Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ



Ως γνωστόν το 1918 έληξε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Η ηττημένη Γερμανία υποχρεώθηκε να πληρώσει υπέρογκες πολεμικές αποζημιώσεις στους νικητές για πολλά χρόνια, ενώ παράλληλα της υπεβλήθησαν και μία σειρά δυσμενείς και επαχθέστατοι όροι για την ειρήνη (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/10/blog-post_99.html).

Όλα αυτά, μαζί με την κακή οικονομική κατάσταση που ακολούθησε, σε συνδυασμό με την πολιτική και κοινωνική αναταραχή (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/05/blog-post_12.html), είχαν ως συνέπεια την άνοδο λαϊκίστικων, ακροαριστερών και ακροδεξιών κομμάτων, τα οποία απαιτούσαν την εθνική αναγέννηση και αντίσταση τόσο στους ξένους καταπιεστές, όσο και στους ντόπιους προδότες που αποδέχτηκαν τις απαιτήσεις τους και κατέστρεφαν τον λαό.

Το πιο ανερχόμενο και δυναμικό από αυτά ήταν το κόμμα των Ναζί, υπό την ηγεσία του Αδόλφου Χίτλερ. Αυτός αφού εκμεταλλεύτηκε την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, τα αισθήματα εθνικής ταπείνωσης του πληθυσμού και την πολιτική αναταραχή, κατάφερε να ελκύσει πολλά νέα μέλη στο κόμμα του.



Το 1923, η κατάσταση στην χώρα ήταν πιο έκρυθμη από ποτέ (από την στιγμή που τελείωσε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος), η οικονομία κατέρρεε, ο κόσμος μισούσε όλα σχεδόν τα παραδοσιακά κόμματα, ενώ παράλληλα είχε πραγματοποιηθεί και εισβολή ξένων (Γαλλικών) στρατευμάτων στην περιοχή του Ρουρ (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/04/1922.html).

Ο Χίτλερ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση αυτή και προσπάθησε να οργανώσει πραξικόπημα στο Μόναχο, με σκοπό να καταλάβει την ηγεσία της τοπικής κυβέρνησης και σε περίπτωση επιτυχίας, με μία «πορεία προς το Βερολίνο» (αντίστοιχη με την «πορεία προς την Ρώμη» του Μουσολίνι), να καταλάβει την πρωτεύουσα και την ηγεσία σε όλη την χώρα, εγκαθιδρύοντας έτσι το πολιτικό καθεστώς του.



Η απόπειρα αυτή απέτυχε, μετά από μάχες που έλαβαν χώρα στην περιοχή και στο τέλος ο Χίτλερ και πολλοί οπαδοί του συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη. Εκεί τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της της δολοφονίας των πολιτικών τους αντιπάλων (και όντως ναζί και κομμουνιστές αλληλοσκοτώνονταν), καθώς και της στάσης και της προσπάθειας ένοπλης και βίαιης κατάλυσης του πολιτεύματος.

Στο τέλος, μετά από μήνες δίκης ο Χίτλερ καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο χρόνων, με δικαίωμα αίτησης για αναστολή μετά από 6 μήνες (που ο Χίτλερ όντως επικαλέστηκε και πέτυχε), ενώ το κόμμα του συνέχισε την λειτουργία του χωρίς τον ηγέτη του, αλλάζοντας αρχικά όνομα (είχε απαγορευτεί το κόμμα με την αρχική του ονομασία).

Ο Χίτλερ, όσο ήταν στην φυλακή έγραψε το βιβλίο «Ο Αγών μου», ενώ παράλληλα έγραφε επιστολές με συμβουλές για τους οπαδούς του, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις απόψεις του σε σχέση με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση της χώρας.

Εν τω μεταξύ η Γερμανία κατάφερε (με πολλά δανεικά από τις ΗΠΑ), να ξεπεράσει (για την ώρα) την κρίση και να ξαναμπεί σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης. Έτσι για την ώρα φαίνεται πως ο Χίτλερ και το πρόγραμμα του είχε ξεχαστεί, αν και οι ιδέες του συνέχιζαν να προωθούνται στον γερμανικό λαό.

Σε αυτό συνέβαλε και η αποδοχή από μέρους, τόσο των δεξιών, όσο και των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων της χώρας αυτής του «σχεδίου Γιανκ» (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=423605) για τις αποζημιώσεις που έπρεπε να πληρώσει η Γερμανία, που ήταν αντίστοιχο με τα προγράμματα του μνημονίων που εφαρμόζονται σήμερα στην Ελλάδα.


Αυτή η κατάσταση εθνικής ταπείνωσης, της μεγάλης μετανάστευσης που είχε συμβεί στην χώρα (από Γερμανούς άλλων χωρών), σε συνδυασμό με την μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση που έπληξε θανάσιμα την Γερμανία το 1929 (όταν οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες-δανειστές ζήτησαν πίσω τα δανεικά που η Γερμανία δεν είχε να τους δώσει), έδωσε στο κόμμα του Χίτλερ, μία μεγάλη ώθηση.

Έτσι σταδιακά και αφού πρώτα κατάφερε να κάνει το κόμμα του, το πρώτο εκλογικά κόμμα της Γερμανίας, κερδίζοντας μετά από πολλές προσπάθειες, την εμπιστοσύνη και την συνεργασία των πολιτικών ελίτ της χώρας (των στρατιωτικών, των γαιοκτημόνων, των βιομηχάνων και των πολιτικών του λαϊκού κόμματος), ο Χίτλερ κατάφερε τελικά να γίνει αρχικά καγκελάριος και ύστερα φύρερ της Γερμανίας.


Αντίστοιχα η Ελλάδα το 2010, υποχρεώθηκε να μπει σε καθεστώς μνημονίων και να πληρώσει υπέρογκες χρηματικές δόσεις στην τρόικα για πολλά χρόνια, ενώ παράλληλα της υπεβλήθησαν και μία σειρά δυσμενείς και επαχθέστατοι οικονομικοί και πολιτικοί όροι με τα μνημόνια.

Όλα αυτά, μαζί με την κακή οικονομική κατάσταση που ακολούθησε, σε συνδυασμό με την πολιτική και κοινωνική αναταραχή (τόσο το 2008, όσο και το 2012), είχαν ως συνέπεια την άνοδο λαϊκίστικων, ακροαριστερών και ακροδεξιών κομμάτων (ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ), τα οποία απαιτούσαν την εθνική αναγέννηση και αντίσταση τόσο στους ξένους καταπιεστές, όσο και στους ντόπιους προδότες που αποδέχτηκαν τις απαιτήσεις τους και κατέστρεφαν τον λαό.


Το πιο ανερχόμενο και δυναμικό από αυτά το 2012 (μετά τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή την εποχή) ήταν το κόμμα της Χρυσής Αυγής, υπό την ηγεσία των Μιχαλολιάκου-Κασιδιάρη. Αυτοί αφού εκμεταλλεύτηκαν την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, τα αισθήματα εθνικής ταπείνωσης του πληθυσμού και την πολιτική αναταραχή (Αγανακτισμένοι), κατάφεραν να ελκύσουν πολλά νέα μέλη στο κόμμα του (με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση αυτή και οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ).

 Το 2012, η κατάσταση στην χώρα ήταν πιο έκρυθμη από ποτέ (από την στιγμή που τελείωσε που μπήκε στα μνημόνια), η οικονομία κατέρρεε, ο κόσμος μισούσε όλα σχεδόν τα παραδοσιακά κόμματα, ενώ παράλληλα είχε πραγματοποιούταν συνεχείς ξένες προκλητικές δηλώσεις για την χώρα.



Τότε (και ενώ φαινόταν πως η Χρυσή Αυγή είχε φτάσει δημοσκοπικά στην δεύτερη θέση) πραγματοποιήθηκε η δολοφονία του τραγουδιστή Παύλου Φύσα (ακολούθησαν οι δολοφονίες Καπελώνη-Φοντούλη ως «αντίποινα» από αναρχικούς) από μέλος κατά τα λεγόμενα της Χρυσής Αυγής (και πρώην οπαδού του ΚΚΕ, του Ρουπακιά). 

Την ίδια περίοδο ο τότε πρωθυπουργός της χώρας (και της ΝΔ) Αντώνης Σαμαράς διέταξε την σύλληψη όλης της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής (με εντελώς παράτυπο είναι η αλήθεια τρόπο) και διέταξε την προφυλάκιση της, χωρίς συγκεκριμένες νομικά ορθές κατηγορίες.

Τα μέλη του κόμματος αυτού κατηγορήθηκαν ότι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση αυτή και προσπάθησαν να οργανώσουν πραξικόπημα στην Αθήνα, με σκοπό να καταλάβουν την πρωτεύουσα και την ηγεσία σε όλη την χώρα, εγκαθιδρύοντας έτσι το πολιτικό καθεστώς τους.


Παρά τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της της δολοφονίας των πολιτικών τους αντιπάλων (και όντως χρυσαυγίτες, κομμουνιστές, αναρχικοί και λαθρομετανάστες αλληλοσκοτώνονταν), καθώς και της στάσης και της προσπάθειας ένοπλης και βίαιης κατάλυσης του πολιτεύματος. 

Στο τέλος, μετά από αρκετούς μήνες φυλάκισης,  στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, δόθηκε το δικαίωμα αναστολής μέχρι την δίκη- http://www.eleftherostypos.gr/ellada/35835-to-2018-tha-teleiosei-i-diki-tis-xrisis-avgis/ (που όντως επικαλέστηκε και πέτυχε η ηγεσία της), ενώ το κόμμα του συνέχισε την λειτουργία του χωρίς τους κύριους ηγέτες του.

Ο Μιχαλολιάκος, όσο ήταν στην φυλακή έγραψε βιβλία, ενώ παράλληλα έγραφε επιστολές με συμβουλές για τους οπαδούς του, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις απόψεις του σε σχέση με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση της χώρας.


Εν τω μεταξύ η Ελλάδα δεν κατάφερε (παρά τα πολλά νέα «δανεικά» που πήρε από την τρόικα), να ξεπεράσει  την κρίση και να ξαναμπεί σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης.

Ήταν η περίοδος της «πρώτης φοράς αριστερής ελπίδας», του νταουλιών, του σκισίματος των μνημονίων, των αυξήσεων των μισθών και των συντάξεων, του «ηρωικού δημοψηφίσματος» και τόσων πολλών άλλων υποσχέσεων που ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εξίσου ξεδιάντροπα με τους προκατόχους του και δεν δίστασε να πετάξει στα σκουπίδια με την στερέωση του στην εξουσία, προδίδοντας πλήρως τον Ελληνικό λαό που τον εμπιστεύτηκε με την ψήφο του.

Έτσι φάνηκε πως επήλθε μία σταθεροποίηση στην χώρα και φαινόταν πως για την ώρα φαίνεται πως η Χρυσή Αυγή και το πρόγραμμα της είχε ξεχαστεί, αν και οι ιδέες της συνέχιζαν να προωθούνται.
Σε αυτό συνέβαλε και η αποδοχή από μέρους, τόσο των δεξιών, όσο και των σοσιαλιστικών-αριστερών κυβερνήσεων της χώρας αυτής νέων «σχεδίων μνημονίων» για τις δόσεις που έπρεπε να πληρώσει η Ελλάδα και τα προαπαιτούμενα που έπρεπε να πάρει.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρη εθνική παρακμή, την ταπείνωση, την μαζική εισβολή λαθρομεταναστών στην χώρα και τα έκτροπα που αυτοί επέφεραν (με πλήρη ευθύνη  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)- https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/10/400-2014.html#more, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή απογοήτευση του πληθυσμού από την κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά ελπίδα» με τον πρωτοφανή δωσιλογισμό της, το μίσος της για τον Ελληνικό λαό και την επίθεση της σε όλες τις αξίες του (Πίστη-Ορθοδοξία, Πατρίδα-Ιστορία-Αρχαία, Οικογένεια-Πολύτεκνοι), επέφερε στους Έλληνες πρωτοφανή αισθήματα θυμού και απόγνωσης.

[Και η παράλληλη εγκατάλειψη κάθε πατριωτικής πολιτικής από κάθε κυβέρνηση και κόμμα (είτε του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ» ή της «πατριωτικής ΝΔ») του τόπου συνέβαλε στην άνοδο ακραίων δυνάμεων στην χώρα (ΣΥΡΙΖΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΚΕ και το νέο φρούτο-κόμμα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ του Σώρρα), οι οποίες προσπάθησαν να καλύψουν το κενό αυτό και υποσχέθηκαν εθνική αναγέννηση].

[Σε αυτή την κατάσταση βοήθησε σημαντικά και ο εκμαυλισμός των Ελλήνων, ο οποίος ξεκίνησε, προωθήθηκε και επιβλήθηκε από την εξουσία.

Συγκεκριμένα όταν μετρά την εισδοχή στην τότε ΕΟΚ, άρχισαν τα δάνεια προς την χώρα (με σκοπό μέσω αυτών ο κόσμος να εγκαταλείψει την αγροτική παραγωγή, έτσι ώστε να μείνουν μόνο τα προϊόντα των μεγάλων χωρών της ένωσης αυτής προς πώληση.

Και επίσης μέσω της αστυφιλίας που θα ακολουθήσει να μην έχουν οι Έλληνες την αυτάρκεια τροφίμων που χρειάζονται για να τραφούν, και έτσι να είναι μόνιμα εξαρτημένοι από τα προϊόντα των ξένων.

Οι πολιτικοί μας, που τα χρήματα που κέρδιζαν ως κυβερνώντες της χωράς δεν τους ήταν αρκετά (όπως και οι μίζες που έπαιρναν), αποφάσισαν να κλέψουν και τα χρήματα των δανείων της ΕΟΚ.
Αλλά μιας και χρειαζόταν να δώσουν και κάτι στον λαό για να «πάρουν» την ψήφο του, και μιας και είχαν κλέψει τα χρήματα των δανείων, αποφάσισαν να δανειστούν χρήματα από διεθνείς τραπεζικούς τοκογλυφικούς οίκους.

Φυσικά χρέωσαν τα χρήματα και τους τόκους στον λαό, χωρίς να τον ενημερώσουν για το πώς έγιναν τα πράγματα στην πραγματικότητα, φροντίζοντας να τον πείσουν ότι όλα αυτά έγιναν λόγω της πολιτικής τους, η οποία οδήγησε υποτίθεται στην «οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Και παράλληλα προώθησαν και τον υπερκαταναλωτισμό στον λαό (μαζί με τις τράπεζες, π.χ. με τα γνωστά σκάνδαλα του χρηματιστήριου), και καλλιέργησαν την απέχθεια για την ιστορική και Ορθόδοξη παράδοση του, ενώ ταυτόχρονα προώθησαν τον αφελληνισμό, την ανηθικότητα και την απομάκρυνση του από τις παραδοσιακές του αξίες.

(Ποιος δεν θυμάται τον νεποτισμό, τους ατέλειωτους διορισμούς προς άγρα ψήφων, και την τάση από σημαντικό μέρος του λαού για να παίρνει επιδοτήσεις από την ΕΕ με ψευδείς αναφορές και τρόπους.

(Και ποιος δεν θυμάται τον έντονο ατομικισμό μέρους της Ελληνικής κοινωνίας, που πολλοί  Έλληνες κοιτούσαν μόνο την πάρτη τους, αδιαφορώντας πλήρως για τον διπλανό τους.
Μαζί με τις παντελώς ανούσιες κομματικές διαμάχες, και τις ψήφους από πολλούς στα κόμματα μόνο με την προοπτική προσωπικού οφέλους και καθόλου του εθνικού).

Και όλα αυτά γιατί η Ορθόδοξη παράδοση και η Ελληνική ιστορία δεν θα επέτρεπε ποτέ να φτάσει το έθνος σε μια τέτοια κατάσταση ηθικής, κοινωνικής και πολιτισμικής  παρακμής.

(Και σε μία τέτοια κατάσταση ηθικών αρχών και αυτάρκειας, ο κόσμος ούτε θα ακολουθούσε την «μόδα», ούτε και θα κατανάλωνε τα χρήματα του μανιωδώς σε προϊόντα, αγορές και δάνεια, προς μεγάλη χαρά των εμπόρων και των τραπεζιτών).

Και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα του πιθηκισμού αυτού του «δυτικού πολιτισμού και σκέψης» (μαζί με την εγκατάλειψη της παράδοσης μας από μέρους του λαού), ήταν φυσικά αναμενόμενη η σημερινή κοινωνική, ηθική, πολιτική και οικονομική παρακμή].


Αυτή η κατάσταση εθνικής ταπείνωσης, της μεγάλης λαθρομετανάστευσης που είχε συμβεί στην χώρα, σε συνδυασμό με την μεγάλη οικονομική κρίση που έπληττε όλο και πιο θανάσιμα την χώρα τα έτη το 2015-2016 (όταν οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες-δανειστές άρχισαν να ζητούν πίσω τα «δανεικά» που η Ελλάδα δεν είχε να τους δώσει), έδωσαν φαίνεται στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, μία νέα μεγάλη ώθηση (http://www.crete-news.gr/%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%C2%AB%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%C2%BB-%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82-%E2%80%93-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-2012).


Ακόμα και ψηφοφόροι που πριν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές (και εξέλεξαν βουλευτές από αυτό τον πολιτικό χώρο) φαίνεται να είναι τόσο απογοητευμένοι με την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και τα έκτροπα που κάνουν οι λαθρομετανάστες στα νησιά και τα «hot spot», που τώρα έχουν πολλοί από αυτούς αποφασίσει να ψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές Χρυσή Αυγή.

Θα καταφέρει σταδιακά η Χρυσή Αυγή να κάνει το κόμμα της, το πρώτο εκλογικά κόμμα της χώρας, κερδίζοντας με πολλές προσπάθειες, την εμπιστοσύνη και την συνεργασία των πολιτικών ελίτ της χώρας (των γαιοκτημόνων, των πλοιοκτητών, των καναλαρχών, των βιομηχάνων και των άλλων πολιτικών), όπως ο Χίτλερ κατάφερε αρχικά και ύστερα έγινε καγκελάριος και φύρερ της Γερμανίας;

Το πιθανότερο είναι, αν και πάντα υπάρχει κάποια πιθανότητα να συμβούν τα πράγματα όπως και τότε (παρά την εκ των υστέρων γνώση-

Έτσι εάν τα πράγματα φτάσουν στην χώρα μας σε ακραίο σημείο (πλήρης οικονομική χρεωκοπία, λαϊκή εξέγερση, εξέγερση λαθρομεταναστών, εισβολή Τούρκων, Grexit), όποια κυβέρνηση και εάν είναι στην εξουσία τότε (Τσίπρα, Μητσοτάκη, τεχνοκρατών, Οικουμενική-
http://www.pronews.gr/portal/20161003/economy/elliniki-oikonomia/3/imeres-asfyxias-ean-dnt-den-egkrinei-ti-symmetohi-toy-sto), και με όποιον τρόπο αυτή πάρει την εξουσία (ειρηνικά με εκλογές ή  μετά από εξέγερση), να ζητηθεί από τους πολιτικούς η παρέμβαση του στρατού για αποκατάσταση της τάξης στην χώρα.


 Και σε μία τόσο ακραία περίπτωση ο στρατός θα αναλάβει αναγκαστικά την εξουσία της χώρας, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να επανέλθει στο φυσιολογικό, προκειμένου να δώσει ειρηνικά σε μία νέα πολιτική πατριωτική κυβέρνηση την εξουσία στην χώρα (όλοι οι προηγούμενοι πολιτικοί ηγέτες της χωράς σε περίπτωση χάους ή πολέμου το πιθανότερο είναι να το σκάσουν από την χώρα).

Εννοείται πως σε μία τέτοια κατάσταση η πολιτική κατεύθυνση της χωράς θα αποφασιστεί από την πολιτική κατεύθυνση των πολίτικων-στρατιωτικών που θα έχουν τότε την εξουσία (δεξιοί, κεντρώοι, σοσιαλιστές, εθνικιστές, πατριώτες, μοναρχικοί-δεν είναι τυχαίο που τώρα τελευταία «προωθείται» πολύ η πρώην βασιλική οικογένεια της χώρας).


[Ακόμα και οι δήθεν «αλλαγές» που θέλουν να κάνουν στα μαθήματα των Θρησκευτικών, της Ιστορίας και των Αρχαίων (https://alophx.blogspot.gr/2016/09/ttip_29.html), δεν είναι άσχετες και με την ανακαίνιση της ιστορίας για αναθεώρηση του συντάγματος.

Μέσω της αναθεώρησης αυτής, θα επιτύχουν αρκετά πράγματα:

Α) Με βάση το τωρινό σύνταγμα, το οποίο ορίζει την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης του Ορθόδοξου λαού (και αρχίζει με την επίκληση στο όνομα της Αγίας Τριάδας), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει την απεθνικοποίηση και τον διωγμό κατά των Ορθοδόξων που θέλει, αφού κάτι τέτοιο είναι ουσιαστικά αντισυνταγματικό (ειδικά για μάθημα των θρησκευτικών έχουν βγει αποφάσεις-http://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/10177-einai-nomimi-kai-suntagmatiki-i-metatropi-tou-mathimatos-ton-thriskeutikon-sta-sxoleia-se-thriskeiologia).

Β) Επίσης ένας ακόμη λόγος που θέλει αυτή την αναθεώρηση είναι ότι με βάση το τωρινό σύνταγμα, όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν για τα μνημόνια είναι αντισυνταγματικοί και μόνο με την αλλαγή των συντάγματος και των νόμων του, θα μπορέσει η τωρινή δωσιλογική βουλή και ξένοι πατρόνες τους να νομιμοποιήσουν τα αντεθνικά και παράνομα μνημόνια.

Για παρεμφερείς λόγους θέλει η κυβέρνηση να δώσει μόνο 4 τηλεοπτικές άδειες, με το σκεπτικό ότι όσοι θα τις πάρουν, θα της είναι «πιστοί» και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, θα κάνουν προπαγάνδα μόνον υπέρ τους, και δεν θα τις ασκούν καμία απολύτως κριτική].  
 
Θα καταφέρει άραγε η χώρα μας να ζήσει και αυτή τα δικά της «χάλκινα χρόνια» ή «νέο δυτικό μεσαίωνα», όπως ήταν γνωστή η περίοδος του Μεσοπολέμου στην οποία έγινε η άνοδος των μεγαλύτερων φασιστικών καθεστώτων;


Άγνωστο, αλλά αν δεν προσέξουμε, μπορεί όχι μόνο η ιστορία να επαναληφθεί, αλλά και να οδηγήσει σε παρεμφερή αποτελέσματα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν με αρνητικό τρόπο την ομαλή εξέλιξη της ιστορίας μας ως χώρας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου