Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΠΩΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ



ΠΩΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, η Ορθόδοξη παράδοση τονίζει ιδιαίτερα την αξία της αγνής και άδολης αγάπης-προσφοράς προς όλους τους ανθρώπους, μαζί με αυτή της κοινοκτημοσύνης, της ολιγάρκειας και της αυτάρκειας.
Επίσης, αυτή εξαίρει την σημασία της εννοίας της νηστείας και της προσφοράς, την κατανάλωση τροφής που χρειάζεται μόνο για την επιβίωση των ανθρώπων, είναι κατά της πολυτέλειας, καθώς και της ανούσιας επιδειξιομανίας σε κάθε τομέα, όπως και κατά του εντόνου καλλωπισμού και της προκλητικής ενδυματολογικής εμφάνισης ή διαφημίσεων, οι οποίες διεγείρουν ως άσχημα ερεθίσματα, τον νου των ανθρώπων προς το κακό.
Η Ορθοδοξία επίσης, πάλεψε με Θέρμη σε όλους τους Εθνικούς αγώνες για την ανεξαρτησία των Εθνών στις οποίες είναι η επικρατούσα θρησκεία (https://alophx.blogspot.gr/2017/10/o-i_12.html), ενώ πολλές δεκάδες χιλιάδες μέλη της (κληρικοί ή λαϊκοί), έπεσαν μαχόμενοι και με τεράστια αυταπάρνηση, «υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος» (ενώ εκατομμύρια άλλα πέθαναν ως μάρτυρες της πίστης τους).
[Ως γνωστόν, το έθνος, είναι μια μεγάλη οικογένεια, η οποία συμπεριλαμβάνει πολλές άλλες οικογένειες, ενώ η αυτοθυσία ενός μέλους του, το οποίο δίνει ακόμα και την ζωή του, προκειμένου να σώσει τα άλλα μέλη της πατρίδας, είναι δείγμα αφάνταστου ηρωισμού.
Και αυτό, επειδή τα αγαπά, κάτι που αποδεικνύει, πολεμώντας για να τα απελευθερώσει από τους κατακτητές τους, αν αυτά είναι υπόδουλα σε κάποιο αλλόφυλο και αλλόδοξο έθνος, είτε με το να θυσιάζει την ζωή του, για να τα σώσει από έναν επιτιθέμενο επίδοξο κατακτητή τους, ο οποίος προσπαθεί να τα σκλαβώσει, που είναι πράξη τεράστιας αγάπης και αυτοθυσίας.
Και αυτό το πνεύμα της αγάπης, την αυταπάρνησης, καθώς και το θυσιαστικό πνεύμα για την αγάπη και την Ελευθέρια (δηλαδή για τον Θεό και έναν δίκαιο σκοπό), είναι που ευλογεί η Εκκλησία μας στους πολέμους ανεξαρτησίας, τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, όπως και στους αμυντικούς πολέμους του Έθνους μας και όχι φυσικά τον πόλεμο ή τους θανάτους που αυτός επιφέρει σε κάθε πλευρά].
Τέλος, ακολουθώντας  πιστά τους λογούς του Κυρίου και της Αγίας Γραφής, η Ορθοδοξία είναι υπέρμαχος της προσωπικής ελευθέριας του ανθρώπου, και ενώ συμβουλεύει γενικά τους ανθρώπους, να υπακούον στις εξουσίες (τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ), όταν αυτές είναι κατά Θεόν και φροντίζουν για το καλό των ανθρώπων, στην περίπτωση που αυτές πράττουν διαφορετικά, ισχύει το «κρείττον είναι υπακούειν δε τω Θεώ πάρα τοις ανθρώποις».


[Και αφού, ο κόσμος στις μέρες μας στην πλειοψηφία του, δεν θέλει να ζήσει σύμφωνα με τον τέλειο νόμο του Θεού, τότε αν δε υπήρχε καμία εξουσία στην γη, προκειμένου να επιφέρει κάποια δικαιοσύνη και  σωφρονισμό στους ανυπάκουους, θα επικρατούσε παντού στην γη το χάος, η αναρχία, καθώς και ο νόμος της ζούγκλας.
Οπότε στην περίπτωση αυτή, ισχύει «το μη χείρον βέλτιστον», και αφού ο άνθρωπος δεν θέλει να ακολουθήσει τον τέλειο νόμο της αγάπης, θα αναγκαστεί να ακολουθήσει άλλες ατελέστερες (ή και κακές) μορφές νομού, όπως το κράτος ή την βία].
Όμως, τέτοιο είδους πνεύμα, δεν είναι ποτέ δυνατόν, να γίνει δεκτό από τους πραγματικούς κυρίαρχους του κόσμου μας, οι  οποίοι προωθούν μέσω διάφορων πολιτικών και οικονομικών οργανισμών, την παγκοσμιοποίηση.
Το πιο γνωστό παράδειγμα, είναι μέσω της γνωστής TTIP (https://alophx.blogspot.gr/2017/09/new-deal.html) ή της NAFTA, ή μέσω παγκόσμιων ή περιφερειακών οργανισμών (https://alophx.blogspot.gr/2016/10/blog-post.html,https://alophx.blogspot.gr/2016/10/blog-post_81.html), ελεγχόμενους πάντα από τους ίδιους.
Και για να δημιουργηθούν και να μακροημερεύσουν τέτοιοι «οργανισμοί», δεν θα πρέπει να υπάρχουν έθνη, διότι ο πατριωτισμός (ακόμα και ο εθνικισμός), λόγω του ότι φροντίζει πρωτίστως τα συμφέροντα του έθνους που εκπροσωπεί, δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί, να γίνει μέλος μιας ευρύτερης ένωσης, υπό την ηγεσία μάλιστα ενός άλλου έθνους ή οργανισμού, ο οποίος θα θέλει μάλιστα να τα καταπατήσει έντονα τα εθνικά δίκαια του.
Οπότε, σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει, είτε τα έθνη αυτά, να «ξεχάσουν» την ιστορία τους (https://alophx.blogspot.gr/2016/09/ttip_29.html), είτε εάν έχουν μειονότητες εντός τους, αυτές να συστήσουν νέα ανεξάρτητα κράτη (https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_81.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_41.html), και έτσι τα (πρώην) μεγάλα έθνη, να καταστούν ανίσχυρα και ακίνδυνα.
Για τον ίδιο λόγο, θα πρέπει να καταργηθούν και οι εθνικοί στρατοί (όπως και οι εθνικές παρελάσεις) και οι αυτοί να καταστούν πλήρως μισθοφορικοί για να μπορούν ευκολότερα ελέγχονται από αλλότρια συμφέροντα και σκοτεινά εξωθεσμικά κέντρα.
Όμως, εκτός από τα έθνη, ούτε και η Ορθόδοξη πίστη, μπορεί να γίνει ανεκτή από τις δυνάμεις αυτές.
Και αυτό, διότι δεν «βοηθά» οικονομικά την παγκοσμιοποίηση, αφού προτείνει την ολιγάρκεια ως τρόπο ζωής και όχι την υπερκατανάλωση, είναι ταυτόχρονα κατά της επιδειξιομανίας, όπως και της πολυτέλειας που προτείνει αυτή, καθώς και κατά του έντονου καλλωπισμού και της προκλητικής ενδυματολογικής εμφάνισης ή διαφημίσεων, που η παγκοσμιοποίηση προωθεί.


Ταυτόχρονα, από την στιγμή που η Ορθοδοξία, πάλεψε σε όλους τους αγώνες ανεξαρτησίας των Εθνών, αποτελεί ανάθεμα για την παγκοσμιοποίηση,  ενώ λόγω του ότι είναι και υπέρμαχος της προσωπικής ελευθερίας του ανθρώπου, δεν μπορεί να τύχει καμίας εμπιστοσύνης από τους παγκοσμιοποιητές.
Η δε συμβουλή της, για μη να υπακοή σε εξουσίες, οι οποίες δεν είναι κατά Θεόν ή δεν και φροντίζουν για το καλό των ανθρώπων, είναι ιδιαίτερα απειλητική για τους ίδιους (μιας και οι παγκοσμιοποητές ως γνωστόν δεν είναι τίποτε από αυτά).
Ακόμα και η μη προώθηση της μόδας από αυτήν ή  του ορθολογισμού, όπως και οι  θεσμοί της αγνής αγάπης και προσφοράς προς όλους τους ανθρώπους, της κοινοκτημοσύνης, της ολιγάρκειας, της αυτάρκειας, καθώς και της νηστείας, συνιστούν «κόκκινο πανί» για αυτούς.
Ο δε τρόπος ζωής που προτείνει, θα τους έκανε να χάσουν όλα τα κέρδη τους, αν εξαπλωνόνταν παγκοσμίως (αφού κανείς δεν θα αγόραζε ούτε τα νέα «προϊόντα και αξίες της μόδας» που αυτοί συνεχώς δημιουργούν, ούτε και θα ενωνόταν στις παγκόσμιες ή περιφερειακές ενώσεις που αυτοί ετοιμάζουν, έτσι ώστε να ενώσουν όλο τον κόσμο υπό την ηγεσία τους).
Επίσης, η αγάπη και το ενδιαφέρον όλων των ανθρώπων μεταξύ τους, είναι αντίθετο στα σχέδια τους για να καταστήσουν όλους τους ανθρώπους πλήρως ατομικιστές, όπου ο καθένας να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και όχι τους άλλους, αφού μόνο με τον τρόπο αυτό, δεν θα υπάρχει καμία οργανωμένη (και άρα απειλητική) αντίστασή στα υποχθόνια σχέδια τους (https://alophx.blogspot.gr/2017/09/chip-ttip.html).
Επίσης, το μοντέλο της παραδοσιακής οικογένειας με τα πολλά παιδιά, δεν είναι αρεστό στους κύκλους αυτούς, αφού πολλά παιδιά σημαίνει να ασχολείται κανείς κυρίως με αυτά, ενώ αν είναι μόνος του και σκέφτεται μόνο  τον εαυτό του, θα ξοδεύει πολλά (μέσω της βοήθειας και των διαφημίσεων), προκειμένου να είναι «in» και μέσα στην μόδα.
Οπότε, οι θεσμοί αυτοί (Πιστή, Πατρίδα), θα πρέπει με κάθε τρόπο να απαξιωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο (μέσω των ΜΜΕ), ή προδοτών πολιτικών (https://alophx.blogspot.gr/2017/07/blog-post_93.html), προκειμένου τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών, να προχωρήσουν άνετα.
Για τον ίδιο λόγο, οι κύκλοι αυτοί, παρωθούν και τον οικουμενισμό, προκειμένου, να ενοποιήσουν όλες τις θρησκείες υπό την ηγεσία του «αλάθητου» παναιρεσιάρχη πάπα της Ρώμης, ο οποίος δεν πρόκειται να διστάσει ούτε στιγμή και να αλλάξει κάθε Χριστιανικό δόγμα, προκειμένου τελικά να καταφέρει να επιτύχει αυτό που πάντα ήθελε, δηλαδή να καταστεί θρησκευτικός πλανητάρχης (https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_34.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_14.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/09/2016.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_12.html). 


Και εννοείται, πως θα αναγκάσει, με «το καλό ή το κακό» και κάθε Εκκλησία, που θα υποταχτεί σε αυτόν να ακολουθήσει τα «νέα δόγματα», τα οποία αυτός θα πρεσβεύει, πάντα φυσικά με την βοήθεια και των υπερεθνικών οργανισμών, με τους οποίους συνεργάζεται (https://alophx.blogspot.gr/2017/10/blog-post_58.htm, l https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_62.html, https://alophx.blogspot.gr/2016/09/blog-post_49.html).
Θα τα καταφέρει άραγε ο πάπας, μαζί με τον κύκλο των παγκοσμιοποιητών συνεργατών του, να επιτύχουν την υλοποίηση των άνομων σχεδίων τους;
Δεν είναι καθόλου πιθανό, αλλά σε κάθε περίπτωση, μόνο ο δικός μας ενδελεχής και συνεχής αγώνας για την υπεράσπιση των μεγάλων αξιών του Έθνους μας (Ορθοδοξία, πατριωτισμός), θα καταφέρουν να σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα οι άθλιοι σχεδιασμοί των παραπάνω σκοτεινών κύκλων. 


 

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου