Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΤΟ GAME OF THRONES ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΤΟ GAME OF THRONES ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ


Είναι γνωστό πως στην περιοχή της Μέσης Ανατολής λαμβάνουν χώρα σημαντικές γεωπολιτικές συγκρούσεις, οι οποίες θυμίζουν εντονότατα ένα άγριο παιχνίδι για την επικυριαρχία και την απόκτηση εξουσίας.

Αποτελούν ουσιαστικά ένα άτυπο «παιχνίδι του στέμματος» για όλους τους υποψήφιους  παίκτες, μία ρεαλιστική απόδοση στον πραγματικό κόσμο της κατάστασης που βλέπουμε στην γνωστή τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones».

Έτσι στην περιοχή αυτή υπάρχουν πολλοί σημαντικοί γεωπολιτικοί παίκτες, οι οποίοι ταυτίζονται με πολλούς από αυτούς της γνωστής τηλεοπτικής σειράς.

Πρώτοι είναι οι Σαουδάραβες, οι Λάνιστερ της περιοχής, οι οποίοι πάντα «πληρώνουν τα χρέη» τους.
Για πολλά χρόνια στήριζαν την κυριαρχία των ΗΠΑ-Τανγκάρυεν στην Μέση Ανατολή, αλλά όταν τα συμφέροντα τους συγκρούστηκαν, βοήθησαν στην εκδίωξη τους και προσπάθησαν να επιβάλλουν την δική τους κυριαρχία στην περιοχή.

Είναι τόσο στην σειρά, όσο και στην πραγματικότητα το πλουσιότερο και πιο ισχυρό κράτος στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, οδηγούμενο από έναν πατριάρχη, ενώ η οικογένεια είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία πάνω από όλα. 

Η επιρροή τους είναι αισθητή, είτε άμεσα, είτε και με «λεπτούς τρόπους» σε όλη την Μέση Ανατολή, ακόμη και σε χώρους μακριά από αυτή. Έχουν επικριθεί από μερικούς για την κατοχή ενός ρεκόρ κακοποίησης και βαρβαρότητας των υπηκόων τους (και όχι μόνο αυτών), ενώ άλλοι αγανακτούν με το πόση εξουσία έχουν αποκτήσει,  από τους φυσικούς πόρους που βρέθηκαν κάτω από τη γη τους.

Όμως όπως και στην σειρά το χρυσαφί των Λάνιστερ, έτσι και στην πραγματικότητα οι πόροι των Σαουδαραβών, αρχίζουν να εξαντλούνται, και αυτοί είναι αναγκασμένοι ακόμα και να προσφύγουν για πρώτη φορά σε εξωτερικό δανεισμό (λόγω και της τεχνητής πτώσης της τιμής του πετρελαίου), με την απατηλή ελπίδα ότι οι εχθροί τους (Ρώσοι, Ιράν) θα εξαντληθούν οικονομικά πριν από αυτούς.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οι Σαουδάραβες-Lannisters ενδιαφέρονται για τη διατήρηση του πολιτικού status quo. Τα πρόσφατα γεγονότα όμως, δείχνουν πως αυτό μπορεί να οδηγηθεί τελικά σε ένα πάρα πολύ επικίνδυνο τελικό ξήλωμα.

Το βασίλειο του βορρά στην Μέση Ανατολή, αποτελείται από τους Ρώσους-Stark, οι οποίοι για το μεγαλύτερο χρονικό βρισκόταν απομακρυσμένοι βόρεια του Westeros-Μέσης Ανατολής, έξω στο κρύο. 

Μετά από κάποια σημαντικά εσωτερικά προβλήματα (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/01/blog-post_61.html, https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/05/game-of-thrones.html), έγιναν και πάλι δυνατοί και άρχισαν τον πόλεμο με τους ανηλεείς Λάνιστερ-Σαουδάραβες, και παρά τις αρχικές δυσκολίες, κατάφεραν να βοηθήσουν τους συμμάχους τους και φαίνονται να ξαναβρίσκονται σε μία νέα περίοδο ακμής.

Ο Οίκος Baratheon στην Μέση Ανατολή αντιπροσωπεύεται από το Κατάρ (μαζί με τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου, πλην της Σαουδικής Αραβίας), το οποίο και πρώτο (πριν ακόμα και την Σαουδική Αραβία), προσπάθησε με την αποχώρηση των ΗΠΑ-Τανγκάρυεν, να οικοδομήσει την κυριαρχία του (και τους αγωγούς του) στην περιοχή, πολλές φορές και με ένα χέρι καθοδήγησης-βοήθειας από τους Σαουδάραβες-Lannister. 

Όμως οι πρόσφατες ήττες στην Συρία και στο Ιράκ, οδήγησαν σε διαιρέσεις εντός του κοινού και αρχικά συμμαχικού στρατοπέδου τους. Έτσι μία παράταξη συνεχίζει να ακολουθεί τους Σαουδάραβες-Lannisters, ενώ μία άλλη (το Κατάρ) σαν τον Στάννις, στράφηκε εναντίον τους και καθοδηγεί απεγνωσμένα δονκιχωτικές περιπέτειες επικράτησής σε όλη την περιοχή.


Ο οίκος Targaryen στην περιοχή αντιπροσωπεύεται από τις ΗΠΑ. Μία δυναστεία που ήρθε από μακριά (από την Δύση) και κυριαρχούσε πάνω στο Westeros της Μέσης Ανατολής για πολλές δεκαετίες (http://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%bf%cf%85-iron-throne-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%85%ce%b8%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b7/). 

Με την πολύ ανώτερη δύναμη πυρός τους – κυριολεκτικά σαν φλόγα δράκων – που ήταν ο εγγυητής της ηγεμονίας τους και μιας συμμαχία με τους Lannisters-Σαουδάραβες κρατούσαν την εξουσία τους.
Αλλά αναταραχές και πόλεμοι στους οποίους έλαβαν μέρος οι ΗΠΑ, τις έχουν αναγκάσει να υποχωρήσουν από την περιοχή αυτή, ενώ και τις σχέσεις με τους Σαουδάραβες έχουν πια ξεφτίσει. Υπάρχουν όμως μερικά ακόμα άτομα στο Westeros της Μέσης Ανατολής που φωνάζουν για την επιστροφή τους (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/06/to-brexit-kai-to-game-of-thrones-season.html). 

Σε κάθε  περίπτωση πάντως, τα όπλα τους είναι περιζήτητα από όλους τους πιθανούς και μη διεκδικητές του σιδερένιου πετρελαϊκού θρόνου της Μέσης Ανατολής.

Οι Τούρκοι εκπροσωπούν το σπίτι Greyjoy. Θυμούνται στοργικά μια μακρινή εποχή, όταν ήταν ακόμα κάτοχοι μεγάλων τμημάτων της Μέσης Ανατολής.  Έχουν τις δικές τους παραδόσεις και τρόπους (κεμαλισμός), οι πρόσφατες παρεμβάσεις του ηγέτη τους, φαίνονται να τις θέτουν υπό έντονή αμφισβήτηση. 

Η ηγεσία τους προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το χάος στην περιοχή για να επεκταθεί, αλλά παρά τις φαινομενικά αρχικές επιτυχίες, τα όνειρα για αυτοκρατορία φαίνονται να διαψεύδονται (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/10/blog-post_23.html). Ο ηγέτης τους ήταν κάποτε μια ισχυρή προσωπικότητα, αλλά τώρα φαίνεται πως αυτή άρχισε να χάνεται και να παίρνει την θέση της μία παρανοϊκή μορφή της.

Ο οίκος Martell-Ιράν της βλέπει τον εαυτό του ως ξεχωριστό από τα άλλα μεγάλα έθνη της περιοχής. Έρχεται από διαφορετικό εθνικό υπόβαθρο και είναι υπερήφανο για τους δικούς τουςμύθους και θρύλους.

Το θρησκευτικό (και όχι μόνο) μίσος τους για τους Σαουδάραβες-Lannisters αντιστοιχεί μόνο με την μακροχρόνια εχθρότητα τους για το Ισραήλ-Tyrells.

Το Ισραήλ-Tyrell υπερηφανεύονταν πάντα πως ήταν ένα ευημερών βασίλειο με πλούσιες καλλιέργειες στο Westeros της Μέσης Ανατολής. Παρά το μίσος τους για τους Σαουδάραβες-Λάνιστερ, έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο συνεργασίας μαζί τους, παρά τις έντονες διαφορές τους. 

Βοηθάει σε αυτό και η έντονη αντιπαλότητα τους (και δυσπιστία για) το Ιράν-Martells που συνεχώς σιγοβράζει, και μερικές φορές κινδυνεύει να οδηγηθεί ακόμα και σε ανοικτή σύγκρουση.

Οι ισλαμιστές της Αλ-Κάιντα αποτελούν τα βάρβαρα wildlings. Παρά τις πρόσφατες βίαιες προσπάθειές τους να επικρατήσουν στην περιοχή, συνάντησαν σθεναρή αντίσταση και καταστράφηκαν κατά μεγάλο μέρος, ιδιαίτερα από τους Ρώσους-Σταρκ, μία πτέρυγα των Baratheon που στράφηκε εναντίον τους (Κατάρ), αλλά και τους υποστηριζόμενους αρχικά από αυτούς, White Walkers του ισλαμικού κράτος.

Οι White Walkers είναι καθαρά το ισλαμικό κράτος. Δημιουργημένοι από κάποιους (Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Τουρκία) για να εκδικηθούν τους εχθρούς τους, στράφηκαν στην συνέχεια εναντίον τους και άρχισαν να καταστρέφουν τα πάντα με μανία στην περιοχή.

Είναι τερατώδη πλάσματα, με μυαλό ζόμπι, σοκαριστικά αποτελεσματικά στην τακτική τους, και θέλουν να κυριαρχήσουν απόλυτα στην Μέση Ανατολή εξοντώνοντας όλους όσους δεν είναι σαν αυτούς φέροντας τον απολυτό ισλαμικό χειμώνα. Υπάρχει πολλή συζήτηση για το από πού προέρχονται, αλλά όλοι συμφωνούν ότι είναι επικίνδυνα και πρέπει να εξολοθρευτούν.

Το ρόλο της Νυχτερινής στην Μέση Ανατολή έχουν οι Κούρδοι και οι αντιστασιακές οργανώσεις των Ασσυροχαλδαίων, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά τόσο των wildlings της Αλ-Κάιντα, καθώς και ενάντια στα τρομακτικά White Walkers του ισλαμικού κράτους. Οι φρουρές αυτές φυλάνε τα άλλα βασίλεια του Westeros. 


Οι συγκρούσεις τους με τους wildlings και τα White Walkers έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια. Και παρόλο που μερικοί κακεντρεχείς άνθρωποι τους συκοφαντούν πως είναι ένα πακέτο των αχρείων και εγκληματιών,  οι προσπάθειες τους, έχουν αποδώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια.

Τα κατεστραμμένα από τον πόλεμο Riverlands, εκπροσωπούνται από τις περιοχές της Μέσης Ανατολής στις οποίες μαίνονται για χρόνια πόλεμοι και ξεπηδούν πολλά νέα βίαια πολιτικά και θρησκευτικά κινήματα ( Υεμένη, Συρία, Ιράκ και αλλού). 

Σε αυτά τα μέρη πολεμούν οι Λάνιστερ της Σαουδικής Αραβίας και οι Ρώσοι Σταρκ του Βορρά, οι οποίοι ήρθαν για να βοηθήσουν τους Σύρους-Ταλλυ συμμάχους τους,  που απειλούνται από άλλους οίκους (αλλά Φρέι), οι οποίοι υποστηρίζονται από τους Σαουδάραβες.

Ποιος θυμάται όταν αυτά τα εδάφη ήταν πλούσια και ειρηνικά; Τώρα, όλα είναι πόλεμος και καταστροφή, καθώς οι μεγάλοι  οίκοι ανταγωνίζονται για την υπεροχή. Εν μέσω της βίας που επικρατεί, είναι όπως πάντα το smallfolk (ο απλός λαός) που πληρώνει την νύφη.

Τέλος υπάρχουν και οι Άρρυν της Μέσης Ανατολής (οι Κινέζοι), κρυμμένοι μέσα στα βουνά που προστατεύουν την περιοχή τους, άλλοτε σύμμαχοι των Ρώσων-Σταρκ και άλλοτε σιωπηλοί υποστηρικτές τους, οι οποίοι τώρα κρατούν χαμηλό προφίλ, αλλά όταν το κρίνουν κατάλληλο θα παρέμβουν δυναμικά στο πλευρό των συμμάχων τους (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/09/blog-post_26.html), ακόμα και εναντίον τους.


Από όλα όσα αναφερθήκαν παραπάνω είναι φανερό πως το παιχνίδι στο Westeros  της Μέσης Ανατολής παίζεται ακόμα εντατικά και  από ότι φαίνεται μας περιμένουν ακόμα πολλά επεισόδια για να δούμε, σε αυτό το τόσο ρεαλιστικό και πάντα αστείρευτα βίαιο μέτωπο του μεσανατολίτικου «Game of Thrones».

ΕΞΤΡΑ ΑΡΘΡΟ ΔΩΡΟ

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ LOΤR ΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

ILLUVATAR(LOTR)=ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ
ELVISH STEEL LORD OF THE RINGS(LOTR)=VALYRIAN STEEL GAME OF THRONES(GOT)
RΟΗΙΡΡΙΜ (LOTR)=KNIGHTS OF THE VALE(GOT)
SHARUMAN(LOTR)=MELISANDRE, MOQQORO, BENERRO(GOT), ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΙΤΛΕΡ, ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ, ΤΟΤΖΟ, ΧΙΡΟΧΙΤΟ
HELMS DEEP(LOTR)=EYRIE(GOT)
MIDLLE EARTH(LOTR)=ΓΟΥΕΣΤΕΡΟΣ(GOT), ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
URAKI ORCS(LOTR)=ΙΣΤΟΡΙΚΑ SS ΣΤΟΝ Α’+Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ (ΟΙ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ)
MOUNT DOOM(LOTR)=ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΤΟΝ Α’+Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ (ΟΠΟΥ Η ΠΟΛΗ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΝΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΙΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΠΟΛΟΕΜΟΥ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ)
MINES OF MORIA(LOTR)=ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
EAGLES+EDDS(LOTR)=ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΗΠΑ ΣΤΟΝ Α’+Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ (ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΕΝΤΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΡΟΥΜΑΝ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΑΠΩΝΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ, ΕΝΩ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ)
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ+ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ(LOTR)=ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΙ ΛΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΤΑΙΝΑΡΥΣ ΚΑΙ ΑΕΓΚΟΝ+ΝΤΟΦΡΑΚΙ(GOT),ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΙΑΠΩΝΕΣ ΣΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ (ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ, ΤΟΥΣ ΠΙΕΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ)
ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΦΟΦΡΟΧΙΛ(LOTR)=ΦΙΟΡΔ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ
WORMZTONGUE-WHISPERRERS(LOTR)=VARYS+LITTLEFINGER(GOT)
LEGOLAS(LOTR)=BARRISTAN SELMY, RHAEGAR(GOT)
MAEDHROS(LOTR)=JAMIE(GOT)
ΤΟΥΡΓΚΟΝ,FINGOLFIN(LOTR)=STANNIS, BRANDON THE BUILDER(GOT)
MINAS TIRITH(LOTR)=KINGS LANDING(GOT)
RANGERS OF TENEROTH(LOTR)=NIGHT WATCH(GOT)
HOBBITS(LOTR)=SMALLFLOK(GOT)
 DEATH MARCHES ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ(LOTR)=ΠΕΔΙΑ ΜΑΧΩΝ ΑΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΓΟΤΑΝ ΠΩΣ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΑΙΩΝΙΑ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ)
ΑΡΓΟΥΕΝ(LOTR)=ΝΤΑΙΝΑΡΥΣ(GOT)
ΙΣΙΛΝΤΟΥΡ(LOTR)=ΠΡΩΤΟΣ ΑΖΟΡ ΑΧΑΙ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΗΡΩΑΣ (GOT)
ΘΩΡΙΝ(LOTR)=ΜΠΕΟΓΟΥΛΦ
ΝΤΑΙΝ, ΜΠΙΛΜΠΟ(LOTR)=ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΜΠΕΟΓΟΥΛΦ ΓΟΥΙΚΛΑΦ
ΝΟΣΦΙΤΗΣ-ΣΜΑΟΥΓΚ(LOTR)=ΔΡΑΚΟΣ ΜΠΕΟΓΟΥΛΦ
Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΩΝ ΑΙΝΟΥΡ(LOTR)=ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ(GOT)
ΓΚΑΝΤΑΛΦ(LOTR)=ΤΡΙΜΑΤΗ ΚΟΥΡΟΥΝΑ(GOT), ΟΝΤΙΝ, ΜΕΡΛΙΝ, AINAMOINEN, KWOUMAN
KATAΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ KAHTAR DUM ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΑ(LOTR)=ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΗΣ ΑΣΓΚΑΡΝΤ ΣΤΟ ΡΑΓΚΝΑΡΟΚ
ΕΛΕΝΤΙΛ(LOTR)=ΑΕΓΚΟΝ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ(GOT)
ΦΡΟΝΤΟ (+ΑΠΩΛΕΙΑ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ) (LOTR)=ΜΠΡΑΝ, ΤΥΡΙΟΝ, ΑΡΘΟΥΡΟΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΟΛΚΙΝ (ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΡΟΝΤΟ-ΜΠΙΛΜΠΟ ΜΕ ΨΥΧΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΦΙΛΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ, ΤΟΝ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ)
ΓΚΑΛΑΛΑΝΤΡΙΕΛ(LOTR)=ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΣΤΟΝ ΜΕΡΛΙΝ
ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΙ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΟΥ (ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΔΑΧΤΥΛΙΔΟΥ) (LOTR)=ΙΣΤΟΡΙΚΑ Α’+Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
TURAN TURAMBAR(LOTR)=ΜΥΘΙΚΑ SIR BALLIN, KULLERVO
VALAR, MAIAR(LOTR)=ΑΓΓΕΛΟΙ, ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΑΣΓΚΑΡΝΤ, ΟΛΥΜΙΟΙ ΘΕΟΙ
CALAQUENDI+MORGUEDNDI(LOTR)=ΜΥΘΙΚΑ LIGHT+DARK ELVES
ΦΑΕΝΟΡ(LOTR)=ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
ΕΞΟΡΙΑ NOLVODRIN ELVES(LOTR)=ΜΥΘΙΚΑ TUATHA DE DANNAN
EO+AREDHEL AR FEINEL(LOTR)=RHAEGAR+LYANNA(GOT)
ΣΙΛΜΑΡΙΛ(LOTR)=ΑΥΓΑ ΔΡΑΚΩΝ(GOT)
ΤΟΜ ΜΠΟΜΠΑΝΤΙΛ(LOTR)=ΧΟΛΕΝ ΡΙΝΤ(GOT)
ΟΙΚΟΣ ΕΛΕΝΤΙΛ(LOTR)=ΟΙΚΟΣ ΤΑΝΑΓΚΑΡΙΕΝ(GOT)
 KING THEODEN(LOTR)=JOHN ARRYN, MAD KING(GOT)
ΦΙΔΟΓΛΩΣΣΟΣ (ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΟΝΤΕΝ) (LOTR)=ΜΠΑΛΙΣ, ΒΑΡΥΣ(GOT)
ΓΚΟΝΤΟΡ(LOTR)=ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΡΩΜΗ
ΜΟΡΝΤΟΡ(LOTR)=LANDS OF ALWAYS WINTER, HELL, ΕΡΗΜΟΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ+ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΣΤΕΠΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ
ΝΟΤΙΑ ΜΟΡΝΤΟΡ+ΕΓΓΥΣ ΧΑΡΑΛΝΤ(LOTR)=ΕΡΗΜΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΡΟΒΑΝΙΟΝ(LOTR)=ΔΑΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ+ΣΤΕΠΑΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
CELEMBRIMDOR+GILGAND(LOTR)=ΜΥΘΙΚΑ NUADA+LUGH
RED BOOLWEST MARCH(LOTR)=ΜΥΘΙΚΑ RED BOOK OF FHERGEST
ΣΑΙΡ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΟΥ(LOTR)=ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑ
ΣΑΙΡ ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΟΜΠΙΤ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΟΥ(LOTR)=ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΜΕΝΗ ΑΓΓΛΙΑ
GILGALAD(LOTR)=STAR OF THE MORNING(GOT)
NOLDOR(LOTR)=FIRST MEN(GOT)
DAGOR MIN GILIATH(LOTR)=BATTLE OF TRIDENT(GOT)
WAR OF WRATH(LOTR)=BATTLE OF DAWN(GOT)
VANYAR(LOTR)=VALYRIANS(GOT)
NOYMENOR, BELERIAND(LOTR)=VALYRIA(GOT), ATLANTIS
ARAGORN(LOTR)=JOHN SNOW(GOT), KING ARTHUR
GIMLI(LOTR)=TORMUND, GREATJOHN UMBER(GOT)
SAM BAGGINS(LOTR)=SAMWELL TARLY, PODRIK PAYNE(GOT)
ELVES(LOTR)=CHILDREN OF THE FOREST(GOT)
BOROMIR(LOTR)=EDDARD STARK, WUN WUN, EDDARD BROTHER BRANDON, THEON, JAMIE(GOT)
EDDS(LOTR)=ΓΟΙΕΡΓΟΥΝΤ(GOT)
ΜΟΡΓΚΟΘ(LOTR)=GREAT OTHER(GOT), LOKI, DEVIL
ΣΑΟΥΡΟΝ(LOTR)=NIGHTS KING, ΤΑΓΟΥΙΝ ΛΑΝΙΣΤΕΡ(GOT), ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙΖΕΡ, ΧΙΤΛΕΡ
WITCH KING(LOTR)=NIGHTS KING(GOT)
ΝΑΓΚΖΟΥΛ(LOTR)=12 ΥΠΑΡΧΗΓΟΙ TOY NIGHTS KING(GOT)
ORC(LOTR)=THE OTHERS(GOT), GERMAN WWI SOLDIERS+WWII NAZIS, CAPITALISTS
DRAGONS+EAGLES(LOTR)=DRAGONS(GOT)
ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ(LOTR)=ΝΤΑΙΕΡΓΟΥΛΦ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΟΥΑΡΓΚ(GOT)
ΣΕΛΟΜΠ ΤΗΣ ΜΟΡΝΤΟΡ(LOTR)=ΓΙΓΑΝΤΙΕΣ ΑΡΑΧΝΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΤΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ(GOT)
ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΟΣ(LOTR)=ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΑΖΟΡ ΑΧΑΙ, ΓΙΑ ΤΟΝ PRINCE WAS PROMISEED, THE STALION WHO MOUNTS THE WORLD(GOT)
DAGOR DAGORATH Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΟΡΓΚΟΘ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ(LOTR)=ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ+ΑΛΛΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ PRINCE WAS PROMISED+SECOND AZOR AKHAI(GOT), ΡΑΓΚΝΑΡΟΚ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΗ
ΤΟΥΡΙΝ(LOTR)=ΧΑΙΜΝΤΑΛ
ΝΤΕΝΕΘΟΡ(LOTR)=ΤΡΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ, ΤΑΓΟΥΙΝ ΛΑΝΙΣΤΕΡ, ΜΠΕΙΛΟΝ ΓΚΡΕΙΤΖΟΙ, ΣΕΡΣΕΙ, ΤΖΟΦΡΥ(GOT)
Ο ΦΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΟΜΠΙΤ ΣΜΗΓΚΟΛ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΚΑΙ Η ΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΚΟΛΟΥΜ(LOTR)=ΜΥΘΙΚΑ Ο ΓΙΟΣ ΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΣΤΙΣ VOLSUNGA SAGAS Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΙ ΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΦΥΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΙΔΙ
ΓΚΟΛΟΥΜ(LOTR)=ΘΗΟΝ ΓΚΡΕΙΤΖΟΙ(GOT)
ΤΟ ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ(LOTR)=ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΘΡΟΝΟΣ(GOT), RING DER LIBENLUNGEN
ΕΛΡΟΝΤ(LOTR)=ΤΡΙΜΑΤΗ ΚΟΥΡΟΥΝΑ(GOT)
ΟΡΚ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΓΚΟΛΟΥΜ(LOTR)=ΡΑΜΣΕΙ ΜΠΟΛΤΟΝ(GOT)
 ΕΟΜΕΡ(LOTR)=ΓΙΟΝ ΡΟΙΣ, ΧΑΡΟΛΝΤ ΧΑΡΝΤΙΙΝΓΚ(GOT)
ΕΟΓΟΥΙΝ(LOTR)=ΜΠΡΙΕΝ, ΣΑΝΣΑ(GOT), ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΗΣ ΛΩΡΑΙΝΗΣ
ΠΙΠΙΝ, ΜΕΡΙΝ(LOTR)=ΓΚΡΕΝ, ΠΑΙΠΑΡ, ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ ΕΝΤ(GOT)

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:
https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/01/blog-post_61.html
https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/06/to-brexit-kai-to-game-of-thrones-season.html#more

ΤΕΛΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΛΚΙΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Α’ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ), ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΡΑΓΚΝΑΡΟΚ ΤΗΣ  ΝΟΡΒΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ KING IN THE MOYNTAIN-WIKIPEDIA), ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ) ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ (http://news247.gr/eidiseis/mixani-tou-xronou/mhxanh-toy-xronoy-ti-sxesh-exoyn-oi-germanoi-me-ta-ork-kai-oi-stratiwtes-me-ta-xompit.3322648.html, http://www.bbc.co.uk/guides/zgr9kqt).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου