Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΟΣ


ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΟΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν κατά την διάρκεια της ιστορίας, υπήρξε συχνή (και ταυτόχρονα ξαφνική και ταχεία) άνοδος πολλών ισχυρών βάρβαρων ενοποιητικών ηγετικών προσωπικοτήτων, τόσο στην Ασία, όσο και στην Ευρώπη.
Αυτοί, αφού πρώτα κατάφεραν να ενοποιήσουν τους λαούς τους μέσω της βίας και πολλών πολέμων, στην συνέχεια εισέβαλαν σε γειτονικά κράτη που μαστιζόταν από εμφυλίους πολέμους.
Ή ήταν αποδυναμωμένα από εξωτερικούς και μακροχρονίους καταστρεπτικούς πολέμους, οι οποίοι τα είχαν αποδυναμώσει και είτε τα κατέλαβαν πλήρως, και κατέλαβαν αυτά πλήρως, είτε μεγάλο μέρος αυτών.
Στην συνέχεια, η βάρβαρη αυτή τακτική τους, είχε ως συνέπεια, οι λαοί που κατέλαβαν και κατέστρεψαν να επαναστατήσουν και να συμμαχήσουν εναντίον αυτών ή ακόμα και των διάδοχων τους, και στο τέλος μετρά από πολλές μάχες και αγώνες να τους νικήσουν και να καταστρέψουν τις ανίερες και ανηλεείς Αυτοκρατορίες του Αίματος που αυτοί είχαν δημιουργήσει με ατέλειωτο «Αίμα και φωτιά».
Ο πρώτος γνωστός βάρβαρος ηγέτης του είδους αυτού, ήταν ο Σαργών ο Μέγας της Ακκάδ, ο οποίος αφού ένωσε τους Ακκάδιους, κατέλαβε όλες τις Σουμεριακές πόλεις και στην συνέχεια όλη την Μεσοποταμία, την Συρία, και την Φοινίκη.
Στο τέλος όμως, οι λαοί που αυτός είχε καταλάβει, επαναστάτησαν κατά των διάδοχων του και τους εκδίωξαν από πολλά εδάφη και στην συνέχεια εισέβαλαν στην πρωτεύουσα των Ακκαδίων ο βάρβαρος λαός των Γκούτι και την κατέστρεψε με αποτέλεσμα να καταστραφεί η Αυτοκρατορία του Σαργών για πάντα.  
Ακολουθήσε ο Μαδύης των Σκύθων, ο οποίος αφού ένωσε με πολέμους τους Σκύθες, προέλαυσε από την σημερινή Βόρεια Ρωσία προς την Μέση Ανατολή και κατέλαβε τα κράτη των Χετταίων, της Ουραρτού (Αρμένιας), των Μηδών, των Περσών, της Φοινίκης, της Παλαιστίνης, και έφτασαν μέχρι και τα σύνορα της Αιγύπτου.
Εκεί όμως, χάρις σε ένα ανέντιμο κόλπο των Αιγυπτίων (κάλεσαν τους ηγέτες των Σκύθων τους οποίους δεν μπορούσαν να νικήσουν σε ένα δείπνο, στο οποίο τους δολοφονήσαν ξαφνικά, και αυτοί χωρίς τους ηγέτες τους πανικοβλήθηκαν και διαλυθήκαν), ηττήθηκαν οριστικά και υποχώρησαν ξανά στον Βορρά, ενώ οι λαοί που είχαν καταλάβει ως τότε επαναστάτησαν εναντίον τους και τους εκδίωξαν (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B1%CF%85/).
Ακολουθήσε ο Πέρσης Κύρος ο Μέγας της δυναστείας των Αχαιμενιδών, ο οποίος αφού ένωσε τους Πέρσες επαναστάτησε ενάντια στους Μήδους του Αστυάγη και τους κατέλαβε, ενώ στην συνέχεια κατέλαβε τους Βαβυλωνίους, τους Λύδιους του Κροίσου, την Παλαιστίνη και μέρος του σημερινού Αφγανιστάν, οπού σκοτώθηκε εκεί σε μία μάχη.
Οι διάδοχοι του Καμβύσης, Δαρείος ο Α’ και Ξέρξης ο Α΄, κατέλαβαν την Αίγυπτο, και στην συνέχεια προσπάθησαν ανεπιτυχώς να επιτεθούν και να καταλάβουν την Ελλάδα και από εκεί να επεκταθούν στην Ευρώπη, όμως ηττήθηκαν κατά κράτος από τους Έλληνες μέσω ηρωικών αγωγών στους γνωστούς σε όλους μας Περσικούς Πολέμους.
Στο τέλος, οι Έλληνες ενωθήκαν υπό την ηρωική ηγεσία του βασιλιά Φίλιππου του Β’, και κυρίως του γιου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος κατάφερε να νικήσει πλήρως και να καταλάβει οριστικά όλη την Περσική Αυτοκρατορία, καταλύοντας για πάντα την δυναστεία του Κυρού του Μέγα (http://alophx.blogspot.com/2019/06/blog-post_25.html).
Αλλά και ο Αττίλας, αφού ένωσε τους Ούννους μέσω πολλών πολέμων, επιτέθηκε στην αποδυναμωμένη Δυτική Ρωμαίικη Αυτοκρατορία, όπως και στην Ανατολική (Βυζαντινή), ενώ εισέβαλε επίσης ακόμα και στην Περσική Αυτοκρατορία των Σασσανιδών και στην Κίνα.
Στο τέλος όμως, οι λαοί που ο Αττίλας είχε καταπιέσει και καταστρέψει (Δυτικοί Ρωμαίοι, Βυζαντινοί και διάφοροι Γερμανικοί λαοί της Δυτικής Ευρώπης, π.χ. Φράγκοι και Βησιγότθοι), ενωθήκαν εναντίον τους και τον νίκησαν στην λεγομένη «Μάχη των Εθνών», στα Καταλαυνικά πεδία.
Όταν μετά δε από λίγα χρονιά, ο Αττίλας πέθανε, στο κράτος του αρχίσαν άγριοι εμφύλιοι για την εξουσία μεταξύ των πολλών γιων του και αυτό διαλύθηκε οριστικά.
Στην συνέχεια, ακολουθήσε ο Μωάμεθ στην Αραβία, ο οποίος αφού ένωσε με πολλές μάχες όλες τις Αραβικές φυλές, στην συνέχεια άρχισε να επιτίθεται έναντι των γειτονικών και αποδυναμωμένων από τον μεταξύ τους πολέμου Αυτοκρατοριών του Βυζάντιου και της Σασσανιδικής Περσίας.
Και παρόλο που αυτός ηττήθηκε από αυτές στις μάχες εναντίον τους (στις οποίες μάλιστα σκοτώθηκε και ο θετός του γιος), οι διάδοχοι του κατάφεραν να καταλάβουν όλη την Περσία και μεγάλο μέρος της Βυζαντινής, ενώ αυτοί προέλαυσαν και κατέλαβαν όλη την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, φτάνοντας ακόμα και στην Ευρώπη και καταλαμβάνοντας και την Ισπανία.
Στο τέλος όμως, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, όπως και οι Γερμανικοί λαοί της Δυτικής Ευρώπης, κατάφεραν να συσπειρωθούν και να εκδιώξουν τους Άραβες από πολλά εδάφη τους, οι μεν Βυζαντινοί με πολλούς ηρωικούς αγώνες εναντίον τους, ενώ οι Ευρωπαίοι μέσω των λεγομένων Σταυροφοριών (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_12.html) ή των εκστρατειών «Ανάκτησης» (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2017/10/blog-post_6.html), καθώς και πολλών άλλων πολέμων (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%B6%CE%B9/, http://alophx.blogspot.com/2017/05/blog-post_21.html, https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2019/07/blog-post_35.html).
Στους Μογγόλους, αντίστοιχο ρολό έπαιξαν οι Τζένκινς Χαν και ο Ταμερλάνος, οι οποίοι αφού ένωσαν με πολύ βία και πολέμους τους λαούς τους, στην συνέχεια επεκτάθηκαν και κατέλαβαν αυτοί και οι διάδοχοι τους μεγάλο μέρος της Ασίας (Κίνα, Κορέα, Περσία, μέρος της Ινδίας, Καύκασο), της Ρωσίας, της Μέσης Ανατολής, καθώς και της Ανατολικής Ευρώπης (http://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_55.html).
Στο τέλος όμως, μετρά τον θάνατο των ισχυρών ηγετών τους (Τζένκινς Χαν και Ταμερλάνου), οι Αυτοκρατορίες τους χωρίστηκαν και αυτές σε πολλά κράτη, έναντι των οποίων επαναστάτησαν οι σκλαβωμένοι από τους Μογγόλους λαοί και κατάφεραν μετά από πολλούς αγώνες και μάχες να τους εκδιώξουν και να απελευθερωθούν από την τυραννία και την σκλαβιά τους (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC/).
Στις μέρες μας, αντίστοιχη κατάσταση είχαμε στον 19ο και 20ο Αιώνα με την ενοποίηση της Γερμανίας από τους Μπίσμαρκ και Χίτλερ, ενώ στην συνέχεια, ο Κάιζερ Γουλιέλμος ο Β’ της Γερμανίας και ο Χίτλερ, προσπάθησαν να επεκταθούν στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, καταλαμβάνοντας μάλιστα μεγάλο μέρος αυτών, ξεκάνοντας για τον λόγο αυτό τους δύο Παγκοσμίους, τον Πρώτο (1914-1918), καθώς και τον Δεύτερο (1939-1945).
Στο τέλος όμως, οι περισσότεροι λαοί της Ευρώπης και του υπολοίπου κόσμου (Αμερικής, Ασίας, Αφρικής) συσπειρωθήκαν στρατιωτικά εναντίον τους και κατάφεραν να τους νικήσουν μετρά από πολλά και αιματηρά έτη μαχών.
Αλλά και στην Σοβιετική Ένωση, οι Λένιν, Τρότσκι και Στάλιν προσπάθησαν να καταλάβουν την Πολωνία και να επεκταθούν στην συνέχεια στην Ευρώπη (http://alophx.blogspot.com/2019/08/blog-post_6.html), οι μεν δύο πρώτοι ανεπιτυχώς, ενώ ο δεύτερος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο επιτυχώς, αφού κατάφερε να καταλάβει όχι μόνο την Πολωνία, αλλά ακόμα και κράτη της Βαλτικής, καθώς και όλη σχεδόν την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη.
Όμως στο τέλος, οι Δυτικοί εχθροί του συσπειρωθήκαν εναντίον του, και ιδρύσαν για να τον αναχαιτίσουν το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, ενώ μετρά τον θάνατο του Στάλιν, η Αυτοκρατορία του αποδυναμώθηκε από τους διάδοχους του και στο τέλος κατέρρευσε οριστικά το έτος 1989 (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B4-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BC/).
Στις μέρες μας, επιχειρήθηκε να γίνει περίπου το ίδιο στην Μέση Ανατολή. 
Έτσι όταν ο ιδρυτής της Σαουδικής Αραβίας, ο Αμπντέλ Αζίζ Ιμπν Σαούντ, είδε όταν νίκησε μέσω πολλών πολέμων όλους τους εχθρούς του, και ενοποίησε όλες τις φυλές της Αραβίας στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CF%89%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CF%89%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B8-%CF%84/), ότι λόγω των τότε γεωπολιτικών συνθηκών (απολυτή υπερίσχυση της Γαλλίας και Μεγάλης Βρετάνιας στην Μέση Ανατολή) δεν μπορούσε να επεκταθεί περαιτέρω σε αυτή, αποφάσισε να αλλάξει τακτική.
Εξαιτίας της κατάστασης αυτής, ο Ιμπν Σαούντ αποφάσισε πρώτα να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες, και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, ο ίδιος αλλά κυρίως οι διάδοχοι του, να προσπαθήσουν και με αλλά μέσα, να επεκτείνουν εδαφικά το Βασίλειο τους, τόσο στην Μέση Ανατολή, όσο και στην Αφρική, όσο και στην Ασία, όπως και όλο τον μουσουλμανικό κόσμο και να τον ενοποιήσουν υπό την ηγεσία τους.
Για τον λόγο αυτό, αυτοί χρηματοδοτήσαν την τρομοκρατική οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μιας φονταμελιστικής σουνιτικής Αδελφότητας, η οποία παριστάνοντάς την δήθεν «φιλανθρωπική» οργάνωση, ίδρυσε παραρτήματα της σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες, τα οποία στην συνεχεία εξελίχθηκαν σε πολίτικα κόμματα, καθώς και τρομοκρατικές οργανώσεις (π.χ. την Αλ Κάιντα και τον ISIS).
Έτσι, οι Σαουδάραβες χρηματοδοτήσαν μαζί με το Κατάρ την λεγομένη «Αραβική Άνοιξη» (http://www.oparlapipas.gr/2017/05/blog-post_935.html, http://alophx.blogspot.com/2017/04/blog-post_30.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84/) και κατάφεραν να καταλάβουν μάλιστα, μέσω μισθοφόρων, τρομοκρατιών οργανώσεων (τον ISIS), βίας και χρήματων σε πολλές Αραβικές χώρες, οι ισλαμικές οργανώσεις της Μουσουλμανικές Αδελφότητας την εξουσία.
Στόχος τους ήταν αυτά το κόμματα, αφού αναλάβουν την εξουσία στα κράτη αυτά, να ενοποιηθούν στην συνέχεια μεταξύ τους σε ένα ενιαίο κράτος υπό την ηγεσία τους. Αμέσως μετρά, οι ίδιοι να οικειοποιηθούν τους ορυκτούς πόρους, το ανθρώπινο δυναμικό, τα εδάφη, καθώς και τα όπλα και πυρηνικά αυτών (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2019/05/blog-post_12.htm http://alophx.blogspot.com/2019/08/blog-post_2.htmll, ).
Και εκεί που το σχέδιο του φαινόταν ότι θα επιτύχει, λόγω της άγριας καταπίεσης των ισλαμιστών, οι λαοί πολλών Αραβικών κρατών επαναστατήσαν εναντίον τους, συνέβησαν στρατιωτικά και πολιτικά πραξικοπήματα, τα οποία οι Αραβικοί λαοί είδαν ως σωτήρια, ενώ συνέβησαν και εξωτερικές εισβολές που έριξαν από την εξουσία τα κράτη αυτά.
Έτσι στο τέλος, και ειδικά όταν εμπλέχτηκαν ενάντια στους ισλαμιστές η Ρωσία και οι ΗΠΑ, και οι Σαουδάραβες απειλήθηκαν από τις δεύτερες άμεσα με πόλεμο εάν δεν αλλάξουν άμεσα πολιτική (http://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%83/).
Έτσι αυτοί, συγκρουστήκαν με τους πρώην συμμάχους τους, το Κατάρ, και εγκατέλειψαν τους ισλαμιστές συμμάχους τους, ρίχνοντας όλη την ευθύνη στο Κατάρ, το οποίο συμμάχησε εν συνέχεια με το Ιράν, αρνούμενο να υπακούσει τις ΗΠΑ.
Ουσιαστικά, όλα τα κράτη της Δύσης (ΗΠΑ-ΕΕ), η Ρωσία, καθώς τα ισχυρά κράτη της Ασίας και της Αφρικής (Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Νότια Αφρική) συσπειρωθήκαν ενάντια στον ISIS και το Κατάρ και ετοιμάζουν και σχέδια πτώσης του καθεστώτος αυτού (http://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_83.html), καθώς και πλήρης διάλυσης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2019/05/blog-post_12.html).  
Θα είναι άραγε στην συνέχεια η εξέλιξη της ιστορίας αυτής όμοια με τις προηγούμενες; Δηλαδή η οριστική πτώση των ισλαμιστών, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του Κατάρ, ύστερα από την κοινή συνδυασμένη πίεση όλων των εχθρών τους εναντίον τους;
Είναι πάρα πολύ πιθανόν και μόνο η λήψη από μέρους μας των κατάλληλων μέτρων θα εμποδίσει αυτή η φουρτούνα του πολέμου να φτάσει, τόσο στην γειτονιά μας, μα κυρίως στην πατρίδα μας και αυτή να καταφέρει να γίνει ξανά μία ευημερούσα και ευνομούμενη χώρα στην γη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου