Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΙΝΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΙΝΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, το έτος 1.989 μ.Χ., είχε πέσει η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, εν μέσω πολλών σκανδάλων, διαφθοράς, χρηματισμού, κρυφών δάνειων σε βάρος του Ελληνικού λαού για ψηφοθηρία, αν και οι ίδιος το 1.981 μ.Χ., ως μέγας δημεγέρτης είχε πείσει τους Έλληνες ότι δήθεν με την εκλογή του το έτος αυτό θα έρχονταν η «αλλαγή και η ελπίδα» για την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο ίδιος μιλούσε για συμμαχία με την ΕΣΣΔ και έξοδο από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, οργανισμούς που κατηγορούσε για πολεμοκαπηλία και προτεκταροποίηση της Ελλάδας και για την διάπραξη αδίκων ιμπεριαλιστικών πολέμων, όμως στην συνέχεια έκανε μεγάλη πολιτική κωλοτούμπα και έγινε ο καλύτερος υποστηρικτής τους.

Αντίστοιχα, το 2.019 μ.Χ., μετά από εκλογές το ίδιο έτος, έπεσε η  κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, εν μέσω πολλών σκανδάλων, διαφθοράς, χρηματισμού, προδοσίας της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας στις Πρέσπες, δύο μνημονίων (όπως και όλων των προκάτοχων του) σε βάρος του Ελληνικού λαού για ψηφοθηρία, αν και οι ίδιος το 2.015 μ.Χ., ως μέγας λαοπλάνος είχε πείσει τους Έλληνες ότι δήθεν με την εκλογή του το έτος αυτό θα έρχονταν η «αλλαγή και η ελπίδα» για την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο ίδιος μιλούσε για συμμαχία με την Ρωσία και έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, οργανισμούς που κατηγορούσε για πολεμοκαπηλία και προτεκταροποίηση της Ελλάδας και για την διάπραξη αδίκων ιμπεριαλιστικών πολέμων, όμως στην συνέχεια έκανε μεγάλη πολιτική κωλοτούμπα και έγινε ο καλύτερος υποστηρικτής τους.

Και φυσικά, στο δημοψήφισμα που διενέργησε δήθεν εναντίον των μνημονίων, έκανε και εκεί μία μεγάλη πολιτική κωλοτούμπα, και φυσικά το «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού το έκανε «ΝΑΙ» για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Γερμανών που εξυπηρετούσε, ενώ λόγω των μνημονίων δεν μπόρεσε να δανειστεί χρήματα για να δώσει στον λαό με αντάλλαγμα ψήφους όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν από αυτόν.

Μετά από την κυβέρνηση του Ανδρέου Παπανδρέου, ακολούθησε μία κυβέρνησης Συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και Συνασπισμού της αριστεράς, από τις 2 Ιουλίου έως τις 11 Οκτωβρίου του 1989 μ.Χ. υπό τον Τζανή Τζαννετάκη λόγω της κρίσιμης κατάστασης της χώρας.

Αυτή την κυβέρνηση την διαδέχτηκε η κυβέρνηση Ιωάννη Γρίβα ως υπηρεσιακή το ίδιο έτος και αμέσως μετά αυτή του Ξενοφών Ζολώτα ως πρωθυπουργού Οικουμενικής κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ). Στην συνέχεια διενεργήθηκαν εκλογές του 1.990 μ.Χ. που έφεραν στην εξουσία τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τον Πρεσβύτερο με αυτοδυναμία.

{Ο Μητσοτάκης σύμφωνα με κάποιους με αμφισβητούμενες εσωκομματικές εκλογές πήρε την θέση του ηγέτη της ΝΔ από τον Μιλτιάδη Έβερτ}.

Αντίστοιχα, πριν την άνοδο του Τσίπρα στην εξουσία, είχαν προηγηθεί συγκυβέρνηση των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΛΑΟΣ με πρωθυπουργούς τους Γεώργιο Παπανδρέου, Παπαδήμου (ως υπηρεσιακού τεχνοκράτη πρωθυπουργού σαν τον Ζολώτα) και του Σαμαρά (με το ΠΑΣΟΚ).

Στην συνέχεια, διενεργήθηκαν εκλογές στην χωρά που έφεραν την συγκυβέρνηση Τσίπρα/Καμένου στην εξουσία, ενώ με το πέρας της θητείας αυτής το 2.019 μ.Χ., στις νέες εκλογές που διενεργήθηκαν, ανέλαβε την εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτοδυναμία.

{Ο Μητσοτάκης σύμφωνα με κάποιους με αμφισβητούμενες εσωκομματικές εκλογές πήρε την θέση του ηγέτη της ΝΔ από τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας είναι για πολλούς απλά κακά κακέκτυπα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Ανδρέα του Παπανδρέου του Πρεσβυτέρου αντίστοιχα, χωρίς να διαθέτουν καμμιά από τις αρετές και ικανότητες αυτών σε κανέναν απολύτως τομέα.

Ακούγεται δε από πολιτικούς αναλυτές ότι στην Ελλάδα στις μέρες μας μπορεί να συμβεί ότι στην Ρουμανία το 1.989 μ.Χ., ή στις ΗΠΑ το 2.020 μ.Χ.,  δηλαδή μία εισβολή του λαού στο Κοινοβούλιο (όπως έγινε στην Ρουμανία ή στο Κογκρέσο στις ΗΠΑ), εξαιτίας της φτώχειας (λόγω χρεωκοπίας λόγω και αποπληρωμής δανείων στο ΔΝΤ στην Ρουμανία παλαιοτέρα και στην Ελλάδα σήμερα από τα μνημόνια), ή λόγω πολιτειακής αναταραχής (όπως στις εκλογές Νοέμβριου του 2020 στις ΗΠΑ).

Ή ακόμα όπως αυτή που έγινε στα χειμερινά ανάκτορα το Οκτώβρη του 1.917 μ.Χ. στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html).

Αν δε γίνει ντου στην Βουλή, τότε οι Έλληνες κυβερνώντες θα πρέπει να φύγουν από αυτή με ελικόπτερα (αν βρεθούν πιλότοι να τους φυγαδεύσουν), σαν τον Τσαουτσέσκου στην Ρουμανία το 1989 μ.Χ., ή ο Ντε Λα Ρούα στην Αργεντινή το 2001 μ.Χ., μετά την χρεοκοπία των κρατών αυτών λόγω των τοκογλυφικών δανείων του ΔΝΤ ή μέσω των υπόγειων σηράγγων που λέγεται ότι υπάρχουν κάτω από αυτή

Αντίστοιχα στην Ελλάδα στις μέρες μας, υπάρχει για τους ίδιους αναλυτές στις μέρες μας μία νέα «μνημονιουγειονομική χούντα», η οποία όπως ακριβώς η στρατιωτική χούντα του 1.967-1.974 μ.Χ., απαγορεύει την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών και εκτός της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τους έχει στερήσει σε τεράστιο βαθμό τα πολιτικά δικαιώματα με πρόσχημα την αντιμετώπιση του κορωνοιού (όπως η πρώτη χούντα είχε ως πρόσχημα την προστασία του κράτους).

Παράλληλα, οι πολιτικοί μας ηγέτες έχουν ανέλθει και μένουν στην εξουσία με την πολιτική και οικονομική στήριξη των γερμανίων, όπως και οι κατοχικές κυβερνήσεις της Ελλάδας τα έτη 1.941-1.944 μ.Χ., ενώ παράλληλα ελέγχαν όλα τα ΜΜΕ που ασκούν προπαγάνδα υπέρ του καθεστώτος τους (όπως ο Τσαουτσέσκου στην Ρουμανία, ή η χούντα της Ελλάδας) και είχαν τον προσωπικό στρατό προστασίας τους (τους γερμανοτσολιάδες, την Σεκιουριτάτε, την ΕΣΑ, ή τα ΜΑΤ).

Οπότε είναι πιθανόν εάν συμβεί μία πλήρης χρεωκοπία και απολυτή φτώχεια στην πατρίδα μας στις μέρες μας (σαν την Ρουμανία το 1.989 μ.Χ.), ή μία στρατιωτική εισβολή Τούρκων στην Ελλάδα και την Κύπρο (σαν το 1.974 μ.Χ.), μία πολιτειακή αναταραχή (σαν τις ΗΠΑ το 2.020 μ.Χ.) ή μία πλήρης γεωπολιτική και οικονομική ήττα της Γερμανίας και αποχώρηση της από την Ελλάδα (σαν το 1.944 μ.Χ.), τότε μπορεί η κατάσταση να εξελιχθεί πολύ άσχημα για όλους τους κυβερνώντες της Ελλάδας.

Δηλαδή αν τους εγκαταλείψουν οι προστάτες τους οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά (όπως έκαναν με τον Τσαουτσέσκου η ΕΣΣΔ, οι Γερμανοί με τους δωσίλογους πρωθυπουργούς της Ελλάδας ή οι ΗΠΑ με τον Ιωαννίδη μετά την εισβολή των Τούρκων στην πάντα Ελληνική Κύπρο), τότε μπορεί να πέσουν με πάταγο.

Είτε από μία εξέγερση του ενός χρεωκοπημένου οικονομικά λαού, πυροδοτούμενη ίσως αρχικά από φοιτητικές διαδηλώσεις που θα γίνουν στην συνέχεια ένα μαζικό λαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας (όπως στην Ρουμανία του Τσαουτσέσκου ή στην Ελλάδα μετά το Πολυτεχνείο), που αν αντιδράσουν οι κυβερνώντες με την βία μπορεί να οδηγήσει και σε εμφύλιο πόλεμο με επέμβαση στρατού (όπως στην Ρουμανία το 1.989 μ.Χ. ή στην Ελλάδα το 1.944 μ.Χ.), από μια ξένη εισβολή (π.χ. σαν την Κύπρο το 1.974 μ.Χ.), από συνδυασμό κάποιων εξ’ αυτών ή και όλων μαζί.

Τα δε παράνομα κατοχικά δάνεια των Γερμανών στην περίοδο της Κατοχής των Γερμανών στην Ελλάδα, θυμίζουν κατά πολύ τα παράνομα κατοχικά μνημόνια των Γερμανών στις μέρες μας και πάλι στην πατρίδα μας.

Η κατάσταση τον Φεβρουάριο του 2.021 μ.Χ., με  την παραβίαση των Ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικό «ερευνητικό» πλοίο «Τσεσμέ», θυμίζει κατά πολύ την κατάσταση στην Ελλάδα τα έτη 1.976 και 1.987 μ.Χ., με τα τουρκικά «ερευνητικά» πλοία «Σίσμικ» και «Χόρα», με παραβίαση των Ελληνικών χωρικών υδάτων από αυτά.

Με την διαφορά ότι αυτή την φορά δεν υπάρχει ένας Ανδρέας Παπανδρέου να πει: «Βυθίσατε το Χόρα», ενώ όπως και τότε, το 1.987 μ.Χ., υπήρχε ένας ισλαμιστής ηγέτης στην Τουρκία και εχθρός των κεμαλικών στρατηγών, ο Οζάλ, ο οποίος εξοντώθηκε από αυτούς, όπως ακριβώς είναι ολόιδια η κατάσταση με τον Ερντογάν σήμερα, τον οποίο θέλουν επίσης να φανέ οι κεμαλικοί στρατηγοί}.

Ο πρεσβύτερος Μητσοτάκης, όταν ανέλαβε την εξουσία, προσπάθησε να καταστρέψει τους πολιτικούς της αντίπαλους με πολίτικες δίκες (ορθές και μη), ενώ παράλληλα με το ακραίο νεοφιλελεύθερο οικονομικό πρόγραμμα που εφάρμοσε κατά του Ελληνικού λαού, τον επιβάρυνε με πολλά οικονομά βάρη, αλλά και απολύσεις.

Παράλληλα, την περίοδο του πατέρα Μητσοτάκη ο κόσμος εκβιάζονταν να υπακοή αναντίρρητα την κυβέρνηση, αλλιώς θα απολύονταν, ενώ οι «γαλάζιοι Κένταυροι» με μηχανές τρομοκρατούσαν με ξυλοδαρμούς και βία τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης.

Αντίστοιχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ανέλαβε την εξουσία, προσπάθησε να καταστρέψει τους πολιτικούς της αντίπαλους με πολίτικες δίκες (ορθές και μη), ενώ παράλληλα με το ακραίο νεοφιλελεύθερο οικονομικό πρόγραμμα που εφάρμοσε κατά του Ελληνικού λαού, τον επιβάρυνε με πολλά οικονομά βάρη, αλλά και ιδιωτικοποιήσεις (ξεπούλημα δημοσίας περιουσίας)/απολύσεις λόγω μνημονίων και ρίχνοντας όλες τις ευθύνες για αυτά στον κορωνοιό μόνο (δήθεν).

Επιπλέον, στις μέρες μας ο υιός Μητσοτάκης εκβιάζει τους Έλληνες να υπακούν αναντίρρητα την κυβέρνηση του και να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοιό εκβιαστικά και να είναι έγκλειστοι στα σπίτια τους, αλλιώς θα απολυθούν, ενώ οι ομάδες «Δίας» με μηχανές τρομοκρατούν με ξυλοδαρμούς και βία τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης και τους Έλληνες.

{Την ίδια περίοδο, ακούγονται σενάρια για εξέγερση στην Ελλάδα σε περίπτωση θανάτου του Κουφοντίνα από τους ακροαριστερούς και αναρχικούς οπαδούς του και κόμματα και οργανώσεις που τους στηρίζουν.

Υπάρχουν δε και σενάρια, σύμφωνα με τα οποία, ένας πιθανός θάνατος του Κουφοντίνα, θα προκαλέσει την εξέγερση ακροαριστερών/αναρχικών παρακρατικών ομάδων, που θα ξεκινήσουν ένα κύμα βίας και καταστροφής σε όλη την Ελλάδα μαζί με τα κόμματα και τις οργανώσεις που τους στηρίζουν (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2021/02/blog-post_81.html).

Αν δε η κυβέρνηση πέσει… θα υπάρξει πολιτειακή ανωμαλία…Παράλληλα, “παίζει” να προκληθεί “θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ώστε να μας αρπάξει κυριολεκτικά το μισό  Αιγαίο (https://attikanea.info/%cf%83%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%ce%b5%ce%bd%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%af%cf%83%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1/).

Σε μία τέτοια περίπτωση αυτή, η κατάσταση στην πατρίδα μας θα θυμίζει το κάψιμο της Αθήνας το 2008 μ.Χ., μετά την δολοφονία του Γρηγορόπουλου, και ίσως σε μία τέτοια κατάσταση πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα επιτεθούν οι Τούρκοι στην πατρίδα μας, ξεσηκώνοντας παράλληλα και τους ισλαμιστές πράκτορες που έχουν εντός της Ελλάδας, δημιουργώντας ένα παράλληλο «εσωτερικό μέτωπο» εναντίον της πατρίδας μας.

Και ότι επίσης, όπως οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν στο παρελθόν στο Κιλερέρ της Θεσσαλίας το 1.910 μ.Χ. έναντι μίας καταπιεστικής εξουσίας (http://oimos-athina.blogspot.com/2021/03/111.html), το ίδιο μπορεί να συμβεί και τώρα αν φτάσει ξανά η κατάσταση στα άκρα στην Ελλάδα όπως και τότε}. 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν απόλυτα υπάκουος στους Γερμανούς και εκτέλεσε όλα τα σχέδια τους στην Ελλάδα, όπως και των ΗΠΑ, ενώ  προσπάθησε να δώσει με έμμεσο τρόπο το όνομα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας στα Σκοπιά με την μετέπειτα δήθεν «Ενδιάμεση Συμφωνία», αλλά απέτυχε λόγω αντίδρασης των Ελλήνων, αν και προεκλογικά παρίστανε δήθεν τον πατριώτη.

Στις 30 Ιουνίου 1993, ο Αντώνης Σαμαράς ίδρυσε πολιτικό σχήμα με την ονομασία Πολιτική Άνοιξη και το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους προέτρεψε τους προσκείμενους σε αυτόν βουλευτές της ΝΔ να ανεξαρτητοποιηθούν, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Αντίστοιχα στις μέρες μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απόλυτα υπάκουος στους Γερμανούς και εκτελεί όλα τα σχέδια τους στην Ελλάδα, όπως και των ΗΠΑ, ενώ  προσπαθεί να δώσει με έμμεσο τρόπο το όνομα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας στα Σκόπια με την εφαρμογή της δήθεν «Συμφωνίας των Πρεσπών»,  αν και προεκλογικά έλεγε ότι τάχα θα την ακύρωνε και παρίστανε τον πατριώτη.

Παράλληλα, ακούγεται ότι ο ίδιος εκμεταλλευόμενος τα λοκντάουν που εφαρμόζονται λόγω του κορωνοιού στην Ελλάδα, και τον αναγκαστικό εγκλεισμό των Ελλήνων, θέλει για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Γερμανών για άλλη μία φορά, θέλει να υπογράψει τις λεγόμενες «Πρέσπες 2» του Αιγαίου, και να ξεπουλήσει το Αιγαίο στους Τούρκους και στην Γερμάνια, αλλά και την Κύπρο.

Μόνο η αντίδραση των Ελλήνων μπορεί όπως έγινε και με τον πατέρα του για την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας να σταματήσει το ξεπούλημα του παντελώς Ελληνικού Αιγαίου και στους Τούρκους που επιχειρείται από τον υιό Μητσοτάκη.

{Ουσιαστικά, με μία τέτοια απόφαση του ο Μητσοτάκης θα θυμίζει τις δικτατορίες/μπανανίες τύπου Ερντογάν/Βόρειας Κορέας και της χούντας, οι οποίες φίμωσαν με την βία κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή, με την βία ή νομούς και να φυλάκιζαν δημοσιογράφους, με το στυλ «Αποφασίσωμεν και διατάσσωμεν».

Και όπως στον καιρό της χούντας, αυτή διαπραγματεύονταν με την τότε τουρκική ηγεσία για να ξεπουλήσει σε αυτούς την Κύπρο (με μία δήθεν «συνδιοικήσει») με ανεπιτυχείς διερευνητικές, έτσι και τον Φεβρουάριο και για τον Μάρτιο του 2.021 μ.Χ., η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει μέσω (δήθεν) διερευνητικών να ξεπουλήσει το Αιγαίο (αλλά και την Κύπρο μέσω της δήθεν «πενταμερούς») στην Τουρκία.

Επιπλέον, η στρατιωτική χούντα που πηρέ πραξικοπηματικά το 1.967 μ.Χ., επέβαλε αυταρχικό καθεστώς, δήθεν «φιλελευθεροποιήθηκε»/«εκδημοκρατίστηκε» με πρωθυπουργό τον Μαρκεζίνη και επανήλθε σε αυταρχικό καθεστώς με το πραξικόπημα του Ιωαννίδη.

Το καθεστώς αυτό έπεσε μαζί με την χούντα μαζί με την εθνική τραγωδία (το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο) το 1.974 μ.Χ., με τους χουντικούς να το σκάνε και να αφήνουν την εξουσία στους πολιτικούς, εγκαινιάζοντας την περίοδο της «Μεταπολίτευσης».

Αντίστοιχα στις μέρες μας, η υγειονομική χούντα του Μητσοτάκη επέβαλε με αφορμή τον κορωνοιό ένα αφάνταστα αυταρχικό καθεστώς σχεδόν ολικής στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών, δήθεν «φιλελευθεροποιήθηκε»/«εκδημοκρατίστηκε» (και τον δήθεν «ανασχηματισμό» της κυβέρνησης Μητσοτάκη) μετρά το «πρώτο κύμα του κορωνοιού»  και επανήλθε σε αυταρχικό καθεστώς μετά το δεύτερο «κύμα κορωνοιού».

Το καθεστώς αυτό της ΝΔ (ή των διάδοχων κυβερνήσεων της στην εξουσία), μπορεί και αυτό να πέσει όπως και η χούντα στο παρέλθουν με μία την εθνική τραγωδία (π.χ. ολική χρεωκοπία της πατρίδας μας ή μίας τουρκικής εισβολής σε Αιγαίο Κύπρο), με τους πολίτικους να το σκάνε (κυρίως στο εξωτερικό) και να αφήνουν την εξουσία σε πατριώτες πολιτικούς ή ακόμα και στους στρατιωτικούς, εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτό μία νέα περίοδο «Μεταπολίτευσης».

Στην περίπτωση αυτή, ο μεν Τσίπρας θα αποτελεί για την Ελλάδα τον «Γκορμπατσόφ» που κατέστρεψε την ακροαριστερά στην Ελλάδα με τις πολίτικες του και ο Μητσοτάκης τον «Γιέλτσιν» που αποδιέλυσε την χώρα και μετά από αυτόν ή μία Οικουμενική ή άλλη συγκυβέρνηση που ακολουθήσει, να φύγει όλο το παλιό πολιτικό σύστημα και να εμφανιστεί και μία πατριωτική κυβέρνηση στην Ελλάδα (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9/#).

Υπάρχουν δε και αρκετές ομοιότητες μεταξύ του Γεωργίου Παπανδρέου του Νεότερου και του Κυριακού Μητσοτάκη.

Έτσι και οι δύο θεωρούνται δύο κακομαθημένα πλουσιόπαιδα από πολίτικες οικογένειες/τζάκια, όχι ιδιαίτερα έξυπνοι, ανθέλληνες και μοχθηροί, οι οποίοι αναδείχθηκαν από ξένους (ΗΠΑ, Γερμανία) και από κομματικούς μηχανισμούς μην έχοντας πολίτικες ικανότητες.

Τελικά και οι δύο έγιναν πρωθυπουργοί παρόλο που κάνεις δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουν ποτέ σε παπυρικό μάλιστα κλίμα και με κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και οι δύο προσπάθησαν να ξεπουλήσουν το Αιγαίο στους Τούρκους, και οι δύο απαξιωθήκαν γρηγορά, ο ένας θεωρήθηκε υπεύθυνος για τα μνημόνια και ο άλλος για την κακή διαχείριση του κορωνοιού που κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας.

Θα έχουν άραγε και το ίδιο τέλος;

Για κάποιους άλλους, η πολιτειακή ανωμαλία που φέρνει με τις πράξεις του ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2.021 μ.Χ. «επενδύοντας στην τακτική του διχασμού», θυμίζει την πολιτειακή ανωμαλία που έφερε ο πατέρας του το 1.965 μ.Χ. στην χώρα με την αποστασία τότε των Ιουλιανών.

Και τότε στην χώρα επικράτησε πολιτικός διχασμός και ένταση, συνεχής εναλλαγή ασταθών και βραχυχρονίων πολιτικών συγκυβερνήσεων, αυταρχικότητα, βία, οικονομική, κοινωνική, πολιτική αναταραχή και ένταση και τελικά το 1.967 μ.Χ. από τις συνθήκες αυτές επικράτησε η χούντα.

Θα καταφέρει άραγε να δημιουργήσει αντίστοιχες καταστάσεις και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, όπως την δεκαετία του 60’ ο πατέρας του;}.

Ακούγεται ότι η άδικη, και παντελώς αυταρχική και καταπιεστική πολιτική που ασκεί με αφορμή τον κορωνοιό και τα μνημόνια στους Έλληνες, προκαλεί πορείες και εξεγέρσεις στον Ελληνικό λαό, τα φρικτά σκάνδαλα (σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε τραγούδι, τηλεόραση, θέατρο ή το αισχρό σκάνδαλο Λιγδάνη), οι οποίες μπορεί για κάποιους να ρίξουν τελικά και την κυβέρνηση αυτή από την εξουσία ή και να προκαλέσουν ακόμα και πρόωρες εκλογές (https://www.in.gr/2021/03/10/politics/koinoniki-anataraxi-fernei-proores-ekloges-skiniko-polosis-mitsotaki-kai-tsipra/).

Παράλληλα, ακούγεται ότι μπορεί για άλλη μία φορά ο Σαμαράς, ο οποίος φαίνεται συνεχίζει με τον υιό Μητσοτάκη την κόντρα που είχε με τον πατέρα του να τον ρίξει για άλλη μία φορά με αφορμή το ζήτημα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/syriza/969856_apokalypseis-fotia-apo-nkotzia-i-nd-ekane-proeklogikes-symfonies-me), ή τώρα και λόγω του Αιγαίου. 

Θα έχουμε άραγε αποστασία για άλλη μία φορά και πολεμική ανωμαλία και παραίτηση της κυβέρνησης σαν τα έτη 1.965, 1.993 και το 2.021 μ.Χ. αντίστοιχα και πτώσης της κυβέρνησης του Κυριακού Μητσοτάκη, όπως έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο  Γεώργιο Παπανδρέου παλαιοτέρα και έπαθε τελικά ο ίδιος από τον Σαμαρά;

{Θα είναι άραγε και το έτος 2.021 μ.Χ., όπως και το 1.821 μ.Χ. ένα Έτος-Επανάσταση και αυτό;

Και θα γίνει για άλλη μία φορά αυτό που έλεγε ο Καποδίστριας στον Μέτερνιχ και τους όμοιους του: «Οι λαοί θα σας συντρίψουν» (που έγινε το 1.848 μ.Χ. με την επανάσταση των λαών και την εκδίωξη του Μέτερνιχ), με τον «νέο Μέτερνιχ», τον Χένρι Κίσινγκερ;

Δηλαδή μία νέα εξέγερση των Ευρωπαϊκών λαών και την εγκαθίδρυση σε αυτές πατριωτικών κυβερνήσεων, όπως το έτος 1.848 μ.Χ., με αφορμή νέες χρεωκοπίες και μνημόνια στις χώρες αυτών με αφορμή π.χ. τον κορωνοιό;}.

Και θα ξανακάνει μετά από μία τόσο απαίσια πολιτική διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ για άλλη μία για είκοσι χρόνια;

Άγνωστο, αλλά τίποτα δεν είναι απίθανο και εάν οι Έλληνες κυβερνώντες δεν αλλάξουν μυαλά και πολιτικές έναντι του Ελληνικού λαού σε όλα τα θέματα (εθνικά, οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά), μπορεί να έχουμε άσχημες εξελίξεις και αυτοί να αποχωρήσουν κακήν κακώς από την εξουσία.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην αρχή δεν το είπε κανείς.

Μόνον ελάχιστοι αποτόλμησαν ως φευγαλέα σκέψη τον ιστορικό συνειρμό.

Τον Ιούλιο του 2019 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πρωταγωνιστής των «Ιουλιανών» του 1965, θα καμάρωνε, αν ζούσε, τον γιο του πρωθυπουργό. Η μοίρα δεν το επέτρεψε.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε φύγει από την ζωή, μόλις δύο χρόνια νωρίτερα, τον Μάιο του 2017.

Η Ιστορία (αν και γράφεται από τους νικητές) δεν θέλησε να φανεί τόσο γενναιόδωρη με τον πολιτικό μέντορα και οργανωτή της αποστασίας του 1965. Σε αυτές τις 19 ημέρες της αποστασίας (από 4 έως 23 Ιουλίου 1965) που συγκλόνισαν την Ελλάδα αναφέρεται το μυθιστόρημα του Στρατή Τσίρκα «Η Χαμένη Άνοιξη».

Γράφτηκε το 1976, είναι το τελευταίο βιβλίο που έγραψε ο Τσίρκας (πέθανε το 1980), είναι ερωτικό μυθιστόρημα, αλλά αποτελεί την επιτομή του πολιτικού βιβλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξόρκισε από τους πρώτους μήνες της πρωθυπουργικής θητείας του όλα όσα (από το 1976) ο Τσίρκας σφράγισε με την «Χαμένη Άνοιξη» ως ιστορική μνήμη και ως συλλογική παρακαταθήκη εθνικής οργής.

Έτσι με μεθόδευση του Κυριάκου Μητσοτάκη η ζωή του Κωσταντίνου Μητσοτάκη προβλήθηκε (τον Νοέμβριο του 2019) ως ντοκιμαντέρ στις Αθηναϊκές κινηματογραφικές αίθουσες («Ορεινές Συμφωνίες») ταυτόχρονα με την έκδοση όσων είχε διηγηθεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (για την ιστορική περίοδο από την μεταπολίτευση και μετά) στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά («Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια»-δεύτερος τόμος).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, νικητής του 2019, επεδίωξε την ιστορική ρεβάνς απέναντι στην «Χαμένη Άνοιξη» του 1965. Το σελιλόιντ και η δημοσιογραφική πένα φιλοτέχνησαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως πολιτικό γίγαντα της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Αλλά ύστερα ήρθε η πανδημία. Το ύφος των πρωθυπουργικών διαγγελμάτων αποκάλυψε σε όλο και περισσότερους (τώρα πια) υποψιασμένους Έλληνες την ιστορική συνέπεια των Μητσοτάκηδων στην «πολιτική ανωμαλία».

Οι (μοναδικής έκτασης σε όλη την Ευρώπη!) περιορισμοί στις ατομικές ελευθερίες εξαγγέλλονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με άνεση, αυταρέσκεια, ανεμελιά και την σιγουριά που του εξασφαλίζει ο κρατικός μηχανισμός καταστολής.

Το άγριο (και αναίτιο) ξύλο στην «οικογενειακή» πλατεία της Νέας Σμύρνης αποκαλύπτει την κορυφαία «γονιδιακή» πολιτική αδυναμία του πρωθυπουργού. Είναι εκτός «πραγματικής ζωής».

Το 1965 οι φοιτητές συγκρούονταν στις διαδηλώσεις με την τότε αστυνομία φορώντας γραβάτα για να αποκρούσουν την κατηγορία ότι είναι αλήτες. Το 2020 οι φοιτητές συγκρούονται στις διαδηλώσεις με την αστυνομία φορώντας μάσκα για να αποκρούσουν την κατηγορία ότι είναι ψεκασμένοι.

Το 1965 στην αστυνομία υπήρχε το «φοιτητικό» τμήμα για να παρακολουθεί τις κινήσεις του τότε ισχυρού φοιτητικού κινήματος. Το 2021 στην αστυνομία ιδρύθηκε η «Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος» (έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι δεν θα λειτουργήσει ποτέ).

Το 1965 εξαγοράζονταν βουλευτές. Το 2020 εξαγοράζονται δημοσιογράφοι.

Το 1965 υπήρχε ένας πολιτικά άπειρος βασιλιάς. Το 2020 επελέγη (από τον Κυριάκο Μητσοτάκη) μια πολιτικά άπειρη Πρόεδρος.

Η Σακελλαροπούλου δεν έχει από το Σύνταγμα τις εξουσίες που είχε ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος το 1965. Γι’ αυτό η επιλογή της Σακελλαροπούλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταδεικνύει την ιστορική συνέπειά του στην «πολιτική ανωμαλία».

Το 1965 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε ποτέ να μεθοδεύσει την «πολιτική ανωμαλία» της αποστασίας αν ζούσε ο πολύπειρος βασιλιάς Παύλος που είχε πεθάνει ένα χρόνο νωρίτερα.

Το 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε ποτέ να εξαγγέλλει τέτοιας έκτασης (και τελικά άχρηστο!) περιορισμό στις ατομικές ελευθερίες (για να μην πιάσουμε τα εθνικά θέματα) με ένα πολύπειρο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το 1965 ο άπειρος τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος προκαλούσε την λαϊκή οργή όταν εμφανιζόταν ανέμελος με καλοκαιρινό μπλουζάκι στο Mon Repo της Κέρκυρας ενώ ταυτόχρονα έστελνε προσβλητικές επιστολές στον εκλεγμένο πρωθυπουργό.

Το 2021 η άπειρη (ακόμη;) πρόεδρος της Δημοκρατίας προκαλεί την λαϊκή οργή (αλλά και θυμηδία) όταν εμφανίζεται ανέμελη με αθλητικά παπούτσια στο κόκκινο χαλί υποδοχής επισήμων στην επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

Το 1965 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επιχειρούσε την ματαίωση της σύγκλησης του «Συμβουλίου του Στέμματος» στο οποίο, τότε, συμμετείχαν οι πρώην πρωθυπουργοί.

Το 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάργησε οριστικά την «Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών» υπό την πρόεδρο της Δημοκρατίας (σε σημείο, μάλιστα, που κανένας πολιτικός αρχηγός δεν διανοείται πλέον ούτε καν να ζητήσει τέτοια σύσκεψη με την Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό μέγαρο).

Το 1965 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναζητούσε αποστάτες για να αλλάξει τον συσχετισμό δυνάμεων στο ίδιο το κόμμα του, την τότε Ένωση Κέντρου. Το 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητάει αποστάτες για να αλλάξει τους συσχετισμούς δυνάμεων στο ίδιο το κόμμα του, την Νέα Δημοκρατία.

Το 1965 είχαν οργανωθεί εκατοντάδες διαδηλώσεις μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του διαδηλωτή Σωτήρη Πέτρουλα σε συλλαλητήριο εναντίον της αποστασίας. Το 2020 οργανώνονται εκατοντάδες διαδηλώσεις για τον δολοφόνο -απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Πέτρουλας δεν έχει ασφαλώς καμία σχέση με τον δολοφόνο Κουφοντίνα, αλλά αν οι χειρισμοί από τον πρωθυπουργό (γιατί αυτός στην ουσία διαχειρίζεται την υπόθεση) «ηρωοποιήσουν» τον Κουφοντίνα θα πρόκειται για ένα ακόμη «ιστορικό λάθος».

Αλλά η σημερινή επικαιρότητα της «Χαμένης Άνοιξης» του 1965 βρίσκεται σε αυτό που έγραψε ο κριτικός της νεοελληνικής λογοτεχνίας Mario Vitti για το μυθιστόρημα του Στρατή Τσίρκα.

«Από ένα σημείο και πέρα τα πρόσωπα (του μυθιστορήματος) μετατίθενται στο παρασκήνιο και πρωταγωνίστρια της πλοκής γίνεται η Ιστορία». Το ότι αυτή η Ιστορία επαναλαμβάνεται 55 χρόνια μετά από το ίδιο γενεαλογικό πολιτικό δένδρο είναι τραγικό και τελικά αντιφατικό.

Γιατί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με 48ετή κοινοβουλευτική πολιτική διαδρομή παρέμεινε στην πρωθυπουργία για μόλις δυόμιση χρόνια. Mετά από την πρωθυπουργία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη οι Έλληνες έδωσαν τρεις συνεχόμενες εκλογικές νίκες στους πολιτικούς αντιπάλους του και την 11ετη διακυβέρνηση της χώρας (http://corfiatiko.blogspot.com/2021/03/blog-post_591.html).


 



 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου