Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ


ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, το ΚΚΕ καθόλη την διάρκεια της ιστορίας του, πρόδωσε συνεχόμενα τα συμφέροντα της Ελλάδας, προκειμένου να λάβει χρήματα και όπλα από την Σοβιετική Ένωση, η οποία ήταν η μονή δύναμη που το στήριζε.

Παρόλο που είναι γνωστά τα προδοτικά πεπραγμένα του ΚΚΕ στην διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, του εμφυλίου πολέμου και στο ξεπούλημα της Κύπρου στους Τούρκους, δεν είναι ευρύτερα γνωστή η προδοσία της Βορείου Ηπείρου εκ μέρους του.
[Συγκεκριμένα, στην μαρτυρική Κύπρο, το ΚΚΕ της Ελλάδας, μαζί με το κομμουνιστικό κόμμα Κύπρου (το ΑΚΕΛ) πρόδωσαν και τον ενωτικό αγώνα  της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, χάρις στον ραδιοφωνικό σταθμό τους, την «φωνή της αλήθειας» του ΚΚΕ, ο οποίος εξέπεμπε από την Μόσχα, και ήταν αυτός που αποκάλυψε στους Άγγλους με εντολές Ζαχαριάδη, ότι ο Διγενής ήταν στην πραγματικότητα ο συνταγματάρχης Γεώργιος Γρίβας.
(Στην ουσία τον πρόδωσε μαζί με ολόκληρη την Κύπρο, γιατί τον μισούσε πολιτικά και δεν ήθελε να επιτύχει, φοβούμενος ότι θα κυριαρχούσε, αλλά και επειδή η δράση του δεν εξυπηρετούσε τα αφεντικά του στην Μόσχα).  ο συνταγματάρχης Γεώργιος Γρίβας (εκπομπή 24ης Απριλίου 1955).
Επίσης, την 1η Μαΐου 1955, το ΑΚΕΛ διάμεσου της εφημερίδας του με την ονομασία «Νέος Δημοκράτης» τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της διχοτομήσεως της Κύπρου, ενώ με απόφαση της Κεντρικής Γραμματείας του ΑΚΕΛ τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους, οι κομμουνιστές καλούσαν τους Κυπρίους να σαμποτάρουν τον έρανο υπέρ των πολιτικών κρατουμένων, διότι τα χρήματα, προορίζονται  δια την αγορά όπλων της εγκληματικής ΕΟΚΑ.
Παράλληλα, το ΑΚΕΛ (Μάιος 1956) συκοφαντούσε τον ένοπλο αγώνα της ΕΟΚΑ ως «τρομοκρατικό και φασιστικό», ενώ ταυτόχρονα, από το  1957, οι κομμουνιστές της Κύπρου,  συνεργαζόταν με τους Βρετανούς (επί χρήμασι), καταδίδοντας πατριώτες της ΕΟΚΑ, τόσο για το χρήμα, όσο και επειδή τους μισούσαν πολιτικά.
Επίσης, το ΑΚΕΛ κατηγόρησε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και την ΕΟΚΑ, ότι έριξαν τον Κυπριακό λαό στην περιπέτεια των ανατινάξεων και των βομβών, αποκάλεσε τους ήρωας της ΕΟΚΑ «αεροβομβιστές» και τον Διγενή «ψευτοδιγενή», χαρακτήρισε τους Κυπρίους μαχητές του ΕΟΚΑ νταήδες τυχοδιωκτικές, ενώ συκοφάντησε και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο ως διασπαστή.

Αυτή η προδοτική  τακτική τους όμως, εξαγρίωσε τον Γρίβα- Διγενή, και στην συνέχεια ο ίδιος προχώρησε στην  ίδρυση μιας ειδικής ομάδας τιμωρίας των προδοτών, η οποια εκτελούσε τους προδότες, οι οποίοι ήθελαν να καταστείλουν τον αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου για ανεξαρτησία (αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα Βρετανούς, Τούρκους και κομμουνιστές, οι οποίοι συνεργαζόταν μεταξύ τους).
Ο τότε μαχητής της ΕΟΚΑ (και μετέπειτα πρόεδρος της Κύπρου) Τάσσος Παπαδόπουλος (ο οποίος είπε θαρραλέα όχι στο πανάθλιο σχέδιο Ανάν), υποστήριξε επίσης, ότι το ΑΚΕΛ, δεν δίστασε τότε να αποπειραθεί να προκαλέσει απεργίες και θεατρικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, υπό τις ευλογίες των Άγγλων (και της CIA), για την εξόντωση κομμουνιστών πρακτόρων και  Άγγλων στρατιωτών.
Στις μέρες μας, ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, ο Δημήτρης  Χριστόφιας, προερχόμενος από το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ, συνέχισε τις προδοσίες του κόμματος του, υποστηρίζοντας μαζί με Αναστασιάδη το εθνοπροδοτική σχέδιο Ανάν (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/01/blog-post_28.html), ενώ στην συνέχεια, έβαλε προδοτικά την Κύπρο σε οικονομικό μνημόνιο το 2013, το οποίο χρησίμευσε σε έναν νέο «οικονομικό Αττίλα» και κατοχή του νησιού, αυτή την φορά από τους δυτικούς.
Παράλληλα, με τις νέες «φουρνιές λαθρομεταναστών» που έρχονται κατά χιλιάδες στην Κύπρο, το κράτος αυτό κινδυνεύει να πλημμυρίσει από λαθρομετανάστες, ακριβώς όπως και η Ελλάδα (https://www.pentapostagma.gr/2018/11/f%CE%B1%CE%B6-%CE%B7-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BD%CE%B9%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CE%B1%CF%80%CF%8C.html)].
Έτσι, δεν είναι ευρύτερα γνωστή και την σύμπραξη ΕΑΜ με τους αντάρτες του Χότζα της Αλβανίας ενάντια στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Συγκεκριμένα, από το 1943, ο ΕΛΑΣ, αποφάσισε την συνεργασία του με τον Αλβανό κομμουνιστή Χότζα, τάχα για να πολεμήσουν τον φασισμό.
Την περίοδο αυτή, οι πάντα καταπιεζόμενοι από τους Αλβανούς Βορειοηπειρώτες, είχαν ιδρύσει το ΜΑΒΗ, δηλαδή το Μέτωπο Απελευθερώσεως Βορείου Ηπείρου, με στόχο την προστασία των Ελλήνων της περιοχής, την μάχη ενάντια στους Γερμανοιταλούς, αλλά παράλληλα και την απελευθέρωση της περιοχής από την Αλβανική τυραννία και την ένωση της με την Ελλάδα.
Για την ενίσχυση της προσπάθειας τους αυτής, οι ηγέτες του ΜΑΒΗ ήρθαν σε επαφή με τον ΕΔΕΣ του Ζέρβα, ο οποίος μάλιστα απέστειλε αρκετούς στρατιώτες ως εθελοντές προς βοήθεια του ΜΑΒΗ.
Όταν το έμαθε αυτό ο ΕΛΑΣ (ο στρατός ανταρτών του ΚΚΕ), ήρθε και αυτός με την σειρά του σε επαφή με τον Χότζα με στόχο την σύναψη συμμαχίας. Αυτός, έθεσε ως ορό για συνεργασία στον ΕΛΑΣ, την διάλυση του ΜΑΒΗ και την  απαγωγή στον στρατό του.

Ως αντάλλαγμα για την συμμαχία του ΕΛΑΣ, ο Χότζα υποσχέθηκε σε αυτόν, ότι όταν ο ίδιος  θα καταλάμβανε με την βοήθεια των προελαύνοντων Σοβιετικών την εξουσία στην Αλβανία, τότε θα βοήθησε τον ΕΛΑΣ του ΚΚΕ, να καταλάβει και αυτός την εξουσία στην Ελλάδα, στέλνοντας του χρήματα, όπλα και εθελοντές (κάτι που όντως έπραξε στον Ελληνικό εμφύλιο των ετών 1946-1949 μαζί με τον Γιουγκοσλάβος Τίτο, ο οποίος εποφθαλμιούσε την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας).
Και ο ΕΛΑΣ, αντί να σκεφτεί τους ομοεθνείς Έλληνες αδελφούς του, οι οποίοι στέναζαν για εκατονταετίες κάτω από την Αλβανική τυραννία, σκεπτόμενος να καταλάβει την «καρεκλά της εξουσίας στην Ελλάδα», δέχτηκε χωρίς κανένα δισταγμό, προδίδοντας τους, ακριβώς όπως έκανε κάποτε και στην Μικρασιατική Εκστρατεία (http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.html).
Με πρόσχημα δε το (ψευδές στην πραγματικότητα) «γεγονός» της προδοσίας του ΕΔΕΣ και της συμμαχίας του με τους Γερμανούς, ο ΕΛΑΣ επιτέθηκε σε αυτόν, με στόχο, να τον αναγκάσει να ανακαλέσει τους στρατιώτες του από την Βόρεια Ήπειρο, προκειμένου αυτός να διασωθεί από τον ΕΛΑΣ.
Μέσω της επίθεσης αυτής, ο ΕΛΑΣ διασφάλισε ότι οι απελευθερωμένοι Βορειοηπειρώτες δεν θα ενίσχυαν και αυτοί με άντρες τον ΕΔΕΣ εν όψει του διαφαινόμενου εμφυλίου στην Ελλάδα, εν ονόματι τάχα της «διεθνιστικής αλληλεγγύης των λαών» και «κατά του εθνικιστικού Ελληνικού φασισμού».
Επίσης, έσωσε τους προδότες Τσάμηδες από τον πλήρη αφανισμό από τις δυνάμεις του Ζέρβα, αφού αυτός σταμάτησε την καταδίωξη τους και στράφηκε με όλες του τις δυνάμεις να αποκρούσει τον ΕΛΑΣ, και με τον τρόπο αυτό, οι δωσίλογοι και σφαγιαστές και συνεργάτες των Ναζί Τσάμηδες διασώθηκαν, περνώντας στην Αλβανία.
Οι δε αντάρτες του ΜΑΒΗ, αποδυναμωμένοι από την αποχώρηση των στρατιωτών του Ζέρβα, αλλά και από το κλείσιμο των Ελληνοαλβανικών συνόρων που επέβαλε ο ΕΛΑΣ, έτσι ώστε αυτοί να μην ενισχύονται σε άντρες και όπλα, ηττήθηκαν τελικά από τους αντάρτες του Χότζα (οι οποίοι είχαν ενισχυθεί και με τμήματα του ΕΛΑΣ).
Σύμφωνα δε με επίσημες μαρτυρίες τω διάστημα 1942-44, στην Βόρειο Ήπειρο, κάηκαν 250 χωριά και δολοφονήθηκαν πάνω από 2.500 άμαχοι, από ένοπλες ομάδες Αλβανών ατάκτων (του Χότζα ή Αλβανών εθνικιστών), καθώς και τον στρατό κατοχής (ιταλικό και γερμανικό)].
Χάρις δε και σε αυτή την προδοσία αυτή του ΚΚΕ, χάθηκε η τέταρτη μεγάλη ευκαιρία για την απελευθέρωση τής μαρτυρικής Βορείου Ηπείρου, μετά την πρώτη απελευθέρωση της στους Βαλκανικούς Πολέμους (1913), στην διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1916), καθώς και στον Ελληνοιταλικού πολέμου του 1940 (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/11/blog-post_922.html).

Στην συνέχεια, κατά την διάρκεια του Ελληνικού εμφυλίου (1946-1949), οι κομμουνιστές του Ζαχαριάδη, έταξαν στον Χότζα να του παραδώσουν και την Ελληνική Ήπειρο, αν τους βοηθούσε να κερδίσουν τον εμφύλιο και να καταλάβουν την εξουσία στην Ελλάδα, στους Γιουγκοσλάβους του Τίτο την πάντα Ελληνική Μακεδονία, ενώ στους Βουλγάρους κομμουνιστές την Ελληνική Θράκη.
[Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, προτίμησε να προδώσει την πατρίδα του και να βοηθήσει τον σφαγέα Κεμάλ, ο οποίος ήταν τότε σύμμαχος της ΕΣΣΔ (η οποία χρηματοδοτούσε και ήλεγχε απολυτά πολιτικά το ΚΚΕ, το οποίο και προωθούσε την πολιτική της στην Ελλάδα).
Έτσι, επειδή τότε η Τουρκιά ήταν σύμμαχος της Σοβιετικής Ένωσης και δεν επιθυμούσε την ήττα των Τούρκων, αλλά των Ελλήνων, προκειμένου να μην εξουσιάζουν αυτοί τα τόσο σημαντικά για την ΕΣΣΔ Στενά του Βοσπόρου (αλλά και να τους εκδικηθεί για την εκστρατεία στην Ουκρανία-http://alophx.blogspot.com/2017/09/1919-2014.html),), διέταξε τα πλήρως ελεγχόμενα από την ίδια μέλη του ΚΚΕ, να σαμποτάρουν την προσπάθεια της Ελλάδας.

Έτσι, το κόμμα αυτό, ύστερα από τις διαταγές που έλαβε από την Μόσχα, άρχισε να κάνει προπαγάνδα στους Έλληνες στρατιώτες υπέρ του Κεμάλ, παροτρύνοντας πολλούς από αυτούς να προβούν προδοτικά σε λιποταξία.

Παράλληλα, το ΚΚΕ, καλούσε οι Έλληνες στρατιώτες να εγκαταλείψουν την Μικρά Ασία και να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα, ξεκινώντας έναν εμφύλιο στην χώρα τους, με στόχο την βίαια εγκαθίδρυση ενός κομμουνιστικού καθεστώτος στην Ελλάδα, τάχα για το καλό του «Ελληνικού λαού».

Ενώ για να επιτύχουν τους στόχους τους, οι κομμουνιστές εκμεταλλεύτηκαν ακόμα και την φυσική κόπωση των στρατιωτών.
Έτσι, κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής εκστρατείας, οι ίδιοι έπεισαν μερικούς Έλληνες στρατιώτες να αποστατήσουν, τονίζοντας και θυμίζοντας τους ότι πολεμούσαν και βρισκόταν σχεδόν δέκα χρονιά μακριά από τα σπίτια τους, κάνοντας τους να νοσταλγήσουν τους δικούς τους και να θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα, αντί να κοιτάξουν το συμφέρον του έθνους.
Ενώ σε άλλους τόνιζαν, προσπαθώντας να τους κάνουν να θυμίσουν τα πολιτικά και ιδεολογικά μισή με τους εχθρούς τους, ότι αν κέρδιζαν τον πόλεμο οι υποστηρικτές της αντίπαλης πολιτικής παράταξης, τότε εκείνοι θα κέρδιζαν τα πάντα, ενώ οι ίδιοι τίποτα.
(Ουσιαστικά, στην περίπτωση αυτή, επαναλήφθηκε μέχρι ενός σημείου η ανταρσία των στρατιωτών του Μεγάλου Αλέξανδρου εναντίον του στην Ινδία, όταν αυτοί κουρασμένοι από δώδεκα χρονιά μαχών, νοστάλγησαν τους δικούς τους και να θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα, αντί να συνεχίσουν να πολεμούν για τον Αλέξανδρο)].

Αυτό το έπραξαν τα μέλη του κόμματος αυτού, γιατί πίστευαν, ότι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβουν την εξουσία, ήταν η Ελλάδα να υποστεί μια μεγάλη καταστροφή και ήττα στον πόλεμο αυτό, χάνοντας εδάφη, μαζί με την πλήρη καταστροφή της οικονομίας, του κοινωνικού ιστού, καθώς και της πιστή των Ελλήνων στις αξίες του Έθνους (Ορθοδοξία, Πατρίδα, Οικογένεια, Ιστορία).

Τότε, κατ’ αυτούς θα ήταν η κατάλληλη περίσταση να ξεκινούσαν εξέγερση στην κατεστραμμένη Ελλάδα, δημιουργώντας εσωτερικό μέτωπο εν μέσω του πολέμου αυτού, «συμβάλλοντας» με τον τρόπο αυτό στην ήττα, του για τους ιδίους, «αντιδραστικού και συντηρητικού Ελληνικού λαού».

Οι ίδιοι ήλπιζαν, ότι αν ο Ελληνικός στρατός καταστρεφόταν στον πόλεμο, τότε, δεν θα υπήρχε κανείς για να εμποδίσει αυτούς και τους συμμάχους τους να καταλάβουν την εξουσία και να εγκαθιδρύσουν  ένα «καθαρό κομμουνιστικό κράτος» στην Ελλάδα.

Αργότερα, λίγο πριν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το ΚΚΕ ξεκίνησε τον λεγόμενο πρώτο εμφύλιο, τα έτη 1943-1944 (https://www.triklopodia.gr/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9/), όταν ο ελεγχόμενος από το ΚΚΕ ΕΛΑΣ, επιτέθηκε στον ΕΔΕΣ και εξόντωσε τον Ψαρρό και την ΕΚKΑ, για να καταλάβει με την βία την εξουσία στην Ελλάδα.

Όμως, στις μάχες που ακολούθησαν στην Αθήνα το 1944, ο ΕΛΑΣ ηττήθηκε (από τα κυβερνητικά και τα αγγλικά στρατεύματα) και αναγκάστηκε, παρά την θέληση του, να υπογράψει την «Συμφωνία της Βαρκιζάς».

Στην συνέχεια, κατά τα έτη 1946-1949 (https://www.triklopodia.gr/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9/), ο ΔΣΕ του ΚΚΕ, ξεκίνησε έναν δεύτερο εμφύλιο πόλεμο, με την βοήθεια και χρηματοδότηση-εξοπλισμό από ξένες δυνάμεις (Τίτο-Χότζα-Στάλιν).

Αυτές, εκτός των όπλων, των και χρημάτων και των στρατιωτών που έστελναν ως ενίσχυση στον ΔΣΕ, είχαν λάβει από το ΚΚΕ ως αντάλλαγμα, εάν αυτό κέρδιζε τον πόλεμο, την παραχώρηση εκ μέρους του σε αυτές των πάντα Ελληνικών εδαφών της Ηπείρου και της Μακεδονίας μας.

Για παρεμφερείς λογούς, το ΚΚΕ τότε, ήταν έτοιμο να δεχθεί να παραδώσει προδοτικά, την Μακεδονία μας σε άλλες χώρες, αναγνωρίζοντας ανύπαρκτες «σλαβικές μειονότητες» αλλά και «καταπιέσεις» του ανυπάρκτου «Μακεδονικού λαού» από τους Έλληνες, από την Κόμιντερν του Λένιν, ενώ υποστήριζε ότι και η υπόδουλη Μικρά Ασία και ο Πόντος, ανήκουν στον «αγνό τουρκικό λαό», ο οποίος μάχεται κατά των «κακών αποικιοκρατών» Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, στις 26 Μαρτίου του 1949, στο χωριό Ψαράδες των Πρεσπών, ο Νίκος Ζαχαριάδης, διακήρυξε προδοτικά το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας του «μακεδονικού» λαού, και την συμμετοχή αυτού του νέου κράτους στην κομμουνιστική λαϊκοδημοκρατική ομοσπονδία των βαλκανικών λαών.

(Ένα σχέδιο για πολιτική ένωση των Βαλκανικών κομμουνιστικών κρατών των Βαλκανίων ελεγχόμενη από την Μόσχα).
Επίσης, με απόφαση της 5ης ολομέλειας του ΚΚΕ στις 30 και 31 Ιανουαρίου του 1949 στο Γράμμο, το ΚΚΕ ψήφισε την αυτοδιάθεση όλων των σλαβόφωνων της Βόρειας Ελλάδας. Όμως τελικά, το ΚΚΕ, ηττήθηκε και στον πόλεμο αυτό, με την βοήθεια των ΗΠΑ.

Στις μέρες μας, οι σημερινοί δωσίλογοι νεομπολσεβίκοι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ, πράττουν και ακριβώς τα ίδια με τότε ΚΚΕ και θέλουν και αυτοί να παραδώσουν το όνομα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, την αλύτρωτη Βόρεια Ήπειρο στους Αλβανούς, ενώ επιπλέον ετοιμάζονται να παραδώσουν και την Θράκη, την Κύπρο, καθώς και  νησιά του Αιγαίου στους Τούρκους.

Από κάποιους μάλιστα, υποστηρίζεται, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέχει μειοψηφικά την ηγεσία της πατρίδας μας, ότι σε περίπτωση που χάσει την εξουσία στην Ελλάδα, ετοιμάζει έναν «τρίτο γύρο» εμφυλίου στην πατρίδα μας, προκειμένου να την ανακτήσει (http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.html)].

Ουσιαστικά, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό από όλα όσα προαναφέρθηκαν, το ΚΚΕ τότε, έπραξε τις ίδιες προδοσίες που πράττουν σήμερα οι πολιτικοί δωσίλογοι επίγονοι τους του ΣΥΡΙΖΑ, παραδίδοντας το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, την Βόρεια Ήπειρο (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CE%BF-%CE%AE%CF%81%CF%89%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%86%CE%B1%CF%82-%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%88%CE%B5-%CF%84%CE%B7/#) στους Αλβανούς του ανήλεους (και τρελού και με πιστοποίηση γιατρού-https://www.triklopodia.gr/%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CF%82-%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CF%84/#) Ράμα, και την Θράκη στους Τούρκους.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου