Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΒΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΒΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν ο Καίσαρας, αν και κατάγονταν από αριστοκρατική οικογένεια, λόγω της δικτατορίας του Σύλλα η οικογένεια του φτώχυνε (επειδή ο πατέρας του ήταν ηγετική φυσιογνωμία των λαϊκών και εχθρός του Σύλλα) και ο ίδιος μεγάλωσε σε φτωχογειτονιές και έγινε αγαπητός και δεκτικός στον λαό μεγαλώνοντας μαζί του, κάτι που του ήταν αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχία του στην μετέπειτα πολιτική του πορεία, που άρχισε όταν αυτός ενηλικιώθηκε.

Αντίστοιχα και ο Ερντογάν λόγω της δικτατορίας του Έβρεν, λόγω του ότι η οικογένεια του ήταν ισλαμική αναγκάστηκε και αυτός να μεγαλώσει σε φτωχογειτονιές και έγινε αγαπητός και δεκτικός στον λαό μεγαλώνοντας μαζί του, κάτι που του ήταν αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχία του στην μετέπειτα πολιτική του πορεία, που άρχισε όταν αυτός ενηλικιώθηκε.

Τον λαοφιλή αρχηγό των λαϊκών Καίσαρα προσπάθησε αρχικά με παράνομες και δικτατορικές μεθόδους να τον αποκλείσει από την διεκδίκηση μέσω εκλογών το διεφθαρμένο σύστημα των Συγκλητικών, πρωτα υπό την δικτατορία του Σύλλα και ο ίδιος αναγκάστηκε να κρυφτεί για να σώσει την ζωή του.

Ακριβώς τα ίδια έκαναν επιτυχώς στην περίπτωση αυτή οι Συγκλητικοί και με τους μέντορα των λαϊκών και προκάτοχους του Καίσαρα στην ηγεσία του κόμματος των λαϊκών, τους αδερφούς Γάιο και Τιβέριο Γράκχοι, ρίχνοντας τους με βίαια πραξικοπήματα (https://alophx.blogspot.com/2017/09/20.html).

Για τον λόγο αυτό ο Καίσαρας αναγκάστηκε για όσο διαρκούσε η δικτατορία του Σύλλα να εξοριστεί από την Ρώμη και επέστρεψε μόνο όταν η δικτατορία του Σύλλα έπεσε και οι πολιτικές συνθήκες είχαν βελτιωθεί και ανελαβε το έργο του ανασχηματισμού του λαϊκού κόμματος, όπως και την σταδιακή κατάργηση του συντάγματος που προστάτευε την ελίτ και το κατεστημένο και είχε εγκαθιδρύσει ο δικτάτορας Σύλλας, με πράξεις υπέρ του λαού από διάφορα αξιώματα, μέχρι να φτάσει στο ανώτατο αξίωμα του υπάτου.

Αντίστοιχα στην Τουρκία το δικτατορικό παρακράτος των κεμαλιστών (στρατηγοί, δικαστικοί, αστυνομικοί) προσπάθησε και αυτό με παράνομες μεθόδους και δίκες να αποκλείσει τον λαοφιλή αρχηγό του ισλαμικού κόμματος «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» Ερντογάν από την δημοκρατική και μέσω ψήφου εκλογή δημοσίων αξιωμάτων, τόσο του πρωθυπουργού και του Προέδρου.

Ακριβώς τα ίδια έκαναν επιτυχώς στην περίπτωση αυτή οι κεμαλικοί και με τον ισλαμιστή μέντορα και προκάτοχο του Ερντογάν Ερμπακάν, ρίχνοντας τον με το λεγόμενο μεταμοντέρνο πραξικόπημα του 1.996 μ.Χ των και το τελεσίγραφο για κανονικό πραξικόπημα των κεμαλιστών στρατηγών αν το κόμμα του Ερμπακάν δεν αποχωρούσε από την κυβέρνηση της Τουρκίας (https://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html).

{Ότι ακριβώς δηλαδή είχε κάνει και ο Ιταλός στρατηγός Ντε Λορέντζο στην Ιταλία κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, στρέφοντας τον Ιταλικό στρατό κατά την διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης «Επιχείρηση Solo» κατά της Ρώμης, εκβιάζοντας επιτυχώς με «έμμεσο τελεσίγραφο» του στρατού την εκδίωξη των αριστερών και των σοσιαλιστών από την τότε Ιταλική κυβέρνηση, αλλιώς ο στρατός θα βάδιζε στην Ρώμη και θα εγκαθίδρυε δικτατορία εκδιώκοντας τους αριστερούς και σοσιαλιστές πολιτικούς με την βία από την τότε κυβέρνηση της Ιταλίας (https://alophx.blogspot.com/2017/09/freikorps.html, https://alophx.blogspot.com/2022/06/p2.html)}.

Για τον λόγο αυτό ο Ερντογάν αναγκάστηκε για όσο διαρκούσε η δικτατορική αυτή κατάσταση να αποσυρθεί από το προσκήνιο προσωρινά και επέστρεψε μόνο όταν η κυβέρνηση που εγκαθίδρυσε με το μεταμοντέρνο πραξικόπημα έμμεσα η κεμαλική δικτατορία έπεσε και οι ΄πολιτικές συνθήκες είχαν βελτιωθεί.

Και στην συνέχεια ανέλαβε το έργο του ανασχηματισμού του ισλαμικού κόμματος, όπως και την σταδιακή κατάργηση του συντάγματος που προστάτευε την ελίτ και το κατεστημένο και είχε εγκαθιδρύσει οι δικτάτορες Κεμάλ και Έβρεν, με πράξεις υπέρ του λαού από διάφορα αξιώματα, μέχρι να φτάσει στο ανώτατο αξίωμα του πρωθυπουργού και ύστερα και του Προέδρου.

Ο Καίσαρας ξεκίνησε αρχικά από το αξίωμα του Αρχιερέα και στην συνέχεια ανέβηκε παρά τα εμπόδια, ανέβηκε σταδιακά όλα τα σκαλιά της εξουσίας εκλεγόμενος αρχικά Πραίτορας, Καίστορας και Ύπατος, χάρις στην πολιτική συμμαχία του συμμαχία με τον Πομπήιο και τον Κράσσο και χάρις στις γνωριμίες, τον πλούτο, την δημοφιλία και την ισχύ τους (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_53.html).

Την περίοδο αυτή, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Καίσαρα, κυρίως ο Κικέρωνας και ο Κάτων ο Νεότερος, προσπάθησαν να τον ρίξουν από την εξουσία κατηγορώντας τον ότι συνωμοτούσε με τον Κατιλίνας για να ρίξει την δημοκρατία, χωρίς όμως αποδείξεις και στο τέλος οι κατηγορίες ενάντια στον Καίσαρα απέτυχαν και η δημοφιλία του στον λαό αυξήθηκε περαιτέρω, ενώ αυτός στην συνέχεια κατάφερε να καταργήσει και να αλλάξει το σύνταγμα που είχε επιβάλει ο δικτάτορας Σύλλας.

Ο Καίσαρας ξεκίνησε αρχικά από το αξίωμα του Αρχιερέα, του καίστορα, του πραίτορα και του και στην συνέχεια ανέβηκε παρά τα εμπόδια, τις στημένες δίκες και την προσωρινή απαγόρευση μέσα από αυτές να μην είναι για κάποιο χρονικό διάστημα ικανός να εκλεγεί σε κανένα από τα ανώτατα αξιώματα, όλα τα σκαλιά της εξουσίας εκλεγόμενος όταν ήρθησαν οι περιορισμοί πρωτα πρωθυπουργός και τέλος και Προέδρος, χάρις στην πολιτική συμμαχία του συμμαχία με τον Ερμπακάν και τον Γκιουλέν και χάρις στις γνωριμίες, τον πλούτο, την δημοφιλία και την ισχύ τους (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_17.html).

Την περίοδο αυτή, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν, κυρίως οι κεμαλικοί προσπάθησαν να τον ρίξουν από την εξουσία κατηγορώντας τον ότι συνωμοτούσε για να ρίξει την δημοκρατία, χωρίς όμως αποδείξεις και στο τέλος οι κατηγορίες ενάντια στον Ερντογάν κατέπεσαν και η δημοφιλία του στον λαό αυξήθηκε περαιτέρω, ενώ αυτός στην συνέχεια κατάφερε να καταργήσει και να αλλάξει το σύνταγμα που είχε επιβάλει ο δικτάτορας Έβρεν.

Ο Καίσαρας συνάντησε βίαιες αντιδράσεις και εξεγέρσεις αναμεσά σε συμμορίες των Συγκλητικών και των οπαδών του λαϊκού κόμματος, τις οποίες κατέστειλε, ενώ την ίδια περίοδο ανέλαβε ο ίδιος πολεμικές εκστρατείες στην Γαλατία, την Γερμανία και την Βρετανία.

Ο Ερντογάν από την πλευρά του συνάντησε βίαιες εξεγέρσεις, το γνωστό κίνημα στην πλατεία Τάξίμ, τις οποίες κατέστειλε, ενώ την ίδια περίοδο απέστειλε στρατό σε πολεμικά μέτωπα πρώτα σε Συρία, Ιράκ, μετά στην Λιβύη, στην συνέχεια στο Αρτσάχ στην Αρμένια, ενώ παράλληλα άρχισε να απειλεί και την Ελλάδα και την Κύπρο (https://alophx.blogspot.com/2020/10/2020-1940-1973.html).

Οι εκστρατείες του Καίσαρα ήταν επιτυχείς και εκτόξευσαν την δημοφιλία του στον λαό, με αποτέλεσμα οι Συγκλητικοί βλέποντας τον έτοιμο να επικρατήσει, να προσεταιριστούν τον Πομπήιο μετά τον θάνατο του Κράσσου και να τον στρέψουν ενάντια στον Καίσαρα, διορίζοντας τον Πομπήιο μόνο Ύπατο, χωρίς συν ύπατο όπως ήταν το νόμιμο, ενώ διέταξαν τον Καίσαρα να διαλύσει τον στρατό του και να έρθει μονός και απροστάτευτος στην Ρώμη, με σκοπό είτε να τον δολοφονήσουν, είτε να τον συλλάβουν, είτε να τον εξορίσουν, αφού πρώτα τον δικάσουν.

Ο Καίσαρας αντέδρασε στις παράνομες αυτές μεθοδεύσεις εναντίον του με εξέγερση και βάδισε με τον στρατό του ενάντια στην Ρώμη, ξεκινώντας τον Ρωμαϊκό Εμφύλιο Πόλεμο, στον οποίο στο τέλος αναδείχτηκε νικητής και απέκτησε δικτατορικές εξουσίες (https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_23.html).

Αντιστοιχα, στην Τουρκία, η αύξηση της δημοφιλία του Ερντογάν στον λαό, είχε σαν αποτέλεσμα οι κεμαλικοί (με την συμπαράσταση και των ΗΠΑ) βλέποντας τον έτοιμο να επικρατήσει, να προσπαθήσουν να διενεργήσουν το 2016 μ.Χ. πραξικόπημα εναντίον του στην Πόλη και την Άγκυρα, με σκοπό είτε να τον δολοφονήσουν, είτε να τον συλλάβουν, είτε να τον εξορίσουν, αφού πρωτα τον δικάσουν.

Ο Ερντογάν, πιθανότατα πληροφορημένος από τους Ρώσους, αντέδρασε αποτελεσματικά στις παράνομες αυτές μεθοδεύσεις εναντίον του και με τα πιστά στον ίδιο μέλη του στρατού, κατάφερε να καταστείλει το πραξικόπημα στην Νέα Ρώμη/Πόλη, νικώντας στον σύντομο Τουρκικό εμφύλιο πόλεμο, στον οποίο στο τέλος αναδείχτηκε νικητής και απέκτησε δικτατορικές εξουσίες κηρύσσοντας κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (https://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html).

{Παρεμφερή τακτική και προσπάθεια να ρίξουν με πραξικοπηματικό τρόποι οι ελίτ του παρακράτους και οι ολιγάρχες έκαναν και στην Ρωσία, οι Ρώσοι ολιγάρχες ενάντια στον Πούτιν, με την συμπαράσταση και των ΗΠΑ, τόσο με τις προσπάθειες «χρωματιστών επαναστάσεων» ΜΚΟ του Σόρος και της Δύσης ενάντια στον Πούτιν, όσο και με το πραξικόπημα του Πριγκοζίν και τον παραλίγο εμφύλιο στην Ρωσία, το οποίο ως άλλος Καίσαρας κατέπνιξε τάχιστα ο Πούτιν (https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_13.html, https://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post_15.html).

Μία κατάσταση που θα μπορούσε να επαναληφθεί αν οι δυτικοί δεν αναγνωρίσουν το νόμιμο εκλογικό αποτέλεσμα των Ρωσικών Προεδρικών εκλογών του Μάρτιου του 2024 μ.Χ. και προσπαθήσουν ξανά με  χρωματιστές επαναστάσεις» ΜΚΟ του Σόρος, των Ρώσων ολιγαρχών και της Δύσης ενάντια στον Πούτιν, όσο και με πραξικόπημα σαν αυτό του Πριγκοζίν να προκαλέσουν ανεπιτυχώς πιθανότατα εμφύλιο και χάος στην Ρωσία.

Αλλά και στις ΗΠΑ το Αμερικανικό παρακράτος, η CIA και οι ολιγαρχικές φιλοπόλεμες ελίτ/αλλιώς στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα, προσπάθησαν με στημένες δίκες να εμποδίσουν την εκλογή του Τραμπ το 2016 μ.Χ., κατηγορώντας τον δήθεν σαν πράκτορα των Ρώσων, τάχατες «βιαστή» πορνών και προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια στην εκλογή του με ψεύτικα στοιχεία, προκειμένου να προωθήσουν ανεπιτυχώς στην θέση την παντελώς διεφθαρμένη εκπρόσωπο των ολιγαρχών, την δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον.

Οι μεθοδεύσεις αυτές απέτυχαν και ο Τραμπ εκλέχτηκε τελικά Προέδρος. Όμως αν το παρακράτος προσπαθήσει να κλέψει με νομικίστικα παράνομα τερτίπια και νοθεία ξανά τις εκλογές από τον Τραμπ (https://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html), προσπαθώντας παράνομα να τον αποκλείσει από την δυνατότητα εκλογής από πολιτείες που ελέγχουν οι δημοκρατικοί (προσπάθεια που πιθανότατα θα απορριφθεί ως παράνομη από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο των ΗΠΑ), μπορεί στην χώρα αυτή να γίνει ακόμα και εμφύλιος (https://alophx.blogspot.com/2017/01/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2021/02/blog-post.html).

Ή εάν επικρατήσει όπως είναι το πιθανότερο ξανά ο Τραμπ στις Προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2024 μ.Χ. στις ΗΠΑ, οι εχθροί του να προσπαθήσουν ακόμα και να τον δολοφονήσουν, όπως έκαναν στην Αρχαία Ρώμη οι Συγκλητικοί με τον Καίσαρα (https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_23.html)}.

Τον Καίσαρα, τον οποίο δεν μπορούσαν να ρίξουν οι Συγκλητικοί οργάνωσαν τελικά την δολοφονία του, πιστεύοντας ότι θα κατάφερναν να πάρουν και τον λαό με το μέρος τους (αν και είχαν ακριβώς τα αντίθετα συμφέροντα από αυτόν).

Όμως, αν και κατάφεραν να δολοφονήσουν τον Καίσαρα, ο λαός εξεγέρθηκε εναντίον τους, όπως και μεγάλο μέρος του στρατού, ενώ στον νέο Ρωμαϊκό Εμφύλιο που ακολούθησε με την δεύτερη Τριανδρία (Οκταβιανός Αύγουστος, Αντώνιος και Ελπίδος), οι δολοφόνοι του Καίσαρα (Μάρκος Βρούτος, Κάσσιος) και ο στρατηγός τους Λαβίνιος, αν και ζήτησαν και έλαβαν την βοήθεια των Παρθών με αντάλλαγμα Ρωμαϊκά εδάφη, στο τέλος ηττήθηκαν τόσο από τον στρατό των εχθρών τους (Βρούτος, Κάσσιος), όσο και από τους Πάρθους (όταν δεν τους ήταν πια χρήσιμοι και κατέλαβαν αρκετά Ρωμαϊκά εδάφη) ο Λαβίνιος (https://alophx.blogspot.com/2019/07/blog-post.html).

Αντίστοιχα στην εποχή μας, οι κεμαλικοί, οι οποίοι δεν μπορούν να ρίξουν τον Ερντογάν, μπορεί να  οργανώσουν τελικά την δολοφονία του και ένα νέο πραξικόπημα εναντίον του, πιστεύοντας ότι θα κατάφερναν να πάρουν και τον λαό με το μέρος τους (αν και είχαν ακριβώς τα αντίθετα συμφέροντα από αυτόν).

[Στην δε περίπτωση της Τουρκίας ο Αντώνιος, δηλαδή ένας επίδοξος διάδοχος ηγέτης και συγγενής του «Καίσαρα» Ερντογάν που ακόμα και αν έπαιρνε την εξουσία στα χέρια του θα την έχανε σύντομα από τους εχθρούς του με εμφύλιο, πραξικόπημα ή και εκλογές (όπως και ο Αντώνιος ήταν μακρινός ξάδερφος του Καίσαρα) θα μπορούσε να είναι ο Μπιλάλ Ερντογάν ή ο Μπαμπακάν.

Οι δε διάδοχοι του Τούρκοι «Βρούτου και Κάσσιου» που θα έπαιρναν προσωρινά την εξουσία προσπαθώντας να επαναφέρουν την Συγκλητική ολιγαρχία, θα ήταν οι Κεμαλιστές στρατηγοί, ή πολιτικοί (π.χ. ο Ιμάμογλου).

Ένα πραξικόπημα ή μία αλλαγή εξουσίας στην Τουρκία με εκλογές θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν εμφύλιο πόλεμο στην Τουρκία ή και σε μία προσπάθεια να ανακαταλάβουν την εξουσία οι ισλαμιστές με πραξικόπημα αντίστοιχο με αυτό των Κεμαλικών το 2016 μ.Χ. (https://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html).

Αν δε στον εμφύλιο πόλεμο αυτό νικήσουν οι ισλαμιστές θα μπορούσε να σχηματιστεί μία νέα Β’ Τριανδρία σαν αυτή των Αυγούστου, Λέπιδου και Αντωνίου στην Τουρκία από στελέχη τους (π.χ. Μπιλάλ Ερντογάν, Μπαμπακάν, ακόμα και Γκιουλέν-https://alophx.blogspot.com/2024/04/blog-post_29.html).

Ενώ οι ισλαμιστές θα μπορούσαν να επανέλθουν αν χάσουν την εξουσία και με έναν Ρωσοτουρκικό πόλεμο που θα έριχνε τους αντιρώσους Κεμαλιστές και θα έβαζε ξανά στην εξουσια τους ισλαμιστές σαν υποχείρια των Ρώσων αυτή την φορά (https://www.noiazomai.gr/2024/04/papa-giannis-pasxa-5-maiou.html), όπως και οι Κεμαλιστές θα ήταν υποχείρια των Αμερικάνων και των Γερμανών.

Και κατά τον ίδιο τρόπο που οι Πάρθοι βοήθησαν τους αντικαισαρικούς Βρούτο, Κάσσιο και Λαβίνιο κατά των Καισαρικών Αυγούστου, Αντωνίου και Λέπιδου για την κατάληψη της εξουσίας στο Ανατολικό τμήμα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, οι Ρώσοι να βοήσουν τους ισλαμιστές στην επάνοδο στην εξουσία στην Ανατολή, με αποτέλεσμα την επέμβαση των δυτικών για την πτώση των ισλαμιστών, όπως και η Τριανδρία επενέβη κατά των Παρθών για να εμποδίσει στην εδραίωση των αντικαισαρικών στην Ρωμαϊκή Ανατολή]. 

Όμως, ακόμα και αν τα καταφέρουν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν (και να επικρατήσουν εκεί που υπάρχουν πολλοί ακόμα κεμαλικοί, δηλαδή σε Πόλη και Μικρά Ασία), ο λαός να εξεγερθεί εναντίον τους, όπως και μεγάλο μέρος του στρατού, ενώ στον νέο Τουρκικό εμφύλιο που σιγουρά θα ακολουθήσει, οι διάδοχοι ισλαμιστές του Ερντογάν να ζητήσουν και να λάβουν μέσω μυστικών συμφωνιών που έχουν την βοήθεια των Ρώσων, ενώ στο τέλος οι κεμαλικοί να ηττηθούν τόσο από τον στρατό των ισλαμιστών εχθρών τους, όσο και από τους Ρώσους (όταν δεν τους ήταν πια χρήσιμοι και θα έχουν κατέλαβε στην περίπτωση αυτή αρκετά Τουρκικά εδάφη, ακόμα και την Πόλη).

Αν δε πιο πριν ο Ερντογάν έχει προσπαθήσει ή έχει επιτεθεί στην Ελλάδα και την Κύπρο και το πραξικόπημα συμβεί λόγω ή εν μέσω ενός τέτοιου πολέμου, τότε σε μία εξέλιξη σαν την παραπάνω, όλα τα πολεμικά μέτωπα των Τούρκων θα καταρρεύσουν, ενώ η Δύση μπορεί να βρει στην περίπτωση αυτή και την αφορμή να πετάξει ακόμα και την Τουρκία από το ΝΑΤΟ (αν δεν έχει βγει μονή όπως συμβουλεύουν απόστρατοι στρατηγοί τον Ερντογάν για να επιτεθεί στην Ελλάδα και να ζητήσει την στήριξη των Ρωσοκινέζοι), ειδικά εάν στην περίπτωση αυτή (εκτός του ΝΑΤΟ και της στρατιωτικής συμμαχίας του) οι Ρώσοι χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά κατά των εκ νέου κεμαλιστών πραξικοπηματιών.

{Ο δε Προέδρος Τραμπ δήλωσε στις 15 Ιανουαρίου του 2024 μ.Χ. ότι σε 34 μέρες (γύρω στα μέσα με τέλη Φεβρουάριου του ίδιου έτους) το Ιράν θα έχει πυρηνική βομβά. Είναι άραγε αυτό μία έμμεση δήλωση ότι μέχρι τότε το Ιράν θα πρέπει να βομβαρδιστεί από τις ΗΠΑ, Ισραήλ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και Δύση για να μην συμβεί μία τέτοια εξέλιξη;

Και θα είναι άραγε μία τέτοια εξέλιξη για να ξεκινήσει ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος με την ενεργοποίηση των συμμαχιών των δύο μερών Δύσης (ΗΠΑ, Ισραήλ, ΕΕ, ΝΑΤΟ) και Ανατολής (Ιράν, Ρωσίας, Κίνας, BRICS, Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης και Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας) με μία επίθεση των δυτικών στο Ιράν, στον Ευφράτη και την Μέση Ανατολή;

Στην δε Ελλάδα ζητείται ένας νέος Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, ζητείται μαχητής Επίσκοπος και Αρχιεπίσκοπος… Τα έβαλε ένας και μόνος αυτός, εναντίον όλων ! Με την Χάρη όμως και την δύναμη του Χριστού επάνω του! Πάπας τότε, πάπας και Ευρωπαϊκή – παπική ένωση τώρα! Τούρκος τότε, και Τούρκος τώρα!

Ο ίδιος εχθρός και οι ίδιες Ευρωπαϊκές αλεπούδες τότε και τώρα, με τον ίδιο κίνδυνο προδοσίας και αθετήσεως συμφωνιών να επικρέμανται επί των κεφαλών μας… Συνελήφθησαν και πάλι αδιάβαστοι οι πολιτικοί μας, αδιάβαστοι της Ελληνικής ιστορίας και των δεινών και παθημάτων πού έχουμε υποστεί από τους ξένους, Γερμανούς, Άγγλους, και Αμερικάνους πιστεύοντας ότι αυτοί θα μας σώσουν…

Αν είχανε όμως οι πολιτικοί μας πίστη στον Χριστό και αν δεν ήσαν αλιβάνιστοι και διώκτες των εντολών του Θεού με τις άθλιες νομοθεσίες πού επέβαλαν στον λαό, τότε θα υπήρχε ελπίς σωτηρίας μας. Τώρα όμως…αν δεν μετανοήσουμε «πάντες ομοίως θα χαθούμε…» (https://www.kivotoshelp.gr/index.php/eidhseis/2936-ziteitai-enas-neos-agios-markos-o-evgenikos-ziteitai-maxitis-episkopos-kai-arxiepiskopos)}.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των γεγονότων στην Τουρκία,  στην Ευρώπη και στον κόσμο; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά και μόνο αν λάβουμε τα καταλληλά μετρά ως λαός θα αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.






 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου