Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΙΜΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΤΟΥΣ

 ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΙΜΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΤΟΥΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, το Β’ Ράιχ της Γερμανίας του δικτατορικού Κάιζερ του Β’ του τυραννικού Γουλιέλμου του Β΄ Χοεντσόλερν, ήρθε όταν η Γερμανία έχασε τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τις δυνάμεις της Αντάντ.

Τότε έπεσε η μοναρχία, το πολίτευμα άλλαξε σε δημοκρατία, ενώ παράλληλα με την επώδυνη και άδικη κατά τους Γερμανούς Συνθήκη των Βερσαλλιών που τους επιβλήθηκε, οι Γερμανοί αναγκάστηκαν να πληρώσουν υπέρογκες πολεμικές αποζημιώσεις για τα είκοσι εκατομμύρια νέκρων που προκάλεσαν, όπως και να παραδώσουν πολλά από εδάφη τους που είχαν Γερμανικούς πληθυσμούς σε άλλα κράτη.

Για να επιτύχουν τον παραπάνω στόχο (την παράδοση εδαφών και πληθυσμών και ορυκτών πόρων σε άλλα κράτη) και για να μην μπορεί η Γερμανία να έχει όπλα και να διεξάγει ξανά έναν Παγκόσμιο Πόλεμο, της επιβλήθηκε σχεδόν πλήρης αφοπλισμός και μείωση του στρατού τους σε μόλις 100.000 άντρες χωρίς πεζικό, τανκς, στόλο και αεροπορία.

Την ηγεσία της χώρας και την υπογραφή της επώδυνης αυτής συνθήκης ανέλαβαν οι πολιτικοί, ενώ οι Γερμανοί τόσο απογοητεύτηκαν από την προδοτική για την Γερμανία άδικη συνθήκη που τους επέβαλαν που τους σιχάθηκαν τελείως.

Νέος ηγέτης της Γερμανίας με την ανάρηχή της Δημοκρατίας ανέλαβε ο σοσιαλιστής καγκελάριος Φρίντριχ Έμπερτ, ο οποίος κατάφερε παρά τις δυσκολίες να καταπνίξει πολλές απόπειρες πραξικοπημάτων κατά του νέου καθεστώτος (π.χ. των Σπαρτακιστών/κομμουνιστών στο Βερολίνο, του Κουρτ Άσνερ στην Γερμανία, των εθνικιστών Βόλφανγκ-Λίτβιτς-Καπ στο Βερολίνο και το πραξικόπημα της Μπυραρίας του Μονάχου).

Παράλληλα, ο Έμπερτ, φρόντισε να ξεπλύνει πολλούς πρώην Καιζερικούς/μοναρχικούς και μιλιταριστές, τους οποίους βάφτισε σε δεξιούς συντηρητικούς (π.χ. Χίντεμπουργκ και Λούντεντορφ, υπεύθυνοι για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και εγκληματίες πολέμου σαν τον Κάιζερ) και συμμάχησε (κρυφά όμως) με τις εθνικιστές και μιλιταριστικές ελίτ που χρηματοδοτούσαν και τους ίδιους. 

Αντίστοιχα στην Ελλάδα, η χούντα των δικτατορών Παπαδοπούλου, Μακαρέζου, Παττακού, Ιωαννίδη Κάιζερ ήρθε όταν η Ελλάδα έχασε μέρος της πάντα Ελληνικής Κύπρου, όταν επήλθε η Τουρκική εισβολή και κατοχή του Βορείου τμήματος του νησιού με αφορμή το πραξικόπημα του Ιωαννίδη κατά του Προέδρου της Κύπρου Αρχιεπίσκοπου Μακαρίου.

Τότε έπεσε η δικτατορία στην Ελλάδα (αλλά και η μοναρχία με δεύτερο δημοψήφισμα, με αποτέλεσμα όμοιο με το πρώτο της χούντας), το πολίτευμα άλλαξε σε κοινοβουλευτική δημοκρατία, ενώ παράλληλα η ηγεσία της χώρας άφησε ανυπεράσπιστη την Κύπρο (με την γνωστή ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Η Κύπρος κείτεται μακρά»).

Στην συνέχεια, ο Καραμανλής αντιμετώπισε και μία τελευταία αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος από χουντικούς για την επαναφορά της δικτατορίας στην Ελλάδα, το γνωστό σε όλους ως «Το πραξικόπημα της πιτζάμας».

Πολλοί δε από τους χουντικούς πολιτικούς ξεπλυθήκαν ως δήθεν «αντιστασιακοί πολιτικοί», ενώ γόνοι πολλών στενών συνεργατών της χούντας προωθήθηκαν στην συνέχεια ως δήθεν «αριστεροί αντιστασιακοί» και σε καίριες πολιτικές θέσεις (π.χ. Τσίπρας, Βαρουφάκη-https://www.tovima.gr/2015/07/29/politics/baroyfakis-sto-stern-i-mitera-moy-itan-melos-akrodeksias-organwsis/). 

Παράλληλα, όχι μόνο τότε, αλλά και παλαιότερα, από την εποχή της Μικρασιάτικης Καταστροφής, αλλά και των πογκρόμ των Ελλήνων της Πόλης (το 1.955 μ.Χ.), είχαν εγκαταλείψει στην τύχη τους τους Έλληνες της Πόλης, της Βορείου Ηπείρου (π.χ. Κατσιφά, Μπελέρη, Γκιόλια), της Ίμβρου και της Τενέδου, αλλά και των Σκοπίων, όπως έκαναν και με την Κύπρο.

Στην συνέχεια, οι Γερμανοί, για να ανορθώσουν την οικονομία τους, αλλά και να πληρώσουν τις υπέρογκες πολεμικές αποζημιώσεις, αρχίσαν να παίρνουν δάνεια από αλλά κράτη, κυρίως στις ΗΠΑ, τόσο για να τα δώσουν στην οικονομία τους για την ανάπτυξη της, αλλά και να λαδώσουν ψηφοφόρους, όπως και για να πληρώσουν τις αποζημιώσεις που όφειλαν.

Αυτό το σύστημα φάνηκε να πιάνει για κάποιο χρονικό διάστημα, αφού υπήρξε μία επίπλαστη και ψευδής ανάπτυξη της Γερμανικής οικονομίας, η οποία όμως χρεώνονταν όλο και πιο πολύ στους ξένους, ενώ σε περίπτωση που αυτοί ζητούσαν πίσω όλα τα δανεικά, λόγω των υπέρογκων τόκων, αυτά δεν θα μπορούσαν να τα δώσουν ποτέ πίσω και θα χρεωκοπούσαν.

Αυτό φάνηκε σε μεγάλο βαθμό όταν ξεκίνησε η μεγάλη οικονομική κρίση των ετών 1.920 μ.Χ.-1.923 μ.Χ., όταν η Γερμανική οικονομία κόντεψε να καταρρεύσει και η ανεργία εκτινάχτηκε στα ύψη, η αξία του νομίσματος χάθηκε.

Επίσης, επήλθε μεγάλη κοινωνική και πολιτική/πολιτειακή αναταραχή λόγω της ανεργίας, της εθνικής ταπείνωσης (λόγω της εισβολής των Συμμάχων στο Ρουρ για να αναγκάσουν τους Γερμανούς να πληρώσουν τα δάνεια τους και δέσμευση από αυτούς του πλούτου της περιοχής) και της πείνας, ενώ συνέβησαν και πολιτικές δολοφονίες όσων θεωρούνταν πολιτικοί αντίπαλοι (π.χ. ο Matthias Erzberger που υπέγραψε την Συνθήκη των Βερσαλλιών, ο Walther Rathenau κ.λ.π.).

Στην Ελλάδα, οι πολιτικό για να ανορθώσουν την οικονομία, άρχισαν να παίρνουν δάνεια από άλλα κράτη, κυρίως τις ΗΠΑ και την Γερμανία, τόσο για να τα δώσουν στην οικονομία τους την ανάπτυξη της, άλλα και να λαδώσουν ψηφοφόρους για να τους ψηφίσουν στις εκλογές.

Αυτό το σύστημα φάνηκε να πιάνει για κάποιο χρονικό διάστημα, αφού υπήρξε μία επίπλαστη και ψευδής ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, η οποία όμως χρεώνονταν όλο και πιο πολύ στους ξένους, ενώ σε περίπτωση που αυτοί ζητούσαν πίσω όλα τα δανεικά, λόγω των υπέρογκων τόκων, αυτά δεν θα μπορούσαν να τα δώσουν ποτέ πίσω και θα χρεωκοπούσαν.

Αυτό φάνηκε σε μεγάλο βαθμό όταν ξεκίνησε η μεγάλη οικονομική κρίση των ετών 2008 μ.Χ.-2010 μ.Χ., όταν η παγκόσμια  οικονομία κόντεψε να καταρρεύσει και η ανεργία εκτινάχτηκε στα ύψη, η αξία του νομίσματος χάθηκε, τόσο στον κόσμο, όσο και στην Ελλάδα.

Επίσης, επήλθε μεγάλη κοινωνική και πολιτική/πολιτειακή αναταραχή λόγω  των κατάπτυστων και εθνικά προδοτικών επονείδιστων μνημονίων που υπέγραψαν οι Έλληνες πολιτικοί, που έφεραν τεράστια ανεργία, εθνική ταπείνωση (από την δέσμευση του Ελληνικού πλούτου από τους «δανειστές» για να πληρώσουν τα δάνεια τους και δέσμευση από αυτούς του πλούτου της περιοχής) και πείνα, ενώ συνέβησαν τρομοκρατικές επιθέσεις και πολιτικές δολοφονίες όσων θεωρούνταν αντίπαλοι, πολιτικοί και μη (π.χ. του Γρηγορόπουλου, Φύσσα, Καπελώνη, Φουντούλη, όπως και των Τεμπονέρα και Μπακογιάννη παλαιότερα κ.λ.π.)-(http://alophx.blogspot.com/2023/02/blog-post.html).

Το πολίτευμα στην Ελλάδα ουσία άλλαξε από δημοκρατία σε μνημονιακή χούντα, ενώ παράλληλα με τα επώδυνα και άδικα για τους Έλληνες μνημόνια που τους επιβλήθηκαν, οι Έλληνες αναγκάστηκαν να πληρώσουν υπέρογκους τόκους για τα δάνεια που πήραν οι πολιτικοί τους.

Παράλληλα, άρχισαν να πιέζουν τους Έλληνες να παραδώσουν πολλά από εδάφη τους που είχαν Ελληνικούς πληθυσμούς σε άλλα κράτη, όπως και μέρος του Αιγαίου, με στόχο την υπογραφή των παντελώς προδοτικών «Πρεσπών του Αιγαίου», με στόχο να υπάρξει συν διαχείριση αυτών από τους Έλληνες και τους Τούρκους και κυρίως τους ξένους που θα είναι πίσω από την ηγεσία τους.

Αλώστε είχαν ήδη «αναγκάσει» τους Έλληνες πολιτικούς (ή πιο σωστά οι Έλληνες πολιτικοί προδώσαν με ανταμοιβή χρήμα και εξουσία και λόγω ψευτο-ιδεολογιών την πατρίδα τους) να υπογράψουν τις εθνοπροδοτικές και παντελώς αντισυνταγματικές (σαν την μνημόνια) δήθεν «Συμφωνίες των Πρεσπών».

Για να επιτύχουν τον παραπάνω στόχο (την παράδοση εδαφών και πληθυσμών και ορυκτών πόρων σε άλλα κράτη) και για να μην μπορεί η Ελλάδα να έχει όπλα και να διεξάγει έναν πόλεμο για να πάρει όσα εδάφη άδικα έχασε πίσω, της επιβλήθηκε ένας σταδιακός σχεδόν αφοπλισμός και μείωση του στρατού τους σε πεζικό, τανκς, στόλο και αεροπορία, με παράλληλο αφοπλισμό των Ελληνικών νησιών, όπως και για την ευκολότερη κατάληψη τους από τους Τούρκους τα γέμισαν με ισλαμιστές λαθρομετανάστες που φέρνουν οι Τούρκοι στην Ελλάδα.

Την ηγεσία της χώρας και την υπογραφή της επώδυνης αυτής συνθήκης ανέλαβαν οι πολιτικοί, ενώ οι Γερμανοί τόσο απογοητεύτηκαν από την προδοτική για την Γερμανία άδικη συνθήκη που τους επέβαλαν που τους σιχάθηκαν τελείως.

Στην ουσία, τόσο το Ελληνικό πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης, όσο και της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, οι πολιτικοί ήταν πλήρως διεφθαρμένοι και πράκτορες των ξένων και προδότες του ίδιου τους του λαού, ο οποίος τους μισούσε για την στάση τους αυτή και με τον τρόπο αυτό απαξίωσαν την ίδια την δημοκρατία, φέρνοντας φτώχεια, ανεργία και εξυπηρετώντας και καλοπερνώντας μαζί με την ελίτ.

Από την ακραία αυτή πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση σε Γερμανία και Ελλάδα, τα οποία εμφανίστηκαν κόμματα (ιδίως το 2012 μ.Χ. μετά την βίαιη καταστολή του κινήματος των Αγανακτισμένων το 2011 μ.Χ.) από όλα τα άκρα του πολιτικού φάσματος (που αυξήσαν τα εκλογικά ποσοστά τους), τα οποία συγκρούονταν μεταξύ τους, άλλα παράλληλα και συνεργάζονταν μαζί εναντίον αυτών των «δημοκρατιών».

Παράλληλα, όλες αυτές οι ομάδες είχαν δημιουργήσει και βίαιες συμμορίες/τάγματα εφόδου, τόσο οι σοσιαλιστές, οι δεξιοί, οι κομμουνιστές και οι Ναζί στην Γερμανία, όσο και το ΚΚΕ, οι αναρχικοί, οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες (αναρχικοί και ισλαμιστές με χρήμα από Κατάρ, Σαουδική Αραβία και τις ΜΚΟ του Σόρος και έχουν έρθει σε συμμαχία μεταξύ τους), αλλά και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην Ελλάδα, οι οποίες συγκρούονταν στους δρόμους (http://alophx.blogspot.com/2016/09/blog-post_27.html).

Η κατάσταση αυτή έφτασε και στις δύο αυτές χώρες σε ακραίο σημείο και το κράτος τις απαγόρευσε (αν και αυτές συνέχισαν να υπάρχουν μυστικά και οι ηγεσίες των κομμάτων αυτών τις έβαλαν «εν υπνώσει»), ενώ με διάφορες αφορμές οι τότε κυβερνήσεις Σάιντεμαν, Σαμαρά και Κούλη αντίστοιχα σε Ελλάδα και Γερμανία, απαγορεύσαν ακραία εθνικιστικά κόμματα και φυλάκισαν τις ηγεσίες τους.

{Το Ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ με αφορμή το πραξικόπημα της Μπυραρίας και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με αφορμή την δολοφονία Φύσσα, όπως και το κόμμα Έλληνες του Κασιδιάρη, πιο πολύ τα δύο τελευταία επειδή έκοβε ψήφους από την ΝΔ για να μην χάσει αυτή ψηφοφόρους.

Βέβαια, οι φυλακίσεις αυτές αύξησαν την δημοφιλία των φυλακισμένων, π.χ. του Χίτλερ και αύξησαν τα εκλογικά και δημοσκοπικά τους ποσοστά, όπως και του Κασιδιάρη, όπως είχε γίνει και με τον Ερντογάν.

Το πρόσφατο δε «κόλπο» του φυλακισμένου Κασιδιάρη, του οποίου το κόμμα «Έλληνες για την πατρίδα» έχει προσωρινά απαγορευτεί, να στηρίξει το κόμμα «Σπαρτιάτες», θυμίζει κατά πολύ το «κόλπο» του φυλακισμένου Χίτλερ, του οποίου το Ναζιστικό κόμμα  (λόγω του πραξικοπήματος της Μπυραρίας) είχε προσωρινά απαγορευτεί, να στηρίξει τον συνασπισμό κομμάτων «Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα Ελευθερίας (NSFB)-(συνδυασμός του Deutschvölkische Freiheitspartei (DVFP) και του Ναζιστικού Κόμματος (NSDAP))», μέχρι αυτοί να αποφυλακιστούν.

Στην φυλακή και αυτοί οι δύο άντρες έγραψαν βιβλία για την ιδεολογία, τους στόχους και την πολιτική που θέλουν να ακολουθήσουν σε πολλά θέματα, ενώ παράλληλα αναπροσάρμοσαν την πολιτική και την στρατηγική τους βάσει των νέων περιστάσεων.

Αν δε, όπως είναι το πιθανότερο, ο Κασιδιάρης, ο οποίος έχει προσφύγει στο Ανώτατο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για τον παντελώς παράνομο και αντισυνταγματικό αποκλεισμό του από τις βουλευτικές εκλογές, δικαιωθεί, τότε θα υπάρξουν μεγάλες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Και αυτό γιατί εκτός από την χρηματική αποζημίωση που θα λάβει και θα δικαιούται στην περίπτωση αυτή, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδεχόμενο να ακυρωθούν ακόμα και όσες εκλογικές αναμετρήσεις το κόμμα του παράνομα και αντισυνταγματικά δεν έλαβε μέρος, με συνέπεια αυτές να επαναληφθούν.

Και να έρθει με τον τρόπο αυτό πολιτικό χάος στην Ελλάδα, εξαιτίας των παράνομων και αντισυνταγματικών νομών που ψήφισε η κυβέρνηση Κουλή για να αποκλείσει τον Κασιδιάρη από την εκλογική διαδικασία}.

Για να διορθωθεί η κατάσταση αυτή, οι δανειστές των Γερμανών, οι Αμερικανοί προτείναν κούρεμά των οφειλόμενων τόκων και δάνειων με τα σχέδια Ντόους και Γιανγκ (http://alophx.blogspot.com/2018/12/afd.html) και κούρεμά καταθέσεων και των δάνειων, όπως έκαναν και με την Ελλάδα και τα δάνεια που της έδωσαν, τα οποία όμως χειροτέρεψαν την κατάσταση, αφού προτείναν περαιτέρω «μνημονιακά μέτρα» ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας των κρατών αυτών στους ξένους, έφεραν απολύσεις και ανεργία και οργή σε Έλληνες και Γερμανούς.

Ιδιαίτερα οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και οι καγκελάριοι της Γερμανίας που εφάρμοσαν τέτοιες αντιλαϊκές πολιτικές (κυρίως ο Μπέρινγκ στην Γερμανία και ο ΓΑΠ, ο Σαμαράς, ο Παπαδήμος, ο Τσίπρας και ο Κούλης στην Ελλάδα), έγιναν ιδιαιτέρα μισητοί στον λαό τους, τον οποίο τυραννήσαν και καταπίεσαν ανηλέως.

Όλες οι μορφές ειρηνικής διαμαρτυρίας κατεστάλησαν άγρια σε Γερμανία και Ελλάδα (π.χ. το κίνημα των Αγανακτισμένων και τα Συλλαλητήρια για την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας), ενώ εξίσου παράνομα και αντισυνταγματικά δεν εφαρμοστήκαν ούτε και οι δεσμευτικές αποφάσεις δημοψηφισμάτων, π.χ. κατά του μνημονίου στην Ελλάδα ή στην Αυστρία του Μεσοπολέμου (http://alophx.blogspot.com/2017/09/1938-2015.html).

Την ίδια χρονική περίοδο, στην Ευρώπη είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν στην εξουσία πολλά εθνικιστικά κόμματα, πατριωτικά και λαϊκίστικα κόμματα, κάτι που επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό όπως ήταν φυσικό και την Ελλάδα.
Την ίδια περίοδο είχε αρχίσει η μεγάλη άνοδος της Ασίας και στις δύο αυτές εποχές ισχυρών πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, όπως ήταν π.χ. η Ιαπωνία στον Μεσοπόλεμο και η Κίνα στην εποχή μας.

Οι Βρετανοί και στις δύο περιπτώσεις υποστήριζαν τις φιλοδυτικές και αντιρωσικές ηγεσίες στην Ελλάδα και την Γερμανία, ενώ η Γαλλία απειλούσε την εδαφική ακεραιότητα της Γερμανίας θέλοντας να της αρπάξει εδάφη, όπως και στις μέρες μας οι Τούρκοι απειλούν με τον ίδιο τρόπο την πατρίδα μας την Ελλάδα. 

Το έτος 1.920 μ.Χ. στην Γερμανία είχαν παρθεί από το κράτος ακραία και καταπιεστικά μέτρα υγειονομικού χαρακτήρα με αντιδημοκρατικό και δικτατορικό τρόπο με αφορμή την Ισπανική Γρίπη, κάτι που υπονόμευσε πιο πολύ την εύθραυστη Δημοκρατία της Βαϊμάρης και προώθησε πιο πολύ τον ολοκληρωτισμό.

Αντίστοιχα στην Ελλάδα τα έτη 2020 μ.Χ.-2023 μ.Χ., πάρθηκαν από το κράτος ακραία και καταπιεστικά μέτρα υγειονομικού χαρακτήρα με αντιδημοκρατικό και δικτατορικό τρόπο με αφορμή τον κορωνοιό, κάτι που υπονόμευσε πιο πολύ την εύθραυστη Δημοκρατία της Μεταπολίτευσης και προώθησε πιο πολύ τον ολοκληρωτισμό.

{Στην Γερμανία ο Χίτλερ και πολλοί Ναζί ανήλθαν στην εξουσία με την βοήθεια της οργάνωσης της Θουλής, ενώ στις μέρες μας πολλοί πολιτικοί σε πολλές χώρες ανέρχονται στην εξουσία με την βοήθεια του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ και της Τρίμερους Επιτροπής}.

Τελικά, το παγκόσμιο οικονομικό κραχ στις ΗΠΑ, κατάφερε να καταστρέψει εκτός από την οικονομία της Ευρώπης και την οικονομία της Γερμανίας (ενώ οι ΗΠΑ ζήτησαν πίσω όλα τα δανεικά από τους Γερμανούς), με συνέπεια να υπάρξει τεράστια ανεργία και πλήρης καταστροφή της Γερμανικής οικονομίας, έξι εκατομμύρια άνεργοι, πληθωρισμός, πείνα και τεράστιες πολικές, οικονομικές και κοινωνικές συγκρούσεις στην Γερμανία.

Τα Τάγματα εφόδου όλων των κομμάτων βγήκαν από την αφάνεια και άρχισαν ξανά να συγκρούονταν μεταξύ τους και η οικονομία και η κοινωνία της Γερμανίας βρίσκονταν στο φάσμα της πλήρους κατάρρευσης και απολυτής απελπισίας.

Ο στρατός σκέφτονταν να πάρει με πραξικόπημα την εξουσία και να επαναφέρει την μοναρχία, ενώ και ο ίδιος ο Μπέρινγκ στα απομνημονεύματα του δήλωνε ότι ήλπιζε σε κάτι τέτοιο ως καγκελάριος. Πολλοί επόμενέ αναρωτιόνται αν ο ίδιος εφάρμοζε τέτοιες πολιτικές για να επιστρέψει ο Κάιζερ, αφού πρώτα απελπίσει τους Γερμανούς για να τους κάνει να τον επιλέξουν ξανά, αλλά στο τέλος του γύρισε μπούμερανγκ η πολιτική αυτοί και οι Γερμανοί ψήφισαν τον Χίτλερ.

{Αλλά και ο Γιέλτσιν στην Ρωσία προσπάθησε και αυτός ανεπιτυχώς να επαναφέρει την μοναρχία στην Ρωσία για να κερδίσει τις ψήφους των μοναρχικών όταν η δημοτικότητα του είχε πέσει, κάτι που λένε ότι για παρομοίους λόγους προσπάθησε να κάνει και στην Ελλάδα ανεπιτυχώς ως πρωθυπουργός και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης}.

Υπήρξαν πολλές διάδοχες κυβερνήσεων μειοψηφίας, συνεργασίας, εθνικής σωτήριας και οικουμενικές στην Γερμανία (και την Ελλάδα) του Μεσοπολέμου λίγο πριν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, όπως ακριβώς συνέβη και με την Ελλάδα στις μέρες μας.

Πράγματι το έτος 1.933 μ.Χ. έλαβαν χωρά πολλές εκλογικές αναμετρήσεις στην Γερμανία, με μεγάλη πολιτική, πολιτειακή και κοινωνική αστάθεια, στις οποίες τελικά το κόμμα του Χίτλερ έφτασε στο 45% (από 2,8% το 1.928 μ.Χ.) και ανήλθε στην εξουσία σε συγκυβέρνηση με το κόμματα των Παπέν και Χούκενμπεργκ (http://alophx.blogspot.com/2018/12/afd.html).

Είχε προηγηθεί ως τελευταία κυβέρνηση πριν από την άνοδο του Χίτλερ, η κυβέρνηση του ανήλεους, διαγραμμένου, διεστραμμένου, δολοπλόκου και μέλους της στρατιωτικής και πολιτικής αριστοκρατίας της Γερμανίας, του Σλάιχερ, ο οποίος παρακολουθούσε τους πάντες, ήταν αλαζόνας, φέρνονταν τυραννικά και είχε υποχείριο του τον τότε Προέδρο της Γερμανίας Χίντεμπουργκ (λόγω των σκανδάλων του γιου του και πολλών βουλευτών του κόμματος του).

Τελικά, ο Χίτλερ, με αφορμή το κάψιμο του Ράιχσταιγκ, επέβαλε με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των βουλευτών του Ράιχσταιγκ δικτατορία στην Γερμανία, η οποία κράτησε μέχρι το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην Ελλάδα, υπήρξε η κυβέρνηση του ανήλεους, διαγραμμένου, διεστραμμένου, δολοπλόκου και μέλους της πολιτικής αριστοκρατίας της Ελλάδας, του Κούλη, ο οποίος παρακολουθούσε τους πάντες, ήταν αλαζόνας, φέρνονταν τυραννικά και είχε υποχείριο του την τότε Προέδρο της Ελλάδας Σακελαροπούλου (λόγω των σκανδάλων πολλών βουλευτών του κόμματος).

[Επίσης, ο επιχειρηματίας και εκπρόσωπος της Ζήμενς στην Κατοχή (και παντρευμένος με την κόρη του Ζήμενς Χέτρα), Ιωάννης Βουλπιώτης ήταν επίσης και ο εμπνευστής, δημιουργός και χρηματοδότης των Ταγμάτων Ασφάλειας κατά την διάρκεια της Γερμανικής.

Το δε έτος 2023 μ.Χ. στην Ελλάδα θα γίνουν πολλές εκλογικές αναμετρήσεις και υπάρχει πολιτική αστάθεια και κοινωνική αναταραχή, όπως ακριβώς είχαν γίνει και το έτος 1.933 μ.Χ. πολλές εκλογικές αναμετρήσεις και υπήρχε και τότε πολιτική αστάθεια και κοινωνική αναταραχή, λίγο πριν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία της Γερμανίας.

Αναμένονται να γίνουν πολλές εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα, το 2023 μ.Χ. Στην Ελλάδα, μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο με ένα διαφαινόμενο νέο παγκόσμιο οικονομικό κραχ στις ΗΠΑ, την Γερμανία, την Ευρώπη και τον κόσμο, πολύ χειρότερο από αυτά των ετών 1.873 μ.Χ.-1.890 μ.Χ., 1.929 μ.Χ. ή του 2008 μ.Χ. (http://alophx.blogspot.com/2017/09/1873-1929-2008.html).

Σε μία τέτοια περίπτωση, στην Ελλάδα, η οποία ζει ξανά με δανεικά και αναμένει εκτός από τις Πρέσπες του Αιγαίου και νέο μνημόνιο (για να πάρει η κλυδωνιζόμενη Γερμανική οικονομία νέα χρήματα λεηλασίας από νέα μνημόνια λεηλασίας), θα καταστρέφονταν ολοκληρωτικά, ενώ οι Γερμανοί και οι ΗΠΑ θα ζήταγαν πίσω όλα τα δανεικά από τους Έλληνες.

Με συνέπεια να υπάρξει τεράστια ανεργία και πλήρης καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας, εκατομμύρια άνεργοι, απόλυση δημοσίων υπάλληλων, πληθωρισμός, άστεγοι (λόγω των κόκκινων δάνειων), πείνα και τεράστιες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συγκρούσεις στην Ελλάδα, τόσο από τους Έλληνες που θα πεινούν, όσο και από τους λαθρομετανάστες, τόσο λόγω πείνας οι τελευταίοι, όσο και λόγω από έκτροπα που θα τους βάλουν να κάνουν αρκετοί από αυτούς που είναι πράκτορες οι Τούρκοι, ειδικά σε περίπτωση που αυτοί θελήσουν να επιτεθούν στην πατρίδα μας.

Ειδικά, οι αναρχικοί και οι ισλαμιστές σχεδιάζουν μία τέτοια εξέγερση και την δημιουργία ενός εσωτερικού μετώπου/πέμπτης φάλαγγας και αντιπερισπασμό ενάντια στην ίδια την πατρίδα μας, πληρωμένοι από Σόρος και Τούρκους, με στόχο αφενός να διευκολύνουν μία επικείμενη επίθεση των Τούρκων και αφετέρου εκμεταλλευμένοι το γεγονός ότι ο Ελληνικός στρατός θα πολεμά στα σύνορα, αυτοί με επανάσταση να καταλάβουν την ανυπεράσπιστη και χωρίς στρατό πατρίδα τους, προδίδοντας την (http://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.html. http://corfiatiko.blogspot.com/, http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.html,).

Και δίνοντας με τον τρόπο αυτό Ελληνικά εδάφη στους εχθρούς της Ελλάδας, με στόχο την απόκτηση της εξουσίας, όπως προσπάθησαν να κάνουν οι κομμουνιστές στον Ελληνικό Εμφύλιο πόλεμο των ετών 1.946 μ.Χ.-1.949 μ.Χ., όταν είχαν υποσχεθεί στους Βουλγάρους την πάντα Ελληνική Θράκη, στους Γιουγκοσλάβους την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας, την πάντα Ελληνική Ήπειρο στους Αλβανούς, ως αντάλλαγμα για τα όπλα, το χρήμα και τους μισθοφόρους που τους έστελναν σε περίπτωση που νικούσαν.

[Αλώστε είχαν από τότε προδώσει την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας, λέγοντας δια του ηγέτη τους Ζαχαριάδη ότι αυτή θα έπρεπε να ήταν είτε «ανεξάρτητη», είτε μέρος της Γιουγκοσλαβίας για να ευχαριστούσε και θα εξυπηρετούσε τα σχέδια του ηγέτη της ΕΣΣΔ Στάλιν, του οποίου ο ίδιος και το κόμμα του ήταν πράκτορας.

Και πριν από αυτά, είχε προδώσει την Μικρά Ασία και τους Έλληνες της περιοχής και του Πόντου, όπως και της Ανατολικής Θράκης, αφού είχε οργανώσει προπαγάνδα στον στρατό της Μικράς Ασίας προπαγανδιστές που έριχναν το ηθικό του Ελληνικού στρατού και έκαναν μαζί δυστυχώς και με κάποιους Βεινιζελικοί στην Πόλη πάνω από δέκα χιλιάδες Έλληνες να λιποτακτήσουν από το μέτωπο.

Και με τον τρόπο αυτό αποδυνάμωσαν τον Ελληνικό στρατό και συνέβαλαν στην κατάρρευση του Μετώπου, ενώ ξεδιάντροπα έλεγαν στον Ριζοσπάστη ότι επιδίωξαν την Μικρασιατική Καταστροφή, έκαναν τα πάντα για να γίνει και είναι υπερήφανοι για αυτό, αποδεικνυόμενοι με όλες τις πράξεις τους αυτές αιώνιοι προδότες του Ελληνικού Έθνους, όπως και οι Θηβαίοι στην Αρχαιότητα.

Είναι επίσης γνωστό ότι το ΚΚΕ στο καταστατικό του προτείνει σε περίπτωση πολέμου Ελλάδας και Τουρκίας, αντί να πολεμήσει τον εξωτερικό εισβολέα, να επαναστατήσει ενάντια στην Ελληνική κυβέρνηση και να την ρίξει από την εξουσία ακόμα και αν η Ελλάδα χάσει εθνικά της εδάφη, κατά το παράδειγμα του Λένιν που πρόδωσε την χώρα του ως πράκτορας των Γερμανών στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο και παρέδωσε προδοτικά εδάφη της στους Γερμανούς με την προδότη για τους Ρώσους Συνθήκη του Μπρεστ Λιτόφσκ (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html).

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός δεν αποτελεί παρά μία συνέχεια του ΚΚΕ Εσωτερικού, το οποίο μαζί με το ΚΚΕ Εξωτερικού (το γνωστό ΚΚΕ), που μαζί έφτιαξαν τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, ο οποίος μετέπειτα διαιρέθηκε όταν το ΚΚΕ αποχώρησε και στην συνέχεια από το κόμμα αυτό δημιουργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, με μέλη και πολλές απόψεις και στοιχεία του προγράμματος ίδια με αυτά του «αυθεντικού» ΚΚΕ}.

Το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν είτε το να καλέσει με διάταγμα η Ελληνική κυβέρνηση τον στρατό να επιβάλει την τάξη και να υπάρξει μία κυβέρνηση του στρατού μέχρι αυτή να αποκατασταθεί, είτε στην πιο πιθανή περίπτωση που οι εθνοπροδότες πολιτικοί το σκάσουν όπως είναι το πιο πιθανό στην περίπτωση αυτή από την Ελλάδα, να αναλάβει αναγκαστικά ο στρατός λόγω της έλλειψης πολιτικών.

{Αυτό συνέβη όταν συνέβη εθνική καταστροφή στην Ελλάδα, όταν με την Μικρασιατική Καταστροφή και την χούντα οι βασιλείς Κωνσταντίνος Α’ και Β΄ έφυγαν από την Ελλάδα έπεσε η μοναρχία και η χώρα έγινε δημοκρατία, αλλά και όταν μετά τα αποτυχημένα πραξικοπήματα του Πλαστήρα και Βενιζέλου αυτή έγινε μοναρχία με τον Κονδύλη.

Βέβαια, αν έχει από το κραχ (http://alophx.blogspot.com/2017/09/1873-1929-2008.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_48.html) προηγηθεί ολική οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, τότε είναι εξίσου πιθανόν να έχουν εισβάλει οι Έλληνες στην Βουλή και να έχουν εκδιώξει τους πολιτικούς (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_95.html), ή υπάρχει και η πιο μικρή περίπτωση να εκλέξουν πριν ή μετά από αυτά τα γεγονότα μία πατριωτική ή και εθιστική κυβέρνηση στην εξουσία της χώρας}.

Όταν ο Ελληνικός στρατός σε ένα τέτοιο σενάριο έχει θέσει όλη την κατάσταση υπό έλεγχο, θα μπορεί είτε να παραδώσει ειρηνικά την εξουσία σε μία στρατιωτική κυβέρνηση, είτε με δική του πρωτοβουλία (ή και των ξένων) να επαναφέρει την μοναρχία (που πολύ διαφημίζεται τελευταία), είτε και τα δύο ταυτόχρονα.

[Το να γίνει με ψήφισμα στης Βουλής δικτατορία στην Ελλάδα, ή να έρθει ο στρατός με ψήφισμα της, έχει συμβεί και με τον Μεταξά, ο οποίος ανέλαβε δικτατορικά μέτρα και έκτακτές εξουσίες, αναστέλλοντας το Σύνταγμα και θεμελιώδεις διατάξεις του, με την ψήφο της πλήρους πλειοψηφίας των Βενιζελικών και των Αντιβενιζελικών στην Βουλή και αφορμή και τις εξεγέρσεις εργατών και μελών του ΚΚΕ (όπως έκανε με αφορμή το κάψιμο του Ράιχσταιγκ στην Γερμανία ο Χίτλερ).

Την ίδια χρονική περίοδο, έχουμε διάλυση και της Γαλλικής αριστεράς του Μέλανσον και σοσιαλιστών λιγο στήριξης Χαμάς από αυτόν, εκτός από Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑ και Γερμανία με το κόμμα της Αριστεράς. Όταν έφυγε από το κόμμα αυτό η Σάρρα Βάκχεντ.

Η πρόσφατη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ με διάγραφες στελεχών από τον Κασελλάκη και απειλές για διάσπαση και δημιουργία νέου κόμματος, θυμίζουν την διάσπαση του ΚΚΕ Εξωτερικού (το γνωστό σας όλους ΚΚΕ) και του ΚΚΕ Εξωτερικού (από το οποίο προέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ).

Το δε νέο κόμμα που θέλει να φτιάξει ο Κασελλάκης υποστηρίζεται ότι θα είναι σαν το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, από το οποίο όπως είναι γνωστό υποστηρίζεται, αφού και ο ίδιος υποστήριξε τον Μπάιντεν για Προέδρο των ΗΠΑ στις Αμερικάνικες Προεδρικές εκλογές του 2020 μ.Χ.

Ο δε Κουλής με την απολυτή στήριξη του σε Ισραήλ εκτός από το μίσος και έχθρα των Αράβων και αντίποινα τους πολιτικά, ενεργειακά κακοί οικονομία, διακινδυνεύει Ελλάδα για πρώτη φορά στόχος ισλαμιστών και τρομοκρατικών ενεργειών και εγέρσεων τους.

Επίσης, μασόνος από τα φοιτητικά του χρόνια ο φυτευτός της Αμερικής… Στην εκπομπή του Λίγκα παρουσίασαν φωτογραφίες (που είχε δημοσιεύσει η Daily Mail) από το πανεπιστήμιο που σπούδαζε ο gay Πρόεδρος του Σύριζα, Στεφανος Κασσελακης αποκαλύπτοντας πως ανήκε σε αμφιλεγόμενη αδελφότητα (https://romioitispolis.gr/masonos-apo-ta-foititika-toy-chronia-o-fyteytos-tis-amerikis/)].

[Βέβαια, μία παρεμφερή κατάσταση και πολιτική εξέλιξη με αυτή της Γερμανίας και της Ελλάδας σε μία «Νέα Βαϊμάρη», μπορεί να συμβεί και σε αλλά κράτη της Ευρώπης, αλλά ακόμα και της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας]. 

Το δε κραχ του 1.929 μ.Χ. με την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας το 1.932 μ.Χ. και τις πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις που ακολούθησαν έφεραν την δικτατορία του Μεταξά στην εξουσία, όπως και το κραχ του 2008 μ.Χ. και η χρεοκοπία της Ελλάδας το 2011 μ.Χ. έφεραν την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας και την χούντα των μνημονίων και την κορωνοχούντα.

Ίσως οι εκλογές του 2023 μ.Χ. στην Ελλάδα, εκτός από  εκλογές βίας και νοθείας να ήταν παράλληλα και εκβιασμών, αφού όπως είναι γνωστό ο Κούλης με τις υποκλοπές είχε υποκλέψει τόσα πολλά για τους πολιτικούς του αντιπάλους ώστε να μπορεί να τους εκβιάζει άνετα και να τους κάνει ότι θέλει.

Μπορεί στην ουσία να πει κανείς ότι η γενιά του Πολυτεχνείου/Μεταπολίτευσης (που αποδείχθηκε τελικά τελείως άπληστη και καταστροφική για την χωρά/εθνοπροδοτική και διψασμένη για χρήμα, σκάνδαλα κάθε είδους και εξουσία) ήταν αυτή που κατέστρεψε την Ελλάδα με τα δάνεια που πήρε και χρέωσε την χωρά, οδηγώντας την σταδιακά στην καταστροφικά μνημόνια.

{Όλοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας από το 2010 μ.Χ. (αλλά και κατά την Μεταπολίτευση με τα τοκογλυφικά δάνεια που πήραν και κατέστρεψαν την χώρα χρεώνοντας τα στον Ελληνικό λαό χωρίς να τον ρωτήσουν) και μετά μπορούν να θεωρηθούν ως οι Μπρύνιγκ της Ελλάδας (Τζέφρεϊ Παπανδρέου, Σαμαράς, Παπαδήμος, Τσίπρας, Κούλης), οι οποίοι με την καταστροφική τους πολιτική και τα μνημόνια (όπως τα σχέδια Τζόυς και Γιανγκ επί Μπρύνιγκ στην Μεσοπολεμική Γερμανία) κατέστρεψαν πολιτικά την Ελλάδα και κατάφεραν να ανεβάσουν πολίτικά ακραία κόμματα στην Ελλάδα όπως έγινε κατά τον Μεσοπόλεμο στην Γερμανία}.   

Εδώ μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε επισιτιστικό δελτίο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1.953 μ.Χ. (αλλά και κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής), όπως τα επιδόματα σαν μέρες μας με Κούλη με τις κάρτες Pass διάφορων κατηγοριών (φαγητού, ενέργειας, βενζίνης, ΔΕΗΣ κ.λ.π.).

Τα 2009 μ.Χ. αποπληρώθηκαν τα δάνεια του Αγώνα της ανεξαρτησίας του 1.821 μ.Χ. στην Ελλάδα, όπως και το 1.990 μ.Χ. το δάνεια της Γερμανίας από τις ΗΠΑ στον Μεσοπόλεμο.

Ο Γιέλτσιν κέρδιζε τις εκλογές του 1.996 μ.Χ. με νοθεία, όπως και ο Μουσολίνι το 1.924 μ.Χ., όπως λέγεται και ο Κούλης προσπαθεί με τις εκλογές στην Ελλάδα το 2023 μ.Χ., ενώ ο πρώτος εκδιώχθηκε από τους πατριώτες Σιλοβίκι (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), θα εκδιωχθεί άραγε και ο Κούλης με εξέγερση του λαού ή του στρατού; Θα καεί άραγε η Ελληνική Βουλή σαν το Ράιχσταιγκ το 1.993 μ.Χ. είτε με προβοκάτσια κάποιων, είτε από εξέγερση του λαού;

{Στην Ελλάδα, ο Οίκος των αδίστακτων, δολοφονικών και σαδιστών/βασανιστών Χάρκονεν της σειρά «Dune», θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι είναι ο πολίτικος οίκος των ομοιών με αυτούς Μητσοτάκηδων, με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να είναι η κεφαλή του Οίκου, όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο επικεφαλής του Οίκου του.

Η δε Ντόρα Μπακογιάννη και ανήθικη, η οποία καθοδηγείται από το πνεύμα του πατέρα της, να είναι σαν την διεφθαρμένη και ανήθικη Αίλια Χάρκονεν που την καθοδηγεί το πνεύμα του παππού της Βλάντιμηρ Χάρκονεν.

Ο δε σαδιστής και τύραννος του λαού και ανεγκέφαλος Κούλης (ίσως μαζί και με τον ανιψιό/αδερφό του Κώστα Μπακογιάννη) να είναι σαν τον όμοιο του Γκλάσου Ραμπών Χάρκονεν, ενώ ο αδίστακτος, δολοφονικός και μαφιόζος για κάποιους Δημητριάδης, ανιψιός του Κουλή, να είναι σαν τον όμοιο του Φόιντ Χάρκονεν.

Βέβαια, στην θέση των δύο αυτών αδερφών θα μπορούσε να είναι και ο δίδυμος δικομματισμός στην Ελλάδα, με τον Κουλή της ΝΔ και τον Κασσελάκη του ΣΥΡΙΖΑ (και οι δύο πλούσιο, διεφθαρμένοι, θρασείς, αδίστακτοι, μνησίκακοι και εκδικητικοί), οι οποίοι ίσως και να συνεργασθούν σε μία συγκυβέρνηση για να τυραννήσουν την Ελλάδα.

Την οποία ήδη τυραννούν οι Μητσοτάκηδες/Χάρκονεν, έχοντας επιτεθεί και εξοντώσει σε μεγάλο μέρος τον Ελληνικό λαό/Ατρείδες, με την βοήθεια του Αυτοκράτορα Σαντάμ των Κορρίνο (όπως ο Κούλης με την Γερμανία των Μέρκελ Σόιμπλε, Σολτς και της Αμερικής και τον Μπάιντεν).

Και οι δολοπλόκοι, μοχθηροί, άπληστοι, εκβιαστές και με μόνιμη χρήση απειλών και βίας Χάρκονεν, όπως και οι οποίο τους Μητσοτάκηδες, έχουν Αιωνία βεντέτα, οι πρώτοι με τους Ατρείδες και οι άλλοι με τον Ελληνικό λαό, που δεν υποτάχτηκε στους Ναζί και τους Γερμανούς που στήριζαν οι Μητσοτάκηδες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και στις μέρες μας.

[Μετά την Μάχη του Κορίν, ο Bashar Abulurd Harkonnen κατηγορήθηκε για δειλία από έναν Atreides και εξορίστηκε, αυτό το γεγονός ξεκίνησε την διαμάχη μεταξύ του House Harkonnen και του House Atreides που θα διαρκέσει για σχεδόν 10.000 χρόνια, όπως και οι Μητσοτάκηδες κατηγορήθηκαν ως δωσίλογοι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και όπως ο Φρανκ Χέρμπερτ, ο δημιουργός της σειράς «Dune» δημιούργησε τους Χάρκονεν εμπνευσμένος από τους Γερμανούς Ναζί, έτσι και οι Μητσοτάκηδες ήταν λακέδες των Ναζιστών στην διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής].
Ο δε οίκος των Μητσοτάκηδων, εκτός από Μητσοτάκονεν θα μπορούσε να ονομαστεί και Καραγκιοζάκονεν, με τον ιδρυτή της να επιβιώνει όπως έλεγε ο ίδιος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τρώγοντας φασολάδα (και όντας μπαγαπόντηδες σαν τον Καραγκιόζη-https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=FOAEGohEnAo) και στην συνέχεια αυτός και η οικογένεια του για να καλύψουν την «πείνα τους για χρυσαφί» (όπως και οι κονκισταδόρες που έλεγαν ότι είχαν μία ασθένεια της ψυχής που θεραπεύεται μόνο με χρυσαφί), κατακλέψαν και καταβρόχθισαν την περιουσία και τα χρήματα του Ελληνικού λαού, οντάς δωσίλογοι και πράκτορες των Γερμανών όπως και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Βέβαια, οι προσπάθειες τους μπορεί να αποτύχουν, από έναν ξεσηκωμό του Ελληνικού λαού από ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ ή/και έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τους νυν κυβερνώντες της Ελλάδας και την αντιπολίτευση τους να έχουν το ίδιο τέλος με αυτών του «Dune», μαζί με τους Οίκους και τα αφεντικά τους}.

Ο δε Κούλης, είναι αφορισμένος, όπως ο Βενιζέλος παλαιοτέρα και ο Αριέλ Σάρον στο Ισραήλ. Οι δύο τελευταίοι είχαν κακό τέλος (πολιτικά και σε άλλους τομείς), θα γίνει πιθανότατα το ίδιο και με την Κούλη;.

Τι πιστεύουν οι Γάλλοι; - Τα σχέδια ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ θυμίζουν την διεφθαρμένη Ελλάδα που έκλεβε Ευρωπαϊκά κονδύλια. Η πολιτική γενναιοδωρία θα οδηγήσει και πάλι σε λανθασμένες λύσεις; - Οι περιπτώσεις Ουκρανίας, Ελλάδος και Κύπρου. Η είσοδος της Ουκρανίας στην ΕΕ θυμίζει την διεφθαρμένη Ελλάδα που κατέκλεβε κοινοτικά κονδύλια αναφέρει σε ένα άρθρο του ο Samuel Furfari στο Γαλλικό περιοδικό Atlantico (https://www.bankingnews.gr/oikonomia/articles/706661/ta-sxedia-entaksis-tis-oukranias-stin-ee-mas-thymizoun-tin-dieftharmeni-ellada-pou-ekleve-evropaika-kondylia).

Κι ενώ στην Ουκρανία -σε μια διεφθαρμένη χώρα- η Δύση «πέταξε» εκατοντάδες δισ. δολάρια, η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά τα προγράμματα διάσωσης 265 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα επιβλήθηκαν σκληρά προγράμματα λιτότητας, η χώρα απειλήθηκε ακόμα και με έξοδο από το ευρώ, ο Ελληνικός λαός αναγκάστηκε να τρώει από τα συσσίτια, επιχειρήσεις χρεοκόπησαν, η ανεργία εκτοξεύθηκε. Στον αντίποδα, στην Ουκρανία η Δύση προσέφερε 360 δισ. δολ. και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα... Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η Δύση είναι αδύνατο να επιτύχει και τον αρχικό της στόχο, δηλ. να περιορίσει την Ρωσία (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/705939/eno-i-dysi-petakse-360-dis-dol-stin-oukrania-ton-polemo-kerdizei-i-rosia-o-parallilismos-me-tin-ellada).
Με τον Κασσελάκη επικεφαλής ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε σε ΤΖΥΡΙΖΑ.

Ο Κούλης σαν τον «Αδόλφο Χίτλερ» όταν τις τελευταίες ώρες του στο καταφύγιο του Βερολίνου έδινε διαταγές σε φανταστικές στρατιές, μίλησε για πράγματα που μόνο στο μυαλό του υπάρχουν.

Ή μάλλον ούτε σε αυτό, γιατί ο μεν Χίτλερ είχε παραφρονήσει, αλλά ο Κούλης λέει εν γνώσει του ψέματα, όπως «Το πανίσχυρο κράτος και Ελληνική οικονομία», προκαλώντας τον γέλωτα στους παριστάμενους που γνωρίζουν την πικρή πραγματικότητα.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ επί Κασσελάκη έχει μετατραπεί σε ΤΣΥΡΙΖΑ, ενώ φαίνεται ότι το κόμμα αυτό θα ισχύσει ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα και οι υποχωρούντες από τον ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσουν πιθανότατα δικά τους νέα κόμματα ή θα ενταχτούν σε ήδη υπάρχοντα, ότι ακριβώς συνέβη και με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη.

Και όπως ο θάνατος ενός Άραβα μετανάστη ξεκίνησε την «εξέγερση» ενάντια στα Γαλλία προάστια επί Προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί, όπως ακριβώς και ο θάνατος ενός Ρομά στην Ελλάδα το 2023 μ.Χ. ξεκίνησε εξέγερση τους επί του Κούλη.

Ο δε Γερμανός Αυτοκράτορας Henreich VI εκβίασε τους Ρωμαίους το 1.187 μ.Χ. με την απειλή της εισβολής. Ο Αλέξιος Άγγελος συμφώνησε να πληρώσει «5.000 λίβρες χρυσού». Ο Αλέξιος έπρεπε να εκδώσει νέο φόρο για να συγκεντρώσει κεφάλαια. Συγκέντρωσε τον λαό της Κωνσταντινούπολης στον Ιππόδρομο και το πρότεινε, και εκείνοι αρνήθηκαν. Αυτός ο φόρος ονομαζόταν Αλαμανικόν, ο «Γερμανικός φόρος».

Ωστόσο, «όταν συγκάλεσε μια συνέλευση του λαού για να το εξηγήσει, φώναξε έντονα και απέρριψε την ιδέα». Ο λαός της Κωνσταντινούπολης ουσιαστικά άσκησε βέτο στην πολιτική, αυτό δείχνει πόση επιρροή είχε ο λαός της Κωνσταντινούπολης στο Αυτοκρατορικό αξίωμα και πόσο διαφορετικό λειτουργούσε το να είσαι Ρωμαίος Αυτοκράτορας σε σύγκριση με το να είσαι βασιλιάς στην Δυτική Ευρώπη.

Ευτυχώς για τους Ρωμαίους, ο Χάινραιχ πέθανε το 1.197 μ.Χ. πριν προλάβει να μαζέψει τον εκβιασμένο θησαυρό του. Αυτό εξάλειψε προσωρινά την απειλή, αλλά η σκληρή πραγματικότητα ήταν ξεκάθαρη και ξεκάθαρη - «Η Κωνσταντινούπολη μπορούσε τώρα να εκφοβιστεί και να εκφοβιστεί».

Το γεγονός ότι συμφώνησαν να πληρώσουν αυτό το ταπεινωτικό ποσό στον Γερμανό Αυτοκράτορα ήταν πολύ πιθανό καύσιμο για την φωτιά όταν επρόκειτο για εκείνους που αμέσως μετά θα χρησιμοποιούσαν μια Σταυροφορία (την Δ΄ Σταυροοφορία που άλωσε την Πόλη για πρώτη φορά πριν τους Τούρκους) για να οδηγήσουν έναν στρατό στον Βόσπορο και θα απαιτούσαν το δικό τους τεράστιο ποσό - και πράγματι έπαιρναν κάθε κομμάτι αφαιρούμενου πλούτου από την Κωνσταντινούπολη και να το αφήσει σε ερείπια που σιγοκαίει.

Η συμφωνία σε αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια κομβική στιγμή στην Ρωμαϊκή πλευρά που οδήγησε στην πτώση τους, ήταν ένα απτό σημάδι αδυναμίας για τους δυτικούς. Ο Νικήτας Χωνιάτης σίγουρα το έβλεπε έτσι - κοίταξε πίσω και έγραψε ότι «όλα αυτά προεικόνιζαν την «καταπιεστική σκλαβιά που σύντομα θα επιβαλλόταν από την Δύση σε ολόκληρη την φυλή μας» (https://apantaortodoxias.blogspot.com/2023/11/german-emperor-henreich-vi-extorted.html).

Όπως ακριβώς το 2010 μ.Χ. οι δυτικοί και η Τρόικα (Γερμανοί, Αμερικάνοι, ΔΝΤ) με εκβιασμό για δάνεια ζήτησαν πληρωμή των παράνομων και τοκογλυφικών δανείων από την Ελλάδα μέσω των μνημονίων.

Όταν οι Έλληνες ψήφισαν τον Τσίπρα το 2015 μ.Χ. με την ελπίδα ότι θα αρνιούνταν τα μνημόνια με το δημοψήφισμα (σαν μία σύγχρονη συνέλευση του λαού) που οργάνωσε (ενώ αυτός πίστευε ότι ο λαός θα φοβόνταν τους δυτικούς και θα ψήφιζε ναι σε αυτό και όχι το όχι που τάχατες υποκριτικά προωθούσε ο ίδιος).

Και στην συνέχεια ο Τίσπρας όταν το δημοψήφισμα βγήκε αρνητικό, υποτάχτηκε όπως ήδη σχεδίαζε στους δυτικούς και πρόδωσε το μέρος του λαού που τον ψήφισε και τον πίστεψε (σαν τον Γώργιο Παπανδρέου τον Νεότερο, τον Παπαδήμο και τον Σαμαρά πριν από αυτόν, αλλά και τον Κούλη μετά από αυτόν), όπως οι Αυτοκράτορες Αλέξιος Γ΄ και Δ΄, αλλά και Ισάακιος Β από την δυναστεία των Άγγελων και ο Αλέξιοε ο Ε ο Μουρτουφλός.
Και όπως ο Καλιγούλας εξοντώθηκε από τον έμπιστο του Κάσσιο Χαιρέα (όπως και ο Νέρωνας από τον Νυμφίδιο), έτσι και Κουληγούλας Νέρωνας Μητσοτάκης μπορεί να πέσει και αυτός από την εξουσία από δικούς τους έμπιστους (https://www.noiazomai.gr/2023/12/kalesma-karamanli-gia-ethniko-metopo.ht, mhttps://kanenazori.com/2023/12/10/profiteies-epalitheysi-russia-yperdynami-nato-katarreei-ellinotourkika/l).

Ο δε Κούλης και όλη η οικογένεια του λόγω της κακίας, της ασχήμιας τους και της βίαιης πρωτόγονης ζωώδης φύσης τους μοιάζουν πολύ με πιθηκάνθρωπους (ο δε Κούλης είναι ένας Κούλης Κονγκ), όπως επίσης και σαλτιμπάγκους και τσαρλατάνους. Ο δε Κούλης με την απαίσια και βάρβαρη συμπεριφορά του θυμίζει στην ουσία έναν ούγκα μπούγκα με ρόπαλο της εποχής των σπηλαίων.

Ο δε τύραννος (και χλεχλές/μπουχέσας) Κούλης μπορεί να έχει το πολιτικό τέλος των τυραννών δικτατορών Μουσολίνι, Τσαουτσέσκου, Χίτλερ και Καντάφι}.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των γεγονότων; Κάνεις δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αλλά μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα μπορέσουμε να ανορθώσουμε την πολυαγαπημένη μας πατρίδα και να την φέρουμε εκ νέου σε μία νέα κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

KKE: το ΚΚΕ, εκ της φύσεως του δεν επιδιώκει ρυθμιστικό ρόλο και, ως εκ τούτου, δεν συνεργάζεται για την κατάληψη της αστικής εξουσίας. Γιατί όμως; ΔΙΟΤΙ Όσο περίεργο και αν φαίνεται, το ΚΚΕ έδωσε εντολή στα μέλη του, όπως αποφασίστηκε στο 19ο συνέδριο του κόμματος (2013 μ.Χ.), εάν για παράδειγμα η Τουρκία επιτεθεί στον Έβρο ή το Αιγαίο, το ΚΚΕ έχει δώσει εντολή να δημιουργηθεί κομμουνιστικός στρατός ο οποίος θα πολεμήσει τον εγχώριο καπιταλισμό!!!

Μισούν τους Έλληνες …Ζηλεύουν τον οποιονδήποτε μπορεί μόνος του να διακριθεί, χωρίς να σέρνεται από γραφείο σε γραφείο, προσκυνώντας τους “δεινόσαυρους’’  του Jurassic park του Περισσού, του ΚΚΕ.

Όποιος κομμουνιστής είχε ικανότητες, οι οποίες θα του επέτρεπαν να γίνει ακόμα και ηγέτης τού ΚΚΕ, δεν αφήνεται να χαθεί μέσα στο μικρό και “στενό” ΚΚΕ. Φεύγει από το ΚΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ των “δεινοσαύρων” και είτε πηγαίνει στο Σύριζα η στο ΠΑΣΟΚ  ως έμπειρο “στέλεχος” είτε γίνεται ηγέτης μιας νέας “συνιστώσας”.

Το ΚΚΕ οι συνιστώσες του και το έργο τους:


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ανεξαρτησία στην Μακεδονία και στην Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στην Μακεδονία και στην Θράκη… Η Ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και την φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. ………

Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη… Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη!».  Ριζοσπαστης 29/01/1.925 μ.Χ.

«.. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε την δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή… Υπήρχε η δική μας προσδοκία.

O Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς την Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να ‘ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε..»       Ριζοσπαστης 7/5/1998 μ.Χ.   

Την 30η Απριλίου και την 1η Μαΐου 1.955 μ.Χ., το όργανο του ΑΚΕΛ «Νέος Δημοκράτης» δημοσίευσε σε δύο συνέχειες ένα άρθρο του Ζαχαριάδη, στο οποίο ο ΚΚΕ τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της διχοτομήσεως της Κύπρου (το κατάπτυστο άρθρο υπάρχει και στο βιβλίο του «Δέκα χρόνια πάλης».

– ΣΥΡΙΖΑ: ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δεν είναι ούτε “αριστεροί” ούτε light κομμουνιστές, όπως δεν υπάρχουν και “ολίγον έγκυες” γυναίκες. Είναι κανονικοί σκληροπυρηνικοί κομμουνιστές, προερχόμενοι μέσα από τα “σπλάχνα” τού ΚΚΕ.…

Οι Συριζεοι ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ …Προέρχονται από την “μήτρα” τού ΚΚΕ. Είναι η πίσω “αυλή” τού ΚΚΕ η “αποθήκη” του εκεί όπου πηγαίνουν όλα τα στελέχη, τα οποία δεν “χωράνε” στον έτσι κι αλλιώς στενό” κομματικό μηχανισμό τού ΚΚΕ. Ποιος είναι ο ρόλος τού Συριζα;

-ΣΥΡΙΖΑ ΤΣΙΠΡΑΣ: Σε έναν κόσμο “νεκρών”, κατόρθωσαν και τον επέβαλαν τότε ως πρωθυπουργό έναν άσχετο, ο οποίος απλά “αναπνέει” …Κατόρθωσαν και επέβαλαν στην θέση τού ηγέτη έναν από τους πιο άσχετους και αστοιχείωτους πολίτες που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα …

Έβαλαν μπροστά τον Τσίπρα με μόνο προσόν την νεότητα του – και βέβαια την απαράμιλλη ικανότητα του να λέει ψέματα, χωρίς να ιδρώνει το αυτί του – και από πίσω του “κρύφτηκε” όλη η παλιά “σαβούρα” τού ΚΚΕ. Το θεώρησαν σίγουρο “χαρτί”, γιατί θεώρησαν δεδομένο τον ανθελληνισμό του εφόσον ήταν ένα γνήσιο “γέννημα” του ΚΚΕ και της Πανσπουδαστικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του έχουν φθαρεί σε απίστευτο βαθμό, ήδη οι γνωστοί άγνωστοι προωθούν το ΠΑΣΟΚ και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον Σύριζα στην ζωή, ΙΣΩΣ με την ΖΩΗ η με άλλον αρχηγό για να δώσουν την ευκαιρία να μεγαλώσει το άλλο κομμάτι των light κομμουνιστών, το πασοκ…. ( ΠΑ-νελληνιο ΣΟΚ).

ΣΥΡΙΖΑ: Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ιδρύθηκε από τροτσκιστές και ιστορικά στελέχη της Αριστεράς και  ΚΚΕ, από μαοϊκούς, από το ΚΚΕ Εσωτερικού, οικολόγους, ευρωσκεπτικές, ευρωκομμουνιστές, η μαρξιστική-λενινιστική Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος (ΚΟΕ), το Αριστερό Ρεύμα (ΑΡ) του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ) του «επαναστατικού μαρξισμού» η ριζοσπαστική αριστερή οργάνωση Ρόζα και άλλους ακόμη.

-ΠΑΣΟΚ : Το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ, κατόπιν εντολών και μετά από κάποια χρόνια (για να ξεχαστούν οι μεγάλες αμαρτίες του ) επανέρχεται στον δρόμο που οδηγεί στην εξουσία, άλλαξε ηγέτη αλλά δεν αλλάζει νοοτροπία απλά είναι η ΝΕΑ LIGHT ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ….ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: 

Τράπεζα Κρήτης τα 32 δις που κλάπηκαν με τόση «κομψότητα».

Τα ΠΑΜΠΕΡΣ  με τα πεντοχίλιαρα. Τον πασοκικης ευρεσιτεχνίας «κουτσονομο» του Κουτσόγιωργα, που «ετιμολογηθη» τοτε 2 εκατομμύρια δολάρια για την «προστασία» του Κοσκωτά,.

 · Τα 35 τρις δραχμών που κατεληστευθησαν στο Χρηματιστήριο. Αλήθεια σε ποια ευρωπαϊκή ή έστω αφρικανική, χώρα ο υφυπουργός οικονομικών «παίζει» στο χρηματιστήριο 300 εκατομ. δραχμές και δεν συγκινείται ΟΥΔΕΙΣ?

– Τις Ελληνοποιήσεις, για να κερδίσει τότε το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές  

– Την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους.

·  Την Εθνική ταπείνωση και την υποστολή της Ελληνικής Σημαίας στα Ίμια.

·  Ότι ο  παρ’ ολίγον αντικαταστάτης  του Ανδρέα, παρ’ ολίγον Πρωθυπουργός,) του Πρασινέρυθρου ΠΑΣΟΚ, Σοσιαληστης  Ακης Τζοχατζοπουλος οδηγήθηκε  σιδηρόδεσμος στην φυλακή για αμύθητες μίζες εκατομμύριων ευρώ.

– Θ, Παγκαλος υπέρ-Υπουργος του ΠΑΣΟΚ που ο ίδιος  χαρακτήρισε την μεταπολίτευσι   ως την εποχή του :  «Όλοι Μαζί τα φάγαμε.» ktiko.

Τις τελευταίες δεκαετίες οι ‘’ Έλληνες’’ Ξεπούλησαν, θρησκεία, πατρίδα και οικογένεια, για να ζήσουν το “όνειρό” τους …Το δανεικό “όνειρό” τους …Το “όνειρο” που περιλάμβανε μια “αυτοκινητάρα GLS” και μια “εξοχικάρα”, έστω και αυθαίρετη …Το “όνειρο” που περιλάμβανε άραγμα στο κρατικό γραφείο με το φραπεδάκι.

Είμαστε αυτόχειρες, διότι λίγο πολύ γνωρίζαμε ότι οι άνθρωποι αυτοί, η πλειοψηφία των πολιτικών είναι ψυχικά άρρωστοι, μισούν την Ελλάδα και τις ιδέες που αντιπροσωπεύει. Την συγκεκριμένη διαστροφή θα την παρατηρήσει κανείς σε όλη την διαδρομή του βίου τους. Δεν μπορεί να δοθεί καμιά άλλη εξήγηση. Μισούν την Πατρίδα, και όμως εμείς ψηφίζαμε και συνεχίζουμε να ψηφίζουμε ψυχικά άρρωστους ηγέτες και πολιτικούς………

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: πριν από τις εκλογές έλεγαν οι πάντες:  Ότι το κράτος ευρίσκεται εις κατάσταση διαλύσεως και αποσυνθέσεως, ότι έχουν εξευτελισθεί όλοι οι θεσμοί και αλλοιωθεί οι βάσεις του Πολιτεύματος….και ότι Κράτος δεν υπάρχει. Και όμως οι εκλογές άλλα λένε, ΑΡΑ τι φταίει, ο ελληνικός λαός; οι πολιτικοί ηγέτες; οι βουλευτές; τα ξένα κέντρα; Οι ψυχίατροι του μέλλοντος  θα κληθούν να εξηγήσουν τα φαινόμενα των ψυχωτικών εμμονών των νεοελλήνων….Iασων.

ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ : θέμα των υποκλοπών – τραγωδία των Τεμπών – η ακρίβεια – η ανεργία  κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π …… ο Μητσοτάκης μήπως κατάφερε να τα ‘’σβήσει’’ από τη μνήμη των ψηφοφόρων;

ΟΧΙ δεν είναι αυτό, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ, ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ, μήπως διότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ έχουν φέρει την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού;

Μήπως τελικά οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι δεν μπορεί ο κομμουνισμός και ο Σοσιαλισμός και τα παράγωγά τους, να ηγηθούν κυβέρνησης στην Ελλάδα η οποια είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και έχει το καπιταλιστικό σύστημα. Μήπως οι Έλληνες αποφάσισαν ότι δεν είχαν  επιλογές ; μπροστά ήταν ο γκρεμός, πίσω το ρέμα, αριστερά οι κομμουνιστές και τελικά διάλεξαν Δεξιά.

Γ. Χαραλαμπίδης Δρ. Διεθνών Σχέσεων: ‘’με βάση τον νέο εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των κομμάτων, που θα μείνουν εκτός Βουλής  τόσο μικρότερο θα είναι το ποσοστό για την αυτονομία.

Για παράδειγμα, όταν το πρώτο κόμμα περάσει το 25% παίρνει μπόνους 20 έδρες και κάθε 0,5% παίρνει ως μπόνους ένα βουλευτή. Ως εκ τούτου, για να φτάσει στο όριο της αυτοδυναμίας πρέπει να περάσει περίπου το φράγμα του 37,5%, εάν το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής φτάσει το 8%, όπως συνέβη το 2019 μ.Χ.

Όσο πιο υψηλό είναι αυτό το ποσοστό, τόσο πιο πολλές έδρες μπορεί να πάρει ως πρόσθετο μπόνους το πρώτο κόμμα. Υπό κάποιες, λοιπόν, προϋποθέσεις και τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής στον δεύτερο γύρο αν αγγίξουν το ποσοστό της τάξης του 13%, το ποσοστό της αυτοδυναμίας μπορεί να πέσει στο 36,5%.‘’.


Νέες δημοσκοπήσεις> Στο 37% η ΝΔ, στο 17% ο ΣΥΡΙΖΑ. Εντελώς νέο σκηνικό έως το τέλος του έτους-το αργότερο έως την άνοιξη του 2024 μ.Χ. Καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις η ανησυχία για την επίτευξη αυτοδυναμίας μεγαλώνει καθώς η ΝΔ βρίσκεται πέριξ του 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την πτώση (17%) ενώ και το κόμμα του Βαρουφάκη εισέρχεται στην Βουλή.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και οι οικονομικές σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο θα επιφέρουν ένα εντελώς νέο σκηνικό έως το τέλος του έτους-το αργότερο έως την άνοιξη του 2024 μ.Χ. Κανένα από τα θεωρούμενα μεγάλα σημερινά κόμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) δεν θα αντέξει το κρίση και τις αποκαλύψεις που έρχονται με αποτέλεσμα ένα εντελώς νέο σκηνικό που θα αποτελέσει και τον επίσημο ενταφιασμό της μεταπολίτευσης.

Ραγδαίες θα είναι οι αλλαγές και στο μηντιακό κατεστημένο καθώς εκ των πραγμάτων θα κλείσουν ερμητικά οι κάνουλες του τραπεζικού δανεισμού. Το real estate και στην Ελλάδα θα υποστεί τις συνέπειες των νέων Lehman Brothers ενώ οι αποκαλύψεις για το ρόλο κομμάτων και θεσμών τα 3 αυτά χρόνια του ελέγχου και της μείωσης του πληθυσμού απλά θα συμβάλουν στην ολοσχερή αποτέφρωση τους (http://corfiatiko.blogspot.com/2023/06/37-17-2024.html).


«Nein» από Γερμανία για τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ - Ο Scholz, στα βήματα της Merkel, απαιτεί απότομη μείωση χρέους. Εξανεμίζονται οι ελπίδες για συμφωνία έως το τέλος του 2023 μ.Χ., όσον αφορά τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.

Στα βήματα της «Σιδηράς Κυρίας» της ΕΕ, Angela Merkel, κινείται ο Olaf Scholz, διάδοχος της στην Γερμανική καγκελαρία. Προς απογοήτευση αρκετών κρατών-μελών της ΕΕ, το Βερολίνο επιμένει να τηρεί σκληρή γραμμή και να τάσσεται υπέρ της δημοσιονομικής αυστηρότητας σε μια περίοδο που πολλές χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους και ο πληθωρισμός παραμένει στα ύψη.

Οι ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας για τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έως το τέλος του έτους 2023 μ.Χ. εξανεμίζονται με το Βερολίνο να επιμένει να τάσσεται κατά των προτάσεων από την Κομισιόν.

Δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Christian Lindner, στους Financial Times υποδηλώνουν ότι δεν υποχωρεί από τις απαιτήσεις για μια πιο απότομη μείωση του δημόσιου χρέους, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια αναμέτρηση με χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία που επιθυμούν ένα πιο ευέλικτο καθεστώς. «Δεν υπάρχει ακόμα κοινό έδαφος... Μια λύση που να πείθει τους πάντες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι προτάσεις της Κομισιόν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί μια αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα επιτρέψει, για πρώτη φορά, να επιτευχθούν συμφωνίες για την μείωση του χρέους απευθείας μεταξύ των Βρυξελλών και των εθνικών πρωτευουσών.

Ωστόσο, η Γερμανία είναι επιφυλακτική ως προς το να δοθεί στην Επιτροπή υπερβολικά μεγάλο περιθώριο διακριτικής ευχέρειας στις διμερείς διαπραγματεύσεις και θα προτιμούσε αυστηρότερους κανόνες.

Ο Lindner υποστήριξε ότι η επικριτική του στάση απέναντι στις προτάσεις της Κομισιόν έχει την υποστήριξη άλλων πρωτευουσών της ΕΕ που είναι «γεράκια» και προειδοποίησε ότι η μεταρρύθμιση πρέπει τελικά να αντανακλά την σημασία των σταθερών δημόσιων οικονομικών. «Δεν μπορώ να φανταστώ μια αναθεώρηση των δημοσιονομικών κανόνων που δεν θα λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις της Γερμανίας», δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών.

Όχι και σε αύξηση του προϋπολογισμού. Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος χαρακτήρισε τον εαυτό του «φιλικό γεράκι», απέρριψε επίσης τα αιτήματα για νέα μετρητά για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, ο οποίος έχει υποστεί πίεση από τις δαπάνες που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Θα πρέπει να θέσουμε νέες προτεραιότητες για τα χρήματα που εξακολουθούμε να έχουμε στην διάθεση μας, προτού η ΕΕ ζητήσει περισσότερα από τα κράτη μέλη», δήλωσε. Η εφαρμογή των υφιστάμενων δημοσιονομικών κανόνων έχει ανασταλεί από τους πρώτους μήνες της πανδημίας Covid-19 το 2020 μ.Χ., αλλά αναμένεται να επανέλθουν το επόμενο έτος.

Το ζήτημα του τρόπου μεταρρύθμισης του Συμφώνου εξελίσσεται σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει το μπλοκ φέτος, αναζωπυρώνοντας τις επί μακρόν λανθάνουσες διαμάχες μεταξύ «περιστεριών» και «γερακιών» σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προϋπολογισμών των κρατών μελών.

Απογοήτευση στην ΕΕ. Σύμφωνα με τους Financial Times, η σκληρή γραμμή του Lindner έχει προκαλέσει αυξανόμενη απογοήτευση σε ορισμένες πρωτεύουσες. «Αν δεν υπήρχε η γερμανική θέση, θα είχαμε καταλήξει σε συμφωνία μέχρι τώρα», δήλωσε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η Ισπανία, η οποία αναλαμβάνει την εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ τον Ιούλιο, ελπίζει να επιτύχει συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους, αλλά η απόφαση του πρωθυπουργού Pedro Sánchez να προκηρύξει εκλογές αυτό το καλοκαίρι έχει μειώσει τις προσδοκίες.

Και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει ένα τεράστιο δίλημμα σχετικά με το πώς θα μειώσει τα επίπεδα χρέους που εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού και του πολέμου στην Ουκρανία, δίνοντας παράλληλα στα κράτη μέλη αρκετή ελευθερία για να επενδύσουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην αποκατάσταση των οικονομιών που έχουν πληγεί από την κρίση.

Οι θέσεις Ιταλίας και Γαλλίας. Το Βερολίνο δεν ήταν η μόνη πρωτεύουσα που επέκρινε τις προτάσεις της Επιτροπής: Η Ρώμη παραπονέθηκε ότι οι επενδύσεις δεν λαμβάνουν επαρκή βαρύτητα στους υπολογισμούς της ανάπτυξης, ενώ το Παρίσι δήλωσε ότι αντιτίθεται στις αυτόματες απαιτήσεις μείωσης του ελλείμματος και του χρέους, χαρακτηρίζοντάς τες αναποτελεσματικές.

Ο Lindner, ηγέτης του φιλοεπιχειρηματικού κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, το οποίο συμμετέχει στον τριμερή συνασπισμό του Olaf Scholz, δήλωσε ότι οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες υπέθεσαν εσφαλμένα ότι το Βερολίνο θα γινόταν πιο ήπιο στη δημοσιονομική πολιτική μετά την αποχώρηση της Angela Merkel.

«Πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι επειδή η Γερμανία είχε τώρα έναν σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο και οι Πράσινοι ήταν στην κυβέρνηση, θα εγκατέλειπε τη δέσμευσή της για σταθερά δημόσια οικονομικά και θα ακολουθούσε άλλες ιδέες», είπε. «Αλλά αυτό δεν ισχύει».

Οι απαιτήσεις της Γερμανίας για το χρέος. Ο Lindner θέλει έναν κανόνα που θα ορίζει ότι ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ των υπερχρεωμένων χωρών θα μειώνεται κατά 1 ποσοστιαία μονάδα κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον οικονομικό κύκλο - ένα αίτημα που ορισμένα κράτη μέλη έχουν απορρίψει ως πολύ σκληρό. Η Γερμανία προβλέπει επίσης ότι οι λιγότερο υπερχρεωμένες χώρες θα μειώνουν τους δείκτες τους κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως.

Ο Υπουργός αρνήθηκε ότι η Γερμανία είναι απομονωμένη στο θέμα αυτό. «Ακόμη και αν οι άλλοι είναι πιο ήσυχοι, δεν πρέπει να το παρερμηνεύσετε αυτό ως ότι δεν συμφωνούν μαζί μας», είπε. «Έχουμε πολλές άλλες χώρες στο πλευρό μας».

Σε πορεία σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες; Πάντως, ο Lindner αρνήθηκε ότι βρισκόταν σε πορεία σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες. «Δεν πρόκειται για διαμάχη με την Επιτροπή ή με άλλα κράτη μέλη», δήλωσε. «Το θέμα είναι να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους πάντες ότι οι σημερινοί δείκτες χρέους είναι απλώς πολύ υψηλοί».

Η Γερμανία, είπε, ήταν «πολύ εποικοδομητική από την αρχή, πολύ ρεαλιστική». «Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο», πρόσθεσε. «Αλλά το αποτέλεσμα της μεταρρύθμισης... πρέπει να είναι υπερασπίσιμο. Πάνω απ' όλα, οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες δεν μπορούν να αποτελούνται μόνο από εξαιρέσεις». Ο Lindner δήλωσε ότι χώρες με μη βιώσιμα υψηλό χρέος είχαν υποβαθμιστεί στο παρελθόν και αυτό είχε προκαλέσει «κυματισμούς σε ολόκληρη την δημοσιονομική αρχιτεκτονική της ευρωζώνης».

Ένας Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο σκληρός τόνος του Lindner συγκάλυπτε το γεγονός ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες έχουν έρθει πολύ πιο κοντά ο ένας στον άλλο τους τελευταίους μήνες. «Πρέπει να είναι σκληρός - αλλά κάθε Γερμανός Υπουργός Οικονομικών πρέπει να το κάνει αυτό», είπε (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/682025/nein-apo-germania-gia-tous-dimosionomikoys-kanones-tis-ee-o-scholz-kineitai-sta-vimata-tis-merkel-kontra-me-gallia-italia).


Πιθανό το σενάριο για 8 κόμματα στην Βουλή και πολιτική ακυβερνησία. Ανατροπή μετά την στήριξη Κασιδιάρη στο κόμμα ''Σπαρτιάτες''...Σε κινούμενη άμμο κινείται το εκλογικό σώμα και οι διαρροές από κόμμα σε κόμμα πολλές. Το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό, ειδικά στην Κεντροαριστερά.

Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου να παίρνει τους δυσαρεστημένους του ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσκοπήσεις την δείχνουν ότι μπορεί να φτάσει και το 5% αν όχι και να το ξεπεράσει. Για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η αντιμνημονιακή που δεν συμβιβάστηκε και δεν έγινε συστημική.

Χωρίς αφήγημα ο ΣΥΡΙΖΑ, χάνει ψηφοφόρους. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι δεν μπορεί να πείσει ότι μπορεί να είναι η εναλλακτική του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και στις δημοσκοπήσεις δεν φαίνεται να ανεβαίνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει απελπιστικά χωρίς εκλογικό αφήγημα. Η έλευση του Νίκου Μαραντζίδη δεν έχει προσθέσει τίποτα, το κόμμα είναι ανοργάνωτο και δεν υπάρχει καμία στρατηγική. Οι ψηφοφόροι θα πάνε εκεί που υπάρχει δυναμική και αυτή τη στιγμή το κόμμα που δείχνει δυναμική είναι η Πλεύση Ελευθερίας.

Το ΝΙΚΗ παίρνει ψηφοφόρους του Βελόπουλου. Όμως και στην πατριωτική παράταξη έχουμε εξελίξεις. Το κόμμα ΝΙΚΗ φαίνεται να παίρνει ψηφοφόρους από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και να δυναμώνει περισσότερο.

Αναλυτές και δημοσκόποι θεωρούν ότι το κόμμα Βελόπουλου, παρά το αρχικό 4,45%, ενδεχομένως αν συνεχιστεί αυτή η φθορά να κινδυνέψει να μην μπει στην Βουλή στις εκλογές στις 25 Ιουνίου. Και τα δύο κόμματα απευθύνονται στον Ελληνορθόδοξο χώρο και προσπαθούν να πάρουν τη πατριωτική παραδοσιακή ψήφο.

Στήριξη Κασιδιάρη σε Σπαρτιάτες. Όμως, και μία τελευταία εξέλιξη δείχνει να πυροδοτεί τα πράγματα στην Δεξιά. Ο Ηλίας Κασιδιάρης που για δεύτερη φορά κόπηκε από τον Άρειο Πάγο, έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το εθνικό κόμμα «Σπαρτιάτες».

Σε αυτή την περίπτωση αλλάζουν και οι προγνώσεις καθώς είναι γνωστή η δυναμική Κασιδιάρη στις εξελίξεις στον ακροδεξιό χώρο και παρόλο που βρισκόμαστε κοντά στον χρόνο των εκλογών, μπορεί να δούμε την έκπληξη από το κόμμα «Σπαρτιάτες». Να σημειωθεί ότι οι Σπαρτιάτες έχουν παρουσία σε όλους τους νομούς της Ελλάδος και προφανώς υπάρχει παρασκήνιο....

Αθόρυβη δεξιά ψήφος. Άλλωστε, το ίδιο είχε συμβεί με το κόμμα «ΝΙΚΗ».. Μέχρι 3 εβδομάδες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν υπήρχε στο ραντάρ το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού και εν τέλει παραλίγο να μπει στην Βουλή. Μπορεί το ίδιο να συμβεί και τώρα. Άλλωστε, τα γεγονότα ευνοούν μία δυνατή ατζέντα στο εκλογικό σώμα.

Αυτά που γίνονται στη Ροδόπη με το τουρκικό προξενείο, αυτά που γίνονται στον Έβρο με την είσοδο λαθρομεταναστών και το περιστατικό στην Φρεατίδα με τους λαθρομετανάστες να προσπαθούν να βιάσουν ένα ανήλικο κορίτσι μπορούν να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά του κόσμου.

8 κόμματα στην Βουλή. Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, στην επόμενη Βουλή μπορεί να έχουμε και 8 κόμματα. Σε μία τέτοια εξίσωση, αυξάνεται ακόμα παραπάνω ο πήχης της αυτοδυναμίας για την Νέα Δημοκρατία. Η ΝΔ θα πιάσει πάνω από 40%, τώρα την βρίσκουν στο 41%+. Όμως, ο κατακερματισμός που έφερε στην Κεντροαριστερά και στη Δεξιά η μεγάλη νίκη Μητσοτάκη είναι γεγονός.

Από διπολικό το σύστημα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) πάει να γίνει πολυπολικό αφού πλέον η ΝΔ κυριαρχεί και στο Κεντροδεξιό χώρο αλλά και σε ένα μεγάλο κομμάτι της Κεντροαριστεράς... ενώ νέες δυνάμεις αρχίζουν να αναδύονται στην πολιτική σκηνή (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2023/06/8.html)....


Γιώργος Χαρβαλιάς Οι Γερμανικές αποζημιώσεις και το «γιαβόλ» των πολιτικών.

Γιώργος Χαρβαλιάς: «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι Έλληνες πολιτικοί, παρότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής, αποφεύγουν να διεκδικήσουν ακόμη και το Κατοχικό Δάνειο. Λυπάμαι, αλλά αν πρέπει να ερμηνεύσω αυτή την στάση της Ελληνικής ηγεσίας, θα κληθώ να μπω σε δυσάρεστους συνειρμούς, καθόλου κολακευτικούς για το πολιτικό προσωπικό της χώρας»

Για το περιεχόμενο του βιβλίου και τις απόψεις που πραγματεύεται συζητήσαμε με τον ίδιο τον συγγραφέα, διευκρινίζοντας πλευρές που ίσως, με μια πρώτη ματιά, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια αξιολογότατη εργασία, που αξίζει να μελετηθεί, ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το σύνολο ή πλευρές της. Με δεδομένο μάλιστα ότι η χώρα μας διεκδικεί από την Γερμανία αποζημιώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τις οποίες η απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλησε να στείλει -και επισήμως- στον κάλαθο των αχρήστων, παραιτούμενη μονομερώς, το βιβλίο αποκτά μια μοναδική επικαιρότητα.

● Κύριε Χαρβαλιά, κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο σας που έχει θέμα την ιστορία των ελληνογερμανικών σχέσεων. Ο τίτλος του βιβλίου σας είναι «Γιαβόλ». Μια λέξη που νομίζω πως πλέον δε χρησιμοποιούν οι Γερμανοί, καθώς παραπέμπει στο ναζιστικό παρελθόν τους.

Τόσο ο τίτλος όσο και το εξώφυλλο του βιβλίου δημιουργούν την αίσθηση πως η Γερμανία ουδέποτε ξέκοψε από αυτό το παρελθόν. Το ίδιο εξέλαβα και από το περιεχόμενό του. Αυτή είναι τελικά η άποψή σας;

Η λέξη «Γιαβόλ», γνώριμη για εμάς τους παλιότερους από τις ελληνικές ταινίες, αποτυπώνει δυστυχώς τη δουλοπρεπή στάση των ελληνικών μεταπολεμικών κυβερνήσεων απέναντι σε μια Γερμανία που εξακολουθεί να ασκεί στη χώρα μας σχέση πατρονίας, οικονομικής και πολιτικής, χωρίς να έχει ρυθμίσει τα δικά της χρέη.

Το Γερμανικό «Γιαβόλ» είναι η εμφατική κατάφαση σε μια εντολή. Αντιστοιχεί στο αγγλικό «yes sir» ή, αν θέλετε, στο ελληνικό «Διατάξτε». Μπορεί να σπανίζει πλέον στην καθομιλουμένη, αλλά στον σύγχρονο γερμανικό στρατό, την Bundeswehr, χρησιμοποιείται ακόμη. Εκεί, ξέρετε, δεν υπάρχουν τα συμπλέγματα ενοχής που ίσως φαντάζεστε.

Εξαρχής στελεχώθηκε με στρατηγούς της χιτλερικής Βέρμαχτ, οι οποίοι έκαναν και καριέρα στο ΝΑΤΟ. Είναι χαρακτηριστικό ότι κράτησε ως έμβλημα τον τευτονικό σταυρό, που κοσμεί σήμερα άρματα και μαχητικά αεροσκάφη.

Μέσα στον σύγχρονο ιστορικό αναθεωρητισμό, η Βέρμαχτ έχει εξαγνιστεί για τις αμαρτίες της. Σύμφωνα με τους Γερμανούς, έφταιγαν μόνο τα Ες-Ες, αλλά στο κάτω κάτω έκαναν κι άλλοι ωμότητες. Ο Στάλιν, ας πούμε… Και ο Πούτιν σήμερα.

Συγγνώμη, αλλά εγώ αυτό το ιδιότυπο «πλυντήριο» δεν μπορώ να το παρακολουθήσω. Η συστηματική προσπάθεια «διαχείρισης μνήμης» και άμβλυνσης εντυπώσεων της ναζιστικής περιόδου, μέσω αδόκιμων «συμψηφισμών» που επιχειρούν σήμερα σύσσωμα τα συστημικά κόμματα της Γερμανίας, αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη χώρα δεν έχει λύσει ακόμη τους λογαριασμούς της με την Ιστορία…

● Στο βιβλίο σας από την αρχή δίνετε την εντύπωση πως θεωρείτε λανθασμένη την αντιμετώπιση της Γερμανίας από τους νικητές του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Σε μένα σχηματίστηκε η εντύπωση πως κατά τη γνώμη σας, η Γερμανία θα έπρεπε να εμποδιστεί από τους συμμάχους να σηκώσει κεφάλι. Σας ερμηνεύω σωστά; Κι αν ναι, πώς και γιατί θα έπρεπε να γίνει αυτό;

Αν δείτε τις αρχικές σκέψεις των τριών Μεγάλων για μια παραδειγματική τιμωρία της Γερμανίας που υπέπεσε στο «δις εξαμαρτείν» μέσα σε μία 20ετία, θα τρομάξετε. Μέχρι και σκέψεις ομαδικής στείρωσης των Γερμανών περνούσαν από το μυαλό του Ρούζβελτ.

Στην πράξη όμως κι αυτό το «ματσάκι» γύρισε πολύ γρήγορα, με τους Γερμανούς στο τέλος να κερδίζουν. Βρέθηκε νέος απειλητικός εχθρός στο πρόσωπο της τότε ΕΣΣΔ, που βαφτίστηκε «Κόκκινη Αρκούδα» κι άρχισε να δείχνει τα νύχια της στα… πρωτοσέλιδα των αμερικανικών εφημερίδων.

Αυτό ήταν και το έναυσμα για τη συγχώρεση-εξπρές της μεταπολεμικής Δυτικής Γερμανίας, που ουσιαστικά έμεινε ατιμώρητη και επανέφερε κορυφαίους ναζί στον κρατικό μηχανισμό, ακόμη και επικεφαλής στη νεοσύστατη μυστική υπηρεσία ΒΝD.

Ξέρετε, το φαινόμενο «λήθη χωρίς νέμεση» απασχολεί αρκετές σελίδες του βιβλίου μου. Αν δεν είχε δραματοποιηθεί τόσο υπερβολικά η σοβιετική απειλή, ίσως να είχε εφαρμοστεί το Σχέδιο Μόργκενταου, που προέβλεπε το δραστικό ξήλωμα της βαριάς βιομηχανίας και τη μετατροπή της Γερμανίας σε μια μεγάλη αγροτοκτηνοτροφική χώρα, στο πρότυπο -αν θέλετε- της Ελβετίας ή της Ολλανδίας.

Αυτό δε θα το έβρισκα καθόλου παράλογο, επομένως σωστά με ερμηνεύετε. Όμως, δε συνέβη. Η Γερμανία αντίθετα κράτησε άθικτη την παραγωγική της βάση και κατάφερε να κυριαρχήσει εκ νέου στην Ευρώπη, αυτή τη φορά όχι με τα όπλα, αλλά με τις εξαγωγές της.

Η μεγάλη ευθύνη των υπόλοιπων, κυρίως των Γάλλων, είναι ότι άφησαν τους Γερμανούς να αλώσουν αθόρυβα όλους τους συλλογικούς μηχανισμούς λήψης αποφάσεων. Ουσιαστικά, η γραφειοκρατία των Βρυξελλών αναφέρεται στο Βερολίνο. Το ξέρουμε όλοι μας αυτό.

● Τι είναι τελικά αυτό που καθιστά εξ ορισμού τους Γερμανούς επικίνδυνους για την Ελλάδα, την Ευρώπη, ενδεχομένως και για τον κόσμο ολόκληρο; Φαντάζομαι πως δεν είναι ρατσιστικό το πρόβλημα. Δεν οφείλεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γερμανικού λαού…

Δεν είναι θέμα λαού ή έθνους. Είναι θέμα αντιλήψεων που κυριαρχούν διαχρονικά στη γερμανική ελίτ. Σας θυμίζω ότι ο Χίτλερ δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Ήταν γνήσιο προϊόν της θεωρίας του παγγερμανισμού, εξαιρετικά διαδεδομένης στις τάξεις της αριστοκρατίας και όχι μόνο της πρωσικής, όπως φαντάζεται κανείς. Βαυαροί, ακόμη και Αυστριακοί, μια χαρά την ενστερνίζονταν.

Δείτε για παράδειγμα σήμερα το Ουκρανικό. Υπάρχουν φωνές στη Γερμανία που αντιτίθενται στην αποστολή όπλων. Όμως, όλα τα συστημικά κόμματα, ακόμη και οι Σοσιαλδημοκράτες που έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν σπουδαίες μπίζνες με τους Ρώσους, σήμερα θέλουν να φάνε τον Πούτιν ζωντανό. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι ακόμη κι αν ο λαός διαφωνεί, στα θέματα «ζωτικού εθνικού συμφέροντος» η γερμανική πολιτική και επιχειρηματική ελίτ συσπειρώνεται και στέκεται…μπετόν αρμέ. Γι’ αυτό και στον επίλογο του βιβλίου μου μνημονεύω τα λόγια ενός πολύ μεγάλου Γερμανού συναδέλφου μας, του Χάινς Πολ, που πίσω στο 1.943 μ.Χ., έγραφε προφητικά:

«Το πρόβλημα δεν είναι να ελευθερωθεί η Γερμανία και ο κόσμος από τους χιτλερικούς ναζί. Αυτοί αναγνωρίζονται εύκολα. Πραγματικό πρόβλημα συνιστούν οι ναζί πίσω από τους ναζί. Η γερμανική ελίτ, εκείνοι δηλαδή που μεταδίδουν το μικρόβιο του παγγερμανισμού»…

● Στο βιβλίο σας αναφέρεστε αναλυτικά. Θα ήθελα όμως να μας περιγράψετε εν συντομία αυτό που ονομάζετε γερμανοκρατία στην Ελλάδα. Πού οφείλεται και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί; Εντέλει γερμανοκρατία έχουμε ή Αμερικανοκρατία;

Έχουμε… κι απ’ τα δύο. Ειδικά αυτή την περίοδο. Απλά οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται πρωτίστως για την εξυπηρέτηση γεωστρατηγικών τους επιδιώξεων. Οι Γερμανοί το κάνουν και αυτό (βλέπε Δυτικά Βαλκάνια), πρωτίστως όμως επιζητούν να επιβάλουν το οικονομικό μοντέλο της αρεσκείας τους στην Ελλάδα.

Επιφυλάσσουν ρόλους στα ευρωπαϊκά κράτη. Πάντα με κριτήριο τη δική τους οικονομική ευημερία. Η Ελλάδα επιλέχθηκε ως φτηνή αποικία μαζικού τουρισμού και παράλληλα ως πειραματικό πεδίο μετάβασης στην «πράσινη» ηλεκτροκίνηση.

Μια άλλη διαφορά των Αμερικανών με τους Γερμανούς είναι ότι οι πρώτοι έχουν στην τσέπη το πολιτικό σύστημα, χωρίς να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους. Οι Γερμανοί, επειδή πάντα συνδυάζουν τα «θέλω» τους και με οικονομικές επιδιώξεις, έχουν συνηθίσει και να το λαδώνουν. Ο εκμαυλισμός των Ελλήνων πολιτικών με μίζες είναι πρωτίστως γερμανικό σπορ. Όχι αμερικανικό.

● Θα ήθελα την τοποθέτησή σας στο ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων, καθώς πρόσφατα ο τελευταίος εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κ. Σκέρτσος, μας είπε ότι αυτές αποτελούν παρελθόν. Τις μέρες αυτές γίνεται στην Αθήνα και μια σχετική ημερίδα με πρωτοβουλία του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών…

Βεβαίως. Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι πώς η Πολωνία, ένα κράτος με ανάλογες δυνατότητες (αν και όχι υπερχρεωμένο…), φτάνει να διεκδικεί σήμερα από την Γερμανία το αστρονομικό ποσό του 1,3 τρισ. ευρώ, χωρίς δισταγμούς μήπως χαλάσει τις καρδιές της με μια μεγάλη Ευρωπαϊκή δύναμη. Για σκεφτείτε το. Αξιώνουν τρεις φορές το σημερινό δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Και έχουν κοινοποιήσει τις απαιτήσεις τους στα Ηνωμένα Έθνη, αλλά και στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, τα νομικά ερείσματα είναι ακόμη πιο ισχυρά. Δεν μιλάμε μόνο για επανορθωτικές, αλλά και για απολύτως συμβατικές υποχρεώσεις της Γερμανίας. Το Κατοχικό Δάνειο αποτελεί σύμβαση γραμμένη στο χαρτί.

Σταμάτησε να εξυπηρετείται, κατέστη υπερήμερο, δηλαδή… κόκκινο για να χρησιμοποιήσω την τραπεζική ορολογία της εποχής μας. Επομένως, πρέπει να αποδοθεί εντόκως και σε σημερινές αξίες. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί οι Έλληνες πολιτικοί, παρότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής, από τον Απρίλιο του 2019 μ.Χ., αποφεύγουν να το διεκδικήσουν.

Έχουμε την πολυτέλεια να χαρίζουμε λεφτά; Με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στον πλανήτη; Λυπάμαι, αλλά αν πρέπει να ερμηνεύσω αυτή την στάση της Ελληνικής ηγεσίας, θα κληθώ να μπω σε δυσάρεστους συνειρμούς, καθόλου κολακευτικούς για το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Όχι μόνο για την επάρκεια ή το πατριωτικό φρόνημα, αλλά και για την ακεραιότητα όσων μας κυβερνούν.

● Μια τελευταία ερώτηση. Το βιβλίο σας προλογίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Ο ίδιος λέει πως έχει διαφωνίες μαζί σας σε αρκετά σημεία, τόσο στην ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων όσο και στον ρόλο συγκεκριμένων προσώπων. Μπορείτε να μας περιγράψετε μια χαρακτηριστική διαφωνία σας στο θέμα με τον Κώστα Καραμανλή;

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Καραμανλής δε θεωρεί την Γερμανία αποκλειστική πηγή της σύγχρονης ευρωπαϊκής κακοδαιμονίας, όπως εγώ. Εξακολουθεί να πιστεύει σε μια ευρωπαϊκή ιδέα, σε αντίθεση με μένα που αποδίδω τη σημερινή δυσλειτουργικότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο σύνδρομο του Γερμανικού ηγεμονισμού.

Όμως ο Καραμανλής συμφωνεί ότι υπάρχει χρέος από την μαύρη περίοδο της Κατοχής. Όχι μόνο ηθικό, αλλά και υλικό, που οφείλουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις να διεκδικήσουν. Η θέση του στο συγκεκριμένο θέμα ταυτίζεται με την δική μου. Και τελικά αυτό είναι νομίζω που πρέπει να συγκρατήσουμε (https://www.efsyn.gr/tehnes/ekdoseis-biblia/393204_oi-germanikes-apozimioseis-kai-giabol-ton-politikon)…


ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. «Η τέλεια δικτατορία θα έχει την εμφάνιση της δημοκρατίας. Μια φυλακή χωρίς τοίχους, στην οποία οι κρατούμενοι δεν θα ονειρεύονται να δραπετεύσουν» Άλντους Χάξλεϋ (1.894 μ.Χ.-1.963 μ.Χ.).

Ευρισκόμενοι σήμερα εν όψει μιας κρίσιμης προεκλογικής περιόδου, εν μέσω κοσμοϊστορικών γεγονότων και της απειλής γενικευμένου πολέμου, αξίζει να θυμηθούμε πόσο ταυτισμένοι είμαστε εμείς οι Έλληνες με την Πολιτική και με τους πολιτικούς και πώς αυτό έχει επηρεάσει τον νεότερο Ελληνισμό. Η ιστορία μας αυτή ξεκινάει από την Αρχαιότητα, όταν στην Πνύκα ακουγόταν ο κήρυξ να λέει: «Τις αγορεύειν, βούλεται;».

Από τότε μέχρι σήμερα, που ο λαός μας, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, έχει γυρίσει την πλάτη του στους πολιτικούς και τις ανυπόστατες υποσχέσεις τους, «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», έχουν περάσει πολλοί αιώνες και ανατροπές που διαμόρφωσαν το τωρινό πολιτικό-πολιτιστικό πρότυπο του Νεοέλληνα.

Η νεότερη ιστορία της Ελλάδας, από το 1.821 μ.Χ. και μετά, ουσιαστικά από το 1.928 μ.Χ., με Κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια, είναι σε άμεση σχέση με όσα συνέβησαν επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η οποία κυριάρχησε και μεγαλούργησε στο μεγαλύτερο μέρος του εξελληνισμένου κόσμου -από την Ελληνόφωνη Μεσόγειο και Βόρεια Αφρική μέχρι την καθ’ ημάς Ανατολή- της ύστερης Αρχαιότητας.

Ωστόσο το Βυζάντιο, αν και αρχικά άντεξε το κύμα των Μουσουλμανικών επιδρομών, αποδυναμώθηκε θανάσιμα μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, το 1.204 μ.Χ., από τους Φράγκους και Λατίνους Σταυροφόρους.

Η εγκαθίδρυση των Καθολικών, λατινικών, κρατικών μορφωμάτων στα εδάφη της Αυτοκρατορίας υπήρξε το έναυσμα για την ανάδυση της νέας ελληνική εθνικής ιδιοπροσωπίας, μέσα από την αντίσταση των Ορθόδοξων Βυζαντινών Ελλήνων εναντίον τους.

Αυτή η ταυτότητα και η μνήμη ήταν που κράτησε ζωντανό το Γένος στους Αιώνες της Οθωμανικής κυριαρχίας. Η οθωμανική διοίκηση ήταν σε μεγάλο βαθμό απούσα σε πολλές Ελληνικές περιοχές, ιδιαίτερα στην ορεινή ενδοχώρα της Ελλάδας, όπου μπόρεσαν να ανθίσουν θεσμοί αυτοδιοίκησης και κοινοτισμού, οι οποίοι υπήρχαν και στο Βυζάντιο.

Από το Βυζάντιο, ο κοινοτισμός θα περάσει, με νέα μορφή, στο υπόδουλο Γένος των Ελλήνων, μέσα στους κόλπους των οποίων θα ευδοκιμήσει και θα καρπίσει, συντελώντας στην διατήρηση της εθνικής μνήμης, της εθνικής συνείδησης, στην διαιώνιση των ηθών και εθίμων και στην διαφύλαξη των εθνικών παραδόσεων.

Όλη η σχετική βιβλιογραφία αναγνωρίζει την τεράστια συμβολή του κοινοτισμού, τόσο στην διαχείριση των τοπικών υποθέσεων όσο και στην επιτυχή έκβαση του αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης (1.821 μ.Χ.-1.829 μ.Χ.) και ιδιαίτερα των νησιών στα οποία άνθησε το πνεύμα της οικονομικής συνεργασίας στον τομέα των ναυτικών συνεταιρισμών.

Αυτό το «ιδιοφυές πολίτευμα», όπως το είχε χαρακτηρίσει ο «πατέρας» της σύγχρονης Ελληνικής ιστοριογραφίας Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, μελετώντας την λειτουργία αυτών των συνελεύσεων, κατακρεουργήθηκε μετά την Βαυαροκρατία και τον δυτικό «εκσυγχρονισμό» μας καθ’ όλη την διάρκεια του 19ου Αιώνα.

Με το άρθρο 38 του σχετικού νόμου των Βαυαρών του 1.833 μ.Χ. (ΦΕΚ, Ιαν/1.834 μ.Χ.) και τις εντολές των Βρετανών πατρώνων τους, η κοινωνία πετάχτηκε έξω από τον χώρο λήψης αποφάσεων, μετά από 2.500 χρόνια παρουσία της στον χώρο αυτόν:

«…Συνελεύσεις δε της ολομελείας περί δημοτικών ή άλλων υποθέσεων δεν επιτρέπονται». Από τότε, την θέση των Συνελεύσεών μας την πήρε και την κατέχει μια εξουσία που αποφασίζει για την κοινωνία, χωρίς την κοινωνία.

Τις πιο πάνω ιστορικές αλήθειες είχε ήδη επισημάνει ο Ν. Δραγούμης, ο οποίος, αγορεύοντας στην βουλή, καυτηρίασε την απομάκρυνση του νεοελληνικού κράτους από τις κοινοτικές του παραδόσεις, λέγοντας: «Από της 10ης Οκτωβρίου 1.862 μ.Χ. ψάλλομεν ύμνους υπέρ της αποκεντρώσεως, αγνοούντες ό,τι έχομεν και αναζητούντες ό,τι αγνοούμεν».

Μετά από μισό περίπου αιώνα, ένας άλλος Δραγούμης, ο Ίων, ασκώντας δριμύτατη κριτική στους νομοθέτες, οι οποίοι αφυδάτωσαν τον ρόλο των κοινοτήτων, έγραφε: «Ο νομοθέτης, φραγκοφερμένος και αυτός ή τουλάχιστον φραγκομαθημένος, ετσάκισε την κοινοτική ζωή, αντί να την μελετήση και να την καλλιτερέψη και απάνω της να θεμελιώση τον κρατικό μηχανισμό, την κατασύντριψε, γιατί στην Βαυαρία δεν υπάρχουν κοινότητες.

Η ξενομανία του κράτους έφτασε σε τέτοιο σημείο, που έστειλε στην Ευρώπη και κορίτσια να μάθουν… νοικοκυρικά!». Με άλλα λόγια, «Καλύτερα, καλύτερα, μεταλλαγμένοι οι Έλληνες», παραφράζοντας τον Κάλβο. Αυτό το πολίτευμα που έχουμε σήμερα, της δυτικής «ρεπούμπλικα», στην γλώσσα μας λέγεται κοινοβουλευτική ολιγαρχία και όχι Δημοκρατία.

Μια Ολιγαρχία στην οποία ο λαός ψηφίζει κάθε τέσσερα χρόνια προκειμένου να βγει με εκλογικές αλχημείες (μπόνους, όρια εισόδου στην Βουλή κοκ) μια εξουσία με λευκή επιταγή να «νομοθετεί» ακόμα κι εντελώς αντίθετα με το προεκλογικό πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε (π.χ. εκλογές και δημοψήφισμα 2015 μ.Χ.).

Από τα Τέμπη στις Κάλπες. Το σημερινό, νεοφιλελεύθερο, «επιτελικό» κράτος που θάπρεπε να προστατεύει τους πολίτες του από τα τροχαία, τους εκτροχιασμούς, τις πλημμύρες, τις φωτιές και να μεριμνά για την υγεία, την δικαιοσύνη, την ποιότητα της ζωής, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά… το κράτος αυτό έχει γίνει πολέμιο του έθνους και το οδηγεί σε μια μεγάλη υπαρξιακή περιπέτεια από την οποία δύσκολα, με τα σημερινά δεδομένα, θα σωθούμε.

Οι ολίγοι της οικονομικής ελίτ των «νταβατζήδων» δίνουν εντολή στον εκάστοτε πρωθυπουργό-μονάρχη για να υλοποιήσει μία απόφασή τους κι αυτός με την σειρά του δίνει εντολή δια του υποτακτικού του υπουργού στις βουλευτικές μαριονέττες του στην βουλή να την «νομοθετήσουν»…

Αυτοί και μόνο αυτοί θα αποφασίσουν, αν η κυκλοφορία των τραίνων θα γίνεται με χειροκίνητα ή ηλεκτρονικά μέσα, με μειωμένο ή όχι προσωπικό… Εμείς και το προσωπικό του ΟΣΕ είμαστε άθροισμα αναλώσιμων υπηκόων...

Μια πρωθυπουργική «μοναρχία», μαζί με τις «μαφιόζικες» ιδιωτικές εταιρείες, φτιάχνει νόμους και κανονισμούς για τούς εργαζόμενους στα τραίνα, αυτή αποφασίζει για την ασφάλειά τους και την ασφάλεια των επιβατών…

Απαγορεύεται στους εργαζόμενους να μετέχουν, να έχουν λόγο στη λήψη των αποφάσεων… Αν οι αποφάσεις της εξουσίας δεν τους βρίσκουν σύμφωνους, ας στείλουν όσα έγγραφα διαμαρτυρίας θέλουν οι συνδικαλιστές, όσα εξώδικα θέλουν. Ποιος τους ακούει, λόγο θεσμικό δεν έχουν…

Όλες αυτές τις ημέρες ακούμε για δυστυχήματα που θα είχαν γίνει, με όλες τις ελλείψεις που υπάρχουν, και αποφεύχθηκαν την τελευταία στιγμή λόγω της επαγρύπνησης προϊσταμένων και μηχανοδηγών στα τραίνα, αλλά και σε όλα τα μέσα συγκοινωνίας -αεροπλάνα, λεωφορεία, μετρό- όπου τα κενά σε ανθρώπους και υλικά είναι τεράστια.

Οι ευθύνες υπάρχουν και βαραίνουν κατά 90% το ίδιο το πολιτικό σύστημα της χώρας, τους «ταλιμπάν» του νεοφιλελευθερισμού που πιστεύανε ότι η Αγορά θα αυτορρυθμίσει τα πάντα, αλλά και την διαπλοκή μεταξύ κρατικών υπαλλήλων, συνδικαλιστών και πολιτικών. Κανείς, όμως, δεν πιστεύει πια ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί στην Ελλάδα και θα ακούσει την κοινωνία, αποδίδοντας σωστά τις ευθύνες.

Έτσι, οδεύουμε προς τις κάλπες ως μια κοινωνία που έχει χάσει την αυτοεκτίμησή της, ένας λαός αναλώσιμος υπηκόων που, μετά το φονικό των Τεμπών, οφείλει να καταλάβει επιτέλους, αν θέλει να έχει μέλλον, ότι αυτό που πραγματικά έχει εκτροχιαστεί στην Ελλάδα είναι η Δημοκρατία…  Και αυτό, όσοι από εμάς μελετούν την Ελληνική ιστορία των δύο τελευταίων αιώνων, γνωρίζουν ότι έχει γίνει σταδιακά εδώ και πολλές δεκαετίες.

Από την ώρα που ο πολίτης δεν αποφασίζει άμεσα για τα κοινωνικά ζητήματα ή τα εθνικά θέματα και αυτοί που εκλέγει τις περισσότερες φορές τον εξαπατούν, η Δημοκρατία έχει εκτροχιαστεί. Αν υπήρχε πραγματική Δημοκρατία, η πολιτική ευθύνη ενός δημόσιου λειτουργού θα επέφερε ποινική τιμωρία και δεν θα ήταν κενός λόγος στα ΜΜΕ, η εξαπάτηση του λαού από τους εκπροσώπους του θα τιμωρείτο αυστηρά και δεν θα ήταν χωρίς συνέπειες, όπως γίνεται σήμερα.

Ένα ελπιδοφόρο μήνυμα μετά τα Τέμπη είναι ότι, επιτέλους, ακούστηκε η φωνή της σημερινής νεολαίας (17-25 ετών), η οποία είχε υποστεί μιας τεράστιας έκτασης ανθελληνική προπαγάνδα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δείχνει θετικά σημάδια ανάδρασης.

Παρ’ όλο που ο πατριωτισμός έχει στοχοποιηθεί από τους κυβερνώντες που υπέγραψαν τα εθνοκτόνα μνημόνια επί σειρά ετών, παρ’ όλο που η σημασία της θρησκείας και των παρελάσεων μεθοδευμένα μειώνεται και τα νέα σχολικά βιβλία παραποιούν τις εθνικές επετείους, τα ευρήματα αρκετών δημοσκοπήσεων καταγράφουν ότι ένα μεγάλο κομμάτι νέων Ελλήνων δυσπιστεί προς τους θεσμούς τη Ευρω-παγκοσμιοποίησης και μένει πιστό στις παραδόσεις της πατρίδας μας.

Παρά τις άοκνες προσπάθειες του νεοταξίτικου «φιλελευθερισμού» να επιβάλλει το μοντέλο του «οικονομικού ανθρώπου», το άτομο δηλ. που ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντά του σε μια «αυτορρυθμιζόμενη» αγορά, ο «πολιτικός άνθρωπος» που αγωνίζεται από την δική του θέση για την συλλογική ευμάρεια, που έχει εθνική και κοινωνική συνείδηση, δεν έχει ηττηθεί ακόμα στην χώρα μας.

Ο Έλληνας καλείται σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές να περιορίσει, όσο μπορεί με την ψήφο του σε αυτή τη νόθα δημοκρατία, τις συνέπειες από την ζούγκλα μιας παντελώς ανεξέλεγκτης αγοράς και τους κινδύνους από τους εθνικούς ακροβατισμούς μιας τελείως ενδοτικής εξωτερικής πολιτικής.

Δεξιές κι αριστερές, εκσυγχρονιστικές και εθνομηδενιστικές, ξενόφερτες αντιλήψεις έχουν ως μοναδικό σκοπό να αποκλείσουν την κοινωνία από την δυνατότητα λήψης αποφάσεων στο πλαίσιο μιας εθνικής και φιλολαϊκής στρατηγικής. Να απαγορέψουν στον Έλληνα να αποκτήσει μια πραγματική Ελληνική ταυτότητα …και να πορεύεται με αλλότριες, δυτικόφρονες αντιλήψεις.

Η βούληση των «διαφωτισμένων» κρατούντων είναι η οργή των Τεμπών να εκτονωθεί στις κάλπες με τον πιο ανώδυνο τρόπο για το ξενόφερτο σύστημα και να χειραγωγήσουν ξανά τον λαό σε μια νέα «Πρέσπα», στο Αιγαίο αυτή την φορά.

Γελοιογραφία του Μποστ από τις εκλογές του 1.958 μ.Χ. Το χαρακτηριστικό εκείνων των εκλογών ήταν η άνοδος της ΕΔΑ στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρ’ όλες τις καλπονοθείες και τις διώξεις που επικρατούσαν στο μετεμφυλιακό κράτος.

Εκλογές και Λαϊκή Αυτοδιοίκηση. Το κοινοτικό πνεύμα, το οποίο είναι ζυμωμένο με την προϊστορία και την ιστορία των Ελλήνων, διαπερνά την εθνική μας πορεία ανά τους αιώνες κα αντέχει, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Αυτό μας κράτησε ζωντανούς στις κατά καιρούς ξενοκρατίες και κατοχές και χάρη σε αυτό μεγαλούργησε ο Έλληνας μέσα από συλλογικές, πατριωτικές δράσεις.

Στις ειρηνικές εποχές, μέσα από τις εκλογές κρίθηκαν πολύ σημαντικά θεσμικά και κοινωνικά θέματα, αλλά υπήρξαν και εθνικές περιπλοκές. «Μια από τις πιο ιδιόμορφες περιόδους που βίωνε η Παλιά Αθήνα ήταν κι αυτή των εκλογών. Ξαφνικά, το τοπίο άλλαζε και μια άλλη ατμόσφαιρα πλανιόταν επάνω από την πόλη. Μια ατμόσφαιρα φορτισμένη, γεμάτη ένταση και φωνές!

Το καταλαβαίνεις από μακριά ότι ήταν περίοδος εκλογών· μύριζε μπαρούτι! Χωρίς πυροβολισμούς, παλικαράδες, μαγκουροφόρους, μπράβους, θορυβοποιούς, φόνους και τραυματισμούς, χωρίς κρότους και αίμα, ήταν αδύνατον να διεξαχθούν εκλογές!», όπως έγραφε «Ο πλανόδιος» στα Αθηναϊκά Νέα το 1.932 μ.Χ.

Στα 200 χρόνια της Ανεξαρτησίας μας, μπορούμε να ανιχνεύσουμε πολλές κομβικές εκλογικές ημερομηνίες που άλλες οδήγησαν σε μεγάλες ανατροπές και άλλες σε διχασμούς, βιαιότητες και εμφυλίους.

Το 1.910 μ.Χ., για παράδειγμα, με την θριαμβευτική εκλογή του Βενιζέλου ξεκίνησε το σπουδαιότερο μεταρρυθμιστικό κίνημα στη νεώτερη Ελλάδα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, γέννημα-θρέμμα του Αγώνα για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, ήταν ήδη γνωστός εντός κι εκτός του Ελληνισμού.

Στις 28 Νοεμβρίου, με την Β’ Αναθεωρητική Βουλή έγινε ριζική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και ξεκίνησε η συγκλονιστική πορεία της εθνικής ανόρθωσης με τους Βαλκανικούς Πολέμους, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας ζωής και την επίλυση φλεγόντων προβλημάτων, όπως το Αγροτικό Ζήτημα.

Τον Νοέμβριο του 1.920 μ.Χ., εν μέσω πολέμου, η πρώτη μεγάλη ήττα του Βενιζέλου… μετά την διπλωματική επιτυχία της Συμφωνίας των Σεβρών άνοιξε τον δρόμο για την Μικρασιατική Καταστροφή. Οι συνέπειες για τον ελληνισμό ήταν δραματικές με την απώλεια της Ιωνίας και το μόνο καλό αποτέλεσμα που υπήρξε ήταν η οικονομική έκρηξη που ακολούθησε με την άφιξη των προσφύγων.

Μέχρι τις αρχές του 20ου Αιώνα, ως μέσα ψηφοφορίας είχαν χρησιμοποιηθεί το ψηφοδέλτιο και το σφαιρίδιο. Με την έλευση των Βαυαρών, το 1.833 μ.Χ., εισάγεται το ψηφοδέλτιο, αλλά καταργείται με το Σύνταγμα του 1.864 μ.Χ. και εισάγεται το σφαιρίδιον ως μέσον ψηφοφορίας ύστερα από εισήγηση των Επτανησίων βουλευτών… με την δικαιολογία ότι ήταν το «καταλληλότερον εις τα αναπυγμένα έθνη».

Δύο γενιές Ελλήνων τράφηκαν πολιτικά με το μολύβδινο σφαιρίδιο. Το έντυπο ψηφοδέλτιο επανήλθε μετά το 1.914 μ.Χ. γιατί καθιστούσε «περισσότερο ανεπηρέαστον την εκλογήν παρά η δια σφαιριδίου ψηφοφορία», όπως έκρινε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, μιλώντας στην Βουλή το 1.910 μ.Χ.

Ο Τίμος Μωραϊτίνης έγραφε χαρακτηριστικά για αυτή την αλλαγή που μείωσε την «μαγεία» των εκλογών: «Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι το ψηφοδέλτιο, που αντικατέστησε το σφαιρίδιο, ωφέλησε σημαντικά, διότι και τον χρόνον που χρειάζεται δια την ψηφοφορίαν εσυντόμευσε και τας καλπονοθεύσεις οπωσδήποτε περιώρισε. Αλλά εσακάτεψε και την… απόλαυσιν του εκλογέως. Το ψηφοδέλτιον δεν ημπορεί να ικανοποιήση τον φανατισμόν του.

»Ο παλαιός ψηφοφόρος επερνούσε εμπρός από την μακράν σειράν των καλπών, έπαιρνε το σφαιρίδιον από τον αντιπρόσωπον του υποψηφίου, εβύθιζε το χέρι του εις το στόμιον της κάλπης και έρριχνε το σφαιρίδιον στο άσπρο ή στο μαύρο, στο ‘’ναι’’ ή στο ‘’όχι’’. Εμαύριζε ή άσπριζε έτσι δια των ιδίων του χειρών και ικανοποιούσε το μίσος του ή εξεδήλωνε τον ενθουσιασμόν του. «Το μικρόν μολύβδινον σφαιρίδιον που ήταν στο χέρι του ήταν σφαίρα φονική, με την οποίαν εφόνευε τον αντιφρονούντα». (Έθνος, 1.933 μ.Χ.).

Το 1.936 μ.Χ., οι τελευταίες προπολεμικές εκλογές συνοδεύτηκαν από πολλά παρατράγουδα και σκοτεινά παρασκήνια (όπως η Συμφωνία των Φιλελευθέρων-ΚΚΕ, γνωστή ως Σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβαινα, ο θάνατος του πρωθυπουργού Δεμερτζή κ.ά.), που άνοιξαν τον δρόμο για την πρωθυπουργοποίηση του Ιωάννη Μεταξά από τον βασιλιά Γεώργιο Β’ και στην Δικτατορία της 4ης Αυγούστου.

Κομβικής σημασίας, όμως, γεγονότα ήταν και οι εκλογές που δεν έγιναν ποτέ, όπως το 1.944 μ.Χ. και το 1.967 μ.Χ., η ματαίωση των οποίων ήταν πρόδρομος πολιτικής ανωμαλίας με ολέθριες επιπτώσεις στην πορεία της χώρας μας.

Μετά την κήρυξη του πολέμου το ’40 μ.Χ. και την εποποιΐα της Πίνδου, έρχεται η ώρα της γερμανικής Κατοχής και της κατάλυσης της Ελληνική κυριαρχίας από τους κατακτητές και τους δωσίλογους συνεργάτες τους.

Στις 27 Απριλίου 1.941 μ.Χ., αφού έχει «αυτοκτονήσει»… με δύο σφαίρες ο πρωθυπουργός Κορυζής, γίνεται η «επίσημη» παράδοση της πόλεως των Αθηνών στους κατακτητές, ενώ την ίδια στιγμή η πολιτειακή και πολιτική εξουσία βρίσκεται καθ’ οδόν για το Κάϊρο προκειμένου να συγκροτηθεί η εξόριστη «Κυβέρνηση του Καΐρου», η οποία θα στηριχθεί στους συμμάχους.  Όπως γράφει ο Κ. Δεσποτόπουλος, «ο πρωθυπουργός Εμμαν. Τσουδερός ήταν από κάθε άποψη στα χέρια των Άγγλων και κάθε επαφή του με την Ελλάδα περνούσε από τους Άγγλους».

Σε τρεις ημέρες, δηλαδή στις 30 Απριλίου, ο στρατηγός Γ. Τσολάκογλου, ο οποίος υπέγραψε την συνθηκολόγηση με τους Γερμανούς, ορκίζεται πρωθυπουργός της Ελλάδας και μια από τις πρώτες ενέργειές του θα είναι η απόλυση των εκλεγμένων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομαρχών και η αντικατάστασή τους από όσους είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν την «Νέα Τάξη». Στην κυβέρνηση αυτή επένδυσαν οι κατακτητές τις ελπίδες τους για την αντιμετώπιση της αντίστασης των Ελλήνων, αλλά διαψεύστηκαν παταγωδώς.

Οι λαϊκοί θεσμοί αυτοδιοίκησης της περιόδου 1.941 μ.Χ.-44 μ.Χ. επικυρώθηκαν με την κορυφαία θεσμοθέτηση της υπ’ αριθμ.55 πράξης της 12ης Αυγούστου 1.944 μ.Χ. της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ) της Κυβέρνησης του Βουνού.  Όμως, τα κορυφαία αυτά νομοθετήματα καταργήθηκαν μετά τα Δεκεμβριανά και τα τραγικά εθνοκτόνα γεγονότα που ακολούθησαν.

Από την αρχή της κατοχής της Ελλάδας από τα Γερμανοϊταλικά και βουλγαρικά στρατεύματα δημιουργείται ένα ιδιότυπο Ελληνικό «κράτος», το οποίο στην πρωτεύουσα και τα μεγάλα αστικά κέντρα εμφανίζεται με τις κατοχικές κυβερνήσεις των δωσιλόγων, ενώ στην περιφέρεια, και ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, γίνεται αισθητή η έλλειψη της εξουσίας τους, η οποία συνοδεύεται από την προϊούσα συρρίκνωση των τμημάτων της χωροφυλακής.

«Το βασικό κοινωνικό και πολιτικό στοιχείο των Ραγιάδων», ο θεσμός του κοινοτισμού επί Τουρκοκρατίας έρχεται πάλι να καλύψει «το κενό της κρατικής εξουσίας… στις βουνοκορφές της Ελληνικής γης», όπως γράφει στις σελίδες της εμπεριστατωμένης μελέτης του «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Στα Πλαίσια της Εθνικής Αντίστασης» ο συγγραφέας Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου.

 Στα βουνά της Ελεύθερης Ελλάδας συντελείται ένα πραγματικό θαύμα: η Αυτοδιοίκηση και η Λαϊκή Δικαιοσύνη αναγνωρίζονται ως θεμελιώδεις θεσμοί του δημοσίου βίου των Ελλήνων. Ένας πολεμιστής-διανοούμενος, ο καθηγητής των Ελληνικών στο Παρίσι, ο υπαρχηγός του ΕΔΕΣ Κομνηνός Πυρομάγλου θα γράψει:

«Το αντάρτικο σαν αυθόρμητο Λαϊκό δημιούργημα και αφού δεν υπήρχε πια ελεύθερο Ελληνικό Κράτος ήταν και φυσικό και αναπόφευκτο να σπάσει και να διασαλεύσει την μέχρι προ της κατοχής παραδεδεγμένη αξιωματική, κοινωνική και πολιτική ακόμη ιεραρχία…

Ο στρατιώτης υπερασπίζεται το κράτος που υπάρχει ελεύθερο και λειτουργεί ως έκφρασις ενός Έθνους. Ο αντάρτης εξεγείρεται εναντίον του Κατακτητή και του Δούλου κράτους με σκοπό να δημιουργήσει ένα Κράτος. Έτσι ο Εθνικός Αγωνιστής, γίνεται και πρωτεργάτης του νέου ελεύθερου Κράτους για την δημιουργία του οποίου αγωνίζεται».

Ο ιστορικός Τάσος Βουρνάς, αναφερόμενος σ’ αυτή τη νομοθεσία, γράφει: «Βάσεις της αυτοδιοίκησης είναι οι θεσμοί άμεσης δημοκρατίας: α) Η λαϊκή συνέλευση στις μικρές κοινότητες και το δημοψήφισμα στις μεγάλες και στους δήμους· β) Η λαϊκή πρωτοβουλία, το δικαίωμα δηλαδή των πολιτών να παραπέμπουν στην κρίση και απόφαση της συνέλευσης ζητήματα του λαού, που δεν ανήκουν στη νόμιμη αρμοδιότητά της.

Ο θεσμός έτσι ενσάρκωσε, όσο το δυνατόν τελειότερα, την ιδέα της λαϊκής κυριαρχίας… Πήρε μορφές απ’ την εθνική μας παράδοση και έγινε ικανός να υπηρετήσει άμεσα τον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα…».

Από τον Όμηρο συναντούμε αυτές τις έννοιες του «Δήμου» και της «Αγοράς», επισημαίνει ο Π. Παπαγαρυφάλλου, δηλαδή του συνερχόμενου λαού, καθώς και τους «Γέροντες» ή Δημογέροντες», οι οποίοι είχαν το αξίωμα του άρχοντος, κατά τον Κ. Παπαρρηγόπουλο. Επρόκειτο για τις συνελεύσεις, οι οποίες, όπως μας παραδίδει ο Όμηρος, «ηχή θεσπεσίη» είχαν την δυνατότητα «πολλάκις δια βοής μεγάλης να τροπολογούν την γνώμη του βασιλέως και της Βουλής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως οι περιγραφόμενες από τον Όμηρο συνελεύσεις ήταν πολιτικά θεσμισμένα όργανα, τα οποία είχαν την αρμοδιότητα να διαχειρίζονται οι ίδιες τις κοινές υποθέσεις, να παίρνουν πολιτικές αποφάσεις και να εκδίδουν δικαστικές ετυμηγορίες, έτσι και οι λαϊκοί θεσμοί της περιόδου 1.941 μ.Χ.-44 μ.Χ. επικυρώθηκαν με την κορυφαία θεσμοθέτηση της υπ’ αριθμ.55 πράξης της 12ης Αυγούστου 1944 μ.Χ. της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), της Κυβέρνησης του Βουνού. Όμως, τα κορυφαία αυτά νομοθετήματα καταργήθηκαν μετά τα Δεκεμβριανά και τα τραγικά εθνοκτόνα γεγονότα που ακολούθησαν.

Στις κομβικές εκλογές του 1.946 μ.Χ., το εκλογικό σώμα, κουρασμένο από τα όσα προηγήθηκαν, ήθελε σταδιακή επιστροφή στη νομιμότητα, οι Κεντρώοι-Φιλελεύθεροι κατέβηκαν διασπασμένοι και το ΚΚΕ προχώρησε στην άφρονα απόφαση της Αποχής… Αποτέλεσμα, η Αγγλόφιλη δεξιά επικράτησε, ο δωσολογισμός βρυκολάκιασε και η πόρτα προς τον Εμφύλιο άνοιξε διάπλατα.

Οι εκλογές που δεν έγιναν το 1.967 μ.Χ. και η 7χρονη δικτατορία που ακολούθησε στιγμάτισαν καθοριστικά την σύγχρονη ιστορία μας. Η απώλεια του 40% της Κύπρου, που έγινε με στρατιωτικά μέσα, είναι μια ντε φάκτο κατάσταση, η οποία ανατρέπεται μόνο με αίμα και καμμία διπλωματική ή εκλογική «λύση» δεν υπάρχει.

Δεν είναι το ίδιο άμεσα τραγικά τα αποτελέσματα ίσως, μακροπρόθεσμα όμως θα φανούν, αλλά εξίσου καθοριστικά έδρασαν οι εκλογές του 1.996 μ.Χ. και του 2009 μ.Χ., που δρομολόγησαν την απώλεια της εθνική μας κυριαρχίας.

Από το 1.996 μ.Χ., με την εκλογή Σημίτη και το ξεκίνημα του 8χρονου «εκσυγχρονισμού» του, διαμορφώθηκαν πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία πλούτισαν από την λεηλασία του δημόσιου πλούτο χωρίς έλεγχο.

Κάτι ανάλογο με τους Ολιγάρχες που έδρασαν μετά την πτώση της ΕΣΣΔ στην Ρωσία. Άρχισε το τεμάχισμα του Δημοσίου (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.λπ.) γιατί δεν μπορούσε να πουληθεί αλλιώς, επειδή τα μεγέθη ΔΕΝ επέτρεπαν σε κανέναν ολιγάρχη να αγοράσει.

Το αποτέλεσμα των ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίες απέτυχαν παταγωδώς, και του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου, όπου εισήγαγαν τις κρατικές εταιρείες δήθεν για να βρουν κεφάλαια, ήταν η χρεωκοπία και τα Μνημόνια.

Απρίλιος του 2023 μ.Χ. και λίγο πριν από τις εκλογές αυτές, όμως, τα πράγματα αγρίεψαν, ο αέρας γέμισε φαντάσματα και οι νεκροί φοιτητές των Τεμπών συναντήθηκαν με τους νεκρούς του Πολυτεχνείου… από κοντά και οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ηλεία, όταν ο ξένος «παράγων» είχε ενοχληθεί με την Ελληνορωσική συμφωνία για τους αγωγούς… έρχονται να συναντηθούν με τους νεκρούς από το Μάτι. Και από δίπλα, φάνηκαν να ξυπνάνε οι νεκροί από το Σάμινα και οι νεκροί από την Μάνδρα. Και ζητούν δικαίωση.

Το σύστημα του ολιγαρχικού ενδοτισμού ελπίζει να εκτονωθεί η αγανάκτηση και να επανέλθει στα πράγματα με λίγες απώλειες. Το παρελθόν τού δίνει τα στηρίγματα για να κοιμάται ακόμα σχετικά ήσυχο, φρονώντας ότι θα επαναληφθεί.

Θα γίνει έτσι, όμως; Ό,τι και να γίνει, πάντως, στην «μεταλλαγμένη δημοκρατία μας»… ό,τι και να κάνει η Singular... «το δάσος του Μπέρναμ φαίνεται να κινείται», όπως θάλεγε ο Σαίξπηρ! Κι αυτό μετά τις εκλογές θα φανεί (http://oimos-athina.blogspot.com/2023/06/blog-post_6.html).


Οι «δωδεκαθεϊστές» στην εξουσία!  «Με τον Άδωνη και τον Πλεύρη είμαστε δωδεκαθεϊστές και αρχαιολάτρες. Εγώ είμαι φίλος των δωδεκαθειστων», είπε ο σύμβουλος της κυβέρνησης, της ΝΔ, Γρηγόρης Ψαριανος μιλώντας για το Άγιον Όρος (https://romioitispolis.gr/oi-dodekatheistes-stin-exoysia/).

 

 

Σάλος με τα βιντεο με τις “κρυφές” δηλώσεις της Ντορας Μπακογιάννη για το διαδίκτυο και την Θρησκεία, αφού πρόσφατα η ίδια δήλωσε δημόσια: «Το ίντερνετ είναι η πιο σοσιαλιστική εφεύρεση, όμοια με την εφεύρεση του Χριστιανισμού».

Ντόρα Μπακογιάννη speaking… Τα λόγια είναι περιττά όταν η εικόνα μιλά από μόνη της και επιτρέπει στον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του για τα δημόσια πρόσωπα, τα οποία δυστυχώς πολλές φορές κρατούν στα χέρια τους τις τύχες ολόκληρων κρατών.

Αφού πρώτα πήγε με τον Αδωνι και τον αδελφό της και έκανε μεγάλους σταυρούς η Μπακογιάννη δήλωσε ότι ο Χριστιανισμός κι ο Χριστός είναι εφεύρεση. Επίσης παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα έχει το χειρότερο "τύπο"....στον κόσμο (φυσικά αφού εξαγόρασε όλα τα ΜΜΕ ο Κούλης και απαγόρευσε όσα ήταν αντίπαλα με αυτόν να δημοσιεύουν τις απόψεις τους).....έξω λένε αλήθειες....μέσα ταΐζουν σανό.....!!! (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2023/06/blog-post_935.html).


Πατρινοί υποδέχτηκαν ως Μεσσία τον Μητσοτάκη, με… δάφνες και βάγια. Όχι δεν είναι τρολ, είναι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στην Πάτρα, λίγο προτού φτάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προεκλογική του περιοδεία.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, οι δρόμοι στρώθηκαν με δάφνες και βάγια προκειμένου να περάσει ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ γαλάζιοι ψηφοφόροι εμφανίστηκαν με πανό που έγραφε «Κυριάκο η Αχαΐα μαζί σου»….

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Πάτρα, ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη αλλά ακυρώθηκε λόγω του ναυαγίου στην Πύλο και του 3ημερου Εθνικού Πένθους. Ωστόσο, ο ίδιος ζήτησε από το επικοινωνιακό του επιτελείο να «χωρέσει» και αυτή την επίσκεψη πριν περάσει από την Πάτρα προτού συνεχίσει για Αμφιλοχία, Φιλιππιάδα και Ιωάννινα (https://www.triklopodia.gr/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%bf%ce%af-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%ad%cf%87%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%cf%89%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%b7/).

 

O "KOYΛΗΣ" Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟΦΙΛΗ; ΑΠ΄ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Γ...ΣΤΟ "ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟ, ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΡΑΚΟ" ! ΠΡΟΗΧΘΗ ΣΕ "ΜΕΣΣΙΑ"; ΜΕ ΒΑΓΙΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ  ΤΟΝ "ΕΘΝΟ-ΣΩΤΗΡΑ" ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!. ΑΡΧΙΖΕΙ Η «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ»;

Σχόλιο Οίμου-Αθήνας: Θυμίζουν ωστόσο και ριγμένα λαχανικά! Είναι πάντως πολλά περισσότερα από τους ανθρώπους που είναι καμμιά εικοσαριά...(Κατά τα άλλα 40%!!!)

Προήχθη σε Μεσσία; Κυριάκος ο εθνο-Σωτήρας! Με βάγια τον υποδέχθηκαν στην Πάτρα! Αρχίζει η ”Εβδομάδα των παθών”; Προήχθη σε Μεσσία; Όχι τίποτε άλλο, να του πούμε «καλή σταδιοδρομία» και φυσικά να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να πάρει και τα κατάλληλα ένσημα…

Toν απερχόμενο τον υποδέχθηκαν ως ερχόμενο με βάγια (έστρεψαν στο δρόμο κάτι σαν βάγια…) οι πολίτες που βρέθηκαν έξω από το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, Αγίου Ανδρέου και Ερμού, κέντρο της πόλης… προήχθη σε Μεσσία;…σχολιάζει το efsyn. Αυτός ο κομματικός μεσσιανισμός πια… η Πάτρα είναι πάντως καλή στα Καρναβάλια.. Η θριαμβευτική είσοδος στην Πάτρα…

Είναι κάτι σαν αυτό που λέμε εθνοσωτήρες, ψευδοπροφήτες κλπ. ”Εσένα θέλουμε” με … Ωσαννά.. πολιτικοθρησκευτικός συγκριτισμός. το απόλυτο κιτς.  Μόνο το γαϊδουράκι έλειπε από την κακόγουστη αναπαράσταση.. Σκοταδισμός, μεσαίωνας εν τω μέσω της νυκτός ….ρε αυτός είναι ή άλλον περιμένουμε (http://oimos-athina.blogspot.com/2023/06/blog-post_99.html);

 

Ανάρτηση όλο νόημα από τον Τεμπονέρα για τα πανό με λουλούδια στην ομιλία Μητσοτάκη. «Θυμάμαι την τελευταία φορά, που σηκώθηκαν λάβαρα με λουλούδια στην Πάτρα».

Αίσθηση προκάλεσαν οι γραφικές εικόνες στην Πάτρα, με φόντο την προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου πολίτες εμφανίστηκαν κρατώντας πανό με λουλούδια, ενώ άλλοι έραναν τον δρόμο με… δάφνες!

Με αφορμή αυτές τις εικόνες, ο συντονιστής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Τεμπονέρας έγραψε σε ανάρτησή του: «Σήμερα στην Πάτρα σηκώθηκαν πανό με λουλούδια, για να υποδεχθούν τον σημερινό Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Θυμάμαι την τελευταία φορά, που σηκώθηκαν λάβαρα με λουλούδια στην Πάτρα» έγραψε και πρόσθεσε όλο νόημα:

«Ήταν τον Γενάρη του 1.991 μ.Χ., όταν χιλιάδες λαού, συνόδευσαν στην κηδεία του, τον νεκρό καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα, δολοφονημένο από το χέρι του ΟΝΝΕΔίτη Γιάννη Καλαμπόκα. πρωθυπουργός τότε, ήταν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» (https://attikanea.info/%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B3/).

 

 

 

Τρομερό BINTEO NTOKOYMENTO: Τι είπε η Μπακογιάννη για την «θρησκεία του Χριστού». Σε συνέντευξη της το 2014 μ.Χ., η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην ΥΠΕΞ, Ντόρα Μπακογιάννη, στην Ακαδημία Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Βερολίνο, είχε πει τα εξής σε σχέση με τα νέα κινητά τηλέφωνα:

«Απλά φανταστείτε πώς άλλαξε η ζωή σας λόγω αυτού του τηλεφώνου! Η διασύνδεση που έχετε, χωρίς καν να χρειάζεται να πληρώσετε!!! Γιατί στο τέλος της ημέρας στο δικό μου μυαλό, το διαδίκτυο είναι η πιο σοσιαλιστική εφεύρεση μετά την θρησκεία του Χριστού! Αν έχετε wi-fi μπορείτε να αποκτήσετε την γνώση του κόσμου»!!!

Μόνο που ο Χριστός δεν έφτιαξε καμία θρησκεία και απλά είπε την Αλήθεια! Θρησκεία έφτιαξαν οι άνθρωποι ή εκείνοι που ελέγχουν τους ανθρώπους! Μένει να φτιάξει η Τεχνητή Νοημοσύνη μια νέα θρησκεία, όπως είπε ο Χαράρι!!!

Ετοιμάζουν μέγα χτύπημα κατά της Ορθοδοξίας. Η αναθεώρηση του άρθρου 105 του Συντάγματος θα καταργήσει το αυτοδιοίκητο και το άβατο του Αγίου Όρους σ.σ. Τα έχει μπερδέψει εκεί που ομιλεί περί «οικουμενικότητας» αλλά το προσπερνάμε.

1. H χερσόνησος του Άθω, από την Mεγάλη Bίγλα και πέρα, η οποία αποτελεί την περιοχή του Αγίου Όρους, είναι, σύμφωνα με το αρχαίο προνομιακό καθεστώς του, αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Kράτους, του οποίου η κυριαρχία πάνω σ’ αυτό παραμένει άθικτη.

Από πνευματική άποψη το Άγιο Όρος διατελεί υπό την άμεση δικαιοδοσία του Oικουμενικού Πατριαρχείου. Όλοι όσοι μονάζουν σ’ αυτό αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια μόλις προσληφθούν ως δόκιμοι ή μοναχοί, χωρίς άλλη διατύπωση.

2. To Άγιο Όρος διοικείται, σύμφωνα με το καθεστώς του, από τις είκοσι Ιερές Μονές του, μεταξύ των οποίων είναι κατανεμημένη ολόκληρη η χερσόνησος του Άθω, το έδαφος της οποίας είναι αναπαλλοτρίωτο.

H διοίκησή του ασκείται από αντιπροσώπους των Ιερών Μονών, οι οποίοι αποτελούν την Ιερή Κοινότητα. Δεν επιτρέπεται καμία απολύτως μεταβολή στο διοικητικό σύστημα ή στον αριθμό των Μονών του Αγίου Όρους, ούτε στην ιεραρχική τάξη και τη θέση τους προς τα υποτελή τους εξαρτήματα. Απαγορεύεται να εγκαταβιώνουν στο Άγιο Όρος ετερόδοξοι ή σχισματικοί.

3. O λεπτομερής καθορισμός των Αγιορειτικών καθεστώτων και του τρόπου της λειτουργίας τους γίνεται από τον Καταστατικό Xάρτη του Αγίου Όρους, τον οποίο, με σύμπραξη του αντιπροσώπου του Κράτους, συντάσσουν και ψηφίζουν οι είκοσι Ιερές Μονές και τον επικυρώνουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Βουλή των Ελλήνων.

4. H ακριβής τήρηση των Αγιορειτικών καθεστώτων τελεί ως προς το πνευματικό μέρος υπό την ανώτατη εποπτεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ως προς το διοικητικό μέρος υπό την εποπτεία του Κράτους, στο οποίο ανήκει αποκλειστικά και η διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

5. Οι πιο πάνω εξουσίες του Κράτους ασκούνται από διοικητή, του οποίου τα δικαιώματα και καθήκοντα καθορίζονται με νόμο.

Mε νόμο επίσης καθορίζονται η δικαστική εξουσία που ασκούν οι μοναστηριακές αρχές και η Ιερή Κοινότητα, καθώς και τα τελωνειακά και φορολογικά πλεονεκτήματα του Αγίου Όρους (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2023/06/105.html).

 

Η Ελλάς Εάλω... H δρομολογούμενη αφαίρεση του Τιμίου Σταυρού και της Σημαίας. Οι κλειδούχοι της κερκόπορτας ευρίσκονται εντός των πυλών.

Η  διαγραφή της ιστορίας μας και η λήθη του έθνους προβάλλεται δια μέσου του ποινικού κώδικα την ίδια στιγμή, την οποία ποινικοποιείται απηνώς η ελευθερία έκφρασης και ο πατριωτισμός λογίζεται ως  ποινικό αδίκημα διέγερση σε ανυπακοή κατά της κρατικής εξουσίας  και η ελεύθερη διάδοση ιδεών ως διασπορά αμοιβαίας διχόνοιας, ρητορική μισαλλοδοξίας και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η αφαίρεση του Σταυρού εκ της Ελληνικής Σημαίας, ήδη δρομολογείται ενόψει της επικείμενης αναθεωρήσεως του Συντάγματος, εν έτει 2024 μ.Χ., όπου και προωθείται στανικώς ο διαχωρισμός της Εκκλησίας από την Πολιτεία, όπερ και τούτο σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ο Σταυρός, ως αμιγώς θρησκευτικό σύμβολο, θα αφαιρεθεί από την Εθνική μας Σημαία, η οποία θα αντιπροσωπεύει αποκλειστικά το Ελληνικό κράτος, έναντι του οποίου όλες οι θρησκείες δέον όπως αντιμετωπίζονται ισότιμα κατ’ επιταγήν της δήθεν αρχής της ανεξιθρησκείας.

Η ιστορική το όντι, συμβολή της ζώσης Ορθοδόξου παραδόσεως εις την ελευθερία του έθνους και μετέπειτα εις την ίδρυση του Ελλαδικού Κράτους, ουδόλως συμπεριλαμβάνονται εις την έννοια του ουδέτερου Κράτους το οποίο θα πρέπει να απεμπλακεί από οιαδήποτε μορφή οντολογική παράδοση του παρελθόντος δίκην προόδου και εξέλιξης καίτοι τούτο ακρωτηριάζει την πολιτισμική μας ταυτότητα και την ιστορική μας αυτοσυνειδησία εις το διάβα των αιώνων.

Τούτο δε επιρρωνύεται και εκ του γεγονότος ότι η Ελληνική Σημαία δεν είναι κατοχυρωμένη εκ του Συντάγματος ως παλαιότερον συνέβαινε εις την Συνταγματική έννομη τάξη της στρατιωτικής δικτατορίας, διαρκούσης της επταετίας εν έτει 1.968 μ.Χ. και συγκεκριμένα εις το άρθρο 4.:

Εθνική σημαία της Ελλάδος είναι δίχρους, κυανή και λευκή. Σχηματίζεται εξ εννέα οριζοντίων ταινιών, πέντε κυανών και τεσσάρων λευκών, διατεταγμένων εναλλάξ. Εις την άνω προς τον ιστόν γωνίαν υπάρχει λευκός ισοσκελής σταυρός εντός κυανού τετραγώνου, έχοντος μήκος πλευράς ίσον προς το πλάτος πέντε ταινιών».

Έτι περαιτέρω ο διατεταγμένος ούτος ανθελληνικός «όφις»  έχει ήδη προλειάνει το έδαφος περί της ολοσχερούς απαξίας, της Ελληνικής μας εν γένει σημαίας μας, καθότι είναι πρόδηλο, ότι ουδόλως προστεύεται –η σημαία- ως εθνικό σύμβολο,  υπό της Ποινικής Νομοθεσίας, αλλά αμιγώς ως κρατικό σύμβολο φορέας της κρατικής Πολιτειακής εξουσίας, πλήρως αποκεκομμένης από την ιστορία του έθνους, άρα λοιπόν, εάν κάποιος ρυπάνει, αλλοιώσει ή καύσει δημοσίως την Ελληνική σημαία, δεν λογίζεται ποινικό αδίκημα, όμως τούτο συμβαίνει, εξ αντιδιαστολής μόνον με τον αφαίρεση της Ελληνικής σημαίας από μία Κρατική υπηρεσία και πάλι υπό προϋποθέσεις και εξειδικεύω ακολούθως :

Το άρθρο 191 Α του Ποινικού Κώδικα υποβάθμισε το αδίκημα της προσβολής του εθνικού συμβόλου αφενός ως κρατικό αμιγώς σύμβολο της πολιτειακής εξουσίας και επουδενί του έθνους, ως είρηται ανωτέρω, το οποίο κολάζεται ποινικά ως έγκλημα δυνητικής διακινδύνευσης της δημοσίας τάξεως, μειώνοντας το εύρος της αξιοποίνου συμπεριφοράς της πράξης αυτής καθ’ εαυτής, υπό την έννοια ότι συγκροτείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος αυτού, όχι λόγω οιαδήποτε μορφής δημόσιας μορφής ρύπανσης, παραμόρφωσης, καταστροφής ή αφαίρεσης του εθνικού μας συμβούλου αδιακρίτως και συλλήβδην υπό του εκάστοτε  δράστη, αλλά μόνον, εάν και εφόσον αν αποδειχθεί έκθεση σε κίνδυνο της δημόσιας τάξεως, ήτοι διασάλευση και διατάραξη των ήρεμης και ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των πολιτών, υπό την κυριαρχία του Κράτους.

Εν άλλοις λόγοις, εάν ο εκάστοτε επίδοξος δράστης, εν γνώσει του πραμορφώσει και καταστρέψει το εθνικό σύμβολο δολίως και επί τω τέλει να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, πλην όμως, εάν και εφόσον τούτο, δεν το πράττει, εν τω πλαισίω της κρατικής εξουσίας, δηλαδή να αφαιρέσει μία σημαία από ένα κρατικό όργανο, διασαλεύοντας την δημόσια τάξη, θέτοντας σε κίνδυνο αυτή, ή εισέτι και να το πράξει, δηλαδή να αφαιρέσει ή να καταστρέψει μία Ελληνική σημαία από ένα κτήριο πλην όμως αν το πράξει άνευ διασαλεύσεως της δημοσίας τάξεως η πράξει αυτή του η πράξη παραμένει ατιμώρητη.

Συνελόντι ειπείν με άλλη διατύπωση, δεν προστεύεται η σημαία ως εθνικό σύμβολο, αλλά εάν καταστραφεί ενώ ίσταται σε κρατικό κτήριο και ο δράστης την υποστείλει ή την καύσει δημοσίως διασαλεύοντας την δημόσια τάξη, άλλως εάν το πράξει εν κρυπτώ και παραβύστω και διαφύγει ησύχως δεν συνιστά ποινικό αδίκημα.

Εν κατακλείδι, η Ελλάς Εάλω, η διαγραφή της ιστορίας μας και η λήθη του έθνους προβάλλεται δια μέσου του ποινικού κώδικα την ίδια στιγμή, την οποία ποινικοποιείται απηνώς η ελευθερία έκφρασης και ο πατριωτισμός λογίζεται ως  ποινικό αδίκημα διέγερση σε ανυπακοή κατά της κρατικής εξουσίας  και η ελεύθερη διάδοση ιδεών ως διασπορά αμοιβαίας διχόνοιας, ρητορική μισαλλοδοξίας και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Οι κλειδούχοι της κερκόπορτας ευρίσκονται εντός των πυλών (https://attikanea.info/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%82-%CE%B5%CE%AC%CE%BB%CF%89-h-%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83/)


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΣΚΟΝΤΑΨΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Κακός οιωνός...  Σκόνταψε ο Μητσοτάκης στην ΘεσσαλονίκηΜε το που πήγε να ανεβεί στο βήμα της ανοικτής προεκλογικής ομιλίας στην παραλία Θεσσαλονίκης (21-6-2023 μ.Χ.), κάτω από το φοβερό βλέμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου...

 

ΚΑΚΟΙ ΟΙΩΝΟΙ... Πρόκειται για τον δεύτερο "κακό οιωνό" που όλως τυχαίως συμβαίνει και αυτός στην Μακεδονία! Πριν λίγες ημέρες ήταν να πάει στο Άγιον Όρος, όπου είχε ετοιμαστεί μεγάλη υποδοχή και προβολή, αλλά εμποδίστηκε και αρρώστησε ξαφνικά από κορωνοϊό, αν και πολυεμβολιασμένος και η επίσκεψη (προσκύνημα λέγεται κανονικά) ματαιώθηκε...  Με την ευκαιρία θυμίζουμε πως ο Δένδιας που είχε πάει στον Άγιο Άθωνα πριν λίγο καιρό, λιποθύμησε εκεί...

Και τώρα, σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης σκοντάφει στην ίδια την Θεσσαλονίκη, κάτω από τον Μέγα Αλέξανδρο, στην καρδιά της Μακεδονίας...Στην οποία ακριβώς χρωστάει ακόμη την προεκλογική (2019 μ.Χ.) υπόσχεσή του, να βάλει ΒΕΤΟ στην ένταξη της Ψευτο"Β. Μακεδονίας" στην Ε.Ε... Δείτε όμως τι έκανε τελικά...

Και όχι μόνο το ξέχασε, αλλά υποδέχτηκε και Πρωθυπουργό "Β. Μακεδονίας" στην Αθήνα...

 

ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ 3 ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...

Και κάτι άλλο. Είχε φέρει στα συρτάτια της Βουλής προς ψήφιση, 3 Μνημόνια με τα Σκόπια, υπό την προδοτική ονομασία "Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"στα οποία όμως έβαλαν ΒΕΤΟ, τρίζοντάς του τα δόντια, οι δημοφιλείς πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς! Και δεν τόλμησε τότε, επί τρία χρόνια, να τα φέρει στην αίθουσα...

Τώρα όμως, ο Κώστας Καραμανλής δεν θα είναι στην Βουλή και ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα έχει όσους Βουλευτές είχε την τετραετία 2029 μ.Χ. – 2023 μ.Χ. για να τον απειλεί με πτώση... 

Γι΄ αυτό ο κ. Μητσοτάκης εκλιπαρεί του πάντες να του δώσουν μεγάλο αριθμό "Βουλευτών ασφαλείας", ώστε ακόμη και εάν αναγκαστεί να διαγράψει κάμποσους, να ΜΗΝ κινδυνεύει να πέσει... 

Και οι ...εταίροι περιμένουν να φανούμε πάλι "καλά παιδιά"... Θα φανούμε; Το σκόνταμα το έδειξε (https://www.noiazomai.gr/2023/06/skontapse-o-mitsotakis-thessaloniki.html)...

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Τι αποκάλυψε ο Πιερρακάκης. Άμεσα μετά τις εκλογές θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον Μητσοτάκη οι νέες ταυτότητες (με το τσιπ), όπως αποκάλυψε ο κ. Πιερρακάκης στον Γιώργο Αυτιά και τον Σκάι (17-6-2023 μ.Χ.).

Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως πρόκειται για "έκπληξη" του Μητσοτάκη, που μας θυμίζει την αντίστοιχη "έκπληξη" του Κώστα Σημίτη, ο οποίος την επομένη της επανεκλογής (9-4-2000 μ.Χ.) ανακοίνωσε "νέες ταυτότητες" με αφαίρεση του Χ.Ο., δηλαδή του Θρησκεύματος των Ελλήνων, στα πλαίσια της νέας αντιχριστιανικής τάξης της Ε.Ε. ξεσηκώνοντας τον "πόλεμο" του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και σύσσωμης της Ιεραρχίας και ολόκληρου του ευσεβούς, ως τότε, λαού!

Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία ποιον ή ποια θα βάλει ο Μητσοτάκης σαν νέο/νέα Υπουργό ...Προστασίας του Πολίτη, καθώς ακούγονται πολλά και για υπουργοποιήσεις Σημητικών...

 

ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΣΙΠ

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την επίσημη προκήρυξη στο ΦΕΚ, οι νέες ταυτότητες θα περιλαμβάνουν αυτή την φορά τσιπ, με δεδομένα που δεν θα μπορούμε να γνωρίζουμε, ίσως και ιατρικά, π.χ. ποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι, και είναι αυτές που είπε ο Άγιος Παΐσιος να μην πάρουμε και ότι δεν θα προλάβουν να τις δώσουν σε όλους, επειδή θα έρθει ο Πόλεμος και τα αναμενόμενα γεγονότα με την Τουρκία, όπου πανίσχυρος επανεξελέγη ο Ερντογάν, ενώ σε αναμονή βρίσκονται ειδικά κλιμάκια των ΗΠΑ, για να αρχίσουν άμεσες πιεστικές διαβουλεύσεις για σοβαρές εθνικές υποχωρήσεις της Ελλάδας, προκειμένου να ικανοποιηθεί η ανυποχώρητη Τουρκία, ώστε να κλείσουν οι εκκρεμότητες στην ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και να μπορούν να γίνουν "εκμεταλλεύσεις" ή "συνεκμεταλλεύσεις" και τέλος κλείσιμο του Κυπριακού εις βάρος και πάλι του Ελληνισμού... 

Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι ο στενός σύμμαχος του Ερντογάν στα Βαλκάνια, η Αλβανία του Ράμα, έχει προχωρήσει στην μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων ετώνφυλακίζοντας εν ψυχρώ τον Μπελέρη, για να μην αναλάβει καθήκοντα Δημάρχου της Ελληνικότατης Χειμάρρας, ωθόντας σταδιακά σε Ελληνο-Αλβανική Κρίση, που θα ξεσπάσει ταυτόχρονα με την Ελληνο-Τουρκική...

 

Άρα θα πέσουν όλα μαζί, ώστε να μην ξέρουμε σε ποιο να πρωτοτρέξουμε και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο Μητσοτάκης δεν θέλει μικρά κόμματα στην Βουλή, αλλά ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα, δηλαδή πολυπληθή, ώστε ακόμη και εάν αναγκαστεί να διαγράψει αρκετούς, να μην πέφτει με τίποτα, σαν τον Ερντογάν...

Η δε Εκκλησία πρέπει να είναι απολύτως αποδυναμωμένη και τα ΜΜΕ θα παίξουν τον ρόλο τους...

Το Μακεδονικό Κόμμα του Ελληνισμού, μάταια προσπάθησε, εν όψει όλων αυτών των κινδύνωννα πείσει τους "μικρούς" από δεξιά, κέντρο και αριστερά να ενωθούν "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" για να γίνουν άμεσα Αξιωματική Αντιπολίτευση, με σωρεία δυνατών πολιτικών και εθνικών εργαλείων για να σταματήσουν κάθε τι αρνητικό και μεθαύριο να αναλάβουν δυναμικά την Διακυβέρνηση της Ελλάδας, οδηγώντας την Ιστορία! Αλλά δυστυχώς δεν άκουσαν προς το παρόν, διαιρώντας και τον λαό, την στιγμή που έχει ανάγκη μεγίστης εθνικής ενότητας και ετοιμότητας (https://www.noiazomai.gr/2023/06/nees-taytotites-me-tsip.html)...

 

Εκλογές……”Δεν είναι δημοκρατία είναι εκλόγιμη μοναρχία, μοναρχευομένη ολιγαρχία”. Παραμονές εκλογών και πάλι σε μια κατ΄επίφαση δημοκρατία. Αυτό το σύστημα ”δεν είναι δημοκρατία είναι εκλόγιμη μοναρχία, μοναρχευομένη ολιγαρχία.”

Αυτό που σήμερα αποκαλούμε δημοκρατία δεν είναι ούτε δημοκρατία, ούτε αντιπροσωπευτική πολιτεία. Αν θέλουμε να το ορίσουμε με βάσει αυτό που πράγματι είναι, θα το ονομάσουμε εκλόγιμη μοναρχία. Είναι κυριολεκτικά μια αυστηρά μοναρχευομένη ολιγαρχία. Ένα πολίτευμα κρίνεται από το ποιος κατέχει το πολιτικό σύστημα. Σήμερα, το πολιτικό σύστημα το κατέχει σε πρώτο και τελευταίο βαθμό ο πρωθυπουργός ή, αλλού, ο Πρόεδρος.

Υποτίθεται ότι ιδιοκτήτης του πολιτικού συστήματος είναι το νομικό πλάσμα του κράτους. Στην πραγματικότητα, όμως, το κατέχει και το διαχειρίζεται ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Η κοινωνία είναι ιδιώτης. Δεν μετέχει του πολιτικού συστήματος. Ο πρωθυπουργός είναι και εντολέας και εντολοδόχος, με τον λαό να διαιτητεύει απλώς με την ψήφο του για να πει ποιος θα είναι ο εκλόγιμος μονάρχης.

Διαπράττουμε ένα σοβαρό γνωσιολογικό λάθος αποκαλώντας το πολίτευμα αυτό δημοκρατία. Παράλληλα, δημιουργούμε μία τρομακτική σε επιπτώσεις σύγχυση που μας περιορίζει τον ορίζοντα. Δεν μας επιτρέπει να σκεφτούμε για πρακτικά ζητήματα.

Εάν  παραδεχτούμε σήμερα ότι έχουμε δημοκρατία, τότε δεν έχουμε τη δυνατότητα να διερωτηθούμε μήπως φταίει το ίδιο το σύστημα για τα διάφορα δεινά. Η τάση μας είναι ότι πρέπει να δώσουμε λύσεις μέσα στο ισχύον σύστημα.

Αυτό θα μπορούσε να δεχθεί κανείς ότι ήταν παραγωγικό πριν από 50 ή 100 χρόνια γιατί τότε οι λαϊκές αντιδράσεις (απεργίες, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες) παρήγαν αποτελέσματα, με την έννοια ότι προέκυπταν κάποιοι συμβιβασμοί.

Σήμερα αυτό έχει τελειώσει. Οι πολίτες κατεβαίνουν στους δρόμους, αλλά όταν γυρίσουν στο σπίτι τους θα ακούσουν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε διαφορετικά, διότι άλλοι κατευθύνουν τις αποφάσεις της.

Αυτό ισχύει περισσότερο ή λιγότερο για όλες τις κυβερνήσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα. Άρα, το ζήτημα της διασαφήνισης του τι είναι σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι  κορυφαίο. Λύσεις, σήμερα μέσα στο παρόν σύστημα δεν υπάρχουν και δεν υπάρχουν γιατί έχει αλλάξει άρδην η εποχή που ζούμε….

Επικαλούνται τον Διαφωτισμό και λέγονται προοδευτικοί; Συνεπώς, τα ηγετικά στρώματα της οικονομίας, αυτά που ελέγχουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το εμπόριο μεγάλης κλίμακας, δεν ενδιαφέρονται καν να βρεθεί ένα πλαίσιο συμφωνίας και κατά συνέπεια συνοχής.

Δεν ενδιαφέρονται αν θα χυθεί αίμα στο δρόμο, γιατί αν συμβεί αυτό θα πάρουν τα κεφάλαιά τους και θα πάνε αλλού. Δεν έχουν δεσμεύσεις παραγωγικού χαρακτήρα με τη χώρα, ενώ η πολιτική είναι όμηρος, δεν μπορεί ούτε θέλει να τους δεσμεύσει.

Πόσο καταστροφική για τον Ελληνισμό ήταν η Ενετοκρατία; Αφού λοιπόν απομακρυνόμαστε από την ιστορική περίοδο που γέννησε η Αναγέννηση και ο Διαφωτισμός στην Δύση και πάμε σε μια άλλη περίοδο της ιστορίας, το ερώτημα που προκύπτει είναι τί κάνουμε.

Παραμένουμε στις αξίες και τους θεσμούς του 18ου αιώνα, ενώ η οικονομία έχει μετασχηματιστεί και μας διαφεύγει; Όποιος επικαλείται σήμερα το Διαφωτισμό, άρα το παρόν παρωχημένο σύστημα, δεν είναι απλώς συντηρητικός. Είναι βαθιά αντιδραστικός….

Πρέπει, λοιπόν, να βρούμε λύση στο ακόλουθο πρόβλημα: πώς θα εξαναγκάσουμε την πολιτική να βάλει ως σκοπό του πολιτεύεσθαι όχι μόνο το συμφέρον των αγορών, αλλά και το συμφέρον των κοινωνιών. Γιατί ο λόγος ύπαρξης της πολιτικής και της οικονομίας είναι οι κοινωνίες. Αν δεν υπήρχε Ελληνική κοινωνία δεν θα υπήρχε Ελληνική πολιτική, Ελληνική οικονομία.

Δίχως απάντηση. Στην Ελλάδα έχουμε να κάνουμε με την εκφυλισμένη εκδοχή αυτού του συστήματος της εκλόγιμης μοναρχίας, που δεν έχει ιδεολογικές αναφορές στην κοινωνία, όπως έχει ακόμη στην υπόλοιπη Ευρώπη. Υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Καταργήσαμε τον δικό μας δημοκρατικό δρόμο.

Παλιά, πριν από το νεοελληνικό κράτος, ο πολίτης πήγαινε στον δήμο, στις μαζώξεις της κοινότητάς του και έθετε εκεί το πρόβλημά του, προκειμένου να βρει λύση. Όταν στο νεότερο ελληνικό κράτος εγκαταστάθηκε αρχικά η απολυταρχία, και το κράτος της κυρίαρχης εξουσίας μετά, πού έπρεπε να απευθυνθεί ο πολίτης για να λύσει το πρόβλημά του; Στον κομματάρχη..

Από την Εκκλησία του Δήμου στα σούργελα… Από τότε που καταργήθηκε η θεσμιμένη συλλογικότητα, δηλαδή η έννοια του δήμου, η Ελληνική κοινωνία ουδέποτε κατόρθωσε να λειτουργήσει συλλογικά. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι η δεοντολογία, το τι θα λέμε πως πρέπει να κάνει η εξουσία, δύο αιώνες το συζητάμε  αυτό.

Το ζήτημα στην πολιτική είναι το πώς θα εξαναγκαστεί η εξουσία να σκεφτεί τις ανάγκες της κοινωνίας, να παράγει δημόσιες πολιτικές για το συμφέρον της κοινωνικής συλλογικότητας και όχι πολιτικές για τα επιμέρους συμφέροντα, ή για το προσωπικό όφελος των πολιτικών (https://yiorgosthalassis.blogspot.com/2023/06/blog-post_996.html).


Τέλος η Αριστερά και η Δεξιά. Ποιό είναι το νέο πολιτικό δίπολο που διέπει την Ελληνική και την διεθνή πολιτική σκηνή;

Αν και εξαιρετικό το άρθρο, θα ήθελα να επισημάνω πως αυτοί που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο προαποφασισμένο και στημένο σκηνικό των εκλογών, ήταν συνειδητοποιημένοι, γιατί γνωρίζουν πως οι εκλογές είναι νοθευμένες και το αποτέλεσμά τους, θα αναδείκνυε αυτούς που έχουν υποταχθεί πλήρως στην ΑΤΖΕΝΤΑ 2030 μ.Χ., και ότι στην Βουλή, εισέρχονται ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ. Η ΑΠΟΧΗ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ… ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΘΕΙΑΣ…

“Πολίτης” … είναι μια λέξη που τη χρησιμοποιούμε καθημερινά εδώ στην Ελλάδα, συχνά σαν συνοδευτικό κάποιας απαίτησης (“Είμαι Έλληνας πολίτης και γι’ αυτό απαιτώ…”). Έχουμε σκεφτεί όμως τι περιέχει αυτή η λέξη πέραν από τα δικαιώματα που μας εξασφαλίζει εντός της Ελλάδας και της ΕΕ;

Στην Αρχαία Ελλάδα ο “πολίτης” ήταν ο κάτοικος της πόλεως (εξού και η λέξη). Ήταν αυτός που είχε δικαίωμα να ζητήσει προστασία εντός των τειχών αυτής αλλά και την υποχρέωση να υπερασπιστεί αυτά τα τείχη και τους αμάχους πίσω από αυτά.

Ήταν αυτός που είχε το δικαίωμα να αποφασίσει για τους νόμους και την διοίκηση της πόλης αλλά και την υποχρέωση να συμμετέχει στα κοινά, να μην αδιαφορεί (ή αλλιώς να ιδιωτεύει) εξασφαλίζοντας έτσι πως οι νόμοι θα εξασφαλίζουν το κοινό καλό παρά τα συμφέροντα μιας μικρής ομάδας πολιτών.

Καταλάβατε το κόνσεπτ. Ο πολίτης δεν είχε μόνο δικαιώματα, είχε και υποχρεώσεις, κεντρικότερες από τις οποίες ήταν η προστασία της πόλης από εξωτερικούς εχθρούς αλλά και από πολιτικούς καιροσκόπους και άδικες νομοθεσίες.

Όσο αυτονόητο ήταν αυτό για τους αρχαίους Έλληνες και τους μυριάδες λαούς που ακολούθησαν το παράδειγμά τους, τόσο δυσνόητο δείχνει να είναι για τους σύγχρονους Νεο-Έλληνες. Στην σημερινή Ελλάδα η έννοια του πολίτη έχει διαστρεβλωθεί προκειμένου να σημαίνει το άτομο που έχει νομικές υποχρεώσεις προς τον κρατικό μηχανισμό και την ηθική υποχρέωση να ακολουθεί πιστά τις εντολές των μεγάλων πολιτικών οικογενειών που βρίσκονται στα ηνία αυτού. Στην σημερινή Ελλάδα, πολίτης σημαίνει δουλοπάροικος.

Ο νέος πολιτικός διαχωρισμός. Δεν υπάρχει πιο παγκόσμιος και καθολικός ιδεολογικός διαχωρισμός στη σύγχρονη δημοκρατία από αυτόν μεταξύ αριστεράς και δεξιάς. Όλοι ξέρουμε την γνωστή ιδεολογική ρητορική. Οι μεν υποτίθεται πως είναι υπέρμαχοι των αδυνάμων και της κοινωνικής ισότητας, οι δε της παράδοσης και της πατρίδας. Παρόλα αυτά, εν έτει 2023 μ.Χ., η υποκρισία και των δύο αυτών πολιτικών μπλοκ έχει ξεγυμνωθεί και έχει γίνει γνωστή σε όλους.

Από τη μια έχουμε εκατομμυριούχους “σοσιαλιστές” και “κομμουνιστές” που είναι παράλληλα κολλητάρια με μεγαλοεπιχειρηματίες και πανίσχυρους πολέμαρχους της μαφίας και από την άλλη “πατριώτες” που ξεπουλούν την πατρίδα των προγόνων τους σε ξένα επενδυτικά κεφάλαια και κάνουν μαζική εισαγωγή λαθρομεταναστών με στόχο να αλλάξουν τον γηγενή πληθυσμό της.

Για το λόγο αυτό και παρουσιάζονται πλέον κατατμήσεις και νέοι διαχωρισμοί εντός της αριστεράς και της δεξιάς (όπως πχ. η πατριωτική δεξιά), προκειμένου να απαντήσουν σε αυτά τα υποκριτικά φαινόμενα.

Τούτων δοθέντων, οι νέοι αυτοί διαχωρισμοί δεν κάνουν τίποτε άλλο κατ’ εμέ από το να υποδεικνύουν έναν βαθύτερο και ουσιαστικότερο διαχωρισμό εντός της κοινωνίας. Τον διαχωρισμό μεταξύ πολιτών και δουλοπάροικων.

Ποιοί είναι οι δουλοπάροικοι; Οι δουλοπάροικοι ήταν οι άνθρωποι που ζούσαν στα μεγάλα ευρωπαϊκά φέουδα και τα οθωμανικά τσιφλίκια. Οι άνθρωποι αυτοί θεωρούνταν ζωντανές προεκτάσεις και εργαλεία της γης την οποία καλλιεργούσαν και με την οποία ήταν μόνιμα συνδεδεμένοι.

Εάν για παράδειγμα ένα τσιφλίκι δινόταν προίκα από έναν πασά, οι δουλοπάροικοί του θα γίνονταν αυτομάτως ιδιοκτησία αυτού στον οποίο το τσιφλίκι αυτό θα χαριζόταν. Με άλλα λόγια, οι δουλοπάροικοι ήταν φυσικές απολήξεις του πολιτικού καθεστώτος και του ηγεμόνα που τους κυβερνούσε και υποχρέωσή τους ήταν να συντηρούν την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων.

Ωραίο το μάθημα ιστορίας αλλά πώς σχετίζεται με το σήμερα, θα με ρωτήσετε. Για να το απαντήσουμε αυτό ας δούμε τι έγινε στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων μηνών. Πολίτες και Δουλοπάροικοι. Αυτό που είδαμε στις τελευταίες εθνικές και δημοτικές εκλογές ήταν η ανάδειξη ατόμων με πλούσιο ιστορικό σκανδάλων, ελλιπείς γνώσεις και μακρύ ιστορικό κυβερνητικής ανικανότητας σε εκλεγμένους αξιωματούχους του τόπου.

Το σκεπτικό πίσω από την επιλογή αυτών των ατόμων;  Είτε επειδή “έτσι είπε η μαμά και ο μπαμπάς”, είτε γιατί “αυτή είναι η πολιτική ‘ομάδα’ την οποία στηρίζουμε ‘παραδοσιακά’ ”, είτε επειδή “δε μ’ αρέσει αυτός ο πολιτικός αλλά δε θέλω να ψηφίσω κάποιον άλλον”, είτε γιατί “αυτός θα μου κάνει το ρουσφέτι ή μου έδωσε ένα πενηντάρικο και μισή τυρόπιτα”.

Παράλληλα, οι άλλοι μισοί από τους εκλογείς αποφάσισαν να πετάξουν το δικαίωμα της ψήφου τους στον κάλαθο των αχρήστων και να μην ψηφίσουν, όντας ικανοποιημένοι από τον οποιονδήποτε αναλάβει τα ηνία του κράτους και της ζωής τους.

Όσοι λίγοι αληθινοί πολίτες πήγαν κόντρα στην απάθεια και στην υποδούλωση στα μεγάλα κόμματα εξουσίας και στα συστημικά υποκομματίδια/παρακλάδια τους στηρίζοντας καθαρούς υποψηφίους, αντιμετωπίστηκαν ως θρασύτατα ψέκια, συνωμοσιολόγοι και γραφικοί που τολμούν να πάνε κόντρα στους ελέω θεού άρχοντες της καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων.

Στο δια ταύτα. Όπως μπορούμε να δούμε πλέον, το πολιτικό δίπολο που διέπει τη δημοκρατία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό έχει αλλάξει. Δεν είναι πλέον το δίπολο αριστεράς και δεξιάς, κομμουνισμού/σοσιαλισμού και “ελεύθερης” αγοράς, “προόδου” και συντήρησης. Με τα μεγάλα πολιτικά κόμματα και τις μεγάλες πολιτικές ιδεολογίες να έχουν εγκολπωθεί πλήρως στην Ατζέντα 2030 μ.Χ., το νέο πολιτικό δίπολο είναι πλέον μεταξύ δουλοπάροικων και πολιτών.

Είναι μεταξύ αυτών που χαίρονται να ξεπουλούν την αξιοπρέπεια τους, την πατρίδα τους, το μέλλον αυτών και των παιδιών τους με αντάλλαγμα ένα πενηντάρικο, ένα ρουσφέτι, το βόλεμα και την ανεσούλα τους και αυτών που θέλουν να πάνε κόντρα στο επερχόμενο καθεστώς δουλείας και να υπερασπιστούν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του ανθρώπου.

Είναι μεταξύ του “ωχ αδερφέ, άσε με να δω το Σαρβάιβορ μου” και αυτού που καλεί τους συνανθρώπους του να συνειδητοποιηθούν και να αναλάβουν τα ηνία της ζωής τους.  Είναι μεταξύ των ανθρώπων και των ανθρωπόμορφων ανδροειδών που ονειρεύεται να φτιάξει το μέλλον του 2030 μ.Χ.-(https://attikanea.info/%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%AC/).


Η Ευρωπαϊκή πολιτική βρίσκεται σε σπείρα θανάτου.

Σαν σήμερα το 1.933 μ.Χ., ένας φαύλος κύκλος έφτασε στο τέλος του. Η Γερμανία διεξήγαγε τις τελικές εκλογές της πριν από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ναζιστικό κόμμα κέρδισε το 92 τοις εκατό των ψήφων - κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς ήταν το μόνο κόμμα που επιτράπηκε να είναι υποψήφιο.

Μια διαδικασία που ξεκίνησε με ατελέσφορες εκλογές το 1.928 μ.Χ. έληξε με μια ναζιστική δικτατορία πέντε χρόνια αργότερα. Η Ευρώπη είναι ξεκάθαρα και αποδεδειγμένα στον ίδιο δρόμο σήμερα. Μπορείτε να κοιτάξετε πίσω στην άνοδο των Ναζί και να δείτε τα περιθωριακά πάρτι να αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη σήμερα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Ιδού το μοτίβο: Μια οικονομική κρίση χτυπά, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στα κατεστημένα κόμματα. Η γενική συναίνεση έκανε λάθος, έτσι λίγοι αρχίζουν να υποστηρίζουν πιο ακραία κόμματα.

Αυτή η αλλαγή στην στήριξη σημαίνει ότι τα κυρίαρχα κόμματα δεν μπορούν να αποκτήσουν την πλειοψηφία. Η κυρίαρχη δεξιά, για παράδειγμα, πρέπει είτε να σχηματίσει συνασπισμό με ένα ακραίο κόμμα, είτε να φτάσει στον αντίπαλό της στην κυρίαρχη αριστερά.

Τώρα αρχίζει η σπείρα του θανάτου. Ένας συνασπισμός αριστερά-δεξιά αγωνίζεται. Οι δύο πλευρές διαφωνούν ουσιαστικά και δεν μπορούν να λάβουν τολμηρά μέτρα. Συσπειρώνει τα κυρίαρχα κόμματα μαζί — προς το κέντρο. Και έτσι περισσότεροι ψηφοφόροι απορρίπτουν το mainstream και ασπάζονται το ακραίο.

Ή αν το άκρο μπει στην κυβέρνηση, το περιθωριακό κόμμα ομαλοποιείται. Οι ψηφοφόροι που κάποτε θα είχαν αποθαρρυνθεί από την ακραία κατάσταση του, τώρα το αγκαλιάζουν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το περιθώριο μεγαλώνει σε ισχύ.

Αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολο τον σχηματισμό σταθερών συνασπισμών. Τα προβλήματα χειροτερεύουν. η υποστήριξη για το άκρο αυξάνεται. Αυτό ακριβώς συνέβη στην Γερμανία του 1.930 μ.Χ.

Το 1.928 μ.Χ., το ναζιστικό κόμμα ήρθε ένατο με μόλις 2,6 τοις εκατό των ψήφων. Οι κομμουνιστές τα πήγαν τέσσερις φορές καλύτερα, με 10,6 τοις εκατό. Αλλά αυτό το επίπεδο υποστήριξης ήταν αρκετό για να ξεκινήσει η σπείρα. Κανείς δεν μπορούσε να σχηματίσει έναν σταθερό συνασπισμό. Ένας μεγάλος συνασπισμός αριστερά-δεξιά συγκεντρώθηκε και άντεξε μόλις δύο χρόνια πριν καταρρεύσει.

Στις επόμενες εκλογές το περιθώριο πήγε πολύ καλύτερα. Οι Εθνικοσοσιαλιστές κέρδισαν 18,3 τοις εκατό και έγιναν το δεύτερο δημοφιλέστερο κόμμα της Γερμανίας. Οι κομμουνιστές ήταν τρίτοι, με 13,1 τοις εκατό.

Η άνοδος του περιθωρίου σήμαινε ότι κανείς δεν κατάφερε να πάρει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Για δύο χρόνια, η Γερμανία χωλαίνει μαζί με έναν Πρόεδρο και μια κυβέρνηση μειοψηφίας, μέχρι που έγιναν νέες εκλογές τον Ιούλιο του 1.932 μ.Χ. Οι εκλογές δεν έλυσαν τίποτα. κανείς δεν μπορούσε να κάνει συνασπισμό. Ως αποτέλεσμα, διεξήγαγαν ξανά εκλογές τον Νοέμβριο.

Η υποστήριξη για το ναζιστικό κόμμα αυξανόταν σχεδόν με κάθε εκλογή. Στο τέλος, ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν αρκετά ισχυρός για να αναλάβει. Οι εκλογές της 12ης Νοεμβρίου 1.933 μ.Χ. εδραίωσαν την κυριαρχία του. Τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα από την Ευρώπη δείχνουν ότι η Ήπειρος βρίσκεται στον ίδιο δρόμο σήμερα.

Η Γερμανία πέρασε τα τελευταία έξι χρόνια σε έναν συνασπισμό αριστερά-δεξιά - ενώ η υποστήριξη για τα κυρίαρχα κόμματα καταρρέει. Μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές το 2017 μ.Χ., οι διαπραγματεύσεις για τον συνασπισμό άργησαν τόσο πολύ που σημείωσαν νέο ρεκόρ.

Στις πιο πρόσφατες τοπικές εκλογές, στην Θουριγγία στις 27 Οκτωβρίου, τα ακραία κόμματα κέρδισαν το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων. Η Die Linke ή η Αριστερά, ο διάδοχος του βάναυσου κομμουνιστικού καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας, ήρθε στην πρώτη θέση με 31 τοις εκατό.

Το Alternative für Deutschland, το νέο ακροδεξιό κόμμα, ήρθε στην δεύτερη θέση, με 23,4%. Ένας από αυτούς τους δύο πρέπει να συμπεριληφθεί σε οποιονδήποτε συνασπισμό για να έχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της πολιτείας. Σε όλες τις περσινές φετινές δημοσκοπήσεις η Εναλλακτική για την Γερμανία στην Θουριγγία έρχεται πρώτη και σε εθνικό πεδίο βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Εν τω μεταξύ, η Ισπανία έδειξε ότι η πολιτική κυβέρνηση της έχει καταρρεύσει. Τα εκλογικά της αποτελέσματα ακολουθούν ξεκάθαρα τον ίδιο κύκλο θανάτων. Η Ισπανία διεξήγαγε ατελέσφορες εκλογές τον Δεκέμβριο του 2015 μ.Χ. και τον Ιούλιο του 2023 μ.Χ. διεξάγει νέες εκλογές τις οποίες αναμένεται να κερδίσει ένας συνασπισμός δεξιάς και ακροδεξιών.

Κανείς δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση, γι' αυτό διεξήγαγε νέες εκλογές τον Ιούνιο του 2016 μ.Χ. Οι πολιτικοί κατάφεραν να συνθέσουν έναν αδύναμο συνασπισμό, αλλά έπεσε το 2018 μ.Χ. Ένας άλλος συνασπισμός σηκώθηκε και κούτσαινε για λίγο περισσότερο, έως ότου το έθνος διεξήγαγε νέες εκλογές τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Και πάλι, κανείς δεν μπόρεσε να σχηματίσει κυβέρνηση, γι' αυτό διεξήγαγε νέες εκλογές την Κυριακή. Και ακόμα δεν υπάρχει σαφής συνασπισμός. Είναι δύσκολο να δούμε πώς η Ισπανία μπορεί ποτέ να επιστρέψει σε μια λειτουργική δημοκρατική κυβέρνηση.

Χωρίζεται μεταξύ αριστεράς και δεξιάς—αλλά έχει την πρόσθετη επιπλοκή του αυτονομισμού. Ορισμένες περιοχές όπως η Καταλονία έχουν ισχυρά κινήματα ανεξαρτησίας. Ορισμένα πολιτικά κόμματα θέλουν να καταπολεμήσουν σκληρά κάθε αυτονομισμό, ενώ άλλα πιστεύουν ότι η καλύτερη προσέγγιση είναι να επιτραπεί στις διάφορες περιφέρειες μεγάλη τοπική αυτονομία. Οποιαδήποτε παράταξη θα αγωνιστεί για να πάρει την πλειοψηφία.

Ο μόνος ξεκάθαρος νικητής στην Ισπανία είναι η ακροδεξιά - με την μορφή ενός κόμματος που ονομάζεται Vox. Εισήλθε στο κοινοβούλιο της Ισπανίας για πρώτη φορά στην δημοκρατική ιστορία της στις εκλογές του Απριλίου, με 10 τοις εκατό των ψήφων. Αυτή την φορά, έφτασε στην τρίτη θέση, κερδίζοντας 15 τοις εκατό των ψήφων και υπερδιπλασιάζοντας τον αριθμό των εδρών του στο Ισπανικό συνέδριο.

Και αυτά είναι μόνο παραδείγματα από τις τελευταίες εβδομάδες. Τον Μάιο, οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδειξαν ξεκάθαρα την ίδια τάση σε όλη την Ευρώπη. Για δεκαετίες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κυριαρχείται από δύο πολιτικές ομάδες:

Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το κεντροαριστερό μπλοκ, Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Συνδυασμένα, αυτά τα δύο έχουν τον έλεγχο της πλειοψηφίας των εδρών στο Κοινοβούλιο από τότε που ιδρύθηκε το 1.979 μ.Χ. Τον Μάιο, το έχασαν.

Στην Γαλλία, η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν κέρδισε το πιο mainstream κόμμα του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Στην Ιταλία, η ακροδεξιά κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία. Η Λέγκα του Βορρά του πρωθυπουργού Ματέο Σαλβίνι κέρδισε το 34 τοις εκατό των ψήφων.

Το πρωτοποριακό αριστερό Κίνημα Πέντε Αστέρων της Ιταλίας κέρδισε το 17%—λίγη απογοήτευση αλλά εξακολουθεί να είναι εκπληκτικό για ένα αντισυμβατικό κόμμα που ιδρύθηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια από έναν κωμικό. Το Forza Italia, το παραδοσιακό κεντρικό δεξιό κόμμα, κέρδισε μόνο 9 τοις εκατό.

Η Ανατολική Ευρώπη είναι γεμάτη από κυβερνήσεις που είναι δεξιές, αν όχι ακροδεξιές, και οι περισσότερες από αυτές τα πήγαν καλά. Στην Ουγγαρία, το Fidesz του Viktor Orbán κέρδισε το 52 τοις εκατό των ψήφων, ένα από τα μοναδικά κόμματα στην Ευρώπη που κέρδισε την πλειοψηφία. Στην Πολωνία, το δεξιό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη συγκέντρωσε το 45 τοις εκατό των ψήφων. Ορισμένοι ειδικοί ανησυχούν βαθιά από αυτές τις τάσεις.

Στον απόηχο των τοπικών εκλογών στην Γερμανία, η Charlotte Knobloch, πρώην Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Εβραίων στην Γερμανία, είπε ότι η επιτυχία του AfD «Δείχνει ότι ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα καταρρέει».

Είπε ότι ανησυχούσε που τόσοι πολλοί υποστήριξαν ένα κόμμα που «Υποβάθμισε την φρίκη της ναζιστικής εποχής, που είναι ανοιχτά εθνικιστές και έχουν διαδώσει μηνύματα μίσους εναντίον των μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Εβραϊκής κοινότητας».

Ο Christoph Heubner, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Άουσβιτς, εξέφρασε παρόμοια προειδοποίηση, λέγοντας: «Για τους επιζώντες των Γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, αυτή η μαζική αύξηση των ψήφων για το AfD στην Θουριγγία είναι άλλο ένα απειλητικό μήνυμα ότι οι δεξιές εξτρεμιστικές συμπεριφορές και τάσεις παγιώνονται . Στα Γερμανικά."

«Η τελευταία φορά που είδαμε κάτι τέτοιο στην Γερμανία ήταν στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης, όπου η πολιτική ζωή ήταν πολωμένη μεταξύ των κομμουνιστών και των εθνικοσοσιαλιστών», είπε ο πολιτικός επιστήμονας και σχολιαστής Βέρνερ Πάτζελτ στο Local . «Αυτό είναι αρκετά ασυνήθιστο».

Σε συνέντευξή του στο Spiegel που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής, Ρόμπερτ Κάγκαν, προειδοποίησε ότι η ώθηση της Γερμανίας να γίνει μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη αυτή την στιγμή είναι «ένα μεγάλο στοίχημα». Προειδοποίησε ότι «η μοίρα της δημοκρατίας ως κοινής Ευρωπαϊκής ιδεολογίας» είναι τώρα «αμφισβητούμενη».

«Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν η καταστολή και ο έλεγχος του εθνικισμού», είπε. «Και βλέπουμε τώρα τον εθνικισμό να επιστρέφει». «Πιστεύετε πραγματικά ότι υπάρχει κίνδυνος η Γερμανία να γίνει ξανά απειλή για τους γείτονές της;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Ο Κάγκαν ξεκαθάρισε ότι το κάνει. «Πιστεύω ότι πρέπει πραγματικά να είσαι ακλόνητος αισιόδοξος για να πιστέψεις ότι η Ευρώπη θα παραμείνει σταθερή και ειρηνική χωρίς την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε. «Δεν μπορείτε να συγκρίνετε την ΕΕ του τέλους της δεκαετίας του 1.990 μ.Χ. με την σημερινή ΕΕ».

Η Ευρώπη αλλάζει μπροστά στα μάτια μας. Θα πρέπει να ανησυχούν περισσότεροι άνθρωποι από αυτό. Αλλάζει με τον ίδιο τρόπο που άλλαξε στα τέλη της δεκαετίας του 1.920 μ.Χ. και του '30 μ.Χ. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα γεγονότα θα εξελιχθούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Στην Αυστρία, ο Σεμπάστιαν Κουρτς, για παράδειγμα, βρήκε μια διέξοδο από την σπείρα του θανάτου στρέφοντας προς τα δεξιά, αναλαμβάνοντας τα περισσότερα από τα σημεία συζήτησης της ακροδεξιάς, ενώ εξακολουθεί να δείχνει μέτρια και λογική. Οι νέες εθνικιστικές προσωπικότητες της Ευρώπης θα μπορούσαν να μοιάζουν περισσότερο στον Κουρτς παρά στον Χίτλερ. Αλλά η τάση είναι ακόμα σαφής.
   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου