Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, το 1.981 μ.Χ., το Ιράκ υπό τον δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν προσπάθησε να κατασκευάσει τον πυρηνικό αντιδραστήρα Οσιράκ για την απόκτηση όχι μόνο πυρηνικής ενέργειας, αλλά και για την κατασκευή πυρηνικών οπλών.

Όμως η Μοσάντ το ανακάλυψε και το Ισραήλ υπό τον πρωθυπουργό Μπέγκιν διέταξε να γίνει μία αεροπορική επίθεση στον πυρηνικό αυτόν αντιδραστήρα, κάτι που όντως συνέβη και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν από τότε καταστράφηκε όπως και ο αντιδραστήρας Οσιράκ ολοσχερώς (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%83-%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%B9/).

Ουσιαστικά το Ισραήλ εφάρμοσε από τότε (και συνεχίζει μέχρι σήμερα) το δόγμα του Μπέγκιν που έλεγε ότι δεν πρέπει το Ισραήλ ποτέ να επιτρέψει σε κάποια εχθρική προς αυτό γειτονική χώρα να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να απειλήσει με τον τρόπο αυτό την ύπαρξη και την ασφάλεια του Ισραήλ, με την χρήση προληπτικών πληγμάτων και επιθέσεων.  

Αντίστοιχα το έτος 2007 μ.Χ. το Ισραήλ ανακάλυψε ότι στην έρημο Ελ Άκμπαρ η Συρία κατασκεύαζε αντίστοιχα τον δικό της πυρηνικό αντιδραστήρα και ανέπτυσσε το δικό της πυρηνικό πρόγραμμα σε μυστική τοποθεσία.

Το Ιράν λέγεται ότι χρηματοδότησε το πρόγραμμα αυτό με ένα δισεκατομμύριο δολάρια, έτσι ώστε σε περίπτωση που αποτύχει το δικό του πυρηνικό πρόγραμμα να έχει μία εναλλακτική λύση από την συμπαραγωγή οπλών σε μία συμμαχεί χώρα.

Όταν ανακαλύφθηκε το πρόγραμμα αυτό της Συρίας από την Μοσάντ, το Ισραήλ υπό τον πρωθυπουργό Ομέρ διέταξε άμεση επίθεση στον Συριακό αντιδραστήρα για να καταστρέψει οριστικά το Συριακό πυρηνικό πρόγραμμα.

Πραγματικά η αεροπορική επιδρομή αυτή των Ισραηλινών ήταν απολυτά επιτυχής και το Συριακό πυρηνικό πρόγραμμα (που είχε αρχίσει από τον Χάφεζ Αλ Άσαντ και συνεχίστηκε από τον γιο του Μπάσαρ Αλ Άσαντ) καταστράφηκε και αυτό ολοσχερώς όπως και το πρόγραμμα του Ιράκ υπό τον Σαντάμ Χουσεΐν το 1.981 μ.Χ.

{Για πολλούς η αποτυχία το να ανακαλύψει το πυρηνικό πρόγραμμα της Συρίας (του πηρέ εφτά έτη και το ανακάλυψε κατά τύχη), ήταν ένα φιάσκο για την υπηρεσία της Μοσάντ ανάλογη με αυτή της αποτυχίας ανακάλυψης της εισβολής των Αράβων στο Πολέμου του Γιόμ Κιπούρ στο Ισραήλ.

Το δε Ισραήλ δολοφόνησε τον πατέρα του πυρηνικού προγράμματος της Συρίας Μοχάμεντ Σουλεϊμάν, όπως και τέσσερις Ιρανούς επιστήμονες τα έτη 2010-2012 μ.Χ. σε σχέση με το Ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά και του Σουλεϊμάνι το 2020 μ.Χ.

Ακόμα και η Λιβύη του Καντάφι είχε μυστικό πρόγραμμα πυρηνικών οπλών, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Καντάφι, πριν το εγκαταλείψει μετά τις συμφωνίες του με την Δύση το ετος 2003 μ.Χ.

Οι χώρες που έχουν πυρηνικά στις μέρες μας είναι οι ΗΠΑ (κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο), η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία, η Ινδία, το Πακιστάν, η Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ (κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου) και η η Βόρεια Κορέα (μετά την λήξη του Ψυχρού Πολέμου).

Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα πυρηνικά τους προγράμματα η Γερμανία και η Ιαπωνία (σε αντίθεση με τις ΗΠΑ την ίδια περίοδο, ή την ΕΣΣΔ μεταπολεμικά). 

Κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, προσπάθησαν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα, αλλά τελικά δεν ολοκλήρωσαν τα προγράμματα τους οι Βραζιλιάνοι, οι Νοτιοαφρικανοί, οι Αργετίνοι, οι Μεξικανοί, οι Ινδονήσιοι, οι Νιγηριανοί, οι Υεμενίτες, οι Λίβυοι και οι Ιρακινοί.

Μετά το πέρας του Ψυχρού Πολέμου, πυρηνικά προσπάθησαν (ή προσπαθούν ακόμα) να αναπτύξουν η Συρία, η Βόρεια Κορέα, αλλά και το Ιράν}.

Στις μέρες μας, υπάρχουν δύο ακόμα εχθρικές χώρες και οι δύο ισλαμικές απειλούν με την κατασκευή πυρηνικών οπλών και την πιθανή κατά της Μοσάντ την ύπαρξη του Ισραήλ όπως παλαιότερα το Ιράκ και η Συρία.

Αυτές είναι η Τουρκία του ισλαμιστή Ερντογάν (http://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_69.html) και το ισλαμικό Ιράν του Ραίσι (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84-2/), δύο χώρες που στηρίζουν τις εχθρικές για το Ισραήλ ισλαμικές οργανώσεις της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, αλλά και εχθρικά για το Ισραήλ κράτη (π.χ. Συρία και Λίβανο).

Το Ισραήλ ιδιαίτερα μετά τον πρόσφατο πόλεμο του με την Χαμάς και την στήριξη της οργάνωσης αυτής από την Τουρκία, το Ιράν και τον Λίβανο, αν και δεν νικήθηκε, πιέστηκε πολύ και είχε πιο πολλά θύματα από άλλες συγκρούσεις.

Οπότε, θέτοντας σε ισχύ για άλλη μία φορά το δόγμα Μπέγκιν για την αντιμετώπιση της απειλής θα προσπαθήσει πιθανότατα για άλλη μία φορά να καταστρέψει τα πυρηνικά προγράμματα των δύο αυτών κρατών.

Έτσι, είναι πιθανό αφού το Ισραήλ επιτεθεί αρχικά αιφνιδιαστικά στην Χαμάς στην Γάζα και παράλληλα ή μετρά στον Λίβανο, έτσι ώστε να μην έχει να αντιμετωπίσει έναν πόλεμο πολλαπλών μετώπων για άλλη μία φορά, να επιτεθεί αιφνιδιαστικά ξανά με την αεροπορία στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν (με άδεια ή χωρίς από την Ιορδανία και Σαουδική Αραβία ή με άδεια από το Αζερμπαϊτζάν).

Και με τον τρόπο αυτό να το καταστρέψουν (http://alophx.blogspot.com/2021/01/blog-post_1.html, https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2017/10/blog-post_80.html, http://alophx.blogspot.com/2020/02/isis.html), όπως έκαναν με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράκ και της Συρίας παλαιότερα και στην περίπτωση αυτή όπως και παλαβότερα με την έμμεση και ενεργή υποστήριξη των ΗΠΑ (ενέργεια που φυσικά μπορεί να οδηγήσει και σε περιφερικό, ή ακόμα και Παγκόσμιο Πόλεμο αν ενεργοποιηθούν οι υφιστάμενες συμμαχίες, στρατιωτικών συνασπισμών, όπως ακριβώς έγινε στους δύο προηγουμένους Παγκοσμίους Πολέμους).

{Και όπως στην Βόρεια Κορέα με τα πυρηνικά που κατασκεύασε η κομμουνιστική «δυναστεία των Κιμ» ως «όπλο προστασίας» για να διατηρήσει το καθεστώς από επίθεση από εξωτερικές (π.χ. επίθεση των Δυτικών) και εσωτερικές απειλές (π.χ. επαναστάσεις και πραξικοπήματα υπό τις «ευλογίες της Δύσης»), με την παράλληλη ενίσχυση του στρατού της, το ίδιο προσπαθεί να κάνει στις μέρες μας και το Ιράν με την «ισλαμική δυναστεία» του για τους ίδιους ακριβώς λόγους. 

Έτσι, το Ιράν σχεδιάζει να αποκτήσει πυρηνικά όπως και η Βόρεια Κορέα, τόσο με την ανάπτυξη του πυρηνικού του προγράμματος και την εξειδίκευση του επιστημονικού του προσωπικού, όσο και με την νόμιμη και παράνομη αγορά ουρανίου και τεχνογνωσίας από την Βόρεια Κορέα, την Ρωσία, ή την Κίνα.

Παράλληλα προσπαθεί μέσω καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα με την Δύση να κερδίσει χρόνο και να επιτύχει να παράγει το ουράνιο που χρειάζεται για την κατασκευή πυρηνικών οπλών αιφνιδιαστικά (μέσω παραγωγής του σε κρυφές εγκαταστάσεις σε ποσότητες πάνω από αυτές που έχουν συμφωνηθεί) και πριν το καταλάβουν και αντιδράσουν η Δύση και το Ισραήλ.

Λέγεται ότι αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά τότε οι Άραβες θα έχουν τις εξής επιλογές: Είτε να στραφούν προς την πυρηνική ομπρέλα και την εκ νέου ανανέωση της συμμαχίας τους με τις ΗΠΑ. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε αυτοί θα προσπαθήσουν, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συμμαχία επί χρήμασι με το πυρηνικό Πακιστάν για «ομπρέλα προστασίας».

Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα, η Σαουδική Αραβία να αναπτύξει πυρηνικά (είτε μονή της, είτε αγοράζοντας τα από το Πακιστάν ή αλλού), και εάν οι ΗΠΑ δεν φροντίσουν να προστατέψουν την χώρα αυτή και τις υπόλοιπες πετρομοναρχίες του Κόλπου, τότε τα Αραβικά αυτά κράτη να τεθούν υπό την «πυρηνική ομπρέλα» και προστασία της Σαουδικής Αραβίας.

Στην περίπτωση που η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν αποκτήσουν πυρηνικά όπλα, σίγουρα στην περίπτωση αυτή το ίδιο θα κάνει και η ηγέτιδα δύναμη του Αραβικού κόσμου, η Αίγυτπος, προοπτική που προκαλεί ανατριχίλα στο Τελ Αβίβ, αφού στην περίπτωση αυτή το κράτος αυτό θα είναι περικυκλωμένο σχεδόν από παντού από εχθρικές Αραβικές και ισλαμικές δυνάμεις.

Επίσης στην περίπτωση αυτή, δηλαδή αν η Τουρκία αποκτήσει πυρηνικά όπλα, το ίδιο ίσως θα έπρεπε να προσπαθήσει να κάνει και η Ελλάδα (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%83-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/), έτσι ώστε αν τόσο η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πυρηνικό οπλοστάσιο, αυτό να χρησιμοποιηθεί ως «μέσο αποτροπής πυρηνικής και πολεμικής σύγκρουσης», λόγω της πυρηνικής «ισορροπίας του τρόμου και της πιθανής αλληλοκαταστροφής», όπως ακριβώς έκαναν και οι ΗΠΑ με την ΕΣΣΔ κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_75.html).

Παράλληλα, είναι γνωστό ότι και καμμία άλλη Μεγάλη Δύναμη (π.χ. ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνα, Ινδία) δεν θέλει σε καμμία περίπτωση ένα ενιαίο και ανεξάρτητο ισλαμικό κόσμο με ενωμένη ηγεσία και πυρηνικά όπλα, όπως και άπειρο ανθρώπινο δυναμικό και πλουτοπαραγωικές πηγές εναντίον της (http://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html, http://alophx.blogspot.com/2020/02/odessa_43.html)}.

Όσο για την Τουρκία του Ερντογάν, στην περίπτωση αυτή, αν δουν οι Ισραηλινοί ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να πράξει και αυτός πυρηνικά όπλα, θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν και στην περίπτωση αυτή το πυρηνικό πρόγραμμα των Τούρκων.

{Υπάρχουν ακόμα και πληροφορίες ότι είναι πιθανό και το σενάριο η Τουρκία ετοιμάζει μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις σε συνεργασία με το Πακιστάν (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/mesi-anatoli/7045035_zofero-senario-i-toyrkia-ehei-mystikes-pyrinikes-egkatastaseis-se, https://www.newsbreak.gr/apopseis/17530/mporei-na-ftiaxei-kai-atomika-opla/ ), ενώ την ίδια περίοδο δεν είναι ίσως τυχαίο ότι οι ΗΠΑ δίνουν νέο ''χτύπημα'' των ΗΠΑ σε Ερντογάν, αφού το Αμερικανικό εφετείο αποφάσισε ότι η τουρκική Halkbank μπορεί τελικά να διωχθεί για παράκαμψη των κυρώσεων προς το Ιράν (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/ipa/7045125_neo-htypima-ton-ipa-se-erntogan-amerikaniko-efeteio-apofasise-oti-i-toyrki, kihttps://slpress.gr/diethni/orologiaki-vomva-gia-ton-erntogan-to-skandalo-halkbank/)}.

Όμως είναι πιθανότερο ότι αντί να συρθούν σε πόλεμο με τους Τούρκους, να στηρίξουν με όπλα, μυστικούς κομάντος και χρήμα τους Κούρδους για να προβούν στην πράξη αυτή, ή για να αποσταθεροποιήσουν την Τουρκία.

Φέρνοντας ουσιαστικά το κράτος αυτό σε εμφύλιο πόλεμο και ίσως και χρηματοδοτώντας την αντιπολίτευση των κεμαλικών για να επανέλθει ξανά στην εξουσία της Τουρκίας, είτε με εκλογές (https://slpress.gr/diethni/ti-tha-synevaine-ean-efeyge-apo-tin-exoysia-o-erntogan/), είτε ακόμα και με πραξικόπημα κατά του (ήδη πολύ άρρωστου) Ερντογάν (http://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html), αρκεί η νέα τουρκική ηγεσία να ακυρώσει οριστικά το τουρκικό πυρηνικό πρόγραμμα.

{Εννοείται φυσικά ότι αν έχει πέσει το καθεστώς του Ερντογάν στην Τουρκία και επανέλθουν για άλλη μία φορά οι φιλοαμερικανοί και φιλοισραηλινοί κεμαλικοί στην εξουσία της χώρας αυτής, τότε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν θα μπορούσε να γίνει και από τα αεροδρόμια της Τουρκίας}.

Θα είναι άραγε αυτό το μέλλον της Μέσης Ανατολής και του κόσμου; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αλλά μόνο αν λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ως λαός και αγωνιστούμε με Πίστη, φιλοπατρία και αυταπάρνηση θα μπορέσουμε να σώσουμε την πατρίδα μας και να την φέρουμε εκ νέου σε μία περίοδο ακμής και ευημερίας.

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου