Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2019


ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2019

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, τον μήνα Φεβρουάριο, συνέβησαν στην πατρίδα μας και τον κόσμο πολλά κοσμοϊστορικά γεγονότα, τα οποία φαίνεται ότι επηρέασαν και θα επηρεάσουν σημαντικά στο μέλλον, τόσο τις εγχώριες, όσο και τις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις.

Έτσι, στην Γερμανία το ίδιο χρονικό διάστημα, στην οποία έχουν αρχίσει να δυναμώνουν οι φωνές για αποχώρηση από την ΕΕ, αφού πολλοί φοβούνται ότι μια νέα οικονομική κρίση σαν αυτή του 2008 θα διαλύσει την Ένωση αυτή οριστικά (https://www.lykavitos.gr/kai-an-i-germania-egkateleipe-tin-eyro/), στο εντόπιο γερμανικό «κίνημα των Κίτρινων γιλέκων», αναδεικνύονται και Έλληνες ηγέτες (https://www.zougla.gr/kosmos/article/elinas-o-arxigos-ton-kitrinon-gilekon-stin-germania).
Παράλληλα, Μπλόγκερς της γερμανικής ανεξάρτητης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Netzpolitik.org ανάρτησαν μία φερόμενη ως απόρρητη έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ελέγχου Συνταγματικής Νομιμότητας (BfV) για την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Σύμφωνα δε με την έκθεση αυτή, υπάρχουν “σαφείς ενδείξεις” ότι εντός της Εναλλακτικής για τη Γερμανία υπάρχει κίνημα εξτρεμιστών, όχι, όμως, αποδείξεις, ώστε ολόκληρο το κόμμα να τεθεί υπό παρακολούθηση.
Συγκεκριμένα η έκθεση αυτή αναφέρει ότι:
–Υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος χρησιμοποιούν «ακροδεξιά ρητορική», όπως για παράδειγμα, όταν ισχυρίζονται ότι η Γερμανία κινδυνεύει με «αφανισμό» εξαιτίας της πολυπολιτισμικότητας.
Δηλώσεις που έχουν γίνει από τον συμπρόεδρο του κόμματος, Αλεξάντερ Γκάουλαντ, και κυρίως από τον Μπγιορν Χόκε, πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στο κοινοβούλιο του κρατιδίου της Θουριγγίας, καθιστούν σαφές ότι ο αντιλαμβάνονται την έννοια του «γερμανικού λαού βάσει εθνοτικών-βιολογικών και πολιτισμικών δεδομένων».
Η έρευνα αυτή, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, ξεκίνησε κυρίως με αφορμή τη ρητορική της νεολαίας του κόμματος και της ακροδεξιάς πτέρυγας του, της επονομαζόμενης «Der Flügel» («Η πτέρυγα»), που συνδέεται με τον Χόκε και, μολονότι, στην έρευνα, κατά πληροφορίες, γίνεται αναφορά στο όνομα του Γκάουλαντ περί τις 90 φορές, είχε εξαρχής διευκρινιστεί ότι στο πλαίσιό της δεν θα διερευνηθεί όλο το κόμμα.

Το όνομα του Χόκε αναφέρεται περισσότερες από 600 φορές. Ο ίδιος έχει, μεταξύ άλλων δηλώσει, ότι «είναι Γερμανός μόνο όποιος είναι γερμανικής εθνότητας» και «ότι το καρτέλ των παραδοσιακών κομμάτων στην Γερμανία δεν προασπίζεται την γερμανική και ευρωπαϊκή κουλτούρα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να αφανιστούν οι Γερμανοί και ο πολιτισμός τους».
[Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Χόκε, δήλωσε τα εξής:
«Δεν θα μπορούσα να το φανταστώ πριν από την διαδήλωση στο Chemnitz ότι θα χαρακτηριζόμουν ως νεοναζί και νομίζω ότι η αντίδραση των ΜΜΕ στην σιωπηρή πορεία μας ήταν υπερβολική και πλήρως παρερμηνευμένη, όπως οι ομιλίες μου».
«Φυσικά, η υπηρεσία ασφαλείας της Γερμανίας πρέπει να κάνει τη δουλειά της, αλλά αυτό που κάνει τώρα πάει πάρα πολύ μακριά. Μπορείτε να φανταστείτε κάτι τέτοιο να συμβεί στην Ολλανδία; Είναι περίεργο το γεγονός ότι οι πολιτικοί στην Γερμανία που έχουν διαφορετική γνώμη από τους καθιερωμένους πολιτικούς δεν μπορούν να εκφράσουν την γνώμη τους και είναι αμέσως ύποπτοι».
Στις Κάτω Χώρες, οι σχέσεις είναι διαφορετικές. Γνωρίζετε επίσης ότι κάτι το τρομερό συνέβη στη Γερμανία μεταξύ του 1933 και του 1945; 
«Φυσικά ξέρω πως κάτι το τρομερό συνέβη στη Γερμανία μεταξύ του 1933 και του 1945. Παρεμπιπτόντως, δεν έχω πει τίποτα άλλο από αυτά που έχω πει. Για παράδειγμα: το μνημείο του Ολοκαυτώματος είναι μνημείο της ντροπής, γιατί είναι κρίμα ότι συνέβη κάτι τόσο φοβερό όσο το Ολοκαύτωμα. Το είπα στην ομιλία μου από τις αρχές του 2017 και εξακολουθώ να το πιστεύω σήμερα».
Για την δήλωση του επικεφαλής της γερμανικής αστυνομικής ένωσης, Oliver Malchow, ο οποιος δήλωσε ότι οι αστυνομικοί που υποστηρίζουν την AfD πρέπει να αποστασιοποιηθούν από εμένα, πιστεύω ότι αυτή είναι μια επικίνδυνη επίθεση στην ελευθερία έκφρασης».
«Η Flügel, ή αλλιώς πτέρυγα, η οποία αντιπροσωπεύει κατά τους αντιπάλους μας την δεξιά εθνικιστική ομάδα στο κόμμα, η πραγματικότητα είναι ότι  αυτή είναι μόνο ένα χαλαρό δίκτυο μελών του κόμματος μας, εθνικά ρομαντικοί και πατριώτες. Εγώ δεν είμαι ο προϊστάμενος της Flügel. Το δίκτυο αυτό δεν έχει σταθερή δομή και συνεπώς δεν υπάρχει ιεραρχία».
«Θα ήθελα να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της Θουριγγίας στις εκλογές του φθινοπώρου του 2019 και πιστεύω ότι αυτό είναι δυνατό, διότι οι επαφή μου με τους ψηφοφόρους είναι πολύ καλή. 
Μου αρέσει να βγαίνω και να συνομιλώ με ανθρώπους παντού στην Θουριγγία και να επικοινωνώ μαζί τους. Μου αρέσει και η τοπική πολιτική. Από το Bundestag του Βερολίνου είναι κανείς λιγότερο κοντά στους ανθρώπους. 

Σε ένα μικρό κράτος όπως η Θουριγγία μπορεί να είναι κανείς κοντά στους πολίτες. Προετοιμαζόμαστε για την εκστρατεία για τον Σεπτέμβριο, αλλά υπάρχουν και εκλογές στην Σαξονία και στο Βρανδεμβούργο.
Ελπίζουμε ότι η AfD και στις τρεις πολιτείες θα κερδίσει πολύ μεγάλο ποσοστό. Θέλουμε να συμμετέχουμε και να διαχειριζόμαστε τα κοινά αν είναι δυνατόν. Αλλά οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προσπαθούν τώρα να μας αντιταχθούν μέσω της υπηρεσίας ασφαλείας».
Στην ερώτηση εάν όταν ο de facto ηγέτης της AfD, Αλέξανδρος Gauland (78 ετών) φύγει, εάν εγώ θα είμαι ο νέος ηγέτης του κόμματος, απαντώ ότι πως μπορεί να δει κανείς το μέλλον; Δεν μπορώ να το κάνω και μην με αφήσετε να παρατήσω ότι μπορώ. Για την ώρα, θέλω να είμαι ο νέος πρωθυπουργός της Θουριγγίας και θα αγωνιστώ πάρα πολύ για αυτό».
[Κατά κάποιους, το φθινόπωρο του 2019, ο 78χρονος πρόεδρος και επικεφαλής της AfD της κοινοβουλευτικής ομάδας της AfD, Alexander Gauland, αναμένεται να εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος αυτού.
Από την άλλη πλευρά, έχει συγκεκριμένες ιδέες για το πώς πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική. Συγκεκριμένα, ο Alexander Gauland θέλει να αποφασίσει σε λίγους μήνες για την μελλοντική πολιτική του σταδιοδρομία. «Δεν θα αναρωτηθώ πριν από το καλοκαίρι», δήλωσε ο ίδιος στις εφημερίδες του συντακτικού δικτύου της Γερμανίας. «Μόνο τότε μπορώ να πω αν θα έχω ακόμα την δύναμη να συνεχίσω ή όχι».
Σε δύο χρόνια, όταν ο ίδιος θα είναι 80 ετών, «Τότε ίσως πραγματικά θα έχω το χρόνο να ξαπλώσω για να ξεκουραστώ, ίσως τότε να είναι καιρός να συνταξιοδοτηθώ» δήλωσε ο Gauland. Η κορυφή της πολιτικής ομάδας της AfD, θα επανεκλεγούν αυτό το φθινόπωρο. Ο Gauland θέλει να αποφασίσει σύντομα εάν θα συνεχίσει.
Ο Gauland είναι από τα ιδρυτικά στελέχη της AfD και από τα τέλη του 2017, πρόεδρος του κόμματος. Με τις αμφισβητούμενες δηλώσεις του πάντα προκαλεί αναταραχή. Τον Ιούνιο του περασμένου έτους Gauland είχε δηλώσει σε ομιλία του στην Θουριγγία: «Ο Χίτλερ και οι Ναζί είναι μόνο σκατά πουλιών σε περισσότερα από 1000 χρόνια επιτυχημένης γερμανικής ιστορίας»].
Παρόλο που η Προστασία του Συντάγματος κριτικάρει εξαιρετικά την δεξιά πτέρυγα της AFD, ο κατά πολλούς ηγέτης της Höcke εμφανίζεται απτόητος στο ευρύ δίκτυο των εσωτερικών του αντιπάλων, οι οποίοι προειδοποιούν για ένα «κόμμα μέσα στο κόμμα».
Επίσης, και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, φοβούνται ότι η επιρροή της δεξιάς πτέρυγας αυξάνεται και ο Höcke προσπαθεί να επεκτείνει τη βάση εξουσίας του σε όλο το κόμμα της AfD.
Η «πτέρυγα» επίσης λειτουργεί, πάρα την ενόχληση των κριτικών του κόμματος, εν τω μεταξύ, και το δικό της κατάστημα στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν μπλουζάκια με την επιγραφή «Ο Höcke είχε δίκιο»! καθώς και τσάντες και φλιτζάνια με την εικόνα του πολιτικού της AfD και το σύνθημα «Go Upright!».
Σε μια σειρά άρθρων ο Hocke προειδοποίησε κατά της προσπάθεια των εχθρών να χωρίσουν το κόμμα.
Η δε θέση του Hocke στην AfD δεν φαίνεται να έχει αποδυναμωθεί, ενώ οι Gauland και Jörg Meuthen συνεχίζουν να τον στηρίζουν, αφού αυτό που μετράει για αυτούς είναι ένα συγκεκριμένο (και μεγάλο) εκλογικό σώμα για το κόμμα, το οποίο φέρνει σε αυτό η δεξιά πτέρυγα.
Στην πραγματικότητα, ο Höcke, με βάση τις δημοσκοπήσεις, στις κρατικές εκλογές στα τέλη Οκτωβρίου του 2019 στην Θουριγγία έχει πάρα πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσει σε αυτές περισσότερο από 20 τοις εκατό. Ο δε συνάδελφός του στην δεξιά πτέρυγα, Ανδρέας Kalbitz θα μπορούσε επίσης  να επιτύχει παρόμοια εκλογικά ποσοστά στο Βρανδεμβούργο.
Κάποιοι, ονομάζουν τον Björn Höcke, είτε «το μεγαλύτερο πολιτικό ταλέντο» της AfD, ενώ άλλοι τον αποκαλούν ως «έναν μεγάλο κίνδυνο για την Γερμανία» και βλέπουν μέσα του «έναν λύκο ανάμεσα σε πρόβατα».

Παράλληλα, ο Höcke αποκαλείται από τους πολιτικούς του αντιπάλους ως το «απολυτό κακό», το οποίο θέλει να ανατρέψει την δημοκρατική τάξη στην Γερμανία.
Στο δε γραφείο του Höcke, στον τοίχο υπάρχει μια μεγάλη εικόνα του πρώην καγκελάριου Otto von Bismarck, ενός από τους ήρωες του Höcke από την «χιλιετή ιστορία» της Γερμανίας, για την οποία μιλάει τόσο συχνά].
H AfD από πλευράς της ζητά ο Τόμας Χάλντενβανγκ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ελέγχου Συνταγματικής Νομιμότητας, να αντιμετωπίσει “πειθαρχικές κυρώσεις” λόγω της διαρροής.
Η Άλις Βάιντελ, συνεπικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της AfD στην Μπούντεσταγκ (η οποία ερευνάται για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής της εκστρατείας-htp://athina984.gr/wp-site/2019/02/22/paranomi-i-chrimatodotisi-tis-afd/), χαρακτήρισε τα ευρήματα της έρευνας «μη πειστικά και ασόβαρα».

[Σύμφωνα με αναφορές, ο συμπρόεδρος της AfD, Jörg Meuthen θα μπορούσε επίσης να επωφεληθεί πολιτικά από τις αμφιλεγόμενες δωρεές προς την AfD. Αυτό είναι σαφές από τους καταλόγους ονομάτων που απέστειλε πρόσφατα το κόμμα στην διοίκηση της Ομοσπονδιακής Βουλής, ανέφερε το περιοδικό Der Spiegel. 
Σύμφωνα με τον Meuthen, οι υποψήφιοι χρηματοδότες της AfD, είναι εν μέρει πανομοιότυποι με αυτούς που είχαν παρουσιαστεί από το κόμμα ως προστάτες της αρχηγού κοινοβουλευτικής ομάδας Alice Weidel.
Οπότε, ο ίδιος θα μπορούσε να ρίξει όλο το φταίξιμο για το σκάνδαλο στην Βάιντελ και τους υποστηρικτές της, εκδιώκοντας την (μαζί με αυτούς) από το κόμμα, καθώς και την θέση του συμπροέδρου που αυτή κατέχει σε αυτό, τοποθετώντας στην θέση της έναν υποστηρικτή του].

Και παράλληλα άσκησε κριτική στην ομοσπονδιακή μυστική υπηρεσία, διότι δεν κοινοποίησε την απόρρητη έρευνα στο κόμμα της, επιτρέποντας, όπως επεσήμανε «να εργαλειοποείται από πολιτικά συμφέροντα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια, όπως και ο Γεργκ Μόιτεν, έτερος πρόεδρος του κόμματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο πέραν του Γκάουλαντ, βρίσκονται υπό έρευνα για δωρεές που έλαβαν κατά την προεκλογική περίοδο ενδεχομένως από επιχειρηματίες εκτός συνόρων ή από φαρμακευτική εταιρία.
Εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι είναι «λυπηρό τέτοιου είδους έγγραφα να δημοσιοποιούνται». Σύμφωνα, με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) που επικαλείται την ίδια πηγή, το υπουργείο δεν γνωρίζει πώς έφτασε το περιεχόμενο της πραγματογνωμοσύνης στα χέρια των συντακτών του Netzpolitik.org, επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν νομικές συνέπειες.
Η έκθεση, πάντως, καταλήγει ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση. Είναι σαφές ότι, με τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα, εάν η έρευνα δεν καταλήξει σε χειροπιαστό αποτέλεσμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το ακροδεξιό κόμμα της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» υπέρ της.
Στην ίδια χώρα επίσης, σε μια πρωτοφανής παρέμβαση από τον όμιλο Volkswagen κατά των ευρωσκεπτικιστών για τις ευρωεκλογές, δεσμεύτηκε πως θα κινητοποιήσει το εργατικό δυναμικό του για να ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές ενάντια στα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/748328_protofanis-paremvasi-apo-ton-omilo-volkswagen-kata-ton).
Και αυτό θα το επιτύχει  ο όμιλος αυτός,  εκβιάζοντας προφανώς τους εργαζομένους τους με απολύσεις εάν δεν ψηφίσουν φιλικά προς την ίδια δήθεν «φιλοευρωπαϊκά» (στην ουσία φιλικά προς τις μεγάλες επιχειρήσεις) κόμματα.

Γιατί γνωρίζει η εταιρία αυτή, ότι εάν η ΕΕ διαλυθεί, η ίδια θα χάσει άπειρα χρήματα, έσοδα και αγορές για τα προϊόντα της (μόνο με το BREXIT αναμένεται να χάσει πάνω από 210 δις ευρω η Γερμάνια, ενώ θα χάσει πολύ περισσότερα αν διαλυθεί η ΕΕ και τελειώσουν τα τυραννικά, άδικα και ληστρικά οικονομικά μνημόνια στους υπολοίπους ευρωπαϊκούς λαούς).
Και όλα αυτά, την στιγμή που στην ίδια την Γερμανία, η κυβέρνηση του κράτους αυτού, ετοιμάζεται να αρχίσει περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, καθώς τα έσοδα από τη φορολογία οδεύουν να μειωθούν και οι μισθοί στον δημόσιο τομέα αυξάνονται (https://www.defence-point.gr/news/bild-enopion-perikopon-dimosion-dapanon-kai-i-krataia-germania).

Κάτι που όπως ευκολά μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, εάν συμβεί, θα ρίξει ακόμη περισσότερο την ήδη περισσότερο την ήδη πεσμένη δημοτικότητα της νυν γερμανικής συγκυβέρνησης, και θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την δημοτικότητα του ακροδεξιού AfD.
[Ταυτόχρονα, την δημοτικότητα της AfD, μπορεί να αυξήσουν και τα απάνθρωπα μέτρα τα οποία το ανώτατο δικαστήριο αστικής και ποινικής δικαιοδοσίας της Γερμανίας, ετοιμάζεται να πάρει υπέρ της δημοσίας εφαρμογής της Σαρίας στην Γερμανία, όπως και υπέρ του γάμου ανήλικων παιδιών με ενήλικες, καθώς επίσης και των λεγόμενων «παιδικών γάμων» (https://www.triklopodia.gr/%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%AC%CE%BC-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF/#).
Πολλοί είναι δε αυτοί που δηλώνουν ότι μια τέτοια απόφαση θα προκαλέσει πολιτιστικές συγκρούσεις στην Γερμανία, καθώς οι μουσουλμάνοι ενδεχομένως να το θεωρούσαν ως ευκαιρία για να πιέσουν για την νομιμοποίηση άλλων ισλαμικών πρακτικών, συμπεριλαμβανομένης της πολυγαμίας, στην χώρα.
Γεγονός όμως είναι ότι ολοένα και περισσότερα γερμανικά δικαστήρια παραπέμπουν ολοένα και περισσότερο στο ισλαμικό δίκαιο, επειδή είτε οι ενάγοντες είτε οι κατηγορούμενοι είναι μουσουλμάνοι. Οι επικριτές αναφέρουν ότι οι περιπτώσεις – ειδικά εκείνες στις οποίες το γερμανικό δίκαιο περιήλθε σε δεύτερη μοίρα λόγω του νόμου της Σαρία – αντικατοπτρίζουν μια επικίνδυνη επέμβαση του ισλαμικού νόμου στο γερμανικό νομικό σύστημα.
Επίσης, εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι από τον Νοέμβριο του 2016, ένα δικαστήριο αποφάσισε ότι ισλαμιστές που σχημάτισαν περιπολίες επαγρύπνησης για την επιβολή του νόμου της Σαρία στους δρόμους της πόλης στο Βούπερταλ δεν παραβίασαν το γερμανικό δίκαιο, αλλά ασκούσαν απλώς το δικαίωμά τους στην ελευθερία του λόγου.
Η αυτοανακηρυχθείσα «Ισλαμική Αστυνομία» είχε προκαλέσει δημόσια αγανάκτηση τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν μέλη της μοίρασαν κίτρινα φυλλάδια για να δημιουργήσουν μία «ελεγχόμενη από την Σαρία περιοχή» στην περιοχή Έλμπερφελντ του Βούπερταλ.
Παράλληλα, παρότρυναν τους περαστικούς, Μουσουλμάνους και μη, να πηγαίνουν στα τζαμιά και να απέχουν από το αλκοόλ, τα τσιγάρα, τα ναρκωτικά, τον τζόγο, την μουσική, την πορνογραφία και την πορνεία.

Ο εισαγγελέας του Βούπερταλ, Wolf-Tilman Baumert, ισχυρίστηκε ότι οι άνδρες που φορούσαν πορτοκαλί γιλέκα με τις λέξεις «ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» είχαν παραβιάσει έναν νόμο που απαγορεύει το να φορά κανείς στολές σε δημόσιες συγκεντρώσεις.
Ο νόμος, που απαγορεύει συγκεκριμένα τις στολές που εκφράζουν πολιτικές απόψεις, είχε σχεδιαστεί αρχικά για να εμποδίσει τις νεοναζιστικές ομάδες να παρελαύνουν δημόσια. Σύμφωνα με τον Baumert, τα γιλέκα ήταν παράνομα επειδή είχαν «σκόπιμη, εκφοβιστική και μαχητική» επίδραση].
Ο δε νυν ηγέτης και πρόεδρος της AfD Alexander Gauland (μαζί με τον Jörg Meuthen Άλις Βάιντελ-https://www.ethnos.gr/kosmos/19886_gynaikes-dilitirio-sto-timoni-tis-eyropaikis-akrodexias), σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει ανέφερε ότι: «Ο Bjorn Höcke είναι «μέρος της ψυχής της AfD, αλλα και ένας από τους αγαπημένους του πατριάρχες» της, ενώ είναι παράλληλα και ιδιαίτερα αγαπητός από το 30 με 40 τοις εκατό των μελών του κόμματος».
Επίσης, ο Gauland είχε δηλώσει: «Αν ο Höcke προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα και το συνέδριο του κόμματος τον εκλέξει στο διοικητικό συμβούλιο, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, ούτε θα έκανα καμμιά κριτική».
Για πολλούς, η δήλωση αυτή του Gauland φέρνει τον διαβόητο ηγέτη της AfD στην Θουριγγία Björn Höcke, ως έναν πολύ πιθανό μελλοντικό υποψήφιο στο παιχνίδι εξουσίας εντός του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία.
Αν αυτό επιτευχθεί, και ο Χόκε γίνει μέλος της ομοσπονδιακής εκτελεστικής επιτροπής της AfD, δηλαδή να γίνει και αυτός μέλος του ανώτατου προεδρείου του κόμματος, τότε θα έχει καταφέρει να γίνει και συμπρόεδρος αυτού και στην ουσία ηγέτης του, όπως ακριβώς είναι αυτή την χρονική περίοδο ο  ίδιος ο Gauland.
[Ο Χόκε, ο οποιος μεγάλωσε στην Δυτική Γερμανία, όταν ήταν μικρο παιδί συνήθιζε να κάθεται στο κρεβάτι μαζί με τους παππούδες του (οι οποίοι διέφυγαν από την Ανατολή Πρωσία λόγω της προέλασης των Σοβιετικών στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο) και να ακούει τις ιστορίες τους από τις ένδοξες μέρες της Ανατολικής Πρωσίας, η οποία όμως αφαιρέθηκε από τους Γερμανούς και διαμοιράστηκε μεταξύ της Πολωνίας και της Ρωσίας το 1945.
Στην μετέπειτα ζωή του, ο ίδιος θα πει κατά καιρούς σε μαθητές του, πώς ο παππούς του, του οποίου το γόνατο ήταν γεμάτο με ρωσικό θραύσματα από βομβαρδισμό στο ανατολικό μέτωπο, είχε κάποτε συναντήσει τον ιδιο τον Χίτλερ σε μια στρατιωτική συνεδρίαση.

 (Επίσης εδώ μπορεί να αναφερθεί, ότι ο μεν Χόκε είναι απλός δάσκαλος στο επάγγελμα, όπως και ο Χίτλερ ήταν αντίστοιχά ένας απλός ελαιοχρωματιστής και πλανόδιος πωλητής ζωγραφιών).
Ο πατέρας του Höcke ήταν εγγεγραμμένος σε αντισημιτικά περιοδικά και «προφήτευσε» ότι το «τέλος του γερμανικού λαού» θα ακολουθήσει την πτώση του τείχους του Βερολίνου, αφού από η πολυπολιτισμική Δύση θα εισχωρήσει και θα καταστρέψει τον πληθυσμό της Ανατολικής Γερμανίας.
Σε ηλικίας μόλις 14 ετών, ο Höcke εντάχθηκε στην πτέρυγα της νεολαίας της κεντροδεξιάς Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, ένα σταθερό υπόστεγο για νεαρούς συντηρητικούς, οι οποίοι είχαν φιλοδοξίες για εξουσία, πριν γυρίσει την πλάτη του στο κόμμα αυτό για να ιδρύσει το παράρτημα της AfD στην Θουριγγία το 2013 (http://alophx.blogspot.com/2018/05/bjorn-hocke.html, https://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_0.html, https://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_68.html).
[Έτσι, όπως ακριβώς ο Χίτλερ εγκατέλειψε την κυβέρνηση και τον στρατό για να ενταχθεί στο μετέπειτα ναζιστικό κόμμα ακριβώς ένα χρόνο μετά την ίδρυση του, έτσι και ο Χόκε εγκατάλειψε το τότε κυβερνών κόμμα του CDU (αφού πρώτα υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία και ολοκλήρωσε τις σπουδές του).
Και στην συνέχεια εντάχθηκε στην AfD, ακριβώς ένα χρόνο μετά την ίδρυση του κόμματος αυτού, ιδρύοντας το παράρτημα της AfD στην Θουριγγία, ενώ ο ίδιος εγινε επιπλέον και ο ιδρυτής της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος αυτού.
Επίσης, όπως ο Χίτλερ μεγάλωσε με τους γερμανικούς μύθους, τον γερμανικό εθνικισμό και τις ιστορίες για την ισχύ της Πρωσίας και του Β’ Γερμανικού Ράιχ από το σχολείο και την οικογένεια του, έτσι ακριβώς μεγάλωσε και ο Χόκε].
«Σαν παιδί, συνδύαζα την στρατιωτική ζωή με την φύση, την συντροφικότητα και την υπηρεσία» δήλωσε ο Höcke στους ακολούθους του στο Facebook το 2016. «Ναι, ήθελα να υπηρετήσω. Όχι τον εαυτό μου, αλλά ένα ανώτερο σκοπό» συμπλήρωσε.
Ο Höcke στους λογούς του προειδοποιεί για την επικείμενη καταστροφή της γερμανικής φυλής από «ξένους λαούς», ενώ έχει ζήτησε επιπλέον την συστηματική αποισλαμοποίηση της χώρας του. «Ο αγώνας είναι για τίποτα λιγότερο από όλα», δηλώνει.
Πολλοί πρώην ηγέτες της AfD (όπως η Λούκε και η Πέτρι), θεωρούσαν τον Höcke και τους «υπολοχαγούς» του ως μια «μάστιγα» για το κόμμα τους. Έτσι, τόσο το 2015, όσο και στις αρχές του 2017, η εθνική εκτελεστική οργάνωση της AfD προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να τον εκδιώξει από το κόμμα.
Αντίθετα, λίγους τους μήνες πριν από τις γενικές εκλογές του 2017 στην Γερμανία, μια μεγάλη πολιτική μετατόπιση στην ηγεσία της AfD, έστρεψε την κατάσταση υπέρ του Χόκε, αφού η μέχρι τότε ηγέτιδα του κόμματος, η Frauke Petry, από τους Alexander Gauland και Jörg Meuthen, δύο μέλη της ακροδεξιάς πτέρυγα της AfD.

Και οι δύο τους λέγεται πως έχουν «αποτίσει φόρο τιμής στον Höcke και την πτέρυγα του στο ορεινό προπύργιο το Kyffhäuser.

 Έτσι, σε ομιλία του το 2017 στο Kyffhäuser, ο Meuthen περιέγραψε τους μουσουλμάνους μετανάστες ως «αναλφάβητους» που θα κατέστρεφαν το γερμανικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και θα «εισήγαγαν τον τρόμο στην χώρα.
(Στο βουνό Kyffhäuser, σύμφωνα με γερμανικούς θρύλους λέγεται ότι κοιμάται ο διάσημος μεσαιωνικός Γερμανός βασιλιάς Φρειδερίκος ο Α’ ο Μπαρμπαρόσα μέσα σε μια υπόγεια ακρόπολη κάτω από το βουνό αυτό, περιμένοντας την κλήση για να ξυπνήσει και να ξαναπάρει την εξουσία της Γερμανίας, όπως ακριβώς λέει και ο θρύλος του Μαρμαρωμένου βασιλιά για την Ελλάδα, καθώς και σε άλλες χώρες (http://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_1.html).
Πολλοί Γερμανοί πιστεύουν στην έγερση του σε καιρό που η Γερμανία θα τον έχει ανάγκη. Στην διάρκεια του Μεσοπολέμου, πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν πως ο Χίτλερ ήταν ο «αναγεννημένος Μπαρμπαρόσα» που θα έσωζε και θα έκανε ξανά ισχυρή την κατεστραμμένη Γερμανική Αυτοκρατορία (https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_13.html).
Ενώ στις μέρες μας, είναι πολλοί οπαδοί του Χόκε, οι οποίοι πιστεύουν ότι αυτός θα είναι ο «νέος Μπαρμπαρόσα», ο οποίος θα κάνει για άλλη μια φορά την Γερμανία μια μεγάλη και ισχυρή Αυτοκρατορία (https://alophx.blogspot.com/2019/01/2019.html). 
Στο βουνό αυτό υπάρχει ένα μεγάλο μνημείο για τον Kaiser Wilhelm τον Α’, τον πρώτο Πρώσο βασιλιά που ίδρυσε μαζί με τον Βίσμαρκ την δεύτερη Αυτοκρατορία της Γερμανία (το Β’ Ράιχ) σε αυτοκρατορία.
Το έτος 1939, οι Ναζί ανέγειραν επίσης στην περιοχή ένα άγαλμα εκεί του Πάουλ φον Χίντεμπουργκ, του γνωστού στρατάρχη του Α’ Παγκόσμιου Πόλεμου, ο οποίος διόρισε αργότερα τον Χίτλερ καγκελάριο.
Η δ περιοχή του βουνού Kyffhäuser, υπάγεται στην Θουριγγία, στην εκλογική περιφέρεια του Björn Höcke, ετών 47, ενός χαρισματικού δάσκαλου και πατέρα των τεσσάρων παιδιών, ο οποιος έχει την φήμη του ηγέτης της δεξιάς πτέρυγας της AfD.
Πρώην μαθητές του Höcke, τον περιγράφουν ως ένα φιλικό και καλοντυμένο άνθρωπο, ο οποιος οδηγούσε το ποδήλατό του για έξι μίλια μέσα στα δάση κάθε πρωί στο δρόμο του προς στο σχολείο, ενώ τα μαθήματα του ήταν γεμάτα από λαϊκισμό και ομοφοβία.
Σήμερα, το Kyffhäuser έχει γίνει αθόρυβα το έδαφος για μια σύγχρονη ακροδεξιά παράταξη, η οποία έχει έρθει για να κυριαρχήσει σταδιακά απολυτά στο ακροδεξιό κόμμα της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD)».
Μία φορά το χρόνο, οι ηγέτες της AfD έρχονται να αποτίσουν φόρο τιμής στο κέντρο αυτό της νέας μορφής του γερμανικού εθνικισμού, η οποία απορρίπτει το Ολοκαύτωμα, όπως και τους μουσουλμάνους ως «καρκινική σήψη» στο παρόν.

Γνωστή ως η Πτέρυγα, το «σκληρό δεξιό» κίνημα εντός της AfD, έχει σφυρηλατήσει υπογείους δεσμούς με λευκούς ρατσιστές (ακόμα και με μέλη της γερμανικής Κου Κλουξ Κλαν), ενώ έχει  επίσης επινοήσει και μια νέα ιδεολογία, η οποία ενστερνίζεται την γενετική και πολιτιστική υπεροχή της γερμανικής φυλής.

Σε μια εξαντλητική έκθεση των μυστικών υπηρεσιών σχετικά με τις πιθανές συνταγματικές παραβιάσεις της AfD, η οποία διέρρευσε στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα, για την περιοχή του Kyffhäuser είναι αφιερωμένο ένα ολόκληρο κεφάλαιο αυτής.
Ο υψηλότερος σκοπός του Kyffhäuser για το κόμμα του Χόκε, έχει να κάνει κυρίως με τις ετήσιες συναντήσεις της δεξιάς πτέρυγας της AfD στο μέρος αυτό. Στα δε «λαμπερά» βίντεο των μελών των συναθροίσεων αυτών, στα οποία συμμετέχουν χιλιάδες μέλη, δείχνουν τους εθνικούς ηγέτες του κόμματος να περπατούν στην αίθουσα σε αργή κίνηση, ενώ σε αυτή την ίδια στιγμή ακούγεται μια πλούσια πανδαισία μουσικής πιάνο).
Για να μην υστερήσει, ο Gauland είπε σε συγκέντρωση στο ίδιο μέρος πέρσι πως: «Οι λαθρομετανάστες που ήρθαν από τον Αραβικό κόσμο στην Γερμανία, έχουν σχεδόν πάντα με κακή μόρφωση, μεγάλωσαν σε φυλετικές κοινωνίες, και είναι ευσεβείς σε σημείο πνευματικής αναπηρίας».
Οι γερμανικές αρχές λένε οι αντίπαλοι του κόμματος θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν εάν η δεξιά πτέρυγα του Χόκε είναι ένα «ξένο σώμα» εντός της AfD ή εκφράζει κατά βάση τις κύριες πολιτικές απόψεις του κόμματος αυτού.
Σε έκθεση όμως του εγχώριου οργανισμού κατασκοπείας, σημειώνεται ότι τόσο ο Gauland, όσο και ο Meuthen σε καμία περίπτωση δεν αποστασιοποιήσει τον εαυτό τους από την επιθετική γλώσσα της δεξιάς πτέρυγας του Χόκε».
Τέλος η έκθεση αυτή προσθέτει: «Φοβόμαστε ότι η δεξιά πτέρυγα της AfD έχει ήδη επιτύχει τις πρώτες της επιτυχίες στην καμπάνια της να επηρεάσει ολόκληρο το κόμμα υπέρ της ανάληψης της ηγεσίας από τον Χόκε».

Ουσιαστικά, ο βίος του Χόκε, πριν την ένταξη του στην AfD έχει ως εξής:
Ο Höcke γεννήθηκε στο Lünen της Βεστφαλίας. Λίγο μετά την γέννησή του η οικογένεια μετακόμισε στο Neuwied στην Ρηνανία-Παλατινάτο και αργότερα στο γειτονικό Anhausen. Οι παππούδες του ήταν εκτοπισμένοι από την Ανατολική Πρωσία.
Ο πατέρας του ήταν ειδικός δάσκαλος της Σχολής των Τυφλών, ενώ η μητέρα του νοσοκόμα (όπως ακριβώς ο πατέρας του Χίτλερ καταγόταν από μικρομεσαία στρώματα και ήταν δάσκαλος ενώ η μητέρα του μια απλή νοικοκυρά).
Ο Höcke ξεκίνησε το δημοτικό σχολείο στο Brownsburg του Anhausen, ενώ στην συνέχεια  συνέχισε το γυμνάσιο στο Rhein-Wied-Gymnasium Neuwied (όπως ακριβώς και ο Χόκε, έτσι και ο Χίτλερ άλλαξε πολλές πόλεις και σχολεία στην διάρκεια της ανήλικης ζωής του).

Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο το 1991, πραγματοποίησε την βασική στρατιωτική θητεία στην Bundeswehr.  Από το 1992 σπούδασε νομικά στη Βόννη για δύο εξάμηνα . Από το 1993 έως το 1998 άλλαξε σχολή και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Giessen και Marburg στο τμήμα Αθλητικής Επιστήμης και Ιστορίας για να διδάξει ως δάσκαλος σε σχολείο.
Ο Höcke επηρεάστηκε έντονα από τις αφηγήσεις των παππούδων του για την Ανατολική Πρωσία. Το 1986, όταν ήταν δεκατεσσάρων ετών, εντάχθηκε στην Union Junge της CDU, επειδή θαύμαζε τον τότε καγκελάριο Helmut Kohl για την πνευματική και ηθική του αλλαγή.
Ο  δε εθνικό συντηρητικός και αντι-κομμουνιστικής (και για άλλους νεοναζιστής) πατέρας είχε την πτώση του τείχους φαίνεται από το 1989, παρά την αρχική χαρά του, «προφήτευσε» ότι το «τέλος του γερμανικού λαού» θα ακολουθήσει την πτώση του τείχους του Βερολίνου, αφού από η πολυπολιτισμική Δύση θα εισχωρήσει και θα καταστρέψει τον πληθυσμό της Ανατολικής Γερμανίας. Αυτή η φράση εντυπωσίασε πολύ τον Χόκε.

 Ο πατέρας του ήταν συνδρομητής της της αντισημιτικής εφημερίδας «Η αγροτιά», της οποίας ο εκδότης, Thies Christophersen, καταδικάστηκε στην Γερμανία ως αρνητής του ολοκαυτώματος, ενώ έδειξε δημοσίως και αλληλεγγύη το 2003 στον Martin Hohmann, που είχε αποβληθεί από το CDU για τις αντισημιτικές δηλώσεις.
Το 2006, ο Björn Höcke σύμφωνα με επιστολή του, υποστήριξε ότι οι αεροπορικές επιδρομές στην Δρέσδη το 1945 ήταν μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου ενώ αυτές είχαν προγραμματιστεί για μαζικές δολοφονίες, ενάντια στους ανυπεράσπιστους, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν κατακλύσει την πόλη.
Επίσης, ο ίδιος πήρε θέση υπέρ του παραχαράκτης της ιστορίας και αρνητή του ολοκαυτώματος David Irving, με αποτέλεσμα το σχολικό συμβούλιο του να του ζητήσει να μην εκφραστεί ποτέ ξανά ως δάσκαλος με αυτόν τον τρόπο στο κοινό.
Από το 2007, ο Höcke είχε έρθει σε επαφή με εκπροσώπους της Νέας Δεξιάς, όπως οι Dieter Stein και Heiner Hofsommer. Το 2008, στο περιοδικό Young Freedom, πρότεινε μια συζήτηση για έναν «τρίτο δρόμο» ως εναλλακτική λύση στον «παγκόσμιο καπιταλισμό».
Το 2011 προσπάθησε να ιδρύσει μια «πατριωτική γερμανική κοινωνία» με κάποιους ομοϊδεάτες. Σε ανάμνηση του βομβαρδισμού της 13η Φεβρουαρίου 1945 στην Δρέσδη, το 2010 ο Χόκε εθεάθη μαζί με νεοναζί, απλώνοντας την δεξιά γροθιά του και φωνάζοντας αρμονικά «Θέλουμε να προχωρήσουμε»!
Ο Höcke ήταν δημοφιλής στους μαθητές του και κατά καιρούς ένας αξιόπιστος δάσκαλος. Σύμφωνα με πρώην φοιτητή, επανειλημμένα επαίνεσε το κύριο έργο του Γάλλου κοινωνικού ψυχολόγου Gustave Le Bon «Ψυχολογία των μαζών» και γοητεύτηκε από αυτό.

 Συχνά μίλησε και για μια συνάντηση του παππού του με τον Αδόλφο Χίτλερ. Τα «απίστευτα μπλε μάτια» του ήταν για το κεντρικό στοιχείο της λατρείας του του Höcke στον Führer.
Αντιμετώπισε τον Εθνικό Σοσιαλισμό πολύ πιο σύντομα από άλλα θέματα στην γερμανική ιστορία. Περιγράφει τον εαυτό του ως οπαδός του Deism (δυϊσμού), ο οποίος πίστευε στο «πνεύμα της φύσης», ήταν ενθουσιώδης για την νορβηγική και γερμανική μυθολογία (όπως ακριβώς και ο Χίτλερ).

Ο Höcke ήταν από το 2008, φίλος με το μέλος του NPD, Thorsten Heise, ενώ οι αντίπαλοι του υποστήριξαν ότι  από το 2013, ο ίδιος χρησιμοποίησε σε γραπτές ομιλίες και άρθρα του σε νεοναζιστικά έντυπα του NPDτο  ψευδώνυμο «Landolf Ladig».
Επιπλέον, κατ’ αυτούς ο Λάντιγνκ είχε περιγράψει σε ένα άρθρο το σπίτι του Höcke. Στα άρθρα του, ο Ladig εξήρε επίσης τις ιδέες του NPD και δόξαζε το ναζιστικό καθεστώς. Στην συνέχεια, η εθνική εκτελεστική επιτροπή της AFD απαίτησε μια ένορκη βεβαίωση από τον Höcke ότι ποτέ δεν έγραψε κείμενα με ψευδώνυμο.
(Επίσης, ο «Λάντιγκ», στην εφημερίδα με τίτλο «Άνθρωποι σε κίνηση», είχε δηλώσει ότι η Γερμανία δέχθηκε επίθεση κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου λόγω της ανώτερης ναζιστικής οικονομίας της. Και αυτή η ναζιστική οικονομία θα πρέπει επίσης να επανεισαχθεί σε φυλετική-βιολογική βάση.
Αυτά τα γραπτά δημοσιεύτηκαν από τον Thorsten Heise. Ο Heise είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος του NPD και επανειλημμένα συνδέεται με δεξιόστροφες τρομοκρατικές οργανώσεις και το περιβάλλον τους, όπως η NSU και η Combat 18 (Kampfgruppe Adolf Hitler). Παρεμπιπτόντως, ο Heise βοήθησε επίσης τον Höcke με την μετακίνησή του στο Eichsfeld).
Ο Höcke αρνήθηκε, αρνήθηκε ότι είχε γράψει ποτέ άρθρα για έντυπα της NPD και απείλησε να αναλάβει νομική δράση εναντίον οποιουδήποτε ισχυρίζεται κάτι διαφορετικό. Ο Heise αρνήθηκε επίσης την ταύτιση του Höcke με τον Ladig και επιβεβαίωσε αργότερα ότι είχε μόνο περιστασιακές επαφές με τον Höcke.

 Σε αντίθεση με αυτούς τους ισχυρισμούς, κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι Heise έχουν Höcke έχουν επανειλημμένα επισκεφθεί ο ένας το σπίτι του αλλού, ενώ τα παιδιά τους πηγαίνουν και στο ιδιο σχολείο.
Τον Απρίλιο του 2017, η τότε πρόεδρος της AfD, Frauke Petry, προσπάθησε ανεπιτυχώς να διώξει τον Χόκε από το κόμμα, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο Landolf Ladig», αφού τα κείμενα αυτού ήταν «σχεδόν πανομοιότυπα» με τις ομιλίες του Χόκε, κάτι που ο Χόκε αρνήθηκε ξανά.

Το θέμα αυτό έληξε οριστικά για τον Χόκε, όταν η Πέτρι καθαιρέθηκε από πρόεδρος του κόμματος, εχοντας την ίδια ακριβώς τύχη με τον ιδρυτή της AfD Bernd Lucke, ο οποίος και αυτός στην προσπάθεια του να διώξει τον Χόκε από το κόμμα εκδιώχθηκε τελικά αυτός στην θέση του.
Ίσως όλα τα παραπάνω, τα παραπάνω να σημαίνουν ότι ο Χόκε μπορεί να πιστεύει ότι ο ίδιος είναι μια νέα «ενσάρκωση» του Χίτλερ, πιστεύοντας όπως και εκείνος ότι έχει «μια αποστολή από την μοίρα» να αναλάβει και αυτός την ηγεσία της Γερμανίας και να ολοκληρώσει το έργο του, κάνοντας πράξη την φράση που είπε ο Γιόζεφ Γκέμπελς  το 1945: «Θα γυρίσουμε και η γη θα τρέμει»].
Την ίδια περίοδο, ο εκπρόσωπος της AfD στην Θουριγγία, Björn Höcke, μιλάει για την δυσοσμία της αποσύνθεσης μιας πεθαμένης δημοκρατίας στην Γερμανία. Ενώ γράφει, καθησυχαστικά για τις πιθανές συνέπειες ενός τέτοιου θανάτου:
«Ακόμα και στην περίπτωση της κατάρρευσης των εθνικών κρατών και του χάους που θα ακολουθήσει, δεν θα χάνονταν όλα. Εάν όλα τα νήματα σπάσουν, τότε ως γενναίοι και χαρούμενοι Γαλάτες του παρελθόντος θα επιστρέψουμε στα καταφύγια μας.

Εμείς οι Γερμανοί - τουλάχιστον όσοι θέλουν να είναι - είναι βασικά μόνο μια ξεχωριστή φυλή μεταξύ πολλών άλλων. Η αντίσταση εναντίον ενός πολυπολιτισμικού μετασχηματισμού μπορεί να γίνει μια γραμμή αντίστασης, μια νέα γενετική κυψελίδα του λαού. Και αυτή η ανάκαμψη θα μπορούσε να ξεκινήσει μια μέρα».
Μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μάη του 2019, ο Höcke θα συμμετάσχει τον Νοέμβριο στο συνέδριο «Συναντήσεις Hermann 2018» (Hermann, ή Arminius στα λατινικά, του νικητή των ρωμαϊκών στρατευμάτων, το 9 μ.Χ. στον Τευτουβούργιου δρυμού και αξέχαστου ήρωα της μια βαθιά Γερμανίας) με τίτλο: η πραγματική Ευρώπη.
Η ακριβής τοποθεσία θα ανακοινωθεί μόνο στους συμμετέχοντες σε εύθετο χρόνο και ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα θα είναι ο Gianluca Savoini, τον πρώην εκπρόσωπο του ηγέτη της Λέγκας του Βορρά, Matteo Salvini.
Η δε Ιταλία, αγνοώντας τους κανόνες του ευρωπαϊκού κοινοτικού προϋπολογισμού και πλαισίου, φαίνεται τώρα πως είναι ένα μοντέλο για την AfD:
«Ο Salvini είναι διδάσκαλος όλων μας, μέσω της σύσταση της Ιταλία σε μια κυρίαρχη χώρα και πάλι», δήλωσε ο συμπρόεδρος του κόμματος Jörg Meuthen. Τα να γίνει ο Ιταλός αντιπρόεδρος, Matteo Salvini, υποψήφιος των ευρωσκεπτικιστών στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι μια έντονα επιθυμητή ιδέα για τον Meuthen.

Επίσης, ο Meuthen δεν αναμένει σοβαρές συνέπειες από την παρακολούθηση του κόμματός του από την προστασία του Συντάγματος. «Δεν μπορεί να είναι πιο αρνητική από την συνιστώσα της εικόνας που έχει όλο το σαθρό πολιτικό σύστημα της Γερμανίας εναντίον μας, και έτσι τίποτα δεν θα βγει εναντίον μας τελικά».

Παρόλα αυτά, ο συν αρχηγός της AfD, Jörg Meuthen, αναγνώρισε ότι υπάρχουν «κρίσιμες υποθέσεις» στο κόμμα του που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μια παρακολούθηση από την προστασία του Συντάγματος.
Ταυτόχρονα όμως τόνισε ότι η AfD, θα διαχωριζόταν από τους αυτές και ότι έτσι θα μπορέσει να «διατηρήσει την τάξη εντός του κόμματος, και για τον λόγο αυτό το κόμμα δεν χρειάζεται την παρακύηση της Αρχής Προστασίας του Συντάγματος.
Αυτός είναι και λόγος που η AfD δημιούργησε μια ομάδα εργασίας για την Συνταγματική παρακολούθηση, αλλα ο ίδιος τόνισε παράλληλα, ότι ο κατά τον ίδιο «αφελής» ηγέτης της AfD στην Θουριγγία, Björn Höcke, ο επικεφαλής του ακροδεξιού, εθνικιστικού στρατοπέδου εντός της AfD, δεν είναι μία από αυτές τις κρίσιμες περιπτώσεις.
Ο Meuthen δήλωσε επίσης ότι η AfD ζητά την άμεση δημοκρατία στην Γερμανία με βάση το ελβετικό μοντέλο, ενώ ζητεί και περισσότερη διαφάνεια.
Ο δε Meuthen, ο οποίος είναι ο κύριος υποψήφιος του κόμματός του στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019, υπερασπίστηκε επίσης σε πρόσφατη συνέντευξη του τον στόχο για μια γερμανική αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε περίπτωση που η ΕΕ δεν έχει αναμορφωθεί σύμφωνα με τις προτάσεις της AfD.
Αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το τέλος του ευρώ και την διάλυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - δύο στόχους που είναι απίθανο για κάποιους να υλοποιηθούν. «Δεν θέλουμε καταρχάς την έξοδο από την ΕΕ», δήλωσε ο Meuthen. «Αυτός είναι η τελευταίος επιλογή».

Την ίδια χρονική περίοδο, εξοργισμένη γερμανική αντιπολίτευση συνέκρινε την επιτροπή προστασίας Συντάγματος, με την διαβόητη SAI, την πρώην μυστική υπηρεσία της ΛΔΓ, επειδή διώκει χωρίς στοιχεία το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Γερμανία (την AfD).
Το CDU και οι άλλοι αντίπαλοί της AfD, προσπαθούν μέσω της Συνταγματικής Παρακολούθησης μέχρι τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου του 2019, να αποδυναμώσουν την AfD, την οποία δεν κατάφεραν μέχρι τώρα να κερδίσουν με κανένα άλλο τρόπο.

Η AfD αναπτύσσεται σταθερά από την ίδρυση της το 2013, οπότε κατέστη σαφές ότι όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν από τους εχθρούς της για να αποδυναμωθεί το κόμμα αυτό αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.

Για πολλούς, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η δημοτικότητα της AfD, κυμαίνεται από 16 έως 22 τοις εκατό σε εθνικό επίπεδο, ένα ρεαλιστικό ποσοστό, επειδή η μετανάστευση θα είναι το κύριο μέλημα στις εκλογές του Ευρωκοινοβουλίου.
Αν συμβεί αυτό, η Γερμανία μπορεί να αποκτήσει μέχρι και 21 ακροδεξιούς αντιπροσώπους κατά της μετανάστευσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (από τους 96 που αναμένεται να ψηφίσει συνολικά), όσους δηλαδή και η Ουγγαρία του ακροδεξιού Ορμπάν, κάτι που οι νυν ηγέτες της Γερμανίας θέλουν να το αποφύγουν με κάθε κόστος.
Επίσης, στις επαρχιακές εκλογές της Θουριγγίας στις 27 Οκτωβρίου, το κύριο πρόσωπο της AfD που βρίσκεται στο στόχαστρο της Συνταγματικής Προστασίας στην Θουριγγία, ο Björn Höckee, ο οποίος έχει τεράστια δημοτικότητα στην περιοχή, μπορεί να κερδίσει την πρώτη θέση, κάτι που αν συμβεί, θα έχει ως αποτέλεσμα να λάβει την κυβερνητική εντολή και ο Höcke μπορεί να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός του κρατιδίου αυτού.
Αν αυτό συμβεί, θα είναι μια μεγάλη ήττα και «πολιτικό στραπάτσο» για τον νυν κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας.
Στις άλλες επαρχίες της Ανατολικής Γερμανίας, το αντι-μεταναστευτικό κόμμα της AfD είναι εξίσου δημοφιλές. Η δε νεολαία του κόμματος δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στην Ανατολική Γερμανία.Παράλληλα πρόσφατα, εξέδωσε η δεξιά πτέρυγα AfD του Björn Höcke ένα φυλλάδιο τόσο μεγάλο σε μέγεθος, ώστε το κείμενο του δημοσιευθεί σε τρία μέρη από την εβδομαδιαία εφημερίδα Deutschland-Kurier, η οποία που σχετίζεται με την AfD.
Ο Höcke προειδοποιεί μπροστά σε αυτό για τις εξωτερικές δυνάμεις, οι οποίες δήθεν σκοπεύουν να χωρίσουν το κόμμα του. Συγκεκριμένα ο ίδιος υποστηρίζει:
«Εξωτερικές δυνάμεις προσπαθούν να δημιουργήσουν μια βαθιά σφήνα και ένα χάσμα εντός της AfD και να ξεγελάσει τους μετριοπαθείς του κόμματος, ότι το κόμμα τάχα δεν θα τίθονταν υπό παρακολούθηση  εάν μπορούσαν οι ίδιοι χωριζόταν από τα δήθεν ριζοσπαστικά» μέρη του κόμματος».
Κατά τους εχθρούς του, ο Χόκε τάχα «φοβάται μέχρι θανάτου», ότι θα πρέπει ο ίδιος να πεταχτεί έξω από το κόμμα, έτσι ώστε η πιο μετριοπαθή πτέρυγα να μπορέσει να κάνει ειρήνη τους με την επιτροπή Προστασίας του.
Επίσης σύμφωνα με τους ιδίους, υπάρχει ένας κύκλος στην AfD, ο οποίος που θέλει να απαλλαγεί από τον Höcke. Στο κείμενό του ο Höcke ο ίδιος καλεί ξανά και ξανά τα μέλη του κόμματος να παραμείνουν ήρεμα και χαλαρά, όπως και ο ίδιος.

Επιπλέον, ο Höcke υπογραμμίζει πόσο σημαντική είναι η δεξιά πτέρυγα του για την AfD και ότι «δράσεις καθαρισμού» θα βλάψουν το κόμμα. Παρόλα αυτά, την ίδια στιγμή, ο ίδιος τάσσεται υπέρ της «πολιτικής υγιεινής» στο κόμμα:
«Η AfD έχει ένα καθήκον αυτό-καθαρισμού και πρέπει να απαλλαγούμε από όσους δεν δείχνουν πειθαρχία, χωρίς να κατονομάζει συγκεκριμένα ονόματα. Ο δε Höcke ακολουθεί μια διπλή στρατηγική:
Από την μια προειδοποιεί για την αποσύνθεση του κόμματος και ισχυρίζεται ταυτόχρονα για περαιτέρω ότι πρέπει να ληφθούν δράσεις για περαιτέρω σταθεροποίηση. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο επίτευγμα της AfD σε σύγκριση με άλλα δεξιά κόμματα, το ότι έχει καταφέρει να κρατήσουν μαζί για καιρό, τόσο την μετριοπαθή, όσο και την ακραία  την πτέρυγα του κόμματος. Ο Höcke βλέπει αυτό το σύστημα να βρίσκεται τώρα σε κίνδυνο, ισχυρίζονται οι αντίπαλοι του.

Από άποψη της γλώσσας, ο Höcke δείχνει τον εαυτό του συγκρατημένο στο φυλλάδιο. Δεν υπάρχει ανοικτός ρατσισμός ή ξενοφοβία σε αυτό. Όμως μέσω «κρυπτογράφησης» περνάει μνήματα στο αναγνωστικό κοινό της AfD.

 Γίνεται λόγος για την «Γερμανικότητα» της AfD και των υποστηρικτών της ήθελε και ο ίδιος εύχεται ότι η Γερμανία θα έχει αυξημένο λόγο στον πολιτισμό της. Αυτή η «Γερμανικότητα» για τον Höcke περιλαμβάνει μόνο άτομα των οποίων οι πρόγονοι γεννήθηκαν στην Γερμανία, κάτι που είναι προφανές. Επίσης, το κείμενο αυτό απευθύνεται προς τους οπαδούς της AfD.
Αλλά και για την Αρχή Προστασία του Συντάγματος, ο Χόκε έχει επίσης ένα μήνυμα. Ο ίδιος απευθύνει έκκληση προς τους έντιμους αξιωματούχους της να δημοσιοποιήσουν την υποτιθέμενη πολιτική έκθεση του γραφείου τους.
Αλλά τόνισε ξανά και ξανά ότι το κόμμα του να σταθεί ακολουθεί σταθερά το Σύνταγμα και συμμορφώνεται με το πλαίσιο της ελεύθερης δημοκρατικής τάξης, την οποία δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να την ταρακουνήσει.
Πολιτικοί επιστήμονες βλέπουν πάνω από σε αυτό το φυλλάδιο στρατηγικά ζητήματα για κόμμα αυτό: Μια ενδεχομένη παρακολούθηση θα μπορούσε να αποτρέψει τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν, εάν το κόμμα της AfD μια μέρα εμφανιστεί πραγματικά στην έκθεση Προστασίας του συντάγματος.
Όμως παρόλα αυτά, η ηγεσία του κόμματος αυτού, έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει μέτρα ενάντια στην Αρχή Προστασίας Συντάγματος, η οποία ακολουθώντας εντολές της κυβέρνησης, στιγματίζει την AfD μέσω των πράξεων της για πολιτικούς λογούς, και συγκεκριμένα  έτσι ώστε να πέσει η δημοτικότητα της και να αρπάξουν οι κυβερνώντες τους ψηφοφόρους της.
Η ηγεσία της AfD, έχει δηλώσει στα στελέχη της, πως όποιος δεν ακολουθήσει την κομματική γραμμή για «μετριοπάθεια», θα εκδιωχθεί από το κόμμα όπως και ο Πούγκενμπεργκ.

[Η τωρινή δικαστική δίωξη της δεξιάς πτέρυγας και των ενώσεων νεολαίας της AfD για πολίτικους και ψηφοθηρικούς κατά βάση λογούς από την νυν κυβέρνηση της Γερμανίας, θυμίζει κατά πολύ την δικαστική δίωξη των παραστρατιωτικών οργανώσεων, του κόμματος και της οργάνωσής της νεολαίας των Ναζί την περίοδο του Μεσοπολέμου.
Μάλιστα τότε ο Χίτλερ είχε πει το αμίμητο ως δικαιολογία για την ύπαρξη ειδικών κέντρων εκγύμνασης των παραστρατιωτικών οργανώσεων του κόμματος σε έναν εισαγγελέα που τον ρώτησε τι στόχο αυτές υπηρετούν.

Έτσι, η απάντηση του ήταν η εξής: «Τα κέντρα αυτά δεν είναι πάρα σχολές Ζιου-Ζίτσου και εκπαίδευσης πολεμικών τεχνών για την εκπαίδευση των μελών του κόμματος στον ελεύθερο χρόνο τους»!!!
Έτσι, εάν η AfD, εκδιώξει τους Κάλμπιτς, Χόκε, οπός και όλα τα πρόσωπο κατονομάζει η Αρχή Προστασίας του Γερμανικού Συντάγματος, θα πρέπει εκτός σχεδόν του 50% των μελών του κόμματος να διώξει και όλη την νυν ηγεσία του, δηλαδή τον Γκάουλαντ, τον Μέυθεν και την Βάιντελ, δηλαδή ουσιαστικά να αυτοκαταργηθεί!!!
Την περίοδο αυτή, υπάρχει μια αναμενόμενη και κατά πασά πιθανότατα προσωρινή πτώση των ποσοστών της AfD, εξαιτίας της δικαστικής δίωξης της, αλλά εάν βρεθούν ξανά οι κατάλληλες πολιτικές ευκαιρίες (π.χ. ισλαμική τρομοκρατική επίθεση ή νέος μαζικός βιασμός Γερμανίδων), τα εκλογικά ποσοστά του μπορεί να εκτοξευθούν ξανά στα ύψη.
Μία δε μειοψηφία Γερμανών -κρυφά ή φανερά- εξακολουθεί να θαυμάζει τον Χίτλερ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συμβαίνει και με αντίστοιχα ακραία στοιχεία σε άλλες δυτικές χώρες, σύμφωνα με τον ιστορικό Πολ Χαμ.
Την ίδια περίοδο, αποκαλύπτεται ότι τόσο πολύ φοβούνται οι κυβερνώντες της Γερμανίας ότι τα εγκλήματα των ισλαμιστών λαθρομεταναστών μπορούν να επηρεάσουν τις εκλογές στην Γερμανία, ώστε με διαταγή της κυβέρνησης η Γερμανική αστυνομία παραποιεί τα στατιστικά των εγκλημάτων των μεταναστών για να διατηρηθεί η ηρεμία στην χώρα αυτή (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/02/blog-post_303.html#more).

Όμως, όπως και άλλοτε η ακροδεξιά AfD, είχε πρόσκαιρες εκλογές πτώσεις στις δημοσκοπήσεις λόγω σκανδάλων (https://www.theatlantic.com/international/archive/2019/02/german-intel-chief-plan-surveil-far-right-afd/583456/) και βίαιων πολιτικών αλλαγών στην ηγεσία της (εκδίωξη ηγετών), όταν όμως αλλάξαν οι συνθήκες (π.χ. μεγάλη εισροή λαθρομεταναστών στην Γερμανία, βιασμοί από αυτούς γυναικών, οικονομική κρίση), τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος αυτού αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο και τελικά αυτό έφτασε να γίνει το τρίτο εκλογικό κόμμα στην γερμανική Μπούντενσταγκ (Βουλή).
Το ιδιο ακριβώς συνέβη και με το ναζιστικό κόμμα στην Γερμανία παλαιοτέρα, το οποίο πάρα την βίαιη εκδίωξη πολίτικων στελεχών του, αλλα και ένα σκάνδαλο για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος αυτού από το εξωτερικά, παρόλα αυτά, πάρα τις προσωρινές εκλογικές πτώσεις λόγω αυτών των γεγονότων, κατάφερε να γίνει το μεγαλύτερο κόμμα και τελικά να γίνει κυβέρνηση των Γερμανών.
Η δε Άλις Βάιντελ, σε πρόσφατη συνέντευξή της, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μίας συμμαχίας με το συγκυβερνών στην Αυστρία ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, αλλά και με το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν (https://www.zougla.gr/kosmos/article/moldavia-to-filorosiko-sosialistiko-koma-proto-stis-ekloges---xani-tin-pliopsifia).
Σε σχέση με την πανευρωπαϊκή συμμαχία, η Άλις Βάιντελ προσθέτει πως και το ιταλικό κόμμα «Λέγκα του Βορρά» θα έπρεπε, κατά την άποψή της, «ως δεξιό κόμμα να είναι ένα πρότυπο για την Εναλλακτική για τη Γερμανία, καθώς η Λέγκα δεν έχει πλέον το στίγμα ενός ''κόμματος-παρία'', αλλά έχει φτάσει στο μέσον της κοινωνίας».
Να σημειωθεί εδώ, ότι μόλις πρόσφατα, ο γενικός γραμματέας και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Κόμματος των Ελευθέρων Χάραλντ Βιλίμσκι, είχε ζητήσει την δημιουργία μίας ευρείας συμμαχίας των επικριτικών απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρατάξεων μετά τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου.
Όπως τόνιζε ο ίδιος, αυτή η συμμαχία θα μπορούσε να συγκεντρώσει 120 έως 170 έδρες και να αναδειχθεί δεύτερη πολιτική δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο, μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες].
Επίσης, τον ιδιο μηνά, τέσσερα μέλη του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) δέχθηκαν επίθεση στο Βερολίνο, καθώς πήγαιναν να παρακολουθήσουν μια ταινία για το εβραϊκό γκέτο της Βαρσοβίας, έπειτα από μια πρόσκληση του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου προς τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος (https://www.ethnos.gr/kosmos/21108_epithesi-se-meli-toy-akrodexioy-afd-sti-germania).
Την ίδια περίοδο που συνεχίζεται η δικαστική δίωξη της AfD, ο ανύπαρκτος δημοσκοπικά πρώην πρόεδρος και εκ των ιδρυτών του κόμματος αυτού, καθηγητής οικονομικών Μπερντ Λούκε, ζητάει από δήθεν «μετριοπαθή στελέχη» της AfD, να εκδιώξουν τους ακροδεξιούς από το κόμμα αυτό.


Και όλα αυτά, σε μια μικρόψυχη για τους επικριτές του προσπάθεια να εκδικηθεί και να εκδιώξει από το κόμμα αυτό τα ακροδεξιά στελέχη του, τα οποία τον εκδίωξαν παλαιοτέρα από την εξουσία του (https://www.ccdiscovery.com/party-founder-lucke-urges-afd-members-break-with-the-right-wing-extremists).
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Γκάουλαντ, το 40% των μελών της AfD ανήκουν στην δεξιά πτέρυγα του κόμματος, ενώ εάν προσθέσει κανείς τον JA, θα έπρεπε να πει κάνεις πάνω από τα μισά μέλη της AFD βρίσκονται στον χώρο αυτό. 
Έτσι για πολλούς το να διώξει η AfD τον Χόκε, τον Κάλμπιτς και όλα τα μέλη της πτέρυγας από το κόμμα, θα ήταν ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος για το κόμμα, αφού σε μια τέτοια περίπτωση αυτό θα έχανε σχεδόν τα μισά μέλη του.

[Και επιπλέον θα έχανε πιθανώς με σημαντικό ποσοστό και τις τοπικές εκλογές σε Θουριγγία, Σαξονία και Βρανδεμβούργο μέσα στο 2019, ενώ την στιγμή αυτή το κόμμα της AfD βρίσκεται στα κρατίδια αυτά στην πρώτη ή την δεύτερη θέση, αφού τα παραπάνω στελέχη της είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους εκεί ψηφοφόρους.
Αλώστε, για πολλούς οι Γκάουλαντ-Μέυθεν και Χόκε-Κάλμπιτς παίζουν τον ρολό του «καλού και του κακού μπάτσου» στο κόμμα, με τους μεν πρώτους να κάνουν τις «ακραίες δηλώσεις», ενώ οι δεύτεροι βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου, ανάλογα εάν αυτές είναι θετικές ή όχι, αυτοί είτε να συμφωνούν με αυτές, είτε να τις αρνούνται ως τάχα «προσωπικές απόψεις» των στελεχών του κόμματος].
Ενώ, εάν υιοθετούσε και δήθεν πιο «μετριοπαθείς θέσεις», την στιγμή μάλιστα που η CDU αλλάζει την μεταναστευτική της πολιτική προς τα δεξιά (https://www.naftemporiki.gr/story/1443621/germania-to-cdu-kanei-strofi-180-moiron-sto-metanasteutiko), αντιγράφοντας στην ουσία τις θέσεις της AfD, θα έχανε και τους πιο «ριζοσπαστικούς ψηφοφόρους» της προς το CDU.
[Το ίδιο ακριβώς κάνει η ηγεσία και του SPD στην Γερμανία, η οποία κάνει στροφή προς πιο φιλολαϊκές θέσεις (https://www.protothema.gr/world/article/863669/germania-strofi-pros-ta-aristera-apo-to-spd-me-parohes-kai-uposheseis/), προκειμένου να μην χάσει άλλα στελέχη και ψηφοφόρους της τόσο προς την AfD, όσο και προς τους Πράσινους, των οποίων τα κόμματα υιοθέτησαν φιλολαϊκή ατζέντα, την στιγμή μάλιστα που οι Σοσιαλιστές υιοθέτησαν μνημονιακές οικονομικές πολιτικές.

Έτσι, στην ουσία οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας στρέφονται πιο δεξιά για να περιορίσουν τις «εκλογικές διαρροές» προς την ακροδεξιά AfD, την ίδια ώρα που οι Σοσιαλιστές της Γερμανίας στρέφονται πιο αριστερά για να περιορίσουν τις «εκλογικές διαρροές» προς τους Πράσινους].
Έτσι, στην περίπτωση αυτή θα έπαιζε στην πράξη το παιχνίδι των εχθρών του, αφού τότε θα έχανε και τα μισά σχεδόν μέλη του κόμματος του, ενώ θα έχανε παράλληλα και τους πιο δεξιούς ψηφοφόρους του.
Οπότε, το πιο λογικό για πολλούς είναι το κόμμα της AfD, να κρατήσει μια πιο μετριοπαθή στάση μέχρι να «περάσει η καταιγίδα», και να προβεί σε μια «για τα ματιά» δήθεν «αυτοκάθαρση» του κόμματος, διώχνοντας πιθανώς κάποια μικροστελέχη της δεξιάς πτέρυγας.
Αλώστε, η τακτική του CDU να αντιγράψει το προεκλογικό πρόγραμμα της AfD για την λαθρομετανάστευση, μπορεί να της γυρίσει μπούμερανγκ, αφού πολλές φορές οι ψηφοφόροι προτιμούν το «πρωτότυπο» αντί για το «αντίγραφο».  
Η δε εφημερίδα Bild αποκάλεσε πρόσφατα για την AfD ως «κόμμα των στρατιωτών και των δικηγόρων», επειδή πάνω από πέντε από τους 38 υποψηφίους της λίστας της για τις κρατικές εκλογές στην Θουριγγία είναι αστυνομικοί.

Ο δε Höcke λέει σαφώς και δημόσια ότι θέλει να πάρει τα απογοητευμένα μέρη των σωμάτων ασφάλειας έναντι της πολιτείας, τα οποία έχουν ως βάση τον λαό με το μέρος του κόμματος.
Επίσης, ο ίδιος κατά την διάρκεια μια ομιλίας του, τα προέτρεψε να σταματήσουν να ακολουθούν τους προϊστάμενους τους, απειλώντας ότι αν η AfD (η οποία είναι μόνιμα σφοδρή πολέμια του δανεισμού χρημάτων από το γερμανικό κράτος στην Ελλάδα) έρθει στην εξουσία, θα τα τιμωρήσει εάν αντιμάχονται τον γερμανικό λαό.

Την ίδια χρονική περίοδο, στην Στουτγάρδη, μια φράξια του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), απαίτησε να τερματιστεί η εσωκομματική «αστυνόμευση», την οποία δημιούργησε η ίδια η ηγεσία του κόμματος αυτού, φοβούμενη την παρακολούθηση της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών (https://www.documentonews.gr/article/germania-sklhrh-fraxia-ths-akrodexias-afd-kataggellei-eswkommatikh-astynomeysh).
Η δε Βαυαρική AfD συγκεντρώθηκε πρόσφατα στο Greding για το συνέδριο του κόμματος. Την πρώτη ημέρα της συνάντησης, το κόμμα κήρυξε πόλεμο στον σοσιαλισμό.
«Εμείς για την Βαυαρία στα δεξιά», «Εμείς για την Γερμανία στα αριστερά» - δύο αφίσες δίπλα στη σκηνή δείχνουν προς την κατεύθυνση που θέλει να θέσει το κόμμα στο προσκήνιο στην ευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία. 
Επιστροφή στην Ευρώπη των εθνικών κρατών, η υποταγή στην ΕΕ που συρρικνώνεται, ακόμη και έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση - το "Dexit", θέλει η AfD να διαφημίσει στην προεκλογική της εκστρατεία. 
Στην συνδιάσκεψη του κρατικού κόμματος, ο βαυαρικός κορυφαίος υποψήφιος Bernhard Zimniok κάλεσε τα μέλη να ασκήσουν μεγαλύτερη πολεμική για τις εκλογές της ΕΕ τον Μάιο:
«Η συμπεριφορά του κόμματός μας ήταν λίγο άτολμη, αδύναμη τον τελευταίο καιρό. Είμαστε εδώ μαζί, για να δείξουμε την ενότητα μας πάνω απ 'όλα χωρίς φόβο» τόνισε ο ίδιος. 
Ο δε Martin Sichert, ο πρόεδρος της AfD στην Βαυαρία, δήλωσε από την πλευρά του:
«Όλα τα παλιά κόμματα είναι ενωμένα από το κοινό όνειρο μιας σοσιαλιστικής Ευρώπης, η οποία ελέγχει τους ανθρώπους της ΕΕ από τις Βρυξέλλες και έχουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα σε όλους τους σοσιαλιστές εκεί έξω.
Ανεξάρτητα από το αν λέγονται Γιούνκερ, Weber, Μέρκελ, Nahles, Söder, Roth ή Lindner, εμείς είμαστε εδώ επειδή αγαπάμε την ελευθερία και γιατί να μην πάρετε την γη μας». 
Τον Φεβρουάριο, εκλέχτηκε στην Βαυαρία ως αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος αυτού, ο Ralf Özkara, ο οποιος και θεωρείται υποστηρικτής της δεξιάς εθνικής πτέρυγας του κόμματος και πολιτικός σύμμαχος του Björn Höcke. 
Στην Γαλλία, κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της χώρας αυτής, Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζει κρυφά δημοψήφισμα ως απάντηση στα αιτήματα των Κίτρινων Γιλέκων, σε μια προσπάθεια να επιλύσει την κοινωνικο-οικονομική κρίση και το κίνημα, το οποίο τον έχει φέρει σε αδιέξοδο (https://www.defence-point.gr/news/etoimazei-kryfa-dimopsifisma-o-makron-os-apantisi-sta-kitrina-gileka).
Ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος προσπαθεί με την Μέρκελ να «αναβιώσει» την οριστική νεκρή στην ουσία πια ΕΕ και τον λεγόμενο Ευρωστρατό μέσω του λεγομένου «Γαλλογερμανικού Άξονα» (https://www.triklopodia.gr/%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%8C%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E/#).
Στην Ισπανία, υποστηρίχτηκε τον Φεβρουάριο από την ενωμένη πια ισπανική αντιπολίτευση (το δεξιό Λαϊκό Κόμμα, οι Ciudadanos και η ακροδεξιά Vox), η έναρξη συλλαλητηρίων για την πτώση της κυβέρνησης του σοσιαλιστή Σάντσεθ, και ζητώντας τους να «πετάξουν τον Πέτρο Σάντσεθ από το μέγαρο της Μονκλόα».
Η συντηρητική αντιπολίτευση θεωρεί πως ο Σάντσεθ «εξευτελίζει» την Ισπανία θεσπίζοντας έναν διαμεσολαβητή στον διάλογο με την Καταλονία.
Ο δε ηγέτης του ΡΡ Πάβλο Κασάδο, του οποίου την αντιπολιτευτική τακτική δυσχεραίνει η μεγάλη άνοδος του ακροδεξιού Vox (το οποίο εκτός των άλλων αντιτίθεται και στην απομάκρυνσή των οστών του Φράνκο από το Μαυσωλείο των εθνικών ηρώων της Ισπανίας), απείλησε και με κατάθεση πρότασης μομφής στο Κοινοβούλιο (ανάλογη με εκείνην που έριξε τον Μαριάνο Ραχόι και ανέδειξε πρωθυπουργό τον Σάντσεθ).
Ενώ τόνισε πως ο ορισμός ενός διαμεσολαβητή με τους Βάσκους και Καταλανούς αυτονομιστές αποτελεί «ότι σοβαρότερο έχει βιώσει η Ισπανία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 23ης Φεβρουαρίου.
Το ΡΡ, άλλωστε, ανησυχεί πως ο διάλογος, που πρόκειται να ξεκινήσει ο Σάντσεθ με τους Βάσκους και τους Καταλανούς θα αποτελέσει ακόμη μία θρυαλλίδα για την προβολή του Vox, το οποίο πρωτοστατεί στις εθνικιστικές αντιδράσεις. Από την μεριά του, ο Άλμπερτ Ριβέρα των Ciudadanos κάλεσε στην δημιουργία ενός «κοινωνικού μετώπου» κατά του Σάντσεθ.

Την ίδια στιγμή, τόσο ο Κασάδο όσο και ο Ριβέρα έχουν αναφερθεί σε διάφορες περιπτώσεις στην ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους εναντίον του Σάντσεθ.
Ο ηγέτης του ΡΡ κάλεσε όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου να προσέλθουν μαζικά στις διαδηλώσεις, ενώ έχει μακρές συνομιλίες με τους Ριβέρα και Σαντιάγο Αμπασκάλ του Vox, όπως και με τους εκπροσώπους της Συμμαχίας των Καναρίων, την Ένωση του Λαού της Ναβάρας, του Foro Asturias και του Κόμματος της Αραγονίας, καθώς και με την Ένωση Θυμάτων Τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με πηγές του PP και των Ciudadanos, αμφότερα τα κόμματα συμφώνησαν πως στις διαδηλώσεις αυτές δεν θα υπάρχουν σημαίες κομμάτων αλλά μόνο αυτή της Ισπανίας (https://www.zougla.gr/kosmos/article/ispania-silalitirio-tis-deksias-antipolitefsis-ke-tou-akrodeksiou-vox-gia-tin-ptosi-tis-kivernisis).
Στην Ισπανία τελικά, μετά την απόρριψη του προϋπολογισμού από το Ισπανικό κοινοβούλιο, ο τωρινός Ισπανός πρωθυπουργός Σάντσεθ, προκήρυξε πρόωρες εκλογές, οι οποίες θα διενεργηθούν τις 28 Απρίλιου του 2019.
(Να σημειωθεί εδώ, ότι τον Απρίλιο του 2019, γίνονται σημαντικές εκλογές εκτός από την Ισπανία και στο Ισραήλ).
Αν δε το ακροδεξιό VOX αποσπάσει ένα καλό εκλογικό ποσοστό στις εκλογές του Απριλίου στην Ισπανία, θα καθιερωθεί ως εάν ανερχόμενο κόμμα στην χωρά αυτή, ενώ η πιθανή του επιτυχία στις εθνικές εκλογές θα το βοηθήσει παράλληλα να εκτοξευτεί και στις ευρωεκλογές του ίδιου έτους.
Αν δε τα δεξιά κόμματα της Ισπανίας αποσπάσουν την πλειοψηφία των εδρών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του Απριλίου (https://www.zougla.gr/kosmos/article/ispania-ta-tria-komata-tis-deksias-stoxevoun-stin-pliopsifia-ton-edron-tis-voulis), μπορούν να σχηματίσουν έναν σχηματισμό της δεξιάς, δηλαδή των CIUDADANOS-Λαϊκού κόμματος και VOX (όπως τους ανάλογους δεξιούς συνασπισμούς σε Αυστρία, Ιταλία), με την συμμετοχή και του ακροδεξιού VOX, στο πρότυπο του σχηματισμού της δεξιάς στην Ανδαλουσία.
Μπορεί όμως το κόμμα αυτό, να μην μπει απευθείας σε μια κυβέρνηση δεξιάς, αλλά να στηρίξει μια κυβέρνηση μειοψηφίας CIUDADANOS και Λαϊκού κόμματος ή εάν τα κόμματα αυτά συμμαχήσουν με τους σοσιαλιστές σχηματίζοντας νέα κυβέρνηση μνημονιακού τύπου, το ακροδεξιό VOX μπορεί να μην συμμετάσχει του σε κυβερνητικές συνεργασίες (http://www.reporter.com.cy/international/article/463147/pros-tin-italopoiisi-tis-badizei-i-ispania-meta-ton-kommatiko-katakermatismo).
Και μέσω της μη συμμέτοχης του αυτής, να αφήσει τα μνημονικά κόμματα να φθαρούν από τις πολιτικές τους και να «εισπράξει» αυτό «εκλογικά και δημοσκοπικά άφθαρτο» όλη την δημοσκοπικά άνοδο από την εκλογική δυσαρέσκεια των Ισπανών προς τα κόμματα αυτά και τις πολιτικές τους.
 Στην Ισπανία επίσης, ο νυν πρωθυπουργός του κράτους αυτού, ετοιμάζεται να προκηρύξει εκλογές μέσα στο 2019, αμέσως μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού της χώρας, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ισπανίας (https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B7%CF%81%CF%8D%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%89%CF%81%CE%B5.html).
Στις δε πρόωρες εκλογές στην Ισπανία (https://www.zougla.gr/kosmos/article/ispania-i-sosialistes-proigounte-se-dimoskopisi-gia-tis-prores-ekloges, http://www.efsyn.gr/arthro/telos-i-kyvernisi-santseth-proores-ekloges-stin-ispania, http://www.capital.gr/diethni/3344081/proores-ekloges-stin-ispania-me-mpalanter-tin-akrodexia), αλλα παράλληλα και στις εξίσου πιθανές εκλογές σε Μεγάλη Βρετάνια, Ιταλία, ακόμα και Γερμανία (https://www.liberal.gr/arthro/240325/diethni-themata/2019/kuberniseis-upo-prothesmia-se-ispania-italia-bretania.html, http://www.onalert.gr/stories/ispania-germania-italia-ekloges-kai-anakatatakseis/76782), τα αντιευρωπαϊκά κόμματα των κρατών αυτών (Λέγκα, VOX, καθώς και τα κόμματα που τάσσονται υπέρ του BREXIT), θα έχουν την πλήρη στήριξη του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του νυν προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Στηβ Μπανόν.
Έτσι στην Ισπανία, με βάση τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, το δεξιό Λαϊκό λήμμα λαμβάνει σε αυτές 21%, οι Σοσιαλιστές το 24%, οι Ciudadanos το 16%, οι Podemos το 14%, ενώ το ακροδεξιό VOX το 13%.
Στην Ιταλία, Κορυφώνεται η κόντρα μεταξύ του Μακρόν και του Σαλβίνι, αφού το Παρίσι ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στην Ρώμη, με αφορμή τόσο την γνωστή σύγκρουση του Μακρόν με τον επικεφαλής της Λέγκας και υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι.
Κυρίως όμως, λόγω των πολίτικων επαφών του έτερου αντιπροέδρου της Ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, με τα Κίτρινα Γιλέκα της Γαλλίας (https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%8C%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CF%84.html).
[Η δε κόντρα αυτή του Ιταλού Ματέο Σαλβίνι με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, θυμίζει κατά πολύ την διαμάχη του Ρωμαίου Ιούλιου Καίσαρα με τον Γαλάτη ηγέτη Βερκικεντορίξ, για την κυριαρχία στην Βορειοδυτική Ευρώπη και την Γαλατία (https://alophx.blogspot.com/2018/06/blog-post_1.html).
Τότε ο Καίσαρας πολεμούσε για την αύξηση της πολιτικής του επιρροής, αλλά και λόγω των χρυσορυχείων τους, τους Γαλάτες για να τους κατακτήσει, όπως ακριβώς σήμερα και ο Σαλβίνι πολεμά την νυν Γαλλική κυβέρνηση, με στόχο τόσο να αυξήσει την πολιτική του επιρροή, όσο και του τεράστιου μέρους του Ιταλικού χρέους που κατέχει σήμερα η Γαλλία (https://www.liberal.gr/arthro/239149/diethni-themata/2019/gallia-kai-italia-paizoun-me-ti-fotia-pano-se-mia-isonbombasin-285-dis-euro.html).

Η δε μάχη των ευρωεκλογών (http://www.efsyn.gr/arthro/ligo-prin-apo-tin-afixi-tis-akrodexias-diethnoys), θυμίζει σε πολλούς την μάχη του Καίσαρα με τον Βερκικεντορίξ κατά την πολιορκία της Αλεσίας, κατά την οποία οι Γαλάτες ηττήθηκαν ολοκληρωτικά, ενώ ο Καίσαρας θριάμβευσε.
Έτσι, υποστηρίζεται ότι θα έρθει και το πολιτικό τέλος του Μακρόν εάν ηττηθεί συντριπτικά στις ευρωεκλογές, και ταυτόχρονα απέτυχε παταγωδώς τόσο ο εθνικός διάλογος που ξεκίνησε με τους Γάλλους, όσο και το δημοψήφισμα που ετοιμάζει στην Γαλλία (https://www.defence-point.gr/news/etoimazei-kryfa-dimopsifisma-o-makron-os-apantisi-sta-kitrina-gileka).

Και κυριολεκτικά, ο Γάλλος Μακρόν είναι μια αποτυχημένη έκδοση του Γαλάτη Βερκικεντορίξ, αφού ο Μακρόν κατάφερε να διχάσει πλήρως όλο τον Γαλλικό λαό σε μόλις ένα χρόνο μετά την ανάληψη της ηγεσίας της Γαλλίας από τον ίδιο και να τον στρέψει εναντίον του, ενώ αντίθετα ο Βερκικεντορίξ ένωσε όλους τους Γαλάτες, οι οποίοι ενωθήκαν υπό την ηγεσία του με τεράστιο ενθουσιασμό μέχρι τέλους.
Όσον αφορά την πολιτικά υποκινούμενη από τους αντιπάλους του σκέψη για παραπομπή σε δική του Ματέο Σαλβίνι (https://www.zougla.gr/kosmos/article/ipo-eksetasi-i-parapompi-tou-m-salvini-se-diki), με την οποία διαφωνεί η πιο μεγάλη πλειοψηφία του Ιταλικού λαού (http://www.enikos.gr/international/623287/to-57-ton-italon-kata-tis-arsis-tis-asylias-tou-mateo-salvini), αυτή θυμίζει την αντίστοιχη προσπάθεια καθαίρεσης και εξαναγκασμό σε δική του Καίσαρα από τους πολιτικούς του αντίπαλους, καθώς και τον πρώην συμμάχου του Πομπήιο στην Τριανδρία (https://alophx.blogspot.com/2016/11/blog-post_27.html).
Κάποιοι λένε ότι μπορεί και οι μέχρι τώρα σύμμαχοι του Σαλβίνι στον κυβερνητικό συνασπισμό, τα Πέντε Αστέρια, να στηρίξουν πρόταση μομφής εναντίον του, υπό τον ζηλιάρη (και πραγματικό) ηγέτη τους (αντί της μαριονέτας που φαίνεται μπροστά, του Λουίτζι Ντι Μάιο) Μπέπε Γκρίλο.
Ο δε Γκρίλο, βλέπει οργισμένος την δημοτικότητα του κόμματος του να πέφτει, ενώ αντίθετα του Σαλβίνι και του κόμματος του να αυξάνεται (ακριβώς με την ζήλια που έβλεπε ο Πομπήιος την αύξηση της δημοτικότητας του πρώην συμμάχου του Καίσαρα).
Έτσι, εάν τα Πέντε Αστέρια στηρίξουν κάποια στιγμή αυτή την πρόταση μομφής ενάντια στον Σαλβίνι (https://www.naftemporiki.gr/story/1442284/stin-italiki-gerousia-to-aitima-parapompis-tou-salbini-se-diki), ως ένας «νέος Καίσαρας» (https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_54.html), θα αναγκαστεί να διαβεί τον «δικό του Ρουβίκωνα» (https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_23.html) και με μια «νέα πορεία προς την Ρώμη» να ρίξει τον νυν κυβερνητικό συνασπισμό (http://www.kathimerini.gr/1009336/article/epikairothta/kosmos/dw-senaria-gia-prowres-ekloges-sthn-italia-to-kalokairi, https://www.liberal.gr/arthro/239702/diethni-themata/2019/o-mario-ntragki-gia-prothupourgos.html).
Τότε η χώρα αυτή θα αναγκαστεί με μεγάλη βεβαιότητα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, τις οποίες σχεδόν σίγουρα θα κερδίσει ο Σαλβίνι και ο δεξιός συνασπισμός (http://www.capital.gr/diethni/3345350/mateo-salbini-me-selfie-stin-exousia), ο οποίος θα γίνει πιθανότατα και ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, αποδίδοντας πιθανώς για κάποιους στην περίπτωση αυτή και αυτονομία στην Βόρεια Ιταλία (https://www.tribune.gr/world/news/article/554878/kindyneyei-me-diamelismo-i-italia-i-legka-yponomeyei-tin-enotita-tis-choras.html)].
Παράλληλα, με την πιθανή υποψηφιότητα του στις ευρωεκλογές (https://www.naftemporiki.gr/story/1444378/to-stoixima-ton-euroeklog) για πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/02/blog-post_860.html), ο Σαλβίνι βοηθάει με την πανευρωπαϊκή δημοφιλία του την «ώθηση» των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων σε αυτές (http://www.fmvoice.gr/index.php/kosmos/diethneis-exelixeis/item/211468-mateo-salvini-kavala-sto-alogo, http://www.sigmalive.com/news/politics/euroekloges/555305/dimoskopisi-proto-komma-i-kentrodeksia-megali-afksisi-akrodeksias).
[Αν όντως τα πράγματα συμβούν κατά τον τρόπο αυτό, κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι ευρωεκλογές του 2019 θα είναι οι τελευταίες, όπως ακριβώς και οι ευρωεκλογές του 1979 σαράντα χρόνια πριν ήταν οι πρώτες.
Ειδικά για την Γερμανία, υποστηρίζεται ότι ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές για την παρούσα κυβέρνηση των Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλιστών, θα οδηγήσει σε άμεσες πολίτικες εξελίξεις στο κράτος αυτό.
Έτσι, πολλοί υποστηρίζουν ότι ενδέχεται, λοιπόν, η Άγκελα Μέρκελ να οδηγηθεί σε παραίτηση, αν η ψήφος των Σοσιαλοδημοκρατών καταρρεύσει στο 15% ή ακόμα πιο κάτω στις προσεχείς ευρωεκλογές.
Σε μια τέτοια περίπτωση λένε οι ίδιοι πολιτικοί αναλυτές, οι Σοσιαλοδημοκράτες θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση συνασπισμού και η Γερμανία είτε θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, με άλλον Χριστιανοδημοκράτη υποψήφιο για την Καγκελαρία.
Ή αλλιώς με μια κυβέρνηση συνασπισμού με άλλη σύνθεση, με την συμμετοχή των Χριστιανοδημοκρατών, των Φιλελεύθερων και των Πρασίνων, σε ένα «ουράνιο τόξο», με άλλον ίσως Καγκελάριο].
Ενώ μετά από αυτές, μπορεί να προκαλέσει και πρόωρες εκλογές στην Ιταλία, στις οποίες θα σαρώσει με βάση όλες τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, αξιοποιώντας και κεφαλαιοόνοντας παράλληλα και την επερχόμενη επιτυχία του στις ευρωεκλογές.

Την ίδια περίοδο, η Σλοβενία κατηγόρησε τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Τσαγιάννη και τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, για ιστορικό αναθεωρητισμό λόγω των δηλώσεων που έκαναν σε τελετή μνήμης για τα θύματα της Ιταλίας κατά τις σφαγές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι δε Ταγιάνι και Σαλβίνι μίλησαν σε εκδήλωση που έγινε την Κυριακή στην Μπασόβιτζα, κοντά στα σύνορα με την Σλοβενία, εκεί όπου πολλά από τα θύματα σκοτώθηκαν από τους Γιουγκοσλάβους παρτιζάνους του Τίτο στην διάρκεια του Β` Παγκοσμίου πολέμου. O Σαλβίνι συνέκρινε "τα παιδιά που πέθαναν στο Άουσβιτς με τα παιδιά που πέθαναν στην Μπασόβιτζα".

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι είπε ότι "χιλιάδες αθώα θύματα σκοτώθηκαν επειδή ήταν Ιταλοί, από στρατιώτες που φορούσαν ένα κόκκινο αστέρι στο κεφάλι τους".

Ο Ταγιάνι έκλεισε την ομιλία του ανακράζοντας, "Ζήτω η ιταλική Ίστρια, ζήτω η ιταλική Δαλματία", αναφερόμενος σε εδάφη που ανήκαν στη Ιταλία κατά το μεσοδιάστημα των δύο πολέμων και που σήμερα αποτελούν τμήμα της Σλοβενίας και της Κροατίας.
Ο Σλοβένος Πρόεδρος Μπόρουτ Παχόρ είπε ότι "δεν υπάρχουν μάρτυρες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας" και πρόσθεσε: "Εκφράζω τη βαθιά μου ανησυχία έναντι των απαράδεκτων δηλώσεων των ανώτατων Ιταλών αξιωματούχων που υπονόησαν ότι αυτοί οι σκοτωμοί ήταν εθνοκαθάρσεις", αναφέρει ο Σλοβένος Πρόεδρος σε επιστολή του προς τον Ιταλό ομόλογό του Σέρζιο Ματαρέλα.

"Πρόκειται για απαράδεκτο ιστορικό αναθεωρητισμό. Ο φασισμός ήταν γεγονός και στόχος του ήταν η καταστροφή Σλοβένων πολιτών", έγραψε στο twiter ο Σλοβένος πρωθυπουργός Μάριαν Σάρετς (http://www.capital.gr/diethni/3343198/i-slobenia-katigorei-tagiani-kai-salbini-gia-anatheoritismo-tou-b-pagkosmiou-polemou).

[Εδώ να σημειωθεί ότι ο ηγέτης της Λέγκα στην Ιταλία, Ματέο Σαλβίνι, είναι ιδιαίτερα διάσημος και στην Ελλάδα σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, όπως ακριβώς είναι και ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν (https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7.html)].
Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις στην Ιταλία, η Λέγκα λαμβάνει το 35%, η Forza Italia το 9%, τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας το 4,5%, οι Σοσιαλιστές το 17,5% τα Πέντε Αστέρια το 22,2%, ενώ εάν ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Ρέντσι ιδρύσει νέο κόμμα, αποχωρώντας από τους Σοσιαλιστές, αυτό θα φτάσει στο 8% (στην περίπτωση αυτή οι Σοσιαλιστές θα πέσουν στο 9%).
Στην Μεγάλη Βρετανία, μέσα στον Φλεβάρη του 2019, ιδρύθηκε και επίσημα νέο Κόμμα για το Brexit με τις ευλογίες του Νάιτζελ Φάρατζ, του πρώην επικεφαλής του κόμματος UKIP, με το όνομα «Κόμμα για το Brexit», του οποίου επικεφαλής του είναι η Κάθριν Μπλέικλοκ.

Η αναγνώριση του νέου κόμματος θα του επιτρέψει να θέσει τους υποψήφιους του για τις επόμενες γενικές εκλογές και ήδη έκανε γνωστό ότι θα υπάρχουν υποψήφιοι στην Αγγλία, την Ουαλία, και στην Σκοτία.

 Επιπλέον, ο Νάιτζελ Φάρατζ, δήλωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα με το Κόμμα για το Brexit στις ευρωεκλογές του Μαΐου, εάν η Βρετανία δεν αποχωρήσει από την ΕΕ μέχρι τότε (https://www.defence-point.gr/news/ki-episima-quot-komma-gia-to-brexit-quot-me-tis-quot-eylogies-quot-toy-naitzel-faratz).
Στην Μεγάλη Βρετανία, οι Συντηρητικοί βρίσκονται δημοσκοπικά αυτή την στιγμή στο 41%, οι Εργατικοί στο 30%, οι Φιλελεύθεροι στο 10%, το Ukip στο 5%, οι Πράσινοι στο 5%, ενώ το Σκωτσέζικο κόμμα Ανεξαρτησίας επίσης στο 5%.

Στην δε ΕΕ, η οποία αναμένεται να έχει σύντομα το τέλος της ΕΣΣΔ για τον Σόρος (https://emea.gr/%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B6-%CF%83%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C-%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF-%CE%B8%CE%B1-%CE%B3/562143/562143/, https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BF-%CF%83%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81.html), τόσο λόγω των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, όσο και λόγω της επερχόμενης σύμφωνα και με διεθνή πρακτορεία, οικονομικής κρίσης που θα έρθει σύντομα σε αυτή (https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/751030_bloomberg-poies-ipa-poia-kina-i-ee-einai-makran-i-sovaroteri-apeili).

Με βάση δε τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, οι ευρωσκεπτικιστές θα μπορούσαν να κερδίσουν πάνω και 100 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο και στην συνέχεια να μπορέσουν μέσω της πολιτικής τους ισχύος να παραλύσουν την ΕΕ εκ των έσω (https://www.huffingtonpost.gr/entry/mporoen-oi-eeroskepikistes-na-paralesoen-ten-ee-ek-ton-eso_gr_5c62bde7e4b0ab4bc4e29601, https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2019-02-11/european-parliament-election-won-t-break-the-eu, https://www.ecfr.eu/specials/scorecard/the_2019_European_election).
Την ίδια περίοδο πολλά λαϊκά κινήματα (χρηματοδοτούμενα και υποστηριζόμενα ή μη από το εξωτερικό), έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και εκτός Γαλλίας (οπού τα «κίτρινα γιλέκα» ζητούν την παραίτηση του προέδρου της χώρας Μακρόν), ζητώντας και αυτά την παραίτηση των κυβερνήσεων των χωρών τους.
(π.χ. σε Αιτή-https://www.zougla.gr/kosmos/article/aiti-nea-episodia-stis-sinexizomenes-diadilosis---enas-nekros-sto-port-o-prens, Βενεζουέλα όπως και στο παρελθόν-http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/02/120.html, στο Σουδάν-https://www.zougla.gr/kosmos/article/soudan-se-katastasi-ektaktis-anagis-kirikse-ti-xora-o-proedros-mpasir, αλλά και σε Σερβία-http://corfiatiko.blogspot.com/2019/02/blog-post_271.html, Ρουμάνια- https://www.zougla.gr/kosmos/article/roumania-xiliades-roumani-stous-dromous-gia-na-iperaspis8oun-to-kratos-dikeou, Αλβανία-https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2/# και Ισπανία-ttps://www.youtube.com/watch?v=7ZDcwe-us48).
Το ιδιο χρονικό διάστημα, στην γειτονική Ελβετία και συγκεκριμένα στην πόλη της Γενεύης, οι πολίτες ψήφισαν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα θρησκευτικά σύμβολα, θα απαγορευθούν βίαια (https://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%8D/#).
Στην Ουκρανία, τον Μάρτιο θα διενεργηθούν προεδρικές εκλογές στο κράτος αυτό, τις οποίες με βάση τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, ο νυν ακροδεξιός και αντιρώσος πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο πιθανότατα θα χάσει με μεγάλη διαφορά.
[Για να αποφύγει δε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Ποροσένκο ετοιμάζεται είτε να προβεί σε νοθεία για να ξαναεκλεγεί (https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/184629_einai-o-klooyn-poy-tha-gelasei-teleytaios), ή σε περίπτωση που δεν κατορθώσει την επανεκλογή του με τον τρόπο αυτό, τότε μπορεί ακόμα και να προχωρήσει σε πολεμική σύρραξη με την Ρωσία, προκειμένου να αναβάλει τις εκλογές, όπως έχει ήδη κάνει μια φορά ο ίδιος στην χώρα αυτή].
Στην Ουκρανία, επίσης, ο πρόεδρος του κράτους αυτού, ο νεοναζιστής Ποροσένκο, με πραξικοπηματικό τρόπο επέβαλε με νομό στο κρατικό σύνταγμα (!!!) την καταναγκαστική (!!!) ένταξη της χώρας αυτής ταυτόχρονα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ (https://www.protothema.gr/world/article/862779/sto-sudagma-tis-oukranias-o-stohos-tis-edaxis-sto-nato-kai-tin-ee/).
Στις δε πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Μολδαβία, πρώτο αναδείχθηκε το φιλορωσικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, εξασφαλίζοντας ποσοστό άνω του 30%, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του προέδρου Ίγκορ Ντοντόν κέρδισε το 31,4% των ψήφων, το ACUM -ένας φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός- το 26% και το Δημοκρατικό Κόμμα του εκατομμυριούχου Βλαντ Πλαχότνιουτς, το οποίο είχε την πλειοψηφία στο απερχόμενο κοινοβούλιο, το 24%.
Το κόμμα του επιχειρηματία Ίλαν Σορ, που έχει καταδικαστεί για μια υπόθεση διαφθοράς, επίσης κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο με 8,5%.
Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, κανένα κόμμα δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία για να τερματίσει τον διχασμό στην χώρα αυτή (https://www.zougla.gr/kosmos/article/moldavia-to-filorosiko-sosialistiko-koma-proto-stis-ekloges---xani-tin-pliopsifia).
Στην Βραζιλία, Ο γερουσιαστής Εντουάρντο Μπολσονάρο, ο τρίτος γιος του προέδρου της χώρας αυτής, Ζαΐρ Μπολσονάρο, ανακοίνωσε ότι θα ενταχθεί στο κίνημα του ακροδεξιού Στηβ Μπανόν. Ο Εντουάρντο Μπολσονάρο θα εκπροσωπήσει τις χώρες της Λατινικής Αμερικής στο Κίνημα, ανακοίνωσε το Σάββατο η οργάνωση του Μπανόν.

Υπό την ηγεσία του Μπανόν και του Ευρωπαίου εταίρου του, λαϊκιστή πολιτικού, ηγέτη του βελγικού Λαϊκού Κόμματος, του Μισέλ Μοντρικαμέν, το Κίνημα (όπως ονομάζεται η οργάνωση του Μπανόν) προγραμματίζει την πρώτη του σύνοδο στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο, δύο μήνες πριν τις Ευρωεκλογές.
Tο Κίνημα, το οποίο είναι στην ουσία ένα δίκτυο στήριξης για τα ευρωπαϊκά αντισυστημικά κόμματα, απορρίπτει την επιρροή της παγκοσμιοποίησης και στηρίζει λαϊκιστές υποψηφίους, ενώ με την προσθήκη της Βραζιλίας, αρχίζει να παίρνει πια παγκόσμιο, αντί μόνο ευρωπαϊκό χαρακτήρα που είχε αρχικά.

Ο Μπανόν δήλωσε επίσης ότι είναι τιμή της οργάνωσής του να καλωσορίζει τον Μπολσονάρο «έναν εξέχοντα εταίρο και η Βραζιλία, ένας βασικός σύμμαχος στην Λατινική Αμερική», τόνισε «στέκεται ενωμένη στην επιδίωξή μας για προώθηση μιας λαϊκίστικης εθνικιστής ατζέντας και της κυριαρχίας των πολιτών σε όλο τον κόσμο» (https://www.zougla.gr/kosmos/article/vrazilia-o-gerousiastis-entouarnto-mpolsonarou-gios-tou-proedrou-entasete-sto-kinima-tou-akrodeksiou-stiv-mpanon).

Την ίδια περίοδο στην γειτονική με την Βραζιλία Βενεζουέλα, οπού οι ΗΠΑ απειλούν με επέμβαση (https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA.html) και για κάποιους αναμένεται εμφύλιος πόλεμος στην χώρα αυτή (https://www.zougla.gr/kosmos/article/o-nikolas-madouro-proidopi-gia-to-endexomeno-emfiliou), πολλοί πιστεύουν ότι ο Μαδούρο θα έχει σύντομα την τύχη του Καντάφι ή του Σαντάμ.

Ιδιαίτερα δε στην περίπτωση που οι ΗΠΑ εισβάλουν σε αυτή με ή χωρίς προθύμους συμμάχους (π.χ. την Κολομβία) και κυρώσεις σαν το Ιράκ ή συγκαλυμμένα σαν την Λιβύη με ομάδες κομάντο (https://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post_23.html).

[Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι ο αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό (http://oimos-athina.blogspot.com/2019/02/blog-post_81.html), ο οποίος υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, είναι ο ίδιος και μασόνος (http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/02/blog-post_64.html#ixzz5eTRbLDeV), ενώ ο Μαδούρο κατηγορείται παράλληλα για εκτενές εμπόριο ναρκωτικών (https://slpress.gr/diethni/narkotika-chezmpolach-kyroseis-kai-sti-mesi-o-madoyro/)].

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ εφαρμόζουν στην χώρα αυτή για άλλη μια φορά το λεγόμενο «δόγμα Μονρόε» (https://www.defence-point.gr/news/ipa-venezoyela-dogma-monroe-kai-o-antagonismos-me-rosia-kina-poy-emplekei-tin-elliniki-asfaleia), καθώς και τα μόνιμα σχέδια των ΗΠΑ (ιδιαίτερα επί Τραμπ) για την αντικατάσταση όλων των δήθεν «αριστερών ηγεσιών» της Λατινικής Αμερικής με νέα δεξιά και φιλοαμερικανικά καθεστώτα με την Βενεζουέλα να αποτελεί το πρώτο από αυτά και να ακολουθούν η Νικαράγουα, η Βολιβία, η Κούβα κ.λ.π. (https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_34.html, https://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_23.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%83/, https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%89%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7/).

Και φυσικά να οικειοποιηθούν τους ορυκτούς πόρους των κρατών αυτών (φυσικό αέριο, πετρέλαιο), αλλά παράλληλα και να εκδιώξουν από την χώρα αυτή τους Ρώσους και τους Κινέζους, οι οποίοι έχουν συμμαχήσει στρατιωτικά με την Βενεζουέλα (έχοντας στείλει παράλληλα και στρατό σε αυτή), αλλά ταυτόχρονα της πωλούν και όπλα και διαχειρίζονται τον ορυκτό της πλούτο.

Στο Ελ Σαλβαδόρ, νέος ηγέτης της χωράς αυτής εκλέχτηκε ο «αντισυστημικός» Ναγίμπ Μπουκέλε, αφού σάρωσε με ποσοστό 53% στις εκλογές (http://www.efsyn.gr/arthro/dimarhos-me-tin-aristera-proedros-me-ti-dexia), με τον «μη ιδεολογικό» λόγο που υιοθέτησε, κατάφερε να προσελκύσει πλήθη απογοητευμένα από τα κόμματα εξουσίας.
Από τα άλλα κόμματα που έλαβαν μέρος στις εκλογές, ο υποψήφιος του Ren (του κόμματος που ίδρυσε ο πρώην χουντικός στρατιωτικός Ρομπέρτο ντε Αμπουισόν), ήρθε δεύτερος με 31,7%. ενώ το κυβερνών FMLN, κέρδισε μόλις το 14,4% των ψήφων, γνωρίζοντας την μεγαλύτερη ήττα του από τότε που μετατράπηκε σε πολιτικό κόμμα.

[Στην δε χώρα αυτή, από τον καιρό της υπογραφής των ειρηνευτικών συμφωνιών του 1992, που έδωσαν τέλος στον εμφύλιο, το Ελ Σαλβαδόρ κυβερνήθηκε από το δεξιό κόμμα Arena και, από το 2009, από το πρώην αντάρτικο FMLN].

Κεφαλαιοποίησε δε αυτή την δυσαρέσκεια, έχοντας ως κεντρικό άξονα της προεκλογικής του εκστρατείας το αξίωμα ότι «για όλα τα δεινά της χώρας ευθύνονται αυτοί που μας κυβέρνησαν επί 27 χρόνια» και υποσχόμενος μια μεγάλη, πλην ασαφή «αλλαγή».
Ο Μπουκέλε είναι γιος του εκλιπόντος παλαιστινιακής καταγωγής επιχειρηματία Αρμάντο Μπουκέλε, ενός από τους πλουσιότερους πολίτες της χώρας, με μια αυτοκρατορία που δραστηριοποιείται από την αγορά ακινήτων και φαρμάκων μέχρι τη νηματουργία.

«Το χρήμα φτάνει, όταν κανείς δεν κλέβει» και «Επιστρέψτε τα κλεμμένα» ήταν μερικά από τα εύπεπτα συνθήματα που κυριάρχησαν στην εκστρατεία αυτού του πολιτικού που εμφανίζεται ως αντικομφορμιστής, ένας ακόμη από τους «μιλένιαλς» φανατικός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και «πέρα και πάνω από ιδεολογίες και ιδεοληψίες».
Πολλά μέλη του κινήματος του, είναι πρώην μέλη του FMLN από το οποίο ο Μπουκέλε είχε παλαιοτέρα αποπεμφθεί, του του Arena, αλλά κυρίως του του συντηρητικού κόμματος GANA, με το οποίο πολιτεύτηκε τα τελευταία επτά χρόνια, και με το οποίο κατέβηκε ως υποψήφιος.
Μάλιστα, ως πρώτη πράξη μετά την εκλογή του, ο Μπουκέλε ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει το εάν η χώρα του θα διατηρήσει ή όχι τις διπλωματικές σχέσεις με την Κίνα, πριν καν περάσει ένας χρόνος αφότου η απερχόμενη κυβέρνηση της χώρας αυτής, διέκοψε τις σχέσεις του Σαν Σαλβαδόρ με την Ταιβάν, σε μια καθαρά εχθρική κίνηση προς την Κίνα και πλήρως φιλική προς τις ΗΠΑ αντίστοιχα.

Επίσης ο Μπουκέλε, τάσσεται υπέρ του Χουάν Γκουαϊδό, του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο οποιος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας του τον Ιανουάριο. (https://www.defence-point.gr/news/epanexetazei-tis-scheseis-me-tin-kina-to-el-salvador).
Ουσιαστικά, η εκλογή αυτή, είναι μία ακόμα εξέλιξη στην προώθηση του σχεδίου των ΗΠΑ για την εκδίωξη των μη φιλικών προς ίδια καθεστώτων στην Λατινική Αμερική (https://www.zougla.gr/kosmos/article/pompeo-i-ipa-8a-kserizosoun-ton-aftarxismo-apo-nikaragoua-ke-kouva), καθώς και την «οικειοποίηση» από τις ΗΠΑ των φυσικών πόρων αυτών (https://www.zougla.gr/kosmos/article/o-stratos-den-8a-pirovolisi-tous-polites), προς «ιδίον όφελος».
Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του κράτους αυτού Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πρόσφατα ότι οι ΗΠΑ απελευθέρωσαν πλήρως την Μέση Ανατολή (Συρία, Ιράκ) από τον ISIS, και ότι θα επιστρέψει οπότε χρειαστεί για να υπερασπίσει το Ισραήλ.

[Η υποκριτική αυτή διατύπωση του Τραμπ, θυμίζει κατά πολύ την δήθεν «απελευθέρωση των Ελλήνων» που είχε διακηρύξει ο Φλαμινίνος στα Ίσθμια, όταν νίκησε τον Έλληνα βασιλιά της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας Φίλιππο τον Ε’, δηλώνοντας παράλληλα και αυτός ότι οι Ρωμαίοι θα επιστρέψουν οπότε χρειαστεί στην περιοχή για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα τους.

Και όλα αυτά, πάρα τις ορθότατες προειδοποιήσεις του τότε μεγάλου Έλληνα από την Ναύπακτο Αγελαίου, ο οποίος είχε προειδοποιήσει όλους τους Έλληνες (Μακεδόνες, Αιτωλούς, Αχαιούς, Ηπειρώτες, Θηβαίους, Αθηναίους, Σπαρτιάτες κ.λ.π.), ότι οι ίδιοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις ασήμαντες διαμάχες τους και να επικεντρωθούν στα επικίνδυνα μαύρα σύννεφα που έρχονται από την Δύση (τότε Ρώμη, τώρα ΗΠΑ)].
Ο δε «ιδιοφυής» πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τρέμει ότι σε περίπτωση που πέσει ο Μαδούρο από την εξουσία στην Βενεζουέλα, σύντομα θα έρθει και η σειρά του στην Ελλάδα, οπού η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα λέει στην περίπτωση αυτή: «Άντε και στα δικά μας», αποφάσισε να συμμαχήσει με τον Ερντογάν για να «προστατέψει» τον Μαδούρο (https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF-t%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B1.html).


Και με τον τρόπο αυτό, εξοργίζει τον Τραμπ, ο οποιος τον στηρίζει μέχρι τώρα (αλλα αν αλλάξει γνώμμη μπορεί στην στιγμή να τον διώξει και να τον αντικαταστήσει με κάποιον άλλο πιο πρόθυμο), παρά τις «έμμεσες προειδοποιήσεις» που συνεχίζει να του δίνει μέσω Ελλήνων ομογενών (http://www.enoplos.gr/2019/02/blog-post_81.html).
Τον ιδιο μήνα, στην πατρίδα μας, ο δήθεν «αλάθητος, Ελεήμων και φιλεύσπλαχνος» πάπας της Ρώμης (που αδιαφορεί για τους διωγμούς των Χριστιανών-http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/02/blog-post_554.html), ο οποίος είναι πάντα τάχα «φιλικός, υποστηρικτής προς τους Έλληνες και μέγας γνωστής της ιστορίας» αναγνώρισε παντελώς ανιστόρητα και εχθρικά προς την Ελλάδα ως γνήσιος Ιησουΐτης (δηλαδή στην πράξη υποκριτής με σκανδαλώδη συμπεριφορά), ως δήθεν «Μακεδονία» τα σλαβικά Σκόπια του Σόρος (https://ellasnafs.blogspot.com/2019/02/blog-post_78.html, http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/02/blog-post_502.html).

[Και όλα αυτά την στιγμή που και ο ίδιος παραδέχεται, ότι  οι ίδιοι οι ιερείς μεταχειρίζονται πια φρικωδώς και ανεξαιρετέως όλα τα μέλη του καθολικισμού ανεξαρτήτως ιδιότητας (https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7.htm,https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%BB.html), αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την τεράστια διαφθορά, αλλα ταυτόχρονα και την μόνιμη ηθική σήψη του Βατικανού].
Και μαζί με αυτόν, οι εξίσου πάντα εχθρικοί προς την Ελλάδα και μόνιμα παντελώς ανιστόρητοι Γερμανοί, προσπαθούν να ανακαλύψουν παντελώς ανύπαρκτες μειονότητες δήθεν «Σλάβων Μακεδόνων» στην Ελλάδα, προσπαθώντας να την διαμελίσουν σταδιακά (http://corfiatiko.blogspot.com/2019/01/blog-post_621.html).

Ως αποτέλεσμα δε των προδοτικών πράξεων του Τσίπρα, ο ίδιος και το κόμμα του παραπαίουν στις δημοσκοπήσεις, από τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι διαφωνούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία με την λεγομένη «συμφωνία των Πρεσπών» (https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%86%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9.html).
[Αλλά και λόγω της αναμενόμενης «έκρηξης» των κόκκινων δανείων, καθώς και της κακής κατάστασης της οικονομίας στην χωρά μας εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της παρούσας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των τεράστιων ευθυνών της στον τομέα αυτό (https://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/748639_ta-kokkina-daneia-voyliazoyn-trapezes-kai-oikonomia-i-kyvernisi, https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%85-rt-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA.html)].

Για την υπογραφή της οποίας ως γνωστόν, ο διεθνής κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος πλήρωσε εκατομμύρια ευρώ σε δωροδοκίες βουλευτών σε Ελλάδα και Σκόπια (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/02/250.html), τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ πέφτουν, ενώ ανεβαίνουν ταυτόχρονα αυτά της ΝΔ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/dimoskopiseis/748283_dimoskopisi-stathera-dipsifia-diafora-nd-syriza).

Όμως, ακόμα και τώρα αυτή η προδοτική και απαράδεκτη για τον Ελληνικό λαό δήθεν «συμφωνία», η οποία παραβιάζει και την Σύμβαση της Βιέννης (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypex/748676_i-symfonia-ton-prespon-mporei-na-akyrothei-paraviazei-tin-symvasi-tis), μπορεί να ακυρωθεί (https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%B1%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%82-%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%8D-%CF%84.html), εάν φυσικά βρεθεί μια αποφασισμένη και πατριωτική κυβέρνηση στην Ελλάδα (η οποία θεωρείται ακόμα και από τους Γερμανούς κυρίαρχη των ωκεανών-https://www.pentapostagma.gr/2019/02/die-welt-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%89%CE%BA%CE%B5%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%B1.html) για να αναλάβει ένα τόσο καίριας εθνικής σημασίας έργο.
Εδώ μπορεί να αναφερθεί, ότι σε επεισόδια σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο στην οδό Αγίου Δημητρίου στο ύψος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η Ελληνική αστυνομία ανέφερε ότι τόσο Ελλαδίτες, όσο και Σκοπιανοί κουκουλοφόροι, με αφορμή την συνάντηση Ελλήνων και Σκοπιανών «αναρχικών» που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ΕΚΘ επιτέθηκαν με πέτρες στις δυνάμεις της ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα το τραυματισμό ενός αστυνομικού.
Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα των αντιεξουσιαστών άνοιξε έναν πυροσβεστήρα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Για κάποιους, η συμμαχία αυτή σημαίνει πως πλέον οι υποστηριζόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ αναρχικοί κουκουλοφόροι Ελλάδας (των οποίων πολλά μέλη είναι ισλαμιστές λαθρομετανάστες, Τούρκοι, αλλά και Αλβανοί ναρκέμποροι) και Σκοπίων θα δρουν από εδώ και στο εξής μαζί, με κοινό στόχο την «ένωση» εδαφών σε ένα κρατίδιο, θέλοντας να αρπάξουν την πάντα Ελληνική Μακεδονία από την πατρίδα μας (https://odysseiatv.blogspot.com/2019/02/blog-post_52.html)].

Επειδή δε η αδίστακτη προδοτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι έρχεται συντριβή στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην χωρά, ετοιμάζεται να προβεί στην μαζική «Ελληνοποίηση» εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών στην χώρα, πιστεύοντας ότι αν τους δώσει εκλογικό δικαίωμα, αυτοί θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ μαζικά (https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%8E%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%81.html).

Και αδιαφορώντας φυσικά για τους κίνδυνους που θα φέρει στην πατρίδα μας μια τέτοια κίνηση, ότι αυτή θα επιφέρει πληθυσμιακή αλλοίωση της πατρίδα μας, τον σταδιακό εξισλαμισμό της.
Καθώς και βίαιες συγκρούσεις ντόπιων και ξένων, εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί από αυτούς είναι φανατικοί ισλαμιστές και θα θέλουν να επιβάλουν με την βία τον ισλαμικό νομό στην Ελλάδα.
[Και σαν μην έφτανε το αναμενόμενο ξεπούλημα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας από την υποταγμένη στον δωσίλογο Τσίπρα δημόσιο τηλεόραση, τώρα ξεκίνησε να κάνει τα ακριβώς ίδια και η εξίσου δωσιλογική ιδιωτική τηλεόραση (https://www.pronews.gr/perivallon/kairos/749234_salos-o-tasos-arniakos-mas-enimeronei-gia-ton-kairo-sti-notia-makedonia).

Και όλα αυτά την στιγμή, που οι Τούρκοι, με την επίσκεψη του δωσίλογου Τσίπρα στην Τουρκία, αμφισβητούν την Ελληνική κυριότητα των νησιών του Αιγαίου (https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%8D%CF%80%CE%BD%CE%BF-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CF%85%CF%81.html), αλλά ταυτόχρονα θέτουν και θέμα δήθεν «ανεξαρτησίας» της πάντα Ελληνικής Δυτικής Θράκης, στην οποία πρόσφατα ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα φυσικού αερίου (https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CF%81.html).

Και μάλιστα σε αυτές τους τις επιδιώξεις, έχουν ως «συμπαραστάτες και βοηθούς» και τους πάντα ανθέλληνες Γερμανούς, οι οποίοι ανακάλυψαν τάχα ότι οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της πάντα Ελληνικής Δυτικής Θράκης, καταπιέζονται δήθεν από την Ελλάδα (http://corfiatiko.blogspot.com/2019/02/o-deal.html)!!!

Και σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά, τώρα ο προδότης πρωθυπουργός της πατρίδας μας, προτείνει το μοντέλο του προδοτικού ξεπουλήματος της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας που εφάρμοσε ο ίδιος για να την παραδώσει στα χεριά των ξένων σφετεριστών, να εφαρμοστεί και στην μαρτυρική Κύπρο (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/749775_atsipras-lysoyme-kypriako-tha-lythoyn-kai-ola-ta-ellinotoyrkika), επειδή δήθεν με τον τρόπο αυτό θα «λυθεί» τάχα το Κυπριακό, μέσω ενός νέου προδοτικού σχεδίου Ανάν (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/01/blog-post_28.html)].
Τον ίδιο μηνά, η πάντα παντελώς δωσιλογική δήθεν Ελληνική Βουλή με 153 ψήφους υπέρ ολοκλήρωσε πλήρως την προδοσία για το ξεπούλημα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας υπογράφοντας το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84.html),  ενώ ταυτόχρονα τα Σκοπιά αρχίζουν να έχουν ακόμα περισσότερες διεκδικήσεις έναντι της πατρίδας μας (https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B6%CE%AC%CE%B5%CF%86-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF.html).
[Όμως τόσο στα Σκοπιά, όσο και στην Αλβανία (που Έντι Ράμα μπορεί να πέσει κατά κάποιους από διαμαρτυρίες όπως και ο Μπερίσα το 1997, με «δάκτυλο» των ΗΠΑ-ttps://www.pronews.gr/kosmos/valkania/752031_erama-me-amerikaniko-dahtylo-i-apokathilosi-toy-ektelesti-toy-kkatsifa-s, tin https://www.zougla.gr/kosmos/article/se-anavrasmo-ta-ditika-valkania-ke-to-adinamo-ergaomnes, https://slpress.gr/diethni/archise-i-antistrofi-metrisi-gia-ton-enti-rama/) κυριαρχεί ο ISIS, ο οποίος συνεργάζεται στενά με τον UCK και την Αλβανική μαφία, θέλοντας από την μια να επιβάλει την σαρία στην Αλβανία και το κατεχόμενο Κόσσοβο.

Και ταυτόχρονα θέλει επίσης να καταλάβει και εδάφη από γειτονικές με την Αλβανία χώρες (Ελλάδα, Σκόπια, Σερβία, Μαυροβούνιο), με στόχο να τα ενώσει με Κόσσοβο-Αλβανία και να δημιουργήσει με τον τρόπο αυτό την Μεγάλη Αλβανία του ναρκέμπορου και υποστηρικτή των ισλαμιστών Έντι Ράμα (http://corfiatiko.blogspot.com/2019/02/der-spiegel.html).
Εάν δε πετύχουν οι εξεγέρσεις σε Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο κατά των νυν κυβερνώντων τους, τότε μπορεί να ακολουθούσουν και άλλες βαλκανικές χώρες τον δρόμο αυτό, κάνοντας τες να κάνουν το ίδιο και ίσως και η πατρίδα μας «πάρει το παράδειγμα» και κάνει ακριβώς το ίδιο με τους δικούς της προδότες και διεφθαρμένους πολιτικούς.
Αυτές δε οι δήθεν «Βαλκανικές Ανοίξεις» (https://www.tribune.gr/world/news/article/554624/gia-valkaniki-anoixi-grafoyn-sto-twitter-meta-tis-megales-diadiloseis-sta-valkania.html) σε Αλβανία (κατά του ουσιαστικού δολοφόνου του ηρώα Κατσικά Έντι Ράμα) ή «χρωματιστές επαναστάσεις» μέσα στο 2019, εάν επιτύχουν, θα θυμίζουν τις αντίστοιχες επαναστάσεις των λαών της ιδίας περιοχής το 1989 κατά των κομμουνιστικών καθεστώτων της Ανατολικής Ευρώπης].
Στην πατρίδα μας επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να μοιράσει την ελληνική ιθαγένεια με διαδικασίες εξπρές ενόψει των εκλογών, αλλά και το Δικαίωμα ψήφου σε 43.000 αλλοδαπούς (μόνο στην Αθήνα ενώ ακόμη περισσότεροι θα το λάβουν στις άλλες περιοχές της χώρας), με στόχο να αλλοιώσει υπέρ του τα εκλογικά αποτελέσματα μέσω των «νέων αυτών ψηφοφόρων του» στις περιοχές αυτές (https://www.pentapostagma.gr/2019/02/o-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5.html).
Τον ίδιο μήνα στην Ελλάδα, οι προδότες του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν με οριοκότατη πλειοψηφία την «κατ’ αρχήν» αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος για την επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα, θέλοντας να αλλάξουν την Ορθόδοξη φύση της Ελλάδας και να την κάνα τάχα «ουδετερόθρησκη» (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/751340_itta-gia-syriza-den-perase-arthro-3-gia-tis-sheseis-kratoys, http://corfiatiko.blogspot.com/2019/02/blog-post_417.html).


Παρόλα αυτά, για την οριστική υιοθέτηση της αλλαγής του άρθρου 3 του Συντάγματος για την επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα, στην επόμενη Βουλή, η νέα κυβέρνηση που θα προέλθει από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να συγκεντρώσει για την ψήφιση του 180 ψηφους, πράγμα κατά βάση απίθανο.
[Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, ο και ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, απορρίπτει εκ νέου την άθλια συμφωνία μισθοδοσίας των κληρικών Εκκλησίας – Πολιτείας, χαρακτηρίζοντάς την ως απαράδεκτη (https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%B9%CE%B5%CF%81.html), η οποία με τους συνεχείς αντιχριστιανικούς νόμους που ψηφίζει (http://www.kivotoshelp.gr/index.php/orthodoxo-bhma/1907-ti-kanoun-simera-oi-orthodoksoi-xristianoi-oi-mathites-ton-mathiton-tou-xristoy), έχει ως τελικό ανομολόγητο στόχο τον διωγμό της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα (http://www.kivotoshelp.gr/index.php/eidhseis/1905-etsi-synevi-kai-stin-rosia)].

Οι δε πάντα «Γερμανοί (δήθεν) φίλοι μας» την ίδια περίοδο, οι οποίοι πάντα φιλικά θέλουν να μας διαμελίσουν και να μας καταστρέψουν διαχρονικά, με ένα κατάπτυστο άρθρο των γερμανικών ΜΜΕ περί παραχάραξης των συνόρων στα Βαλκάνια, υποστηρίζουν ως «νέοι Φαλμεράγιερ» ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι απόγονοι του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, αλλά ένα μείγμα από Σλάβους, Τούρκους και Αλβανούς (http://corfiatiko.blogspot.com/2019/02/die-welt.html)].
Μάλιστα τώρα η δωσιλογική συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να καταργήσει πλήρως την ιστορία του Μακεδονικού αγώνα από όλα τα σχολικά βιβλία ιστορίας (https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%B3%CF%8E.html).

Στην πατρίδα μας επίσης, ο Τσίπρας (ο οποίος ετοιμάζεται να εισάγει μαζικά λαθρομετανάστες και στα Ελληνικά σχολεία), μπορεί να προσπαθήσει επίτηδες να χάσει τις επόμενες εκλογές (https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9.htm, l https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CE%AD%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B2%CE%B5%CE%AF-2.html), για να αφήσει την «λύση» των εθνικών θεμάτων μας που ο ίδιος ξεπουλήσει, καθώς και το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» και των πλειστηριασμών ως «καυτή πατάτα» στην επόμενη κυβέρνηση.
Με στόχο όταν αυτή πέσει υπό το βάρος της λαϊκής οργής ο ίδιος να καταφέρει να ανέλθει ξανά στην εξουσία της Ελλάδας. Ή αν δεν καταφέρει αυτή την επιδίωξη του, ο Τσίπρας ετοιμάζεται να «ανακαταλάβει» μέσω μιας βίαιης (και έξωθεν) «εξέγερσης» το κράτος μέσω του παρακράτους της αριστεράς των αναρχικών που ο ίδιος εξέθρεψε (https://alophx.blogspot.com/2019/01/400-2019-update.html, https://alophx.blogspot.com/2018/12/1917-2017.html, https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.html, http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_953.html., https://alophx.blogspot.com/2018/12/2018_31.html, http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/12/o_28.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-525-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD/#).
[Και όπως Μέγας Αλέξανδρος ένωσε τους Έλληνες και μεγάλωσε την Ελλάδα, αντίθετα, ο συνονόματος του νυν ηγέτης των Ελλήνων (όπως και ο συνονόματος του γιος του Σορός) θέλουν τώρα να διχάσουν τους Έλληνες και να διαλύσουν την Ελλάδα].

Με βάση λοιπόν τις μέχρι τώρα πολιτικές εξελίξεις στον κόσμο οι διεθνείς γεωπολιτικές μεταβολές στον κόσμο μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται να είναι καταιγιστικές και ιδιαίτερα ενδιαφέροντες και εμείς δεν έχουμε πάρα να παρακολουθούμε καθηλωμένοι τα αποτελέσματα αυτών, τόσο στον κόσμο, όσο και στην πολυαγαπημένη μας πατρίδα.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ
1.          https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-501-%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82.html
2.          https://www.history-point.gr/neo-assyriaki-aytokratoria-i-polemiki-michani-tis-archaias-mesopotamias
3.          http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/02/blog-post_88.html
4.          https://www.pronews.gr/istoria/748440_aytoi-einai-oi-ploysioteroi-anthropoi-olon-ton-epohon-foto
5.          https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%B9%CE%B8%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83.html
6.          https://www.history-point.gr/mia-choyfta-kata-ton-toyrkon-exeytelismos-toy-soyleiman-toy-quot-megaloprepi-quot
7.          http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/02/blog-post_32.html
8.          https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%90%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1.html
9.          http://redskywarning.blogspot.com/2019/02/open-borders.html
10.         http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/02/blog-post_85.html
11.         http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/02/blog-post_34.html
12.         https://www.history-point.gr/ysies-669-p-ch-oi-argeioi-oplites-toy-feidonos-tapeinonoyn-toys-spartiates
13.         https://slpress.gr/koinonia/hugo-boss-o-chitler-coco-chanel-o-kemal/
14.         https://www.history-point.gr/lilanteios-polemos-o-protos-agnostos-megalos-archaioellinikos-emfylios
15.         https://www.liberal.gr/arthro/239279/apopsi/arthra/o-christianismos-euimerei-stin-asia-paroti-epideinonontai-oi-enantion-tou-dioxeis.html
16.         https://www.triklopodia.gr/%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%B2%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC-%CE%B1/#
17.         http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/02/blog-post740-byzantine-knights.html#more
18.         https://www.history-point.gr/antartopolemos-sto-vietnam-i-methodos-polemoy-poy-gonatise-tin-yperdynami
19.         http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/02/blog-post_926.html
24.         https://www.triklopodia.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-2-033-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%BD/#
25.         https://www.pronews.gr/istoria/753848_24-fevroyarioy-1975-praxikopima-tis-pytzamas-kai-oi-mazikes-syllipseis-kai
26.         https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2019/02/blog-post_25.html
27.         https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CF%83%CE%B5-80-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-40-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%BF.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου