Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΦΡΕΙ, ΑΛΙΕΝΤΕ ΚΑΙ ΣΟΥΚΑΡΝΟ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥΣ

 ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΦΡΕΙ, ΑΛΙΕΝΤΕ ΚΑΙ ΣΟΥΚΑΡΝΟ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ  ΤΟΥΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, ο Εδουάρδος Φρέι, όπως και ο Αλιέντε στην Χιλή, αλλά και ο Σουκάρνο στην Ινδονησία, ήταν όλοι τους αρχικά ιδιαίτερα λαοφιλείς και κατάφεραν όλοι τους να εκλέγουν με μεγάλα πλειοψηφία στις εκλογές από τους λαούς τους, των οποίων η σύσταση ισχυρών και σταθερών κυβερνήσεων δεν ήταν ποτέ ως τότε εύκολη, ενώ υπήρχαν κυρίως κυβερνήσεις συνασπισμού πολλών κομμάτων.

Όλοι αυτοί έδωσαν πρόσβαση στην παιδεία σε φτωχούς αγρότες, πάγωσαν τις τιμές, έκαναν αγροτική μεταρρύθμιση και έδωσαν γη στον λαό για καλλιέργεια (όπως ακριβώς έκανε και ο Στολύπιν στην Ρωσία παλαιοτέρα).

Όμως όλοι αυτοί έκαναν τεράστια έξοδα για την τήρηση των προεκλογικών τους προγραμμάτων, στράφηκαν όλοι τους ενάντια στην Δύση και συμμάχησαν με τους εχθρούς της (την ΕΣΣΔ), ίδρυσαν πολιτοφυλακές (εθνικιστικές και κομμουνιστικές) κατά των εχθρών τους, φέρθηκαν αυταρχικά, κυνήγησαν τους πολίτικους τους αντίπαλους και έκλεισαν εφημερίδες και αυξήσαν τον πληθωρισμό.

Παράλληλα πήραν μέτρα κατά των στρατιωτικών, οι οποίοι εξαγριώθηκαν και στράφηκαν εναντίον τους και τους έριξαν από την εξουσία, υπό την ηγεσία μάλιστα δήθεν “αδιάφορων και ακίνδυνων” και “πιστών άχρωμων στρατηγών” που δεν ασχολούνταν με την πολιτική (του Πινοσέτ και του Σουχάρτο αντίστοιχα).

{Όπως ακριβώς δηλαδή και ο Λουμούμπα έπεσε από τον Μομπουτού στο Κονγκό ή ο Ουρίμπε από τον Αμίν Νταντά στην Ουγκάντα}.

(Ο δε Εδουάρδος Φρέι σαν τον Κεμάλ και τον Πινοσέτ, αλλά και τον Σουκάρνο, έδωσαν πολλές από τις ξένες βιομηχανίες που εθνικοποίησαν στον στρατό, ο οποίος με τον τρόπο αυτό έγινε πλούσιος και οικονομικά αυτόνομος, με αποτέλεσμα όταν αυτοί αλλάξαν γνώμη και θέλησαν να τις εθνικοποιήσουν ξανά να στρέψουν και τον στρατό εναντίον τους).

Παράλληλα, οι ηγέτες αυτοί έκαναν και το λάθος όπως ο Καντάφι στην Λιβύη να φέρουν ακόμα και Κουβανούς ή Σοβιετικούς για εκπαιδευτές του φιλοδυτικού στρατού τους, και αυξήσαν από την οικονομική κρίση που προκάλεσαν οι ίδιοι, με πτώση της αξίας των νομισμάτων τους από την απομάκρυνση των δυτικών επενδύσεων, με μεγάλη άνοδο της ανεργίας, των τιμών των τροφίμων.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα εξεγέρσεις του λαού και μειονοτήτων των κρατών αυτών, οι οποίες με τις παραλληλίες εισβολές και κατοχή ξένων χωρών (π.χ. της Νέας Γουινέας και του Ανατολικού Τιμόρ από την Ινδονησία του Σουκάρνο), επιδείνωσαν την κατάσταση, όπως και η προσπάθεια σύναψης οικονομικών δάνειων με την ΕΣΣΔ.

Παράλληλα, σε κάποια από τα κράτη αυτά έγιναν και αποτυχημένες προσπάθειες πραξικοπημάτων από φιλοκομμουνιστές στρατηγούς (το 1.965 μ.Χ. στην Ινδονησία), στις οποίες όμως δεν συνελήφθησαν ο Προέδρος και ο αρχηγός στρατού (Σουκάρνο και Σουχάρτο) και οι οποίες κατεστάλησαν τάχιστα και κάποιοι έλεγαν ότι τα σχέδια των πραξικοπηματιών ήταν ήδη γνωστά στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χωράς, οι οποίες και έδρασαν κατάλληλα.

Φυσικά, στην συνέχεια οι ηττημένοι αξιωματικοί αποτάχθηκαν από το στράτευμα και απολύθηκαν και χιλιάδες από αυτούς, είτε σκοτώθηκαν, είτε βασανίστηκαν, είτε φυλακίστηκαν στην συνέχεια, με αποτέλεσμα να γίνει η ηγεσία του κράτους μισητή στις οικογένειες τους.

Όλα αυτά τα γεγονότα ενδυνάμωσαν τους στρατιωτικούς σε Ινδονησία και Χιλή, τόσο πολύ, ώστε όταν οι ίδιοι έκριναν ότι είχε έρθει η κατάλληλή στιγμή, προέβησαν σε τάχιστα πραξικοπήματα ενάντια στην πολιτική τους ηγεσία, τα οποία επικράτησαν σχεδόν αναίμακτα.

Οι δε ηττημένοι από τους πραξικοπηματίες ηγέτες είτε αυτοκτόνησαν (ο Αλιέντε στην Χιλή σαν τον Νέρωνα και τον Χίτλερ) όταν κατάλαβαν ότι είχαν χάσει οριστικά την μάχη, είτε έμειναν ισόβια σε κάτ’ οικόν περιορισμό (π.χ. ο Σουκάρνο στην Ινδονησία, σαν τον Μοσάντεκ στο Ιράν).

Στην συνέχεια, οι στρατιωτικοί δικτάτορες (Πινοσέτ και Σουχάρτο), παρέδωσαν την οικονομία των κρατών τους σε νεοφιλελεύθερους δυτικούς συμβούλους, οι οποίοι ξεπουλήσαν και ιδιωτικοποίησαν τα πάντα καταστρέφοντας πλήρως τις οικονομίες των κρατών αυτών (τους Σικάγο Μπους και τους Μαρία Μπέρκλει αντίστοιχα, όπως γίνεται στις μέρες μας στην πατρίδα μας από τους Αμερικάνους συμβούλους του Μητσοτάκη).

Οι ίδιοι οι δικτάτορες φρόντισαν να κλέψουν την περιουσία των λαών τους και να στείλουν πολλά από τα κλεμμένα χρήματα σε λογαριασμούς στο εξωτερικό με τις οικογένειες τους (όπως ακριβώς έκανε και ο Καντάφι στην Λιβύη και όλοι οι Έλληνες ηγέτες ως τις μέρες μας).

Παράλληλα δίωξαν άγρια και φίμωσαν κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή, απολύσαν χιλιάδες εχθρικούς δημοσίους και μη υπάλληλους, εξόντωσαν πολύ κόσμο, ενώ προέβησαν και σε γενοκτονίες (π.χ. στην Νέα Γουινέα και το Ανατολικό Τιμόρ).

Τελικά, τόσο ο Πινοσέτ, όσο και ο Σουχάρτο έπεσαν από την εξουσία από την εξέγερση τόσο των λαών τους, όσο και του στρατού, ο οποίος ήθελε να χρεώσει σε αυτούς την οικονομική κρίση και όλα τα εγκλήματα των καθεστώτων τους.

{Ο Πινοσέτ έπεσε από την εξουσία το 1.998 μ.Χ., όταν έχασε εάν δημοψήφισμα (όπως έκανε για τον ίδιο λόγο στην Γαλλία και ο Ντε Γκολ το 1.969 μ.Χ.), ενώ το ίδιο έτος έπεσε από την εξουσία και ο Σουχάρτο}.

Το δε έτος 1.957 μ.Χ. ο Σουχάρτο κήρυξε στρατιωτικό νομό στην Ινδονησία, όπως ο Ερντογάν το 2016 μ.Χ. στην Τουρκία.

Το ότι δεν έχουν βρεθεί έγγραφα που να διέτασσαν την εκτέλεση μειονοτήτων και εχθρών του Πινοσέτ και του Χίτλερ έκαναν πολλούς αναθεωρητές ιστορικούς να δηλώσουν ψευδώς ότι τάχα οι ίδιοι δεν ήξεραν τίποτε για αυτές και τις είχαν επιτελέσει τάχα οι υφιστάμενοι τους εις μη γνώσιν των ιδίων.

Το 1.976 μ.Χ. ο Σουκάρνο έριξε ανεκπαίδευτους στρατιώτες σαν αλεξιπτωτιστές το βραδύ στην Νέα Γουινέα, πολλοί εκ των οποίων έπεσαν πάνω στα δέντρα και σκοτώθηκαν, όπως ακριβώς έκανε και ο Αμερικάνος στρατηγός Βαν Φλιτ με Έλληνες στρατιώτες στην Ελλάδα, τον καιρό του Εμφυλίου Πολέμου.

Ο στρατηγός Σουχάρτο εγκαθίδρυσε το καθεστώς Pancasila στην Ινδονησία και ο Σαλαμάρ το Estando Novo στην Πορτογαλία.

Ο Σουχάρτο και ο Πινοσέτ κέρδιζαν τις εκλογές με ποσοστά πάντα άνω του 70%, όπως μέχρι πρόσφατα και ο Ερντογάν, με στημένες και μη εκλογές.

Επίσης, στην Χιλή ο στρατηγός Μανουέλ Κοντρέρας, όπως και στην Ελλάδα ο δικτάτορας Παπαδόπουλος και ο Ντερτιλής πέθαναν όλοι αμετανόητοι στην φυλακή για τα εγκλήματα τους}.

Αντίστοιχα στην Τουρκία, ο Ερντογάν ήταν αρχικά ιδιαίτερα λαοφιλής και κατάφερε να εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές από τον λαό του, στους οποίους η σύσταση ισχυρών και σταθερών κυβερνήσεων δεν ήταν ποτέ ως τότε εύκολη, ενώ υπήρχαν κυρίως κυβερνήσεις συνασπισμού πολλών κομμάτων.

Ο Ερντογάν έδωσε αρχικά χρήμα (με κεφάλαια από το Κατάρ-http://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B1/) πρόσβαση στην παιδεία σε φτωχούς αγρότες, πάγωσε τις τιμές, έκανε αγροτική μεταρρύθμιση και έδωσαν γη στον λαό για καλλιέργεια, όπως και πολλά άτοκα δάνεια από τις ισλαμικές τράπεζες.

Όμως και αυτός έκανε τεράστια έξοδα για την τήρηση των προεκλογικών του προγραμμάτων, στράφηκαν ενάντια στην Δύση και συμμάχησε με τους εχθρούς της (την Ρωσία και την Κίνα), ίδρυσε ισλαμικές πολιτοφυλακές κατά των εχθρών του, φέρθηκε αυταρχικά, κυνήγησε τους πολιτικούς τους αντίπαλους και έκλεισε εφημερίδες και αύξησε τον πληθωρισμό.

Παράλληλα, ο ηγέτης αυτός έκανε και το λάθος όπως ο Καντάφι στην Λιβύη να φέρει ακόμα και Ρώσους για εκπαιδευτές του φιλοδυτικού στρατού τους, να αγοράσει Ρωσικά οπλικά συστήματα και  αύξησε από την οικονομική κρίση που προκάλεσε οι ιδικέ, με πτώση της αξίας του νομίσματος της χώρας του από την απομάκρυνση των δυτικών επενδύσεων, με μεγάλη άνοδο της ανεργίας, των τιμών των τροφίμων.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα εξεγέρσεις του λαού και μειονοτήτων του κράτους αυτού, οι οποίες με τις παραλληλίες εισβολές και κατοχή ξένων χωρών (π.χ. της Συρίας, της Αρμένιας, της Λιβύης και του Ιράκ), επιδείνωσαν την κατάσταση, όπως και η προσπάθεια σύναψης οικονομικών δάνειων με την Κίνα.

Παράλληλα, στο κράτος αυτά έγιναν και αποτυχημένες προσπάθειες πραξικοπημάτων από φιλοκομμουνιστές στρατηγούς (με το σχέδιο «Βαριοπούλα» το 2003 μ.Χ., αλλά και με την αποτυχημένη προσπάθεια στρατιωτικού πραξικοπήματος το 2016 μ.Χ.), στις οποίες όμως δεν συνελήφθησαν ο Προέδρος και ο αρχηγός στρατού (Ερντογάν και Άκάρ) και οι οποίες κατεστάλησαν τάχιστα και κάποιοι έλεγαν ότι τα σχέδια των πραξικοπηματιών ήταν ήδη γνωστά στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, οι οποίες και έδρασαν κατάλληλα.

{Το δε έτος 1.957 μ.Χ. ο Σουχάρτο κήρυξε στρατιωτικό νομό στην Ινδονησία, όπως ο Ερντογάν το έτος 2016 μ.Χ. στην Τουρκία.

Ο στρατηγός Σουχάρτο εγκαθίδρυσε το καθεστώς Pancasila στην Ινδονησία, ο Σαλαμάρ το Estando Novo στην Πορτογαλία, ενώ ο Ερντογάν το ισλαμικό καθεστώς στην Τουρκία, κερδίζοντας τις εκλογές με ποσοστά πάντα άνω του 70%., όπως και οι Σουχάρτο και Πινοσέτ κέρδιζαν τις εκλογές με αντίστοιχα ποσοστά στις χώρες τους}.

Φυσικά, στην συνέχεια οι ηττημένοι αξιωματικοί αποτάχθηκαν από το στράτευμα και απολύθηκαν και χιλιάδες από αυτούς, είτε σκοτώθηκαν, είτε βασανίστηκαν, είτε φυλακίστηκαν στην συνέχεια, με αποτέλεσμα να γίνει η ηγεσία του κράτους μισητή στις οικογένειες τους.

Κάποιοι λένε ότι μία στρατιωτική αποτυχία του Ερντογάν στο εξωτερικό (π.χ. στα μέτωπα που προαναφέρθηκαν παραπάνω ή στην Κύπρο ή στην Ελλάδα) ή μια οικονομική καταστροφή, από παραλυσία του από ασθένεια, μπορεί οι κεμαλικοί να εξαγριώθηκαν και να στράφηκαν εναντίον του και να τους ρίξουν από την εξουσία με πραξικόπημα, υπό την ηγεσία μάλιστα δήθεν “αδιάφορων και ακίνδυνων” και “πιστών άχρωμων στρατηγών” του ίδιου του Ερντογάν (π.χ. ακόμα και του «πιστού» του Άκρα, με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ)- (http://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html, https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/03/blog-post_276.html).

Οι δε ηττημένος από τους πραξικοπηματίες ηγέτης Ερντογάν μπορεί είτε να σκοτωθεί, είτε να αυτοκτονήσει (όπως ο Αλιέντε στην Χιλή, ή σαν τον Νέρωνα και τον Χίτλερ) όταν καταλάβει ότι έχει χάσει οριστικά την μάχη, είτε να μείνει ισόβια σε κατ΄ οίκον περιορισμό (όπως π.χ. ο Σουκάρνο στην Ινδονησία, σαν τον Μοσάντεκ στο Ιράν).

Στην συνέχεια, οι στρατιωτικοί δικτάτορες, μπορεί να παραδώσουν και αυτοί την οικονομία των κρατών τους σε νεοφιλελεύθερους δυτικούς συμβούλους, οι οποίοι θα ξεπουλήσουν και θα ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα καταστρέφοντας πλήρως  την Τουρκική οικονομία.

Οι ίδιοι οι δικτάτορες πιθανώς θα φροντίσουν να κλέψουν την περιουσία των λαών τους και να στείλουν πολλά από τα κλεμμένα χρήματα σε λογαριασμούς στο εξωτερικό με τις οικογένειες τους (όπως ακριβώς έκανε και ο Καντάφι στην Λιβύη και όλοι οι Έλληνες ηγέτες ως τις μέρες μας).

Παράλληλα θα διώξουν άγρια και θα φιμώσουν κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή, θα απολύσουν χιλιάδες εχθρικούς δημοσίους και μη υπάλληλους, θα εξοντώσουν πολύ κόσμο, ενώ θα προβούν και σε γενοκτονίες (π.χ. στο Κουρδιστάν).

Τελικά, και αυτοί μπορεί να πέσουν από την εξουσία από την εξέγερση τόσο των λαών τους, όσο και του στρατού, ο οποίος ήθελε να χρεώσει σε αυτούς την οικονομική κρίση και όλα τα εγκλήματα των καθεστώτων τους ή το πιθανότερο από ήττα σε πόλεμο (π.χ. από την Ελλάδα ή την «λυκοφιλική» προς την Τουρκία Ρωσία-http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1/, http://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_95.html).

{Την ίδια ώρα, της απόλυτης διάλυσης του κράτους και της κατάρρευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Τουρκία επαναφέρει στο τραπέζι όλες τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο, ζητώντας την απόσυρση των Ενόπλων Δυνάμεων από τα ακριτικά νησιά μας και τονίζοντας ότι “αν επιμείνουμε θα αντιμετωπίσουμε πόνο και μεγάλη καταστροφή”.

Ο Ερντογάν, δυστυχώς, αξιοποιεί το κενό εξουσίας στην Γερμανία, λόγω των γερμανικών εκλογών, την μεσολάβησή του στους Ταλιμπάν της Καμπούλ, για την ομαλότερη αποχώρηση των Αμερικανών, την αυξανόμενη επιρροή του στο ισλάμ και την παρουσία του χειρότερου πρωθυπουργού της Μεταπολίτευσης στο Μαξίμου.

Η Μακαρθική ατμόσφαιρα στα πανελλαδικά κανάλια για τον COVID -19, θυμίζει το παραλήρημα της χούντας του Ιωαννίδη για την εξυγίανση της κοινωνίας με την “δίκη των κρεάτων” (https://www.protothema.gr/stories/article/810524/to-skandalo-tou-sismanogleiou-kai-ta-sapia-kreata-tis-houdas/), ενώ ετοιμαζόταν το πραξικόπημα κατά Μακαρίου και η εισβολή του Αττίλα.

Ουδείς μπορεί να αποκλείσει πλέον επεισόδιο τύπου Ιμίων στο Αιγαίο, που θα οδηγήσει σε ταπεινωτική διπλωματική ήττα και συγκυβέρνηση γερμανικής επιρροής, η οποία θα χαρακτηριστεί “εθνικής ενότητας”. Η όλη ατμόσφαιρα θυμίζει πολύ περίοδο Ιωαννίδη, με ομοϊδεάτες του νεοφασίστες στην κυβέρνηση και προετοιμασία νέου Αττίλα στο Αιγαίο.

Κάπως έτσι, με την “δίκη των κρεάτων” στο στρατοδικείο στο Ρουφ και την επίθεση κατά του Προεδρικού στην Λευκωσία, απέπλευσε ο τουρκικός στόλος από τα παράλια της Μερσίνα με κατεύθυνση την Κυρήνεια. 

Ο Χουλουσί Ακάρ έχει ανάψει από το πορτοκαλί. Ο άνους του Μαξίμου δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις του Μάικ Πομπέο και του Μπομπ Μενέντεζ και προκειμένου να κλέψει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, εξαγρίωσε όλα τα Εβραϊκά λόμπι. Η ιστορία επαναλαμβάνεται (https://www.triklopodia.gr/%ce%b3%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%ba%ce%b1%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%84%ce%bc%cf%8c%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b8%ce%b9/).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέβαλε την υγειονομική δικτατορία του και κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως και ο Μεταξάς την στρατιωτική του δικτατορία και κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την έγκριση της πλειοψηφίας των κομμάτων του κοινοβουλίου.

Με αντίστοιχο τρόπο και παντελώς αντισυνταγματικά, με την πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής επιβλήθηκαν και τα παντελώς παράνομα οικονομικά μνημόνια στην χώρα μας από τον Γιώργιο Παπανδρέου τον Νεότερο, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Λουκά Παπαδήμο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο δε Κούλης θέλει όπως να παραδώσει/ξεπουλήσει προδοτικά το 30% του Αιγαίου στους Τούρκους για να το «συνεκμεταλλευτούν/συγκυριαρχήσουν» μαζί (και φυσικά και την πάντα Ελληνική Κύπρο μας), όπως και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος ήθελε να παραδώσει/ξεπουλήσει προδοτικά το 30% του Αιγαίου και της Κύπρου στους Τούρκους υπό κοινή «συγκυριαρχία».

Και όπως ο Πινοσέτ με την βία και αυταρχικότητα ξεπούλησαν την περιουσία των κρατών τους και ιδιωτικοποίησαν τα πάντα προωθώντας μία νεοφιλελεύθερη οικονομική ατζέντα, έτσι ακριβώς έκανε και στις μέρες μας ο Μητσοτάκης στην Ελλάδα.

Ας ελπίσουμε μονάχα στο τέλος να σκάσει από το κακό του.           

Είναι επίσης πολύ πιθανό, αν γίνει ναυτική σύγκρουση (δηλαδή θερμό επεισόδιο ή πόλεμος) Ελλήνων και Τούρκων στο Αιγαίο ή/και στην πάντα Ελληνική Κύπρο, η πλευρά που θα ηττηθεί σε αυτή, να χάσει την εξουσία (π.χ. στην Ελλάδα ο Κούλης με την υγειονομική δικτατορία του και στην Τουρκία ο Ερντογάν με την ισλαμική δικτατορία ατομικά (https://www.noiazomai.gr/2019/07/gerontas-vasileios-amerikanoi-tha-mas-valoun-se-polemo.html), ή και οι δύο μαζί ή οι διάδοχοι τους).

Όπως ακριβώς δηλαδή συνέβη το 1982 μ.Χ. στα Φώκλαντς με τον πόλεμο της στρατιωτικής χούντας του δικτάτορα Βιντέλα στην Αργετινή, όταν αυτή ηττήθηκε από τους Βρετανούς στην περιοχή αυτή και έχασε λόγω της ήττας της αυτής την εξουσία.

Επίσης στην Ελλάδα (https://www.pentapostagma.gr/politiki/7039064_theodorikakos-de-tha-epitrepsoyme-ton-paralogismo-na-anastatosei-tin-koinonia), https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1019945_entoli-ttheodorikakoy-gia-ereyna-sto-diadiktyo-se-osoys, https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/1019911_entassetai-i-dimosia-ygeia-sto-arthro-peri-diasporas, https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/alla-kommata/1019793_skliri-dilosi-toy-gtragka-gia-kyvernitiki-diafthora-mila-gia), όπως στην εποχή των Σοβιέτ, του Παπαδόπουλου και Μεταξά, επί της αστυνομοκρατίας της Αυστροουγγαρίας αλλά και επί Χίτλερ γίνεται σιγή των αντίπαλων ΜΜΕ και απόψεων και η Ελλάδα γίνεται αστυνομικό κράτος, με την διαφορά αντί να κλείνουν εφημερίδες και μέσα με άλλες πολιτικές απόψεις, τώρα κυνηγούν όσους είναι ενάντια στον καταναγκαστικό εμβολιασμό για τον κορωνοιό.

Ο Κουλής σαν ένα άλογο άγριο θηρίο φαίνεται να έχει πουλήσει την ψυχή του στον διάβολο για την εξουσία και για τα εμβόλια, ενώ οι ανεμβολίαστους κατηγορούνται, διώκονται και προπηλακίζονται, ενώ τους απαγορεύεται η είσοδος σε καταστήματα ή φυλακίζονται όπως ακριβώς οι Εβραίοι στην Γερμανία επί Χίτλερ}.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των γεγονότων; Κάνεις δεν μπορεί να πει με ακρίβεια, αλλά μόνο αν λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ως κράτος θα μπορέσουμε να βγούμε από το τέλμα που έχουμε μπει έως τώρα και να φέρουμε εκ νέου την πατρίδα μας σε μία νέα περίοδο ακμής και ευημερίας.






 





 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου