Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΑΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΔΟΜΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΚΟΙΝΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΞΗ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΑΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΔΟΜΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΚΟΙΝΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΞΗ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, υπήρξαν κατά την διάρκεια της ιστορίας, πολλές ομοιότητες μεταξύ διάφορων ιστορικών προσώπων και των αντίστοιχων ενεργειών τους. Δυο από αυτές, είναι ο Δαρείος ο Γ’ ο Κοδομανός της Περσίας και ο σημερινός Τούρκος Προέδρος Ταγίπ Ερντογάν. 
Έτσι, και οι δυο αυτές ιστορικές προσωπικότητες, αναδείχτηκαν εν μέσω πολιτικού και οικονομικού χάους στις χώρες τους (μετά την δολοφονία του Αρταξέρξη του Γ’ και του Άρση ο Δαρείος, καθώς και την επανάσταση πολλών Σατραπειών, και με οικονομική κρίση και εξέγερση των Κουρδών ο Ερντογάν).
Παράλληλα, και οι δυο αναδείχτηκαν στην ηγεσία των κρατών τους, με την βοήθεια ισχυρών πολίτικων και συνωμοτικών προσωπικοτήτων, με τις οποίες οι ίδιοι γρήγορα ήρθαν σε σύγκρουση για την κατοχή της κρατικής εξουσίας και τις εξόντωσαν είτε βιολογικά, είτε πολιτικά (τον Βαγώα ο Δαρείος και τον Γκιουλέν ο Ερντογάν-http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_17.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CE%B9%CE%BF/).
Στην συνέχεια, επέδειξαν και οι δυο αρχικά σημαντικές πολιτικές ικανότητες, οντάς λαοφιλείς στην αρχή της ηγεμονίας τους,  ενώ και οι δυο με «αστραπιαίες εκστρατείες», κατέλαβαν αρχικά την Αίγυπτο (οι Πέρσες κατέλαβαν την επαναστατημένη αυτή επαρχία με στρατό, ενώ ο Ερντογάν, με την βοήθεια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και το χρήμα των Κατάρ-Σαουδικής Αραβίας-https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2019/05/blog-post_12.html).
Την ίδια χρονική περίοδο, οι Έλληνες από τα δυτικά, είχαν ενωθεί υπό την ηγεσία του μεγάλου βασιλιά Φίλιππου του Β’, καθώς και του διδάχου του, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε μία ενιαία πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ένωση-συμμαχία, το λεγόμενο «Κοινό των Ελλήνων», το οποίο και έμεινε γνωστό ως «Συμμαχία της Κορίνθου».
Αυτή είχε ως σκοπό την εισβολή στην Περσία, προκειμένου να εκδικηθεί τους Πέρσες, τόσο για την παλαιότερη εισβολή τους στην Ελλάδα, όσο και για την προσπάθεια που έκαναν πράκτορες του Δαρείου στην Ελλάδα, οι οποίο και συνελήφθησαν, να ξεσηκώσουν με χρυσό τα Ελληνικά κράτη ενάντια στην ηγεμονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου (π.χ. την Αθηνά υπό τον Δημοσθένη και την Θήβα), με στόχο την διάλυση του Κοινού των Ελλήνων.
[Τόσο λόγω του χώρου που αυτό έλαβε μέρος, όσο και για να τιμήσει την πρώτη «Συμμαχία της Κορίνθου», η οποία σχηματίστηκε παλαιότερα από τα Ελληνικά κράτη, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εισβολή του Πέρση Αυτοκράτορα Ξέρξη του Α’ στην Ελλάδα].
Αντίστοιχα στην εποχή μας, η Δύση είναι ενωμένη σε μια ενιαία πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ένωση-συμμαχία (ΝΑΤΟ και ΕΕ), η οποία βρίσκεται στις μέρες μας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Και αυτή η συμμαχία υπό την ηγεσία του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζει να επιτεθεί (οικονομικά, πολιτικά ή και αν χρειαστεί και στρατιωτικά) στην Τουρκία, στο Ιράν και γενικότερα στον Μουσουλμανικό κόσμο.
[Ίσως για τον λόγο αυτό, οι ΗΠΑ του Τραμπ να ψήφισαν έναν Αμυντικό προϋπολογισμό «μαμούθ» για τα επόμενα  δύο χρόνια (https://www.zougla.gr/kosmos/article/amintikos-proipologismos-mamou8-148-tris-dolarion)].
Προκειμένου να τον εκδικηθεί για τις τρομοκρατικές επιθέσεις των ισλαμιστών, καθώς και για την επιθετική και υποκινουμένη εισβολή με την βοήθεια αυτών πολλών μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην Δύση (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2019/05/blog-post_12.html) και φυσικά και για τα πετρέλαια αυτών (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B4/, http://alophx.blogspot.com/2018/02/).
[Το ίδιο φυσικά μπορεί να πράξει και ο Ερντογάν και γενικότερα οι Τούρκοι σε μία πιθανή επίθεση αυτών ενάντια στην πατρίδα μας, ξεσηκώνοντας τους ισλαμιστές λαθρομετανάστες στην πατρίδα μας, προκειμένου να την δημιουργήσουν παράλληλα και ένα εσωτερικό, ταυτόχρονα με το εξωτερικό μέτωπο που θα τους έχουν δημιουργήσει].
Ουσιαστικά, μέχρι τώρα οι ΗΠΑ, μέσω των στρατιωτικών τους επεμβάσεων από διάφορους προέδρους τους (Μπους πατήρ και υιός, Ομπάμα, Τραμπ) στα κράτη της Μέσης Ανατολής (Ιράκ, Συρία, Λιβανό, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Αίγυπτο, Λιβύη), με στρατιωτικές επεμβάσεις, εξεγέρσεις ή πραξικοπήματα (πολιτικά ή στρατιωτικά), έχουν καταφέρει να επιτεθούν σε όλες σχεδόν τις χώρες της περιοχής που είχε καταλάβει ο Μέγας Αλέξανδρος.
Οι μονές που μένουν πια για κατάκτηση, είναι η Τουρκία (που μπορεί να κατακτηθεί μέσω της πτώσης του Ερντογάν (πολιτικής, μέσω ήττας τους στις επόμενες προεδρικές εκλογές, βιολογικής, θάνατο από αρρώστια ή δολοφονία, ή μέσω ενός νέου στρατιωτικού πραξικοπήματος) και το Ιράν, οπού για πολλούς ο Τραμπ ετοιμάζει σε αυτό στρατιωτική εισβολή με στρατό ξηράς και αεροπορία (https://alophx.blogspot.com/2019/05/2019.html).
[Κατά κάποιους δε, το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016 από τον τουρκικό στρατό, θυμίζει αρκετά το εξίσου αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 από τμήμα του Κυπριακού στρατού, τον ΕΟΚΑ Β’ του Σαμψών και κυρίως την Ελληνική τότε Χούντα υπό τον Ιωαννίδη (https://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-1974-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80/)].
Στην Αρχαιότητα, ως γνωστόν, ο Μέγας Αλέξανδρος, κατέλαβε όλη την Αυτοκρατορία των Περσών, στην Μέση Ανατολή (Μικρά Ασία, Συρία, Μεσοποταμία, Παλαιστίνη, Περσία, Αραχωσία, Βακτριανή, καθώς και την Αφρική), όμως στον καιρό των διάδοχων του, των Σελευκιδών στην περιοχή, ήρθε ο λαός των Παρθών από τα Βορειοανατολικά και κατέλαβε όλες σχεδόν τις κτήσεις τους στην περιοχή αυτή, με εξαίρεση την περιοχή της Συρίας και της Παλαιστίνης (https://alophx.blogspot.com/2019/07/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2019/06/blog-post_25.html).
Το ίδιο ακριβώς σκηνικό ίσως συμβεί στις μέρες μας, εάν οι δυτικοί καταλάβουν όλες τις ίδιες (και γεωστρατηγική πολύ σημαντικές έως σήμερα) περιοχές με τον Μέγα Αλέξανδρο στην ίδια περιοχή (Τουρκία, Συρία, Ιράκ, Παλαιστίνη, Ιράν, Πακιστάν, Αφγανιστάν, καθώς και Αίγυπτο και Λιβύη-https://alophx.blogspot.com/2019/07/blog-post_3.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CF%85%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CE%B4%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83/), εάν έρθουν άλλοι λαοί από τα Βορειοανατολικά (Ρωσία, Κίνα) και καταλάβουν όλες σχεδόν τις κτήσεις αυτών στην περιοχή αυτή.
[Εδώ μπορεί να σημειωθεί, ότι λέγεται δε πως οι άνθρωποι που αλλάζουν τον ρου της ιστορίας, είτε προς το καλό, είτε προς το κακό, γίνονται κερασφόροι. Αυτό συμβαίνει κατά κάποιους, εξαιτίας της τεράστιας εσωτερικής τους έντασης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα, τα πλευρά του κρανίου τους να παραμορφώνονται και να μετατρέπονται σε προεξοχές (https://www.tovima.gr/2008/11/24/opinions/o-dikerws-kai-to-islam/).
Για τον λόγο αυτό, τόσο ο Μωυσής (το γνωστό διάσημο άγαλμα του Μιχαήλ Αγγέλου), ο Αττίλας, ο Βούδας, καθώς και ο Μέγας Αλέξανδρος, εκτός των άλλων λόγων (π.χ. λόγω ομοιότητας σε απεικόνιση του Αλέξανδρου με τον Άμμωνα-Δία ή για να δείξει την περιοχή της πρώτης πρωτεύουσας του βασιλείου, τις Αίγες-κατσίκες), όπως και άλλες μεγάλες ιστορικές προσωπικότητες, παρουσιάζονται σε πολλά νομίσματα, αγάλματα και επιγραφές με τον τρόπο αυτό].
Σε περίπτωση πάντως μιας αποτυχημένης στρατιωτικής εκστρατείας του Τραμπ στο Ιράν, αυτός στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας «αντι-Μέγας Αλέξανδρος» (όπως ακριβώς και ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος πριν από αυτόν), όπως ακριβώς και ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος χαρακτηρίστηκε ως ένας «αντι-Ξέρξης» (https://alophx.blogspot.com/2019/06/blog-post_25.html).
[Επίσης, ένας πόλεμος ενάντια στο Ιράν θα έχει ως αποτέλεσμα την εκ νέου «εισδοχή» λαθρομεταναστών και προσφύγων από τις εμπόλεμες χώρες (Ιράν, Ιράκ, Συρία, Υεμένη) στην ΕΕ, μαζί με πολλούς Αφγανούς και Πακιστανούς πρόσφυγες που το Ιράν έχει απειλήσει ότι θα στείλει στην ΕΕ διάμεσου Τουρκίας, εάν επιχειρηθεί στρατιωτική επίθεση από την Δύση (ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ) εναντίον του.
Σε μια τέτοια περίπτωση, στην ΕΕ θα επαναληφθεί σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα η λαθρομεταναστευτικής κρίση του 2015 στην Ευρώπη, αφού μια την είσοδο νέων λαθρομεταναστών και προσφύγων θα δημιουργηθούν ή θα μεγεθυνθούν πολλά ήδη υπάρχοντα και μη προβλήματα στην ΕΕ.
Συγκεκριμένα, με την είσοδο πολλών νέων ισλαμιστών λαθρομεταναστών στην ΕΕ, θα έχουμε μια εντυπωσιακή εκλογική αύξηση των ακροδεξιών, αντιισλαμικών και ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων στην ΕΕ.
Αυτά, πιθανότατα ίσως και με την βοήθεια των ΗΠΑ και τα Ρωσίας, ίσως αναλάβουν την ηγεσία σε πολλά κράτη της ΕΕ (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1/, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html), και διαλύσουν τελικά την ΕΕ της Μέρκελ και της Γερμανίας, σε συνδυασμό με τους κραδασμούς που θα φέρει στην ΕΕ, ένα επικείμενο BREXIT.
Κάποια δε από τα προβλήματα της εισδοχής νεών λαθρομεταναστών και προσφύγων στην ΕΕ, είναι η άρνηση ενσωμάτωσης στην Ευρωπαϊκή κοινωνία και πολιτισμό πολλών εξ΄ αυτών, εισδοχή πολλών τρομοκρατών, ισλαμιστών και εγκληματιών από μουσουλμανικές χώρες που ήρθαν σε ΕΕ για να γλιτώσουν τιμωρία στις χώρες τους.
Ή και για να επιτελέσουν στην Ευρώπη με τις «χαλαρές» τιμωρίες, εγκλήματα (κλοπές, φόνους, βιασμούς) ή τρομοκρατικές πράξεις και αντιδημοκρατική  και βίαιη επιβολή της σαρίας και του ισλάμ στους Ευρωπαϊκούς Χριστιανικούς πληθυσμούς.
Όλα αυτά γίνονται επίσης και μέσω δουλεμπόρων που πλουτίζουν από την διακίνηση αυτών των ανθρώπων, τους οποίους βοηθούν δήθεν «ανθρωπιστικές ΜΚΟ» (που ως γνωστόν είναι χρηματοδοτούμενες από τον διαβόητο τοκογλύφο Τζορτζ Σόρος), οι οποίες κερδίζουν και αυτές πολλά χρήματα από την διακίνηση αυτή.
Όπως επίσης και με τα χρήματα των πετρομοναρχιών του Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Κατάρ), οι οποίες χρηματοδοτούν πολλούς λαθρομετανάστες και πρόσφυγες να πάνε στην ΕΕ, προκειμένου να ξεφορτωθούν τους φτωχούς και τα ταραχοποιά στοιχεία από τα κράτη τους.
Και επιπλέον, οι πετρομοναρχίες του Κόλπου, με την μεταφορά μουσουλμανικών πληθυσμών στην ΕΕ που γεννοβολούν συνεχώς (ενώ ο Ευρωπαϊκός πληθυσμός μειώνεται στην ΕΕ λόγω έλλειψης γεννήσεων), να καταφέρουν να εξισλαμίσουν μακροπρόθεσμα την ΕΕ και να την μετατρέψουν σε ένα «Ευρωπαϊκό μουσουλμανικό Χαλιφάτο» (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B1/, http://alophx.blogspot.com/2017/04/blog-post_30.html).
Εννοείται ότι μιας και η μεταφορά των περισσοτέρων λαθρομεταναστών στην ΕΕ, γίνεται διάμεσου της Τουρκίας, αυτή η χωρά εκβιάζει την ΕΕ ως οργανισμός πολλά μέτρα υπέρ της, αλλά και να τις δίνει συνεχώς νέα χρήματα, απειλώντας την σε αντίθεση περίπτωση πως θα αμολήσει δεκάδες χιλιάδες προσφύγων εντός της ΕΕ, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τους Ευρωπαίους, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά.
Η είσοδος πολλών προσφύγων στην ΕΕ, βοηθά τις μεγάλες επιχειρήσεις που βρίσκουν νέο φτηνό εργατικό δυναμικό στην θέση του Ευρωπαϊκού, το οποίο δεν ζητά τα ευρωπαϊκά εργασιακά κεκτημένα και δικαιώματα.
Οπότε οι εργοδότες θα μπορούν να εκβιάζουν τους Ευρωπαίους εργαζόμενους, ότι εάν αυτοί δεν θέλουν να προσληφθούν «φθηνοί» ξένοι στις θέσεις τους και έχουν ανεργία, θα πρέπει να οι ίδιοι δεχτούν να απωλέσουν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα, καθώς και μεγάλη μείωση στους μισθούς τους, δήθεν λόγω του μεγάλου κόστους αυτών στις επιχειρήσεις, καθώς και της μεγάλης οικονομικής κρίσης.
Επίσης, λόγω του ότι τα κονδύλια και τα έσοδα των Ευρωπαϊκών κρατών, τα οποία διατίθενται για τους λαούς τους, είναι συγκεκριμένα και δεν αλλάζουν, με την είσοδο συνεχώς νέων λαθρομεταναστών και προσφύγων στην ΕΕ, ένα μέρος αυτών θα πρέπει να διατίθεται για τους «νεοφερμένους», προκειμένου αυτοί να ζήσουν.
Όμως αυτό θα έχει ως συνέπεια, αφού τα χρήματα είναι συγκεκριμένα, οι Ευρωπαίοι πολίτες, με ή χωρίς την θέληση τους να χάνουν όλα και περισσότερο μέρος των απολαβών τους για να έχουν και αυτοί χρήματα.
Όμως, όσο αυξάνει η είσοδος «νεοφερμένων» στην ΕΕ σε συνεχόμενο και ασταμάτητο ρυθμό, θα φτάσει κάποια στιγμή η κατάσταση στο σημείο, οι Ευρωπαίοι πολίτες να χάσουν τόσο μεγάλο μέρος του μισθού τους και να πεινάνε, με συνέπεια στο τέλος να εξεγερθούν κατά των ξένων και των πολιτικών τους, οι οποίοι επέτρεψαν σε αυτούς να εισέλθουν στην ΕΕ, με συνέπεια οι ίδιοι να χάσουν τους μισθούς, καθώς και την κοινωνική ειρήνη και την ευημερία τους.
Σε περίπτωση δε μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενός πλήρους οικονομικού κραχ στην ΕΕ, σαν αυτό του 1929, ή ενός πολέμου με το Ιράν, τότε, εάν χρεοκοπήσουν τα ευρωπαϊκά κράτη, και τόσο οι πληθυσμοί τους, όσο και οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες-πρόσφυγες που επιζούν μόνο με τα κονδύλια της ΕΕ, χάσουν τα πάντα και φτωχύνουν πλήρως, θα ξεσηκωθούν και αυτοί.
Τόσο λόγω της πείνας, η οποία θα τους παρακινεί σε λεηλασίες για να βρουν κάτι να φανέ για να επιζήσουν, όσο και από φανατικούς ισλαμιστές ιεροκήρυκες και τρομοκράτες (π.χ. Αλ Κάιντα, ISIS), πράκτορες των πετρομοναρχιών, οι οποίοι θα κατηγορούν για την κατάσταση αυτή τους Ευρωπαίους και τον Χριστιανισμό.
Επίσης, οι ίδιοι θα φανατίζουν τους μουσουλμάνους της Ευρώπης να ξεσηκωθούν κατά της ΕΕ και των Χριστιανών κατοίκων της, να τους σφάξουν σε μια «νέα νύκτα του Αγίου Βαρθολομαίου» σε έναν νέο θρησκευτικό πόλεμο και αφού τους καταστρέψουν, να εγκαθιδρύσουν ένα «νέο μουσουλμανικό Χαλιφάτο» στην ΕΕ.
Πιθανότατα στο έργο τους αυτό, θα συνεπικουρούνται από πολλά μέλη των δήθεν «ανθρωπιστικών ΜΚΟ», οι οποίες ως γνωστόν πληρώνονται από τις πετρομοναρχίες και βγάζουν συνεχώς ψευδείς εκθέσεις για τάχα συνεχόμενες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων στην ΕΕ, για να κερδίσουν αυτοί περισσότερα προνομία και «δικαιώματα».
Και φυσικά από πολλούς αναρχικούς και ακροαριστερούς που θα βρουν όλη αυτή την κατάσταση ως ευκαιρία για καταστροφή της ΕΕ και του Χριστιανισμού που τόσο μισούν, αλλά και για πλιάτσικο, με την χρηματοδότηση και αυτοί ή μη των πετρομοναρχιών του Κόλπου.
Φυσικά, σε μία τέτοια περίπτωση, από την πλευρά των Ευρωπαίων, και ειδικά εάν συμβούν όλα τα παραπάνω, πολλοί ακροδεξιοί και αντιισλαμιστές θα βρουν την ευκαιρία να κερδίσουν δημοτικότητα, «προστατεύοντας» τους Ευρωπαίους πολίτες με βία κατά των ισλαμιστών, κάτι που θα επιτρέψει σε αυτούς εάν τα καταφέρουν λόγω του χάους και της απελπισίας να αναλάβουν μεσοβραχυπρόθεσμα την εξουσία σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη.
Ειδάλλως, σε μια τόσο μεγάλη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις βλέποντας το χάος αυτό, και μέσω αυτής της αφορμής να κηρύξουν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (δηλαδή στρατιωτικό νόμο-δικτατορία) και να βγάλουν τον στρατό και στην αστυνομία στους δρόμους της Ευρώπης για να επιβάλλουν την τάξη, όπως ακριβώς συνέβη στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο τον καιρό του Μεσοπολέμου.
Επίσης, στην περίπτωση ενός τέτοιου πολέμου, θα παύσει επίσης και το εμπόριο από την ΕΕ προς την Ασία μέσω του Σουέζ (από οπού παίρνουν τα 2/3 σχεδόν των παγκοσμίων εμπορικών συναλλαγών), λόγω πιθανώς του χάους που θα ξεσπάσει στην συμμαχική με το Ιράν χώρα της Υεμένης των Χούτι, κάτι που αναμένεται επίσης να δημιουργήσει επίσης ένα παγκόσμιο εμπορικό και οικονομικό κραχ.
Σε περίπτωση δε ενός πολέμου στον Περσικό Κόλπο μεταξύ ΗΠΑ-Ισραήλ και Ιράν, θα σταματήσει πιθανότατα κάθε ροή πετρελαίου από την περιοχή (από Ιράν, Ιράκ, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Κατάρ).
Συνέπεια αυτού θα είναι οι χώρες που έχουν πάνω από 60% εισαγωγή πετρελαίου από την περιοχή αυτή (Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, ΕΕ), να υποστούν ενεργειακό κραχ. Και αυτές είτε θα κάτσουν να καταστραφούν οικονομικά και πολιτικά χωρίς ενέργεια, είτε θα στείλουν στρατό στην Μέση Ανατολή για να αποκτήσουν τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων που χρειάζονται, αφού οι ίδιες δεν διαθέτουν καθόλου.
Ειδάλλως, θα πρέπει να υποταχτούν πλήρως ενεργειακά στην Ρωσία και τις ΗΠΑ (με το σχιστολιθικό αέριο για να επιβιώσουν) ή στα ενεργειακά κοιτάσματα του Ισραήλ στην Μεσόγειο (αν υποθέσουμε φυσικά ότι αυτά θα έχουν μείνει «ανέπαφα» από έναν τέτοιο καταστροφικό πόλεμο)].
Την εποχή δε του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Δαρείος ο Γ’, έπεσε τελικά μετά από τις πολλές ήττες του, μέσω ενός πραξικοπήματος κατευθυνόμενου από πρώην έμπιστους Σατράπες-στρατηγούς του, υπό την ηγεσία του Βήσσου.
Στην εποχή μας, το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην Τουρκία, μέσω ενός «νέου Βήσσου» (Κεμαλικοί στρατηγού ή πρώην Ερντογανικού ισλαμιστή, π.χ. των Ακάρ, Μπαμπατζάν, Νταβούτογλου ή Γκιουλ), έναντι του «νέου Δαρείου» της εποχής μας, του Ταγίπ Ερντογάν (http://corfiatiko.blogspot.com/2019/07/blog-post_876.html).
[Και όπως με ήττα Περσών σε Γρανικό, οι Ελληνικές πόλεις της Μικράς Ασίας επαναστάτησαν και έδιωξαν τους φιλοκερδές τυράννους τους, εισχωρώντας στην συνέχεια στην συμμαχία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έτσι και μία πιθανή μεγάλη στρατιωτική ήττα του Ερντογάν στο Αιγαίο ή αλλού, ίσως οδηγήσει στην πρόωση αυτού με εξέγερση του στρατού.
Και την εγκατάσταση στην ηγεσία της Τουρκίας, εκ νέου φιλοδυτικών-κεμαλικών δυνάμεων, οι οποίες θα φέρουν ξανά την Τουρκία υπό την επιρροή των ΗΠΑ.
Ο δε Δαρείος, μετά τον θάνατο του του, θάφτηκε με τιμές στην Περσέπολη από την ίδια μάλιστα την νέμεση του, τον θρυλικό Έλληνα βασιλιά Μέγα Αλέξανδρο. Ο Ερντογάν από την πλευρά του είναι αμφίβολο σε περίπτωση εκτέλεσης του αν θα τύχει παρομοίων τιμών από τους αντιπάλους του].
Επίσης, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος όταν κατέλαβε την Περσία και τις επαρχίες της που ακολουθούσαν την πυρολατρική ζωροαστρική θρησκεία, αντιμετώπισε πολύ μεγάλη αντίσταση και ανταρτοπόλεμο από τους οπαδούς της, που για να τον καταστείλει χρησιμοποίησε πολύ στρατό.
Αντίστοιχα, στις μέρες μας, οι ΗΠΑ, οι οποίες θέλουν να εισβάλουν στο Ιράν, καθώς και σε άλλες χώρες που ακολουθούν το σιιτικό δόγμα, είναι πιάνων να αντιμετωπίσουν πολύ μεγάλη αντίσταση και ανταρτοπόλεμο από τους οπαδούς της, που για να την καταστείλουν, να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν πολύ στρατό (όπως ακριβώς δηλαδή έπραξε η ίδια χώρα στο Ιράκ και οι Ρώσοι στην Συρία με τον ISIS και τον ηγέτη του Αμπού Μπακρ του Μπαγκάντι).
Επιπλέον, όπως μετά τον θάνατο του Δαρείου, ο Μέγας Αλέξανδρος κατευθύνθηκε προς την Ανατολή (Βακτριανή, Σογδιανή), όπου συνάντησε άγρια αντίσταση και ανταρτοπόλεμο (από τους Βήσσο και Σπιταμένη), τις οποίες κατέστειλε με πολύ επιμονή και απώλειες, έτσι και στις μέρες μας, οι ΗΠΑ, μετά από μία πιθανή πτώση του Ερντογάν, είναι πιθανόν να εισβάλουν ανατολικά προς το Ιράν.
Όπου πιθανότατα και θα συναντήσουν μεγάλη αντίσταση και ανταρτοπόλεμο, την οποία για να καταστείλουν, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τις ίδιες τακτικές, όπως ακριβώς έκαναν σε Αφγανιστάν και Πακιστάν, με τους Ταλιμπάν, τον Μουλά Ομάρ και τον Οσάμα Μπιν Λάντεν της Αλ-Κάιντα.
Θα είναι άραγε αυτό το μέλλον της περιοχής μας; Μια επανάληψη της τότε ιστορίας, με άλλα όμως ιστορικά πρόσωπα να επαναλαμβάνουν παρόμοιες με τότε ενέργειες, οι οποίες δεν είναι όμως καθόλου σίγουρο εάν θα έχουν την ίδια ακριβώς άκρως επιτυχή κατάληξη σαν αυτές του πανέξυπνου και πετυχημένου σε όλα Μεγάλου Αλεξάνδρου (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B5%CF%86%CF%85%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81/);
Άγνωστο, αλλά μόνο μέσω μιας μεγάλης και ενδελεχούς μελέτης των τότε ομοιοτήτων της ιστορίας με το σήμερα, καθώς και τις κατάλληλες ενέργειες, να αποτρέψουμε μία πιθανή εξέλιξη της ιστορίας, και θα βοηθήσουμε τόσο την πατρίδα μας και τον κόσμο, να αποκτήσουν εκ νέου μία νέα περίοδο ευημερίας, ακμής και ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου