Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ


ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΩΠΗΞ
ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΕΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΙΟΥΔΑΙΟΙ.

ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΩΣΤΗ ΜΕ ΒΑΣΗ, ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ).
ΜΕ ΒΑΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΠΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ (ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΥ ΔΑΒΙΔ, ΕΝΩ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΦΥΣΙΚΑ ΕΒΡΑΙΙΚΗ.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΤΟΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΧΑΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΝΑΣ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ), ΣΑΦΩΣ ΕΒΡΑΙΚΗ.
 ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΚΡΗΤΙΚΗ Ή ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΙΣΤΑΙΑ (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ), ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΝ ΠΡΩΤΟΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΩΣ ΑΛΛΟΕΘΝΗ.

[ΟΙ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΠΛΥΘΗΣΜΩΝ, ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΒΗΡΙΑ (ΙΣΠΑΝΙΑ), ΤΗΝ ΣΑΡΔΗΝΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΑΡΑ ΚΡΗΤΟΓΕΝΕΙΣ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΦΙΛΙΣΤΑΙΑΣ].
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ, ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΖΑΡΕΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΝΟΣ), ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΔΙΩΧΝΑΝ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΜΩΣΑΙΚΟ ΝΟΜΟ.
ΤΟ ΔΕ ΟΝΟΜΑ ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, π.χ. ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΕΠΙ ΕΣΔΡΑ ΠΑΝΩ 150 ΕΤΗ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΑΡΧΑΙΟ ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΗ, 1.300 ΕΤΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ), ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΙΑΜ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΜΩΥΣΗ, 1000 ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.
(ΤΟ ΔΕ ΟΝΟΜΑ ΙΗΣΟΥΣ ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΝΕΙ ΙΑΣΩΝ ΑΛΛΑ «Ο ΘΕΟΣ ΣΩΖΕΙ», ΕΝΩ ΤΟ ΜΑΡΙΑ «Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ, Η ΔΥΝΑΤΗ, Η ΑΓΑΘΗ Ή Η ΣΟΦΗ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΙΡΑ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΗΧΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΙΔΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ).
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΡΘΕ ΝΑ ΚΥΡΗΞΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΚΟ ΛΑΟ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΕΗΝΕΣ Ή ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ), ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ, ΤΑ ΔΕ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΘΝΗ ΘΑ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ.

ΤΟ ΔΕ ΡΗΘΕΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΕΛΥΛΗΘΕΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ)», ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ, ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
ΧΑΡΙΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 11 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΥΣ κ.λ.π.).
ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΘΗΚΑΝ ΔΗΘΕΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ (π.χ. Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΓΕΜΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΒΓΣΑΡΟ, ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ Ή ΟΙ ΣΙΒΥΛΛΕΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΙΒΕΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΑ ΤΟΥ ΛΕΝΤΟΥΛΟΥ) ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ Ή ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ-ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ, Ή ΒΟΗΘΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΠΕ, ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΕΠΑΥΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ (Ο ΝΕΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ), ΘΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΡΟΛΟ.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΦΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ, ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΗΤΑΝ (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΟΥ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΛΑΟ. ΕΠΙΣΗΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ (http://e-theotokario.blogspot.com/2012/08/blog-post_8.html).

EΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ (ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΚΥΡΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ).
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ, ΑΛΛΑ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΕΟΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΗΘΕΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ (π.χ. ΒΕΛΛΟΠΛΟΥΛΟΣ, ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ή Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), ΚΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΨΕΥΔΕΣ (ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΨΕΥΔΗ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟ ΘΕΟ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 12ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ).
ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΠΙΚΝΔΥΝΟ, ΑΦΟΥ ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΑΧΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΗΘΕΝ «ΘΕΟΤΗΤΕΣ» ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ, ΑΦΟΥ ΤΑΧΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ «ΘΕΟΤΗΤΕΣ» ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ.
ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΥΤΙΣΗ, ΒΟΗΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ (http://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_49.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CF%84a-%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CE%BD/, http://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_39.html, http://alophx.blogspot.com/2016/09/ttip_29.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CF%80%CF%89%CF%83-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5/) ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ), ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΟΡΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ «ΘΕΟΙ» ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ (π.χ. τον ΠΛΑΤΩΝΑ) ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ (https://www.pemptousia.gr/2018/04/i-theoria-tou-spermatikou-logou-sti-theologia-tou-ioustinou/), ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (http://www.apologitis.com/gr/ancient/profiteies.htm).
ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΠΟΙΑ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΛΕΚΤΑ Ή ΤΑ ΜΟΝΑ ΕΘΝΗ ΤΟΥ (ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ ΕΞΙΣΟΥ ΕΚΛΕΚΤΑ ΤΟΥ;).

 ΤΗΝ ΔΕ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΤΗΝ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΠΙΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ (ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΥΠΟ ΡΩΜΑΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΗΝ ΟΝΤΑΣ ΠΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ), ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΤΑΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. 
ΕΠΙΣΗΣ, ΠΑΡΕΠΕΜΨΑΝ ΤΟ  ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ. ΕΞΙΣΟΥ ΨΕΥΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ. 
ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΟΙ ΙΟΥΔΑΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ (Ο ΚΥΡΙΟΣ) ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΟΥ (ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΓΑΜΟ) ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ; 
ΕΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΘΙΒΕΤ Ή ΑΛΛΟΥ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΜΑΘΕ ΜΑΓΙΚΑ Ή ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΕΙ. 
ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΛΟΝ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΚΑΝΕ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΛΙΓΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΤΠΟ, ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. ΕΝΩ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΑΝ ΦΤΩΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑΞΙΔΙΑ (ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;). 
ΟΔΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΠΗΓΕ ΑΛΛΟΥ (π.χ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ Ή ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΕΣ) ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΙ (ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ) ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΠΑΔΟΥΣ (ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ), ΔΙΑΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΩΣ ΔΗΘΕΝ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ.
ΜΕΧΡΙ ΔΕ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΤΗ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΓΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΙΩΣΗΦ ΗΤΑΝ ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ, ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΕΘΑΝΕ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ, ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΞΥΛΟΥΡΓΟ. 

ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΝΑΖΑΡΕΤ ΜΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΟΠΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΑΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΧΘΕΙ, ΑΡΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ (ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΤΟΝΙΖΑΝ ΑΥΤΟ ΑΡΑΓΕ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΑΝ ΙΣΧΥΕ;). 
ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΝΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΝΟΤΗΑ ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΤΟ ΝΥΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟ (ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΑΧΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΨΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ), ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΑΣ ΤΟ ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ, ΜΕ ΕΝΑΝ «ΝΕΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΜΕΣΣΙΑ».
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΣΗΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΚΡΥΦΤΗΚΑΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ (ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΣΗΣ).
ΕΠΙΣΗΣ, Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ, ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΙΩΑΝΝΗ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.
ΤΟ ΔΕ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΑΥΤΟΙ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΔΙΧΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ.
ΤΑ ΔΕ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΕΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΥΡΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (ΨΕΥΔΩΣ).
ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΩΣ ΨΕΥΔΗ, ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ.

ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΟΥΔΑΙΟΣ, ΕΛΛΗΝΑΣ κ.λ.π., Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΙΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΚΗΣ. 

ΕΝΩ ΞΕΝΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΞΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΞΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ. ΕΠΙΣΗΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ (https://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b1%cf%80/), Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ, ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ, ΑΦΟΥ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ «ΜΙΑ ΤΑΞΗ». 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΔΑΣΚΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ. ΑΠΛΑ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ-ΒΑΣΙΛΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΞΑΝΑ ΜΙΑ ΕΝΔΟΞΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ (ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΝΤΑΣ ΠΡΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ, ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΠΙ ΕΝΟΣ ΟΝΟΥ).
ΟΠΟΤΕ, ΟΝΤΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΤΕ, ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ, ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΩΣ ΞΕΝΟ ΣΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ.
ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΡΟΥΣΕ ΤΑ ΙΟΥΔΑΙΚΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ (π.χ. ΤΟ ΠΑΣΧΑ). ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ, ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΜΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΏΝΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΑΡΑ ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΟΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ», ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΥΘΕΩΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΝΑΝΑΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ «ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ». ΕΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΟ.
ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΡΑΒΩΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΚΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΒΙΔ, ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΔΟ, ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΡΑΒΩΝΙΑΖΟΤΑΝ Ή ΠΑΝΤΡΕΥΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΓΟΝΟ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ, ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΑΒΙΔ).
ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΡΑΒΩΝΙΑΖΟΤΑΝ Ή ΠΑΝΤΡΕΟΥΤΑΝ ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΙΩΣΗΦ ΜΕ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΜΩΑΣΑΙΚΟ ΝΟΜΟ. ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ Η ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΗΘΙΝΗ.

ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΕΕΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΘΥΜΙΟΖΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA/).

ΤΕΛΟΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ (http://www.oodegr.com/neopaganismos/ag.grafi/zaxar1.htm), ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ, ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ  ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ-http://www.oodegr.com/neopaganismos/ellinikotita/ellinas1.htm).

ΕΠΙΣΗΣ, ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΟΧΥΝ ΣΧΕΔΟΝ 1.000 ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.

ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΥΤΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ (https://www.youtube.com/watch?v=PeAdGUw17rA).

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΗΕΛΕΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΧΟΥ ΤΟΥ Δ’ ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΟΥΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΧΙΤΛΕΡ (ΟΙ ΔΕ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΒΔΕΛΥΓΜΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΜΑΝΗ).
Τελοσ, Η Αγία Ελισάβετ, η μητέρα του Ιωαννη του Προδρόμου, καταγόταν επίσης από τον Ααρών, και ήταν συγγενής της Παναγιάς μας, και επομένως και η Παναγία, οντάς συγγενής της Ελισάβετ, καταγόταν και αυτή από τον Ααρών και επομένως ειχε και αυτή Εβραϊκή καταγωγή.
Η Παναγία μας, η οποία έδωσε σάρκα στον Υιό του Θεού, καταγόταν και αυτή από τον Δαυίδ. Ήταν θυγατέρα του Ιωακείμ και της Άννας, και γνωρίζουμε ότι ο Ιωακείμ ήταν απόγονος της γενιάς τους Δαυίδ. Και αυτή την πληροφορία μας την διασώζουν οι άγιοι πατέρες (https://www.oodegr.com/oode/grafi/kd/geneal1.htm, https://www.oodegr.com/oode/orthod/panagia2.htm, http://www.oodegr.com/oode/grafi/kd/geneal2.htm).
Αντίστοιχα, στους γάμους των Ιουδαίων στο Αρχαίο Ισραήλ, έπρεπε ο γαμπρός και η νύφη να μην είναι αλλόφυλοί, αλλά να κατάγονται και οι δύο από έναν κοινό συγγενικό άτομο για καταγωγή, που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν για την Παναγιά μας και τον Δίκαιο Ιωσήφ, ο Δαβίδ, και με τον τρόπο αυτό και ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός καταγόταν από και την Παναγιά μας από τον Δαβίδ, και όχι μόνο από τον θετό του πατέρα, τον Ιωσήφ (http://www.oodegr.com/oode/grafi/kd/geneal1.htm).
Όσο για τις δύο γενεαλογίες του Κυρίου και τις διάφορες τους στα Ευαγγέλια του Μάρκου και του Ματθαίου, αυτές δεν οφείλονται ότι αυτές είναι δήθεν λάθος, αλλά στο γεγονός του εθίμου του γάμου που ίσχυε τότε στο Ισραήλ, για όσους άντρες έχαναν την ζωή τους από την σύζυγο τους, χωρίς να αποκτήσουν μαζί τους παιδιά (https://www.oodegr.com/oode/grafi/kd/geneal1.htm, https://www.oodegr.com/oode/orthod/panagia2.htm).
Στην περίπτωση αυτή, έπρεπε αν ο νεκρός σύζυγος ειχε αδέρφια, αυτά, αν ήταν ανύπαντρα και κατά σειρά ηλικίας, τότε θα έπρεπε να παντρευτούν την γυναικά αυτή και το πρώτο παιδί που εκαναν θεωρούταν του πρώτου αδερφού.

Οπότε η διαφορά στις δύο γενεαλογίες οφείλεται ότι στην μία αναφέρονται οι κανονικοί γονείς, ενώ στην άλλη οι θετοί αδερφοί, αντι για τους κανονικούς πατέρες, και δεν θεωρείται λάθος καμμία από τις δύο, αφού και οι δύο αδερφοί (νεκρός και ζωντανός), θεωρούταν πατέρες του πρωτοτόκου παιδιού.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΕΞΑΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΙΩΣΗΦ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΙΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, Η ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου