Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2018


ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2018
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, ο μήνας που μας πέρασε, έφερε πολύ σημαντικές πολίτικες εξελίξεις, τόσο στην χώρα μας, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, στην Γερμανία (η οποία θέλει τώρα να αποκτήσει και πυρηνικα-tp://www.capital.gr/ecfr-eu/3314955/mporei-na-ginei-i-europi-mia-puriniki-dunami) και πάντα αντιμάχοταν την χώρα μας (http://www.anixneuseis.gr/?p=95770), μετά την δολοφονία ενός Γερμανού από ξένους στο Κέμνιτς (https://alophx.blogspot.com/2018/09/2018.html), καθώς και τις μεγάλες διαδηλώσεις της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD) και της άκρας δεξιάς που συνέβησαν εκεί, σημειώθηκε και άλλος ένας θάνατος Γερμανού σε σύγκρουση με λαθρομετανάστες στο Κέτεν (https://www.defence-point.gr/news/dyo-afgani-ypopti-gia-fono-22chronou-germanou-fovi-gia-neo-kemnits).
Αποτέλεσμα δε αυτού του τραγικού γεγονότος, ήταν να υπάρξουν και στην περιοχή αυτή διαδηλώσεις κατά του ισλάμ και της λαθρομετανάστευσης (http://gr.euronews.com/2018/09/09/diadilosiskata-ton-metanaston-sto-kethen-tis-germanias, https://tvxs.gr/news/eyropi-eop/germania-foboi-akrodeksias-ypotropis-typoy-kemnitz, http://www.zougla.gr/kosmos/article/germania-i-kivernisi-katadikazi-ta-nazistika-sin8imata-pou-akoustikan-sti-diarkia-diadilosis-sto-keten, http://www.tovima.gr/world/article/?aid=1022055).).
Ιδιαίτερα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Κέμνιτς, μεταξύ οπαδών της AfD, της PEGIDA, και λαθρομεταναστών και ακροαριστερών αντιπάλων τους, εμφανίστηκαν κάποια βίντεο, στα οποία φαίνονταν σύμφωνα με όσους τα ανέβασαν η βίαιη καταδίωξη λαθρομεταναστών από ακροδεξιούς στο Κέμνιτς, καθώς και τα επεισόδια που αυτοί προκάλεσαν (http://www.avgi.gr/article/10842/9165982/ta-synkoinonounta-docheia-tes-akrodexias).
Όμως, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, αμφισβήτησε ανοιχτά, σε πρόσφατη συνέντευξη στην εφημερίδα Bild, τόσο την γνησιότητα του βίντεο που δείχνει ανθρωποκυνηγητό αλλοδαπού στο κέντρο του Κέμνιτς στις 26 Αυγούστου, όσο και τις ξενοφοβικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα εκεί.
Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν τις διαμαρτυρίες των σοσιαλδημοκρατών (αλλά και της Μέρκελ), οι οποίοι συγκυβερνούν με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ. Και για τον λόγο αυτό, αυτοί κατηγορήσαν τον Μάασεν, ότι βλέπει με συμπάθεια την «Εναλλακτική για τη Γερμανία» και για αυτό το λόγο δεν θέλει να τεθεί υπό παρακολούθηση το κόμμα αυτό.
Επίσης, τόνισαν ότι ο Μάασεν, είχε συναντηθεί παλαιότερα με μέλος της AfD, και του είχε παραδώσει μυστικές αναφορές και έγγραφα της Υπηρεσίας του, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά, και τόνισε ότι απλά συνάντησε και ενημέρωσε έναν βουλευτή του κόμματος αυτού, όπως έκανε και με βουλευτές από όλα τα άλλα κόμματα (http://www.efsyn.gr/arthro/akrodexia-germania).
Παρόλα αυτά, σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της BND, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν από την θέση του.

Την κρίσιμη αυτή στιγμή, ο Μάασεν έλαβε την αμέριστη υποστήριξη του προϊστάμενου, του και Υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας (αλλά και εταίρου συγκυβερνήτη της Μέρκελ, μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες), του Χορστ Ζεεχόφερ, για τις δηλώσεις του αυτές.
Τελικά, μετά από τις διαμαρτυρίες των σοσιαλδημοκρατών, αποφασίστηκε από την συγκυβέρνηση, ότι ναι μεν ο Μάασεν θα απομακρυνθεί από την θέση του, αλλά ταυτόχρονα, θα διοριστεί με προαγωγή στο Υπουργείο Εσωτερικών  (http://www.efsyn.gr/arthro/apolythike-pairnontas-proagogi), κάτι που προκάλεσε ξανά αντιδράσεις από την αντιπολίτευση (http://www.tovima.gr/2018/09/21/world/i-proagogi-maasen-kai-i-omireia-tis-merkel/).
Η δε κοινή συμμετοχή μελών του AfD, καθώς και του ηγέτη του κόμματος στην Θουριγγία Μπγιορν Χόκε (αλλιώς Μπγερν Χέκε-https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1/, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_83.html), από κοινού με ακροδεξιούς, νεοναζί και μέλη της PEGIDA, σε βίαια επεισόδια στο Χέμνιτς κατά λαθρομεταναστών (κάτι που αμφισβήτησε ο πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας, Μάασεν), προκάλεσε την έναρξη έρευνας.
Η έρευνα αυτή, αφορούσε, να αναδείξει, από γερμανικής συνταγματικής άποψης, αν είναι ενέργειες και η ιδεολογία του AfD, είναι εντός του νομού, και εάν, το κόμμα αυτό, θα έπρεπε να τεθεί υπό την παρακολούθηση του Γραφείου Προστασίας του Συντάγματος (http://www.capital.gr/diethni/3314314/germania-ston-prothalamo-tis-suntagmatikis-epitirisis-stelexi-tou-akrodexiou-afd).
Και αυτό, εξαιτίας του γεγονότος, ότι στην «Εναλλακτική για την Γερμανία», κυριαρχούν πολιτικοί, όπως ο Μπγιορν Χόκε, οι οποίοι δρομολογούν την μετατόπιση της προς την άκρα δεξιά, καθώς και σε άτομα, τα οποία δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν βία για την κατάκτηση της εξουσίας.
Στην θέση αυτή, το CDU της Μέρκελ  και οι σοσιαλιστές, κρίνουν ότι η AfD θα πρέπει να τεθεί υπό την παρακολούθηση του Γραφείου Προστασίας του Συντάγματος, ενώ ο Ζεεχόφερ διαφωνεί.
[Στην διατύπωση των απόψεων αυτών, συνέβαλαν και οι πρόσφατες πολίτικες ενέργειες και λόγοι του ιδίου του Χόκε.
Συγκεκριμένα, ο Χόκε, ενέδωσε πρόσφατα ένα βιβλίο με τον τίτλο: «Το ποτάμι δεν γυρίζει ποτέ δυο φορές από το ίδιο σημείο» (όπως ακριβώς το ίνδαλμα του Χόκε, ο Αδόλφος Χίτλερ, είχε γράψει το βιβλίο: «Ο Αγών μου»).
Σε αυτό, ο Χόκε υποστηρίζει, ότι η Γερμανία βρίσκεται στο τελικό στάδιο του εκφυλισμού της δημοκρατίας της, η οποία υστέρα από μια ανακαίνιση-επανάσταση (εδώ μιλά για κάποιους για πραξικόπημα), θα ακολουθήσει η ίδρυση μιας νέας απολυταρχικής αυτοκρατορίας σε αυτή.

Για τον ίδιο, θα πρέπει επίσης, να δημιουργηθεί μια ενιαία αντιπολίτευση, αποτελούμενη από το AfD, την PEGIDA και άλλα κινήματα του δρόμου (όπως οι «Reichsbürger», οι οποίοι απορρίπτουν την σημερινή Δημοκρατία της Γερμανίας ως μη νόμιμη και επιθυμούν την επιστροφή του Α’ Γερμανικό Ράιχ), καθώς και τα απογοητευμένα μέλη των σωμάτων της κρατικής ασφάλειας (αστυνομία, στρατός).
Ο Χόκε, καλεί στην ουσία τα στελέχη αυτά, να αρνηθούν αρνηθούν να εκτελέσουν τις εντολές των ανωτέρων τους, και να ενωθούν με το κόμμα του, ενώ όσα από αυτά δεν το πράξουν, δεν είναι υπέρ του λαού και της «αναγέννησης της Γερμανίας», αλλά υπέρ των διεφθαρμένων και προδοτών πολιτικών.
Η τοποθέτηση αυτή του Χόκε, δεν είναι και τόσο παράξενη όσο ακούγεται, αφού στο κόμμα του, υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί, στρατιωτικοί και δικαστικοί, οι οποίοι τώρα είναι βουλευτές του κόμματος.
(Αν και για κάποιους, μπορεί ο Χόκε να μοιάζει σαν ένας γραφικός από την Θουριγγία, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι και ο Χίτλερ, ως ένας τρελός από την Βαυαρία έμοιαζε πριν καταλάβει την εξουσία στην Γερμανία).
Ταυτόχρονα, ο Χόκε εθεάθη τώρα τελευταία να μιλά από κοινού, με τον Θόρστεν Χάισε, τον αντιπρόεδρο του νεοναζιστικού NPD (διάδοχου κόμματος του ναζιστικού κόμματος του Χίτλερ) και μάλιστα πηγαίνουν και οι δυο τα παιδιά τους στο ίδιο σχολείο.
Ο Χάισε, είναι ιδιοκτήτης ενός εκδοτικού οίκου, ο οποίος εκδίδει ακροδεξιά βιβλία και έντυπα και σε αυτόν, εξέδιδε κείμενα κάποιος με το ψευδώνυμο Landof Landing, ο οποίος επαινούσε στα κείμενα του τον Χίτλερ και τους ναζί (αν και στο κόμμα της AfD, υπάρχουν πολλά άτομα Εβραϊκής καταγωγής, τα οποία δεν θεωρούν, ούτε τον Χόκε, ούτε το κόμμα του, αντισημητικό-https://www.dw.com/en/afds-jews-say-german-far-right-party-isnt-anti-semitic/a-45635589).
Κάνεις δεν ήξερε ποιο ήταν αυτό το άτομο, μέχρι που κάποιοι δημοσιογράφοι έκαναν σύγκριση του στυλ των κείμενων, του τρόπου γραφής, καθώς και της θεματολογίας αυτών με τους λογούς του Μπγιορν Χόκε, και έφτασαν στο συμπέρασμα πως είναι σχεδόν ολόιδιοι. Οπότε, συμπέραναν από την ομοιότητα αυτή, πως ο Μπγιορν Χόκε και ο Landof Landing, είναι το ίδιο ακριβώς πρόσωπο.
Φυσικά, ο Χόκε αρνήθηκε όλες αυτές τις κατηγορίες, ενώ υποστήριξε ότι μίλησε τυχαία με τον Χάισε στο σχολείο, αφού τυχαίνει να φοιτούν σε αυτό τα παιδιά και των δυο.
Τώρα ο Χόκε, σχεδιάζει να καλέσει στις ομιλίες του τον Σαβοίνι, το δεξί χέρι και έμπιστο σύμβουλο του Ματεό Σαλβίνι, του ηγέτη της Λέγκας του Βορρά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
(Επίσης, ο Χόκε θαυμάζει σε μεγάλο βαθμό και έχει ως πολιτικό πρότυπο του τον Ματέο Σαλβίνι, κατά τον ίδιο τρόπο που ο Χίτλερ θαύμαζε σε μεγάλο βαθμό και είχε ως πολιτικό πρότυπο τον Μπενίτο Μουσολίνι).
Ο δε Σαβοίνι, εκτός του πολιτικής στήριξης που θα παρέχει στον Χόκε με τις ομιλίες του, καθώς και τις «πολιτικές ιδέες και συμβουλές» που θα δώσει στην AfD, μπορεί ακόμα να καταστεί και ο ενδιάμεσος «κρίκος επικοινωνίας» μεταξύ του Σαλβίνι και του Χόκε.
Ειδικά στην περίπτωση που ο Χόκε και το κόμμα του καταφέρουν κάποια στιγμή να κατακτήσουν την εξουσία στην Γερμανία και συμμαχήσουν πολιτικά με τον Σαλβίνι, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Αν αυτό το σχέδιο τελικά υλοποιηθεί, θα θυμίζει τελικά σε μεγάλο βαθμό την συμμαχία του Άξονα στην Ευρώπη, μεταξύ του Χίτλερ και του Μουσολίνι].
Την ίδια περίοδο, στις δημοσκοπήσεις, η AfD, είναι πρώτη δύναμη πολιτικά στην Ανατολική Γερμανία (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB-%CF%80%CF%81%CF%8E.html, https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB-%CF%83%CF%84.html), ενώ πάνω από τους μισούς Γερμανούς πολίτες διαφωνούν με την μεταναστευτική πολιτική της Μέρκελ (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%AF-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9/#).

Στις ερχόμενες εκλογές στην Βαυαρία τον Οκτώβριο του 2018, ο Ζεεχόφερ, δεν φαίνεται παρά την υιοθέτηση της ρητορικής του AfD να καταφέρνει να πιάσει αυτοδυναμία, ενώ το AfD, ενισχύεται σημαντικά, φτάνοντας στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις (http://www.capital.gr/diethni/3317571/diplo-kras-test-gia-tin-kubernisi-merkel-ton-oktobrio, http://www.iefimerida.gr/news/442890/katapontizetai-komma-toy-zeehofer-stis-dimoskopiseis-sti-vayaria-triti-dynami-i, http://www.kathimerini.gr/985297/article/epikairothta/kosmos/drapeteyoyn-oi-vayaroi-kentrode3ioi).
Στην άνοδο αυτή του AfD, συντέλεσε εκτός από την μεγάλη λαθρομετανάστευση, και την εκτενή φτώχεια στην Γερμανία (9 εκατομμύρια φτωχοί Γερμανοί επιβιώνουν με κρατική βοήθεια), και η παράλληλη έξυπνη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από μέρους του AfD (https://www.huffingtonpost.gr/entry/h-yermanike-akrodexia-kai-ta-mesa-koinonikes-dikteoses-pos-to-afd-katafere-na-keriarchesei-se-facebook-kai-twitter_gr_5ba0d426e4b013b0977f0305), όπως και η παράλληλη αύξηση του αριθμού των προτεσταντών στο κόμμα αυτό (https://www.dw.com/en/christian-and-in-the-afd-church-leaders-say-maybe-with-caveats/a-45555467).
Και φυσικά, τόσο η μεγάλη εγκληματικότητα στην Γερμανία (https://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AE/#), όσο και τα μεγάλα πολιτικά λάθη της ίδιας της Μέρκελ (http://www.capital.gr/diethni/3317571/diplo-kras-test-gia-tin-kubernisi-merkel-ton-oktobrio, https://slpress.gr/diethni/ta-pente-thanasima-lathi-tis-merkel/),, https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-4%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%AC%CE%B9%CF%87/#), συντέλεσαν στην πτώση της δημοτικότητας του κόμματος της, καθώς και στην άνοδο του AfD.
[Η δε προσπάθεια της Μέρκελ να διεκδικήσει για πέμπτη συνεχή φορά την καγκελαρία (https://www.europolitis.eu/2018/09/29/i-merkel-thelei-na-epaneklegei-proedros-toy-cdu/), έχει κάνει τον κόσμο στην Γερμανία να την βαρεθεί, ενώ στην κατάσταση αυτή, συμβάλλει και η πολιτική του Ερντογάν ο οποίος απειλεί. πως αν δεν γίνουν δέκτες οι απαιτήσεις του από την Γερμανία, τότε θα αμολήσει εκατομμύρια νέους λαθρομετανάστες στην ΕΕ.
Αν αυτό συμβεί τελικά και υπάρξει νέα κρίση στην ΕΕ για τον λόγο αυτό, τότε τα ποσοστά του κόμματος της Μέρκελ θα καταρρεύσουν περαιτέρω, ενώ το ποσοστό της AfD θα αυξηθεί περαιτέρω (καθώς και όλων των ακροδεξιών κομμάτων της ΕΕ, ειδικά εάν στο μεταξύ συμβεί και μία νέα παγκόσμια οικονομική κρίση κατά τον Μπανόν), κάτι το οποίο θα αποτελεί πολιτική καταστροφή για την Μέρκελ].
Επιπλέον, ο εμπορικός και γεωπολιτικός πόλεμος με τις ΗΠΑ (https://www.defence-point.gr/news/germaniki-geopolitiki-epithesi-stis-ipa-ine-aftokratoria-chreous), η ήττα των ενεργειακών σχεδίων της Γερμανίας στην Μέση Ανατολή (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/09/blog-post_21.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_4.html), καθώς και η μεγάλη λαθρομετανάστευση, συντέλεσαν πολύ στην κατάσταση αυτή.
(Στην φτώχεια την Γερμανία, συμβάλλουν και οι λαθρομετανάστες, αφού πολλοί από αυτούς προσλαμβάνονται ευκολότερα σε πολλές δουλείες στην Γερμανία, οντάς «φτηνότερο εργατικό δυναμικό», ενώ αυτοί παίρνουν ταυτόχρονα και επιδόματα, με αποτέλεσμα αυτά τα επαγγέλματα και τα χρήματα να μην τα παίρνουν οι «εγχώριοι» Γερμανοί.
Αλώστε ένα κράτος έχει πάντα συγκεκριμένα έσοδα, και όσο πιο πολλοί «δικαιούχοι» έρχονται σε αυτό, τόσο λιγότερα χρήματα θα μπορεί να δίνει στον καθένα, ένεκα της σταθερότητας των εσόδων, προκειμένου να τους ικανοποιήσει όλους.
Όμως, για να έχουν και οι νεοφερμένοι εισόδημα, αλλά και για να είναι ίσες «οι παροχές», όσοι παίρνουν έως τώρα παροχές, θα πρέπει να τις μειώσουν, μαζί τους μισθούς τους, έτσι ώστε να έχουν και οι «νεοφερμένοι» λαθρομετανάστες χρήματα.
[Φυσικά, κάτι τέτοιο βολεύει και τους μεγάλους εργοδότες και τους πλούσιους επιχειρηματίες της χώρας αυτής, οι οποίοι με την χρήση του «νέου φτηνού εργατικού δυναμικού», καταφέρνουν να έχουν περισσότερα κέρδη (αφού με το να πληρώνουν φτηνότερους μισθούς από παλαιότερα, τα περισσότερα κέρδη πηγαίνουν στην τσέπη τους).

Αλλά ταυτόχρονα, αυτοί εκβιάζουν τους «εγχώριους» Γερμανούς με μείωση μισθών, είτε απειλώντας τους ότι σε αντίθεση περίπτωση θα προσλάβουν τους «φτηνούς μετανάστες», είτε λέγοντας τους, ότι αυτοί με τον τρόπο αυτό, θα βοηθήσουν στην παροχή χρημάτων στους «νεοφερμένους», δικαιολογώντας με τον τρόπο αυτό τις περικοπές μισθών προς τους εργαζομένους τους (τάχα για να βοηθήσουν τους «νεοφερμένους»)].
Με τον τρόπο αυτό, οι ντόπιοι φτωχοποιούνται περαιτέρω, και φυσικά δεν είναι ευχαριστημένοι με το εισόδημα τους, οι «νεοφερμένοι» δεν είναι ικανοποιημένοι με το μέγεθος των παροχών τους.
Τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι η μία παράταξη να θεωρεί υπεύθυνη τον άλλη και να συγκρούονται μεταξύ τους, αλλά και με το κράτος, ειδικά στην περίπτωση που οι λαθρομετανάστες δεν σέβονται τους νομούς του κράτους που βρίσκονται και θέλουν να εισβάλουν σε αυτό με την βία τα έθιμα τους.
Το τελικό δε συμπέρασμα στην περίπτωση αυτή, είναι ότι ένα κράτος μπορεί να αποδεχτεί μόνο έναν μικρό και συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών, όχι δεκάδες χιλιάδων λαθρομεταναστών και εάν αυτή η παράμετρος δεν τηρηθεί, τότε νομοτελειακά οι «παλιοί» κάτοικοι θα συγκρουστούν με τους «νεοφερμένους» και θα επικρατήσει το χάος).
[Εξίσου σημαντικό ρολό έπαιξε στην φτωχοποίηση της Γερμανίας και η λεγομένη οικονομική «Ατζέντα Σρέντερ 2010» με τις πολλές οικονομικές περικοπές σε στυλ μνημονίου, ενώ στην Ανατολική Γερμανία αντίστοιχα, ο οργανισμός Treuband.
Αυτός ο οργανισμός, αμέσως μετά την ενοποίηση της χώρας, ήταν υπεύθυνος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας της Ανατολικής Γερμανίας, καθώς και για τις πολλές δεκάδες χιλιάδες απολύσεις πολλών πρώην δημοσίων υπάλληλων του κράτους αυτού, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή στην Ανατολική Γερμανία, σε πολλές περιοχές η ανεργία να ξεπερνά το 50%].
Στις δημοσκοπήσεις για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το κόμμα της Μέρκελ βρίσκεται στο 28% (https://www.defence-point.gr/news/germania-deftero-komma-to-afd-katapontismos-sosialiston), ενώ η «Εναλλακτική για την Γερμανία», με τις έξυπνες πολιτικές κινήσεις της (http://www.zougla.gr/kosmos/article/akrodeksies-8esis-diavronoun-to-kinoniko-kentr, https://sputniknews.gr/kosmos/201809301033132-afd-germania-merkel-cdu-spd/o) «σκαρφαλώνει» στην δεύτερη θέση με 17-18%.
Ταυτόχρονα, οι σοσιαλδημοκράτες με την καταστροφική πολιτική τους (https://slpress.gr/diethni/i-moiraia-germaniki-sosialdimokratia/, https://www.tribune.gr/blog/news/article/504920/i-epikindynotita-tis-germanikis-sosialdimokratias.html) καταρρέουν στην τρίτη θέση με 17%, ενώ την ίδια στιγμή, οι πράσινοι βρίσκονται στο 15% (https://slpress.gr/diethni/den-eimai-nazistis-alla-moy-aresoyn-oi-quot-nazistries-tsoyles-quot/). Η Αριστερά φτάνει στο 10%, ενώ οι φιλελεύθεροι είναι στο 9%, ενώ μαζί με όλα αυτά, οι μισοί Γερμανοί, ζητούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές (http://www.zougla.gr/kosmos/article/deftero-koma-i-germani-akrodeksi).

Στην Ιταλία, το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι, (ο οποίος είναι γνωστός ως ο «Καπετάνιος», όπως ο Μουσολίνι ήταν γνωστός ως «Ντούτσε»-https://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_68.html), η οποία βρίσκεται σε σύγκρουση με την Γαλλία, τόσο σε σχέση με τις ευρωεκλογές, όσο και για άλλα θέματα (π.χ. την Λιβυη-htps://slpress.gr/diethni/o-livykos-polemos-romis-parisioy/),), η δημοτικότητα της τωρινής κυβέρνησης ξεπερνά το 60% (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81.html).
Οι δε αφίξεις των λαθρομεταναστών, μειώθηκαν στην χώρα αυτή κατά 80% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο Σαλβίνι, άρχισε και την εκδίωξη λαθρομεταναστών (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%AF%CF%80%CF%80%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B7.html) και άλλων καταληψιών από κτίρια στην Ρώμη, τα οποία είχαν καταλάβει αυτοί παράνομα (http://www.efsyn.gr/arthro/o-mateo-salvini-o-proypologismos-kai-oi-vryxelle).
Παράλληλα, ο Σαλβίνι κατάφερε τελικά να βρει μια συμφέρουσα για τον ίδιο και το κόμμα του λύση (https://www.tribune.gr/world/news/article/505389/pos-oi-italoi-eisaggeleis-esosan-tin-akrodexia-legka-toy-vorra-apo-chreokopia.html, http://www.skai.gr/news/world/article/383669/italiaperithorio-75-eton-sti-lega-gia-na-epistrepsei-sto-kratos-45-ekeuro-/), σε σχέση με τα οικονομικά σκάνδαλο που είχε πέσει η προηγουμένη διοίκηση του κόμματος του, και στα οποία ο ίδιος δεν ήταν μπλεγμένος (http://www.efsyn.gr/arthro/i-italiki-dikaiosyni-diekdikei-49-ekat-eyro-apo-ti-legka, https://www.zougla.gr/kosmos/article/i-epi8esi-tou-salvini-sti-dikeosini-prokali-trigmous-stin-kinonia-ke-stous-kivernitikous-eterous).
Το ίδιο χρονικό διάστημα, ο μαχητικός Σαλβίνι (http://www.iefimerida.gr/news/443949/prosehe-stoma-soy-epithesi-salvini-se-moskovisi-meta-ta-sholia-gia-mikroys-moysolini,http://www.efsyn.gr/arthro/sto-edolio-toy-oie-koyrts-kai-salvini,ttps://www.defence-point.gr/news/varia-logia-tis-italias-kata-tis-afstrias-dienexi-gia-to-notio-tirolo ), συναντήθηκε και με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Ορμπάν, και ανακοίνωσαν την δημιουργία κοινού, πανευρωπαϊκού μετώπου ενόψει των ευρωεκλογών (http://www.in.gr/2018/09/16/world/telos-tou-megalou-synaspismou-stin-ee/,https://www.pentapostagma.gr/2018/09/forza-italia-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB.html ).
Το μέτωπο αυτό, είναι το Κίνημα του Μπανόν (http://www.tovima.gr/printed_post/stinoun-kinima-misous-kata-lftis-eyropis/), το οποίο θα προσπαθήσει να καταλάβει μέχρι και το ένα τρίτο των εδρών του Ευρωκοινοβουλίου, με στόχο να μπορεί να παρεμποδίσει τις αντεθνικές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στην ΕΕ.
Και να την οδηγήσει τελικά στην οριστική της διάλυση προς αγαλλίαση των ηγετών της Ρωσίας και των ΗΠΑ (Πούτιν και Τραμπ), καθώς και των πρώην μεντόρων και πολιτικών συμβουλών αυτών (Ντούγκιν και Μπανόν-ttps://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post.html).
Στις τωρινές δημοσκοπήσεις στην Ιταλία, το κόμμα του Σαλβίνι, είναι πλέον η πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας με το 32,2%, το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο βρίσκεται στο 28,3%, το κόμμα των σοσιαλιστών είναι στο 16%, η «Φόρτσα Ιτάλια» του Μπερλουσκόνι στο 8%, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας στο 4%, όπως επίσης και η αριστερά (https://www.tovima.gr/2018/09/29/opinions/italia-i-aristera-den-menei-pia-ekei/).
[Εδώ θα πρέπει να τονιστεί, ότι μόλις πριν από λίγες μέρες, ο Σαλβίνι, συναντήθηκε μαζί με τον Μπερλουσκόνι και την Μελόνι στην βίλα του Μπερλουσκόνι στο Άρκορε, με στόχο να ξαναδημιουργήσουν την συμμαχία της δεξιάς (συμμαχία Σαλβίνι-Μπερλουσκόνι-Μελόνι), σε περίπτωση προώρων εκλογών στην Ιταλία.

Και πραγματικά, στην συνάντηση αυτή, επιβεβαιώθηκε, ότι η συμμαχία της δεξιάς, ισχύει ακόμα, τόσο για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όσο επίσης και για τις ευρωεκλογές του 2019.
Ταυτόχρονα, υπάρχουν και πολλές δημοσκοπήσεις, συμφώνα με τις οποίες, η συμμαχία της δεξιάς, στην περίπτωση πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία, θα αποκτούσε την απόλυτη πλειοψηφία, τόσο στην Βουλή, όσο και στην Γερουσία.
Στην περίπτωση αυτή, ο Σαλβίνι, θα μπορούσε να ψηφίσει για την ενίσχυση των εξουσιών του πρωθυπουργού (και την παράλληλη αποδυνάμωση αυτών της Γερουσίας, της Βουλής και του προέδρου της δημοκρατίας, ενισχύοντας την προσωπική δύναμη του ως πρωθυπουργός).
Και φυσικά, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, να καταργηθεί η διάκριση των τριών παραπάνω εξουσιών, αλλά και η αποφυγή της υπερσυγκέντρωσης της εξουσίας σε ένα μόνο πρόσωπο, που η μεταπολεμική Ιταλική δημοκρατία ψήφισε, έτσι ώστε να μην μπορεί κανένα πρόσωπο, με τόση ισχύ, να μπορεί να επιβάλει ξανά δικτατορία σαν τον Μουσολίνι (https://alophx.blogspot.com/2018/03/1921-2018.html).
Αν όλα αυτά τα μέτρα, συνοδευτούν δε και με την ψήφιση ενός νομού, ο οποίος θα δίνει απολυτή πλειοψηφία με μπόνους πολλών εδρών στο κόμμα το οποίο θα βγαίνει πρώτο στις εκλογές, τότε ο Σαλβίνι, θα μπορέσει να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, εξασφαλίζοντας την απολυτή πλειοψηφία στο κόμμα του και εξασφαλίζοντας απολυτά την παντοδυναμία του.
Όλες δε οι δημοσκοπήσεις, εμφανίζουν την αυτοδυναμία της δεξιάς συμμαχίας, οπότε και αν αυτές διενεργηθούν, ενώ μπορούν αν χρειαστεί να βρεθούν και αφορμές αυτές να συμβούν (π.χ. διαφωνίες για τον προϋπολογισμό της χώρας, πολύ «φιλοευρωπαϊκή πολιτική» από πλευράς των Πέντε Αστέρων, μεγάλη λαθρομετανάστευση κ.λ.π.).
Σε κάθε περίπτωση, με βάση τα τωρινά δημοσκοπικά αποτελέσματα, οι πρόωρες εκλογές, συμφέρουν ιδιαίτερα τον θαυμαστή του Μουσολίνι, τον Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος αδημονεί και είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας (https://www.reader.gr/news/stories/mateo-salvini-o-akrodexios-fovos-tis-eyropis-poy-xekinise-apo-aristera)].
Στην Γαλλία, του Μακρόν, οπού άρχισε να επανέρχεται οι ολοκληρωτική μέθοδος, χαρακτηρισμού ως φρενοβλαβών των πολιτικών αντιπάλων (http://www.kathimerini.gr/985865/article/epikairothta/kosmos/yyxiatrikh-gnwmateysh-gia-th-marin-lepen), ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, είναι ιδιαίτερα στριμωγμένος για τις επικείμενες ευρωεκλογές.
Αφενός μεν λόγω των μεγάλων φοροαπαλλαγών που έδωσε στους όμοιους του στην τάξη και τον πλούτο επιχειρηματίες και τραπεζίτες και αφετέρου λόγω της μεγάλης φτώχειας που κυριαρχεί στην Γαλλία, αλλά και των μεγάλων οικονομικών περικοπών και των νέων φορών, σε «στυλ μνημονίου», τις οποίες ετοιμάζει ενάντια στον Γαλλικό λαό (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-39-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%AD.html).

Το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών των πολιτικών πράξεων του Γάλλου προέδρου, είναι αυτή την στιγμή το κόμμα του, να βρίσκεται μόλις στο 21,5 %, σημειώνοντας ραγδαία δημοσκοπικά πτώση σε διάστημα μόλις ενός μηνός, μαζί με την τεράστια πτώση της δημοτικότητας του στον γαλλικό λαό (http://www.zougla.gr/kosmos/article/ipoxorise-kata-12-monades-i-dimotikotita-tou-makron, https://www.liberal.gr/arthro/218861/diethni-themata/2018/Liberation-o-makron-thelei-na-anadeichtei-se-protathliti-europis-apenanti-stous-laikistes.html).
Την ίδια στιγμή, το κόμμα της Λεπέν βρίσκεται στο 21% (http://www.efsyn.gr/arthro/makron-mia-foyska-poy-paei-na-skasei), το δεξιό κόμμα των ρεπουμπλικάνων του «σκληρού δεξιού» Βοκιέζ στο 15%, του «αριστερού» Μέλανσον στο 13%, ενώ οι σοσιαλιστές ακόμα παρακάτω (http://www.efsyn.gr/arthro/dimoskopiki-katarreysi-toy-gallikoy-sosialistikoy-kommatos).
[Την ίδια περίοδο, στην Γαλλία, η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, η Μαριόν Λεπέν, ίδρυσε από κοινού με τον Μπανόν, μία πολιτική ακαδημία, με στόχο την μελλοντική εκπαίδευση πολιτικών στελεχών.
Για κάποιους, μέσω αυτής της ακαδημίας, προετοιμάζεται η δημιουργία πολιτικής συμμαχάις με την ριζοσπαστική δεξιά των ρεπουμπλικάνων του Βοκιέζ, στο πρότυπο των Κουρτς-Στράσε στην Αυστρία ή των Σαλβίνι-Μπερλουσκόνι-Μελόνι στην Ιταλία.
Έτσι, εάν το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν, συμμαχήσει πολιτικά με το κόμμα του Βοκιέζ, μπορεί να κερδίσει εκλογικά τον Μακρόν, σε όλες τις εκλογές (δημοτικές, βουλευτικές, ευρωεκλογές).
Φυσικά, παρόμοιες πολιτικές συμμαχίες, μπορεί να προκύψουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, π.χ. στην Ισπανία, όπου το «εθνικιστικό» κόμμα των CIUDADANOS, μπορεί να συμμαχήσει πολιτικά με το λαϊκό κόμμα του Πάμπλο Κασσάντο ή ακομα και στην Γερμανία μεταξύ AfD και Χριστιανοδημοκρατών (http://www.capital.gr/diethni/3319124/germania-parathuro-tou-afd-gia-kubernitiki-summaxia-me-to-cdu), ειδικά εάν φύγει η Μέρκελ από την εξουσία του κόμματος αυτού και αυτή αναληφθεί από ένα άτομο φιλικό προς τις ιδέες της AfD.
Βέβαια, το ίδιο μπορεί να συμβεί και από την αντίπαλη πλευρά, τους ακροαριστερούς και τους ριζοσπαστικούς αριστερούς, κυρίως τους σοσιαλιστές και τους PODEMOS  της Ισπανίας, αφού τα ποσοστά των ακροαριστερών-«σοσιαληστών» στις άλλες χώρες της Ευρώπης (π.χ. Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα) είναι πια ελάχιστα, με εξαίρεση την Μεγάλη Βρετανία με τους Εργατικούς του Κόρμπιν].
Στην γειτονική Ισπανία, το φθινόπωρο και ο χειμώνας στην χώρα αυτή, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμά, ιδιαίτερα μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις στην επαρχία των Κατάλαλων για ανεξαρτησία (https://www.defence-point.gr/news/stous-dromous-schedon-1-ek-katalani-me-etima-tin-anexartisia-apo-ispania, http://corfiatiko.blogspot.com/2018/09/14_29.html).
Όλα αυτά, μαζί με τις παράλληλες δηλώσεις του νυν «σοσιαλιστή» ηγέτη της χώρας, Πέτρο Σάντσεθ, ότι σκέφτεται να δώσει μεγαλύτερη αυτονομία στην περιοχή αυτή (καθώς και περαιτέρω φορολογική αυτοτέλεια), αλλά όχι ανεξαρτησία, δυναμιτίζουν περαιτέρω την πολιτική κατάσταση στην χώρα αυτή της Ιβηρικής.
Αλώστε, η λύση που προτείνει ο Σάντσεθ, εξοργίζει τόσους τους Καταλανούς, οι οποίοι θέλουν πλήρη ανεξαρτησία, καθώς και το να μην δίνουν καθόλου φόρους στην κεντρική Ισπανική κυβέρνηση, όσο και τους πατριώτες Ισπανούς, οι οποίοι αφενός θέλουν την ενότητα της χώρας, και αφετέρου την ίση απόδοση φορών από όλες τις επαρχίες της Ισπανίας.
Το ταυτόχρονα άνοιγμα των συνόρων της Ισπανίας στους λαθρομετανάστες που έρχονται στην Ισπανία, από την Αφρική (Μαρόκο), είτε με πλοία από την Μεσόγειο, εκτόξευσε τις αφίξεις αυτών στο 130 % (στην Ελλάδα οι αφίξεις λαθρομεταναστών αυξήθηκαν κατά 88%, ενώ στην Ιταλία, μετρά την εφαρμογή της «σκληρής» πολιτικής του Σαλβίνι για την λαθρομετανάστευση, αυτή έπεσε κατά 81%)!!!
Βλέποντας όμως στην συνέχεια και ο ίδιος τα καταστροφικά αποτελέσματα της ανόητης της του αυτής πολιτικής, ο Σάντσεθ άρχισε να δηλώνει δημοσιά, ότι η Ισπανία θα πρέπει να αποκτήσει μεταναστευτική πολιτική, μαζί με τις αθρόες και μαζικές απελάσεις, πολλών χιλιάδων λαθρομεταναστών από την Ισπανία.
Οι ενέργειες αυτές του Σάντσεθ, «ανάγκασαν» τους πολίτικους του δεξιούς αντίπαλους (την Πάμπλο Κασάντο του δεξιού λαϊκού κόμματος και τον Αλμπερτ Ριβιέρα των Ciudadanos), να στραφούν πολιτικά και ιδεολογικά προς τον Ισπανικό πατριωτισμό, καθώς και την ιδέα της Ισπανικής ενότητας.
Και ταυτόχρονα, οι ίδιοι στράφηκαν κατά της λαθρομετανάστευσης, αποδεχόμενοι τις πολιτικές ιδέες ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων, όπως η «Λέγκα του Βορρά», η «Εναλλακτική για την Γερμανία» κ.λ.π.

Όλη αυτή η κατάσταση (μαζική φτώχεια, ανεργία, κοινωνικές και εθνικές συγκρούσεις, άγρια ιδεολογική αντιπαράθεση «αριστεράς»-«δεξιάς»), θυμίζει τις μέρες του Ισπανικού εμφυλίου (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_47.html), και πολλοί φοβούνται, ότι ένας νέος εμφύλιος επίκειται στην χώρα, μαζί με την παράλληλη εμφάνιση ενός «νέου Φράνκο», ο οποίος θα αναδειχθεί από αυτόν, για να ενώσει ξανά «με πυγμή» το Ισπανικό έθνος.
Αυτή την στιγμή, το σοσιαλιστικό κόμμα της Ισπανίας, βρίσκεται στο 25% στις δημοσκοπήσεις, το δεξιό λαϊκό κόμμα στο 24,5%, το κόμμα των Ciudadanos στο 22%, ενώ οι φίλοι του Τσίπρα, οι δήθεν «αριστεροί» νεόπλουτοι PODEMOS, έρχονται τελευταίοι με 18%.
[Όλα αυτά, μαζί με την ανοικοδομεί των οστών του Φράνκο από το μνημείο των πεσόντων στην Μαδρίτη, εξόργισε τους οπαδούς του, αλλά και μέλη του δεξιού λαϊκού κόμματος, πολλά εκ των οποίων, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριανό Ραχόι (γνωστός ως ο «μικρός Φράνκο»), προέρχονται από την νεολαία του Φράνκο (αλλά και το ίδιο το λαϊκό κόμμα, ιδρύθηκε ως γνωστόν, από παλαιά στελέχη του Φράνκο)].
Στην Πορτογαλία, με βάση τις δημοσκοπήσεις, το σοσιαλιστικό κόμμα βρίσκεται στο 39%, ενώ το αντίπαλο του δεξιό σοσιαλιστικό δημοκρατικό κόμμα (το οποίο είναι δεξιό πάρα την ονομασία του και ιδρύθηκε από πρώην στελέχη του πρώην Πορτογάλου δικτάτορα Σαλαζάρ) στο 28%.
Και παρόλο που υπάρχει εδώ μια σημαντική διαφορά δέκα μονάδων στις δημοσκοπήσεις, η αλήθεια είναι ότι τα δημοσκοπικά ποσοστά των σοσιαλιστών πέφτουν και εδώ συνεχώς, αφού μόλις πριν από ένα έτος, αυτοί βρισκόταν είκοσι μονάδες παραπάνω, στο 69%!!!!
Την ίδια περίοδο, στην Μεγάλη Βρετάνια, η Μεί υπέστη μια μεγάλη ήττα στην Ευρωπαϊκή συνοδό του προηγουμένου μηνός για το σχέδιο της σε σχέση με το Brexit (http://www.real.gr/kosmos/arthro/bretanikos_typos_katerreuse_to_sxedio_tis_mei_gia_to_brexit-496137/, https://www.defence-point.gr/news/vretania-dichasmeni-syntiritiki-me-to-schedio-tou-brexit, http://www.pronews.gr/kosmos/711701_fovos-gia-anatarahes-enopsei-toy-brexit-se-etoimotita-i-astynomia, https://www.defence-point.gr/news/tereza-mei-se-adiexodo-i-diapragmatefsis-gia-to-brexit, https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/714844_dramatiko-diaggelma-mei-i-ee-thelei-na-dialysei-inomeno-vasileio-einai).
Και την ίδια στιγμή, η ίδια η θέση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, απειλείται κατά πολλούς, ακόμα και από στελέχη του ιδίου του κόμματος της, τα οποία θέλουν να την «εκθρονίσουν», και στην θέση της να τοποθετήσουν των πρώην Υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, με στόχο, να αποτρέψουν ένα «μαλακό Brexit».
Στις δε δημοσκοπήσεις αυτή την στιγμή στην Μεγάλη Βρετανία, το δεξιό κόμμα της Μεί, αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 39%, το «αριστερό» κόμμα του Κόρμπιν στο 37%, οι φιλελεύθεροι βρίσκονται στο 13%, ενώ το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα UKIP βρίσκεται στο 5%.

Οι δε προσπάθειες της ΕΕ, να υποτάξει την Ουγγαρία του Ορμπάν, απέτυχαν πλήρως, χάρις στις συμμαχίες του ιδίου στην Ευρώπη (http://www.in.gr/2018/09/12/world/poios-einai-o-akrodeksios-v-ormpan-pou-prokalei-tromo-stin-eyropi/, http://www.capital.gr/bloomberg-view/3315603/pos-i-apofasi-tis-ee-kata-tis-ouggarias-mporei-na-ekpursokrotisei), ενώ στην Σκανδιναβία, το Σουηδικό ακροδεξιό κόμμα, στις εκλογές που διεξήχθησαν στην χώρα αυτή, διπλασίασε τα ποσοστά του (https://www.naftemporiki.gr/story/1389781/souidia-i-anodos-tis-akrodeksias-kai-o-purinas-tis-apeilis, https://tvxs.gr/news/eyropi-eop/piso-apo-tin-anodo-tis-akrodeksias-sti-soyidia).
Κατάφερε δε στην προεκλογική εκστρατεία, το κύριο θέμα που κυριαρχούσε στην πολιτική ατζέντα, να είναι η ισλαμική λαθρομετανάστευση στην Σουηδία, καθώς και τα βίαια περιστατικά πολλών λαθρομεταναστών κατά των ντόπιων.
Την ίδια ατζέντα, υιοθέτησε και το κόμμα της Σουηδικής δεξιάς, αυξάνοντας σημαντικά τα εκλογικά ποσοστά του, ενώ το σοσιαλιστικό κόμμα, αν και ήρθε πρώτο, σημείωσε την χειρότερη εκλογική επίδοση του εδώ και έναν αιώνα!!!
Την ίδια στιγμή, δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση στην χώρα αυτή, και οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της, αναμένονται να είναι πολύ σκληρές (http://www.efsyn.gr/arthro/se-adiexodo-i-soyidia, https://redlineagrinio.gr/greece/opinion/65821-diplo-minyma-souidias
http://www.efsyn.gr/arthro/meteklogiko-grifo-evgalan-oi-kalpes-sti-soyidia, https://www.defence-point.gr/news/polypolitismikotita-aftos-ine-o-chamenos-stis-souidikes-ekloges-salvini).
Στον υπόλοιπο κόσμο, στην Ρωσία (https://www.defence-point.gr/news/mia-prospathia-erminias-tis-stratiotikis-anakampsis-tis-rosias), η οποία πρόσφατα διοργάνωσε τεράστια στρατιωτικά γυμνάσια από κοινού με την Κίνα (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/09/vostok-2018.html?spref=fb), η δημοτικότητα του προέδρου Πούτιν και των υποψήφιων του στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, έπεσε εξαιτίας των δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων που πηρέ κατά των συνάξεων και των μισθών (http://www.zougla.gr/kosmos/article/rosia-i-afksisi-ton-orion-sintaksiodotisis-eplikse-tous-ipopsifious-tou-poutin-stis-periferiakes-ekloges), αλλά και των εξελίξεων στο Ντονμπάς και Ουκρανία (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/o_10.html#more, http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/blog-post_23.html, http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/blog-post_609.html).
[Για την Ευρώπη, ακόμα και ο δήθεν «ειρηνόφιλος» Δαλάι Λάμα (ο οποίος όμως είχε καλέσει σε μια αιματηρή εξέγερση τους Θιβετιανούς κατά των Κινέζων πριν πενήντα χρόνια με την υποστήριξη της CIA), είπε ότι στο τέλος οι λαθρομετανάστες και οι προσφυγές θα πρέπει να γυρίσουν στις χώρες καταγωγής τους (https://www.defence-point.gr/news/dalai-lama-h-evropi-aniki-stous-evropeous)].
Στην γειτονική με την Ρωσία Τουρκιά, ο Ερντογάν ονειρεύεται να αναδημιουργεί την Οθωμανική Αυτοκρατορία (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BF.html) υπό την ηγεσία του (αλλά και να επιτεθεί στην πατρίδα μας με την βοήθεια των Αλβανων-http://corfiatiko.blogspot.com/2018/09/blog-post_195.html, https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/09/blog-post_24.html).
Αλλά το πιθανότερο είναι το μέλλον του κράτους του (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/09/blog-post_605.html,ttp://corfiatiko.blogspot.com/2018/09/2.html), αλλά και του ιδίου προσωπικά (https://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html), να κριθεί στα πεδία των μαχών, και ιδιαίτερα από την μάχη της Ιντλίμπ, πάρα από τις κατά καιρούς μεγαλοστομίες του.
Στην Βραζιλία, μετά και την αποχώρηση του Λούλα από την διεκδίκηση της προεδρίας της Βραζιλίας (http://www.efsyn.gr/arthro/egkataleipei-tin-koyrsa-o-loyla), ο ακροδεξιός υποψήφιος Ζαΐρ Μπολσονάρο (http://www.efsyn.gr/arthro/i-vrazilia-xana-dystyhismeni, https://www.defence-point.gr/news/vrazilia-bolsonarou-mipos-telika-i-epithesi-politika-tha-vgi-se-kalo ), ο οποίος δέχτηκε πρόσφατα μια σοβαρή δολοφονική απόπειρα (https://www.defence-point.gr/news/vrazilia-nea-egchirisi-ke-entatiki-gia-ton-igeti-tis-akrodexias), βρίσκεται αυτή την στιγμή πρώτος στις δημοσκοπήσεις για τον πρώτο γύρο των Βραζιλιάνικων προεδρικών εκλογών της 7ης Οκτωβρίου του 2018, με 28% (https://www.zougla.gr/kosmos/article/vrazilia-o-akrodeksios-ipopsifios-proedros-edreoni-to-provadisma-tou).

Στην αύξηση της δημοτικότητας του, συνέβαλε σημαντικά, τόσο η συμπάθεια που απέκτησε λόγω της δολοφονικής απόπειρας εναντίον του, καθώς και στην ορθή χρήση από μέρους του των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία ο ίδιος διαθέτει τους περισσότερους οπαδούς, οι οποίοι ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια.
Στον δεύτερο γύρο των Βραζιλιάνικων προεδρικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθεί στις 28 Οκτωβρίου, ο Μπολσονάρο, αναμένεται να καταγράψει απόλυτη ισοψηφία με τον Αντάτζιο (ο οποίος αναμένεται να περάσει στον δεύτερο γύρο μαζί με τον Μπολσονάρο), με ποσοστό περίπου 40%.
Μια πολύ πιθανή νίκη του ακροδεξιού Μπολσονάρο στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας, θα συνεχίσει την «παράδοση των τελευταίων χρονών», οπού σε πολλές χώρες στον κόσμο, αναδεικνύονται πατριώτες, εθνικιστές, λαϊκίστικες και κυρίως «δυναμικοί ηγέτες».
[Όπως π.χ. είναι ο Τραμπ στις ΗΠΑ, ο Ντουέρτε στις Φιλιππίνες (https://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_10.html), Ο Μόντι στην Ινδία, ο Πούτιν στην Ρωσία, ο Άνμπε στην Ιαπωνία (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_43.html), ο Νετανιάχου στο Ισραήλ, ο Ζούμα και ο Ραμαφόσα στην Νότια Αφρική.
Η ακόμα και ο «εθνικιστής κομμουνιστής» Σι Ζι Πινγκ στην Κίνα, ο οποίος σε μια «επίδειξη απολυτού εθνικιστικού παροξυσμού», άρχισε βάρβαρους διωγμούς κατά των Χριστιανών στην Κίνα, καθώς και των μειονοτήτων της χώρας, με στόχο την «εθνική της ομογενοποίησης» (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/blog-post_376.html)].
Στην περίπτωση δε αυτή, θα γίνουν πραγματικότητα σχεδόν πλήρως και τα σχέδια του Τραμπ, για μια δεξιά και συμμαχική με τις ΗΠΑ Νότια Αμερική (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_17.html), η οποία θα «σπάσει» τις οποίες πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές συμμαχίες με τις εχθρικές για τις ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα.
Στο γειτονικό Μεξικό, ο νέος πρόεδρος του Μεξικό, Μανουέλ Ομπραντόρ, ο οποίος διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του στο Κογκρέσο, σχεδιάζει την αύξηση των δημοσίων δαπανών, μαζί με  την συνεχή διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.
Όλα αυτά, με σκοπό πάντα, να εδραιώσει την εξουσία του, ικανοποιώντας παράλληλα με τον τρόπο αυτό, και τις πατριωτικές και κοινωνικές ανησυχίες των Μεξικανών πολιτών (αν και ο ίδιος είναι πάντα πλήρως συνεργάσιμος με τις ΗΠΑ),  χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα για τον λόγο αυτό (αν και υποτίθεται πως είναι «αριστερός»), εθνικιστικά συνθήματα και δημαγωγικές τακτικές.

Στα Σκοπιά (http://www.zougla.gr/kosmos/article/dw-anazitontas-suces-story-sta-skopia), όπου για πολλούς το αποτέλεσμα θα είναι οριακό (https://www.defence-point.gr/news/nea-dimoskopisi-sti-pgdm-sto-5025-to-ne-oriako-pleon-to-apotelesma, https://www.defence-point.gr/news/oriaka-ta-pragmata-sto-skopiano-dimopsifisma-gia-afto-anisychi-i-dysi, http://corfiatiko.blogspot.com/2018/09/vmro-dpmne.html, http://www.zougla.gr/kosmos/article/pgdm-i-antipolitefsi-kali-tous-ipostiriktes-tis-na-praksoun-kata-sinidisi-sto-dimopsifisma-gia-ti-simfonia-ton-prespon, https://www.defence-point.gr/news/washington-post-to-dimopsifisma-stin-pgdm-ine-geopolitiko-kontarochtypima-metaxy-dysis-ke-rosias), ένα σωρό δυτικοί αξιωματούχοι επισκέφτηκαν την χώρα αυτή το τελευταίο χρονικό διάστημα, για να πείσουν τους Σκοπιανούς, να ψηφίσουν υπέρ του δημοψηφίσματος, φοβούμενοι, ότι σε αντίθετη περίπτωση τα σχέδια τους θα ανατραπούν (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/09/blog-post_23.html, https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/09/east-med.html).
Όσο για την χώρα μας, όπου οι λεγόμενοι προσφυγικοί καταυλισμοί καταρρέουν (http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/712022_spiegel-katarreoyn-oi-prosfygikoi-kataylismoi-sto-aigaio), και η λαθρομετανάστευση συνεχίζεται αμείωτη (https://www.triklopodia.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BF-%CF%83%CF%8C/), οι ανιστόρητοι δωσίλογοι κυβερνώντες επέδειξαν για άλλη μια φορά την προδοσία τους (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/09/blog-post_760.html#more).
Έτσι, οι διχαστικοί και προδοτικοί συγκυβερνώντες (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/blog-post_303.html#mor, ehttp://kozan.gr/archives/134857, https://enromiosini.gr/arthrografia/%E1%BC%A1-%E1%BC%80%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%E1%BD%B4-%CF%84%E1%BF%86%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%E1%BD%B2-%CE%BC%CE%B9/), εκτός της βίας που επέδειξαν στην Θεσσαλονίκη στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία τον Σεπτέμβριο (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/09/blog-post_641.html), είχαν το θράσος να βγάλουν ως fake news, την παρουσία σε αυτό 100.000 ανθρώπων (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CF%83%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%B1%CF%80.html), μιλώντας για την ύπαρξη (δήθεν) «δυο με τρεις χιλιάδων το πολύ» (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CE%B2%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5-fake-news-%CF%84%CE%B9%CF%82.html, http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/fake-news-100000.html)!!!
[Την ίδια στιγμή, αποκαλύπτονται έγγραφα από το WIKILEAKS, σύμφωνα με τα οποία οι ΗΠΑ επιθυμούσαν τον θάνατο του Αρχιεπίσκοπου Χριστοδούλου (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1.html), προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις για τα σχέδια τους για την Μακεδονία μας (http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/712626_wikileaks-gia-ipa-oso-o-hristodoylos-einai-zontanos-den, http://www.pronews.gr/elliniki-politiki/alla-kommata/714155_apo-ti-pethane-o-makaristos-hristodoylos-nea-sygklonistika)].
Και για να δείξουν πως τάχα έχουν κόσμο, έφεραν οπαδούς από διαφορά μέρη της Ελλάδας (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CF%86%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%BF-%CE%B7-%CF%86%CE%B9%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8.html), μια προσπάθεια που επίσης κατέληξε σε φιάσκο.
Και σαν μην έφταναν αυτά, εκτός του ότι με την λεγομένη (δήθεν) «συμφωνία των Πρεσπών» (…, http://www.prunes.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/711345_apokalypsi-wikileaks-o-nkotzias-paredose-sta-skopia-oti), ξεπουλούν την ιστορία μας, δημιουργώντας κοινές (και τάχα) «αντικειμενικές ιστορικές επιτροπές» με τους Σκοπιανούς (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%8D-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD.html), τώρα παρέδωσαν προς διαχείριση και 10.000 αρχαιολογικά μνημεία στους «Θεσμούς» (https://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/714254_i-leilasia-enos-ethnoys-edosan-tis-istoria-mas-stoys-daneistes).
Σύμφωνα δε με δυτικές πηγές (http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/711011_think-tank-tis-cia-vlepei-meizona-politiki-kai-koinoniki), στην πατρίδα μας επίκεινται πρόωρες εκλογές (http://www.pronews.gr/elliniki-politiki/voyli/711875_i-hora-mpike-se-proeklogiki-periodo-o-thymos-kai-i-orgi-kata-tis), ενώ δεν αποκλείεται εκτός του κοψίματος των συντάξεων, να γίνει ακόμα και νέο κούρεμα καταθέσεων (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/09/blog-post_687.html).
Ο Τσίπρας, τρέμει σε μια τέτοια προοπτική, αφού γνωρίζει ότι αν αυτά συμβούν, τότε θα χάσει και τους τελευταίους υποστηρικτές που του έχουν μείνει (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/15.html#more), μετά τα μνημόνια, την προδοσία της Μακεδονίας, και τις εγκληματικές ευθύνες του για τις φωτιές και τα θύματα στο Μάτι της Αττικής.

Για τον λόγο αυτό, υπολογίζει τώρα στην στήριξη της Μέρκελ (http://www.capital.gr/politiki/3316411/pos-o-suriza-pontarei-emmesos-stin-anodo-tis-akrodexias-sti-germania), κάτι που αποτελεί καθαρά μια πολιτικά παντελώς ανόητη ιδέα.
Την ίδια περίοδο, ο (τάχα) «αντιστασιακός Κούλης» της ΝΔ, από την μια λέει υποκριτικά για την απόκτηση ψήφων, ότι δεν θα ψηφίσει την «συμφωνία των Πρεσπών» στην Βουλή (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-vs-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%8D%CE%B3%CE%BA.html), αλλά από την άλλη, ότι στην ουσία δεν διαφωνεί με τίποτα από ότι υπογράφτηκε, νομίζοντας, ακριβώς όπως και ο Τσίπρας, ότι ο Ελληνικός λαός είναι στην ουσία ένα κοπάδι ηλιθίων.
Το μόνο θετικό ανάμεσα σε όλα αυτά, είναι ότι οι Έλληνες παρά την τεράστια προπαγάνδα των δωσίλογων και άθεων κυβερνητών μας κατά της πίστης, των ηθών, της ιστορίας και του πολιτισμού τους, συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτές σε συντριπτικό ποσοστό (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB.html).
Τελικά, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια για την λεγομένη «Συμφωνία των Πρεσπών», δεν πέρασε τελικά (λόγω μη συγκέντρωσης ποσοστού άνω του 50%, λόγω αποχής των Σκοπιανών (http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-apoxi-8a-krini-to-dimopsifisma, https://www.defence-point.gr/news/i-pgdm-tha-dialythi-afto-omos-prepi-na-gini-ypo-elegcho-entos-tou-nat, ohttps://www.pronews.gr/kosmos/valkania/717049_i-ora-tis-krisis-sto-skopiano-ti-tha-simanei-nai-kai-ti-ohi-gia-ellada-k, ahttps://www.zougla.gr/kosmos/article/pgdm-i-xamili-simetoxi-en8arini-tous-e8nikistesi), αλλά και λόγω της επικράτησης του όχι σε αυτό), χάρις και στην «παρότρυνση» του προέδρου της χώρας αυτής Ιβανόφ).
Αυτός, άθελα του, ως άλλος Τάσσος Παπαδόπουλος, πάρα τις πιέσεις των δυτικών, έπεισε την πλειοψηφία των συμπατριωτών του να απορρίψει το δημοψήφισμα (και με τον τρόπο αυτό έσωσε άθελα του και την πατρίδα μας), ενώ οι Σκοπιανοί πολίτες (όπως και οι Κύπριοι αδελφοί μας στο δημοψήφισμα στην Κύπρο το 2004-https://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_18.html),  πάρα τις πιέσεις των δυτικών, απέρριψαν την άθλια αυτή συμφωνία μέσω της τεράστιας αποχής, σε ποσοστό άνω του 60% (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BF-%CE%B6%CE%B1%CE%B5%CF%86.html, https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/717049_i-ora-tis-krisis-sto-skopiano-ti-tha-simanei-nai-kai-ti-ohi-gia-ellada-kai, https://www.pentapostagma.gr/2018/09/vmro-dpmne-%CF%83%CE%B5-%CE%B6-%CE%B6%CE%AC%CE%B5%CF%86-%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87.htmlhttps://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1.html ).
Ουσιαστικά, και κατά παράδοξο τρόπο, αυτοί που έσωσαν (χωρίς την θέληση τους) την χώρα μας (και την πάντα Ελληνική Μακεδονία), ήταν οι εθνικιστές των Σκοπίων, αφού η δική μας κυβέρνηση και αντιπολίτευση, στήριζε το σχέδιο κατά της ίδιας τους της πατρίδας, όπως ακριβώς συνέβη με την Ελληνική κυβέρνηση και την Κυπριακή αντιπολίτευση στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν.
Παρά όμως την συντριπτική ήττα του, ο Ζαέφ επιμένει πως (τάχα) κέρδισε και ζητά άμεση κύρωση της λεγόμενης «συμφωνίας των Πρεσπών» από την Βουλή των Σκοπίων, αλλιώς «απειλεί» τους αντιπάλους του με εκλογές.
Φυσικά, αυτοί δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να διασώσουν πολιτικά τον «Τσίπρα των Σκοπίων» (ειδικά από την στιγμή που πέρασε η γραμμή τους για αποχή), και το καλύτερο που έχουν να κάνουν, είναι να αρνηθούν να επικυρώσουν το «σύμφωνο των Πρεσπών» (https://www.defence-point.gr/news/zaef-i-psifizete-ti-symfonia-sti-vouli-i-pame-gia-proores-ekloges, https://www.defence-point.gr/news/kata-tis-symfonias-ton-prespon-o-laos-lei-o-epikefalis-tou-vmr, ohttps://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/717136_dimopsifisma-sta-skopia-sanida-sotirias-gia-tsipra-kammeno , https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/717141_nayagio-ton-prespon-gia-tsipra-zaef-den-sozetai-pleon-oyte-me-exagores https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%80%CF%8E%CE%BD-vmro-%CE%B6.html), και η χώρα αυτή να οδηγηθεί σε νέες εκλογές, τις οποίες πιθανότατα θα αυτοί θα κερδίσουν.
Οπότε, αν ο φιλογερμανός και φιλοαμερικάνος Ζαέφ, προσπαθήσει, σε συνεργασία με την πάντα απαράδεκτη και φασιστική ΕΕ (https://www.defence-point.gr/news/pgdm-pos-i-anepidekti-mathiseos-dysi-skotose-to-diko-tis-pedi, https://www.defence-point.gr/news/pgdm-dimopsifisma-fasistoidi-ton-vryxellon-tha-dialysoun-tin-evropaiki-enosi, http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-politiki-omada-ton-sosialiston-sto-ek-kali-tin-antipolitefsi-tis-pgdm-na-sevasti-ti-voulisi-tis-pliopsifias), να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας με την πλειοψηφία του λαού των Σκοπίων εναντίον του, θα το πληρώσει πολύ ακριβά πολιτικά (https://www.defence-point.gr/news/fiasko-to-dimopsifisma-o-zaef-prochora-choris-tin-kinonia-ke-tha-to-pliros), και η χώρα του ίσως οδηγηθεί σε εμφύλιο, διάλυση και διαμελισμό (https://www.defence-point.gr/news/i-pgdm-tha-dialythi-afto-omos-prepi-na-gini-ypo-elegcho-entos-tou-nato).
Όπως φυσικά και στην περίπτωση που οι εθνικιστές και φιλορώσοι αντίπαλοι Ζάεφ του πάρουν την εξουσία (https://www.triklopodia.gr/%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%BA/), και οι Αλβανοί των Σκοπίων βρουν την αφορμή να ξεσηκωθούν και να ζητήσουν ανεξαρτησία, με το επιχείρημα, ότι από την στιγμή που δεν μπήκαν στον «παράδεισο της ΕΕ» δεν έχουν κανένα λόγο να στηρίζουν πια την ενότητα της χώρας αυτής.

[Φυσικά, εννοείται ότι όλη αυτή η προδοσία της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας, γίνεται, τόσο για τον πλούτο της Βόρειας Ελλάδας (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2-%CE%B5.html, https://www.defence-point.gr/news/ipa-kina-ke-to-megalo-mystiko-ton-spanion-geon-ston-vytho-tis-mesogiou), καθώς και λόγω των αγωγών που οι ΗΠΑ και η Γερμανία θέλουν να περάσουν από τα Βαλκάνια (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_4.html)].
Στην μαρτυρική και πάντα Ελληνική Βόρεια Ήπειρο, οι Βορειοηπειρώτες, προσπαθούν να αντισταθούν στα εγκληματικά σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα, με κάθε μέσο, όπως π.χ. προσφεύγοντας στον ΟΑΣΕ (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/09/blog-post_257.html) ή αποχωρώντας οι Έλληνες αντιπρόσωποι από την Αλβανική κυβέρνηση (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/k%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%84-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B7%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80.html).
Όμως, αν αυτά τα οι πράξεις δεν φέρουν κανένα αποτέλεσμα, είναι πολύ πιθανό, να υπάρξει κατά κάποιους εξέγερση και δημιουργία νέου αντάρτικου κατά των τυραννικών Αλβανών (https://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_84.html), με στόχο την αυτονομία ή ακόμα και την ανεξαρτησία της πάντα Ελληνικής Βορείου Ηπείρου.
Ουσιαστικά, από όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό, ότι εάν δεν φροντίσουμε ως λαός να αποκτήσουμε οι ίδιοι μια πατριωτική κυβέρνηση, η οποία θα αγαπά τον λαό και θα μάχεται για αυτόν (και εννοείται φυσικά ότι και εμείς οι ίδιοι θα μαχόμαστε για το καλό της πατρίδας μας), και δεν φροντίσουμε να πολεμήσουμε την Γερμανική ΕΕ, αλλά ακόμα και να βγούμε ακόμα και την ΕΕ αν χρειαστεί για να σωθούμε, τότε η μονή λύση για να σωθεί η χώρα μας, θα έρθει από το εξωτερικό, άθελα και χωρίς εμάς βέβαια.

Ουσιαστικά, στην περίπτωση αυτή, μόνο αν αποχωρήσει μια πολύ μεγάλη χώρα από την ΕΕ (τόσο εδαφικά, όσο και οικονομικά), όπως π.χ. η Ιταλία, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλες, με αποτέλεσμα η ΕΕ να αρχίζει να «ξηλώνεται» και να διαλύεται (https://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_93.html), τότε μόνο μπορεί να σωθεί η χώρα μας.
Όμως, το βέλτιστο δεν είναι να περιμένουμε «εξωτερικούς σωτήρες» για να μας σώσουν, αλλά να αγωνιστούμε οι ίδιοι με αυταπάρνηση, με στόχο τόσο την σωτήρια και ανόρθωση της πατρίδας μας, αλλά και την εκ νέου ακμή της και ευημερία της.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου