Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΣΤΟ YELLOWSTONE ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΣΤΟ YELLOWSTONE ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, έχει αναφερθεί κατά καιρούς στις ΗΠΑ από ομιλίες επιστημόνων της χώρας αυτής (αλλά ακόμα και σε ταινίες του Χόλυγουντ), η μεγάλη πιθανότητα το κράτος αυτό να υποστεί τεράστιες γεωλογικές και μη καταστροφές από την πολύ πιθανή έκρηξη είτε του ηφαιστείου Yellowstone στις κεντρικές ΗΠΑ, είτε από ένα πολύ ισχυρό σεισμό στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα.

Στο παρόν άρθρο, θα γίνει μία προσπάθεια να γίνει μία ανάλυση του ποιες θα ήταν πιθανές οι επιπτώσεις από μία τέτοια εξέλιξη, τόσο εντός των ΗΠΑ, οι οποίες και θα επηρεαστούν περισσότερο από άλλες χώρες, αλλά στην συνέχεια και οι συνέπειες που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη παγκόσμια.

[«Μία τεράστια λίμνη λιωμένου άνθρακα στο μέγεθος του Μεξικού ανακαλύφθηκε κάτω από τις Ηνωμένες Πολιτείες». Επιστήμονες ανακάλυψαν μία τεράστια δεξαμενή λιωμένου άνθρακα κάτω από τις δυτικές ΗΠΑ, 217 μίλια (350 χλμ.) κάτω από την επιφάνεια της γης. (Πηγή: Royal Holloway Πανεπιστήμιο του Λονδίνου).

Ως αποτέλεσμα της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Earth and Planetary Science Letters («Γη και Πλανητικά Επιστημονικά Γράμματα»), οι επιστήμονες τώρα πιστεύουν ότι η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στον άνω μανδύα της γης μπορεί να φτάνει τους 100 τρισεκατομμύρια τόνους.

Συγκριτικά, η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος αποτιμά την παγκόσμια εκπομπή ανθράκων το 2011 περίπου στους 10 δισεκατομμύρια τόνους – συγκριτικά μία ελάχιστη ποσότητα.

Η βαθειά δεξαμενή άνθρακα που ανακαλύφθηκε θα φτάσει κάποια στιγμή στην επιφάνεια μέσω ηφαιστειακών εκρήξεων και θα συνεισφέρει πολύ αργά σε κλιματική αλλαγή, όμως μια απότομη απελευθέρωση θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες...

Για παράδειγμα, η απελευθέρωση μόλις το 1% αυτού του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, θα αντιστοιχούσε με την καύση 2,3 τρισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου. Το πιο σημαντικό είναι ότι η τεράστια ποσότητα του λιωμένου άνθρακα βρίσκεται κάτω από το γιγάντιο υπέρ-ηφαίστειο του Yellowstone!...

Το ηφαίστειο στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone του Wyoming και της Montana βρίσκεται στην κορυφή ενός τεράστιου αποθέματος λειωμένου βράχου και τελευταία φορά εξερράγη πριν από 640.000 χρόνια. Απελευθερώνει περίπου 45.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε μέρα.

Αν επρόκειτο να εκραγεί, (η έκρηξη) θα ήταν χίλιες φορές πιο ισχυρή από την έκρηξη του Mount St Helens (Βουνό Αγίας Ελένης) του 1980 και θα είχε την δυνατότητα να καλύψει τις ΗΠΑ με έναν «πυρηνικό χειμώνα» (https://www.imdleo.gr/diaf/2017/am_carbon.pdf).

Συγκεκριμένα, η τέφρα που θα εκτοξευτεί από το ηφαίστειο αυτό σε περίπτωση βίαια έκρηξης του, θα είναι τόσο πολλή, που εκτός του ότι θα μολύνει έντονα την ατμόσφαιρα στις περιοχές που θα διαχυθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να κρύψει τον ήλιο και να προκαλέσει έναν τοπικό «ημιπυρηνικό χειμώνα» και ραγδαία πτώσης της θερμοκρασίας στις περιοχές αυτές για δεκαετίες].

Έτσι καταρχάς ένας επικείμενος πιθανός μεγάλος σεισμός στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα (έως και 9 ρίχτερ) θα επιφέρει ένα μεγάλο τσουνάμι που θα βυθίσει πολλές πόλεις των Ανατολικών ΗΠΑ (π.χ. του Λάς Βέγκας, του Σιάτλ, του Σαν Φρανσίσκο ή του Λος Άντζελες), όπως ακριβώς έγινε το 2004 με το τσουνάμι της Ινδονήσιας στην Νοτιανατολική Ασία) ενώ παράλληλα με έναν σεισμό τέτοιου μεγέθους θα καταρρεύσουν πολλά από τα κτίρια και εγκαταστάσεις των πόλεων αυτών.

(π.χ. αστυνομικών τμημάτων, νοσοκομείων, φαρμακείων, μετρό, σούπερ μάρκετ, σταθμών πυρηνικής ενέργειας, πετρελαιαγωγών και αγωγών φυσικού αεριού ή σχιστολιθικού αεριού, υδροηλεκτρικών σταθμών, πυροσβεστικών σταθμών, μέσων μεταφοράς, σταθμών τρένων αλλά και πολλές υποδομές όπως λιμανιών, αεροδρομίων, δρόμων, σταθμών τρένων κ.λ.π.).

[Η δε καταστροφή πετρελαϊκών σταθμών, αντλιών και εγκαταστάσεων θα έχει ως αποτέλεσμα την υπερβολική έκκριση πετρελαίου στις ακτές των ΗΠΑ, όπως έγινε και με το Deep Horizon το 2010].

Το δε τσουνάμι και ο επακόλουθος σεισμός μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και ανατίναξη των πυρηνικών εργοστασίων των Ανατολικών ακτών των ΗΠΑ (όπως έγινε με σεισμό, τσουνάμι ή το ατύχημα του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκοσίμα στην Ιαπωνία ή στο Τσέρνομπιλ νωρίτερα), με συνέπεια να εκλυθούν τεράστιες ποσότητες ραδιενέργειας από αυτά και να μολύνουν τον αέρα και τις περιοχές αυτές των ΗΠΑ καθιστώντας τες ουσιαστικά ακατοίκητες.

[Επίσης, η καταστροφή πόλεων στις Ανατολικές ΗΠΑ από έκρηξη πυρηνικών αντιδραστήρων θα θυμίζει κατά πολύ την πυρηνική καταστροφή των πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι στην Ιαπωνία από τις ατομικές βόμβες που έριξε η Αμερική στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945 στις πόλεις αυτές].

Αντίστοιχα μία έκρηξη του Ηφαίστειου του Yellowstone, στο οποίο λέγεται ότι από κάτω βρίσκονται τεράστιες ποσότητες γαιανθράκων (πετρελαίου και φυσικού αερίου), θα προκαλέσει τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή και έκρηξη στις κεντρικές ΗΠΑ, καταστρέφοντας πλήρως τις περιοχές αυτές, με την ταυτόχρονη έκκληση τεράστιων ποσοτήτων καυσαερίων στην ατμόσφαιρα.

[Ότι ακριβώς συνέβη δηλαδή με την έκρηξη του Ηφαίστειου της Θήρας στην Σαντορίνη, στην Μινωική Κρήτη, ή του Καρακατόα στην Ινδονησία, ενώ παράλληλα θα επιφέρει και τεράστιες γεωλογικές μεταβολές στην περιοχή π.χ. στα βουνά, στους ποταμούς και τις λίμνες, τις χαράδρες ή τις κοιλάδες (https://alophx.blogspot.com/2019/11/blog-post_3.html)].

Μετά δε από μία τέτοια καταστροφή και τον αφανισμό πολλών νοσοκομειακών μονάδων, φαρμακείων, καλλιεργήσιμων εκτάσεων, σούπερ μάρκετ και αγωγών και εργοστασίων ενέργειας στις ΗΠΑ, θα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων, νερού, τροφίμων, ενέργειας και ρεύματος στις ΗΠΑ.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια οι ΗΠΑ να πρέπει να ξοδέψουν τεράστια ποσά χρημάτων για την ανοικοδόμηση της χώρας, την αύξηση των φορών για να μην χαθούν τα έσοδα (ειδικά αν χαθεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού), ενώ η έλλειψη φαρμάκων και γιατρών θα επιφέρει την αλματώδη αύξηση των ασθενειών στις ΗΠΑ και θα είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση τους από το κράτος λόγω της καταστροφής του υγειονομικού συστήματος των ΗΠΑ.

Είναι δε πολύ πιθανόν από μία κοινή έκρηξη του Yellowstone και σεισμός στο ρήγμα του  Αγίου Ανδρέα, μπορεί οι ΗΠΑ να χάσουν ακόμα και το ένα τρίτο του εδάφους, του ΑΕΠ και του πληθυσμού τους.

[Και κατά πολύ θα θυμίζει μία τέτοια εξέλιξη την καταστροφή της τελικής Βαβυλώνας της Αποκάλυψης του Ιωάννη του Ευαγγελιστή σε μία μέρα από φωτιά, νερό και σεισμό, ή την μοίρα των Σοδόμων για καταστροφή από φωτιά (http://alophx.blogspot.com/2019/03/blog-post_24.html, http://alophx.blogspot.com/2019/03/blog-post_18.html) ή ακόμα και την μοίρα της Ατλαντίδας (http://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_2.html)].

Και φυσικά, μπορεί μία οικονομική κρίση στις ΗΠΑ λόγω μίας τέτοιας εξέλιξης, μπορεί να επιφέρει και ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ σαν του 1929, όπως και αν συμβεί παράλληλα και με μία οικονομική κατάρρευση της φούσκας της Deutsche Bank στην Γερμανία (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2020/08/blog-post_25.html).

Οι ΗΠΑ θα πέσουν πιθανότατα σε μία οικονομική καταστροφή και κραχ πολύ χειρότερη από αυτή του κραχ του 1929 στις ΗΠΑ, με συνέπεια τεράστια ανεργία στην χωρά αυτή (ιδίως μετά και την ανεργία που επέφερε ο κορωνοϊός), με  πολύ πιθανή συνέπεια να ξεσπάσουν λόγω πείνας ταραχές στις ΗΠΑ.

Αυτές οι ταραχές και εξεγέρσεις στις ΗΠΑ μπορεί να είναι τόσο φυλετικές (όπως το πρόσφατο «Black Live Matters» στις ΗΠΑ), είτε οικονομικές και κοινωνικές και μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε έναν νέο εμφύλιο στις ΗΠΑ (http://alophx.blogspot.com/2017/01/blog-post.html).

Σε μία τέτοια περίπτωση, οι ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί ακόμα και να κηρύξουν δικτατορία στις ΗΠΑ (https://alophx.blogspot.com/2019/11/blog-post_3.html, http://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_54.html) για πρώτη φορά στην ιστορία τους μετά από μία τέτοια εξέλιξη και να βγάλουν τον στρατό στους δρόμους, ή ακόμα και να καλέσουν το ΝΑΤΟ να τους συνδράμει στην καταστολή πιθανών εξεγέρσεων στις ΗΠΑ.

[Αυτή θα είναι στην ουσία μία αντίστοιχη πραξικοπηματική λόγω έκτακτης κατάστασης πολιτειακή μεταβολή με την μεταβολή του πολιτεύματος στην Αρχαία Αθήνα λόγω της καταστροφής των Αθηναίων στην Σικελία (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_51.html)].

Φυσικά, μπορεί να εκμεταλλευτούν μία τέτοια τρομακτική καταστροφή στις ΗΠΑ και άλλες εχθρικές για τους Αμερικάνους δυνάμεις και να προσπαθήσουν να τους χτυπήσουν τότε αλύπητα με τρομοκρατικές επιθέσεις (π.χ. ο ισλαμικός ISIS ή η Αλ Κάιντα) σε μία νέα επίθεση τύπου «11ης Σεπτεμβρίου» στις ΗΠΑ (https://alophx.blogspot.com/2019/11/blog-post_3.html, https://alophx.blogspot.com/2016/09/blog-post_14.html).

Οι ΗΠΑ μπορεί να αναγκαστούν λόγω των παραπάνω αιτιών να αποσύρουν τον στρατό τους από τις βάσεις τους σε παγκόσμια κλίμακα, τόσο για να βοηθήσει αυτός στην ανοικοδόμηση της χώρας, όσο και για την ασφάλεια της, ειδικά εάν ξεσπάσουν σε αυτή εξεγέρσεις ή εμφύλιος πόλεμος και λόγω της μείωσης εξόδων να αποσύρει τον στρατό τους από χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Συρία κ.λ.π.

Εννοείται φυσικά ότι εάν συμβεί αυτό θα υπάρξει τεράστια οικονομική αποδυνάμωση του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ παγκόσμια, αφού οι ΗΠΑ που στηρίζουν κυρίως αυτούς τους οργανισμούς, δεν θα έχουν πια χρήματα, προσωπικό και όπλα να τους δώσουν για να διατηρηθούν αυτοί και ίσως αυτοί να οδηγηθούν ακόμα και πλήρη διάλυση.

Παράλληλα, μεγάλα κύματα προσφυγών θα συρρεύσουν στο Μεξικό και τον Καναδά (εάν φυσικά δεν έχουν επηρεαστεί έντονα αυτές οι περιοχές από μία τέτοια καταστροφή), ενώ οι ΗΠΑ είναι πιάνουν να ζητήσουν υλική, φαρμακευτική και οικονομοτεχνική βοήθεια από αλλά κράτη και οργανισμούς (π.χ. ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΗΕ κ.λ.π.). 

Επίσης σε μία τέτοια καταστροφή στις ΗΠΑ είναι πολύ πιθανόν να παύσει και η παραγωγή των εν πολλοίς προπαγανδιστικών ταινιών του Χόλυγουντ (http://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_88.html) λόγω μεγάλης έλλειψης χρημάτων και οικονομικής καταστροφής.

Στο εξωτερικό των ΗΠΑ, σιγουρά το κενό των ΗΠΑ θα σπεύσουν να καλύψουν οι αντίπαλοι τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νοτιανατολικής Ασίας (Ρώσοι, Κινέζοι, ΕΕ, Ινδοί), ενώ είναι πολύ πιθανόν σε περίπτωση αποδυνάμωσης ή καταστροφής του ΝΑΤΟ η γερμανοκρατούμενη ΕΕ, δήθεν για την «ασφάλεια» της να επιταχύνει την ίδρυση του ευρωστρατού για ιμπεριαλιστικές εκστρατείες στις χώρες με πετρέλαιο στην Μέση Ανατολή.

[Και φυσικά για το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής θα ανταγωνίζονται εκτός από τους Ευρωπαίους οι Ρώσοι, οι Κινέζοι, και φυσικά το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία.

Ουσιαστικά μετά από μία τέτοια δραματική εξέλιξη και ανήκουστη καταστροφή, οι ΗΠΑ θα έπαυαν να είναι Υπερδύναμη πρώτου μεγέθους και θα αντικαθιστούνταν είτε μόνιμα, είτε για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρις να αναδιοργανωθούν από άλλες χώρες στην θέση αυτή (π.χ. την Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία ή την γερμανική ΕΕ)].

Είναι πολύ πιθανόν δε μία αποχώρηση των Αμερικάνικων στρατευμάτων από πολλά μέρη του κόσμου ή και πλήρως από όλο τον κόσμο, είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσει σε πολλά από αυτά εμφυλίους (τους οποίους οι ΗΠΑ αποτρέπουν για τα συμφέροντα τους και όχι φυσικά για ανθρωπιστικούς λογούς, π.χ. σε Κορέα), όπως ακριβώς έγινε και στην Βρετανία όταν την εγκατέλειψαν τα ρωμαϊκά στρατεύματα το 410 μ.Χ. (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/, http://alophx.blogspot.com/2016/12/406.html) ή ο στρατός του Ανδριανού από την Μεσοποταμία νωρίτερα (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%B1/, http://alophx.blogspot.com/2019/06/blog-post_25.html).

Επίσης, σε σχέση με την Δύση, μία τέτοια εξέλιξη θα είχε ως αποτέλεσμα είτε την επιτάχυνση των τεκτονικών σχεδίων για αυτή (http://alophx.blogspot.com/2020/08/blog-post_10.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html), είτε στην Ευρώπη την επιτάχυνση των σχεδίων της Γερμανίας στην Ήπειρο αυτή για πλήρη καταζήτηση των Ευρωπαϊκών λαών, μέσω του σχεδίου «ODESSA» (http://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html, http://alophx.blogspot.com/2018/10/odessa.html).

Αντίστοιχα μία έκλειψη των ΗΠΑ από την Μέση Ανατολή θα μπορέσει πιθανώς να επιτρέψει στο Κατάρ να συνεχίσει ανενόχλητο πια από τους Αμερικάνους τις φιλόδοξες του για την υλοποίηση του «Σχεδίου» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (http://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html, http://alophx.blogspot.com/2020/06/al-tawqa.html, http://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html), ενώ στην Ρωσία και την Κίνα θα δώσει την ευκαιρία για την επαναδημιουργία των παλαιών Αυτοκρατοριών τους (http://kokkinignosi.blogspot.com/2016/10/blog-post_970.html), όπως και των οραμάτων του «Ευρασιανισμού» (http://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_65.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html).

Και φυσικά, εάν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα τότε αυτό θα είναι και το οριστικό τέλος της ψευδο-Ρώμης των ΗΠΑ και της δυτικής Φραγκιάς (http://alophx.blogspot.com/2020/01/blog-post_27.html, http://alophx.blogspot.com/2020/05/3.html, http://alophx.blogspot.com/2020/08/blog-post_10.html, http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_13.html)].

Η δε πιθανή αποχώρηση των ΗΠΑ από την περιοχή της Μέσης Ανατολής, θα έχει πιθανόν ως αποτέλεσμα και την επιθετικότητα των Αράβων έναντι του Ισραήλ (αφού θα μειωθεί η νυν στρατιωτική προστασία των ΗΠΑ στο Ισραήλ), ακόμα και σε πόλεμο εναντίον του (http://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html, http://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_68.html ).

Ο οποίος μπορεί να γίνει ακόμα και παγκόσμιος, ειδικά αν οι Ισραηλινοί καταστρέψουν (ή να μετατρέψουν) το τέμενος του Ομάρ για να κτίσουν ξανά τον Ναό του Σολομώντα, όπως ακριβώς έκανε πρόσφατα ο Ερντογάν την Αγία Σοφία τζαμί στην Πόλη (http://www.prlogos.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%ad%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%81/).

[Οι δε ΗΠΑ μέχρι να συνέλθουν από μία τέτοια καταστροφή δεν θα είναι σε θέση να λάβουν γρήγορα μέρος σε πολέμους ενάντια στους εχθρούς τους (Άραβες, Ρώσους, Κινέζους), τόσο περιφερειακούς, όσο και σε ευρύτερης κλίμακας, στο πλευρό των Συμμάχων τους (π.χ. ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ισραήλ) πριν περάσει κάποια χρονικό διάστημα αναδιοργάνωσης τους, όπως έγινε και με τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, στους οποίους οι ΗΠΑ άργησαν χρονικά να εισέλθουν σε αυτούς στο πλευρό των Συμμάχων].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων και μία τόσο τεράστιου μεγέθους καταστροφή θα συμβεί στις ΗΠΑ; Άγνωστο, αλλά εμείς ως χώρα θα πρέπει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μετρά για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης κατάστασης τόσο στην χωρά μας, όσο και στον κόσμο, η οποία θα προστατέψει την πολυαγαπημένη μας πατρίδα και θα την φέρει εκ νέου σε μία νέα κατάσταση ακμής και ευημερίας. 


 


 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου