Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1918 ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ 2020

 ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1918 ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ 2020

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, στις μέρες μας, η Ρωσία του Πούτιν, θυμίζει την ΕΣΣΔ του Λένιν το 1918:

Εκείνη την χρονιά, η Ρωσία, μετά την πτώση του Τσάρου και στην συνέχεια της κυβέρνησης του Κερένσκι το 1917 (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), χωρίστηκε σε πολλά κρατίδια με την «ευγενική υποστήριξη» των Γερμανών, των Αμερικάνων και γενικότερα των Δυτικών (Γάλλων, Βρετανών, Ιταλών, Ιαπώνων).

Συνέπεια της ανεξαρτησίας των νέων κρατών, ήταν πολλά από αυτά να εισέλθουν σε άγριους εμφυλίους πολέμους, π.χ. οι Αρμένιοι με τους Αζέρους υπό τον  δυτικόφιλο δημοσιογράφο πρωθυπουργό Alexander Khatisian.

Οι Ουκρανοί ξεκίνησαν εμφύλιο μεταξύ τους για τον έλεγχο της εξουσίας, η Βεσσαραβία (Μολδαβία) αποσχίστηκε από την Ρωσία, όπως και η Γεωργία και η Λευκορωσία, ενώ στο Ρωσικό Τουρκεστάν ξέσπασε εξέγερση από τον πρώην ηγέτη των Νεότουρκων Ενβέρ Πασά.

Οι μπολσεβίκοι του Λένιν, μετά την πτώση του αρχηγού τους του Γερμανού Κάιζερ (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), θέλησαν να επαναπροσαρτήσουν τα εδάφη που του είχαν παραχωρήσει, και για τον λόγο αυτό, υστέρα από έκκληση «φιλικής για αυτούς κυβέρνησης» εισέβαλαν στην Λευκορωσία.

Το ίδιο συνέβη και στην Γεωργία, οπού οι μπολσεβίκοι ενθαρρύναν την αυτονομία της επαρχιών μειονοτήτων από την Γεωργία, την οποία και νίκησαν δύο φορές σε πολέμους όταν αυτή εισέβαλε σε αυτές και την επαναπροσάρτησαν τελικά την Γεωργία στο κράτος τους.  

Στην Ουκρανία «ενθάρρυναν» την ανακήρυξη από υποστηρικτές τους στην Νοβορώσια και την Κριμαία ανεξάρτητων δημοκρατιών σε Λουγκάνσκ, Ντόνιεσκ, Κριμαία, Νοβορώσια και Οδησσό.

Τις οποίες ίδιοι ενίσχυσαν κρυφά με στρατό και οπλισμό για να νικήσουν τους Ουκρανούς και να γίνουν ανεξάρτητες, ενώ μετά τον άγριο εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε μεταξύ αυτών και των Ουκρανών και ένα Ρωσοουκρανικό πόλεμο, οι Ρώσοι κατέλαβαν όλη την Ουκρανία (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80/).

Στην Αρμενία, οι Ρώσοι αφήσαν τους Αζέρους και τους Τούρκους να προελαύσουν στα Αρμενικά εδάφη στον μεταξύ τους Αρμενοαζερικό πόλεμο των ετών 1918-1920, αφήνοντας τους αβοήθητους στο έλεος των εχθρών τους (Κεμάλ και Αζέρων), μέχρις ότου οι Ρώσοι, υστέρα από «ικεσίες» των Αρμένιων εισέβαλαν σε Αρμένια και Αζερμπαϊτζάν και τα επανενσωμάτωσαν στο κράτος τους.

Στο Τουρκεστάν, οι Ρώσοι νίκησαν και εξόντωσαν τον Ενβέρ Πασά και το κίνημα του, ενώ επαναπροσάρτησαν τα εδάφη της περιοχής αυτής στο κράτος τους, παρά την βοήθεια που έλαβε αυτός από την Τουρκία.

Με την επανακατάληψη όλων αυτών των κρατών από τους Ρώσους και την νίκη τους στον εμφύλιο πόλεμο το 1922, οι ίδιοι ανακήρυξαν το ίδιο έτος την ίδρυση της «Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών» (ΕΣΣΔ).

Την δε Μολδαβία που είχε εν το μεταξύ ενωθεί με την Ρουμάνια την κατέλαβαν ύστερα από απειλές πολέμου με τους Ρουμάνους.

Στις μέρες μας, εν είτε 2020, η Ρωσία για άλλη μία φορά, μετά την πτώση του κομμουνισμού  και στην συνέχεια της κυβέρνησης του Γιέλτσιν το 1999 (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), πριν συμβούν αυτά τα γεγονότα είχε χωριστεί σε πολλά κρατίδια με την «ευγενική υποστήριξη» των Γερμανών, των Αμερικάνων και γενικότερα των Δυτικών (Γάλλων, Βρετανών, Ιταλών, Ιαπώνων κ.λ.π.).

Συνέπεια της ανεξαρτησίας των νέων κρατών, ήταν πολλά από αυτά να εισέλθουν σε άγριους εμφυλίους πολέμους, π.χ. οι Αρμένιοι με τους Αζέρους το 1993-1994, αλλά και το 2020 υπό τον  δυτικόφιλο δημοσιογράφο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν.

Οι Ουκρανοί ξεκίνησαν εμφύλιο μεταξύ τους για τον έλεγχο της εξουσίας, η Μολδαβία αποσχίστηκε από την Ρωσία, όπως και η Γεωργία και η Λευκορωσία, ενώ η Ρωσική Κεντρική Ασία ξέσπασε εξέγερση αποσχίστηκε και αυτή.

Οι Ρώσοι του Πούτιν, μετά την πτώση του πρώην αρχηγού τους Γιέλτσιν (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), θέλησαν να επαναπροσαρτήσουν τα εδάφη που του είχαν παραχωρήσει, και για τον λόγο αυτό, ύστερα από συνηχήσεις με την «φιλική για αυτούς κυβέρνηση» του Λουκασένκο προχώρησαν σε πολιτική και στρατιωτική συμφωνία υποστήριξης με την Λευκορωσία (http://alophx.blogspot.com/2020/08/blog-post_17.html).

Το ίδιο συνέβη και στην Γεωργία, οπού οι Ρώσοι ενθάρρυναν την αυτονομία της επαρχιών μειονοτήτων από την Γεωργία (π.χ. της Αμπχαζίας, της Νότιας Οσετίας και της Αζαρίας), την οποία και νίκησαν σε πόλεμο το 2008, ενώ αν ξαναπολεμήσουν με αυτή, είναι πολύ πιθανόν να εισβάλουν σε αυτή και να την επαναπροσαρτήσουν τελικά στο κράτος τους.  

Στην Ουκρανία οι Ρώσοι το 2014 «ενθάρρυναν» την ανακήρυξη από υποστηρικτές τους στην Νοβορώσια και την Κριμαία ανεξάρτητων δημοκρατιών σε Λουγκάνσκ, Ντόνιεσκ (ενώ οι ίδιοι κατέλαβαν και προσάρτησαν χωρίς να πέσει τουφεκιά την Κριμαία μέσω δημοψηφίσματος και της θέλησης των ίδιων των κάτοικων της).

Τις οποίες ίδιοι ενίσχυσαν κρυφά με στρατό και οπλισμό για να νικήσουν τους Ουκρανούς και να γίνουν ανεξάρτητες, ενώ μετά ακολούθησε ένας άγριος εμφύλιος πόλεμος που ακολούθησε μεταξύ αυτών και των Ουκρανών (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_92.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/1919-2014.html), ενώ σε έναν ενδεχόμενο Ρωσοουκρανικό πόλεμο, οι Ρώσοι μπορούν άνετα να καταλάβουν όλη την Ουκρανία (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80/).

Στην Αρμενία, οι Ρώσοι αφήσαν τους Αζέρους και τους Τούρκους να προελαύσουν στα Αρμενικά εδάφη του Ναγκόρνο Καραμπάχ στον μεταξύ τους Αρμενοαζερικό πόλεμο του έτους 2020 (http://alophx.blogspot.com/2020/10/2020-1940-1973.html).

Αφήνοντας όμως τους Αρμένιους αβοήθητους στο έλεος των εχθρών τους (Ερώταγαν και Αζέρων), μέχρις ότου αυτοί ηττηθούν, ο φιλοδυτικός τους πρωθυπουργός πέσει και οι Ρώσοι, ύστερα από «ικεσίες» των Αρμένιων να στείλουν ειρηνευτικό στρατό στο Αρτσάχ (https://www.onalert.gr/apopsi/nagkorno-karampach-nikites-einai-i-rosia-kai-i-toyrkia/400583/).

Σε περίπτωση δε ενός νέου Αρμενοαζερικού πολέμου, οι Ρώσοι μπορούν, εάν οι Αρμένιοι έχουν αποκτήσει ξανά φιλορωσική ηγεσία και εάν οι Αζέροι θελήσουν να απομακρυνθούν από την επιρροή της Μόσχας, είτε να βοηθήσουν τους Αρμένιους να καταλάβουν ξανά τ εδάφη που έχασαν στο Αρτσάχ το 2020, είτε ακόμα και να εισβάλουν σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν και τα επανενσωμάτωσουν στο κράτος τους.

Στην πρώην Ρωσική Κεντρική Ασία,  οι Ρώσοι μπορούν να βοηθήσουν τις ντόπιες κυβερνήσεις να νίκησαν κινήματα που στρέφονται εναντίον τους (π.χ. στο Κιργιστάν), ενώ μπορούν ακόμα και να επαναπροσάρτησαν τα εδάφη της περιοχής αυτής στο κράτος τους, πάρα την βοήθεια που λαμβάνουν οι ισλαμιστές στην περιοχή αυτή από την Τουρκία.

Την δε Μολδαβία που μπορεί στο μεταξύ ακόμα και να ξαναενωθεί με την Ρουμάνια αν δεν επικρατήσει ο φιλόπρωτος υποψήφιος στις Προεδρικές εκλογές του 2020, οι Ρώσοι μπορούν να την καταλάβουν ύστερα από απειλές πολέμου με τους Ρουμάνους ή πριν συμβεί μία τέτοια ένωση, δήθεν για να προστατεύσουν την Υπερδνειστερία που στην περίπτωση αυτή πιθανότατα θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της από την Ρουμάνια και ίσως δεχτεί επίθεση του στρατού της (http://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_97.html).

[Αν δε εκλεγεί τελικά η φιλοδυτική υποψήφια Πρόεδρος της Μολδαβίας, αν αυτή προσπαθήσει να στρέψει την χώρα της προς την ΕΕ ή να την ενώσει με την Ρουμανία, τότε μπορεί να ξεσηκωθεί η Υπερδνειστερία όπως τα έτη 1993-1994 (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_61.html, http://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_13.html).

Και αν νικήσει την Μολδαβία άλλη μία φορά, να ανακυρήξει την ανεξαρτησία της και την ένωση με την Ρωσία, όπως έκαναν η Αμπχαζία και η Νότια Οσετία μετά την ήττα της Γεωργίας τα έτη 1994 και 2008 ή το Αρμενικό Αρτσάχ όταν νίκησε τους Αζέρους τα έτη 1993-1994, ή όπως έγινε με το Ντόνεσκ, το Λουγκάνσκ, και την Κριμαία στην Νοβορώσια της Νότιας και Ρωσόφωνης Ουκρανίας το 2014.

Με συνέπεια την πτώση όλων σχεδόν των τότε φιλοδυτικών καθεστώτων από την εξουσία λόγω της ήττας αυτών σε πόλεμο, κάτι που μπορεί να συμβεί και στις μέρες μας με τις φιλοδυτικές κυβενήσεις της Μολδαβίας και της Αρμενίας.

(Ειδικά εάν ξεσπάσει ο πόλεμος με την Υπερδνειστερία και όπως μπορεί να γίνει και στην φιλοδυτική κυβέρνηση της Αρμενίας το 2020 μετά την ήττα αυτής στον Γ’ Αρμενοαζερικό πόλεμο το 2020.

Ακριβώς με ήττα σε πολεμικά μέτωπα έπεσαν και τα καθεστώτα του Τσάρου Νικόλαου του Β’ στην Ρωσία το 1917, η Ελληνική χούντα το 1974, αλλά και η δικτατορία του Βιντέλα στην Αργετινή το 1982)]. 

Με την επανακατάληψη όλων αυτών των κρατών από τους Ρώσους και την νίκη τους σε τέτοιους πολέμους με όλα αυτά τα κράτη, αυτοί μπορούν να  τα ενσωματώσουν στην  «Ευρασιατική Ένωση» που έχουν ήδη δημιουργήσει (http://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_65.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html).

Εννοείται ότι για να συμβούν όλα τα παραπάνω γεγονότα, είτε οι Ρώσοι θα πρέπει να έχουν αποκτήσει μία πολύ πιο εθνικιστική ηγεσία (την τωρινή ή άλλη-http://alophx.blogspot.com/2017/01/blog-post_41.html), ή οι  εχθροί τους στην Δύση να τους έχουν πιέσει σε τόσα πολλά μέτωπα (π.χ. Λευκορωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Αρμενία, Μολδαβία, Κεντρική Ασία-http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_61.html, http://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_13.html), ώστε αυτοί να πάθουν γεωπολιτική «ασφυξία» (http://alophx.blogspot.com/2020/09/blog-post.html).

Και ο μόνος τρόπος που θα τους απομένει για να αποτρέψουν μία πλήρη περικύκλωση τους από την Δύση θα είναι να εισβάλουν και να καταλάβουν γειτονικά σε αυτούς κράτη, όπως ακριβώς και οι Ιάπωνες το 1941 (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_92.html).

[Φυσικά, οι Ρώσοι, όπως και οι σύμμαχοι τους οι Κινέζοι μπορούν να εισβάλουν στην Μέση Ανατολή και για τον έλεγχο του πετρελαίου, των δρόμων εμπορίου, αλλά και για να προστατεύσουν τους συμμάχους τους (Ιράν, Συρία) στην περιοχή, εάν αυτοί δεχτούν επίθεση (http://alophx.blogspot.com/2019/06/blog-post.html)].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των γεγονότων; Κανείς δεν ξέρει, άλλα καλύτερα να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας εξέλιξης και την εκ νέου ανάδειξη της πατρίδας μας σε μία νέα περίοδο ακμής και ευημερίας.


 

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου