Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι ευρύτερα γνωστό, στην Ευρώπη και στον κόσμο, πριν την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, κυριαρχούσαν σε όλη την γη με τις Αυτοκρατορίες τους (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_20.html), οι μεγάλες Ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία).

Αυτές είχαν προβεί στην κατάκτηση νέων εδαφών και κρατών σε όλες τις Ηπείρους της γης, όχι μόνο για πρώτες ύλες, απόκτηση νέων πληθυσμών ως «αναγκαστικού εργατικού δυναμικού» φορολογουμένων και υπηκόων, για έλεγχο των εμπορικών οδών (http://alophx.blogspot.com/2019/11/blog-post_3.html), απόκτηση γοήτρου και κυρούς, αλλά και για ίδρυση αποικιών αποικίες για έλεγχο των νεοκατακτημένων λαών, αλλά και για αποστολή των φτωχών κατοίκων των Ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Από τις Ευρωπαϊκές χώρες, αυτές που είχαν ενωθεί πρόσφατα ήταν κυρίως τα Βασίλεια της Ιταλίας και της Γερμανίας, με συνέπια να αργήσουν να μπουν στον αγώνα για την απόκτηση αποικιών και να καταλάβουν τελικά κυριολεκτικά ότι είχε απομείνει και δεν είχαν καταλάβει οι άλλες ισχυρές Ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Από αυτές, κυρίως η Γερμανία, η οποία είχε ενωθεί το 1871 υπό τον Μπίσμαρκ και την χρηματοδότηση των βιομηχανιών Κρουπ (όμιλος πώλησης οπλισμού), η Deutsche Bank (ο μεγαλύτερος Γερμανικός τραπεζικός όμιλος), η Commerzbank (μεγάλος Γερμανικός τραπεζικός όμιλος και αυτός) και οι φαρμακευτικός όμιλος Bayer AG, IG Farben, BASF, Hoechst.

Με στόχοι όλοι αυτοί οι βιομηχανικοί κύκλοι την εξάπλωση της Γερμανικής κυριαρχίας παγκόσμια και την επικράτηση της έναντι των άλλων δυνάμεων στις αποικίες, έτσι ώστε η Γερμανία να αποκτήσει πρώτες ύλες (για Γερμανία και τις βιομηχανίες της που πίεζαν για μια τέτοια πολιτική για να αποκτήσουν ύλες για την παραγωγή των προϊόντων τους) για ανάπτυξη της που δεν είχε.

Και ο μονός τρόπος που μπορούσαν να το επιτύχουν αυτό ήταν εκείνη την εποχή να καταλάβει η ενωμένη πια Γερμανία τις αποικίες των άλλων Ευρωπαϊκών δυνάμεων με πρώτες ύλες, δηλαδή με πόλεμο εναντίον τους (και αυτή η ενοποίηση της Γερμανίας και η τάση της για παγκόσμια κυριαρχία ήταν κατά κάποιο τρόπο η αρχή του Γερμανικού κακού για την Ευρώπη).

Βλέποντας στην συνέχεια ότι το να καταλάβουν τις αποικίες των άλλων Ευρωπαϊκών κρατών δεν ήταν τόσο εύκολο, η Γερμανική ηγεσία (και οι εταιρείες) αποφάσισαν αρχικά να αποκτήσουν τις πρώτες ύλες που χρειάζονταν (κυρίως το πετρέλαιο) μέσω της συμμαχίας με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία εξουσίαζε τότε την Μέση Ανατολή και είχε τα πετρελαϊκά κοιτάσματα της Μεσοποτάμιας (του Ιράκ) υπό τον έλεγχο της.

Για την μεταφορά αυτού του πετρελαίου, αποφασίστηκε μαζί με τους Οθωμανούς η ίδρυση του σιδηροδρόμου Βερολίνου-Βαγδάτης (περνώντας μέσα από Γερμανία-Αυστροουγγαρία-Οθωμανική Αυτοκρατορία), μέσω του οποίου το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής θα μεταφέρονταν στην Γερμανία.

Όμως, προκειμένου να είναι η μεταφορά του πετρελαίου αυτού «ασφαλής» κατά τους Γερμανούς και τους Τούρκους, θα έπρεπε τα εδάφη που θα πέρναγε αυτός να είναι ελεύθερα από (δήθεν) «εχθρικούς πληθυσμούς και συμμάχους των εχθρών τους», και για τον λόγο αυτό θα έπρεπε αυτοί οι πληθυσμού να «εκκαθαριστούν από αυτούς» (http://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_0.html, http://alophx.blogspot.com/2019/07/blog-post_3.html).

Για τον λόγο αυτό, οι Γερμανοί και οι Τούρκοι προέβησαν πριν και κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στις γενοκτονίες και τα Ολοκαυτώματα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, των Αρμένιων και των Ασσυροχαλδαίων (οι δε Τούρκοι για να αρπάξουν και τις περιουσίες, την γη και τα υπάρχοντα των Χριστιανικών πληθυσμών της Αυτοκρατορίας τους).

Όμως, τα κοιτάσματα της περιοχής της Μέσης Ανατολής, τα εποφθαλμιούσαν εκτός των Γερμανών, παράλληλα και άλλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις, όπως οι Γάλλοι ή οι Βρετανοί, οι οποίοι βλέποντας ότι οι Τούρκοι συμμάχησαν εναντίον τους με τους Γερμανούς στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στράφηκαν εναντίον τους και τους νικήσαν, ενώ τα εδάφη των Τούρκων με πετρελαϊκά κοιτάσματα στην Μέση Ανατολή τα κατέλαβαν με συνθήκες οι Αγγλογάλλοι (http://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_6.html).

Την ίδια περίοδο, οι ΗΠΑ, το 1932, είχαν συνάψει συνθήκη συμμαχίας και οικονομικής συνεργασίας με την Σαουδική Αραβία, μετά την ανακάλυψη πετρελαίου στην περιοχή αυτή (http://alophx.blogspot.com/2020/02/isis_12.html, http://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_52.html), η οποία θα την προστάτευε από τις άλλες Ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και θα εκμεταλλεύονταν προς όφελος της το πετρέλαιο της χώρας αυτής.

Οι ΗΠΑ, είχαν τηρήσει μία «συνετή στάση» κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τηρώντας υποτίθεται «ουδετερότητα», αλλά ενισχύοντας κυρίως την Αντάντ στον πόλεμο αυτό με όπλα και χρήμα από τις Αμερικάνικες τράπεζες, αλλά πιο συγκαλυμμένα και την Γερμανία, πάντα σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις με τοκογλυφικά δάνεια, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι εμπόλεμοι είχαν ανάγκη τα χρήματα αυτά.

Οι Αμερικανοί, φρόντισαν να εισέλθουν στον πόλεμο μόλις ένα έτος πριν την λήξη του, το 1917, μετά την (δήθεν) «Οκτωβριανή Επανάσταση» (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), όταν όλοι οι εμπόλεμοι ήταν πια εξαντλημένη και οι ξεκούραστες Αμερικάνικες στρατιωτικές δυνάμεις και η άθιχτη  οικονομία και πολεμική βιομηχανία αυτών έκρινε την έκβαση του πολέμου υπέρ της Αντάντ.

Όμως, με το πέρας του πολέμου, τα χρέη των δύο αντίπαλων Ευρωπαϊκών συνασπισμών (νικητών και ηττημένων) προς τις Αμερικάνικες τράπεζες παρέμειναν, και όλοι ήταν υπερχρεωμένοι λόγω των υπέρογκων δανείων που πήραν και των ληστρικών τόκων αυτών στις ΗΠΑ.

Οι δε νικητήριες Ευρωπαϊκές δυνάμεις στον πόλεμο αυτό, από μίσος και τάσεις εκδικητικότητας για τους Γερμανούς που προκάλεσαν τον πόλεμο, αλλά και λόγω του ότι έπρεπε να βρουν από κάπου χρήματα για να ξεχρεώσουν τις Αμερικάνικες τράπεζες, επέβαλαν σε αυτούς υπέρογκες πολεμικές αποζημιώσεις και επαχθείς οικονομικούς και εδαφικούς ορούς,  τόσο για να βρουν τα χρήματα αυτά, όσο και για να καταστήσουν ακίνδυνους πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά τους Γερμανούς.

Συνέπεια του γεγονότος αυτού, ήταν οι Γερμανοί να στραφούν προς το μόνο άλλο εχθρικό για τους Ευρωπαίους κράτος που υπήρχε (και οι ίδιοι είχαν συμβάλει καίρια στην ίδρυση του-http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.htm), την ΕΣΣΔ (και λιγότερο στην Σουηδία), ύστερα από μία μεγαλοφυή ιδέα του στρατηγού Φον Στεκτ (http://alophx.blogspot.com/2017/09/freikorps.html).

Και μιας και απαγορεύονταν να έχουν όπλα και πολεμικές βιομηχανίες στην Γερμανία, μετέφεραν αυτές ύστερα από συμφωνία με την ΕΣΣΔ στα εδάφη της και εκεί εκπαίδευε τον στρατό της μαζί με τους Σοβιετικούς αξιωματικούς (και παράλληλα ανέπτυσσε εκεί τα τανκς και την αεροπορία της), με αντάλλαγμα την παροχή χρήματων και σχεδίων οπλισμού προς την ΕΣΣΔ.

Αυτό εξηγεί γιατί πολλά όπλα των Ναζί και των Γερμανών είχαν παρόμοιο σχεδιασμό στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η συνεργασία αυτή, η οποία ξεκίνησε από τους σοσιαλιστές της Γερμανίας και συνεχίστηκε από την δεξιά, αλλά και τους Ναζί στην συνέχεια διήρκησε ως το 1939 (6 έτη μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία της Γερμανίας).

{Όλα αυτά κανονίστηκαν με την Συνθήκη του Ραπάλο μεταξύ Γερμανίας και ΕΣΣΔ το έτος 1922 Η Συνθήκη του Ραπάλο είχε και κρυφούς όρους, πέρα από τις επίσημες οικονομικές συμφωνίες μεταξύ της ΕΣΣΔ και της Γερμανίας.

Έτσι, σε αυτή υπήρχαν και μυστικοί όροι: Έτσι σε αυτή την Συνθήκη, κανονίστηκε μέσω του Γερμανού στρατηγού Στέεκτ και του Σοβιετικού κομισάριου Τρότσκι η μυστική μεταφορά των Γερμανικών βιομηχανιών όπλων στην ΕΣΣΔ (της Κρουπ για τα τανκς και τα κανόνια-πυροβόλα όπλα και της Γιούγκνερ για τα αεροσκάφη).

Παράλληλα, στο Ραπάλο όπως και η κοινή συνεκπαίδευση σε κρυφές βάσεις στην ΕΣΣΔ των Γερμανών, η μυστική παραγωγή και δοκιμή όπλων σε αυτές (και συνάμα η ανταλλαγή ή πώληση της τεχνολογίας τους από τις Γερμανικές πολεμικές βιομηχανίες στην ΕΣΣΔ), όπως και η εκπαίδευση Ρώσων αξιωματικών στις Γερμανικές Επιτελικές Ακαδημίες στρατού.

{Εδώ μπορεί να αναφερθεί, ότι πριν την Γερμανία, το 1921, η Μεγάλη Βρετανία είχε υπογράψει οικονομική συμφωνία με την ΕΣΣΔ, ενώ η Γερμανία ακολούθησε αμέσως μετά το έτος 1922 στην υπογραφή οικονομικής συμφωνίας με την ΕΣΣΔ στην πόλη Ράπαλο}.

Αλλά και στο σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ, πέρα από τις επίσημες οικονομικές συμφωνίες υπήρχαν κρυφοί όροι, όπως π.χ. ο διαμοιρασμός της Ευρώπης μεταξύ της ΕΣΣΔ και της Γερμανίας, με την ΕΣΣΔ να λαμβάνει ως αντάλλαγμα την Ανατολική Πολωνία, την Φιλανδία, τις Βαλτικές χώρες και την Μολδαβία, ενώ παράλληλα με την συνθήκη αυτή η ΕΣΣΔ προμήθευσε την Γερμανία με το πετρέλαιο που χρειάζονταν για να καταλάβει την Δυτική Ευρώπη}. 

Τότε ήταν που υπογράφτηκε το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ (http://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_8.html), σύμφωνα με το οποίο οι Ρώσοι και οι Γερμανοί θα μοιράζονταν μεταξύ τους την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, σε μία «ιδιότυπη συμμαχία» αυτών, ενώ παράλληλα οι Σοβιετικοί θα προμήθευαν και τα καύσιμα με τα οποία οι Ναζί θα καταλαμβάναν την Δυτική Ευρώπη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (http://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_10.html), αφού οι ίδιοι δεν είχαν ενεργειακές πρώτες ύλες για τον σκοπό αυτόν στην Γερμάνια (http://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_8.html).

[Και πάλι από τους ομίλους Κρουπ, Deutsche Bank, Commerzbank, Bayer AG, IG Farben, BASF και Hoechst].

Ο δε Χίτλερ το μόνο που είχε να κάνει όταν ανέλαβε την εξουσία στην Γερμάνια το 1933, ήταν αν επαναφέρει όλες σχεδόν τις πολεμικές βιομηχανίες της Γερμανίας από την ΕΣΣΔ στην Γερμάνια, με εξαίρεση της αεροπορίας που επανάφερε το 1939, ενώ τα γερμανικά στρατεύματα και αξιωματικοί είχαν ήδη αποκτήσει πολεμική πείρα από τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την ΕΣΣΔ.

Στην συνέχεια, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Γερμανοί του Χίτλερ, οι οποίοι και αυτή την φορά προέβησαν σε Ολοκαυτώματα εχθρικών πληθυσμών στις περιοχές που εισέβαλαν (Ελλήνων, Εβραίων, Σλάβων κ.λ.π.), με στόχο να «εκκαθαριστούν» από αυτές οι εχθρικοί πληθυσμοί για να μεταφέρεται το πετρέλαιο αυτών (π.χ. Καύκασο, Μέση Ανατολή), χωρίς προβλήματα.

Παρόλες όμως τις εισβολές των Γερμανών στην ΕΣΣΔ στον Καύκασο και στην Μέση Ανατολή και την Βορειά Αφρική (http://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_14.html, http://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_11.html) για τον έλεγχο του πετρελαίου, όπως και την «έμμεση συμμαχία» με την Τουρκιά, η οποία ως το 1944 τους προμήθευε με μεταλλεύματα απαραίτητα για την πολεμική τους βιομηχανία και την συμμαχία τους με τον Μεγάλο Μουφτή της Ιερουσαλήμ Χουσεΐνι, ηττήθηκαν τελικά για άλλη μία φορά.

Συνέπεια τη ήττας τους αυτής, ήταν αυτή την φορά να διαλυθεί οριστικά το μιλιταριστικό Γερμανικό Πρωσικό Επιτελείο από τους νικητές των Γερμανών (ΗΠΑ, ΕΣΣΔ), ενώ οι Γερμανοί είχαν ήδη φροντίσει να μεταφέρουν τις κλεμμένες και λεηλατημένες από τους ιδίους περιουσίες των Ευρωπαϊκών λαών, μέσω της BIIS (http://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_7.html) της Ελβετίας σε τράπεζες της Ελβετίας, της Αργεντινής και της Ισπανίας.

Παράλληλα, προέβησαν ήδη από το έτος (ένα έτος πριν την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου), στην ίδρυση της ODESSA (http://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html), ενός οργανισμού, ο οποίος θα είχε σκοπό αφενός την διασφάλιση της διαφυγής των εγκληματιών Ναζί πολέμου σε χώρες εκτός Ευρώπης και αφενός την διαχείριση των κλεμμένων Ευρωπαϊκών χρήματων των Ευρωπαϊκών λαών, προκειμένου μέσω αυτών να αναγεννηθεί μεταπολεμικά η Γερμάνια και να ιδρυθεί ένα Δ’ Ράιχ στην θέση του Γ’ Ράιχ (http://alophx.blogspot.com/2018/10/odessa.html).

[Η διαφορά ήταν ότι αντί αυτή την φορά οι Γερμανοί με την βοήθεια των Ρώσων και των Σουηδών να μεταφέρουν τις αμυντικές τους βιομηχανίες στα κράτη αυτά και να τις γυρίσουν όταν οι συνθήκες θα ήταν κατάλληλες στην Γερμάνια, το έκαναν με τον κλεμμένο από τους ιδίους πλούτο των κατεχομένων από τους ιδίους Ευρωπαϊκών λαών.

Επιστρέφοντας τον και αυτόν τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου στην Γερμανία από τις  τράπεζες των κρατών της Ελβετίας, της Ισπανίας και της Αργεντινής που τον είχαν αρχικά μεταφέρει].

Πράγματι, πάρα τον διαχωρισμό της Γερμανίας σε δύο κράτη στον Ψυχρό Πόλεμο (http://alophx.blogspot.com/2017/05/1945.html), οι Γερμανοί κατάφεραν όταν οι συνθήκες έγιναν κατάλληλες, χάρις στα χρήματα από το πακέτο Μάρσαλ των ΗΠΑ, την αναστολή πληρωμής εκ μέρους τους πολεμικών αποζημιώσεων στα θύματα τους (μέχρι την ενοποίηση της Γερμανίας σύμφωνα με συνθήκες), αλλά κυρίως χάρις στα κλεμμένα Ευρωπαϊκά χρήματα, να δημιουργήσει το (δήθεν) «Γερμανικό οικονομικό θαύμα».

Φρόντισαν μάλιστα οι Γερμανοί να επαναφέρουν μεγάλο μέρος των λεηλατημένων από τους ιδίους χρήματων των Ευρωπαϊκών λαών στις τράπεζες τους, δηλαδή την Κρουπ, την Deutsche Bank, την Commerzbank και τις φαρμακευτικές εταιρείες Bayer AG, IG Farben, BASF, Hoechst..

Παράλληλα, φρόντισαν να δημιουργήσουν με μέρος των κλεμμένων χρήματων και την παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Black Rock που εδρεύει στην Νέα Υόρκη και διαχειρίζεται 6,3 τρισεκατομμύρια δολάρια για λογαριασμό των πελατών της (π.χ. συνταξιοδοτικών ταμείων κ.ά.).

Με στόχο, ελέγχοντας τις περιουσίες των λαών να τους ελέγχει «έμμεσα», όπως άμεσα τους έλεγχε η Deutsche Bank μέσω των πολλών τοκογλυφικών δανείων που έδωσε σε άλλες Ευρωπαϊκές τράπεζες και κράτη, τις οποίες εξαγόρασε μαζί με τα χρέη αυτών για να ελέγχει τους λαούς, ενώ μέσω άλλων εταιριών της (π.χ. την SIEMENS).

Επίσης, η Γερμανία λάδωσε πολλούς Ευρωπαίους πολίτικους για να υπακούν τις οδηγίες τους, να ξεπουλούν έναντι «πινακίου φακής» περιουσιακά στοιχεία των κρατών τους στους Γερμανούς, ενώ λάδωσαν ή εκβίασαν μέσω Χριστοφαράκου πολίτικους παράγοντες στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Και όλα αυτά, προκειμένου αυτές να υπογράψουν αντισυνταγματικά και παράνομα «μνημόνια» (από το έτος 2010 και μετά), μέσω των οποίων ο πλούτος των Ευρωπαϊκών κρατών ξεπουλιούνταν στους Γερμανούς και τις τράπεζες και βιομηχανίες αυτών.

Παράλληλα, κατάφεραν με την πολιτική τους επιρροή μετά την επανένωση της Γερμανίας, αλλά και τον πλούτο τους να αναλάβουν τον έλεγχο της ΕΚΤ και να ελέγχουν τις οικονομίες των Ευρωπαϊκών κρατών και συνάμα και την πολιτική τους, ενώ συνάμα επέβαλαν ως ένα κοινό Ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο ελέγχαν απολυτά οι ίδιοι, το «μεταμφιεσμένο μάρκο», δηλαδή το ευρώ.

Σήμερα, οι Γερμανοί προσπαθούν να ελέγξουν οι ίδιοι την ΕΕ, να αυτονομηθούν από τις ΗΠΑ, ακόμα και από το ΝΑΤΟ και να ιδρύσουν σταδιακά τον Ευρωπαϊκό στρατό, πάντα εννοείται υπό την ηγεσία τους (http://alophx.blogspot.com/2017/04/blog-post_80.html, http://alophx.blogspot.com/2019/01/blog-post_30.html).

Οι ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και στον Α’, φρόντισαν να εισέλθουν στον πόλεμο το έτος 1941, όταν όλοι οι εμπόλεμοι είχαν αρχίσει σιγά, σιγά να εξαντλούνται και οι ξεκούραστες Αμερικάνικες στρατιωτικές δυνάμεις και η άθιχτη  οικονομία και πολεμική βιομηχανία αυτών έκριναν σταδιακά την έκβαση του πολέμου υπέρ των Συμμάχων.

Όμως, με το πέρας του πολέμου, τα χρέη των δύο αντίπαλων Ευρωπαϊκών συνασπισμών (νικητών και ηττημένων-http://alophx.blogspot.com/2017/05/1945.html) προς τις Αμερικάνικες τράπεζες παρέμειναν, και όλοι ήταν υπερχρεωμένοι λόγω των υπέρογκων δανείων που πήραν και των ληστρικών τόκων αυτών στις ΗΠΑ.

Συνέπεια των παραπάνω γεγονότων ήταν να επιβληθούν οι ΗΠΑ σαν η κυρίαρχη δύναμη στην Ευρώπη μέσω της ίδρυσης της τότε ελεγχόμενης από αυτούς ΕΟΚ (σήμερα ΕΕ) και του ΝΑΤΟ, που επιτύγχανε κατά τους αξιωματούχους του: «Να έχει τους Αμερικάνους μέσα στην Ευρώπη, τους Ρώσους έξω και τους Γερμανούς κάτω από αυτή».

[Ο δε Τσόρτσιλ έλεγε για τους Γερμανούς: «Οι Γερμανοί πρέπει να βομβαρδίζονται κάθε 50 έτη. Μην με ρωτάτε τον λόγο. Ξέρουν αυτοί γιατί».

Οι δε Βρετανοί από την πλευρά τους παρέδωσαν στις ΗΠΑ την Αυτοκρατορίας τους με το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου λόγω της χρεωκοπίας της οικονομίας τους, ενώ όλες οι άλλες οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις έχασαν με πτώση της αποικιοκρατίας που ακολουθήσε όλες τις μεγάλες αποικιακές Αυτοκρατορίες τους].

Οι δε ΗΠΑ, δεν θέλουν σε καμμιά περίπτωση οι Γερμανοί να ανεξαρτητοποιηθούν μαζί με την ΕΕ από αυτούς, αλλά αντίθετα να υποταχτούν ξανά οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι σε αυτούς, για τον λόγο αυτό, χτυπούν άγρια τις μεγάλες γερμανικές τράπεζες και γερμανικούς ομίλους (Deutsche Bank, Commerzbank, Black Rock, όπως και τις Ελβετικές τράπεζες με γερμανικό χρήμα), οι οποίες έχουν τρις χρέη, προσπαθώντας να τις χρεωκοπήσουν.

Αν δε επιτύχουν τον στόχο τους αυτό, η Γερμανική οικονομία θα καταστραφεί, θα καταρρεύσουν (http://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_93.html) και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές οικονομίες που έχουν εξαγοράσει τα χρέη και οι τράπεζες τους οι Γερμανοί, οι Ευρωπαίοι θα φτωχύνουν και μισώντας τους Γερμανούς, θα στραφούν για βοήθεια και για νέα οικονομικά «Σχεδία Μάρσαλ» (πιθανώς μέσω «νεοκομμένου χρήματος από την FED») για άλλη μία φορά προς τις ΗΠΑ. 

{Μία δε πλήρη χρεωκοπία κρατών Ευρώπης σαν 1929 θα προκαλέσει όπως τότε άνοδο ακροδεξιών και εθνικιστικών κινημάτων σε ΕΕ και διάλυση της, βοηθουμένη και από την πολιτική καταπίεση και «κινεζοποίηση Ευρωπαϊκών λαών» από τους Γερμανούς, την μεγάλη οργή των Ευρωπαϊκών λαών για αυτούς, καθώς και την μεγάλη ανεργία στην ΕΕ από τις πολιτικές αυτών.

Την ιδιά στιγμή, οι ΗΠΑ συναγωνίζονται εκτός από τις Γερμανικές τράπεζες (http://alophx.blogspot.com/2020/02/odessa_43.html), οι ΗΠΑ στην Ευρώπη για πολιτική και οικονομική κυριαρχία και τους Ρώσους ολιγάρχες και τους ευρασιανιστές (http://alophx.blogspot.com/2017/09/e.html, http://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_65.html), αλλά και τους Κινέζους (http://alophx.blogspot.com/2019/03/blog-post_68.html) και τους Άραβες (π.χ. Καστοριανούς, Σαουδάραβες και άλλες ισλαμικές τράπεζες, π.χ. την Al-Tawqa-http://alophx.blogspot.com/2020/06/al-tawqa.html), οι οποίοι έχουν επενδύσει τρις δολαρίων στην Ευρώπη και πάνω από δύο τρις έκαστος στην οικονομία των ΗΠΑ}.

Για την επίτευξη δε του στόχου αυτού, οι ΗΠΑ με την βοήθεια του τοκογλύφου και δουλέμπορου Σόρος μεταφέρουν από μουσουλμανικά κράτη λαθρομετανάστες και προσφυγές στην ΕΕ.

Έτσι ώστε να αυξηθούν τα εκλογικά ποσοστά των αντιευρωπαϊκών, εθνικιστικών και αντιλαϊκών κομμάτων σε αυτή (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_81.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/new-deal.html, http://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_0.html), και αυτά τελικά να αναλάβουν την εξουσία (όπως π.χ. στην Μεγάλη Βρετανία μέσω του BREXIT (http://alophx.blogspot.com/2017/09/to-brexit-kai-to-game-of-thrones-season.html) σαν παράδειγμα προς μίμηση), να την διαλύσουν, να αποχωρήσουν από αυτή (π.χ. η Ιταλία, η Γερμανία, η Γαλλία ή η Ισπανία) και να συμμαχήσουν με τις ΗΠΑ.

Τότε, οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να υλοποιήσουν είτε το σχέδιο της «μικρής υποταγμένης ΕΕ» του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ (http://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post.html), είτε την ΤΤΙΡ (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html), είτε και το σχέδιο «Καλλέργη» (http://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post_73.html).

Τα σχέδια αυτά των ΗΠΑ, είναι διαχρονικά, οποίο κόμμα και εάν κυβερνάει στις ΗΠΑ, ρεπουμπλικάνοι ή δημοκρατικοί από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ τους και ακολουθούνται πιστά.

[Στο δε σχέδιο του Σόρος και των ΜΚΟ για μεταφορά λαθρομεταναστών από μουσουλμανικές χώρες και προσφυγών βοηθούν και η Τουρκία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Μουσουλμανική Αδελφότητα, για τους δικούς τους λογούς, επειδή θέλουν να εξισλαμίσουν μέσω αυτών σταδιακά την ΕΕ  και να επανιδρύσουν το παλαιό «Αραβικό Χαλιφάτο» (http://alophx.blogspot.com/2019/09/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2019/08/blog-post_2.html, http://alophx.blogspot.com/2019/12/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html, http://alophx.blogspot.com/2020/02/isis.html, http://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_73.html, http://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/isis.html).

[Με όλα αυτή η Δύση αποδεικνύεται ότι είναι όντως η γνησιά απόγονος της ιδεολογίας του Καρλομάγνου (http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_13.html).

Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι οι ισχυρότερες Αγγλοσαξονικές τράπεζες και όμιλοι των ΗΠΑ (π.χ. Καρνέγκι, Βάντερμπιλτ, Bank of American, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon, State Street), η FED των ΗΠΑ, το City του Λονδίνου, οι Ροκφέλερ της Στάνταρντ Όιλ, οι Ρότσιλντ (http://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_1.html), αλλά και οι τέκτονες (http://alophx.blogspot.com/2020/08/blog-post_10.html, http://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_23.html), στηρίζουν πλήρως την Αγγλοσαξονική πολιτική (http://alophx.blogspot.com/2018/05/1973.html, http://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_16.html, http://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_3.html, http://alophx.blogspot.com/2016/09/ttip_29.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/chip-ttip.html, http://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_2.html, http://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_68.html, http://alophx.blogspot.com/2018/07/1821_17.html)].

Τέλος, οι δε Γερμανοί παράλληλα προσπάθησαν εκτός από την πολιτική αυτονομία από τις ΗΠΑ, να ανεξαρτητοποιηθούν παράλληλα ενεργειακά από την Ρωσία, αφού η ενεργειακή πολιτική μεταφράζεται στην περίπτωση αυτή και σε πολιτική.

[Ουσιαστικά οι Γερμανοί, τόσο στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπό τον Κάιζερ Γουλιέλμο τον Β’, όσο και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπό τον Χίτλερ, προσπάθησαν να καταλάβουν την Ευρώπη και να την ενοποιήσουν υπό τον έλεγχο της Γερμανίας, δημιουργώντας την πολιτική ένωση της «Μεσευρώπης» (http://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_1.html), αλλά και μίας ενιαίας οικονομικής και πολιτικής κοινότητας, ελεγχόμενης από τους ιδίους, κάτι που όντως αυτοί κατάφεραν με την ίδρυση της ΕΟΚ (τώρα ΕΕ), της οποίας οι ίδιοι πήραν τον έλεγχο].

Στον στόχο τους αυτό, ενισχυθήκαν από τις ΗΠΑ των Ομπάμα-Μπάιντεν και για τον λόγο αυτό ενορχήστρωσαν το δυτικό πραξικόπημα στην Ουκρανία για να ανεξαρτητοποιηθούν ενεργειακά από την Ρωσία, αλλά απέτυχαν (http://alophx.blogspot.com/2019/11/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_92.html).

Στην συνέχεια, όπως και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συμμάχησαν με τους Τούρκους και  το Κατάρ για να μπορέσουν να καταλάβουν τις περιοχές της Συρίας και του Ιράκ στην Μεσοποτάμια της Μέσης Ανατολής και να περάσουν τους σχεδιαζόμενους ανταγωνιστικούς στους Ρωσικούς αγωγούς στην Ευρώπη και τους Ιρανικούς αγωγούς Κατάρ-Σαουδική Αραβία-Ιορδανία-Συρία-Μεσόγειος-ΕΕ (ή Ιράκ-Τουρκία-ΕΕ μετρά την Ιορδανία).

Έτσι, για να περάσουν «με ασφάλεια» οι αγωγοί αυτοί, οι Γερμανοί και οι Τούρκοι και Άραβες σύμμαχοι τους, φρόντισαν όπως και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, να στηρίξουν την δημιουργία του ISIS για να ρίξουν το εχθρικό για αυτούς καθεστώς Ασάν στην Συρία, αλλά και για να  «καθαρίσουν τα εδάφη αυτά» από (δήθεν) «εχθρικούς πληθυσμούς και συμμάχους των εχθρών τους» (http://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_0.html, http://alophx.blogspot.com/2019/07/blog-post_3.html).

Για τον λόγο αυτό, οι Γερμανοί και οι Τούρκοι προέβησαν μέσω του ISIS τα έτη 2014-2018 στις γενοκτονίες και τα Ολοκαυτώματα των Χριστιανών της Μεσοποταμίας, π.χ. των Ασσυροχαλδαίων, αλλά και των Κουρδών της Συρίας και του Ιράκ (οι δε Τούρκοι για να αρπάξουν και τις περιουσίες, την γη και τα υπάρχοντα των Χριστιανικών πληθυσμών των κρατών αυτών).

Υπήρξε δε αρχικά και στήριξη για άλλη μία φορά από τις ΗΠΑ των φιλοισλαμιστών Ομπάμα-Μπάιντεν-Μακ Κέιν ο ISIS (http://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html, http://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html), όμως σύντομα στράφηκαν ενάντια και σε αυτόν, όπως έκαναν με τους Γερμανούς στον Α’ και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όμως σύντομα, λόγω της παρέμβασης της Ρωσίας στην Συρία, καθώς και των ΗΠΑ του νέου αντιισλαμιστή Αμερικανού Προέδρου αυτών Ντόναλντ Τραμπ το 2016 στο Ιράκ, το ISIS, οι Τούρκοι και οι  Γερμανοί ηττήθηκαν για άλλη μία φορά Μέση Ανατολή από τις ΗΠΑ και την Ρωσία όπως και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το σχέδιο των Γερμανών για ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία μέσω της ίδρυσης νέων αγωγών απέτυχε ξανά (http://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_15.html, http://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_54.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_4.html).

{Εδώ μπορεί να αναφερθεί, ότι η Αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών και η γερμανική ομόλογή της δεν έλεγχαν μόνο μια Ελβετική εταιρεία ειδικευμένη στην κρυπτογραφία, αλλά δύο, για να κατασκοπεύουν ευκολότερα ξένες κυβερνήσεις, αποκάλυψε η Ελβετική δημόσια τηλεόραση, εξωθώντας Ελβετούς κοινοβουλευτικούς να ζητήσουν να διενεργηθεί νέα έρευνα.

Τον Φεβρουάριο, ήρθαν στο φως στοιχεία που συγκέντρωσαν από κοινού η αμερικανική εφημερίδα The Washington Post και η ελβετική γερμανόφωνη δημόσια τηλεόραση SRF. Τα δύο ΜΜΕ αποκάλυψαν τότε ότι η CIA, σε συνεργασία με την BND, είχαν στα χέρια τους από το 1970 τον έλεγχο της εταιρείας Crypto AG, μέσω της οποίας εξασφάλιζαν πρόσβαση σε απόρρητες επικοινωνίες.

Όμως και μια δεύτερη Ελβετική εταιρεία, η Omnisec, μικρότερου μεγέθους, χρησιμοποιείτο με τον ίδιο τρόπο, αποκάλυψε το SRF αυτή την εβδομάδα. Ως πριν από δύο χρόνια, όταν ανέστειλε τη δραστηριότητά της λόγω οικονομικών προβλημάτων, η Omnisec πούλαγε συσκευές κρυπτογράφησης φωνής, φαξ και δεδομένων σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Όπως και αυτά της Crypto AG, τα προϊόντα της επέτρεπαν στους Αμερικανούς και Γερμανούς κατασκόπους να αποκτούν πρόσβαση σε ανταλλαγές που οι πελάτες της νόμιζαν πως ήταν ασφαλείς. Η Omnisec όμως είχε επίσης προμηθεύσει συσκευές της σειράς OC-500 σε ελβετικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες, όπως και στην UBS — τη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα — και άλλες μεγάλες Ελβετικές ιδιωτικές εταιρείες, σημείωσε το SRF.

Αποκάλυψη που ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις, καθώς το σκάνδαλο της Crypto είναι ακόμα νωπό στην μνήμη πολλών. «Αυτό εγείρει ζήτημα κατασκοπείας ακόμη και σε βάρος της χώρας», τόνισε ο Χανς-Πίτερ Πόρτμαν, βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος, στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο. Ο συμπρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος, ο Σέντρικ Βέρμουτ, ζήτησε να διενεργηθεί νέα έρευνα από το κοινοβούλιο.

«Πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο σε μια χώρα που δηλώνει ουδέτερη, όπως η Ελβετία;», διερωτήθηκε. Κοινοβουλευτική έρευνα για την υπόθεση της Crypto AG κατέληξε τον Οκτώβριο στο συμπέρασμα ότι οι ελβετικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν επωφεληθεί από τις πληροφορίες που τους έδιναν χάρη στις συσκευές της εταιρείας η CIA και η BND, παρέλειψαν όμως να ενημερώσουν την συνομοσπονδιακή κυβέρνηση.

«Η Υπηρεσία Στρατηγικών Πληροφοριών (SRS), η οποία αποτελούσε προκάτοχο της Συνομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SRC), γνώριζε από το 1993 ότι πίσω από την Crypto AG κρύβονταν ξένες υπηρεσίες πληροφοριών», κατά το δίκτυο, το οποίο σημείωσε πως η συνεργασία αυτή δεν ήταν παράνομη, ωστόσο υπογράμμισε ταυτόχρονα πως οι Ελβετοί κατάσκοποι την απέκρυψαν εσκεμμένα από τους θεσμούς στους οποίους αναφέρονται.

Στους πελάτες της Crypto συγκαταλέγονταν μεταξύ διαφόρων άλλων το Ιράν, στρατιωτικές χούντες της Λατινικής Αμερικής, η Ινδία, το Πακιστάν, η Σαουδική Αραβία, η Λιβύη, αλλά και το Βατικανό, σύμφωνα με την Πόουστ. Τα μηχανήματα που πωλούνταν σε συμμάχους των ΗΠΑ ήταν ασφαλή, ενώ στα άλλα μπορούσαν να αποκτούν πρόσβαση κατά βούληση οι Αμερικανοί κατάσκοποι, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα (https://www.defence-point.gr/news/cia-kai-germaniki-vnd-parakoloythoysan-toys-pantes-meso-elvetias).

Την ίδια περίοδο, ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Αντρέα Ενρία, επανάφερε με συνέντευξή του την πρόταση για από κοινού διαχείριση όλων των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων της ευρωζώνης που προέκυψαν στην διάρκεια της πανδημίας (https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/270734_pio-konta-se-eyropaiki-bad-bank)}.

Από όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, γίνονται αντιληπτά τα σχέδια των ΗΠΑ για την Γερμανία και την Ευρώπη. Θα τα καταφέρουν όμως άραγε οι ΗΠΑ να υλοποιήσουν όλα τα σχέδια τους αυτά;

Άγνωστο, αλλά καλό θα είναι εμείς ως χωρά να λάβουμε όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα, τα οποία θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις και να φέρουμε εκ νέου την πατρίδας μας σε μία καινούργια περίοδο ακμής και ευημερίας.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου