Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

 ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, καθόλη την διάρκεια της ιστορίας υπήρξαν ομοιότητες στις πράξεις πολιτικών και δημαγωγών, οι οποίες προέρχονταν από όμοια κέντρα, είχαν παρεμφερείς σκοπούς, αλλά και παρόμοιες καταλήξεις, ιδιαίτερα στην Αρχαία Ελλάδα, αλλά και στις μέρες μας.

Έτσι, στην Αρχαία Αθήνα, πολύ σημαντικός δημαγωγός από γνωστή αριστοκρατική οικογένεια της εποχής ήταν ο Πεισίστρατος, ο οποίος ήταν συγγενής του ιδρυτή της «πρώτο»-δημοκρατίας, του Σόλωνα.

Αυτός, από την μία λόγω της γενναιότητας που επέδειξε στον πόλεμο της Αθήνας με τα Μέγαρα, της εξαιρετικής ρητορικής του δεινότητας, μέσω τεχνασμάτων, αλλά και εκμεταλλευόμενος την έντονη κοινωνική ένταση και κοινωνική, οικονομική και πολιτική διαμάχη των πλουσίων και των φτωχών, η οποία δεν είχε κοπάσει παρά τους νομούς του Σόλωνα, κατάφερε να γίνει αν και αριστοκράτης αρχηγός των φτωχών και των αγροτών, ιδρύοντας το κόμμα των πεδινών, εν αντιθέσει με το κόμμα των αριστοκρατών του Λυκούργου και των εμπόρων και της μεσαίας τάξης του Μεγακλή των Αλκμεωνίδων (που και αυτός ήταν αριστοκρατικής καταγωγής).

Η μεγάλη αύξηση της δημοτικότητας του λαοφιλούς Πεισίστρατου, όπως και η προσπάθεια κατάληψης με την βία του πολιτεύματος για την επιβολή τυραννίας, είχε σαν αποτέλεσμα την συσπείρωση των αριστοκρατών εναντίον του και την εκδίωξη του δύο φορές από την εξουσία στην Αθήνα, αν και στο τέλος επέστρεψε με την βοήθεια των ορυχείων χρυσού και αργυρού που κέρδισε στην Θράκη και στο Παγγαίο Ορός άρχισε να οργανώνει την αντεπίθεση του.

Έτσι, συγκέντρωσε κα μίσθωσε μισθοφόρους από το Άργος και στρατό που του εξασφάλισε ο φίλος του και τύραννος Λύγδαμι από το νησί της Νάξου, όπως και αριστοκράτες φίλοι του από την Θήβα, την Θεσσαλία και την Ερέτρια, ο Πεισίστρατος έπλευσε από την Ερέτρια στον Μαραθώνα, οπού νίκησε τους Αθηναίους στην Παλλήνη και κατέλαβε την εξουσία μέχρι τον θάνατο του.

Για να διασφαλίσει το καθεστώς του από τους αντιφρονούντες, ο Πεισίστρατος πήρε ομήρους μερικούς νέους από αριστοκρατικές οικογένειες και τους έστειλε στην Νάξο, στον προσωπικό του φίλο και τύραννο της νήσου Λύγδαμι, και εξόρισε όσους αρνήθηκαν να συμβιβαστούν, όπως τους Αλκμεωνίδες.

Παράλληλα, ίδρυσε μία νέα πολιτική δυναστεία, αυτή των Πεισιστρατίδων, όμως επειδή οι γιοι του αρχίσαν να καταπιέζουν τον λαό, να τους επιβάλουν αφόρητους. υπέρογκους φόρους και να είναι βίαιοι και ανίκανοι, με αποτέλεσμα να εκδιωχτούν από τους Αθηναίους και από την επίθεση των Σπαρτιατών από την εξουσία και να  (γενόμενοι και μετέπειτα πράκτορες των Περσών ο Ιππίας και οι γιοι του ως εξόριστοι στην μάχη του Μαραθώνα).

Αντίστοιχα και στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας ένας πολύ σημαντικός δημαγωγός από γνωστή αριστοκρατική πολιτική οικογένεια της εποχής ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος ήταν γιος του λεγομένου «γερού της δημοκρατίας» Γεωργίου Παπανδρέου του Πρεσβυτέρου.

Αυτός, από την μία λόγω της εξαιρετικής ρητορικής του δεινότητας, μέσω τεχνασμάτων, αλλά και εκμεταλλευόμενος την έντονη κοινωνική ένταση και κοινωνική, οικονομική και πολιτική διαμάχη των πλουσίων και των φτωχών, αλλά και την αυταρχικότητα του παλατιού, κατάφερε να γίνει αν και πλούσιος ο ίδιος και η οικογένεια του αρχηγός των φτωχών και των αγροτών (όπως και ο πατέρας του), υδρεύοντας μετέπειτα το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα όμως έγινε μέλος του κόμματος του πατέρα του, την Ένωση Κέντρου.

Αντίθετα με το κόμμα του Παπανδρέου, υπήρχε το κόμμα του Εθνικού Συναγερμού, το οποίο με τον θάνατο του Παπάγου βρίσκονταν υπό την ηγεσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Πρεσβυτέρου, οι φιλομοναρχικοί, αλλά και αποστάτες αργότερα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B1%CF%83-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5/), δωσίλογου επί της Γερμανικής Κατοχής (https://www.triklopodia.gr/epta-families-apo-rizes-dosilogon-ke-sinergaton-ton-germanon-diafentevoun-tin-ellada/) και σκληρός εκπρόσωπος της πλουτοκρατίας, και αυτοί πλούσιοι με τις οικογένειες τους, όπως και οι Παπανδρέου (ενώ ο Μητσοτάκης ήταν και μικρανεψιός και πολίτικος συνεχιστής του Ελευθέριου Βενιζέλου).

Η μεγάλη αύξηση της δημοτικότητας του λαοφιλούς Ανδρέα Παπανδρέου, όπως και η προσπάθεια κατάληψης με την βία του πολιτεύματος για την επιβολή τυραννίας/δικτατορίας με στρατιωτικο κίνημα/πραξικόπημα με την οργάνωση «Ασπίδα», όπως και η επιβολή της χούντας στην Ελλάδα, είχε την εκδίωξη του δύο φορές από την Ελλάδα.

Στο τέλος όμως επέστρεψε στην Ελλάδα, τόσο χάρις στις ρητορικές του ικανότητες, αλλά και με την βοήθεια των Αμερικάνων με την πτώση της χούντας και την Μεταπολίτευση στην Ελλάδα και κατάφερε να πάρει με εκλογές την εξουσία το 1,981 μ.Χ. (όπως και με τις εκλογές του 1,992 μ.Χ., μετά από μία μικρή παύση τα έτη 1.989-1.992 μ.Χ., στα οποία κυβέρνησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης).

Παράλληλα, επανίδρυσε μία νέα πολιτική δυναστεία, αυτή των Παπανδρέου, ενώ μαζί της επανιδρύθηκαν και άλλες εξίσου διεφθαρμένες και εθνοπροδοτικές πολίτικες δυναστείες που είχαν και αυτές εκδιωχτεί από την χούντα (αυτές των Καραμανλήδων και των Μητσοτάκηδων).

Όμως επειδή οι πολιτικοί, αλλά/και βιολογικοί απόγονοι των δυναστειών αυτών (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_98.html), άρχισαν να καταπιέζουν τον λαό, να τους επιβάλουν αφόρητούς/υπέρογκους φόρους και να είναι βίαιοι και ανίκανοι (ιδίως επί μνημονίων ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Νεότερος, ο Παπαδήμος. ο Σαμαράς, ο Τσίπρας, ο Κουλής, αλλά και ο Σημίτης και ο Κων/νος Καραμανλής ο Νεότερος πριν από αυτούς), ενώ μπορεί και αυτοί να εκδιωχτούν από τους Έλληνες από μία πιθανή επίθεση των Τούρκων από την εξουσία και να  (έχοντας γίνει και πράκτορες των Αμερικάνων και των Γερμανών, όπως και υποτελείς των Τούρκων).

Επίσης και ο Περικλής κατάγονταν από αριστοκρατική οικογένεια, είχε σχεδόν συνεχόμενα την εξουσία στην Αθήνα, με εξεύρεσή ένα ετος που καθαιρέθηκε για διαφθορά και κατάχρηση του δημοσίου χρήματος και πλήρωσε πρόστιμο ήταν και αυτός ένας λαοφιλής δημαγωγός και ανέπτυξε την Αθήνα και έκτισε τον Παρθενώνα ξοδεύοντας τα χρήματα των συμμάχων της Συμμαχίας της Δήλου/Α’ Αθηναϊκής Συμμαχίας παράνομα, ενώ ο ίδιος είχε και σκανδαλώδη ζωή με την Ασπασία ακόμα και παντρεμένος και χώρισε την πρώτη του γυναικά για να την παντρευτεί.

Παράλληλα, αυτός ξεκίνησε τον Πελοποννησιακό Πόλεμο και κατέστρεψε την Αρχαία Αθήνα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, ενώ η οικογένεια του, αλλά και ο Κλεισθένης, συγγενής του Περικλή και ο επίσημος ιδρυτής της δημοκρατίας στην Αθήνα ήταν συνεργοί των Περσών (στην μάχη του Μαραθώνα ως λέγεται).

Παρόλα αυτά, μετά τον θάνατο του Περικλή, η πολιτική του δυναστεία συνεχίστηκε από αδύναμους, ανίκανους ή /και αδίστακτους εθνοπροδότες διάδοχους, όπως π.χ. τον Περικλή τον Νεότερο και τον Αλκιβιάδη, με τον μεν πρώτο να εκτελείται από τους Αθηναίους με την ψήφο τους, ενώ ο δεύτερος να εκτελείται λόγω της προδοσίας όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και της Σπάρτης και των Περσών, αφού πρωτα κυνηγήθηκε από όλους.

Όπως ακριβώς και ο  Ανδρέας Παπανδρέου κατάγονταν από πλούσια πολιτική οικογένεια, είχε σχεδόν συνεχόμενα την εξουσία στην Ελλάδα, με εξαίρεση τρία έτη (τα έτη 1.989-1.992 μ.Χ., στα οποία κυβέρνησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης) και δικάστηκε για διαφθορά και κατάχρηση του δημοσίου χρήματος ήταν και αυτός ένας λαοφιλής δημαγωγός και ανέπτυξε την Ελλάδα με τοκογλυφικά δάνεια από τις τράπεζες του εξωτερικού και της Γερμανίας (όπως ακριβώς έκανε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Πρεσβύτερος και όλοι οι πολιτικοί που τους διδάχτηκαν ως τις μέρες μας) παράνομα και χωρίς να ενημερώσει τον λαό, ενώ ο ίδιος είχε και σκανδαλώδη ζωή με την Δήμητρα Λιανή ακόμα και παντρεμένος και χώρισε την πρώτη του γυναικά Μαργαρίτα για να την παντρευτεί.

Παράλληλα, αυτός ξεκίνησε τα τοκογλυφικά δάνεια στην Ελλάδα και κατέστρεψε με αυτά την Ελλάδα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, ενώ η οικογένεια του, αλλά και ο πατέρας του ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Πρεσβύτερος, γνωστός και ως ο «Γέρος της δημοκρατίας» ήταν συνεργοί των Γερμανών στην Γερμανική Κατοχή (όπως και οι Καραμανώληδες, οι Μητσοτάκηδες, ο Πλαστήρας, ο Γονατάς, ο Πάγκαλος, ο Πλαστήρας κ.λ.π.).

Παρόλα αυτά, μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, η πολιτική του δυναστεία συνεχίστηκε, όπως και οι άλλες πολίτικες δυναστείες (π.χ. των Καραμανλήδων και των Μητσοτάκηδων) από αδύναμους, ανίκανους ή /και αδίστακτους εθνοπροδότες διάδοχους, όπως π.χ. τον Γεώργιο Παπανδρέου τον Νεότερο, τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά, τον Τσίπρα κα τον Κούλη.

Όμως και αυτοί μπορεί να πέσουν από την εξουσία της Ελλάδας, είτε  με την τιμωρητική ψήφο των Ελλήνων πολίτων, είτε και μέσω ενός πλήρες κραχ της Ελληνικής οικονομίας και του κόσμου (https://www.pronews.gr/oikonomia/o-diasimos-oikonomologos-xari-ntent-provlepei-oikonomiki-katastrofi-aney-proigoumenou-gia-tis-ipa-to-2024-tha-kanei-kroto), ή και ενός πολέμου με τους Τούρκους.

Παράλληλα, υπήρχαν και πολιτικοί στην Αρχαία Ελλάδα, δημαγωγοί ή τύραννοι, οι οποίοι εξόφθαλμα έπαιρναν χρήματα από ξένες δυνάμεις και ήταν πράκτορες τους και προωθούσαν τα συμφέροντα αυτών αντί της Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα, όπως π.χ. ο Δημοσθένης, ο οποίος ανακαλύφθηκε με γράμματα που βρέθηκαν με την πτώση της Περσέπολης στον Μέγα Αλέξανδρο ότι έπαιρνε χρήματα από τον Δαρείο τον Γ΄ τον Κοδομανό της Περσίας (https://alophx.blogspot.com/2019/08/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/10/o-i_12.html).

Με σκοπό να ξεσηκώνει τους Αθηναίους κατά των πάντα Ελλήνων Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να μην ενωθούν αυτοί υπό την ηγεσία τους και επιτεθούν στους Πέρσες, ενώ παράλληλα ήταν και καταχραστής του δημοσίου χρήματος και άπληστος και διεφθαρμένος, αφού είχε δωροδοκηθεί από τον Ραπάλο για να τον σώσει (όπως έκανε και ο Άγις ο Γ΄ και επαναστάτησε ενάντια στον Αντίπατρο, τον τοποτηρητή του Μεγάλου Αλέξανδρου στην Ελλάδα και ηττήθηκε).

{Ότι ακριβώς έκανε και ο τύραννος Αθηνίων στην Αθήνα (https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post.html), αλλά και οι τύραννοι Δημήτριος ο Φάλιρες και ο Λαχάρης, οι οποίοι ανέλαβαν την εξουσία με την υποστήριξη ξένων (π.χ. του Κάσσανδρου και του Μιθριδάτη του ΣΤ’ του Μέγα Ευπάτωρα), οι οποίο εκτός από του ότι λήστευαν και κατακλέβαν τον λαό, με τα χρήματα του δημοσίου προσλάμβαναν μισθοφόρους και σωματοφυλακές για να καταπιέζουν και να δέρνουν, βασανίζουν ή και να σκοτώνουν τον λαό, όπως ακριβώς κάνουν και οι Ελληνικές κυβερνήσεις με τον Ελληνικό λαό και τα ΜΑΤ στις μέρες μας}. 

Όλοι αυτοί εκδιώχθηκαν από την εξουσία της Αρχαίας Αθήνας όταν έπαψε η χρηματοδότηση από τους πάτρωνες τους, τους Πέρσες, όταν αυτοί ηττήθηκαν από την επίθεση των Ελλήνων υπό τον Μέγα Αλέξανδρο και την καταστροφή του κράτους τους (https://alophx.blogspot.com/2018/01/y.html, https://alophx.blogspot.com/2019/08/blog-post.h,. https://alophx.blogspot.com/2018/11/starcraft.html) και χωρίς πάτρωνες και υποστήριξη αυτοί εκδιώχτηκαν τόσο από τους εχθρούς τους, όσο και από τον λαό τους και αφανίστηκαν, αφού πρώτα έχασαν πολέμους στους οποίους πήραν μέρος και η Αθήνα ηττήθηκε εξαιτίας τους.

Αντίστοιχα και στις μέρες μας οι Έλληνες πολίτικοί είναι πράκτορες (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_93.html, https://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_56.html, https://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_81.html, https://alophx.blogspot.com/2017/01/kai-meta.html) και φερέφωνα των Γερμανών και των Αμερικάνων (όπως και των Βρετανών παλαιότερα) και προωθούν τα συμφέροντα αυτών αντί της της Ελλάδας.

Παράλληλα, πολλοί από αυτούς είναι και καταχραστές του δημοσίου χρήματος άπληστοι, εθνοπροδότες και διεφθαρμένοι (https://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_92.ht,, https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/tzefri-epstain-itan-praktoras-tis-mosant-pou-ekviaze-politikous/ml, https://attikanea.info/%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%BA%CE%B2%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7/, https://romioitispolis.gr/sok-apo-to-alert-tv-ellines-politikoi-ekviazontai-apo-tin-mosant-me-vinteo-paiderastias/)…, αφού ηχούν δεχτεί και δωροδοκίες, ενώ είναι και παντελώς ανήθικοι και έχουν καταφύγει στο εξωτερικό για να γλιτώσουν την τιμωρία στις χώρες των οποίων ήταν πράκτορες και τους δωροδόκησαν, π.χ. ο Χριστόφορος στην Γερμανία. 

 

Όλοι αυτοί μπορεί να εκδιωχθούν από την εξουσία της Ελλάδας όταν πάψει η χρηματοδότηση από τους πάτρωνες τους, τους δυτικούς αν αυτοί ηττηθούν από την επίθεση των εχθρών τους Ρώσων και Κινέζων και την καταστροφή των κρατών των πατρώνων τους (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_24.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_17.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_10.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_23.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_13.html) ή/και από ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ (https://www.pronews.gr/oikonomia/o-diasimos-oikonomologos-xari-ntent-provlepei-oikonomiki-katastrofi-aney-proigoumenou-gia-tis-ipa-to-2024-tha-kanei-kroto/) και χωρίς πάτρωνες και υποστήριξη αυτοί εκδιωχτούν τόσο από τους εχθρούς τους, όσο και από τον λαό τους και να αφανιστούν, αφού πρώτα ίσως χάσουν πολέμους στους οποίους θα πάρουν μέρος και η Ελλάδα ηττηθεί ξανά εξαιτίας τους όπως και στην Κύπρο, με μία νέα εθνική καταστροφή, όπως ακριβώς έφυγαν και οι χουντικοί με την προδοσία της Κύπρου.

 

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των γεγονότων στην Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον κόσμο; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά και μόνο αν λάβουμε τα καταλληλά μετρά ως λαός θα αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Έλληνες πολιτικοί, εκβιάζονται από την Μοσάντ, με βίντεο σκληρής παιδεραστίας... Βίντεο με πολλά ερωτηματικά... ΤΙ ΤΕΡΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ;;; Αλλά ποιός νοιάζεται;;; Ζόμπι η κοινωνίας μας και προβλέπω να έρχονται οι κεραυνοί στα κεφάλια μας…

Ο ένας ψυχοπαθής με τα… κοτσιδάκια, οβραίκης λένε οι κακές γλώσσες, καταγωγής, με το βλέμμα του τρελού και του ψυχοπαθή και ο άλλος με το σκοτεινό βλέμμα του σατανά… (τα μάτια λένε πως είναι ο καθρέπτης της ψυχής)…

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ Ο ΧΙΟΣ, ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΕΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ ΕΠΣΤΑΪΝ;;; … ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ, ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΗΣ;;; ΤΙ ΤΕΡΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ;;; Αλλά ποιός νοιάζεται;;; Ζόμπι η κοινωνίας μας και προβλέπω να έρχονται οι κεραυνοί στα κεφάλια μας (https://attikanea.info/%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%BA%CE%B2%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7/, https://romioitispolis.gr/sok-apo-to-alert-tv-ellines-politikoi-ekviazontai-apo-tin-mosant-me-vinteo-paiderastias/)…

 

Λίστα Επστάιν με σεξουαλικά εγκλήματα Ελλήνων πολιτικών που καθορίζουν τις εξελίξεις έχει στα χέρια του το Ισραήλ. Αραβικά δίκτυα λένε πως κατέγραφε σε βίντεο σημαίνοντα στελέχη του αμερικανικού πολιτικού συστήματος σε διαστροφικές πράξεις με παιδιά. Η περιβόητη λίστα Επστάιν φέρεται πως περιέχει μεταξύ άλλων και σεξουαλικά εγκλήματα Ελλήνων πολιτικών που καθορίζουν τις εξελίξεις και η οποία βρίσκεται στα χέρια του Ισραήλ.

Ο εκλιπών δισεκατομμυριούχος και διαβόητος παιδόφιλος Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με πολλές πηγές ήταν πράκτορας της Μοσάντ και ως κύριο αντικειμενικό σκοπό είχε να εκβιάζει Αμερικανούς και όλων των εθνικοτήτων πολιτικούς για λογαριασμό του Ισραήλ, εκμεταλλευόμενος τις διαστροφές κάποιων απ’ αυτών.

Μάλιστα λέγεται πως όποιος πολιτικός βρίσκεται στην λίστα του, υποστηρίζει δημοσίως το Ισραήλ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στην Γάζα, καθώς εκβιάζονται από βίντεο που είχε αποσπάσει ο Επστάιν, στα οποία απεικονίζονται συνευρέσεις τους με παιδιά.

Η αλήθεια είναι πως προκαλεί παγκόσμια απορία πως πλειοψηφικά τα δυτικά πολιτικά συστήματα υπερασπίζονται με σθένος και θέρμη το Ισραήλ και τις πράξεις του στην Γάζα, ασχέτως αν έχει δίκιο ή όχι, από τη στιγμή που επίσης πλειοψηφικά οι λαοί των δυτικών χώρων το καταδικάζουν και θεωρούν πως ευθύνεται για το θάνατο πολλών χιλιάδων αμάχων.

Υπάρχει δηλαδή μία αναντιστοιχία μεταξύ κοινωνιών και των υποτίθεται εκλεγμένων κυβερνήσεων τους. Μία αναντιστοιχία που δεν συναντάται μονάχα στην Ισπανία της οποίας η ηγεσία έχει λάβει σαφώς αρνητική στάση απέναντι στο Ισραήλ.

Είναι γνωστό σε όλους πως ο πολιτικός αποφεύγει να κοντράρει την κοινωνία που τον ψηφίζει όταν είναι εξοργισμένη για κάτι γιατί ξέρει ότι στις εκλογές θα τον «μαυρίσουν». Το κίνητρο ύπαρξης του πολιτικού είναι η ψήφος. Χωρίς αυτή ο πολιτικός δεν υπάρχει.

Πώς λοιπόν εξηγείται να επιλέγει κάτι το οποίο δεν το θέλουν οι ψηφοφόροι του; Πρέπει να υπάρχει και κάποιο άλλο «κίνητρο» από πίσω που τον αναγκάζει να ξεπεράσει ακόμα και το πρόβλημα της πολιτικής επιβίωσης.

Σχετικά με το πόσο οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες τάσσονται κατά του Ισραήλ στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Χαμάς στην Γάζα αρκεί να αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι η φημισμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι, πιέζεται από τους χιλιάδες θαυμαστές της να μην συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Eurovision επειδή σε αυτόν θα συμμετάσχει και η αποστολή του Ισραήλ.

Οι δυτικές κοινωνίες έχουν εκνευριστεί και για την πολιτική «δύο μέτρων και δύο σταθμών» που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τους, αφού αλλιώς κρίνουν την Ρωσία για την στρατιωτική της επέμβαση στην Ουκρανία κι αλλιώς κρίνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Γάζα (που σαφώς κοστίζουν πολύ περισσότερες ζωές αμάχων από ότι οι Ρωσικές)-(https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/tzefri-epstain-itan-praktoras-tis-mosant-pou-ekviaze-politikous/).








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου