Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΠΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟ ΜΑΖΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ «ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ» ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΗ



ΠΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟ ΜΑΖΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ «ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ» ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΗ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, πριν το ξεκίνημα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, κατά την διάρκεια του, στον Β’ Παγκόσμιο, αλλά και στον Ψυχρό πόλεμο μέχρι και στις μέρες μας, γίνεται πολύ συχνή χρήση των μειονοτήτων ή της κοινής συγγενείας εθνών, τόσο για την διάλυση κρατών, όσο και την σύμπηξη στρατιωτικοπολιτικών συμμαχιών και ενώσεων.
Έτσι, οι Ρώσοι, τόσο στην μορφή της Τσαρικής Ρωσίας, της ΕΣΣΔ στην συνέχεια, όπως και της Ρωσικής ομοσπονδίας στην περιοχή μας, παίζει κυρίως το χαρτί του πανσλαβισμού, το οποίο χρησιμοποιούσε παραλληλα με άλλες ιδεολογίες (π.χ. τον πανσλαβισμό και την  αίρεση του Ορθοδοξισμού επί Τσάρων, τον πανσλαβισμό και τον κομμουνισμό επί ΕΣΣΔ και τον πανσλαβισμό και τον Ευρασιανισμό σήμερα) για την επίτευξη των στόχων της.
Με βάση λοιπόν το σκεπτικό αυτό, οι Ρώσοι, «πρότειναν» στους υπόδουλους σλαβικούς λαούς στις διαφορές καταπιεστικές Αυτοκρατορίες που αυτοί διαβιούσαν (Αυστροουγγαρία, Οθωμανική Αυτοκρατορία), να επαναστατήσουν έναντι των τυράννων τους (αφού πρώτα τους έδιναν την εντύπωση ότι τάχα θα τους βοηθούσαν ενεργά, όπως έκαναν και με τις δίκες μας επαναστάσεις έναντι των Τούρκων- http://alophx.blogspot.gr/2017/07/blog-post_23.html).
Και στην συνέχεια, αφού απελευθερωθούν, να ενωθούν με τους Ρώσους «Σλάβους αδελφούς» τους, έτσι ώστε όλα τα σλαβικά έθνη, ενωμένα πια, να πορευτούν από κοινού ξανά προς την ευημερία.
Μια τέτοια κίνηση, θα διέλυε πλήρως την αντίπαλη στην Ρωσία και τους συμμάχους της στην Αντάντ (Γάλλια, Μεγάλη Βρετάνια), Τριπλή Συμμαχία (Αυστροουγγαρία, Γερμάνια, Ιταλία), ενδυναμώνοντας την ίδια παράλληλα υπέρμετρα γεωπολιτικά.
Μόνο στους Πολωνούς της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, υποσχέθηκε ο Τσάρος το 1914 εκτενή αυτονομία αν πολεμούσαν υπέρ του και η Ρωσία νικούσε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το ίδιο τους πρότειναν και οι Γερμανοί το 1916.
Το δε έτος 1917, μετά το χρηματοδοτούμενο από τους Γερμανούς κομμουνιστικό πραξικόπημα από τους Μπολσεβίκους στην Ρωσία (http://alophx.blogspot.gr/2017/09/siloviki-1999.html), οι σύμμαχοι της Αντάντ πρότειναν στους Πολωνούς πλήρη ανεξαρτησία αν συμμαχούν μαζί τους, πράγμα που αυτοί τελικά όντως έπραξαν. 


Η τακτική αυτή των Ρώσων, τους γύρισε τελικά μπούμερανγκ, όταν οι Γερμανοί, οι οποίοι ως τότε φοβόταν τις εξεγέρσεις των Σλάβων (φοβούμενοι ότι ήταν υποκινημένες από τους Ρώσους), άρχισαν σταδιακά να προσεταιρίζονται και να συμμαχούν με κάποια σλαβικά έθνη (κυρίως τους Βούλγαρους).
Ιδιαίτερα όμως, την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί υποκίνησαν (και χρηματοδότησαν) εθνικιστικά κινήματα ανεξαρτησίας σε πολλά σλαβικά έθνη, υπόδουλα στην Ρωσική Αυτοκρατορία (π.χ. σε Ουκρανία, Πολώνια), αλλά και σε πολλά μη σλαβικά (π.χ. Φιλανδούς, Αρμενίους, Γεωργιανούς, Αζέρους, Τουρκμενιους)
Επίσης, μεσω της χρηματοδότησης των μπολσεβίκων, κατορθωσαν να θεσουν υπο την εξουσία τους πολλά από αυτά (http://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_53.html), στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν την Μεσευρώπη» (ή αλλιώς την «Κεντροευρωπαϊκή Τελωνειακή Ένωση»).
Τα ίδια ακριβώς υποσχεθήκαν και οι σύμμαχοι της Αντάντ, κυρίως μετά την έξοδο των Ρώσων από τον πόλεμο, σε πολλές σλάβικες (και υπόδουλες στις Κεντρικές δυνάμεις) εθνότητες (π.χ. Τσέχους, Σλοβάκους, Βόσνιους, Πολωνούς κ.λ.π.).
Με σκοπό βέβαια, να τους «παρακινήσουν» να επαναστατήσουν εναντία στις χώρες που τις κρατούσαν υπόδουλες, αποδυναμώνοντας τες υπέρμετρα με τον τρόπο αυτό (αφού εκτός της Αντάντ στο εξωτερικό, σε μια τέτοια περίπτωση θα είχαν να αντιμετωπίσουν και εξεγέρσεις στο εσωτερικό τους).
Το σχέδιο αυτό, των συμμάχων, πέτυχε σταδιακά, αλλά ταυτόχρονα συντέλεσε και στην διάλυση πολλών κρατών της Ευρώπης, στην άνοδο των εθνικισμών, αλλά και «άγριες τάσεις ρεβανσισμού» από τις διαλυμένες χώρες ή πρώην Αυτοκρατορίες.
[Τα σλαβικά έθνη-κράτη που σκόπευαν οι Ρώσοι να ενώσουν με το δικό τους, ήταν το ανεξάρτητο από τους Αυστροούγγρους βασίλειο των Τσέχων-Μοραβών-Σλοβάκων-Πολωνώνν, το βασίλειο των Σέρβων-Κροατών-Σλοβένων, το κράτος της Βουλγαρίας, το κράτος της Ρουμανίας, το κράτος της Ουγγαρίας, η κατακτημένη από την Ρωσία Κωνσταντινούπολη, ενώ είχαν σχέδια και για την χώρα μας στην ένωση αυτή που σχεδίαζαν.
Ήθελαν και την Ελλάδα μέρος της σχεδιαζόμενης αυτής Ένωσης, η οποία όμως θα κατείχε μόνο την Στερεά, την Βορειοδυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, ενώ η υπόλοιπη Μακεδονία και η Θράκη, θα «αποδίδονταν» η μεν πρώτη στους Σέρβους και τους Βούλγαρους συμμάχους τους, ενώ η δεύτερη μόνο στους Βούλγαρους.


Τα σχέδια τους, δεν άλλαξαν στην συνέχεια και κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, όταν κατάφεραν να καταλάβουν στρατιωτικά τις περισσότερες από τις χώρες αυτές, και να τις ενώσουν μαζί τους, μέσω της Κόμεκον και του «Συμφώνου της Βαρσοβίας», επιτυγχάνοντας να υλοποιήσουν τα πανσλαβικά σχέδια τους κατά μεγάλο μέρος, εκμεταλλευόμενες τες στο έπακρο, και «απομυζώντας» όλους τους ορυκτούς τους πόρους.
Αλλά και στην περίπτωση αυτή, τα σχέδια τους για την χώρα μας, δεν άλλαξαν καθόλου, αφού και στον Ψυχρό Πόλεμο, οι Σοβιετικοί, ήθελαν πια να αφαιρέσουν περισσότερα εδάφη από την Ελλάδα, και να αποδώσουν την Μακεδονία στους Γιουγκοσλάβους, την Θράκη στους Βούλγαρους, την Ήπειρο στους Αλβανούς, ενώ ήθελαν και να δημιουργήσουν και μια Βαλκάνια Ομοσπονδία υπό τον έλεγχο τους, με την χώρα μας μέλος της.
Και στον εμφύλιο πόλεμο του 1946-1949, οι κομμουνιστές υπό τον Ζαχαριάδη, οντάς πράκτορες των Σοβιετικών (όπως και οι κυβερνητικοί ήταν των ΗΠΑ), αποδέχτηκαν προδοτικά όλες αυτές τις άθλιες «απαιτήσεις» των Σοβιετικών, με αντάλλαγμα όπλα και υποστήριξη για να κερδίσουν τον πόλεμο αυτό].
Στην εποχή μας, μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, του Κόμεκον και του Συμφώνου της Βαρσοβίας, η σημερινή Ρωσία υπό τον Πούτιν, προσπαθεί υπό την ιδεολογία του Ευρασιανισμού (http://alophx.blogspot.gr/2017/06/blog-post_65.html) που προωθεί, να διαλύσει την σημερινή ΕΕ, και να κάνει τα κράτη που θα «βγάλει» από αυτή, να γίνουν μελή της ελεγχόμενης από αυτή Ευρασιατικής Ένωσης.
Για τον λόγο αυτό, στηρίζει ή χρηματοδοτεί πολλά ευρωσκεπτικιστικά, αντιευρωπαικά, ακροδεξιά και φαινομενικά ρωσόφιλα κόμματα και πολιτικούς (π.χ. τον Ορμπάν στην Ουγγαρία, τον Μπάμπις στην Τσεχία, κ.λ.π.), προκειμένου αυτοί σταδιακά να βγουν από την γερμανοκρατούμενη ΕΕ και να γίνουν μελή της Ευρασιατικής Ένωσης.
[Οι ΗΠΑ, για παρόμοιους με τους Ρώσους λογούς, στηρίζουν υπό τον Τραμπ τα κινήματα αυτά, τα οποία προσπαθούν επίσης να προσεταιριστούν-http://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_81.html].
Θα τα καταφέρει η Ρωσία να επιτύχει τελικά στον διαχρονικό στόχο της για κυριαρχία στην Ευρώπη και την διάλυση της ΕΕ και για υπαγωγή των περισσότερων κρατών στην υπό την ίδια ελεγχόμενη Ευρασιατική Ένωση σήμερα;
Στο δευτερο σκελος πιθανοτατα, μιας και το υποστηριζουν οι ΗΠΑ, οι οποιες όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσουν την Ρωσία να κυριαρχήσει ποτέ στην Ευρώπη, κάτι το οποίο σημαίνει, ότι όταν ο «κοινός αυτός στόχος» επιτευχτεί, οι ΗΠΑ και η Ρωσία, θα επιστρέψουν στις γνώστες απόλυτα εχθρικές τους σχέσεις, και σε μια κατάσταση «Ψυχρού» (http://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_75.html), ίσως και σε μια ακραία περίπτωση, ακόμα και «Θερμοπυρηνικού Πολέμου».


 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου