Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

 ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, στην Αρχαιότητα η Ιταλική Χερσόνησος ήταν χωρισμένη σε πολλά αντιμαχόμενα μεταξύ τους κρατίδια (πόλεις-κράτη). Αντίστοιχα και στην Μεσαιωνική και νεότερη ιστορική περίοδο Αρχαιότητα η Ιταλική Χερσόνησος ήταν χωρισμένη σε πολλά αντιμαχόμενα μεταξύ τους κρατίδια (Βασίλεια).

Μετά από πολλές συγκρούσεις οι Ρωμαίοι κατάφεραν να ενοποιήσουν την Ιταλία υπό την εξουσία τους. Αντίστοιχα και στην νεότερη ιστορική περίοδο, το Βασίλειο του Πεδεμόντιο (υπό τον Καβούρ-Γαριβάλδη-Βίκτωρ Εμμανουήλ) κατάφερε να ενοποιήσει την Ιταλία. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ως πρωτεύουσα της περιοχής την Ρώμη.

Με την ενοποίηση της Ιταλικής Χερσονήσου, ξεκίνησε μία επεκτατική/ιμπεριαλιστική πολιτική των κρατών αυτών σε άλλες περιοχές (π.χ. σε Γαλατία, Καρχηδόνα και Ιβηρία η Αρχαία Ρώμη ή στην Λιβύη και την Αιθιοπία η σύγχρονη Ιταλία), προσπαθώντας να δημιουργήσουν Αυτοκρατορίες.

Σύντομα όμως, μεγάλες πολεμικές συγκρούσεις που συντάραξαν την Μεσόγειο (π.χ. οι Καρχηδονιακοί Πόλεμοι και οι Παγκόσμιοι Πόλεμοι), αν και οι Ρωμαίοι και οι Ιταλοί ήταν τελικά νικητές, είχε ως συνέπεια την καταστροφή της οικονομίας και των αγορών και των εργατών, με συνέπεια, επειδή οι πλούσιοι γαιοκτήμονες να καταλαμβάνουν τα αγροκτήματα των φτωχών αγροτών, αυτοί λόγω πείνας να πάνε στις μεγάλες πόλεις για εύρεση εργασίας (κυριως στην Ρώμη).

Παράλληλα γίνονταν και εκμετάλλευση των εργατών από τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες στην νεότερη Ιταλία. Η συσσώρευση φτωχών στις πόλεις και η μη εύρεση εργασίας από αυτούς είχε σαν συνέπεια έντονες κοινωνικές και πολιτικές συγκρούσεις και την ανάδειξη ισχυρών πολιτικών ηγετών που υποστήριζαν για τον λόγο αυτό τα συμφέροντα του λαού, είτε φιλολαϊκών είτε και δημαγωγών (π.χ. Μάριος, Γράκχοι ή Κλώδιος Πούλχερ).  

Οι πιο σημαντικοί και στις δύο περιπτώσεις, ήταν Ο Καίσαρας, όπως και ο Μουσολίνι είχαν μεγάλη επιρροή και αγάπη από τον απλό λαο, αφού είχαν μεγαλώσει μέσα στον φτωχό λαο και καταλάβαιναν τα προβλήματα και τον τρόπο σκέψης του ,ενώ στην συνέχεια εισήλθαν και οι δύο στον στρατό με στόχο το μεγάλωμα της πατρίδας τους και την περαιτέρω ανάδειξη τους.

Εκεί, πραγματικά επέδειξαν και οι δύο θάρρος, απέκτησαν μεγάλη δημοτικότητα και χάρις στην μεγάλη ρητορική τους ικανότητα, ενώ από τους στρατιώτες των πολέμων αυτών έκαναν τελικά μία «Πορεία προς την Ρώμη» και κατέλαβαν με έναν μίνι-εμφύλιο την εξουσία και επεβαλαν δικτατορία. Στην συνέχεια προσποιήθηκαν τους μετριοπαθείς, ενώ ο Μουσολίνι, όπως και  ο Αύγουστος ανέφεραν ότι ήταν οι ιδρυτές και ανανέωνες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και θα έκαναν αυτές ισχυρές.

{Η ιστορία του Μουσολίνι και του Βίκτωρ Εμμανουήλ του Γ΄, με έναν μονάρχη να διορίζει έναν δικτάτορα και να συνδιοικεί μαζί του, ενώ όταν τα πράγματα είναι δύσκολα και ο λαός ξεσηκώνεται να τον ρίχνει από την εξουσία και να τον εκτελεί, θυμίζει την αντίστοιχη ιστορία του Τιβέριου με τον Σηιανό, αλλά και του Σέπτιμου Σέβηρου με τον Γάιο Φούλβιο Πλαυτιανό.

Ο δε τυραννικός και ανίκανος Βίκτωρ Εμμανουήλ ο Γ΄, ήταν όπως και ο τελευταίος βασιλιάς της Ιταλίας, όπως ήταν και ο τυραννικός Ταρκύνιος ο Β’ ο Υπερήφανος στην Αρχαία Ρώμη, ή ο τελευταίος αδύναμος Ρωμύλος Αυγουστύλος (μικρός Αύγουστος) ως τελευταίος Αυτοκράτοράς της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας}.

Οι Αυτοκρατορίες αυτές επεκταθήκαν και είχαν μεγάλη ισχύ, όμως η υπερεπέκταση, τα εσωτερικά προβλήματα, ο αυταρχισμός, η παρακμή και κυριως οι εισβολές βάρβαρων και οι εξωτερικοί πόλεμοί οδήγησαν στην πτώση των Αυτοκρατοριών αυτών (από Γερμανούς βάρβαρους και τους Αμερικάνους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) και την αλλαγή του πολιτεύματος στα κράτη αυτά.

{Στην Αρχαία Ρώμη καταργήθηκε ο τίτλος του Αυτοκράτορα και ο Γερμανός πραξικοπηματίας Οδάκραος ονομάστηκε βασιλιάς, ενώ στην περίπτωση του Μουσολίνι η δικτατορία του και ο τίτλος του Ντούτσε καταργήθηκε και η χώρα αυτή έγινε δημοκρατία (όπως όταν ο Μέγας Ναπολέοντας κατέλαβε την Βενετιά κατάργησε τον τίτλο του Δόγη και η περιοχή αυτή έγινε δημοκρατία)}.

Μετά δε τους πολέμους του Ιουστινιανού του Α΄ του Μέγα στην περιοχή και την Λομβαρδή εισβολή, η περιοχή της Ιταλίας διασπάστηκε σε πολλά μικρά κρατίδια μέχρι και την νεότερη ιστορική περίοδο.   Στο τέλος η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία χωρίστηκε σε δύο κράτη, το Δυτικό και το Ανατολικό (την ένδοξη Ρωμανία). Το ίδιο μπορεί να συμβεί στις μέρες μας και στην Δύση, με τον διαχωρισμό των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Στην πρώτη περίπτωση το Δυτικό Ρωμαϊκό κράτος κατέρρευσε, αλλά επέζησε η Ρωμανία, η οποία όμως έχασε κάποια στιγμή εδάφη λόγω εσωτερικών και θρησκευτικών τάραχων, αλλά και εισβολών από  βάρβαρους, αλλά και τους Άραβες, όμως αυτό έκανε το κράτος της πιο συνεκτικό και ομοιογενές, αποτελούμενο από  Ελληνικούς πληθυσμούς.

Στις μέρες μας, είναι πολύ πιθανόν να καταρρεύσουν (π.χ. από παγκόσμιο οικονομικό κραχ, Παγκόσμιο Πόλεμο ή και από φυσικά φαινόμενα), οι ΗΠΑ και να επέζησε η τυραννική Γερμανική ΕΕ/Δ’ Ράιχ, η οποία όμως μπορεί να χάσει κάποια αρκετά κράτη-μέλη λόγω εσωτερικών και εθνικιστικών ταραχών, αλλά και εισβολών από  λαθρομετανάστες, κάτι που όμως μπορει να κάνει το κράτος της ΕΕ πιο συνεκτικό και ομοιογενές, αποτελούμενο από  Γερμανικούς πληθυσμούς.

Σε σχέση με την χώρα μας, σε περίπτωση που αυτή αποκοπεί τελικά από την ΕΕ και αποκτήσει την πλήρη ανεξαρτησία και διαχείρισης του πλούτου της, τότε θα μπορέσει με τον διαχωρισμό από την Γερμανική Ευρώπη, να διαμορφώσει μία νέα Ρωμανία, όπως ακριβώς έγινε και όταν η Ρωμανία χωρίστηκε από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία/Δυτικό Ρωμαϊκό κράτος;   

{Πιο πριν, όπως είναι γνωστό, η Αρχαία Ελλάδα ήταν προτεκτοράτο της Ρώμης μετά από τους Μακεδονικούς Πολέμους και την κατάκτηση της Κορίνθου, όπως ακριβώς έγινε για τις ΗΠΑ η Ελλάδα αμέσως μετά την λήξη του εμφυλίου πολέμου στην χώρα μας}.

Στην δε Γερμανία, κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα, αυτή ενώθηκε υπό τον Καρλομάγνο, ο οποίος ίδρυσε το λεγόμενο Α΄ Γερμανικό Ράιχ (αλλιώς την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία της Γερμανίας) υπό την ηγεσία του.

Αυτή η Αυτοκρατορία γνώρισε ακμή, όμως οι βαρβαρικές εισβολές και οι εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις, οδήγησαν τελικά την Αυτοκρατορία αυτή στο τέλος της, τελικά έπεσε η δυναστεία του Καρλομάγνου (αλλιώς Κάρολου του Α΄ του Μέγα) και η περιοχή αυτή χωρίστηκε σε διαφορά κράτη (π.χ. Ανατολική Φραγκιά/Φρανς/Γαλλία και Δυτική Φραγκιά/Γερμανία) και αποδυναμώθηκε.

Αναδείχτηκε ξανά σε μεγάλη δύναμη και απέκτησε πολλά από τα εδάφη και την ισχύ της από την δυναστεία του Όθωνα του Α΄ του Μέγα της Σαξονίας, ενώ ακολούθησε την ίδια ακριβώς ιστορική πορεία με την δυναστεία του Καρλομάγνου,

Έτσι και στην περίπτωση αυτή βαρβαρικές εισβολές και οι εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις, οδήγησαν τελικά την Αυτοκρατορία αυτή στο τέλος της, τελικά έπεσε η δυναστεία του Όθωνα και η περιοχή της Γερμανίας χωρίστηκε σε διαφορά κράτη και αποδυναμώθηκε.

Συνέβη άλλη όμως μία πιο ισχυρή και πολύχρονή αναβίωση του Α’ Ράιχ των Γερμανών υπό μία πιο ισχυρή δυναστεία, η οποία κράτησε Αιώνες, τους Αψβούργους, η οποία έφτασε αυτή στην μέγιστη ακμή της υπό τον Κάρολο τον Ε΄ τον Κουίντο, κάνοντας την παγκόσμια υπερδύναμη (με αποικίες και εδάφη σχεδόν σε κάθε Ήπειρο, ενώ σε αυτή ο ήλιος δεν έδυε ποτέ).

Όμως στο τέλος ο προτεσταντισμός και πόλεμοι των χωρικών, οι θρησκευτικοί πόλεμοι, αλλά κυριως ο Τριακονταετής Πόλεμος (που χρηματοδοτούνταν από τους Γάλλους του Ρισελιέ, οι οποίοι στο τέλος επιτείναν και αητοί στους πάντα άπληστους και αιμοχαρείς κατακτητές Γερμανούς), την χώρισε σε πολλά αδύναμα κράτη μεταξύ τους, όπως και στην Αρχαιότητα. Στο τέλος όμως αυτή η Αυτοκρατορία έπεσε οριστικά όταν ηττήθηκε από τον Μεγάλο Ναπολέοντα και καταργήθηκε οριστικά το Α΄ Ράιχ το 1.806 μ.Χ.  

Αντίστοιχα στην νεότερη ιστορική περίοδο η Γερμανία ενώθηκε από τον Μπίσμαρκ, ο οποίος έκανε ότι ακριβώς και ο Καρλομάγνος, ο οποίος και ίδρυσε στην συνέχαιρα το λεγόμενο Β’ Ράιχ, το οποίο υποστήριξε ότι ήταν συνέχεια του πρώτου.

Το κράτος αυτό έγινε γρηγορά πολύ ισχυρό, όμως η Αιωνία απληστία και τάση κατάκτησης άλλων κρατών από τους Γερμανούς και η λεηλασία του πλούτου τους, με την παράλληλη εξόντωση ή υποδούλωση των λαών τους, οδήγησε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την ήττα των Γερμανών και την διάλυση του Β’ Ράιχ, ενώ η Γερμανία έχασε εδάφη από άλλες χώρες.

Σύντομα όμως, υπήρξε μία νέα αναβίωση του Ράιχ υπό τον Χίτλερ, ο οποίος κατάφερε να ενώσει ξανά τα διάφορα Γερμανικά εδάφη, να κάνει ισχυρή την Γερμανία και να ξεκινήσει τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να καταλάβει μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

{Όπως η Θουλή (του Παγγερμανικού κόμματος) ανάβρασε στην εξουσία τον Χίτλερ, έτσι και στις μέρες μας το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανεβάζει υπό την  διοίκηση του ναζιστή-παγγερμανιστή Κλάους Σβαμπ τους ηγέτες και Υπουργούς και βουλευτές στην εξουσία των κρατών της Δύσης και της ΕΕ-ΗΠΑ-Ιαπωνίας}. 

Στο τέλος όμως, παρόλο που οι Γερμανοί είχαν συμμαχήσει με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς στον Άξονα και άλλες χώρες, ηττήθηκαν από τους Αμερικάνους και τους Γερμανούς και η Γερμανία χωρίστηκε σε δύο κράτη, το Ανατολικό και το Δυτικό, όπως και το Βερολίνο.

{Η δε πτώση της Αυτοκρατορίας και η αυτοκτονία ενός τυράννου και η εγκατάλειψη/προδοσία του από έναν πρώην φιλο και πραιτοριανού του για να σωθεί, έγινε με τον Νέρωνα και τον Τιγγελίνο, είναι και είναι σχεδόν επακριβής με την ιστορία του Χίτλερ και του Χίμλερ, ενώ στο τέλος οι πραιτοριανοί όπως και τα φατνιακά τους αυτοκτόνησαν, αφού πρωτα συνελήφθησαν από τους εχθρούς τους}.

Αμέσως μετά ακολούθησε ο Ψυχρός Πόλεμος, με την λήξη του οποίου η Γερμανία ενώθηκε για άλλη μία φορά υπό τον Χέλμουτ Κολ, ο οποίος με την πολιτική του, αλλά κυριως οι διάδοχοι του Μέρκελ και Σόιμπλε ιδρύσαν σχεδόν επισημά το Δ΄ Γερμανικό Ράιχ της ΕΕ.

Όμως ενώ τα μνημόνια βοήθησαν την ΕΕ να καταλάβει οικονομικά την Ευρώπη, ο Ρωσοουκρανικός πόλεμος αλάλαξε άρδην τις ισορροπίες, και η Γερμανία (αλλά και η Γερμανική ΕΕ) άρχισε σιγά, σιγά να αποδυναμώνεται και πέφτει υπό Αμερικάνικη κυριαρχία και η Γερμανία υπό τον Σολτς έχει αρχίσει να πέφτει σε παρακμή και η ΕΕ έχει αρχίσει να διαλύεται (όπως ακριβώς μετά το BREXIT).

{Ο δε Σολτς σαν γνήσιος απόγονος (εγγονός) ενός μέλους των SS πρόσφατα στην νεοναζιστική Ουκρανία του Ζελένσκι έκανε μην μπορώντας να αντισταθεί τα κελεύσματα της αληθινής (ναζιστικής) του φύσης, έκανε με το χέρι του τον ναζιστικό χαιρετισμό (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/vinteo-feretai-na-deixnei-ton-o-solts-na-xaireta-nazistika-dipla-ston-v-zelenski-kai-na-fonazei-slava-oukrania/).

Επίσης, τόσο η Γερμανία, όσο και η Ιαπωνία, αποφάσισαν να ξοδέψουν το 2% του ΑΕΠ τους και οι δύο για επανεξοπλισμό (σχεδόν 100 δις δολάρια), παραβιάζοντας τις συνθήκες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ότι χωρίς την άδεια όλων των νικητών (κυριως ΗΠΑ και Ρωσίας) δεν μπορούν να ξαναφτιάξουν στρατό}.

Στις μέρες μας, μία παγκόσμια οικονομική κρίση σαν το 1.929 μ.Χ. (με αποτέλεσμα και την οικονομική κατάρρευση των τράπεζων της Γερμανίας και της Ιταλίας, αλλά και όλης της ΕΕ και των ΗΠΣ), ή ένας νέος (ο Τρίτος) Παγκόσμιος Πόλεμος θα μπορούσαν να οδηγήσουν για άλλη μία φορά στην ήττα των Γερμανών και των Ιταλών και στην για άλλη μία φορά πολυδιάσπαση της Γερμανίας και της Ιταλίας σε πολλά κράτη (μέσω εμφυλίων πολέμων λιγότερο πιθανόν ειρηνικά με δημοψηφίσματα);

Μένει να φανεί αν αυτή θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων και μόνο αν λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες δυσάρεστες εξελίξεις και να φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία νέα περίοδο ακμής και ευημερίας.

 ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ.

Βίντεο φέρεται να δείχνει τον Ο.Σολτς να χαιρετά ναζιστικά δίπλα στον Β.Ζελένσκι και να φωνάζει «Σλάβα Ουκρανία». Έντονη αντίδραση από την Μόσχα. Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να χαιρετά ναζιστικά και να φωνάζει «Σλάβα Ουκρανία», έχοντας δίπλα στον τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η κίνηση του Ο.Σολτς προκάλεσε την αντίδραση της Μόσχας, με την εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργού Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα να κάνει σκληρή επίθεση κατά του Γερμανού καγκελαρίου. Τι δήλωσε η Μ.Ζαχάροβα: 

«Σήμερα, όλα τα ουκρανικά και Γερμανικά ΜΜΕ δείχνουν το βίντεο με τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς να φωνάζει τα λόγια του ναζιστικού χαιρετισμού, «Σλάβα Ουκρανία», («Δόξα στην Ουκρανία!») με τον Ζελένσκι στο βάθος.

Η κακή εκπαίδευση των δυτικών ελίτ δεν τους απαλλάσσει από την ευθύνη. “Σλάβα Ουκρανία!” («Δόξα στην Ουκρανία!») είναι ένας ναζιστικός χαιρετισμός… Επιτρέψτε μου να το επαναλάβω για όσους καβαλούν τανκς ζωγραφισμένες με σβάστικα.

Ο χαιρετισμός, «Σλάβα Ουκρανία!», έγινε δεκτός από την Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών ως επίσημος χαιρετισμός της το 1.939 μ.Χ. Αργότερα πρόσθεσαν την χειρονομία με τη μορφή σηκωμένου και προτεταμένου δεξιού χεριού και την απάντηση «Geroyam Slava!». («Δόξα στους Ήρωες!»).

Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι συνεργάτες του Μπαντέρα χαιρέτησαν τις μονάδες της Βέρμαχτ που εισέρχονταν στις κατεχόμενες περιοχές, με το χτύπημα των ερπυστριών και το βαρύ χτύπημα από μπότες που τρίζουν. Περνώντας στους δρόμους και στους χωματόδρομους της Ουκρανίας, οι Γερμανοί φώναξαν ως απάντηση «Sieg Heil!» και «Χάιλ Χίτλερ!»

Ο Όλαφ Σολτς έχει ξεπεράσει την σαφή γραμμή που χάραξαν όλοι οι ηγέτες και των δύο μεταπολεμικών Γερμανιών: Φώναξε δημόσια τον ναζιστικό χαιρετισμό. Αυτό συνέβη λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την 78η επέτειο από το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη.

Δεν έχουν περάσει ακόμα 80 χρόνια από τον πόλεμο. Το Βερολίνο έχει έναν ιδιότυπο τρόπο προετοιμασίας για την επέτειο. Αλλά πιθανώς υπάρχει μια απλούστερη εξήγηση: Οι Γερμανικές πολιτικές ελίτ βρίσκονται υπό πίεση από σκάνδαλα διαφθοράς. Οι Γερμανοί πολιτικοί βρήκαν μια μη τυπική διέξοδο από την κατάσταση: θα έκαναν τον ναζιστικό χαιρετισμό σε μια κατάλληλη στιγμή και έτσι θα έδειχναν την πίστη τους στην Ουάσιγκτον» (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/vinteo-feretai-na-deixnei-ton-o-solts-na-xaireta-nazistika-dipla-ston-v-zelenski-kai-na-fonazei-slava-oukrania/).

 

Σάλος στην Αυστρία: Ομιλίες του Χίτλερ ακούγονται από τα μεγάφωνα σε τρένα. «Μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι ανακοινώσεις έγιναν από άτομα απευθείας στο τρένο μέσω ενδοεπικοινωνίας» λέει η εταιρεία.

Ανησυχία και οργή επικράτησε στους επιβάτες τρένου στην Αυστρία, όταν από τα μεγάφωνα των συρμών ακούστηκε μέρος ηχογραφημένης ομιλίας του Αδόλφου Χίτλερ. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι αρχές έχουν προχωρήσει στην σύλληψη δύο ατόμων.

Σύμφωνα με το BBC την Κυριακή οι επιβάτες του τρένου που ξεκίνησε από το Μπρέγκενζ με προορισμό τη Βιέννη, αντί για τις συνηθισμένες αναγγελία όπως αυτές για την επόμενη στάση, άκουσαν από τα μεγάφωνα του τρένου πλήθος να φωνάζει «Heil Hitler» και «Sieg Heil». Μαρτυρία του οδηγού του τρένου που επικαλείται το βρετανικό μέσο ενημέρωσης, αναφέρει ότι έχουν υπάρξει αρκετά παρόμοια περιστατικά τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του Κόμματος των Πρασίνων, David Stoegmueller η ομιλία του Χίτλερ παίχτηκε μέσω της ενδοεπικοινωνίας λίγο πριν το τρένο φτάσει στην Βιέννη. «Ακούσαμε δύο επεισόδια», είπε ο ίδιος. «Πρώτα ήταν 30 δευτερόλεπτα ομιλίας του Χίτλερ και μετά ακούστηκε ο ναζιστικός χαιρετισμός «Sieg Heil» (ζήτω η νίκη). Ο ίδιος βουλευτής επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι στο τρένο δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την ηχογράφηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αυστριακών Σιδηροδρόμων: «Σαφώς αποστασιοποιούμαστε από το περιεχόμενο. Μπορούμε προς το παρόν να υποθέσουμε ότι οι ανακοινώσεις έγιναν από άτομα απευθείας στο τρένο μέσω ενδοεπικοινωνίας. Έχουμε αναφέρει το θέμα στην αστυνομία» (https://www.pronews.gr/kosmos/salos-stin-aystria-omilies-tou-xitler-akougontai-apo-ta-megafona-se-trena/).


Ο Όρμπαν συγκρίνει την ΕΕ με το σχέδιο του Χίτλερ προκαλώντας αντιδράσεις.

Ο Ούγγρος λαϊκιστής εθνικιστής πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν συνέκρινε χθες Παρασκευή το σχέδιο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με την επιδίωξη του Αδόλφου Χίτλερ να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο. Από το τέλος της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, γίνονται προσπάθειες να δημιουργηθεί νέα στην θέση της, είπε ο κ. Όρμπαν χθες.

«Το Βυζάντιο, ο Καρλομάγνος, ο [Αυτοκράτορας της Γερμανίας] Όθωνας, ο Ναπολέων, ο Χίτλερ: Όλοι τους ονειρεύονταν, ο καθένας σε διαφορετική βάση, την Ευρωπαϊκή ενότητα», συνέχισε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Η κατάσταση σήμερα δεν έχει διαφορά, κατά την άποψή του. «Η ύπαρξη ανεξάρτητων εθνών και η ιδέα της αυτοκρατορίας είναι παρούσες ταυτόχρονα. Εθνική κουλτούρα, Ευρωπαϊκές αξίες. Εθνική κυριαρχία και – όπως το θέτουν στις Βρυξέλλες – μια ολοένα πιο πλήρης ένωση». Η ορολογία που χρησιμοποίησε παραπέμπει στο προοίμιο της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Η Ουγγαρία εντάχθηκε στην ΕΕ το 2004 μ.Χ. Ο κ. Όρμπαν, που κυβερνά την χώρα με ολοένα πιο αυταρχικό τρόπο από το 2010 μ.Χ., έχει δώσει μάχες εναντίον υποχρεώσεων της Βουδαπέστης δυνάμει της ένταξής της, για παράδειγμα ως προς την πολιτική για το άσυλο και το κράτος δικαίου.

Ταυτόχρονα, η κεντροευρωπαϊκή χώρα λαμβάνει ευρωπαϊκά κονδύλια. Ορισμένα από αυτά έχουν παγώσει, καθώς η ΕΕ αξιώνει εγγυήσεις για την νόμιμη χρήση τους χωρίς φαινόμενα διαφθοράς και προβάλει την ανησυχία της για τη χαμένη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Αντιδρώντας, ο κ. Όρμπαν καταφέρεται συχνά εναντίον των «γραφειοκρατών των Βρυξελλών» και συγκρίνει επίσης συχνά την ΕΕ με την άλλοτε Σοβιετική Ένωση.

«Ο άνθρωπος είναι άρρωστος», ήταν η αντίδραση του ηγέτη της ουγγρικής αντιπολίτευσης, του Φέρεντς Γκιουρτσάνι, μετά την γκάφα του πρωθυπουργού της χώρας. Το να συγκρίνεται το τρίτο Ράιχ του Χίτλερ με την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι «άρρωστο και αηδιαστικό», έκρινε μέσω Facebook (https://www.onalert.gr/kosmos/o-ormpan-sygkrinei-tin-ee-me-to-schedio-toy-chitler-prokalontas-antidraseis/515808/).


Θέλουν Πραγματικά 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Tο CNN ανέφερε αποκλειστικά ότι η Αγγλία έχει παραδώσει πολλαπλούς πυραύλους Κρουζ ‘’Storm Shadow’’ μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, πριν από μια πολυαναμενόμενη αντεπίθεση κατά των Ρωσικών δυνάμεων.

Πλησιάζουμε επικίνδυνα στην ‘’έκρηξη’’ του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.  Αυτοί οι πύραυλοι δεν έχουν αρκετό βεληνεκές για να φτάσουν στην Μόσχα, αλλά έχουν την δυνατότητα να χτυπήσουν στρατηγικούς στόχους πολύ βαθιά μέσα στο Ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με το CNN , η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ‘’έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την ουκρανική κυβέρνηση ότι αυτοί οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν μόνο εντός ουκρανικού κυρίαρχου εδάφους’’, ΕΔΩ ΓΕΛΑΤΕ, τελικά οι  φλεγματικοί Άγγλοι ΕΧΟΥΝ ΧΙΟΥΜΟΡ.

Ειδικοί αναμένουν ήδη ότι οι Ουκρανοί θα χρησιμοποιήσουν αυτούς τους νέους πυραύλους για να χτυπήσουν τον Ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας που σταθμεύει στην Κριμαία.  Εάν οι Ουκρανοί αρχίσουν να ρίχνουν πυραύλους κρουζ στην ναυτική βάση στην Σεβαστούπολη, αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να προκαλέσει την Ρωσία να χρησιμοποιήσει ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ  εναντίον ουκρανικών στόχων.

Η Ρωσία είπε ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να παραδώσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow στην Ουκρανία ήταν μια εξαιρετικά εχθρική κίνηση.  Και αν οι Ρώσοι αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα τακτικά πυρηνικά τους, η «κυβέρνηση» Μπάιντεν έχει πει ότι είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει το ΝΑΤΟ τα δικά του εναντίον των Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων,  οι επόμενες εβδομάδες θα μας δείξουν αν μπλοφάρουν ή όχι.  

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η Ισλαμική Τζιχάντ έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 800 ρουκέτες στο Ισραήλ και ο Ισραηλινός στρατός έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 190 αεροπορικές επιδρομές στην Γάζα ως απάντηση…..

ΑΥΤΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ  μεγάλης σύγκρουσης που θα ξεσπάσει στην Μέση Ανατολή. Μια μεγάλη περιφερειακή σύγκρουση στην Μέση Ανατολή θα μπορούσε να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή και να εξελιχθεί σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο. 4 ΠΕΡΙΟΧΕΣ….. που θα μπορούσε να ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος. R. Farley  

– Ουκρανία.

-Μέση Ανατολή.

– Ελλάδα-Τουρκία…..

– Κίνα – Ταϊβάν – Αμερική.

– Κορεατική Χερσόνησος….. Εάν ξεσπάσει πόλεμος εκεί, θα μπορούσε γρήγορα να γίνει πιο καταστροφικός από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, με τα συμβατικά και πυρηνικά όπλα να επιβάλλουν φρικτό τίμημα και από τις δύο πλευρές, με την εμπλοκή και άλλων χωρών.

Ένα έγγραφο που συντάχθηκε από τον Τζορτζ Σόρος πριν από περισσότερα από 10 χρόνια, στο οποίο μιλάει συγκεκριμένα για αυτόν τον ολοκληρωτικό πόλεμο που θα ερχόταν τελικά εναντίον της Ρωσίας, επειδή είπε ότι αυτό ‘’ήταν το τελευταίο εθνικιστικό κράτος που στηρίζεται σε θεμέλια ορθόδοξου χριστιανικού πολιτισμού…….’’

Δεν μπορούν να οικοδομήσουν μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων μέχρι να καταστραφεί η παλιά. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί υπήρξε μια τέτοια άγρια και διαρκής επίθεση στην ιστορία μας, στον πολιτισμό μας, στις παραδόσεις μας, στην Πίστη μας στα μνημεία μας, και στους ήρωες μας. 

Θέλουν να διαγράψουν το παρελθόν μας, την κληρονομιά μας, την δέσμευσή μας στην προσωπική ελευθερία. Θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα και να ξεκινήσουν από την αρχή. Ο Ερντογάν δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους Συμμάχους, όμως τον κρατούν ακόμη ζωντανό διότι επενδύουν στον πόλεμο που θα γίνει μεταξύ Τουρκίας –Ρωσίας ( που οι σύμμαχοι προωθούν ) με στόχο να εγκλωβιστεί η Ρωσία σε ένα πόλεμο τύπου Βιετνάμ, και να εξασθενήσει…..  

 

Ένα έγγραφο που συντάχθηκε από τον Τζορτζ Σόρος πριν από περισσότερα από 10 χρόνια, στο οποίο μιλάει συγκεκριμένα για αυτόν τον ολοκληρωτικό πόλεμο που θα ερχόταν τελικά εναντίον της Ρωσίας, επειδή είπε ότι αυτό ‘’ήταν το τελευταίο εθνικιστικό κράτος που στηρίζεται σε θεμέλια ορθόδοξου χριστιανικού πολιτισμού…….’’

Δεν μπορούν να οικοδομήσουν μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων μέχρι να καταστραφεί η παλιά. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί υπήρξε μια τέτοια άγρια και διαρκής επίθεση στην ιστορία μας, στον πολιτισμό μας, στις παραδόσεις μας, στην Πίστη μας στα μνημεία μας, και στους ήρωες μας.   Θέλουν να διαγράψουν το παρελθόν μας, την κληρονομιά μας, την δέσμευσή μας στην προσωπική ελευθερία. Θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα και να ξεκινήσουν από την αρχή.


Ενδυνάμωση της στρατιωτικής ηγεσίας της Γερμανίας, περιορισμός της κριτικής. Ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους είναι σήμερα ο πιο δημοφιλής πολιτικός της Γερμανίας.

Αλλά οι πρόσφατες αποκαλύψεις δείχνουν ότι τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι προκατειλημμένα απέναντί ​​του. Αυτή είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη, λαμβάνοντας υπόψη τις δραστικές αλλαγές που κάνει στον στρατό της Γερμανίας.

Η θητεία της προκατόχου του Πιστόριους, Κριστίν Λάμπρεχτ, χαρακτηρίστηκε από την αντιληπτή ανικανότητα και θεωρήθηκε ως κίνδυνος για τη γερμανική ασφάλεια. Η θητεία του Πιστόριους θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Ο Πιστόριους έγινε Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας σε μεγάλο βαθμό επειδή τα μέσα ενημέρωσης απώθησαν τον Λάμπρεχτ από την εξουσία . Ωστόσο, το Γερμανικό Business Insider αποκάλυψε πρόσφατα ότι ένας από τους κύριους επικριτές του Λάμπρεχτ και τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Πιστόριους μπορεί να έχει προσωπική προκατάληψη.

Ο δημοσιογράφος του Der Spiegel , Konstantin von Hammerstein, δεν αποκάλυψε στους αρχισυντάκτες του ότι η κόρη του, Elisabeth von Hammerstein, εργαζόταν ως συγγραφέας ομιλιών για τον Pistorius. Ενώ ο Χάμερσταϊν ενίσχυε κάθε ελάττωμα του Λάμπρεχτ, έγραψε ένα εξώφυλλο για τον Πιστόριους με τίτλο «Τέλειος Υπουργός;»

Αυτό δεν είναι το μόνο που αφορά τη σύγκρουση συμφερόντων. Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο, ο Πιστόριους διόρισε έναν υπουργικό εκπρόσωπο που είχε γράψει προηγουμένως ένα θετικό σχόλιο γι' αυτόν.

Αυτή η συμμαχία μέσων ενημέρωσης μπορεί να βοηθήσει τον Πιστόριους να επιτύχει αμφιλεγόμενους στόχους. Κάποιοι φοβούνται ότι τα σχέδιά του για αναδιάρθρωση του Υπουργείου Άμυνας θα οδηγήσουν σε υπερβολική στρατιωτική επιρροή - μια ανησυχητική εξέλιξη δεδομένης της ιστορίας της Γερμανίας.

Η κύρια κριτική ως προς αυτό έγινε μετά την απόφασή του να έχει το νέο Επιτελείο Σχεδιασμού και Ηγεσίας υπό την ηγεσία ενός υψηλόβαθμου στρατιωτικού, τον Ταξίαρχο. Γεν. Christian Freuding. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ένα τόσο υψηλό αξίωμα πρέπει να εποπτεύεται από έναν πολιτικό.

Η Imke von Bornstaedt-Küpper, πρόεδρος της Ένωσης Δημοσίων Υπαλλήλων και Υπαλλήλων της Bundeswehr, είπε στο Tagesspiegel ότι το νέο προσωπικό θα είναι υπεύθυνο για την εξέταση όλων των προτάσεων εντός του Υπουργείου που προορίζονται για τον Υπουργό, τους υφυπουργούς ή τον γενικό επιθεωρητή της Bundeswehr.

Είπε ότι η σημαντική εξουσία που κατέχει αυτό το νέο στρατιωτικό επιτελείο ήταν «ανησυχητική». Οι σχετικές προειδοποιήσεις είχαν «αγνοηθεί», ενώ η εμπιστοσύνη στην στρατιωτική ηγεσία ήταν «προφανώς απεριόριστη», σημείωσε.

Σήμερα, ο Γερμανικός στρατός βρίσκεται υπό αυστηρό δημοκρατικό πολιτικό έλεγχο. Αυτό γίνεται για να αποτρέψει έναν μη εκλεγμένο στρατιωτικό στρατηγό να μετατοπίσει την εστίαση του στρατού από την άμυνα στον επιθετικό πόλεμο.

Η παροχή της εξουσίας λήψης αποφάσεων στη στρατιωτική ηγεσία στις προμήθειες και άλλα παρόμοια θα ενδυναμώσει τους ειδικούς του τομέα. Ωστόσο, θα αύξανε επίσης τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης στρατιωτικοποίησης ή απόκλισης από τις δημοκρατικές αρχές.

Σκεφτείτε το εξής γεγονός: Ο πρώτος γενικός επιθεωρητής της Bundeswehr ήταν ο Adolf Heusinger που υπηρέτησε ως αρχηγός του γενικού επιτελείου του Στρατού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τον Γερμανό ιστορικό Johannes Hürter, ο Heusinger ήταν ένας από τους «σημαντικότερους στρατιωτικούς συμβούλους» του Αδόλφου Χίτλερ. Φυσικά, δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε έναν άνθρωπο σαν αυτόν — αλλά είναι διαφορετικός ο στρατός σήμερα;

Το Γερμανικό t-online έγραψε τον Απρίλιο: Οι Γερμανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν επανειλημμένα προβλήματα με δεξιούς εξτρεμιστές στις δικές τους τάξεις. Αλλά η μοίρα ενός στρατιώτη δείχνει ότι αντί να λύσει τα προβλήματα, ο Στρατός προφανώς προτιμά να αντιμετωπίσει τον φορέα των κακών ειδήσεων.

Ήθελε να εκπαιδευτεί ως επίλεκτος στρατιώτης και να ενταχθεί στη Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων, ή για συντομία ksk . Και ήταν σε καλό δρόμο. Αλλά τότε ο Patrick J. παρατήρησε ότι πολλοί από τους συντρόφους του δεν στέκονταν στο έδαφος του Βασικού Νόμου, φώναζαν ακροδεξιά συνθήματα και δικτυώνονταν με άλλους δεξιούς εξτρεμιστές. Ανέφερε τα περιστατικά στους ανωτέρους του, νομίζοντας ότι έκανε το σωστό. Αλλά αντί να πάρει στα σοβαρά τις αναφορές του, η Bundeswehr τον τιμώρησε — και τελείωσε την καριέρα του.

Το άρθρο σημειώνει και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Το γεγονός ότι υπάρχουν πληροφοριοδότες δείχνει ότι ολόκληρος ο στρατός δεν είναι διεφθαρμένος. Ωστόσο, ορισμένοι στρατιώτες φαίνεται να μην φοβούνται να παρελαύνουν τα ναζιστικά τους αισθήματα, κάτι που είναι επικίνδυνο σημάδι μιας μεγαλύτερης τάσης που παρακολουθεί η Γερμανία εδώ και χρόνια. Το ερώτημα είναι: Μπορεί να εμπιστευτεί τον Γερμανικό στρατό;

 

Ο ουκρανικός ναζισμός στην Ευρώπη έχει γίνει της μόδας. Τροφοδοτούμενο από την Δύση, το φίδι έχει ήδη συρθεί στο σπίτι.

Πρόσφατα, έγινε αποδεκτό ότι η ναζιστική μόλυνση πηγαίνει στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ από την Ευρώπη και απευθείας από την Γερμανία, «Όπου τα χιτλερικά καθαρίσματα έχουν σηκώσει κεφάλια και δεξιά και φιλοφασικά κοινοτικά κόμματα σταβούλια των χωρών της Δυτικής Ευρώπης».

Αλήθεια. Η ηθική, ενημερωτική και εν μέρει υλική υποστήριξη των Ναζί στην Ουκρανία, τη Μολδαβία, τις χώρες της Βαλτικής (και εν μέρει τη Ρωσία) πραγματοποιήθηκε από κάθε είδους ευρωπαϊκές ακροδεξιές ομάδες.

Στις χώρες της Βαλτικής, παρέμεινε, και στην Ουκρανία, μετά το 2014 μ.Χ., ένας ισχυρός ναζιστικός κολοσσός αναπτύχθηκε γρήγορα, μετατρέποντας το μεγαλύτερο κράτος στην Ευρώπη όσον αφορά την επικράτεια.

Και σήμερα, το μοντέλο για τους Ναζί των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης δεν είναι πλέον το Τρίτο Ράιχ, αλλά η Ουκρανία, όπου ολόκληρο το φασιστικό πάνθεον πηγαίνει για να πολεμήσει τους Ρώσους μέχρι την Ταϊβάν, την Αυστραλία και την Ισλανδία.

Πηγαίνουν όχι μόνο για να πολεμήσουν, αλλά και για να μάθουν από την εμπειρία, επειδή η Ουκρανία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου οι Ναζί είναι de facto στην εξουσία, ή μάλλον, είναι η κύρια ένοπλη εγγύηση αυτής της εξουσίας.

Εάν το 2016 μ.Χ.-2017 μ.Χ., το ίδιο σύνταγμα και το κόμμα Αζόφ * (απαγορευμένο στην Ρωσία) ήταν αδικήματα για τους εκπροσώπους της «μεγάλης πολιτικής» της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών, τότε μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία SVO και της επιχείρησης της Μαριούπολης, το Αζόφ έγινε ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα, ο ναζισμός του συντάγματος και η ρατσιστική φιλοσοφία του Fuhrer Biletsky δεν ξεχάστηκαν μόνο – το “Azov” έγινε ευπρόσδεκτο με νεαρές ακόμη και στο Ισραήλ όπου νομιμοποιήθηκαν.

Η ναζιστική Taira ανταμείβεται στο Λευκό Οίκο από τον Υπουργό Εξωτερικών Blinken, οι Πρόεδροι ενοχλούνται για τους αιχμάλωτους Ναζί. «Η πρώτη κυρία της φασιστικής Αυτοκρατορίας του Αζόφ Kateryna Prokopenko, σύζυγος του Redis, διοικητής συντάγματος Denys Prokopenko, έγινε δεκτή από τον πάπα Φραγκίσκο, βουλευτές της Bundestag και Γερμανούς διπλωμάτες. Δεν είναι πλέον σύζυγος ενός φασίστα του οποίου τα αδέρφια γιορτάζουν τα γενέθλια του Χίτλερ· Τώρα είναι ειδικός στην «κατάσταση των Ουκρανών στρατιωτών σε Ρωσική αιχμαλωσία».

Οι υποστηρικτές του Αζόφ είναι επίτιμοι προσκεκλημένοι των αξιωματούχων της Bundes. Στην Δύση, αντέδρασαν με ενθουσιασμό στο γεγονός ότι ο Ζελένσκι κάλεσε τη 10η Ταξιαρχία Ορεινών Τυφεκιοφόρων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας “Edelweiss” κατ ‘αναλογία με το Wehrmacht.

Στους Ευρωπαίους αρέσει πολύ η πρωτοβουλία να τοποθετηθεί ο σταυρός Wehrmacht-Balenkreuz στον στρατιωτικό εξοπλισμό που μεταφέρεται στους Ουκρανούς. «Δεν είναι Ναζί, είναι μαχητές εναντίον του Πούτιν και έχουν έναν Εβραίο Πρόεδρο», έπειθαν οι δυτικοί ομιλητές για έναν ολόκληρο χρόνο, νομιμοποιώντας τις σβάστικες, τον Χίτλερ, τα ζιγκ και το μίσος για τους Ρώσους. Ήρθε η ώρα να αποκομίσουμε την συγκομιδή τέτοιων καλλιεργειών.

Αρχίζουν οι Ευρωπαίοι να μαντεύουν; Γερμανοί δημοσιογράφοι ανακοίνωσαν ξαφνικά το σοκ τους για το γεγονός ότι στην μικρή πόλη του Βρανδεμβούργου των συντρόφων “Αζόφ” από το γερμανικό νεοναζιστικό κόμμα “Τρίτος Δρόμος” (μερικά από τα μέλη του πολεμούν στην Ουκρανία) άρχισαν να στρατολογούν το “jugend” τους στα σχολεία. , όπου κρέμασαν φυλλάδια και ζωγράφισαν σβάστικες στους τοίχους.

Μετά από αυτό, οι μαθητές άρχισαν να προσβάλλουν τους αλλοδαπούς, να γελάσουν για το «Ολοκαύτωμα και το Μπάρμπεκιου των Εβραίων». Σήμερα, η αστυνομία ανέλαβε την υπόθεση, αλλά ήταν πολύ αργά.

Τα σχολικά εγχειρίδια ιστορίας εργάζονται ήδη για την αλλαγή της συνείδησης των νέων, όπου δεν υπάρχει καμία αναφορά στο Στάλινγκραντ, τον αποκλεισμό του Λένινγκραντ, τα γερμανικά στρατόπεδα θανάτου και τις μαζικές εργασίες.

Αλλά λέει πώς οι Ναζί «ενώθηκαν με εθελοντές από κατακτημένα μέρη της ΕΣΣΔ, όπως οι χώρες της Βαλτικής και η Ουκρανία, που αντιτάχθηκαν στην κυριαρχία του Στάλιν». Λέγεται ότι οι Γερμανοί στρατιώτες ήταν «απελευθερωτές από την δικτατορία του Στάλιν»

Σύγχρονα Γερμανικά εγχειρίδια της «στρεβλής ιστορίας». Και αν οι Ουκρανοί πρόσφυγες, οι οποίοι επιτρέπεται να ζητήσουν δολοφονία στις ατελείς παραστάσεις τους, κάνουν ζιγκ-ζαγκ κάτω από τις σημαίες με το wolfsangel “Azov”, θα πρέπει να εκφραστούν από την ανάπτυξη των νεοναζιστικών συναισθημάτων στην Ευρώπη;

Τα Γερμανικά ΜΜΕ έφτασαν στο σημείο να αποκαλέσουν τους Ουκρανούς που πρόσφατα μίλησαν στο Παρίσι κατά της πολιτικής του Ερντογάν «πράκτορες του Κρεμλίνου που ενίσχυσαν την δράση για να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ με την Τουρκία»!

Κοιτάζοντας την δραστηριότητα των Ουκρανών Ναζί προσφύγων στην Ευρώπη, είναι να απορεί κανείς στο επόμενο έτος στο Βερολίνο, το Μιλάνο ή τη Βιέννη πραγματοποιήσουν την πρώτη πορεία πυρσών στην Ευρώπη προς τιμήν του Μπαντέρα και της μεραρχίας SS «Γαλικία».

Ο ουκρανικός ναζισμός έχει γίνει της μόδας στην Ευρώπη. Και τώρα ο επίσημος εκπρόσωπος στην Επιτροπή Ελσίνκι των ΗΠΑ, Paul Massaro, δημοσιεύει μια φωτογραφία με την σημαία του Αζόφ στο Διαδίκτυο.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος στο λουρί των Ουκρανών Ναζί. Ο προοδευτικός ουκροφασισμός δεν ανησυχεί μόνο τη Γερμανία. Εάν στην Πολωνία τα δεξιά κόμματα και ομάδες είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένα με τον μπαντερισμό της χώρας, τότε στο Βέλγιο και την Γαλλία, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου μιλούν για προβλήματα.

Οι Πολωνοί φοβούνται τον μπαντερισμό. Πριν από έναν μήνα, δύο πολίτες που πολέμησαν στο πλευρό του «95ου τετάρτου» ως μισθοφόροι συνελήφθησαν στην Γαλλία. Ο Alain Vineron και ο Guillaume Andreoni πρεσβεύουν την νεοναζιστική ιδεολογία και δεν την κρύβουν.

Ο Vineron δημοσίευσε φωτογραφίες σε συνομιλίες με πυροβολημένους άοπλους Ρώσους αιχμαλώτους, υπονοώντας ότι τους είχε κάνει. Σύμφωνα με την Γαλλική νομοθεσία, ο Vineron και ο Andreoni αντιμετωπίζουν έως και 15 μήνες φυλάκισης για μισθοφορία, αλλά αυτό που ανησυχεί τους Γάλλους αξιωματικούς επιβολής του νόμου είναι η ζωντανή υποστήριξη των Ναζί από νεαρούς χρήστες του διαδικτύου.

Οι Γάλλοι φασίστες επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Νωρίτερα στην Ιταλία, συνελήφθησαν εκπρόσωποι της νεοναζιστικής ένωσης “Order of Hagal”, οι οποίοι σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και καραμπινιέρων.

Οι μέντορες τους ήταν Ουκρανοί από το Azov και το Honor, και ένα μέλος της ομάδας, ένας πολίτης της Ουκρανίας, ο Anton Radomsky, τέθηκε στη λίστα καταζητούμενων. «Γιατί συλλαμβάνουμε τους δικούς μας, αλλά εξοπλίζουμε τους Ουκρανούς Ναζί;» διερωτήθηκαν οι Ιταλικές εφημερίδες.

Η αναβίωση του ναζισμού στην Γερμανία, την Σουηδία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Γαλλία, την Αυστρία, ακόμη και την Ελβετία συνδέεται αδιαμφισβήτητα με δεκάδες Ουκρανούς βετεράνους των Ναζί που ζουν σε πολίτες κορεσμό, οι οποίοι όχι μόνο ξεκουράζονται ή κρύβονται εκεί, αλλά και βοηθούν τους Ευρωπαίους Ναζί όσο καλύτερα μπορούν. Το φίδι που τρέφεται από την Δύση έχει ήδη συρθεί στην Ευρώπη (https://www.fondsk.ru/news/2023/05/14/ukrainskij-nacizm-v-evrope-stal-modnym-59252.html, https://www.tokoutsavaki.net/post/ukrainian-nazism-in-europe-has-become-fashionable, https://www.triklopodia.gr/%ce%bf-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e%cf%80%ce%b7-%ce%ad%cf%87%ce%b5/).

 

Η ήττα της ναζιστικής Γερμανίας… Αλλά μια παύση για το φασισμό όπως καταδεικνύει ο πόλεμος αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Αυτή η εβδομάδα σηματοδότησε την 78η επέτειο από την ήττα της Ναζιστικής Γερμανίας τον Μάιο του 1.945 μ.Χ. Ενώ το κακό Τρίτο Ράιχ νικήθηκε, ένα βαθύτερο τέρας δεν είχε σκοτωθεί. Η ναζιστική Γερμανία ήταν μόνο μια εκδοχή του δυτικού ιμπεριαλιστικού φασισμού, μιας δύναμης που επανεμφανίστηκε μεταπολεμικά σε πλήρη ισχύ με την μορφή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και των διαφόρων δυτικών πελατών τους.

Δεν είναι υπερβολικό να περιγράφουμε την Ουάσιγκτον και τους δυτικούς δορυφόρους της ως το Τέταρτο Ράιχ. Η ad hoc συμμαχία εν καιρώ πολέμου μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και άλλων δυτικών συμμάχων θα έδινε αμέσως την θέση της στον Ψυχρό Πόλεμο, ακόμη και όταν οι στάχτες του πιο καταστροφικού πολέμου στην ιστορία εξακολουθούσαν να σιγοκαίουν. Είναι συγκλονιστικό να αναλογιζόμαστε την απάτη εδώ.

Αυτή η αναδιαμόρφωση του δυτικού μιλιταρισμού εξηγεί γιατί τα Ηνωμένα Έθνη που ιδρύθηκαν το 1.945 μ.Χ., τα χλεύασαν αμέσως οι δυτικές δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και ο άξονας του ΝΑΤΟ που σχηματίστηκε το 1.949 μ.Χ. με αμέτρητους ξένους επιθετικούς πολέμους, από τον πόλεμο της Κορέας (δεκαετία του 1.950 μ.Χ.) μέχρι ο σημερινός πόλεμος στην Ουκρανία.

Οι απαρχές του Ψυχρού Πολέμου το 1.945 μ.Χ. και της σημερινής αντιπαράθεσης στην Ουκρανία μπορούν να εντοπιστούν στις μυστικές σχέσεις μεταξύ των Αμερικανών και των Βρετανών και του Ναζιστικού Ράιχ στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αναδιάταξη της Ναζιστικής Πολεμικής Μηχανής. Τα αποχαρακτηρισμένα Αμερικανικά αρχεία, μεταξύ άλλων πηγών, πιστοποιούν την στρατολόγηση δεκάδων χιλιάδων Ναζί, αξιωματικών των SS και των δολοφόνων συνεργατών τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Βρετανία. Ο ως επί το πλείστον ανείπωτος στόχος ήταν η αναδιάταξη των υπολειμμάτων της πολεμικής μηχανής του Τρίτου Ράιχ κατά της Σοβιετικής Ένωσης.

Ουκρανοί φασίστες που συμμετείχαν ενεργά στην Ναζιστική Τελική Λύση, σκοτώνοντας εκατομμύρια Σλάβους, στρατολογήθηκαν από τις δυτικές δυνάμεις για να πολεμήσουν έναν πόλεμο πληρεξουσίων πίσω από τις Σοβιετικές γραμμές. Μαζικοί δολοφόνοι όπως ο Stepan Bandera και ο Mykola Lebed προστατεύονταν από τις Αμερικανικές και Βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών για να συνεχίσουν το άθλιο έργο τους.

Ο πρώην αρχηγός κατασκοπείας των Ναζί, υποστράτηγος Reinhard Gehlen, ανατέθηκε να συντονίσει τους Ουκρανούς και τους Ναζί αντάρτες της Βαλτικής για να διεξαγάγουν ένα μυστικό πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ένωσης.

Αυτά δεν είναι παρά λίγα ονόματα σε έναν ολόκληρο μυστικό στρατό πρακτόρων και παραστρατιωτικών που αναπτύχθηκαν από την Δύση σε όλη την Ευρώπη τις δεκαετίες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολλοί από αυτούς εκπαιδεύτηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις κομάντο, τρομοκρατικές αποστολές τους να σαμποτάρουν τις σοβιετικές κοινωνίες.

Οι αρχηγοί των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στο Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS) εν καιρώ πολέμου, όπως ο Άλεν Ντάουλς και ο Τζέιμς Χεσούς Άνγκλετον, εν γνώσει τους στρατολόγησαν Ναζί στην Ευρώπη για να συνεχίσουν τον αναμενόμενο επόμενο πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ένωσης.

Οι Ratlines δημιουργήθηκαν για να διασφαλίσουν ότι οι Ναζί εγκληματίες πολέμου θα απέφευγαν την δίωξη και οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών πέρα από την αναδιάταξη χιλιάδων ναζιστικού προσωπικού, εξασφάλισαν προσοδοφόρο χρυσό και άλλα λάφυρα που είχε συγκεντρώσει το Τρίτο Ράιχ κατά την διάρκεια της Βασιλείας του τρόμου.

Αυτά τα σκοτεινά χρήματα θα χρηματοδοτούσαν μυστικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται από τις ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο για τις επόμενες δεκαετίες, όπως τεκμηριώνει ο David Talbot στο βιβλίο του, The Devil’s Chessboard. Δείτε επίσης την θεμελιώδη μελέτη του Christopher Simpson, The Splendid Blond Beast.

Ακολουθεί μια απλώς ενδεικτική λίστα πραξικοπημάτων και υποκλοπών της CIA σε όλο τον κόσμο που συνδέονται με την προδοσία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τους Ναζί: Ιταλία (1.948 μ.Χ.), Συρία (1.949 μ.Χ.), Ιράν (1.953 μ.Χ.), Γουατεμάλα (1.954 μ.Χ.), Κονγκό (1.960 μ.Χ.) Κούβα (1.961 μ.Χ.), Δομινικανή Δημοκρατία (1.961 μ.Χ.), Βραζιλία (1.964 μ.Χ.), Ινδονησία (1.965 μ.Χ.) και Χιλή (1.973 μ.Χ.).

Αυτά δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα ή ημερομηνίες. Είναι μια ακολουθία σε μια Αμερικανική ιμπεριαλιστική ταπισερί παγκόσμιας επιθετικότητας. Και μπορεί κανείς να συνεχίσει να προσθέτει στην λίστα μέχρι την Ουκρανία σήμερα.

Σκοπός της Συμμαχίας εν καιρώ πολέμου για την εξάλειψη του αντιπάλου των Ναζί. Μια καλή ερώτηση είναι γιατί οι δυτικές δυνάμεις μπήκαν στον κόπο να συνάψουν μια συμμαχία εν καιρώ πολέμου με την Σοβιετική Ένωση για να νικήσουν το καθεστώς του Χίτλερ;

Εξάλλου, η άρχουσα τάξη των ΗΠΑ και της Βρετανίας και η οικονομική ελίτ είχαν συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία της ναζιστικής πολεμικής μηχανής κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1.930 μ.Χ. με σκοπό την ήττα της Σοβιετικής Ένωσης και του κομμουνισμού γενικά.

Χωρίς αμφιβολία, το σύμφωνο εν καιρώ πολέμου ήταν μια πρόσφορη διευθέτηση για την Δύση για να απαλλαγεί από το Γερμανικό Ράιχ που είχε μεταλλαχθεί για να γίνει ένας δύστροπος Αυτοκρατορικός αντίπαλος.

Υπήρχαν επίσης μερικοί δυτικοί ηγέτες, όπως ο Πρόεδρος Franklin D Roosevelt, που ήταν ειλικρινά αντίθετοι στον φασισμό, και ο οποίος όντως κινδύνευε να ανατραπεί από εγχώριες φασιστικές φατρίες εντός του κατεστημένου.

Η μεταπολεμική προδοσία των δυτικών συμμάχων εν καιρώ πολέμου ξεπέρασε κατά πολύ την στρατολόγηση ναζιστικού προσωπικού. Οι φατρίες εντός του δυτικού κυβερνώντος κατεστημένου εξέταζαν ενεργά την χρήση της νέας ατομικής βόμβας εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο στρατηγός Leslie Groves που επέβλεψε το Manhattan Project είπε ανοιχτά στους επιστήμονες του Πενταγώνου ότι ο πραγματικός στόχος της βόμβας ήταν η Μόσχα, όχι η ναζιστική Γερμανία όπως διαφημίστηκε νωρίτερα.

Υπήρχαν επίσης πραγματικά καταρτισμένα σχέδια όπως το Operation Unthinkable και το Operation Drop Shot για προληπτικό χτύπημα της Σοβιετικής Ένωσης πριν αναπτύξει το δικό της ατομικό όπλο. Έτσι, παρά τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και τις ακαδημαϊκές στρεβλώσεις και την γοητεία του Χόλιγουντ, ο Ψυχρός Πόλεμος μπορεί δικαίως να θεωρηθεί ως η συνέχεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα μυστικά σχέδια για προληπτικό χτύπημα της Μόσχας με πυρηνικά όπλα πήγαν χέρι-χέρι με την επί τόπου ανάπτυξη πεζών στρατιωτών των Ναζί σε όλη την Ευρώπη. Η Σοβιετική Ένωση που έχασε τουλάχιστον 27 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτό που αποκαλεί το Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο γνώριζε φυσικά την επικείμενη προδοσία της Δύσης.

Η Μόσχα είδε πώς οι λεγόμενοι σύμμαχοι εν καιρώ πολέμου έκαναν συμφωνίες με τους Ναζί και παραβίαζαν τις συμφωνίες για την παράδοση εγκληματιών πολέμου. Ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν ίσως η μεγαλύτερη προδοσία από τις δυτικές δυνάμεις και ένα ανεξίτηλο σημάδι του βάθους της διπροσωπίας και της αδυσώπητης πολεμικότητάς τους.

Οι Δυτικές Ελίτ Ποινικοποιούν την Ημέρα της Νίκης. Σχεδόν οκτώ δεκαετίες μετά, σε όλη την Ευρώπη αυτή η εβδομάδα ήταν αφορμή σουρεαλιστικών γεγονότων. Η Ρωσία πραγματοποίησε την ετήσια παρέλαση της Ημέρας της Νίκης κατά της ναζιστικής Γερμανίας με την παραδοσιακή μεγαλοπρέπεια και τελετή, ενώ στα δυτικά κράτη δεν πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επίσημες εκδηλώσεις μνήμης.

Η Ευρωπαϊκή ελίτ, όπως η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – και η γόνος των Ναζί – Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτιμούν να γιορτάζουν τη νέα «Ημέρα της Ευρώπης» και να αγνοούν την Ημέρα της Νίκης. Πράγματι, προχωρούν παραπέρα και ποινικοποιούν όσους γιορτάζουν την Ημέρα της Νίκης.

Πόσο περίεργο είναι αυτό; Λοιπόν, μόνο ίσως παράξενο δεδομένου του δυτικού mainstream παραποίησης λογαριασμών και παραλείψεων σχετικά με το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά δεν είναι παράξενο για εκείνους που κατανοούν τις βαθύτερες αυτοκρατορικές ίντριγκες εκείνου του πολέμου και των απαίσιων συνεπειών του.

Πράγματι, αρκετές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από πολίτες σε Ευρωπαϊκά κράτη για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης εμποδίστηκαν από τις αρχές. Η αστυνομία στην Γερμανία, την Βαλτική και άλλα ευρωπαϊκά κράτη απαγόρευσε στους πολίτες να επιδεικνύουν Σοβιετικές σημαίες σε πολεμικά μνημεία για να τιμήσουν τη νίκη του Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο.

Ωστόσο, σε αυτές τις χώρες, επιτρεπόταν στους υποστηρικτές των Ουκρανών φασιστών να κυματίζουν τις σημαίες τους και να παρενοχλούν μέλη του κοινού που ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Κόκκινο Στρατό και να σηματοδοτήσουν την ήττα του ναζισμού.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία του στην παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία σημείωσε σωστά πως διεξάγεται ακήρυκτος πόλεμος για άλλη μια φορά κατά της Ρωσίας. Είναι πραγματικά εκπληκτικό ότι αυτό συμβαίνει στην ζωντανή μνήμη της φρίκης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Για κάθε λογικό, ηθικό άτομο αυτό μπορεί να φαίνεται συγκλονιστικά διεφθαρμένο. Αλλά αν γίνει σωστά κατανοητή η φύση του ιμπεριαλιστικού, φασιστικού θηρίου, τότε μπορεί κανείς να καταλάβει εύκολα πως το θηρίο πρέπει να τραφεί με αίμα και σάρκα. Είναι ανεξέλεγκτο, μέχρι να σκοτωθεί.

Το πεδίο μάχης της Ουκρανίας σε μεγαλύτερο πόλεμο. Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν είναι παρά ένα πεδίο μάχης σε ένα μεγαλύτερο πόλεμο μεταξύ του στρατιωτικού άξονα του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Ο κόσμος, όπως σημείωσε ο Πούτιν, βρίσκεται σε μια άλλη ιστορική συγκυρία υπαρξιακών επιπτώσεων για το μέλλον του πλανήτη και της ζωής στην Γη.

Αυτή την εβδομάδα είδαμε ακόμη περισσότερα όπλα να παρέχονται στο καθεστώς του Κιέβου από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ διέθεσαν άλλα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα (πάνω από 30-50 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν ήδη αποσταλεί τον περασμένο χρόνο).

Η Βρετανία ανακοίνωσε την προμήθεια πυραύλων Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς ικανούς να πλήξουν βαθιά στο Ρωσικό έδαφος· ενώ ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Γερμανίας Στρατηγός Κάρστεν Μπρόιερ επιθεώρησε τα ουκρανικά στρατεύματα και έδωσε εκτιμήσεις για μια αναμενόμενη αντεπίθεση. Ολόκληρος ο άξονας του ΝΑΤΟ βρίσκεται de facto σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Αυτός δεν είναι πλέον ένας πόλεμος πληρεξουσίων και οδεύει αναπόφευκτα σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Ο κίνδυνος μιας πυρηνικής πυρκαγιάς δεν ήταν ποτέ τόσο επικίνδυνος, συγκρίσιμος με την κουβανική κρίση των πυραύλων το 1.962 μ.Χ. Μην κάνετε λάθος, η απύθμενη κατάσταση δημιουργήθηκε από την Ουάσιγκτον και τους δυτικούς πελάτες της από την άρνησή τους για διπλωματία και διάλογο για τις προτεινόμενες συμφωνίες ασφαλείας της Μόσχας.

Το απεχθές καθεστώς του Κιέβου, το οποίο ανέβηκε στην εξουσία με ένα βίαιο πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τη CIA το 2014 μ.Χ., τιμά κάθε εβδομάδα κάποια ναζιστική προσωπικότητα από το παρελθόν μετονομάζοντας δρόμους στην μνήμη τους.

Σκοπός του καθεστώτος ήταν το 2014 μ.Χ. να αναπτυχθεί ως γατόσκυλο εναντίον της Ρωσίας με Νατοϊκά όπλα και στρατιωτικούς εκπαιδευτές, όπως αποκάλυψε και πάλι αυτή την εβδομάδα ο αρχηγός του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στα μέσα ενημέρωσης.

Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί στρατολόγησαν τα υπολείμματα του Τρίτου Ράιχ στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επειδή στις τάξεις του δυτικού κυβερνώντος κατεστημένου υπήρχαν πολλοί φασίστες ή «εξαιρετικοί» που πιστεύουν σε ένα θεϊκό δικαίωμα της Αμερικανικής ανωτερότητας και της παγκόσμιας κυριαρχίας. Αυτή είναι μια νοοτροπία που έχει γίνει ενδημική στην Ουάσιγκτον.

Το Αμερικανικό OSS που έγινε η CIA το 1.947 μ.Χ. υπό τις διαταγές του Προέδρου Χάρι Τρούμαν (του ατομικού βομβαρδιστή της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι) ήταν η ενσάρκωση του αμερικανικού φασισμού μαζί με το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα του Πενταγώνου (MIC).

Η CIA, η MIC, οι τράπεζες της Wall Street και η εταιρική ελίτ του Αμερικανικού καπιταλισμού αντιπροσωπεύουν το βαθύ κράτος ή το κορπορατιστικό κράτος που είναι ο φασισμός. Η εκλογική διαδικασία δεν είναι παρά ένα φύλλο συκής «δημοκρατίας».

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τα περισσότερα δυτικά κράτη και τις ψεύτικες εκλογές τους. Η πραγματική εξουσία βρίσκεται σε μια μη εκλεγμένη ολιγαρχία. Εν ολίγοις, τα δυτικά κράτη είναι εγγενώς φασιστικά με ένα καπλαμά δημοκρατίας, όπως το κραγιόν στο γουρούνι.

Η CIA θα χρησιμοποιούσε την αποκτηθείσα ναζιστική τεχνογνωσία της μαζί με τους Βρετανούς για να τρομοκρατήσει τον κόσμο με δολοφονίες, πραξικοπήματα και πολέμους στις επόμενες δεκαετίες του Ψυχρού Πολέμου.

Η φασιστική Αμερικανική ελίτ δολοφόνησε ακόμη και έναν από τους Προέδρους της, τον John F Kennedy, στις 22 Νοεμβρίου 1.963 μ.Χ., λόγω των αυξανόμενων ειρηνικών προθέσεων του με τη Σοβιετική Ένωση και της άρνησής του να αντιμετωπίσει μια προληπτική πυρηνική επίθεση στη Μόσχα, όπως ο στρατηγός Curtis LeMay και άλλοι αρχηγοί του Πενταγώνου απαιτούσαν.

Γιατί το υποτιθέμενο τέλος του Ψυχρού Πολέμου δεν έφερε ειρήνη. Αυτή η επί δεκαετίες συνέχεια στην φασιστική ιστορία εξηγεί γιατί το υποτιθέμενο τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1.991 μ.Χ., πριν από περισσότερες από τρεις δεκαετίες μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, δεν οδήγησε σε μεγαλύτερη ειρήνη και ασφάλεια στις διεθνείς σχέσεις.

Οι φασιστικές δυτικές δυνάμεις που ηγούνται κυρίως από την άρχουσα ελίτ των ΗΠΑ δεν μπορούν να είναι σε ειρήνη με τον υπόλοιπο κόσμο επειδή το σύστημα του καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού τους βασίζεται στην απόλυτη ηγεμονία και κυριαρχία. Αυτή η θεμελιώδης προϋπόθεση της ανισότητας στις ανθρώπινες σχέσεις πρέπει να στηρίζεται στο μιλιταρισμό, την επιθετικότητα, την κρατική τρομοκρατία και τον πόλεμο.

Η ήττα της ναζιστικής Γερμανίας το 1.945 μ.Χ. έχει αποδειχθεί μόνο μια παύση σε ένα μεγαλύτερο ιστορικό αγώνα ενάντια στο φασισμό. Βλέπουμε αυτόν τον αγώνα να εξελίσσεται στην Ουκρανία και με την τρελή ψυχοπαθητική επιθετικότητα της Ουάσιγκτον προς τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και κάθε άλλο έθνος που υποκύπτει υποταγμένο στις επιταγές του.

Δεν είναι περίεργο που οι δυτικές ελίτ δεν προσποιούνται καν τώρα ότι γιορτάζουν την Ημέρα της Νίκης. Δεν σημαίνει τίποτα για αυτούς. Πρόδωσαν όχι μόνο τον Ρωσικό λαό αλλά εκατομμύρια Δυτικούς πολίτες που έδωσαν επίσης την ζωή τους με θυσίες για να νικήσουν το ναζιστικό φασισμό (https://romioitispolis.gr/i-itta-tis-nazistikis-germanias-alla-mia-paysi-gia-to-fasismo-opos-katadeiknyei-o-polemos-antiprosopon-toy-nato-stin-oykrania/, https://www.freepen.gr/2023/05/blog-post_387.html).

 

Σοκ και δέος προβλέπει ο επενδυτής Rogers: Τρομακτικότερη κρίση από το 2008 - Κατάρρευση ΔΝΤ, Παγκόσμιας Τράπεζας, Fed. Rogers: Ολόκληρος ο κόσμος θα αντιμετωπίσει μια σοβαρή οικονομική κρίση, πιο καταστροφική από το 2008 μ.Χ.

Η ΕΕ θα καταρρεύσει, οι ΗΠΑ θα παρακμάσουν, η Κίνα θα γίνει υπερδύναμη. Πρώτα όμως ο κόσμος θα ζήσει ένα μεγάλο σοκ σύμφωνα με τον Αμερικανό επενδυτή Rogers, ο οποίος προβλέπει ότι θα ακολουθήσει κατάρρευση του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Fed. Οι απλοί άνθρωποι θα πρέπει να κοιτάξουν πιο αξιόπιστες τράπεζες και περιουσιακά στοιχεία για να σώσουν τα κεφάλαιά τους λέει ο ίδιος σε συνέντευξη για το RIA Novosti.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως πλησιάζει παράλληλα το τέλος της Αμερικής, ενώ το δολάριο χάνει τη δύναμή του. Σε γενικές γραμμές, οι προοπτικές για την Δύση είναι δυσοίωνες. Ολόκληρος ο κόσμος θα αντιμετωπίσει μια σοβαρή οικονομική κρίση, πιο καταστροφική από το 2008 μ.Χ.

Καμία τράπεζα ή χώρα δεν θα μπορέσει να το αποφύγει, ούτε καν η Κίνα με τις αυξανόμενες δυνατότητές της. Είναι αλήθεια ότι ο βαθμός επίδρασης της παγκόσμιας κατάρρευσης στα τραπεζικά συστήματα και τα κράτη θα είναι διαφορετικός.

Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει ήδη να φροντίσουμε τους επενδυτές και τους απλούς ανθρώπους για ένα ασφαλές καταφύγιο για τις αποταμιεύσεις τους. Η Κίνα θα κερδίσει την «μάχη» για την εξουσία του 21ου αιώνα. Με βάση μια γενική ανάλυση της κατάστασης στον κόσμο, ο Αμερικανός επενδυτής Jim Rogers μοιράστηκε τις εν λόγω εκτιμήσεις σε συνέντευξή του.

Ο Jim Rogers είναι γνωστός για την πρόβλεψη των αλλαγών στην αγορά πριν από πολλούς άλλους. Κατ' αρχάς, επέστησε για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι οι μεγαλύτεροι οφειλέτες στον κόσμο, όταν μιλάμε για εξωτερικό δανεισμό. Και το χειρότερο είναι ότι οι όγκοι τους δεν μειώνονται, αλλά αντίθετα αυξάνονται κάθε χρόνο.

Αυτή η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον. Κατά συνέπεια, η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και των τραπεζών σύμφωνα με την αρχή του ντόμινο είναι αναπόφευκτη.

Πρώτα από όλα, η καταστροφή θα επισκεφθεί στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία. Παρά το γεγονός ότι οι νομισματικές αρχές διαβεβαιώνουν προφορικά ότι οι δυτικές χώρες κατάφεραν να ξεπεράσουν την ύφεση, περιμένουν αύξηση του αριθμού των τραπεζών που θα καταρρεύσουν στο πλαίσιο της επερχόμενης «τρομερής» ύφεσης, είπε ο Αμερικανός επενδυτής.

"Περισσότερες τράπεζες θα χρεοκοπήσουν, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε πολλές χώρες. Στην Ιαπωνία, στην Ευρώπη, σε πολλά μέρη. Θα δείτε τράπεζες να πτωχεύουν, γι' αυτό η επόμενη ύφεση θα είναι τρομαακτική", προβλέπει ο Rogers. Ακριβώς λόγω των χρεών, τα οποία τώρα είναι "πολύ, πολύ αυξημένα", αναφέρει συνεχίζοντας ο επενδυτής. Είναι αλήθεια ότι οι αρχές των ΗΠΑ δεν θέλουν να το παραδεχτούν αυτό.

Προτιμούν να κατηγορούν άλλα κράτη για όλες τις αμαρτίες. Αν και στην πραγματικότητα, όπως δείχνει το ένοχο παρελθόν, όταν η ύφεση είναι στην αρχή, οι ιθύνοντες αρχίζουν να κάνουν τόσα λάθη που απλώς επιδεινώνουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, στο μέλλον, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Παγκόσμια Τράπεζα και το Ομοσπονδιακό Αποθεματικό Σύστημα των ΗΠΑ (FRS), το οποίο λειτουργεί ως Κεντρική Τράπεζα των Πολιτειών, ενδέχεται να εξαφανιστούν εντελώς. Πολύ συχνά έκαναν λάθος στις εκτιμήσεις τους για την κατάσταση, γεγονός που προκάλεσε την αύξηση της δυσπιστίας απέναντί ​​τους.

Θα πάψουν να υπάρχουν. Αλήθεια, ποιος θα πάρει την θέση τους, ο Rogers δεν διευκρίνισε. Τι «βλέπει» για ΕΕ και Κίνα... Την ίδια ώρα, κρούει το καμπανάκι για την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία, σύμφωνα με τον Rogers θα αντιμετωπίσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.  Αυτή η πολιτική ένωση, σύμφωνα με τον Αμερικανό επενδυτή, μπορεί να καταρρεύσει εντελώς. Και τα πρώτα σημάδια είναι ήδη εμφανή.

Δείτε το παρέδειγμα με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.  Και όσο κι αν προσπαθούν στις Βρυξέλλες να προσποιηθούν ότι η Ευρώπη είναι ενωμένη, στα παρασκήνια «άλλοι πολιτικοί αρχίζουν να μιλούν» για την επιθυμία να κάνουν το ίδιο με το Λονδίνο.

Ο καταλύτης για την κατάρρευση της ΕΕ θα είναι σίγουρα τα οικονομικά προβλήματα που έχει ήδη αντιμετωπίσει η ένωση. "Γνωρίζετε ότι οι χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τρόφιμα και ενέργεια, αρχίζουν να έχουν προβλήματα πολιτικής φύσης. Και αυτό ήδη οδηγεί σε κάθε είδους νέα προβλήματα", είπε ο Rogers.

Το γεγονός ότι η Κίνα θα μπορούσε να γίνει μεγάλη δύναμη αντί των Ηνωμένων Πολιτειών στον 21ο Αιώνα έχει ειπωθεί από διάφορους ειδικούς πολλές φορές.  Ο Αμερικανός επενδυτής επιβεβαίωσε μόνο τις υποθέσεις, σημειώνοντας ότι δεν θα είναι εύκολο για το Πεκίνο στον δρόμο για μια αναμφισβήτητη ισχύ του (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/678875/sok-kai-deos-provlepei-o-ependytis-rogers-tromaktikoteri-krisi-apo-to-2008-katarrefsi-dnt-pagkosmias-trapezas-fed).

 

Όλαφ Σολτς; Αναφανδόν ΚΑΤΑ του Ευρωστρατού, σύγκρουση με Ούρσουλα.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με έναν πιθανό στρατό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υποστήριξε αυτή την ιδέα, κατά την διάρκεια ενός φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Βερολίνο, αναφέρει το DPA.

Παρών στην εκδήλωση WDR Europaforum, ο Scholz είπε ότι η ασφάλεια στην Ευρώπη μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της διατλαντικής συνεργασίας. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι πρόκειται για την ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας και του ΝΑΤΟ», είπε. O Γερμανός καγκελάριος πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο πρώτα να ενισχυθεί η Ευρωπαϊκή συνεργασία στην παραγωγή όπλων προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα.

Η φον ντερ Λάιεν, από την άλλη πλευρά, υποστήριξε την ιδέα ενός «στρατού των Ευρωπαίων». «Φυσικά, δεν είναι λίγα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Είναι καλό που έχουμε ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρώην Υπουργός Άμυνας στην Γερμανία. «Αλλά το ΝΑΤΟ δεν είναι παντού. Και σίγουρα υπάρχουν σενάρια όπου χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και τότε, πρέπει να είμαστε σε θέση να ενεργήσουμε επίσης ενεργά», είπε.

Το μεγάλο και δύσκολο ερώτημα, τόνισε η φον ντερ Λάιεν, είναι ποιος θα έπαιρνε την απόφαση να αναπτύξει έναν ευρωπαϊκό στρατό. «Πρέπει να γίνει πολλή συζήτηση για αυτό», είπε. Η φον ντερ Λάιεν δήλωσε επίσης ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό για την ευθύνη που αναλαμβάνουν άνδρες και γυναίκες όταν στέλνονται σε περιοχές κρίσης.

«Αυτό πρέπει να υποστηριχθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, γιατί μπορεί να είναι θέμα ζωής και θανάτου», πρόσθεσε. «Τέτοιες ιδέες πρέπει να τελειοποιηθούν και να εμβαθύνουν, αλλά η κατεύθυνση είναι σωστή», τόνισε η φον ντερ Λάιεν (https://www.defence-point.gr/news/olaf-solts-anafandon-kata-toy-eyrostratoy-sygkroysi-me-oyrsoyla).


Η Ρωσία ζητεί να αναγνωριστούν ως γενοκτονία τα εγκλήματα των ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο γύρω από την Μόσχα.

Ρώσοι εισαγγελείς ζήτησαν από δικαστήριο να αναγνωρίσει εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τη ναζιστική Γερμανία στην περιοχή της Μόσχας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ως γενοκτονία και πιστεύουν ότι προκλήθηκαν καταστροφές και ζημίες περίπου 6,4 τρισεκ. ρουβλίων (82,3 δισεκ. δολαρίων), όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

Δεν είναι σαφές εάν η κίνηση αποτελεί προοίμιο μιας νέας αξίωσης οικονομικής αποζημίωσης από τη Ρωσία προς τη σύγχρονη Γερμανία, στις σχέσεις με την οποία επικρατεί ιδιαίτερη ένταση λόγω του πολέμου της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση φαίνεται να εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ρωσίας να προετοιμάσει τους πολίτες για έναν υπαρξιακό, όπως τον χαρακτηρίζει, πόλεμο με τη Δύση, τον οποίο ορισμένοι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν παρομοιάσει με αυτόν που έκανε η Σοβιετική Ένωση κατά των ναζί.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν από περιφερειακό δικαστήριο της Μόσχας να «αναγνωρίσει ως εγκλήματα πολέμου και ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ως γενοκτονία σε βάρος του σοβιετικού λαού, αναγνωρισμένα και προσφάτως αποκαλυφθέντα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους Γερμανούς φασίστες εισβολείς» στην περιοχή της Μόσχας μεταξύ του Οκτωβρίου του 1.941 μ.Χ. και του Ιανουαρίου του 1.942 μ.Χ.

Πάνω από 26.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή την περίοδο εκείνη, ανέφεραν σε ανακοίνωση, με τους Σοβιετικούς πολίτες να υπόκεινται σε βασανιστήρια, ληστείες, καταναγκαστικά έργα και εκδιώξεις. Δεν ήταν σαφές πόσο σύντομα το δικαστήριο θα αποφασίσει επί του αιτήματος αυτού. Περίπου 27 εκατ. Σοβιετικοί έχασαν την ζωή τους στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, όπως τον χαρακτηρίζουν οι Ρώσοι.

Οκτώ δεκαετίες αργότερα, είναι η Ρωσία που εισέβαλε στην Ουκρανία στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», που έχει χαρακτηριστεί από τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν απαραίτητη κίνηση για την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας και την αποτροπή «γενοκτονίας» σε βάρος Ρωσόφωνων στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί της σύμμαχοι απορρίπτουν αυτό το αφήγημα ως ψευδές που χρησιμοποιείται για να δικαιολογηθεί ένας παράνομος, όπως λένε, κατακτητικός πόλεμος. Το Κίεβο υποστηρίζει ότι είναι η Μόσχα που διαπράττει γενοκτονία, κάτι το οποίο η Ρωσία απορρίπτει. Χιλιάδες Ουκρανοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία επιμένει πως δεν στοχοποιεί πολίτες.

Ο Πούτιν συχνά επικαλείται κατορθώματα από τη στρατιωτική ιστορία της Ρωσίας, είτε στον πόλεμο κατά του Χίτλερ είτε σε αυτούς από ηγέτες του παρελθόντος όπως ο Πέτρος ο Μέγας, για να αξιοποιήσει το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας των Ρώσων. Η Ουκρανία, τότε τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης, εκτιμά ότι έχασε τουλάχιστον 8 εκατ. από τους δικούς της πολίτες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (https://www.ethnos.gr/World/article/262858/hrosiazhteinaanagnoristoynosgenoktoniataegklhmatatonnazikatatonbpagkosmiopolemogyroapothmosxa).

 

Θα το τολμήσουν; Η Πολωνία και η Ελλάδα θα μπορούσαν να συνεργαστούν για πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία! Δήλωση-φωτιά από τον Πολωνό Πρέσβη στην χώρα μας. «Το θέμα των αποζημιώσεων είναι μεταξύ δύο χωρών, όχι δύο κυβερνήσεων».

Το θέμα των αποζημιώσεων από τη Γερμανία για τις ζημιές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν έχει επιλυθεί ποτέ στην Ελλάδα και είναι ένας «τομέας συνεργασίας» μεταξύ Πολωνίας και Ελλάδας, σύμφωνα με τον Αρτούρ Λομπάρτ, τον Πολωνό Πρέσβη στην Αθήνα, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Πολωνικό Πρακτορείο Τύπου (PAP).

«Οι πολύ θετικές συναντήσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών Αρκάντιους Μούλαρτσικ στην Ελλάδα, έδειξαν ότι η ελληνική πλευρά ενδιαφέρεται για συνεργασία στον τομέα αυτό με την Πολωνία», πρόσθεσε ο Λομπάρτ.

«Οι Ελληνοπολωνικές συνομιλίες σίγουρα θα συνεχιστούν», δήλωσε ο Πολωνός Πρέσβης. Τον Άκη Σκέρτσο, ο οποίος από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου δήλωσε ουσιαστικά ότι η Ελλάδα… χαρίζει τις πολεμικές αποζημιώσεις στη Γερμανία γιατί είναι… ζήτημα του παρελθόντος, μάλλον δεν τον είχε ακούσει ο Πρέσβης… Ευτυχώς.

Στα μέσα Ιουνίου, η Πρεσβεία της Πολωνίας στην Αθήνα, μαζί με Έλληνες εταίρους και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου, θα διοργανώσουν διεθνές συνέδριο για τις αποζημιώσεις, εστιάζοντας κυρίως στις νομικές πτυχές της αναζήτησης αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

«Το θέμα των αποζημιώσεων είναι μεταξύ δύο χωρών, όχι δύο κυβερνήσεων», τόνισε ο Μούλαρτσικ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt την Δευτέρα. Στάθηκε στη σημασία της δυνατότητας συζήτησης δύσκολων ζητημάτων με εκπροσώπους από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες στην Bundestag του Βερολίνου.

Ο Πολωνός Υπουργός έκανε μία σοβαρότατη αναφορά στη γερμανική εφημερίδα, λέγοντας ότι οι αποζημιώσεις είναι θέμα μεταξύ χωρών, άρα όχι κυβερνήσεων και είναι λογική αυτή η αναφορά, καθώς το θέμα της κοινής δράσης Ελλάδας–Πολωνίας το οργάνωσε ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο οποίος θυμίζουμε ότι θα ανοίξει με ομιλία το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, το οποίο όπως προαναφέραμε, θα πραγματοποιηθεί με κοινή συμμετοχή Ελλάδας και Πολωνίας στα κεντρικά γραφεία του EPLO στην Πλάκα στις 13 Ιουνίου.

Την πρόσκληση στον τέως ΠτΔ απηύθυνε ο Πολωνός Πρέσβης. Θυμίζουμε ότι ο Πολωνός ΥΦΥΠΕΞ, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Σχέσεις, Αρκάντιους Μούλαρτσικ, ήρθε στην Ελλάδα και συναντήθηκε με τον κ. Παυλόπουλο στις 15 Φεβρουαρίου 2023 μ.Χ., συνοδευόμενος από τον Πολωνό Πρέσβη, ενώ στις 8 Μαΐου 2023 υπήρξε μια ακόμη συνάντηση και πάλι με αφορμή την διεξαγωγή του συνεδρίου, αυτή τη φορά μεταξύ του τέως ΠτΔ και του Αρτούρ Λομπάρτ.

Είναι, πλέον, πασιφανές ότι ένας από τους λόγους για την αποπομπή του Προκόπη Παυλόπουλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν η θέση του για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, τις οποίες, μάλιστα, ο τέως ΠτΔ είχε εκφράσει ακόμα και ενώπιον του Γερμανού προέδρου, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«Το μήνυμα έχει φτάσει σε πολλούς βουλευτές». «Επισημάναμε στη γερμανική πλευρά ότι εκτός από τις συνομιλίες για αποζημιώσεις, είναι σημαντικό να τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων από την Πολωνία», ανέφερε την Τρίτη ο Μούλαρτσικ μετά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με Γερμανούς πολιτικούς στο πλαίσιο της εκστρατείας του να επιδιώξει επανορθώσεις για τις απώλειες που υπέστη η Πολωνία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα έχει φτάσει σε πολλούς βουλευτές και είμαι βέβαιος ότι θα φτάσει και στην Υπουργό Πολιτισμού Κλαούντια Ροθ και οι εργασίες θα επιταχυνθούν», είπε ακόμα. «Ελπίζω ότι αυτή η διπλωματική μας δραστηριότητα και η ενθάρρυνση της Γερμανίας να δείξει μεγαλύτερη ενσυναίσθηση προς την πολωνική πλευρά, θα κάνει την Γερμανία να προχωρήσει πολύ πιο εντατικά με το σχεδιασμό και την κατασκευή αυτού του μνημείου», επεσήμανε ο Πολωνός Υφυπουργός.

«5,4 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν στην Πολωνία ως αποτέλεσμα επιθετικών πράξεων της γερμανικής ναζιστικής δύναμης κατοχής, ενώ 330.000 πέθαναν στην Ελλάδα. Αυτή η ποσοτική διαφορά είναι ορατή και σε άλλους τομείς. Τόσο η Πολωνία όσο και η Ελλάδα έχουν την παρόμοια μοίρα των αποκαλούμενων ‘μικρών συμμάχων’. Σε ό,τι αφορά τις επανορθώσεις, έχουν περιθωριοποιηθεί. Μέχρι σήμερα».

Θυμίζουμε ότι στις 3 Οκτωβρίου 2022 μ.Χ., η πολωνική κυβέρνηση έστειλε νότα στη γερμανική κυβέρνηση, εγείροντας επίσημα αιτήματα για αποζημιώσεις ύψους περίπου 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ, για πρώτη φορά.

Η Eλληνική κοινοβουλευτική επιτροπή είχε αποφασίσει ομόφωνα ότι η Γερμανία προκάλεσε τουλάχιστον 289 δισεκατομμύρια ευρώ σε πολεμικές ζημιές στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Περιφερειακή συνεργασία. Στο πλαίσιο της περιφερειακής συνεργασίας, ο Αρτούρ Λομπάρτ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα κλήθηκε να συμμετάσχει στην Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών όταν ιδρύθηκε, αλλά η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να ενταχθεί γιατί η Ελλάδα βρισκόταν τότε σε κρίση.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωσε ξεκάθαρα ότι ενδιαφέρεται για κοινά έργα στους τομείς της ενέργειας και των υποδομών, πρωτίστως των σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων.

«Τα ελληνικά λιμάνια είναι πιο κοντά στη Διώρυγα του Σουέζ, επομένως οι συνδέσεις της Ελλάδας με την Κεντρική Ευρώπη συντομεύουν σημαντικά τις αλυσίδες εφοδιασμού», σημείωσε ο Λομπάρτ. «Η Ελλάδα γίνεται επίσης ενεργειακός κόμβος σε αυτό το μέρος της Ευρώπης.

Οι νέες συνδέσεις με την Αίγυπτο και την Μέση Ανατολή θα επιτρέψουν την εύκολη παράδοση ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην Κεντρική Ευρώπη», πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι η επέκταση των οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών θα είναι επωφελής για τις πολωνικές μεταφορικές εταιρείες, οι οποίες είναι ήδη ορατές στην Ελλάδα, αλλά θα οδηγήσει και σε αύξηση του αριθμού των Πολωνών τουριστών στην Ελλάδα (https://attikanea.info/%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/).

 

Η Γερμανία αφαιρεί τους περιορισμούς του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από τον στρατό της.

Σήμερα ο Γερμανικός στρατός υφίσταται δραστική αλλαγή, ωστόσο λίγοι ανησυχούν. Όσοι εκφράζουν ανησυχία ή επικρίνουν τις πρόσφατες εξελίξεις του έθνους κατηγορούνται για γερμανοφοβία. Τα μέσα ενημέρωσης επευφημούν πραγματικά την νέα στρατιωτική εστίαση της Γερμανίας.

Ο Υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, είναι αυτή την στιγμή ο πιο δημοφιλής πολιτικός της Γερμανίας. Ωστόσο, υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς εργάζεται για να αποβάλει τους περιορισμούς του Γερμανικού στρατού μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο .

«Οι ρίζες των προκλήσεων της Μπούντεσβερ είναι βαθιές», έγραψε η Deutsche Welle στις 18 Μαΐου στο «Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας μάχεται τη γραφειοκρατία της Μπούντεσβερ». «Καθιδρύθηκε μαζί με την ομοσπονδιακή δημοκρατία λίγο μετά το τέλος της ναζιστικής διακυβέρνησης, η «δυσπιστία» προς τον στρατό το γονάτισε νομικά από την αρχή, είπε στην DW ο Klaus Wittmann, ένας απόστρατος Γερμανός ταξίαρχος.

Το άρθρο 87 του Συντάγματος της Γερμανίας, ο Βασικός Νόμος, θέτει ένα τείχος μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και της διοίκησης της. Αυτό έθεσε την αρχή προμηθειών για τον στρατό πέρα ​​από την εμβέλεια του ίδιου του στρατού».

Ο Wittmann κατηγορεί τους Συμμάχους για την τρέχουσα στρατιωτική αποτυχία της Γερμανίας, δίνοντας την εντύπωση ότι ένα ξεπερασμένο σύστημα καταστέλλει την Γερμανία. (Κάπως σαν τη Συνθήκη των Βερσαλλιών που «κατέστειλε» την Γερμανία μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο .) Η Deutsche Welle συνέχισε:

Η πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις αρχές του 2022 μ.Χ. διευκόλυνε μια αλλαγή νοοτροπίας. Μια νέα αίσθηση επείγοντος, που αντιπροσωπεύεται πιο συγκεκριμένα από την ομιλία «Zeitenwende» του Καγκελαρίου Olaf Scholz λίγες μέρες μετά τον πόλεμο, έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τις γερμανικές ευαισθησίες σχετικά με τη στρατιωτική ισχύ.

Σε αντίθεση με εκείνους που ήρθαν πριν από αυτόν, ο Πιστόριους έχει τον άνεμο στην πλάτη του και είναι ξεκάθαρος για την πραγματικότητα ασφαλείας στην οποία μπήκε. Έχει δείξει ενδιαφέρον να μάθει στη δουλειά, είπε ο Wittmann, και να ακούσει τι λένε οι στρατιωτικοί του ομολόγοι του ότι χρειάζονται…

Παρά την καλή θέληση, ο Wittmann είπε ότι θα περιμένει αποτελέσματα -και σχόλια από τα στρατεύματα- προτού να είναι διατεθειμένος να διακηρύξει την ολοκλήρωση της αποστολής. Ακούγεται ότι «οι γερμανικές ευαισθησίες σχετικά με την στρατιωτική ισχύ» είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί και ο υπουργός Άμυνας πρέπει απλώς να κάνει αυτό που θέλει ο στρατός. Η μόνη κριτική της Deutsche Welle είναι ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται αρκετά γρήγορα.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο ως βασιλιάδες. Καθόλη την διάρκεια της θητείας της προκατόχου του Πιστόριους, Κριστίν Λάμπρεχτ, τα ΜΜΕ της επιτέθηκαν τόσο έντονα που παραιτήθηκε. Η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική για τον Πιστόριους.

Το Business Insider αποκάλυψε ότι ο ρεπόρτερ του Der Spiegel, Konstantin von Hammerstein, απέτυχε να αποκαλύψει στους αρχισυντάκτες του ότι η κόρη του Elisabeth εργαζόταν ως συγγραφέας ομιλιών για τον Pistorius, ενώ έγραφε ένα εξώφυλλο με τίτλο «Boris Pistorius: Perfect Ministry;».

Ο ίδιος δημοσιογράφος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές της Λάμπρεχτ, συντελώντας στην παραίτησή της. Τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ενεργά μια πιο διεκδικητική, στρατιωτικά κυρίαρχη Γερμανία; Εξετάστε ένα άλλο παράδειγμα.

Στις 19 Οκτωβρίου 2021 μ.Χ., η γερμανική εκδοτική εταιρεία Axel Springer ανακοίνωσε την εξαγορά του Politico, ενός από τα πιο σημαίνοντα πολιτικά μέσα ενημέρωσης στον κόσμο. Εδώ είναι λίγο προσεχτικό μέρος της συμφωνίας εξαγοράς:

Ο Mathias Döpfner, διευθύνων σύμβουλος της Axel Springer, είπε στη Wall Street Journal ότι περίμενε από το προσωπικό του Politico να ακολουθήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές που περιγράφονται από τον Axel Springer, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για μια ενωμένη Ευρώπη.

Γιατί θα έπρεπε να δηλωθεί αυτό; Ορισμένοι επικρίνουν μια ενωμένη Ευρώπη, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη γερμανική κυριαρχία και έναν ενωμένο Ευρωπαϊκό στρατό. Αλλά αν δουλεύεις στο Politico, πρέπει να προσέχεις τι γράφεις αν το πιστεύεις αυτό.

Για να διευκολύνει τις πιο αποτελεσματικές προμήθειες, ο Πιστόριους τοποθέτησε το νεοσύστατο Επιτελείο Σχεδιασμού και Ηγεσίας υπό έναν υψηλόβαθμο στρατιωτικό, τον Ταξίαρχο. στρατηγός Κρίστιαν Φρόιντινγκ. Με αυτόν τον τρόπο, αγνόησε όσους υποστηρίζουν ότι ένα τόσο υψηλό αξίωμα πρέπει να εποπτεύεται από έναν πολιτικό.

Η Imke von Bornstaedt-Küpper, πρόεδρος της Ένωσης Δημοσίων Υπαλλήλων και Υπαλλήλων της Bundeswehr, είπε στο Tagesspiegel ότι το νέο προσωπικό θα είναι υπεύθυνο για την εξέταση όλων των προτάσεων εντός του Υπουργείου που προορίζονται για τον υπουργό, τους υφυπουργούς ή τον γενικό επιθεωρητή της Bundeswehr.

Είπε ότι η σημαντική εξουσία που κατέχει αυτό το νέο στρατιωτικό επιτελείο ήταν «ανησυχητική». Οι σχετικές προειδοποιήσεις είχαν «αγνοηθεί», ενώ η εμπιστοσύνη στην στρατιωτική ηγεσία ήταν «προφανώς απεριόριστη», σημείωσε.

Εξετάστε αυτήν την κριτική υπό το φως των όσων είπε ο Wittmann στην Deutsche Welle—και βλέπετε ότι υπάρχουν δύο αντίθετες απόψεις. Το ένα είναι ότι οι περιορισμοί που τέθηκαν στη Γερμανία πρέπει να τηρηθούν για να διασφαλιστεί η επιβίωση της δημοκρατίας. το άλλο είναι ότι πρέπει να απορριφθούν.

Ο γερμανικός στρατός βρίσκεται υπό αυστηρό δημοκρατικό πολιτικό έλεγχο για να αποτρέψει έναν μη εκλεγμένο στρατιωτικό στρατηγό να μετατοπίσει την εστίαση του στρατού από την άμυνα στον επιθετικό πόλεμο. Η παροχή της εξουσίας λήψης αποφάσεων στη στρατιωτική ηγεσία στις προμήθειες θα ενδυναμώσει τους ειδικούς του τομέα.

Ωστόσο, θα αύξανε επίσης τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης στρατιωτικοποίησης ή απόκλισης από τις δημοκρατικές αρχές. Μια άλλη πρόσφατη αλλαγή δίνει επίσης περισσότερη εξουσία σε λιγότερους Γερμανούς στρατιωτικούς ηγέτες.

«Επί χρόνια, ασκείται κριτική ότι η Μπούντεσβερ και το Υπουργείο Άμυνας είναι δυσλειτουργικά και δυσκίνητα—ότι υπάρχουν πάρα πολλά επιτελεία και επομένως διάχυση ευθύνης», έγραψε η Bild στις 5 Απριλίου.

«Ένα πράγμα είναι σαφές: Ο μηχανισμός πρέπει να περικοπεί. Αλλά μέχρι στιγμής, κανένα αφεντικό δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει τη μη δημοφιλή μεταρρύθμιση. Ο Μπόρις Πιστόριους τολμά τώρα να κάνει έναν ριψοκίνδυνο ελιγμό και να ξαναφτιάξει το σπίτι του!».

Μόλις εβδομάδες μετά το νέο του ρόλο ως Υπουργός Άμυνας, ο Πιστόριους απέλυσε τον αρχηγό Άμυνας Έμπερχαρντ Ζορν και τον αντικατέστησε με τον Κάρστεν Μπρόιερ. Από εκείνη την εποχή, ο Πιστόριους συμβουλεύτηκε στενά τον Μπρόιερ, ο οποίος πλέον έχει την πλήρη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων. 

Ο Μπρόιερ προηγουμένως έγινε πρωτοσέλιδο για την επίβλεψη του Επιτελείου Κρίσης του Κορωνοϊού της Γερμανίας - όταν ο Γερμανικός Στρατός βοήθησε την κυβέρνηση στις υλικοτεχνικές πτυχές της χορήγησης του εμβολίου σε εκατομμύρια ανθρώπους. (Αν και ο στρατός είχε απαγορευθεί αυστηρά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να υπηρετεί στο εσωτερικό, οι κανόνες από τότε έχουν χαλαρώσει.)

Σύμφωνα με την Bild, ο Μπρόιερ «συμμετέχει στενά, συνοδεύοντας τον Υπουργό [Πιστόριους] σε σημαντικές ημερομηνίες, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου της καγκελαρίου». Μαζί με τον κορυφαίο στρατιωτικό ηγέτη, ο Πιστόριους εργάζεται για την αναδιοργάνωση της ηγετικής δομής της Bundeswehr, ώστε να εξουσιοδοτήσει λιγότερους να λαμβάνουν περισσότερες αποφάσεις πιο αποτελεσματικά.

Αυτή η ενδυνάμωση της στρατιωτικής ηγεσίας της Γερμανίας είναι αυτό για το οποίο προειδοποίησαν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Φράνκλιν Ρούσβελτ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ τον Φεβρουάριο του 1.945 μ.Χ., όταν ζήτησαν την διάλυση του «Γερμανικού Γενικού Επιτελείου που έχει επινοήσει επανειλημμένα την αναζωπύρωση του Γερμανικού μιλιταρισμού…».


Βίντεο φέρεται να δείχνει τον Ο.Σολτς να χαιρετά ναζιστικά δίπλα στον Β.Ζελένσκι και να φωνάζει «Σλάβα Ουκρανία». Έντονη αντίδραση από την Μόσχα. Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να χαιρετά ναζιστικά και να φωνάζει «Σλάβα Ουκρανία», έχοντας δίπλα στον τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η κίνηση του Ο.Σολτς προκάλεσε την αντίδραση της Μόσχας, με την εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργού Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα να κάνει σκληρή επίθεση κατά του Γερμανού καγκελαρίου. Τι δήλωσε η Μ.Ζαχάροβα: 

«Σήμερα, όλα τα ουκρανικά και Γερμανικά ΜΜΕ δείχνουν το βίντεο με τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς να φωνάζει τα λόγια του ναζιστικού χαιρετισμού, «Σλάβα Ουκρανία», («Δόξα στην Ουκρανία!») με τον Ζελένσκι στο βάθος.

Η κακή εκπαίδευση των δυτικών ελίτ δεν τους απαλλάσσει από την ευθύνη. “Σλάβα Ουκρανία!” («Δόξα στην Ουκρανία!») είναι ένας ναζιστικός χαιρετισμός… Επιτρέψτε μου να το επαναλάβω για όσους καβαλούν τανκς ζωγραφισμένες με σβάστικα.

Ο χαιρετισμός, «Σλάβα Ουκρανία!», έγινε δεκτός από την Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών ως επίσημος χαιρετισμός της το 1.939 μ.Χ. Αργότερα πρόσθεσαν την χειρονομία με τη μορφή σηκωμένου και προτεταμένου δεξιού χεριού και την απάντηση «Geroyam Slava!». («Δόξα στους Ήρωες!»).

Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι συνεργάτες του Μπαντέρα χαιρέτησαν τις μονάδες της Βέρμαχτ που εισέρχονταν στις κατεχόμενες περιοχές, με το χτύπημα των ερπυστριών και το βαρύ χτύπημα από μπότες που τρίζουν. Περνώντας στους δρόμους και στους χωματόδρομους της Ουκρανίας, οι Γερμανοί φώναξαν ως απάντηση «Sieg Heil!» και «Χάιλ Χίτλερ!»

Ο Όλαφ Σολτς έχει ξεπεράσει την σαφή γραμμή που χάραξαν όλοι οι ηγέτες και των δύο μεταπολεμικών Γερμανιών: Φώναξε δημόσια τον ναζιστικό χαιρετισμό. Αυτό συνέβη λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την 78η επέτειο από το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη.

Δεν έχουν περάσει ακόμα 80 χρόνια από τον πόλεμο. Το Βερολίνο έχει έναν ιδιότυπο τρόπο προετοιμασίας για την επέτειο. Αλλά πιθανώς υπάρχει μια απλούστερη εξήγηση: Οι Γερμανικές πολιτικές ελίτ βρίσκονται υπό πίεση από σκάνδαλα διαφθοράς.

Οι Γερμανοί πολιτικοί βρήκαν μια μη τυπική διέξοδο από την κατάσταση: θα έκαναν τον ναζιστικό χαιρετισμό σε μια κατάλληλη στιγμή και έτσι θα έδειχναν την πίστη τους στην Ουάσιγκτον» (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/vinteo-feretai-na-deixnei-ton-o-solts-na-xaireta-nazistika-dipla-ston-v-zelenski-kai-na-fonazei-slava-oukrania/).

 

Σάλος στην Αυστρία: Ομιλίες του Χίτλερ ακούγονται από τα μεγάφωνα σε τρένα. «Μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι ανακοινώσεις έγιναν από άτομα απευθείας στο τρένο μέσω ενδοεπικοινωνίας» λέει η εταιρεία.

Ανησυχία και οργή επικράτησε στους επιβάτες τρένου στην Αυστρία, όταν από τα μεγάφωνα των συρμών ακούστηκε μέρος ηχογραφημένης ομιλίας του Αδόλφου Χίτλερ. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι αρχές έχουν προχωρήσει στην σύλληψη δύο ατόμων.

Σύμφωνα με το BBC την Κυριακή οι επιβάτες του τρένου που ξεκίνησε από το Μπρέγκενζ με προορισμό τη Βιέννη, αντί για τις συνηθισμένες αναγγελία όπως αυτές για την επόμενη στάση, άκουσαν από τα μεγάφωνα του τρένου πλήθος να φωνάζει «Heil Hitler» και «Sieg Heil». Μαρτυρία του οδηγού του τρένου που επικαλείται το βρετανικό μέσο ενημέρωσης, αναφέρει ότι έχουν υπάρξει αρκετά παρόμοια περιστατικά τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του Κόμματος των Πρασίνων, David Stoegmueller η ομιλία του Χίτλερ παίχτηκε μέσω της ενδοεπικοινωνίας λίγο πριν το τρένο φτάσει στη Βιέννη. «Ακούσαμε δύο επεισόδια», είπε ο ίδιος. «Πρώτα ήταν 30 δευτερόλεπτα ομιλίας του Χίτλερ και μετά ακούστηκε ο ναζιστικός χαιρετισμός «Sieg Heil» (ζήτω η νίκη).

Ο ίδιος βουλευτής επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι στο τρένο δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την ηχογράφηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αυστριακών Σιδηροδρόμων: «Σαφώς αποστασιοποιούμαστε από το περιεχόμενο. Μπορούμε προς το παρόν να υποθέσουμε ότι οι ανακοινώσεις έγιναν από άτομα απευθείας στο τρένο μέσω ενδοεπικοινωνίας. Έχουμε αναφέρει το θέμα στην αστυνομία» (https://www.pronews.gr/kosmos/salos-stin-aystria-omilies-tou-xitler-akougontai-apo-ta-megafona-se-trena/).

 

Κάλπες 2023 μ.Χ.: Η μεγαλύτερη εκλογική έκπληξη μετά τον Β’ ΠΠ – Γιατί «σάρωσε» ο Κ.Μητσοτάκης. Για πρώτη φορά συντρίβεται η αντιπολίτευση. Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 μ.Χ. ήταν μια πρωτοφανής έκπληξη, ένα γεγονός απροσδόκητο για όλους, ακόμα και για τους ίδιους τους νικητές.

Είναι η πρώτη φορά από τον Β’ ΠΠ και μετά, που ένα κυβερνών κόμμα αύξησε την δύναμη του, ενώ αντίθετα μειώθηκε η εκλογική επιρροή της αντιπολίτευσης. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό. Συνήθως το κυβερνών κόμμα έχει φθορά. Αντί να έχει αυτό όμως την είχε το κόμμα της αντιπολίτευσης!

Για την ακρίβεια η αντιπολίτευση υπέστη συντριβή με μία διαφορά άνω των 20 μονάδων παρά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της τετραετίας, για τα οποία τελικά επιβραβεύτηκε από τον ελληνικό λαό. Αποδείχτηκε τελικά στην πράξη, ότι οι ψηφοφόροι φοβόντουσαν περισσότερο μία επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ, στην κυβέρνηση, από την επιλογή να παραμείνει η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία.

Αντίθετα, με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ, δεν ξέχασαν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τα capital control του 2015 μ.Χ., για τα οποία δεν έγινε ποτέ ευρεία κουβέντα και για την Ελλάδα η οποία δεν απελευθερώθηκε ποτέ από τα μνημόνια, έστω με κόστος την αποχώρηση της από την ευρωζώνη.

Γιατί, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έταζε ακριβώς αυτό, ενώ είχε διοργανώσει και το περιβόητο δημοψήφισμα με το οποίο έλαβε την εντολή από τον Ελληνικό λαό για να το πράξει. Αποδεικνύεται επίσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, παρότι είναι νέος, πολιτικά ο χρόνος του έχει τελειώσει.

Στις επόμενες εκλογές, που πιθανότατα θα γίνουν στις 25 Ιουνίου, ο αντίπαλος του δεν θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά αντίθετα θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Με αυτόν θα ανταγωνιστεί, για το ποιος από τους δύο θα πάρει την δεύτερη θέση.

Καραντίνα, βίαιες καταστολές κατά την διάρκεια της καραντίνας, υποκλοπές, καλοκαιρινές πυρκαγιές, ακρίβεια, πληθωρισμός, έγκλημα των Τεμπών, όλα αυτά πήραν την «έγκριση» του Ελληνικού λαού με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, ή τουλάχιστον δεν αποδοκιμάστηκαν.

Μάλιστα σε ό,τι αφορά τις υποκλοπές, έχει διαπραχθεί κακούργημα όπως άλλωστε το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις κάλπες αυτό δε στοίχισε τίποτε, και ο οποιοσδήποτε μελλοντικός επόμενος πρωθυπουργός θα μπορεί να κάνει ακόμα χειρότερα. Ανεξάρτητα με το σκεπτικό, οι Έλληνες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πλέον δόθηκε το «ελεύθερο» για όλα αυτά.

Όντως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε μια επαγγελματική διαχείριση της χώρας, όπως το είπε και ο Κωστής Χατζηδάκης, του οποίου το όνομα βρισκόταν και στην λίστα των παρακολουθούμενων, που σημαίνει πολύ απλά ότι μέχρι και οι υπουργοί παρακολουθούνταν με «επιτελικό και επαγγελματικό» τρόπο.

Αυτή η νίκη, αν δεν μειωθεί στις δεύτερες εκλογές, που είναι πρακτικά αδύνατο, θα είναι η μεγαλύτερη με βάση τα εκλογικά ποσοστά που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα. Εάν παραμείνει αυτή η διαφορά και στις δεύτερες εκλογές (που δεν έχει κανένα λόγο να μην παραμείνει, πιθανό μάλιστα να διευρυνθεί) «κλειδώνουν» και την νίκη και στις εκλογές για την μεθεπόμενη τετραετία. Κάποιος θα πει βέβαια, ότι σε τέσσερα χρόνια μπορούν να συμβούν πολλά.

Αλλά τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί; Η συγκεκριμένη κυβέρνηση έκανε λίγο-πολύ τα πάντα. Τι άλλο να κάνει; Να παραδώσει τα δικαιώματα του μισού Αιγαίου; Αυτό είναι πταίσμα πλέον. Το ότι θα υπογράψει τα τέσσερα εφαρμοστικά πρωτόκολλα των Πρεσπών; Αυτονόητο ότι θα γίνει και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμία αντίσταση.

Μήπως να χάσει κάποιον πόλεμο με την Τουρκία; Κανένας πόλεμος δεν πρόκειται να συμβεί επειδή και ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν δεν επιθυμεί πραγματικά κάτι τέτοιο. Ότι μπορέσει να πάρει από την Ελλάδα, θα το πάρει με τη βοήθεια της Δύσης, η οποία έτσι θεωρεί πως μπορεί να τον εξευμένισει και να παραμείνει στο στρατόπεδο της.

Με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται ως ο πιο «TEFAL» πολιτικός της νεότερης Ελληνικής πολιτικής ιστορίας, καθώς κατά την διακυβέρνηση του δεν υπέστη ούτε γρατζουνιά! Βγήκε εντελώς «ατσαλάκωτος» πολιτικά. Ελέγχει με επαγγελματικό τρόπο τα ΜΜΕ και περιόρισε επίσης επαγγελματικά τον όποιο αντίλογο (δεν το λέμε εμείς το λέει η έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα).

Έχει στηθεί ένα πολιτικό σύστημα το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Οι συντηρητικοί ψήφοι διεσπάρησαν όπως αποδείχτηκε, σε μικρό-κόμματα, το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε ότι δούλεψε υποδειγματικά σε όλα τα επίπεδα με πρώτο και κύριο αποτέλεσμα να εκδιωχθούν ή να εξουδετερωθούν και όλοι οι πιθανοί δελφίνοι. Ποτέ ένας πολιτικός αρχηγός δεν υπήρξε τόσο απόλυτα… κυρίαρχος. Για την ιστορία υπενθυμίζονται τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα και τα ποσοστά ανά κόμμα στο 99% της ενσωμάτωσης:

ΝΔ: 40,79

ΣΥΡΙΖΑ: 20,07

ΠΑΣΟΚ: 11,46

ΚΚΕ: 7,22

Ελληνική Λύση: 4,45

ΝΙΚΗ: 2,92

Πλεύση Ελευθερίας: 2,88

ΜεΡΑ25: 2,61

Οι 20 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό διαφοράς του πρώτου από το δεύτερο κόμμα στα χρονικά της Μεταπολίτευσης. Οι δύο άλλες φορές ήταν το 1.974 μ.Χ. και το 1.977 μ.Χ. Σημειώνεται όμως ότι τότε οι συνθήκες ήταν «ιδιαίτερες» λόγω του ότι η χώρα είχε εξέλθει από την επταετή περίοδο της δικτατορίας.

Συγκεκριμένα, το 1974 η ΝΔ με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή συγκέντρωσε το 54,37% ενώ η Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις του Γεώργιου Μαύρου κατάφερε να συλλέξει το 20,42%, με την διαφορά μεταξύ τους να είναι στο 33,95%.

Σημειώνεται πως οι Ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 1.974 μ.Χ, ήταν οι πρώτες μετά την Δικτατορία των Συνταγματαρχών. Διεξήχθησαν από την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στις 17 Νοεμβρίου 1.974 μ.Χ.-(https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kalpes-2023-i-megalyteri-eklogiki-ekpliksi-meta-ton-v-pp-giati-sarose-o-k-mitsotakis/).

 

Μετά τις «Πρέσπες του Αιγαίου» έρχεται και το «ξέπλυμα του Ράιχ» – Η ιστορική «εκκρεμότητα» που θέλει να «κλείσει» το Βερολίνο. Τι σημαίνει η δήλωση του Α.Σκέρτσου για τις Γερμανικές αποζημιώσεις που «αφορούν το παρελθόν».

H δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, ο οποίος, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TRT, αργά την Πέμπτη, ανακοίνωσε, εκτός εθνικής γραμμής, ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ουσιαστικά παραιτείται από τη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη την χώρα.

Με λίγα λόγια δεν τίθεται μόνο ζήτημα «Πρεσπών του Αιγαίου» μετά τις εκλογές αλλά και άλλα φλέγοντα ζητήματα όπως οι γερμανικές αποζημιώσεις. Τις «Πρέσπες του Αιγαίου» τις θέλουν οι Αμερικανοί ώστε να εξορυχτούν με κάθε τρόπο και μέσον άμεσα οι απαιτούμενοι υδρογονάνθρακες που θα τροφοδοτήσουν την Ευρώπη με την απαιτούμενη ενέργεια στο μέλλον.

Τους Αμερικανούς δεν τους ενδιαφέρει με ποιους και πως θα γίνουν οι «business», απλώς θέλουν να γίνουν. Τώρα φαίνεται πως και οι Γερμανοί θέλουν την επιβολή μιας συμφέρουν σας για αυτούς ατζέντας αμέσως μετά τις εκλογές.

Αυτό που ζητάει γερμανικός παράγοντας είναι να ξεμπερδέψει διαπαντός με τις γερμανικές αποζημιώσεις. Φαίνεται λοιπόν πως μετά τις «Πρέσπες του Αιγαίου» έχει σειρά και το «ξέπλυμα του Ράιχ».

Γιατί ναι μεν οι Γερμανοί αρνούνται κατηγορηματικά να πληρώσουν για τα εγκλήματα που διέπραξαν πριν 80 χρόνια αλλά θέλουν να είναι και σίγουρη ότι επισήμως το θέμα αυτό θα έχει κλείσει καθώς κανείς δε γνωρίζει πως θα είναι οι γεωπολιτικές συγκυρίες στο μέλλον.

Ναι, μεν ουσιαστικά ποτέ καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν επεδίωξε να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά καμία δεν τόλμησε να τις… αποκηρύξει. Γιατί όταν αναφέρεται σε αυτές με αυτό τον τρόπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημαίνει πως εκφράζει και την γραμμή που θα κρατήσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση γι’ αυτό το θέμα.

Με την δήλωση αυτή επιχειρείται να αναθεωρηθεί ριζικά η πάγια εθνική γραμμή όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Πρόκειται για παραίτηση από απαράγραπτες διεκδικήσεις της χώρας, που υψώνονται εν ονόματι των θυσιών και του αίματος χιλιάδων Ελλήνων.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος αναφερόμενος στο ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων για την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, είπε ότι το θέμα «αφορά το παρελθόν» και «πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω»!

Φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή ο οικοδεσπότης αναφέρθηκε στο βιβλίο «Γιαβόλ» του Γ. Χαρβαλιά (τον οποίο πρόσφατα φιλοξένησε στην εκπομπή του Black Monday ο Τάσος Γκουριώτης στην τηλεόραση του Pronews) για τις Γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, που υπολογίζεται σε 50 δισ. ευρώ. Διαχρονικά ποτέ και καμία κυβέρνηση δεν έχει απεμπολήσει αυτό το δικαίωμα. Αυτό συμβαίνει και με άλλες χώρες. Η Πολωνία ζητά από την Γερμανία 1,3 τρις ευρώ (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/meta-tis-prespes-tou-aigaiou-kapoioi-theloun-kai-to-kseplyma-tou-raix-meta-tis-ekloges/).


«Nein» από Γερμανία για τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ - Ο Scholz, στα βήματα της Merkel, απαιτεί απότομη μείωση χρέους. Εξανεμίζονται οι ελπίδες για συμφωνία έως το τέλος του 2023 μ.Χ., όσον αφορά τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.

Στα βήματα της «Σιδηράς Κυρίας» της ΕΕ, Angela Merkel, κινείται ο Olaf Scholz, διάδοχος της στην Γερμανική καγκελαρία. Προς απογοήτευση αρκετών κρατών-μελών της ΕΕ, το Βερολίνο επιμένει να τηρεί σκληρή γραμμή και να τάσσεται υπέρ της δημοσιονομικής αυστηρότητας σε μια περίοδο που πολλές χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους και ο πληθωρισμός παραμένει στα ύψη.

Οι ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας για τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έως το τέλος του έτους 2023 μ.Χ. εξανεμίζονται με το Βερολίνο να επιμένει να τάσσεται κατά των προτάσεων από την Κομισιόν.

Δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Christian Lindner, στους Financial Times υποδηλώνουν ότι δεν υποχωρεί από τις απαιτήσεις για μια πιο απότομη μείωση του δημόσιου χρέους, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια αναμέτρηση με χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία που επιθυμούν ένα πιο ευέλικτο καθεστώς. «Δεν υπάρχει ακόμα κοινό έδαφος... Μια λύση που να πείθει τους πάντες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι προτάσεις της Κομισιόν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί μια αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα επιτρέψει, για πρώτη φορά, να επιτευχθούν συμφωνίες για τη μείωση του χρέους απευθείας μεταξύ των Βρυξελλών και των εθνικών πρωτευουσών.

Ωστόσο, η Γερμανία είναι επιφυλακτική ως προς το να δοθεί στην Επιτροπή υπερβολικά μεγάλο περιθώριο διακριτικής ευχέρειας στις διμερείς διαπραγματεύσεις και θα προτιμούσε αυστηρότερους κανόνες.

Ο Lindner υποστήριξε ότι η επικριτική του στάση απέναντι στις προτάσεις της Κομισιόν έχει την υποστήριξη άλλων πρωτευουσών της ΕΕ που είναι «γεράκια» και προειδοποίησε ότι η μεταρρύθμιση πρέπει τελικά να αντανακλά την σημασία των σταθερών δημόσιων οικονομικών. «Δεν μπορώ να φανταστώ μια αναθεώρηση των δημοσιονομικών κανόνων που δεν θα λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις της Γερμανίας», δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών.

Όχι και σε αύξηση του προϋπολογισμού. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος χαρακτήρισε τον εαυτό του «φιλικό γεράκι», απέρριψε επίσης τα αιτήματα για νέα μετρητά για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, ο οποίος έχει υποστεί πίεση από τις δαπάνες που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Θα πρέπει να θέσουμε νέες προτεραιότητες για τα χρήματα που εξακολουθούμε να έχουμε στη διάθεσή μας, προτού η ΕΕ ζητήσει περισσότερα από τα κράτη μέλη», δήλωσε. Η εφαρμογή των υφιστάμενων δημοσιονομικών κανόνων έχει ανασταλεί από τους πρώτους μήνες της πανδημίας Covid-19 το 2020 μ.Χ., αλλά αναμένεται να επανέλθουν το επόμενο έτος.

Το ζήτημα του τρόπου μεταρρύθμισης του Συμφώνου εξελίσσεται σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει το μπλοκ φέτος, αναζωπυρώνοντας τις επί μακρόν λανθάνουσες διαμάχες μεταξύ «περιστεριών» και «γερακιών» σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προϋπολογισμών των κρατών μελών.

Απογοήτευση στην ΕΕ. Σύμφωνα με τους Financial Times, η σκληρή γραμμή του Lindner έχει προκαλέσει αυξανόμενη απογοήτευση σε ορισμένες πρωτεύουσες. «Αν δεν υπήρχε η γερμανική θέση, θα είχαμε καταλήξει σε συμφωνία μέχρι τώρα», δήλωσε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η Ισπανία, η οποία αναλαμβάνει την εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ τον Ιούλιο, ελπίζει να επιτύχει συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους, αλλά η απόφαση του πρωθυπουργού Pedro Sánchez να προκηρύξει εκλογές αυτό το καλοκαίρι έχει μειώσει τις προσδοκίες.

Και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει ένα τεράστιο δίλημμα σχετικά με το πώς θα μειώσει τα επίπεδα χρέους που εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού και του πολέμου στην Ουκρανία, δίνοντας παράλληλα στα κράτη μέλη αρκετή ελευθερία για να επενδύσουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην αποκατάσταση των οικονομιών που έχουν πληγεί από την κρίση.

Οι θέσεις Ιταλίας και Γαλλίας. Το Βερολίνο δεν ήταν η μόνη πρωτεύουσα που επέκρινε τις προτάσεις της Επιτροπής: Η Ρώμη παραπονέθηκε ότι οι επενδύσεις δεν λαμβάνουν επαρκή βαρύτητα στους υπολογισμούς της ανάπτυξης, ενώ το Παρίσι δήλωσε ότι αντιτίθεται στις αυτόματες απαιτήσεις μείωσης του ελλείμματος και του χρέους, χαρακτηρίζοντάς τες αναποτελεσματικές.

Ο Lindner, ηγέτης του φιλοεπιχειρηματικού κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, το οποίο συμμετέχει στον τριμερή συνασπισμό του Olaf Scholz, δήλωσε ότι οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες υπέθεσαν εσφαλμένα ότι το Βερολίνο θα γινόταν πιο ήπιο στη δημοσιονομική πολιτική μετά την αποχώρηση της Angela Merkel.

«Πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι επειδή η Γερμανία είχε τώρα έναν σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο και οι Πράσινοι ήταν στην κυβέρνηση, θα εγκατέλειπε τη δέσμευσή της για σταθερά δημόσια οικονομικά και θα ακολουθούσε άλλες ιδέες», είπε. «Αλλά αυτό δεν ισχύει».

Οι απαιτήσεις της Γερμανίας για το χρέος. Ο Lindner θέλει έναν κανόνα που θα ορίζει ότι ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ των υπερχρεωμένων χωρών θα μειώνεται κατά 1 ποσοστιαία μονάδα κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον οικονομικό κύκλο - ένα αίτημα που ορισμένα κράτη μέλη έχουν απορρίψει ως πολύ σκληρό. Η Γερμανία προβλέπει επίσης ότι οι λιγότερο υπερχρεωμένες χώρες θα μειώνουν τους δείκτες τους κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως.

Ο Υπουργός αρνήθηκε ότι η Γερμανία είναι απομονωμένη στο θέμα αυτό. «Ακόμη και αν οι άλλοι είναι πιο ήσυχοι, δεν πρέπει να το παρερμηνεύσετε αυτό ως ότι δεν συμφωνούν μαζί μας», είπε. «Έχουμε πολλές άλλες χώρες στο πλευρό μας».

Σε πορεία σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες; Πάντως, ο Lindner αρνήθηκε ότι βρισκόταν σε πορεία σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες. «Δεν πρόκειται για διαμάχη με την Επιτροπή ή με άλλα κράτη μέλη», δήλωσε. «Το θέμα είναι να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους πάντες ότι οι σημερινοί δείκτες χρέους είναι απλώς πολύ υψηλοί».

Η Γερμανία, είπε, ήταν «πολύ εποικοδομητική από την αρχή, πολύ ρεαλιστική». «Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο», πρόσθεσε. «Αλλά το αποτέλεσμα της μεταρρύθμισης... πρέπει να είναι υπερασπίσιμο. Πάνω απ' όλα, οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες δεν μπορούν να αποτελούνται μόνο από εξαιρέσεις». Ο Lindner δήλωσε ότι χώρες με μη βιώσιμα υψηλό χρέος είχαν υποβαθμιστεί στο παρελθόν και αυτό είχε προκαλέσει «κυματισμούς σε ολόκληρη την δημοσιονομική αρχιτεκτονική της ευρωζώνης».

Ένας Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο σκληρός τόνος του Lindner συγκάλυπτε το γεγονός ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες έχουν έρθει πολύ πιο κοντά ο ένας στον άλλο τους τελευταίους μήνες. «Πρέπει να είναι σκληρός - αλλά κάθε Γερμανός Υπουργός Οικονομικών πρέπει να το κάνει αυτό», είπε (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/682025/nein-apo-germania-gia-tous-dimosionomikoys-kanones-tis-ee-o-scholz-kineitai-sta-vimata-tis-merkel-kontra-me-gallia-italia).


“Αν εκλεγώ θα καταστρέψω το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ”.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ορκίστηκε να καταστρέψει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) εάν γίνει Πρόεδρος. Σε μια online συζήτηση που έγινε πριν από μερικές ημέρες στο twitter με τον Elon Musk είπε ότι η πολιτική του αποστολή του θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στον τερματισμό της παγκοσμιοποιητικής κυριαρχίας στην Αμερική.

Ο Κένεντι υποσχέθηκε επίσης να εκδώσει εκτελεστικό διάταγμα για να σταματήσει την αντισυνταγματική λογοκρισία των Αμερικανών από το Deep State. Σχετικά με το ζήτημα του ελέγχου των όπλων, δεσμεύτηκε να προστατεύσει την Δεύτερη Τροποποίηση με κάθε κόστος, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι μαζικοί πυροβολισμοί στις ΗΠΑ συνδέονται με φάρμακα από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.

H πρώην Δημοκρατικός Tulsi Gabbard συμμετείχε επίσης στη συζήτηση, ενώ έγινε κουβέντα και για τα βιολογικά όπλα με τον RFK Jr. Να ζητάει τον τερματισμό των επικίνδυνων προγραμμάτων.  «Δεν πρόκειται μόνο για την τεχνητή νοημοσύνη» είπε, «αλλά για την ανάπτυξη αυτών των βιοόπλων. Έχουμε αυτά τα εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, στην Ουκρανία κ.λπ., που αναπτύσσουν όλα τα είδη φρικτών βιοόπλων, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών βιοόπλων που σκοτώνουν ανθρώπους», τόνισε (https://news12.gr/an-eklego-tha-katastrecho-to-pagkosmio-o/).

 

Herbert Marcuse: Ο διεστραμμένος φιλόσοφος πίσω από την ιδεολογία των Antifa.

Οι φασιστικές τάσεις των Antifa είναι εμφανείς με μια απλή επιφανειακή διάγνωση, αλλά μια βαθύτερη ανάλυση αποκαλύπτει τη χρεοκοπημένη ιδεολογία, η οποία τροφοδοτεί το κίνημα. Το έργο του θεωρείται η ρίζα του νεομαρξισμού, που είναι μια οπισθοδρομική φιλοσοφία, η οποία εκδηλώνεται με οπισθοδρομικούς τρόπους.

Στο τελευταίο μας άρθρο για τον φασισμό, υποσχεθήκαμε ότι θα διερευνούσαμε τις φιλοσοφικές ρίζες των Antifa για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς δικαιολογούν την χρήση φασιστικών τακτικών στο όνομα της καταπολέμησής του.

Οι φασιστικές τάσεις των Antifa είναι εμφανείς με μια απλή επιφανειακή διάγνωση, αλλά μια βαθύτερη ανάλυση αποκαλύπτει τη χρεοκοπημένη ιδεολογία, η οποία τροφοδοτεί το κίνημα. Ορίζοντας τι είναι φασισμός. Ο ορισμός του φασισμού δεν είναι απλή υπόθεση.

Το 2016 μ.Χ., το Merriam-Webster σημείωσε ότι ήταν ο όρος με τις περισσότερες αναζητήσεις στο διαδικτυακό του λεξικό. Υπάρχει λόγος για αυτό: Κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι είναι φασισμός. Ακόμη και μεταξύ των ακαδημαϊκών, υπάρχει ελάχιστη ομοφωνία. «Οι μελετητές του φασισμού δεν συμφωνούν για το τι σημαίνει φασισμός», σημείωσε ο The Atlantic, «ούτε, εν προκειμένω, οι φασίστες μελετητές».

Σε ένα σημείο, ωστόσο, οι μελετητές είναι ενωμένοι. Ένα βασικό συστατικό του φασισμού, που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε ορισμό, είναι η ιδέα ότι περιλαμβάνει την καταστολή της πολιτικής αντιπολίτευσης και τη χρήση «λυτρωτικής βίας» εναντίον ιδεολογικών αντιπάλων, για την επέκταση της επιρροής και της εξουσίας.

Εφόσον το κίνημα Antifa χρησιμοποιεί συστηματικά βία και εκφοβισμό για να εμποδίσει τους πολιτικούς αντιπάλους να συγκεντρωθούν και να υπερασπιστούν δημόσια αυτές τις τακτικές ως μέσο για τους σκοπούς τους, οι φασιστικές του τάσεις είναι αυτονόητες.

Για τους περισσότερους, αυτή η σύνδεση είναι ξεκάθαρη. Για τους Antifa και κάποιους αριστερούς μελετητές, δεν είναι. Η πνευματική βάση για όσους απορρίπτουν την σύνδεση του Antifa με τον φασισμό βρίσκεται στα γραπτά του Herbert Marcuse, το έργο του οποίου θεωρείται ότι είναι η ρίζα της νεομαρξιστικής φιλοσοφίας. Ο Marcuse είναι άνευ ουσίας. Ο Χέρμπερτ Μαρκούζε ήταν Γερμανοαμερικανός φιλόσοφος, κοινωνιολόγος και πολιτικός θεωρητικός.

Γεννημένος στο Βερολίνο το 1.898 μ.Χ., επιστρατεύτηκε από τον Γερμανικό Στρατό το 1.916 μ.Χ. σε ηλικία 18 ετών και αργότερα συμμετείχε στην εξέγερση των Σπαρτακιστών. Μετά τον πόλεμο, έλαβε το διδακτορικό του. από το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, όπου θα συνέχιζε να σπουδάζει (και να γράφει μια εργασία με τον Μάρτιν Χάιντεγκερ για τον Χέγκελ) πριν φτάσει στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών το 1.933 μ.Χ.

Ενώ βρισκόταν στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών – πιο γνωστό σήμερα ως Σχολή της Φρανκφούρτης – ο Μαρκούζε θα δημοσίευε πολλά έργα για τον Μαρξ, που θα εγκατέλειπαν την μαρξιστική εστίαση στην εργατική και ταξική πάλη και θα ανέπτυσσαν την αμφιλεγόμενη φιλοσοφία της κριτικής θεωρίας.

Η κριτική θεωρία ορίζεται ως «μια φιλοσοφική προσέγγιση του πολιτισμού και ιδιαίτερα της λογοτεχνίας, που επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές, ιστορικές και ιδεολογικές δυνάμεις και δομές που τον παράγουν και τον περιορίζουν».

Αυτό μπορεί να ακούγεται καλοήθες, αλλά στην πράξη, η κριτική θεωρία είναι η ρηχή ανάλυση της πολιτικής, της ιστορίας, της τέχνης και της κοινωνίας μέσα από το πρίσμα της δυναμικής της εξουσίας. Τοποθετεί τον κόσμο σε ένα κουτί «καταπιεστών εναντίον καταπιεσμένων» και επιμένει ότι αυτοί που καταπιέζονται είναι «καλοί» και αυτοί που είναι καταπιεστές είναι «κακοί». Σε ένα άρθρο για το Quillette , ο Uri Harris περιγράφει την κριτική θεωρία ως εξής:

Εντοπίζοντας τις παραμορφωτικές επιπτώσεις που είχε η εξουσία στις πεποιθήσεις και τις αξίες της κοινωνίας, [οι ιδρυτές της κριτικής θεωρίας] πίστευαν ότι θα μπορούσαν να επιτύχουν μια πιο ακριβή εικόνα του κόσμου.

Και όταν οι άνθρωποι έβλεπαν τα πράγματα όπως ήταν πραγματικά, θα απελευθερώνονταν. «Η θεωρία», πρότειναν, εξυπηρετεί πάντα τα συμφέροντα ορισμένων ανθρώπων. Η παραδοσιακή θεωρία, επειδή δεν είναι κριτική απέναντι στην εξουσία, υπηρετεί αυτόματα τους ισχυρούς, ενώ η κριτική θεωρία, επειδή ξεσκεπάζει αυτά τα συμφέροντα, εξυπηρετεί τους ανίσχυρους.

Η Κριτική Θεωρία στην Πράξη. Ο Marcuse εφαρμόζει αυτή την θεωρία στο δοκίμιο του 1.965 μ.Χ. «Repressive Tolerance» – ένα αληθινό παράδειγμα διττής γλώσσας – όπου υποστηρίζει ότι η ελευθερία του λόγου και η ανεκτικότητα είναι ωφέλιμες μόνο όταν υπάρχουν σε συνθήκες απόλυτης ισότητας.

Όταν υπάρχουν διαφορές ισχύος, που σίγουρα θα υπάρχουν πάντα, τότε η ελευθερία του λόγου και η ανεκτικότητα είναι ωφέλιμα μόνο για τους ήδη ισχυρούς. Αποκαλεί την ανοχή σε συνθήκες ανισότητας «κατασταλτική» και υποστηρίζει ότι αναστέλλει την πολιτική ατζέντα και καταστέλλει τους λιγότερο ισχυρούς.

Για να το εξηγήσει αυτό, ο Marcuse ζητά μια «απελευθερωτική ανοχή» που καταστέλλει τους ισχυρούς και ενδυναμώνει τους αδύναμους. Εξήγησε ότι μια απελευθερωτική ανοχή «θα σήμαινε μισαλλοδοξία ενάντια στα κινήματα από τη Δεξιά και ανοχή σε κινήματα από την Αριστερά».

Το πρόβλημα είναι ότι αν δεις τον κόσμο μέσα από τον θολό φακό της σύγκρουσης, τότε δεν βλέπεις τίποτα άλλο από τη δυναμική της εξουσίας, και ο μόνος τρόπος για να αποκαταστήσεις τις ανισορροπίες εξουσίας είναι η χρήση βίας. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι αδύναμοι («η Αριστερά») δεν μπορούν να κάνουν λάθος επειδή είναι ενάρετοι και οι ισχυροί («Δεξιοί») είναι καταπιεστικοί ό,τι κι αν κάνουν, λόγω της θέσης κυριαρχίας τους.

Αυτή είναι η λογική πίσω από τον ισχυρισμό του Marcuse ότι «αυτό που διακηρύσσεται και ασκείται ως ανεκτικότητα σήμερα, σε πολλές από τις πιο αποτελεσματικές εκδηλώσεις του εξυπηρετεί την αποστολή της καταπίεσης».

Ο Μαρκούζε παραδέχεται ανοιχτά ότι η απελευθερωτική του ανοχή μπορεί να φαίνεται «φαινομενικά αντιδημοκρατική», αλλά δικαιολογεί την χρήση «καταστολής και κατήχησης» για να προωθήσει την ατζέντα μιας «ανατρεπτικής πλειοψηφίας».

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να μπλοκάρονται οι δρόμοι στους οποίους θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια ανατρεπτική πλειοψηφία, και εάν μπλοκάρονται από την οργανωμένη καταστολή και κατήχηση, το άνοιγμα τους μπορεί να απαιτεί προφανώς αντιδημοκρατικά μέσα.

 Αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την παύση της ανεκτικότητας έναντι της ελευθερίας έκφρασης και της συνάθροισης ομάδων και κινημάτων που προωθούν επιθετικές πολιτικές, την οπλοφορία, τον σοβινισμό, τις διακρίσεις λόγω φυλής και θρησκείας, ή που αντιτίθενται στην επέκταση των δημόσιων υπηρεσιών, της κοινωνικής ασφάλισης, της ιατρικής περίθαλψης κ.λ.π.

Επιπλέον, η αποκατάσταση της ελευθερίας της σκέψης μπορεί να απαιτήσει νέους και άκαμπτους περιορισμούς στις διδασκαλίες και τις πρακτικές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που, με τις ίδιες τους τις μεθόδους και τις έννοιές τους, χρησιμεύουν για να εγκλωβίσουν το νου μέσα στο καθιερωμένο σύμπαν έκφρασης και συμπεριφοράς.

Γίνεται προφανές ότι αν κάποιος είναι οπαδός της μαρκουζικής φιλοσοφίας, τότε θα μπορούσε εύκολα να δικαιολογήσει τη χρήση φασιστικών τακτικών στο όνομα της καταπολέμησης του φασισμού.

Σύμφωνα με το μαρκουζικό σκεπτικό των Antifa, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη μισαλλοδοξία, την επιθετικότητα, τον εξαναγκασμό και τον εκφοβισμό, για να ανατρέψουν την -κατά την εκτίμησή τους- καταπιεστική πατριαρχική καπιταλιστική κοινωνία. Εφόσον βρίσκονται σε εγγενή μειονεκτική θέση όσον αφορά την εξουσία, τότε ο ανοιχτός διάλογος και η συζήτηση δεν θα τους κάνουν καλό.

Ο μόνος τρόπος που μπορούν να ανατρέψουν την δομή της εξουσίας είναι να χρησιμοποιήσουν βία και απειλές χρήσης βίας, που δικαιολογούνται απόλυτα από τους στόχους που αυτές πετυχαίνουν. Είναι μια στρεβλή φιλοσοφία που εκδηλώνεται με στρεβλούς τρόπους.

Ένα παράδειγμα είναι οι Antifa που εκτοξεύουν κόπρανα και μπαλόνια γεμάτα ούρα στην αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στο Πόρτλαντ, προκειμένου να προωθήσουν μια λίστα αιτημάτων που αφορούν τις τοπικές πολιτικές αστυνόμευσης.

Ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Υπάρχει, φυσικά, ένα πράγμα που ο Marcuse δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει. Εάν οι καταπιεσμένοι είναι ενάρετοι και χρησιμοποιούν «την καταστολή και την κατήχηση» για να ανατρέψουν το κατεστημένο της εξουσίας εναντίον των καταπιεστών τους, δεν γίνονται οι ίδιοι οι καταπιεστές;

Δηλαδή, αν οι Antifa είναι πραγματικά εκπρόσωποι των καταπιεσμένων και χρησιμοποιούν την βία για να ανακτήσουν εκείνοι την ισχύ τους, δεν μετατρέπονται στο ίδιο είδος του κακού που κάποτε πολεμούσαν; Η ανάκτηση της ισχύος σημαίνει ότι οι καταπιεσμένοι γίνονται οι καταπιεστές, και αυτό δεν οδηγεί σε τίποτα άλλο παρά σε έναν ατέρμονο αγώνα εξουσίας, μια μαρξιστική αντίληψη αφ’ εαυτού της.

Ο Marcuse, ο Antifa και άλλοι νεομαρξιστές θα πρέπει να προσέξουν τα λόγια του Freidrich Nietzsche: «Σιγουρευτείτε πως, όταν πολεμάτε τα τέρατα, δεν γίνεστε τέρατα εσείς οι ίδιοι […] γιατί όταν κοιτάζεις για πολύ την άβυσσο, η άβυσσος κοιτάζει επίσης μέσα σου».

Αυτή είναι η ρίζα της σύγχρονης «αντιφασιστικής» ιδεολογίας και η κατανόηση των φιλοσοφικών της θεμελίων διαφωτίζει το γιατί οι Antifa, και άλλοι, πιστεύουν ότι έχουν την άδεια να συμπεριφέρονται σαν φασίστες στο όνομα της καταπολέμησης τους (https://attikanea.info/herbert-marcuse-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80/).







 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου