Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ



Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έχει στο γραφείο της, το πορτρέτο της Μεγάλης Αικατερίνης, η οποία είναι για αυτή ένα πρότυπο.  
Ποια ήταν όμως η Μεγάλη Αικατερίνη; Ήταν καταρχάς μια συμπατριώτισσα της Μέρκελ (είχε γερμανική καταγωγή), η οποία έγινα αρχικά πριγκίπισσα και μετέπειτα Αυτοκράτειρα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, βοηθώντας με τις πράξεις της, στην μετατροπή της σε Υπερδύναμη.
Η Αικατερίνη γεννήθηκε στο Στεττίνο της Πομερνίας το 1729 και το αρχικό της όνομα ήταν Σοφία Φρειδερίκη.
Πατέρας της ήταν ο Χριστιανός Αύγουστος, πρίγκιπας του Άνχαλτ-Τσερμπστ, στρατηγός της Πρωσίας, ενώ μητέρα της, η Ιωάννα Ελισσάβετ. Η εκπαίδευση της δε, ήταν ιδιαίτερα επιμελημένη, από τους Γάλλους καθηγητές της.
Το 1744, η Σοφία παντρεύτηκε τον πρίγκηπα-διάδοχο Πέτρο τον Γ’ της Ρωσίας, ύστερα από κοινή συμφωνία της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Ρωσίας και του Αυτοκράτορα Φρειδερίκου Β΄ της Πρωσίας.
Μόλις η Σοφία έφτασε στην Ρωσία, έμαθε ταχύτατα την ρωσική γλώσσα, υιοθέτησε άμεσα την Ορθόδοξη πίστη, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε και την εκμάθηση της ρωσικής ιστορίας και εθίμων, προκειμένου να προσεταιριστεί τον ρωσικό λαό.
Ταυτόχρονα, πήρε ως σύζυγος του διαδόχου του Ρωσικού θρόνου, ένα νέο όνομα, με το οποίο έμεινε γνωστή στην ιστορία: Αικατερίνη.
Με έξυπνες ενέργειες, κατάφερε την ίδια περίοδο, να ενσωματωθεί στην Ρωσική αριστοκρατία (υποστηρίζοντας με θέρμη τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας, αλλά και των αριστοκρατών της Ρωσίας ως τάξης, «δείχνοντας» προς όλους ένα ευγενικό, φιλικό και ηθικό «προσωπείο»).
Η Αικατερίνη, έπρεπε να επικρατήσει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, οπότε, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της, χρησιμοποίησε και την γοητεία της, αποκτώντας πολλούς εραστές (πολίτικους και στρατιωτικούς).
Αυτοί, είχαν μεγάλη πολιτική-στρατιωτική επιρροή στην πολιτική σκηνή της Ρωσίας, και της έδωσαν τις διασυνδέσεις και την δύναμη, έτσι ώστε αργότερα να καταλάβει την εξουσία της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, μέσω της «χειραγώγησης» (σεξουαλικής ή μέσω υποσχέσεων για παροχή σε αυτούς αξιώματων και πλούτου) τους, από την ίδια.

Ο γάμος της Αικατερίνης με τον Ρώσο Αυτοκράτορα Πέτρο τον Γ΄, δεν ήταν ευτυχισμένος, η  Αικατερίνη, ήταν υποχρεωμένη να παραμένει κλεισμένη στα ανάκτορα, ενώ δεν της επιτρεπόταν η αλληλογραφία με τους συγγενείς της.
Η τυραννική και αλλοπρόσαλλή πολιτική του Ρώσου Αυτοκράτορα, Πέτρου του Γ΄ (παραιτήθηκε από τις κατακτήσεις που είχε πετύχει σε βάρος της Πρωσίας στον Επταετή πόλεμο χωρίς ανταλλάγματα, ενώ ασπάστηκε τον Λουθηρανισμό και παράλληλα δέχτηκε Πρώσους αξιωματούχους στον Ρωσικό στρατό), προκάλεσε τεράστια δυσαρέσκεια, τόσο από τον Ρωσικό λαό, όσο και από την Ρωσική Αριστοκρατία (πολίτικους και στρατιωτικούς).
[Ο αριθμός των εραστών της Αικατερίνης, έφθανε στα 23 άτομα. Οι πιο διάσημοι από αυτούς ήταν οι στρατηγοί Ορλόφ, Ποτέμκιν και Ζούμποφ.
Με τον Ποτέμκιν, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η Αικατερίνη Β΄ παντρεύτηκε κρυφά (το 1775). Το 1762 σχεδίαζε να παντρευτεί τον στρατηγό Ορλόφ, κάτι που όμως δεν έπραξε τελικά].
Στις 28 Ιουνίου του 1762, με την βοήθεια της Αυτοκρατορικής Φρουράς, η Αικατερίνη ανέβηκε στο Ρωσικό θρόνο και φυλάκισε τον άντρα της, Πέτρο τον Γ΄, τον οποίο λίγες μέρες αργότερα, διέταξε να εκτελέσουν.
Αν και η Αικατερίνη, υποστήριζε πως διόρθωσε την οικονομική κατάσταση της Ρωσίας (μείωση εσόδων του κράτους, παύση εμπορίου, μη πληρωμή μισθών δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτών, χρέη), νεότεροι ιστορικοί υποστηρίζουν πως στην πραγματικότητα, ακόμα και μετά τον Επταετή πόλεμο η Αυτοκρατορία βρισκόταν σε καλή οικονομική κατάσταση.
Το συνολικό έλλειμμα της χώρας, ήταν μόλις 1 εκατομμύριο ρούβλια ή 8 % από το σύνολο εσόδων. Όμως, η ίδια η Αικατερίνη, συνέβαλε στην δημιουργία αυτού του ελλείμματος, ξοδεύοντας τα χρήματα από το δημόσιο ταμείο για δώρα στους υποστηρικτές της, οι οποίοι την βοήθησαν να ανατρέψει τον σύζυγο της, Πέτρο τον Γ΄.
Ειδικότερα, η Αικατερίνη, πραγματοποίησε σημαντικές διοικητικές μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό και δικαστικό σύστημα της Ρωσίας (κυρίως φιλελεύθερες), ο πληθυσμός της χώρας αυξήθηκε, καθώς και η εδαφική έκταση της (μετρά από επιτυχείς πολέμους με τους Τούρκους και την προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά και με τους Πολωνούς).
Η αγροτική παραγωγή αυξήθηκε επίσης, όπως και η εξαγωγή ρωσικών προϊόντων σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Όμως, τα έτη 1770-1780, ξέσπασε οξεία κοινωνική κρίση στην Ρωσία, με επακόλουθο μεγάλη οικονομική κρίση στην χώρα.
(Αυτή οδήγησε σε επανάσταση των πληττόμενων αγροτών, η οποία καταπνίγηκε ανηλεώς από τον Ρωσικό στρατό).  

Υπό την ηγεσία της Αικατερίνης, η Ρωσία απέκτησε έξοδο στην, Μαύρη Θάλασσα μέσω της κατάκτησης της Κριμαίας. Την ίδια στιγμή, η Ρωσία νικά τους Πολωνούς, και κατακτά μεγάλο μέρος της Λευκορωσίας, της Πολωνίας και της Λιθουανίας.
Το 1783, η Ρωσία και η Γεωργία υπέγραψαν συνθήκη για την ίδρυση του Ρωσικού προτεκτοράτου στο Βασίλειο της Γεωργίας και το Καχέτι με αντάλλαγμα την στρατιωτική προστασία της Γεωργίας από την Ρωσία.
Συνολικά, πολέμησε με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, σε δυο πολέμους, με πρώτο τον Ρώσο-τουρκικό πόλεμο του 1768-1774, και δεύτερο τον Ρώσο-τουρκικό πόλεμο του 1792.
Στους πολέμους αυτούς, η Ρωσία εκμεταλλεύτηκε την πίστη των Ελλήνων, πως η Ρωσία θα βοηθούσε στην απελευθέρωση τους από τους Τούρκους και κατάφερε να τους ξεσηκώσει μέσω πρακτόρων της στον Ελληνικό χώρο (καθώς και ψεύτικων υποσχέσεων για βοήθεια στην απελευθέρωση τους, καθώς και μέσω του «Ελληνικού σχεδίου» της- https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%A3%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF).
Αυτό το έπραξε, προκειμένου να προκαλέσει αντιπερισπασμό στους Τούρκους (με τους οποίους πολεμούσε το χρονικό αυτό διάστημα), και αμέσως μόλις τους νίκησε και υπέγραψε συμφωνία ειρήνης μαζί τους, άφησε τους Έλληνες αβοήθητους στην εκδικητική μανία των Τούρκων.
Η Μεγάλη Αικατερίνη πεθαίνει στις 17 Νοεμβρίου 1796, από εγκεφαλική αιμορραγία.
Στις μέρες μας, μία νέα Γερμανίδα ηγέτης, η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία φιλοδοξεί να γίνει η «νέα Μεγάλη Αικατερίνη», ακολουθεί τα χνάρια της.
Όπως και η Αικατερίνη, η Μέρκελ είχε και αυτή πολλούς εραστές στα νιάτα της (http://provocateur.gr/archive/4746/angkela-merkel-ponhro-thhlyko-katergara-gynaika), κάποιοι από τους οποίους την βοήθησαν αργότερα και πολιτικά.
Την ίδια περίοδο, με έξυπνες ενέργειες, κατάφερε, να ενσωματωθεί στο πολιτικό κίνημα της εποχής (στο κομμουνιστικό κόμμα της Ανατολικής Γερμανίας) και να αναρριχηθεί σε αυτό.
Όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου το 1989 και πραγματοποιήθηκε η ενοποίηση της Γερμανίας υπό τον καγκελάριο Χέλμουτ Κολ, η Άνγκελα Μέρκελ, προσχώρησε στο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα που αυτός διοικούσε.

Η Μέρκελ, έπρεπε να επικρατήσει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, οπότε, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της, χρησιμοποίησε κάθε μέσο, προκειμένου να ανέλθει στα σκαλιά της ιεραρχίας του κόμματος.
Υιοθέτησε δε ταχύτατα την ιδεολογία του, ενώ άρχισε να υποστηρίζει την ίδια περίοδο με θέρμη τα εθνικά συμφέροντα της Γερμανίας, αλλά και των βιομηχάνων και των τραπεζιτών της, «δείχνοντας» προς όλους ένα φαινομενικά ευγενικό, φιλικό και ηθικό «προσωπείο».
Αυτοί, είχαν μεγάλη επιρροή στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας, και της έδωσαν τις διασυνδέσεις και την δύναμη, έτσι ώστε αργότερα να καταλάβει την εξουσία χώρας αυτής της (κυρίως μέσω υποσχέσεων για παροχή σε αυτούς αξιώματων και πλούτου).
Τα σκάνδαλα που έπληξαν τον Σόιμπλε το ίδιο χρονικό διάστημα (http://provocateur.gr/archive/4746/angkela-merkel-ponhro-thhlyko-katergara-gynaika), και στην αποκάλυψη των οποίων συντέλεσε η Μέρκελ, είχαν ως αποτέλεσμα, ο Σόιμπλε να παραιτηθεί από την ηγεσία των χριστιανοδημοκρατών και την θέση του να πάρει η ίδια, σε ένα ουσιαστικά «εσωκομματικό πολιτικό πραξικόπημα».
Στην συνέχεια, η ίδια κέρδισε τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Γερμάνια το 2005 και έκτοτε κυβερνά συνεχόμενα την χώρα αυτή ως καγκελάριος σε εναλλασσόμενες κυβερνήσεις συνασπισμού.
Χρησιμοποίησε την ΕΕ, και τα μνημόνια που επέβαλε σε πολλές χώρες της (www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b1%cf%83-%cf%84/), προκειμένου να ανορθώσει την οικονομία της Γερμανίας και με τα κέρδη της αυτά, να την καταστήσει την πρώτη πολιτική Υπερδύναμη στον Ευρωπαϊκό χώρο.
Για τον ίδιο λόγο, πραγματοποίησε και την «Ουκρανική Εκστρατεία» της (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/10/1919-2014.html, http://www.triklopodia.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b7-%ce%ba/), για τον έλεγχο της χώρας αυτής, η οποία τελικά κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία.
Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, είχε και η «Μεσανατολική Εκστρατεία» που επιχείρησε (http://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd/).
Σε σχέση με την χώρα μας, ενώ αρχικά μας παρίστανε (όπως και η Μεγάλη Αικατερίνη), την καλή, σύντομα έδειξε το μίσος της εναντίον μας και χρησιμοποίησε την χώρα μας, ως «πειραματόζωο», προκειμένου να επιβάλλει παντού στην Ευρώπη την Γερμανική πολιτική και οικονομική ηγεμονία.

Παράλληλα, η ίδια είναι έτοιμη (ακριβώς όπως και η Μεγάλη Αικατερίνη) να μας εγκαταλείψει στα χέρια των Τούρκων όταν δεν θα μας χρειάζεται πια (http://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%89%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-1893-%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%85/), ενώ ακολουθεί όπως και εκείνη φιλελεύθερες οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές.
Θα καταφέρει άραγε η Μέρκελ να εφαρμόσει τα εχθρικά της σχέδια εναντίον της χώρας μας, όπως έπραξε ακριβώς πριν από αυτή η συμπατριώτισσα της, η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας;
Άγνωστο, αλλά έγκειται σε εμάς τους ίδιους, να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος και διδασκόμενοι από αυτό, να αναδημιουργήσουμε στην πατρίδα μας και να εξασφαλίσουμε ένα λαμπρό και ευοίωνο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου