Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 1932 ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

 ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 1932 ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό κατά την διάρκεια της ιστορίας συνέβησαν πολλά ιστορικά γεγονότα, σε διαφορετικές μεταξύ τους χρονικές περιόδους, τα οποία είχαν όμως πολλές φορές παρόμοια εξέλιξη μεταξύ τους.

Έτσι, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα ακολούθησε μία μεγάλη χρονική περίοδο ταραχών και πραξικοπημάτων στην χώρα, με σημαντικότερο αυτό του στρατηγού Πάγκαλου (http://alophx.blogspot.com/2018/12/blog-post_2.html), παρόλο που το 1.924 μ.Χ. η Ελλάδα είχε γίνει δημοκρατία έχοντας καταργήσει με δημοψήφισμα την μοναρχία.

{Για κάποιους το δημοψήφισμα αυτό ήταν νόθο, όπως ακριβώς και αυτό της επαναφοράς της μοναρχίας το 1.936 μ.Χ. από τον Κονδύλη, αφού και στα δύο απαγορεύτηκε σε μοναρχικούς και βενιζελικούς αντίστοιχα, αφού υπήρξε τεράστια νοθεία σε ψήφους, όπως και παρεμπόδιση με την βία πολιτικών αντιπάλων να ψηφίσουν (όπως όταν ο Χίτλερ πήρε έκτακτες εξουσίες με τον ίδιο τρόπο το 1.933 μ.Χ.)}.

Μετά από όλα αυτά έγιναν εκλογές με απλή αναλογική το 1.926 μ.Χ., αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας του Παγκάλου, στις οποίες σχηματίστηκε οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Ζαίμη, ενώ λίγο αργότερα έγιναν εκλογές στην χώρα, στις οποίες σχημάτισε κυβέρνηση ο Βενιζέλος.

[Εκλογές στις οποίες ο τότε κυβερνήτης της χώρας απαγόρεψε σε αντιπολιτευόμενα κόμματα που χαρακτηρίστηκαν ως εχθρικά για το πολίτευμα και οι αρχηγοί τους φυλακίστηκαν, συνέβη και παλαιοτέρα, με αντισυνταγματικούς νομούς επικυρωμένες από μαριονέτες και ελεγχόμενους Προέδρους, ενώ παράλληλα προσπάθησαν να αλλάξουν και προς όφελος τους στο Σύνταγμα της χώρας, σε εκλογές με απλή αναλογική.

Συγκεκριμένα, το 1.926 μ.Χ., όταν ο δικτάτορας Κονδύλης απαγόρεψε την συμμετοχή σε εκλογές του 1.926 μ.Χ. του κόμματος του φυλακισμένου από τον ίδιο δικτάτορα Πάγκαλου και των οπαδών και των μελών του, ενώ εξύβριζε ως καθάρματα τους εχθρούς του στο Λαϊκό κόμμα και το κόμμα Ελευθεροφρόνων και έκανε και μία είδους νοθεία και βία για να τις κερδίσει.

Οι Έλληνες πολιτικοί που με τις εθνοπροδοτικές πολιτικές τους πράξεις έχουν φέρει στον Ελληνικό λαό ανεργία, ανέχεια, φτώχεια και πείνα στους δικούς τους «Αγώνες Πείνας» στους Έλληνες, μπορει αν συνεχίσουν τις ίδιες πολιτικές και φτάσουν την κατάσταση στα άκρα να έχουν το ίδιο ακριβώς τέλος με τους εμπνευστές των «Αγώνων Πείνας» στο τέλος της ομώνυμής διάσημης σειράς ταινιών.

Αντίστοιχα στις μέρες μας, το 2023 μ.Χ., όταν ο Κουλής απαγόρεψε την συμμετοχή σε εκλογές του 2023 μ.Χ. του κόμματος του φυλακισμένου από την παράταξη του ιδίου Κασιδιάρη και των οπαδών και των μελών του, ενώ εξύβριζε ως καθάρματα, ψεκασμένους, συνομοσιωλόγους κ.λ.π. τους εχθρούς του σε αλλά κόμματα (π.χ. ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, ΝΙΚΗ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ) και λέγεται πως έκανε και μία είδους νοθεία (https://www.triklopodia.gr/%ce%b3%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%82-%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%89%ce%b4%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf/) και βία για να τις κερδίσει (https://kanenazori.com/2023/07/05/istoria-ekdikeitai-mitsotaki/)].

Σύντομα όμως στην Ελλάδα, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο ξέσπασε η μεγάλη οικονομική κρίση του 1.929 μ.Χ., το οποίο ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και επεκτάθηκε σύντομα σε όλον τον κόσμο και έφερε μεγάλη ανεργία και πείνα σε όλο τον κόσμο.

Λίγο αργότερα η οικονομική αυτή κρίση έφτασε και στην Ελλάδα και η κυβέρνηση της Ελλάδας υπό τον Βενιζέλο αναγκάστηκε να κηρύξει στην Ελλάδα χρεοκοπία και στάση πληρωμών προς τους ξένους και αναγκάστηκε από αυτούς όπως και το 1.897 μ.Χ. «μνημονιακά» για την εποχή μέτρα και μπήκε ξανά σε καθεστώς Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου.

{Αντίστοιχα στην Ελλάδα, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο ξέσπασε η μεγάλη οικονομική κρίση του 2008 μ.Χ., το οποίο ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και επεκτάθηκε σύντομα σε όλον τον κόσμο και έφερε μεγάλη ανεργία και πείνα σε όλο τον κόσμο.

Λίγο αργότερα η οικονομική αυτή κρίση έφτασε και στην Ελλάδα και η κυβέρνηση της Ελλάδας υπό τον Παπανδρέου αναγκάστηκε να κηρύξει στην Ελλάδα χρεοκοπία και στάση πληρωμών προς τους ξένους και αναγκάστηκε από αυτούς όπως και το 1.897 μ.Χ. και το 1.932 μ.Χ. μνημονιακά για την εποχή μέτρα και μπήκε ξανά σε καθεστώς Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου (υπό την Τρόικα)}.

Από την πλευρά του, ο Ελευθέριος  Βενιζέλος εισήγαγε την απλή αναλογική στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα μετά το 1.926 μ.Χ., το 1.932 μ.Χ., με στόχο να παρεμποδίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους να αποκτήσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία (https://attikanea.info/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-2023-%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BE/, https://traianou.gr/2023/05/vromiko_1989__vromiko_2023.html).

{(Στις δε εκλογές του έτους αυτού υπήρχε το αναλογικότατο εκλογικό σύστημα στην Ελλάδα, όπως και στις εκλογές των ετών 1.989 μ.Χ.-1.990 μ.Χ. το δε 2023 μ.Χ. χαρακτηρίζεται όπως και το 1.989 μ.Χ. «βρώμικο» και οι εκλογές του 2023 μ.Χ., όπως και του 1.965 μ.Χ. βίας και νοθείας).

Οι δε εκλογές του Ιουνίου 2023 μ.Χ., θεωρούνται «αντίγραφο» εκείνων του Νοεμβρίου 1.974 μ.Χ. σε σχέση με τα εκλογικά αποτελέσματα τους Μια πιθανή αιτία είναι το ύψος της αποχής στις τελευταίες εκλογές -(https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/398997_ekloges-toy-ioynioy-2023-antigrafo-ekeinon-toy-noembrioy-1974)}.

Και αυτό γιατί το Ελληνικό κράτος είχε χρεοκοπήσει επί διακυβέρνησης του το ίδιο έτος, ενώ ο ίδιος είχε παράλληλα χάσει και την υποστήριξη των Μικρασιατών με τις κατάπτυστες συμφωνίες με την Τουρκία που υπέγραψε το 1.930 μ.Χ., με τις οποίες απεμπολούσε κάθε αποζημίωση και διεκδίκηση των αλυτρώτων εδαφών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Παράλληλα, ενώ δημιούργησε την δήθεν «Ελληνοτουρκική φιλιά» και παράλληλα συνεργασία με τους Τούρκους και ξεκίνησε μία «συνεργασία» με τον Κεμάλ, τον γενοκτόνου σφαγέα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, λαμβάνοντας μαζί του «Νόμπελ Ειρήνης».

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ο Ανδρέας Παπανδρέου, εισήγαγε την απλή αναλογική στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα το 1.989 μ.Χ., με στόχο να παρεμποδίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους να αποκτήσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως και ο Τσίπρας το 2019 μ.Χ., εξαιτίας της κωλοτούμπας του 2015 μ.Χ., τα δύο νέα μνημόνια που υπέγραψε, όπως και εξαιτίας της προδοσίας της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας.

{Το 1.987 μ.Χ. ο Αντρέας Παπανδρέου πρότεινε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Εξόρμηση» την αποίκηση πυρηνικών οπλών για την προστασία της Ελλάδας αφού η Τουρκία ήθελε να ξεκινήσει πυρηνικό πρόγραμμα, όπως και ο στρατηγός Γρυλλάκης επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1.992 μ.Χ., αγοράζοντας από «προθύμους» και «ανεξάρτητους» Σοβιετικούς αξιωματικούς πυρηνικά όπλα στην «μαύρη αγορά»}. 

Μετά τις εκλογές του 1.933 μ.Χ. (http://alophx.blogspot.com/2023/04/blog-post.html), τις οποίες έχασαν οι Βενιζελικών πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς απόπειρες πραξικοπημάτων τα έτη 1.933 μ.Χ. και 1.935 μ.Χ., ενώ λέγεται ότι και ακραία αριστερά κόμματα αν δεν καταφέρουν την άνοδο δικών τους στην εξουσία να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες προσπάθειες πραξικοπημάτων και «εξεγέρσεων».

(Όλα αυτά πάντα σε συνεργασία ΜΚΟ τύπου Σόρος, όπως και βέβαια ισλαμιστών, με τους οποίους συνεργάζονται οι αναρχικοί, αλλά και Τούρκους πράκτορες που ελέγχει το βαθύ τουρκικό κράτος των ισλαμιστών).

Συνέπεια των αποτυχημένων προσπαθειών πραξικοπημάτων των Βενιζελικών ήταν να καλέσουν οι πολιτικοί τον στρατό και αυτός με ηγέτη τον Κονδύλη και να επαναφέρει την Βασίλεια και μετέπειτα να γίνει και η δικτατορία του Μεταξά.

(Πιο πριν υπήρχε πολιτική ακυβερνησία στην Ελλάδα (με το σύμφωνο Σκλάβαινα-Σοφούλη, μία συνεργασία αριστεράς και Βενιζελικών), με τις εκλογές απλής αναλογικής του 1.936 μ.Χ. και πολιτικό χάος που οδήγησε στην δικτατορία του Μεταξά, όχι μόνο από τις ταραχές του ίδιου έτους και την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και από την άρνηση των κομμάτων να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Κάτι που έφερε πολιτικό χάος, ενώ η κυβέρνηση και μετέπειτα δικτατορία του Μεταξά ψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία και όλα σχεδόν τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής, σαν ένα είδος οικουμενικής κυβέρνησης).

Σε μία αντίστοιχη κρίση στις μέρες μας (εξέγερση λαού ή αναρχικών και ισλαμιστών στην Ελλάδα) να καλέσει η κυβέρνηση τον στρατό να επαναφέρει την τάξη και αυτός έχοντας την εξουσία, είτε να δώσει την χωρά σε μία πατριωτική κυβέρνηση, είτε να επαναφέρει την μοναρχία, είτε και τα δύο μαζί.

(Πιο πριν μπορεί να υπάρχει πολιτική ακυβερνησία στην Ελλάδα (όπως το 1.989 μ.Χ. με την οικουμενική κυβέρνηση, στην οποία έλαβε μέρος και το ΚΚΕ, ή τις κυβερνήσεις αριστεράς-δεξιάς επί μνημονίων, π.χ. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ, ΠΟΤΑΜΙ κ.λ.π.), με τις εκλογές απλής αναλογικής του 2023 μ.Χ. και πολιτικό χάος που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε νέα δικτατορία, όχι μόνο από τις πιθανές ταραχές και την νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και από την άρνηση των κομμάτων να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Κάτι που μπορεί να φέρει πολιτικό χάος, ενώ η όποια νέα κυβέρνηση  ψηφιστεί από την συντριπτική πλειοψηφία όλων σχεδόν των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής, να είναι ένα είδος οικουμενικής κυβέρνησης και αν υπάρξουν ταραχές στην χωρά μπορεί να καλέσει τον στρατό να επαναφέρει την τάξη στην χώρα.

Ο δε Κούλης επέβαλε Σοβιετικού τύπου ελέγχους και επιδόματα στους Έλληνες, όπως και δελτία τροφίμων και καυσίμων, ενώ όπως στον Ψυχρό Πόλεμο, θεωρεί «απόλυτο εχθρό» τους Ρώσους, «πλήρη σύμμαχο» τις ΗΠΑ και «δύσκολο σύμμαχο» την Τουρκία.

Και όπως είχαμε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1.989 μ.Χ., όπως μπορεί να συμβεί και το 2023 μ.Χ. επί Κούλη (http://alophx.blogspot.com/2023/04/blog-post.html. http://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_20.html, http://alophx.blogspot.com/2023/05/blog-post_20.html, http://alophx.blogspot.com/2023/02/blog-post.html), ενώ ετοιμάζεται να σκάσει και το ζήτημα των κόκκινων δανείων εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και έπεται νέο μνημόνιο στην πατρίδα μας.

{Με τα κόκκινα δάνεια, τα ξανά funds εκτός από τα σπίτια, προσπαθούν με έμμεσο τρόπο να πάρουν και την γη των Ελλήνων, όπως γίνονταν με τους Γερμανούς στον Μεσοπόλεμο, όπως και πριν έναν Αιώνα στην Παλαιστίνη από τους Άραβες Παλαιστίνιους για την απόκτηση γης από τους Ροκφέλερ για την απόκτηση γης για την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η άδικη κατάσχεση της γης και της περιουσίας των παραπάνω λαών, οδήγησε τους λαούς αυτούς σε οργή και στο τέλος εξέγερση εναντίον αυτών που τους την προκάλεσαν}.

Ειδικά, αν σε μία επίθεση των Τούρκων, οι εθνοπροδότες πολιτικοί το σκάσουν από την χώρα και εγκαταλείψουν την εξουσία, όπως έκαναν οι χουντικοί του Ιωαννίδη και εγκατέλειψαν την εξουσία, την οποία παρέδωσαν στους πολιτικούς με την εισβολή των Τούρκων στην πάντα Ελληνική Κύπρο μας. 

Και στο ενδεχόμενο σχέδιο των κυβερνώντων, σε συνεργασία με τους Τούρκους, για επίθεση των Τούρκων/(από κοινού σκηνοθετημένο) Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο για να φοβίσουν τον λαό και να τον συσπειρώσουν γύρω από αυτούς, μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ και αντί να στρέψουν τον λαό προς αυτούς, οι Έλληνες να προτιμήσουν να στραφούν αντίθετα τα πατριωτικά και εθνικιστικά κόμματα. 

{Μετά την οικουμενική κυβέρνηση του 1.926 μ.Χ. ακολούθησε η χρεοκοπία του 1.932 μ.Χ., μετά την οικουμενική του 1.989 μ.Χ. η χρεοκοπία του 2010 μ.Χ., ενώ πολλοί λένε ότι αν γίνει ξανά οικουμενική το 2023 μ.Χ. (ή το 2024 μ.Χ.) στην Ελλάδα, θα ακολουθήσει νέα χρεοκοπία στην πατρίδα μας με τα νέα μνημόνια που ετοιμάζουν οι Γερμανοί (ενώ παράλληλα γίνεται και εμφανές και ότι και όλο το παγκόσμιο οικονομικό χρηματοπιστωτικό σύστημα της Δύσης πάει για χρεοκοπία).

Ίσως οποίο κόμμα βγει πρώτο στις εκλογές του 2023 μ.Χ. στην Ελλάδα, επιδιώξει την συγκυβέρνηση, ή κυβέρνηση συνεργασίας, ή εθνικής σωτήριας ή οικουμενική κυβέρνηση στην χώρα με όλα τα αλλά μεγάλα κόμματα (μόνο του ή με διαταγές των ξένων για να υπάρχει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για ξεπούλημα της Ελλάδας).

Και όλα αυτά προκειμένου να μοιραστεί με αλλά το τεράστιο πολιτικο κόστος της πλήρους εθνοπροδοτικής «πολιτικής» για ξεπούλημα του πάντα Ελληνικού Αιγαίου με τις «Πρέσπες του Αιγαίου» μέσω του «Δικαστηρίου» της Χάγης που ελέγχουν απόλυτα οι ΗΠΑ.

Το 1.989 μ.Χ., το ΚΚΕ με την συμμετοχή του στην τότε Οικουμενική κυβέρνηση, στην ουσία έλαβε μέρος σε ένα νέο σύμφωνο Σοφούλη-Σκλαβαινά, με την διαφορά ότι σε αντίθεση με το πρώτο σύμφωνο που τελικά δεν υλοποιήθηκε, το δεύτερο υλοποιήθηκε. 

Τα δε κόμματα που υπήρχαν στο Ελληνικό κοινοβούλιο το 1.936 μ.Χ. ήταν οι φιλελεύθεροι, το Λαϊκό μοναρχικό κόμμα, το Κόμμα Ελευθεροφρόνων του Μεταξά, το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, η Γενική Λαϊκή Ριζοσπαστική Ένωση του Γεώργιου Κονδύλη, ο Δημοκρατικός Συνασπισμός του Γεωργίου Καφαντάρη, όπως επίσης υπήρχαν και τα διαφορά κόμματα που είχαν ιδρύσει φιλοναζί σαν τον Μερκούρη (http://alophx.blogspot.com/2023/05/blog-post.html) που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Στις μέρες μας υπάρχουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο τα κόμματα της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, όπως επίσης υπήρχαν και τα διάφορα κόμματα που έχουν ιδρυθεί και  που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο, όπως η ΝΙΚΗ, οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, ΜΕΡΑ 25.

Η δε δικτατορία του Μεταξά μάζεψε όλα τα όπλα από τους Ελληνες (και κυριως από την Κρήτη) για να μην μπορεί κάνεις να της αντισταθεί, όπως θέλουν να κάνουν στις μέρες μας και πλήρως δικτατορικές Ελληνικές κυβερνήσεις.

Και όπως την δικτατορία του Μεταξά ακολούθησε η επίθεση των Γερμανών στην Ελλάδα, η Γερμανική Κατοχή και αντίσταση και εν μέσω αυτής το ΚΚΕ ξεκίνησε τον πρώτο γύρο του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα το 1.943 μ.Χ. επιτιθέμενο στις άλλες αντάρτικες οργανώσεις για να πάρει με την βία την εξουσία στην χωρά, το ίδιο μπορεί να συμβεί και στις μέρες μας.

Και αυτό πιθανόν σε μία ενδεχομένη επίθεση των Τούρκων, αφού τόσο το καταστατικό του ΚΚΕ, όσο και οι αναρχικοί υποστηρίζουν ότι αν το Ελληνικό κράτος δεχτεί επίθεση από εξωτερικό εχθρό, το ΚΚΕ αντί να συμβάλει στην αντίσταση κατά του εισβολέα, θα πρέπει να επαναστατήσει κατά του Ελληνικού κράτους τότε (για να πάρει νέα ρεβάνς σε έναν τέταρτο γύρο του εμφυλίου πολέμου μετά τους γύρους των ετών 1.943 μ.Χ., 1.946 μ.Χ.-1.949 μ.Χ. και 2015 μ.Χ.-2019 μ.Χ.).

Δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ένα εσωτερικό (και απολυτά προδοτικό μέτωπο) κατά της ιδίας του της χωράς, όπως έκανε και κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία και κοκορεύονταν για αυτό και συνέβαλε παντελώς προδοτικά τα μέγιστα στην αποτυχία της, ενώ παράλληλα οι Τούρκοι με πράκτορες τους μπορεί στην περίπτωση αυτή να ξεσηκώσουν και ισλαμιστές εντός της Ελλάδας και αυτοί σαν μία εξτρά «Πέμπτη Φάλαγγα» (http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_84.html, http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.html, http://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2023/01/400-2023-update.html).

Επίσης, ένα οικονομικό κραχ και ένας πόλεμος/θερμό επεισόδιο και ήττα και (προσωρινή) απώλεια γης και νησιών από τους Τούρκους, μπορεί να προκαλέσει την οργή και την επανάσταση του λαού, μετά από αυτή την εθνική ταπείνωση και πλήρη φτωχοποίηση και την πεινά και την ανεργία στην Ελλάδα.

Και όπως έγινε και κατά την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης το 1.789 μ.Χ., αλλά και του πραξικοπήματος των μπολσεβίκων του 1.917 μ.Χ. στην Ρωσία, ή την «επανάσταση»/πραξικόπημα του 1.918 μ.Χ. στην Γερμανία, μέρος του λαού, του στρατού και δημαγωγοί με τους οπαδούς τους, με επανάσταση ή πραξικόπημα να εισβάλουν και να καταλάβουν την Βουλή/«ανάκτορα» και στα κυβερνητικά κτίρια και να εκδιώξουν τους πολίτικους/ «αριστοκράτες».

Και αυτοί να φύγουν έντρομοι από την εξουσία, κυρίως στο εξωτερικό, όπως ακριβώς συνέβη και κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο οι χουντικοί του Ιωαννίδη παρέδωσαν την εξουσία στους πολίτικους (πολλοί λένε με αντάλλαγμα την αμνηστία για τα εγκλήματα τους) και πολλά μέλη της το έσκασαν για να γλιτώσουν την τιμωρία στο εξωτερικό.

Αμέσως μετά ακολουθήσε σε όλες τις παραπάνω με την παράλληλη άμεση συνέπεια αμέσως μετά την έναρξη ενός εμφυλίου πολέμου, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό χάος, επέμβαση του στρατού και δικτατορία.

Ή όπως αυτό να ακολουθήσει μετά από ένα πολιτικό και οικονομικό χάος και πολεμική σύγκρουση με εξωτερικό εχθρό, όπως στην Ιταλία πριν από την «Πορεία προς την Ρώμη» του Μουσολίνι, μετά από έναν εμφύλιο πόλεμο και πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό χάος, έναν εθνικιστικό ή και πατριωτικό κίνημα, να ξεσηκώσει τον λαό εναντίον της, όπως και μέρος του στρατού και να εισβάλει με αυτούς στο κοινοβούλιο και να καταλάβει την εξουσία.

Επίσης, μπορεί όπως έγινε και στην Γερμανία μετά την ήττα της στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την πτώση του μοναρχικού καθεστώτος στην χώρα αυτή, να ακολουθήσει εμφύλιος πόλεμος και πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό χάος.

Όπως και αποτυχημένα πραξικοπήματα από κομμουνιστές και ακροαριστερούς (π.χ. από τους κομμουνιστές/Σπαρτακιστές στο Βερολίνο και την Βαυαρία), όπως και ακροδεξιούς ακραίους εθνικιστές (π.χ. το πραξικόπημα Λίτβιτς-Καπ ή το πραξικόπημα της Μπυραρίας), με συνέπεια ην επέμβαση του στρατού και δικτατορία, ενώ μετέπειτα ο στρατός να παραδώσει την εξουσία σε μία πολιτική κυβέρνηση (πατριωτική ή εθνικιστική).

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, στην αντίστοιχη επανάληψη τους στην Ελλάδα, την θέση των ακροαριστερών και των κομμουνιστών θα την είχαν οι αναρχικοί (χρηματοδοτούμενοι από τον Σόρος), αλλά και ισλαμιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του Ερντογάν εντός Ελλάδας, ενώ τον ρολό των εθνικιστών οι εθνικιστές και οι οπαδοί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. 

Η δε χούντα που έδιωξε την μοναρχία (με εισήγηση της Δύσης και των Αμερικάνων), ο στρατός άραγε θα την επαναφέρει (όπως τα έτη 1.936 μ.Χ. και 1.946 μ.Χ. με εισήγηση των ξένων, κυρίως Βρετανών και ΗΠΑ);

[Έτσι, μπορεί να φύγει το Ελληνικό πολιτικό σύστημα μέσω τυραννίας και καταπίεσης και οικονομικό κραχ όπως έγινε στην Τυνησία επί Μπεν Αλί ή όπως έγινε με παρόμοιοί τρόπο επί Τσαουτσέσκου στην Ρουμανία (με αποτέλεσμα και τον αφανισμό του ιδίου όπως έγινε και με τον Καντάφι στην Λιβύη και τον Σάλε στην Υεμένη) ή από πόλεμο όπως επί Μουσολίνι και Καντάφι με αποτέλεσμα των ίδιων και των καθεστώτων τους.

Σε σχέση με το θέμα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, ο δε Κούλης, όπως και ο Σημίτης (ο οποίος αφαίρεσε με το έτσι θέλω και με τις διαταγές των ΗΠΑ και των Γερμανών το θρήσκευμα από τις ταυτότητες) προσπαθεί να προωθήσει την κάρτα του πολίτη (αλλιώς ψηφιακή ή ηλεκτρονική ταυτότητα), η οποία θα περιέχει μικροτσίπ RFD, με βιομετρικά στοιχεία, όπως και αλλά σημαντικά στοιχεία (υγείας, τραπεζικά και οικονομικά, ΑΜΑ, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, εφορεία).

Και όλα αυτά, σε συνδυασμό με το ψηφιακό νόμισμα, όπως και την προσπάθεια της μετατροπής του χρήματος σε ψηφιακό/άυλο και όχι πια καθόλου υλικό χρήμα (νομίσματα και χαρτονομίσματα), με στόχο τον απόλυτο ψηφιακό έλεγχο και παρακολούθηση των πολίτων, όπως και το φακέλωμα τους, πάντα υπό τις διαταγές της Γερμανίας και των ΗΠΑ (όπως φυσικά και του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ του Κλάους Σβαμπ, αλλά και των Ρότσιλντ και των Ροκφέλερ), τότε και σήμερα (http://alophx.blogspot.com/2017/09/chip-ttip.html, http://alophx.blogspot.com/2016/09/ttip_29.html).   

Στην ουσία ο Σημίτης ήταν η Αρχή του κακού για το θέμα της κάρτας του πολίτη, αφού αυτός ξεκίνησε πρώτος αυτή την ιστορία πριν 23 χρόνια, το 2.000 μ.Χ., ενώ τόσο αυτός, όσο και ο Κούλης στις μέρες μας ήθελαν και οι δύο να ξεπουλήσουν το Αιγαίο και τον πλούτο του στα αφεντικά τους, ΗΠΑ και Γερμανία και στην Τουρκία.

Αφού ως γνωστόν ο μεν Σημίτης αναγνώρισε ανύπαρκτες δήθεν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, ενώ ο δε Κούλης, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανύπαρκτα τάχατες δικαιώματα της Τουρκίας στο Ελληνικό Αιγαίο, το οποίο θέλουν να μοιραστούν μαζί με τον πλούτο του, χωρίς την άδεια του Ελληνικού λαού, αφού μόνο σε αυτόν ανήκει το Αιγαίο.

Και όλα αυτά, έχοντας ως μέσο ξεπουλήματος και αποφάσεων το παντελώς Αμερικανοκρατούμενο δικαστήριο της Χάγης (το οποίο βγάζει πάντα αποφάσεις που είναι μόνο υπέρ των συμφερόντων των ΗΠΑ)].

Ο δε Ελληνικός στρατός υπό τον Καλλέργη έφερε το Σύνταγμα με το κίνημα του 1.843 μ.Χ., ο Ελληνικός στρατός με το κίνημα στο Γουδί τον Βενιζέλο, ενώ ο Ελληνικός στρατός έφερε και τον Γεώργιο τον Β΄ το 1.936 μ.Χ. και ίσως εκ νέου κάποιον βασιλιά στις μέρες μας;}.

Θα είναι άραγε αυτό το μέλλον; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αλλά μόνο αν λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ως λαός θα περάσουμε μέσα από τις συμπληγάδες των διεθνών κινδύνων και να φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδας μας σε μία νέα κατάσταση ακμής και ευημερίας

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

[Ο Δέκιος διέταξε να κάνουν οι Χριστιανό αναγκαστικά θυσία στους ειδωλολατρικούς «θεούς» τους, αλλιώς θα τους δίωκε και θα τους εξόντωνε, όμως παρά τον διωγμό που ξεκίνησε στο τέλος ηττήθηκε και είχε κακό τέλος μετά από ήττα του από βάρβαρους.

Η θυσία του Δέκιου ήταν καταναγκαστική και με την βία και έδινε σε όσους την έκαναν πιστοποιητικά, ενώ όσοι δεν την έκαναν ήταν δήθεν «μιάσματα», όπως και με τον κορωνοιό οποιος έκανε καταναγκαστικά ή από φόβο ή πεποίθηση εμβόλια, έπαιρνε πιστοποιητικό, ενώ όσοι δεν τα έκαναν ήταν δήθεν «μιάσματα».

Τα ίδια ακριβώς δεν κάνει κι ο Σβάμπ με την παρέα του με τα εμβόλια; Μόνο οι μέθοδοι αλλάζουν. Ποιος νίκησε όμως στο τέλος; Μα φυσικά ο Θεός και οι Χριστιανοί! Ποιος άλλος; Και ο Δέκιος, μόλις λίγα χρόνια βασίλεψε, για την ακρίβεια μόλις 2 και αυτά ούτε γεμάτα (https://www.triklopodia.gr/%cf%80%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%bf%cf%87%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%80%ce%b5%ce%b8%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb-2/), ενώ και ο Κούλης στις μέρες μας κυβερνάει για δύο και κάτι χρόνια την πατρίδα μας!

Ο Κούλης, σαν ένας «αντί-Μέγας Κωνσταντίνος» θέλει να καταργήσει την αργία της Κυριακής, την οποία θέσπισε ο Άγιος Μέγας Κωνσταντίνος (https://vasilinos.wordpress.com/2021/06/16/oyk-e%ce%be%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9-%cf%83%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b1%cf%81/).

Ο Κούλης πήρε 31 δις ευρώ από την ΕΕ για να καταργήσει την αργία της Κυριακής (https://vasilinos.wordpress.com/2021/06/17/kai-ta-31-%ce%b4%ce%b9%cf%83-%ce%b1%cf%81%ce%b3%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae%cf%82/, https://vasilinos.wordpress.com/2021/06/16/oyk-e%ce%be%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9-%cf%83%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b1%cf%81/), εναντιώμενος με τον τρόπο αυτό στον Θεό που ευλόγησε την Κυριακή, η οποία ορίστηκε Αργία από τον Άγιο Μέγα Κωνσταντίνο, όπως ακριβώς και ο Ιούδας τριάντα για να προδώσει τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό.

Όπως ο Νέρωνας με αφορμή το κάψιμο της Ρώμης που έκαψε ο ίδιος, κατηγόρησε άδικα τους Χριστιανούς και κήρυξε διωγμό εναντίον τους, όπως και στις μέρες μας ο Κούλης με αφορμή τον κορωνοιό κήρυξε διωγμό στους Ανεμβολίαστους (Χριστιανούς και μη).

Ο Κούλης και η σύζυγος του Μάρεβα, η οποία τον καθοδηγεί στις πολιτικές του επιλογές (όπως π.χ. για τα εμβόλια για τον κορωνοιό) και διώκει την Ορθοδοξία, θυμίζει ότι έκανε ο Αχαάβ με την Ιεζάβελ, που και αυτή καθοδηγούσε τον σύζυγο της και δίωκε την αληθινή Πίστη στον Θεό (ότι περίπου συμβαίνει στην Γαλλία αντίστοιχα με τον Μακρόν και την σύζυγο του Μπριτζίτ).

Αντίστοιχα ο Μητσοτάκης μέσω της προσπάθειας του να εμβολιάσει ακόμα και τα νήπια με το ζόρι και την δίωξη της Ορθοδοξίας στην πατρίδα μας, θυμίζει σε πολλούς τον Ηρώδη και την δίωξη του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστό και των νήπιων της Βηθλεέμ από τον ίδιο.

Ο Αντίοχος ο Δ’ ο Επιφανής, όπως και ο Μητσοτάκης στις μέρες μας γέμισαν την πατρίδα μας με ξένους, προσπάθησαν να αλλάξουν τα έθιμα του λαού, να επιβάλει ο ένας με το ζόρι την θυσία στα είδωλα και ο άλλος τα εμβόλια ως σημάδι υποταγής στην εξουσία τους, αλλά και να εξοντώσουν τους Εβραίους και τους Έλληνες αντίστοιχα.

Παράλληλα και δύο έκαναν και οι δύο με απειλές και υποσχέσεις και κυρίως με την βία μέρους του λαού (των Εβραίων και των Ελλήνων) να απαρνηθούν την Πιστή, την πατρίδα και τα έθιμα τους, ήταν και οι δύο γόνοι «σημαντικών δυναστειών», «πράκτορες» (και σπούδασαν επί) της Ρώμης και των ΗΠΑ/Γερμανίας αντίστοιχα.

Επίσης ο πρώτος (ο Αντίοχος ο Δ΄ ο Επιφανής) προσπάθησε να κλείσει και να αλλάξει την χρήση του Ναού του Σολομώντα και ο δεύτερος (ο Μητσοτάκης) τις Χριστιανικές Εκκλησίες και Μοναστήρια, και οι δύο εξόντωσαν γυναίκες, παιδιά και βρέφη, έγιναν ιδιαίτερα μισητοί από τους Εβραίους και τους Έλληνες αντίστοιχα, ενώ τέλος και οι δύο κατέλαβαν ως σφετεριστές για πολλούς την εξουσία.

Και όπως επί Αντίοχου του Δ’ του Επιφανούς εμφανίστηκε ο ιερέας Ματαθίας Μακαβαίος και ο γιος του ο Ιούδας ο Μακαβαίος ως πολιτικοστρατιωτικός ηγέτης και ελευθέρωσε την πατρίδα του από την τυραννία των Σελευκιδών, έτσι και επί Μητσοτάκη στις μέρες μας αν βρεθούν νέοι «Μακκαβαίοι» (Μακρυγιάννηδες, Καραϊσκάκηδες, Κολοκοτρώνηδες) θα διώξουν την τυραννία και την υγειονομική σκλαβιά και δικτατορία αυτού και θα ελευθερώσουν την Ελλάδα μας.

Όπως ο Ιουλιανός δίωξε τους Χριστιανούς υπάλληλους του κράτους του, έτσι στις μέρες μας και ο Κούλης δίωξε τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και άνδρες της ΕΜΑΚ, ενώ ο πρώτος έπεσε ύστερα από τον παντελώς αποτυχημένο πόλεμο του με τους Πέρσες (θα γίνει άραγε το ίδιο για τον Κούλη σε πιθανή σύγκρουση με τους Τούρκους;).

Ο Βαβυλώνιος και ασεβής βασιλιάς Βαλτάσαρ χρησιμοποιούσε με βλάσφημο τρόπο τα ιερά σκεύη του Ναού του Σολομώντα για να διασκεδάζει με τους δικούς του και έπεσε ξαφνικά από εισβολή των Περσών.

Αντίστοιχα στις μέρες μας ο Κούλης διασκεδάζει σαδιστικά με την βλάσφημη πολιτική του με τον κορωνοιό, τις γιορτές με τους φίλους του (ενώ στους άλλους Έλληνες απαγορεύει κάθε γιορτή) και την απαγόρευση τέλεσης Χριστιανικών εορτών (και Εθνικών εορτών επίσης) και λιτανειών.

Όλοι τους προσπάθησαν να επιβάλουν με την βία την πίστη τους, την ειδωλολατρία στους Ισραηλίτες ο Αντίοχος, τον καθολικισμό και τον παπισμό στους Έλληνες (τον Νέο Ισραήλ) οι Σταυροφόροι και πάλι τον παπισμό και τον οικουμενισμό και την υγειονομική κορωνο-δικτατορία του στους Έλληνες ο Κούλης.

O Κούλης έχει κακούς συμβούλους που τον παρασύρουν και αυτή στις καταστροφικές επιλογές του και την καταστροφή της χώρας, όπως έκαναν και μάγοι σύμβουλοι του Φαραώ επί Προφήτη Μωυσή, ο Ιαννής και ο Ιαμβρής, ενώ ο ίδιος είναι και απόλυτα βλάσφημος, αφού όχι μόνο σφετερίστηκε για τον εαυτό του τον τίτλο του «Σωτήρα», του «Μεσσία» και  του Μωυσή, αλλά αυτοχρίστηκε πρόσφατα και απολύτως βλάσφημα ακόμα και «θεός».

Ο Κούλης, όπως και ο Ιουλιανός από μίσος προς την Ορθοδοξία, έκλεισε τις Εκκλησίες στα 2,5 έτη εξουσίας του, δίωξε άγρια τους Χριστιανούς, ενώ παράλληλα έδιωξε πολλούς Χριστιανούς από τις δημοσιές υπηρεσίες.

Ο Ροβοάμ επί της Βασιλείας του δίχασε το μέχρι τότε ενιαίο Βασίλειο των Δαβίδ και Σολομώντα στα δύο με την ίδρυση του Βασιλείου του Ιούδα και του Ισραήλ, όπως και ο Κούλης επί πρωθυπουργίας του δίχασε με τις πολιτικές του τον Ελληνικό λαό.

Και οι δύο αυτοί ηγέτες για κάθε πολιτική τους πράξη, εκτός από τον κακό χαρακτήρα και τους πολιτικούς συμβούλους τους, άκουγαν και τις «συμβουλές» και των φίλων τους που μεγάλωσαν μαζί από νεαρή ηλικία.

Και οι δύο αυτοί ηγέτες προσπάθησαν να αλλάξουν τα ήθη, τα έθιμα και την Πίστη των λαών τους στον Θεό, εισήγαγαν στην χώρα ξένες συνήθειες, παρελάσεις και γιορτές, ενώ επέτρεψαν και την ίδρυση ναών ξένων θεοτήτων αλλοθρήσκων λαών (ειδωλολατρικών ο Ροβοάμ και του ισλαμικού τεμένους ο Κούλης).

Και οι δύο ευνόησαν με την πολιτική τους τους πλουσίους και φτωχοποίησαν τον απλό λαό, διόρισαν ιερείς πιστούς στους ίδιους δίνοντας τους ως αντάλλαγμα πολλά χρήματα και διορισμούς για να τους υποστηρίζουν.

Στον μεν Ροβοάμ η πολιτική του αυτή επέφερε την εισβολή στην χώρα του και την λεηλασία για μικρό διάστημα της Ιερουσαλήμ από τον Αιγύπτιο Φαραώ Σισάκ, θα έχει άραγε και στην Ελλάδα σαν αποτέλεσμα άραγε στις μέρες μας στον Κούλη να γίνει επίθεση των Τούρκων (θερμό επεισόδιο ή πόλεμος) από τον Ερντογάν ή κάποιον διάδοχο του (πιθανώς με μία ταυτόχρονη  υποκινούμενη εξέγερση ισλαμιστών λαθρομεταναστών στην Ελλάδα);

Με την βοηθά ξένων (Σελευκιδών και των Ρωμαίων) έπαιρναν το Αρχιερατικό αξίωμα πολλοί προδότες Ιουδαίοι Αρχιερείς (π.χ. Ιάσωνας, Μενέλαος, Άλκιμος), όπως και Ελληνες και ξένοι ηγέτες στις μέρες μας, εξίσου προδότες των χωρών τους (π.χ. ΓΑΠ, Σαμαράς, Παπαδήμος, Τσίπρας, Κούλης, Μπάιντεν, Τρίντο, Σολτς κ.λ.π.) με την βοήθεια ξένων κρατών (π.χ. ΗΠΑ, Γερμανία) ή οργανώσεων (π.χ. Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, Λέσχη Μπίλντενμπεργκ, Τρίμερης Επιτροπή, Μασονία).

Πρόσφατα ο Κούλης στην Πάτρα οργάνωσε την υποδοχή του με βαγιά από τους οπαδούς του στην πόλη αυτή σαν την Είσοδο του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, σε μία βλάσφημη προσπάθεια να οικειοποιηθεί τον ρολό του Θεού όπως αυτοανακηρύχτηκαν «θεοί» οι τύραννοι Καλιγούλας και Νέρωνας. Βέβαια, μετά τα βάγια, ο Κούλης δεν πρέπει να ξεχνά ότι ακολουθεί αμέσως μετά ο Γολγοθάς η Σταύρωση (https://yiorgosthalassis.blogspot.com/2023/06/blog-post_402.html).

Αυτή η πράξη του Κουλή θυμίζει την υποδοχή και τις τιμές που έλαβε ως θεός ο Ηρώδης ο Αγρίππας (που όπως και ο πάππους του ο Ηρώδης και ο Κούλης δίωξαν και οι δύο τους Χριστιανούς και ήταν όλοι τους όργανα ξένων δυνάμεων που τους ανέβασαν στην εξουσία και μισούσαν και τυραννούσαν με τις οικογένειες τους τους λαούς τους), επί του οποίου μαρτύρησε ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος, από τους απεσταλμένους της Τυρού, όταν δέχτηκε να επευφημηθεί από αυτούς ως «θεός» και πατάχτηκε άμεσα από τον Κύριο.

Ο Κούλης με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να οικειοποιηθεί βλάσφημα τον ρόλο του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού ως Μεσσία, κάτι που τον βάζει να προσπαθεί να Του κλέψει την θέση και να γίνει Χριστός αντί (δηλαδή αντίθετος και στην θέση  του) του Χριστού, δηλαδή αντίχριστος, ενώ πρόσφατα του απαγορεύθηκε στην ουσία από την Παναγιά μας να εισέλθει στο Άγιο Όρος λόγω κορωνοιου, όχι από πιστή φυσικά, αφού ο ίδιος και η οικογένεια του δεν πιστεύει σε τίποτα, αλλά για προεκλογικούς και μόνο λόγους.

Παλαιοτέρα, ο Κούλης είχε οικειοποιηθεί τον ρολό και του Θεού, αφού μετά από δήθεν «Νέος Μωυσής, αυτοανακηρύχθηκε Θεός ως πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, αφού  μετά από πέντε μήνες στα καμένα της Εύβοιας, τους είπε ότι είναι θεόσταλτη επιλογή ο Υφυπουργός Τριαντόπουλος, που είναι δική του (https://twitter.com/OmadaMnimis/status/1470726856299139079?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1470726856299139079%7Ctwgr%5Ec6b07e6a6f05b9a2ec3e06b106d13a0d475f6b17%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.efsyn.gr%2Fpolitiki%2Fparaskinia%2F323617_apo-gkomenos-moysis-kai-apo-moysis-theos, https://www.efsyn.gr/politiki/paraskinia/323617_apo-gkomenos-moysis-kai-apo-moysis-theos), ενώ παλαιότερα και ο βουλευτής της ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης αποκάλεσε τάχατες «θεόσταλτο» τον Κούλη (https://www.newsbreak.gr/kurios-maximos/160937/theos-esteile-ton-kyriako/).

Αλλά και η αδερφή (ή για άλλους μάνα του) Ντόρα, είχε δηλώσει παλαιοτέρα ότι : «Το ίντερνετ είναι η πιο σοσιαλιστική εφεύρεση, όμοια με την εφεύρεση του Χριστιανισμού» (σαν τον Χαράρι), δείχνοντας ότι στην πραγματικότητα η ιδιά και η οικογένεια της που παριστάνουν τάχατες τους «Χριστιανούς» (αλλά στην πράξη μάχονται μισούν μανιωδώς τον Χριστιανισμό), δεν πιστεύουν σε τίποτε και μισούν την Ελλάδα και την Ορθοδοξία στην πραγματικότητα.

Πρόσφατα ο Κούλης στην Πάτρα οργάνωσε την υποδοχή του με βαγιά από τους οπαδούς του στην πόλη αυτή σαν την Είσοδο του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, σε μία βλάσφημη προσπάθεια να οικειοποιηθεί τον ρολό του Θεού όπως αυτοανακηρύχτηκαν «θεοί» οι τύραννοι Καλιγούλας και Νέρωνας. Βέβαια, μετά τα βάγια, ο Κούλης δεν πρέπει να ξεχνά ότι ακολουθεί αμέσως μετά ο Γολγοθάς η Σταύρωση (https://yiorgosthalassis.blogspot.com/2023/06/blog-post_402.html).

Αυτή η πράξη του Κουλή θυμίζει την υποδοχή και τις τιμές που έλαβε ως θεός ο Ηρώδης ο Αγρίππας (που όπως και ο πάππους του ο Ηρώδης και ο Κούλης δίωξαν και οι δύο τους Χριστιανούς και ήταν όλοι τους όργανα ξένων δυνάμεων που τους ανέβασαν στην εξουσία και μισούσαν και τυραννούσαν με τις οικογένειες τους τους λαούς τους), επί του οποίου μαρτύρησε ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος, από τους απεσταλμένους της Τυρού, όταν δέχτηκε να επευφημηθεί από αυτούς ως «θεός» και πατάχτηκε άμεσα από τον Κύριο.

Ο Κούλης με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να οικειοποιηθεί βλάσφημα τον ρόλο του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού ως Μεσσία, κάτι που τον βάζει να προσπαθεί να Του κλέψει την θέση και να γίνει Χριστός αντί (δηλαδή αντίθετος και στην θέση  του) του Χριστού, δηλαδή αντίχριστος, ενώ πρόσφατα του απαγορεύθηκε στην ουσία από την Παναγιά μας να εισέλθει στο Άγιο Όρος λόγω κορωνοιου, όχι από πιστή φυσικά, αφού ο ίδιος και η οικογένεια του δεν πιστεύει σε τίποτα, αλλά για προεκλογικούς και μόνο λόγους.

Παλαιοτέρα, ο Κούλης είχε οικειοποιηθεί τον ρολό και του Θεού, αφού μετά από δήθεν «Νέος Μωυσής, αυτοανακηρύχθηκε Θεός ως πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, αφού  μετά από πέντε μήνες στα καμένα της Εύβοιας, τους είπε ότι είναι θεόσταλτη επιλογή ο Υφυπουργός Τριαντόπουλος, που είναι δική του (https://twitter.com/OmadaMnimis/status/1470726856299139079?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1470726856299139079%7Ctwgr%5Ec6b07e6a6f05b9a2ec3e06b106d13a0d475f6b17%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.efsyn.gr%2Fpolitiki%2Fparaskinia%2F323617_apo-gkomenos-moysis-kai-apo-moysis-theos, https://www.efsyn.gr/politiki/paraskinia/323617_apo-gkomenos-moysis-kai-apo-moysis-theos), ενώ παλαιότερα και ο βουλευτής της ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης αποκάλεσε τάχατες «θεόσταλτο» τον Κούλη (https://www.newsbreak.gr/kurios-maximos/160937/theos-esteile-ton-kyriako/).

Αλλά και η αδερφή (ή για άλλους μάνα του) Ντόρα, είχε δηλώσει παλαιοτέρα ότι : «Το ίντερνετ είναι η πιο σοσιαλιστική εφεύρεση, όμοια με την εφεύρεση του Χριστιανισμού» (σαν τον Χαράρι), δείχνοντας ότι στην πραγματικότητα η ιδιά και η οικογένεια της που παριστάνουν τάχατες τους «Χριστιανούς» (αλλά στην πράξη μάχονται μισούν μανιωδώς τον Χριστιανισμό), δεν πιστεύουν σε τίποτε και μισούν την Ελλάδα και την Ορθοδοξία στην πραγματικότητα].

…Μέχρι που να φάει η μούρη μας…χώμα!

Εχτές το βράδυ, όχι μόνο εγώ, αλλά πραγματικά άπαντες, πρέπει να ζήσαμε το μεγαλύτερο ΣΟΚ που έχουμε υποστεί τα τελευταία 50 χρόνια. Ο μισητός Μητσοτάκης, αυτός που δολοφόνησε χιλιάδες Έλληνες στα μαύρα χρόνια της «πανδημίας», αυτός που κατέλυσε κάθε γραμμή και λέξη του κουρελιασμένου πλέον Συντάγματος.

Αυτός που εξόργισε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που ζεί είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, αυτός που «έστειλε» με το έτσι θέλω, σύμπασα την νεολαία μας στην «εξορία» για να δουλεύει για τους ξένους, αυτός που ισοπέδωσε κάθε έννοια ηθικής, κάθε έννοια – της όποιας – δημοκρατίας!

Αυτός που εγκατέστησε μέσα σε χρόνο μηδέν, το πλέον φασιστικό και αποτρόπαιο καθεστώς, αυτός που τον έφτυνε σύμπασα η Ελλάδα για ό,τι καταστροφικό και ισοπεδωτικό έχει λάβει χώρα στη πατρίδα μας, αυτός που στην ατζέντα του έχει πάνω-πάνω τον διαμελισμό του σαρκίου της και των ιματιών της, …θριάμβευσε!

Πάνω από 41% πήρε (λένε οι…μηχανές) και η Ελλάδα στα μηχανάκια της Singular, βάφτηκε όλη…γαλάζια(!!!) λες και ο τύπος αυτός με τα γουρλωμένα μάτια της πρόσφερε ότι ωραιότερο έχει υπάρξει ποτέ για λαό!

Οι εκλογές αυτές, θύμισαν εποχές αλλοτινές, όπου ψήφιζαν και τα …δέντρα! Και τότε, υπήρχαν και απτές αποδείξεις ότι ψήφιζαν όντως και τα δέντρα, μιας και αντί του ψηφιακού κόσμου, δούλευε ο παρακρατικός μηχανισμός, ο οποίος ήταν και ο φόβος και ο τρόμος.

Όπως για παράδειγμα, οι εκλογές του 1.961 μ.Χ., όπου …θριάμβευσε η ΕΡΕ ενώ στις προηγούμενες του 1.958 μ.Χ. θριαμβευτής ήταν ο Ηλίας Ηλιού και η ΕΔΑ με ποσοστό 24,42% ενώ η ΕΡΕ είχε περιοριστεί στο 41,16%.

Είναι ανατριχιαστικό πολλές φορές, να βλέπει κανείς την ίδια την Ιστορία να …επαναλαμβάνεται, είτε ως φάρσα, είτε ως δράμα. ΤΑ ΝΕΑ του Λαμπράκη, τα…λένε όλα για το τι πραγματικά συνέβη την εποχή εκείνη. Οι εκλογές του ’61 μ.Χ. ήταν οι κρισιμότερες στην μέχρι τότε ιστορία της πατρίδας μας, γιατί παιζόταν τότε πραγματικά η ίδια η ισχύς των Αμερικανών στην περιοχή.

Οι αριστεροί, ήδη έχοντας στο τσεπάκι τους τον πλήρη έλεγχο της Αντιπολίτευσης, είχαν πανικοβάλει τους Αμερικάνους, οι οποίοι μέσω ενός φασιστικού στρατιωτικοπολιτικού παρακράτους, κατόρθωσαν να περιορίσουν σημαντικά την δυναμική της ΕΔΑ, εκπονώντας το περίφημο «Σχέδιο Περικλής».

Το περίφημο αυτό σχέδιο, ήταν «έργο» της τότε Κ.Υ.Π., επιτελικό σχέδιο δηλαδή ανάληψης επιχειρήσεων σε συνεργασία με την Αστυνομία και με διάφορες παρακρατικές οργανώσεις που ήλεγχε τότε ο περίφημος Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο μετέπειτα δηλαδή δικτάτορας, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό της δυναμικής που είχε η ΕΔΑ.

Η τότε Νέα Τάξη Πραγμάτων των Αμερικανών, κινδύνεψε τόσο πολύ στο να ανατραπεί στην Ελλάδα από την δυναμική της ΕΔΑ, που στις εκλογές του ’61 μ.Χ. έπαιξε τα απόλυτα ρέστα της μέσω της πρόκλησης τέτοιου απίστευτου φόβου και τρόμου στους πολίτες, που τρόμαξαν ακόμη και τα…έντομα. Βλέπετε, τότε δεν υπήρχε ο Ψηφιακός Ποδηγετισμός και όλα γινόταν μπροστά στα μάτια ολονών!

Η δυναμική που είχε τότε αποκτήσει η ΕΔΑ, δεν μπορούσε εύκολα να ανακοπεί. Ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα γινόταν κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές. Και ποιός ξέρει ποιό θα ήταν το μέλλον της Ελλάδας, αν συνέβαινε αυτό.

Ο «Ψυχρός Πόλεμος» των Αμερικανών και των Ρώσων Σοβιετικών τότε, είχε αρχίσει ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 μ.Χ. με την επέμβαση στην Κορέα (ηττήθηκαν οι Αμερικανοί) και το ’61 μ.Χ. κορυφώθηκε με την εισβολή των Αμερικανών στη Κούβα και φυσικά με την ανέγερση τείχους στο Βερολίνο. Και αν χανόταν η Ελλάδα από τον έλεγχο των Αμερικανών, το μέλλον τους θα ήταν πραγματικά αβέβαιο. Ακριβώς το ίδιο σενάριο παιζόταν και …εχτές!

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων των Καμπαλιστών και των Ανώμαλων, κινδύνευε να καταρρακωθεί στην Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο εκλεκτός τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του, δεν έπρεπε επ’ ουδενί να χάσει τις εκλογές, διότι δεν κινδύνευε μόνο το νεοταξικό αφήγημα με κατάρρευση, αλλά ίσως και η…προσωπική ελευθερία του Μητσοτάκη, όντας ένοχος σοβαρότατων κακουργημάτων.

Κι επειδή τα σχέδια τύπου «Περικλής» σήμερα δεν θα είχαν καμμιά απολύτως τύχη, την …καλή δουλειά την κάνει η…ψηφιακή διακυβέρνηση, όπου εκεί είναι τρομερά δύσκολο να διακρίνει κανείς την νοθεία. Ένας απλός αλγόριθμος, θα μπορούσε να κάνει απλά…θαύματα. Και άντε μετά εσύ κι εγώ και όλοι μας, να βρούμε…άκρη! Γίνεται; Ασφαλώς και όχι!

Ο Ψηφιακός κόσμος, είναι καθαρή εφεύρεση του ίδιου του Σατανά. Αυτό δεν είναι μόνο δική μου εκτίμηση. Είναι εκτίμηση ΟΛΟΥ του εχέφρονος κόσμου. Μέσα σε αυτόν τον κόσμο, υπάρχει εγκατεστημένο το ΨΕΜΜΑ και η ΕΙΚΟΝΙΚΗ πραγματικότητα. Μ’ άλλα λόγια, η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ. Να φαίνονται δηλαδή όλα ΤΕΛΕΙΑ και όλα…ΑΜΕΜΠΤΑ! Κι αυτό διότι:

1) Πώς είναι δυνατόν να…φτύνει κατάμουτρα όλη η Ελλάδα (κυριολεκτικά) έναν τύπο ο οποίος ισοπέδωσε ό,τι έχει απομείνει από αυτήν και να τον …ψηφίζει εκ νέου ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ;

2) Πώς είναι δυνατόν η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπου αυτός δεν μπορούσε ούτε καν να περάσει από εκεί, να του δίνει…απίστευτα νούμερα που φτάνουν ακόμη και το 50%;;;;

3) Πώς είναι δυνατόν, ένας τύπος που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ούτε στο ελάχιστο να συγκεντρώσει έστω ένα υποτυπώδες κοινό σε μια προεκλογική συγκέντρωση, όπως αυτή που έγινε στο…Θησείο (!) και που μετά βίας πήγαν κάτι «γραφικοί», να μαζεύει το…41% των ψήφων σε Απλή αναλογική μάλιστα;

4) Πώς είναι δυνατόν, ενώ κι αυτός και όλοι αυτοί που τον περιτριγυρίζουν να είναι τόσο πανικοβλημένοι, καταστρατηγώντας μάλιστα και το ίδιο το Σύνταγμα με την συγκεκριμένη ντροπιαστική τροπολογία για να μην κινδυνέψουν με πραγματική καταστροφή, να μαζεύουν …ξαφνικά ποσοστά που θα ζήλευε ακόμη κι ο πραγματικά ΛΑΟΦΙΛΗΣ Ανδρέας Παπανδρέου;

5) Πώς είναι δυνατόν, ένας ολόκληρος λαός ο οποίος σχεδόν ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ οικονομικά – κατά γενική ομολογία – από τις πολιτικές επιλογές ενός πραγματικού παράφρονα και που ακόμα και οι ίδιοι οι οπαδοί της ΝΔ στρεφόταν μαζικά σε άλλες λύσεις τύπου Κασιδιάρη ή ΝΙΚΗΣ, ξαφνικά να …παθαίνουν παράκρουση και να του δίνουν όχι απλά μια ψήφο, αλλά μια ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ;

6) Πώς είναι δυνατόν, ένα κόμμα που καταστρατήγησε κάθε έννοια δημοκρατίας, κάθε έννοια ανθρωπισμού, κάθε έννοια πατριωτισμού να παίρνει ΤΕΤΟΙΑ ποσοστά, πολύ μεγαλύτερα ακόμη και της περασμένης εκλογικής αναμετρήσεως του 2019 μ.Χ., όπου και πήρε ψήφους από κόσμο που ΔΕΝ ήταν οπαδοί του κόμματος αυτού ως τιμωρία για τα εγκλήματα των προηγούμενων, να παίρνει ακόμη περισσότερους ψήφους από ποτέ, λες και η Ελλάδα μέσα σε αυτά τα χρόνια…αναγεννήθηκε και μεγαλούργησε;

7) Πώς είναι δυνατόν η Λέσβος, το νησί που παραδοσιακά έβγαζε αποτέλεσμα με αριστερό πρόσημο και που στα χρόνια του Μητσοτακισμού έφτασε στο σημείο να ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ λόγω της ανθελληνικής πολιτικής της ΝΔ στο μεταναστευτικό, να δώσει ποσοστά θριάμβου στους παραλίγο δημίους του;

8) Πώς είναι δυνατόν η Κρήτη, που σχεδόν ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ενάντια στα μέτρα της πανδημίας και που αναθεμάτιζε τον νεοφιλέλευθερισμό των Νεοταξιτών και που ανέκαθεν και αυτή έβγαζε ποσοστά αριστερόφρονα, να ψηφίζει όλη μονοκούκι Μητσοτάκη;

9) Πώς είναι δυνατόν, ένας λαός που χτυπήθηκε ανελέητα πρόσφατα με μια τραγωδία-συμφορά απίστευτη, αυτή των Τεμπών, και που αποδεδειγμένα για αυτήν ήταν υπεύθυνος αυτό το τομάρι και ο συρφετός του, να του δίνει άλλη μια φορά όχι απλά μια ψήφο καταναγκαστική, αλλά έναν αληθινό θρίαμβο νομιμοποιώντας αυτό το απαίσιο έγκλημα κατά της ίδιας της Ελλάδας;

10) Πώς είναι δυνατόν ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ, που στενάζει κάτω από το βάρος της απίστευτης ακρίβειας, που του παίρνουν τα μητσοτακικά funds τα ίδια του τα σπίτια, που του κόβουν το «χρυσό» πλέον ρεύμα, που τον πετάνε στο δρόμο για χρέη δυσβάστακτα, να φωνάζει δια της ψήφου του, «Ωσαννά Μεσσία Μητσοτάκη» και «Δώσε κι άλλο Μεγάλε Αρχηγέ»;

ΟΧΙ Έλληνες! Τίποτε από όλα αυτά που ανέφερα πιο πάνω δεν είναι δυνατόν, τουλάχιστον σε ένα έθνος που έχει σώας της φρένας και ξέρει το τι του γίνεται. Είναι όλο ένα ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΨΕΜΜΑ! Μια καλοστημένη ΑΠΑΤΗ! Μια απάτη, για να μας στείλει όλους μαζικά στο ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ!

Είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ η ΝΟΘΕΙΑ! Πιο ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ δεν ΓΙΝΕΤΑΙ! Σε λίγο δηλαδή, μπορεί και να τον δούμε τον Μητσοτάκη με…φωτοστέφανο(!) να …ανυψώνεται στα ουράνια, ως ο…νέος Μεσσίας και να τον…προσκυνάμε όλοι!

Μην πιστέψετε ΤΙΠΟΤΕ! Είναι ΨΕΥΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και ΚΤΗΝΗ! Τελικά, πρέπει να είμαστε όλοι ΤΟΣΟ αμαρτωλοί, που ο Θεός επιμένει ακόμη να μας κρατά στο έδαφος, ΜΕΧΡΙ να φάει η μούρη μας ΧΩΜΑ!

Πάντως, αυτό που συνέβη χτες, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ έτσι. Από σήμερα το πρωί, η πατρίδα μας μπαίνει στ’ αλήθεια πλέον, σε αχαρτογράφητα νερά. Οι αληθινοί πατριώτες, που έχουν ακόμη Ελληνικό αίμα μέσα τους και που αυτό το αίμα βρίσκεται ή και αγγίζει το σημείο βρασμού, δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι!

Το πολιτικό σύστημα, έδειξε ότι μέσα στον Ψηφιακό Κόσμο, είναι πραγματικά ΑΛΩΒΙΤΟ. Όλοι τους βγήκαν κερδισμένοι, ακόμη κι ο Βελόπουλος που τον ήθελαν οι πάντες να…μην μπαίνει κάν στην Βουλή.

Η αποχή τελικά άγγιξε το 46% σχεδόν κι εδώ ίσως και να λειτούργησε το ένστικτο των Ελλήνων, ξέροντας ήδη πως ό,τι και να ψηφίσουν, θα βγεί το αντίθετο οπότε…γιατί να πάνε να ψηφίσουν. Επίσης, σίγουρα λειτούργησε και η προπαγάνδα με το καραμανλικό ερώτημα «Ή εγώ ή το χάος».

Βεβαίως, κατά ένα ποσοστό, λειτούργησαν και τα διλήμματα αυτά. Αλλά ΟΧΙ σε αυτό το ποσοστό. Δεν συνάδει ούτε καν με την επιστήμη της κοινωνιολογίας, η οποία θα βρεθεί να προσπαθεί να λύσει αυτόν τον γρίφο και σίγουρα δεν θα τα καταφέρει, όσο κι αν το…τραβήξει από τα μαλλιά.

Δεν είναι καθόλου καινούργιο αυτό. Τα ίδια απολύτως έγιναν και στις αμερικάνικες εκλογές του 2020 μ.Χ., τότε που ξεκίνησαν όλα. Ακριβώς τα ίδια έγιναν και στις εκλογές του 2022 μ.Χ. στον Κανάδα, όπου θριάμβευσε ο… λαομίσητος Τρυντώ, τα ίδια και στις γαλλικές εκλογές όπου…ξαναθριάμβευσε ο Μακρόν, τα ίδια ακριβώς και στην Αυστραλία, όπου …θριάμβευσαν ΟΛΟΙ οι Νεοταξίτες κυβερνήτες, οι οποίοι προηγουμένως είχαν κάνει εγκλήματα εναντίον των λαών τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα ίδια απολύτως και μάλιστα με καρμπόν, έγιναν και στην πατρίδα μας χτες, όπου…θριάμβευσε ο… «Μητσοτάκη γ@#%σαι»!

Το…ένοχο μυστικό, κρύβεται οπωσδήποτε στον…αλγόριθμο. Ο οποίος αν ρυθμιστεί και διευθετηθεί σωστά, δίνει ό,τι αποτέλεσμα θέλει ο ρυθμιστής. Αυτό που έχω πραγματικά να πω, είναι…ΚΟΥΡΑΓΙΟ σε όλους μας.

Από δω και μπρος, θα ζήσουμε καταστάσεις που δεν έχουμε καν φανταστεί. Και συμβουλεύω τους πάντες, να τρέξουν στις Εκκλησιές και γονυπετείς να παρακαλούν τον Θεό να σώσει την πατρίδα μας. Εμάς περιμένει Εκείνος για να επέμβει (https://kanenazori.com/2023/05/22/na-faei-h-mouri-mas-xoma/).


Τρομερό BINTEO NTOKOYMENTO: Τι είπε η Μπακογιάννη για την «θρησκεία του Χριστού». Σε συνέντευξη της το 2014 μ.Χ., η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην ΥΠΕΞ, Ντόρα Μπακογιάννη, στην Ακαδημία Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Βερολίνο, είχε πει τα εξής σε σχέση με τα νέα κινητά τηλέφωνα:

«Απλά φανταστείτε πώς άλλαξε η ζωή σας λόγω αυτού του τηλεφώνου! Η διασύνδεση που έχετε, χωρίς καν να χρειάζεται να πληρώσετε!!! Γιατί στο τέλος της ημέρας στο δικό μου μυαλό, το διαδίκτυο είναι η πιο σοσιαλιστική εφεύρεση μετά την θρησκεία του Χριστού! Αν έχετε wi-fi μπορείτε να αποκτήσετε την γνώση του κόσμου»!!!

Μόνο που ο Χριστός δεν έφτιαξε καμία θρησκεία και απλά είπε την Αλήθεια! Θρησκεία έφτιαξαν οι άνθρωποι ή εκείνοι που ελέγχουν τους ανθρώπους! Μένει να φτιάξει η Τεχνητή Νοημοσύνη μια νέα θρησκεία, όπως είπε ο Χαράρι!!!

Ετοιμάζουν μέγα χτύπημα κατά της Ορθοδοξίας. Η αναθεώρηση του άρθρου 105 του Συντάγματος θα καταργήσει το αυτοδιοίκητο και το άβατο του Αγίου Όρους σ.σ. Τα έχει μπερδέψει εκεί που ομιλεί περί «οικουμενικότητας» αλλά το προσπερνάμε.

1. H χερσόνησος του Άθω, από την Mεγάλη Bίγλα και πέρα, η οποία αποτελεί την περιοχή του Αγίου Όρους, είναι, σύμφωνα με το αρχαίο προνομιακό καθεστώς του, αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Kράτους, του οποίου η κυριαρχία πάνω σ’ αυτό παραμένει άθικτη.

Από πνευματική άποψη το Άγιο Όρος διατελεί υπό την άμεση δικαιοδοσία του Oικουμενικού Πατριαρχείου. Όλοι όσοι μονάζουν σ’ αυτό αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια μόλις προσληφθούν ως δόκιμοι ή μοναχοί, χωρίς άλλη διατύπωση.

2. To Άγιο Όρος διοικείται, σύμφωνα με το καθεστώς του, από τις είκοσι Ιερές Μονές του, μεταξύ των οποίων είναι κατανεμημένη ολόκληρη η χερσόνησος του Άθω, το έδαφος της οποίας είναι αναπαλλοτρίωτο.

H διοίκησή του ασκείται από αντιπροσώπους των Ιερών Μονών, οι οποίοι αποτελούν την Ιερή Κοινότητα. Δεν επιτρέπεται καμία απολύτως μεταβολή στο διοικητικό σύστημα ή στον αριθμό των Μονών του Αγίου Όρους, ούτε στην ιεραρχική τάξη και τη θέση τους προς τα υποτελή τους εξαρτήματα. Απαγορεύεται να εγκαταβιώνουν στο Άγιο Όρος ετερόδοξοι ή σχισματικοί.

3. O λεπτομερής καθορισμός των Αγιορειτικών καθεστώτων και του τρόπου της λειτουργίας τους γίνεται από τον Καταστατικό Xάρτη του Αγίου Όρους, τον οποίο, με σύμπραξη του αντιπροσώπου του Κράτους, συντάσσουν και ψηφίζουν οι είκοσι Ιερές Μονές και τον επικυρώνουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Βουλή των Ελλήνων.

4. H ακριβής τήρηση των Αγιορειτικών καθεστώτων τελεί ως προς το πνευματικό μέρος υπό την ανώτατη εποπτεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ως προς το διοικητικό μέρος υπό την εποπτεία του Κράτους, στο οποίο ανήκει αποκλειστικά και η διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

5. Οι πιο πάνω εξουσίες του Κράτους ασκούνται από διοικητή, του οποίου τα δικαιώματα και καθήκοντα καθορίζονται με νόμο.

Mε νόμο επίσης καθορίζονται η δικαστική εξουσία που ασκούν οι μοναστηριακές αρχές και η Ιερή Κοινότητα, καθώς και τα τελωνειακά και φορολογικά πλεονεκτήματα του Αγίου Όρους (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2023/06/105.html).

 

Σάλος με τα βιντεο με τις “κρυφές” δηλώσεις της Ντορας Μπακογιάννη για το διαδίκτυο και την Θρησκεία, αφού πρόσφατα η ίδια δήλωσε δημόσια: «Το ίντερνετ είναι η πιο σοσιαλιστική εφεύρεση, όμοια με την εφεύρεση του Χριστιανισμού».

Ντόρα Μπακογιάννη speaking… Τα λόγια είναι περιττά όταν η εικόνα μιλά από μόνη της και επιτρέπει στον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του για τα δημόσια πρόσωπα, τα οποία δυστυχώς πολλές φορές κρατούν στα χέρια τους τις τύχες ολόκληρων κρατών.

Αφού πρώτα πήγε με τον Αδωνι και τον αδελφό της και έκανε μεγάλους σταυρούς η Μπακογιάννη δήλωσε ότι ο Χριστιανισμός κι ο Χριστός είναι εφεύρεση. Επίσης παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα έχει το χειρότερο "τύπο"....στον κόσμο (φυσικά αφού εξαγόρασε όλα τα ΜΜΕ ο Κούλης και απαγόρευσε όσα ήταν αντίπαλα με αυτόν να δημοσιεύουν τις απόψεις τους).....έξω λένε αλήθειες....μέσα ταΐζουν σανό.....!!! (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2023/06/blog-post_935.html).

 

Πατρινοί υποδέχτηκαν ως Μεσσία τον Μητσοτάκη, με… δάφνες και βάγια. Όχι δεν είναι τρολ, είναι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στην Πάτρα, λίγο προτού φτάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προεκλογική του περιοδεία.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, οι δρόμοι στρώθηκαν με δάφνες και βάγια προκειμένου να περάσει ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ γαλάζιοι ψηφοφόροι εμφανίστηκαν με πανό που έγραφε «Κυριάκο η Αχαΐα μαζί σου»….

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Πάτρα, ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη αλλά ακυρώθηκε λόγω του ναυαγίου στην Πύλο και του 3ημερου Εθνικού Πένθους. Ωστόσο, ο ίδιος ζήτησε από το επικοινωνιακό του επιτελείο να «χωρέσει» και αυτή την επίσκεψη πριν περάσει από την Πάτρα προτού συνεχίσει για Αμφιλοχία, Φιλιππιάδα και Ιωάννινα (https://www.triklopodia.gr/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%bf%ce%af-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%ad%cf%87%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%cf%89%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%b7/).

 

O "KOYΛΗΣ" Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟΦΙΛΗ; ΑΠ΄ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Γ...ΣΤΟ "ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟ, ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΡΑΚΟ" ! ΠΡΟΗΧΘΗ ΣΕ "ΜΕΣΣΙΑ"; ΜΕ ΒΑΓΙΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ  ΤΟΝ "ΕΘΝΟ-ΣΩΤΗΡΑ" ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!. ΑΡΧΙΖΕΙ Η «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ»;

Σχόλιο Οίμου-Αθήνας: Θυμίζουν ωστόσο και ριγμένα λαχανικά! Είναι πάντως πολλά περισσότερα από τους ανθρώπους που είναι καμμιά εικοσαριά...(Κατά τα άλλα 40%!!!)

Προήχθη σε Μεσσία; Κυριάκος ο εθνο-Σωτήρας! Με βάγια τον υποδέχθηκαν στην Πάτρα! Αρχίζει η ”Εβδομάδα των παθών”; Προήχθη σε Μεσσία; Όχι τίποτε άλλο, να του πούμε «καλή σταδιοδρομία» και φυσικά να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να πάρει και τα κατάλληλα ένσημα…

Toν απερχόμενο τον υποδέχθηκαν ως ερχόμενο με βάγια (έστρεψαν στο δρόμο κάτι σαν βάγια…) οι πολίτες που βρέθηκαν έξω από το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, Αγίου Ανδρέου και Ερμού, κέντρο της πόλης… προήχθη σε Μεσσία;…σχολιάζει το efsyn. Αυτός ο κομματικός μεσσιανισμός πια… η Πάτρα είναι πάντως καλή στα Καρναβάλια.. Η θριαμβευτική είσοδος στην Πάτρα…

Είναι κάτι σαν αυτό που λέμε εθνοσωτήρες, ψευδοπροφήτες κλπ. ”Εσένα θέλουμε” με … Ωσαννά.. πολιτικοθρησκευτικός συγκριτισμός. το απόλυτο κιτς.  Μόνο το γαϊδουράκι έλειπε από την κακόγουστη αναπαράσταση.. Σκοταδισμός, μεσαίωνας εν τω μέσω της νυκτός ….ρε αυτός είναι ή άλλον περιμένουμε (http://oimos-athina.blogspot.com/2023/06/blog-post_99.html);

 

Έβαλαν... δάφνες και βάγια για να υποδεχτούν τον Μητσοτάκη στην Πάτρα. Το ξεφτίλισαν στην Πάτρα... Δεν έχει σωτηρία αυτός ο τόπος. Θα μπορούσε να ήταν ανέκδοτο, αλλά δεν είναι. Ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, στην Πάτρα, ετοίμασαν υποδοχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη που σίγουρα όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί.

Πλέον έχει ξεφύγει η κατάσταση. Έστρωσαν τον δρόμο από τον οποίο επρόκειτο να περάσει ο πρόεδρος της ΝΔ με… δάφνες και βάγια σε μια επίδειξη αλαζονείας και υπεροψίας. Βέβαια η ιστορία έχει δείξει πως τέτοιου είδους υποδοχές οδηγούν στην Σταύρωση (https://yiorgosthalassis.blogspot.com/2023/06/blog-post_402.html)…

 

Από τον πραγματικό Σωτήρα Ιησού Χριστό στον ψευδο-Σωτήρα Κυριάκο Μητσοτάκη. H βλάσφημη αυτή κίνηση μερίδας της πατρινής κοινωνίας πιστοποιεί ότι ζούμε μέσα στην καρδιά του Θαυμαστού (δηλ. του Σιχαμερού) Ανάποδου Κόσμου. Επίκειται το ανάποδο πέρασμα από τα πατρινά βάγια στην αθηναϊκή σταύρωση; Αντί σχολίου…(το έκλεψα)… με την ευχή, να τους πάρει μαζί του και σύντομα…

Την Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 μ.Χ., στην Πάτρα, ο όχλος της Νέας Δικτατορίας υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με δάφνες και βάγια που στρώθηκαν στην άσφαλτο, από την οποία θα περνούσε ο πάλαι ποτέ παλιάτσος με το χιτλερικό μουστάκι, πλέον όμως αδιαφιλονίκητος και ανίκητος Σούπερμαν.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα και την Πάτρα είχε προγραμματισθεί αρχικώς για την περασμένη Τετάρτη, αλλά ανεβλήθη λόγω του ψευδεπίγραφου Εθνικού Πένθους που κηρύχθηκε μετά το ναυάγιο της Πύλου.

H βλάσφημη αυτή κίνηση μερίδας της πατρινής κοινωνίας πιστοποιεί ότι ζούμε μέσα στην καρδιά του Θαυμαστού (δηλ. του Σιχαμερού) Ανάποδου Κόσμου. Το συμβολικό αναποδογύρισμα είναι προφανές: Τον πραγματικό Σωτήρα μας, Ιησού Χριστό, καθήμενον επί πώλον όνου, υποδέχθηκε με βάγια στα Ιεροσόλυμα όχλος πολύς εκ των Ιουδαίων.

Τον ψευδο-Σωτήρα μας, εποχούμενο επί ΒΜW Χ5, Κυριάκο Μητσοτάκη, o οποίος αξίζει να θυμηθούμε ότι στις 13 Μαρτίου 2022 μ.Χ., εντός του ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι Κωνσταντινουπόλεως, είχε δολοφονήσει την θεμελιωδέστερη προσευχή όλων των Χριστιανών, δηλαδή το Πάτερ-Ημών υποδέχθηκε με βάγια όχλος πολύς εκ των Πατρινών. Η ανάποδη αντιστοίχηση είναι η εξής:

Στους Ιουδαίους άρμοζε η ευαγγελική ρήση: «Μὴ φοβοῦ, θύγατερ Σιών· ἰδοὺ ὁ βασιλεύς σου ἔρχεται καθήμενος ἐπὶ πῶλον ὄνου». Στους Πατρινούς, αρμόζει η εξής παράφραση της προαναφερθείσας ευαγγελικής ρήσης: «Φοβού, θύγατερ Πατρών· ἰδοὺ ὁ ψευδο-βασιλεύς σου ἔρχεται ἐποχούμενος ἐπὶ BMW».

Όποιος, όμως, λατρεύεται από τον όχλο ως Σωτήρας, κινδυνεύει να στοχοποιηθεί, αργά ή γρήγορα, ως «εχθρός του λαού». Έτσι, ο πραγματικός Σωτήρας μας βίωσε το μεταπτωτικό αναποδογύρισμα που αποτυπώνεται στην φράση:

«Από το Ωσαννά στο Σταυρωθήτω». Αν η θεωρία του Θαυμαστού Ανάποδου Κόσμου ισχύει απαρεγκλίτως σε όλη της την έκταση, τότε, εφόσον εν έτει 2023 μ.Χ. ο όχλος λατρεύει έναν ψευδο-Σωτήρα, θα πρέπει μάλλον να θεωρηθεί αναμενόμενη, κατά μείζονα λόγο, μια αντίστοιχη μετάπτωση, η οποία θα σημάνει το ακόλουθο πέρασμα: Από τα βάγια της πατρινής ασφάλτου στα καρφιά της Αθηναϊκής σταύρωσης (https://attikanea.info/%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1/)!

 

«Ο Θεός μας έστειλε τον Κυριάκο»!. Κάποιοι θεώρησαν την δήλωση αυτή ως διφορούμενη. Σεισμός στην Βουλή μετά την τηλεφωνική παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Διονύση Χατζηδάκη κατά την συζήτηση για τα Rafale.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής της πλειοψηφίας, είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «Θεόπεμπτος». Δηλαδή, ότι τον έχει στείλει ο Θεός!

Η δήλωση του αυτή προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα. Κάποιοι στην Νέα Δημοκρατία εξοργίστηκαν, θεωρώντας ότι ο βουλευτής προσπαθεί να ξεπεράσει σε ύμνους ακόμα και αυτούς που χαρακτήριζαν τον πρωθυπουργό ως νέο Μωυσή. Κάποιοι άλλοι όμως αντιμετώπισαν αυτή την δήλωση ως διφορούμενη. Σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι «και τις ακρίδες στους Αιγύπτιους, ο Θεός της είχε στείλει» (https://www.newsbreak.gr/kurios-maximos/160937/theos-esteile-ton-kyriako/).

 

Από γκόμενος, Μωυσής και από Μωυσής… «Θεός».

Καταστάσεις για γέλια και για κλάματα στην Εύβοια, όπου ο πρωθυπουργός σχεδόν... αυτοανακηρύχθηκε Θεός. Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταστάσεις και δηλώσεις, όπως οι σημερινές από την Εύβοια, που, ώρες, ώρες δεν μας αφήνουν περιθώρια… σχολιασμού.

Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, βρίσκεται στην Βόρεια Εύβοια, την περιοχή που κάηκε σχεδόν ολοσχερώς το καλοκαίρι με την τραγική στάση που κράτησε η κυβέρνηση στις πυρκαγιές και μια περιοχή που ο Κ. Μητσοτάκης μέχρι τώρα απέφευγε επιμελώς να επισκεφθεί.

Σήμερα, ωστόσο, ήρθε η ώρα να βρεθεί στο σημείο ο πρωθυπουργός, συνοδεία, φυσικά, ισχυρότατων αστυνομικών δυνάμεων, ΜΑΤ και κλούβες, από όπου, σε πλήρως προστατευόμενο περιβάλλον, μοίρασε υποσχέσεις.

Τις εντυπώσεις έκλεψε, πάντως, η πρόεδρος του συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Βόρειας Ελλάδας, Όλγα Βογιατζή, η οποία χαρακτήρισε τον Σταύρο Μπένο «αξιολάτρευτο» και τον Χρήστο Τριαντόπουλο «θεόσταλτο». Στο σημείο εκείνο ο πρωθυπουργός παρενέβη ζητώντας κι εκείνος να του δώσει κάποιο… επίθετο με τους παρευρισκόμενους να ξεσπούν σε γέλια.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σταμάτησε εκεί οπότε κατά την ομιλία του δήλωσε «δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω θεόσταλτο γιατί αφού εγώ τον έστειλα, θα πάμε σε παραπομπές πολύ επικίνδυνες και θα οδηγηθούμε σε άλλες ατραπούς, στις οποίες δεν έχουμε καμιά διάθεση να κινηθούμε».

«Θεός», λοιπόν ο πρωθυπουργός μας. Κάποτε ήταν γκόμενος στην Κυψέλη, όπως τον αποκαλούσε εκείνη η κυρία, στην συνέχεια αναβαθμίστηκε σε Μωυσή ε, ήταν αναμενόμενο να πάρει κι άλλη «προαγωγή» (https://www.efsyn.gr/politiki/paraskinia/323617_apo-gkomenos-moysis-kai-apo-moysis-theos).

 

Όχι κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο Χριστιανισμός δεν είναι «σοσιαλιστική εφεύρεση» – Είναι αποκάλυψη Θεού και αιώνια αλήθεια.

«Το διαδίκτυο είναι η πιο σοσιαλιστική εφεύρεση μετά την θρησκεία του Χριστού». Τάδε έφη Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνεδρίαση του Ινστιτούτου Πολιτισμικής Διπλωματίας. Αυτή είναι η υλιστική κοσμοθεωρία της αδερφής του αυριανού πρωθυπουργού, και κατ’ επέκταση του άθεου νεοφιλελευθερισμού που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η γαλάζια «Σοβιετία» έχει υιοθετήσει τις ίδιες απόψεις περί χριστιανικής πίστης, που υποστήριζε ο Σταλινισμός και ο Ναζισμός. Και οι δύο όψεις του φασισμού, ξερίζωσαν από τον χριστιανισμό όλες τις Θεϊκές αλήθειες και τον κατέβασαν στα ανθρώπινα μέτρα της πολιτικής, κατακλέβοντας από την χριστιανική διδασκαλία όποια στοιχεία ταίριαζαν στα ιδεολογικά οχήματά τους.

Η Ορθοδοξία δεν αντιμετωπίζεται ως αποκάλυψη του Θεού στην ανθρωπότητα που υπογράφτηκε με το Τίμιο Αίμα του Θεανθρώπου στον Σταυρό και την ένδοξη Ανάστασή του, άλλα ως ένα ανθρώπινο εφεύρημα, δηλαδή ως μία πλάνη και μία απάτη.

Έτσι, ο θρησκευτικός όρκος των βουλευτών στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαίρετης Τριάδας από πολιτικούς που κουβαλούν τέτοια μυαλά, αποτελεί μια κενή εθιμοτυπία, μια κοροϊδία για τα μάτια του κόσμου και μία χλεύη προς τον Θεό.

Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν γιατί η πολιτική παρέα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει βαλθεί να τινάξει στον αέρα το Ελληνικό Σύνταγμα και να κλείσει αυτούς τους ιερούς όρκους στο χρονοντούλαπο της λήθης.

Από τη μεριά τους δεν έχει καμία αξία ο όρκος, ή ο φερόμενος «σεβασμός» ή η βιτρίνα μιας δήθεν ευσέβειας, για μία πίστη που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν ως «σοσιαλιστικό εφεύρημα». Με την ίδια υλιστική λογική θα μπορούσαν να καταθέσουν τον όρκο τους στον… Bill Gates, τον Mark Zuckerberg ή οποιονδήποτε high tech – «γκουρού» πρωτοστάτησε στο να ενοποιηθούν οι λαοί μέσω του διαδικτύου και της τεχνολογίας, για να δημιουργηθούν οι συνθήκες μιας επίπλαστης ευημερίας.

Και στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα της Νέας Εποχής και της θεοποίησης του ανθρώπου. Οι μεγάλοι «προφήτες» της επιστήμης και της τεχνολογίας, ήδη αντιμετωπίζονται ως ημίθεοι, από τα νεοταξικά κράτη. Θα μπορούσε κάποιος να αντιτείνει στην κυρία Μπακογιάννη, πως για την τεχνολογία και τους «ημίθεούς» της, δεν θυσιάστηκε ποτέ κανείς με τη θέλησή του.

Αντιθέτως, η Ορθόδοξη Πίστη έχει να επιδείξει μυριάδες, αναρίθμητους μάρτυρες που έδωσαν οικειοθελώς την ζωή τους έχοντας την απόλυτη πεποίθηση πως δεν πεθαίνουν για μία «εφεύρεση», άλλα για μια σαρκωμένη αποκάλυψη που εκτείνεται απείρως πιο πέρα από τα ανθρώπινα μέτρα. Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να διωχθεί, να βασανιστεί, να πεθάνει για ένα ψέμα.

Καμία «σοσιαλιστική εφεύρεση» δεν άντεξε το σαρωτικό πέρασμα 21 Αιώνων ιστορίας. Αντιθέτως η Ορθόδοξη Πίστη ως αιώνια αποκάλυψη Θεού που είναι, βγήκε αλώβητη μέσα από διωγμούς, από πολέμους, από εκστρατείες αλλοθρήσκων, από «εκκαθαρίσεις» αθεϊστικών καθεστώτων, από τη μάστιγα των αιρέσεων.

Για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια, η αλήθεια της Πίστης, αναζωπυρώνεται συνεχώς μέσα από μάρτυρες, από Αγίους, από Πατέρες της Εκκλησίας, από θαύματα, και από τον ίδιο τον Λόγο του Θεού που επιβεβαιώνεται συνεχώς και αποδεικνύεται Αιωνίως έγκυρος, ανόθευτος και αληθινός.

Όσο ευχάριστα και να ακούγεται στο αυτί κάποιων η λέξη σοσιαλισμός ή ο μετανθρωπισμός ή οποιαδήποτε άλλη κοσμική φιλοσοφία, ακόμα και αν παρείχε όλα τα αγαθά του κόσμου στον άνθρωπο, από την στιγμή που αφαιρεί τον παράγοντα – Θεός από την μέση, είναι καταδικασμένη να σπείρει την δυστυχία, να αποτύχει παταγωδώς αργά ή γρήγορα, και στο τέλος να πεθάνει, ακολουθώντας την φύση του μεταπτωτικού ανθρώπου και κάθε θεομάχου της ιστορίας (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2023/06/blog-post_346.html).


Οι δεύτερες τετραετίες μεταπολιτευτικά ταυτίστηκαν πάντοτε με τραγωδίες για τον τόπο.

Οι δεύτερες τετραετίες μεταπολιτευτικά ταυτίστηκαν πάντοτε με τραγωδίες για τον τόπο. Η δεύτερη τετραετία του Ανδρέα Παπανδρέου (1.985 μ.Χ.-89 μ.Χ.) σημαδεύτηκε από το σκάνδαλο Κοσκωτά, το σύνθημα “Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα” και την εξευτελιστική φαρσοκωμωδία στο Ελληνικό, κατά την υποδοχή του σερνάμενου Αρχηγού μετά της ερωμένης. Η χώρα έκανε χρόνια να συνέλθει από το σοκ, οι θεσμοί έφτασαν στα όριά τους, την πολιτική αντιπαράθεση αντικατέστησαν οι πόζες της Μιμής και τα Ειδικά Δικαστήρια.

Η δεύτερη τετραετία Σημίτη (2000 μ.Χ..-2004 μ.Χ.) έμεινε στην συλλογική μνήμη συνδεδεμένη με την δυσωδία της μίζας: Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλος, Τσουκάτος, Μαντέλης, Ζίμενς και κομματικά ταμεία.

Κάποια απ’ αυτά είχαν τις ρίζες τους ήδη στην πρώτη τετραετία, όπως και η αρπαχτή του Αιώνα, το λεγόμενο “σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου”, αλλά ήταν μόνο στην δεύτερη που έγιναν αντιληπτά. Ελάχιστοι από τους υπαιτίους τιμωρήθηκαν, και αυτοί συγκυριακά. Πάνω στην αναμπουμπούλα της χρεοκοπίας μας το 2010 μ.Χ., χρησίμευσαν ως αποδιοπομπαίοι τράγοι για να την βγάλουν καθαρή οι μεγάλοι ένοχοι.

Η δεύτερη τετραετία Καραμανλή ήταν… διετία: 2007 μ.Χ.-2009 μ.Χ. Ξεκίνησε με έναν εκλογικό θρίαμβο παρότι η χώρα είχε γίνει αποκαΐδια το καλοκαίρι του ’07 μ.Χ. Μερικοί νεοδημοκράτες είχαν καβαλήσει τόσο το καλάμι που δήλωναν δημοσίως ότι “σχεδιάζουν την τέταρτη τετραετία”!

Την τρίτη την είχαν στο τσεπάκι πίστευαν. Ήταν όμως τόσο άθλια η διαχείριση των δημοσιοοικονομικών, τόσο γιγαντιαία η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, ώστε με το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Αμερική, ο Ηγέτης ψυλλιάστηκε τη θύελλα και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια διά των εκλογών. Και έπραξε σοφά, όπως αποδείχτηκε: Η βόμβα έσκασε στα χέρια του διαδόχου του και τον σάρωσε – όπως όλους μας. Ο μύθος έχει και επιμύθιο. Δεν θα το πω (https://romioitispolis.gr/oi-deyteres-tetraeties-metapoliteytika-taytistikan-pantote-me-tragodies-gia-ton-topo/).


Εκλογές του Ιουνίου 2023 μ.Χ., «αντίγραφο» εκείνων του Νοεμβρίου 1.974 μ.Χ. Μια πιθανή αιτία είναι το ύψος της αποχής στις τελευταίες εκλογές. Για τους αναγνώστες μιας κάποιας ηλικίας που θυμούνται ποια ήταν η κατάσταση της χώρας το 1.974 μ.Χ., ο τίτλος του άρθρου αυτού θα φανεί παράδοξος, ενώ για τους νεότερους ίσως δε λέει τίποτε.

Πράγματι, ποια σχέση μπορεί να έχουν οι εκλογές του Ιουνίου του 2023 μ.Χ. με εκείνες του Νοεμβρίου του 1.974 μ.Χ., όταν τον Ιούλιο του 1.974 μ.Χ. είχε καταρρεύσει η χούντα των συνταγματαρχών και η κατάσταση ήταν πολύ ρευστή, ενώ από τότε έχει περάσει σχεδόν μισός Αιώνας, έχει ανανεωθεί το εκλογικό σώμα, έχει διεξαχθεί πλήθος εκλογών και η χώρα έχει βιώσει την πιο μακρόχρονη περίοδο ομαλής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος; Και όμως, όπως θα δείξουμε στο άρθρο αυτό, το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου του 2023 μ.Χ. είναι «αντίγραφο» εκείνων του Νοεμβρίου του 1974 μ.Χ. Τα σχετικά στοιχεία δίνονται στον Πίνακα.

Εκλογές 1.974 μ.Χ. – 2023 μ.Χ. Στο αριστερό τμήμα του πρώτου μέρους του Πίνακα δίνονται οι ψήφοι των κομμάτων που μπήκαν στην Βουλή, στις εκλογές του Νοεμβρίου 1.974 μ.Χ. και στο δεξιό οι ψήφοι εκείνων που μπήκαν στην Βουλή στις εκλογές του Ιουνίου 2023 μ.Χ. Στο δεύτερο μέρος του Πίνακα δίνονται τα ποσοστά των κομμάτων αυτών.

Τα κόμματα και των δύο εκλογικών αναμετρήσεων τα ομαδοποιούμε σε δύο μεγάλες ομάδες: ΔΕΞΙΑ+ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ και ΚΕΝΤΡΟ+ΑΡΙΣΤΕΡΑ με πλάγια στοιχεία για να τις διακρίνουμε από τα επιμέρους κόμματα.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου 1.974 μ.Χ., η κατάσταση ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να εμφανιστεί ένα ακροδεξιό κόμμα και να διεκδικήσει την ψήφο του λαού. Ένα όμως ποσοστό του εκλογικού σώματος ήταν ακροδεξιό και κατά πάσα πιθανότητα ψήφισε Ν.Δ. στις εκλογές εκείνες.

Στις αμέσως όμως επόμενες εκλογές του Νοεμβρίου του 1.977 μ.Χ., εμφανίστηκε η Εθνική Παράταξη, η οποία έλαβε 349.988 ψήφους και 6,82%, ενώ οι ψήφοι της Ν.Δ. μειώθηκαν σε 2.146.365 και το ποσοστό της σε 41,84%.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τις ψήφους και τα ποσοστά που πήρε η Ν.Δ. το 1.974 μ.Χ. τα χαρακτηρίσαμε ΔΕΞΙΑ+ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ. Στις εκλογές του Ιουνίου 2023 μ.Χ. ΔΕΞΙΑ+ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ είναι το σύνολο ψήφων και ποσοστών των κομμάτων Ν.Δ., Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση και Νίκη.

Στις εκλογές του 1.974 μ.Χ., ΚΕΝΤΡΟ+ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι το σύνολο των ψήφων και των ποσοστών που έλαβαν τα κόμματα Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις, ΠΑΣΟΚ και Ενωμένη Αριστερά, ενώ στις εκλογές του Ιουνίου το σύνολο των ψήφων και ποσοστών των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., Πλεύση Ελευθερίας και ΚΚΕ. Όπως φαίνεται από την σύγκριση των αποτελεσμάτων των εκλογών του Ιουνίου 2023 μ.Χ. με εκείνα των εκλογών του Νοεμβρίου 1.974 μ.Χ. στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος του Πίνακα:

● Η ΔΕΞΙΑ+ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ στις εκλογές του Ιουνίου 2023 μ.Χ. πήρε 110.897 περισσότερες ψήφους απ’ ότι σε εκείνες του Νοεμβρίου 1.974 μ.Χ. και η αντίστοιχη διαφορά στα ποσοστά ήταν μόνο 1,05 εκατοστιαία μονάδα μεγαλύτερη.

● ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ+ΑΡΙΣΤΕΡΑ στις εκλογές του Ιουνίου 2023 μ.Χ. πήρε μόλις 21.820 λιγότερες ψήφους απ’ ό,τι σε εκείνες του Νοεμβρίου 1.974 μ.Χ. και η αντίστοιχη διαφορά στα ποσοστά ήταν 2,74 εκατοστιαίες μονάδες.

Aν στις ψήφους και στα ποσοστά των κομμάτων ΚΕΝΤΡΟ+ΑΡΙΣΤΕΡΑ του Ιουνίου 2023 μ.Χ. προστεθούν οι ψήφοι και τα ποσοστά του ΜέΡΑ25, το σύνολο αυτό σε ψήφους στις εκλογές αυτές ήταν κατά 537.713 ψήφους μικρότερο από εκείνο της ΔΕΞΙΑΣ+ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ, ενώ η αντίστοιχη διαφορά στις εκλογές του Νοεμβρίου 1.974 μ.Χ. ήταν 535.374.

Στα ποσοστά, η διαφορά αυτή ήταν 10,39 εκατοστιαίες μονάδες στις εκλογές Ιουνίου 2023 μ.Χ. και 10,90 στις εκλογές Νοεμβρίου 1.974 μ.Χ. Το ερώτημα που γεννιέται είναι σε τι οφείλεται η τόσο μεγάλη ομοιότητα των αποτελεσμάτων εκλογών που απέχουν σχεδόν μισό αιώνα. Μια πιθανή αιτία είναι το ύψος της αποχής, δεδομένου ότι:

● Το 1.971 μ.Χ., οι πληθυσμός της χώρας ήταν 8.768.841, οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους στις εκλογές του Νοεμβρίου 1.974 μ.Χ. 6.241.066, η συμμετοχή 4.963.558 και η αποχή 1.277.508, ενώ:

● Το 2021 μ.Χ. ο πληθυσμός ήταν 10.482.487, οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους στις εκλογές του Ιουνίου 2023 μ.Χ. 9.980.234, η συμμετοχή 5.273.070 και η «αποχή» 4.707.164, δηλαδή 3,7 φορές μεγαλύτερη απ’ ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου 1974 μ.Χ.

Η πραγματική αποχή (όπως δείξαμε στο άρθρο μας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» της 18.7.23 μ.Χ.) είναι μικρότερη από εκείνη των εκλογικών αποτελεσμάτων. Την υπολογίσαμε για τις εκλογές Νοεμβρίου 1974 μ.Χ. και στις εκλογές του Ιουνίου ήταν, και αυτή, πάνω από τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη των εκλογών του Νοεμβρίου 1.974 μ.Χ.-(https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/398997_ekloges-toy-ioynioy-2023-antigrafo-ekeinon-toy-noembrioy-1974).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου