Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ 1974 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ 1974 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ



Είναι γνωστό ότι το 1974 το καθεστώς του δικτάτορα Ιωαννίδη είχε να αντιμετωπίσει μία έντονη κοινωνική αναταραχή, οικονομικές δυσκολίες, μαζί με εξεγέρσεις (Πολυτεχνείο), συνδυασμένες με έντονες τάσεις αυταρχισμού και καταπίεσης από μέρους του δικτάτορα.

Και όπως κάθε γνήσια αποτυχημένο καθεστώς ζήτησε «περιπέτειες» στο «εγγύς εξωτερικό», προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή του Ελληνικού λαού από τα εσωτερικά προβλήματα. Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με τις έντονες εμμονές του Ιωαννίδη, οδήγησε την χώρα στην καταστροφή.
Έτσι το ίδιο έτος, ο δικτάτορας Ιωαννίδης, ο οποίος ήθελε να ενώσει την Κύπρο με την Ελλάδα, πήρε διαβεβαιώσεις από τους Αμερικανούς ότι θα εμποδίσουν την Τουρκία να επέμβει στα σχέδια του και επίσης τον παρακίνησαν, τον ενθάρρυναν και τον υποκίνησαν να συνεχίσει με τους σχεδιασμούς του εναντίον της Κύπρου και νόμιμου ηγέτη της Αρχιεπίσκοπου Μακαρίου.  
Ο δικτάτορας στρατολόγησε άντρες της οργάνωσης ΕΟΚΑ Β', που ήταν ακέφαλη μετά τον θάνατο του αρχηγού της Γρίβα, και προχώρησε σε πραξικόπημα κατά του νόμιμου πρόεδρου Μακαρίου στην Κύπρο, διορίζοντας ως πρόεδρο Μαριονέτα του στην Κύπρο τον Σαμψών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν οι Τούρκοι την αφορμή που ήθελαν, να εισβάλλουν στο νησί, και να καταλάβουν μεγάλα εδάφη του, διαπράττοντας άπειρα εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίας και από τότε να παραμείνει σκλαβωμένο ένα μεγάλο μέρος του νησιού στα χέρια τους. 

Φυσικά οι ΗΠΑ από την στιγμή που είχαν πετύχει αυτό που ήθελαν, άφησαν τον δικτάτορα Ιωαννίδη στην τύχη του και φυσικά δεν παρενέβησαν καθόλου για να σταματήσουν την τουρκική εισβολή, αλλά την ενθάρρυναν και την υποστήριξαν δυναμικά κιόλας (παρά τα όσα είχαν υποσχεθεί).


 Το τελικό αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να μην επέμβει η Ελλάδα στο πλευρό της Κύπρου κατά των Τούρκων, αλλά να την εγκαταλείψει στην τύχη της, ενώ στην Ελλάδα το ανίκανο και προδοτικό καθεστώς του Ιωαννίδη να καταρεύσσει και οι προδότες στρατηγοί που είχε υπό την εξουσία του, πανικόβλητοι να καλέσουν τους πολιτικούς (συγκεκριμένα τον Καραμανλή τον πρεσβύτερο) από την εξορία, ενώ οι ίδιοι προσπαθούσαν να το σκάσουν και να κρυφτούν, την στιγμή μάλιστα που δεν είχαν φροντίσει ούτε για τον επαρκή οπλισμό της χώρας. 

Φυσικά και ο Καραμανλής τα ίδια έπραξε λέγοντας «η Κύπρος είναι μακριά». Έτσι πραγματοποιήθηκε η οριστική πτώση της Χούντας και η περίφημη μεταπολίτευση (πρώτα με τον Καραμανλή και μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου) στην χώρα μας που παρά την ενθαρυντική για πολλούς αρχή της, επέφερε τελικά στην χώρα μας πολλά δεινά.
Την εποχή μας άλλο ένα εξίσου αποτυχημένο και όλο και πιο αυταρχικό μεταβαλλόμενο καθεστώς, έχει την εξουσία στην χώρα μας. Επικεφαλής του είναι ο τωρινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (του οποίου ο πατέρας συναλλάσοταν με την χούντα και λέγεται πως και η μάνα του είναι συγγενής ή αδερφή του τότε δικτάτορα Πατακού), ο οποίος συνεπικουρούμενος τόσο από τους ΑΝΕΛ του Καμμένου, αλλά και όλη ανεξαιρετέως την αντιπολίτευση έχει φέρει την χώρα σε αθλιότατο σημείο, όπως τότε.


Η κατάσταση της οικονομίας είναι εντελέως τραγική, με τα συνεχή μνημόνια, τους φόρους, ενώ ο λαός κυριαρχείται από ένα παντελώς άθλιο και διεφθαρμένο πολίτικο σύστημα, που μπροστά του ωχριούν όλα τα προηγούμενα διεφθαρμένα πολιτικά καθεστώτα που πέρασαν από την πατρίδα μας. 
Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με την μεγάλη πολιτική και οικονομική αναταραχή που κυριαρχεί στην χώρα, την έντονη εισροή λαθρομεταναστών λόγω της πολιτικής ανοιχτών συνόρων των κυβερνώντων της και όλα τα δεινά που αυτή έχει συσωρεύσει, την ωμή ανατροπή της λαϊκής θέλησης με το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2015, και τα συνεχή σκάνδαλα όλων των πολιτικών κομμάτων, τα ασύστολα ψέματα τους, του συνεχούς ξεπουλήματος της χώρας και των πόρων της στους ξένους (τρόικα), τα σύμφωνα συμβίωσης, τις απειλές και προκλήσεις των Τούρκων, δείχνουν μία εικόνα απόλυτης σήψης και πλήρους παρακμής, όσο ποτέ άλλοτε για την χώρα μας.


Και όπως κάθε γνήσια αποτυχημένο καθεστώς ζητάει «περιπέτειες» στο «εγγύς εξωτερικό», προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή του Ελληνικού λαού από τα εσωτερικά προβλήματα. Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με τις έντονες εμμονές του Τσίπρα, μπορεί να οδηγήσει την χώρα μας στην καταστροφή.

Παράλληλα στις μέρες μας ο Τσίπρας και όλο το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης μαζί με αυτόν,  έχει λάβει υποσχέσεις για βοήθεια και στήριξη του στα σχέδια του από την Γερμανία και τις ΗΠΑ (κυρίως την δεύτερη). Για αυτό τον λόγο συνεχίζουν απτόητοι την καταστροφή της χώρας μην ενδιαφερόμενοι καθόλου για τις αντιδράσεις των Ελλήνων. 

Όμως όπως και παλιότερα με τον Ιωαννίδη οι ίδιες αυτές δυνάμεις υποστηρίζουν υπόγεια τους Τούρκους, οι οποίες παρά της διαβεβαιώσεις τους ότι θα εμποδίσουν την Τουρκία να επέμβει ενάντια στην Ελλάδα, στην πράξη παίρνουν την κυριαρχία της χώρας μας μαζί με τους Τούρκους, ιδιαίτερα στο Αιγαίο (με το πρόσχημα της ροής των ροών των λαθρομεταναστών).

Και με την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην χώρα, ιδιαίτερα και μετά το κλείσιμο των συνόρων από τους βόρειος γείτονες μας (η Ελλάδα είναι άλλη μία φορά σε σχεδόν διεθνή απομόνωση όπως στον καιρό της χούντας), την συνεχή και ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών στην χώρα (που δεν είναι όλοι τους «αθωόι», ενώ άλλα 3 εκατομμύρια ετοιμάζονται να διαβούν το Αιγαίο από τα παράλια της Τουρκίας), με τους υπουργούς να δηλώνουν «οι Έλληνες μπορούν να τους ενσωματώσουν όλους και να ζευγαρώσουν ακόμα και μαζί τους», από μία κυβέρνηση που έχει κρυφές συνομιλίες με την διαπλοκή, την οποία υποτίθεται πως μάχεται, μπορεί να έχει ως τελικό αποτέλεσμα την και απόλυτη και πλήρη εκτράχυνση της πολιτικής κατάστασης.

Συνέπεια αυτής μπορεί να είναι η τελική ολική χρεωκοπία της Ελλάδας, η έξοδος της από την ΕΕ (ακόμα και το ΝΑΤΟ), με τις παράλληλες βίαιες και αναμενόμενες σε αυτή την περίπτωση εξεγέρσεις στους δρόμους της χώρας από τον οργισμένο λαό,  εναντίον του τόσο ο Τσίπρα, ή του Μητσοτάκη ή και οποιουδήποτε άλλου πρωθυπουργού μιας πιθανής μελλοντικής τεχνοκρατικής, μειοψηφίας ή οικουμενικής κυβέρνησης.


Και σε αυτό το εφιαλτικό σκηνικόν αν προστεθεί και μία εξέγερση τόσο των ισλαμιστών εντός της χώρας, όσο και των προσφύγων που δεν θα έχουν πια να φάνε (όπως και οι ντόποι και όλοι θα αναζητούν από πολιτισμένοι άμθρωποι του 20ου αιώνα τώρα σαν θηρία την τροφή τους), σε συνδυασμό με μία πιθανή τότε επίθεση των Τούρκων (παρακινούμενη και από τους Γερμανούς για την αρπαγή του πλούτου και των εδαφών του Αιγαίου), μπορεί να επιφέρει την απόλυτη και πληρη πτώση της μεταπολίτευσης.

Σε μία τέτοια κατάσταση το ανίκανο και προδοτικό αυτή την φορά πολιτικό καθεστώς θα καταρεύσσει και οι προδότες πολιτικοί σε μία αντιστροφή του 1974, πανικόβλητοι με την καταστροφή που θα έχουν προκαλέσει στον τόπο, να καλέσουν τώρα αυτοί τους στρατιωτικούς να αναλάβουν την εξουσία για να σωθεί η χώρα και για να επιβληθεί τάξη στο χάος που θα έχουν δημιουργήσει, ενώ οι ίδιοι θα προσπαθούν να το σκάσουν και να κρυφτούν, την στιγμή μάλιστα που δεν έχουν σχεδόν καθόλου φροντίσει ούτε για τον επαρκή οπλισμό τους στρατού στην χώρας, ούτε και για την ανανέωση του. 

Θα είναι άραγε αυτό ένα σενάριο από το μέλλον; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αλλά αν δεν προσέξουμε μπορεί να βιώσουμε ένα νέο 1974, που όπως είναι πασίγνωστο μόνο δεινά και καταστροφές συσώρευσε στην αγαπημένη μας πατρίδα (*).
(*) Υστερόγραφο: Μάλιστα αυτή την δύσκολη περίοδο και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα, σύμφωνα με πληροφορίες κάποιων ΜΜΕ, ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, καιροφυλακτεί και περιμένει στην γωνία την έκρηξη της οργής του Ελληνικού λαού (για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί ιδιοτελώς την νέα διαμορφωθείσα κατάσταση), με σκοπό να μπορέσει να «χτυπήσει και να επανέλθει» πολιτικά την κατάλληλη στιγμή, παίρνοντας έτσι «ρεβάνς» από το πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης και προετοιμάζοντας την «πολιτική του επάνοδο» στην χώρα μας (http://www.triklopodia.gr/%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%85/). 
Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια ΜΜΕ, ακούγεται εντονότατα, πως ο Επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης θα υπουργοποιηθεί στην Οικουμενική κυβέρνηση ή την κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας ή όπως αλλιώς θα λέγεται και η οποία θα είναι συνέχεια της σημερινής κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που πνέει τα λοίσθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου