Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

 ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, οι σημερινές ΗΠΑ, αλλά και η ΕΣΣΔ στο παρελθόν παρουσιάζουν μεταξύ τους πολύ μεγάλες ιστορικές ομοιότητες, οι οποίες για πολλούς μπορεί να καταλήξουν σε παρεμφερή τελικά γεωπολιτικά αποτελέσματα.

Έτσι είναι πολύ πιθανόν, οι ΗΠΑ στις μέρες μας να καταρρεύσουν όπως και η ΕΣΣΔ για τις ίδιες ακριβώς αιτίες, δηλαδή από μία οικονομική καταστροφή με έναν ηγέτη του στυλ «Γκορμπατσόφ». Άλλωστε και το κράτος αυτό (όπως και η ΕΣΣΔ παλαιότερα), έχει και αυτό υπερεπεκταθεί γεωπολιτικά και στρατιωτικά (ξοδεύοντας όπως και η ΕΣΣΔ το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του σε πολεμικές δαπάνες) και έχει προκαλέσει το μίσος των πάντων που θέλουν να το ξεφορτωθούν.

Παράλληλα οι ΗΠΑ, όπως η ΕΣΣΔ έχουν εμπλακεί σε πολλούς πολυδάπανους (σε χρήμα και έμψυχο υλικό) πολέμους στο εξωτερικό, στους οποίους έχουν αναπτυχθεί αντάρτικα κινήματα, τα οποία στηρίζουν πολλές αντίπαλες με τις ΗΠΑ χώρες (π.χ. Ρωσία, Κίνα, Ιράν κ.λ.π.), όπως ακριβώς και οι ίδιες οι ΗΠΑ στον Ψυχρό Πόλεμο στήριζαν με τους συμμάχους τους (π.χ. Πετρομοναρχίες του Κόλπου, Πακιστάν, Κίνα) αντάρτικα κινήματα κατά της ΕΣΣΔ (π.χ. στο Αφγανιστάν).

{Οι δε ΗΠΑ επί Τραμπ, αποσύρθηκαν στρατιωτικά από το Ιράκ, την Συρία, το Αφγανιστάν και την Σομαλία, όπως επί Νίξον αποσύρθηκαν από το Βιετνάμ, το Λάος και την Καμπότζη}.

Το αποτέλεσμα και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ήταν τελικά τόσο και η ΕΣΣΔ, όσο και οι ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τα κράτη αυτά (η πρώτη το Αφγανιστάν και η δεύτερη την Σομαλία, την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν το 2020, κάτι που για πολλούς κάνει τις ΗΠΑ να χάνουν σταδιακά όπως και η ΕΣΣΔ το 1989 το στάτους κβο της παγκόσμιας Υπερδύναμης.

{Στην δε πτώση και χρεωκοπία της οικονομίας και ης γεωπολιτικής ισχύς των ΗΠΑ μπορεί να «βοηθήσει» και η Κίνα με την «ορθή» από την ίδια «χρήση» των δύο τρις χρέους που έχει αυτή στο δημόσιο Αμερικανικό χρέος.

Με την πτώση της ΕΣΣΔ ως παγκόσμια Υπερδύναμη αναδείχθηκαν οι ΗΠΑ, με μία πιθανή πτώση των ΗΠΑ στις μέρες μας θα αναλάβει την θέση της άραγε η Ρωσία, η Κίνα ή η (μία αναδιοργανωμένη) ΕΕ  ως παγκόσμια Υπερδύναμη;}.

Αυτό συμβαίνει εν μέρει στις μέρες στις ΗΠΑ με τον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος όπως και ο Γκορμπατσώφ δεν ξεκίνησε κανέναν πόλεμο επί της Προεδρίας του, απέσυρε τον στρατό του (όπως και ο Γκορμπατσόφ) από πολλά πολεμικά μέτωπα.

Επιπλέον τόσο ο Τραμπ, όσο και ο Γκορμπατσόφ αμφισβήτησαν την χρησιμότητα των παγκόσμιων στρατιωτικών οργανισμών (του ΝΑΤΟ ο πρώτος και το Σύμφωνο Βαρσοβίας ο δεύτερος), ακόμα και τον λόγο ύπαρξης τους (ειδικά επί Γκορμπατσόφ διαλύθηκε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας).

Και οι δύο αυτοί ηγέτες, υπέγραψαν ή αποχώρησαν από διεθνείς πυραυλικές συνθήκες για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων στην γη, ενώ παράλληλα προσπάθησαν να υπογράψουν οικονομικές συνθήκες με άλλα κράτη για να ενισχύσουν τις οικονομίες τους.

Παράλληλα ο Τραμπ διαμήνυσε ότι δεν μπορεί πια οι ΗΠΑ να αναλαμβάνουν το κόστος προστασίας πολλών συμμαχικών στις ΗΠΑ κρατών και ότι τώρα πια θα πρέπει να το αναλάβουν μόνα τους (π.χ. Πετρομοναρχίες, Τουρκία χώρες μέλη του ΝΑΤΟ σε ΕΕ).

Συνέπεια αυτής της αναγγελίας, ήταν να αρχίσουν να αποσύρονται Αμερικανικά στρατεύματα και βάσεις από τα κράτη αυτά (όπως και ο Γκορμπατσόφ έκανε με κομμουνιστικά κράτη του Συμφώνου της Βαρσοβίας και απέσυρε τον στρατό και τις βάσεις της ΕΣΣΔ από αυτά).

Παράλληλα, ο Τραμπ, όπως και ο Γκορμπατσόφ έπαψε να στηρίζει οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά (πολυδάπανα) ανταρτικά σώματα, καθεστώτα ή τρομοκρατικές οργανώσεις που στήριζαν ως τότε οι ΗΠΑ (π.χ. τους ισλαμιστές στην Συρία οι ΗΠΑ ή διάφορα αντάρτικα κομμουνιστικά κινήματα ή τρομοκρατικές οργανώσεις καθεστώτα η ΕΣΣΔ στην Αφρική και την Ασία).

Επιπλέον, οι ΗΠΑ, όπως και η ΕΣΣΔ αποδυναμώθηκαν περαιτέρω οικονομικά με τις μεγάλες δαπάνες από την μεγάλη «Κούρσα εξοπλισμών» με τους αντιπάλους τους (π.χ. Ρωσία, Κίνα), τον «Νέο «Πόλεμος των Άστρων» που ξεκίνησαν, όπως και την δαπάνη τεράστιων ποσών από τα έσοδα του κράτους τους σε παραγγελία πολεμικού εξοπλισμού αντί για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ).

{Η δε οικονομία της ΕΣΣΔ αποδυναμώθηκε περαιτέρω από την καταστροφή του Τσερνόμπιλ, αφού έπρεπε ένεκα αυτής να εγκαταλείψει ένεκεν αντιδράσεων τα σχέδια της για την εισαγωγή μαζικά πυρηνικών εργοστασίων στο κράτος της για να λύσει με τον τρόπο αυτό το ενεργειακό της πρόβλημα.

Το ατύχημα αυτό, προκάλεσε περαιτέρω οργή και τάσεις αυτονομίας στα κράτη που την αποτελούσαν, ενώ έπρεπε να πληρώσει μεγάλες ποσότητες χρημάτων για αποκατάσταση των ζημιών από το ατύχημα αυτό, αλλά και σε αποζημιώσεις στα θύματα αυτού και στις οικογένειες τους.

Οι ΗΠΑ στις μέρες μας, μπορεί να πάθουν ένα παρεμφερές ατύχημα (σαν το Three Mile Island το 1979 στις ΗΠΑ-https://www.sigmalive.com/news/international/59200/ta-6-megalytera-pyrinika-atyximata-sti-sygxroni-istoria), ή ακόμα και να ζήσουν μία αντίστοιχη κατάσταση από ένα πιθανό τεράστιο γεωλογικό συμβάν στα εδάφη τους (http://alophx.blogspot.com/2020/09/yellowstone.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2019/11/blog-post_3.html), ή και ένεκα του κορωνοιού (https://www.antapocrisis.gr/%CE%B7-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80/, https://www.naftemporiki.gr/story/1602131/ipa-o-xeirismos-tis-epidimias-apo-tin-kina-tha-meinei-stin-istoria-mazi-me-to-tsernompil ) ή και όλα αυτά μαζί}.

Επίσης, στις ΗΠΑ λόγω της πρόσφατης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης (που ξεκίνησε το 2008 και επιδεινώθηκε και είναι έτοιμη να επαναληφθεί με τον κορωνοιό τα έτη 2020-2021), έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ανεργία με δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανών να μην βρίσκουν δουλειά ή να έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους, με συνέπεια τεράστια κοινωνική αναταραχή σε αυτή.

Συνέπεια αυτών των γεγονότων ήταν να ανοίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό η ψαλίδα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών στις ΗΠΑ, να γίνει το χάσμα μεταξύ αυτών σχεδόν αγεφύρωτο και να μειωθεί πάρα πολύ αριθμητικά η μεσαία τάξη της χώρας αυτής.

{Το ίδιο αποτέλεσμα είχε για την ΕΣΣΔ η μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου (τεχνητά από τις ΗΠΑ και τις Πετρομοναρχίες του Κόλπου) τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου, με συνέπεια η ΕΣΣΔ να χάσει τεράστια έσοδα εξαιτίας αυτής μιας και ήταν ένα από τα κυριότερα εξαγώγιμα προϊόντα της (όπως στις μέρες μας οι ΗΠΑ έχασαν τεράστια έσοδα από την διακοπή του εμπορίου τους εξαιτίας των απαγορεύσεων ταξιδιών με αφορμή τον κορωνοιό)}.

Όλα τα γεγονότα αυτά είχαν σαν συνέπεια τόσο στην ΕΣΣΔ, όσο και στις ΗΠΑ να ξεσπάσουν εξεγέρσεις από δυσαρεστημένους πολίτες με οικονομικά αιτήματα ή πολιτικής ελευθερίας (στην ΕΣΣΔ από το ανελεύθερο τυραννικό καταπιεστικό καθεστώς, στις ΗΠΑ ένεκα των περιορισμών του κορωνοιού), τα οποία και εξαπλώθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα, στο Ανατολικό και το Δυτικό μπλοκ αντίστοιχα.

Πέραν αυτών, εντός της ΕΣΣΔ και των ΗΠΑ αναπτύχθηκαν φυλετικά (π.χ. στις ΗΠΑ το κίνημα των μαύρων με το «Black Live Matters»), εθνικιστικά (π.χ. στην ΕΣΣΔ στον Καύκασο ή στις Βαλτικές), ακόμα και ένα έντονο πολωτικό κλίμα που είχε σαν συνέπεια την δημιουργία μίας εμφυλιοπολεμικής κατάστασης στα κράτη αυτά.

{Η κατάσταση αυτή, σε πολλούς θυμίζει το Εμφύλιο των ετών 1861-1865 στην Αμερική, στον οποίο πολέμησαν οι Βόρειοι υπό τον Λίνκολν και οι Νότιοι υπό τον Ντέηβις (http://alophx.blogspot.com/2017/01/blog-post.html), ενώ στις μέρες μας, μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου του 2020, οι ΗΠΑ έχουν χωριστεί σε αυτούς που υποστηρίζουν σαν Πρόεδρο των ΗΠΑ των Τραμπ και σε αυτούς που υποστηρίζουν τον Μπάιντεν}.

Η άγρια αντίδραση του Γκορμπατσόφ έναντι των εθνικιστών/αυτονομιστών στην Βαλτική και του Τραμπ έναντι του κινήματος των μαύρων επιδείνωσε την κατάσταση περαιτέρω αντί να λύσει τα προβλήματα των κρατών αυτών.

Στις δύο αυτές χώρες εμφανίστηκαν και άλλα (δήθεν) «επαναστατικά κινήματα», χρηματοδοτούμενα από ξένες δυνάμεις (δήθεν δημοκρατικά κινήματα χρηματοδοτούμενα και υποστηριζόμενα από την Δύση στην ΕΣΣΔ και ΜΚΟ και αναρχικές συμμορίες από τον Σόρος στις ΗΠΑ., όπως και πολλών ισλαμιστών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αμερική χρηματοδοτούμενες από το Κατάρ).

Τόσο στην ΕΣΣΔ, όσο και στις ΗΠΑ, οι μυστικές υπηρεσίες των κρατών αυτών (KGB και CIA), το βαθύ κράτος και στις δύο περιπτώσεις (οι καπιταλιστές ολιγάρχες και οι «κόκκινοι επιχειρηματίες» αντίστοιχα), ήταν δυσαρεστημένοι με τους ηγέτες τους, επειδή με τις πολιτικές αυτών, έχασαν αυτά μεγάλο μέρος της πολιτικής τους επιρροής, καθώς και των τεράστιων οικονομικών κονδυλίων που διοχετεύονταν έως τότε σε αυτές.

Για τον λόγο αυτό, και αφού πρώτα προσπάθησαν ανεπιτυχώς με ψεύτικες αναφορές να «πείσουν» τους ηγέτες τους να αλλάξουν πολιτική (ή τους εκβίασαν με ψεύτικες δήθεν «αποκαλύψεις»), στην συνέχεια προσπάθησαν να τους ρίξουν με πραξικοπήματα από την εξουσία.

Και στην μεν ΕΣΣΔ πραγματοποιήθηκε κανονικό στρατιωτικό πραξικόπημα από τους εχθρούς του Γκορμπατσώφ το 1991, οι οποίοι προσπάθησαν να το ρίξουν με αυτό, ενώ στις ΗΠΑ λέγεται ότι πραγματοποιήθηκε ένα τεράστιων διαστάσεων εκλογικό πραξικόπημα (https://alophx.blogspot.com/2020/12/2020.html) από τους εχθρούς του Τραμπ για να τον ρίξουν από την εξουσία (σαν αυτό της Ελλάδας το 1961 στις περίφημες εκλογές της βίας και της νοθείας τότε).

Στην πρώτη περίπτωση, το βαθύ κράτος της ΕΣΣΔ ήθελε να βάλει στην θέση του Γκορμπατσώφ τον αντιπρόεδρο του και «σκληρό» κομμουνιστή Γκενάντι Γιανάγιεφ, ενώ στην δεύτερη στις ΗΠΑ το εκεί βαθύ κράτος θέλει να βάλουν στην θέση του Προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ τον πρώην αντιπρόεδρο του Ομπάμα Τζον Μπάιντεν.

{Ο οποίος θα είναι υποχείριο της CIA, όπως και ο Γιέλτσιν ήταν υποχείριο Δύσης στην Ρωσία (και οι δύο γέροι, παντελώς διεφθαρμένοι, με πολλά προβλήματα μνήμης, υγείας, με πολλά σκάνδαλα, εύκολα ελεγχόμενοι)}.

Οι πραξικοπηματίες στην ΕΣΣΔ κατάφεραν για ένα χρονικό διάστημα να επικρατήσουν και να καταλάβουν πολλά σημεία στην Μόσχα, όμως η κινητοποίηση του λαού εκεί, οδήγησε τελικά στην αποτυχία του, την σύλληψη και εκτέλεση των πραξικοπηματιών, στην διάλυση της KGB, την οριστική πτώση του κομμουνισμού στην χώρα αυτή, όπως και των «κόκκινων βαρόνων-επιχειρηματιών» που διοικούσαν σε αυτή.

Στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Τραμπ, αρνείται, όπως και ο Γκορμπατσώφ το 1991 να αποδεχθεί το πραξικόπημα των εχθρών του (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/943726_ntramp-kerdisa-tis-ekloges-me-sarotiki-niki-molis-arhisame-ton-agona, https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/944262_tramp-gia-amerikanikes-ekloges-tipota-den-teleiose-akoma), έχει κινητοποιήσει τους οπαδούς του και αυτός (https://www.defence-point.gr/news/ipa-chiliades-opadoi-toy-ntonalnt-tramp-diadilosan-stin-oyasingkton, https://www.pronews.gr/kosmos/943914_ipa-symplokes-metaxy-patrioton-kai-antifa-prospathisan-na-dialysoyn-megali-sygkentrosi), ενώ έχει προαναγγείλει και την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (που τα περισσότερα μέλη του είναι συντηρητικοί οπαδοί του).

Οπότε, ίσως αν αυτός επιμείνει, ίσως το βαθύ κράτος να τον πιέσει να επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης (όπως ζητούσαν ανεπιτυχώς οι πραξικοπηματίες στην ΕΣΣΔ λίγο πριν το πραξικόπημα εκεί), με αφορμή κάποιο γεγονός που θα έχουν οργανώσει αυτοί (https://alophx.blogspot.com/2016/09/blog-post_14.html).

{π.χ. εξέγερση αναρχικών του Σόρος ή των ισλαμιστών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στις ΗΠΑ) και εφαρμογή του Νόμου «Περί καταστολής των εξεγέρσεων στις ΗΠΑ» αν επικρατήσει π.χ. ο Τραμπ στις ΗΠΑ (π.χ. σαν την Ουκρανία το 2014 ή στην Γεωργία το 2002), ή και ο Μπάιντεν-(https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/944197_sto-kokkino-oi-ipa-plisiazei-fourth-turning-kai-i-aposhisi-politeion), ή κάποιο γεωφυσικό καταστροφικό γεγονός (http://alophx.blogspot.com/2020/09/yellowstone.html, https://alophx.blogspot.com/2019/11/blog-post_3.html) ή ακόμα και κάποια πολεμική σύγκρουση, π.χ. με την Βόρεια Κορέα ή το Ιράν (http://alophx.blogspot.com/2020/12/blog-post_6.html).

Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι ένας πόλεμος με το Ιράν μπορεί να γίνει για να ενώσει τον Αμερικανικό λαό, όπως έγινε στον Α’ και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως μπορεί να συμβεί και ακριβώς το αντίθετο και να ξεσπάσουν εξεγέρσεις εντός των ΗΠΑ, όπως ακριβώς έγινε στις ΗΠΑ με τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Επίσης, ο Τραμπ, όπως και ο Κένεντι πριν από αυτόν, αντιστάθηκαν και οι δύο στο βιομηχανικοστρατιωτικό σύμπλεγμα και αρνήθηκαν να ξεκινήσουν πολέμους όπως αυτά τους ζήτησαν, ενώ και οι δύο ήρθαν σε άγρια σύγκρουση με το FBI και την CIA}.

Εκεί, ίσως οι ίδιοι ευελπιστούν με αφορμή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης (ή ακόμα και με μία πιθανή δολοφονία του Προέδρου των ΗΠΑ οργανωμένη από αυτούς) να αναλάβουν οι ίδιοι την εξουσία στις ΗΠΑ με την επιβολή δικτατορίας, αλλά αυτό μπορεί να τους βγει «μπούμερανγκ» και να πάθουν ότι οι πραξικοπηματίες στην ΕΣΣΔ το 1991.

{Στην περίπτωση αυτή, δηλαδή μίας πιθανής επιβολής δικτατορίας στις ΗΠΑ μπορεί να προκληθεί εξέγερση του δημοκρατικού λαού του κράτους αυτού κατά του δικτάτορα, μιας και ο λαός των ΗΠΑ, που έχει άπειρα όπλα και ένοπλες πολιτοφυλακές παντού.

Και στην συνέχεια, ο Αμερικανικός λαός, να αποκαλέσει την Επανάσταση αυτή ως την δεύτερη «Αμερικανική Επανάσταση» των δημοκρατικών πολιτών στις ΗΠΑ, με έναν «Νέο Τζορτζ Ουάσιγκτον» για ηγέτη τους κατά του αυταρχικού «Νέου Γεώργιου του Γ’», δηλαδή του τότε δικτάτορα στις ΗΠΑ.

(Όπως ακριβώς οι δεκατρείς πολιτείες των ΗΠΑ εξεγέρθηκαν κατά της Βρετανίας το 1776 και όχι όλες οι αποικίες των Βρετανών στην Αμερική).

Αν δε σε έναν πιθανό Αμερικανικό Εμφύλιο η μία ή και οι δύο πλευρές καλέσουν φιλικές σε αυτές ξένες δυνάμεις να έρθουν στις ΗΠΑ για να τους βοηθήσουν (π.χ. την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ, την Ρωσία, την Κίνα), είτε αυτές τελικά εμπλακούν σε αυτόν είτε όχι, η κατάσταση αυτή θα θυμίζει το 1776 στις ΗΠΑ (όταν οι Γάλλοι και οι Ισπανοί από εχθρότητα στην Βρετανία συμμάχησαν και συμπολέμησαν με τους Αμερικανούς επαναστάτες).

{Στην περίπτωση αυτή θα έχουμε άραγε στις ΗΠΑ ένα νέο «Όσα παίρνει ο άνεμος» ή το πιθανότερο «ανεμομαζόματα, ανεμοσκορπίσματα»;}.

Όπως και την είσοδο κοινού Αγγλογαλλικού στόλου σε λιμάνια των Νοτίων στο Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο, των οποίων η είσοδος στον πόλεμο αυτό, αποτράπηκε μόνο με την αποστολή του Ρωσικού στόλου στα λιμάνια των Βόρειων πολιτειών, με διαταγή του τότε «Ελευθερωτή» Τσάρου Αλέξανδρου του Β’, φίλου και συμμάχου του τότε «Ελευθερωτή» Αμερικανού Πρόεδρου Λίνκολν (οι οποίοι για τις πολιτικές τους δολοφονήθηκαν και οι δύο αργότερα από τους εχθρούς τους)}.

Ο δε Πρόεδρος των ΗΠΑ στην περίπτωση αυτή, μπορεί ακόμα να αποκτήσει έκτακτες εξουσίες και να παρατείνει κατά πολύ την εξουσία του σαν τον Ρούζβελτ το 1941 (αφού στους πολέμους δεν γίνονται σε έκτακτη κατάσταση σχεδόν ποτέ εκλογές).

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις ΗΠΑ; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αλλά καλό θα ήταν να λάβουμε τα μέτρα μας ως κράτος να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο σενάριο και οι όποιες εξελίξεις στο κράτος αυτό να μην μας βρουν απροετοίμαστους, αλλά αντιμετωπίζοντας τες επιτυχώς και στην συνέχεια να φέρει ξανά την πολυαγαπημένη μας πατρίδα εκ νέου σε ένα καθεστώς ακμής και ευημερίας.

 



 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου