Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΟΥΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

 Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΟΥΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ  ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Γράφει  ο ΑΛΩΠΗΞ

Οι ΗΠΑ θυμίζουν αντίστοιχα στην εποχή μας την Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τον 5ο μ.Χ. Αιώνα, η οποία βρισκόταν τότε σε περίοδο μεγάλης παρακμής, τόσο πολιτικής, όσο και στρατιωτικής και κοινωνικής, διαρκή οικονομική κρίση, με το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών να έχει μεγαλώσει πολύ και μαζί και η φτώχεια και η ανεργία στην χώρα αυτή.

Παράλληλα, η Ρώμη είχε να αντιμετωπίσει τότε πολλές εσωτερικές αναταραχές και εμφυλίους, ανεξαρτητοποίηση επαρχιών της, εισβολές Γερμανών βάρβαρων στα εδάφη της, όπως και πολεμικές συγκρούσεις με άλλες ισχυρές τότε αναδυόμενες δυνάμεις, όπως η Περσία, οι Ούννοι και ακόμα σε αρκετές περιπτώσεις και η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (αλλιώς γνωστή και ως Ρωμανία ή Βυζαντινή Αυτοκρατορία).

Με την Περσία και την Ρωμανία, αρχικά η Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν εχθροί και συναγωνιστές και είχαν υπογράψει και αυτές οι χώρες όπως και η Ρώμη με τους Ούννος συνθήκη ειρήνης, με ύπουλη διπλωματία, ώστε να τους παραπλανήσουν σχετικά με τις μελλοντικές προθέσεις τους και να αποκομίσουν πλούτη από αυτούς (http://alophx.blogspot.com/2020/02/400-2020-update.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF-406-%CE%BC%CF%87-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9/, http://alophx.blogspot.com/2017/04/blog-post_96.html, http://alophx.blogspot.com/2020/03/blog-post.html).

Τελικά όταν Ούννοι εισέβαλαν υπό τον Αττίλα στα εδάφη όλων των παραπάνω τριών Αυτοκρατοριών, αυτές αναγκάστηκαν τελικά να συμμαχήσουν (αναγκαστικά και σε λυκοσυμμαχία) πολιτικά και στρατιωτικά μαζί για να τον αποκρούσουν υπό την ικανή διοίκηση του Αέτιου στην Δύση και του Μαρκιανού στην Ανατολή (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1/).

Η συμμαχία της Ρώμης με την Ρωμανία και την Περσία έγινε πριν αυτή πέσει σε πλήρη παρακμή και παραγκωνιστεί, υποβιβαστεί και χάσει τον τίτλο μεγάλη της Μεγάλης Δύναμης (Υπερδύναμης) από τους Ούννους, τους Βυζαντινούς ή τους Πέρσες.

Τελικά, με την ήττα των Ούννων, η Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έχασε με συνομωσία τον ικανό ηγέτη της Αέτιο, που προσπάθησε να την ανορθώσει και να την κάνει ισχυρή ξανά, από τον ανίκανο Αυτοκράτορα της Δύσης Βαλεντινιανό τον Γ’ και την αδίστακτη μητέρα του, που έχασαν και αυτοί την εξουσία και την ζωή τους από τις συνομωσίες του αδίστακτου πλουσίου συνωμότη Πετρώνιου Μάξιμου (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/).

Στο τέλος όμως και ο αδίστακτος και υπερφιλόδοξος Πετρώνιος Μάξιμος εξοντώθηκε τελικά σε εξέγερση κατά την εισβολή του ανήλεους ηγέτη του πειρατικού κράτους των Βάνδαλων Γεζέριχου στην Ρώμη.

Με αντίστοιχο τρόπο εξοντώθηκε και ο αρκετά ικανός και μαχητικός Αυτοκράτορας στην Δύση Μαζοριανός, ο οποίος και προσπάθησε και αυτός να  την ανορθώσει και να την κάνει ισχυρή ξανά, από τον αδίστακτο συνωμότη και «Αυτοκρατοροποιό» Ρικίμαρο.

Αυτός ανεβοκατέβαζε αχυράνθρωπους ως Αυτοκράτορες στον θρόνο της Ρώμης στην Δύση και τους εξόντωνε πραξικοπηματικά όταν πίστευε ότι δεν μπορούσε να τους ελέγξει, τακτική που ακολούθησε και το ανιψιός του Γκόντομπαρ στην Ρώμη, ο οποίος πήρε την θέση του μετά τον μυστηριώδη και ξαφνικό θάνατο του Ρικίμαρου.

Στην συνέχεια, όπως ο Ούννος βασιλιάς Αττίλας πριν από αυτόν ηττήθηκε από τον Ρωμαίο στρατηγό Αέτιο στην προσπάθεια του να καταλάβει την Ρώμη το 452 μ.Χ., έτσι και ο  Βησιγότθος βασιλιάς Εύριχος ηττήθηκε στην επίθεση και εκστρατεία του κατά της Ρώμης το 475 μ.Χ. με σκοπό την κατάληψη της, από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Ιούλιο Νέπωτα (http://alophx.blogspot.com/2017/09/376-480-1914-2017.html).

Αυτός ήταν και ο τελευταίος Αυτοκράτορας της Ρώμης στην Δύση με μαχητικές ικανότητες που προσπάθησε να ανορθώσει όσο γίνονταν τότε την πλήρως σχεδόν παρηκμασμένη Ρώμη, όμως εκθρονίστηκε πραξικοπηματικά όταν βρίσκονταν εκτός Ρώμης από τον στρατηγό Ορέστη, ο οποίος και εγκαθίδρυσε ως Αυτοκράτορα μαριονετα στον θρόνο της Ρώμης τον ανήλικο γιο του Ρωμύλο Αυγουστύλο.

Τελικά, και ο Ρωμύλος Αυγουστύλο έπεσε από την εξέγερση των γερμανικών δυνάμεων του μισθοφόρου Ερούλου Οδάκραου, ο οποίος ήταν πρώην στρατηγός του Αττίλα το 476 μ.Χ., ενώ κατά την διάρκεια της εξέγερσης αυτής ηττήθηκε στην μάχη και αφανίστηκε και ο συνωμότης και τελευταίος «Αυτοκρατοροποιό» της Ρώμης Ορέστης, ο οποίος και αυτός είχε υπηρετήσει παλαιότερα ως «πρωθυπουργός» τον Αττίλα (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_93.html).

Με τον τρόπο αυτό, η Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και η Ρώμη έπεσε από μέσα, τόσο από εσωτερικά οικονομικά (με τους πολλούς φόρους και το χάσιμο της γης όταν τέλειωσε ο προσφερόμενος «άρτος και θεάματα» οι φτωχοί πολίτες της Ρώμης που δεν είχαν πια γη για να προστατεύσουν δεν είχαν κανέναν λόγο να πολεμήσουν για την επιβίωση της Ρώμης), κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα.

Και επίσης με το σταμάτημα κατακτήσεων νέων εδαφών για απόκτηση νέας γης για αποικίες, δούλων και πολυτίμων ορυκτών πόρων, όπως και την μεγάλη ηθική σήψη (π.χ. το ρίξιμο αθώων ανθρώπων στα λιοντάρια, τα ατέλειωτα όργια και καταχρήσεις στο φαΐ και το σεξ, την τρυφηλή ζωή, την πτώση της Πίστης στα Θεία) και εμφυλίους ή εξωτερικές εισβολές.

Αλλά παράλληλα και από την τάση που είχε αναπτυχθεί στους πολίτες της Ρώμης να μην ενδιαφέρονται για την πατρίδα τους, ούτε και να την υπηρετούν στον στρατό, αλλά να προσλαμβάνουν ξένους και αμφίβολης πίστης μισθοφόρους για να υπηρετούν στον Ρωμαϊκό στρατό, ο οποίοι το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και όχι φυσικά αυτά των Ρωμαίων.

Αντίστοιχα στις μέρες μας, οι ΗΠΑ βρίσκονται τότε σε περίοδο μεγάλης παρακμής, τόσο πολιτικής, όσο και στρατιωτικής και κοινωνικής, διαρκή οικονομική κρίση, με το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών να έχει μεγαλώσει πολύ και μαζί και η φτώχεια και η ανεργία στην χώρα αυτή.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ έχουν να αντιμετωπίσουν τότε πολλές εσωτερικές αναταραχές και πιθανόν και εμφύλιο (http://alophx.blogspot.com/2020/12/blog-post_14.html), ανεξαρτητοποίηση επαρχιών της (π.χ. της ΕΕ ως σύνολο υπό την Γερμανική ηγεμονία ή ακόμα και χωριστά κάθε κράτος της ΕΕ που θέλει να βγει από αυτή, π.χ. σαν την Μεγάλη Βρετανία το 2020-http://alophx.blogspot.com/2020/02/400-2020-update.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF-406-%CE%BC%CF%87-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9/).

Παράλληλα, το κράτος αυτό υφίσταται, όπως και η ΕΕ, χρηματοδοτούμενες (από Σόρος και Κατάρ-Σαουδική Αραβια-http://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html) και μη, «εισβολές» μουσουλμάνων προσφύγων ή ισλαμιστών λαθρομεταναστών και τρομοκρατών στα εδάφη της, όπως και γεωπολιτικές συγκρούσεις με άλλες ισχυρές τότε αναδυόμενες δυνάμεις, όπως η Ρωσία (γνωστή και ως «Τρίτη Ρώμη»), ή η Κίνα.

Με την Ρωσία, οι ΗΠΑ  είναι για την ώρα εχθροί και συναγωνιστές και έχουν υπογράψει και τα δύο αυτά κράτη με την Κίνα οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, με την ύπουλη διπλωματία των Κινέζων, ώστε αυτοί να τους παραπλανήσουν σχετικά με τις μελλοντικές προθέσεις τους και να αποκομίσουν όσα πλούτη και πλεονεκτήματα μπορέσουν από αυτούς.

Τελικά ακόμα και αν οι ΗΠΑ έρθουν σε σύγκρουση με την Ρωσία και την κερδίσουν ή μη (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_20.html), τότε η Κίνα μπορεί να βρει τότε την κατάλληλη ευκαιρία και βλέποντας τις δυνάμεις αυτές αποδυναμωμένες (είτε έχει συμμετάσχει για πολύ, λίγο ή καθόλου στον πόλεμο αυτών) ως άλλος Ούννος Αττίλας να εισβάλει στα εδάφη αυτών στην Μέση Ανατολή και αλλού για τον έλεγχο των πετρελαίων και την καθιέρωση της ως της μονής Παγκόσμιας Υπερδύναμης του Πλανήτη (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_20.html).

Σε μία τέτοια περίπτωση, οι πρώην εχθροί ΗΠΑ (και όλη η Δύση γενικότερα) και Ρωσία, θα αναγκαστικού τελικά να συμμαχήσουν (αναγκαστικά και σε λυκοσυμμαχία) πολιτικά και στρατιωτικά μαζί για να αποκρούσουν μία ενδεχομένη Κινεζική εισβολή (https://odysseiatv.blogspot.com/2020/12/blog-post_109.html, https://www.pentapostagma.gr/kosmos/kina/6981867_i-kina-idi-pleonektei-stratiotika-enanti-ton-ipa-se-treis-tomeis?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery, https://romioitispolis.gr/%cf%84%ce%b1-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b1-%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%b5%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%bf/).

Μία τέτοια πιθανή συμμαχία των ΗΠΑ με την Ρωσία είναι πιθανόν να γίνει πριν οι ΗΠΑ πέσουν σε πλήρη παρακμή και παραγκωνιστούν, υποβιβαστούν και χάσουν τον τίτλο μεγάλη της Μεγάλης Δύναμης (Υπερδύναμης) από τους Κινέζους (https://slpress.gr/diethni/me-to-brexit-kai-ton-tramp-vretanoi-kai-amerikanoi-apochairetisan-ti-dysi/), την ΕΕ ή τους Ρώσους, όσο οι ηγέτες του κράτους αυτού προσπαθούν να το ανορθώσουν και να το κάνουν ξανά ισχυρό (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%B7%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%84/).

Τελικά, με την πιθανή τελική ήττα των Κινέζων, οι ΗΠΑ μπορούν να χάσουν την ηγεσία τους είτε στον πόλεμο, είτε με ένα οικονομικό κραχ σαν αυτό του 1929, είτε με  συνομωσίες και πραξικοπηματικά από συνωμότες (όπως έγινε προσπάθεια να γίνει με τις Προεδρικές εκλογές της βίας και της νοθείας του 2020 στις ΗΠΑ από τον αρχισυνωμότη Σόρος και τις πολιτικές μαριονέτες του Μπάιντεν και Χάρις-http://alophx.blogspot.com/2020/12/blog-post_14.html).

Τέτοια πολιτικά πραξικοπήματα ή ακόμα και φυσικές καταστροφές (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2020/09/yellowstone.html) μπορεί να οδηγήσουν την χώρα αυτή σε εμφύλιο (http://alophx.blogspot.com/2020/12/blog-post_14.html) ή ακόμα και την οριστική πτώση και παρακμή και οριστικό υποβιβασμό της από το Στάτους της μονής Παγκόσμιας Υπερδύναμης του Πλανήτη, ενώ μπορεί κατά την διάρκεια αυτών να χαθούν και όλοι οι πολιτικοί πρωταγωνιστές αυτών σε εξεγέρσεις, εισβολές ή αλλά πραξικοπήματα (https://www.triklopodia.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b9%cf%82-6/).

Σε μία τέτοια περίπτωση, οι ΗΠΑ ως παγκόσμια Αυτοκρατορία θα έχουν πέσει ουσιαστικά από μέσα, τόσο από εσωτερικά οικονομικά (με τους πολλούς φόρους και το χάσιμο σπιτιών όταν τελειώσει ο προσφερόμενος «άρτος και θεάματα» οι φτωχοί πολίτες των ΗΠΑ που δεν θα ηχούν πια σπίτια και περιουσία για να προστατεύσουν και δεν θα έχουν κανέναν λόγο να πολεμήσουν για την της Αμερικής), κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα.

Και επίσης με το σταμάτημα κατακτήσεων νέων εδαφών για απόκτηση γεωπολιτικού οφέλους και πολυτίμων ορυκτών πόρων, όπως και την μεγάλη ηθική σήψη (π.χ. τα ατέλειωτα όργια και καταχρήσεις στο φαΐ και το σεξ, την τρυφηλή ζωή, την πτώση της Πίστης στα Θεία) και πιθανούς εμφυλίους, εξωτερικές εισβολές (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1/, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_93.html).

Αλλά παράλληλα και από την τάση που είχε αναπτυχθεί αρκετούς πολίτες των ΗΠΑ να μην ενδιαφέρονται για την πατρίδα τους, ούτε και να την υπηρετούν στον στρατό, αλλά να προσλαμβάνουν ξένους και αμφίβολης πίστης μισθοφόρους για να υπηρετούν στον Αμερικανικό στρατό, ο οποίοι το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και όχι φυσικά αυτά των Αμερικάνων.

Ο μονός τρόπος να μην πέσουν οι ΗΠΑ σε μία τέτοια κατάσταση θα ήταν η εμφάνιση ενός «Αμερικανού Καίσαρα» (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81/, https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%B7%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%84/,http://alophx.blogspot.com/2017/09/376-480-1914-2017.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/, http://alophx.blogspot.com/2017/04/blog-post_96.html), ο οποίος θα αφάνιζε τους συνωμότες και τους κίνδυνους εντός των ΗΠΑ, είτε με πολιτικά, είτε αν χρειάζονταν και με στρατιωτικά μέσα αν οι  εχθροί του υποκινούσαν εναντίον του πραξικόπημα, έτσι ώστε να αποφύγει την πτώση των ΗΠΑ και την ανόρθωση της ως μεγάλης πολιτικής και στρατιωτικής Υπερδύναμης (http://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_55.html. https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B1%CF%85/, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_20.html).

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πράγματων στο μέλλον στις ΗΠΑ; Τίποτα δεν είναι απίθανο, αλλά μόνο αν λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ως λαός θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης και να καταφέρουμε να κάνουμε και πάλι την πολυαγαπημένη μας πατρίδα να ορθοποδήσει και να τεθεί εκ νέου σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.









 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου