Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ ΤΟΥ 1961 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2020 ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ ΤΟΥ 1961 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2020 ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, τον Νοέμβριο του 2020, διενεργήθηκαν στις ΗΠΑ οι Προεδρικές εκλογές του ίδιου έτους, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από την βία και την μεγάλη απόπειρα νοθείας που διενεργήθηκε ως οι εκλογές της βίας και της νοθείας (http://alophx.blogspot.com/2020/12/2020.html), όπως ακριβώς και οι εκλογές του 1961 στην Ελλάδα.

Σε αυτές τις εθνικές βουλευτικές εκλογές αυτές, οι οποίες διενεργήθηκαν τον Οκτωβρίου του 1961, υποψήφιοι για το αξίωμα του πρωθυπουργού ήταν από την μία ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Πρεσβύτερος και από την άλλη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Πρεσβύτερος.

Οι εκλογές αυτές, τις οποίες και διοργάνωσε η τότε υπηρεσιακή κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Δόβα, έγιναν σε ένα κλίμα πάρα πολύ μεγάλης πόλωσης, έντασης, αγριότητας, βιαιοτήτων και πολλών επεισοδίων.

Από τον Γεώργιο Παπανδρέου, κατηγορήθηκαν για στήριξη του Καραμανλή τα ανάκτορα, τα οποία δεν ήθελαν μία διακυβέρνηση Παπανδρέου στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ο Παπανδρέου δήλωσε πως ψήφισαν ακόμα και τα δέντρα και οι νεκροί για να χάσει ο ίδιος τις εκλογές.

{Επίσης, αναφέρθηκαν στις εκλογές αυτές ψηφίσανε άνθρωποι ανύπαρκτοι ή αποθανόντες προ ετών. Επιπλέον, σημειώθηκαν διευθύνσεις ψηφοφόρων, όπου οι οικίες τους ήταν ακατοίκητες.

Στην διάρκεια δε της προεκλογικής εκστρατείας, συνέβησαν δολοφονίες, όπως  στην Θεσσαλονίκη του 24χρονου Στέφανο Βελδεμίρη, ή του επίσης 24χρονου στρατιώτη Διονύσιου Κερπινιώτη, στο Δεμίρι Αρκαδίας}.

Και όλα αυτά σε συνδυασμό με πολλές βιαιότητες κατά των οπαδών του Παπανδρέου κατά τον ίδιο, τρομοκρατία, ακόμα και με συλλήψεις και μέσω της χρήσης μυστικών σχεδίων έκτακτης ανάγκης σαν το σχέδιο «Περικλής» για τον ίδιο λόγο.

Ακόμα και ο στρατός και η αστυνομία χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς με βάση το σχέδιο αυτό κατά τις καταγγελίες του Παπανδρέου για να εμποδίσουν την νίκη της Ένωσης Κέντρου στις συγκεκριμένες εκλογές.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας σημειώθηκαν βιαιοπραγίες και ξυλοδαρμοί οπαδών τόσο της ΕΔΑ, όσο και της ένωσης Κέντρου του Παπανδρέου, ενώ δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο με την ΕΡΕ του Καραμανλή, προκειμένου να τρομοκρατηθούν οι οπαδοί των κομμάτων αυτών και να μην πάνε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις αυτών, ούτε και να τα ψηφίσουν στις εκλογές.

Σε πολλά εκλογικά κέντρα παρατηρήθηκαν διπλοψηφίες και τριπλοψηφίες (μετά από ψευδείς εγγραφές μη κανονικών υποψήφιων σε εκλογικούς καταλόγους), ακόμα και πολύ ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών, ακόμα και μεταφορά ολοκλήρων νέων ψηφοφόρων και σακιά με ψήφους υπέρ της ΕΡΕ.

Όλα αυτά τα γεγονότα είχαν ως αποτέλεσμα να αναλάβει αντικανονικά κατά τον Παπανδρέου την διακυβέρνηση της Ελλάδας ξανά ο Καραμανλής και με νόθες εκλογές, κάτι που δεν έπρεπε κανονικά να συμβεί.

{Ο δε Καραμανλής μόλις ένα μηνά μετρά την άνοδο του στην εξουσία το 1961 διόρισε ως στην ΚΥΠ τον μετέπειτα δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο της χούντας, αρχικά ως διευθυντή του γραφείου του αρχηγού της συγκεκριμένης υπηρεσίας και μετέπειτα ως κλαδάρχη Αντικατασκοπείας}.

Για τον λόγο αυτό, προκειμένου όπως δήλωνε ο Παπανδρέου να αποκαταστήσει την έννομη τάξη, ξεκίνησε μαζί με τους πολλούς και πολύ πιστούς στον ίδιο οπαδούς του έναν όπως τον αποκάλεσε ο ίδιος ανένδοτο αγώνα για να αποκαταστήσει ξανά την δικαιοσύνη.

Αρχικά, ο Γεώργιος Παπανδρέου αρνήθηκε να αναγνωρίσει την ΕΡΕ ως νόμιμη κυβέρνηση, θεωρώντας την αντισυνταγματική και ο οποίος θα μαίνονταν «ώσπου η Δημοκρατία να νικήσει στην Πατρίδα».

Σκοπός του ανένδοτου ήταν σύμφωνα με τον Παπανδρέου η διασφάλιση της και η σύγκρουση με το «βαθύ κράτος» στην Ελλάδα, που τις κατονόμασε ως το παλάτι, την δεξιά, τις ΗΠΑ και εγχωρίους και μη οικονομικούς παράγοντες κ.λ.π.

Στην συνέχεια, η Ένωση Κέντρου προέβη σε μια σειρά πολιτικών ενεργειών που καταδείκνυαν μια de facto μη αναγνώριση της κυβέρνησης, όπως συνέχεις προτάσεις δυσπιστίας, αποχή από τις ψηφοφορίες της Βουλής, διακοπή σχέσεων με τα ανάκτορα, διοργάνωση πλήθους ομιλιών, συλλαλητηρίων και κινητοποιήσεων με τεράστια συμμετοχή.

Τελικά ο ανένδοτος αγώνας του Παπανδρέου καρποφόρησε, καθώς προσέδωσε μεγάλη δημοσιότητα και δημοφιλή στην Ένωση Κέντρου, που κέρδισε στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου του 1963 και της 16ης Φεβρουαρίου του 1964, με κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Παρόλα αυτά, η περίοδος αυτή, προκάλεσε μία μεγάλη πολιτειακή αναταραχή στην Ελλάδα, η οποία συνεχίστηκε και επί διακυβερνώσης Γεωργίου Παπανδρέου κυρίως με τα γεγονότα που οδήγησαν στην αποστασία του 1965.

Η οποία σε συνδυασμό με την αυταρχικότητα και την τότε μεγάλη οικονομική, κοινωνική, πολιτική κρίση και διαφθορά της Ένωσης Κέντρου και της ΕΡΕ, οδήγησε με την αδυναμία σύστασης  σταθερής κυβέρνησης στην Ελλάδα για δύο έτη στο πραξικόπημα της χούντας τον Απρίλιο του 1967 και την επιβολή της δικτατορίας της χούντας στην Ελλάδα.

Αντίστοιχα στις Προεδρικές εκλογές του Νοέμβριου του 2020 στις ΗΠΑ,, υποψήφιοι για το αξίωμα του Αμερικανού Προέδρου ήταν από την μία ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ και από την άλλη ο δημοκρατικός Τζόζεφ Μπάιντεν.

Τις εκλογές αυτές, τις οποίες και διοργάνωσε η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Αμερικανού Προέδρου Τραμπ, έγιναν σε εάν κλίμα παράς πολύ μεγάλης έντασης, αγριότητας, βιαιοτήτων και πολλών επεισοδίων.

Ο Τραμπ κατηγόρησε για στήριξη του Μπάιντεν το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ και τον Σόρος, τα οποία δεν ήθελαν μία εκ νέου διακυβέρνηση του Τραμπ στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα ο Τραμπ δήλωσε πως ψήφισαν ακόμα και τα δέντρα και οι νεκροί για να χάσει ο ίδιος τις εκλογές.

{Επίσης, αναφέρθηκαν στις εκλογές αυτές ψηφίσανε άνθρωποι ανύπαρκτοι ή αποθανόντες προ ετών. Επιπλέον, σημειώθηκαν διευθύνσεις ψηφοφόρων, όπου οι οικίες τους ήταν ακατοίκητες.

Στην διάρκεια δε της προεκλογικής εκστρατείας, συνέβησαν δολοφονίες και από τους υποστηρικτές και των δύο αντίπαλων πολιτικών παρατάξεων όπως αστυνομικών, ή στην Μινεάπολη του Τζορτζ Φλόιντ}.

Και όλα αυτά σε συνδυασμό με πολλές βιαιότητες κατά των οπαδών του Τραμπ, τρομοκρατία, ακόμα και με συλλήψεις και μέσω της χρήσης μυστικών σχεδίων της CIA, συμμάχου των δημοκρατικών και μέρους του «βαθέως κράτους» χωρίς την έγκριση του Τραμπ για τον ίδιο λόγο.

Ακόμα και ο στρατός και η αστυνομία χρησιμοποιήθηκαν με βάση το σχέδιο αυτό κατά τις καταγγελίες του Τραμπ για να εμποδίσουν την νίκη του κόμματος του στις συγκεκριμένες εκλογές και στην νοθεία.

{Παράλληλα και η μαφία βοήθησε κατά τους Ρεπουμπλικάνους με την επιρροή και την δύναμη της στην νοθεία αυτή κατά του Τραμπ και στην μεταφορά ψευδών (και μη) ψηφοφόρων και σακιών ψήφων στον δημοκρατικό Μπάιντεν, όπως ακριβώς έκαναν και με τους επίσης δημοκρατικούς Προέδρους Ρούζβελτ, Κένεντι και Κλίντον παλαιότερα.

Ο Μπάιντεν και ο γιος του κατηγορήθηκαν με επισημά στοιχεία ως απολυτά διεφθαρμένοι και έκφυλοι και σε συνεργασία (οικονομική και πολιτική) με επίσημους εχθρούς των ΗΠΑ σαν την Κίνα, ενώ ο Τραμπ ότι ενστερνίζεται τις θέσεις του πατερά του Φρεντ, μέλους κατά τους ίδιους του Κου Κλουξ Κλαν}.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας σημειώθηκαν βιαιοπραγίες και ξυλοδαρμοί οπαδών τόσο των Ρεπουμπλικάνων (από τους ΑΝΤΙΦΑ, μέλη των ΜΑΥΡΩΝ ΠΑΝΘΗΡΩΝ και του Έθνους του ισλάμ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας των ΗΠΑ), όσο και των δημοκρατικών (από μέλη της Κου Κλουξ Κλαν ή τους Proud Boys).

Και όλα αυτά συνέβησαν, προκειμένου να τρομοκρατηθούν οι οπαδοί των κομμάτων αυτών και να μην πάνε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις αυτών, ούτε και να τα ψηφίσουν στις εκλογές.

Σε πολλά εκλογικά κέντρα παρατηρήθηκαν διπλοψηφίες και τριπλοψηφίες (μετά από ψευδείς εγγραφές μη κανονικών υποψήφιων σε εκλογικούς καταλόγους), ακόμα και πολύ ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών, ακόμα και μεταφορά ολοκλήρων νέων ψηφοφόρων και σακιά με ψήφους υπέρ των δημοκρατικών.

Όλα αυτά τα γεγονότα είχαν ως στόχο να αναλάβει αντικανονικά την διακυβέρνηση των ΗΠΑ ο Μπάιντεν και με νόθες εκλογές, κάτι που δεν έπρεπε κανονικά να συμβεί αν δεν είχε επισυμβεί νοθεία.

Για τον λόγο αυτό, προκειμένου να αποκαταστήσει την έννομη τάξη, ο Τραμπ ξεκίνησε μαζί με τους πολλούς και πολύ πιστούς στον ίδιο οπαδούς του έναν ανένδοτο αγώνα για να αποκαταστήσει ξανά την δικαιοσύνη.

Έτσι από την πρώτη μέρα των εκλογών, ο Αμερικάνος Πρόεδρος Τραμπ αρνήθηκε να αναγνωρίσει τους δημοκρατικούς ως νόμιμη κυβέρνηση, θεωρώντας την αντισυνταγματική και ο οποίος θα μαίνονταν «ώσπου η Δημοκρατία να νικήσει στην Πατρίδα».

Σκοπός του ανένδοτου ήταν κατά τον Τραμπ η διασφάλιση της και η σύγκρουση με το «βαθύ κράτος» στις ΗΠΑ, που το κατονόμασε ως το στρατιωτικό–βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ, τα εγχωρία και διεθνή ΜΜΕ, την CIA, τον Σόρος και τις ΜΚΟ του, την Κίνα και την Γερμανία (που είχαν στενές οικονομικοπολιτικές σχέσεις με εταιρείες ηλεκτρονικών ψηφοφοριών στις ΗΠΑ, τους δημοκρατικούς και τον ΠΟΥ).

Στην συνέχεια, ο Τραμπ προέβη σε μια σειρά πολιτικών ενεργειών που καταδείκνυαν μια de facto μη αναγνώριση της (δήθεν) κυβέρνησης Μπάιντεν, όπως συνέχεις αρνήσεις αποδοχής της νοθείας, αναφορές δυσπιστίας, διακοπή σχέσεων με τους αντιπάλους του, διοργάνωση πλήθους ομιλιών, συλλαλητηρίων και κινητοποιήσεων με τεράστια συμμετοχή.

Τελικά ο Τραμπ πιστεύει ότι ανένδοτος αγώνας του θα καρποφορήσει, καθώς προσδώσει μεγάλη δημοσιότητα και δημοφιλή στην κόμμα του, που κέρδισε στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου του 2020 χωρίς την νοθεία με πλήρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αυτό μπορεί να συμβεί σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο είτε με ειρηνικό τρόπο και επανακαταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές αυτές, ανακάλυψη της νοθείας και ανακήρυξη του ως νικητή αυτών, είτε με επανάληψη τους ή αν οι αντίπαλοι του επιμείνουν στην νοθεία τους και με άλλα βιαιότερα μέσα (http://alophx.blogspot.com/2020/12/blog-post_14.html, http://alophx.blogspot.com/2020/12/blog-post_6.htmhttp://alophx.blogspot.com/2021/01/blog-post.htmll).  

Στην δε τελευταία περίπτωση, οι ΗΠΑ μπορεί να βρεθούν σε μία μεγάλη πολιτειακή αναταραχή (http://alophx.blogspot.com/2019/11/blog-post_3.html), και σε μία περίοδο βίαιων εσωτερικών συγκρούσεων και εμφυλίου, η οποία μπορεί να συνεχιστεί και η οποία σε συνδυασμό με την τότε μεγάλη οικονομική, κοινωνική, πολιτική κρίση  στις ΗΠΑ, να οδηγήσει ακόμα και στην επιβολή της δικτατορίας στις ΗΠΑ (http://alophx.blogspot.com/2020/12/blog-post_14.html, http://alophx.blogspot.com/2020/12/blog-post_6.html).

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πράγματων; Κάνεις δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ως χώρα θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τις «κακοτοπιές» μιας τέτοιας εξέλιξης και να φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία εκ νέου περίοδο ακμής και ευημερίας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου