Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΤΟΥ ΦΩΚΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΤΟΥ ΦΩΚΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, στην Αυτοκρατορία της ένδοξης Ρωμανίας, κατά το τέλος της Βασιλείας του Αυτοκράτορα Μαυρίκιου, οι στρατιώτες του κουρασμένοι από τις πολλές εκστρατείες κατά των Αβαροσλάβων επαναστάτησαν και αρνήθηκαν να τον ακολουθήσουν.

Ως επικεφαλής αυτών ανέλαβε ένας κακότροπος και σαδιστής εκατόνταρχος, ο Φωκάς, ο οποίος με το που ανακηρύχτηκε Αυτοκράτορας από τον στρατό άρχισε να βαδίζει κατά της Πόλης για να εκθρονίσει τον νόμιμο Αυτοκράτορα Μαυρίκιο.

Η δυσαρέσκεια για την διακυβέρνηση του Μαυρίκιου ήταν τόσο μεγάλη στην Ρωμανία, ώστε με το που ο Φωκάς άρχισε να φτάνει στην πόλη, οι περισσότεροι πιστοί του Μαυρίκιου τον εγκατέλειψαν και τον παρέδωσαν στον Φωκά.

Αρχικά, ο Φωκάς προσπάθησε να κτίσει ένα φιλολαϊκό προφίλ, υποσχόμενος ότι θα μειώσει την φορολογία, θα σταματήσει και θα κερδίσει γρήγορα τον πόλεμο με τους Αβαροσλάβους, θα φτιάξει τα οικονομικά της Αυτοκρατορίας και θα νικήσει τους Πέρσες, φέρνοντας εκ νέου την Ρωμανία σε μία περίοδο ακμής.

Σύντομα όμως, αμέσως μετά τις πρώτες ελπίδες, αυτές άρχισαν να διαψεύδονται άμεσα. Ο Φωκάς εκτέλεσε άγρια τον Μαυρίκιο και την οικογένεια του, ενώ άρχισε και τις εκτελέσεις και τις διώξεις των πολιτικών αντιφρονούντων και των οικογενειών τους, δημεύοντας προς όφελος του ιδίου και των οπαδών του τις περιουσίες τους.

Παράλληλα, για να καλοπερνά ο ίδιος ανέβασε και άλλο τους φόρους και εξόντωσε ή έδιωξε από τον στρατό και το κράτος όλους τους άξιους στρατιωτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους που υποψιάζονταν ότι ήθελαν να τον ρίξουν από την εξουσία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποσαρθρωθεί τελείως ο διοικητικός μηχανισμός του κράτους, όπως και ο στρατός, ενώ με τις εκτεταμένες διώξεις στο στράτευμα αυτό αποδυναμώθηκε τόσο πολύ, ώστε οι Αβαροσλάβους να εισβάλουν σχεδόν ανενόχλητοι και να καταλάβουν όλα σχεδόν τα Βαλκανικά εδάφη της Αυτοκρατορίας, εκτός της περιοχής της σημερινής Ελλάδας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στην Ανατολή, οι Πέρσες υπό τον Χοσρόη τον Β’, εισέβαλαν και αυτοί στα εδάφη της Ρωμανίας καταλαμβάνοντας την μισή Μικρά Ασία και όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής φτάνοντας ως την Αίγυπτο χωρίς καθόλου ή ελάχιστη και καθόλου οργανωμένη αντίσταση από τον Φωκά.

Αντίθετα αυτός, είτε αδιαφόρησε, είτε έστειλε ελάχιστο στρατό, και στο τέλος όταν απέτυχε παταγωδώς, άρχισε τις «ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» με τους Πέρσες, παραχωρώντας τους και αλλά εδάφη προδοτικά για να λήξει τον πόλεμο και να μην χάσει τον θρόνο του ανεπιτυχώς.

{Ο δε Πέρσης βασιλιάς Χοσρόης ο Β΄, θεωρούσε τον δολοφονημένο Μαυρίκιο ευεργέτη του, αφού αυτός τον είχε βοηθήσει να ξαναπάρει τον θρόνο του που είχε χάσει, αλλά τώρα με πρόσχημα την εκδίκηση για την δολοφονία του Μαυρίκιου άρχισε έναν ξεκάθαρο κατακτητικό πόλεμο κατά της Ρωμανίας και των εδαφών της και όχι φυσικά για την εκδίκηση για τον θάνατο του Μαυρίκιου}.

Ο Φωκάς, σαν μην καταλάβαινε το μίσος του λαού και τις καταστροφές που προκαλούσε, συνέχισε τις σφαγές και τις διώξεις των αντιπάλων του, κυνηγώντας ακόμα και τον λαό αυτή την φορά, αρπάζοντας τις περιουσίες του, και μαζί με αυτόν και των αρχηγών και των μελών των δήμων των Πράσινων και των Βενετών (Γαλάζιων), ενώ ο Φωκάς για την σκληρότητα του ονομάστηκε «Λεβιάθαν επί γης».

Όλες αυτές οι διώξεις και οι σφαγές, μαζί με την καταστροφή της Αυτοκρατορίας έστρεψαν όλους τους πολίτες και στρατιώτες της Ρωμανίας εναντίον του, ενώ όταν ο ίδιος έμπαινε κάθε φορά μεθυσμένος στον ιππόδρομο ο λαός του φώναζε: «Πάλι τον οίνον έποιας και πάλι τον νουν απώλεσας», δηλαδή «Πάλι κρασί ήπιες και πάλι έχασες τα μυαλά σου».

Τότε αυτός οργισμένος έστελνε τον στρατό του να διώκει και να σφάζει τους πολίτες που του έλεγαν αυτές τις φράσεις, με τελικό αποτέλεσμα να ξεσπάσει μία άγρια εξέγερση/επανάσταση στην Πόλη εναντίον του.

Ταυτόχρονα με αυτή, ο ικανός γιος του έπαρχου Ηράκλειου, ο επίσης ονομαζόμενος Ηράκλειος ο Νεότερος, ο μετέπειτα ένδοξος Αυτοκράτορας της Ρωμανίας ξεκίνησε από την Καρχηδόνα με στρατό και στόλο για να ρίξει τον τύραννο, την στιγμή που ο Φωκάς είχε φυλακίσει στο άκουσμα της είδησης αυτής και βιάσει την μνηστή του Ηράκλειου την Ευδοκία στην Πόλη.

Παντού οπού έφτανε ο Ηράκλειος όλοι τον υποδέχονταν σαν σωτήρα στην Ελλάδα και τον ενίσχυαν με όπλα, τρόφιμα και στρατό, ενώ αντίστοιχα όλοι και πιο πολλοί εγκατέλειπαν τον Φωκά, ο οποίος είχε στραφεί και κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας και είχε υποταγεί και κερδίσει με τον τρόπο αυτό υποστήριξη από τον πάπα της Ρώμης.

Με το που έφτασε στην Πόλη, ξεκίνησε η εξέγερση του λαού και των δήμων, ενώ οι υποστηρικτές του Φωκά, ακόμα και ο γαμπρός του ο Πρίσκος τον εγκατέλειψαν και μαζί του έμεινε μόνο ο ανήλεης χασάπης  στρατηγός του Κομεντιλιανός, ο οποίος αφού έσφαξε μεγάλο μέρος του λαού στην εξέγερση αυτή, συνελήφθη και λιντσαρίστηκε από τους εξοργισμένους πολίτες.

Στην συνέχεια ο στρατός του Φωκά ηττήθηκε από τον στρατό του Ηράκλειου και των επαναστατών και ο Φωκάς συνελήφθη, παραδόθηκε στον Ηράκλειο και αυτός τον παρέδωσε στον λαό, ο οποίος και τον λιντσάρισε και τον έκαψε στην αγορά της Πόλης.

Ο δε ικανότατος Ηράκλειος ανακηρύχτηκε Αυτοκράτορας της Ρωμανίας, ένας από τους πιο ένδοξους, και με τις εκστρατείες του κατάφερε να νικήσει τους Πέρσες και να εξοντώσει την απειλή του Χοσρόη και των Αβαροσλάβων, αναδιοργανώνοντας παράλληλα όλο το κράτος (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/01/y.html, http://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_58.html, http://alophx.blogspot.com/2018/07/blog-post.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84-2/).

{Το ίδιο τέλος είχε μετέπειτα και στην Ρωμανία και ο τυραννικός Αυτοκράτορας Ανδρόνικος ο Α’ ο Κομνηνός, ο οποίος είχε την ίδια ιστορική πορεία και ακόμη πιο άγρια και αιματηρή κατάληξη και από τον τύραννο Φωκά (http://alophx.blogspot.com/2021/08/blog-post.html)}.

Αντίστοιχα στις μέρες μας, οι Έλληνες ψηφοφόροι κουρασμένοι από τα ψέματα, την εθνική προδοσία των Πρεσπών και τα μνημόνια που έφερε ο Τσίπρας στην χώρα, αποφάσισαν να ψηφίσουν για νέο ηγέτη της χωράς τον  σφετεριστή για πολλούς (http://alophx.blogspot.com/2021/08/blog-post_10.html) και παράλληλα κακότροπο και σαδιστή Κυριακό Μητσοτάκη.

Η δυσαρέσκεια για την διακυβέρνηση του Τσίπρα ήταν τόσο μεγάλη στην Ελλάδα, ώστε με το που ο Μητσοτάκης άρχισε να τάζει «λαγούς με πετραχήλια» στον λαό, οι περισσότεροι πιστοί του Τσίπρα τον εγκατέλειψαν και παρέδωσαν στις εκλογές την εξουσία στον Μητσοτάκη.

Αρχικά, ο Μητσοτάκης προσπάθησε να κτίσει ένα φιλολαϊκό προφίλ, υποσχόμενος ότι θα μειώσει την φορολογία, θα ακυρώσει την εθνοπροδοτική δήθεν «Συμφωνία των Πρεσπών», θα φτιάξει τα οικονομικά της χωράς και θα «τιταθεύσει» τους Τούρκους, φέρνοντας εκ νέου την Ελλάδα σε μία περίοδο ακμής.

Σύντομα όμως, αμέσως μετά τις πρώτες ελπίδες, αυτές άρχισαν να διαψεύδονται άμεσα. Ο Μητσοτάκης προέβη σε διώξεις των πολίτικων αντιπάλων του (π.χ. Πολάκης, Βελόπουλος), ενώ παράλληλα, για να καλοπερνά ο ίδιος ανέβασε και άλλο τους φόρους, ενώ αντί να ακυρώσει όπως έλεγε έκανε τα πάντα για να πέτυχει την επικύρωση της δήθεν «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Επιπλέον ο ίδιος και εξόντωσε ή έδιωξε από τον στρατό και το κράτος όλους τους άξιους στρατιωτικούς, υγειονομικούς και διοικητικούς υπαλλήλους επειδή δεν έκαναν εκβιαστικά το αμφιλεγόμενο και για πολλούς επικίνδυνο εμβόλιο για τον κορωνοιό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποσαρθρωθεί τελείως ο διοικητικός μηχανισμός του κράτους, μαζί με το σύστημα υγείας, όπως και ο στρατός και τα νοσοκομεία, ενώ με τις εκτεταμένες διώξεις στο στράτευμα αυτό αποδυναμώθηκε τόσο πολύ, ώστε πολλοί λαθρομετανάστες και προσφυγές από το Αφγανιστάν και αλλού να εισβάλουν σχεδόν στα Βαλκάνια, και την Ελλάδα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στην Ανατολή, οι Τούρκοι υπό τον Ερντογάν, εισέβαλαν και αυτοί στα εδάφη της Ελλάδας στο Αιγαίο και παραβίασαν τα χωρικά ύδατα της χωράς, διεξάγοντας παράνομες έρευνες σε αυτά χωρίς καθόλου ή ελάχιστη και καθόλου οργανωμένη αντίσταση από τον Μητσοτάκη.

Αντίθετα αυτός, είτε αδιαφόρησε, είτε έστειλε ελάχιστο στρατό, και στο τέλος όταν απέτυχε παταγωδώς, άρχισε τις «ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» με τους Τούρκους, παραχωρώντας τους προδοτικά μυστικά εδάφη στο Αιγαίο για να λήξει την σύγκρουση αυτή (τις λεγόμενες και «Πρέσπες του Αιγαίου») και να μην χάσει τον θρόνο του ανεπιτυχώς.

Ο Μητσοτάκης, σαν μην καταλάβαινε το μίσος του λαού και τις καταστροφές που προκαλούσε, συνέχισε τις διώξεις των αντιπάλων του με αφορμή το εμβόλιο για τον κορωνοιό, κυνηγώντας ακόμα και τον λαό αυτή την φορά, αρπάζοντας τις περιουσίες και τα σπίτια του (μέσω της παύσης μη πληρωμής των «κόκκινων δάνειων» στις τράπεζες ή λόγω των φωτιών).

Παράλληλα, μαζί με λαό ο Μητσοτάκης κυνήγησε και αρχηγούς (π.χ. τον Γιαννακόπουλο-https://www.pronews.gr/koinonia/1012725_h-dimokratia-se-diogmo-katevasan-akoma-kai-logariasmo-toy-dgiannakopoyloy-sto) και μέλη μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων (π.χ. ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ), ενώ για την σκληρότητα του ο ίδιος ονομάστηκε «σατανάς επί γης».

{Με τον φόνο του Κιρόφ στην ΕΣΣΔ ο Στάλιν (που λέγεται ότι τον οργάνωσε ο ίδιος ο Στάλιν) εξαπέλυσε έναν άγριο διωγμό έναντι των πολιτικών του αντιπάλων, τους οποίους και έστειλε ως δήθεν «εχθρούς του λαού και συνωμότες» στα γκουλάγκ.

Με τον ίδιο τρόπο στην Γερμανία, ο Χίτλερ με την εκτέλεση του  Ερνστ φομ Ρατ (Ernst vom Rath), γραμματέα της Γερμανικής Πρεσβείας στο Παρίσι από τον Εβραϊκής καταγωγής  Χέρσελ Γκρίνσπαν (Herschel Grynszpan), αλλά και το κάψιμο του Ράιχσταιγκ (που λέγεται ότι τον οργάνωσε ο ίδιος ο Χίτλερ) εξαπέλυσε έναν άγριο διωγμό έναντι των πολιτικών του αντιπάλων, τους οποίους και έστειλε ως δήθεν «εχθρούς του λαού και συνωμότες» στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αντίστοιχα και στην Ελλάδα, εάν συμβεί ένα σοβαρό επεισόδιο από έναν καταπιεσμένο που δεν θέλει να κάνει εμβόλιο για τον κορωνοιό έναντι κάποιου Έλληνα (κυβερνητικού και μη φανατικού εμβολιαστή) πολιτικού ή γιατρού, η Ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε και αυτή να βρει μία αφορμή από αυτό το περιστατικό και να προβεί σε περαιτέρω άδικες διώξεις έναντι των ανεμβολίαστων.

Επίσης, όπως ο Χίτλερ με αφορμή το κάψιμο του Ράιχσταιγκ επέβαλε δικτατορία στην Γερμανία, έτσι και με αφορμή τον κορωνοιό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέβαλε υγειονομική δικτατορία στην Ελλάδα.

Επιπλέον, ο τουρκόφιλος εθνοπροδότης Μητσοτάκης μπορεί να πέσει με λαϊκή εξέγερση ή και με εξωτερική εισβολή (π.χ. των Τούρκων), όπως π.χ. στην Αρχαιότητα ο τύραννος Ιππίας των Αθηνών (και οπαδός του μηδισμού και προδότης φίλος των Περσών) από τους Σπαρτιάτες, παρόλο που αυτός ήταν στην ουσία υποτελής και πράκτορας αυτών.

Όπως ακριβώς  δηλαδή και ο Μητσοτάκης είναι πράκτορας των Γερμανών στις μέρες μας, ενώ όταν οι ίδιοι δεν θα τον χρειάζονται πια ίσως τον ρίξουν από την εξουσία (ή αυτό μπορεί να το κάνουν μόνες τους οι ΗΠΑ, με ή χωρίς τους Γερμανούς).

Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο Χίτλερ (και ο Στάλιν), σαν κυβερνήτης θεσμοθέτησε παράνομες φοροαπαλλαγές για τον ίδιο και τον στενό κύκλο του (έχοντας παράλληλα και παράνομες off-shore στην ιδιοκτησία του ίδιου και της διεφθαρμένης οικογένειας του-http://corfiatiko.blogspot.com/2021/09/blog-post_47.html), ενώ ο ίδιος ζει μέσα σε προκλητική χλιδή με την εχθρική προς τον λαό σύζυγο του Μάρεβα, την «νέα Μαρία Αντουανέττα της Ελλάδας».

Η δε κυβέρνηση του Μητσοτάκη θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί εθνικοσοσιαλιστική, αφού περιέχει τόσο ναζιστές ακροδεξιούς ψευδο-εθνικιστές (π.χ. τον Άδωνι, τον Βορίδη και τον Πλεύρη), όσο και σοσια-ληστές (π.χ. τον Χρυσοχοΐδη).

Παράλληλα, τόσο ο Μητσοτάκης, όσο και ο Χίτλερ, ανέβηκαν και οι δύο στην εξουσία μετά από χρόνια οικονομική κρίση στις χώρες τους, όπως και μεγάλη κοινωνική, πολιτική και πολιτειακά αναταραχή, συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και συχνή εναλλαγή στην εξουσία ασταθών κυβερνήσεων, τόσο αριστερής, όσο και δεξιάς «απόχρωσης»}.

Όλες αυτές οι διώξεις και οι σφαγές, μαζί με την καταστροφή της χωράς από τις πυρκαγιές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2.021 μ.Χ. έστρεψαν όλους τους πολίτες της Ελλάδας εναντίον τ ου (ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους), ενώ όταν ο ίδιος μιλούσε κάθε φορά ο λαός του φώναζε: «Μητσοτάκη Γαμ..σαι».

Τότε αυτός οργισμένος έστελνε τα ΜΑΤ και την αστυνομία να διώκει τους πολίτες που του έλεγαν αυτές τις φράσεις, με τελικό αποτέλεσμα να ξεσπάσει ακόμα μεγαλύτερος θυμός και οργή εναντίον του ίδιου και της κυβέρνησης του.

Επειδή ακούγεται συχνά ότι σύντομα η χώρα θα χρεοκοπήσει (https://kanenazori.com/2021/08/19/to_kathestws_mitsotaki_katarreei/), πολύ υποθέτουν ότι ο Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να το σκάσει «έγκαιρα» μέσω εκλογών από την εξουσία και θα αφήσει να διαχειριστεί αυτή την «καυτή πατάτα» μία διάδοχη του κυβέρνηση.

{Όπως ακριβώς παλαιότερα η Γαλλία χρεοκόπησε επί Λουδοβίκου του ΙΣΤ’ και της αλαζονικής και τυραννικής προς τον λαό που περιφρονούσε Μαρίας Αντουανέττας, με συνέπεια λίγο αργότερα να ξεσπάσει η Γαλλική Επανάσταση και η ηγεσία των επαναστατών  με μέρος του λαού να εξοντώσει την παλαιά πολιτική ηγεσία, μαζί με τον βασιλιά και την βασίλισσα.

Και επιπλέον κάθε δικτατορία, όπως του Μεταξά ή τον Ταλιμπάν ζήτησαν τον οπλισμό από τους πολίτες (όπως ακριβώς έκανε και ο τύραννος Πεισίστρατος στην Αρχαία Αθήνα), για να μην μπορούν αυτοί να τους αντισταθούν, κάτι που λένε πως σκέφτεται να κάνει και ο Μητσοτάκης στην Ελλάδα στις μέρες μας.

Και όπως οι πλημμύρες στην Γερμανία έριξαν κατά πολύ την  δημοτικότητα του Λάσετ λόγω της αδιαφορίας και της ανικανότητας του ιδίου, όπως και του Μητσοτάκη η αντίστοιχη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα}.

Άλλοι όμως υποστηρίζουν ότι είναι τόσο εξουσιομανής, που δεν υπάρχει περίπτωση, ακόμα και αν καταστραφεί η χώρα να αφήσει την εξουσία και στην περίπτωση αυτή μπορεί να ξεσπάσει ακόμα και μία άγρια εξέγερση/επανάσταση στην Ελλάδα και την Αθήνα εναντίον του.

Στην περίπτωση αυτή, όλοι και πιο πολλοί θα εγκαταλείπουν τον Μητσοτάκη (ιδίως αν λόγω χρεωκοπίας δεν θα έχει πια την δυνατότητα να πληρώνει τα ΜΑΤ για να τον σώσουν), ενώ ο ίδιος, όντας άθεος για πολλούς είχε στραφεί και κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας και έχει υποταγεί και κερδίσει με τον τρόπο αυτό υποστήριξη από τον πάπα της Ρώμης.

Σε μία δε εξέγερση του λαού, της νεολαίας και των οπαδών (https://kanenazori.com/2021/08/14/mitsotaki_giesai/) των ποδοσφαιρικών ομάδων (ίσως και του στρατού και της αστυνομίας εναντίον του), οι υποστηρικτές του Μητσοτάκη, ακόμα και εσωκομματικοί αντιπάλοι του και συγγενείς μπορεί τον εγκαταλείψουν (π.χ. Σαμαράς, Καραμάνης, Μπακογιάννη), προκειμένου να του αρπάξουν την θέση, να κάνουν συγκυβέρνηση με άλλα κόμματα ή ακόμα και να πάνε την χώρα σε εκλογές μπας και σωθούν τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ (https://kanenazori.com/2021/08/19/to_kathestws_mitsotaki_katarreei/).

Και μαζί του να μείνουν αν δεν έχουν φύγει ως τότε μόνο ανηλεείς τραμπούκοι και τύραννοι του Ελληνικού λαού, όπως π.χ. ο Χαρδαλιάς ή ο Χρυσοχοΐδης, οι οποίοι θα χάσουν τα πάντα αν πέσει ο Μητσοτάκης από την εξουσία ή «λοιμωξιολόγοι και γιατροί της συμφοράς» (π.χ. Τσιόρδας, Σύψας και Βασιλακόπουλος), οι οποίοι όμως τελικά θα πέσουν με πάταγο μαζί του.

Στην συνέχεια η σωματοφυλακή του Μητσοτάκη χωρίς τα ΜΑΤ, τον στρατό ή την αστυνομία, θα ηττηθεί σχετικά από τον Ελληνικό στρατό και λαό (ο οποίος ίσως κάνει ακόμα και ντου στην Βουλή και την καταλάβει) και ο Μητσοτάκης να συλλήφθη, και να παραδοθεί στον λαό (https://kanenazori.com/2021/08/14/mitsotaki_giesai/), ο οποίος και τον τιμωρήσει παραδειγματικά (σενάριο που μπορεί φυσικά να συμβεί και σε μία διαδοχή κυβέρνηση του Μητσοτάκη, συνεργασίας πολλών κομμάτων, οικουμενική ή εθνικής σωτήριας).

Μπορεί δε στην συνέχεια να προκύψει στον Ελληνικό λαό και μία νέα, πατριωτική και ικανοτάτη ηγεσία, η οποία  να καταφέρει να νικήσει ακόμα και τους Τούρκους (με ή χωρίς τον Ερντογάν-http://alophx.blogspot.com/2021/08/blog-post.html, https://www.noiazomai.gr/2021/07/mark-milley.html, οι οποίοι σιγουρά σε μία περίπτωση εξέγερσης στην Ελλάδα, μπορεί να επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να επιτεθούν στην πατρίδα μας-https://kanenazori.com/2021/08/14/mitsotaki_giesai/) και να εξοντώσει την απειλή τους, αναδιοργανώνοντας παράλληλα όλο το κράτος.

{Γιατί ως γνωστόν «Όπου δεν εστί λόγος, πίπτει ράβδος».

Λίγο πριν, αλλά και μετά την άλωση της Ρώμης το 476 μ.Χ., εμφανίστηκαν πολλά κράτη υπό την διοίκηση Ρωμαίων ή Ρωμαιογενών ηγετών, όπως π.χ. του Συάγριου στην Γαλατία, του Αρθούρου στην Βρετανία, ή του Ιουλίου Νέπωτα στην Δαλματία.

Αντίστοιχα λίγο πριν, αλλά και μετά την άλωση της Ρώμης το 410 μ.Χ. εμφανίστηκαν πολλά κράτη υπό την διοίκηση Ρωμαίων σφετεριστών, όπως π.χ. του Άτταλου στην Ρώμη, του του Μάξιμου στην Ισπανία, του Κωνσταντίνου του Γ΄, του Ιουλιανού και των Κώνστα στην Βρετανία, ή του Ιοβίνου και του Σεβαστιανού την Γαλατία.

Με τον ίδιο τρόπο, λίγο πριν, αλλά και μετά την άλωση της Πόλης το 1.204 μ.Χ. από τους Σταυροφόρους εμφανίστηκαν πολλά κράτη υπό την διοίκηση Βυζαντινών σφετεριστών, όπως π.χ. των Γραββά και Κομνηνών στον Πόντο, των Αγγέλων Κομνηνών στην Ήπειρο, του Λέοντος Σγουρού σε Αργός και Κόρινθο, των Λασκαρίδων στην Νίκαια, του Ισαάκιου Κομνηνού στην Κύπρο, του Γαβαλά στην Ρόδο, του Μαγκάφα στην Φιλαδέλφεια, καθώς και των Βαρκάδων στην Αδριανόπουλη ή των Κατακουζηνών στον Μοριά.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, εκτός από την εισβολή των βάρβαρων, στην ανεξαρτησία των παραπάνω στρατηγών και αριστοκρατών συνέβαλε σημαντικά και η παράλληλη πολιτική καταπίεση και η διαφθορά των τότε των Αυτοκράτορων της Ρώμης (π.χ. σαν τον Ονώριο) και της Ρωμανίας (π.χ. σαν τον Αλέξιο τον Γ’ και τον Αλέξιο τον Δ’ Άγγελο) και των αξιωματούχων τους, όπως και οι καταθλιπτικοί φόροι που επέβαλαν στους λαούς τους.

Με αντίστοιχο τρόπο, ίσως και στην πατρίδα μας στις μέρες μας, εκτός από μίλα πολύ πιθανή εισβολή των Τούρκων στην πατρίδα μας, να υπάρξουν εξεγέρσεις σε διάφορους Νομούς ή πόλεις της Ελλάδας κατά των εθνοπροδοτικών της κυβερνήσεων (π.χ. του Μητσοτάκη σήμερα ή μιας πολυκομματικής συγκυβέρνησης που ίσως την διαδεχτεί π.χ. «εθνικής σωτήριας» ή οικουμενικής), λόγω και της πολιτικής καταπίεσης των «αρχόντων του τόπου», όπως και οι καταθλιπτικοί φόροι που επέβαλαν στους λαούς τους.

Αντίστοιχα, όπως οι Βενετοί και οι Γενουάτες με οικονομικά ασύμφορες συμφωνίες κατέστρεψαν οικονομικά, πολιτικά και διοικητικά την Ρωμανία και τον στρατό της, έτσι έκαναν με τις διομολογήσεις οι δυτικοί στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά και στην πατρίδα μας στις μέρες μας με τα μνημόνια. 

Ο δε Ερντογάν είναι πολύ άρρωστος κατά την εκτέλεση της εξουσίας του, κάτι που γίνεται εμφανές στις δημοσιές εμφανίσεις του και με το ζόρι στέκεται όρθιος, όπως γινόταν με τους τελευταίους ηγέτες της ΕΣΣΔ πριν τον Γκορμπατσόφ (Μπρεζνιέφ, Αντρόποφ, Τσερνιέκο), αλλά και στην Κίνα με τον Μάο λίγο πριν τον θάνατο του.

Και όπως η πολιτική υποταγής των Φιλανδών στην ΕΣΣΔ κατά τον Ψυχρό Πόλεμο ονομάστηκε Φιλανδοποίηση και οι ίδιοι έγιναν σχεδόν προτεκτοράτο στον ισχυρό γείτονα τους επί Στάλιν, Χρουστώφ και Μπρεζνιέφ υπό τους Γιούλο Παασικίβι και Ούρχο Κέκονεν.

Την ίδια ακριβώς πολιτική προσπαθούν να κάνουν εθνοπροδοτικά και όλες οι σημερινές Ελληνικές κυβερνήσεις (π.χ. Μητσοτάκη, Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά, Τσίπρα, Μητσοτάκη) με την Τουρκία του Ερντογάν.

Από ότι φαίνεται ότι ο Μητσοτάκης περιμένει την πτώση της Αυτοκρατορίας, ενώ στην περίπτωση του ισχύει η γνωστή φράση: «Μωραίνει ο Κύριος ων βούλεται απολέσαι»}.

Θα είναι άραγε αυτό το μέλλον της πατρίδας μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αλλά μόνο αν λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ως λαός και αγωνιστούμε με Πίστη, φιλοπατρία και αυταπάρνηση θα μπορέσουμε να σώσουμε την πατρίδα μας και να την φέρουμε εκ νέου σε μία περίοδο ακμής και ευημερίας.

 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου