Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, το έτος 1.973 μ.Χ. ξέσπασε στην Ελλάδα το κίνημα του Πολυτεχνείου ενάντια στην στρατιωτική χούντα από τους φοιτητές, οι οποίοι ζητούσαν την πτώση του στρατιωτικού καθεστώτος και την επαναφορά της δημοκρατίας.

Η εξέγερση αυτή έλαβε χώρα μία περίοδο, που η τότε δικτατορική διακυβέρνηση στην Ελλάδα είχε αρχίσει εν μέσω Ψυχρού Πολέμου να συνάπτει εμπορικές συμφωνίες με την ΕΣΣΔ και τα κράτη του Ανατολικού μπλοκ, κάτι που προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια από  τις ΗΠΑ (οι οποίες όταν έπεσε η κυβέρνηση αυτή ακυρώθηκαν όλες), ενώ παράλληλα προσπαθούσε να συνάψει στενές σχέσεις και με την Τουρκία.

Οπότε, το στρατιωτικό καθεστώς, προκειμένου να καταπνίξει το κίνημα του Πολυτεχνείου, έστειλε άμεσα στρατό εκεί, με συνέπεια, στις συγκρούσεις γύρω από την Νομική Σχολή, πολλοί να σκοτωθούν και να τραυματιστούν.

Με τον θάνατο αυτών, το δικτατορικό καθεστώς του Παπαδόπουλου έπεσε με πραξικόπημα από τον Ιωαννίδη, ο οποίος και επέβαλε ακόμα πιο αυταρχικό καθεστώς στην Ελλάδα, ενώ και αυτό έπεσε με την σειρά του ένα έτος αργότερα, το 1.974 μ.Χ., με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο μετά από το πραξικόπημα που οργάνωσε η χούντα της Ελλάδας στο πάντα Ελληνικό αυτό νησί.

Αντίστοιχα το έτος 2.008 μ.Χ., ξέσπασε τον Δεκέμβριο του 2.008 μ.Χ. στην Αθήνα μία εξέγερση τόσο των αγανακτισμένων φοιτητών και μαθητών, όσο και διάφορων πλιατσικολόγων και αναρχικών ενάντια στην τότε κυβέρνηση της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Νεότερου, με αφορμή την δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς.

Η Αθήνα κάηκε ολόκληρη, ενώ τα γεγονότα αυτά έλαβαν χώρα μία περίοδο την οποία η κυβέρνηση του Καραμανλή είχε συνάψει εμπορικές και ενεργειακές συμφωνίες με την Ρωσία (Αγωγός Μπουργκάς-Αλεγανδρούπολης, South Stream), κάτι που προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια από  τις ΗΠΑ, οι οποίες όταν έπεσε η κυβέρνηση αυτή ακυρώθηκαν όλες.

Μετά από αυτά τα γεγονότα αυτά, ενώ είχε ακολουθήσει και το κάψιμο μεγάλου μέρους της Πελοποννήσου, η κυβέρνηση Καραμανλή κράτησε ένα έτος και με τις εκλογές του επόμενου χρόνου, το 2.009 μ.Χ., τις οποίες αυτή τελικά έχασε, και αντικαταστάθηκε στην πρωθυπουργία από τον Γεώργιο Παπανδρέου τον Νεότερο.

Στις μέρες μας, υπάρχει στην πατρίδα μας μία νέα πολύ σκληρή υγειονομική χούντα υπό την διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας (πιο σωστά της Νέας Δικτατορίας) του Μητσοτάκη, ο οποίος όπως και οι χουντικοί παλαιότερα ζήταγαν πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων (όπως η χούντα ζητούσε πολιτικών), ενώ απειλεί όπως και οι χουντικοί (αλλά και ο πατέρας του παλαιότερα), με απόλυση ή μη παροχή μισθού σε όσους δεν κάνουν με το ζόρι τα εμβόλια του κορωνοιού.

Με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται τόσο το Ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο ορίζει ότι μόνο με την θέληση του μπορεί κάποιος να κάνει στον εαυτό του ιατρική πράξη (με βάση και τους νόμους της Νυρεμβέργης), αλλά και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του οποίου την Σύμβαση υπέγραψε η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, και το οποίο ορίζει ότι το εμβόλιο για τον κορωνοιό δεν είναι υποχρεωτικό και ότι όποιος δεν το κάνει δεν πρέπει να υφίσταται οποιασδήποτε κοινωνικές ή εργασιακές κυρώσεις για τον λόγο αυτό.

Τα γεγονότα αυτά λαβαίνουν χώρα μία περίοδο την οποία η κυβέρνηση του Μητσοτάκη είχε συνάψει οικονομικές συμφωνίες υποταγής με την Γερμανία., τα λεγόμενα μνημόνια (όπως και οι προκάτοχες της), κάτι που προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια από  τις ΗΠΑ, οι οποίες αν πέσει η κυβέρνηση αυτή και μία Αμερικανόφιλη πάρει την θέση της, θα τις ακυρώσουν όλες.

Σαν μην φτάνουν όλα αυτά, τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη απειλεί να ελέγξει τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης σαν τα δικτατορικά καθεστώτα, σκέφτεται να επιβάλει αναγκαστικό σε όλους το εμβόλιο (όπως σε όλο τον κόσμο έχει κάνει μόνο η δικτατορία του Τατζικιστάν), ενώ άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, σαν τον Καρατζαφέρη (Καρατζαφύρερ), ζητούν ακόμα και «Σπιναλόγκα» (δηλαδή στρατόπεδα συγκέντρωσης σαν την Γυάρο ή την Μακρόνησο) για όλους τους ανεμβολίαστους. 

Τώρα, η κυβέρνηση του Κούλη, θέλει εκτός από τους ενήλικες και δημόσιους υπάλληλους (π.χ. υγειονομικοί ή άλλοι),  να εμβολιάσει με το ζόρι και τα νέα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου ή και των Πανεπιστημίων, μην λαβαίνοντας υπόψιν τα αρνητικά αποτελέσματα σε αυτά.

Όλα αυτά τα γεγονότα, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα, η ήδη καταπιεσμένη λόγω κορωνοιού νεολαία, να ξεσηκωθεί όπως στο Πολυτεχνείο ή στα Δεκεμβριανά αν οι κυβερνώντες ξεπεράσουν όλα τα όρια καταπίεσης και ειδικά αν συμβεί ένα περιστατικό ανάλογο με αυτό του Γρηγορόπουλου ξανά στην πατρίδα μας και καεί εκ νέου η Αθήνα.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ρίξει όπως και τον Παπαδόπουλο και την κυβέρνηση Καραμανλή παλαιότερα, και την κυβέρνηση του Κούλη, όπως και ίσως και την κυβέρνηση που ίσως την διαδεχθεί (είτε αυτή είναι μονοκομματική, συνεργασίας και πολυκομματική, Οικουμενική ή «Εθνικής Σωτηρίας»).

{Όπως ακριβώς δηλαδή έγινε με την Αραβική Άνοιξη σε Τυνησία, Αλγερία, Σουδάν, Αίγυπτο, Υεμένη και Λιβύη, όταν οι δικτάτορες των κρατών αυτών (Μπεν Αλί, Μουμπάρακ, Μπουντεφλίκα, Ομάρ Μπασίρ, Αλί Αμπντάλα Σάλεχ και Καντάφι), σκότωσαν νέους ανθρώπους και ξεκίνησαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδηλώσεις εναντίον τους, οι οποίες οδήγησαν στην πτώση τους και μετέπειτα στην επιβολή εκ νέου στα κράτη αυτά ακόμα και στρατιωτικών δικτατοριών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω της χούντας στην πατρίδα μας αναπτύχθηκε το αντιδικτατορικό κίνημα, λόγω των Δεκεμβριανών το αντιεξουσιαστικό κίνημα, αλλά και των Αγανακτισμένων, ενώ λόγω της καταπίεσης του Κούλη στις μέρες μας αναπτύσσεται το αντιεμβολιαστικό κίνημα. 

Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι τον καιρό δε της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο υπήρχε ακυβερνησία στις ΗΠΑ λόγω του σκανδάλου Γουότεργκειτ από τον Νίξον και την εξουσία στις ΗΠΑ ασκούσε στην ουσία ο Κίσινγκερ, στην Προεδρία του άβολου Τζορτζ Μπους του Νεότερου την εξουσία ασκούσε ο Τσένι, ενώ στις μέρες μας, την εξουσία στις ΗΠΑ του Μπάιντεν με πλήρη άλτσαχαιμερ ασκεί η Χάρις. 

Μετά δε την πτώση της στρατιωτικής χούντας το 1.974 μ.Χ., ακολούθησε η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, μετά τα «Δεκεμβριανά» το 2.008 μ.Χ., ακολούθησαν μετά από λίγο χρόνο τα μνημόνια, άραγε μετά την πτώση της υγειονομικής χούντας του Κούλη θα ακολουθήσει θερμό επεισόδιο στην Ελλάδα, πόλεμος με την Τουρκία ή οι λεγόμενες «Πρέσπες του Αιγαίου»;

Ο δε Κούλης (ο Βεελζεβούλης), όπως και ο δικτάτορας Τσαουτσέσκου στην Ρουμανία, αλλά και Πρόεδρος Ντε Λα Ρούα στην Αργετινή, κατατυράνισσαν, καταπίεσαν ανηλεώς και φτώχυναν μέχρι χρεωκοπίας τους λαούς τους και οι δύο με συνέπεια στο τέλος να ξεσηκωθούν οι λαοί τους εναντίον τους, τα καθεστώτα τους να καταρρεύσουν και οι δύο να φύγουν τελικά από τα Προεδρικά Μέγαρα τους με ελικόπτερα (Θα έχει άραγε το ίδιο τέλος ο Κούλης ή η διάδοχη σε αυτόν κυβέρνηση;.

Ο Κούλης, γνωστός και ως ο βλακούλης, ο φασιστούλης, ο χουντικούλης, ο γκαντέμης και κινούμενη συμφορά, η ντροπή της Κρήτης, με την Κουλή υγειονομική δικτατορία του, γνωστός και ως ιός Κούληντ-19).

Ουσιαστικά και ο Κούλης λέει και πράττει ότι έκανε πριν από αυτόν και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος: «Αποφασίσωμεν και διατάσωμεν»…

Και όλοι τραγουδούνε πια εξαιτίας του Κούλη: «Κάποια μέρα σαν αυτή, θα γυρίσει το πουλί και οι μάγκες δεν θα κάνουν λούφα και παραλλαγή». Ουσιαστικά επί Κούλη έχουμε μία επιστροφή της χούντας με υγειονομική μορφή αυτή την φορά. 

Παράλληλα, όπως με την καπήλευση Μεγάλων Ιδανικών και Αξιών από την χούντα (Πίστις-Πατρίδα-Οικογένεια), αυτά τελικά απαξιώθηκαν, έτσι και με την υγειονομική χούντα του Κούλη, θα απαξιωθεί τελικά άλλη μία μεγάλη αξία θα απαξιωθεί (αυτή της υγείας, μαζί με πολλούς γιατρούς και λοιμοξιωλόγους).

Και τι ειρωνεία, ο μικρός πολιτικός κρατούμενος της (στρατιωτικής δικτατορίας της) χούντας Κούλης, όταν μεγάλωσε επέβαλε και αυτός (μία υγειονομική αυτή την φορά) δικτατορία.

{Είναι επίσης πολύ ειρωνικό το γεγονός, ότι η χώρα που ιδρύθηκε η δημοκρατία, έχει μετατραπεί στις ημέρες μας στην νούμερο ένα υγειονομική δικτατορία στον κόσμο με τον Κούλη}.

Παράλληλα, ο Κούλης προσπαθεί να στήσει μία φιλελεύθερη δικτατορία χωρίς καμία πολιτική ιδεολογία και να ξεπουλήσει τα πάντα στο ΔΝΤ και να φτωχοποίησει τον Ελληνικό λαό, όπως ακριβώς έκανε παλαιότερα και ο δικτάτορας Πινοσέτ στην Χιλή.

Ατυχώς, ζούμε με τα μνημόνια στην πατρίδα μας, μία νέα «Βαυαροκρατία» και Γερμανική Κατοχή, από την οποία και θα πρέπει να απαλλαγούμε και να απελευθερωθούμε.

Αν δε οι Έλληνες κυβερνώντες εξοργίσουν τον κόσμο και τον φτάσουν τελικά στα όρια της απολυτής οργής και της απελπισίας, αυτός στο τέλος μπορεί να εξεγερθεί, με τελικό αποτέλεσμα ίσως, το κτίριο της Βουλής να καεί για τρίτη φορά στην ιστορία από την κατασκευή του (https://romioitispolis.gr/%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ad%cf%82-%ce%bc%ce%ac%ce%b8/).

Ανάλογη κατάσταση αντιμετώπισαν οι Έλληνες και την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, το έτος 1.943 μ.Χ. Τότε η Κατοχική δωσιλογική κυβέρνηση του Λογοθετόπουλου, προσπάθησε να επιστρατεύσει με την βία τους Έλληνες, και να τους στείλει ως εργάτες σε εργοστάσια στην Γερμανία.

Τότε, ο Ελληνικός λαός αντέδρασε, και με απεργίες, πορείες και νεκρούς κατάφερε, παρά την βία των Γερμανών και των Γερμανοτσολιάδων να ακυρώσει με τον αγώνα τους την επιστράτευση αυτή οριστικά.

Επίσης, στις 22 Ιουλίου του 1943 μ.Χ., έγινε  στην Αθήνα ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ  συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ελλήνων και εν μέσω Γερμανικής Κατοχής οι Αθηναίοι πατριώτες βγήκαν άοπλοι απέναντι στον οπλισμένο κατακτητή, να φωνάξουν ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Στις 14 Ιουλίου 1943 μ.Χ.

Οι εφημερίδες δημοσίευσαν  Γερμανική ανακοίνωση που ανέφερε,  ότι δια στρατιωτικούς λόγους καθίσταται αναγκαία η ενίσχυσις των στρατευμάτων κατοχής στην  Ελλάδα.  Και  γι’ αυτόν τον λόγο την περιοχήν της Μακεδονίας ανατολικώς του ποταμού Αξιού, την έδωσαν για να την ελέγχουν και να την διοικούν  Βουλγαρικά στρατεύματα.

Η απόφαση των Γερμανικών δυνάμεων κατοχής προκάλεσε κύμα αγανάκτησης σε όλη την χώρα. Με πρωτοβουλίες πατριωτών στις 22 Ιουλίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Χιλιάδες Αθηναίοι  διαμαρτύρονται στους δρόμους της Αθήνας,  αδιαφορώντας για την παρουσία των κατοχικών δυνάμεων και των αρμάτων μάχης,  σε επίκαιρα σημεία της πρωτεύουσας.

Με συνθήματα «Όχι στην Επέκταση» και «Έξω οι Βούλγαροι φασίστες από τη Μακεδονία και την Θράκη» οι διαδηλωτές από Μοναστηράκι, Ομόνοια, πλατεία Λαυρίου κατευθύνονται προς το Σύνταγμα.

Στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου μία 17χρονη , η Παναγιώτα Σταθοπούλου, προσπάθησε με το σώμα της να ακινητοποιήσει ένα άρμα. Ένας Γερμανός, μέλος του πληρώματος, την πυροβόλησε και την σκότωσε.

Την ίδια στιγμή, η 19χρονη φοιτήτρια της Γαλλικής Ακαδημίας Κούλα Λίλη, επιτέθηκε στον οδηγό του άρματος με το τακούνι του παπουτσιού της, αλλά έπεσε κι αυτή νεκρή από τα πυρά του πληρώματος. Συνολικά  την ημέρα εκείνη 30 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους, 300 τραυματίστηκαν και 500 συνελήφθησαν.

Μπροστά στην αποφασιστικότητα τότε του Ελληνικού λαού, οι Γερμανοί κατακτητές αναγκάστηκαν ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ  την υλοποίηση των αποφάσεων τους και ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ (https://armagedon2020.blogspot.com/2021/07/1943.html).

Αντίστοιχα στις μέρες μας, εάν οι Έλληνες βγουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους κατά της δωσιλογικής Γερμανόφιλης κυβέρνησης Μητσοτάκη όπως τότε, ακόμα και αν υπάρξουν νεκροί, από την χρήση των ΜΑΤατζήδων (του μπουλντόγκ και αιώνιων πραιτοριανών του συστήματος), τότε η παντελώς αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική/καταναγκαστική υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα σταματήσει, ειδικά αν πέσει η υγειονομική χούντα.

Και όλοι οι Έλληνες χωρίς να διχαστούν πρέπει να λάβουν μέρος σε αυτά, ανεμβολιάστοι και εμβολιασμένοι, οι οποίοι θα πρέπει να προστατεύσουν το Σύνταγμα και να αποδεχτούν το  δημοκρατικό δικαίωμα των συμπολιτών τους να μην κάνουν ή να κάνουν το εμβόλιο ανάλογα με την θέληση τους και όχι μέσω εκβιασμών και πιέσεων.

Και επίσης μπορεί στις συγκεντρώσεις αυτές να λάβουν μέρος ακόμα και όσοι από τους εμβολιασμένους έκαναν το εμβόλιο αυτό και είχαν σημαντικές παρενέργειες στην υγεία τους ή ακόμα και θανάτους στην οικογένεια τους.  

{Υπάρχει άλλωστε το ανάλογο των συλλαλητηρίων στο Σύνταγμα των αγανακτισμένων το 2.011 μ.Χ., όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 100.000 χιλιάδες διαδηλωτές ή των Συλλαλητηρίων για την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας το 2.019 μ.Χ., κατά των εθνοπροδοτικών δήθεν «Συμφωνιών των Πρεσπών», όπου οι διαδηλωτές ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, οι τότε εθνοπροδότες κυβερνώντες με προβοκάτσια, βία και χημικά διέλυσαν με την βία και αφάνταστη αγριότητα τα συλλαλητήρια αυτά, χτυπώντας ακόμα και οικογένειες και μικρά παιδιά με αγριότητα και αλύπητα.

Μόνο μέσω συνεχών και ασταμάτητων κινητοποιήσεων θα μπορέσουμε να σταματήσουμε την αντιδημοκρατική/δικτατορική υποχρεωτικότητα των εμβολίων, όχι μόνο στους φορείς του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Και ήδη ο Κούλης έχει πάρει τα ονόματα πολλών γνωστών τυραννικών προσωπικοτήτων, όπως Φαραώ, Ευτρόπιος, Δέκιος (https://www.triklopodia.gr/%ce%ba%cf%85%ce%bb%ce%b9%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%bb%ce%af%ce%b8%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%cf%86%ce%bf%ce%b2%ce%b5%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%b9%cf%89%ce%b3%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf/), Τσολάκογλου, νέος Κωνσταντίνος Ι’ Δούκας, Αντίοχος ο Δ’ ο Επιφανής, Νέρωνας, Καλιγούλας, Μαρία Αντουανέτα (https://www.pronews.gr/opinion-makers/1036391_oi-iaverides-ton-emvolion-petane-kokala-sto-lao-ta-vaftizoyn-pantespani-zoyne), νέος Κωλέττης, Χίτλερ, Μουσολίνι (https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2021/07/blog-post_2712.html, http://nikosxeiladakis.gr/%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b7%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%cf%83-%ce%bc%ce%b9%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%87%ce%b9/), Μπέρια (https://www.pronews.gr/pronews-tv/o-orgismenos-oligarxis-i-episkepsi-sto-maksimou-i-syzitisi-se-vary-klima-kai-o-layrenti-mperia/), νέος Λέων Γ’ ο Ίσαυρος (http://alophx.blogspot.com/2019/03/blog-post_18.html), (Βλαντ) Δράκουλας των Καρπαθίων, Αλ Χακίμ Ντε Λα Ρούα, Ιουλιανός, Κούλης σαν Χόνεκερ με την Στάζι (https://www.efsyn.gr/politiki/paraskinia/366318_o-mitsotakis-kai-oi-zoes-ton-allon), Λουδοβίκος ΙΣΤ’, Κόμμοδος (https://attikanea.info/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%87%CE%AF%CE%BB%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF-%CE%BF/), υιός του Εφιάλτη, Αχαάβ, Ηρώδης, Όθωνας, Ιωαννίδης (https://www.triklopodia.gr/%ce%b3%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%ba%ce%b1%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%84%ce%bc%cf%8c%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b8%ce%b9/).

Επίσης, ο  Μητσοτάκης είναι διασταύρωση Λουδοβίκου, Τσαουτσέσκου και Γκέμπελς που προσπαθεί να μείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο είπε σε τηλεοπτική εκπομπή που έδωσε συνέντευξη για τις υποκλοπές ο δημοσιογράφος  Κ. Βαξεβάνης στον Γιώργο Σαχίνη (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2022/11/blog-post_612.html).

[Ο Κουλής κατάφερε με το σκάνδαλο των υποκλοπών να γίνει ένας νέος Νίξον με το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, ενώ λόγω της ανήλεους καταδίωξης των αντιπολιτευόμενων στο καθεστώς του, του χαφιεδισμού, των παρακολουθήσεων, του φακελώματος και του τρόμου το τυραννικό καθεστώς του μοιάζει με αυτό του τυράννου Σηιανού στην Ρώμη και αναμένεται να πέσει με παρόμοιο πάταγο (http://alophx.blogspot.com/2022/06/7.html), ενώ για άλλους ο Κουλής θυμίζει τον παρανοϊκό Ρωμαίο Αυτοκράτορα Κόμοδο (https://www.newsbreak.gr/kurios-maximos/366386/anatrichila-apo-arthro-gia-ton-kyriako-o-monomachos-kai-o-parafronas-kommodos/).

Ο Κούλης ( ο καταραμένος όφης) είναι ο μοναδικός σύγχρονος ηγέτης στον οποίον έχουν αποδοθεί τόσα προσωνυμία, όσα είχε και ο Αυτοκράτορας Κόμμοδος της Ρώμης. Ο πρωθυπουργός μας έχει χαρακτηριστεί από προφήτης, έως ημίθεος, από Βιβλική μορφή εώς Άγιος της Ορθοδοξίας. Μωυσής, Ηρακλής, Αη Γιώργης, Τσόρτσιλ, σιμουλτανέ, Τσιτάχ της Μεσογείου και άλλα πολλά.

Από όλους τους χαρακτηρισμούς όμως που έχουν αποδοθεί στον πρωθυπουργό, ο πιο πετυχημένος είναι αυτός του διακεκριμένου αρθρογράφου, Παναγιώτη Λιάκου, στο άρθρο του στο σημερινό οπισθόφυλλο της Δημοκρατίας. Ο Παναγιώτης Λιάκος, ως μύστης και μελετητής σύγχρονων φιλοσόφων όπως ο Τόλκιν, έπειτα από ενδελεχή αναζήτηση, απέδωσε στον Κυριάκο ίσως το πλέον μεγαλειώδες προσωνύμιο: Σάουρον (https://www.triklopodia.gr/%ce%bf-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%83-%ce%bc%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%83%ce%ac%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%bd/?fbclid=IwAR0X7cNgSx9h-u53lf5wRMz-RN-CEv8WMKHVkqvb-xmP4htFndczu1deZcQ)!

Με τις φωτιές που έκαψαν την Ελλάδα και το καλοκαίρι του 2023 μ.Χ., ο Κούλης θυμίζει τον διάβολο με τις φωτιές στην κόλαση που βασανίζει όσους βρίσκονται εκεί, μόνο που ο Κούλης κάνει το ίδιο με τους αθώους Έλληνες πολίτες. Κούλης, the king of the Ashes].

Και ακόμα τα: Φερντινάντο Μάρκος, «Πάπα Ντοκ»  (https://www.pronews.gr/opinion-makers/1013453_o-mitsotakis-den-katalavainei-oti-psari-vromaei-apo-kefali-diladi-vromaei), Ιωάννης Ακτήμων, Ροβοάμ, Μανασσής, βασιλιάς Βαλτάσαρ, Μαρκήσιος ντε Σαντ (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/alla-kommata/1022399_gtragkas-o-markisios-nte-sant-anti-gia-toyrta-tha-moirasei), Ουάλης, Στάλιν, Ερντογάν (https://www.triklopodia.gr/%cf%80%ce%bf%cf%80%ce%b7-%ce%b6%cf%89%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1/), Βιντέλα, Μουγκάμπε και Πινοσέτ (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/alla-kommata/1019793_skliri-dilosi-toy-gtragka-gia-kyvernitiki-diafthora-mila-gia), Τσαουτσέσκου.

Αλλά και Στεργιάδης, Γιάννης Λαδάς, Ανδρουτσόπουλος, Ζουρνατζής, Ντιβαλιέ, Μουγκάμπε (https://www.pronews.gr/opinion-makers/1032257_vgikan-stoys-dromoys-ta-fantasmata-toy-pattakoy-toy-lada-toy-papadopoyloy?fbclid=IwAR0JinUrLaTPAVBcP69rWWwN0qnTjpY-7Cnh_ZJXkG51PF_-y9NUWwunvjE), υγειονομικός Μεταξάς, Κουλήξον, Θάτσερ, Παπαδόπουλος, Λογοθετόπουλος, Πινοσέτ, Κιμ Γιονγκ Κουλ, Μένγκελε, Ζαβός σαν τον Μπάιντεν, Γαινάς (http://alophx.blogspot.com/2021/02/400-2021-update.html), Μακρόν της Ελλάδας, Σημίτης, ή Αντίοχος Δ’ (http://alophx.blogspot.com/2019/03/blog-post_18.html, http://alophx.blogspot.com/2019/03/blog-post_24.html).

{Και όπως κάποτε μιλούσαμε για τους σφαιρικούς κώνους, κουκουνάρια των δένδρων, (η κυβέρνηση Γ. Ράλλη) σήμερα ο Μητσοτάκης βρήκε να μιλά για ξηρασία ως πλανώδια δυστυχία για το κάψιμο της Ελλάδας από τις πυρκαγιές. (https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%b9%cf%86%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%86%cf%89/?fbclid=IwAR2IA1ObdwX1bCtRBkPwbsAV-D_vDaA7J-Wao9Rp0IJNve7FLGN5lg0MyN8).

Το θλιβερό του όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωστός και ως Εφιαλτάκης ή ΠατερΚούλης Μαριονετάκης ή, όπως τον απεκάλεσε συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως την ημέρα της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη (8.9.2021 μ.Χ.): κάθαρμα1 (https://kanenazori.com/2022/03/17/dolofonia-pater-imwn-mistotakis/).

Ο δε Κούλης, όπως και ο Ιωάννης ο Ακτήμονας ήταν και οι δύο σαδιστές, ανίκανοι, κακοί, μοχθηροί, σκληροί, άπληστοι και τυραννικοί με τους λαούς τους, με τον δεύτερο να πέφτει από ξεσηκωμό του λαού και την εισβολή των ξένων (άραγε θα γίνει το ίδιο και με τον Κουλή από εσωτερικό ξεσηκωμό και με παράλληλη ή μη εξωτερική εισβολή;).

Στην ουσία, ο Κούλης όπως και ο Άγγλος βασιλιάς Ιωάννης ο Ακτήμονας και οι δύο ήταν δύο κακοί, μαυρόψυχοι, σαδιστές και μοχθηροί ηγέτες των κρατών τους, ανίκανοι διάδοχοι και οι δύο κακών, αλλά ικανών πατεράδων.

Και οι δύο αυτοί δολοπλόκοι, εγωιστές και μνησίκακοι άνθρωποι, δίωξαν αγρία την Εκκλησία στις μέρες τους, τυραννήσαν τους λαούς τους (γέρους, γυναίκες και παιδιά), αψηφούσαν τους νομούς, μισούσαν και ζήλευαν τα εξυπνότερα και ικανότερα από τους ιδίους αδέρφια τους και συνωμοτικά προσπαθούσαν να αναλάβουν αυτοί την εξουσία.

Και οι δύο χρησιμοποίησαν απάνθρωπους και σκληρούς τυράννους για να καταπιέζουν τους λαούς τους (π.χ. τον σερίφη του Νότινγκαμ και τον Χαρδαλιά), καλοπερνούσαν (κυνηγώντας στα δάση ο πρώτος και κάνοντας μπάνια και ποδήλατο ο δεύτερος) οι ίδιοι απαγορεύοντας με άδικους και παράνομους «νόμους» και διατάγματα τις ίδιες διασκεδάσεις στους λαούς τους, ενώ και οι δύο είχαν από μικροί άθλιους φίλους σαν σύμβουλους, οι οποίοι τους έδιναν κακές συμβουλές και ήταν το ίδιο κακοί με αυτούς.

Τέλος και οι δύο κατέστρεψαν οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά την πατρίδα τους, στρέφοντας τους πάντες να στραφούν τελικά εναντίον τους και έφεραν τα κράτη τους με την τυραννία τους σχεδόν σε κατάσταση εμφύλιας σύγκρουσης.

Επίσης, ο υγειονομικός δικτάτορας Μητσοτάκης επίσης σαν τον στρατιωτικό δικτάτορα Παττακό παλαιότερα φυτέυει δέντρα με μυστριά με δήθεν «ενδιαφέρον» για τον Ελληνικό λαό, ενώ στην πραγματικότητα ο ίδιος τον έχει καταστρέψει και τυραννήσει ανηλέως.

Ο Κούλης (όπως και ο Εφιάλτης που έφερε προδοτικά τους Πέρσες στα Στενά των Θερμοπυλών) με τους δικούς του προδότες 300 έφερε προδοτικά τους Γερμανούς στην Ελλάδα.

Με μια παραδοχή που πραγματικά δείχνει ότι έχει ξεφύγει και θεωρεί τον εαυτό του πολιτικό και «υγειονομικό καθοδηγητή» ακόμα και των Ελλήνων πολιτών που τυχαίνει να είναι και μεγαλύτερης ηλικίας από αυτόν, δείχνοντας ασέβεια στους άνω των 60 ετών, ο Κ.Μητσοτάκης είπε επί λέξη την εξής απίστευτη φράση στην Βουλή προσπαθώντας να δικαιολογήσει την παραβίαση του Συντάγματος, με την απόφαση του για υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60 ετών:

«Θα είμαι πρόσκαιρα πολιτικά αυστηρός αλλά στο τέλος θα αποδειχθώ υγειονομικά σωστός». Την ίδια ακριβώς φράση έχουν πει σε διάφορες παραλλαγές οι περισσότεροι δικτάτορες της ιστορίας. Υπενθυμίζεται πως και ο Μάο και ο Στάλιν έστελναν για την «αναγκαία πολιτική επιμόρφωση» τους πολίτες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1038030_kmitsotakis-zitisa-apo-tin-epitropi-emvoliasmon-na-erthei-pio).

Εδώ μπορεί να ειπωθεί, ότι το 3% των ακροαριστερών και αναρχικών οπαδών του υπηρετούσε ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα όταν ήταν κυβέρνηση, όπως και το 2% των ακραίων νεοφιλελεύθερων οπαδών της υπηρετεί στις μέρες μας η ΝΔ του Μητσοτάκη.

Αφορισμός Έλληνα πρωθυπουργού έγινε για τον Κρητικό (αλλά ικανό παρά τις αδυναμίες του και τα λάθη σαν άνθρωπο, αλλά ικανό και ισχυρό στην διπλωματία του για την Ελλάδα) Ελευθέριο Βενιζέλο, όπως και τον εθνοπροδοτικά στις μέρες μας Κυριακό Μητσοτάκη.

(Που είναι δήθεν «Κρητικός», αλλά στην πραγματικότητα γερμανοτραφής και εχθρός της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας και παντελώς ανίκανος, όπως και όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί πριν από αυτόν, π.χ. Τσίπρας, Παπαδήμος, Σαμαράς. Γεώργιος Παπανδρέου ο νεότερος, Κωνσταντίνος Καραμανλής ο νεότερος, Σημίτης κ.λ.π.).

Ο Κούλης με τους τυραννικούς συνεργάτες του, ο οποίος παριστάνει τον αλάθητο και με τρομοκρατία έχει καταστρέψει την χωρά του με την εθνοπροδοτική πολιτική του με αποτέλεσμα 30.000 νεκρούς Έλληνες, θυμίζει τον Ροβεσπιέρο και τους συνεργάτες και την τρομοκρατία του στην Γαλλική Επανάσταση, ο οποίος αποκεφάλισε 40.000 συμπατριώτες του, ενώ και ο Κούλης μπορεί να έχει το ίδιο επακριβώς πολιτικό τέλος με τον Ροβεσπιέρο.

Αντίστοιχα, η διεφθαρμένη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα επί Κούλη και των άλλων πολιτικών ηγετών της χώρας (π.χ. Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα, Βελόπουλου, Βαρουφάκη, Σακελαροπούλου), το οποίο καταπιέζει άγρια τον Ελληνικό λαό και αρπάζει τα χρήματα και τα σπίτια του, θυμίζει την διεφθαρμένη πολιτική τάξη της Συγκλήτου στην Αρχαιά Ρώμη πριν την άνοδο του Καίσαρα.

Η Σύγκλητος έκανε ακριβώς τα ίδια στους φτωχούς Ρωμαίους και στο τέλος το τυραννικό αυτό καθεστώς έπεσε από τον Καίσαρα και τους διάδοχους του, κάτι που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα αν αναδειχθεί σε αυτή ικανή πολιτική και πατριωτική ηγεσία}.

Και ακόμα, νέος Παπανδρέου, ο οποίος όπως και ο ΓΑΠ με αφορμή την οικονομική κρίση έβαλε την πατρίδα μας σε μνημονιακή κατοχή, έτσι και ο Κούλης με αφορμή τον κορωνοιό έβαλε την Ελλάδα σε υγειονομική χούντα.

Επίσης, τόσο ο Γεώργιος Παπανδρέου ο νεότερος, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι  δύο δεν κατάφεραν ούτε να κάνουν σωστά τον Σταυρό τους, ούτε και να απαγγείλουν σωστά το Σύμβολο της Πίστεως και έγιναν και οι δύο πανελληνίως ρεζίλι.

{Οι πατεράδες του Γεώργιου Παπανδρέου του Νεότερου και του Κυριάκου Μητσοτάκη (που οι οπαδοί τους τους θεωρούσαν και τους δύο ως «Νέο Προφήτη Μωυσή»), τους θεωρούσαν και οι δύο ηλίθιους αν και ήταν γιοι τους και ανίκανους και επικίνδυνους για την ηγεσία της Ελλάδας, όπως και αποδείχτηκε στην πράξη. 

Βέβαια για άλλους οι δύο αυτοί γόνοι των παλαιών πολιτικών τζακιών παριστάνουν τους βλάκες χωρίς να είναι με σκοπό είτε να κερδίσουν «συμπάθειες» όντας δήθεν «χαζούληδες», είτε για να δικαιολογούν τα λάθη και τις προδοτικές τους πολιτικές λέγοντας ότι τάχα δεν καταλάβαιναν τι έκαναν για δικαιολογία λόγω τάχα «χαζομάρας» και όχι με την θέληση τους.

Ο δε πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας, ότι είχε προειδοποιήσει τον Μέτερνιχ λέγοντας του ότι: «Οι λαοί της Ευρώπης θα σας συντρίψουν», όπως και έγινε το 1.848 μ.Χ., όταν οι Ευρωπαϊκοί λαοί επαναστάτησαν και έριξαν από το αξίωμα του καγκελαρίου της Αυστρίας τον Γερμανό Μέτερνιχ.

Το ίδιο άραγε θα γίνει και στις μέρες μας με τους λαούς της οικουμένης για τα μέτρα και την υγειονομική δικτατορία που υπεβλήθη σε όλα τα κράτη της γης με αφορμή την ασθένεια του κορωνοιού (π.χ. από τον γερμανοτραφή Κούλη).

Επίσης, όπως ο Παπανδρέου ακύρωσε τον South Stream, έτσι και ο Μητσοτάκης ο Β’ ο μικρός (https://www.pronews.gr/opinion-makers/1049524_foyntonei-i-koinoniki-dysforia-oi-psifoforoi-strivoyn-me-apofasistikotita) ακύρωσε τον East Med στις μέρες μας (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/1050469_oi-diadohikes-aytoheiries-ton-kyverniseon-toy-mnimonioy-stin).

Επιπλέον, ο Κουληγούλας, όπως ακριβώς και ο Αρχαίος  Ρωμαίος Αυτοκράτορας Νέρωνας,  ο οποίος έκαψε την Ρώμη,  βλέποντας το να φλέγεται και παίρνοντας την άρπα του για να  για σχεδόν στην ακτή στο Νέο χρυσό παλάτι στα ερείπια της,  κατέστρεψε και αυτό στην χώρα του σου έρχονται στην Ελλάδα για να χτίσει την πολιτική κυριαρχία του και οικογένειας του πάνω στα ερείπια της.

Υπήρχαν φήμες ότι τόσο ο Χίτλερ, όσο και ο Στάλιν, ο Νέρωνας και ο Κουλής ήταν νόθοι και  ότι όχι κανονικοί γιοι των πατεράδων τους, ενώ η τυραννία του Κούλη στον Ελληνικό λαό μπορεί να τον οδηγήσει στο πολιτικό τέλος του Ροβεσπιέρου και του Πτολεμαίου ΙΑ’ Αλέξανδρου}.

Άλλοι δε τον λένε Πανεμβολιαστή Νετανιάχου της Ελλάδας, ο οποίος έκανε τα πάντα για να εμβολιάσει όλους τους Ισραηλινούς, αλλά ηττήθηκε στις εκλογές και αντικαταστάθηκε από έναν πολυκομματικό συνασπισμό, τα ίδια ακριβώς λέγεται ότι θα πάθει και ο Κούλης με τα έργα του. 

Τέλος, για κάποιους ο Κούλης και η κυβέρνηση του είναι σαν το φίδι που λίγο πριν πεθάνει είναι πιο επιθετικό, δηλητηριώδες και επικίνδυνο ή σαν τα μυρμήγκια, τα οποία λίγο πριν πεθάνουν βγάζουν φτερά και μετά χάνονται οριστικά.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη ακόμη και να χυθεί αίμα προκειμένου να εφαρμοστούν τα σχέδιά της. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός, γνήσιο τέκνο του πατρός του που το 2011 μ.Χ. ζητούσε να χυθεί το αίμα των διαδηλωτών, όταν η Ελλάδα καρδιοχτυπούσε στις πλατείες ενάντια στο πρώτο μνημόνιο.

Το διάγγελμα του είναι κήρυξη εμφυλίου. Είναι η πρώτη φορά μετά το 1945 μ.Χ. που μια κυβέρνηση επιχειρεί, επισήμως και χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, να σπρώξει την χώρα σε εμφύλιο. Για αλλότρια και πάλι συμφέροντα. Κάτι που ούτε η χούντα δεν το τόλμησε (https://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%80%ce%ac%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%ae%cf%81%cf%85%ce%be%ce%b7-%ce%b5%ce%bc%cf%86/).

Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε λέγεται να στήσει μία «αποστασία» τον Σεπτέμβριο του 2021 μ.Χ. με τον Αποστολάκη, όπως ο πατέρας του το 1.965 μ.Χ. με τα Ιουλιανά.

Με την πρόσφατη εμφάνιση ενός νεοναζί του τάγματος Αζόφ από τον Κούλη και την κυβέρνηση του στην Ελληνική Βουλή, ο γιος (ή εγγονός) του δωσίλογου της Γερμανικής Κατοχής (και μετέπειτα πρωθυπουργού της Ελλάδας), έφερε μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο να μιλήσει ένας απόγονος των δωσίλογων Ουκρανών ναζί και SS.

Με την πιθανή προκήρυξη εκλογών με απλή αναλογική είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν κυβερνήσεις μειοψηφίας και συγκυβερνήσεις και μεγάλη πολιτική αστάθεια, αφού κανένα κόμμα δεν θα έχει σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία για να κυβερνήσει και είτε θα χρειαστούν νέες κυβερνήσεις συνεργασίας, οικουμενικές κυβερνήσεις ή εθνικής σωτηρίας και έκτακτης ανάγκης, ή αν δεν συμφωνήσουν τα πολιτικά κόμματα μεταξύ τους συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και πολιτικό χάος.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει μεγάλη πολιτική αστάθεια και πολιτειακή και πολιτική ανωμαλία στην Ελλάδα.  Μία αντίστοιχη περίοδος πολιτικού χάους και συγκρούσεων οδήγησε το 1.967 μ.Χ. την Ελλάδα στο πραξικόπημα των Συνταγματαρχών και την χούντα και τέλος στην εισβολή των Τούρκων στην πάντα Ελληνική Κύπρο. Άραγε σε τι θα οδηγήσει στις μέρες μας μία αντίστοιχη πολιτική κατάσταση;

Ίσως σε νέες κυβερνήσεις συνεργασίας, οικουμενικές κυβερνήσεις ή εθνικής σωτηρίας και έκτακτης ανάγκης συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, βίαιες πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις όπως προαναφέρθηκε, ή σε εισβολή Τούρκων σε Κύπρο ή στο Αιγαίο;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις την πολιτική αστάθεια και το χάος στην Ελλάδα την επέφερε το 1.965 μ.Χ. στην Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την αποστασία των Ιουλιανών, ενώ στις μέρες μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανηλεή πολιτική τυραννία και καταπίεση, όπως και με τον φασιστικό/ρατσιστικό διαχωρισμό του Ελληνικού λαού (π.χ. εμβολιασμένοι και μη, ρωσόφιλοι-αντιρώσοι κ.λπ.).

Αλλά επίσης και με την δίωξη του πατριωτισμού και της Ορθοδοξίας στην πατρίδα μας, όπως και με την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού που ακολουθεί με την απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική του, την απογύμνωση της άμυνας της χώρας και την μαζική λαθρομετανάστευση που επιτρέπει στην Ελλάδα.

Ο δε Κούλης σαν άλλος Λουδοβίκος ο ΙΕ’ της Γαλλίας φαίνεται να λέει και αυτός: «Μετά από εμένα το χάος και η καταστροφή» (ή όπως λέει και ένα γνωστό τραγούδι: «Φεύγω και αφήνω πίσω μου συντρίμμια…»)}.

[Ο δε Κούλης φαίνεται με το πρόσφατο σκάνδαλο των υποκλοπών πολιτικών του αντιπάλων (αλλά και δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και εκδοτών-https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/a-tsipras-o-k-mitsotakis-na-pei-poioi-alloi-politikoi-kai-dimosiografoi-parakolouthithikan/) μάλλον την είδε Νίξον με τις παρακολουθήσεις των πολιτικών του αντιπάλων με το Γουότεργκειτ και τώρα μένει να φανεί αν το σκάνδαλο αυτό παρακολουθήσεων θα φέρει την πτώση του Κούλη στην Ελλάδα όπως και το σκάνδαλο Γουότεργκειτ επέφερε την πτώση του Νίξον στις ΗΠΑ.

Οι τηλεφωνικές υποκλοπές στην πολιτική ζωή του τόπου είναι συνηθισμένο φαινόμενο! Αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση! Είναι το “φρούτο” των κυβερνήσεων της Μεταπολιτεύσεως, της παρακολούθησης δηλαδή, απόλυτα “δημοκρατικά”, των πολιτικών τους αντιπάλων και όσων ήταν αντιφρονούντες προς τις πολιτικές τους!

Σε ένα τέτοιο τεράστιο σκάνδαλο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ενεπλάκη την δεκαετία του ΄90 μ.Χ. ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, πρωθυπουργός εκείνη την εποχή Κωνσταντίνος Μητσοτάκης! Το σκάνδαλο “Μαυρίκη” εκείνη την εποχή ήταν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και τα λοιπά Μέσα!

Ο Χρήστος Μαυρίκης ήταν ένας υπάλληλος του κρατικού τότε ΟΤΕ και ο οποίος κατά τον Απρίλιο του ΄93 μ.Χ. κατήγγειλε στα ΜΜΕ, πως με κυβερνητική εντολή υπέκλεπτε συνομιλίες πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Η κυβερνητική εντολή είχε δοθεί από τον στρατηγό Νίκο Γρυλλάκη, άνθρωπο εξ απορρήτων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ο οποίος ήταν πάντα μόνος του στο γραφείο της ΚΥΠ (σημερινής ΕΥΠ), αφού γνώριζε τα κατατόπια, αφού στην ΚΥΠ είχε βρεθεί και το 1965 μ.Χ., αφού πρώτα είχε υπηρετήσει για δυο χρόνια στο 2ο Γραφείο του Γενικού Επιτελείου Στρατού!

Είχε μεγάλη πείρα στις παρακολουθήσεις, αφού είχε εμπλακεί σε υποκλαπείσες συνομιλίες της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα του 1966 μ.Χ.(ακόμα και το περιοδικό Guardian δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις πράξεις της θυμίζει: «Τις σκοτεινές πρακτικές της θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες της χούντας»-https://www.pronews.gr/pronews-tv/katakeraynonei-o-guardian-tin-kyvernisi-oi-skoteines-praktikes-tis-thymizoun-tis-xeiroteres-imeres-tis-xountas/)!

Γι΄ αυτές τις υποκλοπές της δεκαετίας του ΄90 μ.Χ. εκτός του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είχε κατηγορηθεί και η κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη, αδελφή του σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μητέρα του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η οποία Ντόρα Μπακογιάννη από τις 7 Αυγούστου 1992 μ.Χ. ήταν Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ!

Για την ιστορία να πούμε, πως στην συνέχεια (1995 μ.Χ.) η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από τον τότε Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος εν ονόματι πολιτικής ομαλότητας στην χώρα, ζήτησε την αναστολή των ποινικών διώξεων! Βέβαια τότε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε διαμαρτυρηθεί επειδή η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και έτσι δεν μπόρεσε να αποδείξει την αθωότητα του (;;;;) (https://www.triklopodia.gr/%cf%80%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b5%cf%83-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%bf/).

Παρακυβερνητικοί λογαριασμοί στο twitter άφηναν να εννοηθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ύποπτο παρελθόν σε σχέση με τις προσωπικές του σχέσεις. Ουσιαστικά, υπονοούσαν ότι έχει προβεί σε ποινικά κολάσιμες πράξεις κατά των πρώην συντρόφων του. Θυμίζουν παρακρατικές πρακτικές άλλης εποχής όλα αυτά.

Οι υπόλοιπες κυβερνητικές πηγές που έλεγαν ότι η εισαγγελική παρέμβαση για την νόμιμη παρακολούθηση των συνομιλιών έγινε βάσει αιτημάτων της Αρμενικής και της Ουκρανικής αρχής, ήταν ψεύτικες. Διαψεύστηκαν από τις πρεσβείες των χωρών και εδώ φαίνεται ότι η κυβέρνηση πιάνεται ψευδόμενη για άλλη μία φορά.

Όλα αυτά θυμίζουν ένα νέο βρώμικο 1989 μ.Χ., όταν παρακολουθείτο η ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου, η διαρροή φωτογραφιών της συντρόφου του Μιμής, με αποκορύφωμα τα pampers με τα χρήματα για το σπίτι στην Εκάλη, όπου στο Ειδικό Δικαστήριο ο Παπανδρέου δικαιώθηκε (https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/636503/i-akyvernisia-afksanei-katakoryfa-to-politiko-risko-stin-ellada-oi-ypoklopes-tafoplaka-sti-synergasia-nd-pasok)].

Θα είναι άραγε αυτό το μέλλον της πατρίδας μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αλλά μόνο αν λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ως λαός και αγωνιστούμε με Πίστη, φιλοπατρία και αυταπάρνηση θα μπορέσουμε να σώσουμε την πατρίδα μας και να την φέρουμε εκ νέου σε μία περίοδο ακμής και ευημερίας.

ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ


Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δει την ταινία «Ο Μονομάχος». Όσοι όμως γνωρίζουν ιστορία, ξέρουν ότι ο τίτλος ήταν το προσωνύμιο που έφερε ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Κόμμοδος Μάρκος Αυρήλιος. Για την ακρίβεια, ο Κόμμοδος ήταν ο μοναδικός ηγέτης στην ιστορία που έφερε τον συγκεκριμένο τίτλο, όπως ακριβώς καταγράφηκε και στην γνωστή ταινία.

Μέσα στον ορυμαγδό των πολιτικών εξελίξεων λοιπόν, εμφανίστηκε ένα άρθρο το οποίο αποδίδει το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό «μονομάχος», στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη! Ο οποίος με αυτόν τον τρόπο γίνεται ο δεύτερος ηγέτης στην ιστορία μετά τον Κόμμοδο που του αποδίδεται ο συγκεκριμένος «τίτλος».

Το συγκεκριμένο άρθρο προσπαθεί να κινηθεί στο ίδιο ύφος με παλαιότερα αφιερώματα στον Κυριάκο, που του απένειμαν μυθικές, ακόμα και «βιβλικές» διαστάσεις. Ο Ηρακλής, ο Μωυσής, το τσιτάχ, ο σιμουλτανέ. Αυτό που καταφέρνει όμως, είναι μία τρομακτική σύγκριση των δύο ηγετών που έφεραν τον τίτλο «μονομάχος», η οποία πραγματικά προκαλεί ανατριχίλα.

Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Κόμμοδος υπήρξε ένα μοιραίο πρόσωπο για την Ρώμη, που εκμεταλλεύτηκε την εξουσία του, για να γίνει μονομάχος στο Κολοσσαίο. Ήταν μάλιστα ο πρώτος «πορφυρογέννητος» Αυτοκράτορας της Ρώμης, διότι είχε πατέρα και παππού Αυτοκράτορες! Γεγονός που παραπέμπει αυτόματα στον Κυριάκο.

Ο Ρωμαίος ιστορικός, Δίων Κάσσιος έδωσε μία σαφέστατη περιγραφή του χαρακτήρα του Κόμμοδου: «Δεν είναι απ’ την φύση του κακός. Αντιθέτως, είναι ο πιο άδολος άντρας που έχει ζήσει ποτέ. Η απλοϊκότητά του, όμως, σε συνδυασμό με την δειλία του, τον έκαναν δούλο των συντρόφων του. Εξαιτίας αυτών και της αγνοίας του, οδηγήθηκε στις λάγνες και απάνθρωπες πράξεις, οι οποίες έγιναν δεύτερη φύση του».

Αν και Πορφυρογέννητος από γενιά ηγετών, ο Κόμμοδος δεν αρκέστηκε στην οικογενειακή του καταγωγή. Υποστήριζε ότι η καταγωγή του προέρχεται από τους θεούς και απευθείας από τον Δία! Προφανώς με το μυαλό θολωμένο από το περιβάλλον του, που προσπαθούσε να τον αποτρελάνει για να τον έχει υποχείριο, προσδίδοντας του υπεράνθρωπες δυνάμεις. Δεν τον είχαν αποκαλέσει πάντως Μωυσή, ή τσιτάχ. Αντίθετα, τον είχαν παρομοιάσει με τον Ηρακλή:

Ο παράφρονας Αυτοκράτορας γνώριζε ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να φτάσει τον πατέρα του σε σοφία και γνώση, γι’ αυτό προέβαλλε την εξωτερική του εμφάνιση. Νέος, όμορφος και γυμνασμένος, παρομοίαζε τον εαυτό του με τον Ηρακλή.

Εδώ η αντιστοιχία με τον Κυριάκο πάλι προκαλεί ανατριχίλα. Τα βίντεο με το «τι γκόμενος είσαι εσύ», οι ημίγυμνες φωτογραφίες στις παραλίες ή στο εμβολιαστικό κέντρο, στο γυμναστήριο κλπ. Τότε φυσικά, δεν υπήρχαν φωτογραφίες, αλλά ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας έβαζε τους γλύπτες της εποχής να του φτιάχνουν ημίγυμνα αγάλματα ώστε να φαίνεται η σωματική του διάπλαση. Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την ρωμαλέα του εμφάνιση, μάλλον για λόγους πολιτικού marketing, αλλά οι συγκρίσεις είναι πάλι εκκωφαντικές…

Κατά τα άλλα, επί των ημερών του μία μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της Ρώμης. Συμπτωματικά επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαμε τις μεγαλύτερες καταστροφές από πυρκαγιές στην ιστορία της Ελλάδας. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους από τα παρανοϊκά μαρτυρία που τους υπέβαλλε στην αρένα ο Κόμμοδος.

Εδώ δεν υπάρχει κάποια αντιστοιχία – φυσικά των δεκάδων χιλιάδων νεκρών από την πανδημία, με τον πρωθυπουργό να ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει αυξημένη θνητότητα εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας», διότι ο παράφρονας Ρωμαίος τους έσφαζε με τα ίδια του τα χέρια.

Για την ακρίβεια, έβαζε στην αρένα ανήμπορους ανθρώπους, τραυματίες και τους «κατατρόπωνε» μέσα σε ποταμό αίματος. Με το κοινό να τον αποθεώνει, αφού παράλληλα είχε ανοίξει τα ταμεία της Συγκλήτου και μοιράζει χρήμα στους χειροκροτητές του! Εδώ φυσικά δεν υπάρχει καμία σύγκριση με την περιβόητη «λίστα Πέτσα», διότι εκείνη η «λίστα» ήταν απευθείας «λίστα Κόμμοδου».

Στο συγκεκριμένο άρθρο λοιπόν, ο Κυριάκος εμφανίζεται ως μονομάχος που εισέρχεται στην αρένα αντιμετωπίζοντας διαφορετικούς αντιπάλους σχεδόν ταυτόχρονα και τους κατατροπώνει. Εκείνο που προβληματίζει είναι η περιγραφή των «άθλιων» του Κυριάκου: Ο Έλληνας πρωθυπουργός ως μονομάχος σύμφωνα με τον αρθρογράφο, κατάφερε να νικήσει την πανδημία, τον Ερντογάν και την Λερναία Ύδρα της Ουκρανίας!

Εδώ γεννιούνται πολλές απορίες. Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μοναδική χώρα όπου η πανδημία μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, ενώ σήμερα συνεχίζει να καταγράφει κολοσσιαίο αριθμό κρουσμάτων και τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο!

Για την ακρίβεια, η Ελλάδα του Κυριάκου είναι η πιο αποτυχημένη χώρα στην διαχείριση της πανδημίας παγκοσμίως, ειδικά με το δείκτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που συγκρίνει την σκληρότητα των μέτρων και τα αποτελέσματα. Τι ακριβώς «νίκησε» ο Κυριάκος;

Όσον αφορά τον Ερντογάν, ο Κυριάκος είναι ο πρώτος πρωθυπουργός την ιστορία που «κατάφερε» να υπάρχει αναρτημένο στον ΟΗΕ ένα έγγραφο, το οποίο ακρωτηριάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας!  Χωρίς καμία καταδίκη από το συμβούλιο ασφαλείας για αυτή την ενέργεια της Τουρκίας! Πρόκειται για την μεγαλύτερη διπλωματική ήττα της πατρίδας μας, τουλάχιστον μεταπολεμικά.

Για την Λερναία Ύδρα της Ουκρανίας που νίκησε ο Κυριάκος, ούτε συζήτηση. Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ενεργειακό πληθωρισμό, με πάνω από 20 μονάδες διαφορά από τον μέσο όρο της ΕΕ. Είναι η μοναδική χώρα παγκοσμίως που έχει καταφέρει να τα σπάσει και με την Ρωσία, ενώ παράλληλα δέχεται κατηγορίες από το καθεστώς Ζελένσκι! Αν αυτό θεωρείται «νίκη», δεν μπορώ να φανταστώ τι θα σήμαινε ενδεχόμενη «ήττα» για την Ελλάδα.

Έπειτα από αυτή την «τεκμηρίωση» του τίτλου «μονομάχος», κατά την απόδοση του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια «αποθέωσης» του πρωθυπουργού ή για το πλέον σκληρό άρθρο που γράφτηκε για τον Μητσοτάκη.


 Παλιός-δεινός γνώστης της πολιτικής τέχνης μας εκμυστηρεύτηκε το εξής: Μόνο με υποκλοπές δεν πέφτεις. Και με υποκλοπές πέφτεις. Τουτέστιν, αν ένας πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει μόνο ένα βαρύ σκάνδαλο όπως των υποκλοπών, παρά τη φθορά που του έχει προκαλέσει η παραμονή στην εξουσία, μπορεί να την γλυτώσει.

Αν όμως έχει ήδη πολλές δυσβάσταχτες αμαρτίες στην πλάτη και προστεθεί ακόμη μία, του μεγέθους των υποκλοπών, τότε θα καταρρεύσει με πάταγο. Ωστόσο, ο Μητσοτάκης πασχίζει να αποδείξει ότι ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Δυστυχώς όμως, ανήκει στην δεύτερη. Και τι να πρωτομαζέψει πια, με τη νέα ελεημοσύνη που ετοιμάζεται να μοιράσει από το βήμα της ΔΕΘ.

Τη συνειδητή ισοπέδωση της χωράς, την οποία μετέτρεψε σε ένα απέραντο νεκροταφείο, για να κάνουν πάρτι οι γαλαζοπράσινοι  συνδαιτυμόνες του με τα 7 δισ. που τους μοίρασε; Την κατάντια της ελευθερίας του Τύπου σε επίπεδα Μεξικού μέσω της περιβόητης Λίστας Πέτσα, που… χρηματοδοτήθηκε από τον ίδρωτα των  φορολογούμενων, για να τον λιβανίζουν νυχθημερόν;

Την αστυνομοκρατούμενη πολιτεία, όπου όποιος διαφωνήσει με το καθεστώς σαπακιάζεται στο ξύλο, την ώρα που δολοφονούνται μέρα μεσημέρι δημοσιογράφοι, ενώ μπράβοι της νύχτας και λοιποί εγκληματίες… επιτελούν ανεμπόδιστοι το θεάρεστο έργο τους;    

Την πλήρη φτωχοποίση του λαού, μέσω της εκμετάλλευσης αυτή τη φορά του γεωπολιτικού χάους για να ξεχειλίσουν τα πορτοφόλια των ολιγαρχών της ενέργειας που τον στηρίζουν, τον οποίο εμπαίζει αναίσχυντα με τα ψίχουλα που του μοιράζει αφού του έχει αδειάσει τις τσέπες με τη θανατηφόρα έμμεση φορολογία; Μέχρι και οι ανάλγητοι Γερμανοί μείωσαν τους φόρους στην ενέργεια. Αυτός, εκεί, ακλόνητος, μην τυχόν και του τραβήξουν το αυτί οι νταβατζήδες.

Τον απύθμενο εθνομηδενισμό που έχει φέρει την Ελλάδα μια ανάσα από τις Πρέσπες του Αιγαίου; Το τραγικό είναι, ότι κάτι τρόλια του Μητσοτακισμού διαρρέουν ότι οι Γερμανοί έβγαλαν στη φόρα τα άπλυτα με τις υποκλοπές για να εκδικηθούν τον Κυριάκο, κάτι που υπονόησε κι ο ίδιος στο πρόσφατο διάγγελμα-παρωδία, επειδή έδωσε γη και ύδωρ στους Αμερικανούς.

Οι οποίοι Αμερικανοί, όπως θα έχετε διαπιστώσει, κλείνουν τα μάτια μπροστά στις επεκτατικές ονειρώξεις του Σουλτάνου αδειάζοντας τον Μητσοτάκη κανονικότατα, καθώς μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας επιθυμούν να ξεπουληθεί και το Αιγαίο, ώστε να γίνουν απόλυτα αφεντικά στην ευρύτερη περιοχή. Κοινώς, ο Κυριάκος κατάντησε και κερατάς και δαρμένος.

Αντί να κρατήσει τις απαιτούμενες ισορροπίες ένεκα νέου ψυχρού πολέμου, έγινε το παραπαίδι των Αμερικανών κάνοντάς τους όλα τα χατίρια (ντροπιαστική ανανέωση αμυντικής συμφωνίας, delivery boy στο ουκρανικό μέτωπο, καταστροφική διάρρηξη των Ελληνορωσικών σχέσεων), δίχως να λάβει το παραμικρό αντάλλαγμα που θα οχύρωνε την χώρα απέναντι στους τσαμπουκάδες του Κουμπάρου, και του φταίνε οι Γερμανοί (οι οποίοι δεν έχουν κρύψει ποτέ τη συμπάθειά τους για τους Τούρκους.

Πού είσαι Άνκγελα να σώσεις τον Κυριάκο!!!).  Στην εξίσωση βάλτε και το Ευρωπαϊκό άδειασμα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, και ενδεχομένως το νέο που έρχεται -βοά ο τόπος- για την δεύτερη δόση από το ταμείο ανάπτυξης.

Πείτε μας τώρα, αν τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις υποκλοπές που αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα, δύνανται να επισκιαστούν με τα νέα ρεγάλα που θα σκορπίσει από τη Θεσσαλονίκη. Ολίγον τι, δύσκολο… Οι υποκλοπές κονιορτοποιήσαν και τον πατέρα του. Προφανώς, ο Κυριάκος δεν αντιλήφθηκε ότι έφταιγε το μητσοτακικό know-how για την πτώση της κυβέρνησης του πατέρα του, κι αντί να το απαρνηθεί το εφάρμοσε αυτούσιο.

Έτσι και τότε, όπως και τώρα, η κυβέρνηση του πατέρα του ήταν βουτηγμένη στα οικονομικά σκάνδαλα, ενώ είχε δώσει εντολή στην αστυνομία να σαπίζει στο ξύλο όποιον διαφωνούσε με την ιδιωτικοποίηση της ΕΑΣ. Και κάπου εκεί έσκασε το σκάνδαλο του διαβόητου «εθνικού κοριού» με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ακολούθησε η ολική ρήξη με τη διαπλοκή γιατί δεν τα βρίσκαν στη μοιρασιά του ΟΤΕ (βλέπε Κόκκαλη), και κατόπιν το τέλος. Εξέλιξη, που ουδείς μπορεί να αποκλείσει λόγω του εν εξελίξει πολέμου διαπλοκής-Κυριάκου για το μοίρασμα της πίτας των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Τα περί ευθύνης Σαμαρά για την πτώση του μπαμπά Μητσοτάκη, είναι απλώς τροφή για ασχέτους.

Τα πυρά που εξαπέλυσε ο τέως -καραμανλικός- Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά του Μητσοτάκη για τις υποκλοπές καθιστώντας τον πολιτικά υπεύθυνο για το σκάνδαλο, συνοδευόμενα από τα απανωτά ραπίσματα πρώην συμβουλών και εκπροσώπων του Καραμανλή, δείχνουν ότι οι «πραγματικοί» ιδιόκτητες της ΝΔ αποφάσισαν να την πάρουν πίσω.

Κάτι που ενισχύεται με τη βόμβα του Αντώναρου για γυναίκα που θα διαδεχθεί τον Μητσοτάκη. Πρόκειται, όπως αποδείχθηκε περίτρανα από τη χθεσινή ηχηρή της παρέμβαση σχετικά με ζήτημα που προέκυψε με την παραμονή της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, για την Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον», ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στην δήλωση της.

Είχε προηγηθεί έντονη φημολογία που ήθελε το Μαξίμου να μεθοδεύει την αντικατάσταση τόσο της ίδιας όσο και των συναδέλφων της Τζαβάρα και Κουτσουμπά (επίσης καραμανλικοί), από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενόψει της ενασχόλησης της κοινοβουλευτικής επιτροπής με τις υποκλοπές. Η σημερινή δε βόμβα του Αντώναρου, δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία, ότι στο μυαλό των καραμανλικών ο Μητσοτάκης έχει ήδη τελειώσει.

«O Mητσοτάκης δεν έχει καταλάβει ότι δεν έχει πολιτικό μέλλον. Ότι είναι τελειωμένος και κανείς δεν τον παίρνει σοβαρά. Επιμένει, όπως μαθαίνω, να θέλει να πάει σε εκλογές στο τέλος της 4ετίας. Τον Ιούνιο 2023 μ.Χ., λένε οι τελευταίες πληροφορίες. Θα μάθει the hard way την πραγματικότητα», έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Καραμανλής  θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση μνήμης στις 31 Αυγούστου στα Ανώγεια για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη. Δε νομίζουμε ότι χρειάζεται να γράψουμε κάτι περισσότερο. Πληροφορίες του Antinews αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα τοποθετηθεί εν ευθέτω χρόνω για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ελπίζουμε μέχρι τότε να μην επιβεβαιωθεί ότι ήταν κι ο ίδιος ανάμεσα σε ακόμη οχτώ πολιτικούς που είχαν μπει στο στόχαστρο του μητσοτακικού παρακράτους, όπως ακούγεται και γράφεται εντόνως. Διότι τότε η παρέμβασή του θα είναι ανούσια, καθώς η παραίτηση του Μητσοτάκη θα είναι μονόδρομος.

Όχι ότι δε θα είναι, αυτονοήτως, εφόσον αποκαλυφθεί ότι είχε «κοριαστεί» κάποιος άλλος πολιτικός. Απλώς, αν είναι ο Σαμαράς, η παραίτηση του Κυριάκου  θα είναι ακαριαία για ευνόητους λόγους. Αν είναι άλλος, θα προλάβει να το σκεφτεί λιγάκι.

Σε κάθε περίπτωση, είτε βγουν νέα «κοριάσματα» είτε όχι, είναι αδύνατον πλέον για τον Μητσοτάκη να απεμπλακεί από τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε. … Άντε γεια, νεοφιλελεύθερα αδέρφια… Θέλατε και δεύτερη τετραετία (https://antinews.gr/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bf-%ce%ba%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b5-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7/)…

 

Ανέκαθεν τα αυταρχικά κι ολιγαρχικά καθεστώτα έριχναν τις ευθύνες των αποτυχημένων διακυβερνήσεών τους στους αποχωρούντες ή αποθνήσκοντες ηγέτες. Ο διάδοχος λοιπόν του Στάλιν στην ΕΣΣΔ Νικίτα Κρούτσεφ, σε ομιλία προς το ΚΚΣΕ, φόρτωνε όλα τα χάλια της ΕΣΣΔ στον αποθανώντα Στάλιν, αλλά κάπου από την αίθουσα ακούστηκε μια φωνή:

“Τι έκανες τότε σύντροφε Κρούτσεφ;”, μια και ήταν ακριβώς πίσω από τον Στάλιν στην ιεραρχία της ηγεσίας. Ο Κρούτσεφ κατακόκκινος από οργή, σηκώθηκε και άρχισε να απειλεί “ποιός το πε αυτό; Ποιός τό’πε αυτό;”. Κανείς δεν τόλμησε να μιλήσει υπό τον φόβο εκτόπισης, όπου ξαφνικά ο Κρούτσεφ είπε : “Για αυτό και εγω δεν μίλαγα τότε (λόγω φόβου)”.

Αναφέρω αυτό το γεγονός γιατί αυτή την στιγμή ο Κούλης έχει κάνει όλη την βρώμικη δουλειά των αφεντικών του. Αυτός σαν γνήσιος στόκος πίστεψε τις υποσχέσεις του διαβόλου, λάθος διορθώνω του Schwab, και υπάκουσε όπως η κοινή γυναίκα στον πεζεβέγκη. Μην σοκάρεστε με την παρομοίωση, ακριβώς αυτή είναι η σχέση.

Υπόσχεται ο πεζεβέγκής γάμο (ποιός άλλος θα δεχόταν την πουτ@να για σύζυγο;) κι αναθέτει στην κοινή να μαζέψει χρήμα για τα έξοδα του γάμου, κι αυτή με την υπόσχεση μένει εκεί για χρόνια. Όταν πατσουρώσει, την πετάει ο πεζεβέγκης και βρίσκει άλλο βλήμα, πιο φρεσκαδούρα. Φρεσκαδούρα vs πατσαβούρας. Αργότερα άλλη κι άλλη και ζει αυτός καλά και οι άλλες στη ψάθα μέσα στις ρυτίδες.

Αυτή είναι ανέκαθεν η τακτική των παγκοσμιοποιητών, να ρίξουν τις ευθύνες στον Κούλη και να φέρουν άλλον πιο φρεσκαδούρα (νέα γκόμενα ο πεζεβέγκης). Έτσι δεν έφεραν τον Κούλη, που δεν θα αναγνώριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών του Τσε Γκεβάρα Αλέξη; Αλλά κι ο Αλέξης έτσι δεν ήρθε, που με ένα νόμο, ένα άρθρο, θα έσκιζε τα μνημούνια των νουδουλοπασόκων;

Ποιος θα είναι ο Αντι-Κούλης; Μα φυσικά ένας νέος (ο νέος είναι ωραίος) κι άφθαρτος, όπως κάποτε λάνσαραν τον Αλέξη. Όμως τώρα έχουν βάλει κι άλλο ένα χαρακτηριστικό: Θα είναι και θύμα της όλης κατάστασης! Σωστά το βρήκατε, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο παρακολουθούμενος (https://www.triklopodia.gr/bas_4-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%b9-%ce%b8%ce%b1-%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%b5-%ce%bb%ce%b1%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%83/).  


 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου