαφθορά που σηματοδοτεί τις συναλλαγές μεταξύ γερμανικών αμυντικών εταιρειών και της Ελληνικής κυβέρνησης. Ο βιομηχανικός γίγαντας Siemens, που χρησιμοποιείται συχνά από την Γερμανική κυβέρνηση ως μέτωπο για διεθνείς επιχειρήσεις πληροφοριών, είναι προφανώς ένας μεγάλος παραβάτης:

«Ένα από τα αμέτρητα σκάνδαλα στην Ελλάδα αφορά εκατομμύρια ευρώ που μεταφέρθηκαν λαθραία κάτω από το τραπέζι από τη Siemens και τα διοχέτευσαν στον κορυφαίο ελληνικό πολιτικό κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ ως «επιτροπές» ή άμεσες δωροδοκίες για την απόκτηση ορισμένων συμβάσεων δισεκατομμυρίων.

Το πρόσωπο-κλειδί (ανώτατο στέλεχος της Siemens Ελληνικής καταγωγής και Γερμανικής υπηκοότητας, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος) που συμμετείχε στο σχέδιο διέφυγε τη σύλληψη και την δίκη στην Ελλάδα και σήμερα βρίσκεται καταφύγιο στην Γερμανία όπου προστατεύεται από την Γερμανική νομοθεσία» (ibid).

Τα γεγονότα είναι ότι τα ταμεία της Ελλάδας έχουν αποστραγγιστεί ουσιαστικά σε τεράστια κέρδη για τους βαρόνους της Γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας . Αυτό περιλαμβάνει συμβόλαια πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα για την αγορά στρατιωτικού υλικού μεγάλου εισιτηρίου, από τανκς έως πυραύλους και ναυτικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων υποβρυχίων.

Μία από τις χειρότερες περιπτώσεις χειραγώγησης από Γερμανούς κορπορατιστές ήταν η καταστροφή του ote. Με γερμανικές εταιρείες αναλήφθηκαν συμβάσεις για την αναβάθμιση του Ελληνικού εθνικού συστήματος τηλεπικοινωνιών.

Το όλο έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα, μόνο για να δει το μερίδιο του 30 τοις εκατό του συστήματος να πωλείται σε Γερμανική εταιρεία μέσω αμφίβολων διαδικασιών. Η ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας στα Βαλκανικά έθνη.

«Όλα αυτά ανέρχονται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ και, υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν να ήταν υπεραρκετά για να εξισορροπήσουν το έλλειμμα του Ελληνικού προϋπολογισμού και ακόμη και να μετριάσουν δραστικά το εξωτερικό χρέος», παρατήρησε η ίδια Ελληνική πηγή.

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο, αυτά τα δισεκατομμύρια προστέθηκαν στα κέρδη των Γερμανών βιομηχάνων, τραπεζιτών και μεσαζόντων». Έτσι, η πιο πρόσφατη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα δεν έγινε με ένοπλη επίθεση: έγινε με δυναμική οικονομική στρατηγική .

Η Γερμανία ολοκληρώνει τώρα την εισβολή της στην Ελλάδα με το «γκρίζο κοστούμι» αναγκάζοντας την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας αυτής της χώρας, την πώληση των εθνικών της περιουσιακών στοιχείων και την τελική υποταγή της χώρας στον απόλυτο δημοσιονομικό έλεγχο από το Βερολίνο/Βρυξέλλες. Αυτό είναι το εγγυημένο αποτέλεσμα αυτής της λεγόμενης προσωρινής χρεοκοπίας από την Ελλάδα, η οποία διευθετήθηκε, κυρίως, από την Γερμανία.

Αλλά και στο Ισραήλ με την μεγάλη οικονομική κρίση, την κρίση για το δικαστικό σύστημα (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_53.html) και τον πρόσφατο πόλεμο με την Χαμάς έχει φέρει την χώρα αυτή λένε στα όρια της οικονομικής, πολιτκής και κοινωνικής κατάρευσης (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/707449/kathe-imera-polemou-me-ti-hamas-kostizei-270-ekat-dolaria-sto-israil-alla-daneizetai-me-epitokio-xamilotera-apo-afto-tis-italias, https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/707729/scott-ritter-proin-cia-i-ekexeiria-apotelei-varia-itta-tou-israil-kai-ekplirosi-ton-stoxon-tis-hamas, https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/707620/anatropi-sto-israil-dimoskopiki-katarrefsi-netanyahu-kai-kyvernitikoy-synaspismoy-ektokseyetai-i-antipolitefsi, https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/707396/i-oukrania-teleiose-tha-paradothei-anev-oron-os-ittimeni-to-israil-ektelei-sxedio-ethnokatharsis-os-egklimatias-polemou) και στο να γίνει αυτή μία νέα «Δημοκρατία της Βαιμάρης» με έναν δικτάτορα να την δοικεί στο τέλος και αυτή, όπως ακριβώς έγινε επί Χίτλερ].

Στην ουσία άμα οι πολιτικές εξουσίες της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Δύσης συνεχίσουν τέτοιες πολιτικές, αυτό θα έχει αποτέλεσμα τον ξεσηκωμό των λαών τους εναντίον τους και στην συνέχεια την πλήρη εφαρμογή του γνωστού λαϊκού ρητού που λέει: «Όπου δεν εστί λόγος πίπτει ράβδος».

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Υπάρχει μια πολιτική τάξη στην Γερμανία που λαχταρούσε ένα Ευρωπαϊκό υπερκράτος ανεξάρτητο από την Αμερική, όπως περιγράφεται από τον Franz-Josef Strauss στο βιβλίο του The Grand Design.

Αν δεν γνωρίζετε την κληρονομιά του Edmund Stoiber και του Franz Josef Strauss, διαβάστε το The Grand Design. Εν ολίγοις, ο Στράους —και ο προστατευόμενος του Στόιμπερ— οραματίστηκαν ένα μέλλον στο οποίο η Γερμανία θα αναδυόταν ως ηγέτης ενός ομοσπονδιακού ευρωπαϊκού υπερκράτους — ενός αρκετά ισχυρού ώστε να ανταγωνιστεί τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σήμερα, ο Στράους έχει πεθάνει εδώ και καιρό και ο Στόιμπερ βρίσκεται στο περιθώριο της Γερμανικής πολιτικής —προς το παρόν. Αλλά ο Karl-Theodor zu Guttenberg κουβαλά την δάδα του Στράους — και είναι ένας από τους πολιτικούς με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Γερμανία!

Το 1.965 μ.Χ., μόλις 20 χρόνια μετά τον πόλεμο, ο Γερμανός πολιτικός Franz Josef Strauss έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο The Grand Design: A European Solution to German Reunification . Δεν είναι μεγάλο βιβλίο. Είναι γραμμένο με ειλικρινή, ευθύ τρόπο.

Αυτό το βιβλίο περιγράφει λεπτομερώς πώς η Γερμανία θα μπορούσε να ανέλθει ξανά στην εξουσία: όχι απλώς ως έθνος, αλλά ως μέρος μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης. Το 1.965 μ.Χ., η ιδέα της Ευρώπης ως ομοσπονδιακής, συνεκτικής δύναμης μάλλον δεν φαινόταν ρεαλιστική σε πολλά έθνη. Αλλά λιγότερο από 40 χρόνια αργότερα, αν και ο Στράους πέθανε το 1.988 μ.Χ., μεγάλο μέρος του μεγαλειώδους σχεδίου του έχει μεταφερθεί από τα στάδια σχεδιασμού στην παγκόσμια σκηνή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Η κεντρική ιδέα πίσω από το όραμα του Στράους ήταν αυτό που ονόμασε «μια τεράστια προσπάθεια για την επίτευξη, βήμα προς βήμα, μιας Ευρωπαϊκής πολιτικής ομοσπονδίας». Αυτή η πτυχή του σχεδίου του ήταν να εξαλείψει τα προβλήματα για την Γερμανία συγκεκριμένα, την Ευρώπη συνολικά, ακόμη και τις Ηνωμένες Πολιτείες στην άλλη πλευρά του ωκεανού.

Σίγουρα η ιδέα μιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έχει επιδιωχθεί με τρομερή ενέργεια στην Ήπειρο. Όταν ο Στράους εξήγησε το σχέδιό του, οι σπόροι είχαν ήδη φυτευτεί από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα μέσω της Συνθήκης του Παρισιού το 1.952 μ.Χ.

Ωστόσο, ο Στράους οραματιζόταν πολύ περισσότερα από μια απλή οικονομική ένωση: Ήθελε η Ευρώπη να γίνει μια παγκόσμια δύναμη όπως προσπαθούσε να γίνει στο παρελθόν. Αυτό φαίνεται ίσως καλύτερα από τις άμεσες συγκρίσεις που έκανε μεταξύ των ΗΠΑ —της μόνης δυτικής υπερδύναμης τότε— και αυτού που θα γινόταν μια πρόσφατα ομοσπονδιακή Ευρώπη.

«Η Ευρώπη χρειάζεται μόνο να συνδυάσει τους υλικούς και πνευματικούς της πόρους για να παράσχει στην Αμερική έναν εταίρο ίσης βαρύτητας», έγραψε. Ο Στράους δεν ήθελε η Ευρώπη να επισκιαστεί από την Αμερική.

Σε αυτές τις γραμμές, ο Στράους αναφέρθηκε επίσης ευθέως στον ρόλο της Αμερικής ως αστυνομικού του κόσμου: «Η Αμερική ως ασπίδα και προστάτης των ελεύθερων κοινωνιών αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερες προκλήσεις τις οποίες μακροπρόθεσμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο με τις δικές της δυνάμεις. Η Αμερική χρειάζεται την Ευρώπη, όχι μόνο στον πολιτιστικό της ρόλο ως σύγχρονη Ελλάδα, αλλά ως δεύτερη ανεξάρτητη δύναμη στο πλευρό της».

Βεβαίως, μπορούμε να δούμε πώς αυτές οι λέξεις ισχύουν σήμερα, καθώς οι ΗΠΑ στρέφονται όλο και περισσότερο στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρώπη για παγκόσμια υποστήριξη. Η Ευρώπη, και η Γερμανία ειδικότερα, πρόσφατα αναλαμβάνει περισσότερο τον παραδοσιακό ρόλο των ΗΠΑ ως περιφερειακού αστυνομικού, ενεργώντας ως «ειρηνευτές» στα Βαλκάνια, το Αφγανιστάν και άλλες περιοχές.

Αυτή η ένωση θα επέτρεπε στην Ευρώπη να αναδειχθεί σε στρατιωτική υπερδύναμη. «Μια τέτοια Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνει σε στενή συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα πρέπει να διαθέτει τα μέσα αυτοάμυνας μέχρι και την κατοχή του πυρηνικού αποτρεπτικού μέσου». Αυτή η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη θα μείωνε την ανάγκη για αμερικανικά στρατεύματα στο εξωτερικό:

«Εάν μπορούμε να οικοδομήσουμε σιγά-σιγά μια τέτοια Ευρώπη, θα πρέπει να διατηρήσει την συμμαχία με την Αμερική, αλλά δεν θα απαιτούσε πλέον την φυσική παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στο μέγεθος τώρα επέμεινε». Η Σαφής Αλήθεια της 9ης Ιουλίου 1.979 μ.Χ. αναγνώρισε τον Στράους ως τον πατέρα του γερμανικού στρατού της Bundeswehr.

Εκτός από αυτούς τους λόγους για να έχει το δικό της στρατιωτικό πλαίσιο, η Ευρώπη απλά δεν θα έπρεπε να βασίζεται στις ΗΠΑ για στρατιωτική άμυνα. «Υπήρχε επίσης ο πρόσθετος καθησυχαστικός παράγοντας της εξάλειψης του υπολείμματος της υποψίας ότι οι Αμερικανοί μπορεί να μην ήταν απαραίτητα έτοιμοι να αυτοαποτεφρωθούν σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα για χάρη της ευρωπαϊκής ελευθερίας» (The Grand Design) .

Ξεπερνώντας τα Εμπόδια. Το 1.965 μ.Χ., το γεωπολιτικό κλίμα του κόσμου απλά δεν θα επέτρεπε στην Ευρώπη να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο. Η Ευρώπη δεν ήταν ενωμένη. Η ίδια η Γερμανία ήταν διχασμένη, η πρώην πρωτεύουσά της χωρίστηκε από το Τείχος του Βερολίνου. Η ανάδειξη της Γερμανίας στον κόσμο και πάλι δεν θα ήταν απλή υπόθεση.

Το 1.989 μ.Χ., καθώς ο κομμουνισμός κατέρρεε στη Σοβιετική Ένωση, γκρεμίστηκε το Τείχος του Βερολίνου. Αν και ο Στράους ήθελε μια ενωμένη Ευρώπη, ο πρωταρχικός του στόχος ήταν η επανίδρυση του Γερμανικού έθνους.

Κατά την απαρίθμηση των πλεονεκτημάτων του μεγαλειώδους σχεδίου του, δήλωσε ειλικρινά: «Πάνω από όλα, [η Ευρωπαϊκή ενοποίηση] θα παρείχε το ένα πλαίσιο που θα καθιστούσε δυνατή την επανένωση της Γερμανίας και θα αποφύγει όλους τους λανθάνοντες κινδύνους της. Η Γερμανία χρειάζεται την Ευρώπη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα».

Υπήρχαν πολλοί λόγοι που θα χρειαζόταν τόσος καιρός για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Ίσως το κυριότερο από αυτά ήταν η δυσπιστία στην Γερμανία ως έθνος. «Πρέπει να βρούμε κάποιο μέσο για να καταστρέψουμε τον θρύλο, ο οποίος εξακολουθεί να απολαμβάνει μεγάλο νόμισμα σε πολλές δυτικές χώρες, ότι η Γερμανία είναι μια χώρα εκ γενετής αφοσιωμένη σε επιθετικές ενέργειες».

Ως μέρος μιας ενωμένης Ευρώπης, η Γερμανία δεν θα φοβόταν πλέον ατομικά, επειδή η ομοσπονδιακή εξουσία θα προηγείτο της εθνικής εξουσίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για να πραγματοποιηθούν τα σχέδια του Στράους, η Γερμανία θα έπρεπε να συνεχίσει τα σχέδιά της κάτω από την ομπρέλα μιας ισχυρής, ενωμένης Ευρωπαϊκής κοινότητας.

«Η Γερμανία θα έχανε την ανάγκη να αγωνιστεί για την εθνική της ενότητα εάν ολόκληρη η ήπειρος συγχωνευόταν σε ένα υπερεθνικό ευρωπαϊκό πλαίσιο». Σε αντάλλαγμα για την εθνική κυριαρχία της Γερμανίας, η Ήπειρος και ο κόσμος θα αποκτούσαν ψυχική ηρεμία, γνωρίζοντας ότι η εθνική βούληση της Γερμανίας θα ήταν υποταγμένη σε αυτήν της Ευρώπης συνολικά.

Σαφώς, η Γερμανία είναι ένα έθνος με ισχυρές εθνικές φιλοδοξίες. Γιατί τότε, ο Στράους φαινομενικά θα ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει την εθνική του ταυτότητα; «Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ευρωπαϊκή μας στάση ήταν η μόνη καταπακτή διαφυγής που είχαμε, η μόνη προσέγγιση που έκανε δυνατή την επιστροφή».

Οι «παραχωρήσεις». Ο Στράους μίλησε με οξυδέρκεια για την βοήθεια της Γερμανίας στην ανοικοδόμηση της ευρωπαϊκής οικογένειας ως μια μορφή αποκατάστασης για την καταστροφή που επέφερε το έθνος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η Γερμανία συνέβαλε μοιραία στη διάλυση και τη διάλυση της παλιάς οικογένειας των ευρωπαϊκών κρατών. Ποια μορφή αποζημίωσης θα ήταν καλύτερη από το να συνεισφέρει τώρα στην αποκατάσταση αυτής της Ευρωπαϊκής οικογένειας, να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης και, εγκαταλείποντας τα εθνικά δικαιώματα κυριαρχίας, να ξεπεράσει το παρελθόν, να οικοδομήσει μια νέα Ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική και να συμβάλει στην πρόοδο και ανάπτυξη ολόκληρης της ηπείρου;».

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτά τα σχέδια θα προχωρήσουν, ο Στράους πρότεινε στην Γερμανία να κάνει ορισμένες παραχωρήσεις. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι παραχωρήσεις που προτείνει δεν ήταν μακροπρόθεσμες.

«Είμαι απόλυτα προετοιμασμένος να δεχτώ ότι ο πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Άμυνας μιας ευρωπαϊκής κυβέρνησης δεν πρέπει κατά την αρχική περίοδο να είναι Γερμανοί. Κάνω αυτήν την πρόταση ως συμβολή στην αξιοπιστία της κοινής προσπάθειας, ώστε η Γερμανία να μην φαίνεται να είναι η καθοριστική επιρροή στην εξωτερική και αμυντική πολιτική».

Ο Στράους συνειδητοποίησε ξεκάθαρα ότι η Γερμανία δεν μπορούσε να θεωρηθεί σε στρατιωτική θέση έως ότου η φήμη της για επιθετικότητα δεν ήταν πλέον ζήτημα. δεν φαίνεται να επηρεάζει την πολιτική.

Φυσικά, το να μην φαίνεται να επηρεάζει την πολιτική και να μην την επηρεάζει είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Άλλωστε, μεγάλο μέρος του σχεδίου για την Ευρωπαϊκή ενότητα σκιαγραφείται στο βιβλίο του! Ήξερε ότι, ανεξάρτητα από την εμφάνιση, το γερμανικό έθνος θα συνέχιζε να έχει βαθιά επίδραση στην ανάπτυξη της Ευρώπης.

Σε εκείνο το σημείο, η Γερμανία είχε ήδη αρχίσει να επηρεάζει ξανά την Ευρωπαϊκή πολιτική. Ο πρώτος καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Κόνραντ Αντενάουερ, ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Σχεδίου Σούμαν, το οποίο εγκαινίασε την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα το 1.951 μ.Χ. Αυτό αποτέλεσε την πλατφόρμα πάνω στην οποία εξελίχθηκε η ΕΕ.

Ο Στράους αναγνώρισε επίσης τον ρόλο που θα έπαιζε η Ανατολική Ευρώπη στην ένωση. Ο Στράους σύμφωνα με τα λόγια του Ρον Φρέιζερ έλεγε ότι «Δεν πρέπει να υπάρχει ορισμός της Ευρώπης που να αποκλείει την Πολωνία, την Τσεχοσλοβακία, την Ουγγαρία και τις άλλες Ανατολικές χώρες. Όταν μιλάμε για Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, η Ρωσία πρέπει να δεχτεί ότι περιλαμβάνονται αυτές οι χώρες».

Αρχικά, ο Στράους παραδέχτηκε ότι αυτά τα έθνη πρέπει να λειτουργήσουν ως ουδέτερα κράτη μεταξύ της ένωσης και της Ρωσίας. Αλλά τελικά, πρέπει να συμπεριληφθούν. Το 2004 μ.Χ., όλες αυτές οι χώρες θα γίνουν δεκτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όταν ο Στράους δημοσίευσε για πρώτη φορά τις ιδέες του, ήξερε ότι μπορεί να μην ζήσει για να δει τα όνειρά του να πραγματοποιούνται. «… Δεν τρέφω αυταπάτες για το χρόνο που θα χρειαστεί για να οριστεί αυτή η σειρά γεγονότων στο τρένο», έγραψε. «Μπορεί να χρειαστεί μια γενιά. … Εάν η διαδικασία θέλει χρόνο, τότε πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά».

Σε αντίθεση με τους περισσότερους πολιτικούς, ο Στράους επέλεξε με το χέρι έναν διάδοχο που θα συνέχιζε το έργο του: τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Έντμουντ Στόιμπερ. Μέχρι σήμερα, ο Στόιμπερ ακολουθεί πιστά τα βήματα του πολιτικού πατέρα του.

Ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ δεν φαίνεται να είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει τη Γερμανία προς το μέλλον. Σίγουρα ο Στόιμπερ συμφωνεί: «Το μόνο που θέλει είναι η εξουσία — ο Σρέντερ δεν έχει όραμα για την Γερμανία» (Deutsche Presse-Agentur, 13 Φεβρουαρίου 2002 μ.Χ.).

Ο Έντμουντ Στόιμπερ, ωστόσο, έχει ένα τέτοιο όραμα. Ως πρωθυπουργός του οικονομικά επιτυχημένου κρατιδίου της Βαυαρίας, οι δημόσιες παρατηρήσεις του για το όραμά του δεν είναι απομονωμένοι στη βαυαρική ή ακόμη και στην Γερμανική πολιτική. Έχει ένα όραμα για όλη την Ευρώπη, οι πρωταρχικές ιδέες του οποίου έχουν τις ρίζες τους στη φιλοσοφία του μέντορά του, Φραντς Γιόζεφ Στράους.

Το Μεγάλο Σχέδιο Σήμερα. Εκπληρώνοντας το όραμά του για μια Ευρώπη υπό τη γερμανική καθοδήγηση, ο Στόιμπερ δεν αντιμετωπίζει τις ίδιες προκλήσεις που αντιμετώπισε ο κ. Στράους. Ο μεγάλος σχεδιασμός έχει προχωρήσει σε σημείο όπου η Γερμανία δεν «χρειάζεται πλέον την Ευρώπη» στον βαθμό που χρειαζόταν την εποχή του Στράους.

Το στίγμα που αντιμετώπισε η Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχει εξαφανιστεί, κυρίως λόγω της θέσης της εντός της ΕΕ — όπως ακριβώς επιθυμούσε ο Στράους. Η αντίληψη του κοινού για την Γερμανία έχει αλλάξει: Η δυσπιστία για το γερμανικό έθνος έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Η Γερμανία έχει πλέον την πολυτέλεια να είναι πιο τολμηρή.

Πολλοί από τους λόγους που ο Franz Josef Strauss περιέγραψε για την αναγκαιότητα μιας ενωμένης Ευρώπης έχουν εκπληρωθεί: Η Γερμανία επανενώνεται. τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης πρόκειται να προσχωρήσουν στην Ένωση και νομισματικά, ολόκληρη η Ευρώπη πλησιάζει καθημερινά σε μια πλήρη ένωση. Ωστόσο, ο Stoiber αναγνωρίζει ότι η Γερμανία χρειάζεται ακόμα την Ευρώπη. Αν υπάρχει αμφιβολία για το αν υποστηρίζει μια ενωμένη Ευρώπη, ας το αφήσει να ξεκουραστεί:

«Η Ευρώπη έχει μια ιστορική ευκαιρία να ξεπεράσει μια για πάντα την τεχνητή διαίρεση της ηπείρου μας και να κάνει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ένα αληθινό ταψί. -Ευρωπαϊκή κοινότητα», είπε σε ομιλία του στο Βερολίνο πριν από δύο χρόνια. «Αυτό θέλουμε, χωρίς καμία παραχώρηση».

Ο Στόιμπερ πιστεύει βαθιά, όπως και ο Στράους, ότι η οικονομική και πολιτική ένωση της ΕΕ πρέπει να είναι ισχυρή—σε μεγάλο βαθμό ως αντίβαρο προς τις ΗΠΑ Ο Stoiber υποστηρίζει επίσης πολύ έναν ισχυρό Ευρωπαϊκό στρατό:

«Υπάρχει μια μεγάλη ανισορροπία μεταξύ της οικονομικής και βάρος εξωτερικής πολιτικής της Ευρώπης», είπε σε μια ομιλία του τον Ιούνιο του 2002 μ.Χ. «Αυτό μπορεί να φανεί —μαζί με πολλά άλλα πράγματα— με τον δευτερεύοντα τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη μπόρεσε να επηρεάσει τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, για παράδειγμα.

Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την ειρήνη, την ελευθερία, το δίκαιο και τη δικαιοσύνη στον κόσμο – πολιτικά σε πρώτο βαθμό, αλλά και στρατιωτικά εντός ενός πλαισίου ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, εάν χρειαστεί».

Είναι σαφές ότι η υλοποίηση του μεγαλειώδους σχεδίου του Franz Josef Strauss είναι και ο στόχος του Stoiber. Ο Στράους κάποτε αποκαλούνταν ο «Ισχυρός άνδρας της Ευρώπης». Ο μαθητής του, Έντμουντ Στόιμπερ, θα αποκτήσει μια μέρα και αυτόν τον τίτλο; Θα έχει ο Stoiber αρκετή πολιτική δύναμη για να επιφέρει το «μεγάλο σχέδιο» της Γερμανίας;

Με απλά λόγια, δεν ξέρουμε ακόμα. Αλλά αυτό ξέρουμε: Αυτή τη στιγμή, κανένας άλλος δεν ταιριάζει καλύτερα από αυτόν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Στόιμπερ είναι ένας από τους πιο ειλικρινείς και εμφανείς άνδρες στην Γερμανία αυτή την στιγμή και ο πιο επιτυχημένος πρωθυπουργός της πολιτείας της. Είναι επίσης ο πολιτικός διάδοχος του ανθρώπου που έθεσε τις βάσεις για πολλά από τα σχέδια που έφεραν σε πέρας την ΕΕ.

Σε αυτήν την εποχή ασταθών παγκόσμιων συνθηκών, η Γερμανία —και η Ευρώπη συνολικά— αναζητά έναν ηγέτη που μπορεί να είναι μια ισχυρή φωνή σε έναν κόσμο κλιμακούμενης αλλαγής, σύγχυσης, τρομοκρατίας και επικείμενου κατακλυσμού.

Οι Ευρωπαίοι θέλουν έναν άνθρωπο που να μπορεί να επιφέρει ασφάλεια από τέτοια βία, να τους παρέχει οικονομική και κοινωνική ψυχική ηρεμία και να προσφέρει σταθερότητα μακράς εμβέλειας. Αν και ο Φραντς Γιόζεφ Στράους είναι νεκρός, το όραμά του για την Ευρώπη δεν είναι - και σύντομα θα αναδειχθεί ένας ηγέτης που θα το φέρει σε πέρας.

Ο Δρ. Konrad Adenauer, τότε καγκελάριος της Γερμανίας, προκάλεσε μεγάλη αμηχανία οδηγώντας ένα Γερμανικό πλήθος στο τραγούδι «Deutschland über Alles»—«Η Γερμανία πάνω από όλες τις άλλες»—παρουσία συμμαχικών εκπροσώπων» (Μάθημα αλληλογραφίας της Βίβλου του Ambassador College, μάθημα 3, 1.955 μ.Χ.).

Πολύ συναίσθημα, γιατί εκείνη την εποχή το Γερμανικό έθνος βρισκόταν στα ερείπια. Πριν από την απόβαση της D-Day στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου 1.944 μ.Χ., πολλοί στην Γερμανική ανώτατη διοίκηση γνώριζαν ότι η ήττα τους ήταν μόνο θέμα χρόνου. Η γερμανική μοίρα, ωστόσο, δεν θα ματαιωνόταν. Ήταν ήδη σε εφαρμογή ένα σχέδιο ότι από την ήττα θα αναδυόταν ένα νέο έθνος.

«Ακόμα και πριν από το τέλος αυτού του πολέμου, σας αποκάλυψα τα σχέδια των Ναζί για ένα ναζιστικό υπόγειο κίνημα, για να μπουν στην παρανομία ως μυστική οργάνωση την στιγμή που έχασαν τον πόλεμο - για να μείνουν χαμηλά μερικά χρόνια κατά τη διάρκεια των Συμμαχικών και η Ρωσική στρατιωτική κατοχή, στην συνέχεια να εμφανιστεί όταν δεν περίμενε κανείς, να επαναφέρει την Γερμανία στην εξουσία και να συνεχίσει να επιτύχει τους στόχους τους σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Όσο σίγουρα αποκαθιστούμε την Δυτική Ευρώπη στην οικονομική ευημερία και στη συνέχεια στη στρατιωτική ισχύ, ένας διάδοχος του Χίτλερ θα αναδυθεί, θα αποκτήσει τον έλεγχο αυτής της δύναμης μέσω των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης», που εμείς [οι Ηνωμένες Πολιτείες ] είναι επίσης ενθαρρυντικά, και τότε θα ξυπνήσουμε, πολύ αργά, για να συνειδητοποιήσουμε ότι θα έχουμε επαναφέρει τον φασιστικό εχθρό μας στην εξουσία για να μας καταστρέψει!».

Παρατηρήστε μια ομιλία του Γερμανού Στρατηγού von Stuelpnagel το 1.944 μ.Χ.: «Καμία ήττα δεν είναι οριστική. Οι ήττες είναι απλά μαθήματα που πρέπει να ληφθούν για την προετοιμασία για την επόμενη και μεγαλύτερη επίθεση». Συνέχισε λέγοντας, «Στον επόμενο παγκόσμιο πόλεμο, που θα γίνει μέσα σε 25 χρόνια, δεν πρέπει να γίνει το ίδιο λάθος

Μέχρι τον Αύγουστο του 1.944 μ.Χ., οι αξιωματούχοι του Ναζιστικού Κόμματος γνώριζαν ότι ο πόλεμος είχε χαθεί. Εκείνη την εποχή άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή το προσωρινό σχέδιο για την αναγέννηση της Γερμανίας, που σχεδιάστηκε στις πρώτες μέρες του πολέμου.

Αυτό το σχέδιο περιελάμβανε την καλά τεκμηριωμένη βιασύνη προς μυστικούς προορισμούς από επιζώντες υποστηρικτές του Τρίτου Ράιχ. Οι Ναζί πέρασαν στην παρανομία, όπως είπε ο κύριος Άρμστρονγκ ότι θα κάνουν.

Μετά την παράδοση της Γερμανίας, έγιναν προσπάθειες για τον εντοπισμό δραπέτευτων Ναζί που τώρα είχαν μεταφερθεί σε άλλα μέρη του κόσμου. Μέχρι την άνοιξη του 1.946 μ.Χ., μόνο 85.000 από τους 200.000 ηγέτες της βιομηχανίας και της Γκεστάπο είχαν συλληφθεί. Περαιτέρω, η αναζήτηση για τον λεηλατημένο χρυσό από τους Ναζί -χρυσό που μεταφέρθηκε μέσω της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών- ξεκίνησε σοβαρά.

Στο βιβλίο του Nazi Gold, ο Tom Bower γράφει: «Στις αρχές Ιανουαρίου 1.945 μ.Χ., καθώς νέες υποκλοπές αποκάλυψαν ότι οι ελβετικές τράπεζες, ειδικά η Crédit Suisse, μετέφεραν τακτικά γερμανικά λάφυρα και χρυσό στην Αργεντινή, νέα προσχέδια του προγράμματος Safehaven σκιαγράφησαν την πρόθεση των σταυροφόρων να περικυκλώνουν, εκφοβίζουν και ουσιαστικά εισβάλλουν σε ουδέτερες χώρες —ιδιαίτερα την Ελβετία— για να ξεριζώσουν τους [υπόγειους] Γερμανούς και τα λάφυρά τους» (σελ. 67).

Πού πήγαν οι Ναζί; Αυτό το μυστικό είναι γνωστό. Σύμφωνα με ένα εκπληκτικό κομμάτι της νομοθεσίας, πολλά από αυτά μπορούν να εντοπιστούν. Μπορούμε να τους εντοπίσουμε μέσω των συντάξεων «θύμα» τους. «Δισεκατομμύρια [Γερμανικά] μάρκα από Γερμανούς φορολογούμενους [έχουν] καταβληθεί σε Ναζί εγκληματίες πολέμου και ονομάζονται συντάξεις «θύματα».

Ένας εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Εργασίας επιβεβαίωσε ότι δαπανώνται πρόσθετα χρήματα βοήθειας σε εγκληματίες πολέμου, αλλά ισχυρίστηκε ότι τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει για συνταγματικούς λόγους» (The Panorama Report, ard γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, 30 Ιανουαρίου 1.997 μ.Χ.).

Η έκθεση συνεχίζει, «Οι Ναζί εγκληματίες πολέμου λαμβάνουν, εκτός από τις τακτικές τους συντάξεις, συντάξεις «θύματος», σύμφωνα με τον γερμανικό νόμο «Κοινωνική Αποζημίωση και Βοήθεια Θυμάτων Πολέμου» (bvg).

Μόνο πέρυσι, από ομοσπονδιακούς προϋπολογισμούς και κρατικούς προϋπολογισμούς, καταβλήθηκαν σήμερα σχεδόν 13 δισεκατομμύρια μάρκα σε περισσότερους από 1,1 εκατομμύριο «θύματα» συνταξιούχους.

Για να δικαιούται κανείς τη σύνταξη «θύματος», πρέπει να έχει τραυματιστεί ως αποτέλεσμα της υπηρεσίας πολέμου. Επειδή κανείς δεν αποκλείεται από το bvg, σε κάθε εγκληματία πολέμου που κάνει αίτηση χορηγείται σύνταξη «θύματος» εάν μπορεί απλώς να αποδείξει τραυματισμό πολέμου.

«Το Panorama ανακάλυψε ότι σε όλο τον κόσμο, πολλοί Ναζί εγκληματίες πολέμου λαμβάνουν σήμερα μηνιαίες πληρωμές μεταξύ 100 και πολλών χιλιάδων μάρκων από τους Γερμανούς φορολογούμενους.

Ο αξιοσέβαστος Γερμανός στρατιωτικός ιστορικός Γκέρχαρντ Σράιμπερ υπολογίζει τον αριθμό των εγκληματιών πολέμου που λαμβάνουν αυτές τις επιπλέον πληρωμές από την Γερμανική κυβέρνηση σε 50.000». Πηγές ειδήσεων ισχυρίζονται ότι αυτοί οι 50.000 είναι πρώην μέλη των ελίτ SS του Χίτλερ.

Ακολουθήστε τα χρήματα. Το πώς χρηματοδοτήθηκε το underground κίνημα είναι μια άλλη ιστορία φρέσκια στις σημερινές ειδήσεις. Χρηματοδοτήθηκε κυρίως από τον χρυσό που είχε κλαπεί κατά τη διάρκεια των κατακτήσεων της ναζιστικής Γερμανίας.

Μετά την παράδοση της Γερμανίας, σύμφωνα με τον συγγραφέα Charles Higham, «Ανώτεροι αξιωματούχοι του Ναζιστικού Κόμματος… προέτρεψαν ότι η νέα στρατηγική ήταν να επιβιώσει και να κερδίσει την ειρήνη.

Μεγάλα χρηματικά ποσά θα πρέπει να σταλούν στο εξωτερικό κρυφά με τη φροντίδα συμπαθών τραπεζιτών και βιομηχάνων. Μεταξύ των επονομαζόμενων Ελβετικών τραπεζών ήταν η Basler Handelsbank και η Credit Suisse. Τελικά, σύμφωνα με το σχέδιο, αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση της προσπάθειας του Ναζιστικού Κόμματος να οικοδομήσει μια νέα αυτοκρατορία….

«Σε ένα λαμπερό πρωινό του Μαΐου του 1.944 μ.Χ., ενώ νεαροί Αμερικανοί πέθαιναν στις ιταλικές παραλίες, [ο] Πρόεδρος της Ελεγχόμενης από τους Ναζί Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών στη Βασιλεία της Ελβετίας, έφτασε στο γραφείο του για να προεδρεύσει της τέταρτης ετήσιας συνάντησης εγκαίρως του πολέμου.

Αυτός ο εκλεπτυσμένος Αμερικανός κύριος κάθισε με το Γερμανικό, Ιαπωνικό, Ιταλικό, Βρετανικό και αμερικάνικο στέλεχος του για να συζητήσει τόσο σημαντικά θέματα όπως τα 378 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό που είχε σταλεί στην τράπεζα από τη ναζιστική κυβέρνηση μετά το Περλ Χάρμπορ για χρήση από τους ηγέτες της μετά ο πόλεμος» (Trading With the Enemy).

Αυτός ο χρυσός είχε λεηλατηθεί από τις εθνικές τράπεζες της Αυστρίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Τσεχοσλοβακίας ή είχε λιώσει από τα σφραγίσματα των δοντιών, τους σκελετούς γυαλιών, τις θήκες τσιγάρων και τους αναπτήρες των δολοφονηθέντων Εβραίων από την τράπεζα Reichsbank.

Ποιες περιοχές του κόσμου αποτελούν το «υπόγειο»; Αρκεί να ακολουθήσουμε το μονοπάτι των χρημάτων για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση. «Ο εκτιμώμενος αριθμός πρώην Ναζί που λαμβάνουν συντάξεις είναι:

601 στην Αυστραλία, 1115 στην Αυστρία, 128 στην Αργεντινή, 324 στο Βέλγιο, 196 στη Βραζιλία, 1882 στον Καναδά, 1010 στην Κροατία, 459 στην Αγγλία, 810 στη Γαλλία, 152 1014 στη Ρουμανία, 2.380 στη Σλοβενία, 152 στην Νότια Αφρική, 3.377 στις ΗΠΑ» (The Panorama Report).

Αυτό είναι λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο των εκτιμώμενων 50.000 εγκληματιών πολέμου που λαμβάνουν πληρωμές. Το γεγονός είναι ότι ένας άνθρωπος υπό την έμπνευση του Θεού είδε αυτά τα γεγονότα να έρχονται πριν από δεκαετίες και το είπε στον κόσμο. Πώς θα μπορούσε ο Herbert W. Armstrong να αποκαλύψει γεγονότα που θα συνέβαιναν στο μέλλον; Είχε απόρρητες πληροφορίες των Συμμάχων;

Ο φοίνικας. Στην όπερα Parsifal, ο Richard Wagner έγραψε: «Με τη δύναμη αυτής της πέτρας ο Φοίνικας καίγεται σε στάχτη, αλλά η στάχτη του δίνει ξανά ζωή. Έτσι ο Φοίνικας λιώνει και αλλάζει το φτέρωμά του, το οποίο στην συνέχεια είναι λαμπερό και λαμπερό και τόσο υπέροχο όσο πριν». Ακριβώς όπως αυτό το μυθολογικό πουλί, η Γερμανία κάποτε στις στάχτες έχει επανεμφανιστεί και ηγείται της ισχυρής κοινοπραξίας των εθνών που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ένας διάδοχος του Χίτλερ θα εμφανιστεί [και] θα αποκτήσει τον έλεγχο αυτής της δύναμης…». Αυτός ο άνθρωπος μάλλον βρίσκεται κάπου στην πολιτική σκηνή αυτή την στιγμή! Ο στρατηγός Stuelpnagel δήλωσε: «Στον επόμενο Παγκόσμιο Πόλεμο…δεν πρέπει να γίνει το ίδιο λάθος. Ο κύριος αντίπαλος θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και όλη η προσπάθεια πρέπει να επικεντρωθεί εναντίον αυτής της χώρας από την αρχή….

Η ήττα μας στον παρόντα πόλεμο δεν χρειάζεται να θεωρηθεί παρά μόνο ως ένα περιστατικό στη θριαμβευτική πορεία της Γερμανίας προς την κατάκτηση του κόσμου»—Deutschland über alles! (Μάθημα αλληλογραφίας, μάθημα 3).

Αυτή η πορεία ξεκίνησε. Στις 26 Μαΐου 1.998 μ.Χ., Γερμανοί δόκιμοι αξιωματικών συμμετείχαν σε άνευ προηγουμένου εκπαιδευτικές ασκήσεις με τον ισραηλινό στρατό. Γράφοντας για αυτό το ιστορικό γεγονός, η ανταποκρίτρια του bbc για την Μέση Ανατολή, Lyse Doucet, είπε: «Για τους Γερμανούς στρατιώτες αυτές οι ασκήσεις είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για έναν στρατό σε καιρό ειρήνης να εκπαιδευτεί με μια δύναμη που εμπλέκεται σε πόλεμο».

Στο ίδιο ρεπορτάζ του bbc, ο Christian Muth, του Γερμανικού Στρατού, αναφέρθηκε ότι είπε: «Το νόημα του να έρθετε εδώ δεν είναι να ξεπεράσετε το παρελθόν, γιατί δεν μπορείτε να ξεπεράσετε κάτι που έχει ήδη συμβεί. Ο σκοπός του να έρθουμε εδώ είναι να δείξουμε ότι είμαστε μια νέα γενιά – ότι έχουμε πλήρη επίγνωση του παρελθόντος και θα αποτρέψουμε να συμβεί ξανά».

Ο Γερμανικός στρατός δεν συνειδητοποιεί πλήρως τον μελλοντικό του ρόλο στις παγκόσμιες υποθέσεις αυτή τη στιγμή. Αλλά σύντομα θα μάθουμε ότι όταν οι μάχιμες δυνάμεις της λένε: «Έχουμε πλήρη επίγνωση του παρελθόντος και θα το αποτρέψουμε να συμβεί ξανά», σημαίνει ότι θυμούνται την ήττα των προηγούμενων πολέμων και γιατί. Δεν θα ηττηθούν την επόμενη φορά!

Ο Χίτλερ αποκάλυψε το προσεκτικά σχεδιασμένο Γερμανικό στρατιωτικό σχέδιο για να κυβερνήσει τον κόσμο στην διατριβή του Mein Kampf. Είπε ότι η Γερμανία πρέπει πρώτα να νικήσει την Δύση για να έχει ελεύθερο χέρι για το Drang nach Osten - την πορεία προς την Ανατολή.

Η υποστήριξη για μια δικτατορία αυξάνεται στην Ανατολική Γερμανία. Σχεδόν κάθε δέκατο άτομο στην Ανατολική Γερμανία έχει δεξιό εξτρεμιστικό φρόνημα, σύμφωνα με έρευνα. Οι άνθρωποι στην Ανατολική Γερμανία βλέπουν ευνοϊκά μια δικτατορία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο της Λειψίας στις 18 Νοεμβρίου.

Το ποσοστό των ανθρώπων με ξεκάθαρα εδραιωμένη δεξιά εξτρεμιστική κοσμοθεωρία στην Ανατολική Γερμανία έχει αυξηθεί από 8,5 τοις εκατό το 2018 μ.Χ. σε 9,5 τοις εκατό. Ο καθηγητής Oliver Decker είπε: «Οι εξουσιαστικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές αποτελούν διαρκή απειλή για την ανοιχτή, φιλελεύθερη κοινωνία μας. Επιπλέον, ορισμένες ιδεολογίες εδραιώνονται».

Αν και ο παραδοσιακός αντισημιτισμός και η υποτίμηση των μουσουλμάνων έχουν μειωθεί ελαφρώς, «δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας», ανέφερε ο Elmar Brähler. «Συνεχίζουμε να καταγράφουμε ένα ανησυχητικά υψηλό επίπεδο έγκρισης για ορισμένα ζητήματα».

Για παράδειγμα, περισσότεροι από το ένα τέταρτο των Γερμανών συμφώνησαν ότι «θα πρέπει να απαγορευτεί στους μουσουλμάνους η μετανάστευση στην Γερμανία». Σχεδόν οι μισοί αισθάνονται «σαν ξένος στη χώρα τους εξαιτίας των πολλών μουσουλμάνων».

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 43,9 τοις εκατό των ατόμων στην Ανατολική Γερμανία συμφωνούν ότι «οι ξένοι έρχονται εδώ μόνο για να επωφεληθούν από το κοινωνικό μας κράτος». Στα Ανατολικά, η γενική ικανοποίηση από τη δημοκρατία μειώθηκε από 95,2 τοις εκατό σε 92,5 τοις εκατό μέσα σε δύο χρόνια.

«Σύμφωνα με τις τακτικές έρευνες μεγάλης κλίμακας που διεξάγονται από το Κέντρο Αρμοδιοτήτων για Έρευνα του Δεξιού Εξτρεμισμού και της Δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, συγκρίσιμα πρότυπα μπορούν επίσης να βρεθούν σε πολλές άλλες διαστάσεις που απεικονίζουν αντιδημοκρατικές και δεξιές εξτρεμιστικές συμπεριφορές». σημείωσε αντίστοιχο δελτίο τύπου για την μελέτη. «Το ποσοστό των ανθρώπων στα ανατολικά που υποστηρίζουν μια δεξιά αυταρχική δικτατορία αυξήθηκε από 7,0 σε 8,8 τοις εκατό».

Μεταξύ 1.939 μ.Χ. και 1.945 μ.Χ., η Γερμανία ζούσε υπό την κυριαρχία του Αδόλφου Χίτλερ. Μεταξύ 1949 και 1.989 μ.Χ., η Ανατολική Γερμανία κυβερνήθηκε από ένα καταπιεστικό σοβιετικό καθεστώς. Και ακόμη και τώρα, πολλοί στην Ανατολική Γερμανία λαχταρούν για διαφορετικό τύπο κυβέρνησης.

«Γίνεται προφανές ότι έχουμε μετατοπίσει το επίκεντρο των μελετών μας για τον αυταρχισμό όλα αυτά τα χρόνια, μακριά από τον δεξιό εξτρεμισμό και προς τη διερεύνηση αντιμοντέρνων πλαισίων που δεν είναι απαραίτητα δεξιοί εξτρεμιστές, αλλά πάντα αντιδημοκρατικοί». εξήγησε ο Ντέκερ. «Επιπλέον, στοιχεία της δεξιάς εξτρεμιστικής κοσμοθεωρίας είναι κοινά.

Και εκεί βλέπουμε ότι τέτοια κοινά μοτίβα λειτουργούν επίσης ως γέφυρα μεταξύ διαφορετικών πολιτιστικών και κοινωνικών πλαισίων. Αυτά περιλαμβάνουν τον αντιφεμινισμό, τον αντισημιτισμό που σχετίζεται με το Ισραήλ και την πίστη σε μύθους συνωμοσίας. Αυτές οι γέφυρες είναι που αποτελούν απειλή για την δημοκρατία».

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ένας μεγάλος αριθμός Γερμανών δεν εμπιστεύεται την εκπροσώπηση της κυβέρνησής τους για την πανδημία του κορωνοϊού. «Η έρευνά μας έδειξε ότι η πίστη στους μύθους συνωμοσίας έχει αυξηθεί στον πληθυσμό από το 2018 μ.Χ. Θα λέγαμε επίσης ότι μπορεί να λειτουργήσει ως ένα είδος φαρμάκου πύλης για μια αντιμοντέρνα κοσμοθεωρία», εξήγησε ο καθηγητής Decker.

Λίγοι πιστεύουν σήμερα ότι ένα δημοκρατικό έθνος όπως η Γερμανία θα δεχόταν μια άλλη δικτατορία. Όμως η δυσαρέσκεια για την τρέχουσα κυβέρνηση αυξάνεται ραγδαία. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, πρωτοφανείς διαδηλώσεις σχηματίστηκαν στο Βερολίνο για να αντιταχθούν στα μέτρα καραντίνας της κυβέρνησης.

Άλλοι ανησυχούν πολύ για την εισροή προσφύγων και άλλα πιεστικά ζητήματα. Η δυσπιστία στα μέσα ενημέρωσης αυξάνεται και οι άνθρωποι στρέφονται σε εναλλακτικά γεγονότα, που συχνά χαρακτηρίζονται ως «θεωρίες συνωμοσίας».

Η Die Welt σημείωσε σχετικά με την μελέτη: «Η προθυμία των Γερμανών να πιστέψουν στις σκοτεινές μηχανορραφίες των μυστικών εγκέφαλων αυξάνεται. Οι Ανατολικογερμανοί είναι ιδιαίτερα δεκτικοί σε αυτό. Οι θεωρίες συνωμοσίας χρησιμοποιούνται συχνά για να τροφοδοτήσουν το μίσος κατά των Εβραίων».

Στις πρόσφατες διαδηλώσεις, άνθρωποι κάθε ηλικίας και υπόβαθρου αναμείχθηκαν με ακροδεξιές ομάδες για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα της κυβέρνησης. Ενώ καμία μεμονωμένη ομάδα που αντιτίθεται στην κυβέρνηση δεν έχει πλειοψηφία, η δυσαρέσκεια αυξάνεται ραγδαία σε διάφορους τομείς της κοινωνίας.

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Λειψίας διαπίστωσε ότι το 33 τοις εκατό των ερωτηθέντων συμφώνησε με τη δήλωση: «Θα πρέπει να έχουμε έναν ηγέτη που κυβερνά την Γερμανία με ισχυρό χέρι για το καλό όλων». Σχεδόν το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων είπε ότι ο εθνικοσοσιαλισμός (ναζισμός) είχε κάποια πλεονεκτήματα.

Μια έρευνα για την μεσαία τάξη της Γερμανίας από το Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ ανέφερε: «Περισσότερο από το 6 τοις εκατό είναι υπέρ μιας δεξιάς δικτατορίας με ένα μόνο ισχυρό κόμμα και έναν φύρερ για την Γερμανία. Το 23% συμφωνεί με μια τέτοια δικτατορία τουλάχιστον εν μέρει».

Ο σύμβουλος πολιτικής και επικοινωνίας Johannes Hillje έγραψε: Το δηλητήριο του AfD και των συνεργών του λειτουργεί. Η νέα Mitte-Studie… δείχνει μια αύξηση των ατόμων με μια κλειστή δεξιά εξτρεμιστική κοσμοθεωρία…. Η αρνητική εξέλιξη μπορεί να παραδειγματιστεί με την υποστήριξη μιας δικτατορίας: Μόνο το 70 τοις εκατό εξακολουθεί να είναι αντίθετη. σχεδόν το 30 τοις εκατό όχι.

Η σύγκριση των αποτελεσμάτων από την Mitte-Studie 2020 μ.Χ.–2021 μ.Χ. με τα αποτελέσματα της έρευνας 2022 μ.Χ.–2023 μ.Χ. δείχνει σχεδόν τετραπλάσια αύξηση στην έγκριση της ξενοφοβίας. Λίγο περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες ήταν αντίθετοι. Η υποστήριξη για τον ευτελισμό του εθνικοσοσιαλισμού αυξήθηκε από 1,4 σε 4 τοις εκατό. Η υποστήριξη για τις αντιεβραϊκές απόψεις έφτασε από 1,7 σε 5 τοις εκατό.

Για χρόνια, η Mitte-Studie διαπίστωσε ότι περίπου το 1,5 με 3 τοις εκατό των Γερμανών έχουν ακροδεξιές απόψεις. Φέτος, το ποσοστό είναι 8 τοις εκατό. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τα αίτια αυτής της δραματικής αλλαγής. Η EuroIntelligence εξήγησε:

Δεν ήταν μια διεφθαρμένη συνωμοσία και ένα δυσλειτουργικό σύνταγμα που σάρωσε τους Ναζί στην εξουσία το 1.933 μ.Χ. Ήταν κεντρώοι συνασπισμοί που επιδίωξαν την λιτότητα τα προηγούμενα χρόνια. Τα Γερμανικά πολιτικά κόμματα σήμερα έχουν βγάλει λάθος συμπεράσματα από την κατάρρευση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε συνασπισμούς με το AfD, επαναλαμβάνουν ακριβώς το ίδιο λάθος που έκαναν οι προκάτοχοί τους στις αρχές της δεκαετίας του 1.930 μ.Χ. Κοιτάζουν μόνο το 1.933 μ.Χ., όταν ήταν ήδη πολύ αργά. Το πολιτικό λάθος συνέβη τα προηγούμενα χρόνια.

Η δύναμη του AfD έγκειται στη δυσαρέσκεια των Γερμανών πολιτών με το σημερινό δημοκρατικό σύστημα. Το κόμμα αυξάνεται σε δημοτικότητα όταν άλλα κόμματα επιδιώκουν να το απομονώσουν. Όσο πιο δυνατό γίνεται, τόσο περισσότεροι άνθρωποι το βλέπουν ως το νέο φυσιολογικό.

Οικονομική δυστυχία. Σύμφωνα με το Geopolitical Futures: [Οι Γερμανοί] αντιμετωπίζουν σήμερα σημαντικές απαιτήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις δικές τους προσδοκίες όσον αφορά την απόκτηση αυτοκινήτου και σπιτιού και την ανατροφή των παιδιών τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Κατηγορούν την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα ότι δεν δημιούργησαν λύσεις και ως εκ τούτου αναζητούν εναλλακτικές. Αντί να οδηγούν την κοινωνική αλλαγή, φαίνεται να γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξοι, με ανησυχίες για την ανεργία και άλλα θέματα παρόμοια με εκείνα άλλων τάξεων.

Η Γερμανία εισήλθε σε ύφεση στις αρχές του έτους. Τον Αύγουστο, το Forbes έγραψε: Επί του παρόντος, τα πράγματα φαίνονται τόσο ζοφερά όσο ήταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid -19 και των σχετικών κυβερνητικών lockdown. … Η τρέχουσα κατάσταση μπορεί να είναι ακόμη χειρότερη καθώς δεν περιορίζεται σε ορισμένους τομείς.

Αυτή η οικονομική κρίση έρχεται ίσως την χειρότερη δυνατή στιγμή: Μια οικονομική κρίση, μια άλλη προσφυγική κρίση και οι αυξανόμενες εξτρεμιστικές απόψεις στην Γερμανία είναι ένα τοξικό μείγμα. Ο Χίτλερ δεν θα μπορούσε να έχει προκαλέσει πανεθνικό μίσος για τους Εβραίους και τους ξένους αν όχι για την παγκόσμια οικονομική κρίση του 1.929 μ.Χ. Οι κατηγορίες του ότι οι Εβραίοι διείσδυαν στις τράπεζες έδωσαν στους ανθρώπους έναν αποδιοπομπαίο τράγο για τα οικονομικά τους προβλήματα.

Ο Χίτλερ χρησιμοποίησε την οικονομική κρίση για να δημιουργήσει μια Αυτοκρατορία. Τα προγράμματα υποδομών και η αύξηση της παραγωγής όπλων έφεραν το ποσοστό ανεργίας κοντά στο μηδέν.

Μετέτρεψε την οικονομία της Γερμανίας εν καιρώ ειρήνης σε μια οικονομία εν καιρώ πολέμου. Ανέλαβε τα προβλήματα της Γερμανίας και επανέφερε την ευημερία, καθιστώντας τον ήρωα τον οποίο εκατομμύρια θα ακολουθούσαν σε έναν παγκόσμιο πόλεμο για να στηρίξουν την αυτοκρατορία. Θα μπορούσε να συμβεί ξανά αυτό;

 

Οι μουσουλμάνοι στην Γερμανία - ειδικά αυτοί που ήρθαν στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ως πρόσφυγες, πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες στις αρχές της δεκαετίας του 2000 μ.Χ., του 2008 μ.Χ. και του 2015 μ.Χ.- δεν γνωρίζουν ή τουλάχιστον υποτιμούν εξ αμελείας το γεγονός ότι η δεύτερη πατρίδα τους, η Γερμανία, ανήκει άνευ όρων και προς το Εβραϊκό κράτος δεσμεύεται τυφλά – γεωπολιτικά, ηθικά, ιδεολογικά.

Επιπλέον, δύσκολα υποψιάζονται ότι όταν πρόκειται για το ζήτημα της σύγκρουσης στην Μέση Ανατολή, η «σιωνιστική ερμηνεία» έχει απόλυτη κυριαρχία στο Γερμανικό κράτος και αντιπροσωπεύει τον πιο σημαντικό «Γερμανικό λόγο του κράτους».

Το AfD έχει επίσης ένα αρκετά συναρπαστικό επιχείρημα στο οποίο εξηγεί ότι ο «μουσουλμανικός αντισημιτισμός» ορατός στην Γερμανία, ο οποίος θέτει σε κίνδυνο τον Γερμανοεβραϊκό πληθυσμό, οφείλεται στην μεταναστευτική πολιτική και στην «κουλτούρα καλωσορίσματος» του «Φανάρι» και την εποχή της Μέρκελ από το 2005 μ.Χ. η πραγματική πιθανότητα να σταλούν Γερμανοί στρατιώτες της Bundeswehr στην Μέση Ανατολή στο μέλλον για να προστατεύσουν το Εβραϊκό κράτος από τους Παλαιστίνιους και άλλους Άραβες

Αυτό θα μπορούσε να γίνει ρεαλιστικό εάν επιτευχθεί ένα νέο επίπεδο κλιμάκωσης - για παράδειγμα, εάν οι μάχες εξαπλωθούν εκτός της Γάζας και κατά συνέπεια στο Ισραήλ. Ειδικά αν αναδυθούν νέα αντιμαχόμενα μέρη (Χεζμπολάχ, Ιράν κ.λπ.) στο πλευρό της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ.

Μια άλλη παραλλαγή θα ήταν η απόφαση του Ισραήλ να ανατινάξει τελικά το τέμενος al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ - με την λανθασμένη πεποίθηση ότι αυτό θα αποθαρρύνει εντελώς την Παλαιστινιακή αντίσταση και τον διεθνή μουσουλμανικό συνασπισμό των χωρών γύρω της και θα δημιουργούσε αρκετό χώρο για να χτιστεί ο Εβραϊκός «Τρίτος Ναός".

Αυτή η υποθετική αποστολή Γερμανών στρατιωτών στο Ισραήλ δεν αποκλείει ένα ταυτόχρονο σενάριο ενός εσωτερικού γερμανικού εμφυλίου πολέμου στον οποίο η Bundeswehr θα ήταν επίσης απολύτως απαραίτητη - και οι δύο διαδικασίες θα μπορούσαν να αναπτυχθούν παράλληλα και ακόμη και να εξαρτηθούν η μία από την άλλη, με την προληπτική, μουσουλμανική μειονότητα στην Γερμανία - οι περισσότεροι από αυτούς με Γερμανικά διαβατήρια - λογικά δεν θα πήγαιναν καλά με την αποστολή Γερμανικών στρατευμάτων της Bundeswehr για να βοηθήσουν το Ισραήλ (https://corfiatiko.blogspot.com/2023/11/gloria-von-thurn-und-taxis.html?m=1&fbclid=IwAR0jahXYT08pmFWLtyZxWIVHx5RH6YTYdhjDI4XyhYOufZhbiQOXbCkmg9A).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου