Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ


ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Τον μηνά αυτό, συνέβησαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα πολιτικά γεγονότα στην πατρίδα μας, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην χώρα μας τους επόμενους μήνες.

Έτσι καταρχάς στην πατρίδα μας, τα ταμειακά διαθέσιμα σύμφωνα και με δηλώσεις επίσημων κυβερνητικών στελεχών, φτάνουν για μόλις δύο μήνες και μετά αν δεν υπάρξουν αλλά έσοδα (μάλλον απίθανο αφού δεν αναμένεται να υπάρξει μεγάλος αριθμός τουριστών το καλοκαίρι στην πατρίδα μας λόγω κορωνοϊού), ή βοήθεια από το εξωτερικό, μπορεί η ύφεση να φτάσει στο 10% και να έχουμε ραγδαία φτωχοποίηση του πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι και εκτόξευση της ανεργίας.
Ταυτόχρονα, ύστερα από τις δηλώσεις του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ότι θα μπορούσε αν κερδίσει τις εκλογές να κάνει συγκυβέρνηση με την ΝΔ δήθεν για «το καλό της χωράς», προετοιμάζεται σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές το κλίμα για συγκυβέρνηση των δύο αυτών κομμάτων, έτσι ώστε να λάβουν όλα τα «απαραίτητα» για την Γερμανία-ΕΕ του νέου τέταρτου μνημονίου που έρχεται στην πατρίδα μας λόγω κορωνοϊού.
[Και ήδη ακούγονται στην πατρίδα μας σενάρια για πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο].
Από ότι φαίνεται οι κυβερνώντες μας θα προσπαθήσουν να «φορτώσουν» στον κορονοϊό όλη την ευθύνη για τα νέα μέτρα του τέταρτου μνημονίου, που  οι ίδιοι θέλουν να περάσουν μαζί με όλα τα νέα βάρβαρα οικονομικά μετρά εις βάρος του Ελληνικού πληθυσμού.
Όμως, σε περίπτωση που φτωχοποιήσεις η πατρίδα μας και οι περισσότεροι Έλληνες, είναι πολύ αμφίβολο όταν κάνεις δεν θα έχει να φάει, εάν θα ακούει οποιαδήποτε τέτοιες τάχα «δικαιολογίες» και εάν στην περίπτωση που φτάσουν στην εσχάτη ένδεια αν θα νοιαστούν για τα όποια μετρά αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Αν δε γίνουν και πρόωρες εθνικές εκλογές, είτε «σύντομα», δηλαδή τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, πριν δηλαδή εξαντληθούν τα ταμειακά διαθέσιμα και παρθούν νέα μέτρα από την κυβέρνηση, μειωθούν δραματικά οι μισθοί και οι συντάξεις, ο πληθυσμός πεινάσει, και όλοι στραφούν ενάντια στην κυβέρνηση.

Αυτό φοβούνται και πολλά κυβερνητικά στελέχη ότι θα συμβεί το Φθινόπωρο, όταν κατά αρκετούς αναλυτές, μπορεί να υπάρξει ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού και τα έσοδα του κράτους και η οικονομία αναμένεται να καταρρεύσει ακόμα περισσότερο.
{Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι τέλη Ιούλη πήραν παράταση και τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια», οπότε αναλόγως του αποτελέσματος πιθανών προώρων εκλογών, θα μπορούν είτε να αρχίσουν οι κατασχέσεις και να πετούν τον κόσμο από τα σπίτια τους, είτε να πάρουν και άλλη παράταση εάν υπάρξουν ισχυρές αντιδράσεις από τον Ελληνικό λαό.
Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση της Ελλάδας προσπαθεί για πολλούς αναίτια να επιβάλλει παντού υποχρεωτικές τις μάσκες, κάτι που αναμένεται για κάποιους αναλυτές να ωφελήσει κυρίως κάποιους πωλητές μασκών και όχι τον Ελληνικό πληθυσμό}.
Το γεγονός ότι λόγω αλλαγής του εκλογικού νόμου από την πρώην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την εφαρμογή απλής αναλογικής (μόνο σε δεύτερες επαναληπτικές εάν υπάρξουν θα ισχύσει πάλι η ενισχυμένη αναλογική ύστερα από ψήφιση νόμου από την νυν κυβέρνηση της ΝΔ), σημαίνει ότι εάν το πρώτο κόμμα σε αυτές (το πιθανότερο η ΝΔ), δεν καταφέρει κατά πασά πιθανότητα αυτοδυναμία, τότε θα πρέπει είτε να διενεργηθούν σύντομα νέες εθνικές εκλογές, είτε να υπάρξει κυβέρνηση μειοψηφίας (μάλλον απίθανο).
Ή αλλιώς να υπάρξει συγκυβέρνηση ή οικουμενική κυβέρνηση των μεγαλύτερων ή των περισσοτέρων κομμάτων του Ελληνικού κοινοβούλιο, τάχα για να μην υπάρξει «ακυβερνησία και χάος» πάντα δήθεν για το καλό του λαού, και με την μόνιμη ευγενική υποστήριξη των ξένων (ΗΠΑ-ΕΕ-ΔΝΤ-Γερμανίας), αφού μία τέτοια κυβέρνηση θα έχει την απολυτή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσει όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα.
[Κάτι που δύσκολα θα έχει καλό αποτέλεσμα, αφού είναι γνωστό ότι οποίος πεινάει, ακούει και υπακούει το στομάχι του και όχι το μυαλό του, ειδικά όταν θα έχει μετατραπεί από την πεινά από πολιτισμένος άνθρωπος του 21ου Αιώνα, σε ένα «άγριο θηρίο» που θα αναζητά εναγωνίως την τροφή του και θα θέλει να τιμωρήσει αυτούς που του την άρπαξαν.
Εδώ μπορεί να ειπωθεί ότι όλη αυτή η κρίση στην πατρίδα μας εντείνεται ακόμη περισσότερο από την νέα οικονομική κρίση, η οποία αναμένεται να έρθει στον κόσμο λόγω του κορωνοϊού και αναμένεται να είναι ακόμη πιο μεγάλη από αυτή του 2008, και να φέρει στον κόσμο ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και από αυτή του παγκόσμιου οικονομικού το 1929.

Αυτό θα είναι ως συνέπεια της διακοπής των εμπορικών δραστηριοτήτων μεταξύ των καρτών, του κλεισίματος των συνόρων, της μη εισόδου τουριστών στα κράτη, με συνέπεια την πτώση των εσόδων από τον τουρισμό,
Όπως επίσης και στην επισιτιστική κρίση (και αυτή λόγω του κλεισίματος των συνόρων λόγω κορωνοϊού), όπως επίσης και λόγω του πετρελαϊκού ανταγωνισμού και της πτώσης της τιμής του πετρέλαιο παγκόσμια, εξαιτίας του ανταγωνισμού των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας (https://economico.gr/ta-thesmika-tis-ikonomias-opios-theli-na-katalavi-pou-pigeni-o-kosmos-prepi-na-di-pou-pai-to-petreleo/)].
Όμως, σε μία τέτοια περίπτωση (δηλαδή κυβέρνηση των μεγάλων κομμάτων ή οικουμενικής των περισσοτέρων), τότε αναμένεται με τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που αυτά θα πάρουν από κοινού, να ξεσηκώσουν τον Ελληνικό λαό εναντίον τους, και να καταποντιστούν πλήρως από κοινού δημοσκοπικά.
Κάτι το οποίο θα είναι επίπονο και επικίνδυνο, τόσο για τους ντόπιους επιχειρηματίες που υποστηρίζουν τα κόμματα, όπως και για τους ξένους, αφού δεν θα υπάρχουν πια άλλες φιλογερμανικές πλειοψηφικές μνημονιακές πολιτικές «συμμαχίες» και «εφεδρείες» για να χρησιμοποιήσουν αυτοί.
Σε μία τέτοια περίπτωση, εάν φυσικά τα πράγματα εξελιχθούν τελικά έτσι πραγματικά, θα υπάρχει τουλάχιστον η δυνατότητα, ο Ελληνικός λαός, απηυδησμένος από όλα τα μέχρι τότε πολιτικά κόμματα, να στραφεί σε πατριωτικές πολιτικές ενώσεις (εάν έχουν υπάρξει ή δημιουργηθεί μέχρι τότε).
Αλλιώς η άλλη πιθανότητα είναι εάν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, και υπάρξει επίσημη οικονομική χρεοκοπία της Ελλάδας, να πραγματοποιηθεί εξέγερση του λαού εναντίον των κυβερνώντων του, πραξικόπημα ή και τα δύο αυτά γεγονότα μαζί.
Και βέβαια μαζί με όλα αυτά ελλοχεύει και ο κίνδυνος, εάν τα πράγματα εξελιχθούν έτσι στην πατρίδας μας, οι Τούρκοι να εκμεταλλευτούν την περίσταση και να πραγματοποιήσουν στρατιωτική εισβολή (μερική ή ολική) στα νησιά μας, στον Έβρο ή στην Κύπρο.
[Στην δε Τουρκία, με την οικονομία της χώρας αυτής να κλυδωνίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό (http://corfiatiko.blogspot.com/2020/05/blog-post_53.html) και να ακούγονται φωνές από κεμαλικού ακόμα και για πραξικόπημα και πτώση του Ερντογάν (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/6938174_apokalypsi-tora-stin-toyrkia-fobatai-praxikopima-o-erntogan-kemalistes-erhetai-telos), ο οποίος ήδη πιέζεται από τα πολεμικά μέτωπα σε Λιβύη και Συρία (https://www.pronews.gr/opinion-makers/873290_orato-pleon-telos-toy-rt-erntogan), ο «Σουλτάνος» ίσως επιχειρήσει όπως και κάθε αποτυχημένο καθεστώς ιστορικά, να εξάγει τα εσωτερικά του προβλήματα στο εξωτερικό (http://corfiatiko.blogspot.com/2020/05/blog-post_12.html), ίσως σε συνεργασία και με την Αλβανία (http://corfiatiko.blogspot.com/2020/05/blog-post_32.html).

Και αφού ο ίδιος «δυσκολεύεται» σε Συρία και Λιβύη (http://corfiatiko.blogspot.com/2020/05/kirpi-lna.html), οι οποίες συνεργάζονται μεταξύ τους (https://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%b9-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1/,https://www.pentapostagma.gr/kosmos/6939000_ti-simainei-gia-tin-toyrkia-i-synergasia-asant-haftar), τα μόνα πολεμικά μέτωπα τα οποία μπορεί να «δοκιμάσει την τύχη του», είναι αυτά της Ελλάδας και της Κύπρου, στα οποία ίσως ο Σουλτάνος προσπαθήσει να προκαλέσει ένα «θερμό επεισόδιο» (σε Αιγαίο, Έβρο ή Κύπρο).
Βέβαια, αν όντως επιχειρήσει κάτι τέτοιο, αυτό θα είναι ρίσκο, γιατί στην πολύ πιθανή περίπτωση που αποτύχει, τότε είναι πολύ πιθανόν να χάσει πραγματικά το κεφάλι του (https://www.triklopodia.gr/%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%ba%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%b1%ce%bd/) από τους αντιπάλους του (και με την «ενθάρρυνση» και ξένων εχθρών του, π.χ. των ΗΠΑ ή της Σαουδικής Αραβίας), κάτι που αν συμβεί μπορεί να οδηγήσει την Τουρκία σε έναν άγριο εμφύλιο πόλεμο.
[Και φυσικά, ένας εμφύλιος πόλεμος στην Τουρκία, θα την κάνει να καταρρεύσει παντελώς και να ηττηθεί ολοκληρωτικά στα πολεμικά μέτωπα της Λιβύης και της Συρίας (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/6938192_i-agkyra-parasyretai-se-polemo-kai-oikonomiko-krah-apo-mnimonio-me), με τελικό αποτέλεσμα, εάν πέσει και το ισλαμικό καθεστώς του Ερντογάν στην Τουρκία και αμέσως μετά και του ισλαμιστή Σάρατζ στην Τρίπολη, τότε η μονή κυβέρνηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στον κόσμο (http://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html), να είναι μονάχα της Χαμάς στην Γάζα].
Ένας πιθανός δε εμφύλιος πόλεμος στην Τουρκία σε μία τέτοια περίπτωση, θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν νέες μαζικές ροές εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών και προσφυγών από την Τουρκία προς την πατρίδα μας και την ΕΕ.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εάν επανεκκινήσουν οι μάχες και οι στρατιωτικές συγκρούσεις στα πολεμικά μέτωπα της Λιβύης και της Συρίας, κάτι το οποίο θα έχει και αυτό ως αποτέλεσμα  να ξεκινήσουν νέες μαζικές ροές εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών και προσφυγών από τις χώρες αυτές προς την Ελλάδα και την ΕΕ.
Αυτό θα έχει τελικά ως αποτέλεσμα να ενισχυθούν κατά πολύ τα δημοσκοπικά και εκλογικά ποσοστά των ακροδεξιών, αντιευρωπαϊκών και αντιισλαμικών κομμάτων στην ΕΕ, όπως επίσης και των πατριωτικών, με συνέπεια νέες κοινωνικές συγκρούσεις στις χώρες αυτές, ως συνέπεια και της οικονομικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού που ενέκυψε στην Ευρώπη, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο].
Θα είναι άραγε αυτό το μέλλον της πατρίδας μας; 
Κάνεις δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, οπότε καλό θα ήταν να πάρουμε ως χώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα προστατεύσουν την πατρίδα μας από το να πέσει στην άβυσσο και αντίθετα θα την ανορθώσουν πολιτικά, οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά και πνευματικά και θα την φέρουν εκ νέου σε μία νέα περίοδο ακμής.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου