Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018


ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου του 2018, συνέβησαν κάποια πολύ σημαντικά γεγονότα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Καταρχάς, στις ΗΠΑ στις ενδιάμεσες εκλογές του στις 7 Νοέμβριου του 2018 (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/10/blog-post_615.html), ο νυν Αμερικάνος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, χάρις την σκληρή αντιμεταναστευτική του στάση, αλλά και ενισχυόμενος πολιτικά από την νίκη του ομοϊδεάτη του Μπολσονάρου στην Βραζιλία, κατάφερε να κερδίσει στις ενδιάμεσες εκλογές το Κογκρέσο.
Και ανέτρεψε για άλλη μια φορά (όπως στις προεδρικές εκλογές του 2016) τα μέχρι τότε αρνητικά για τον ίδιο προγνωστικά, καθώς και τις στημένες δημοσκοπήσεις, οι οποίες «προεξοφλούσαν συντριπτική ήττα», για τον ίδιο και το κόμμα του, τόσο στο Κογκρέσο, όσο και στην Βουλή των Αντιπροσόπων (την πλειοψηφία της οποίας κατέλαβαν οι δημοκρατικοί αντίπαλοί του, μέσω των οποίων εκλέχτηκαν και οι δύο πρώτες μουσουλμάνες υποψήφιοι στις ΗΠΑ).
Όλα αυτά συνέβησαν, διότι ενώ το κόμμα του είχε μεγάλη δυναμική πριν τις εκλογές αυτές, άρχισαν ξαφνικά να στέλνονται «όλος τυχαίως» δέματα-βόμβες σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτικους αντιπάλους τους Τραμπ, καθώς και εχθρικούς για τον ίδιο κερδοσκόπους και ΜΜΕ (π.χ. στον Ομπάμα, την Χίλαρι, τον Σόρος, ή το CNN).
Οι δε βόμβες αυτές, στάλθηκαν από δήθεν «ακροδεξιούς Αμερικάνους πατριώτες» και «φιλορτραμπικούς» τρομοκράτες, λες και αυτοί ήθελαν επίτηδες να «ηρωοποιήσουν» τους δημοκρατικούς και να αμαυρώσουν την ιδεολογία και την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ (https://redlineagrinio.gr/greece/opinion/67631-mpourloto-dixasmou-endiameses-ekloges), ως «ακροδεξιές και φασιστικές» (την στιγμή που ο ίδιος ο Τραμπ δήλωσε δημοσιά ότι είναι εθνικιστής και ότι στηρίζει όλους τους ομοϊδεάτες του εθνικιστές παγκόσμια).
Όμως, οι πολιτικές ταραχές που έγιναν στην Ονδούρα, οδήγησαν 7000 χιλιάδες άτομα από την χωρά αυτή να διασχίσουν με την βία τα σύνορα με το Μεξικό (http://www.zougla.gr/kosmos/article/ipa-o-trampo-ipegrapse-to-metanasteftiko-diatagma-gia-to-asilo-1642820), με στόχο τους, αφού διασχίσουν την χωρά αυτή, να εισέλθουν στις ΗΠΑ ζητώντας άσυλο, ακόμα και με την βία.
Ο Τραμπ όμως, δεν πτοήθηκε από την κατάσταση αυτή και ανακοίνωσε αντίθετα νέα αντιλαθρομεταναστευτική νομοθεσία στις ΗΠΑ (λέγοντας ότι θα αφαιρέσει το δικαίωμα της αυτόματης απόκτησης υπηκοότητας από τα παιδιά αλλοδαπών που γεννιούνται σε αμερικανικό έδαφος).
Όπως επίσης, ότι θα αποστείλει δεκαπέντε χιλιάδες στρατιώτες στα  σύνορο με το Μεξικό (περισσότερους από όσους Αμερικανούς στρατιώτες είναι αυτή την στιγμή στο Αφγανιστάν), με την εντολή, αν οι μετανάστες τους επιτεθούν με βία, αυτοί να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τα όπλα για την απόκρουση τους.

Με τον τρόπο αυτό, χρησιμοποιώντας σκληρή αντιλαθρομεταναστευτική ρητορεία και τονίζοντας τους κίνδυνους τη ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, καθώς και την καλή πορεία της Αμερικάνικης οικονομίας, ο Ντόναλντ Τραμπ, κατάφερε να συσπειρώσει τους οπαδούς του ξανά και να κερδίσει τις εκλογές στο Κογκρέσο.
Στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι η νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές, θα φέρει «τον σοσιαλισμό της Βενεζουέλας» στις ΗΠΑ, την έλευση ορδών «εγκληματιών», καθώς και πλήθους καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών από την Κεντρική Αμερική, ενώ η εκλογή των δημοκρατικών θα καταργήσει τα σύνορα αλλά και το ίδιο το κράτος των ΗΠΑ.
[Ο ίδιος ο Τραμπ, συμμετείχε σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, πιο ενεργά από όλους τους προκάτοχους του, διότι γνώριζε ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, θα είναι καθοριστικό για τα επόμενα δύο χρόνια της θητείας του.
Από τις προεδρικές εκλογές του 2016, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Τραμπ ελέγχει και τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου, Βουλή και Γερουσία.
Αν ο ίδιος κέρδιζε στις εκλογές, στις οποίες θα εκλεγούν τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και το 1/3 της Γερουσίας (ανανεώνοντας 33 έδρες της Γερουσίας και εκλέγοντας τα 435 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων), τότε ο ίδιος και το κόμμα του, θα διατηρούσουν την πλειοψηφία τους στα δύο σώματα, ενώ αυτές παράλληλα, η νίκη αυτή, μπορεί να του έδινε ακόμα και έναυσμα για μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος των ΗΠΑ (http://www.efsyn.gr/arthro/freno-ston-tramp-i-alma-gia-deyteri-thiteia).
Αν όμως τις έχανε, και οι δημοκρατικοί αντίπαλοι τις κέρδιζαν αυτοί και επίσης κατάφερναν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το Κογκρέσο, τότε ο Τραμπ θα κινδύνευε ακόμα και με καθαίρεση  από τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές έρευνες που θα ξεκινήσουν εναντίον του.
Η δε σημαντικότερη ομάδα στην οποία απευθύνθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, ήταν οι λευκοί που ανήκουν στην εργατική τάξη και ζουν στην επαρχία, οι οποίοι αποτελούν και την μεγαλύτερη ομάδα των ψηφοφόρων, αφού αυτή αντιστοιχεί περίπου στο 44% των πολιτών με δικαίωμα ψήφου στις ΗΠΑ.
Στην διάρκεια δε αυτής της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ συγκρούστηκε άγρια με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και (υποτιθέμενο) «δημοκρατικό αριστερό σοσιαλιστή» Ομπάμα, ο οποίος κερδίζει ασύστολα χρήματα, δίνοντας ομιλίες με αντάλλαγμα για αμοιβή δεκάδες χιλιάδες δολαρίων, όπως και άλλοι πρώην σοσιαλιστές ηγέτες (π.χ. Ολάντ, Παπανδρέου, Σρέντερ, Βαρουφάκη ή Μπιλ Κλίντον)].
Με βάση δε τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών αυτών, οι μεν Δημοκρατικοί έχουν πλέον την δυνατότητα να θέσουν εμπόδια σε μεγάλο μέρος του προγράμματός του Τραμπ στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αλλά επίσης και να του προκαλούν πολιτική αναταραχή σε κάθε νομοσχέδιο του Λευκού Οίκου που θα κατατίθεται, ενώ οι ίδιοι έχουν παράλληλα υποσχεθεί στον Τραμπ μία θυελλώδη δεύτερη διετία της προεδρικής θητείας από τον Ιανουάριο του 2019.
Αλλά από την άλλη πλευρά όμως και ο ίδιος Ντόναλντ Τραμπ, μετά την νίκη του στην Γερουσία, θα έχει την δυνατότητα να διαχειρίζεται την εξουσία, έστω και με περιορισμένο περιθώριο ελιγμών.
Άρα κατά κάποιον τρόπο, αυτές οι εκλογές ήρθαν «ισοπαλία» για τους δύο αντιπάλους, αφού κανείς του δεν πέτυχε την απόλυτη νίκη στο Κογκρέσο και την Γερουσία.
[Από την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, επανεκλέχτηκαν στην Βουλή των Αντιπροσώπων οι εξής: Κώστας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικάνος), Τσάρλι Κριστ (Δημοκρατικός), Τζον Σαρμπάνης (Δημοκρατικός ) και Ντίνα Τάιτους (Δημοκρατική)].
Επίσης, εδώ πρέπει να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με τα Τσεχικά αρχεία επί κομμουνιστικής διακυβέρνησης της χώρας αυτής, τα οποια αποχαρακτηριστήκαν πρόσφατα, ο Ντόναλντ Τραμπ, ήθελε από τον καιρό ακόμα του Ψυχρού Πολέμου (https://www.naftemporiki.gr/story/1407828/tsexia-i-kratiki-asfaleia-eixe-fakelo-gia-ton-tramp-epi-sosialismou), να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά δεν έβαλε τότε υποψηφιότητα, με το επιχείρημα ότι ήταν ακόμα πολύ νέος στην ηλικία.
[Θα παράλληλα πρέπει εδώ να ειπωθεί, ότι ο ρατσισμός, είναι μόνο στους «λευκούς Δυτικοευρωπαίους και Αμερικανούς». Σύντομα εισχώρησε και σε άλλες χώρες, τόσο της Ασίας, όσο και της Αφρικής.
Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα που θα μπορούσε τέτοιας χώρας που θα μπορούσε να αναφερθεί, είναι η Ζιμπάμπουε, της οποίας ο τότε δικτάτορας της χώρας αυτής, ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%BA/), είχε ανακοινώσει τα σχέδιά που είχε για την έναρξη ενός Ολοκαυτώματος εναντίον όλων των λευκών του κράτους αυτού.
Ο ίδιος συγκεκριμένα υποστήριξε τότε: «Ιστορικά, οι λευκοί είναι μία καταπιεστική, κακή, άτιμη, εγκληματική, και διαβολική φυλή!
Έχουμε αποφασίσει, ως εκ τούτου, να μην δείξουμε κανένα έλεος ακόμη και για τα λευκά παιδιά και να εξαφανίσουμε κάθε λευκό άνδρα, γυναίκα και παιδί στη Ζιμπάμπουε και να καθαρίσουμε το Μαύρο Αφρικάνικο έθνος μας από την ασθένεια της λευκότητας.
Θα αρπάξουμε το μωρό που θηλάζει από το στήθος της μητέρας του και θα του σπάσουμε το λαιμό του και θα κτυπήσουμε με το πτώμα του μωρού την μητέρα μέχρι θανάτου.
Ανυπομονώ να συμμετέχω προσωπικά στη σφαγή! Θα είναι μια όμορφη γενοκτονία εναντίον μιας κακιάς φυλής».
Ότι θέλει δηλαδή να κάνει στην Νότια Αφρική και το νυν κυβερνών κόμμα του Σίριλ Ραμοφάσα, αυτού του υποτιθέμενου «μετριοπαθούς εθνικιστή» επιχειρηματία, ο οποίος πρόσφατα την θέση του «ακραίου εθνικιστή» Τζέικομπ Ζούμα (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/11/blog-post_565.htmlhttps://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%BA/)].

Στην Ευρώπη, στην Γερμανία, είχαμε τελικά μετά τις ήττες του κόμματος της στην Έσση και την Βαυαρία, το τέλος της «εποχής Μέρκελ», αφού αυτή ανακοίνωσε, ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια, ούτε για την ηγεσία του κόμματος της (στο συνέδριο αυτού τις 7 και 8 Δεκεμβρίου στο Αμβούργο), ούτε για καγκελάριος (https://www.triklopodia.gr/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AE%CF%84%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB/#).
[Ενώ την πρόθεση του να παραιτηθεί από την ηγεσία του CSU, δήλωσε και ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών, Ζέεχοφερ (http://www.kathimerini.gr/994719/article/epikairothta/kosmos/germanika-mme-o-zeexofer-8elei-na-paraith8ei-apo-thn-hgesia-toy-csu)].
[Ο δε Νοέμβριος, ο μηνάς στον οποίο η Μέρκελ δήλωσε ότι δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα, τόσο για καγκελάριος, όσο και για την  ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, είναι γενικά ένας ιστορικός μήνας για την Γερμανία (https://www.defence-point.gr/news/i-istorikes-sybtosis-ke-i-mirea-gia-ti-germania-9i-noemvriou).
Συγκεκριμένα αυτόν τον μήνα, συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την παραίτηση του Κάιζερ Γουλιέλμου Β’  (και ακριβώς 100 χρόνια αργότερα και τον ίδιο μήνα παραιτήθηκε και η Μέρκελ), 95 χρόνια από το Πραξικόπημα της Μπυραρίας (και βλέπουμε στις μέρες μας, τόσο την άνοδο της ακροδεξιάς φεντεραλιστής πολιτικής υπό την Μέρκελ, όσο και την άνοδο της ακροδεξιάς και του ισλαμοφασισμού στην Γερμανία).
Αλλά επίσης και 80 χρόνια από την «Νύχτα των Κρυστάλλων» (ήδη στην Γερμανία σχηματίζονται «νέα τάγματα εφόδου» από ισλαμιστές, αναρχικούς και ακροδεξιούς), αλλά 29 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και για την ενοποίηση της Ανατολικής και της Δυτικής Γερμανίας.
(Όπως ακριβώς ο Μπίσμαρκ ενοποίησε την Γερμανία και αυτή έγινε μια επεκτατική υπερδύναμη που οδήγησε τον κόσμο στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπό τον εθνικιστή Κάιζερ (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%BF-%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B5%CE%B9.html, https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BD-%CF%84.html), έτσι και στις μέρες μας, η νέα ενοποίηση της Γερμανίας υπό τον Κολ το 1989, έκανε ξανά την Γερμανία επεκτατική υπερδύναμη που οδήγησε τον κόσμο σε έναν Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμο υπό την νεοεθνικίστρια Μέρκελ).
[Επίσης, εκατό έτη μετά την  λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, και την ίδρυση από τον τότε Αμερικανό πρόεδρο Γούντροου Γουίλσον μιας νέας (υποτιθέμενα) διεθνιστικής «συνεργατικής»  εξωτερικής πολιτικής και την ίδρυση μιας φιλελεύθερης διεθνούς τάξης πραγμάτων με την  ίδρυση ΚΤΕ, η «ιδεαλιστική» πολιτική των ΗΠΑ, εγκαταλείπεται από τον νυν ρεπουμπλικάνο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
(Στην πραγματικότητα τόσο οργανισμός της Κοινωνίας Των Εθνών (ΚΤΕ), όσο και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ο οποίος ιδρύθηκε με τον Β’ Παγκόσμιο χάρις τον πρόεδρο των ΗΠΑ Φραγκικό Ρούζβελτ το 1944 (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%80/), δημιουργήθηκαν με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΗΠΑ και το «μάντρωμα» της πολιτικής όλων των κρατών της γης υπό την διοίκηση οργανισμών που θα ήλεγχαν οι ίδιες).
Και όλα αυτά, προς όφελος μιας πιο ρεαλιστικής (real politik) και εθνικιστικής πολιτικής από πλευράς των ΗΠΑ, η  οποια την φέρνει πολλές φορές τις ΗΠΑ σε σύγκρουση με τα αλλά έθνη και ταυτόχρονα διαλύει πλήρως  την μεταπολεμική τάξη την οποια εγκαθίδρυσαν οι δυο δημοκρατικοί προκάτοχοι του (Γουίλσον, Ρούζβελτ)].
Η ανακοίνωση της αυτή, προσέφερε μεγάλη χαρά, όχι μόνο στους λαούς της ΕΕ, αλλά και στους «υποψήφιους μνηστήρες της θέσης της» μέσα στο κόμμα της, οι οποίοι άρχισαν να «ξεπηδούν από παντού» και φτάνουν μέχρι τώρα τους δώδεκα (https://www.zougla.gr/kosmos/article/dodeka-stelexi-tou-cdu-filodoksoun-na-8esoun-ipopsifiotita-gia-tin-igesia-tou).
[Παρόλα αυτά, πολλοί από τους υποψηφίους εκτιμάται ότι παίζουν τον «ρόλο των λαγών», προκειμένου να βοηθήσουν τα φαβορί, Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ και Φρίντριχ Μερτς, να κόψουν ψήφους από τους αντιπάλους τους].
Έτσι, στην Γερμανία, αναμένεται να διεξαχθεί ένα «Game of Thrones» για την διαδοχή στον θρόνο της Μέρκελ, ανάμεσα σε όλους τους επίδοξους μνηστήρες της (https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%86%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B9.html).
Ο δε Σόιμπλε αν και θεωρείται και ο ίδιος υποψήφιος διάδοχος της Μέρκελ στην καγκελαρία (ο οποίος επίσης χαρακτηρίζει «Κάτι σαν ευρωπαϊκή κανονικότητα» την άνοδο της ακροδεξιάς στην Γερμανία), δηλώνει δημοσιά ότι υποστηρίζει τον Φρίντριχ Μερτς (http://www.zougla.gr/kosmos/article/cdu-i-epistrofi-tou-mesia http://www.kathimerini.gr/994625/article/epikairothta/kosmos/frintrix-merts-h-ekdikhsh-toy-soimple-apenanti-sth-merkel) για διάδοχο της Μέρκελ, κάτι που αναμένεται ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στην υποψηφιότητα του Μερτς.

[Ο ανήλεης Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (που κάνει δυναμικό «come back»), αν καταφέρει να πάρει την θέση της Μέρκελ (αφού πρώτα την διώξει από την καγκελαρία, αφού εξαιτίας της την έχασε και ο ίδιος) και να γίνει αυτή την φορά καγκελάριος της Γερμανίας (ενώ ήδη προσπάθησε μία φορά να την ρίξει-https://www.liberal.gr/arthro/226892/diethni-themata/2018/WSJ-o-soimple-epicheirise-na-anatrepsei-tin-merkel-.html), θα εκπληρώσει κατά γράμμα το ρητό που λέει: «Η  εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται πάντα κρύο».
Παράλληλα, ο ίδιος ο Σόιμπλε τόνισε  ότι είναι επείγουσα για την ΕΕ, η δημιουργία του ευρωπαϊκού στρατού για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΕ (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CF%83%CF%8C%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF.html)].
Ο δε 62χρονος Φρίντριχ Μερτς, δικηγόρος και σύμβουλος μεγάλων επιχειρήσεων, ο οποίος χαρακτηρίζεται αντι-Μέρκελ (αφού διατηρούσε αντιδιαμετρικά αντίθετες απόψεις με αυτή σε όλα τα πολιτικά θέματα), προηγείται στις δημοσκοπήσεις για την εκλογή του νέου ηγέτη του κόμματος, τόσο της «μικρής Μέρκελ», δηλαδή της εκλεκτής της Μέρκελ, Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, όσο και του Γενς Σπαν, εκφραστή της «σκληρής δεξιάς» στο κόμμα (http://athina984.gr/wp-site/2018/11/08/kramp-karenmpaoyer-merts-span-oi-vasikes-toys-theseis/).
[Συγκεκριμένα, το 30% των Γερμανών θα ήθελαν δουν τον Μερτς ως νέο αρχηγό του κόμματος, έναντι του 19% που προτιμούν την Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ και το 6,2% τον Γενς Σπαν.
Παρόλα αυτά, η Καρενμπάουερ, βλέποντας τους Σπαν και Μερτς, να βάζουν στο κέντρο  το θέμα της λαθρομετανάστευσης, και να επικρίνουν την πολιτική της Μέρκελ στο ζήτημα αυτό, αναγκάστηκε και η ίδια να κάνει στροφή στις φιλολαθρομεταναστευτικές της απόψεις και να υιοθετήσει τις αντιλαθρομεταναστευτικές απόψεις των αντιπάλων της.

Έτσι η Καρενμπάουερ, δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή της στην FAZ,  ότι όσοι αιτούντες άσυλο θεωρούνται ύποπτοι για σοβαρά εγκλήματα, (π.χ. βιασμούς), δεν θα επιτρέπεται να πατήσουν το πόδι τους στην Ευρώπη και την Γερμανία.
Μάλιστα πρόσφατα, Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, στην προσπάθεια της «να κερδίσει πόντους για την διαδοχή της Μέρκελ», κάλεσε την ΕΕ και τις ΗΠΑ, να απαγορεύσουν να ελλιμενίζονται στα λιμάνια τους, τα ρωσικά πλοία, μετά την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου].
Με τον Φρίντριχ Μερτς και τον Γενς Σπαν για ηγέτες, η πολιτική του CDU, μετατοπίζεται όλο και πιο δεξιά, αφού και οι δυο,  έβαλαν στην ατζέντα τους το προσφυγικό, καθώς και την μεταναστευτική πολιτική της Μέρκελ, σε αντίθεση με την νυν γενική γραμματέα του CDU, Καρενμπάουερ.
Επίσης, ο ίδιος ο (επιχειρηματίας) Μερτς, ο οποίος φιλοδοξεί να διαδεχθεί την Μέρκελ, δήλωσε πως βγάζει «μόλις» 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο, ως πρόεδρος της γερμανικής θυγατρικής της BlackRock, ενώ παράλληλα πρόσθεσε, ότι ο ίδιος πιστεύει ότι ανήκει στο ανώτερο τμήμα της μεσαίας τάξης, πάρα στην ανώτερη τάξη (https://www.zougla.gr/kosmos/article/frintrix-merts-vgazo-peripou-ena-ekatomirio-evro-ton-xrono)!!!
Ο Μερτς δήλωσε επίσης μέσα στον Νοέμβριο στην Θουριγγία, ένα γερμανικό κρατίδιο στο οποίο η AfD έχει επιτύχει πολύ μεγάλα εκλογικά ποσοστά (υπό τον διαβόητο Μπγιορν Χόκε), όπως και σε άλλα κράτη της Ανατολικής Γερμανίας (https://www.tovima.gr/2018/11/23/world/giati-oi-anatolikogermanoi-apexthanontai-toso-poly-ti-merkel/), ότι θα πρέπει να αλλάξει η συνταγματική διασφάλιση παροχής ασύλου στην Γερμανία.
Αυτή, είχε θεσπιστεί, αμέσως μετά το πέρας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σαν μια προσπάθεια εξιλέωσης για τα εγκλήματα που διέπραξαν στον πόλεμο αυτό οι ναζιστές Γερμανοί και δίνει άσυλο σε όλους όσοι διώκονται πολιτικά.
Αν αυτό συμβεί, τότε θα μπορεί να αμφισβητηθεί το άσυλο εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην Γερμανία, ή μεταναστών οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο  στην Ευρώπη, προκειμένου να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την φτώχεια.
Ο Μερτς, προέβη πιθανότατα στις δηλώσεις αυτές, προκειμένου να προσπαθήσει να «προσεταιριστεί» και να «αρπάξει» ψήφους από το ακροδεξιό AfD (https://www.dw.com/en/cdu-hopeful-merz-decried-as-trump-light-for-questioning-asylum-rights/a-46404042, http://www.kathimerini.gr/996564/article/epikairothta/kosmos/germania-salos-apo-thn-amfisvhthsh-asyloy-apo-ton-fr-merts), χρησιμοποιώντας ακροδεξιά ρητορική, αντιγράφοντας και υιοθετώντας τις θέσεις του κόμματος αυτού.
Ο Μερτς, ο οποίος παρουσιάζει τον εαυτό του ως έναν αντι-Μέρκελ υποψήφιο, υπόσχεται επίσης ότι θα μειώσει στο μισό το ποσοστό της ακροδεξιάς ΑfD (υιοθετώντας εννοείται την θεματολογία της), ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος μετατοπίζει με τις συχνά ακραίες δηλώσεις του, το παιχνίδι της μάχης της διαδοχής της Μέρκελ, καθώς και την ατζέντα των Χριστιανοδημοκρατών, ολοένα και δεξιότερα.

Τόσο πολύ μάλιστα, ώστε οι δηλώσεις του ιδίου, καθώς και του υποστηρικτή επίσης ακραίων θέσεων και εσωκομματικού αντίπαλου του Γιενς Σπαν για τον περιορισμό του ασύλου και της μετανάστευσης (οι οποίες βρίσκουν πολλούς υποστηρικτές στην δεξιά πτέρυγα του CDU και στο CSU), έκαναν την τρίτη υποψήφιο για την διαδοχή της Μέρκελ, Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, να αποφύγει να προχωρήσει σε μετωπική αντιπαράθεση με αυτούς στα ζητήματα αυτά.
[Τελικά, ύστερα από αίτημα του τον υπουργό Υγείας της Γερμανίας και υποψήφιου για την ηγεσία του CDU, Γενς Σπαν, αποφασίστηκε,  το Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Μετανάστευση, το οποίο στηρίζει η Μέρκελ, να τεθεί σε ψηφοφορία στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος τον Δεκέμβριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, στο Αμβούργο].
Ενώ η ίδια, απέφυγε επίσης και να υπερασπιστεί την πολιτική της Μέρκελ στην λαθρομεταναστευτική κρίση του 2015 στην Γερμανία, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν θα πρέπει ποτέ να επαναληφθεί ξανά μία τέτοια κρίση στην χώρα.
Εδώ όμως, θα πρέπει να τονιστεί, ότι είτε το σώμα των αντιπροσώπων είναι αρνητικά διακείμενο στην Μέρκελ, είτε όχι, τα αποτελέσματα του συνεδρίου για την διαδοχή της θωρούνται απρόβλεπτα, αφού σε αυτό δεν πρόκειται να ψηφίσουν καθόλου οι ψηφοφόροι και τα μέλη του κόμματος.
[Ενδεχόμενη νίκη του Μερτς, θα σηματοδοτήσει μια στροφή προς τον φιλικό προς τις επιχειρήσεις δεξιό συντηρητισμό, τον οποίο η Μέρκελ είχε βάλει στην άκρη στην διάρκεια των 13 ετών της καγκελαρίας της.
O δε Μερτς, μετά από εκλογή του στην ηγεσία του CDU, θέλει να δώσει φοροελαφρύνσεις στους πλούσιους, καθώς και να καταργήσει τελείως τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας που δίνονται στους φτωχούς και τους ανέργους, οι οποίοι αυτή την στιγμή επιβιώνουν μόνο χάρις αυτά και είναι συνολικά 9 εκατομμύρια αυτή την στιγμή στην Γερμανία.
Στην περίπτωση αυτή, το μόνο βέβαιο είναι, ότι οι όλοι πληττόμενοι από τις βάρβαρες αυτές περικοπές, θα εγκαταλείψουν μαζικά το CDU, και θα στραφούν εξοργισμένοι και απελπισμένοι προς την εκλογική υποστήριξη ακραίων πολίτικων ομάδων και κομμάτων, όπως το ακροδεξιό AfD, προκειμένου «να βρουν το δίκιο τους».
Αλλά ούτε και μια εκλογή της Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ στην ηγεσία του CDU, της λεγομένης και «μίνι-Μέρκελ», θα είναι καλύτερη δημοσκοπικά για το κόμμα αυτό, αφού η ίδια αποτελεί πιστό αντίγραφο, καθώς και ένα φερέφωνο-μαριονέτα της κανονικής Μέρκελ, ενώ οι οπαδοί του κόμματος αυτού, ζητούν ανανέωση του κόμματος, και όχι μια «νέα Μέρκελ» μετά την Μέρκελ, η οποία θα συνεχίσει τις ίδιες με εκείνη καταστροφικές πολιτικές στην Γερμανία].
Και όλα αυτά, στην προσπάθεια τους να σταματήσουν την συνεχή «διαρροή ψήφων» προς την ακροδεξιά «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ενώ οι Σοσιαλιστές προσπαθούν αντίστοιχα να σταματήσουν την «διαρροή ψήφων» προς τους Πράσινους).
Επίσης, αναμένεται από πολλούς και η απομάκρυνση της Μέρκελ από την καγκελαρία πριν ή μετά τις ευρωεκλογές, έτσι ώστε να δώσει στον διάδοχο της στην ηγεσία του κόμματος τον Δεκέμβριο να διαφοροποιηθεί από αυτή και την πολιτική της. 
Ένα ακόμα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μέρκελ την περίοδο αυτή, ήταν και η αμφισβήτηση του Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση, από πολλά στελέχη του κόμματος της και κυρίως από τον υποψήφιο για την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Γενς Σπαν (https://www.protothema.gr/world/article/840090/germania-epidoxos-diadohos-tis-merkel-vazei-freno-sto-sumfono-gia-ti-metanasteusi/).

Το Σύμφωνο αυτό, αναμένεται να υπογραφεί πανηγυρικά σε διεθνή διάσκεψη τον Δεκέμβριο. Παρόλα αυτά, τόσο οι ΗΠΑ, η Ουγγαρία, η Αυστρία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να την υπογράψουν.
Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς, τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Γερμανία (https://www.zougla.gr/kosmos/article/iper-tis-dieksagogis-proron-eklogon-perisoteri-apo-tous-misous-germanous), ενώ το 68% αυτών δηλώνει ότι δεν στενοχωρήθηκε με την απόφαση της κυρίας Μέρκελ να αποχωρήσει από την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος]. 
Στις δε ευρωεκλογές του 2019 (https://sputniknews.gr/kosmos/201811201437397-sthriksh-laikistika-kommata-eyrwph-ereyna/, https://www.eleftherostypos.gr/politiki/325003-o-laikismos-katakta-tin-eyropi-i-anodos-perithoriakon-kommaton-aristeras-kai-dexias/), αναμένεται ότι θα υπάρξει μια «χειμαρρώδης» αύξηση των ποσοστών της ακροδεξιάς (https://www.news247.gr/politiki/akrodexia-stin-eyropi-i-giraia-ipeiros-den-mathainei-apo-ta-lathi-tis.6659802.html,https://www.news247.gr/politiki/eyropaiki-akrodexia-rosikos-doyreios-ippos.6664058.html) και αντίστοιχα τεράστια πτώση των σοσιαλιστών και της δεξιάς, ενώ σε αυτές, η συμμαχία του Σαλβίνι και Όρμπαν, διεκδικεί ακόμα και την δεύτερη θέση (https://www.news.gr/kosmos/article/1394545/independent-anodos-ton-akrodexion-ke-ethnikiston-stis-evroekloges.html), κάτι που αν επιτευχθεί, ίσως οδηγήσει τελικά ακόμα στην διάλυση της ίδιας της ΕΕ (http://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post.html, https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-o-%CE%BD%CF%84-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%84-%CE%BC%CF%80%CE%AC.html).
Τα δε ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, αυτή την στιγμή έχουν ως εξής: Ολλανδία 13%, Γαλλία 13%, Ελβετία 29,4%, Ιταλία 17,4%, Αυστρία 26%, Ελλάδα 7%, Γερμανία 12,6%, Δανία 21%, Τσεχία 11%, Σουηδία 17,6%, Φινλανδία 18%, Σλοβακία 8%, Ουγγαρία 19%, Βουλγαρία 9% και Κύπρος 3,7% (http://www.thetoc.gr/diethni/article/analusi-pws-i-eurwpi-eksethrepse-to-teras-tou-laikismou).
[Και αυτή την φορά στην Ευρώπη και στον κόσμο, δεν υπάρχει αντίπαλο δέος ή αντίπαλος για τα κινήματα της λεγομένης «Εναλλακτικής Δεξιάς» (όπως ήταν ο κομμουνισμός και ο φασισμός παλαιοτέρα), ενώ η φιλελεύθερη καπιταλιστική δημοκρατία, η οποία βρίσκεται σε παρακμή, δεν μπορεί επ’ ουδενί να χαρακτηριστεί «αντίπαλο δέος».
Αντίθετα, όλες οι Μεγάλες δυνάμεις (Ρωσία και ΗΠΑ), «εύνουν» την άνοδο δεξιών ευρωσκεπτικιστικό κινημάτων για την  διάλυση της ΕΕ, υπό την ιδεολογική καθοδήγηση του Ευρασιανιστή Ρώσου Ντούγκιν (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB/), καθώς και του ακροδεξιού Αμερικανού Μπανόν (http://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post.html).

Ουσιαστικά οι Αμερικανοί εφαρμόζουν απολυτά το δόγμα «Διαιρεί και βασίλευε», καταστρέφοντας την ΕΕ, σε αντίθεση με το δόγμα: «Η ισχύς εν τη ενώσει»].
Ταυτόχρονα, στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας, μετά τον βιασμό μιας νεαρής Γερμανίδας από Σύρους λαθρομετανάστες, σημειώθηκαν επεισόδια, όταν οπαδοί φιλολαθρομετανστευτικών κομμάτων (Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Αριστεροί), συγκρούστηκαν με οπαδούς της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD), όταν οι δυο αντίπαλες πορείες συναντήθηκαν (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/10/18-7.html).
Στην δε Θουριγγία της Γερμανίας, ο Bjorn Höcke, επανεξελέγη θριαμβευτικά ως πρόεδρος του AfD στην Θουριγγία και είναι ο κορυφαίος υποψήφιος της AfD για τις κρατικές εκλογές στην Θουριγγία το 2019, κερδίζοντας το 81,2% επί των συνολικών ψήφων, ενώ για την επικύρωση της  υποψηφιότητας του, είχε λάβει το 84,4% των ψήφων.
Με την νίκη του στην ψηφοφορία αυτή, ο Bjorn Höcke, ο οποίος δεν είχε κανέναν άλλο αντίπαλο για την θέση του ηγέτη του AfD στην Θουριγγία, μπορεί άνετα να συνεχίσει την πορεία του κόμματος αυτού προς την άκρα δεξιά.
[Ο ίδιος ο Höcke, ο οποίος προωθεί ανοικτά μια συνεργασία της AfD με την ξενόφοβή συμμαχία Pegida και κατηγορείται συνεχώς ότι είναι κοντά και ανοικτή συνεργασία με τους νεοναζί, αφού σύμφωνα με τους επικριτές του, στο που εξέδωσε το καλοκαίρι, δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές της πολιτικής του με αυτή του NPD, το διάδοχο κόμμα του κόμματος του Χίτλερ.
Σε αυτό, π.χ. ο Höcke μιλά για ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης της Γερμανίας (όπως το NPD μιας πολιτικής επιστροφής της), ενώ ο ίδιος μπορεί να το λέει ανοιχτά ακραίες πολιτικές ιδέες, που πολλά μέλη της NPD, έχουν μέχρι στιγμής, διστάσει να υποστηρίξουν δημόσια.
Και όλα αυτά, ενόψει τοπικών εκλογών στη Σαξονία, τον Σεπτέμβριο του 2019, στις οποίες το ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) φιλοδοξεί να αναδειχθεί πρώτη δύναμη, ξεπερνώντας ακόμη και τους Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ].
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Höcke, προειδοποίησε το κόμμα του να μην κυριευθεί από πανικό από ενδεχομένη παρακολούθηση από την Αρχή προστασίας του Γερμανικού συντάγματος, για την συνταγματικότητα ή μη των ιδεών του κόμματος.
Και παράλληλα τόνισε είπε η διαδικασία για την παρακολούθηση της AfD, είναι μια πολιτική ανοησία, που από φόβο χρησιμοποιούν τα παλαιά για να τρομάξουν την εκλογική βάση και την ηγεσία του AfD.
Μάλιστα ο ίδιος ανακοίνωσε, ότι σε μια τέτοια περίπτωση, αν δηλαδή γίνει στο κόμμα παρακολούθηση για τυχόν αντισυνταγματικότητα των ιδεών του, ο ίδιος θα προβεί σε νομική δράση ενάντια σε μια τέτοια απόφαση και αν χρειαστεί, θα προσφύγει ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Επίσης, ο ίδιος πρότεινε και την εγκατάλειψη της προηγούμενης αρχής της διπλής ηγεσίας στο κόμμα της AfD, προκειμένου να διευκρινιστούν οι δράσεις αυτού με μεγαλύτερη σαφήνεια και για να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα (και φυσικά για να μην έχει στην περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός του κόμματος αυτού, κανέναν άλλο αντίπαλο, με τον οποίο θα είναι αναγκασμένος να μοιραστεί την εξουσία).
[Όσο για το AfD, αυτό αρχίζει να εκπαιδεύει τα μέλη του στην ορολογία που θα χρησιμοποιούν, προκειμένου να μην προκαλούν αντιδράσεις, αλλά και για να αποφεύγουν ενδεχόμενες παρατηρήσεις από την Αρχή προστασίας του Γερμανικού συντάγματος τις ιδέες των μελών του κόμματος].
Το δε περιοδικό Spiegel, σημειώνει σε άρθρο του, ότι ο Höcke είναι ο πιο ακροδεξιός ηγέτης στην ήδη ακροδεξιά Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και ο ίδιος θέλει να επιβάλει ξανά την πολιτική του μιλιταρισμού στην Γερμανία.
Επίσης, το περιοδικό αυτό, παραθέτει αποσπάσματα της παλαιότερης συνέντευξης αυτού στην Wall Street Journal, στην οποία ο ίδιος υποστήριζε ότι: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο Χίτλερ παρουσιάζεται ως το απόλυτο κακό. Αλλά, φυσικά, γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει μαύρο και άσπρο στην ιστορία.
Αυτό που είναι πραγματικά κακό σήμερα, είναι, ότι κανείς δεν έχει καν την άδεια να πει αυτό που είναι αυτονόητο, ότι δηλαδή ότι παρά όλες του τις φρικαλεότητες, ο Χίτλερ ήταν απλά ένα ανθρώπινο ον».
Στους δε κύκλους AfD, υπάρχει μεγάλη σκέψη για το πώς η Γερμανία θα μπορούσε τελικά να αποβάλει το βάρος της ναζιστικής περιόδου, αλλά και ο κόσμος να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι: «Η Πολωνία φέρει επίσης την ευθύνη για τον πόλεμο και ότι, όχι μόνο οι Γερμανοί, αλλά επίσης και οι Εβραίοι όλα τα υπόλοιπα κράτη που έλαβαν μέρος σε αυτόν»!!!
Ο τωρινός ηγέτης του AfD, Αλεξάντερ Γκαουλάντ, δήλωσε πρόσφατα ότι: «Αν στην ηγεσία της CDU (Χριστιανοδημοκράτες) αναδειχθούν ο Μερτς ή ο Σπαν, τότε η AfD μπορεί να χάσει ψηφοφόρους, αλλά,  από την άλλη πλευρά, λόγω των θέσεων αυτών των ατόμων, μπορεί να είναι εφικτή η συνεργασία τους με την AfD μακροπρόθεσμα».
[Παρόλα αυτά, υποστηρίζεται από πολλούς ότι στην περίπτωση που κερδίσει την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών ο Μερτς ή ο Σπαν (οι οποίοι διατηρούν καλές σχέσεις με τον πρόεδρο του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ), τότε, είναι πολύ πιθανόν  πολλοί μετριοπαθείς ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών, να στραφούν επίσης σε άλλα, «πιο κεντρώα»  κόμματα.
Όμως, την υποψηφιότητα του Σπαν (ο οποίος έχει ως πρότυπό του, τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς), για την ηγεσία του CDU, εμποδίζει σε μεγάλο βαθμό, το γεγονός, ότι πολλά μέλη του κόμματος αυτού, έχουν δηλώσει ότι αν ο Σπαν γίνει αρχηγός του κόμματος, θα το εγκατέλειπαν.
Και αυτό, τόσο επειδή πιστεύουν ότι αυτός θα είναι ένα αντιδραστικό στοιχείο, όσο και επειδή αισθάνονται ότι ένα χριστιανικό κόμμα σαν το CDU, δεν μπορεί να έχει έναν γκέι αρχηγό, όπως είναι ο Γενς Σπαν].
Για κάποιους, οι δηλώσεις αυτές του Γκαουλάντ, είναι μια «προλείανση του εδάφους» για έναν μελλοντικό κυβερνητικό συνασπισμό της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD), με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Επίσης, τον Νοέμβριο του 2018, στην Γερμανία, απολύθηκε και ο πρώην επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας αυτής, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν (https://www.defence-point.gr/news/oristiki-apopobi-tou-proin-tis-antikataskopias-sti-germania).
Σχεδόν αμέσως μετά την απόλυση του πρώην επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας (BND), Χανς Γκέορκ Μάασεν, επειδή αυτός, διέψευσε τις καταγγελίες της Μέρκελ εναντίον του ακροδεξιού AfD, περί συνενοχής του σε αντί-μεταναστευτικό επεισόδιο, μέσω ενός βίντεο, το οποίο αποδείχτηκε στην συνέχεια πλαστό, η Μέρκελ ανέθεσε την θέση του  Υπαρχηγός Γερμανικής Μυστικής Υπηρεσίας αυτής στον Τουρκικής καταγωγής, Σινάν Σελέν.
Ο Σινάν Σελέν, ο οποίος είναι 46 χρόνων, θεωρείται ειδικός στην αντί-τρομοκρατία, ενώ την ιδιά στιγμή, ο αντικαταστάτης του Μάασεν, Τόμας Χάλντεβανγκ, δήλωσε πως υπό την ηγεσία του το BfV θα εστιάσει την προσοχή του στον «δεξιό εξτρεμισμό», αν και η ισλαμιστική τρομοκρατία αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη απειλή για την γερμανική ασφάλεια.
Υποσχέθηκε επίσης να προβεί σε μία «επαγγελματική εκτίμηση για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το κόμμα της «Εναλλακτική για την Γερμανία (ΑfD)», κάτι που σημαίνει, ότι κάθε Fake news το οποίο θα προωθεί η κυβέρνηση της Γερμανίας για το κόμμα αυτό, θα θεωρείται «αντικειμενικά» ως «απόλυτη αλήθεια».
Επίσης, με την επιλογή ενός Τούρκου ως Υπαρχηγού της Γερμανικής Μυστικής Υπηρεσίας, η Μέρκελ ικανοποιεί ταυτόχρονα και τον Ερντογάν, για τον έλεγχο του κουρδικού στοιχείου, ο οποίος αξιώνει τον έλεγχο του κουρδικού στοιχείου στην Γερμανία.
(Όπως επίσης και την πλήρη πολιτική στήριξη της Τουρκίας σε κάθε ζήτημα από τους Γερμανούς, καθώς και χρηματικά πακέτα για την υποτιθέμενη, μα ανύπαρκτη πραγματικά, δήθεν αποτροπή της λαθρομετανάστευσης μέσω της Τουρκίας στην ΕΕ.
Αλλιώς απειλεί τους Γερμανούς, ότι θα «αμολήσει» εκατομμύρια ακόμα λαθρομετανάστες στην ΕΕ και την Γερμάνια και με τον τρόπο αυτό εκτοξεύσει πολιτικά το ακροδεξιό AfD στην Γερμάνια, καθώς και όλα τα αλλά ακροδεξιά κόμματα στην ΕΕ).
Ενώ με αυτό τον διορισμό, η Μέρκελ, προσπαθεί παράλληλα να κατευνάσει τα εκατομμύρια Τούρκων μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενεάς που δηλώνουν πως αντιμετωπίζονται πάντοτε από τον ιθαγενή πληθυσμό ως φορτικό ξένο σώμα, καθώς και να κερδίσει τις ψήφους αυτών (https://www.triklopodia.gr/h-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB-%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%81%CE%B9%CF%83/#).
Σε αυτό, διατύπωσε αρνητικές θέσεις για τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στην Γερμανία, βοηθώντας με τις θέσεις του στην απαρχή και αποδοχή του ξενοφοβικού κλίματος στην χώρα και στην άνοδο του AfD, ενώ παράλληλα, με τις θέσεις του αυτές, λειτούργησε και ως αποτρεπτικός παράγοντας ένταξης λαθρομεταναστών στους σοσιαλδημοκράτες].
Αυτός, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν πως είχε διαρρεύσει απόρρητες πληροφορίες στο ακροδεξιό AfD, ενώ είχε παράλληλα διαψεύσει δημοσίως την Άνγκελα Μέρκελ, όταν αυτή μίλησε για «ανθρωποκυνηγητό» ακροδεξιών εναντίον μεταναστών στην πόλη Κέμνιτς της Σαξονίας.
Παράλληλα, ο ίδιος, στις αρχές του ίδιου μήνα, μιλώντας στο «Κλαμπ της Βέρνης», καταλόγισε την ευθύνη για τον θόρυβο γύρω από τις δηλώσεις του για το Κέμνιτς, σε «αριστερά ριζοσπαστικά στοιχεία» των Σοσιαλδημοκρατών, τα οποία επεδίωκαν την διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού και χαρακτήρισε «αριστερή» και «αφελή» την προσφυγική πολιτική του Βερολίνου.

Οι δηλώσεις του αυτές, προκάλεσαν πολλές διαμαρτυρίες εναντίον του από τους συγκυβερνώντες με την Μέρκελ Σοσιαλδημοκράτες και ύστερα από παρέμβαση τους, αποφασίστηκε τελικά ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν να τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα δε πρόσφατη έρευνα, ένας στους τρεις Γερμανούς πιστεύει ότι οι ξένοι έρχονται στη Γερμανία με μοναδικό σκοπό να εκμεταλλευτούν το ισχυρό κοινωνικό κράτος, ενώ στην ανατολική Γερμανία πάνω από τους μίσους.
Επίσης, στην ανατολική Γερμανία, ένα ποσοστό άνω του 30% που στηρίζει ξενοφοβικές θέσεις», ενώ στην δυτική Γερμανία αυτό είναι 22%.
Επιπλέον, σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν πως οι Σίντι και Ρομά ρέπουν προς την εγκληματικότητα, το 44% πιστεύει ότι θα έπρεπε να απαγορεύεται σε μουσουλμάνους να μεταναστεύουν στη Γερμανία, ενώ το 55,8% δηλώνει την ίδια ώρα ότι εξαιτίας των μουσουλμάνων αισθάνονται σαν ξένοι στην ίδια τους την χώρα.
Επίσης, πολλοί από τους Γερμανούς ότι τα δικαιώματα μεμονωμένων ανθρώπων ή ομάδων μπορούν και να παραβιάζονται όταν αυτό γίνεται για το καλό της πλειοψηφίας (το 40% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν αυταρχικές κοινωνικές δομές), ενώ το 8% αυτών πιστεύει ότι υπό προϋποθέσεις η δικτατορία είναι ο καλύτερος τρόπος διακυβέρνησης.
Παράλληλα, οι Γερμανοί, οι οποίοι  τάχα κόπτονται για τα προβλήματα των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, κόβουν χρήματα από αυτούς στην Γερμάνια, προκειμένου να τα δώσουν για την αύξηση των αμυντικών δαπανών της  χώρας τους (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83.html).
Επίσης, το 62,2% των Γερμανών θεωρεί ότι η καγκελάριος πρέπει να παραιτηθεί το αργότερο ως τις αρχές του 2019 και όχι το 2021, όπως θέλει η ίδια.
Το δε 10% των ερωτηθέντων σε έρευνα του Πανεπιστημίου της Λειψίας υποστηρίζει ότι: «Οι Εβραίοι ασκούν υπερβολικά µμεγάλη επιρροή ακόμη και σήμερα, ενώ δεν ταιριάζουν στην πραγματικότητα µε τους υπόλοιπους Γερμανούς».
Την ίδια μάλιστα χρονική περίοδο, ένα οικονομικό σκάνδαλο, το οποίο εμπλέκει την συμπρόεδρο του AfD, Άλις Βάιντελ, για παράνομη επιχορήγηση ποσού 130.000 ευρώ σε τοπική οργάνωση του κόμματος, από ελβετική φαρμακευτική εταιρεία στην διάρκεια της περσινής προεκλογικής εκστρατεία, απειλεί την θέση της στο κόμμα (http://patrastimes.gr/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%AF/).
Και όπως το κόμμα των Ναζί χρηματοδοτούταν από την γερμανική φαρμακευτική εταιρεία της IG FARBEN, καθώς και από αμερικανικά επιχειρηματικά και πετρελαϊκά κεφάλαια, κατά τον ίδιο τρόπο χρηματοδοτείται στις μέρες μας και το ακροδεξιό κόμμα της AfD στην Γερμανία από Ελβετικές φαρμακευτικές εταιρείες (https://www.efsyn.gr/arthro/anavrasmos-sti-germaniki-xenofoviki-dexia).

[Η δε χορήγηση χρηματικών ποσών από την Ελβετία στο AfD, θυμίζει πολύ την καταγωγή της ναζιστικής οργάνωσης ODESSA (http://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%83-odessa-%CE%B1%CF%80%CE%BF/), η οποία είχε την έδρα της στην πόλη αυτή, υπό την ηγεσία των Φρανσουά Γκενούντ, Αχμέτ–Άλμπερτ Χούμπερ, Γκουντρούν Μπουρβίτς-Χίμλερ και Έντας Γκαίρινγκ, τόσο κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όσο και στην νεότερη εποχή.
Η δε οργάνωση αυτή, εκτός από την διαφυγή των ναζιστών που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου, είχε ως απώτερο στόχο, την επαναφορά του ναζιστικού κόμματος (είτε του ιδίου, είτε ενός νέου ακροδεξιού κόμματος με ναζιστική ιδεολογία και μέλη, π.χ. της AfD) στην εξουσία της Γερμανίας (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%83-odessa-%CE%B1%CF%80%CE%BF/), είτε με πραξικόπημα, είτε με εκλογές.
Σχέδια τα οποία προσπάθησε να θέσει μάλιστα σε εφαρμογή, τόσο κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_25.html), όσο και στις μέρες μας, πιθανότατα πια μέσω χρηματοδότησης της AfD με μεσάζοντες Ελβετικές φαρμακευτικές εταιρείες, κάτι πολύ βολικό για την οργάνωση της ODESSA με έδρα επίσης την Ελβετία.
Άλλωστε και στην Ελβετία, βρίσκεται και η Τράπεζα Διεθνών διακανονισμών (https://en.wikipedia.org/wiki/Bank_for_International_Settlements), την οποία ίδρυσαν οι Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%83-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1%CF%83-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CF%89/), της οποίας πολλά μέλη έγιναν αργότερα και μέλη της ODESSA (http://alophx.blogspot.com/2017/05/1945.html), διάμεσου της οποίας «διέφυγαν» τα λεηλατημένα πλούτη των λαών της κατεχόμενης από τους Ναζί Ευρώπης στην Ελβετία.
Και χάρις στα χρηματικά αυτά κεφάλαια, ιδρύθηκε αργότερα και η ναζιστική οργάνωση ODESSA (https://www.dailymail.co.uk/news/article-1179902/Revealed-The-secret-report-shows-Nazis-planned-Fourth-Reich--EU.html), με πρώτο «διοικητή» της, τον Ελβετό τραπεζίτη και πράκτορα των Ναζί, Φρανσουά Γκενούντ.
Επίσης, η Τράπεζα Διεθνών διακανονισμών, ίδρυσε το 1962 και αποτελεί ταυτόχρονα και έδρα του λεγομένου Group of Ten (https://en.wikipedia.org/wiki/Group_of_Ten_(economics)), ενός υπέρμετρα σημαντικού παγκόσμιου οικονομικού οργανισμού, του οποίου μέλη σχεδόν όλες οι κεντρικές τράπεζες των κρατών της Υφηλίου, και από τον οποίο αποφασίζεται μεγάλο μέρος των παγκόσμιων οικονομικών (και πολιτικών) «κατευθύνσεων» στην γη (https://indicator.gr/%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%BF-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF).

Είναι δε γνωστό, ότι το ναζιστικό κόμμα, από 2,6% το 1928, στις εκλογές του 1930, εκτοξεύτηκε στο 16% και τελικά έφτασε αρχικά το 37% και στο 45% στην συνέχεια το 1933 (χάρις και στην παγκόσμια οικονομική κρίση), όταν κατέλαβε την εξουσία.
Έτσι και η AfD, η οποία ξεκίνησε από το ποσοστό του 4,7% στις γερμανικές εκλογές του 2017, και ανέβηκε στο 12,6% στις εκλογές του 2018, μπορεί και αυτή να εκτοξευτεί με την σειρά της στα ποσοστά των Ναζί το 1933 στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Γερμανία.
Ιδιαίτερα, εάν ακολουθήσει προσεχώς μια νέα παγκόσμια οικονομική (και λαθρομεταναστευτική κρίση το 2019 (http://alophx.blogspot.com/2018/10/2018_87.html) ή ακόμα και γερμανικό οικονομικό κραχ με μια ενδεχομένη κατάρρευση της Deutsche Bank (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/11/blog-post_850.htm, lhttp://www.efsyn.gr/arthro/ena-plyntirio-poy-thymizei-trapeza), χρεωκοπία της χώρας αυτής και με ταυτόχρονες εξεγέρσεις ισλαμιστών λαθρομεταναστών.
Εδώ θα πρέπει επίσης να αναφερθεί, ότι η Ελβετία συνεργάστηκε με την Γερμανία και κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πόλεμου, όταν εκτός του ότι προσέφερε άσυλο στον κομμουνιστή Λένιν στην διάρκεια του πολέμου αυτού.
Επίσης, βοήθησε την συμμαχία αυτού με τους Γερμανούς, και στις συνεννοήσεις μαζί τους, τόσο ως τάχα «ενδιάμεσος ουδέτερος τόπος συνάντησης», όσο και για την παροχή χρημάτων σε αυτόν από τον Κάιζερ μέσω των τραπεζών της.
Όπως επίσης και μετέπειτα στην μεταφορά αυτού στην Ρωσία εν μέσω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, από την Ελβετία στην Γερμανία και μετέπειτα στην Ρωσία, για την πραγματοποίησης της υποτιθέμενης «Οκτωβριανής Επανάστασης», η οποία στην πραγματικότητα όμως οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τους Γερμανούς (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html)].
Αν και ίδια η Βάιντελ δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί καθώς δεν έκανε τίποτε λάθος, στελέχη του ίδιου της του κόμματος, όπως ο Ραλφ Οτσκάρα, επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της AfD στην Βάδη-Βυρτεμβέργη, δήλωσε ότι αν αποδειχθεί ότι πράγματι το θέμα αφορά παράνομες δωρεές, τότε περιμένω η Βάιντελ να παραιτηθεί τόσο από το αξίωμά της στο κόμμα όσο και από βουλευτής.
Αν δε κάτι τέτοιο συμβεί, θα αποτελεί μια ακόμη νίκη για τον Bjorn Höcke, ο οποίος βρισκόταν σε σύγκρουση με την Βάιντελ, η οποία ήθελε να τον διώξει από το κόμμα, και στην περίπτωση αυτή, θα είναι ο τρίτος ηγέτης του κόμματος ο οποίος θα εκδιώκεται, υστέρα από την αποτυχημένη προσπάθεια του να διώξει από το κόμμα τον Höcke, ερχόμενος σε σύγκρουση με αυτόν.
Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα, οι Γερμανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν θέτουν στο αρχείο την έρευνα για τον ηγέτη της AfD, Αλεξάντερ Γκάουλαντ, για την δήλωση που είχε κάνει τον περασμένο Ιούνιο, χαρακτηρίζοντας: «απλά μια κουτσουλιά» στην ιστορία της Γερμανίας το ναζιστικό καθεστώς (https://www.zougla.gr/kosmos/article/sto-arxio-i-isageliki-erevna-gia-ti-dilosi-tou-igeti-tou-afd-gia-to-nazistiko-ka8estotos).
[Μάλιστα κάποιοι «βαλτοί καλοθελητές», κατηγορούν ακόμα το κόμμα αυτό, για την (υποτιθέμενη)  προετοιμασία ακόμα και δολοφονιών πολίτικων τους αντιπάλων (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B4%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%85%CE%BD/?fbclid=IwAR14jXHY6TsbRWthMTMqfrPdXcit4RsKz87V-6b12vzp_N0pElUKic74RHU#), προκειμένου να καταλάβουν την πολιτική εξουσία στην Γερμανία, την κωδική μέρα με το όνομα «Day X».

Εδώ όμως, θα πρέπει επίσης να αναφερθεί, ότι στο κατά τα αλλά (υποτιθέμενα) εχθρικό προς την ακροδεξιά και τον ναζισμό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) της Μέρκελ, επιλέχθηκε από ομάδα μελών της Νεολαίας του στο Γλύξμπουργκ, να «τιμηθεί» η 80ή επέτειος από την «Νύχτα των Κρυστάλλων» τις 9η Νοεμβρίου, με ένα εμβατήριο της ναζιστικής περιόδου, το οποίο τραγουδούσαν οι γερμανικές δυνάμεις κατά την εισβολή τους στην Ολλανδία το 1940 (https://www.defence-point.gr/news/sti-sygchroni-germania-quot-anapoloyn-quot-to-quot-endoxo-quot-nazistiko-parelthon).
Πάρα τις ανόητες προσπάθειες της νεολαίας του CDU να δικαιολογηθεί, φαίνεται ότι κάποιοι στην Γερμάνια αναπολούν και θέλουν να αναβιώσουν το ναζιστικό παρελθόν, «ενθαρρυμένοι» ίσως και από τις πρόσφατες δηλώσεις της Μέρκελ για την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού (https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/154504/yper-enos-alithinoy-eyropaikoy-stratoy-i-merkel), τον οποίο σχεδιάζει από παλιά η Γερμανία (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BD/).
Ο ευρωπαϊκός στρατός, είναι από ότι φαίνεται απαραίτητος στους Γερμανούς, ιδιαίτερα τώρα που τα σχέδια τους για κατάληψη χωρών, μέσω δήθεν «αυθορμήτων λαϊκών επαναστάσεων» σε Συρία και Ουκρανία, με στόχο την αρπαγή των πρώτων υλών, των εδαφών και των πληθυσμών τους, απέτυχε ολοκληρωτικά (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_92.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B4/).
Ο οποίος φυσικά θα είναι απολυτά ελεγχόμενος από την Γερμανία, και με τον οποίο αυτή θα διεξάγει, μαζί με τους στρατούς της υπόλοιπης ΕΕ, πολέμους σε ξένες χώρες, με στόχο την υποταγή τους και την κατάληψη των πλουσίων ορυκτών τους πόρων, οι οποίοι θα στέλνονται στην Γερμανία, η οποία έχει έλλειψη αυτών (π.χ. πετρέλαιο, φυσικό αέριο).
Και όλα αυτά, για την «σωστή» λειτουργία των βιομηχανιών της, οι οποίες χρειάζονται ορυκτά καύσιμα για να λειτουργήσουν. Εννοείται σε, ότι αν δημιουργηθεί τελικά αυτός ο στρατός, θα είναι ανεξάρτητος από τις ΗΠΑ, ενώ η δημιουργία του θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα, την διάλυση του ΝΑΤΟ και την ανάδειξη της Γερμανίας σε παγκόσμια υπερδύναμη, η οποία θα πάψει να είναι υποτελής στις ΗΠΑ και πολιτικά.

Φυσικά, μια τέτοια Γερμανία, η οποια θα αναβιώσει το εθνικιστικό, μιλιταριστικό, επεκτατικό και ιμπεριαλιστικό ρατσιστικό Β’ Ράιχ του Κάιζερ Γουλιέλμου του Β’, καθώς και το αδηφάγο ναζιστικό Ράιχ του Χίτλερ, παντελώς ανεξέλεγκτη, θα είναι κίνδυνος για την ηγεμονία των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Στην Γερμανία, μπορεί να συμβεί ακόμη μια διάλυση της χώρας αυτής, π.χ. με την ανεξαρτησία της Βαυαρίας, η οποία έχει δηλώσει αποσχιστικές τάσεις (https://www.defence-point.gr/news/%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BE%CE%B5-%CE%B7-%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%B1%CF%85%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%B9%CF%83), όπως ακριβώς έκανε και στην διάρκεια του Μεσοπολέμου (https://en.wikipedia.org/wiki/Bavaria#Free_State_of_Bavaria).
Αυτή η κατάσταση, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε εμφύλιο, αν ανακηρυχτεί η ανεξαρτησία της περιοχής αυτής από την Γερμανία, και στην συνέχεια, το κράτος αυτό, προσπαθήσει με την βία να την αναιρέσει.
[Και όπως το 1929, η παγκόσμια οικονομική κρίση οδήγησε στην κατάρρευση της πλειοψηφίας των γερμανικών τραπεζών, με συνέπεια να γίνει κραχ την γερμανική οικονομία, με παράλληλη δημιουργία 6 εκατομμυρίων ανέργων, έτσι μπορεί να συμβεί και πάλι στις μέρες μας.
Δηλαδή, μια κατάρρευση της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/11/blog-post_850.htm, http://www.efsyn.gr/arthro/ena-plyntirio-poy-thymizei-trapezal), λόγω μιας νέας οικονομικής κρίσης ή του εμπορικού πολέμου του Τραμπ, μπορεί να οδηγήσει σε κραχ την γερμανική οικονομία, καθώς και στην δημιουργία εκατομμυρίων ανέργων, απελπισμένων και έτοιμων όπως τότε, να ψηφίσουν ξανά μαζικά ακροδεξιά κόμματα για την ηγεσία της Γερμανίας].
Οι Γερμανοί επιθυμούν παράλληλα την μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο ευρωπαϊκό (ΔΝΤ), το οποίο θα μπορεί να δανείζει όχι μόνο χώρες σε σοβαρή κρίση και υπό τον όρο των αυστηρών μεταρρυθμίσεων σε περίπτωση  σοβαρή κρίσης σε αυτές και υπό τον όρο αυστηρών μεταρρυθμίσεων θέλουν κόντρα στις προτάσεις του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για την ενίσχυση της Ευρωζώνης (https://www.zougla.gr/money/agores/article/metekseliksi-tou-ems-se-evropaiko-dnt-8eloun-i-germani-kontra-ston-makron).
Τέλος, στην Γερμανία, εν όψει των εκδηλώσεων για το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις ακροδεξιών κατά των προσφύγων στο κέντρο του Βερολίνου.
Οι διαδηλωτές φωνάζαν τα εξής συνθήματα:  «Η Μέρκελ έκλεψε τη χώρα, να την δώσει πίσω, διαφορετικά θα έρθουν να την πάρουν οι Σάξονες με το αεροβόλο τους», «Δεν σας αρέσουν τα πογκρόμ; Τότε επαναπατρισμός» και «Ευρώπη-φρούριο».
Από την πλευρά του ακροδεξιού κόμματος της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), ο ηγέτης αυτού, Αλεξάντερ Γκάουλαντ, δήλωσε σε σχέση με τις εκδηλώσεις για το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου: «Το βρίσκω λάθος να ξαναγράφουμε αργότερα την Ιστορία και να συμμετέχουμε στις γιορτές των νικητών. Ναι, χάσαμε τον πόλεμο και ναι, η πολιτική που οδήγησε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε πολλούς υπεύθυνους.
Αλλά και η γερμανική αδεξιότητα ήταν τουλάχιστον εξίσου συμμέτοχη. Δεν μπορούμε όμως στο τέλος μιας ιστορικής κατάστασης, η οποία έχει κλείσει, να συντασσόμαστε με την πλευρά των νικητών και να βαδίζουμε δίπλα στον κ. Μακρόν στην Αψίδα του Θριάμβου».
Στην Αυστρία, η συγκυβέρνηση των «σκληρών δεξιών» Κουρτς-Στράσε, δήλωσε θα αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την μετανάστευση, ενώ σε παρόμοιες δηλώσεις προέβη και η Κροατία, η Ιταλία του πολέμιου της μαφίας Σαλβίνι (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/729162_nomos-kai-taxi-o-msalvini-petaxe-exo-toys-mafiozoys-gkremizo-ta), η Τσεχία του Μπάμπις, η Πολωνία των Ντούντα-Καζίνσκι, καθώς και η  Ουγγαρία του Ορμπάν (https://www.triklopodia.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%B2/#).
Παράλληλα, στην ίδια χώρα, ο καγκελάριος αυτής, ο θεωρούμενος «σκληρός δεξιός», Σεμπάστιαν Κουρτς, ύστερα από συναντήσεις με τον Σόρος (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%8C%CF%81%CE%BF.html), έχει αρχίσει «εντατικά μαθήματα κατά του αντισημιτισμού στην Ευρώπη» (http://redskywarning.blogspot.com/2018/11/times-of-israel.html).
Παρόλα αυτά, κατά τους επικριτές του Κουρτς, ο συνεργασία του στον κυβερνητικό συνασπισμό, με τον ακροδεξιό Κρίστιαν Στράσε, το κόμμα του οποίου ιδρυθεί από παλαιούς Αυστριακούς ναζί, ενώ ο ίδιος είχε στενές σχέσεις στα νιάτα του με τους νεοναζιστικούς κύκλους (ενώ συμμετείχε και σε ασκήσεις της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργανώσης Wiking Jugend), αποτελεί δείγμα υποκρισίας του Αυστριακού καγκελάριου.
Παράλληλα ο Κουρτς, ευθυγραμμίζεται με το δόγμα Τραμπ για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, αφού ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα αποσυρθεί από το σύμφωνο του ΟΗΕ για την μετανάστευση και δεν θα υπογράψει το σύμφωνο αυτό τον στην σύνοδο του ΟΗΕ στο Μαρακές του Μαρόκου τον Δεκέμβριο του 2018.
Τέλος, στην Αυστρία επίσης, με βάση πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το δεξιό του Λαϊκό κόμμα του Κουρτς βρίσκεται στο 35 %, στην δεύτερη θέση είναι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και το ακροδεξιό κόμμα των Ελευθέρων με 25% και ακολουθούν το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία), οι Πράσινοι  και η “Λίστα Πιλτς με ποσοστά 9%,  5% και 2% αντίστοιχα.
Στην Μεγάλη Βρετανία, η βρετανική κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Ντι Μέι, δήλωσε πως αποκλείει την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/11/blog-post_611.html#more) κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%B7-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9.html).
Σε σχέση με την  συμφωνία Μεγάλης Βρετανίας–ΕΕ για το Brexit, ύστερα από μία «πολύ έντονη συνεδρίαση» διάρκειας πέντε ωρών η Τερέζα Ντι Μέι, κατάφερε τελικά να κερδίσει την στήριξη του υπουργικού της συμβουλίου για να εγκρίνει το προσχέδιο της τεχνικής συμφωνίας (https://slpress.gr/eidiseis/ti-provlepei-i-symfonia-gia-to-brexit/, https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/727455_brexit-ti-provlepei-i-symfonia-gia-kypro-kai-virlandia-oi-vryxelles).
Λίγο αργότερα, δόθηκε στην δημοσιότητα και το 585 σελίδων κείμενο του προσχεδίου της συμφωνίας αυτής (https://slpress.gr/eidiseis/ti-provlepei-i-symfonia-gia-to-brexit/, https://www.zougla.gr/kosmos/article/perase-to-sxedio-tis-tereza-mei-gia-to-brexit).

Στην συνέχεια, η κυβέρνηση της Μέι, θα ενημέρωσε το Βρετανικό κοινοβούλιο σε σχέση με την τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ.
Όμως, ύστερα από την συνεδρίαση αυτή, οι Συντηρητικοί βουλευτές της Μέι, διεμήνυσαν στην Μέι, ότι δεν προτίθενται να στηρίξουν την συμφωνία για το Brexit, την στιγμή μάλιστα που έχουν ήδη προηγηθεί 18 παραιτήσεις ευρωσκεπτικιστών βουλευτών από την κυβέρνησή της.
[Και την ίδια στιγμή, πολλοί είναι και αυτοί που θέλουν την παραίτηση της Μέι για να ανατρέψουν τις πολιτικές της, αλλά και για να της πάρουν την θέση-https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%88%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CE%B9-%CF%84%CE%B1.html].
Πάντως, η συμφωνία αυτή, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στους Βρετανούς, αφού η Σκωτσέζα πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι το σχέδιο συμφωνίας Μεγάλης Βρετανίας–ΕΕ για το Brexit είναι κακό για την οικονομία της Σκωτίας, προσθέτοντας παράλληλα ότι η έγκριση του σχεδίου αυτού θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί.
Αυτή η συμφωνία, ίσως δώσει ξανά την ευκαιρία στους Σκωτσέζους, να προβούν σε νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους και αυτοί την φορά να την επιτύχουν, αφού στο πρώτο δημοψήφισμα το 2016, οι ίδιοι ψήφισαν κατά, από τον φόβο, ότι αν ψήφιζαν «ναι», θα έμεναν εκτός της ΕΕ.
Ή εναλλακτικά, βλέποντας πως με την συμφωνία για το Brexit, η Βόρεια Ιρλανδία παραμένει εντός της ΕΕ, να απαιτήσουν και οι ίδιοι να ισχύσει αυτή η «ρήτρα» και για την Σκωτία.
Ταυτόχρονα με αυτά, το βορειοΐρλανδικό κόμμα DUP, δήλωσε πως η συμφωνία για το Brexit ακυρώνεται (απειλώντας ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ), εκτός εάν η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αντικατασταθεί από νέο ηγέτη (https://www.zougla.gr/kosmos/article/se-katastasi-poliorkias-i-downing-strethttps://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/727727_brexit-kostise-stin-tmei-18-ypoyrgoys-analytika-i-lista-ton).

[Την ίδια στιγμή, στην Μεγάλη Βρετανία, ένα αποκαλυπτικό των Sunday Times, παρουσίασε το σχέδιο της πρωθυπουργού Τερέζα Ντι Μέι, για ανάπτυξη στρατευμάτων στους δρόμους της Μεγάλης Βρετανίας, για την διατήρηση της έννομης τάξη σε περίπτωση που η χώρα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/brexit_18.html)].
Ο δε ηγέτης των Εργατικών στην Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε από την πλευρά του, ότι θα μπορούσε ένα δεύτερο δημοψήφισμα να πραγματοποιηθεί στο μέλλον, για το αν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τελικά το Brexit ή όχι (https://www.zougla.gr/kosmos/article/tzeremi-kormpin-ena-deftero-dimopsifisma-gia-to-brexit-ine-epilogi-gia-to-melon-oxi-gia-tora) πρόσθεσε ταυτόχρονα, ότι το Εργατικό Κόμμα δεν μπορεί να στηρίξει την τωρινή συμφωνία για το Brexit.
Εκτός από τα άλλα προβλήματα της Τερέζα Ντι Μέι, με τις μαζικές παραιτήσεις ευρωσκεπτικιστών υπουργών και των αντιευρωπαίων βουλευτών του κόμματος της, οι οποίοι θέλουν να την ανατρέψουν, προστέθηκε επίσης και η απειλή της Μαδρίτης να μπλοκάρει την συμφωνία για το Brexit, εάν δεν γίνουν σε αυτή τροποποιήσεις, που να καθιστούν σαφές, ότι η μελλοντική σχέση ΕΕ-Μεγάλης Βρετανίας, δεν θα αφορά στο Γιβραλτάρ (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%B1.html), πρόταση που έγινε τελικά δεκτή από την Μέι.
Τελικά, στις 25 Νοεμβρίου, σε μόλις 38 λεπτά, οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν τελικά την συμφωνία διαζυγίου μεταξύ το Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ για το θέμα του Brexit (https://www.news247.gr/kosmos/egkrithike-to-brexit-apo-tis-vryxelles.6670343.html).
Παρόλα αυτά, αυτή η «συμφωνία», αναμένεται να προκαλέσει νέους πονοκέφαλους στην Βρετανίδα πρωθυπουργό, αφού μέσα στον Δεκέμβριο του 2018, θα πρέπει, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, αυτή να συζητηθεί και μέσα στην Βουλή των Κοινοτήτων.
Και στην συνέχεια, η Μέι θα πρέπει επίσης να καταφέρει  να πείσει τους βουλευτές του κόμματος της (ακόμα και τους αντιευρωπαϊστές) να στηρίξουν αυτή την ετεροβαρή για την χώρα της συμφωνία (https://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7%CF%82/#), όταν εκείνη παρουσιαστεί στο Κοινοβούλιο για ψηφοφορία στις 11 Δεκεμβρίου.
Όμως, εκτός της αντιπολίτευσης, η οποία έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την συμφωνία, πολλοί Ευρωσκεπτικιστές βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος της Μέι δήλωσαν το ίδιο (ο δε Μπόρις Τζόνσον δήλωσε από την πλευρά του ότι η συμφωνία αυτή θα είναι Τιτανικός για την χώρα).
Παράλληλα, ούτε και Ιρλανδικό και συμμαχικό με την Μέι κόμμα του DUP,  το οποίο στηρίζει την εύθραυστη κυβέρνησή της, δήλωσε και αυτό ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την συμφωνία για το Brexit.
[Η απόρριψη του κειμένου στη Βουλή των Κοινοτήτων θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε ένα άτακτο Brexit χωρίς συμφωνία την 29η Μαρτίου του 2019, όπως επιθυμούν πολλοί εκτός Ευρώπης (http://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_65.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html)].

Επίσης, στην περίπτωση που η συμφωνία αυτή καταψηφιστεί, είναι πολύ πιθανό, είτε να προκληθούν στην Μεγάλη Βρετανία πρόωρες εκλογές, είτε η ίδια η Μέι να καθαιρεθεί από την θέση της πρωθυπουργού και αρχηγού του Συντηρητικού κόμματος με ένα «εσωκομματικό πραξικόπημα αλλά Θάτσερ».
Στις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει μία έντονη συζήτηση στο Βρετανικό κοινοβούλιο για το θέμα, διάρκειας αρκετών ημερών και στο τέλος, θα διεξαχθεί ψηφοφορία στην Κάτω Βουλή για την έγκριση της συμφωνίας τις 12 Δεκεμβρίου του 2018.
[Η αποχώρηση δε της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ μέσω του Brexit, θυμίζει κατά πολύ την αποκοπή της Βρετανίας από την Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία το 5ο αιώνα μ.Χ., όταν με την αποχώρηση αυτής από την κυριαρχία της Ρώμης, άρχισε η διάλυση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (https://www.triklopodia.gr/400-%CE%BC-%CF%87-2018-%CE%BC-%CF%87-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD/ , https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF-406-%CE%BC%CF%87-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9/).
Συγκεκριμένα, το 406 μ.Χ. στην Βρετανία (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF-406-%CE%BC%CF%87-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9/), όταν οι Ρωμαίοι στρατιώτες του νησιού επαναστάτησαν, με σκοπό να αποκοπούν από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ανακηρύσσοντας δυο στρατιωτικούς (τον Μάρκο και τον Γρατιανό) ως Αυτοκράτορες (https://en.wikipedia.org/wiki/End_of_Roman_rule_in_Britain#407%E2%80%93410), οι οποίοι είχαν βίαιο τέλος, πριν την θέση τους πάρει ο Κωνσταντίνος ο Γ’.
Αυτός, έλαβε μέρος στο «παιχνίδι του στέμματος» στην Ρώμη, πριν πέσει και αυτός με την σειρά του αργότερα (https://www.triklopodia.gr/400-%CE%BC-%CF%87-2018-%CE%BC-%CF%87-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD/) και στην συνέχεια η Βρετανία, αφού αποκοπεί οριστικά από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το νησί διαλυθεί από τις εισβολές των βαρβάρων και εσωτερικές εξεγέρσεις.
Έτσι και στην εποχή μας, στην Μεγάλη Βρετανία, ένας πρωθυπουργός του κράτους αυτού, έπεσε μέσω μίας βίαιης πολιτικής πτώσης λόγω του Brexit και της αποκοπής από την ΕΕ (Κάμερον), ενώ για κάποιους, την θέση αναμένεται να πάρει σύντομα και η Μέι.
Και όλα αυτά, με ταυτόχρονη εισβολή των βάρβαρων, αλλά και την άνοδο «νεοεθνικιστικών» κινημάτων σε πολλές περιοχές της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (π.χ. Ισπανία, Γαλατία, Ιταλία), τα οποία οδήγησαν τελικά και στην διάλυση της τότε Ρωμαϊκής Βρετανίας, με τις εισβολές των βάρβαρων, αλλά και ντόπιες επαναστάσεις, συγκρούσεις και πολέμους.

Έτσι πιθανότατα θα διαλυθεί και στις μέρες μας η ΕΕ, με την άνοδο στην εξουσία των κρατών της ΕΕ (Ιταλία, Γαλλία, Γερμάνια, Ισπανία, Αυστρία) ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html, http://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post.html) και ίσως και η ίδια η Μεγάλη Βρετανία με την πιθανή αποχώρηση μέσω δημοψηφισμάτων της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας από την ένωση τους με την Αγγλία (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B7-%CE%BA/).
Επίσης, η μια πιθανή πτώση της Μέι από την πρωθυπουργία στην Μεγάλη Βρετανία, καθώς και η αντικατάσταση της από εσωκομματικό αντίπαλο της, ύστερα από «εσωτερικό πραξικόπημα» του κόμματος της, λόγω της καταστροφικής πολιτικής στο Brexit, θα θυμίζει κατά πολύ την της Θάτσερ από την πρωθυπουργία στην Μεγάλη Βρετανία.
Και αυτή, έχασε την θέση της, ύστερα από «εσωτερικό πραξικόπημα» του κόμματος της, λόγω της καταστροφικής πολιτικής στην οικονομία και αντικαταστάθηκε από τον εσωκομματικό αντίπαλο της, Τζον Μέιτζορ.
Στις εκλογές που ακολούθησαν τότε στην Μεγάλη Βρετανία, πρώτο βγήκε το κόμμα των Εργατικών του Τόνι Μπλερ, ο οποίος το έστρεψε στον νεοφιλελευθερισμό. Κατά αντίστοιχο τρόπο στις μέρες μας, πολλοί περιμένουν, στις εκλογές που θα ακολουθήσουν στην Μεγάλη Βρετανία, πρώτο να βγει το κόμμα των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος το έχει εκτρέψει προς την «αριστερά».
[Ανάλογη βίαια πολιτική πτώση, ανάλογη με αυτή της Θάτσερ παλαιότερα στην Μεγάλη Βρετανία (ή του Νίξον στις ΗΠΑ), ύστερα από εσωκομματικό «πραξικόπημα» ή ύστερα και από έξωθεν πολίτικες πιέσεις, έχουν συμβεί και στην εποχή μας.
Έτσι, λόγω του Brexit, είχαμε την πτώση των πρωθυπουργών Κάμερον και Μέι στην Μεγάλη Βρετανία, όπως και την πτώση λόγω μνημονίων, των Παπανδρέου και Παπαδήμου στην Ελλάδα, όπως και των Μπερλουσκόνι, Μόντι και Λέτα στην Ιταλία].
Αυτή την στιγμή, στην Μεγάλη Βρετανία, οι Συντηρητικοί βρίσκονται δημοσκοπικά στο 40%, το Εργατικό κόμμα στο 35%, οι φιλελεύθεροι στο 10%,  το Σκωτσέζικο κόμμα ανεξαρτησίας στο 4%, το UKIP στο 6% και οι Πράσινοι στο 3%.

Στην Ιταλία, ο αρχηγός της Λίγκας και Υπουργός Εσωτερικών της χώρας αυτής, ο λαοφιλέστατος Ματέο Σαλβίνι (http://www.bankingnews.gr/index.php?id=3967893https://europost.gr/odostrotiras-o-salvini-se-omilia-4-isopedose-toyrkia-erntogan-kai-politikoys-vinteo/), ο οποίος μάχεται άγρια την ΕΕ για τον Ιταλικός προϋπολογισμό (https://www.triklopodia.gr/%CE%BC-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%B5-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5/#,https://www.pentapostagma.gr/2018/11/spiegel-%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%B7-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%BE.html), προχώρησε σε μια γενναιά πολιτική και πατριωτική κίνηση.
[Όσο για τις πιθανές κυρώσεις και πρόστιμα (https://www.e-dromos.gr/to-italiko-martyrio/,  https://www.in.gr/2018/11/17/economy/oikonomikes-eidiseis/komision-etoimazei-peitharxika-metra-stin-italia-aformi-ton-proypologismo/http://bankingnews.gr/index.php?id=394945), τα οποία ετοιμάζει η γερμανόδουλη ΕΕ κατά της Ιταλίας για τον προϋπολογισμό της χώρας αυτής (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/11/blog-post_596.html), το πιθανότερο είναι, αυτή η άθλια και εκβιαστική μαφιόζικη πολιτική της να της γυρίσει μπούμερανγκ (https://sputniknews.gr/kosmos/201811161410028-salvini-treloi-diadikasia-kyroseon/, https://www.capital.gr/diethni/3328160/salbini-endexomenes-kuroseis-stin-italia-tha-prokalesoun-megaluteri-zimia-stin-europi).
Και όπως παλαιοτέρα η επιβολή κυρώσεων από την ΚΤΕ (Κοινωνία των Εθνών) στην Ιταλία του Μουσολίνι λόγω επίθεσης του κράτους αυτού στην Αιθιοπία, οδήγησε στην συσπείρωση του Ιταλικού λαού γύρω από την ηγεσία του, καθώς και στην πλήρη απαξίωση και αποχώρηση της Ιταλίας από τον οργανισμό αυτό, είναι πιθανό ότι το ίδιο θα συμβεί και στις μέρες μας.
Δηλαδή, ότι επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ και τον ΟΗΕ στην Ιταλία του Σαλβίνι λόγω του προϋπολογισμού και της αντιλαθρομεταναστευτικής στάσης του κράτους αυτού, μπορεί να οδηγήσει στην συσπείρωση του Ιταλικού λαού γύρω από την ηγεσία του (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%BF-60.html), καθώς και στην πλήρη απαξίωση και αποχώρηση της Ιταλίας από τους οργανισμούς αυτούς.
[Επίσης, ο πατριώτης Σαλβίνι, έχει δηλώσει δημόσια, ότι είναι έτοιμος να ρίξει την ιταλική κυβέρνηση συνεργασίας με τον Ντι Μάιο (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/b%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CE%B9-e%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%81%CE%AF%CE%BE%CF%89.html), ως άλλος Καίσαρας ή Μουσολίνι (http://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_23.html), σε περίπτωση που αυτός συναινέσει να αλλάξει ο στόχος για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της χώρας, ενώ το κόμμα του έχει φτάσει σε δημοσκοπήσεις στο 36,2% (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/b%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CE%B9-e%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%81%CE%AF%CE%BE%CF%89.html)].
Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι θα δώσει σημαντικό χρηματικό επίδομα, αλλά και κλήρους γης σε όσες οικογένειες αποκτούν τρίτο παιδί (https://www.triklopodia.gr/%CE%BC-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B9/#).
Συγκεκριμένα, στις 9 Νοέμβριου, έγινε η την ψήφιση του διατάγματος για την ασφάλεια και τη μετανάστευση του Ματέο Σαλβίνι (με 163 «ναι» και 59 «όχι»), όπως συνέβη και στην δεύτερη ψηφοφορία στην Βουλή της Ιταλίας τις 22 Νοεμβρίου.
Ταυτόχρονα, ο Σαλβίνι ανακοίνωσε και την μείωση στα 20 από τα 35 ευρώ των εξόδων συντήρησης των μεταναστών στα κέντρα υποδοχής.
Αυτές οι πατριωτικές πολιτικές που εφαρμόζει, βοήθησαν σημαντικά τον Σαλβίνι να καταφέρει να γίνει ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην Ιταλία, με ποσοστό υποστήριξης  60%, ενώ ακολουθεί ο νυν πρωθυπουργός της Ιταλίας Κοντέ  με 59%.

Ακόμα και η πλειονότητα των ψηφοφόρων των αντιπολιτευόμενων κομμάτων δήλωσαν πως θεωρούν πως ο Σαλβίνι είναι ο πραγματικός ηγέτης της κυβέρνησης (συγκεκριμένα το 70% των ψηφοφόρων των σοσιαλιστών, το 51% εκείνων της Φόρτσα Ιταλία του Μπερλουσκόνι, καθώς και 35% των οπαδών του κόμματος των 5 Αστέρων).
[Η δε συνεχόμενη αύξηση της δημοτικότητας της Λίγκας του Ματέο Σαλβίνι στις δημοσκοπήσεις, η οποία έχει πλέον ξεπεράσει κατά πολύ το κόμμα των Πέντε Αστέρων, θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα κατά πολλούς, την πτώση αυτής της συγκυβέρνησης το αργότερο μετά τις ευρωεκλογές (http://bankingnews.gr/index.php?id=395417), με άμεση συνέπεια την ανάδειξη του Σαλβίνι στην πρωθυπουργία της Ιταλίας μέσω νέων εκλογών (https://www.defence-point.gr/news/to-pane-gia-dialysi-stin-italia-pros-diazygio-legka-kai-pente-asteriahttps://emea.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/558349/558349/).
Στις εκλογές αυτές, ο Σαλβίνι, αναμένεται να κερδίσει την απολυτή πλειοψηφία, με την κυβερνητική συμμαχία της λεγομένης κεντροδεξιάς συμμαχίας (δηλαδή της Λίγκας του Σαλβίνι, του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» του Μπερλουσκόνι, καθώς και το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Μελόνι-http://www.capital.gr/diethni/3329583/ta-epomena-epeisodia-tou-italikou-sirial)].
Επίσης, στα τέλη του Νοέμβριου, εγκρίθηκε τελικά στην Ιταλία ο νέος αντιμεταναστευτικός νόμος που επεδίωκε ο Σαλβίνι με 396 ναι, έναντι 99 όχι. Το κείμενο κάνει πολύ πιο σκληρή την πολιτική της Ιταλίας έναντι των μεταναστών.
Αντικαθιστά ιδίως τις άδειες παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, διετούς διάρκειας, που το τρέχον διάστημα παραχωρούνται σε περίπου 25% των αιτούντων άσυλο, με διάφορες άλλες, βραχύτερες άδειες παραμονής, όπως η «η ειδική προστασία», διάρκειας ενός έτους, ή η άδεια παραμονής εξαιτίας «φυσικής καταστροφής στη χώρα καταγωγής», διάρκειας έξι μηνών, μεταξύ άλλων.
Προβλέπει επίσης κατεπείγουσες διαδικασίες απέλασης κάθε αιτούντα άσυλο που χαρακτηρίζεται «επικίνδυνος» από τις αρχές. Ακόμη, αναδιοργανώνει το σύστημα υποδοχής των αιτούντων άσυλο (146.000 στα τέλη του Οκτωβρίου), οι οποίοι πλέον θα μεταφερθούν σε μεγάλα κέντρα, για λόγους εξοικονόμησης πόρων.
Σε ότι αφορά την πτυχή της ασφάλειας, το κείμενο προβλέπει την γενίκευση της χρήσης όπλων που προκαλούν ηλεκτροσόκ, αλλά και των εκκενώσεων κατειλημμένων κτηρίων (https://www.zougla.gr/kosmos/article/italia-egri8ike-o-antimetanasteftikos-nomos-pou-epedioke-o-salvini).
Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να υπογράψει το Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Μετανάστευση, όπως επίσης έχουν δηλώσει και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως π.χ. η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Κροατία, αλλά και η Ελβετία.
Επίσης, έχουν γνωστοποιήσει πως ότι δεν θα το υπογράψουν και οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Αυστραλία, ενώ και στην Γερμανία δημιουργείται αυτές τις ημέρες μία τάση διενέργειας δημοψηφίσματος από την Εναλλακτική για την Γερμανία, αλλά με την αρωγή και του υποψήφιου διαδόχου της Μέρκελ Γενς Σπαν.
Αυτή την στιγμή στην Ιταλία, η Λίγκα του Σαλβίνι προηγείται με ποσοστό 35% (http://www.skai.gr/news/world/article/390179/italikes-blofes-stis-apeiles-ton-vruxellon/, https://www.e-dromos.gr/italikou-pazariou-synecheia/), ενώ έπονται το Κίνημα Πέντε Αστέρων με 29%, οι Σοσιαλδημοκράτες με 17% και το κόμμα Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Silvio Berlusconi με 9% (https://www.triklopodia.gr/%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%81%CE%B5%CE%BA%CF%8C%CF%81-%CE%B3%CE%B9/#), ενώ το 64% των Ιταλών στηρίζει την κυβέρνηση της Ιταλίας.
Επιπλέον ο Σαλβίνι, από κοινού με την Λεπέν, συνεχάρησαν από κοινού τον Μπολσονάρου για την νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας.

Ο δε Σαλβίνι δήλωσε: «Και στην Βραζιλία οι πολίτες έδιωξαν την αριστερά! Καλή δουλειά στον πρόεδρο Μπολσονάρου, η φιλία μεταξύ των λαών μας και των κυβερνήσεων μας θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή».

«Καλή τύχη στον νέο πρόεδρο Μπολσονάρου, ο οποίος πρόκειται να βελτιώσει την οικονομική και δημοκρατική κατάσταση και την κατάσταση ασφαλείας που κινδυνεύουν στη Βραζιλία», επεσήμανε η επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού στο Twitter, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η δε Λεπέν, αφού ευχήθηκε αρχικά καλή τύχη στον νέο πρόεδρο Μπολσονάρου, δήλωσε από την πλευρά της ότι: «Οι Βραζιλιάνοι τιμώρησαν την γενικευμένη διαφθορά, την τρομακτική εγκληματικότητα, καθώς και τις ακροαριστερές κυβερνήσεις».
Στην Γαλλία, το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν καταλαμβάνει για πρώτη φορά την πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές (http://www.efsyn.gr/arthro/perase-i-lepen-ton-makron-se-gkalop-gia-tis-eyroekloges, https://www.liberal.gr/arthro/226827/diethni-themata/2018/i-dimoskopiki-anodos-tis-lepen-neo-problima-gia-tin-europi.html), με ποσοστό 21%, έπεται το κόμμα του Μακρόν με 19%, ενώ ακολουθούν οι «ριζοσπάστες δεξιοί» Ρεπουμπλικάνοι του Φοράν Βοκιέζ με 13%, η «ριζοσπαστικής αριστερά» του Μέλανσον με 11% και το ευρωσκεπτικιστικό δεξιό κόμμα του Νικολά Ντιπόν-Ενιάν με 7%.
Συνολικά, η επιρροή του κόμματος της Λεπέν και των οπαδών του Frexit, μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωσκεπτικιστές, αλλά και του κόμμα του «δεξιού ριζοσπάστη» Βοκιέζ, αγγίζει το 38%.
[Από την πλευρά του, ο (δωσίλογος της Γερμανίας έναντι της χώρας του) πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, απέδωσε πρόσφατα τιμές στον δωσίλογο Στρατάρχη της Γαλλίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, Φιλίπ Πεταίν (https://www.defence-point.gr/news/gallia-epetios-a-pp-o-makron-tima-ton-peten-ke-dechete-skliri-kritiki, http://www.efsyn.gr/arthro/paron-den-toy-vgainei-kai-erixe-stin-istoriahttp://www.efsyn.gr/arthro/politiko-olokaytoma).
Από κάτι τέτοια, δεν θα είναι παράξενο, αν οι δικοί μας κυβερνώντες (και δωσίλογοι των Γερμανών), «παραδειγματιστούν» από αυτόν και αρχίσουν και αυτοί να αποδίδουν τιμές στον δωσίλογο Τσολάκογλου].
Παράλληλα, αυτές τις μέρες, η Γαλλία, ζει στον ρυθμό του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» (το κίνημα αυτό πήρε το όνομά του από τα κίτρινα γιλέκα που φορούν κυρίως οι οδηγοί, οι οποίοι προειδοποιούν για κάποιον κίνδυνο στον δρόμο-http://alophx.blogspot.com/2018/11/1968-2018.html), ενώ στην χώρα αυτή επικρατούν διαδηλώσεις και βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας (https://www.zougla.gr/kosmos/article/i-kitrini-orgi-ton-gal, onhttp://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/blog-post_494.html).
Το κίνημα αυτό, το οποίο δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο, έχει μια για την ώρα ασαφή ταυτότητά, αφού δεν το υποστηρίζει (ή το οργανώνει) εμφανώς κάποιο συγκεκριμένο συνδικάτο ή πολιτικό κόμμα από πίσω.
Αφορμή για την δημιουργία των «κίτρινων γιλέκων», το οποίο με το πέρασμα των ημερών το κίνημα φαίνεται ότι αποκτά ολοένα και έναν πιο ευρύ χαρακτήρα, στάθηκε η αύξηση της τιμής των καυσίμων, αλλά και της φορολογίας γενικότερα από την κυβέρνηση Μακρόν, την πολιτική της οποίας, ο Γαλλικός λαός την οποία χαρακτηρίζει ορθά ως πολιτική των πλουσίων.
Τους τελευταίους δύο μήνες η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει κατά 35%, όμως παρόλα αυτά, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην χώρα αυτή παραμένει απίστευτα υψηλή, παρά το γεγονός ότι η ζήτησή του είναι χαμηλή εξαιτίας των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών.
Επίσης, ο Μακρόν–ένθερμος υποστηρικτής της θεωρίας της κλιματικής αλλαγής–, αποφάσισε να αυξήσει τους φόρους στην βενζίνη κατά 3.9 σεντς/λίτρο και κατά 7.6 σεντς/λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης.

Η δε επιβολή δυσβάστακτων φόρων χάριν συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων (κυρίως γερμανικών), έχει επιπλέον λυγίσει τους Γάλλους πολίτες, και σύμφωνα με πολλούς, για τον λόγο αυτό, οι Παριζιάνοι εξοργισμένοι αντιδρούν, ξεσηκώνονται και επαναστατούν (https://www.defence-point.gr/news/kati-symvainei-sto-parisi-kai-den-einai-gia-epanastates-quot-gialantzi-quot).
«Η αποστολή του κινήματος είναι να ενώσει τους Γάλλους εντός και εκτός της χώρας που είναι δυσαρεστημένοι με τη σημερινή κατάσταση της Γαλλίας: με τα σχολεία, τους άδικους και υπερβολικούς φόρους, τη γραφειοκρατία, τους άχρηστους νόμους, τα σκάνδαλα των δημοσίων υπαλλήλων» αναφέρεται σε μια από τις πολλές ομάδες που έχουν δημιουργηθεί στο Facebook.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, πάντως, που δημοσιοποιήθηκαν μέσα στον Νοέμβριο, πάνω από τα τρία τέταρτα των Γάλλων θεωρούν δικαιολογημένη όλη αυτήν την κινητοποίηση (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/731415_kitrina-gileka-epeisodia-se-diadilosi-toys-sto-parisi-me).
Αυτή την στιγμή, την δημοσιά στήριξη τους στους διαδηλωτές, έχουν δηλώσει, τόσο  η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, όσο και ο ακροαριστερός Ζαν Λυκ Μελανσόν, ενώ σύμφωνα με την γνώμμη κάποιων, η «εξέγερση» αυτή, θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο προς μια «νέα Γαλλική επανάσταση» (http://alophx.blogspot.com/2017/09/1789-2016.htmlhttps://www.triklopodia.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BD-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B1/#).
Ήδη πολλές εφημερίδες, έχουν συνθέσει για το κίνημα αυτό και τις κινητοποιήσεις του, τίτλους όπως «Το Παρίσι καίγεται», «Η κίτρινη επανάσταση», «Η επανάσταση των ατίθασων», «Τα Γαλλικά Δεκεμβριανά» ή «ο Νέος Γαλλικός Μάης του 68», ενώ οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του μνημονιακού προέδρου της χωράς Εμμανουέλ Μακρόν.
Η δε κατάσταση στο Παρίσι από τους συγκρούσεις μεταξύ του εχθρού του Γαλλικού λαού Μακρόν και στα «κίτρινα γιλέκα», ήταν τις τελευταίες μέρες τόσο έντονες και βίαιες, ώστε η Γαλλική αστυνομία ζήτησε ακόμα την επέμβαση του Στρατού στο Παρίσι δήθεν για την «διατήρηση της τάξης», ενώ ελεύθεροι σκοπευτές έχουν αναπτυχθεί στην «καρδιά» του Παρισιού  (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/731581_i-galliki-astynomia-zitise-apo-ton-makron-tin-epemvasi-toy, https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/731549_ektos-eleghoy-i-katastasi-sto-parisi-zoni-pyros-kentro-tis, http://www.efsyn.gr/arthro/pedio-mahis-parisi).
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία, ο Γάλλος υπουργός εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ, σύμφωνα με την Ελληνίδα ανταποκρίτρια Μαρία Δεναξά (https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AF.html, https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%AD%CF%82.html).
[Την ίδια στιγμή, το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», αρχίζει να εξαπλώνεται τώρα και στο Βέλγιο, με πολλά βίαια επεισόδια και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις (https://www.defence-point.gr/news/to-kinima-ton-quot-kitrinon-gilekon-quot-exaplonetai-tora-kai-sto-velgio, http://www.efsyn.gr/arthro/kitrinos-pyretos-kai-sto-velgio)].
Στην γειτονική Ισπανία, μεγάλες ποινές κάθειρξης, οποίες μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 25 χρόνια, ζήτησε ο εισαγγελέας της δίκης των Καταλανών αυτονομιστών ηγετών για εξέγερση, οι οποίοι κατηγορούνται επίσης και για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, για την παράνομη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με στόχο την απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία.
Όμως, πολλά από τα αυτονομιστικά κόμματα, στηρίζουν την μειοψηφική κυβέρνηση του σοσιαλιστή Σάντσεθ με τις ψήφους τους και εάν αποσύρουν την πολιτική υποστήριξη τους, τότε είναι πιθανό η χωρά αυτή να οδηγηθεί σε πρόωρες βουλευτικές  εκλογές.
Οπότε, πολλοί πιστεύουν ότι ο Σάντσεθ και η κυβέρνηση του θα προσπαθήσουν να «ρίξουν στα μαλακά» τις ποινές αυτών για να διασωθούν πολιτικά. Αυτό το αίσθημα εκμεταλλεύονται οι δεξιοί εχθροί των σοσιαλιστών, κατηγορώντας τους για απατεώνες και φιλικούς προς την ιδέα της Καταλανικής Ανεξαρτησίας.

Οι ίδιοι πιστεύουν, ότι με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουν να προσελκύσουν στο κόμμα τους, τους δυσαρεστημένους με τον Σάντσεθ Ισπανούς πατριώτες (ή ακροδεξιούς), οι οποίοι επιθυμούν την ενότητα της Ισπανίας.
Όμως, αν η προσπάθεια αυτή που καταβάλει το δεξιό λαϊκό κόμμα του «δεξιού ριζοσπάστη πατριώτη» Κασάντο, καθώς και του «σκληρού φιλελευθέρου εθνικιστή» Ριβέρα των CIUDADANOS, για να κερδίσουν τους πατριώτες και εθνικιστές Ισπανούς, τότε αλλά, ακόμα πιο ακραία κόμματα, αναμένεται να πάρουν την θέση τους (https://www.naftemporiki.gr/story/1411927/i-ispaniki-akrodeksia-bgainei-apo-to-perithorio).
Συγκεκριμένα, στην Ισπανία, πρόσφατες δημοσκοπήσεις, δείχνουν την εκλογική άνοδο του ακροδεξιού κόμματος Vox του Σαντιάγο Αμπασκάλ, το οποίο πιθανότατα θα εκπροσωπείται στα τοπικά κοινοβούλια της Μαδρίτης και της Βαλένθιας στις επόμενες εκλογές στην Ισπανία το 2020. 
Αν κάτι τέτοιο συμβεί πραγματικά, τότε θα είναι η πρώτη φορά που ένα ακροδεξιό κόμμα θα καταφέρει να εισέλθει στο Ισπανικό κοινοβούλιο μετά την πτώση της δικτατορίας του Φράνκο στην χωρά αυτή το 1975.
(Στην δε Μαδρίτη, δεκάδες μέλη του κόμματος βγαίνουν κάθε Σαββατοκύριακο στους δρόμους προκειμένου να πείσουν τους πολίτες να πιστέψουν στον Σαντιάγο Αμπασκάλ και να στηρίξουν το VOX στις επόμενες εκλογές).
Ο δε 42χρονος Αμπασκάλ, ίδρυσε το κόμμα αυτό, το 2014, μαζί με αποσχισθέντα μέλη του ακροδεξιού κόμματος με την ονομασία «Το κόμμα του λαού», το οποίο είχε ιδρύσει ο Μανουέλ Ιριμπάρνε, ένας πρώην  Υπουργός του Φράνκο, επειδή δεν το έβρισκαν πια αρκετά «ριζοσπαστικό».
Το κόμμα Vox, είναι εχθρικό στην λαθρομετανάστευσης και του Ισλάμ, ενώ ο ηγέτης του διακηρύσσει ότι θα κάνει την Ισπανία ξανά μια μεγάλη δύναμη εντός μιας συνομοσπονδιακής (και όχι ομοσπονδιακής) ΕΕ και θα  υπερασπιστεί την συνταγματική τάξη, καθώς και την ενότητα της Ισπανίας.
Ο ηγέτης του Σαντιάγο Αμπασκάλ, δηλώνει επίσης θαυμαστής του AfD στην Γερμανία, της Λεπέν στην Γαλλία, αλλά και του Ματέο Σαλβίνι στην Ιταλία (πολλοί τον αποκαλούν «ο Ισπανός Σαλβίνι»), ενώ έχει έρθει σε επικοινωνία για συνεργασία και με τον διαβόητο Στιβ Μπανόν, ο οποίος οραματίζεται (να υλοποιήσει την πολιτική του Τραμπ για) την διάλυση της ΕΕ (http://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post.html).
Σύμφωνα δε με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις την Ισπανία, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην χωρά αυτή, το Vox θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα εκλογικό ποσοστό μεταξύ του 2% και του 5%.
Τα δε κόμματα της Ισπανίας έχουν τα εξής δημοσκοπικά ποσοστά:
Την ίδια στιγμή, το κόμμα των CIUDADANOS βρίσκεται δημοσκοπικά στο 23%, το δεξιό λαϊκό κόμμα στο 20%, οι Σοσιαλιστές στο 24% και οι PODEMOS στο 18%, ενώ το νεοεμφανιζόμενο εθνικιστικό κόμμα VOX, όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, αναμένεται σύμφωνα με εκτιμήσεις, να φτάσει ως και το ποσοστό του 5% στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία.

Στην Σουηδία, στην οποία απέτυχαν όλες οι προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετρά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2018, ύστερα από το πολιτικό αυτό αδιέξοδο, αποφασίστηκε το κράτος αυτό να προβεί σε νέες πρόωρες βουλευτικές εκλογές (https://www.defence-point.gr/news/souidia-politiko-adiexodo-olotachos-proores-ekloges).
Στην Νέα Καληδονία, πραγματοποιήθηκε τελικά το ιστορικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία ή μη της περιοχής αυτής από την Γαλλία (https://www.defence-point.gr/news/tha-gini-i-nea-kalidonia-anexartito-kratos-i-tha-mini-me-ti-galliahttps://www.zougla.gr/kosmos/article/nea-kalidonia-aniksan-i-kalpes-gia-to-istoriko-dimopsifisma-gia-tin-aneksartisia), το οποίο είχε συμφωνηθεί με την συμφωνία του 1998.
Με βάση την συμφωνία αυτή, προβλέποταν ότι  θα διενεργούταν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία ή μη του κρατιδίου αυτού στα τέλη του 2018, ενώ ένας από τους αυτής ήταν, αν η πρόταση για ανεξαρτησία καταψηφιστεί, να μπορούν να διεξαχθούν δύο νέα δημοψηφίσματα μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Τελικά, στο δημοψήφισμα αυτό, οι πολίτες της Νέας Καληδονίας ψήφισαν το «Όχι» στην ανεξαρτησία της Νέας Καληδονίας από την Γαλλία με ποσοστό 56,4%, έναντι 43,6% του «Ναι».
Αναμένεται τώρα να αποφασιστεί εάν θα διεξαχθούν αλλά δυο δύο νέα δημοψηφίσματα μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια για την ανεξαρτησία της Νέας Καληδονίας από την Γαλλία, όπως προβλέπεται από την συμφωνία Γαλλίας- Νέας Καληδονίας.
Το ίδιο διάστημα στο Ισραήλ, πολλοί εκπρόσωποι χριστιανικών εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ απηύθυναν έκκληση, προκειμένου την Κυριακή να ανακληθεί ο νόμος ο οποίος ορίζει πως το Ισραήλ είναι «εβραϊκό έθνος-Κράτος», και μετατρέπει τους πολίτες μη εβραϊκής καταγωγής σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αφού ανακηρύσσει την εβραϊκή γλώσσα, την μοναδική επίσημη γλώσσα του κράτους (https://www.liberal.gr/arthro/226847/epikairotita/2018/israil-katholikes-ekklisies-zitoun-na-anaklithei-o-nomos-peri-isonebraikou-ethnous-kratoussin.html).
Παράλληλα, την ίδια περίοδο στο Ισραήλ, μετά την αποχώρηση του (πρώην) υπουργού Άμυνας και εθνικιστή Αβίγκντορ Λίμπερμαν και του εθνικιστικού του κόμματος του (λόγω διαφωνίας με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου για το σταμάτημα του βομβαρδισμού της Γάζας), Israël Beitenou, το  (5 βουλευτές), ο συνασπισμός του Νετανιάχου δεν διαθέτει πλέον παρά πλειοψηφία μίας έδρας στην 120μελή ισραηλινή βουλή.
Όλη αυτή η κατάσταση, δημιούργησε μια έντονη με κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, προσπαθεί με κάθε μέσο, να προλάβει την κατάρρευση του κυβερνητικού του συνασπισμού, καθώς και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην χώρα αυτή (https://www.zougla.gr/kosmos/article/israil-o-netaniaxou-agonizete-na-prolavi-tin-katarefsi-tou-kivernitikou-sinaspismou).
Το Ισραήλ, αρνείται επίσης και αυτό, όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές (όπως π.χ. η Ελβετία-https://slpress.gr/koinonia/richnei-kyverniseis-stin-eyropi-to-metanasteytiko/) και μη χώρες  (π.χ. η Αυστραλία), να υπογράψει το Σύμφωνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ (το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο και για την πατρίδα μας-https://www.triklopodia.gr/%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-10-11-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85/http://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/blog-post_724.html #), κάτι που για πολλούς σημαίνει, ότι αυτό καταρρέει πια οριστικά (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/blog-post_905.html, https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/728831_katarreei-symfono-metanasteysis-toy-oie-arneitai-na).

Στην Ουκρανία, οπού ο νεοναζιστής πρόεδρος του κράτους αυτού, Πέτρο Ποροσένκο, κήρυξε στρατιωτικό νόμο στην χώρα (https://www.defence-point.gr/news/oykrania-o-stratiotikos-nomos-perilamvanei-polla, https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF-%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85.html), ιδίως στις ρωσόφονες περιοχές της χώρας, μετά το σοβαρό ναυτικό επεισόδιο μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών σκαφών στην Μαύρη θάλασσα, καθώς και το κάψιμο από Ουκρανούς νεοναζί του Ρωσικού Προξενείου στο Χάρκοβο.
[Εν συνεχεία, ο Ποροσένκο διευκρίνισε πως ο στρατιωτικός νόμος θα αφορά μόνο 10 περιοχές που συνορεύουν με την Ρωσία, τα σύνορα με Μολδαβία  (Υπερδνειστερία) και τις ακτές σε Μαύρη Θάλασσα και Αζόφ και συγκεκριμένα τις της Oδησσού, καθώς και τις περιοχές Mykolayiv, Kherson, Zaporizhzhya, Lugansk, Donetsk, Sumy, Kharkiv, Chernihiv,Vinnytsia(https://www.triklopodia.gr/%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-o%CE%B9-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%AE/#)].
Την ίδια στιγμή, χιλιάδες νεοναζί από το Κίεβο, πραγματοποιούν συγκεντρώσεις κατά της Ρωσίας, φωνάζοντας  συνθήματα όπως: «Ελευθερία», «Δεξιός Τομέας», «Εθνικό Σώμα» «Τάγμα Αζόφ» και βρίσκονται επί ποδός πολέμου.
Η ουσιαστική αυτή κήρυξη δικτατορίας από μεριάς Ποροσένκο στην Ουκρανία, η οποία αναμένεται να διαρκέσει 60 ημέρες, θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με το σύνταγμα της Ουκρανίας, να απαγορεύεται η διεξαγωγή εκλογών κατά την διάρκεια ισχύος του στρατιωτικού νόμου.
Και δεδομένου ότι η προεκλογική εκστρατεία έπρεπε να ξεκινήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών έχουν ήδη χαθεί, αυτό σημαίνει, ότι κατά 99%, δεν θα λάβουν χώρα οι εκλογές στις 31 Μαρτίου (στις οποίες αναμενόταν ήττα του Ποροσένκο), κάτι που επιβεβαιώθηκε τελικά (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/blog-post_915.html).
Και άρα, στην περίπτωση αυτή, ο Ποροσένκο θα παραμείνει στην εξουσία, κάτι που επιθυμεί η Δύση (https://www.defence-point.gr/news/porosenko-stratiotikos-nomos-stin-oykrania-tis-kalendes-oi-ekloges). Κάποιοι δε φοβούνται, ότι αυτή η κρίση στην Χερσόνησο του Kερτς, μπορεί να κλιμακωθεί και να οδηγήσει ακόμα και σε έναν πλήρους κλίμακας πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας (https://www.triklopodia.gr/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B4%CE%B1-%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-k%CE%B5%CF%81%CF%84%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF/#).
Την ίδια στιγμή, η χούντα του Ποροσένκο, έχει αρχίσει διωγμούς έναντι των Ρωσόφωνων Ορθοδόξων της Ουκρανίας, με ψευδείς κατηγορίες, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό, τον στρατιωτικό νομό που κήρυξε στις περιοχές αυτές (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AD%CE%BD%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%BF-%CF%83%CF%84/#).
Στα Σκόπια, ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός αυτών, Ζόραν Ζάεφ, προσπαθεί από την μια να «τρομάξει» τον εχθρικό για τον ίδιο και την λεγομένη «Συμφωνία των Πρεσπών» (http://oimos-athina.blogspot.com/2018/11/blog-post_15.html), πρόεδρο των Σκοπίων, Γκεόργκι Ιβανόφ, με απειλή πέντε χρονών φυλάκισης (http://www.alphafreepress.gr/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7-%CE%BF-%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%86/).
Ενώ την ίδια στιγμή, ο ίδιος (με την ενίσχυση και του Σορος-https://www.triklopodia.gr/soros-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B5/#https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA/#), προωθεί στην Βουλή στην Βουλή των Σκοπίων, ένα νέο πακέτο των τροπολογιών  για το Σύνταγμα, στο οποίο προσπαθεί, εκμεταλλευόμενος τις «γκρίζες ζώνες» της Συμφωνίας των Πρεσπών (https://slpress.gr/ethnika/na-pos-ta-skopia-tropopoioyn-monomeros-ti-symfonia-ton-prespon/), ενώ παράλληλα επιχειρεί να διατηρήσει και να κατοχυρώσει στο νέο Σύνταγμα τις έννοιες της (υποτιθέμενης) «Μακεδονικής», «μειονοτήτων», «ταυτότητας», και «γλώσσας» (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AE-%CE%B9%CF%87%CE%B8%CF%8D%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9.html).

[Ο δε ρόλος του Σόρος (ο οποίος φέρνει παράνομα λαθρομετανάστες στην ΕΕ και βγάζει χρήματα από το δουλεμπόριο αυτό-https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/725162_o-soros-hreonei-prosfyges-kai-metanastes-meso-pistotikon, ενώ παράλληλα ελέγχει και περισσότερο από το ένα τρίτο των εδρών του ευρωκοινοβουλίου με χρήματα-https://ethnegersis.blogspot.com/2018/11/blog-post_47.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%BF-soros-%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B7%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/#) και οι άθλιες μεθοδεύσεις του ενάντια την πατρίδα μας και της ΕΕ (http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/11/blog-post_934.html, #) με την χρηματοδότηση των εθνικιστών στα Σκόπια (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5.html), έχουν γίνει αντιληπτά από πολλούς Έλληνες (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-interview-%CF%84%CE%BF-43-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%B5.html)].
Όμως, ακόμα και με την (υποτιθέμενη) δωσιλογική «συμφωνία (προσύμφωνο) των Πρεσπών», τα Σκόπια υποχρεούνται να αλλάξουν το όνομα και τις ορολογίες σε όλα τα άρθρα του νέου Συντάγματος τους, όπως επιβάλει με το Άρθρο 1 και παράγραφος 12 αυτής, και για τον λόγο αυτό, θα πρέπει σε όλα τα άρθρα του να γίνει αντικατάστασή του της φράσεως «Μακεδονία» (σκέτη) με την «Βόρεια Μακεδονία».
[Ενώ το όνομα Μακεδονία, αντίθετα από ότι λέγεται δεν αναφέρεται στην Συνθήκη του Βουκουρεστίου, οπότε οι δηλώσεις ότι τάχα μέσω αυτής χωρίστηκε και ανήκει τάχα η πάντα Ελληνική Μακεδονία σε 4 κράτη, είναι παντελώς ψεύτικες-https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B5-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81.html].
[Για να περάσει δε την άθλια αυτή συμφωνία (προσύμφωνο) ο παντελώς διεφθαρμένος Ζάεφ, δεν διστάζει να προβεί σε δικαστικές διώξεις και να «βγάζει στην φόρα» τα σκάνδαλα των εξίσου διεφθαρμένων με αυτόν πολιτικών του αντιπάλων (π.χ. του Γκρούεφσκι-https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/726956_giati-o-zaef-thelei-tin-fylakisi-toy-ngkroyefski-minyma-se-vmro-mosha-ligo, https://www.zougla.gr/kosmos/article/o-nikola-grouefski-zita-apo-tin-ougaria-asilo), προκειμένου να τους πιέσει να ψηφίσουν τους νόμους που θέλει στην Βουλή των Σκοπίων.
Για τους ίδιους λόγους στην Ελλάδα, ο παντελώς διεφθαρμένος Τσίπρας, προβαίνει και αυτός σε δικαστικές διώξεις και «βγάζει στην φόρα» τα σκάνδαλα των εξίσου διεφθαρμένων με αυτόν πολιτικών του αντιπάλων (π.χ. του Σημίτη-http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/11/blog-post_810.html), προκειμένου να τους πιέσει να ψηφίσουν τους νόμους που θέλει στην Ελληνική Βουλή].
Επίσης, με την «συμφωνία» αυτή, θα πρέπει να αλλάξει και το Άρθρο 36 του Σκοπιανικού Συντάγματος, το οποίο κάνει λόγο για (υποτιθέμενη) ανεξάρτητη «Μακεδονία» (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/blog-post_41.html), για «εθνικούς απελευθερωτικούς πολέμους», για  (υποτιθέμενη) «Ταυτότητα, Εθνότητα και γλώσσα», καθώς και για (τους ανυπάρκτους) «εκδιωγμένους Μακεδόνες από τους τυραννικούς καταπιεστές Έλληνες» (https://www.defence-point.gr/news/aftes-ine-i-allages-sto-syntagma-tis-pgdm-pou-enischyoun-ton-alytrotismo).
Φαίνεται, ότι αυτό ήταν το αντάλλαγμα (εκτός των χρημάτων και της αθώωσης τους για τις δίκες αυτών), το οποίο δέχτηκε να δώσει ο Ζάεφ στους 8 πρώην βουλευτές του VMRO, προκειμένου αυτοί να ψηφίσουν, κατά παραβίαση της γραμμής του κόμματός τους, την έναρξη διαδικασίας Συνταγματικών αλλαγών στα πλαίσια της Συμφωνίας των Πρεσπών (https://makedonikokomma.blogspot.com/2018/11/arthro-36-skopia.html?fbclid=IwAR2siWW_bLReNQyBhVRKRGlulvP_gn3zcUe-RQw07Ljh5oMe2ddXfyQP, Q8Ihttps://www.defence-point.gr/news/aftes-ine-i-allages-sto-syntagma-tis-pgdm-pou-enischyoun-ton-alytrotism  ).
Την ίδια στιγμή, οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να ενισχύουν τον αλυτρωτισμό τους,  τροποποιώντας ακόμα και την άθλια «Συμφωνία των Πρεσπών», με στόχος την ενίσχυση του στόχου τους για απροσάρτητη της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας στο κράτος τους (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD.html).
Σύμφωνα δε με Σκοπιανά ΜΜΕ, η Ρωσία, Τουρκία και Κίνα (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/blog-post_60.html), ετοιμάζονται να μπλοκάρουν την Συμφωνία των Πρεσπών Πρωτοβουλία στην συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/11/blog-post_75.htmlhttps://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CF%84/#), επικαλούμενες το αποτυχημένο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος το οποίο που εξέφρασε τη βούληση των πολιτών, τους εκβιασμούς βουλευτών για την έναρξη των συνταγματικών αλλαγών.

Καθώς επίσης και το γεγονός  ότι το  Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έχει νομική εξουσία να αποφασίζει για τέτοιες συμφωνίες, αλλά αναμένεται ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει μαζική στήριξη από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, πριν προωθηθούν οι συνταγματικές τροποποιήσεις που εγκρίθηκαν για το νέο Σύνταγμα της (τάχα) «Βόρειας Μακεδονίας».
Αν όντως τελικά η Ρωσία (στην οποία προσβλέπουν πολλοί Βαλκανικοί λαοί-https://www.triklopodia.gr/gallup-international-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CE%B7-%CF%80/#) και η Κίνα προχωρήσουν σε βέτο για τα Σκόπια, τότε, η λεγομένη «σύμφωνα των Πρεσπών» θα πάψει να ισχύει, με αποτέλεσμα, η κατάσταση που υπήρχε στις σχέσεις Ελλάδας-Σκοπίων, να επιστρέψει εκεί που ήταν πριν από αυτή.
[Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι την επαίσχυντη αυτή (δήθεν) «συμφωνία» την απορρίπτει κατά συντριπτική πλειοψηφία ο Ελληνικός λαός (https://www.defence-point.gr/news/public-issue-to-65-ton-ellinon-kata-tis-symfonias-ton-prespon, https://www.triklopodia.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89/#)].
Αυτό θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τον Τσίπρα, αφού δεν θα ισχύουν πια οι «οικονομικές ελαφρύνσεις» και η «μετάθεση στην μείωση των συντάξεων» που είχαν συμφωνηθεί από τους «θεσμούς» (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/11/blog-post_13.html).
Αφού αυτός ξεπούλησε για τον λογούς αυτούς το όνομα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας στους Σκοπιανούς ακριβώς για τους παραπάνω λογούς, αλλά το ξεπούλημα του, δεν θα ισχύει πια, και επομένως ούτε και οι «παροχές» των δυτικών προς αυτόν. 
Και άρα, στην περίπτωση αυτή, έχοντας χάσει τεράστια ποσοστά δημοσκοπικά εξαιτίας της προδοσίας της Μακεδονίας, ο Τσίπρας, έχοντας χάσει και την «μάχη των συντάξεων», αλλά και των χρημάτων για εκλογικές (και ρουσφετολογικές) προσλήψεις στο δημόσιο, δεν θα του μένει πια κανένα πειστικό εκλογικό αφήγημα να δώσει (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B9-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83.html). Έτσι ώστε να τον ψηφίσουν όσοι ακόμα πιστεύουν σε αυτόν (όπως π.χ. οι συνταξιούχοι).
[Τελικά ο Τσίπρας, κατάφερε να πάρει μια «παράταση» χρόνου για το κόψιμο (https://www.liberal.gr/arthro/229616/apopsi/stili-alatos/oi-suntaxeis-den-tha-kopoun-tha-sfagoun.html) των συντάξεων (https://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/11/blog-post_429.html#more https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/11/blog-post_16.html) στο προσεχές μέλλον, κάτι που ίσως τον οδηγήσει να προκηρύξει ακόμα και πρόωρες εκλογές για να διασωθεί όσο μπορεί εκλογικά (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/blog-post_319.htm http://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/blog-post_526.html  https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC-%CE%BC%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD.html), πριν τα ποσοστά του κόμματος του κατρακυλήσουν ξανά στο 3% (https://www.liberal.gr/arthro/230690/apopsi/a-zampoukas/O-syriza-se-eleutheri-ptosi-gia-to-ison3sin.html)].
Αυτό πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα την συντριβή του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να πέσει ξανά στο 3% από το οποίο ξεκίνησε αρχικά, συντρίβοντας οριστικά το «διήγημα της αριστεράς» και έχοντας την καταστροφική πολιτική μοίρα των άλλων αριστερών σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης (π.χ. των Σοσιαλιστών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, ή του ΠΑΣΟΚ).

Ουσιαστικά, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι όλοι αυτοί οι άθλιοι αυτοί πολιτικοί δωσίλογοι, αποτελούν το ακριβώς αντίθετο άξιων και ικανών ηγετών του Ελληνικού Έθνους, όπως οι ικανότατοι Ορθόδοξοι και φιλοπάτριδες ηγέτες της Ρωμιοσύνης, Άγιος Ιωάννης Βατάτζης και Ιωάννης Καποδίστριας των οποίων οι βίοι ήταν στην ουσία παράλληλοι (https://enromiosini.gr/arthrografia/%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%B9%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1/, http://bgiannakopoulos1.blogspot.com/2017/11/blog-post_4.html).

[Εδώ μπορεί να αναφερθεί, ότι προκειμένου να κερδίσει τον εμφύλιο, ο τότε ηγέτης του ΚΚΕ Ζαχαριάδης, δεν δίστασε να «βγάλει στο σφυρί» την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας, «πλειοδοτώντας στην εθνική μειοδοσία», μέχρι να βρει σε ποιον συμφέρει να την πουλήσει καλύτερα για βοήθεια σε όπλα, μαχητές και χρήματα (τελικά σε αυτή πλειοδότησε ο Γιουγκοσλάβος Τίτο).
Ενώ στις 12 Ιουλίου 1943, ο τότε εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ιωαννίδης, υπέγραψε στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας, με τον αντιπρόσωπο του ΚΚΒ Δασκάλωφ, μια συμφωνία για κοινή προσπάθεια των δύο πλευρών, αλλά για να αποσπασθεί η Μακεδονία από την Ελλάδα και να ενταχθεί στην Βουλγαρία.
Αλλά επίσης, υπήρχε ταυτόχρονα και η λεγομένη «κομμουνιστική Μακεδονική ταξιαρχία», η οποια δημιουργήθηκε στο τέλος του 1943, αποτελούμενη από 850 μέλη και ήθελε να προσαρτήσει την Ελληνική Μακεδονία στην Γιουγκοσλαβία.
Έτσι, στις 25 και 26 Μαρτίου του 1949, στο χωριό Ψαράδες των Πρεσπών, συνήλθε το 2ο συνέδριο του ΝΟΦ (Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο), πρώην ΣΝΟΦ (Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο), με την συμμετοχή 700 αντιπροσώπων, στο οποίο απηύθυνε λόγο ο τότε ηγέτης του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης.

Εκεί αυτός, διακήρυξε προδοτικά το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας του «μακεδονικού» λαού, και την συμμετοχή αυτού του νέου κράτους στην κομμουνιστική λαϊκοδημοκρατική ομοσπονδία των βαλκανικών λαών (σχέδιο για πολιτική ένωση των Βαλκανικών κομμουνιστικών κρατών των Βαλκανίων ελεγχόμενη από την Μόσχα).
Ενώ με απόφαση της 5ης ολομέλειας του ΚΚΕ στις 30 και 31 Ιανουαρίου του 1949 στο Γράμμο, το ΚΚΕ ψήφισε την αυτοδιάθεση όλων των σλαβόφωνων της Βόρειας Ελλάδας.
Ουσιαστικά, αυτές οι «προτάσεις» του Ζαχαριάδη, δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά που υποστηρίζουν και προσπαθούν να επιβάλλουν σήμερα οι σημερινοί δωσίλογοι «ιδεολογικοί επίγονοι» του ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα (                                                l).
Χάρις δε στην προδοτική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%BF-economist-%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%80%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81.html), έχει διαλυθεί, υπάρχουν τουλάχιστον 10 με 15 χιλιάδες νεαροί κουκουλοφόροι (Έλληνες και λαθρομετανάστες), πλήρως εκπαιδευμένοι σε τακτικές αντάρτικου πόλης (http://lastpoint.gr/emfanistikan-pia-ta-tagmata-efodou/?fbclid=IwAR1uVM_aayirtjg-Dt6nPY_SBcAf_Op9UDFc7jvZxm33OwsZh0ZlA5CadOw, http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/11/10-15.html), πολλοί εκ των οποίων έχουν εκπαιδευτεί σε κουρδικά στρατόπεδα στην Συρία, και οι οποίοι σκοπεύουν να ξεκινήσουν αντάρτικο (http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.html), με στόχο την κατάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα (http://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.htm http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.htmll).



Τώρα ειδικά που στην Ελλάδα, ο «αναρχικός χώρος», έχει ενωθεί υπό τον λεγόμενο «Ρουβικώνα», υπό την διοίκηση του οποίου, μέσω των «νέων εθελοντών» που στρατολογήθηκαν μετά το κάψιμο της Αθήνας το 2008 (αλλά και ακόμα περισσότερων «πρόθυμων για καταστροφή λαθρομεταναστών») με αφορμή την δολοφονία Γρηγορόπουλου, ετοιμάζονται τα νέα τάγματα εφόδου-θανάτου (http://lastpoint.gr/emfanistikan-pia-ta-tagmata-efodou/?fbclid=IwAR1uVM_aayirtjg-Dt6nPY_SBcAf_Op9UDFc7jvZxm33OwsZh0ZlA5CadOw,).
Αυτοί στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει την εξουσία, θα χρησιμεύσουν αρχικά για την δημιουργία προβλημάτων στους αντιπάλους τους που θα ανέλθουν στην εξουσία και στην συνέχεια, στην προσπάθεια ανακατάληψης της εξουσίας με την βία, ενώ περαιτέρω, θα τους βοηθήσει στον στόχο τους αυτό, η από τον ΣΥΡΙΖΑ επίτηδες αποδυνάμωση και μείωση εξοπλισμού στην ΕΛ.ΑΣ, έτσι ώστε αυτή να μην μπορεί να αντιδράσει όταν τα γεγονότα αυτά λάβουν χώρα.
Και φυσικά, μαζί δε με τους λαθρομετανάστες και τους αναρχικούς, όπως έγινε σε κάθε «επανάσταση» (π.χ. Γαλλική-Ρωσική-http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_38.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF-1789-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB/), θα αναμιχθούν μεταξύ τους και πολλοί κακοποιοί (δολοφόνοι, βασανιστές, ληστές, οι οποίοι είτε θα βγουν από τις φυλακές ή θα είναι ήδη έξω), οι οποίοι θα παρατήσουν τους τάχα «πολιτικούς κρατούμενους».

Όλοι αυτοί οι κακοποιοί, θα λάβουν και αυτοί μέρος, μαζί με τους κατευθυνόμενους λαθρομετανάστες (https://www.triklopodia.gr/%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B7-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84/#) και τους  «αναρχικούς» (που είναι στην πραγματικότητα όργανα της παγκοσμιοποίησης-http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/11/blog-post_919.html), στο πλιάτσικο και την καταστροφή που θα ακολουθήσουν, με στόχο τον πλουτισμό των ιδίων μέσα στο χάος.
Στην συνέχεια, οι ίδιοι χρησιμοποιήθηκαν από τις νέες (και υποτιθέμενες) «επαναστατικές κυβερνήσεις» (π.χ. των Μαρά-Δαντόν-Ροβεσπιέρου στην Γαλλία ή των Λένιν-Στάλιν στην ΕΣΣΔ), ως εκτελεστές αντιφρονούντων και βασανιστές, οι οποίοι έκαναν την «βρώμικη δουλειά» των «επαναστατών ηγετών»].

Την ίδια στιγμή, η ηρωική μαθητική νεολαία της Ελλάδας, μέσω των καταλήψεων και του ιδιαίτερα υψηλού πατριωτικού φρονήματος που την διακατέχει, με τις επιτυχημένες πορείες και καταλήψεις για την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας  στην Βόρεια Ελλάδα, μας δείχνει τον δρόμο του αγώνα και της νίκης.
Και μάλιστα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, και πάρα την καταδίκη αυτών των κινητοποιήσεων των μαθητών από σύσσωμο το δωσιλογικό πολιτικό μας σύστημα της πατρίδας, επειδή αυτές είναι τάχα ακροδεξιές και υποκινουμένων από δήθεν Χρυσαυγίτες.
Όπως επίσης και την άθλια και προδοτική προπαγάνδα κατά της Μακεδονίας μας από μέλη του ΠΑΜΕ σε σχολεία ή τις απειλές και βιαιοπραγίες των αναρχικών υποστηρικτών της δωσιλογική συγκυβέρνησης ενάντια στα ηρωικά αυτά παιδιά.

Γιατί στην πραγματικότητα, οι μονοί πραγματικοί φασίστες, είναι οι «δήθεν αντιφασίστες» προδοτικοί κυβερνώντες μας, οι οποίοι με τις πανάθλιες πολίτικες τους στα Εθνικά, οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, έχουν φτωχοποιήσει και απελπίσει τον λαό της Ελλάδας, στρέφοντας πολλούς απελπισμένους προς τους εγκληματίες αναρχικούς και άλλες παρεμφερείς με αυτούς ακραίες ιδεολογίες και οργανώσεις (https://vasilinos.wordpress.com/2018/11/30/%CE%BB%CE%B1%CE%AD-%CE%BE%CF%8D%CF%80%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9-macedonia/).
Μάλιστα, οι εθνοπροδότες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν δίστασαν να ξεκινήσουν με την φασιστική εθνομηδενιστική νοοτροπία που τους διακατέχει και τις πρώτες συλλήψεις μαθητών, όσο και των γονέων τους, προσπαθώντας να βάλουν με τον τρόπο αυτό τέλος στις καταλήψεις και στο πατριωτικό συναίσθημα της νεολαίας (https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AD.html).
Και μάλιστα, οι δωσίλογοι κυβερνώντες, κατηγορούν ψευδώς την αγωνιστική και πατριωτική Ελληνική μαθητική νεολαία μας, για διατάραξη (δήθεν) της οικιακής και εθνικής ειρήνης της Ελλάδας. 
Όλα αυτά, έχουν ως αποτέλεσμα, η Ελληνική νεολαία να βράζει (https://www.pentapostagma.gr/2018/12/ektakto-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BA.html), ενώ εδώ θα πρέπει να επισημανθεί, ότι οι εκδηλώσεις των Ελλήνων μαθητών για την πάντα  Μακεδονία, οι οποίες ξεκίνησαν από τον γνωστό και πατριωτικό αυθορμητισμό των νέων, και αντιπροσωπεύουν την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Και ο Ελληνικός λαός, με βάση πρόσφατες δημοσκοπήσεις είναι σε ποσοστό 70% ενάντια στην λεγομένη «Συμφωνία των Πρεσπών» και ο οποίος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί ακροδεξιός (https://www.defence-point.gr/news/katalipseis-einai-dynaton-70-na-einai-ethnikistes-i-opadoi-tis-chrysis-aygis).
Οπότε, ο μονός λόγος για τον οποίο σύσσωμο όλο το πολιτικό και δωσιλογικό σύστημα τη χωράς μας επιχειρεί με την βία να σταματήσει τις διαδηλώσεις των μαθητών μας για την Μακεδονία και να τις συκοφαντήσει ως φασιστικές, είναι ο εξής:
Διότι μέσω αυτών, ξεβρακώνεται η Εθνική και εγκληματική προδοσία αυτού με το ξεπούλημα το όνομα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς (http://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_71.html) και δεν αφήνεται να περάσουν χωρίς αντιδράσεις ανεμπόδιστα τα σχέδια των αρχηγών των εθνοπροδοτών πολιτικών μας.
Αυτά αφορούν για την αποκοπή της Ελληνικότατης Μακεδονίας και ένωση τους με τα Σκόπια (όπως και το ξεπούλημα των επίσης Ελληνικότατων περιοχών της Ηπείρου, της Θράκης και των νησιών του Αιγαίου, στους Αλβανούς, τους Βουλγάρους και τους Τούρκους αντίστοιχα-https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2017/11/blog-post_7.html,http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.html), για την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών και γεωοικονομικών συμφερόντων των αφεντάδων των προδοτών και ξεπουλημένων πολικών μας (Γερμανία, ΗΠΑ).
 [Στην εμετική αυτή προπαγάνδα κατά της πατρίδας μας και υπέρ της παρούσας δωσιλογικής συγκυβέρνησης, κατά των ηρωικών Ελλήνων μαθητών, καθώς και υπέρ της παντελώς προδοτικής για την χώρα μας δήθεν «Συμφωνία των Πρεσπών», «πρωτοστατούν» κυρίως οι υπάλληλοι των καναλιών της ΕΡΤ, οι οποίοι είναι παντελώς φανατικά ΣΥΡΙΖΑΙΚΟΙ (ιδίως η ΕΡΤ3), οι οποίοι γλύφουν ασταμάτητα τα αφεντικά τους στην κυβέρνηση.
Αυτοί, προσλήφθηκαν με μόνο στόχο, να παραλλάσουν σαν τον Γκέμπελς την πραγματικότητα, λέγοντας συνεχώς ψέματα και επαινώντας τους αρχηγούς τους, με στόχο να «νομιμοποιήσουν» τις εθνικές προδοσίες των κυβερνόντων της Ελλάδας.
Και επειδή γνωρίζουν, ότι η λασπολογία, τα ψέματα, η πλήρης έλλειψη αντικειμενικότητας εκ μέρους τους και η εθνοπροδοτική προπαγάνδα τους υπέρ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τους έχει ταυτίσει απόλυτα με αυτούς, προσπαθούν με νύχια και με δόντια και κάθε ψέμα και απατή να τους κρατήσουν στην εξουσία.
(Γιατί αν οι αφέντες τους την χάσουν, τότε οι θέσεις εργασίας τους θα χαθούν και αυτές, γιατί οι ίδιοι προσλήφθηκαν με «μόνο προσόν», του ότι είναι φανατικά κομματόσκυλα και τέλειοι γλυφές και σκυλάκια των κυβερνώντων, όπως ακριβώς και αυτοί είναι στους Γερμανούς).
Και επίσης, διότι αν αναλάβει την εξουσία ο εξίσου  ανάλγητος με τον Τσίπρα Μητσοτάκης, θα τους απολύσει όλους (λόγω της προπαγάνδας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και τις κατηγορίες, αληθινές και μη, ενάντια σε αυτόν και το κόμμα του), και μάλιστα σε αυτό θα συμφωνεί σε αυτό (μόνο αυτό) και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, ο οποίος έχει σιχαθεί παντελώς, τόσο τους δωσίλογους αυτούς δημοσιογράφους, όσο και τα αφεντικά τους.
Ενώ, όλες πια οι ομιλίες του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πια τόσο άδειες από κόσμο, ώστε τα στελέχη του κόμματος αυτού, αναγκάζονται να φέρνουν επί χρήμασι ή επί ρουσφέτι οπαδούς του από άλλες περιοχές για να δείξουν ότι έχουν κόσμο, και για τον λόγο αυτό βλέπουμε στην συντριπτική πλειοψηφία των ομιλιών και συγκεντρώσεων αυτών, τα ίδια ακριβώς πρόσωπα, ανεξάρτητα από την πόλη που γίνονται αυτές].
Στην δε μαρτυρική Βόρεια Ήπειρο (https://www.defence-point.gr/news/voreios-ipeiros-egkataleipsi-stadiaki-apo-to-1914-me-to-protokollo-tis-kerkyra, http://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/blog-post_163.htmls), στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, όλη η ομογένεια των Βορειοηπειρωτών βράζει μετά την βάναυση δολοφονία του ηρώα Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις Αλβανικές αρχές (http://oimos-athina.blogspot.com/2018/11/blog-post_21.html,https://www.defence-point.gr/news/konstantinos-katsifas-to-chroniko-tis-dolofonias-tou-apo-tous-alvanous), οι οποίες προσπαθούν να επιτύχουν την Εθνοκάθαρση της Βόρειου Ηπείρου (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/blog-post_93.html).

Η ίδια δε η μαρτυρική ιστορία της Βόρειου Ηπείρου (την ένωση της οποίας με την Ελλάδα αντέκρουσαν οι ΗΠΑ-https://www.echedoros-a.gr/2018/11/1946-49.html), αποδεικνύει και την ύπαρξη των κρυφών Σχολειών (https://www.defence-point.gr/news/voreia-ipeiros-ta-kryfa-scholeia-den-itan-quot-ethnikos-mythos-quot-idoy-kai-oi-istorikes-martyries).
[Ταυτόχρονα, στην πατρίδα μας, η απαράδεκτη (υποτιθέμενη) «Βουλή των Ελλήνων», δεν τήρησε ούτε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Κατσίφα (https://slpress.gr/ethnika/ektelesi-katsifa-quot-i-eisvoli-toy-kakoy-stin-periochi-toy-oikeioy-quot/, https://www.liberal.gr/arthro/227477/apopsi/stili-alatos/mia-anthelliniki-elliniki-kubernisi.html) με την θέληση της (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/syriza/726107_enohlithikan-voytsis-kavvadia-gia-enos-leptoy-sigi-gia-ton), ενώ ούτε ο απαράδεκτος δωσίλογος πρωθυπουργός, ούτε και ο πρόεδρος της δημοκρατίας έδωσαν συλλυπητήρια στους γονείς του].
Στο δε πτώμα του δολοφονημένου από τους λακέδες του Ράμα (ο οποίος παίρνει και καμιά τζούρα κόκα άμα λάχει-https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/726245_foto-ntokoymento-prokalei-salo-o-igetis-tis-mafias-psyhopathis-erama-snifarei), Κωνσταντίνου Κατσίφα, δεν επιτράπηκε να γίνει εξέταση από Έλληνα γιατρό για πάνω από πέντε λεπτά, ενώ παράλληλα το καθεστώς Ράμμα προσπάθησε να εξαφανίσει και τα ίχνη της δολοφονίας του.
[Εδώ θα πρέπει να ειπωθεί, ότι ο ίδιος ο εθνικιστής ανθέλληνας Αλβανός πρωθυπουργός  Έντι Ράμα, φίλος και χρηματοδοτούμενος από τον Σόρος (https://www.triklopodia.gr/%CF%83%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%AF%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%8C%CF%81%CE%BFhttps://www.defence-point.gr/news/tzortz-soros-yios-endiamesi-tis-kyvernisis-obama-me-ton-alvano-enti-rama/#), είναι ένας γενίτσαρος, αφού η μητέρα του, Ανετά Κολέκα, είναι Ελληνίδα (όπως ήταν και η μανά του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων Γκρουέφσκι) από την Χειμάρρα της Βορείου Ηπείρου.
Ταυτόχρονα αυτή, είναι ανιψιά του Έλληνα κομμουνιστή και απηνούς διώκτη των Βορειοηπειρωτών επί Εμβέρ Χότζα, Σπύρου Κολέκα, ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης και έμπιστος του τότε κομμουνιστή δικτάτορα της Αλβανίας.
Ο ίδιος ο πρεζάκιας Ράμα, θυμίζει κατά πολύ τους προδότες Τσάμηδες, οι οποίοι αν και είχαν Ελληνική καταγωγή, προκειμένου να διατηρήσουν τις περιουσίες τους επί Οθωμανικής κατοχής (όντας μεγαλογαιοκτήμονες), εξισλαμίστηκαν, εκτουρκίστηκαν ή εξαλβανίστηκαν και ως νέοι Γενίτσαροι, έγιναν χειρότεροι καταπιεστές των Ελλήνων και από τους ίδιους τους Τουρκαλβανούς.



Οι δε Τσάμηδες, οι οποίοι ήταν απόγονοι εξισλαμισμένων Ελλήνων αριστοκρατών, οι οποίοι αποτελούσαν την μειοψηφία στην Θεσπρωτία και καταπίεζαν άγρια τον Ελληνικό πληθυσμό, κατά  την διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, συγκροτήσαν στρατιωτικά σώματα, πολεμώντας στο πλευρό των Οθωμανών κατά της Ελλάδας.
Αλλά και στην διάρκεια της Κατοχής, οι ίδιοι προσπάθησαν μέσω γενοκτονίας, να εξοντώσουν ή να εκδιώξουν τους Έλληνες της Ηπείρου και να τους καταλάβουν τις περιουσίες, με στόχο να ενώσουν την Ελληνική αυτή περιοχή με την Αλβανία].
Φυσικά, άθλιοι και δωσίλογοι πολιτικοί τύπου Πάγκαλου, Κουβέλη, Φίλη (https://www.defence-point.gr/news/fotia-sti-vouli-o-nekros-o-k-katsifas-ke-i-ekklisia-enochlisi-tasias) και Παπαδημούλη στην Ελλάδα (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF-%CE%B5%CF%87%CE%B8%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%85%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF/), υποστήριξαν ότι «καλώς τον σκότωσαν οι Αλβανοί», και ότι «κάνουμε πολύ άσχημα που ηρωοποιούμε έναν φανατικό»].

Επίσης,  όπως φαίνεται την εξέταση αυτή, αλλά και από ένα βίντεο που αναρτήθηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο (https://www.triklopodia.gr/%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BF-%CE%B7-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%86/#), αλλά και από νέες μαρτυρίες, οι Αλβανοί, πρώτα συνέλαβαν τραυματία τον Κατσίφα, και ύστερα τον εκτέλεσαν αιχμάλωτο (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%86%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AD%CF%80.html), ακριβώς όπως κάνουν και οι τζιχαντιστές του ISIS με τους Χριστιανούς στην Συρία στις μέρες μας, με στόχο να εκφοβίσει τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/omogeneia/724906_omogeneia-vipeiroy-mas-apeiloyn-den-tha-milate-ellinika-edo-einai).

 Αυτό το παληκάρι, προσπάθησαν να το συκοφαντήσουν οι άθλιοι προδότες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (με την συμμετοχή και της δουλικής σε αυτούς ΕΛ.ΑΣ), ως τάχα «τρελό», «φανατικό», «Χρυσαυγίτη» και «έμπορο ναρκωτικών» (https://www.pentapostagma.gr/2018/10/h-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%86%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83-%CE%BA.htmlhttps://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AE-%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B7%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%B5/#), με τάχα «τυχαίες διαρροές» (https://slpress.gr/eidiseis/poios-diadidei-fake-news-apantisi-stoys-fili-kai-karagiannidi/).
[Φυσικά, στις «τυχαίες αυτές διαρροές», οι δωσίλογοι ξέχασαν να αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνος είχε αθωωθεί πανηγυρικά για την κατηγορία αυτή, όπως τόνισε και ο τότε δικηγόρος της οικογένειας, Κων/νος Γιοβανόπουλος, ο οποίος τον είχε υπερασπιστεί.
Στην πραγματικότητα, ο ηρωικός Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο οποίος είχε διπλή υπηκοότητα, ήταν στην πραγματικότητα ένας φτωχός σιδεράς (https://www.defence-point.gr/news/ti-den-xerame-gia-ton-konstantino-katsifa-ke-ta-mathame-tis-teleftees-meres), μεροκαματιάρης και άνθρωπος του απλού λαού (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%B6%CF%8E%CE%B7%CF%82-%CE%B5-%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/#), ο οποίος ζούσε φτωχικά, ενώ δεν είχε χρήματα, ούτε καν για να φτιάξει το αυτοκίνητο του και για τον λόγο αυτό κινούταν στις μετακινήσεις του μέσω λεωφορείων, ενώ δεν καμία σχέση με οποιαδήποτε πολιτική οργάνωση (https://www.triklopodia.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%86%CE%B1-%CE%B5%CE%B4/#) .
Ο ίδιος, ήταν επίσης πρωτοστάτης για συνέδρια συλλαλητήρια Μακεδονία και Βόρεια Ήπειρο (https://www.defence-point.gr/news/afti-pou-koptonte-gia-ti-voria-makedonia-pathenoun-allergia-me-ti-vorio-ipirohttps://www.himara.gr/apopseis/7979-den-ftaiei-i-alvania-gia-ti-voreio-hpeiro), ενώ είχε πάθος και για τα αλλά εθνικά θέματα (Κύπρο, Αιγαίο, Θράκη)].

Και όλα αυτά, προκειμένου οι προδότες πολιτικοί της πατρίδας μας (προερχόμενοι από όλα τα κόμματα, τόσο της αντιπολίτευσης, όσο και της συγκυβέρνησης) να μην δείξουν την δουλική υποταγή των ιδίων στην Αλβανία, καθώς και τον «καθοδηγητή» της, την Τουρκία.
[Από ότι φαίνεται, αντί για την «Επέτειο του ηρωικού Όχι», οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θέλουν να καθιερώσουν στην πατρίδα μας, την «νέα επέτειο» του «ΟΧΙ που έγινε δωσιλογικά ναι»].

Οι μόνοι που έχουν στην πραγματικότητα σχέση με την εμπορία ναρκωτικών, είναι ο Ράμα, ο οποίος ελέγχεται από τους Αλβανούς μαφιόζους (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/cia.htmlhttps://www.defence-point.gr/news/alvania-ke-organomeno-egklima-me-tis-plates-tou-politikou-systimatoshttps://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%86%CE%B1-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%81%CE%AC%CE%BC.html), ενώ στην πατρίδα μας όσοι θέλουν να τα νομιμοποιήσουν.
[Πρόσφατα, ακόμα και τον Μητροπολίτη Μητροπολίτη Κόνιτσας Ανδρέα, ο οποίος πρότεινε την ανεξαρτησία της Βόρειου Ηπείρου και της ένωση της με την Ελλάδα, προσπάθησε επίσης το εγκληματικό καθεστώς του Ράμα (αλλά και των δωσίλογων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), να τον βγάλει και αυτόν «τρελό» και «ακροδεξιό Χρυσαυγίτη» (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CF%8C-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C.html)].
Επίσης, οι Αλβανοί αρνήθηκαν επανειλημμένα να παραδώσουν την σορό του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα στους δικούς του, από  τον φόβου εκ μέρους τους, για την δημιουργία επεισοδίων από τους αγανακτισμένους Έλληνες που θα παραβρεθούν στην κηδεία του (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/11/blog-post_82.html).
[Αλλά φυσικά και για προλάβουν να εξαφανίσουν στοιχεία από το νεκρό σώμα του ήρωα Κατσίφα (https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1.html), τα οποία θα αποδεικνύουν ότι η μαρτυρία τους για την δολοφονία του είναι ψευδής και ότι στην πραγματικότητα τον εκτέλεσαν αφού πρώτα τον είχαν συλλάβει (https://www.himara.gr/apopseis/7872-syllipsi-dolofonia-sygkalipsi)].

Καθώς επίσης και στον ενδόμυχο φόβο τους, για ένα «τσουνάμι διαμαρτυρίας» εναντίον του από τους αγανακτισμένους και πάντα αδικημένους (από την τυραννία του Ράμα) Βορειοηπειρώτες, καθώς και διεθνοποίηση του θέματος, με ανάδειξη διεθνώς των εγκλημάτων τους στην Βόρεια Ήπειρο (https://www.himara.gr/apopseis/7999-oi-ellines-tis-voriou-ipirou-sto-xeilos-tou-gremou).
Στην συνέχεια, οι ίδιοι υποστήριξαν ότι θα παραδώσουν την σορό του δολοφονημένου Κατσίφα, μόνο στην περίπτωση που εξασφαλίσουν να μην εξεταστεί αυτή από Έλληνα ιατροδικαστή (έχοντας όμως πρώτα αλλοιώσει πλήρως όλα τα ενοχοποιητικά για τους ίδιους στοιχεία, με στόχο να μην κατηγορηθούν για το έγκλημα που διέπραξαν-https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/omogeneia/725147_paradidoyn-tin-soro-toy-dolofonimenoy-kkatsifa-ta-tirana-exasfalisan).
[Η δολοφονία του Κατσικά, θυμίζει κατά πολύ την αντίστοιχη δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα στην Χειμάρρα από Αλβανούς της τότε κυβέρνησης πριν από λίγα χρόνια (http://www.pontos-news.gr/article/138931/san-simera-dolofonithike-apo-alvanoys-ethnikistes-o-heimarriotis-aristotelis-gkoymashttps://www.defence-point.gr/news/gkoymas-katsifas-kai-to-mellon-toy-ellinismoy-sti-voreio-ipeiro)].

Ο ξεδιάντροπος Ράμα, δεν δίστασε μάλιστα να ανακοινώνει ακόμα και την έναρξη μιας μεταθανάτιας δικογραφίας, η οποία θα έχει ως στόχο  να κατηγορήσει τον ήρωα Κατσίφα για «παράνομη οπλοκατοχή».

Η οικογένεια του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα ανακοίνωσε ότι την υπόθεση του δολοφονημένου από τους Αλβανούς «κομμάντο-μπράβους» του Ράμα γιου τους, έναντι της ελληνικής και διεθνούς δικαιοσύνης, ανέλαβε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
[Επίσης, θα πρέπει εδώ να αναφερθεί, ότι λίγο διάστημα μετά την δολοφονία του ηρωικού Κατσίφα, στην Λιβαδειά Βορείου Ηπείρου, με εντολή του ιδίου του Ράμα (και χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση), αντικαταστάθηκε η Ελληνίδα δασκάλα ιστορίας του ελληνικού σχολείου της περιοχής και τοποθετήθηκε στην  θέση της μια Αλβανίδα και φανατική ισλαμίστρια.
Εκτός όλων των άλλων εγκλημάτων του, το ισλαμοφασιστικό καθεστώς του Ράμα, προσπαθεί επίσης να μετατρέψει σε (τάχα) «γλωσσική», την πάντα παντελώς Ελληνική μειονότητα Βορείου Ηπείρου (https://www.defence-point.gr/news/se-quot-glossiki-quot-metatrepoyn-tin-elliniki-meionotita-voreioy-ipeiroy-oi-alvanoi), παραβιάζοντας  όλες τις διεθνείς συμβάσεις για τις μειονότητες που έχει υπογράψει η Αλβανία.

Και όλα αυτά, προκειμένου οι Αλβανοί να την οδηγήσουν και με τον τρόπο αυτό στον αφανισμό, εκτός της εθνοκάθαρσης που ήδη εφαρμόζουν στην πάντα Ελληνικότατη Βόρεια Ήπειρο.
Οι αδίστακτοι Αλβανοί, συνεχίζοντας τις προκλήσεις προς την Ελλάδα, ανακοίνωσαν, παρέα με και με τους Σκοπιανούς αυτή την φορά, ότι θα εφαρμόσουν απαγόρευση μετακίνησης των Βορειοηπειρωτών, τόσο εντός των κρατών τους, όσο και για να μετακινηθούν από το ένα κράτος στο άλλο, προκειμένου να εμποδίσουν με τον φασιστικό αυτό τρόπο, τυχόν συγκεντρώσεις αυτών για διαμαρτυρίες για τα εγκλήματα του Ράμα (https://www.himara.gr/epikairotita/8042-odiniri-elliniki-tapeinosi-apo-albanoys-kai-skopianoys-erithra-sdeltia-apagoreyesews-se-voreioipirwtes)].
Τελικά, η σορός του ηρωικού Κωνσταντίνου Κατσίφα παραδόθηκε στην οικογένεια του (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF.html), ύστερα από πολλές πιέσεις, ενώ στην κηδεία του στις Βουλαράτες παρέστησαν πολλοί  Έλληνες πατριώτες (https://www.defence-point.gr/news/3-000-anthropi-ipan-to-telefteo-antio-ston-konstantino-katsifa), παρά τις προσπάθειες των Αλβανών να Εμποδίσουν τα λεωφορεία από την Ελλάδα να φτάσουν στους Βουλιαράτες  (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AE%CF%81%CF%89%CE%B1-%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%86%CE%B1.html), αλλά κανένας από τους δωσίλογους «Έλληνες» πολιτικούς.
Ο Ράμα, συνέχισε τις ρατσιστικές του προκλήσεις του εναντίον όσων ύψωσαν Ελληνικές σημαίες στην κηδεία του Κων/νου Κατσίφα, δονώντας ότι: «Η Αλβανία δεν θα βρωμίσει από κάποιους βουνίσιους Έλληνες» (https://europost.gr/proklitiko-paralirima-apo-ton-e-rama-enantion-oson-ypsosan-simera-ellinikes-simaies-kai-synodepsan-ton-kon-no-katsifa-stin-teleytaia-toy-katoikia-i-alvania-den-tha-vromisei-apo-kapoioys-voynisioys-ell/), αλλά και: «Όπως κάθε έθνος, έτσι και η Ελλάδα έχει τα δικά της γουρούνια και μαϊμούδες.. Είναι ένα γεγονός σε ένα χωριό από κάποιους γελοίους ανθρώπους».
Αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αλβανία, ο ακροδεξιός ισλαμοφασίστας εθνικιστής, Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι: «Είναι πρωτόγονοι αντι-Αλβανοί που μπαίνουν στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, όσοι έλαβαν μέρος στην κηδεία του εξτρεμιστή Κατσίφα» (http://newpost.gr/politiki/703651/rama-mperisa-oi-probokatores-khdeiwn-sto-teleytaio-antio-ston-ekstremisth-katsifa).
Ταυτόχρονα, Αλβανία 52 Έλληνες που βρέθηκαν στην κηδεία, κηρύχτηκαν ανεπιθύμητοι στην (https://www.defence-point.gr/news/anepithymiti-stin-alvania-52-ellines-pou-vrethikan-stin-kidia-tou-katsifa), καταλογίζοντας τους μάλιστα και (δήθεν) οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας όπως και δηλώσεις ενάντια στην συνταγματική τάξη, την εθνική ασφάλεια αλλά και την δημόσια ειρήνη.
Ο δε αλβανικός τύπος έχει ξεσπάσει σε ένα μεγάλο Εθνικιστικό παραλήρημα εναντίον των Βορειοηπειρωτών και της Ελλάδας, δηλώνοντας ότι οι Ορθόδοξοι ιερείς είναι εχθροί της Αλβανίας και επιπλέον καλούν να απομακρυνθεί άμεσα ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%AF%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B1.html).

Την ίδια περίοδο, στην πατρίδα μας, η δωσιλογική συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ανακοίνωσε την διαδικασία της «Συνταγματικής αναθεώρησης», τόσο για να πλήξει την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό (https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/2018/11/blog-post_11.htmlhttp://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/blog-post_871.htmhttps://slpress.gr/politiki/giati-einai-ideolipsia-o-diachorismos-kratoys-ekklisias/lhttps://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85.html), και να προωθήσει την αντιχριστιανική και αντεθνική πολιτική της (https://makedonikokomma.blogspot.com/2018/10/tsipras-thriskeytiki-oudeterotita.html?fbclid=IwAR3DhfQ8yWd5xAhiCyJbwFQfHsHAbWNqj_y6K-I2hEmym7NxLGmxaJUx9UE).
[Αλλά ταυτόχρονα και για να παραπλανήσει τον κόσμο, στρέφοντας την προσοχή του μακριά από όλες τις προδοτικές πολιτικές της, τόσο σε εθνικά, όσο και σε οικονομικά θέματα].

Και για να δείξει την υποτιθέμενη «εντιμότητα των προδοσιών της», η δωσιλογική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ετοιμάζει τώρα την ανάδειξη μιας σειράς δικών για διαφθορά και «κάθαρση» των (εξίσου ξεπουλημένων με αυτή) πολίτικων της αντιπάλων, μιας και όλα τα αφηγήματα της για έξοδο από τα μνημόνια έχουν πια χαθεί, ενώ η προδοσία της Μακεδονίας έχει ρίξει ακόμα περισσότερο τα δημοσκοπικά ποσοστά της (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%AD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80.html).
Έτσι, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πιστεύουν, ότι αν καταφέρουν να δείξουν ως διεφθαρμένους τους πολιτικούς τους αντιπάλους και υποσχεθούν ξανά ένα σωρό ψεύτικες οικονομικές στον λαό (τον οποίο οι ίδιοι τάραξαν στους φόρους και τα μνημόνια), καθώς και προσλήψεις στο δημόσιο (οπού οι ίδιοι απολύουν κόσμο), θα καταφέρουν να αντιστρέψουν το κλίμα και να κερδίσουν τις εκλογές.   
Την ίδια στιγμή, στην πατρίδα μας, πολλοί ισλαμιστές λαθρομετανάστες, προβαίνουν σε βίαιες διαδηλώσεις στην Ορεστιάδα, δηλώνοντας: «Θέλουμε σπίτια (ακόμα και των Ελλήνων) και σχολεία μέσα στις πόλεις σας, χορήγηση πλήρων πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς και νέων επιδομάτων».
Παράλληλα, κάποιοι προτείνουν την κοινή συμμαχία της Ελλάδας (η οποία πάντα άκμαζε μέσω της θάλασσας-https://www.triklopodia.gr/%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%83-%CE%AE-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%83/#) και της Πολωνίας για την επίτευξη της απόδοσης αποζημιώσεων στα κράτη αυτά για τα θύματα και τις καταστροφές κατά την διάρκεια της βάρβαρης ναζιστικής κατοχής αυτών (http://www.zougla.gr/kosmos/article/elada-polonia-simaxia-ge-tis-apozimiosis).

[Ήδη, ο Τσίπρας έχει σχέδια να κόψει την επίκληση στο όνομα του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού από το άρθρο 3 του Συντάγματος (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%BA%CF%8C%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B9%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81.html)].
Για τον λόγο αυτό, ο Τσίπρας, προχώρησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=2141&obcatid=1), στην δημοσιοποίηση από κοινού μιας «συμφωνίας» (https://www.liberal.gr/arthro/227119/epikairotita/2018/al-tsipras-boulisi-mas-einai-na-kleisoun-istorikes-ekkremotites.html), την οποία είχαν συμφωνήσει από κοινού καιρό πριν, η οποία στρέφεται κατά της Ορθοδοξίας (https://makedonikokomma.blogspot.com/2018/10/tsipras-thriskeytiki-oudeterotita.html), με στόχο τον πλήρη αποχριστιανισμό της Ελλάδας, μέσω ενός τάχα «ουδετερόθρησκου κράτους».
[Η δε ΝΔ από την πλευρά της, εξέφρασε  την ικανοποίηση της για την «συμφωνία» Τσίπρα-Ιερώνυμου ως προς τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας (παρόλο που θα μπορούσε να την εμποδίσει αν ήθελε, αφού χωρίς τις ψήφους της, η Συνταγματική αναθεώρηση δεν περνάει)].

Μέσω δε της «συμφωνίας» αυτής, η οποία αναιρεί το ίδιο το Σύνταγμα που δημιούργησαν οι ηγέτες της Επανάστασης του 1821 (το οποίο τόνιζε την απολυτή σύμπλευσης Ορθοδοξίας-Ελληνισμού και τόνιζε ότι για τις αξίες αυτές και την Ελευθερία έγινε η Επανάσταση), επιτελείται ουσιαστικά η μαζικότερη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων στην ιστορία του ελληνικού κράτους, οι οποίοι αποτελούν βασικούς εχθρούς της λεγομένης Αριστεράς του Τσίπρα.
Σύμφωνα με αυτή, περίπου 10.000 κληρικοί και λαϊκοί υπάλληλοι της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν θα συγκαταλέγονται εφεξής στο δυναμικό των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά ο μισθός τους θα καταβάλλεται μέσω της Εκκλησίας μέσω επιδότησης από το κράτος, ενώ την ευθύνη της μισθοδοσίας τους θα την έχει η Εκκλησία.
Επίσης, βάσει των ορών αυτής, η Εκκλησία παύει αυτομάτως να έχει οποιαδήποτε διεκδίκηση έναντι του ελληνικού κράτους, ενώ τα κέρδη από τη διαχείριση του Ταμείου θα μοιράζονται σε ίσα μερίδια μεταξύ Εκκλησίας και κράτους.
[Εδώ όμως, θα πρέπει να αναφερθεί, ότι από κοινό ταμείο «αξιοποίησης» τής εκκλησιαστικής περιουσίας Εκκλησίας-Πολιτείας, το 50% των εσόδων, το οποία θα πηγαίνουν στα κράτος, καθώς και το μερίδιο από την περιουσία της που αυτό καταλαμβάνει, ως κρατικά πλέον κονδύλια και περιουσία, θα δοθούν ένεκα των ορών των μνημονίων, όχι φυσικά στον λαό, αλλά στους Γερμανούς δανειστές, οι οποίοι θα είναι οι μονοί πραγματικοί ωφελημένοι της συμφωνίας αυτής (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-deal-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%B9%CE%B5.html).
Αλώστε, σύμφωνα με Reuters, οι δανειστές της Ελλάδας εδώ και καιρό καλούσαν την κυβέρνηση να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία και να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, με την δημιουργία ενός ταμείου για την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας (αλλά και της της αμφισβητούμενης Εκκλησιαστικής περιουσίας).
Επίσης, από την στιγμή, που για την απόδοση μισθών στους ιερείς ή την απόλυση τους, θα είναι υπεύθυνοι αποκλειστικά ο Αρχιεπίσκοπος και οι μητροπολίτες, θα μπορούν αυτοί με άνεση, να αποκτήσουν απόλυτη κυριαρχία στην ζωή τον κληρικών, αλλά και να απολύουν κληρικούς, οι οποίοι θα τους ελέγχουν για τυχόν αιρετικές (π.χ. Οικουμενιστικές- https://www.triklopodia.gr/%CE%B7%CBA%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%85-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD/-) ή εθνοπροδοτικές θέσεις αυτών (https://www.pronews.gr/thriskeia/elladiki-ekklisia/727825_ti-kryvetai-piso-apo-tin-symfonia-tsipra-ieronymoy-meiosi-ton).
Ένα «ουδετερόθρησκου» κράτος δε σημαίνει, ότι δεν θα ισχύει πια καμία θρησκευτική γιορτή της Ορθοδοξίας και άρα, όχι μόνο δεν θα γιορτάζονται, αλλά ακόμα ο κόσμος θα δουλεύει τις μέρες αυτές (ακόμα και την Κυριακή του Πάσχα, αφού θέλουν να καταργήσουν την αργία της Κυριακής, με στόχο οι άνθρωποι να δουλεύουν και τότε).
Ενώ παράλληλα σε ένα τέτοιο κράτος, μπορεί να γίνει και καθιέρωση νέων γιορτών στην χώρα (π.χ. το Ραμαζάνι), ενώ την ίδια στιγμή, άλλοι θέλουν να απομακρύνουν τον Σταυρό από την σημαία (για να μην ενοχλούμε τάχα τους μουσουλμάνους) ή να καταργήσουν τις θρησκευτικές εικόνες από σχολεία, δικαστήρια και  άλλες δημόσιες υπηρεσίες, όπως και την προσευχή στα σχολεία ή τον θρησκευτικό όρκο για τους στρατιώτες ή τους βουλευτές.
Επίσης, θέλουν να γίνει κατάργηση των θρησκευτικών από τα σχολεία, του Εκκλησιασμού κατάργηση, του χτυπήματος της καμπάνας (τάχα για ηχορύπανση) ή να βγαίνουν οι μουσουλμάνοι οχτάδες στα μεγάφωνα και να ψέλνουν ισλαμικούς ύμνους.
Παράλληλα, ο Τσίπρας ανακοίνωσε, ότι σκοπεύει να προσλάβει 10.000 άτομα στο δημόσιο (στις θέσεις των 10.000 ιερέων που θα φύγουν από αυτά μετρά την «συμφωνία» του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με στόχο, μέσω των νέων αυτών προσλήψεων στο δημόσιο (τακτική παροχολογίας και ρουσφετιών), να κερδίσει την ψήφο όσων προσληφθούν (καθώς και των οικογενειών τους), ώστε να έχει ελπίδες να κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές (http://oimos-athina.blogspot.com/2018/11/deal.html, http://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/10000.html, https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/725963_ti-prokyptei-apo-tin-hthesini-synenteyxi-tsipra-einai-se-allohttps://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF.htmlhttps://slpress.gr/politiki/giati-o-tsipras-vrisketai-sto-idio-skali-me-ton-michaloliako/)].
Η «συμφωνία» αυτή, είχε τελικά ως αποτέλεσμα την κήρυξη «Ιερού πόλεμου» από πλευράς των απλών κληρικών κατά του Τσίπρα και του  Ιερώνυμου, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν, ούτε και τους ζητήθηκε η γνώμη για την προδοσία αυτή της Ορθόδοξης Πίστης (https://www.pronews.gr/thriskeia/elladiki-ekklisia/725397_vrazoyn-kai-oi-klirikoi-ftanei-pia-oi-mitropolites-na-akyrosoyn).
[Η δε κατάσταση αυτή, θυμίζει για πολλούς τις προσπάθειες του Τρίτση επί Ανδρέα Παπανδρέου, για την διαρπαγή με ληστρικό της Εκκλησιαστικής περιουσίας (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD%CF%84.html).
Παρόλα αυτά, οι μουσουλμάνοι ιμάμηδες, οι ραβίνοι και οι ιερείς όλων των άλλων θρησκειών (πλην των Ορθοδόξων), θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως δημόσιοι υπάλληλοι και να πληρώνονται από το κράτος.
Υποστηρίζεται δε, ότι το λεγόμενο «χριστιανόσημο», θα είναι η επόμενη κίνηση της Κυβέρνησης μετά το «ναι» του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του γερμανικού μοντέλου στις σχέσεις της Εκκλησίας με το Κράτος. (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/deal.html)].

Ενώ ταυτόχρονα, πολλοί Μητροπολίτες (όπως ο Δημητριάδος, Μεσσηνίας και Σπάρτης) και θεολόγοι (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%87%CE%B8%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE.html), έχουν ήδη αρχίσει να εκφράζουν την αντίδρασή τους στην «συμφωνία» (προσύμφωνο) αυτή (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/11/blog-post_15.html), ενώ οι ίδιοι τόνισαν επίσης και τον κίνδυνο μέσω αυτής, η  ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας να ευρεθεί και αυτή στα πλοκάμια του λεγομένου Υπερταμείου, όπου σήμερα έχουν ενταχθεί ακόμη και ιεροί Ναοί-Μνημεία.
Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, δηλώνει ότι «συμφωνία» αυτή που έγινε μεταξύ Τσίπρα και Αρχιεπίσκοπου Ιερωνύμου, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της Θράκης (http://oimos-athina.blogspot.com/2018/11/deal_10.html), αφού μετά από αυτή, οι μουφτήδες της Θράκης θα πάψουν να είναι δάσκαλοι διοριζόμενοι από το Ελληνικό κράτος ενώ θα είναι πλέον θρησκευτικοί οδηγοί, υποδεικνυόμενοι αποκλειστικά από το τουρκικό προξενείο της Θράκης].
Ενώ και το Πατριαρχείο, εξέφρασε δυσφορία για το γεγονός ότι έγιναν οι ανακοινώσεις χωρίς να έχει αυτό πρώτα ενημερωθεί για το τι θα ισχύσει για τις «νέες χώρες» που υπάγονται σε αυτό (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA.html).      
Υστέρα από τις αντιδράσεις αυτές ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προσπάθησε να «αναδιπλωθεί» (http://orthodoxathemata.blogspot.com/2018/11/blog-post_19.html), λέγοντας ότι δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποια συμφωνία αλλά μόνο η πρόθεση συμφωνίας (δηλαδή ένα «προσύμφωνο» σαν το «προσύμφωνο των Πρεσπών»-http://kozan.gr/archives/144601#comment-150287) και πως χωρίς την σύμφωνη γνώμη των ιερέων και των αρχιερέων δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα (http://www.zougla.gr/greece/article/ieronimos-alo-simfonia-ke-alo-pro8esi-gia-simfonia, https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.html).
[Αν αυτό συμβεί πραγματικά και ένας πατριώτης Ορθόδοξος και μαχητικός Αρχιεπίσκοπος αναλάβει την ηγεσία της Ελληνικής Εκκλησίας, τότε, είναι πλέον πολύ πιθανόν, αφού ελευθερωθεί ένας από τους δυο πιο σημαντικότερους πυλώνες του Έθνους, ο οποίος ήταν «αλωμένος» από αλλότριες, δειλές, συμβιβασμένες ή προδοτικές δυνάμεις, να ακολουθήσει στην συνέχεια και η απελευθέρωση και του αλλού (του κράτους), με την άνοδο στην εξουσία αυτού μιας πραγματικά πατριωτικής, Ορθόδοξης και μαχητικής κυβέρνησης].
Τελικά, ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση της Εκκλησίας της Ελλάδας, αποφασίστηκε από αυτή η μη επικύρωση της πανάθλιας συμφωνίας Τσίπρα  και Ιερώνυμου για τη μισθοδοσία των κληρικών (https://www.triklopodia.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC/#, https://www.pronews.gr/thriskeia/elladiki-ekklisia/727862_oi-klirikoi-tha-parameinoyn-sto-misthologio-toy-dimosioy).

Οι συνοδικοί ιεράρχες θέτουν ως «κόκκινη γραμμή» να παραμείνουν στο μισθολόγιο του δημοσίου, αντί να μετατραπούν σε «επιδοματίες». Για τον λόγο αυτό, ζήτησαν στην συνοδική ανακοίνωση που εκδόθηκε με την λήξη της συνεδρίασης από το κράτος, να παραμείνει ως έχει το υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών από το δημόσιο.
Όμως, αμέσως μετά την ανακοίνωση αυτή της ιεραρχίας, ο Τσίπρας, εξαγριωμένος από την ανατροπή των σχεδίων για την πρόσληψη δέκα χιλιάδων ατόμων στο δημόσιο, προκειμένου να κερδίσει οπαδούς και ψήφους, ώστε να έχει ελπίδες να κερδίσει  τις επόμενες εκλογές, ανακοίνωσε  αποφασισμένος να προχωρήσει μονομερώς στις απολύσεις 10.000 κληρικών (http://orthodoxathemata.blogspot.com/2018/11/blog-post_24.html, https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/727899_sikonei-ganti-i-kyvernisi-diko-mas-thema-i-misthodosia-ton).
Και θα το πράξει αυτό σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα χωρίς να λάβει καθόλου υπόψιν του την  ανακοίνωση αυτή της ιεραρχίας, ιδιαίτερα κιόλας, μετά και την «σωρεία υποσχέσεων» που έδωσε σε πάμπολα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για χιλιάδες  προσλήψεις «παιδιών του κόμματος» στο δημόσιο.
Από την πλευρά του ο νυν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποιος δεν είναι καθόλου απίθανο ακόμα και να παραιτηθεί από την θέση του το προσεχές  χρονικό διάστημα, έσπευσε, πάρα τις αποφάσεις της ιεραρχίας, να απαντήσει άμεσα, χαιρετίζοντας μάλιστα με θερμή την δήλωση του πρωθυπουργού!!!
Ο δε Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταστήσει ανίσχυρη την Εκκλησία αλλά θα βρουν μπροστά τους την Ευρώπη και την ΕΣΔΑ, υπογραμμίζοντας ότι αν κατατεθεί στην βουλή νομοσχέδιο με αυτό το περιεχόμενο θα καταθέσει άμεση προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Τελικά, από ότι φαίνεται, η δωσιλογική κυβέρνηση της ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οπισθοχωρεί έναντι της Εκκλησίας για τους μισθούς των ιερέων, έστω και προσωρινά για κάποιους,  από τον φόβο της τιμωρητικής ψήφου στις επόμενες βουλευτικές εκλογές (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%AD.htmlhttps://slpress.gr/politiki/i-ekdikisi-ton-papadon-tha-fanei-stis-kalpes/).

[Όλες αυτές οι παντελώς προδοτικές και αντεθνικές πολιτικές των δωσίλογων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχουν ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το 60% των παντελώς εξοργισμένων με αυτούς Ελλήνων, να ζητά άμεσα εκλογές, προκειμένου για να φύγει για πάντα η παντελώς άθλια αυτή συγκυβέρνηση από την ηγεσία του τόπου μας (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/dimoskopiseis/729169_dimoskopisi-public-issue-60-zita-amesa-ekloges-gia-na-fygoyn).
Σε ότι αφορά την λεγόμενη «συμφωνία» μεταξύ του Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την πληρωμή των ιερέων, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 47% δηλώνει ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 36% εκφράζει την αντίθετη άποψη.
Όσο για την προδοτική για την Ελλάδα και την Μακεδονία μας «συμφωνία των Πρεσπών», το 70% των Ελλήνων διαφωνούν με αυτή, ενώ το 22% απαντά αντίστοιχα ότι μάλλον συμφωνεί.
Ταυτόχρονα, το 71% του Ελληνικού λαού, αξιολογεί ως παντελώς αρνητική και την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ σε άλλες δημοσκοπήσεις, οι Έλληνες καταδικάζουν συντριπτικά και την μεγάλη ανομία που επικρατεί στην χώρα, ενώ ούτε και οι εξαγγελίες ρουσφετολογικών προσλήψεων του ΣΥΡΙΖΑ τους πείθουν (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/729744_pos-i-apotyhimeni-fthinoporini-antepithesi-toy-atsipra-efere-katarreysi)].
Φυσικά, εκτός από την Εκκλησιαστική περιουσία (https://www.facebook.com/MakedonikoKomma/posts/2466572810036101?__tn__=K-R,https://slpress.gr/oikonomia/to-thayma-gia-ti-sotiria-ton-trapezon-legetai-ekklisiastiki-perioysia/), τα έσοδα, τους γεωφυσικούς πόρους (πετρέλαια, φυσικό αέριο), τα εδάφη, τους ορυκτούς πόρους, τα ορυχεία και τα μνημεία της χωράς, τώρα η εθνοπροδοτική συγκυβέρνηση των ΣΥΡIΖΑΝΕΛ, παραδίδει στους «δανειστές» (οι οποίοι φτωχοποιούν τους Έλληνες- http://indobserver.blogspot.gr/2018/04/2019-51.html#more) και όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, αλλά και τα γυμναστήρια έναντι του χρέους (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/725220_apokleistiko-neo-ethniko-oneidos-edosan-stoys-daneistes).
Όσο για την υποτιθέμενη μη μισθοδοσία των ιερέων στην Ευρώπη από το κράτος, η αλήθεια είναι διαφορετική, αφού η μισή Ευρώπη πληρώνει τους ιερείς της (https://www.crashonline.gr/epikairotita/1272946/mi-mas-lene-psemmata-i-misi-evropi-plironei-tous-iereis-afta-einai-ta-krati-pou-misthodotoun-tous-klirikous-tous/), ενώ η θρησκευτική ελευθερία την οποία επικαλείται (τάχα) ότι θέλει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ήδη κατοχυρωμένη από το υπάρχον Σύνταγμα της Ελλάδας.
[Την ίδια στιγμή, το υποτιθέμενο «αντικειμενικό» Ευρωπαϊκό Δικαστήριο «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», με μια απολυτά διεστραμμένη λογική, αποφάσισε ότι μπορεί μεν κάνεις να  προσβάλει χωρίς συνέπειες τον Χριστιανισμό και τους πιστούς του, όχι όμως και τον μουσουλμανισμό και τους δικούς του πιστούς (http://redskywarning.blogspot.com/2018/11/blog-post_3.html#)].
Παρόλα αυτά, έρευνες δείχνουν ότι παρόλες τις προσπάθειες των ανθελλήνων κυβερνώντων της πατρίδας μας, οι Έλληνες συνεχίζουν να έχουν μεγάλη πιστή στις αξίες του Έθνους (Ορθοδοξία, Πατρίδα, Οικογένεια, Ιστορία-(https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%80%CE%B1.html, http://www.kathimerini.gr/992442/gallery/epikairothta/ellada/ereyna-yparxei-8eos-gia-toys-ellhne https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB.htmls).
Ταυτόχρονα, ο Τσίπρας δηλώνει ξανά ότι επιθυμεί να επισκεφτεί το Άγιο Ορός, την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση του επιτίθεται ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία, με αφορμή την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Όλα αυτά ο δωσίλογος πρωθυπουργός τα κάνει, προσπαθώντας να δείξει «μετριοπαθές προφίλ», αλλά και πιθανότατα και για να κερδίσει τις ψήφους ορισμένων θρησκευόμενων Ελλήνων στις ερχόμενες εκλογές στην πατρίδα μας.
Η δε κατάσταση αυτή, δηλαδή του έντονου πολέμου του κράτους έναντι της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας στις μέρες μας από τους άθεους του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζει επίσης έντονα τον πολέμου του Βυζαντινού κράτους έναντι της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας κατά την διάρκεια της εικονομαχίας (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81/).
Αλλά επίσης και την κατάσταση λίγο πριν την εθνικοαπελευθερωτική εξέγερση των Βυζαντινών προγονών μας έναντι των βάρβαρων Γερμανών καταπιεστών τους το 400 μ.Χ. (http://alophx.blogspot.com/2018/02/400-2018-update.html).
[Εδώ, μπορεί να αναφερθεί, ότι στην χερσόνησο του Άθω, στην οποία βρίσκεται το Άγιο Όρος, στην Αρχαιότητα, υπήρχαν ιερά, στα οποία έπρεπε να υπάρχουν παρθένες γυναίκες ιέρειες, ενώ στην Χερσόνησο αυτή, απαγορευόταν επί ποινή θανάτου η είσοδος αντρών, δηλαδή υπήρχε άβατο για τους άντρες. Όλα αυτά τα ιερά, καταστράφηκαν από την εισβολή των Ρωμαίων τον 2ο αιώνα π.Χ. και η περιοχή ερήμωσε από τότε πλήρως.
Στα Βυζαντινά χρόνια, η τότε έρημη περιοχή του Άθω, κατοικήθηκε από Ορθόδοξους μονάχους, οι οποίοι ίδρυσαν το Άγιο Όρος, στο οποίο υπάρχουν πολλές αντρικές μονές, ενώ στην Χερσόνησο αυτή, απαγορεύονται η είσοδος γυναικών, δηλαδή υπάρχει άβατο για τις γυναίκες.
Οι μονές του Αγίου Ορούς, καταστράφηκαν πολλές φορές από ξένους εισβολείς (π.χ. Καταλανούς, Άραβες, Τούρκους, Σταυροφόρους), ενώ συνέβαλαν σημαντικά στους αγώνες των υπόδουλων Ελλήνων για ελευθερία (π.χ. το 1821, το 1852, ή το 1912-13), μέχρι την απελευθέρωση της περιοχής το 1912 και την ένωση της με την ελεύθερη Ελλάδα].

Την ίδια στιγμή, οι αδίστακτοι (δήθεν) «Ευρωπαίοι εταίροι» μας στην ΕE, λένε ξεδιάντροπα στην πατρίδα μας, ότι αποτελεί πλέον όχι χώρα διέλευσης, αλλά χώρα προορισμού για τους λαθρομετανάστες.
Και αρά (με βάση την «λογική» τους, η Ελλάδα οφείλει να τους  κρατήσει και να τους ενσωματώσει για πάντα (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/e_6.html), προκειμένου αυτοί να μην αντιμετωπίσουν εκλογικά προβλήματα και άνοδο ακροδεξιών κομμάτων στις χώρες τους!
Με κάτι τέτοιες άθλιες προτάσεις, δεν είναι περίεργο που οι Ευρωπαίοι έχουν καταφέρει να κερδίζουν όλο και πιο πολύ έδαφος προτάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ (προκειμένου αυτή να διασωθεί εθνικά, πολιτικά και οικονομικά-http://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/blog-post_9.html), όπως συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης.
Την στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά τα πολιτικά γεγονότα στην πατρίδα μας, ο Ερντογάν βγάζει τω πλοίο Μπαρμπαρός στο Αιγαίο πέλαγος, με στόχο να αρπάξει ως άλλος «πειρατής», τον πλούτο αυτού (άλλωστε το πλοίο αυτό πήρε το όνομα του από τον βάρβαρο και αδίστακτο πειρατή Χαιρεντίν Μπαρμπαρόσα, ο οποίος επί Σουλεϊμάν του Γ’ του Μεγαλοπρεπούς (ο οποίος αποτελεί πρότυπο για τον Ερντογάν).
Ο δε Μπαρμπαρόσα, λεηλατούσε υπό τις διαταγές του τα νησιά του Αιγαίου (κάτι που θέλει να επαναλάβει ο Ερντογάν (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%B5.html) στις μέρες μας, με στόχο την επαναδημιουργία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας-http://kokkinignosi.blogspot.com/2016/10/blog-post_970.html).
[Επίσης, δεν είναι ευρύτερα γνωστό, ότι κατά την διάρκεια δε της βάρβαρης Οθωμανικής κατοχής, ο Ελληνικός λαός, κινδύνεψε να υποστεί την δική του «Βαβυλωνία αιχμαλωσία», αμέσως μετά την καταστολή της Επανάστασης των Ελλήνων στην διάρκεια των Ορλοφικών.
Τότε, ο Σουλτάνος Μουσταφά ο Δ’, είχε αποφασίσει να εξορίσει όλους τους Έλληνες στην Μεσοποτάμια και να φέρει στην Ελλάδα ισλαμικούς πληθυσμούς της Ασίας (όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα από τον Ερντογάν στην Ελλάδα).

Όμως, ο τότε Οικουμενικός Πατριάρχης Σεραφείμ ο Β’, κατόρθωσε να «ηρεμήσει» τον Σουλτάνο, λέγοντας του, ότι θα στείλει κάποιον να «νουθετήσει» τους Έλληνες.
Και όντως έστειλε, τον γνωστό σε όλους μας Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, ο οποίος μιλούσε άλλοτε ευθέως και άλλοτε συγκαλυμμένα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους, φροντίζοντας όσο κανείς άλλος για την αναγέννηση της Ορθοδοξίας και του Ελληνικού Έθνους (https://www.impantokratoros.gr/41F01526.el.aspx, https://simeiakairwn.wordpress.com/2017/08/23/%CE%BF-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%AC%CF%82-%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CF%84%CF%89%CE%BB%CF%8C%CF%82/, https://hellasjournal.com/2018/08/agios-kosmas-o-aitolos-apo-tis-koryfaies-pneymatikes-morfes-ta-chronia-toy-toyrkikoy-zygoy/), την προπαρασκευή της Επανάσταση της Ελευθέριας του 1821 (με την σύμφωνη γνώμη του Πατριάρχη)].
Την ίδια στιγμή στην Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ, σε συνεργασία και με την Τουρκιά, προσπαθούν να υλοποιήσουν το σχέδιο τους για την δημιουργία ενός «Αραβικού ΝΑΤΟ», προκειμένου αυτό να αντιμετωπίσει την Ρωσία στη Μέση Ανατολή (π.χ. εισβάλλοντας με πολύ στρατό στην Συρία και ρίχνοντας το συμμαχικό με την Μόσχα καθεστώς του Άσαντ), καθώς και αντιπαρατεθεί πολεμικά με το σιιτικό Ιράν στην περιοχή αυτή (http://lithosfotos.blogspot.com/2016/04/1831-1839.html, https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF-plan-%CE%B2-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CF%85%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD.html, http://bankingnews.gr/index.php?id=377291).  
Βέβαια, αν το λεγόμενο «Αραβικό ΝΑΤΟ», το οποίο θα είναι ένας Σουνιτικός στρατός, ο οποίος θα πολεμάει τους Σιίτες σε Συρία, Ιράκ, Ιράν, Λίβανο και Υεμένη, επιτεθεί στους συμμάχους της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή στρατιωτικά (π.χ. στην Συρία ή το Ιράν), τότε το πιθανότερο είναι η Ρωσία να επέμβει και αυτή στο πλευρό των συμμάχων της, και με την ανώτερη στρατιωτική τεχνολογία και τακτικές της να καταστρέψει πλήρως τον στρατό του «Αραβικού ΝΑΤΟ» (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/11/blog-post_616.html).
Τώρα ο Ερντογάν, εκτός από ιδρυτής του λεγομένου «ισλαμικού ΝΑΤΟ» (http://lithosfotos.blogspot.com/2016/04/1831-1839.html,), θέλει να γίνει και ιδρυτής του ευρωπαϊκού στρατού, υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία του, θα είναι αδύνατη χωρίς την συμμετοχή της Τουρκίας σε αυτή (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%82.html).
Ουσιαστικά, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από όλα όσα προαναφέρθηκαν παραπάνω, ο Νοέμβριος του 2018, υπήρξε ιδιαίτερα πλούσιος σε πολιτικά γεγονότα, τα οποία ήδη επηρέασαν κατά πολύ και αναμένεται να επηρεάσουν ακόμα περισσότερο κατά το ερχόμενο διάστημα, τόσο την Ευρώπη, όσο και τον υπόλοιπο κόσμο.  

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου