Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2018


ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2018
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο (του 2018), πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων, αναμένονται να επηρεάσουν σημαντικά την πορεία, τόσο της Ευρώπης, όσο ακόμα και του κόσμου.

Οι πιο σημαντική εκλογική αναμέτρηση, ήταν αυτή των προεδρικών εκλογών στην Ρωσία. Όπως ήταν αναμενόμενο, νικητής αυτών των εκλογών, ήταν για άλλη μια φορά ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Αυτός, κατάφερε να παραγκωνίσει όλους τους αντίπαλους του, τόσο από τα αριστερά, όσο και από τα δεξιά (http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/o-thanatos-tis-rosikis-akrodeksias), αφού διεξήγαγε για άλλη μια φορά, μια θριαμβευτική εκλογική νίκη, κερδίζοντας καθαρά την απολυτή πλειοψηφία του σώματος των Ρώσων ψηφοφόρων (με ποσοστό άνω του 70%-http://www.efsyn.gr/arthro/thriamveytis-ton-eklogon).
Με την νίκη του αυτή, ο Πούτιν, μπορεί πια άνετα να συνεχίσει την πολιτική του για την στρατιωτική ενίσχυση της Ρωσίας (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/02/blog-post_470.html), καθώς και όλα τα ενεργειακά σχέδια της χώρας σε σχέση με την Γερμανία και την Ευρώπη (http://www.zougla.gr/kosmos/article/rosia-i-germania-dini-to-prasino-fos-gia-tin-kataskevi-tou-agogou-nord-stream-2-sta-xorika-tis-idata), μαζί με τα σχέδια αντισυμβατικού πολέμου κατά της Δύσης (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/01/blog-post_386.html, https://www.huffingtonpost.gr/entry/se-anazetese-doereion-ippon-rosia-kai-eeropaike-akrodexia_gr_5aa79190e4b009b705d5bf61).
Στις δε εκλογές της Ιταλίας της 4ης Μάρτιου του 2018, ο συνασπισμός της Δεξιάς (Φόρτσα Ιταλία, Λίγκα του Βορρά, Αδέλφια της Ιταλίας), θριάμβευσε στις εκλογές, (μην κατακτώντας όμως) την απολυτή πλειοψηφία (με συνολικό ποσοστό 37%), ενώ ακόμα δεν ορίστηκε πρωθυπουργός στην χώρα.
(Σύμφωνα δε με τους ορούς της προεκλογικής συμφωνίας που έκαναν τα τρία κόμματα του δεξιού συνασπισμού, αυτοί ορίζαν ότι το κόμμα που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους στις βουλευτικές εκλογές, θα είναι και αυτό το οποίο θα επιλέξει τον επόμενο πρωθυπουργό της Ιταλίας (το δε μεγαλύτερο κόμμα ήταν η Λίγκα του Σαλβίνι με ποσοστό 18%, δεύτερο ήταν το κόμμα του Μπερλουσκόνι με 14%, ενώ τρίτο ήρθε το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» με ποσοστό 4, 33%).
Γενικά, το εκλογικό σώμα της Ιταλίας, σημείωσε μια θεαματική στροφή προς τα δεξιά (τόσο με τον δεξιό συνασπισμό, όσο και με το κίνημα των πέντε αστέρων που έχει πολλά δεξιά στοιχεία), ενώ μεγάλη άνοδο, σημείωσαν και οι ιδέες της ακροδεξιάς στους Ιταλούς πολίτες-  http://www.kathimerini.gr/947114/article/epikairothta/kosmos/600000-apelaseis-yposxetai-o-mperloyskoni, http://www.zougla.gr/kosmos/article/italia-o-igetis-tis-lega-tou-vora-8a-apelasi-500000-metanastes-ean-gini-pro8ipourgos, http://www.avgi.gr/article/10927/8647327/einai-ratsistes-autoi-oi-romaioi-prota-oi-italoi-leei-o-nti-maio-na-sothoun-leukoi-leei-e-lenka-oi-metanastes-kleboun-ta-psygeia-leei-o-mperlouskoni).

[Άλλωστε, αυτή η τάση στους Ιταλούς, είναι πολύ διάσημη τα τελευταία χρόνια-https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_28.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/09/cola-di-rienzo.html, https://alophx.blogspot.gr/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_68.html.
Το κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο (https://www.efsyn.gr/arthro/voles-apo-oloys-kata-ton-pente-asteron) και του (φασιστικών οικογενειακών ρίζων) Λουίτζι Ντι Μάιο (http://www.zougla.gr/kosmos/article/italia-loitzi-nti-maio-fotogenis-ke-ka8isixastikos-gia-tis-mamades-i-marioneta-tou-grilo), βγήκε δεύτερο συνολικά στις εκλογές (και πρώτο αυτοτελώς ως κόμμα), κερδίζοντας συνολικά το 32% των συνολικών ψήφων και ενισχύοντας σημαντικά την εκλογική δύναμη και επιρροή του.
Το δε αριστερό Δημοκρατικό κόμμα του Σέντσι κατέρρευσε, ερχόμενο τρίτο στις εκλογές με ποσοστό 19%.
[Μετά δε την τεράστια πανωλεθρία των σοσιαλιστών στην Ιταλία (καθώς και των συμμάχων τους), υπήρξαν πολίτικες εξελίξεις, αφού ο Ματέο Ρέντσι, ο ηγέτης τους, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ηγεσία του σοσιαλιστικού κόμματος (http://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/671930_italia-mylos-dimokratiko-komma-kata-toy-mateo-rentsi, http://www.zougla.gr/kosmos/article/pareti8ike-o-mateo-rentsi-apo-tin-igesia-tou-dimokratikou-komatos-1552673), έχοντας «καταφέρει» να μειώσει το εκλογικό ποσοστό του κόμματος αυτού περίπου στο μισό από τις προηγούμενες εκλογές, στο 19%].
Τέλος, το νεοεμφανιζόμενο ακροαριστερό κόμμα Ελεύθεροι και Ίσοι του Γκράσο (το οποίο δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση πολλών στελεχών από το Δημοκρατικό κόμμα του Ρέντσι), κέρδισε συνολικά το 3, 35% των ψήφων.
Επίσης, θα πρέπει να πούμε, ότι στην Ιταλία, τόσο το κόμμα του Γκρίλο που βγήκε πρώτο «ατομικά», όσο και το κόμμα του Σαλβίνι (η Λίγκα), το οποίο βγήκε πρώτο με διαφορά αναμεσά στον συνασπισμό της δεξιάς (που ως συμμαχία έχει το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό συνολικά από αλλα κόμματα ή συμμαχίες), έχουν έντονα φιλορωσικές τάσεις.
[Επί ηγεσίας Σαλβίνι, η Λίγκα, εκτοξεύθηκε από το 4% το 2013, όταν την ανέλαβε, σε 18% στις ιταλικές εκλογές το 2018, ενώ στην προεκλογική του καμπανιά, βοήθησε πολύ και ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, ο Στηβ Μπανόν, ο οποίος και συμβούλεψε τον Σαλβίνι να χρησιμοποιήσει στην προεκλογική του εκστρατεία το σύνθημα: «Πρώτα η Ιταλία» (κατ’ αναλογία του συνθήματος του Τραμπ: «Η Αμερική πρώτα»).
Ενώ, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι σε παλαιότερη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με τον Ματέο Σαλβίνι, ο πρώτος, είχε ευχηθεί στον δεύτερο να γίνει πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Το δε κόμμα του Γκρίλο, υπό την ηγεσία του ιδίου και του Λουίτζι ντι Μάιο αντίστοιχα, εκτοξεύθηκε στο 32% στις εκλογές του 2018 στην Ιταλία.

Και φυσικά, αυτά τα δύο κόμματα, ενισχύονται και χρηματοδοτούνται από το Κρεμλίνο (http://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_81.html, http://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_72.html), κατά τον αντίστοιχο τρόπο που η Σοβιετική Ένωση, χρηματοδοτούσε τα φιλικά προς αυτή κομμουνιστικά ευρωπαϊκά κόμματα στον Ψυχρό Πόλεμο, κάτι που δείχνει πως η πληρωμή αυτή, απέδωσε πολλά και στην περίπτωση αυτή (όπως και σε Αυστρία, Γερμανία, κ.λπ.)].
Στην Γαλλία, στις επαναληπτικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη μελών της Εθνοσυνέλευσης στις 5 Φεβρουαρίου του 2018, το κόμμα του Μακρόν, «Η Δημοκρατία Μπροστά», υπέστη καθαρή ήττα, αφού τις έδρες αυτές κέρδισε το δεξιό κόμμα «Οι Ρεπουμπλικάνοι» με ηγέτη του τον Λοριάν Βοκιέζ.
Ο Λοριάν Βοκιέζ, ο οποίος είναι ένας σκληρός επικριτής του αντιλαϊκού (και αντιδημοφιλούς στους Γάλλους) προέδρου Μακρόν,  έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα μετωπική επίθεση ενάντια στον Γάλλο πρόεδρο, τον οποίο και χαρακτηρίζει αποκομμένο από τις αγροτικές περιοχές της Γαλλίας, πως εξοργίσει τους Γάλλους με τις συνέχεις αυξήσεις φόρων, και πως στην διάρκεια της θητείας του, πραγματοποιήθηκε μια άνευ προηγουμένου έκρηξη της μετανάστευσης και της εγκληματικότητας στην Γαλλία.
Ο δεξιός λαϊκιστής Λοριάν Βοκιέζ, ο οποίος και κατηγορείται ότι φλερτάρει ανοιχτά με την Γαλλική ακροδεξιά, προσδοκώντας ίσως σε μια μελλοντική εκλογική συνεργασία με αυτή στο πρότυπο των Κουρτς-Στράσε στην Αυστρία (αλλα και για να τις «αλιεύσει το εκλογικό κοινό»), χρησιμοποιεί συχνά στους λογούς του εκφράσεις που ανήκουν παραδοσιακά στην ρητορική της Γαλλικής άκρας δεξιάς.
Όλη η καμπάνια του Βοκιέζ, βασίστηκε κυρίως στην ταυτότητα της Γαλλίας (η οποία απειλείται από το Ισλάμ και την λαθρομετανάστευση), την σπουδαιότητα του Χριστιανισμού, καθώς και του πατριωτισμού για την Γαλλία.
Επίσης, ο Βοκιέζ, έχει παραδεχτεί δημόσια, πως συμφωνεί απολυτά με τις απόψεις της Λεπέν για το κλείσιμο όλων των εξτρεμιστικών ισλαμικών τζαμιών στην Γαλλία, ενώ η ίδια, δηλώνει ότι νοιώθει κολακευμένη με την στάση του αυτή.
Όμως στην Γαλλία, εκτός της ραγδαίας ανόδου του ευρωσκεπτικισμού και του δίπολου δεξιάς-ακροδεξιάς, υπάρχει και η αντίστοιχη άνοδος των αυτονομιστών στην Κορσική, η οποία έχει καταστεί πια κυρίαρχη στην νήσο αυτή.

Στις τοπικές εκλογές στο νησί, στις Φεβρουάριου του 2018, οι εθνικιστές κατήγαγαν μεγάλη εκλογική νίκη, κερδίζοντας συνολικά το 56,5% των ψήφων στις περιφερειακές εκλογές. Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, τώρα πια, συνολικά 41 από τις 63 έδρες του νέου Κορσικανικού Κοινοβουλίου, ελέγχονται από τις δύο εθνικιστικές παρατάξεις της Κορσικής.
Κυρίος σκοπός των εθνικιστών, είναι να αποκτήσει η Κορσικής πλήρη αυτονομία μέσα στα επόμενα τρία χρονιά από την Γαλλία, αφού για την ώρα η ιδέα  της πλήρους ανεξαρτησίας δεν είναι πλειοψηφική, αλλα αν στο μέλλον το ποσοστό αυτό αλλάξει, τότε θα επιδιωχθεί από τους Κορσικανούς η πλήρης ανεξαρτησία.
Ο Μακρόν από την πλευρά του, απέκλεισε πλήρως τις απαιτήσεις των Κορσικανών για την αναγνώριση των Κορσικανών ως δεύτερης επίσημης γλώσσας, καθώς και την αμνηστία όσων φυλακίστηκαν επειδή πολέμησαν για την ανεξαρτησία του νησιού (δηλαδή τους μαχητές του Κορσικανικού Εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου).
Ως συνέπεια των γεγονότων αυτών, χιλιάδες Κορσικανοί πολίτες, διαδήλωσαν, τρεις ημέρες πριν από την επίσκεψή του Μακρόν στο νησί, διαμαρτυρόμενοι για την αρνητική στάση του Γάλλου προέδρου έναντι των αιτημάτων τους.
[Επίσης, σε σχέση με την Γαλλία, το έτος 2018,  ενδέχεται να δημιουργηθεί μια νέα ανεξάρτητη από αυτή χώρα, η Νέα Καληδονία, μέσω του προγραμματισμένου δημοψηφίσματος για τον διαχωρισμό ή  της χώρας αυτής από την Γαλλία].

Στην Ισπανία, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το κεντροδεξιό κόμμα των  Ciudadanos του (Καταλανού) Αλμπερτ Ριβιέρα καταλαμβανει την πρώτη θέση, δεύτερο έρχεται το νυν κυβερνών δεξιό Λαϊκό Κόμμα Ραχόι, στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Σοσιαλιστές, ενώ τελευταίο και καταϊδρωμένο, έρχεται το αριστερό κόμμα των Podemos (του οποίου η στενή σχέση με τον «πολιτικό κωλοτούμπα» ΣΥΡΙΖΑ βοήθησε φαίνεται στην ραγδαία πολιτική καθίζηση του- http://www.eleftherostypos.gr/diethni/187672-i-nea-genia-politikon-pou-thelei-to-timoni-tis-evropis/

Στην Γερμανία, η οποία πρόσφατα θυμήθηκε τις «παλιές καλές ναζιστικές μεθόδους» στην βιομηχανία της (http://www.triklopodia.gr/pagkosmio-nazistikes-methodous-germanikon-autokinitoviomixanion-8211-evalan-anthropous-thalamous-aerion-opos-aousvits/#), και οι ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί βρίσκονται σε μεγάλη άνοδο (http://www.protothema.gr/world/article/749963/reichsbrger-to-neo-raih-pou-apeilei-na-metatrepsei-tin-germania-se-prosia-tou-1817/), συμφωνήθηκε τελικά να σχηματιστεί εκ νέου μια ασταθής πολιτικά κυβέρνηση «Μεγάλου Συνασπισμού» Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών υπό την Μέρκελ (http://www.iefimerida.gr/news/395452/esokommatikes-sfages-sta-kommata-merkel-kai-soylts-gia-ta-ypoyrgeia) της νεοναζιστικής Γερμανίας (https://hellenicsunrise2.blogspot.gr/2018/01/blog-post_29.html, http://vlahofonoi.blogspot.gr/2014/01/2.html, https://www.pentapostagma.gr/2018/02/%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%AC%CE%B9%CF%87-%CE%AE%CF%81%CE%B8%CE%B5-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83.html, https://www.pentapostagma.gr/2018/02/%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF.html,https://www.pentapostagma.gr/2018/02/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7.html).
Λόγω αυτών των γεγονότων, καθώς και των συνέχων πολιτικών τους κωλοτούμπων (http://news.in.gr/features/article/?aid=1500197661), οι Σοσιαλδημοκράτες, έχουν αγγίξει το ναδίρ εκλογικά σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Γερμανία, φτάνοντας ακόμα και στην τρίτη θέση (16-18%-http://www.zougla.gr/kosmos/article/arnitiko-rekor-gia-to-spd,http://www.triklopodia.gr/%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB-%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CF%84%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%85/#, http://www.iefimerida.gr/news/389527/sto-hamilotero-pososto-olon-ton-epohon-spd-185-meta-tin-epi-tis-arhis-symfonia-gia).
Μεγάλος κερδισμένος των εξελίξεων αυτών, είναι το γνωστό «αστέρι της Εναλλακτικής για την Γερμανία», ο Μπγερν Χέκε (αλλιώς Μπγιορν Χόκε-https://alophx.blogspot.gr/2017/10/blog-post_0.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/12/2017-2018.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/10/2016-2017.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/10/blog-post_50.html), ο οποίος έγινε γνωστός όταν αποκαλούσε «μνημείο της ντροπής» το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο.
Επίσης, ο ίδιος είναι υπερ. της αύξησης των αμυντικών δαπανών στην Γερμανία, καθώς και υπέρ της ανασυγκρότησης των αποδυναμωμένων στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας αυτής (http://www.triklopodia.gr/%CF%80%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CF%83%CE%B8%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-bundeswehr-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC/#).

Ο Χέκε, όχι μόνο γλίτωσε την διαγραφή από το κόμμα για τις δηλώσεις του, αλλα επιπλέον, κατάφερε να τοποθετήσει ως Επικεφαλής της (σημαντικής πολιτικά) επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Γερμανικού κοινοβουλίου, τον Στέφαν Μπράντνερ, έμπιστος συνεργάτη του στο κοινοβούλιο της Θουριγγίας.
[Επίσης, ο Χέκε, ως αναθεωρητής (και ιστορικός στο επάγγελμα), έχει συγκρίνει την συμμαχική αεροπορική επιδρομή στην Δρέσδη με τους ατομικούς βομβαρδισμούς της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι].
Πρόσφατα, σε ομιλία του, ο Χέκε υποσχέθηκε μόλις το AfD έρθει στην εξουσία, θα απαγορεύσει θα σταματήσει οριστικά το Ισλάμ ανατολικά του Βόσπορου, λέγοντας πως το κόμμα θα προβεί σε όλα τα απαραίτητα, προκειμένου να μην περάσουν ποτέ ξανά (και να τελειώσουν οριστικά) δυτικά του Βοσπόρου τα αποτρόπαια «τρία μεγάλα Μ», δηλαδή ο Μωάμεθ, οι Μουεζίνηδες, καθώς και οι Μιναρέδες.
[Την ίδια περίοδο στην Δρέσδη, το «αστέρι» της Εναλλακτικής για την Γερμανία (http://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B2%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83/), ο διαβόητος Μπγερν Χέκε (http://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1/), σε ομιλία που πραγματοποίησε πρόσφατα στην περιοχή αυτή, είχε ως επίτιμο προσκεκλημένο τον Λουτς Μπάχμαν της PEGIDA (http://kokkinignosi.blogspot.gr/2016/10/blog-post_866.html, http://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_83.htm ).
Και την ίδια στιγμή το παράρτημα του κόμματος στην Θουριγγία (το οποίο ελέγχει απολυτά ο Μπγερν Χέκε), αποφάσισε την εκλογική συνεργασία με την PEGIDA, καθώς και την συμμετοχή του κόμματος στις πορείες αυτής (κάτι που μέχρι τότε απαγορευόταν λόγω της απόφασης της προηγουμένης ηγεσίας του κόμματος υπό την Πέτρι)].
[Μερικές δε από τις «εμπνευσμένες» φράσεις του Χέκε, είναι οι εξής:
«Οι Γερμανοί είναι οι μόνοι άνθρωποι στον κόσμο που έχουν φυτέψει ένα μνημείο ντροπής στην πρωτεύουσά τους», εννοώντας το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πόλη αυτή.

«Μέχρι σήμερα, δεν μπορούμε να θρηνήσουμε τα θύματά μας», εννοώντας πως αντί η Γερμανία να θυμάται τα θύματα των Ναζί, θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στους δικούς της πεσμένους στρατιώτες.
«Αυτή η γελοία πολιτική αντιμετώπισης μας παραλύει και χρειαζόμαστε μια αλλαγή πολιτικής μνήμης 180 μοιρών», εννοώντας την κουλτούρα της μνήμης και την «επανεκπαίδευση που ξεκίνησε μετά το 1945», για την «εκκαθάριση των Γερμανικών ριζών».
«Πρέπει να θυμηθούμε την εποχή των Ναζί. Όλα όσα έγιναν αργότερα ήταν δημοκρατικές ανοησίες, εμπνευσμένες από τις ΗΠΑ».
«Οι Σύμμαχοι θέλησαν μετά τον βομβαρδισμό των Γερμανικών πόλεων να ληστέψουν και την συλλογική μας ταυτότητα».
«Σας θέλω ως νέα Πρωσία», φώναξε στα μέλη της νεολαίας της AfD, εννοώντας πως θέλει να επανεγκαθιδρυθεί στην Γερμανία, ένα νέο στρατιωτικό κράτος, δηλαδή μια αυταρχική Γερμανία, όπως στην εποχή του Κάιζερ Γουλιέλμου του Β’ των Χοεντσόλερν (που προκάλεσε τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο].
Αλλα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης θα γίνουν μέσα στο 2018 σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις (http://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/659712_dekatreis-hores-tis-eyropis-tha-ehoyn-ekloges-mesa-sto-2018, http://www.reporter.gr/Diethnh/Diethneis-Eidhseis/341867-To-eklogiko-kalentari-toy-2018, http://www.iefimerida.gr/news/386451/exi-ekloges-stin-eyropi-poy-ehoyn-simasia-2018-kyrios-rosia-kai-italia), των οποίων τα αποτελέσματα θα επηρεάσουν καθοριστικά την πορεία της Ευρώπης.
Στην Μέση Ανατολή, στις εκλογικές αναμετρήσεις που αναμένεται να γίνουν στην περιοχή, αναμένεται να έχουμε σε αυτές την ανάδειξη ισχυρών αντρών, όπως του Σίσι στην Αίγυπτο (στις 26 και 28 Μαρτίου του 2018), του Αμπάντι στο Ιράκ (12 Μάιου 2018-http://www.zougla.gr/kosmos/article/irak-o-pro8ipourgos-ampanti-8a-diekdikisi-nea-8itia) ή του Χάφταρ στις εκλογές στην Λιβύη (http://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CF%85%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CE%B4%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83/), οι οποίες αναμένονται να διεξαχθούν ως τα τέλη του 2018.
[Σε άλλες Αραβικές χώρες, όπως η Τυνησία, μετά την πτώση των ισλαμιστών από την εξουσία, αυτή επανακατέλαβαν οπαδοί του πρώην εθνικιστή δικτάτορα της χώρας Μπεν Αλί, τον καιρό της ηγεσίας του οποίου ξεκίνησε η «Αραβική Άνοιξη», οι σπόροι της οποίας, φυτεύονται ακόμα στην χώρα αυτή, λόγω των «μνημονιακών περικοπών» και της φτώχειας (http://www.efsyn.gr/arthro/i-anoixi-den-eftase-pote-stin-tynisia, http://www.zougla.gr/kosmos/article/tinisia-pro8ounte-metra-anakoufisis-evaloton-kinonikon-omadon-epita-apo-mia-evdomada-diadiloseon)].

Όσον αφορά την Ελλάδα, μετά τις εκλογές στην Κύπρο (στις οποίες επανεξελέγη ο δεξιός Αναστασιάδης), καθώς και τα δυο μεγαλειώδη συλλαλητήρια για την Μακεδονίας μας (που έλαβαν μέρος μισό εκατομμύριο και ενάμιση εκατομμύριο λαού αντίστοιχα), υπαρχει μια σημαντική κρίση και εκλογική κάμψη των συγκυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λόγω της εθνικά μειοδοτικής στάσης σε σχέση με την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, αλλα και της απαγωγής των στρατιωτών μας στην Θράκη.
[Έτσι, στην δε πατρίδα μας, μετά και την προδοτική πολιτική της κυβέρνησης στο Μακεδονικό (http://alophx.blogspot.gr/2018/01/blog-post_18.html, http://alophx.blogspot.gr/2018/01/blog-post_27.html), παρατηρείται μια μεγάλη αναβίωση του πατριωτισμού (http://www.drachmoula.com/2018/03/blog-post_92.html), αν και κάποια μειοψηφικά και πάντα αντεθνικά κόμματα, αναμένουν πιθανές πολεμικές δυσκολίες στην πατρίδα μας, προκειμένου να δημιουργήσουν προδοτικά εμφύλιο πόλεμο (http://anargyros61.blogspot.gr/2018/03/blog-post_56.html)].
Παρόλο του σκάνδαλο Νοβάρτις (αληθινό κατά βάση) που έβγαλαν στην φόρα, προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από τα συλλαλητήρια (όπως και στα ψευδή αριθμητικά νούμερα για την συμμετοχή του κόσμου, προσπαθώντας να τις απαξιώσουν), και να ξανακερδίσουν το χαμένο «ηθικό κύρος», δεν κατάφεραν να ξεγελάσουν τον κόσμο (ούτε και να αποκρύψουν τις ναζιστικές τους ρίζες-https://www.pentapostagma.gr/2018/02/%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CF%87-%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82.html,http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2015/03/blog-post_909.html, http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2015/03/1000-1000000.html, https://tofanari.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9223.html?m=1).
Και λόγω αυτών των γεγονότων (όπως και των συνεχών κατασχέσεων, την φτωχοποίηση του πληθυσμού), πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν, ότι μέσα στο 2018, θα γίνουν εκλογές (http://www.liberal.gr/arthro/191104/politiki/2018/i-lagkarnt-kai-o-zaef-deichnoun-ston-tsipra-tis-ekloges.html), τις οποίες πιθανότατα θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ (με συντριπτικό μάλιστα ποσοστό αν συνεχίσει τις ιδίες προδοτικές πολιτικές).
[Αντίθετα, η προδοτική αυτή στάση των πολιτικών, ίσως να επιφέρει ακόμα περισσοτέρους κίνδυνους για τους ίδιους-http://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_51.html, http://corfiatiko.blogspot.gr/2018/02/blog-post_224.html].
Και την θέση του πιθανώς θα πάρει ένας συνασπισμός της εξίσου δωσιλογικής νεοφιλελεύθερης ΝΔ με αλλα πρόθυμα κόμματα (π.χ. ΚΙΔΗΣΟ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ακόμα ίσως και του ΣΥΡΙΖΑ αν χρειαστεί), που θα συνεχίσει την ίδια προδοτική πολιτική για την χώρα.
[Ουσιαστικά δηλαδή, προβλέπεται η πτώση της αριστερά και στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία, αλλα και αλλού-http://www.tovima.gr/world/article/?aid=942901, http://www.dw.com/el/%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7/a-42832983), και η αντικατάσταση αυτής με την δεξιά ή με πατριωτικές δυνάμεις (https://alophx.blogspot.gr/2018/02/400-2018-update.html), όπως έχει επισημανθεί και σε παλαιοτέρα άρθρα (https://alophx.blogspot.gr/2017/12/2017-2018.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/10/2016-2017.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/09/2017.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/02/2017_22.html), με πιθανή συνέπεια την διάλυση της ΕΕ (https://alophx.blogspot.gr/2017/12/blog-post_93.html)].

Όμως παρόλα τα ψευδή πολιτικά δίπολα (η πιο πολλαπλά σχήματα) στην χώρα (αριστερά-δεξιά ή κέντρο, άκρα και ριζοσπάστες), τα σπουδαία και μαζικά συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας, έδειξαν ότι υπάρχει επίσης μια μεγάλη άνοδος των πατριωτικών δυνάμεων, οι οποίες αν συσπειρωθούν υπό μια αξία πατριωτική ηγεσία, μπορούν να αναγεννήσουν την χώρα και να την φέρουν ξανά σε πλήρη πολιτική, οικονομική και εθνική ακμή.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου