Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ


ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, ο διάσημος λαός των Βίκινγκ, προήλθε από την Σκανδιναβία και επεκτάθηκε σύντομα προς την υπόλοιπη Ευρώπη.
Οι κυριότεροι δε παράγοντες οι οποίοι ανάγκασαν τους Βίκινγκ, να απομακρυνθούν από τα εδάφη τους, ήταν η μεγάλη φτώχεια αυτών, ο υπερπληθυσμός, και οι ακραίες καιρικές συνθήκες (μακρόχρονοι χειμώνες που έφερναν πεινά και ανάγκασαν τους Βίκινγκ να ψάξουν σε άλλα μέρη για τροφή), αφού μόνο όταν ο καιρός ήταν καλός, αυτοί μπορούσαν να καλλιεργούν τα χωράφια τους, αλλά και να επιδίδονται στο εμπόριο, το ψάρεμα και το κυνήγι.
Όμως, υπήρχαν και άλλες, «λιγότερο ευγενείς» αιτίες, για τις οποίες οι Βίκινγκ στράφηκαν προς τις εισβολές, τις λεηλασίες και τις εξερευνήσεις (όπως π.χ. η ανακάλυψη νέων εμπορικών οδών, αλλά και της Γροιλανδίας ή της Αμερικής και η ίδρυση σε αυτή της αποικίας της Βίνλαντ από τον διάσημο Βίκινγκ, Λείφ Έρικσον).
Όντας ένας φτωχός λαός, οι Βίκινγκ ήθελαν να βρουν στην ουσία έναν τρόπο, προκειμένου να πλουτίσουν οι ίδιοι πολύ γρήγορα, και ο ευκολότερος τρόπος για να το επιτύχουν αυτό ήταν οι εισβολές και οι λεηλασίες σε άλλα κράτη.
Υπήρχαν όμως και πιο βάρβαρες και σκοτεινές πτυχές στον πολιτισμό των Βίκινγκ. Σε αυτόν διεξαγόταν συνεχείς ανθρωποθυσίες με πολλά θύματα, στον θεό Όντιν και τις Βαλκυρίες, τόσο από ντόπιους, όσο και από ξένους αιχμάλωτους.
Αλλά και η ίδια η ηρωική παράδοση των Σάγκα των Βίκινγκ τους ωθούσε σε επιδρομές με τα διάσημα πλοία τους (τα Ντακάρ), αφού σε αυτές, τονιζόταν η «ηρωικότητα» αυτών, καθώς και η «δόξα και το κύρος» που αποκτά κανείς από «τέτοιες ηρωικές πράξεις».
Επίσης, με τον ίδιο τρόπο (λεηλασίες και πλιάτσικο), οι ίδιοι θα μπορούσαν να αποκτήσουν γυναίκες, σκλάβους, καθώς και νέα εδάφη για κατάκτηση και για εποικισμό, ενώ καταστρέφοντας τους στόλους, τις πόλεις και τα λιμάνια των εχθρών τους, θα κυριαρχούσαν και εμπορικά στην θάλασσα.

Ταυτόχρονα, την περίοδο εκείνη η Σκανδιναβία ήταν χωρισμένη σε πολλές δεκάδες μικρά κρατίδια, συχνά αντιμαχόμενα μεταξύ τους, και όχι σε ενοποιημένα όπως σήμερα (Φιλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία), με αποτέλεσμα να μην μπορεί μια κεντρική εξουσία να επιβάλει την τάξη σε αυτά, ενώ το καθένα από αυτά είχε και διαφορετική πολιτική (άλλο επιθετική και άλλο φιλειρηνική).
Οι δε ηγέτες αυτών, θέλοντας να ικανοποιήσουν τους οπαδούς τους, να ξεφύγουν από την φτώχεια, να γλιτώσουν από τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και να σταθεροποιήσουν την εξουσία τους, πληρώνοντας τον στρατό τους, έκαναν επιδρομές και λεηλασίες, εισβάλλοντας σε άλλες χώρες, προκειμένου να βρουν χρήματα για τον σκοπό αυτό.
Έτσι, οι Βίκινγκ εισέβαλαν στην Ευρώπη (στην Γαλλία, στην Αγιά Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ενώ στην Ανατολική Ευρώπη, το Σουηδικό φύλο των Ρως, κατέλαβε τα εδάφη των Σλάβων γύρω από τον Βόλγα και το Κίεβο, ιδρύοντας ύστερα από ένωση με αυτούς το Ρωσικό κράτος), στην Αφρική (στο Αραβικό Χαλιφάτο των Αβασσίδων και των Φατιμίδων), ακόμα και στην Ασία (στην Μέση Ανατολή).
Όμως, την ίδια στιγμή, υπήρχαν και πάρα πολλοί πολιτικοί εξόριστοι, οι οποίοι θέλοντας να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, και να αναλάβουν την εξουσία σε αυτή, είτε έκαναν εισβολές σε άλλα μέρη για να αποκτήσουν χρυσό για να δημιουργήσουν στρατούς, είτε γινόταν μισθοφόροι σε πλούσια κράτη για τον ίδιο λόγο. Τα κυριότερα δε θύματα των Βίκινγκ, ήταν κυρίως οι Χριστιανικές χώρες της Ευρώπης.
Οι ειδωλολάτρες Βίκινγκς, διέθεταν ακόμα και ιδιαίτερες «καταδρομικές ομάδες» για την επιτυχία των επιθετικών τους σχεδίων. Αυτοί ήταν οι διάσημοι «Berserkers» (Μπερσέκερς). Οι Μπερσέκερς, ήταν φανατικοί πιστοί του Όντιν, και πίστευαν ότι με την χρήση μανιταριών, τα οποία ήταν παραισθησιογόνα (σαν τα ναρκωτικά), οι ίδιοι μεταμορφωνόταν σε πανίσχυρα ζώα, ενώ ο Όντιν τους έκανε ακατανίκητους.
[Όπως ακριβώς και οι σιίτες Ασσασινοί μουσουλμάνοι χρησιμοποίησαν μετέπειτα ναρκωτικά (το χασίς) για παρεμφερείς λογούς στις δολοφονίες τους].
Ταυτόχρονα, κατά την διάρκεια των επιθέσεων τους, αυτοί οι θρησκευτικά φανατικοί, δεν άφηναν κανέναν ζωντανό (ανθρώπους ή ζώα, άντρες παιδιά ή γυναίκες) και κατέστρεφαν τα πάντα, ως θυσία στον Όντιν, ενώ στην διάρκεια των μαχών, δεν επεδείκνυαν κανένα φόβο.
Αυτό συνέβαινε, διότι οι Μπερσέκερς, είχαν την εντύπωση, πως οι πιο γενναίοι πολεμιστές, αν πέθαιναν θαρραλέα στην μάχη, θα πήγαιναν μετά θάνατον στην Βαλχάλα (τον παράδεισο των Βίκινγκς), στο παλάτι του Όντιν.

Εκεί, αυτοί θα έτρωγαν, θα έπιναν και θα διασκέδαζαν, υπηρετούμενοι από τις Βαλκυρίες, και θα ήταν οι εκλεκτοί πολεμιστές των Νορβηγικών θεών, με τους οποίους θα συμπολεμούσαν στην τελική μάχη του Ράγκναροκ (το λεγόμενο «λυκόφως των θεών») κατά των εχθρών τους.
[Ο πιο διάσημος Μπερσέκερ, πολέμησε στην Αγγλία, υπό τις διαταγές του αιμοχαρούς Χάραλντ Χαντράσα στην τελευταία μάχη αυτού, ο οποίος κατάφερε να εξοντώσει μονούς του σχεδόν σαράντα αντίπαλους του σε μια γέφυρα, καθυστερώντας τους, προκειμένου ο βασιλιάς του να αναδιοργανώσει τον στρατό του (όπως και έγινε), πριν εξοντωθεί και ο ίδιος τελικά].
Τελικά, οι συνεχείς εισβολές των Βίκινγκ και οι βάρβαρες πράξεις αυτών, ανάγκασαν πολλούς Χριστιανούς Ευρωπαίους ηγεμόνες να οχυρώσουν τις χώρες τους και να συνάψουν συμμαχίες εναντίον τους.
Ταυτόχρονα, στάλθηκαν και πολλοί ιεραπόστολοι στην Σκανδιναβία, οι οποίοι κατάφεραν σταδιακά να εξαπλώσουν τον Χριστιανισμό σταδιακά στην περιοχή αυτή, ενώ πολλοί νεοφώτιστοι Χριστιανοί ηγέτες, προσπάθησαν να εκσυγχρονίσουν τα έθιμα των χωρών τους (καταργώντας όσα από αυτά ήταν παντελώς βάρβαρα), να καταργήσουν τις ανθρωποθυσίες και τους αιμοχαρείς Μπερσέκερς, αλλά ταυτόχρονα και να εξαπλώσουν τον Χριστιανισμό και να ενοποιήσουν τις χώρες τους.
Με τον εκχριστιανισμό και την ενοποίηση των χωρών τους, αυτοί, όχι μόνο θα κατάφερναν να εξασφαλίσουν την ειρήνη στην περιοχή, αλλά και να αυξήσουν την δύναμη τους, αλλά ταυτόχρονα θα γινόταν και οι ίδιοι δεκτοί στην ευρωπαϊκή κοινότητα των εθνών, ως ισότιμοι και αξιοσέβαστοι ηγεμόνες, αφού μεταξύ των Χριστιανών, όπου οι ανθρωποθυσίες και τα ναρκωτικά ήταν απαγορευμένα, ενώ οι Χριστιανοί θα έπρεπε να έχουν μεταξύ τους φιλικές σχέσεις.
Η επικράτηση των Χριστιανών ηγετών, οι οποίοι επικράτησαν τελικά και ενοποίησαν τις χώρες τους (Δανία, Νορβηγία, Σουηδία), σαν τον Μεγάλο Κωνσταντίνο, ήταν αυτή που τελικά έβαλε ένα τέλος στις εισβολές των Βίκινγκς, τους εκπολίτισε και ξαναέφερε την ειρήνη στην Ευρώπη.
[Η τελευταία δε αναλαμπή των Βίκινγκ, ήταν η εισβολή του Νορβηγού Βίκινγκ βασιλιά, Χάραλντ Χαντράσα, του επονομαζόμενου «ανήλεους» στην Αγγλία.

Αυτός, ήταν αρχικά εξόριστος από την πατρίδα του και εγινε αρχικά μισθοφόρος και αργότερα μέλος της Βαράγγιας Φρουράς στο Βυζάντιο και στο τέλος διοικητής της. Εκεί, χάρις στις υπηρεσίες του, ο Χαντράσα κατάφερε να συγκεντρώσει μεγάλα χρηματικά ποσά και να σχηματίσει έναν στρατό, με τον οποίο γύρισε στην χώρα του και κατέλαβε την εξουσία.
Ο ίδιος, ήταν ανήλεης στην άσκηση της εξουσίας του και για αυτό πηρέ και το γνωστό προσωνύμιο του. Σύντομα όμως ο Χαντράσα, ως «σωστός Βίκινγκ», αποφάσισε να συνεχίσει τις εισβολές των Βίκινγκ και να καταλάβει (και «να διεκδικήσει») τα εδάφη που είχαν καταλάβει παλαιοτέρα οι Βίκινγκ στην Αγγλία, τα οποία πίστευε ότι του άνηκαν δικαιωματικά.
Έτσι, εισέβαλε το έτος 1066 μ.Χ. στο νησί αυτό, κερδίζοντας αρχικά δυο μάχες, αλλα στο τέλος, ηττήθηκε και σκοτώθηκε στην σύγκρουση με τον τότε βασιλιά της Αγγλίας Χάρολντ, ο οποίος λίγο αργότερα σκοτώθηκε επίσης από τον Γουλιέλμο «τον νόθο» της Νορμανδίας, πιο γνωστό ως Γουλιέλμο «τον κατακτητή».
Αυτή ήταν η τελευταία δυναμική προσπάθεια επέκτασης των Βίκινγκ, μετά την οποία οι εισβολές των Βίκινγκ σχεδόν σταμάτησαν, ενώ παράλληλα, λίγο καιρό αργότερα, χάθηκε και το σώμα των Μπερσέκερς].
Η ίδια σχεδόν κατάσταση, είχε συμβεί και μερικές εκατονταετίες νωρίτερα και στην Αραβική Χερσόνησο.
Και σε αυτήν, όπως και στην Σκανδιναβία, οι κυριότεροι παράγοντες, οι οποίοι ανάγκασαν τους Άραβες, να απομακρυνθούν από τα εδάφη τους, ήταν η μεγάλη φτώχεια αυτών, ο υπερπληθυσμός, οι ακραίες καιρικές συνθήκες (μακροχρόνια ξηρασία που έφερνε πείνα και ανάγκασαν τους Άραβες να ψάξουν σε άλλα μέρη για τροφή), αφού μόνο όταν ο καιρός ήταν καλός, αυτοί μπορούσαν να επιδίδονται στο εμπόριο με τις καμήλες και το κυνήγι.
Όμως, υπήρχαν και άλλες, «λιγότερο ευγενείς» αίτιες που οι Άραβες στράφηκαν προς τις εισβολές, τις λεηλασίες και τις «εξερευνήσεις». Όντας ένας φτωχός λαός, οι Άραβες ήθελαν να βρουν στην ουσία έναν τρόπο, προκειμένου να πλουτίσουν οι ίδιοι πολύ γρήγορα, και ο ευκολότερος τρόπος για να το επιτύχουν αυτό ήταν οι εισβολές και οι λεηλασίες σε άλλα κράτη.

Αλλά και η ίδια η ηρωική παράδοση των ιστοριών των Αράβων (της προισλαμικής Αραβίας), καθώς και η θρησκεία του ισλάμ, τους ωθούσε σε επιδρομές, αφού σε αυτές, τονιζόταν η «ηρωικότητα» αυτών, καθώς και η «δόξα και το κύρος» που αποκτά κανείς από «τέτοιες ηρωικές πράξεις» (εκτός του ότι πάει και στον λεγόμενο «μουσουλμανικό παράδεισο»).
Επίσης, με τον ίδιο τρόπο (λεηλασίες και πλιάτσικο), οι ίδιοι θα μπορούσαν να αποκτήσουν γυναίκες, σκλάβους, καθώς και νέα εδάφη για κατάκτηση και για εποικισμό, ενώ καταστρέφοντας τους στόλους, τις πόλεις και τα λιμάνια των εχθρών τους, θα κυριαρχούσαν και εμπορικά στην θάλασσα.
Ταυτόχρονα, την περίοδο εκείνη η Αραβία, είχε μόλις ενοποιηθεί από τον Μωάμεθ (https://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_52.html), ενώ ήταν παλαιοτέρα χωρισμένη σε πολλά μικρά κρατίδια, συχνά αντιμαχόμενα μεταξύ τους, και όχι σε ενοποιημένα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί μια κεντρική εξουσία να επιβάλει την τάξη σε αυτά, ενώ το καθένα από αυτά είχε και διαφορετική πολιτική (άλλο επιθετική και άλλο ειρηνική).
Οι δε ηγέτες αυτών, θέλοντας να ικανοποιήσουν τους οπαδούς τους, και να τους δώσουν έναν κοινό σκοπό για να ενωθούν, αφού μετά τον θάνατο του Μωάμεθ, πολλοί Άραβες ήθελαν να ξαναγυρίσουν στη ανεξαρτησία τους, μην βλέποντας τον λόγο να είναι ενωμένοι χωρίς τον ηγέτη τους.
Και επειδή κάποιοι από αυτούς είχαν ξεσηκωθεί αρχίζοντας εμφυλίους, οι διάδοχοι του Μωάμεθ, μόλις τους μίλησαν, για να «εξωτερικεύσουν» τα εσωτερικά τους προβλήματα, και να απομακρύνουν τα πιο ταραχοποιά στοιχεία, αποφάσισαν να επιτεθούν και να καταλάβουν τις γειτονικές χώρες, εκμεταλλευόμενοι και τους λογούς του Μωάμεθ, οι οποίοι προέτρεπαν στην βίαιη επέκταση του ισλάμ και την κατάληψη των χωρών των απίστων μέσω της τζιχάντ.
Παράλληλα με τον τρόπο αυτό, οι Άραβες ηγέτες, θα κατάφερναν να ξεφύγουν από την φτώχεια, αλλά και να γλιτώσουν από τα οικονομικά προβλήματα, να σταθεροποιήσουν την εξουσία τους (πληρώνοντας τον στρατό τους, κάνοντας επιδρομές και λεηλασίες), εισβάλοντας σε άλλες χώρες, προκειμένου να βρουν χρήματα για τον σκοπό αυτό.
Έτσι, οι Άραβες εισέβαλαν στην Ευρώπη (στην Ισπανία, τη Γαλλία, στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία), στην Αφρική (από την Αίγυπτο ως το), αλλά και στην Ασία (στην Περσία, το Αφγανιστάν και την Ινδία).
Τα κυριότερα δε θύματα των Αράβων, ήταν κυρίως οι Χριστιανικές χώρες της Ευρώπης.
[Όταν δε κατέλαβαν την Φοινίκη, την Συρία και την Αίγυπτο, οι Άραβες κατασκεύασαν και στόλο, μέσω του οποίου άρχισαν τις πειρατικές εισβολές στις Χριστιανικές χώρες στο όνομα της Τζιχάντ, και ονομάστηκαν στην συνέχεια, Σαρακηνοί κουρσάροι].

Οι μουσουλμάνοι Άραβες (οι σιίτες στο θρήσκευμα), διέθεταν ακόμα και ιδιαίτερες «καταδρομικές ομάδες» για την επιτυχία των επιθετικών τους σχεδίων.
Αυτοί ήταν οι διάσημοι μαυροφορέμενοι Ασσασινοί. Οι Ασσασινοί, ήταν φανατικοί πιστοί του Αλλάχ, και διενεργούσαν φόνους με την χρήση ήταν παραισθησιογόνων ναρκωτικών, πιστεύοντας ότι ο Αλλάχ τους έκανε ακατανίκητους. Κατά την διάρκεια δε των επιθέσεων τους, αυτοί οι θρησκευτικά φανατικοί, δεν άφηναν κανέναν ζωντανό, ενώ στην διάρκεια αυτών, δεν επεδείκνυαν κανένα φόβο.
Αυτό συνέβαινε, διότι οι Ασσασινοί, είχαν την εντύπωση, πως οι πιο γενναίοι πολεμιστές, αν πέθαιναν θαρραλέα στην μάχη, θα πήγαιναν μετά θάνατον στον παράδεισο των Μουσουλμάνων.
Εκεί, αυτοί θα έτρωγαν πιλάφι, θα έπιναν και θα διασκέδαζαν, υπηρετούμενοι από τα θηλυκά Ουρί, έχοντας παράλληλα και σαράντα παρθένες να τους υπηρετούν και θα ήταν οι εκλεκτοί πολεμιστές του Αλλάχ, ενώ οι ίδιοι θα ανασταινόταν μετρά την δευτέρα παρουσία και την τελική μάχη του Αλλάχ και του Μάχντι κατά του εχθρού τους (του Ντατζάλ), μετά την οποία οι μουσουλμάνοι θα κατακτούσαν όλο τον κόσμο.
Τελικά, οι συνεχείς εισβολές των Αράβων και οι βάρβαρες πράξεις αυτών, ανάγκασαν πολλούς Χριστιανούς Ευρωπαίους ηγεμόνες να οχυρώσουν τις χώρες τους και να συνάψουν συμμαχίες εναντίον τους, αντεπιτιθέμενοι σε αυτούς (οι Σταυροφορίες ήταν οι πιο γνωστές εκστρατείες αυτού του είδους-https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_14.html).
Τελικά, οι Άραβες αποκρούστηκαν από τους Βυζαντινούς στις δυο πολιορκίες της Κωνσταντινούπολης και την μάχη στο Ακρόινο της Μικράς Ασίας, ενώ στην Δύση, οι Άραβες αποκρούστηκαν από τους Φράγκους στην μάχη του Πουατιέ.
Οι μετέπειτα μουσουλμάνοι διάδοχοι τους στο Χαλιφάτο, οι Οθωμανοί Τούρκοι, αποκρούστηκαν και αυτοί στις δυο μάχες της Βιέννης, ενώ μέσω της λεγόμενης «Ισπανικής Ανακατάληψης», οι Άραβες κατακτητές, εκδιωχθήκαν και από την Ιβηρική Χερσόνησο.
Τελικά, οι Χριστιανοί ηγέτες επικράτησαν και κατέλαβαν τις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες, καταστρέφοντας ολοσχερώς αμέσως μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο το μουσουλμανικό Χαλιφάτο των Οθωμανών, το οποίο καταργήθηκε οριστικά το 1924.
Στα νεότερα χρονιά του 20ου αιώνος, μια άλλη ομάδα, η οποία θαύμαζε τους παγανιστές Βίκινγκ, προσπάθησε να ακολουθήσει τα χνάρια αυτών.

Αυτά ήταν τα λεγόμενα SS. Αυτά τα στρατιωτικά σώματα, που ήταν οι ελίτ των Γερμανών πολεμιστών, υπαγόταν στην εξουσία του νεοπαγανιστή λάτρη των Βαλκυρίων, Χάινριχ Χίμλερ και ήταν φανατικά πιστά στον Χίτλερ, τον οποίο τον έβλεπαν ως τον «μεσσία της Γερμανίας». Ήθελαν δε να επιβάλουν το «χιλιόχρονο Γερμανικό Ράιχ» των Άρειων παγκόσμια.
Για την καλύτερη απόδοση αυτών στις μάχες, τα σώματα αυτά έπιαναν ναρκωτικές φαρμακευτικές ουσίες (αμφεταμίνες).
Τα SS και ο Χίμλερ, μισούσαν φοβερά τον Χριστιανισμό και ήθελαν, όταν καταλάμβαναν την Ευρώπη, να τον καταργήσουν και να επιβάλουν στην θέση του, την αρχαία παγανιστική λατρεία του Όντιν.
Στον δε γιο του Όντιν, τον Θωρ, τα SS, αλλά και ο ίδιος ο Χίτλερ, έτρεφαν ιδιαίτερη αδυναμία. Για τον λόγο αυτό, τα SS είχαν ως σήμα τους δυο S στο σχήμα του κεραυνού του Θωρ, ενώ ακόμα και ο αγκυλωτός Σταυρός του Χίτλερ, η σβάστικα, εκτός από ινδουιστικό σύμβολο, συμβόλιζε ταυτόχρονα και το  σφυρί του Θωρ όταν ριπτόταν και γύριζε κυκλικά στις τέσσερις άκρες του (γυρίζοντας κυκλικά, πάνω, κάτω, αριστερά και δεξιά).
Βέβαια, η σβάστικα, ήταν επίσης και ένα αντιχριστιανικό σύμβολο, αφού συμβόλιζε εκτός των άλλων και έναν Σταυρό σπασμένο στα τέσσερα άκρα του.
[Εδώ θα πρέπει να μιλήσουμε λίγο για την μάχη του Ράγκναροκ των Βίκινγκ. Σύμφωνα με αυτή, μετά από πολλούς συνεχόμενους χειμώνες, εκρήξεις ηφαιστείων, πείνα, αρρώστιες, θανάτους και εμφυλίους στον κόσμο, ο εχθρός των Νορβηγικών θεών, ο Λόκι, ο οποίος έως τότε ήταν φυλακισμένος, θα ελευθερωθεί.
Και αμέσως θα επιτεθεί σε αυτούς, επιφέροντας την πλήρη καταστροφή, τόσο αυτών, όσο και του ίδιου και του στρατού του, ενώ μόνο δυο άνθρωποι θα επιζήσουν στο τέλος, από τους οποίους η ανθρωπότητα θα αναγεννηθεί.
Έτσι και κατά κάποιο τρόπο στις μέρες μας, η ιδεολογία του Χίτλερ και του Μουσολίνι, η οποία είχε «φυλακιστεί» μετά την ήττα της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επιστρέφει στις χώρες αυτές, αλλά και παγκόσμια, με νέα πρόσωπα, τα οποία είναι έτοιμα να φέρουν τον κόσμο μας στο απολυτό χάος του πολέμου.

Πολλοί λένε δε ότι το Ράγκναροκ, το εμπνεύστηκαν οι Βίκινγκ από το άγριο κλίμα και χειμώνες που επικρατούσαν στην Ευρώπη το 535 μ.Χ., και ιδιαίτερα στην Σκανδιναβία, εξαιτίας μιας ηφαιστειακής έκρηξης που έκρυψε τον ήλιο για χρονιά και προκάλεσε χειμώνα. Έτσι, μετά από τρεις συνεχομένους χειμώνες, πείνα, αρρώστιες, θανάτους και εμφυλίους, οι Βίκινγκ, άρχισαν να ταξιδεύουν στην θάλασσα για να σωθούν.
Με τον τρόπο αυτό, οι Βίκινγκ ξεκίνησαν τις εξερευνήσεις τους, οι οποίες οδήγησαν στο τέλος την μέχρι τότε απομόνωση τους, ενώ, αυτές ήταν και οι απαρχές, όχι μόνο των ταξιδιών, αλλά και των μετέπειτα επιδρομών των Βίκινγκ].
Επίσης, οι Γερμανοί του Χίτλερ, ήθελαν να βρουν στην ουσία έναν τρόπο, προκειμένου να πλουτίσουν οι ίδιοι πολύ γρήγορα, και ο ευκολότερος τρόπος για να το επιτύχουν αυτό ήταν οι εισβολές και οι λεηλασίες.
Αλλά και η ίδια η ναζιστική ιδεολογία των Γερμανών, τους ωθούσε σε επιδρομές, αφού σε αυτές, τονιζόταν η «ηρωικότητα» αυτών, καθώς και η «δόξα και το κύρος» που αποκτά κανείς από «τέτοιες ηρωικές πράξεις» για την εγκαθίδρυση του «χιλιόχρονου Γερμανικού Ράιχ».
Επίσης, με τον ίδιο τρόπο (λεηλασίες και πλιάτσικο), οι ίδιοι θα μπορούσαν να αποκτήσουν γυναίκες, σκλάβους, καθώς και νέα εδάφη για κατάκτηση και για εποικισμό, ενώ καταστρέφοντας τους στόλους, τις πόλεις και τα λιμάνια των εχθρών τους, θα κυριαρχούσαν και εμπορικά στην θάλασσα.
Ταυτόχρονα, την περίοδο εκείνη η Γερμανία, είχε μόλις ενοποιηθεί βίαια πολιτικά από τον Χίτλερ, ενώ ήταν παλαιοτέρα χωρισμένη σε πολλά κόμματα, συχνά αντιμαχόμενα μεταξύ τους, και όχι σε ενοποιημένα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί μια ισχυρή κεντρική εξουσία να επιβάλει την «τάξη».
Ο Χίτλερ, θέλοντας να ικανοποιήσει τους οπαδούς του, και να τους δώσει έναν κοινό σκοπό για να ενωθούν, και για να αποφύγει έναν πιθανό εμφύλιο, αποφάσισε να «εξωτερικεύσει» τα εσωτερικά του προβλήματα, και να απομακρύνει τα πιο ταραχοποιά στοιχεία, επιτιθέμενος στις γειτονικές χώρες.
Επομένως, κάθε φορά που η Γερμανία είχε οικονομική κρίση, ο Χίτλερ, επιτίθονταν στα γειτονικά κράτη, με σκοπό να αρπάξει τον χρυσό και τους πλουτοπαραγωγικούς τους πόρους, με στόχο να λήξει την οικονομική κρίση στην Γερμανία.

Έτσι, οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Ευρώπη, στην Αφρική, αλλά και στην Ασία. Τα κυριότερα δε θύματα αυτών, ήταν κυρίως χώρες της Ευρώπης, που ήταν ως επί το πλείστον Χριστιανικές (εκτός της ΕΣΣΔ, την οποία κυβερνούσε τυραννικά μια άθεη κομμουνιστική δικτατορία).
Τελικά, οι συνεχείς εισβολές των Γερμανών και οι βάρβαρες πράξεις αυτών, ανάγκασαν πολλούς Χριστιανούς Ευρωπαίους ηγεμόνες να οχυρώσουν τις χώρες τους και να συνάψουν συμμαχία εναντίον τους, αντεπιτιθέμενοι σε αυτούς.
Τελικά, οι Γερμανοί, ηττήθηκαν από τους Συμμάχους. Ο δε ηγέτης των SS, ο Χάινριχ Χίμλερ, ο οποίος είχε ορκιστεί να αφανίσει τον Χριστιανισμό, στην διάρκεια του πολέμου, φυλάκιζε και εκτελούσε στα στραβοπόδα συγκέντρωσης Χριστιανούς ιερείς όλων των Χριστιανικών ομολογιών.
Στο τέλος όμως του πολέμου αυτού, ο νεοπαγανιστής Χίμλερ, οντάς θρασύδειλος ο ίδιος, απελευθέρωσε τους ελάχιστους ιερείς που είχαν επιζήσει (προκειμένου να φανεί τάχα «μεγαλόψυχος»),  και τους παρακάλεσε στην συνέχεια, να προσευχηθούν για την ψυχή του!!!!
Στις μέρες μας, η ιστορία των Βίκινγκ, των Αράβων και των SS, επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά από το λεγόμενο «Ισλαμικό Χαλιφάτο του ISIS», στις σημερινές περιοχές της Συρίας και του Ιράκ.
Έτσι, σε αυτές για άλλη μια φορά, έχει εμφανιστεί ένας «Χαλίφης» (ο Αμπού Μπακρ Μπαγκάντι), ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο διάδοχος του Μωάμεθ,  του οποίου ο στρατός, είναι φανατικά πιστός στον ίδιο, τον βλέπει ως τον «μεσσία του Ισλάμ», τον «Μάχντι». Ο δε «Χαλίφης» Μπαγκάντι θέλει να επιβάλει το «Χαλιφάτο» του παγκόσμια.
Για την καλύτερη απόδοση του στρατού τους στις μάχες, οι τζιχαντιστές του ISIS, παίρνουν ναρκωτικές φαρμακευτικές ουσίες (αμφεταμίνες).
O ISIS και ο Μπαγκάντι, μισούν φοβερά τον Χριστιανισμό και θέλουν, όταν καταλάβουν την Ευρώπη, να τον καταργήσουν και να επιβάλουν στην θέση του, το ισλάμ.
Επίσης, οι Μπαγκάντι και ο στρατός του, θέλουν να βρουν στην ουσία έναν τρόπο, προκειμένου να πλουτίσουν οι ίδιοι πολύ γρήγορα, και ο ευκολότερος τρόπος για να το επιτύχουν αυτό είναι οι εισβολές και οι λεηλασίες.

Αλλά και η ίδια η πιστή τους, τους ωθεί σε επιδρομές, αφού σε αυτή, τονίζεται η «ηρωικότητα» αυτών, καθώς και η «δόξα και το κύρος» που αποκτά κανείς από «τέτοιες ηρωικές πράξεις» (εκτός του ότι πηγαίνει και στον λεγόμενο «μουσουλμανικό παράδεισο»).
Εκεί, αυτοί θα τρώνε πιλάφι, θα έπιναν και θα διασκεδάζουν, υπηρετούμενοι από τα θηλυκά Ουρί, έχοντας παράλληλα και σαράντα παρθένες να τους υπηρετούν και θα είναι οι εκλεκτοί πολεμιστές του Αλλάχ, ενώ οι ίδιοι θα αναστηθούν μετά την δευτέρα παρουσία και την τελική μάχη του Αλλάχ και του Μάχντι κατά του εχθρού τους (του Ντατζάλ), μετά την οποία οι μουσουλμάνοι θα κατακτήσουν όλο τον κόσμο.
Επίσης, με τον ίδιο τρόπο (λεηλασίες και πλιάτσικο), οι ίδιοι θα μπορούν να αποκτήσουν γυναίκες, σκλάβους, καθώς και νέα εδάφη για κατάκτηση και για εποικισμό, ενώ καταστρέφοντας τους στόλους, τις πόλεις και τα λιμάνια των εχθρών τους, θα κυριαρχήσουν και εμπορικά στην θάλασσα.
Και επειδή κάποιοι Άραβες ηγέτες στις μέρες μας, δεν θέλουν να έχουν εμφυλίους, για να «εξωτερικεύσουν» τα εσωτερικά τους προβλήματα, και να απομακρύνουν τα πιο ταραχοποιά στοιχεία, τα στέλνουν να πολεμούν ως τζιχαντιστές σε άλλα κράτη για την εξυπηρέτηση των σχεδίων τους (κυρίως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία-https://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html) ή απλά για να εξοντωθούν).
Αυτό δε το πράττουν, εκμεταλλευόμενοι και τους λογούς του Μωάμεθ, οι οποίοι προτρέπουν στην βίαιη επέκταση του ισλάμ και την κατάληψη των χωρών των απίστων μέσω της τζιχάντ.
Έτσι, ο             ISIS εισέβαλε στρατιωτικά στην Μέση Ανατολή, και μέσω της τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευσης, στην Ευρώπη, στην Αφρική, αλλά και στην Ασία. Τα κυριότερα δε θύματα του, ιδίως στην Μέση Ανατολή, ήταν κυρίως οι Χριστιανικές μειονότητες της περιοχής.
Τελικά, οι συνεχείς εισβολές και οι βάρβαρες πράξεις του ISIS (σφαγές αμάχων, σωματεμπόριο, αρχαιοκαπηλία, δουλεμπόριο, λαθρεμπόριο οπλών και πετρελαίου), ανάγκασαν πολλούς Χριστιανούς (Ευρωπαίους και μη) ηγεμόνες, να οχυρώσουν τις χώρες τους και να συνάψουν συμμαχία εναντίον τους, αντεπιτιθέμενοι σε αυτούς (κυρίως τον Τραμπ και τον Πούτιν). Τελικά, ο ISIS, ηττήθηκε σχεδόν ολοσχερώς από αυτούς  στην Μέση Ανατολή.



[Αλλά ακόμα και στην ίδια την Ευρώπη, υπάρχει αυτή την στιγμή, η απειλή ενός θρησκευτικού πολέμου, ειδικά αν αναγνωριστεί το Ουκρανικό αυτοκέφαλο και ακολουθήσει σχίσμα στην Ορθοδοξία (https://alophx.blogspot.com/2018/09/blog-post.htm, lhttps://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA.html).
Γιατί, εάν η αυτοκεφαλία των Ουκρανών γίνει πραγματικότητα, αυτοί είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να καταλάβουν τις Εκκλησίες των πιστών στο Πατριαρχείο Μόσχας, που είναι και οι περισσότεροι (και δεν θα δεχθούν την αυτοκεφαλία αυτή).
Και ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να δολοφονήσουν ή να εκδιώξουν από την χώρα όσους ιερείς και πολίτες είναι πιστοί στον Πατριάρχη Μόσχας, κατάσχοντας ταυτόχρονα και  τις περιουσίες τους (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AC-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF.html, http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/blog-post_180.html, https://ellinikoforoum.blogspot.com/2018/09/blog-post_90.html, http://orthodoxathemata.blogspot.com/2018/09/blog-post_12.html).
Κάτι τέτοιο, θα προκαλέσει την άμεση αντίδραση όσων είναι πιστοί στο Πατριαρχείο Μόσχας, αφού οι ίδιοι θα προσπαθήσουν παράλληλα να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες τους, με αποτέλεσμα, να αρχίσει ένας άγριος (και θρησκευτικός) εμφύλιος στην περιοχή (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF.html, https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%86%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB.html, http://www.pronews.gr/thriskeia/orthodoxia/712962_ektakto-i-rosiki-ekklisia-diekopse-kathe-synergasia-me-patriarheio, https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF.html, http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/blog-post_114.html,https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B7-%CE%BF%CF%85.html , ).
Αλλα ακόμα και στον καθολικισμό ίσως επέλθει πτώση του πάπα ή σχίσμα (https://alophx.blogspot.com/2018/09/blog-post.htm https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF.html, l), ιδίως μετά την αποκάλυψη από υψηλόβαθμους καθολικούς, ότι ο νυν πάπας, γνώριζε για τα σεξουαλικά σκάνδαλα πολλών ιερών (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/blog-post_550.htmlhttp://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/spiegel.html), όπως και ο προκάτοχος του που παραιτήθηκε για παρεμφερή λόγο και δεν έκανε τίποτε για αυτά, ιδίως αν ο ίδιος δεν αλλάξει σύντομα «μυαλά» (https://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post.html).
Αλώστε, δεν είναι η πρώτη φορά, που πολιτικοί θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τα δόγματα και τα πιστεύω του Χριστιανισμού (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B7-%CE%B5.html), προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν στην «νέα παραλλαγμένη μορφή του», προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα κοσμοκρατορικά τους σχέδια μέσω της TTIP (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html), αλλά κυρίως μέσω του οικουμενισμού (https://alophx.blogspot.com/2016/09/ttip_29.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/2016.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_34.html, https://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_2.html)].
Στην Ευρώπη, υπάρχουν στις μέρες μας, πολλές ακροδεξιές ομάδες (καθώς και πολλοί νεοπαγανιστές), κυρίως στην Αυστρία, στην Γερμανία και στην Σκανδιναβία, οι οποίες είναι θαυμαστές των Βίκινγκ, των Ναζί και του ISIS, καθώς και των Berserkers (ήδη σε Σουηδία, Δανία, Νορβηγία και Φιλανδία, η ακροδεξιά είναι στο 20%, ενώ στην Νορβηγία, ο «νέο-Βίκινγκ» και «Σταυροφόρος» Μπρέιβικ, έσφαξε πριν κάποια χρονιά πενήντα αθώα παιδιά).
Ουσιαστικά βλέπουμε, ότι οι επαχθείς αυτές ομάδες και ιδεολογίες επιστρέφουν για ακόμα μια φορά, και μόνο αν τους αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί ομαδικά με αποφασιστικότητα, υπάρχει ελπίδα αυτοί να αποκρουστούν για άλλη μια φορά.

 ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου