Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018

ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΚΡΙΒΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ GAME OF THRONES ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΤΖΟΡΤΖ ΜΑΡΤΙΝ: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ»


ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΚΡΙΒΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ GAME OF THRONES ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΤΖΟΡΤΖ ΜΑΡΤΙΝ: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ»
(ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΠΙΘΑΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΙΘΑΝΑ SPOILERS ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ GAME OF THRONES)
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, ο George Martin (Μάρτιν) είναι ο συγγραφέας της διάσημης σειράς βιβλίων «A Song of Fire and Ice» (πιο γνώστης ως «Game of Thrones»), η οποία σύντομα έγινε μεγάλη εκδοτική επιτυχία και μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση ως μια πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά.

Στα βιβλία του Μάρτιν (όπως και στην τηλεοπτική σειρά), επαναλαμβάνονται πολύ συχνά κάποια ιστορικά γεγονότα, τα οποία όμως είχαν συμβεί σχεδόν επακριβώς σε προηγούμενες ιστορικές περιόδους, όπως φαίνεται καθαρά στο βιβλίο που έχει εκδώσει ο συγγραφέας με τον τίτλο: «Ο κόσμος της φωτιάς και του πάγου».
Αυτά δε τα γεγονότα, μπορούν να δείξουν στους αναγνώστες, ποια θα είναι η πιθανή εξέλιξη των διάφορων γεγονότων στην σειρά και τους χαρακτήρες αυτής. Ποια είναι λοιπόν τα σημαντικότερα από τα γεγονότα αυτά; Θα αναλυθούν εκτενώς στην συνέχεια.
Έτσι, με βάση την ιστορία του Μάρτιν, αμέσως μετά την δημιουργία του κόσμου στην σειρά, στην Ήπειρο του Έσσος, η οποία βρίσκεται απέναντι από το Γουστέρας, εμφανίστηκε η ισχυρή αυτοκρατορία των Γισκάρι, η οποία σύντομα απέκτησε ισχύ και μεγάλωσε μέσω του δουλεμπορίου. Σύντομα δε αυτή επεκτάθηκε και εδαφικά, κυριαρχώντας σε μια μεγάλη έκταση, τόσο στρατιωτικά, όσο και οικονομικά.
Για πολύ καιρό, η αυτοκρατορία αυτή δεν είχε ανταγωνιστές, έως ότου στην περιοχή, εμφανίστηκε μια αρχικά φτωχή φυλή, η οποία είχε καταφέρει να εξημερώσει τους δράκους, οι Αυριανοί (από τους οποίους κατάγονται οι Τανγκάριεν). Αυτοί, αρχικά ήταν ολιγάριθμοι και ανίσχυροι, αλλά με την βοήθεια των δράκων, κατάφεραν και αυτοί να επεκταθούν εδαφικά και να νικήσουν πολλούς αντίπαλους τους.
Σύντομα δε αυτοί ήρθαν σε σύγκρουση με τους δουλέμπορους Γισκάρι. Μετά από πολλές μάχες, στις οποίες επικράτησαν αρχικά οι Βαλυριανοί με την βοήθεια των δράκων, οι Γισκάρι αναδιοργανωθήκαν και αντεπιτέθηκαν έναντι των Βαλυριανών. Κατάφεραν δε να καταλάβουν και πολλές πόλεις των Βαλυριανών, αλλά στο τέλος, ηττήθηκαν ολοκληρωτικά και ο στρατός τους κατακάηκε από τους δράκους των εχθρών τους.

Αποτέλεσμα δε αυτών των γεγονότων, ήταν να επικρατήσουν οι Βαλυριανοί και να γίνουν η μεγαλύτερη αυτοκρατορία της εποχής, πριν τον μεγάλο όλεθρο (έκρηξη ηφαιστείων και σεισμούς), ο οποίος κατέστρεψε οριστικά την αυτοκρατορία τους και ανάγκασε μετέπειτα όσους επιβίωσαν από αυτόν (τους Τανγκάριεν), να επεκταθούν αργότερα στο Γουέστερος.
[Αντίστοιχα στην τηλεοπτική σειρά και τα βιβλία, στο Έσσος, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Γουέστερος, κυριαρχούσαν οι ισχυρές δουλεμπορικές πόλεις (π.χ. στην σειρά μερικές είναι το Γιουνκάι, το Μηρήν, το Άσταπορ), οι οποίες καταγόταν από τους Γισκάρι, η οποίες απέκτησαν ισχύ και μεγάλωσαν μέσω του δουλεμπορίου. Σύντομα δε αυτές επεκτάθηκαν και εδαφικά, κυριαρχώντας σε μια μεγάλη έκταση, τόσο στρατιωτικά, όσο και οικονομικά.
Για πολύ καιρό, οι πόλεις αυτές δεν είχαν ανταγωνιστές, έως ότου στην περιοχή, εμφανίστηκε μια αρχικά φτωχή ομάδα, η οποία είχε καταφέρει να «αναβιώσει» τους δράκους, υπό την ηγεσία της Βαλυριανής στην καταγωγή, Ντενάρυς Τανγκάριεν. Αυτή, είχε αρχικά έναν ολιγάριθμο και ανίσχυρο στρατό, αλλά σύντομα, χάρις στην εξυπνάδα της, αλλά και με την βοήθεια των δράκων, κατάφερε και αυτοί να επεκταθεί εδαφικά και να νικήσει πολλούς αντίπαλους της.
Σύντομα δε αυτή ήρθε σε σύγκρουση με τους δουλεμπορικές πόλεις των Γισκάρι. Μετά από πολλές μάχες, στις οποίες επικράτησαν αρχικά οι Τανγκάριεν με την βοήθεια των δράκων, οι δουλεμπορικές πόλεις αναδιοργανωθήκαν και αντεπιτέθηκαν έναντι των Τανγκάριεν. Κατάφεραν δε να καταλάβουν και πολλές πόλεις των Τανγκάριεν (Γιουνκάι, Άσταπορ) και να επεκταθούν στα παλαιά εδάφη της αυτοκρατορίας των Γισκάρι, αλλά στο τέλος, ηττήθηκαν ολοκληρωτικά και ο στρατός τους κατακάηκε από τους δράκους των Τανγκάριεν και τον στρατό των Ντροθράκι της Ντενάρυς (στην τηλεοπτική σειρά).
Αποτέλεσμα δε αυτών των γεγονότων, ήταν να επικρατήσει η Ντενάρυς Τανγκάριεν και να κτίσει μια μεγαλύτερη αυτοκρατορία, πριν επεκταθεί αργότερα στο Γουέστερος (στην τηλεοπτική σειρά)].
Μετά από μερικές δεκαετίες, οι Τανγκάριεν, από το φρούριο που είχαν καταφύγει (το Ντράγκονστοουν), το Γουέστερος, αφού πρώτα έλαβαν μέρος σε μερικούς πολέμους στο Έσσος, αποφάσισαν να επεκταθούν προς το Γουέστερος, υπό την ηγεσία του Άεγκον του κατακτητή και των δυο αδερφών και συζυγών του (όπως και η Ντενάρυς στην σειρά).
Αρχικά, ο Άεγκον αντιμετώπισε στο πεδίο του πυρός τους Γκάρντενερ και τους Λάνιστερ, τους οποίους έκαψε ολοσχερώς τον στρατό, ενώ ο Μερβ Γκάρντενερ κάηκε με τον γιο του στο πεδίο του πυρός, αλλά ο Λόρεν Λάνιστερ κατάφερε να ξεφύγει από αυτό (οι δε Τυρέλ πήραν την θέση των Γκάρντενερ στην περιοχή).

[Στην τηλεοπτική σειρά, η Ντενάρυς αντιμετώπισε στο πεδίο του πυρός τους Τάρλυ και τους Λάνιστερ, τους οποίους έκαψε ολοσχερώς τον στρατό, ενώ ο Ράντυλ Τάρλυ κάηκε με τον γιο του στο πεδίο του πυρός, αλλά ο Τζέιμι Λάνιστερ κατάφερε να ξεφύγει από αυτό (οι δε Τάρλυ ίσως πάρουν την θέση των Τυρέλ στην περιοχή υπό τον Σαμ Τάρλυ)].
Ο δε στόλος των Τανγκάριεν καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από τους Άρρυν σε μια αιφνιδιαστική επίθεση του στόλου αυτών, αλλά μετέπειτα οι Τανγκάριεν με τους δράκους τους, έκαψαν ολοσχερώς τον στόλο των εχθρών τους.
[Όπως και στην τηλεοπτική σειρά, ο στόλος των Τανγκάριεν καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από τους Γκρέιτζοι σε μια αιφνιδιαστική επίθεση του στόλου αυτών, άλλα μετέπειτα ίσως οι Τανγκάριεν με τους δράκους τους, να έκαψαν ολοσχερώς τον στόλο αυτό των εχθρών τους].
Οι Τάλλυ (υπό τον Έντμυν Τάλλυ), παρέδωσαν το Ρίβεραν στον Άεγκον και πολέμησαν ενάντια στον ανήλεο τύραννο Χάρεν Χόαρ τον «μαύρο» των Σιδερένιων νησιών, ο οποίος είχε καταλάβει την περιοχή, ενώ το κάστρο που αυτός έκτισε και είχε ως παλάτι (το διαβόητο Χάρεναχαλ), κάηκε ολοσχερώς από τον Άεγκον και τους δράκους του.
[Στην τηλεοπτική σειρά, ίσως οι Τάλλυ (υπό τον Έντμυρ Τάλλυ αυτή την φορά), παραδώσουν το Ρίβεραν στην Ντενάρυς και να πολεμήσουν ενάντια στην ανηλεή Σέρσει Λάνιστερ την «μαυροφορέμενη», ο οποία είχε καταλάβει την περιοχή (με την βοήθεια των Φρέι και του στρατού της), ενώ το κάστρο που αυτή έχει ως παλάτι (το Κινγκς Λάντιγνκ), ίσως καεί ολοσχερώς από την Ντενάρυς και τους δράκους της μετέπειτα στην  σειρά].
Στους Άρρυν, κυβερνούσε η βασίλισσα Σάρρα Άρρυν, ως αντιβασίλισσα του μικρού γιου της, του Ρόνελ Άρρυν, ο οποίος μετέπειτα παντρεύτηκε μια Σταρκ, η οποία τον «κατεύθυνε» και μετέπειτα «εξαφανίστηκε» από την εξουσία.
[Όπως στην σειρά, τους Άρρυν, κυβερνά η βασίλισσα Λάισα Άρρυν, ως αντιβασίλισσα του μικρού γιου της, του Ρόμπερτ Άρρυν, ο οποιος βρέθηκε υπό την επιρροή (και ίσως παντρευτεί;) την Σάνσα Σταρκ, η οποία τον «κατευθύνει» και μετέπειτα ίσως «εξαφανιστεί» και αυτός όπως ο προκάτοχος του από την εξουσία].
Στην συνέχεια, ο νόθος αδελφός του Άεγκον, ο Όρρυς Μπαράθεον, επιτέθηκε και διεκδίκησε το Στορμς Εντ (με την βοήθεια του αδερφού του Άεγκον), στο οποίο κυριαρχούσε ο Άρτζιλακ ο Αλαζόνας, και ύστερα από μια σκληρή σύγκρουση, τον σκότωσε και κατέλαβε το Στορμς Εντ, γενόμενος ο νέος κυρίαρχος του.

[Στην σειρά, ίσως ο νόθος γιος του Ρόμπερτ Μπαράθεον,  ο Γκέντρυ, επιτεθεί και διεκδικήσει το Στορμς Εντ (με την βοήθεια της Ντενάρυς Τανγκάριεν με την οποία είναι συγγενής), στο οποίο κυριαρχεί τώρα η αλαζονική Σέρσει, και ύστερα από μια σκληρή σύγκρουση, να καταλάβει το Στορμς Εντ, γενόμενος ο νέος κυρίαρχος του.
Στα βιβλία, το Στορμς Εντ, είναι υπό την κατοχή από τον φερόμενο Άεγκον Τανγκάριεν και τον Τζον Κόννιγκτον, ικανούς διοικητές, αλλά ταυτόχρονα και αλαζονικούς σε μεγάλο βαθμό και ίσως αυτοί το χάσουν μετά από μάχη με τους Τανγκάριεν και τους επιζώντες Μπαράθεον, στην οποία πιθανότατα θα χάσουν και την ζωή τους].
Ο δε τότε βασιλιάς του Βορρά, ο Τόρρεν Σταρκ υποτάχτηκε στον Άεγκον για να σώσει τον λαό του χωρίς μάχη και συμμάχησε μαζί του (ότι ακριβώς έκανε και ο Τζον Σνόου με την Ντενάρυς στην σειρά).
Επίσης, στην εποχή των ηρώων στο Γουέστερος, η χωρά αποτελούταν από πολλά αντιμαχόμενα μεταξύ τους βασίλεια και στην διάρκεια αυτής, πολλοί οίκοι ιδρύθηκαν, επεκτάθηκαν ή καταστράφηκαν.
[Όπως ακριβώς στην σειρά, η χωρά του Γουέστερος αποτελείται από πολλά αντιμαχόμενα μεταξύ τους βασίλεια και στην διάρκεια αυτής, πολλοί οίκοι ιδρύθηκαν, επεκτάθηκαν ή καταστράφηκαν (π.χ. Τυρέλ, Μαρτέλ, Φρέι, Οίκος Μπάλις)].
Το δε Γουίντερφελ είχε παλαιότερα καταληφθεί και καεί δυο φόρες από Μπόλτον (που έδερναν ζωντανούς τους εχθρούς τους) άρχοντες με το όνομα Ρους, όπως ακριβώς και στην σειρά, ο άρχοντας των Μπόλτον που το καταλαμβάνει λέγεται ξανά Ρους, ενώ ο γιος του ο Ράμσει δέρνει ζωντανούς τους αντίπαλους του.
Οι δε βάρβαροι πέρα από το τείχος, κατάφεραν δυο φόρες να ενωθούν τρεις φόρες υπό έναν βασιλιά πέρα από το τείχος και να το περάσουν και να επιτεθούν στο Νότο (ο δε ένας από αυτούς, ο Μπέιλ βάρδος, εισχώρησε στο Γουίντερφελ μεταμφιεσμένος σε βάρδο), πριν τελικά αποκρουστούν από τους Σταρκ και την φρουρά του τείχους.
[Στην σειρά δε βάρβαροι πέρα από το τείχος, καταφέρνουν να ενωθούν υπό έναν βασιλιά πέρα από το τείχος (τον Μανς Ράιντερ) και να το περάσουν και να επιτεθούν στο νότο (ο δε Μανς στα βιβλία εισχώρησε στο Γουίντερφελ μεταμφιεσμένος σε βάρδο), πριν τελικά αποκρουστούν από τον Στάννις Μπαράθεον και την φρουρά του τείχους].

Ο βασιλιάς Ντάιρον Τανγκάριεν ο πρώτος, γνωστός ως νεαρός δράκος, επιτέθηκε στους Μαρτέλ του Ντορν στον Νότο και σημείωσε συνεχείς νίκες, αλλά στο τέλος, οι εχθροί του τον κάλεσαν σε παραπλανητικές ειρηνευτικές συνομιλίες, στις οποίες του επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά και τον δολοφόνησαν (παραβλέποντας το έθιμο της φιλοξενίας και των όρκων προστασίας), ενώ το πτώμα του δεν γύρισε ποτέ στους Τανγκάριεν.
[Στην σειρά, ο βασιλιάς του Βορρά, Ρομπ Σταρκ, γνωστός ως νεαρός λύκος (the young wolf), επιτέθηκε στους Λάνιστερ στον Νότο και σημείωσε συνεχείς νίκες, αλλά στο τέλος, οι εχθροί του τον κάλεσαν σε παραπλανητικές ειρηνευτικές συνομιλίες, στις οποίες του επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά και τον δολοφόνησαν (παραβλέποντας το έθιμο της φιλοξενίας και των όρκων προστασίας), ενώ το πτώμα του δεν γύρισε ποτέ στους Σταρκ].
Στην εποχή των θρύλων, μετά την εποχή των ηρώων, οι Others-Άλλοι (αλλιώς γνωστοί και ως «Λευκοί Οδοιπόροι») επιτέθηκαν μετά από δριμείς χειμώνες στον Νότο, περνώντας το τείχος και φέρνοντας το χάος στον κόσμο, αλλά στο τέλος, αποκρουστήκαν από έναν ηρώα, τον Αζορ Αχάι, ο οποίος είχε ένα πύρινο σπαθί.
Ταυτόχρονα ένας τελευταίος ανθρώπινος ήρωας βρήκε μετά από πολλές περιπέτειες και χάσιμο πολλών συντρόφων του από τους Άλλους, τα παιδιά του δάσους και ανακάλυψε τον τρόπο να σώσει τον κόσμο. Οι Άλλοι, ηττήθηκαν και επέστρεψαν στον Βορρά. Στην συνέχεια, ο Μπράντον ο Κτίστης κατασκεύασε το τείχος του Βορρά, το οποίο προστατεύει τον κόσμο από τους Άλλους.
[Στην σειρά, αμέσως μετά την εποχή των εμφυλίων (πόλεμος των πέντε βασιλιάδων), οι Άλλοι επιτέθηκαν μετά από έναν δριμύ χειμώνα στον Νότο, περνώντας το τείχος και φέροντας το χάος, αλλά στο τέλος, ίσως αποκρουστήκαν και πάλι από έναν ηρώα, τον Αζορ Αχάι, ο οποίος θα έχει ένα πύρινο σπαθί (π.χ. την Ντενάρυς ή τον Τζον Σνόου, οι οποίοι έχουν ως «πύρινα σπαθιά», τους δράκους τους που εκτοξεύουν φωτιά).
Και ταυτόχρονα ένας τελευταίος ανθρώπινος ήρωας βρήκε μετά από πολλές περιπέτειες και χάσιμο πολλών συντρόφων του από τους Άλλους (Γιόχεν Ρηντ, Χόντορ), τα παιδιά του δάσους και ανακάλυψε τον τρόπο να σώσει τον κόσμο (ο Μπράντον-Μπραν Σταρκ). Ο Μπράντον Σταρκ, ήταν εν μέρει υπεύθυνος στην σειρά για την καταστροφή του τείχος του Βορρά, το οποίο προστάτευε τον κόσμο από τους Άλλους. Οι Άλλοι, πιθανώς θα ηττηθούν ξανά, είτε ολοκληρωτικά, ή μερικώς και θα επιστρέψουν στον Βορρά με αποτέλεσμα ο κύκλος αυτός να επαναληφθεί ξανά κάποτε].
Ο βασιλιάς Μπάελορ ήταν ένας θρησκευόμενος βασιλιάς που επηρεαζόταν από έναν High Septon και πέθανε ξαφνικά και ύποπτα, όπως ακριβώς στην σειρά ο θρησκευόμενος βασιλιάς Τόμμεν Λάνιστερ, επηρεάζεται από τον High Sparrow, ενώ και οι δυο είχαν έναν ξαφνικό και απρόσμενο θάνατο.

Στα βιβλία, ο ανίκανος βασιλιάς Άεγκον ο τέταρτος των Τανγκάριεν, με την χρήση κατασκευών που είχαν πράσινο πυρ, οδηγεί μια ανεπιτυχή επίθεση στο Ντορν, ενώ με την κακή οικονομική και πολιτική του διαχείριση, οδήγησε το βασίλειο στα πρόθυρα ενός εμφυλίου, συγκρούστηκε με τον γιου του, ενώ παράλληλα είχε και άπειρες ερωμένες και νόθους γιους.
[Στην σειρά, η ανίκανη βασίλισσα Σέρσει Λάνιστερ, προσπαθεί με την χρήση κατασκευών που ρίχνουν πράσινο πυρ να σταθεροποιήσει την εξουσία της, οδηγεί σε ανεπιτυχείς επιθέσεις από την ξηρά στο Ντορν, ενώ με την κακή οικονομική και πολιτική της διαχείριση, οδήγησε το βασίλειο στον εμφύλιο, συγκρούστηκε με τους γιους της (Τόμμεν και Τζόφρυ), ενώ παράλληλα είχε και απείρους εραστές (στα βιβλία) και δύο  νόθους γιους (τους Τόμμεν και Τζόφρυ)].
Στα βιβλία, υπάρχουν επίσης και οι Μπλάκφαιρ υπό τους Ντάεμον Μπλάκφαιρ (νομιμοποιημένο νόθο γιο του Άεγκον του τέταρτου) και Μπίτερστηλ, οι οποίοι εισβάλλουν πολλές φόρες από το Έσσος στο Γουέστερος με την Χρυσή Εταιρεία (Golden Companyή αλλιώς Χρυσός Λόχος), αλλά πάντα αποκρουστήκαν επιτυχώς.
Στα βιβλία, η εταιρεία αυτή υποστηρίζει τον φερόμενο ως επιζώντα γιο του Ράεγκαρ, τον Άεγκον (ο οποιος μπορεί να είναι όμως και ένας υποκρινόμενος Μπλάκφαιρ) και τον Τζον Κόννιγκτον, στην κατάληψη του Σίδηρους Θρόνου, αλλά ίσως στο τέλος αποκρουστούν και σκοτωθούν και αυτοί όπως οι προκάτοχοι τους Μπλάκφαιρ (στην σειρά την θέση του Άεγκον την παίρνει η Σέρσει και του Κόννιγκτον ο Εύουρον Γκρέιτζοι, οι οποίοι καλούν την Εταιρεία αυτή προς βοήθεια τους).
Αρχικά, στο Γουέστερος εισέβαλαν οι πρώτοι άνθρωποι υπό τον Garth Gardener και σύντομα επεκτάθηκαν και άρχισαν πολέμους με τα παιδιά του δάσους για πολλές εκατονταετίες, αλλά στο τέλος σύναψαν με τα αποδεκατισμένα αυτά παιδιά ειρήνη και έκαναν συνθήκη φίλιας, αποδεχόμενα τους θεούς αυτών.
Στην συνέχεια, τους ακολούθησαν οι Άνταλ, οι οποίοι έχοντας την προφητεία από τους Επτά θεούς τους, ότι θα κατακτήσουν κάποια στιγμή μια χώρας στην δύση και θα ιδρύσουν βασίλεια, εισέβαλαν και αυτοί στο Γουέστερος.
Εκεί, πολέμησαν με τους οι πρώτους ανθρώπους υπό και σύντομα επεκτάθηκαν σε όλα σχεδόν τα εδάφη τους (εκτός του Βορρά), ενώ άρχισαν και αυτοί πολέμους με τα παιδιά του δάσους για πολλές εκατονταετίες, και στο τέλος τα διέλυσαν και τα  αποδεκάτισαν σχεδόν πλήρως και τα ελάχιστα που επέζησαν κατέφυγαν τρομαγμένα στον Βορρά.

Ακολούθησε η αποβίβαση στο Ντορν του Γουέστερος της βασίλισσας Νιμέρια από το Έσσος, η οποία ενώ είχε ξεκινήσει από εκεί με 10.000 πλοία και πολλά γυναικόπαιδα, κατάφερε να φτάσει μόνο με ένα μικρό μέρος αυτών στο Γουέστερος και να παντρευτεί των βασιλιά του Ντορν και να κυριαρχήσει στην περιοχή.
[Στην σειρά και τα βιβλία, η Ντενάρυς, η οποία ενώ είχε ξεκινήσει από το Έσσος με πλοία και πολλά γυναικόπαιδα, κατάφερε να φτάσει μόνο με ένα μέρος αυτών στο Γουέστερος και να κυριαρχήσει στην περιοχή.
Επίσης, στην διάρκεια αυτών των πολέμων, τα ελάχιστα παιδιά του δάσους αφανίστηκαν πλήρως και στον Βορρά, ενώ η Ντενάρυς οδήγησε τον στρατό της ως άλλος Garth Gardener στο Γουέστερος.
Επιπλέον, ο λαός των Ντροθράκι, τον οποίο διοικεί η Ντενάρυς, έχει την προφητεία ότι κάποτε ένας επιβήτορας (Καλ-αρχηγός των Ντροθράκι), θα τους οδηγήσει στην άκρη της γης και θα την καταλάβουν (όπως οι Άνταλ πίστευαν με βάση την πίστη των Επτά)].
Το Faith Militant, δημιουργήθηκε στο Γουέστερος για να υπερασπίζει τους πιστούς των Επτά από όσους τους απειλούσαν, και ο αρχηγός του ήταν ο εκάστοτε High Septon.
Είχε μεγάλη δύναμη σε όλο το Γουέστερος, τόσο πριν (στο Όλντταουν), όσο και μετά τους Τανγκάριεν (στο Κινγκς Λάντιγνκ) και αρχικά δέχτηκε την συμμαχία με τους Τανγκάριεν και παρότρυνε τους πιστούς τους Επτά να τους δεχτούν ως βασιλείς.
Μάλιστα ο High Septon επί Άεγκον του Κατακτητή, ο οποίος είχε την έδρα του στο Όλντταουν (το Κινγκς Λάντιγνκ δεν  είχε ιδρυθεί ακόμα), παρότρυνε τους ηγέτες της πόλης να υποταχτούν ειρηνικά στον Άεγκον και να του ανοίξουν τις πύλες τις πόλης, ενώ ο ίδιος τον έστεψε βασιλιά των Επτά βασιλείων.
Αργότερα όμως, όταν ο αδύναμος και αναποτελεσματικός διάδοχος του Άεγκον, ο αδύναμος βασιλιάς Άενυς, ο οποίος παίρνει τον θρόνο, και ήθελε πάντα την επιδοκιμασία όλων οντάς αναποφάσιστος στο τι θα πρέπει να κάνει κάθε φορά, η κακή διοίκηση του, καθώς και η αιμομιξίες της οικογένειας του, κάνουν τον τότε High Septon, να του κηρύξει πόλεμο, μαζί με όλο το Faith Militant.
Ο αδύναμος βασιλιάς, πεθαίνει υπό ξαφνικές συνθήκες (πιθανόν φονεύτηκε από τον ετεροθαλή και ανηλεή αδερφό του Μάεγκορ, ο οποίος πήρε παράνομα τον θρόνο από τον γιο του Άενυς και την δολοπλόκα μητέρα του Μάεγκορ, Βισένυα).
Τότε, ο Μάεγκορ με τους δράκους του, επιτέθηκε και έκαψε τον Σεπτ των Άστρων, στο οποίο υπήρχαν πολλά μέλη του Faith Militant, και άρχισε ανηλεή πόλεμο ενάντια στην πίστη των Επτά (ο τότε High Septon, πέθανε αργότερα μυστηριωδώς και αντικαταστάθηκε από έναν πιο μετριοπαθή, αλλά ο πόλεμος συνεχίστηκε).

[Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι το Kings Landing και το Oldtown στο Game of Thrones, θυμίζουν κατά πολύ την Μεσαιωνική Ρώμη και Κωνσταντινούπολη, ενώ οι High Septon στο Kings Landing και το Oldtown, θυμίζουν αντίστοιχα κατά πολύ τον πάπα της Ρώμης και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.

Οι δε πολιορκίες του Kings Landing από πολλούς στρατούς και η χρήση Wildfire (Greenfire) από τους υπερασπιστές του, θυμίζουν τις πολλές πολιορκίες της Κωνσταντινούπολης στο διάβα της ιστορίας και την χρήση Υγρού πυρός από τους υπερασπιστές της]. 
Η τυραννική του συμπεριφορά, μαζί με την δίωξη της πίστης του μεγαλύτερου ποσοστού των κάτοικων του Γουέστερος, ξεσήκωσε όλο σχεδόν το βασίλειο εναντίον του, υπό τον νόμιμο διάδοχο Τζεχάρυς, ενώ ο ίδιος ο Μάεγκορ, προσπαθούσε να αποκτήσει με τις πολλές ερωμένες του παιδιά.
Όλα τα παιδιά του πέθαναν στην γέννηση τους και ο Μάεγκορ, τρελάθηκε και στο τέλος, τον εγκατέλειψαν σχεδόν οι πάντες, και ο ίδιος βρέθηκε νεκρός και καρφωμένος πάνω στον σιδερένιο θρόνο (πιθανώς δολοφονημένος από κάποιο μέλος της βασιλικής φρουράς, από κάποιον που μπήκε στο παλάτι ή αυτοκτονώντας).
[Ο δε Κόκκινος Σκύλος βοήθησε σε πτώση Μάεγκορ, όπως ίσως και ο «Σκύλος» Σάντορ Κλεγκέιν στην πτώση της Σέρσει].
Με τον θάνατο του, στον θρόνο εγκαταστάθηκε ο νόμιμος βασιλιάς Τζεχάρυς (γνωστός ως ο «συμφιλιωτής»), ο οποίος μαζί με την καλή βασίλισσα του, την Αλυσάνη, αποκατέστησαν την ειρήνη, σύναψαν συμμαχία με την πίστη και συμφωνήσαν στην διάλυση του Faith Militant (με τον όρο ο βασιλιάς να προστατεύει πάντοτε την πίστη των Επτά), ενώ ανοικοδόμησε το βασίλειο και έγινε αγαπητός από τον λαό.
[Για τον ίδιο λόγο επανιδρύεται και στην σειρά-βιβλία το Faith Militant, δηλαδή για να υπερασπίζει τους πιστούς των Επτά από όσους τους απειλούσαν, και ο αρχηγός του ήταν ο High Sparrow.
Είχε μεγάλη δύναμη σε όλο το Γουέστερος, τόσο στο Όλντταουν, όσο στο Κινγκς Λάντιγνκ και αρχικά δέχτηκε την συμμαχία με τους Λάνιστερ και παρότρυνε τους πιστούς τους Επτά να τους δεχτούν ως βασιλείς, ενώ στα βιβλία, ο ίδιος ο High Sparrow δέχτηκε τον Τόμμεν Λάνιστερ, βασιλιά των Επτά βασιλείων.
Αργότερα όμως, ο αδύναμος και αναποτελεσματικός Τόμμεν, ο οποίος ήθελε πάντα την επιδοκιμασία όλων οντάς αναποφάσιστος στο τι θα πρέπει να κάνει κάθε φορά, λόγω της κακής διοίκησης του, καθώς και η αιμομιξίες της οικογένειας του, έκαναν τον τότε High Sparrow, να του κηρύξει πόλεμο (για ένα μικρό χρονικό διάστημα), μαζί με όλο το Faith Militant (στα βιβλία), αλλά στην συνέχεια, συμμάχησε μαζί του.
Ο αδύναμος βασιλιάς, πέθανε υπό περίεργες συνθήκες στην σειρά (αυτοκτονώντας υστέρα από την ανατίναξη του Σεπτ του Μπάελορ από την ίδια την μητέρα του, την ανηλεή Σέρσει, η οποία στην συνέχεια πήρε παράνομα τον θρόνο).
Τότε, η Σέρσει με την χρήση πράσινου πυρός, επιτέθηκε και έκαψε τον Σεπτ των Μπάελορ, στο οποίο υπήρχαν πολλά μέλη του Faith Militant, και άρχισε ανηλεή πόλεμο ενάντια στην πίστη των Επτά (στην σειρά, δεν έχει ακόμα οριστεί ένας νέος High Septon, μετά τον θάνατο του High Sparrow, αλλά ίσως οριστεί μετά το τέλος του πολέμου και στέψει τον Άεγκον, την Ντενάρυς ή το παιδί τους).

Η τυραννική της συμπεριφορά, μαζί με την δίωξη της πίστης του μεγαλύτερου ποσοστού των κάτοικων του Γουέστερος, ξεσήκωσε όλο σχεδόν το βασίλειο εναντίον της Σέρσει, υπό την νόμιμη διάδοχο Ντενάρυς, ενώ ο ίδια η Σέρσει, προσπαθούσε να αποκτήσει παιδιά.
Πιθανώς, στην σειρά, το παιδί της Σέρσει να πεθάνει κατά την γέννηση του και αυτή, θα τρελαθεί πλήρως και στο τέλος, να την εγκαταλείψουν σχεδόν οι πάντες, και η ίδια θα βρεθεί νεκρή και καρφωμένη πάνω στον σιδερένιο θρόνο (πιθανώς δολοφονημένη από κάποιο μέλος της βασιλικής φρουράς (π.χ. τον αδερφό της τον Τζέιμι), τον Εύουρον Γκρέιτζοι), ή από κάποιον που μπήκε στο παλάτι (π.χ. την Άρυα) ή ακόμα αυτοκτονώντας.
Με τον θάνατο της, στον θρόνο πιθανώς θα εγκατασταθούν ο νόμιμος βασιλιάς Τζον Σνόου (κανονικό όνομα Άεγκον Τανγκάριεν), ο οποίος μαζί με την καλή βασίλισσα του, την Ντενάρυς, θα αποκαταστήσουν την ειρήνη, θα συνάψουν συμμαχία με την πίστη και θα συμφωνήσαν ξανά στην διάλυση του Faith Militant (με τον όρο ο βασιλιάς να προστατεύει πάντοτε την πίστη των Επτά), ενώ θα ανοικοδομήσουν το βασίλειο και θα γίνουν αγαπητοί από τον λαό].
Με βάση τους θρύλους, ο Λαν ο έξυπνος (ο προπάτορας των Λάνιστερ), ανακάλυψε ένα άνοιγμα και κατόρθωσε να εισέλθει στο Κάστελυ Ροκ και να το καταλάβει από τους Καστέλι (με τον ίδιο τρόπο που στην σειρά ο Τύριον Λάνιστερ, πετυχαίνει και πάλι την άλωση του Κάστελυ Ροκ).
Με βάση του θρύλους των Άνταλ, ο Χιούκο κατάφερε να εξοντώσει τις γυναίκες κύκνους που σκότωναν πεζούς με ενέδρες (όπως στην σειρά, ο Τύριον Λάνιστερ, ο οποίος φέρει το ψευδώνυμο Χιούκο στα βιβλία, καταφέρνει να εξοντώσει τις Αρπυίες στο Μηρήν, που σκοτώνουν τους πεζούς με ενέδρες, με την βοήθεια των Ντροθράκι της Ντενάρυς).
Στην ιστορία του Γουέστερος, υπάρχουν πολλοί πανύψηλοι και ιδιαίτερα μυώδεις εγκληματικές φυσιογνωμίες, οι οποίες έχουν παρόμοια συμπεριφορά με τον Γκρέγκορ Κλεγκέιν, όπως ο Μάελυς ο τερατώδης των Μπλάκφαιρ, ο γελαστός ιππότης της λευκής αδελφότητας του δάσους (ο Γκρέγκορ Κλεγκέιν του καιρού του όπως τον έλεγε ο Τζέιμι).
Αντίστοιχα, υπάρχουν και σωματώδεις πλακατζήδες, μεγαλόψυχοι φαγάδες, πότες και ικανοί με την σφυρά αρχηγοί, εκτός του Ρόμπερτ Μπαράθεον, και συγκεκριμένα ο Λάιονελ Μπαράθεον, ο οποίος πολέμησε και αυτός όπως ο Ρόμπερτ για την τιμή του και ένα άτομο που αγαπούσε, γνωστός ως «η γελαστή θύελλά» (ο δε Ρόμπερτ, ονομάζεται η «αναγεννημένη γελαστή θύελλά»).

Στα βιβλία, υπάρχει επίσης και η κατάρα του Χάρεναχαλ, που οποίος εισέρχεται σε αυτό ή έχει την κατοχή του πεθάνει άσχημα (στα βιβλία οι Χάρογουει, Κοχέρυς, Τάουερς, Στρονγκ, Λόθστον) και στην σειρά, οι Τάγουιν Λάνιστερ, Κέβαν Λάνιστερ, Μπάλις, Γουόλντερ Φρέι, Ρους Μπόλτον, Γκρέγκορ Κλεγκέιν, Ρομπ Σταρκ, Ταλίσα, Κάτλυν Σταρκ, Ράεγκαρ, Λυάνα Σταρκ, τα αδέρφια Ένταρντ-Μπράντον Σταρκ, και μένουν ακόμα οι Κάιμπουρν, Άρυα, Γκέντρυ.
Υπήρχε δε και ο 13ος διοικητής της Night Watch στο τείχος (πιθανώς με το όνομα Μπράντον Σταρκ), πιο γνωστός ως «Nights King», ο οποίος παντρεύτηκε μια γυναικά με κατάλευκο δέρμα και μπλε μάτια, ο οποίος ανακηρύχτηκε βασιλιάς, φέρθηκε τυραννικά, και έκανε ανθρωποθυσίες στους Άλλους στο τείχος. Στο τέλος έπεσε από την συμμαχία των Σταρκ και των βάρβαρων πέρα από το τείχος.
[Όπως στην σειρά, στο τέλος της έκτης σεζόν, κυριαρχεί ο «Night King», ο οποίος με κατάλευκο δέρμα και μπλε μάτια, ο οποίος είναι ο τυραννικός βασιλιάς των Άλλων και διέσχισε το τείχος εισβάλλοντας στα εδάφη των ανθρώπων. Στο τέλος πιθανώς θα πέσει από την συμμαχία των Σταρκ, των βάρβαρων πέρα από το τείχος, καθώς και των άλλων λαών του Γουέστερος].
Επίσης, στον Βορρά, υπάρχει ο θρύλος του μάγειρα του τείχους, ο οποίος επειδή μισούσε τον βασιλιά του (Άρρυν ή Λάνιστερ), σκότωσε τον γιο του, τον έψησε και τον έβαλε να τον φάει, παραβιάζοντας τους νομούς της φιλοξενίας. Για να τον τιμωρήσουν οι θεοί τον μεταμόρφωσαν σε αρουραίο, ο οποίος είναι καταδικασμένος να τρώει τα ίδια του τα παιδιά για πάντα.
[Στην σειρά, υπάρχει ο Γουόλντερ Φρέι, ο οποίος επειδή μισούσε τον βασιλιά του, Ρομπ Σταρκ, τον σκότωσε προδοτικά, παραβιάζοντας τους νομούς της φιλοξενίας. Η τιμωρία του ήταν να φάει δυο γιους του από την Άρυα Σταρκ, ενώ η ίδια παίρνοντας την μορφή του, εξόντωσε όλους του τους γιους].
Επίσης, στα βιβλία, ο βασιλιάς Άεγκον ο πέμπτος, ήθελε να βοηθηθεί τους φτωχούς, ενώ έγινε ιπποκόμος του περιπλανώμενου ιππότη Ντάνα του Ψηλού (μετέπειτα διοικητή της βασιλικής φρουράς), γνωστοί ως το δίδυμο Ντανκ (Ντάνκαν) και Εγκ (Άεγκον).
[Στην σειρά, η Ντενάρυς θέλει να βοηθήσει τους φτωχούς, ενώ ο Πόντρικ Πέιν, έγινε ιπποκόμος της περιπλανώμενου ιππότη και απογόνου του Ντάνκαν του Ψηλού, της Μπριέν της Ταρθ (η οποία ίσως μετέπειτα γίνει διοικητής της βασιλικής φρουράς).
Ο Τρελός βασιλιάς, κατάφερε να στρέψει εναντίον του, τους Σταρκ, τους Άρρυν, τους Τάλλυ και τους Μπαράθεον, οι οποίοι σύστησαν εναντίον του συμμαχία. Πιο πριν, ο τρελός βασιλιάς, είχε τρελαθεί από την αιχμαλωσία του από τους Ντάρκλυν.
Επίσης, ο Άερυς, ο τρελός βασιλιάς, ήθελε να κάψει το Κινγκς Λάντιγνκ (και τους εχθρούς και τους συμμάχους του), με την βοήθεια του πυρομάντη Ρόσσαρτ, αλλά σκοτώνονται και οι δυο από τον Τζέιμι Λάνιστερ.[Στην σειρά, η Σέρσει, κατάφερε να στρέψει εναντίον της, τους Σταρκ, τους Άρρυν, τους Τάλλυ και τους Μπαράθεον, οι οποίοι σύστησαν εναντίον της συμμαχία. Πιο πριν, η Σέρσει, είχε τρελαθεί από την αιχμαλωσία του από τον High Sparrow.
Επίσης, η Σέρσει, ο τρελή βασίλισσα, θέλει να κάψει το Κινγκς Λάντιγνκ (και τους εχθρούς και τους συμμάχους της), με την βοήθεια του νεκρομάντη Κάιμπουρν, αλλά πιθανώς θα σκοτωθούν και οι δυο από τον Τζέιμι Λάνιστερ ή τον Εύουρον Γκρέιτζοι ή την Άρυα Σταρκ].
Στα νησιά των Γκρέιτζοι, κάποτε ισχυροί ιερείς όπως ο Γκέιλεν ο λευκόραβδος, έστεφαν με ισχύ βασιλείς (όπως ο Άερον Γκρέιτζοι στην σειρά). Επίσης, ανηλεείς ηγέτες, όπως ο Ούρον Γκρειάριον, εξόντωσαν με ενέδρα τους ιερείς της θάλασσας που ήταν εναντίον τους (όπως κάνει ο Εύουρον Γκρέιτζοι στα βιβλία με τον αδερφό του Άερον και άλλους επαναστάτες ιερείς).
Επίσης, την άπληστη και αλαζονική ερωμένη του πατέρα του Τάγουιν Λάνιστερ, Τάιτος, την έβαλε να κάνει το walk of shame στο Κάστελυ Ροκ, όπως στην σειρά, η άπληστη και αλαζονική Σέρσει, έκανε και αυτή το walk of shame στο Κινγκ Λάντιγνκ.
Επιπλέον στην πίστη των Επτά, οι Επτά θεοί, χωρίζονται σε Πατερά, Μητέρα, Παρθένα, Σιδηρουργό, Πολεμιστή, Ξένο (θάνατο) και Γριά (σοφία).
Στην αρχή της σειράς, αυτοί αντιστοιχούν κατά κάποιους στους Ένταρντ, Κάτλυν, Σάνσα, Τόγκο Μοτ, Ρομπ Σταρκ, Τζάκεν Χεγκάρ και τον Μπλάουντραβεν (ή την Μελισσάνδρη).
Στο τέλος, ίσως αναλογούν στους (αν κάνουν παιδιά) Τζον Σνόου, Ντενάρυς (γνωστή ως μητέρα των δράκων), την Μπριέν, τον Γκέντρυ, τον Σάντορ Κλεγκέιν, τον Άρυα και τον Μπραν Σταρκ.
Τέλος, στην ιστορία των Τανγκάριεν, υπήρχε και ένας μεγάλος εμφύλιος πόλεμος, γνωστός ως ο «χορός των δράκων» (έτσι ονομάζεται και το πέμπτο βιβλίο του Μάρτιν, καθώς και ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones»).
Στον πόλεμο αυτό, συγκρούστηκε βίαια η πανέμορφη κακιά βασίλισσα Ρενύρα, με τον σκληρό αδερφό της Άεγκον τον δεύτερο για τον θρόνο (όπως στην σειρά η Ντενάρυς με την Σέρσει).
Ο πόλεμος αυτός, ήταν ένας σκληρός εμφύλιος, ο οποίος ενέπλεξε σταδιακά όλους τους οίκους του βασιλείου, με την μια ή την άλλη πλευρά, σε αυτόν, σκοτώθηκε με ενέδρα η λαοφιλής βασίλισσα και γυναίκα του Άεγκον, από την αδερφή του, την Ρενύρα (όπως η Μάργκαρει στην σειρά από την Σέρσει).

Η δε Σέρσει, τρελαίνεται για κάψιμο πραγμάτων με πράσινο πυρ στα βιβλία, όπως ακριβώς και ο τρελός βασιλιάς.
Επίσης, συγκρουστήκαν οι σε διαφορετικές παρατάξεις αδερφοί Έρρυκ και Άρρυκ μέχρι θανάτου (όπως ίσως και οι αδερφοί Κλεγκέιν στο πιθανότατα επερχόμενο Clegane bowl), ενώ εμφανίστηκαν και σφετεριστές βασιλιάδες, όπως ο Τρίσταν Τρόιφαιρ ή Σερ Πέρκιν (όπως για κάποιους θα είναι και ο φερόμενος ως Άεγκον Τανγκάριεν στα βιβλία).
Επίσης, ο φτωχός λαός, επαναστάτησε ενάντια στην Ρενύρα, και εξόντωσε τους δράκους του δρακόλακου (Dragonpit), εξαναγκάζοντας την σε φυγή και καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο μέρος της πόλης, υπό την ηγεσία ενός περιπλανώμενου πρώην φτωχού συντρόφου του Faith Militant (όπως γίνεται σχεδόν επακριβώς και με τον High Sparrow στην σειρά).
Τέλος, στον πόλεμο αυτό, ηγέτης των Γκρέιτζοι, είναι ο Ντάλτον Γκρέιτζοι, γνωστός ως το κόκκινο Κράκεν, ο οποίος συμμαχεί με την Ρενύρα με τον στόλο του, και επιτίθεται στους εχθρούς της, έχοντας Βαλυριανό σπαθί και πανοπλία και τέλος δολοφονείται απρόσμενα από την ερωμένη του (η ιστορία του Ντάλτον Γκρέιτζοι, θυμίζει πολύ αυτή του Εύουρον και είναι πιθανώς να έχει και αυτός ένα απρόσμενο τέλος-δολοφονία).
Και όπως ο Όρυς Μπαράθεον βοήθησε τον Άεγκον Τανγκάριεν στην κατάκτηση του Γουέστερος και πήρε ως ανταμοιβή το Στορμς Εντ, έτσι και Γκέντρυ Μπαράθεον βοήθησε την Ντενάρυς Τανγκάριεν στην κατάκτηση του Γουέστερος και πήρε ως ανταμοιβή το Στορμς Εντ.
Αντίστοιχα, όπως ο ερωτάς του Ρόμπερτ Μπαράθεον με την Λυάνα Σταρκ (ένα αγροί αγοροκόριτσο) και η θέληση του να την παντρευτεί δεν ευδοκίμησε τελικά πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες του ιδίου, έτσι για άλλη μια φορά αργότερα, ο ερωτάς του γιου του Ρόμπερτ, Γκέντρυ Μπαράθεον, με την Άρυα Σταρκ (ένα αγροί αγοροκόριτσο), την ανιψιά της Λυάνα Σταρκ, και η θέληση του να την παντρευτεί δεν ευδοκίμησε τελικά πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες του ιδίου.

Τέλος, όπως οι περισσότεροι (ή και όλοι) οι δράκοι των Τανγκάριεν πέθαναν στον πόλεμο με το όνομα: «Ο χορός των Δράκων», έτσι και οι περισσότεροι (ή και όλοι) οι δράκοι των Τανγκάριεν πέθαναν κατά τους τελικούς πολέμους της τηλεοπτικής σειράς: «Game of Thrones». 
Και όπως ο Όρυς Μπαράθεον, ο νόθος Τανγκάριεν, βοήθησε τον Άεγκον Τανγκάριεν στην κατάκτηση του Γουέστερος και πήρε ως ανταμοιβή το Στορμς Εντ, έτσι και Γκέντρυ, ο νόθος Μπαράθεον, βοήθησε την Ντενάρυς Τανγκάριεν στην κατάκτηση του Γουέστερος και πήρε ως ανταμοιβή το Στορμς Εντ.
Αντίστοιχα, όπως ο έρωτας του Ρόμπερτ Μπαράθεον με την Λυάνα Σταρκ (ένα αγροί αγοροκόριτσο) και η θέληση του να την παντρευτεί δεν ευδοκίμησε τελικά πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες του ίδιου, έτσι για άλλη μια φορά αργότερα, ο έρωτας του γιου του Ρόμπερτ, Γκέντρυ Μπαράθεον, με την Άρυα Σταρκ (ένα άγριο αγοροκόριτσο), την ανιψιά της Λυάνα Σταρκ, και η θέληση του να την παντρευτεί δεν ευδοκίμησε τελικά πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες του ίδιου.
Τέλος, όπως οι περισσότεροι (ή και όλοι) οι δράκοι των Τανγκάριεν πέθαναν στον πόλεμο με το όνομα: «Ο χορός των Δράκων», έτσι και οι περισσότεροι (ή και όλοι) οι δράκοι των Τανγκάριεν πέθαναν κατά τους τελικούς πολέμους της τηλεοπτικής σειράς: «Game of Thrones».
Ο Βάρυς ήρθε στο Γουέστερος και την βασιλική αυλή από τον Mad King. Πιθανότατα θα εξοντωθεί από την κόρη του.
Η βύθιση του στόλου του Εύουρον από τον δράκο της Ντενάρυς, ύστερα από την καταστροφή του στόλου της από αυτόν και τον φόνο ενός από τους δράκους της, θυμίζει την αντίστοιχη βύθιση του στόλου των Άρρυν από τους δράκους του Άεγκον του Κατακτητή, ύστερα από την καταστροφή του στόλου του από αυτούς.
Αν η Σέρσει προσπαθήσει να κάψει το Kings Landing με Wildfire, αλλά αποτραπεί τελικά από τον στόχο της αυτό αφού πρώτα σκοτωθεί αυτή και το χέρι της ο Κάιμπουρν από κάποιο άτομο (π.χ. τον αδερφό της τον Τζέιμι), τότε αυτή η εξέλιξη θα θυμίζει κατά πολύ την προσπάθεια του Mad king, ο οποίος προσπάθησε να κάψει το Kings Landing με Wildfire, αλλά αποτράπηκε τελικά από τον στόχο του αυτό αφού πρώτα σκοτώθηκε αυτός και το χέρι του ο Ρόσσαρτ από τον Τζέιμι Λάνιστερ.
[Κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά στην τηλεοπτική σειρά].
Κατά την λεηλασία δε της πόλης αυτής, εκτός από τον Mad King, σκοτωθήκαν επίσης και πολλά από τα παιδιά ή τα εγγόνια του. Ίσως αντίστοιχα ύστερα από την κατάληψη της πρωτεύουσας του Γουέστερος από τις δυνάμεις της Ντάνυ και του Τζον, να σκοτωθεί αντίστοιχα η Σέρσει και το παιδί της.
Αν στην τελική μάχη για την κατάληψη του Kings Landing, η Golden Company προδώσει την Σέρσει παίρνοντας το μέρος των Τανγκάριεν και ανοίγοντας τις πύλες της πόλης σε αυτούς, τότε η εξέλιξη αυτή θα θυμίζει την αντίστοιχη προδοσία των Λάνιστερ του Τάγουιν, οι οποίοι όταν τους άνοιξε ο Mad King τις πύλες του Kings Landing, το λεηλάτησαν και άφησαν να εισέλθουν αργότερα σε αυτό και οι στρατιώτες και των άλλων επαναστατών.
[Κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά στην τηλεοπτική σειρά].
Τότε, ο Βορράς, υπό την ηγεσία ενός Σταρκ (του Ένταρντ), μαζί με έναν Μπαράθεον, τον Ρόμπερτ (ο οποιος λόγω των τραυμάτων του δεν ήρθε εξαρχής στην πόλη), μετά την μάχη της Τρίαινας και τον θάνατο του πρίγκηπα Ράεγκαρ, προέλασε προς την πρωτεύουσα, έτσι ώστε να ρίξει τον Mad King και τους Τανγκάριεν από τον θρόνο, και εισήλθε τελικά σε αυτή χάρις στην προδοσία των Λάνιστερ, οι οποίοι πήραν το μέρος των επαναστατών, χάρις στις υπόγειες ενέργειες του Τάγουιν Λάνιστερ.
Αντίστοιχα, στο τέλος της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones, ο Βορράς, υπό την ηγεσία ενός μικτού Σταρκ-Τανγκάριεν (του Τζον Σνόου), μαζί με έναν Μπαράθεον, τον Γκέντρυ (ο οποιος ίσως δεν έρθει εξαρχής στην πόλη λόγω ανάγκης κατάληψης του Storms End), μετρά την μάχη του Winterfell και τον θάνατο του Night King, προέλασε προς την πρωτεύουσα, έτσι ώστε να ρίξει τον Σέρσει και τους Λάνιστερ από τον θρόνο, και εισήλθε τελικά σε αυτή χάρις στην προδοσία της Golden Ccompany, η οποία πήρε το μέρος των επαναστατών, χάρις στις υπόγειες ενέργειες του Βάρυς.
Και όπως μετά το τέλος της πρώτης κατάκτησης του Γουέστερος από τους Τανγκάριεν ένας Άεγκον κάθισε στον σιδερένιο θρόνο ως ο πρώτος βασιλιάς και των Επτά βασιλείων, έτσι και μετρά το τέλος της δεύτερης κατάκτησης του Γουέστερος από τους Τανγκάριεν ένας Άεγκον (Τζον Σνόου) κάθισε στον σιδερένιο θρόνο ως βασιλιάς και των Επτά βασιλείων.
(Θα στεφθεί άραγε και αυτός ο Άεγκον όπως και ο πρώτος από έναν High Septon;).
Αν καεί το Kings Landing και από την Σέρσει και από την Ντάνυ τότε θα μπορεί να μιλά κάνεις για δυο Mad Queens του Γουέστερος.
Ο Τζον και η Ντάνυ ως καβαλάρηδες δράκων και η μεταξύ τους σχέση, θυμίζουν κατά πολύ τον Άεγκον τον Κατακτητή ως καβαλάρηδες δράκων και την σχέση αυτού με τις αδερφές του.
Ο δε θάνατος του δράκου του Τζον Σνόου στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones από βαλλίστρες ύστερα από ξαφνική επίθεση του Εύουρον Γκρέιτζοι, θυμίζει κατά πολύ τον θάνατο της αδερφής του Άεγκον του Κατακτητή από βαλλίστρες ύστερα από ξαφνική επίθεση των στρατιωτών του Ντορν.
Η Ντάνυ επέφερε την πλήρη καταστροφή μιας πόλης για έναν «ιερό σκοπό» (με αποτελέσματα ανάλογα του βομβαρδισμού των ιαπωνικών πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι από ατομικές βόμβες), όπως ιστορικά έπραξαν ο Ιησούς του Ναυή, οι μουσουλμάνοι κατακτητές μέσω της τζιχάντ (Άραβες, Τούρκοι κ.λ.π.), ο Αττίλας των Ούννων, οι Τσένγκινς Χαν και Ταμερλάνος των Μογγόλων, οι Σοβιετικοί και οι Ναζί.
Η καταστροφή Kings Landing από τον στρατό της Ντάνυ και λεηλασία του, θυμίζει την αντίστοιχη καταστροφή Kings Landing και λεηλασία του από τον στρατό των Λάνιστερ όταν έπεσε ο Mad king.
[Επίσης το τέλος του Kings Landing από την Ντάνυ θυμίζει κατά πολύ το τέλος της Καρχηδόνας από τους Ρωμαίους.
Η Ντάνυ επίσης με τον τελικό λόγο προς τον στρατό της για ελευθέρια και εισβολή σε άλλα κράτη για την «εξαγωγή» της μέσω εισβολών σε αυτά και ανατροπής των τυράννων τους, θυμίζει τον λόγο των Αμερικάνων για την «εξαγωγή» της δημοκρατίας σε άλλα κράτη μέσω εισβολών σε αυτά και ανατροπής των τυράννων τους (όπως π.χ. έγινε από τις ΗΠΑ στο Ιράκ και αλλού)].
Η πλήρης καταστροφή του Kings Landing από τον στρατό της Ντάνυ και τον δράκο της, μαζί με την εξόντωση της Σέρσει και του αγέννητου παιδιού της και της οικογένειας της, θυμίζει επίσης και την πλήρη καταστροφή του Harenhall από τον στρατό της Άεγκον τον Κατακτητή και τον δράκο του, μαζί με την εξόντωση της Χάρεν του Μαύρου, των γιων του και της οικογένειας του.
[Ουσιαστικά με την καταστροφή του Kings Landing, η «Καλίσι» Ντάνυ γίνεται ένας νέος βάρβαρος σφαγέας σαν τον αποθανόντα σύζυγο της, τον «Καλ» Ντρόγκο (ή αλλιώς ένας «Χίτλερ του Γουέστερος»-https://www.foxnews.com/entertainment/emilia-clarke-adolf-hitler-game-of-thrones-finale-speech), επιβεβαιώνοντας πλήρως το γνωστό ρητό που λέει: «Η εξουσία διαφθείρει και η απολυτή εξουσία διαφθείρει απόλυτα»].
Αν ο Τζον εξοντώσει την Ντάνυ, σε έναν κατά κάποιο τρόπο εμφύλιο των Τανγκάριεν, η πράξη του αυτή θα θυμίζει τόσο την εξόντωση της Νίσσα από τον Αζορ Αχάι, όσο και την εξόντωση της Ρενύρα από τον Άεγκον τον Β’ στον εμφύλιο των Τανγκάριεν που έμεινε γνωστός ως «Ο χορός των δράκων».
Αν δε η Ντάνυ εκθρονισθεί τελικά στο τέλος της σειράς από μια συμμαχία του Βορρά υπό τους Σταρκ (δηλαδή των Σταρκ, των Τάλλυ και των Άρρυν), των Λάνιστερ, καθώς και των Μπαράθεον (υπό τον Γκέντρυ), τότε η πτώση αυτής της νέας «Mad Queen», θα θυμίζει την αντίστοιχη πτώση του Mad King, ο οποίος εκθρονίσθηκε τελικά από μια συμμαχία του Βορρά υπό τους Σταρκ (δηλαδή των Σταρκ, των Τάλλυ και των Άρρυν), καθώς και των Μπαράθεον (υπό τον Ρόμπερτ), με την θέση των Λάνιστερ να έχει το Ντορν αυτή την φορά.

[Οπότε όπως φαίνεται, με βάση την σειρά αυτή, ο Αζόρ Αχάι (η Ντάνυ), έσωσε τον κόσμο από τους White Walkers, ενώ ο Prince was Promised (ο Τζον Σνόου) έσωσε αντίστοιχα τον κόσμο από τον Αζόρ Αχάι (την Ντάνυ).

Η δε Σέρσει, αυτή η ανήλεης βασιλομήτωρ του Game of Thrones, θυμίζει κατά πολύ την α Ολυμπιάδα, την ανηλεή βασιλομήτωρ και μητέρα του Μεγάλου Αλέξανδρου].
Για κάποιους το ότι η Άρυα Σταρκ ιππεύει ένα λευκό άλογο στο τέλος του πέμπτου επεισοδίου της ογδόης σειράς του Game of Thrones, είναι μια αναφορά στα λευκά και πράσινα αλόγα της Αποκάλυψης του Ιωάννη και τους αναβάτες τους, τα οποία συμβολίζουν τον θάνατο και τον πόλεμο, καθώς ίσως επίσης και του Μεσσία (δηλαδή του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού) ο οποιος επίσης στην Αποκάλυψη αναφέρεται να ιππεύει ένα λευκό άλογο (https://gameofthrones.fandom.com/wiki/The_Bells).
Οι Λάνιστερ πιθανόν θα αφανιστούν πλήρως ως οίκος, όπως και αυτοί αφάνισαν πλήρως τους οίκους Rayne του Castamere και τους Τάρμπεκ, ή όπως ο Mad King αφάνισε τους Ντάρκλυν και τους Χολάρντ, με μόνο ένα μέλος τους να επιζεί ο Σερ Ντόντος Χολάρντ (θα επιζήσει άραγε και ένα μόνο μέλος των Λάνιστερ ο Τύριον;).
Η δε ανήλεης Dany και ο Τζον Σνόου, θυμίζουν κατά πολύ την ανηλεή Βισένυα, και τον αδερφό της, τον Άεγκον τον Κατακτητή.
Αν στην τηλεοπτική σειρά, ο Τζον Σνόου εξοντώσει την Ντάνυ, τότε θα γίνει και ο ίδιος ένας «καθυστερημένος» Queenslayer της Mad Queen, σαν τον Τζέιμι Λάνιστερ, με την διαφορά ότι αυτός θα έχει κάνει καθυστερημένα την πράξη αυτή, χωρίς να σώσει τους κάτοικους του Kings Landing όπως έκανε ο Τζέιμι Λάνιστερ.
Αν δε στο τέλος της τηλεοπτικής σειράς η ανήλεης Ντάνυ εγκαταλειφθεί από όλους τους συμμάχους της και χαθεί με μυστηριώδη τρόπο κοντά ή πάνω στον Σιδερένιο Θρόνο, τότε το τέλος της θα θυμίζει κατά πολύ το μυστηριώδες τέλος του εξίσου ανήλεης προγονού της, του Μάεγκορ, πάνω στον Σιδερένιο Θρόνο.
[Η δε μανία όλων των διεκδικητών του θρόνου για την απόκτηση της εξουσίας και του Iron Throne στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones (τον οποίο δημιούργησε ο Άεγκον ο Κατακτητής), θυμίζει την μανία πολλών χαρακτήρων της σειράς «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», για να την απόκτηση του ενός δαχτυλιδιού της εξουσίας (του δαχτυλιδιού που έφτιαξε ο Σάουρον).
Αν δε και στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, ο Σιδερένιος Θρόνος Iron Throne) καταστραφεί στο τέλος της, τότε θα έχει και αυτός την ίδια ακριβώς μοίρα του ενός δαχτυλιδιού της εξουσίας της σειράς «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».
Και εάν ο Σιδερένιος Θρόνος διαλυθεί από φωτιά στο μέρος που δημιουργήθηκε από τον προσωπικό δράκο του Άεγκον του Κατακτητή, από τον εναπομείναντα (και προσωπικό) δράκο της Ντάνυ, θα έχουμε ακόμη μια ομοιότητα και επανάληψη του παρελθόντος στην σειρά αυτή.
Και επίσης, το τέλος αυτό, θα θυμίζει και την καταστροφή του ενός δαχτυλιδιού της εξουσίας στην σειρά «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών», το οποίο καταστράφηκε στο τέλος της σειράς αυτής στις φλόγες του Ηφαίστειου στο Βουνό που δημιουργήθηκε.
Επίσης υπάρχουν και άλλες ομοιότητες μεταξύ του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», και της σειράς «Game of Thrones».
Έτσι, ο αποχαιρετισμός του Τζον σε Άρυα, Σάνσα και Μπραν, πριν φύγει για τους Βάρβαρους στον Βορρά, θυμίζει τον αποχαιρετισμό του Φρόντο Μπάγκινς στον Πίπιν, τον Μέρυν και τον Σαμ πριν φύγει για τα Undying Islands με τα Ξωτικά, μαζί με τον θείο του, τον Μπίλμπο Μπάγκινς.
Η δε ενίσχυση της Μίνας Τίριθ από τους εξόριστους ιππείς του Θεόντεν, όπως και αυτή των φαντασμάτων στην Γκόρντορ που οδήγησε και στις δυο περιπτώσεις στην νίκη κατά των Ορκ στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», θυμίζει στην σειρά «Game of Thrones», την ενίσχυση στην «Μάχη των Μπαστάρδων», την ενίσχυση των δυνάμεων του Τζον Σνόου από τους Άρρυν, όπως και την ενίσχυση των δυνάμεων του Τύριον στο Kings Landing, οι οποίες οδήγησαν στην ήττα τον στρατό του Ράμσει Μπόλτον και του Στάννις Μπαράθεον αντίστοιχα.
Στην δε μάχη  Μίνας Τίριθ τους εξόριστους ιππείς του Θεόντεν, τους έφερε ο Γκάνταλφ, στις δε άλλες δύο μάχες (την «Μάχη των Μπαστάρδων», και της Γκόρντορ αντίστοιχα), τις ενισχύσεις τις έφερε η Σάνσα Σταρκ και ο Τάγουιν Λάνιστερ αντίστοιχα.
Ο Night King στην σειρά «Game of Thrones»,  σκοτώθηκε από μια γυναίκα, την Άρυα Σταρκ, όπως ακριβώς στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ο Witch King, σκοτώθηκε από μια γυναίκα, την Éowyn.
Η καταστροφή του Ενός Δαχτυλιδιού της εξουσίας στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ύστερα από την οποία καταστράφηκε η Μόρντορ και οι στρατιές των Ορκ, θυμίζει κατά πολύ την καταστροφή του Night King, καθώς και του στρατού του μετά τον θάνατο του, στην σειρά «Game of Thrones».
Τα δεντρόμορφα Εντ στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», θυμίζουν τα Weirwoods στην σειρά «Game of Thrones».
Ο «Τρελός Βασιλιάς» στην σειρά «Game of Thrones», θυμίζει τους «Τρελούς Βασιλείς» των ανθρώπων, Θεόντεν και Ντένεθορ στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», όπως επίσης και τους «Τρελούς Βασιλείς» των Νάνων, Thrór και Θόριν στο «Χόμπιτ».
Ο Άραγκορν, ο εξόριστος νόμιμος διάδοχος του Βασίλειου των Ανθρώπων, ο οποίος δεν θέλει τον Θρόνο και αρνείται στην κληρονομιά του στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», θυμίζει τον Τζον Σνόου/Άεγκον στην σειρά «Game of Thrones», τον εξόριστο νόμιμο διάδοχο των Επτά Βασιλείων, ο οποίος δεν θέλει τον Θρόνο και αρνείται στην κληρονομιά του.
Ο συνωμότης Γκάμζη ο Φιδόγλωσσάς, ο οποίος κατεύθυνε τον «Τρελό Βασιλιά» Θεόντεν στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», θυμίζει τους συνωμότες Μπάλις, Βάρυς, Qyburn και Pycelle, οι οποίοι κατευθύναν αντίστοιχα τρελούς βασιλείς (Mad king, Σέρσει Λάνιστερ και Τζόφρυ Μπαράθεον) στην σειρά «Game of Thrones».
Η αδίστακτη Μελισσάνδρη στην σειρά «Game of Thrones» θυμίζει τον Σάρουμαν στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ενώ ο Three Eyed Raven τον Γκάνταλφ.
Τα γιγαντιαία Ορκ στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», θυμίζουν τους νεκρούς (και μη) γίγαντες του Night King στην σειρά Game of Thrones.
Η «μάχη των Πέντε Στράτων» στο «Χόμπιτ», θυμίζει τον «Πόλεμο των Πέντε Βασιλέων» στην σειρά «Game of Thrones».
Τα «Παιδιά του Δάσους» στην σειρά «Game of Thrones», τα οποία και αφανίζονται στην τελική μάχη ενάντια στον Night King, θυμίζουν πολύ τα Ξωτικά στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», τα οποία αποχωρούν οριστικά από την Μέση Γη, αμέσως μετά στην τελική μάχη ενάντια στον Sauron.
Ο δε «Great Other» στην σειρά Game of Thrones, θυμίζει τον Μόργκοθ στο «Χόμπιτ».
Ο Night King στην σειρά Game of Thrones, ο οποίος μεταμορφώθηκε παλαιοτέρα από άνθρωπος σε αρχηγό των White Walkers, θυμίζει πολύ τον Sauron στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ο οποιος από Βαλάκ μεταμορφώθηκε στον αρχηγό των Ορκ στην σειρά αυτή.
Επίσης, τόσο ο Night King, όσο και ο Σάουρον στις δυο παραπάνω σειρές, πολέμησαν δυο φορές ενάντια στην ανθρωπότητα και τους Συμμάχους της και ηττήθηκαν και στις δύο, την δεύτερη μάλιστα οριστικά.
Οι ηγέτες των White Walkers στην σειρά «Game of Thrones», θυμίζουν τους Nagzul στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».
Τα Wights στην σειρά Game of Thrones, θυμίζουν τα Ορκ στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».
Ο δράκος Smaug στο «Χόμπιτ» και τα Wyverns στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», θυμίζουν τους δράκους των Τανγκάριεν στην σειρά «Game of Thrones».
Οι μισθοφόροι από την Ανατολή στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», θυμίζουν την Golden Company στην σειρά «Game of Thrones», η οποία ήρθε επίσης από την Ανατολή στο Γουέστερος.
Η ανάληψη και το συμπλήρωμα σε γραπτή μορφή της ιστορίας των διοικητών της Βασιλικής Φρουράς από την Μπριέν, όπως και η συγγραφή του βιβλίου «Fire and Ice» με την βοήθεια του Σαμ στο τέλος της σειράς «Game of Thrones», θυμίζει στο τέλος του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», την παραλαβή από τον Σάμγουαιζ του βιβλίου του Φρόντο με την αναχώρηση του, καθώς και την μετέπειτα συμπλήρωση του από τον ίδιο.   
Υπάρχουν ομοιότητες και μεταξύ του Τζον Σνόου και του Μάστερ Αίμον. Και οι δυο αν και νόμιμοι διάδοχοι του Θρόνου τον απαρνήθηκαν και πήγαν στο Τείχος, και οι δυο έχασαν χάρις σε πόλεμο που προκάλεσε ο «Τρελός Βασιλιάς» την οικογένεια του.
Ένας Σταρκ (ο Τόρρεν) προσκύνησέ τον Άεγκον τον Α’ Τανγκάριεν τον Κατακτητή, ένας Τανγκάριεν (ο Τζον Σνόου/Άεγκον) προσκύνησε έναν Σταρκ (τον Μπραν) στο φινάλε του «Game of Thrones».

Επίσης, ότι έκαναν οι Λάνιστερ στο Kings Landing και στο Castamere, τα ιδια ακριβώς έπαθαν και οι ίδιοι από τους Τανγκάριεν στο Kings Landing και στο Castely Rock.
Ο θάνατος της Ντάνυ από τον Τζον Σνόου λόγω της μανίας της για νέες κατακτήσεις χωρίς σταματημό και της μεγαλομανίας της, θυμίζει σε κάποιους τον θάνατο του Μεγάλου Αλέξανδρου από τους στρατηγούς του σύμφωνα με κάποιους συγχρόνους του ιστορικούς, λόγω της μανίας του για νέες κατακτήσεις χωρίς σταματημό και της μεγαλομανίας του (και φυσικά και για να αρπάξουν οι ίδιοι τον Θρόνο και την εξουσία του).

Η χρήση του κρανίου του Διοικητή της Νυχτερινής Φρουράς Τζέορ Μόρμοντ από τον Καρλ ως ποτήρι κρασιού, είναι ουσιαστικά η ίδια με την χρήση του κρανίου του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Νικηφόρου του Α’ από τον Βούλγαρο Χάνο Κρούμμο.
Ο θάνατος της Ντάνυ, της «Mad Queen» (https://screenrant.com/game-of-thrones-daenerys-targaryen-evil-deeds/), στην σειρά «Game of Thrones» από τον Τζον Σνόου, όταν αυτή έγινε τυραννική, θυμίζει επίσης και τον θάνατο της Lutessia Luthor (Tess Mercer) από τον αδερφό της, τον Λεξ Λούθορ στην τηλεοπτική σειρά Smallville, καθώς επίσης και τον θάνατο της τυραννικής Alma Coin από την έμπιστη της, την katniss Everdeen, όταν αυτή έγινε τυραννική αφού πρώτα είχε ρίξει τον δικτάτορα Coriolanus Snow].


Ο τελικός λόγος της «Mad Queen» Ντάνυ προς τον στρατό της για νέες κατακτήσεις στην σειρά «Game of Thrones», οπού κάποια στιγμή φαίνονται πίσω της να χει τα φτερά του δράκου της σαν δικά της, μοιάζοντας σαν δαιμόνιο, θυμίζει τον αντίστοιχο λόγο του «τρελού Σάρουμαν» στον στρατό των Ούρουκ Χάι που ο ίδιος δημιούργησε, πριν αυτός επιτεθεί στα ανθρωπινά Βασίλεια για να τα κατακτήσει ως Σύμμαχος του Σάουρον στον «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».
Η Ντάνυ επίσης θυμίζει το Γκόλουμ στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», το οποίο όταν βρήκε ότι ήθελε μανιωδώς, δηλαδή το Ένα Δαχτυλίδι της Δύναμης, σκοτώθηκε λίγο μετά από τις ενέργειες του ηρώα Φρόντο, ενώ το Δαχτυλίδι αυτό καταστράφηκε ταυτόχρονα στην φωτιά.

Έτσι και η Ντάνυ στην σειρά «Game of Thrones», όταν βρήκε ότι ήθελε μανιωδώς, δηλαδή τον Σιδερένιο Θρόνο, σκοτώθηκε λίγο μετά από τις ενέργειες του ηρώα Τζον Σνόου, ενώ ο Σιδερένιος Θρόνος καταστράφηκε ταυτόχρονα στην φωτιά.
Το δε πέταγμα του σήματος του χεριού της βασίλισσας από τον Τύριον Λάνιστερ μπροστά στην Ντάνυ, θυμίζει το αντίστοιχο πέταγμα του σήματος του χεριού του βασιλιά από τον Ένταρντ Σταρκ μπροστά στον Ρόμπερτ Μπαράθεον.
[Η Άρυα Σταρκ την είδε Κολόμβος στο τελευταίο επεισόδιο.
Και ένας άλλος προγονός των Σταρκ χιλιάδες χρονιά πριν την Άρυα με βάση τα βιβλία του Μάρτιν, ταξίδεψε όπως Άρυα Σταρκ δυτικά του Γουέστερος (στην Sunset Sea) αλλά δεν ξαναγύρισε ποτέ. Το ίδιο θα συμβεί άραγε και με την Άρυα Σταρκ;
Η στέψη της Σάνσα ως βασίλισσας του Βορρά που πολέμησε την ανεξαρτησία του, θυμίζει την στέψη της Ελισάβετ της Α’ της Αγγλίας, η οποία πολέμησε για την ανεξαρτησία της χώρας της.
Η Ντάνυ πέθανε ακριβώς όπως και πατέρας της με μαχαίρωμα, από έναν έμπιστο της (όπως του πατέρα της ήταν ο Τζέιμι Λάνιστερ), ενώ προδόθηκε από το «Χέρι» της, τον Τύριον Λάνιστερ (όπως και ο πατέρας της από τον Τάγουιν Λάνιστερ το παλιό «Χέρι» του).

Η ικανότητα του Μπραν να βλέπει από πριν τα γεγονότα ως ηγέτης, θυμίζει και την ικανότητα του Μπρύντεν Μπλάουντραβεν (που πιθανώς ήταν ο Three-Eyed Raven στην τηλεοπτική σειρά), να βλέπει από πριν τα γεγονότα ως «Χέρι του Βασιλιά»].
Ο Μπραν Σταρκ όταν γίνεται βασιλιάς στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, ονομάζεται «The Broken king», όπως ακριβώς και ο Άεγκον ο Γ’ ονομάστηκε επίσης «The Broken king», όταν χρίστηκε βασιλιάς (https://screenrant.com/game-thrones-bran-aegon-targaryen-broken-king/,          https://www.youtube.com/watch?v=5G_XX4RoXUE).
Ο δε «σοφός» Μπραν Σταρκ φαίνεται πως έπαιζε εξαρχής το «Παιχνίδι του Στέμματος», ενώ φρόντισε να εξορίσει και τον Τζον Σνόου δια βίου στο Τείχος, και να μην έχει παιδιά, έτσι ώστε να τον απομακρύνει από το κέντρο εξουσίας και αυτός και οι απόγονοι του να μην μπορούν να διεκδικήσουν τον Θρόνο του.
Ο δε θάνατος της Ντάνυ στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, είναι και γενικότερα ο τελευταίος θάνατος στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones.
Ο Μπραν σαν βασιλιάς πια του Γουέστερος είναι κατά κάποιον τρόπο ένας νέος «Μπραν ο Κτίστης», με την διαφορά ότι αυτός ανοικοδομεί όλο το Westeros αντί μόνο το Τείχος ή το Storms End.
Αντίστοιχα ο Τύριον Λάνιστερ γίνεται το νέο «Χέρι του Βασιλιά», όπως αντίστοιχα Χέρι του Βασιλιά» παλαιοτέρα ήταν και ο πατέρας του, ο Τάγουιν Λάνιστερ. Επίσης, όπως ο πατέρας του παραιτήθηκε από «Χέρι» του «Τρελού Βασιλιά», έτσι και ο Τύριον παραιτήθηκε από «Χέρι» της «Τρελής Βασίλισσας» Ντάνυ. 
Ο δε Τζον εστάλη στην εξορία, όχι μόνο από τους εχθρούς του (Grey Worm), αλλά και από τους συγγενείς του (Μπραν, Σάνσα, Άρυα), όπως και από τους φίλους του (Σαμ, Τύριον), οι οποίοι στην συνέχεια κατέλαβαν τις καλύτερες θέσεις εξουσίας στα βασίλεια του Βορρά και του Νότου.
Ο δε Μπραν, αφού εξόντωσε χάρις στις κινήσεις του όλους τους επικίνδυνους ανταγωνιστές του (Μπάλις, Βάρυς, Σέρσει, Ντάνυ), στην συνέχεια κατάφερε να γίνει ο νέος βασιλιάς του Νότιου βασιλείου, ενώ παράλληλα φρόντισε να εξυπηρετήσει και τα συμφέροντα του οίκου του (των Σταρκ) και του Βορρά, αποδεχόμενος την απόσχιση του από τα άλλα βασίλεια και τοποθετώντας την αδερφή του, την Σάνσα, ως νέα ηγέτιδα του.
Ο Τζον Σνόου είναι πια και επίσημα ο τελευταίος απόγονος του οίκου των Τανγκάριεν. Αν ο ίδιος πεθάνει άτεκνος, η γενιά του θα χαθεί οριστικά.
Αν αυτό όντως τελικά συμβεί, τότε ο τελευταίος Τανγκάριεν στο Γουέστερος (αλλά και γενικότερα), ο οποίος όμως δεν βασίλεψε (ως Άεγκον ο ΣΤ’), θα έχει το ίδιο όνομα με τον πρώτο Τανγκάριεν στο Γουέστερος, τον Άεγκον τον Κατακτητή, ο οποίος βασίλεψε σε αυτό ως Άεγκον ο Α’.
Τελικά από ότι φαίνεται, θέλοντας και μη, ο Τζον Σνόου τελικά θα εκπληρώσει τον όρκο που έδωσε στην Νυχτερινή Φρουρά να μην αποκτήσει ποτέ παιδιά και να φυλάει για πάντα τα βασίλεια των ανθρώπων, υπερασπίζοντας τα από κάθε απειλή.


[Ουσιαστικά, ο Τζον Σνόου (κατά το ήμισυ Σταρκ), είναι πια τώρα που κατευθύνθηκε με τους Άγριους πέρα από το Τείχος ουσιαστικά ο αρχηγός τους μαζί με τον Τόρμουντ, στην ουσία ένας «νέος Βασιλιάς πέρα από το Τείχος».
Αν σε αυτό προστεθεί ότι οι συγγενείς του, οι Σταρκ, κυβερνούν τα Βασίλεια, τόσο του Βορρά (Σάνσα), όσο και του Νότου (Μπραν), μιλάμε για την απολυτή επικράτηση των Σταρκ παντού στο Γουέστερος.

Κάτι που εξηγεί ίσως γιατί ο συγγραφέας της σειράς «Game of Thrones», Τζορτζ Μάρτιν, ήθελε αρχικά να ονομάσει το αναμενόμενο τελευταίο (και έβδομο στην σειρά) βιβλίο της σειράς με τελικό (και οριστικό πια) τίτλο «A Dream of Spring», «The Time of the Wolves»].
Από όλες τις παραπάνω πράξεις του παμπόνηρου Μπραν (που όλες τις σεζόν το έπαιζε ως τάχα θύμα και αθώος και φυσικά «ποτέ δεν θέλει τάχα μου δήθεν μου να γίνει Βασιλιάς»), φαίνεται ότι στην σειρά αυτή, ισχύει απολυτά το διαχρονικό ιστορικό ρητό: «Η Γνώση είναι δύναμη» που ανέφερε σε αυτή και ο Μικροδάχτυλος.
[Όπως επίσης και το ρητό πως: «Η εξουσία είναι το καλύτερο αφροδιακό» (από ότι φαίνεται ακόμα και για ένα ανάπηρο παιδί)].
Και ποιος άραγε έχει περισσότερες γνώσεις για το θα γίνει από τον ίδιο τον Μπραν που μπορεί να δει στο παρελθόν και το μέλλον, ακόμα και να αλλάζει όταν θέλει τα γεγονότα σε αυτά, με βάση όπως θα συμφέρει τον ίδιο η εξέλιξη τους;
 Με τις γνώσεις και τις πράξεις του επίσης ο Μπραν, όχι μόνο έγινε Βασιλιάς στον Νότο και έδωσε ουσιαστικά την ανεξαρτησία στην πατρίδα του, τον Βορρά, αλλά ταυτόχρονα εξόντωσε κάθε άλλο πιθανό επικίνδυνο για τον ίδιο διεκδικητή του Θρόνου, εκδικούμενος ταυτόχρονα και τους Λάνιστερ που τον κατέστησαν ανάπηρο και έφεραν τόσο θάνατο στην πατρίδα και την οικογένεια του.
[Βέβαια, ο Μπραν την ανεξαρτησία στον Βορρά, μπορεί μην την έδωσε από αγάπη προς την οικογένεια του ή για την πατρίδα του, αλλά να την έδωσε προσωρινά μην βλέποντας πως θα μπορούσε να νικήσει άμεσα έναν πόλεμο με την Σάνσα πριν ενδυναμωθεί το Βασίλειο του Νότου και πάλι.

Και μόνο όταν το κρίνει ο ίδιος κατάλληλο να προσπαθήσει μια προσπάθεια ανάκτησης του (π.χ. αν καταφέρει να κάνει warg και να πάρει υπό την εξουσία του τον δράκο της Ντάνυ, όπως έκανε π.χ. με τα κοράκια, τους ανταρόλυκους και τον Χόντορ)].
Το δε κάψιμο του Σιδερένιου Θρόνου από τον δράκο της Ντάνυ συμβολικά σημαίνει την οριστική πτώση της δυναστείας και της βασιλείας των Τανγκάριεν στο Γουέστερος, όπως επίσης και της κληρονομικής βασιλείας στο βασίλειο αυτό.

[Ο δε Θρόνος της Εξουσίας στο «Game of Thrones» διαφθείρει το ίδιο με ο Δαχτυλίδι της Εξουσίας στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», αφού και οι δυο κάνουν τα πάντα για να τα αποκτήσουν]. 
Επίσης, στο τέλος της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones, όπως στην Εποχή των Ηρώων, χάθηκαν πολλοί ευγενείς οίκοι, όπως οι Μόρμοντ, οι Κάσταρκ, οι Άμπερ, οι Μπόλτον, οι Φρέι, οι Μαρτέλ, Οι Τυρέλ, οι Κλεγκέιν, ακόμα και οι Τανγκάριεν εάν ο Τζον Σνόου πεθάνει άτεκνος.   

Η εξόντωση της Σέρσει και του Τζέιμι Λάνιστερ με το πέσιμο των χαλάσματων ενός γκρεμισμένου Πύργου επάνω τους (λόγω της επίθεσης της Ντάνυ με δράκο κατά του Red Keep), θυμίζει κατά πολύ την εξόντωση μέσω πολιορκίας με καταπέλτες με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα της Λαίδης Τάρμπεκ από τον Τάγουιν Λάνιστερ.
Ουσιαστικά για την Ντάνυ φαίνεται ότι ισχύει απολυτά το ρητό: «Όποιος πολεμά ενάντια σε τέρατα θα πρέπει στην συνέχεια να προσέχει να μην γίνει και ο ίδιος ένα τέρας».


Για τον Μπραν μπορεί να ισχύει επίσης: «Η εξουσία διαφθείρει και η απολυτή εξουσία διαφθείρει απόλυτα». 


[Ο δε πρίγκηπας Μπραν στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones σε καροτσάκι, θυμίζει κατά πολύ τον μικρο πρίγκηπα Αλέξιο, τον γιο του τελευταίου Ρώσου Τσάρου Νικολάου του Β’, ο οποίος επίσης βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι.Η δε βάρβαρη και ύπουλη σφαγή της Τσαρικής οικογενείας από τους μπολσεβίκους του Λένιν, θυμίζει αντίστοιχα στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones την βάρβαρη και ύπουλη σφαγή της οικογένειας των Σταρκ στον λεγόμενο «Red Wedding».
Επιπλέον, εκτός από τον Τζόφρυ Λάνιστερ, ένας ακόμα Λάνιστερ βασιλιάς (του Κάστελυ Ροκ και όχι του Kings Landing), ήταν επίσης σαδιστής, σχιζοφρενής και ανελέητος: Ο Τύριον Β’ Λάνιστερ.
Τα Παιδιά του Δάσους, βοήθησαν τον Μπραν τον Κτιστή με τις δυνάμεις τους να κατασκευάσει το Τείχος για να προστατεύσει τον κόσμο από τους White Walkers.

Όπως αντίστοιχα τα Παιδιά του Δάσους και ο Μπραν Σταρκ «βοήθησαν» με τις πράξεις τους, στην καταστροφή του Τείχους και στην εισβολή των White Walkers και του Night King στο Γουέστερος μέσω του οράματος και του μαρκαρίσματος του δεξιού χεριού του Μπραν από αυτόν.


Η τελική «εξορία» του Φρόντο στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, θυμίζει την εξορία του Τζον Σνόου στην τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones».

Η τελική μάχη της Black gate στην Μόρντορ έναντι του Σάουρον στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, η οποία οδήγησε στην τελική ήττα και καταστροφή αυτού, θυμίζει την τελική μάχη του Γουίντερφελ έναντι του Night king στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, η οποία οδήγησε στην τελική ήττα και καταστροφή αυτού στην τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones».

H μεταφορά του σώματος του Φρόντο από τους Αετούς στο τελευταίο επεισόδιο του Δαχτυλιδιών θυμίζει μεταφορά του σώματος της Ντάνυ από τον δράκο Ντρόγκον στο τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones».
Το βιβλίο το οποίο περιγράφει την ιστορία των Φρόντο, Μπίλμπο και Σαμ Άρχοντα των Δαχτυλιδιών θυμίζει Το βιβλίο το οποίο περιγράφει την ιστορία του Γουέστερος στην τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones».
Η δε ενθρόνιση του Άραγκορν στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, θυμίζει την ενθρόνιση της Σάνσα στην τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones».

Και στις δυο σειρές οι δυο κύριοι πρωταγωνιστές (Φρόντο, Τζον Σνόου) έχουν δυο φίλους με το όνομα Σαμ, οι οποίοι όταν αυτοί φεύγουν ακολουθούν μια σπουδαία καριέρα (ο ένας σαν δήμαρχος και ο άλλος σαν Grand Master).

Και στις δυο σειρές δυο πρωταγωνιστές (Ντάνυ, Γκόλουμ), διαφθείρονται από την εξουσία (το Δαχτυλίδι της Δύναμης και τον Σιδερένιο Θρόνο αντίστοιχα), και στο τέλος σκοτώθηκαν από τους δυο συντρόφους τους λόγω της διαφθοράς τους αυτής (τον Τζον Σνόου και τον Φρόντο).
Το δε κάψιμο του Σάιρ στο τέλος των βιβλίων του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (γνωστό ως Shire Scourge) από τον Σάρουμαν, θυμίζει το κάψιμο του Kings Landing στο τέλος της τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones».


Η δε στέψη της Σάνσα στο τέλος της τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones» ως βασίλισσας του Βορρά, θυμίζει κατά πολύ την αντίστοιχη της Σέρσει ως βασίλισσας των Επτά Βασιλείων, με αντίστοιχα την πλήρη εξόντωση όλων των εχθρών τους, καθώς και των αντίπαλων βασιλισσών (της Σέρσει και της Μάργκαρει αντίστοιχα).


Ο ηρωικός, ιπποτικός και έντιμος στρατάρχης της Γαλλίας Γλεσλέν στον Εκατονταετή πόλεμο, θυμίζει κατά πολύ τον Μπάρισταν Σέλμυ της τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones».


Η δολοφονία του ικανού και αδίστακτου Κορράδου του Μομφερατικού που αναδείχθηκε σε θρόνο με πολέμους, δολοπλοκίες και συμμαχίες με βασιλιάδες από έναν Ασσασινό με μαχαίρι, θυμίζει την δολοφονία με μαχαίρι του ικανού και αδίστακτου Πέτυρ Μπάλις στην τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones».


Και αυτός, αναδείχθηκε στην εξουσία με πολέμους, δολοπλοκίες και συμμαχίες με βασιλιάδες από την «Ασσασινό»-δολοφόνο Άρυα Σταρκ.


Η αδίστακτη βασίλισσα του Βασιλείου της Ιερουσαλήμ Μελισάνθη, η οποία ήταν αρχικά αντιβασίλισσα του γιου της, του Βαλδουίνου του Γ’ και συνωμότησε εναντίον του, όταν αυτός διεκδίκησε την εξουσία με τελικό αποτέλεσμα τον θάνατο του, θυμίζει στην τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», την βασίλισσα Σέρσει Λάνιστερ.


Και αυτή, ήταν αρχικά αντιβασίλισσα του γιου της, του Τόμμεν Λάνιστερ και συνωμότησε εναντίον του, όταν αυτός διεκδίκησε την εξουσία με τελικό αποτέλεσμα τον θάνατο του.


Κατά αντίστοιχο τρόπο, η τελευταία και αδίστακτη βασίλισσα του Βασιλείου της Ιερουσαλήμ Ισαβέλλα, η οποία προσπάθησε να γίνει αντιβασίλισσα του γιου της, του Βαλδουίνου του Ε’ και συνωμότησε στον θάνατο καθώς και εναντίον του νόμιμου και ικανού αντιβασιλέα Ραιμόνδου της Τρίπολης, θυμίζει στην τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», την βασίλισσα Σέρσει Λάνιστερ.


Και αυτή συνωμότησε ενάντια στον γιο της Τόμμεν, με τις ενέργειες της εναντίον του να οδηγούν τελικά στον θάνατο του, ενώ παράλληλα προκάλεσε και αυτή την πτώση των νόμιμων και ικανών αντιβασιλέων με δολοπλοκίες (του Ένταρντ Σταρκ και του Κέβαν Λάνιστερ αντίστοιχα).


Ο ηρωικός και έντιμος Ραιμόνδος της Τρίπολης, και στενός φίλος του βασιλιά Βαλδουίνου του Δ’, θυμίζει πολύ στην τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», τους ηρωικούς και εντίμους αντιβασιλείς Ένταρντ Σταρκ και Κέβαν Λάνιστερ.


Οι δε διεφθαρμένοι και ανίεροι παπικοί «Πατριάρχες της Ιερουσαλήμ», Δαιμβέρτος και Ηράκλειτος (ο πρώτος και ο τελευταίος Λατίνος «Πατριάρχης» αντίστοιχα),  θυμίζουν πολύ στην τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», τον δεύτερο ανίερο και διεφθαρμένο High Septon.


Το δε πρώτο ζεύγος πάγου και φωτιάς δεν ήταν ο Ράεγκαρ Τανγκάριεν και η Λυάννα Σταρκ (γονείς του Τζον Σνόου) αλλά ο πρίγκιπας Τζαιχέρυς Βελάρυον και η Σάρα Σνόου. Ο Τζαιχέρυς ήταν γιος της Ραινύρα Τανγκάριεν και του Λαίνορ Βελάρυον (με φήμες πως αυτός και τα δυο αδέρφια του ήταν πραγματικά παιδιά του Harwin Strong).


Αναφέρεται πως κατά την περίοδο του Χορού των Δράκων, ο Τζαιχέρυς στάλθηκε στο Γουίντερφελ για να εξασφαλίσει την πίστη του Άρχοντα Κρέγκαν Σταρκ και ερωτεύτηκε την νόθα αδερφή του Σάρα.


Παντρεύτηκαν μπροστά στο weirwood και ολοκλήρωσαν το γάμο τους. Στον Μάρτιν αρέσει να επαναλαμβάνει κάποια στοιχεία του παρελθόντος και ίσως αυτό να ήταν προμήνυμα για το μεγάλο μυστήριο που κάλυπτε τον θάνατο της Λυάννα Σταρκ και την "απαγωγή" της από τον Ράεγκαρ (http://www.gameofthrones-grfans.com/2019/05/fire-and-blood.html).


Ο δράκος της Ντάνυ, καίει κατά τους σεναριογράφους στο τέλος της σειράς τον Iron Throne, έτσι ώστε αφού δεν θα καθίσει η Ντάνυ για να κυβερνήσει σε αυτόν, κανείς άλλος μη Τανγκάριεν δεν θα καθίσει ως βασιλιάς σε αυτόν, λήγοντας με τον τρόπο αυτό για πάντα την κυριαρχία και την εξουσία των Τανγκάριεν στο Γουέστερος.


Οι δε σκορπιοί του Έουρον Γκρειτζόι στο Game of Thrones είναι εμπνευσμένοι από τα σχέδια πολεμικών σκορπιών του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, όπως και τους χειριστές των πολυβόλων στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (http://www.gameofthrones-grfans.com/2019/05/game-of-thrones-i-o.html).


Ίσως δε ο και ο χαρακτήρας του Τύριον Λάνιστερ, να βασίζεται εν μέρει και στους νάνους που είχαν οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες, προκειμένου να τους διασκεδάζουν στα συμπόσια τους, γνωστούς με το όνομα «τζουτζέδες».


Αυτοί ασκούσαν μεγάλη επιρροή στους Αυτοκράτορες, οι οποίοι και τους είχαν  φοβερή αδυναμία και ποτέ δεν τους χαλούσαν το χατίρι. Τους χρησιμοποιούσαν μάλιστα ακόμα ως μυστικοσυμβούλους και κατάσκοπους (όπως ακριβώς και τους ευνούχους, σαν τον χαρακτήρα του Βάρυς στην τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones»).


Όλους δε αυτούς τους ρόλους των νάνων των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων, τους «ανέλαβε» (με την θέληση του και μη) ο χαρακτήρας του Τύριον Λάνιστερ, τόσο στην τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», όσο και στα βιβλία της ιδίας σειράς.


Ο δε πρώτος Αυτοκράτορας της Κίνας, ο Τσιν Χουάνγκ Τι, ένωσε τα εφτά εμπόλεμα βασίλεια της Κίνας, σε ένα ενιαίο Βασίλειο υπό την ηγεσία του (όσα ήταν και τα Σαξονικά Βασίλεια στην Μεσαιωνική Βρετανία), όπως ακριβώς και στην τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», o Aegon the First  the Conqueror,  ένωσε τα εφτά εμπόλεμα βασίλεια του Γουέστερος σε ένα ενιαίο Βασίλειο υπό την ηγεσία του.


Ο δε δυο Εμφύλιοι των Παλαιολόγων στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία (μεταξύ του Ανδρονίκου του Β’ και Γ’ Παλαιολόγου, καθώς και του Ιωάννη του Ε’ Παλαιολόγου και του Ιωάννη Κατακουζηνού), θυμίζουν κατά πολύ τους Εμφυλίους στην διάσημη τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones».


Συγκεκριμένα, και στις δυο περιπτώσεις, είχαμε την εμφύλια διαμάχη μεταξύ ενός νέου διεκδικητή και ενός αδυνάμου Αυτοκράτορα (ή βασιλιά), ενώ ο διεκδικητής ήταν αντιβασιλιάς (ο Ένταρντ Σταρκ και ο Ιωάννης Κατακουζηνός αντίστοιχα) πριν (ή μετά) τον θάνατο του (του Ρόμπερτ Μπαράθεον και του Ανδρόνικου του Γ’ Παλαιολόγου αντίστοιχα), του οποίου ήταν και οι δυο ξάδερφοι και καλοί φίλοι (μεγαλώνοντας μάλιστα μαζί).


Και στις δυο περιπτώσεις, υπήρξε μία μοχθηρή και ζηλόφθονη βασίλισσα (η Σέρσει Λάνιστερ και η Άννα της Σαβοΐας αντίστοιχα), η οποία μισούσε τον αντιβασιλιά και ήθελε να γίνει πραξικοπηματικά αντιβασίλισσα.


Και αμέσως μετά τον θάνατο (ή από αρρώστια) του μονάρχη (Ρόμπερτ Μπαράθεον και Ανδρονίκου του Γ’ αντίστοιχα), με την βοήθεια ισχυρών πολιτικών συμμάχων (του πατέρα της Τάγουιν Λάνιστερ, του Λόρδου Μπάλις, του Pycelle, Janos Slynt και του Ιωάννη Απόκαυκου αντίστοιχα) ξεκίνησε εμφύλιο πόλεμο για τον σκοπό αυτό.


Και οι δυο επίσης, εκτός από αντιβασιλείς, ήταν και «πρωθυπουργοί» (Hand of the King και Μέγας Δομέστικος αντίστοιχα) και είχαν πολεμήσει και οι δυο γενναία σε πολλούς πολέμους του βασιλιά, ο οποίος είχε έναν γιο (ή δύο) για διάδοχο (τους πρίγκηπες Τζόφρυ και Τόμμεν και τον μετέπειτα Ιωάννη τον Ε’ αντίστοιχα).


Και οι δυο επίδοξοι μονάρχες (Ένταρντ Σταρκ και Ιωάννης Κατακουζηνός), αντιμετώπισαν αρχικά ανίσχυρους και ανίκανους μονάρχες (τον Mad King και τον Ανδρόνικο τον Β’ Παλαιολόγο αντίστοιχα), επί της ηγεμονίας των οποίων τα κράτη τους έχασαν πάρα πολλά εδάφη από εξωτερικούς πολέμους, ο στρατός αποδυναμώθηκε, ενώ συνέβησαν και εξεγέρσεις και η οικονομία καταστράφηκε.


Παράλληλα και στους δυο αυτούς επίδοξους μονάρχες, φυλακίστηκαν ή κακοποιήθηκαν αγρία πολλοί συγγενείς τους (π.χ. στον Ένταρντ Σταρκ φυλακίστηκε η κόρη του η Σάνσα και στον Κατακουζηνό η μητέρα του, η οποία πέθανε στην φυλακή).


Επιπλέον, και οι δυο συγκρούστηκαν για ένα διάστημα τον πιο μεγάλο εχθρό και αντίζηλο τους (τον Μπάλις και τον Αλέξιο Απόκαυκο αντίστοιχα), οι οποίοι σκοτωθήκαν αργότερα (ο ένας εκτελέστηκε όταν αιχμαλωτίστηκε σε μάχη και ο άλλος δολοφονήθηκε από την Σάνσα Σταρκ).


Στην διάρκεια αυτού του πολέμου, υπήρξαν εξεγέρσεις κατά των πλουσίων σε πολλές πόλεις, τόσο στο Γουέστερος, όσο και στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία (π.χ. οι Sparrows και οι Ζηλωτές αντίστοιχα- https://www.triklopodia.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-sparrows-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85/), όπως και πολλές αρρώστιες, από τις οποίες πέθαναν χιλιάδες (κυρίως από την πανούκλα), ενώ και οι δυο χρησιμοποίησαν μισθοφόρους για να πάρουν τον Θρόνο (π.χ. οι Λάνιστερ τους Μπρον και τον Χάρι τον Άπατρι και ο Κατακουζηνός τον Φραγκίσκο Κατελάνο).


[Οι μεν Sparrows εξοντώθηκαν ύστερα από συνομωσίες της Σέρσει και η πόλη του Kings Landing ανακτήθηκε από αυτή και οι εχθροί της αφανίστηκαν, ενώ αντίστοιχα οι Ζηλωτές έπεσαν και εξοντώθηκαν ύστερα από συνομωσίες του Κατακουζηνού και ο ίδιος ανακατέλαβε από αυτούς την Θεσσαλονίκη την οποία αυτή ελέγχαν έως τότε].


Οι εμφύλιοι αυτοί, ύστερα από πολλές μάχες, από τις οποίες τις περισσότερες κέρδισαν οι διεκδικητές), οι οποίοι έριξαν την αρχική δυναστεία, και τον θρόνο πήρε (πλήρως ή σε μεγάλο μέρος της χώρας) τελικά ο αντίζηλος του (Ρομπ Σταρκ και Ιωάννης Κατακουζηνός αντίστοιχα).


Όμως και αυτών του η δυναστεία έπεσε τελικά αρκετά χρονιά αργότερα, όταν ένα εξόριστο μέλος της παλαιάς δυναστείας (η Ντάνυ και ο Ιωάννης Ε’ Παλαιολόγος αντίστοιχα), επανήλθε με στρατό και ανακατέλαβε την εξουσία, νικώντας οριστικά τους εχθρούς τους.


Και παράλληλα, τόσο ο Ένταρντ Σταρκ, όσο και ο Κατακουζηνός, έπεσαν τελικά όταν ηττήθηκαν σε μάχη από τους εχθρούς τους, και είτε εκτελέστηκαν (ο πρώτος), είτε παραιτήθηκαν και αποσυρθήκαν (ο δεύτερος).


Τόσο στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», όσο και στην διάσημη τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», θεωρείται ότι σε κάποια μέρη υπάρχουν και στοιχειώνονται από τα φαντάσματα των νεκρών που πέθαναν εκεί, όπως των φαντάσματων των νεκρών στο πεδίο του Dunharrow στην πρώτη, ή στα φαντάσματα της πρωτεύουσας των Γκισκάρι, του Old Ghis, στην δεύτερη.
Και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις, αυτά έχουν εμπνευστεί, τόσο από τα φαντάσματα που θεωρούταν πως κατοικούσαν στην κατεστραμμένη Βαβυλώνα και όλα τα εμπορικά καραβάνια απέφευγαν να περάσουν μέσα ή κοντά σε αυτή, ή στα φαντάσματα των νεκρών στρατιωτών στην λεγομένη «Μάχη των Εθνών» (στα Καταλαυνικά Πεδία) κατά του Αττίλα.
Και στην περίπτωση αυτή, λέγεται ότι τα φαντάσματα των νεκρών στοίχειωσαν το μέρος και συνέχισαν να πολεμούν μεταξύ τους και μετά θάνατον. Και παράλληλα στους νεκρούς των χαρακωμάτων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, των οποίων τα φαντάσματα πίστευαν κάποιοι συμπολεμιστές τους συνέχιζαν να στοιχειώνουν το πεδίο της μάχης που σκοτώθηκαν.
Η δε τηλεοπτική σειρά «Game of  Thrones» έκλεισε με ένα τελευταία πλάνο την ζωή, ενώ είχε ξεκινήσει με το θάνατο, στο ίδιο μάλιστα μέρος που αυτή ξεκίνησε, στο μεγάλο δάσος πάνω από το Τείχος.

Το Red Keep στην διάσημη τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», λέγεται ότι κατασκευάστηκε με την βοήθεια από μάγους, όπως και για κάποιους θρύλους, με τον ίδιο τρόπο κατασκευάστηκε και ο πρώτος Ναός του Σολομώντα.
Και στις δυο σειρές το τέλος είναι γλυκόπικρο και όλες οι συντροφιές διαλύονται στο τέλος.
Ιστορικά θα μπορούσε να αναφερθεί εδώ ότι μια από τις ιστορικές προσωπικότητες για την έμπνευση του High Sparrow και των οπαδών του, των Sparrows στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, ήταν ο Ιμπν Χαμπάλ και οι οπαδοί του].Φυσικά, υπάρχουν και άλλα άρθρα τα οποία μιλάνε και για την σύνδεση της σειράς Game of Thrones, όπως π.χ. με το όραμα του Τέλους του Δανιήλ για τον Βασιλιά του Βορρά και του Νότου (http://alophx.blogspot.com/2017/09/game-of-thrones-update-update.html), την Αποκάλυψη του Ιωάννη (https://www.triklopodia.gr/game-thrones-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4/), το Ράγκναροκ (http://gameofthronesandnorsemythology.blogspot.com/2013/05/ragnarok-song-of-ice-fire.html, http://gameofthronesandnorsemythology.blogspot.com/2013/05/jaime-azor-ahai-god-of-war.html, http://gameofthronesandnorsemythology.blogspot.com/2013/05/lokis-tricks-children-of-forest.html, http://gameofthronesandnorsemythology.blogspot.com/2013/05/faceless-men-many-faces-of-children.html, http://gameofthronesandnorsemythology.blogspot.com/2013/06/direwolves-wargs-stark-children.html), ακόμα και με πολλά γεγονότα της σύγχρονης πολιτικής σκηνής (http://alophx.blogspot.com/2017/09/to-brexit-kai-to-game-of-thrones-season.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81/, http://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html, http://alophx.blogspot.com/2017/04/game-of-thrones.html, https://national-pride.org/2014/11/19/%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B7-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%B7%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CF%83/, http://alophx.blogspot.com/2016/09/iron-throne_13.html, http://www.oparlapipas.gr/2017/04/sparrows-1342-1350.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%89%CF%83-%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%B7-%CE%B5%CE%BC/).  
Από όλα όσα προαναφέρθηκαν, γίνεται φανερό ότι η ιστορία του Game of Thrones, δεν είναι πάρα μια επανάληψη της αρχαίας ιστορίας του Γουέστερος, και από αυτή, είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κάνεις την πιθανή εξέλιξη της ιστορίας της σειράς αυτής.

GAME OF THRONES-STAR WARS

Επίσης, κατά έναν παράδοξο τρόπο, η σειρά Game of Thrones, έχει πολλές ομοιότητες με το Star Wars.
Έτσι στην μεν πρώτη, ο τρελός βασιλιάς, ο οποίος ακούει φωνές από το πουθενά, μαζί με τον βοηθού του τον Ρόσσαρτ, θέλει, αφού εισέλθουν οι εχθροί του εντός του Κινγκς Λάντιγνκ, για να το κάψουν ολοσχερώς, μαζί με εχθρούς και φίλους.
Το σχέδιο του τελικά απετράπη και ο τρελός βασιλιάς σκοτώθηκε από τον σωματοφύλακα του τον Τζέιμι Λάνιστερ, όπως και ο βοηθός του, ο Ρόσσαρτ (όπως και άλλοι πυρομάντεις που πέθαναν μαζί του για τον ίδιο λόγο με αυτόν).
[Αντίστοιχα, στην δεύτερη, ο Αυτοκράτορας Πάλπατιν, ο οποίος ακούει φωνές την άλλη άκρη του σύμπαντος από μια «υπέρμετρα σκοτεινή παρουσία» και ο βοηθός του, ο Galliius Rax, πιστεύει ότι είναι τρελός, σχεδίασε, σε περίπτωση θανάτου του, αφού κάνει τους εναπομείναντες Επαναστάτες και Αυτοκρατορικούς, αφού εισέλθουν εντός του πλανήτη Jakku, να τον ανατινάξει, και  εξοντώσει ολοσχερώς, με εχθρούς και φίλους.
Έτσι ώστε, να μην μπορεί κάνεις να κυβερνήσει το σύμπαν μετά από αυτόν, αλλά και για να μην υπάρχει δύναμη αντίστασής στον στρατό που είχε στείλει ως αποίκους στις Unknown Regions του σύμπαντος.

Το σχέδιο του τελικά απετράπη και ο Αυτοκράτορας Πάλπατιν σκοτώθηκε από τον σωματοφύλακα του τον Νταρθ Βέιντερ, ενώ και ο βοηθός του αυτοκράτορα, Galliius Rax (όπως επίσης και ο Yupe Tashu πέθανε για τον ίδιο λόγο με αυτόν νωρίτερα), δολοφονήθηκε από την διοικητή του στόλου του, την Σλοάν]. 
Ο τρελός βασιλιάς, πρόλαβε να φυγαδεύσει τα παιδιά του για  να σώσει την δυναστεία του [όπως και ο Πάλπατιν, πριν τον θάνατο του, φυγάδευσε πολλούς αυτοκρατορικούς ως αποίκους στις Unknown Regions του σύμπαντος].
Ο τρελός βασιλιάς είχε την τρελά καταστροφής μέσω του wildfire (πράσινο πυρ) [ο Πάλπατιν αντίστοιχα μέσω του Death Star].

Στην εξορία, ανατράφηκε τόσο η Ντενάρυς, όσο και ο Άεγκον Τανγκάριεν, αναδιοργάνωσαν το στρατό της και αντεπιτέθηκαν στο Γουέστερος για να ανακαταλάβουν τον θρόνο και το βασίλειο [ότι ακριβώς δηλαδή έκαναν και αυτοκρατορικοί του First Order αντίστοιχα].
Ο δε στρατός του Άεγκον Τανγκάριεν ή της Σέρσει στην τηλεοπτική σειρά (ο Χρυσός Λόχος), είναι υπό την διοίκηση του σκληρού Τζον Κόννιγκτον και του αναξιόπιστου στρατηγού Χάρρυ του απάτριδα [όπως ο στρατός της First Order του Kylo Ren, είναι υπό την διοίκηση του σκληρού Snoke και του αναξιόπιστου στρατηγού Hux].
Ο δε στόλος της Σέρσει, διοικείται από τον άγριο και ημίτρελο Εύουρον Γκρέιτζοι, ο οποίος σκότωσε δυο αδέρφια του για να καταλάβει τον θρόνο [όπως και ο στόλος του Snoke, διοικείται από τον άγριο και ημίτρελο Kylo Ren, ο οποίος σκότωσε τον πατέρα του για να γίνει ένας ισχυρός άρχοντας της σκοτεινής δύναμης].
Στην τηλεοπτική σειρά, η σκληρή και φανατική Σέρσει, ανατινάζει μέρος της πρωτεύουσα της, και ίσως σκοτωθεί από τους Εύουρον ή Τζέιμι στην σειρά ή τα βιβλία [όπως ακριβώς ο σκληρός και φανατικός Snoke ανατίναξε το πλανητικό σύστημα-πρωτεύουσα του σύμπαντος και σκοτώθηκε από τον Kylo Ren].
Η δε Αυτοκρατορία του Άεγκον του κατακτητή, ξεκίνησε από μικρή στην αρχή και σταδιακά κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος του Γουέστερος και έγινε σταδιακά τυραννική (υπό τον τρελό βασιλιά), πριν ξεκινήσει εξέγερση εναντίον της από τους Επαναστάτες.
[Και η Αυτοκρατορία του Πάλπατιν, ξεκίνησε από μικρή στην αρχή και σταδιακά κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος του σύμπαντος και έγινε σταδιακά τυραννική, πριν ξεκινήσει εξέγερση εναντίον της από επαναστάτες].
Ο φίλος, δεξί χέρι και συμπολεμιστής του τρελού βασιλιά από μικρή ηλικία, ο Τάγουιν Λάνιστερ αφάνισε πλήρως τους Ρέιν του Κάσταμηρ με γενοκτονία [όπως ακριβώς ο φίλος, αρχιστράτηγος και συμπολεμιστής του Πάλπατιν από, ο Τάρκιν, αφάνισε πλήρως τους Οργκάνα και τον πλανήτη τους με το Death Star].
Η επανάσταση έριξε τον τρελό βασιλιά και ο Ρόμπερτ Μπαράθεον κατέλαβε τον θρόνο, αλλά οι διάδοχοι του δεν κατάφεραν να κυβερνήσουν σωστά το βασίλειο, ενώ πολλοί εντός του βασιλείου, νοσταλγούσαν και συνεργαζόταν με τους εξόριστους Τανγκάριεν.
[Όπως και επανάσταση έριξε τον Πάλπατιν και η Μον Μόνθα κατέλαβε την εξουσία, ιδρύοντας την «New Republic», αλλά οι διάδοχοι της δεν κατάφεραν να κυβερνήσουν σωστά την  δημοκρατία, ενώ πολλοί εντός της, νοσταλγούσαν και συνεργαζόταν με τους εξόριστους Αυτοκρατορικούς].

Επίσης, τον καιρό της επανάστασης ενάντια στον τρελό βασιλιά, οι φίλοι Ένταρντ και Ρόμπερτ, συμπολέμησαν μαζί, ενώ ο Ένταρντ παράλληλα, διαφύλαξε κρυφή την ταυτότητα του νεογέννητου Τζον Σνόου, από τον φίλο του, για να τον προστατεύσει.
[Με τον ίδιο τρόπο, τον καιρό της επανάστασης ενάντια στον Πάλπατιν, οι φίλοι Μπέιλ Οργκάνα και Μον Μόνθα, συμπολέμησαν μαζί, ενώ Οργκανα παράλληλα, διαφύλαξε κρυφή την ταυτότητα των νεογέννητων μωρόν Λιουκ και Λεία, για να τα προστατεύσει.
Και όπως στο Starwars, ο παραμορφωμένος ύστερα από μια μονομαχία Anakin Skylwaker (μετέπειτα Darth Vader), στράφηκε τελικά ενάντια στον δημιουργό του στο τέλος, τον Αυτοκράτορα Πάλπατιν και τον εξόντωσε, έτσι και στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, ο παραμορφωμένος ύστερα από μια μονομαχία Gregor Clegane (μετέπειτα Robert Strong), στράφηκε τελικά ενάντια στον δημιουργό του στο τέλος, τον Qyburn και τον εξόντωσε.
Αντίστοιχα, όπως στο Starwars, ο εμφύλιος πόλεμος βοήθησε τον αδίστακτο, τυραννικό και εχθρό του λαού Πάλπατιν να γίνει Αυτοκράτορας του Σύμπαντος, έτσι και  στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, ο εμφύλιος πόλεμος βοήθησε την αδίστακτη, τυραννική και εχθρό του λαού Σέρσει να γίνει βασίλισσα του Γουέστερος.

Και όπως στο Starwars στο τέλος ο Αυτοκράτορας Πάλπατιν εξοντώθηκε στο τέλος μέσα στο Death Star, ενώ ο στρατός του γύρω από αυτόν ταυτόχρονα διαλύθηκε, έτσι και στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, η Σέρσει εξοντώθηκε στο τέλος μέσα στο Red Keep, ενώ ο στρατός της γύρω από αυτήν ταυτόχρονα διαλύθηκε.
Ακούγεται δε πολύ, ότι τόσο στο Starwars 9, καθώς και στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, οι στρατηγοί Hux της First Order και ο απάτρις Χάρρυ της Golden Company, θα προδώσουν έκαστος τους αρχηγούς τους (τον Kylo Ren και την Σέρσει αντίστοιχα).
Και φημολογείται επίσης, ότι στο τέλος και του Starwars 9, καθώς και στο τέλος της σειράς Game of Thrones, η διοίκηση των δυο αυτών κόσμων, δεν θα είναι μια κεντρική διακυβέρνηση (π.χ. New Republic, First Order ή τα εφτά βασίλεια το Γουέστερος ενωμένα από τους Τανγκάριεν), αλλά κάθε πλανήτης στο Starwars και κάθε βασίλειο στο Γουέστερος θα είναι ανεξάρτητα κράτη, χωρίς μια ενιαία κεντρική κυβέρνηση].
Επιπλέον, λέγεται ότι ανάμεσα στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones και τις ταινίες και τα μυθιστορήματα του Starwars της Disney, ακούγεται ότι θα υπάρξει ακόμα μια μεγάλη ομοιότητα.
Έτσι, όπως είναι γνωστό, στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, στα πιο άγνωστα Βόρεια και ανεξερεύνητα μέρη του Westeros (Far North Land), κατοικούν οι White Walkers (The Others), οι οποίοι θέλουν να εισβάλουν στο Westeros και να υποτάξουν/αφανίσουν όλους τους ανθρώπους.


Και πραγματικά, οι White Walkers στο τέλος της 7ης σεζόν εισβάλουν τελικά στο Westeros, κάτι που έχει τελικά ως αποτέλεσμα όλοι οι διεκδικητές του Σιδερένιου Θρόνου, να σταματήσουν τις μεταξύ τους διαμάχες και να ενωθούν/συμμαχήσουν ενάντια σε αυτή την παγκόσμια απειλή για να σώσουν την ανθρωπότητα.
Αντίστοιχα, στις ταινίες και τα μυθιστορήματα του Starwars της Disney, στα πιο άγνωστα και ανεξερεύνητα μέρη του σύμπαντος (The Unknown Regions), κατοικούν οι Grysks (https://starwars.fandom.com/wiki/Grysk), οι οποίοι θέλουν να εισβάλουν στο σύμπαν και να υποτάξουν/αφανίσουν όλους τους κάτοικους του.

Έτσι, υποστηρίζεται ότι κατά την διάρκεια του 9ου επεισοδίου του Starwars (https://screenrant.com/star-wars-9-real-villain-rey-kylo-theory/, https://screenrant.com/star-wars-9-real-villain-rey-kylo-theory/2/, https://screenrant.com/star-wars-9-kylo-ren-villain-threat-r,ey/, https://screenrant.com/star-wars-thrawn-alliances-grysks-yuuzhan-vong/, https://screenrant.com/star-wars-thrawn-alliances-grysks-yuuzhan-vong/2/), οι Grysks στην διάρκεια της θα εισβάλουν τελικά στο σύμπαν, κάτι που έχει τελικά ως αποτέλεσμα όλοι οι αντιμαχόμενοι (First Order, The Resistance), να σταματήσουν τις μεταξύ τους διαμάχες και να ενωθούν/συμμαχήσουν ενάντια σε αυτή την διασυμπαντική αυτή απειλή για να σώσουν τον κόσμο.
[Φυσικά εννοείται ότι η εισβολή των Grysks μπορεί να συμβεί και στην νέα τριλογία του πολέμου των Άστρων (επεισόδια 10, 11, 12), η οποία ήδη ετοιμάζεται, ενώ η παρούσα τριλογία (επεισόδια 7, 8, 9), από ότι ακούγεται θα έχει ως κύριο ανταγωνιστή ξανά τον Αυτοκράτορα Palpatine, ο οποίος θα επιστρέψει για άλλη μία φορά].
Τέλος, ο Μπραν πήγε να βρει τον Μπλάουντραβεν για να τον εκπαιδεύσει στο μέρος που αυτός ήταν εξόριστος σε ερημική τοποθεσία, μέσα σε ένα δέντρο (όπως ο ακριβώς ο Λιουκ έψαξε να βρει τον εξόριστο Γιόντα για να τον εκπαιδεύσει και η Ρέι τον εξόριστο Λιουκ για να την εκπαιδεύσει).
[Ο τρόπος θανάτου του Night King από την Άρυα Σταρκ στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones: The Long Night, είναι ίδιος τον θάνατο ενός πραιτοριανού φρουρού του Snoke από την Ρέι στο Starwars: The Last Jedi.
Ο Night king δεν παθαίνει τίποτε από την φωτιά των δράκων της Ντενάρυς Τανγκάριεν στο επεισόδιο The Long Night, όπως και ο Luke Skylwaker, δεν παθαίνει τίποτε από τα πυρά λέιζερ του στρατού της First Order στο The Last Jedi, αν και αυτός συμβαίνει στην περίπτωση αυτή, διότι ο ίδιος δεν βρίσκεται στην πραγματικότητα εκεί και την θέση του την έχει πάρει μια οπτασία.


Τέλος, η άμεση κατάρρευση και διάλυση του στρατού του Night King με τον θάνατο του, ύστερα από επίθεση της μικροκαμωμένης Άρυα Σταρκ, η οποία του επιτέθηκε «από το πουθενά» στο τέλος του επεισοδίου The Long Night,  θυμίζει κατά πολύ την άμεση κατάρρευση και διάλυση του στρατού των Droids στο Phantom Menace ύστερα από επίθεση του μικρού Anakin Skylwaker, ο οποίος επιτέθηκε στο σκάφος κεντρικού ελέγχου αυτών «από το πουθενά» στο τέλος της ταινίας αυτής.

Τελικά, η Ντάνυ με τον δράκο της, τον Ντρόγκον και τους Άσπιλους υπό τον Grey Worm (Γριζοσκώληκα), κατέστρεψαν ολοκληρωτικά την πρωτεύουσα του Γουέστερος, το Kings Landing, ενώ στην συνέχεια, η ίδια που είχε με βάση τον τελικό φανατικό λόγο που έδωσε σχέδια για την κατάκτηση όλου του κόσμου, δολοφονήθηκε από τον έμπιστο της, τον Τζον Σνόου.

Αντίστοιχα, ο Snoke με την Starkiller Base, και τους Stormtroopers της First Order υπό τον στρατηγό Hux, κατέστρεψαν ολοκληρωτικά το πλανητικό σύστημα-πρωτεύουσα της New Republic, ενώ στην συνέχεια, ο Snoke που είχε με βάση τον φανατικό λόγο που έδωσε ο Hux εκ μέρους του στον στρατό του, σχέδια για την κατάκτηση όλου του Σύμπαντος, δολοφονήθηκε από τον έμπιστο του, τον Kylo Ren.

[Συγκεκριμένα, η καταστροφή του Kings Landing και του στόλου του Euron Greyjoy από την Ντάνυ, θυμίζει κατά πολύ την καταστροφή του πλανητικού συστήματος που ήταν πρωτεύουσα του Σύμπαντος, καθώς και του διαστημικού στόλου της New Republic από τον Snoke].

Στην επερχόμενη ταινία Starwars 9: Rise of Skylwaker, αναμένεται η δεύτερη επιστροφή του Αυτοκράτορα Πάλπατιν για την κατάκτηση του σύμπαντος, ως ενός άλλου Night King, ο οποίος επιστρέφει για δεύτερη φορά στο Γουέστερος στην τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones» για μία δεύτερη προσπάθεια κατάκτησης αυτού.


Θα εξοντωθεί άραγε και ο Πάλπατιν από μία εκπαιδευμένη από έναν ισχυρό πολεμιστή κοπέλα όπως έγινε με τον Night King (δηλαδή από Rey που εκπαιδεύτηκε από τον Luke Skylwaker, ή ακόμα και από τον Kylo Rn που εκπαιδεύτηκε από τον ίδιο και τον Luke Skylwaker, όπως η Άρυα Σταρκ που εκπαιδεύτηκε από τον Jaken Heghar);
Ο δε Kylo Ren, θυμίζει αρκετά επίσης τον Jamie Lannister, αφού και οι δυο εξόντωσαν έναν ηγέτη που υπηρετούσαν (τον Snoke και τον Mad King αντίστοιχα), οι οποίοι κατέστρεψαν ή απειλούσαν να καταστρέψουν την κεντρική πρωτεύουσα (του Σύμπαντος και του Kings Landing αντίστοιχα) μαζί με όλους τους τους κάτοικους.
Επίσης, και οι δυο τους φάνηκε για ένα διάστημα ότι πήγαν με τους κάλους, ακούγοντας αρχικά για ένα διάστημα και βοηθώντας τις ηρωίδες των σειρών αυτών (την Rey και την Brien of Tarth αντίστοιχα), με τις οποίες μάλιστα ανέπτυξαν μία στενή φιλική σχέση, όμως στο τέλος και οι δυο τις προδώσαν και επέστρεψαν ξανά στους κακούς.
Η εκπαίδευση της Rey, όπως και του Kylo Ren (από τον Snoke) από τον Luke Skylwaker σε έναν απομονωμένο πλανήτη, θυμίζει κατά πολύ την εκπαίδευση του Μπραν Σταρκ από τον Three-Eyed-Raven σε μία απομονωμένη σπηλιά.
Και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις, αμέσως μετά την εξόντωση του Snoke, καθώς και της Σέρσει Λάνιστερ, τον Θρόνο τον παίρνει στην πρώτη περίπτωση ο Kylo Ren και στην δεύτερη ο Μπραν Σταρκ, ο ένας με την βία και ο άλλος ειρηνικά.
Παράλληλα και οι δυο αντιμετωπίζουν αποσχιστικά κινήματα (ο Kylo Ren από την Resistance, υπό την μητέρα του, την πριγκίπισσα Λεία, ενώ ο Μπραν στον Βορρά από την αδερφή του, την Σάνσα).
Ο ηρωικός θάνατος του στρατηγού Άκμπαρ στην μάχη, θυμίζει αρκετά τον ηρωικό θάνατο του Τζόρα Μόρμοντ στην μάχη.
Ο δε ηρωικός θάνατος του Theon Greyjoy για την προστασία του Μπραν Σταρκ και του κόσμου από τον Night King, θυμίζει αντίστοιχα τον ηρωικό θάνατο της Vice Admiral Holdo, για την προστασία της πριγκίπισσας Λεία και της αντίστασης από την First Order.
Η καταστροφή του υπερόπλου της Starkiller Base από τον διαστημικό «στόλο» της Resistance, θυμίζει αντίστοιχα την εξόντωση ενός εκ των υπερόπλων της Ντάνυ, δηλαδή του δευτέρου δράκου της από τον στόλο του Euron Greyjoy
Οι προδοσία όλων των φίλων του του μισθοφόρου Μπρον για χρήματα, θυμίζει αντίστοιχα την προδοσία όλων των φίλων του του DJ για χρήματα.
Η αποστασία του Finn από την First Order και το αιώνιο μίσος της Captain Phasma εναντίον του, όπως και η τελική μάχη αυτών, θυμίζει αρκετά την αποστασία του Sandor Clegane από τους Λάνιστερ και το αιώνιο μίσος του Gregor Clegane εναντίον του (καθώς και το δικό του έναντι του αδερφού του), όπως και η τελική μάχη αυτών (το γνωστό Cleganebowl).
Η δε επανάσταση του Gregor Clegane έναντι του αφέντη του, του Qyburn, ο οποίος και τον «αναδημιούργησε», θυμίζει κατά πολύ την επανάσταση του Darth Vader έναντι του αφέντη του, του Emperor Palpatine (Darth Sidious), ο οποίος και τον «αναδημιούργησε».
Με την διαφορά όμως, ότι στην πρώτη περίπτωση, ο Gregor Clegane εξεγέρθηκε έναντι του αφέντη του λόγω του μεγάλου μίσους για τον αδερφό του, ενώ στην δεύτερη, ο Darth Vader έναντι του δικό του αφέντη, λόγω της μεγάλης αγάπης προς τον γιο του. 
Τέλος, η εξόντωση όλης της Αυτοκρατορικής Φρουράς του Snoke από τους Kylo Ren και Rey, θυμίζει την εξόντωση όλης της Queensguard της Σέρσει Λάνιστερ από τον Sandor Clegane].


Επιπλέον, από ότι φαίνεται τον ρολό των White Walkers και του Night King, ο οποίος επιστρέφει ξανά στο τέλος της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones», στην νέα ταινία StarWars (The Rise of Skylwaker), θα αναλάβει τελικά ο Αυτοκράτορας Πάλπατιν, ο οποίος θα επιστρέψει ξανά και από ότι φαίνεται κρυφός στρατός και στόλος που αυτός διατηρεί στις Unknown Regions του Σύμπαντος (αντι για τους Grysks όπως αναμένονταν αρχικά).

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ο στρατός των παραπάνω έχει δημιουργηθεί «τεχνικά» (με κλωνοποίηση ο στρατός του Πάλπατιν, με μάγια ο στρατός των White Walkers), ενώ και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις αναφέρεται η επιστροφή των μεγάλων κακών (από τον Yupe Tashu ο Πάλπατιν, και από την προφητεία του Αζόρ Αχάι οι White Walkers).
Παράλληλα, και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, οι στρατοί αυτοί είναι κρυμμένοι σε άγνωστα και ανεξερεύνητα μέρη (στις Unknown Regions του Σύμπαντος ο στρατός του Πάλπατιν, στον απώτατο Βορρά οι White Walkers), ενώ από ότι φαίνεται η επιστροφή αυτών, θα κάνει πρώην εχθρούς να συμμαχήσουν από κοινού για να τους αντιμετωπίσουν (των Kylo Ren και Rey στην μία περίπτωση και της Dany και του John Snow στην άλλη).

Και στην τελική μάχη, η οποία από ότι φαίνεται θα εξοντώσει οριστικά αυτή την φορά τους κακούς και τον στρατό τους, θα υπάρξει πιθανόν θάνατος στην μάχη για κάποιους (π.χ. του Kylo Ren όπως του Jorah Mormont), με εξιλέωση για την κοινή επιβίωση (π.χ. σαν του Τζέιμι Λάνιστερ) ή χωρίς.
Ενώ είναι πιθανόν ο αρχηγός των κακών και στις δύο περιπτώσεις να εξοντωθεί από έναν συγγενή του (ο μεν Night King, ο οποίος λέγεται ότι καταγόταν από  τους Σταρκ από την Arya Stark, ενώ η Rey λέγεται ότι θα εξοντώσει τον Palpatine, του οποίου φημολογείται πως είναι εγγονή), ενώ και τέλος και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, ο φημολογούμενος από εκλεκτή πριγκιπική γενιά «Εκλεκτός των Προφητειών» (John Snow και Rey αντίστοιχα), εμφανίζεται ως ορφανός ή και νόθος ακόμα.
Η δε μάχη της Ren με τον Kylo Ren και ο τραυματισμός αυτού, θυμίζει την μάχη του Obi Wan Kenobi με τον Anakin Skylwaker και τον τραυματισμό αυτού.
Ο θάνατος του Luke Skylwaker παραπέμπει κατά πολλούς στον θάνατο του master Yoda.
Ο θάνατος των Han Solo και San Tekka παραπέμπει από τον Kylo Ren κατά πολλούς στον θάνατο του Obi Wan Kenobi από τον Darth Vader.
Oθυσιαστικά, στις νέες ταινίες StarWars, ο C3PO αντικαθίσταται από τον BB-8, η Λεία και ο Χαν Σόλο από τον Πόε Ντάμερον, ο λιποτάκτης από την Αυτοκρατορία Χαν Σόλο (ατομικά) από τον λιποτάκτη από το Πρώτο Τάγμα Φιν, ο Αυτοκράτορας Πάλπατιν από τον Σνόουκ, ο Μπόμπα Φετ από την Καπτεν Φάσμα, η Μον Μόθμα από την Λεία, ο Μπέιλ Οργκάνα από τον Lanever Villecham, ο Τάρκιν από τον Χουξ, ο Λιουκ από την Ρέι, και ο Darth Vader από τον Kylo Ren.
Φαίνεται δε επίσης, ότι στις νέες ταινίες StarWars, τον ρολό των ψυχολογικά διαταραγμένων και βίαιων Viserys και Dany Targaryen, η οποία βοηθά στον θάνατο του αδερφού της (καθώς και του συζύγου της, του Καλ Ντρόγκο, του οποίου οικειοποιείται αργότερα τον στρατό) και γίνεται η νέα κατακτητής του Γουέστερος, τον παίζουν οι ψυχολογικά διαταραγμένοι και βίαιοι Snoke και Kylo Ren.
Εκ των οποίων ο δεύτερος, βοηθά στον θάνατο του πρώτου και γίνεται ο νέος κατακτητής του Σύμπαντος, ενώ και οι δύο (Dany Kylo και Kylo Ren), έχουν από έναν φανατικό στρατηγό αρχηγό του επίσης φανατικού στρατού τους (τους Hux και Grey Worm αντίστοιχα)].

[Η δε μάχη της Ren με τον Kylo Ren και ο τραυματισμός αυτού, θυμίζει την μάχη του Obi Wan Kenobi με τον Anakin Skylwaker και τον τραυματισμό αυτού.
Ο θάνατος του Luke Skylwaker παραπέμπει κατά πολλούς στον θάνατο του master Yoda.
Ο θάνατος των Han Solo και San Tekka παραπέμπει από τον Kylo Ren κατά πολλούς στον θάνατο του Obi Wan Kenobi από τον Darth Vader.
Oθυσιαστικά, στις νέες ταινίες StarWars, ο C3PO αντικαθίσταται από τον BB-8, η Λεία και ο Χαν Σόλο από τον Πόε Ντάμερον, ο λιποτάκτης από την Αυτοκρατορία Χαν Σόλο (ατομικά) από τον λιποτάκτη από το Πρώτο Τάγμα Φιν, ο Αυτοκράτορας Πάλπατιν από τον Σνόουκ, ο Μπόμπα Φετ από την Καπτεν Φάσμα, η Μον Μόθμα από την Λεία, ο Μπέιλ Οργκάνα από τον Lanever Villecham, ο Τάρκιν από τον Χουξ, ο Λιουκ από την Ρέι, και ο Darth Vader από τον Kylo Ren].
Φαίνεται δε επίσης, ότι στις νέες ταινίες StarWars, τον ρολό των ψυχολογικά διαταραγμένων και βίαιων Viserys και Dany Targaryen, η οποία βοηθά στον θάνατο του αδερφού της (καθώς και του συζύγου της, του Καλ Ντρόγκο, του οποίου οικειοποιείται αργότερα τον στρατό) και γίνεται η νέα κατακτητής του Γουέστερος, τον παίζουν οι ψυχολογικά διαταραγμένοι και βίαιοι Snoke και Kylo Ren.
Εκ των οποίων ο δεύτερος, βοηθά στον θάνατο του πρώτου και γίνεται ο νέος κατακτητής του Σύμπαντος, ενώ και οι δύο (Dany Kylo και Kylo Ren), έχουν από έναν φανατικό στρατηγό αρχηγό του επίσης φανατικού στρατού τους (τους Hux και Grey Worm αντίστοιχα).
Επιπλέον, από ότι φαίνεται τον ρολό των White Walkers και του Night King, ο οποίος επιστρέφει ξανά στο τέλος της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones», στην νέα ταινία StarWars (The Rise of Skylwaker), θα αναλάβει τελικά ο Αυτοκράτορας Πάλπατιν, ο οποίος θα επιστρέψει ξανά και από ότι φαίνεται κρυφός στρατός και στόλος που αυτός διατηρεί στις Unknown Regions του Σύμπαντος (αντι για τους Grysks όπως αναμένονταν αρχικά).
Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ο στρατός των παραπάνω έχει δημιουργηθεί «τεχνικά» (με κλωνοποίηση ο στρατός του Πάλπατιν, με μάγια ο στρατός των White Walkers), ενώ και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις αναφέρεται η επιστροφή των μεγάλων κακών (από τον Yupe Tashu ο Πάλπατιν, και από την προφητεία του Αζόρ Αχάι οι White Walkers).
Παράλληλα, και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, οι στρατοί αυτοί είναι κρυμμένοι σε άγνωστα και ανεξερεύνητα μέρη (στις Unknown Regions του Σύμπαντος ο στρατός του Πάλπατιν, στον απώτατο Βορρά οι White Walkers), ενώ από ότι φαίνεται η επιστροφή αυτών, θα κάνει πρώην εχθρούς να συμμαχήσουν από κοινού για να τους αντιμετωπίσουν (των Kylo Ren και Rey στην μία περίπτωση και της Dany και του John Snow στην άλλη).
Και στην τελική μάχη, η οποία από ότι φαίνεται θα εξοντώσει οριστικά αυτή την φορά τους κακούς και τον στρατό τους, θα υπάρξει πιθανόν θάνατος στην μάχη για κάποιους (π.χ. του Kylo Ren όπως του Jorah Mormont), με εξιλέωση για την κοινή επιβίωση (π.χ. σαν του Τζέιμι Λάνιστερ) ή χωρίς.
Ενώ είναι πιθανόν ο αρχηγός των κακών και στις δύο περιπτώσεις να εξοντωθεί από έναν συγγενή του (ο μεν Night King, ο οποίος λέγεται ότι καταγόταν από  τους Σταρκ από την Arya Stark, ενώ η Rey λέγεται ότι θα εξοντώσει τον Palpatine, του οποίου φημολογείται πως είναι εγγονή), ενώ και τέλος και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, ο φημολογούμενος από εκλεκτή πριγκιπική γενιά «Εκλεκτός των Προφητειών» (John Snow και Rey αντίστοιχα), εμφανίζεται ως ορφανός ή και νόθος ακόμα.
Τελικά, από όλα τα παραπάνω, γίνεται φανερό, ότι οι ομοιότητες μεταξύ των δυο αυτών σειρών, είναι πραγματικά πολλές, και είναι πραγματικά άξιο απορίας, πια σειρά και σεναριογράφος, αντέγραψε ποιον.
[Ως κατακλείδα, εδώ θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, ότι η εισβολή των Άλλων (Others) στην σειρά Game of Τhones (ή η εισβολή των Grysks, εάν αυτή τελικά συμβεί στο 9ο επεισόδιο του Starwars), οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από ανθρωπινά πλάσματα (παιδιά του δάσους), οι οποίοι υποτίθεται είχαν έρθει και απειλήσει την ανθρωπότητα στο παρελθόν, και τώρα επιστρέφουν και αυτή θα πρέπει να ενωθεί υπό έναν ηγέτη για να σωθεί, ξεχνώντας τις εθνικές και θρησκευτικές διάφορες της, θυμίζει πολύ το Blue Beam Project.
Σύμφωνα δε με αυτό, θα συμβεί εισβολή στην ανθρωπότητα ψευδοεξωγήινων (ανθρωπινά κατασκευάσματα στην πραγματικότητα), οι οποίοι υποτίθεται θα έχουν ξαναεισβάλει σε αυτή στο παρελθόν, και τώρα επιστρέφουν και αυτή θα πρέπει να ενωθεί υπό έναν ηγέτη για να σωθεί, ξεχνώντας τις εθνικές και θρησκευτικές διάφορες της, σχηματίζοντας μια παγκόσμια κυβέρνηση και τάξη (New World Order).
Κατά τον ίδιο τρόπο, και η ιστορία του υποτιθέμενου «καλού Θεού της Φωτιάς» στην σειρά «Game of Thrones», ο οποίος αντιμάχεται τον «κακό Θεού του Σκότους και του Ψύχους», είναι εμπνευσμένη από την ψευδο-ιστορία λάσπης των μασόνων κατά του Χριστιανισμού (https://www.impantokratoros.gr/mhtropoliths-peiraios-masonia2.el.aspx, http://ikivotos.gr/post/2462/o-peiraiws-serafeim-gia-toys-tektones)]. 
Και όπως στους εξόριστους Αυτοκρατορικούς (First Order), συνέβη μια αλλαγή στην ηγεσία τους μετά την εξόντωση του κατά τον Gallius Rax τρελού Αυτοκράτορα Πάλπατιν, από την Σλοάν, την θέση της οποίας κατέλαβε ο Snoke, έτσι και στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, συμβαίνει μια αλλαγή στην ηγεσία των διεκδικητών Τανγκάριεν, όταν μετά τον θάνατο του Βισέρυς, την θέση του παίρνει η αδερφή του η Ντάνυ.
Οι δε εξόριστοι Αυτοκρατορικοί, απέκτησαν σταδιακά έναν στρατό σκλάβων, πλήρως εκπαιδευμένων από τα παιδικά τους χρόνια και φανατικά πιστών στους ίδιους, με ηγέτη του τον στρατηγό Hux.
Και η Ντάνυ, απέκτησε επίσης σταδιακά έναν στρατό σκλάβων, πλήρως εκπαιδευμένων από τα παιδικά τους χρόνια και φανατικά πιστών στην ίδια, τους Ασπίλους, με ηγέτη τους τον Grey Worm.
Στην διάρκεια της προσπάθειας επανάκτησης της κυριαρχίας του Σύμπαντος οι Αυτοκρατορικοί κατέστρεψαν και λεηλάτησαν πολλούς πλανήτες, ακριβώς όπως παλαιοτέρα έκανε ο Αυτοκράτορας Πάλπατιν.
Αντίστοιχα και η Ντάνυ στην προσπάθεια επανάκτησης του Στέμματος της κατέστρεψε και λεηλάτησε πολλές πόλεις στο Έσσος, ακριβώς όπως παλαιοτέρα έκανε ο προγονός της, ο Άεγκον Τανγκάριεν.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η αναδημιουργία του Death Star από την First Order τον καιρό της εξορίας της, όπως ακριβώς συνέβη και η αναδημιουργία των δράκων από την Ντάνυ τον καιρό της εξορίας της.
Οι Αυτοκρατορικοί (First Order) κατέστρεψαν μέσω του υπερόπλου τους, το νέο Mega Death Star, το οποίο με το λέιζερ που εκτόξευε, κατέστρεψε όλο το πλανητικό σύστημα-πρωτεύουσα της New Republic, εξοντώνοντας όλους τους κατοίκους του.
Αντίστοιχα η Ντάνυ κατέστρεψε μέσω του υπερόπλου της (του δράκου της), ο οποίος με τις φλόγες που έβγαζε, κατέστρεψε όλη την πρωτεύουσα του Γουέστερος, το Kings Landing, εξοντώνοντας όλους τους κατοίκους του.
Ο Snoke, εξοντώθηκε στην αίθουσα του Θρόνου από έναν έμπιστο του που θεωρούσε αδύναμο, τον Kylo Ren, μαζί με τους φρουρούς του (με την βοήθεια της Ρέι).
Αντίστοιχα η Ντάνυ εξοντώθηκε στην αίθουσα του Σιδερένιου Θρόνου από έναν έμπιστο του που θεωρούσε αδύναμο, τον Τζον Σνόου.
Τέλος στο επεισόδιο 9 του Star Wars (με τίτλο: «The Rise of the Skylwaker»), θα έχουμε την επιστροφή του πνεύματος του ίδιου του Αυτοκράτορα Πάλπατιν, ο οποίος μέσω των προηγουμένων επεισοδίων, θα ολοκληρώσει σε αυτό όλα τα πρότερα σχέδια του.
Αντίστοιχα, στα δυο τελευταία επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones, είχαμε την επιστροφή του πνεύματος του Mad King από την κόρη του, την Ντάνυ, η οποία και ολοκλήρωσε το σχέδιο του για την πλήρη καταστροφή του Kings Landing.
Όμως, εδώ μπορεί να αναφερθεί, ότι υπήρξε και μια σημαντική διαφορά στις δυο παραπάνω σειρές:
Έτσι, με τον θάνατο του Snoke, ο Kylo Ren κατέλαβε τον Θρόνο και ανακηρύχτηκε ο νέος ηγέτης της First Order, ενώ με τον θάνατο της Ντάνυ, ο Τζον Σνόου απαρνήθηκε τον Θρόνο, όπως και ο Ένταρντ Σταρκ είχε κάνει πριν από αυτόν, τον καιρό της Επανάστασης του Ρόμπερτ.

Τέλος, πιθανότατα με το τέλος του επεισοδίου 9 του Starwars θα έχουμε το τέλος της γραμμής αίματος των Skylwaker, όπως και με το τέλος της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones είχαμε το τέλος της της γραμμής αίματος των Τανγκάριεν.

[Παράλληλα, τόσο η Κάτνις στις ταινίες «Hunger Games», όσο και ο Τζον Σνόου στην τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», εξόντωσαν την ηγέτιδα που υπηρετούσαν (Άλμα Κόιν και Ντάνυ) και εξορίστηκαν στον τόπο από τον οποίο είχαν έρθει αρχικά (περιοχή 2 και Τείχος). Παράλληλα, τόσο η Κόιν, όσο και η Ντάνυ, εξόντωσαν αλλήλους τυράννους των οποίων και πήραν τελικά την θέση (τον Κοριολάνους Σνόου και την Σέρσει)].

ΕΞΤΡΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ GAME OF THRONES ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
UNHAPPY MARRIAGE OF EDWARD II OF ENGLAND AND BEAUTIFULL ISABELLA OF FRANCE=ROBERT AND CERSEI MARRIAGE
AERYS DEATH OF HIS KINGSGUARD JAMIE LANISTER=CALIGULA DEATH OF HIS PRATEORIAN CASSIUS CHAREA
DROGO DEATH THAT SAVED WESTEROS OF HIS INVASION=ATTILA AND OGODAI DEATHS THAT SAVED BYZANTINE EMPIRE AND WESTERN EUROPE OF THEIR INVASIONS
MEDICCI=IRON BANK
JAMIE LANISTER=GODTFRIED VON BERLICHINGEN
RED WEEDING=KUJIKI’S FEAST IN WHICH THE FIRST EMPEROR OF JAPAN JIMMU SLAUGHTERED WITH TREACHERY HIS ENEMIES AFTER A SONG HE SUNG BY HIMSELF
RHAEGAR AND LYANNA=JOHN LACKLAND AND HIS WIFE ISABEBELLA ARGOULENNE
RHAEGAR SON AEGON WHICH IS SAID BY SOME THAT HAD BEEN SAVED AND REPLACED BY A FARM BOY THAT DIED IN HIS PLACE=HEKTOR SON ASTYANAX WHICH IS SAID BY SOME THAT HAD BEEN SAVED AND REPLACED BY A SLAVE BOY THAT DIED IN HIS PLACE
EDWARD THE MARTYR=JOFFRY LANISTER
TYRELLS=WOODVILLES AND STANLEYS
SEVEN KINGGUARD IN WESTEROS=SEVEN KINGSGUARD OF ALEXANDER THE GREAT AND DAVID
EALDORMAN OF NORTHUMBRIA=EDDARD STARK
REGINALD POLE, HEREWARD THE WAKE=JOHN SNOW
SHERMAN THAT LIBERATED CITIES BY FIRE=DANY THAT LIBERATED CITIES BY FIRE AND BLOOD
RAMSAY SADISM=ASSURBANIBAL SADISM
MYR=TORBRON, TOLOUSE
PENTOS=FLORENCE, PISA, GENOA
TYROSH=LISBON, PORTO
LYS=PARIS
VOLANTIS=NAPLES
LORATH=NOVGOROND, ARCHANGELENSK
NORVOS=MOSCOW
MEEREN=CAIRO, GIZA
QOHOR=KIEV
YUNKAI=LUXOR THEBES
DANY=MATILDA EMPRESS
ASTAPOR=BABYLON. BAGHAD
LENG=JAPAN
VALES DOTHRAK=CARACORUM, ATTILA’S CAPITAL …

DRAGONSTONE=ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

ΠΤΩΣΗ KINGS LANDING ΣΕ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΝΤΑΝΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ=ΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΩΣ ΣΕ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου