Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΟΛΟΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ


Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΟΛΟΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, αμέσως μετά την λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, μοναδικές υπερδυνάμεις ανακηρύχτηκαν ταυτόχρονα οι νικητήριες χώρες της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής.

Αυτές, κατάφεραν στην συνέχεια να γίνουν τα πιο ισχυρά κράτη του κόσμου, γύρω από τα οποία είχαν συνενωθεί τα υπόλοιπα  κράτη της γης, με συνέπεια την δημιουργία δύο μπλοκ, πρώτον του το Δυτικού, το οποίο ήταν υπό την κηδεμονία των δημοκρατικών ΗΠΑ, και δεύτερον, του Ανατολικού, υπό την ηγεμονία της κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης.
Μέχρι και την δεκαετία του 1970, τα δύο αυτά μπλοκ ήταν σχεδόν ισοδύναμα σε ισχύ.  Όμως τότε, συνέβησαν κάποια γεγονότα, τα οποία φάνηκε ότι υπονόμευαν την δύναμη των Δυτικών, ενώ ταυτόχρονα, ενίσχυαν και τους Σοβιετικούς αντιπάλους τους στον αέναο αγώνα αυτών των δυο συνασπισμών για παγκόσμια κυριαρχία.
Συγκεκριμένα την δεκαετία αυτή, οι ΗΠΑ ηττήθηκαν κατά κράτος στο Βιετνάμ και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν ντροπιασμένες από αυτό,  ενώ στην συνέχεια, τα γειτονικά σε αυτό κράτη, το Λάος και η Καμπότζη έπεσαν και αυτά στα χέρια των κομμουνιστών.
Συνέπεια των γεγονότων αυτών, ήταν να φοβηθούν πολύ στις ΗΠΑ, ότι είχε αρχίσει να ισχύει η θεωρία του ντόμινο, σύμφωνα με την οποία αν κατέρρεε ένα κράτος και γινόταν κομμουνιστικό σε κάποια περιοχή του κόσμου, τότε σαν ντόμινο, θα γινόταν παράδειγμα, προκειμένου να καταρρεύσουν και όλα τα γειτονικά δίπλα σε αυτό και να γίνουν και στα κομμουνιστικά.
Αυτό θα ήταν κάτι το καταστροφικό αν συνέβαινε, αφού αν όλα τα κράτη γινόταν κομμουνιστές δικτάτορες, τότε ο δυτικός κόσμος και η δημοκρατία θα καταστρεφόταν.  Οπότε, θα έπρεπε με κάθε τρόπο να βρεθούν μέτρα, τα οποία θα αποδυνάμωναν ή ακόμα θετικότερα τα συμφέροντα των δυτικών, θα κατέστρεφαν εντελώς τόσο το  ανατολικό μπλοκ,  όσο ακόμα και το κέντρο αυτού, την ίδια την Σοβιετική Ένωση.

Έτσι, για να επιτύχουν οι ΗΠΑ την αποδυνάμωση της Σοβιετικής Ένωσης, αποφάσισαν να την πλήξουν στα αδύναμα σημεία της, χρηματοδοτώντας πολλούς ανταρτοπόλεμους σε κράτη τα οποία αυτή είχε εισβάλει, με κυριότερα από όλα το γειτονικό προς αυτή κράτος του Αφγανιστάν.
Εκεί οι ΗΠΑ, χρηματοδότησαν εκτενώς τους ισλαμιστές Ταλιμπάν (https://alophx.blogspot.gr/2017/09/11092001-isis-13112015.html), παρέχοντάς τους όχι μόνο χρήματα και διπλωματική υποστήριξη, αλλά ταυτόχρονα και πολλούς μισθοφόρους και εθελοντές από τις Αραβικές χώρες, μαζί με πολύ ισχυρό πολεμικό εξοπλισμό, ικανό να καταστρέψει τόσο τα άρματα, όσο ακόμα και τα ελικόπτερα των Σοβιετικών που είχαν εισβάλει στο Αφγανιστάν.
Με τον τρόπο αυτό, οι Αμερικανοί καθήλωσαν τους Σοβιετικούς σε ένα μακρόσυρτο και βαλτώδη πόλεμο, ο οποίος φαινόταν τι δεν θα τέλειωνε ποτέ, ενώ αυτοί ήταν αναγκασμένοι επιπλέον να ξοδεύουν πολλά χρήματα, προκειμένου να κρατήσουν στην ηγεσία της χώρας αυτής, το φιλικό προς αυτούς κομμουνιστικό καθεστώς, το οποίο χωρίς την βοήθεια τους σύντομα θα  κατέρρεε, ενώ στην χώρα θα επικρατούσαν οι ισλαμιστές.
[Και όλα αυτά, χωρίς να υπολογιστεί το ηθικό πλήγμα στο ηγετικό κυρός της ΕΣΣΔ, αν αυτή αποσυρόταν από το Αφγανιστάν ηττημένοι (όπως και οι ΗΠΑ στο Βιετνάμ), κάτι που έγινε στην συνέχεια].
Οι Σοβιετικοί επίσης φοβόταν, ότι αν οι ισλαμιστές κέρδιζαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, τότε θα ίσχυε από την ανάποδη για αυτούς η θεωρεία του ντόμινο που είχαν αναπτύξει οι Αμερικανοί.
Και αυτό, διότι αν ιδρυόταν ένα ισλαμικό κράτος κοντά στα σύνορά τους (το οποίο μάλιστα θα είχε νικήσει την ΕΣΣΔ, δείχνοντας ότι αυτή δεν ήταν τελικά αήττητη), αυτό θα ήταν παράδειγμα για να ξεσηκωθούν και οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης.
Στην συνέχεια, και αυτοί, θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μέσω ανταρτοπόλεμου ένα αντίστοιχο ισλαμικό κράτος στα μουσουλμανικά εδάφη της ΕΣΣΔ (όπως επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς από ισλαμιστές στην Τσετσενία), αντίστοιχο με αυτό των Αφγανών μουτζαχεντίν, με συνέπεια την τελική  αποκοπή των  μουσουλμανικών δημοκρατιών από την  Σοβιετική Ένωση (όπως και έγινε στην συνέχεια).

Αυτό ήταν κάτι που οι Σοβιετικοί σε καμία περίπτωση δεν θα άφηναν να συμβεί, και για τον λόγο αυτό οι ΗΠΑ, επειδή ήξεραν την στάση αυτή της ΕΣΣΔ, χρηματοδοτούσαν τους εχθρούς τους, μέχρι εκείνου του σημείου, το οποίο ήξεραν, ότι θα ανάγκαζε από την μία τους Σοβιετικούς να αποχωρήσουν από την χώρα και από την άλλη αυτή, ενώ μέχρι να συμβεί αυτό, αυτοί να ματώσουν πάρα πολύ, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε οικοδομικούς και πολεμικούς πόρους.
Στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, οι ΗΠΑ είχαν την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες και τους έστελναν χρήματα, καθώς και πολλούς εθελοντές στον πόλεμο ενάντια στους Σοβιετικούς.
Παραλλήλως, θα πρέπει να τονιστεί, ότι οι ΗΠΑ, παίρνοντας αφορμή από την εισβολή των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, αποφάσισαν να επιβάλουν σε αυτούς οικονομικό  εμπάργκο,  όπως επίσης και να μποϋκοτάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας, σε μία ένδειξη διαμαρτυρίας για την Σοβιετική πολιτική στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας.
Όμως, εκτός από το Ισλάμ στο νότιο τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης, οι ΗΠΑ, χρησιμοποίησαν επίσης  και τον καθολικισμό από την Δύση, όπως και τον πάπα της Ρώμης (https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_34.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_14.html),  που τότε είχε εκλεγεί και ήταν Πολωνικής καταγωγής με το όνομα Ιωάννης-Παύλος ο δεύτερος.
Ως γνωστόν, η Πολωνία τότε ήταν μέρος του Ανατολικού μπλοκ υπό ένα  δύο βίαιο  κομμουνιστικό καθεστώς, το οποίο δεν ήταν καθόλου αγαπητό στον Πολωνικό λαό  και διατηρούταν στην εξουσία, μόνο με την χρήση στρατιωτικής βίας και των Σοβιετικών στρατευμάτων που υπήρχαν στην χώρα αυτή, που ήταν επίσης και μέλος του στρατιωτικού Συμφώνου της Βαρσοβίας.
Η εκλογή ενός πολωνού παπά, φόβισε πολύ τους Σοβιετικούς, οι οποίοι φοβόταν (και δικαίως όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια), ότι αυτός θα έστρεφε τον Πολωνικό λαό εναντίον του μισητού προς τον ίδιο κομμουνιστικού καθεστώς της χώρας αυτής.
Και πραγματικά, ο νέος πάπας, έδωσε στην συνέχεια τόσο ηθική, όσο και χρηματική υποστήριξη στο καθολικό συνδικάτο της Αλληλεγγύης στην Πολωνία (του οποίου πρόεδρος ήταν ο συνδικαλιστής καθολικός Λεχ Βαλέσα), ενώ αυτό σύντομα ξεκίνησε μία σειρά διαμαρτυριών έναντι της τότε κομμουνιστικής κυβέρνησης της Πολωνίας.
Η δε κυβέρνηση της Πολωνίας, αντί να διαπραγματευτεί με τους απεργούς, φρόντισε να κηρύξει δικτατορία στην χώρα (με ηγέτη τον στρατηγό Γιαρουζέλσκι), φυλακίζοντας τα μέλη τους, και ξεσηκώνοντας με τον τρόπο αυτό διεθνή κατακραυγή εναντίον της.

Τελικά, τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς ανάποδα από αυτά που περίμενε η τότε κομμουνιστή κυβέρνηση, αφού σε λίγο χρόνο, αυτή αναγκάστηκε, τόσο να αποφυλακίσει τον Βαλέσα μαζί με τα μέλη του συνδικάτου της Αλληλεγγύης, όσο και να επιτρέψει και σε λίγο να επικρατεί ελεύθερος συνδικαλισμός στην χώρα (εντελώς ανεξάρτητος από το κομμουνιστικό κόμμα).
Και επιπλέον, ο Λεχ Βαλέσα στις επόμενες εκλογές (τις πρώτες ελεύθερες που αναγκάστηκε να διοργανώσει το κομμουνιστικό καθεστώς), κέρδισε την θέση του πρωθυπουργού, την οποία και κατέλαβε σύντομα, με αποτέλεσμα η Πολωνία, να γίνει η πρώτη χώρα στην οποία ο κομμουνισμός έπεσε μέσω εκλογών, αλλά και της ελεύθερης θέλησης του λαού.
Με τον τρόπο αυτό, οι ΗΠΑ κατάφεραν να υπονομεύσουν ξανά την Σοβιετική Ένωση και στο Ανατολικό μπλοκ, αφού από την ανάγκασαν να προσφέρει στην Πολωνική κυβέρνηση χρήματα και οπλισμό, ξοδεύοντας περισσότερα, ενώ ταυτόχρονα, υπονομεύσαν και την οικονομία της, εξαιτίας αυτής της κατάστασης.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πολλά κράτη του Ανατολικού μπλοκ, πείστηκαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Πολωνίας, ενώ στην συνέχεια σε αυτά, αρχίσαν (μη βίαιες) «χρωματιστές επαναστάσεις» (με εξαίρεση στην Ρουμανία-https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_95.html), ίσως και με την οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ, με συνέπεια σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταρρεύσουν οι κομμουνιστικές δικτατορίες και παντού επικρατήσουν δημοκρατίες.
Άμεση συνέπεια των γεγονότων αυτών, ήταν, όπως και στην ήττα των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, να καταρρεύσει στην συνέχεια και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, όπως και η Κομμένων και γενικότερα να διαλυθεί όλο το Ανατολικό μπλοκ.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά για τους Σοβιετικούς, τα απόνερα αυτής της γεωπολιτικής καταστροφής (όπως την αποκάλεσε πρόσφατα ο Πούτιν),  έφτασαν και στην ίδια την Σοβιετική Ένωση, στην οποία οι δημοκρατίες που την αποτελούσαν, άρχισαν να ζητούν εκδημοκρατισμό και ανεξαρτησία, με συνέπεια μετά από λίγο να καταρρεύσει η  Σοβιετική Ένωση και να σπάσει σε πολλά ξεχωριστά κρατίδια.

Επίσης, οι ΗΠΑ, εκμεταλλευτήκαν την ανάγκη των Σοβιετικών, να στηρίζουν οικονομικά τα συμμαχικά σε αυτούς δικτατορικά καθεστώτα της Ασίας και της Αφρικής, όπως επίσης και να χρηματοδοτούν οι κομμουνιστές επαναστάσεις σε διάφορες χώρες, με σκοπό να αρπάξουν τον ορυκτό της πλούτο (όπως ακριβώς φυσικά έκαναν και οι ιδίες).
Και για τον λόγο αυτό, αυτοί χρηματοδοτούσαν πολλά αντάρτικα σώματα, τα οποία υπονόμευαν τις φιλοσοβιετικές κυβερνήσεις, όπως και αντικομουνιστικά αντάρτικα στις χώρες αυτές, με σκοπό να κάνουν τους Σοβιετικούς να παρέχουν ακόμα περισσότερα χρήματα στους συμμάχους τους, με σκοπό να αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο την οικονομία των εχθρών τους.
Επιπλέον, οι ΗΠΑ προχώρησαν σε τεράστια αύξηση στα χρήματα για τους πολεμικούς εξοπλισμούς, με σκοπό να φοβίσουν Σοβιετικούς και να τους κάνουν να πιστέψουν, πως τάχα με τα χρήματα που αυτές έδιναν για όπλα, αυτοί θα ήταν σύντομα πολύ πίσω στην κούρσα των εξοπλισμών.
Με τον τρόπο αυτό, ήθελαν να αναγκάσουν αυτούς, να ξοδέψουν εκεί τα περισσότερα χρήματά τους, στα όπλα, αντί για τις ανάγκες των κατοίκων του κράτους τους για διατροφή, οι οποίοι τα είχαν περισσότερο ανάγκη εκείνη την εποχή.
Επίσης, οι Αμερικανοί φρόντισαν να ξεκινήσουν και το πολεμικό διαστημικό πρόγραμμα δορυφόρων λέιζερ και αντιβαλλιστικών πυραύλων, με την ονομασία: «Ο πόλεμος των άστρων»-«Star Wars», με σκοπό υποτίθεται να δημιουργήσουν ένα αντιπυραυλικό σύστημα, το οποίο θα απέτρεπε πλήρως την ρίψη πυρηνικών όπλων στις ίδιες τις ΗΠΑ.
Αν αυτό συνέβαινε, τότε θα μπορούσαν όχι μόνο να προστατευτούν από τα σοβιετικά πυρηνικά, αλλά επιπλέον, θα μπορούσαν αυτοί να ρίχνουν πυρηνικά στους Σοβιετικούς, χωρίς  να φοβούνται για δυνατότητα ανταπόδοσης ή πιθανών αντιποίνων.
Αυτό, ήταν κάτι που οι Σοβιετικοί δεν μπορούσαν να επιτρέψουν και για τον λόγο αυτό, άρχισαν  να ξοδεύουν χρήματα με σκοπό να βρουν έναν τρόπο αντιμετώπισης του συστήματος αυτού.

Παρόλα αυτά, οι ίδιες οι ΗΠΑ, ήξεραν ότι η τεχνολογία που θα ήθελαν να αναπτύξουν, ήταν παντελώς αδύνατον να επιτευχθεί, ενώ ο μόνος λόγος που διέσπειραν φήμες ότι την είχαν ήδη αναπτύξει, ήταν για να ξοδεύουν οι Σοβιετικοί περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση των αυτών των υποτιθέμενων όπλων.
[Από το αντιπυραυλικό αυτό πρόγραμμα, πήραν και τον τίτλο τους οι γνωστές ταινίες «Star wars», οι οποίες ήταν μεταφορά της μάχης των δημοκρατικών επαναστατών (οι οποίοι συμβόλιζαν τις ΗΠΑ και το Δυτικό γενικότερα), έναντι των κακών Αυτοκρατορικών (οι οποίοι συμβόλιζαν από τη μία τους Ναζί και από την άλλη την Σοβιετική Ένωση, την Αυτοκρατορία του κακού, όπως μου είχε προκαλέσει πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν)].
Επιπλέον, οι Αμερικανοί με την βοήθεια του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, όπως και όλων των ισχυρών πετρελαϊκών μοναρχιών του Κόλπου, φρόντισαν να ρίξουν τεχνητά τις τιμές του πετρελαίου παγκόσμια, με σκοπό να υπονομεύσουν την οικονομία της ΕΣΣΔ, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος των εσοδών, ερχόταν σε πολύ μεγάλο ποσοστό από την πώληση πετρελαίου (στις δυτικές κυρίως οικονομίες).
Πραγματικά, αυτή η πολιτική όντως έπιασε και η πτώση των τιμών πετρελαίου, συντέλεσε σημαντικά στην πτώση του μέσου των κρατικά κονδυλίων της ΕΣΣΔ, τα οποία έπεσαν με αυτό τον τρόπο κατά πολύ μεγάλο βαθμό.
Εκτός όμως όλων αυτών, οι ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν και το ατύχημα του Τσέρνομπιλ πολιτικά, αφού εξαιτίας αυτής της έκρηξης, δημιουργήθηκε μεγάλη κατακραυγή (ακόμα και του Σοβιετικού λαού), από την μετέπειτα αποκάλυψη της κρατικής συγκάλυψης του ατυχήματος, κάτι που καταρράκωσε ακόμα περισσότερο το κυρός της ΕΣΣΔ.
Επιπλέον, οι Σοβιετικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σχέδια τους για δημιουργία πυρηνικών εργοστασίων, με σκοπό να λύσουν τα ενεργειακά τους προβλήματα, τα οποία όπως ήταν φυσικό, δεν λύθηκαν ποτέ μετά από αυτό το ατυχές και ιδιαίτερα καταστροφικό για τους ανθρώπους πυρηνικό ατύχημα.
[Ουσιαστικά, το Τσερνόμπιλ, είχε τις ίδιες ακριβώς επιπτώσεις, που είχε η έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα της Ιαπωνίας στις μέρες μας].
Στην μεταψυχροπολεμική εποχή, η Ρωσική ομοσπονδία, το διάδοχο κράτος της Σοβιετικής Ένωσης, το οποίο αρχικά έφτασε σε μεγάλα επίπεδα φτώχειας και κόντεψε σχεδόν να καταστραφεί, κατάφερε τελικά αμέσως μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003, καθώς και την διεθνή άνοδο των τιμών του πετρελαίου εξαιτίας του πολέμου αυτού, να ξεχρεώσει όλα τα δάνεια της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά επίσης με τα νέα έσοδα που προήλθαν από τις αυξημένες τιμές πετρελαίου, ο Πούτιν κατάφερε να δώσει με αύξηση στις συντάξεις και στους μισθούς των Ρώσων, κερδίζοντας με τον τρόπο αυτό την λαϊκή υποστήριξη,  όπως επίσης και να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της χώρας, οι οποίες έφτασαν σχεδόν στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Επίσης, η Ρωσία υπό τον Πούτιν, προσπάθησε δημιουργήσει την Ευρασιατική Ένωση (http://new-economy.gr/2018/01/01/evrasiatiki-enosi-amiras/, http://alfeiospotamos.gr/?p=6360), ένα διάδοχο σχήμα της Σοβιετικής Ένωσης, με σκοπό να ενώσει τις περισσότερες πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες ξανά σε ένα κρατικό μόρφωμα με μια κοινή οικονομική και στρατιωτική ηγεσία.

Την ιδιά στιγμή, και όπως η Σοβιετικής Ένωση του Στάλιν με την Κίνα του Μάο στον Ψυχρό Πόλεμο, η Ρωσία φρόντισε να προσεγγίσει την Κίνα και να συνάψει μαζί της συμμαχία, μέσω του οργανισμού του «Συμφώνου της Σαγκάης».
Οι Αμερικανοί, βλέποντας όλα αυτά τα επιτεύγματα των Ρώσων, αποφάσισαν για άλλη μία φορά να τους διαλύσουν σε πολλά μικρότερα κρατίδια και να υπονομεύσουν την νέα στρατηγική των Ρώσων, με την εφαρμογή των ιδίων σχεδόν πολίτικων με αυτές που χρησιμοποιήσαν στον Ψυχρό Πόλεμο.
Έτσι, οι Αμερικανοί για άλλη μία φορά χρηματοδοτήσαν διάφορα αυτονομιστικά κινήματα έναντι των Ρώσων, στο ίδιο το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως λόγου χάρη στον Καύκασο και συγκεκριμένα στην Τσετ σένια, στην οποία και διενεργήθηκαν πολλές ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις.
Για την επιτυχία αυτών, σημαντική ήταν η συμβολή της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Τουρκίας, καθώς επίσης και των γειτονικών (και εχθρικών) προς την Ρωσία κρατών, του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας.
Επίσης, οι ΗΠΑ προσπάθησαν (και προσπαθούν) να υπονομεύσουν την συμμαχία των Ρώσων με τους Κινέζους (http://www.triklopodia.gr/kina-anagkasei-allaksoun-gnomi-katastrepsoun-rosia/#), όπως ακριβώς έκαναν στον Ψυχρό Πόλεμο (http://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%88%CF%85/),  στρέφοντας τον έναν έναντι του άλλου, με σκοπό αφού πρώτα νικήσουν το ένα, υστέρα να στραφούν κατά του πρώην «συμμάχου» τους, την οποίο και θα νικήσουν ευκολότερα,  αφού αυτός δεν θα έχει πια κανένα σύμμαχο να τον βοηθήσει.
Βέβαια, ως τώρα η πολιτική στον τομέα αυτό δεν πιάνει,  αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στο μέλλον, αν αλλάξουν τα συμφέροντα τα οποία κρατούν τη συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, δεν θα επιτύχουν για άλλη μία φορά τον στόχο τους αυτό.
Ταυτόχρονα, όπως και στον Ψυχρό Πόλεμο, οι Αμερικανοί ξεκίνησαν για άλλη μία φορά ένα πολεμικό πρόγραμμα, το οποίο ονόμασαν «Star Wars 2»-«Ο πόλεμος των Άστρων 2» και πάλι με σκοπό υποτίθεται να καταρρίπτουν τους επικίνδυνους προς αυτούς πυρηνικούς πυραύλους κρατών, όπως π.χ. του Ιράν (της Ρωσίας και της Κίνας στην πραγματικότητα), με σκοπό να αναγκάσουν τους Ρώσους να ξοδέψουν ξανά πολλά χρήματα για να το αντιμετωπίσουν, με στόχοι και πάλι την κατάρρευση και οικονομία τους.

Όμως, αυτή την φορά, οι Ρώσοι έχοντας μάθει το μάθημά τους, δεν τσίμπησαν, αντίθετα ανέπτυξαν κάποιο πυρηνικούς πυραύλους πολλαπλών κεφαλών διαφορετικών κατευθύνσεων, οι οποίοι όταν εισέρχονται στην ατμόσφαιρα, διασπώνται και εκτοξεύονται προς τόσα πολλά διαφορετικά σημεία, που δεν είναι εφικτό κανένα αντιπυραυλικό σύστημα να τα σταματήσει.
[Φυσικά και οι νέες ταινίες που βγήκαν πρόσφατα, με τον τίτλο «Star Wars επεισόδιο 7-8 και 9 στο μέλλον, είναι άλλη μία αλληγορική μεταφορά των καλών υποτίθεται, αντιστασιακών οι οποίοι για άλλη μία φορά ταυτίζονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Δύση, η οποίοι είναι χωρισμένοι σε λαϊκιστές, υπέρ της διατήρησης των εθνικών κρατών και σε φεντεραλιστές (http://starwars.wikia.com/wiki/Populists, http://starwars.wikia.com/wiki/Centrists), για μία νέα ενιαία δημοκρατία (όπως ακριβώς συμβαίνει στις μέρες μας στην Δύση  και στην Ευρωπαϊκή Ένωση).
Αντίθετα οι εχθροί τους υποτίθεται πως είναι για άλλη μία φορά οι κακοί Αυτοκρατορικοί, που επιστρέφουν με σκοπό  να προσπαθήσουν για άλλη μία φορά κυριεύσουν τον κόσμο, μέσω μίας νέα Αυτοκρατορία του κακού.
Αυτοί, είναι υποτίθεται στην εποχή μας, πως είναι οι Ρώσοι (και οι Κινέζοι), των οποίων η κομμουνιστικό Αυτοκρατορία και σύστημα είχε διαλυθεί, αλλά αυτοί επιστρέφουν για άλλη μία φορά, σε συνεργασία με πολλούς  νοσταλγούς των Ναζί (http://attikanea.blogspot.com/2017/02/h-odessa.html).
Οι οποίοι στις μέρες μας ενδυναμώνονται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες (http://www.triklopodia.gr/%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81/), υπονομεύοντας την κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική και άμυνα,  προκειμένου να επιτύχουν την πλήρη ηγεμονία τους στην Ευρώπη και στον κόσμο, μέσω και στρατιωτικών σχεδίων που ετοιμάζουν εναντίον αυτών των περιοχών (https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_92.html), όπως συμβαίνει και στις ταινίες (http://starwars.wikia.com/wiki/Centrists, http://starwars.wikia.com/wiki/First_Order)).
Επίσης, στις μέρες μας, για άλλη μια φορά, οι Αμερικανοί με την βοήθεια του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, προσπάθησαν να ρίξουν τις διεθνείς τιμές πετρελαίου, προκειμένου η  Ρωσία να χάσει σημαντικά έσοδα στον προϋπολογισμό της και να καταρρεύσει η οικονομία της (της οποίας τα έσοδα, εξαρτιόνται σε μεγάλο βαθμό από την πώληση πετρελαίου).
Όμως άλλη μία φορά, η απάντηση των Ρώσων, οι οποίοι διδάχθηκαν από τα λάθη του παρελθόντος, ήταν να φροντίσουν να κατευθύνουν την οικονομία τους (μαζί με τις πωλήσεις πετρελαίου), μέσω των ομίλου των BRICS, προς Ασία-Αφρική-Νοτιά Αμερική.
Συνέπεια της πολιτικής τους αυτής, ήταν να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν, τόσο την πτώση των τιμών πετρελαίου παγκοσμίως, όσο και τις διάφορες οικονομικές κυρώσεις που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ εναντίον τους, εξαιτίας των που συνέβησαν σε Ουκρανία και Γεωργία, στους οποίους οι Ρώσοι έλαβαν μέρος κατά των προβοκατόρων συμμάχων των ΗΠΑ (http://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF/). 

 Και αντίθετα, αυτοί που θα πλήγηκαν περισσότερο από την πτώση αυτή των τιμών, ήταν οι Σαουδάραβες εχθροί τους, οι οποίοι, εκτός των εσοδών που έχασαν, λόγω του γεγονότος του ότι έχει αρχίσει να στερεύει το πετρέλαιο στα εδάφη τους (https://www.tribune.gr/environment/news/article/218252/ektos-apo-petreleo-xemeni-ke-apo-nero-i-saoudiki-aravia-sterevoun-i-piges.html, http://www.newsbomb.gr/oikonomia/energeia-periballon/story/527526/petrelaio-polemos-timis-se-hpa-apo-toys-saoydaraves), αρχίσαν να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ανεργίας, καθώς και πολιτειακές αναταραχές στην χωρά, οι οποίες ήδη ξεκίνησαν με τη σύλληψη πολλών πριγκίπων και μελών της ίδιας της βασιλικής οικογένειας (https://alophx.blogspot.gr/2017/11/n.html, http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/104396/saoydiki-aravia-ypo-kratisi-prigkipes-kai-ypoyrgoi-sto-plaisio-ekstrateias-kata-tis-diafthoras).
Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ αυξήσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους αμυντικούς τους εξοπλισμούς (700 δις δολάρια ετησίως), με σκοπό να συμπαρασύρουν τους Ρώσους σε μία νέα κούρσα εξοπλισμών.
Αλλά αυτή την φορά, οι Ρώσοι δεν έφτασαν στα όριά τους οικονομικά για τις δαπάνες της άμυνας, ούτε και ξόδεψαν περισσότερα χρήματα από ότι χρειαζόταν στον τομέα αυτό, όπως έγινε την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης και έτσι το σχέδιο αυτό των ΗΠΑ απέτυχε.
Αντίθετα, οι Ρώσοι φρόντισαν να δημιουργήσουμε σταθερό εξοπλιστικό πρόγραμμα, το αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το 2024 (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2017/06/2024.html, http://www.defence-point.gr/news/ypegrapse-o-poutin-to-neo-exoplistiko-ekatontadon-dis-dol-tis-rosias),  με συνέπεια αυτοί να ανανεώσουν πλήρως όλο τον πολεμικό τους εξοπλισμό και κυρίως, να αποκτήσουν τεράστια στρατιωτική ισχύ για άλλη μία φορά, τόσο στην περιοχή της Ευρασίας όσο και παγκόσμιο επίπεδο.
[Συγκεκριμένα, είναι ευρύτερα γνωστό, ότι την περίοδο του Μεσοπολέμου, ένας από τους κύριους λόγους που οι Γερμανοί συμμετείχαν στον Ισπανικό Εμφύλιο (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_47.html, http://www.triklopodia.gr/%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%BC%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB/, http://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B5%CF%83-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%87%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA/), εκτός από την απόκτηση χρήματων και την προσπάθεια τους να νικηθούν οι κομμουνιστές εχθροί τους, ήταν και για να δοκιμάσουν πολλά νέα συστήματα και στρατιωτικές τεχνικές, τις οποίες δεν μπορούσαν να δοκιμάσουν στην πράξη στην Γερμάνια.
Και πραγματικά, οι τεχνικές και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους Γερμανούς στον Ισπανικό εμφύλιο, όπως τα πάντσερ ή το στρατηγικό δόγμα του πολέμου-αστραπή, χρησιμοποιήθηκαν  στην συνέχεια επιτυχώς και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επίσης, ο Χίτλερ, είχε καταστρώσει ένα σχέδιο για πλήρη εξοπλισμό της Γερμανίας με υπερσύγχρονα όπλα μέχρι και το έτος 1942, αλλά το πρόγραμμα αυτό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, λόγω της έναρξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την διοχέτευση των κυρίων πόρων της Γερμανίας στα διαφορά μέτωπα του πολέμου αυτού.
Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο στις μέρες μας, οι Ρώσοι, έχουν δοκιμάσει πολλά νέα οπλικά συστήματα και στρατιωτικές τεχνικές στο μέτωπο της Συρίας (http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/h-rwsia-dokimase-162-nea-opla-ston-polemo-ths-syrias.4446608.html), τις οποίες δεν μπορούσαν να δοκιμάσουν στην πράξη στην Ρωσία.

Και επίσης, όπως οι Γερμανοί στον Μεσοπόλεμο, οι Ρώσοι, έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο για πλήρη εξοπλισμό της Ρωσίας με υπερσύγχρονα όπλα μέχρι και το έτος 2024 (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2017/06/2024.html, http://www.defence-point.gr/news/ypegrapse-o-poutin-to-neo-exoplistiko-ekatontadon-dis-dol-tis-rosias), αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το πρόγραμμα αυτό θα ολοκληρωθεί ποτέ, λόγω μιας πιθανής έναρξης ενός νέου Παγκοσμίου Πολέμου (http://alophx.blogspot.gr/2017/09/new-deal.html, http://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_72.html) και την διοχέτευση των κυρίων πόρων της Ρωσίας στα διαφορά μέτωπα του πολέμου αυτού].
Στην συνέχεια, η Αμερική προσπάθησε  μέσω νέων «χρωματιστών επαναστάσεων», τόσο στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπως π.χ. την Γεωργία, την Ουκρανία ή το Κιργιστάν, όσο και μέσω των δήθεν  «Αραβικών επαναστάσεων» το 2011 (http://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%83%CE%B5-%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2/, http://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84/), να ρίξει πολλά φιλο-ρωσικα καθεστώτα στην περιοχή του Καυκάσου, της Ευρώπης, καθώς και της Μέσης Ανατολής.
Εννοείται φυσικά ότι στις επιδοτούμενες «εξεγέρσεις» που έγιναν στις χώρες της Ευρώπης, και ιδίως στην Ουκρανία, συμμετείχε για άλλη μια φορά ενεργά ο εκάστοτε πάπας της εποχής (Ιωάννης-Παύλος ο δεύτερος αρχικά, Βενέδικτος υστέρα, καθώς και ο Φραγκίσκος στις μέρες μας).
Μερικά δε από τα φιλορωσικά καθεστώτα που έπεσαν μέσω αυτών των «επαναστάσεων», ήταν η Λιβύη του Καντάφι, η Υεμένη του Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, όπως επίσης και το φιλικό προς τους Ρώσους (και Σύρους-Ιράν) καθεστώς του Λιβάνου (μέσω της δήθεν «επανάστασης των Κέδρων»-http://alophx.blogspot.gr/2017/11/blog-post_17.html), ενώ στην συνέχεια, οι ΗΠΑ προσπάθησαν να ρίξουν και το φιλικό προς την Ρωσία καθεστώς της Συρίας.

Αυτό το καθεστώς, αποτελούσε την μόνη ναυτική βάση των Ρώσων εκείνη την περίοδο, κάτι το οποίο σήμαινε, ότι αν η Συρία έπεφτε στα χεριά των εχθρών τους, τότε αυτοί θα έχαναν κάθε έρεισμα για τον στόλο τους στην Μεσόγειο, ενώ οι Αμερικανοί αντίπαλοι του  θα κυριαρχούσαν απόλυτα στην θάλασσα αυτοί, «μαντρώνοντας» τους Ρώσους οριστικά εντός της Μαύρης Θάλασσας.
Για τον ίδιο τον σκοπό οι ΗΠΑ, φρόντισαν να εντάξουν όλες τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, ενώ χρηματοδότησαν και τις εξεγέρσεις σε Γεωργία και Ουκρανία, με σκοπό (εκτός των άλλων-https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_92.html), να διώξουν τις ναυτικές  και στρατιωτικές βάσεις των Ρώσων από αυτές τις περιοχές, και να τους κλείσουν οριστικά την είσοδο στην Μεσόγειο Θάλασσα.
Αν οι Αμερικανοί πετυχαίναν τον στόχο τους αυτό, οι Ρώσοι δεν θα μπορούσαν να διεξάγουν εμπόριο στην Μεσόγειο, και έτσι σύντομα θα έχαναν πολλά έσοδα στον κρατικό τους προϋπολογισμό, ενώ επίσης οι Ρώσοι, δεν θα μπορούσαν να φτάσουν με κανένα τρόπο στην Μέση Ανατολή και τους συμμάχους τους εκεί (και να τους ενισχύσουν), όπως π.χ. το Ιράν και την Συρία, με συνέπεια αυτοί να ηττηθούν, τα φιλορωσικά καθεστώτα να πέσουν, και οι Αμερικανοί να κυριαρχήσουν απόλυτα στις ζωτικές αυτές για την Ρωσία περιοχές.
Και για το λόγο αυτό, οι ΗΠΑ χρησιμοποιήσαν για άλλη μία φορά ισλαμιστές μισθοφόρους από Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Τουρκία, οι οποίες εθελοντές, οπλισμό και χρήματα για την χρηματοδότηση όλων αυτών των υποτιθέμενων επαναστάσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ουσιαστικά δηλαδή, οι ΗΠΑ προσπάθησαν άλλη μία φορά να χρησιμοποιήσουν το ισλάμ από τον Νότο, καθώς και τον καθολικισμό από την Δύση, με σκοπό να χτυπήσουν τους αντιπάλους τους.
Όμως, με τις έξυπνες κινήσεις των Ρώσων, δηλαδή με την επέμβαση τους στην Συρία, όπως επίσης και με τους πολέμους που έγιναν από αυτούς σε Γεωργία και Ουκρανία, οι Ρώσοι απέτρεψαν τα σχέδια αυτά.
Και όχι μόνο κατάφεραν να σταματήσουν μέσω των πολέμων αυτών τα σχέδια των ΗΠΑ-ΕΕ, της Δύσης και του πάπα, αλλά ταυτόχρονα και να καταστρέψουν ολοκληρωτικά, όλους τους (εχθρικούς για τους Ρώσους) σχεδιαζόμενους ενεργειακούς αγωγούς αυτών (https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_4.html), οι οποίοι αν κατασκευαζόταν, θα έπλητταν σε τεράστιο βαθμό ή και θα μηδένιζαν ακόμη περαιτέρω τα έσοδα της οικονομίας της Ρωσίας.
Ταυτόχρονα οι Ρώσοι, προκειμένου να αποτρέψουν το οριστικό κλείσιμο τους στα Στενά της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και τον πλήρη αποκλεισμό τους από την Μεσόγειο, κατάφεραν να αποκτήσουν ναυτικές βάσεις σε πολλές χώρες (http://alophx.blogspot.gr/2017/09/heartland.html, http://alophx.blogspot.gr/2017/12/blog-post_20.html).
Επιπλέον, έχουν συνάψει και μια λυκοφιλία με την Τουρκιά του Ερντογάν (η οποία και τους διαθέτει την άδεια να περνούν από αυτή για να εισέρχονται στην Μεσόγειο), ο οποίος άλλοτε συμμαχεί με αυτούς και άλλοτε με τους δυτικούς, ανάλογα με τα συμφέροντα του.
Επίσης, οι Ρώσοι προχωρήσαν και στην κατασκευή ενεργειακών αγωγών εχθρικών στα σχέδια των ΗΠΑ, όπως τον αγωγό Nord stream στην Βόρεια Ευρώπη και τον South stream στην Νότια, με την έγκριση μάλιστα της (συμμαχικής με τις ΗΠΑ) Γερμανίας.
Την ιδιά στιγμή, οι ΗΠΑ προσπαθούν να προωθήσουν για άλλη μία φορά τον θρησκευτικό  οικουμενισμού και συγκρητισμό, με σκοπό να ενώσουν όλες τις θρησκείες υπό την ηγεσία του συμμαχικού προς τις  ίδιες, πάπα της Ρώμης (https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_34.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_72.html).
[Θέλουν στην ουσία οι ΗΠΑ, μέσω της θρησκευτικής αίρεσης αυτής (του οικουμενισμού), να κάνουν όλες τις θρησκείες να χάσουν ταυτόχρονα όλα τα παραδοσιακά τους στοιχεία,  κάνοντας τις όλες ίδιες (ενώ και ο ίδιος ο πάπας δεν διστάζει καθόλου να  προδώσει κάθε Χριστιανική αρχή-https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_72.html , https://alophx.blogspot.gr/2017/09/chip-ttip.html).

Ενώ την ίδια στιγμή, λοιδορούν όσους κρατάνε ακόμη την αρχική ορθή τους πίστη, όπως π.χ. στην Ρωσία ως (τάχα) μισαλλόδοξους, σκοταδιστές ή εθνικιστές και επικίνδυνους μεσαιωνικούς φανατικούς.
Έτσι, εάν ο πάπας της Ρώμης, καταφέρει να γίνει απολυτός θρησκευτικός πλανητάρχης,  τότε θα μπορεί να διατάζει όλες τις θρησκείες που θα είναι υπό την ηγεσία του, να λένε στους πιστούς τους, να στραφούν ενάντια στους εχθρούς του ίδιου και της Δύσης (ουσιαστικά των ΗΠΑ).
Με τον τρόπο αυτό, ακόμη και αν πολλοί από αυτούς που θα έχει υπό τις διαταγές του ο πάπας, θα είναι ουσιαστικά ομόδοξοι με τους Ρώσους, λόγω της νέας αλλοιωμένης-νοθευμένης «νέας πίστης» που θα δημιουργηθεί.
Μιας «πίστης» μάλιστα, η οποία μάλιστα θα βρίσκεται πιο κοντά στον καθολικισμό ή άλλες θρησκείες (π.χ. μέσω ψευδοσυνόδων σαν αυτές του Κολυμπαρίου-http://alophx.blogspot.gr/2017/09/2016.html), αυτοί να διαφέρουν θρησκευτικά με τους Ορθόδοξους που θα κρατάνε την ορθή αρχική πιστή (και άρα να τους θεωρούν πια ανετά ως εχθρούς και να τους πολεμάνε, ενώ να νιώθουν πιο κοντά τους θρησκευτικά και πολιτισμικά τους δυτικούς).
Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο δίνονται πολλά χρήματα και δάνεια από τον πάπα της Ρώμης και τις Ευρωπαϊκές χώρες της Δύσης, προς τις θρησκευτικές και πολίτικες ηγεσίες στις Ορθόδοξες χώρες της Ευρώπης, προκειμένου  αυτές να το δεχτούν τον πάπα (και τις ΗΠΑ-ΕΕ) ως απόλυτο αρχηγό και να εκτελούν αδιαμαρτύρητα τις εντολές του.
Είναι ουσιαστικά, η ίδια ακριβώς στρατηγική που χρησιμοποιήσουν οι ΗΠΑ στον Ψυχρό Πόλεμο εναντίον της άθεης και αντιθρησκευτικής Χριστομάχου Σοβιετικής Ένωσης (που από τους αιματηρούς αντιχριστιανικούς διωγμούς της σφαγιάστηκαν εκατομμύρια Ορθόδοξων νεομαρτύρων),  προσπαθώντας να ενώσουν και τότε όλες τις θρησκείες του δυτικού μπλοκ (αλλά και του κόσμου) υπό την ηγεσία του πάπα της Ρώμης.
Με σκοπό, αυτές να αντισταθούν στην προσπάθεια καταστροφής τους από τους κομμουνιστές της  Σοβιετικής Ένωσης,   αλλά και προκειμένου μέσω αυτών, ο πάπας και η Δύση, να χρησιμοποιήσουν τις θρησκευτικές μειονότητες στις χώρες του Ανατολικού μπλοκ, ως «μέσο πίεσης» ή για να διοργανώνουν «χρωματιστές επαναστάσεις» στον αντίπαλο συνασπισμό, με σκοπό, να τον διαλύσουν πλήρως.

Όμως φαίνεται ότι όλο αυτό το σχέδιο των ΗΠΑ δεν πιάνει, αφού πολλοί λαοί,  βλέποντας  τα πολλές φορές σχεδόν προδοτικά ολισθήματα των θρησκευτικών-πολιτικών ηγετών τους, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Θρησκευτικό επίπεδο, παύουν πια να ακολουθούν τους ίδιους, όπως επίσης και τις πολιτικές αυτών και των δυτικών πατρώνων τους (π.χ. του πάπα  της Ρώμης και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής)].
Επομένως, όπως εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει, στις μέρες μας φαίνεται να διαμορφώνεσαι μία νέα επανάληψη του Ψυχρού Πολέμου και των πολιτικών που ακολούθησαν οι ΗΠΑ σε αυτόν έναντι των Ρώσων και των συμμάχων τους (αν και αυτή τη φορά με ανεπιτυχής τρόπο), με σκοπό και πάλι  την πλήρη καταστροφή αυτών.
Όμως, επειδή όπως είναι γνωστό, «Η ιστορία επαναλαμβάνεται, άλλοτε σαν φάρσα και  άλλοτε  σαν τραγωδία», εμείς ως λαός,  θα πρέπει να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων, όπως επίσης να γίνουμε ξανά ενεργητικοί ιστορικοί πρωταγωνιστές, από το να είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές, για το καλό της Πίστης, του λαού μας, καθώς και της πολυαγαπημένης μας πατρίδας.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου